Kulturmiljøer i Odder Kommune. Bestyrelsesmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturmiljøer i Odder Kommune. Bestyrelsesmøde 18.02.2015"

Transkript

1 Kulturmiljøer i Odder Kommune Bestyrelsesmøde Odder Kommune har nu vedtaget en strategi for igangsætning af arbejdet med udarbejdelse af bevarende lokalplaner for blandt andet Over Randlev landsby, som er et af de udpegede kulturmiljøer i Kommuneplanen. Yderligere information findes på Odder Kommunes hjemmeside under referater. Vi er stadig interesseret i et møde med MTU men har ikke hørt nærmere fra Elvin Hansen. CT har lavet en forespørgsel til samtlige kommuner og spurgt, hvordan de forholder sig til og hvordan de administrerer bygningskulturen. Der har ikke været stor respons, men den respons han har modtaget, har til gengæld været fyldestgørende. Der arbejdes under tre forskellige lovgivninger i kommunerne. Afhængig af hvilken model/lovgivning der er valgt hedder rådene: Kulturmiljøråd, Bygningsforbedrings Udvalg og Bygningsbevaringsråd. Vi anmoder endnu engang MTU om et møde og har dertil forberedt et konkret forslag ud fra Sønderborg modellen. (Se bestyrelsesmøde den ) Bestyrelsesmøde Der er kommet svar fra MTU-formand Elvin Hansen. Svaret lyder, at Byrådet har planlagt et temamøde omhandlende Bygningsbevaring/Kulturmiljøer, som finder sted i november. Dette møde skal gå forud et møde mellem Teknisk Udvalg og Bevaringsforeningen. Alt dette falder sammen med Kommunes fyring af ledelsen. Vi giver arbejdsro indtil ny ledelse er ansat. Bestyrelsesmøde Vi har endnu ikke hørt fra Elvin Hansen. Det blev besluttet at LO kontakter kommunen med c.c. til borgmester Uffe Jensen, og spørger til om temamødet har været afholdt og evt. resultater mv. Som forberedelse til et kommende møde har vi henvendt os til Landsforeningen, og spurgt til hvilke kommuner der har oprettet bygningsbevaringsråd. Foreningen har svaret, at det har de ikke noget egentligt overblik over, men oplyser at Randers, Sønderborg, Esbjerg og Aalborg har bygningsbevaringsråd. Det finder vi er lidt underligt CT iværksætter vores egen lille undersøgelse og forespørger alle landets 98 kommuner om de har oprettet bygningsbevaringsråd. Vi har p.t. følgende input fra Sønderborg: SØNDERBORG KOMMUNE NEDSÆTTER BYGNINGSBEVARINGSRÅD

2 Kulturarven er på dagsordenen i de danske kommuner. Med strukturreformen har kommunerne fået en stor del af ansvaret for, kulturlandskaber kulturmiljøer og bevaringsværdige ikke-fredede bygninger. Samtidig har undersøgelser vist, at kulturarven er en vigtig faktor i brandingen af byer og egne som bolig- og arbejdssteder. Bevidstheden om en rig kulturarv giver simpelthen livskvalitet. For at styrke arbejdet med kulturarven i Sønderborg Kommune har kommunen nedsat et bygningsbevaringsråd med repræsentanter for kommunens bevaringsforeninger og lokalarkiver, Museum Sønderjylland Sønderborg Slot og kommunens afdelinger på rådhuset (Plan, Byg og Kommunale ejendomme). Rådet skal bl.a. Styrke dialogen mellem eksperter og "græsrødder" med interesse i kulturarven. Bidrage med idéer og synspunkter til kommunens kulturarvspolitik, f.eks. kommune- og lokalplanlægning, byfornyelse og landsbyudvikling, registrering og undersøgelser, formidling mv. Drøfte konkrete sager, der berører bevaringsværdige bygninger og helheder og evt. afgive vejledende udtalelser om spørgsmål og enkeltsager. Bestyrelsesmøde Olaf Lind afgik ved døden den 1. august Olaf var blandt meget andet drivkraften i foreningens deltagelse i Odder Kommunes udvalg til udpegning af bevarende kulturmiljøer i Odder Kommune. Han vil blive savnet. MTU ved formand Elvin Hansen har tidligere givet udtryk for, at de gerne vil have et møde med foreningen og at dette forventes afholdt i september Inden da har hele Byrådet afholdt temamøde om Bygningsbevaring/Kulturmiljøer. Foreningen ønsker at opfordre kommunen til at oprette en Bygningsbevaringsråd. LO kontakter Landsforeningen og spørger til deres erfaringer med disse råd. Hvilke byer har, og hvordan er de sammensat? Findes der parallel til Odder? Tanken er, at Kommunen vil skulle udpege bevaringsværdige bygninger i kommunen formodentlig med afsæt i Kulturmiljøerne og derved vitalisere dette arbejde. Endvidere foreslås Bygningsprisen genindført. Bestyrelsesmøde :

3 LO orienterede om, at Odder Museum går videre med en eventuel dokumentation af den gamle forvalterbolig ved Randlev Præstegård. Svend og Hanne Theilmann, der ejer Balle Nygård som Odder Kommune har indstillet til kondemnering har hyret en specialist til at lave gennemgang af stuehuset i håbet om, at denne kommer frem til en anden konklusion end kommunens sagkyndige. Bestyrelsesmøde : Forvalterboligen Randlev Præstegård: AJ orienterede om de foreliggende planer Menighedsrådet i Randlev har, for indretning af graverfaciliteter i den gamle forvalterbolig, som er blevet tom. Bygningen fremstår yderst originalt både udvendig og indvendigt. Så vidt vides ønsker menighedsrådet at indrette graverfaciliteter i bygningen, som ikke længere ønskes anvendt til beboelse/udlejning. LO kontakter Odder Museum og hører, om de vil være interesserede i, at fotodokumentere interiør og indretning, såfremt menighedsrådet ønsker at ændre radikalt på indretningen. HB undersøger hvordan sagsgangen plejer at være, når menighedsråd ønsker at istandsætte/ombygge/restaurere en fredet bygning, herunder om man altid starter med, at kontakte Kulturstyrelsen. Balle Nygård: Nik Hyllestad orienterede om de udfordringer ejerne (Svend og Hanne Theilmann) har med en mulig kondemnering af det bevaringsværdige stuehus ved ejendommen Balle Nygaard i Balle. Odder Kommune har efter en henvendelse fra en tidligere lejer i ejendommen bestilt en besigtigelsesrapport udført af et ingeniørfirma NH har sammen med ejerne deltaget i møder med Odder Kommune. Resultatet af disse møder er, at ejerne p.t. overvejer at bestille en ny besigtigelsesrapport udarbejdet af en uvildig rådgiver for at dokumentere misforhold i den først udarbejdede. Desuden vil de kontakte en advokat med erfaring i kondemneringssager. Vi kan støtte disse anbefalinger, og afventer sagens gang, før vi eventuelt går ind i sagen. Intet at bemærke Bestyrelsesmøde : Bestyrelsesmøde : OL konstaterer, at nogle af kommunens 40 kulturmiljøer allerede er voldsomt ændrede og nogle så voldsomme, at de ikke længere bør figurere på listen. OL vil opfordre politikerne til, jævnligt at skimme optegnelsen igennem og ændre i den ved stor ændringer. AJ gør opmærksom på, at der i Bygningskultur Danmarks nyhedsbrev, har været fremhævet eksempler på, lokalforeninger som har et godt samarbejde med deres kommuner. Det ønsker vi os også!

4 Cand. Arch. Jette Lehrmann Harlund er kontaktperson i kommunens administration. Vi forventer, at det nye byråd behandler Kulturmiljøerne politisk og beslutter om der på baggrund af rapporten evt. lave bevarende lokalplaner. Landsforeningen tilbyder at holde oplæg ude i lokalafdelingerne. Hvordan anvender en kommune bevarende lokalplaner? AJ undersøger denne mulighed og hvilket materiale landsforeningen har i forbindelse med indkaldelse til et sådant arrangement. Teknisk udvalg, andre interesserede byrådsmedlemmer og ansatte i administrationen er målgruppen. Bestyrelsesmøde : Odder Kommune ønsker, at udarbejde bevarende lokalplaner for Holsteinsgade 24 og 28 fotograf Otzens ejendom og Dommergården. Der var enighed i bestyrelsen om, at Otzens ejendom ikke er bevaringsværdig, da ALT er ændret på ejendommen. LO skriver med udgangspunkt i Lars Nicolaisens indsigelse, vores høringssvar til lokalplanforslaget. Fredningsnævnet har afholdt besigtigelse af Fiskerhuset ved Rathlousdal og vi er orienteret gennem Danmarks Naturfredningsforening. JT og LO skriver til Fredningsnævnet og Odder Kommune. Vores bemærkninger skal dokumentere vigtigheden af, at beslutning om nedrivning af ejendommen, skal følges af en sikring af, at en ny bygning sker med stort hensyn til det bestående kulturmiljø og områdets proportioner. Et fokuspunkt! Vi ønsker svar fra Odder Kommune på, hvordan de agter at kontrollere, hvorvidt kulturmiljøerne forringes, og hvilke forholdsregler de forventer at tage. Der er allerede flere eksempler på, at kulturmiljøerne forringes Aakjær, Rodstenseje, Torrild Præstegård, Rathlousdal Den offentlige vej gennem Rodstensejes gårdsplads er spærret med opsatte skilte med PRIVAT. Vi vil foretage en besigtigelse. OL finder egnede datoer. Møde med Mads Gammelmark er ENDNU ENGANG blevet aflyst. LO tager kontakt og beder om en ny dato. Bestyrelsesmøde : Landsforeningen, Kommunerne og Kulturstyrelsen har igangsat et projekt, der går på fotografering af bevaringsværdige bygninger i de danske kommuner. Projektet støttes af Realdania. Hvert år vil 10 kommuner få fotograferet deres bevaringsværdige bygninger. Vi følger sagen fra sidelinjen, da vi i Odder Kommune ikke p.t. har ret mange (om nogen) registrerede bevaringsværdige bygninger.

5 Bestyrelsesmøde : Vi har haft aftale med Mads Gammelmark (direktør for Miljø- og Teknik) om afholdelse af et møde, hvor vi blandt andet skulle drøfte Byatlas Odder. Som forening mener vi ikke, registranten har fået den status og effekt, den bør have. Mødet er blevet aflyst, og på nuværende tidspunkt vides ikke, hvornår vi får mulighed for at drøfte emnet med kommunens forvaltning. Der er søgt nedrivningstilladelse til Fiskerhuset, som er en del af det bevaringsværdige kulturmiljø ved Rathlousdal. LO kontakter Claus Markmann (Odder Museum) for at høre, hvad de påtænker at gøre. Pulje til Landsbyfornyelse for 2014 er givet fra MBBL (Ministeriet for By- Bolig- og Landdistrikter) med ,00 til Odder Kommune. Tanken er, at staten financierer 60% og kommunen 40% til givne projekter. Desværre ser det ud til, den politiske holdning er, at puljen alene anvendes til nedrivning og kondemnering. Vi følger sagens gang. Bestyrelsesmøde : Kulturmiljøer LO, JT og OL har deltaget i møde med Hanne Broe (formand for Teknik- og Miljøudvalget, samt medlem af Kulturudvalget). Vi har bedt om en forklaring på, at Odder Kommunes Bygningsafdeling har givet tilladelse til nedrivning af dele af Rodstenseje, som er omfattet af de udpegede kulturmiljøer i kommunen. Kommunen anfører, at der i forbindelse med tilladelsen ikke fra kommunen var klarhed over, at dette var tilfældet. Vi undres, da området allerede i 2009 er med på kommunens liste over bevaringsværdige kulturmiljøer. Som eksempel på et kulturmiljø, som også er med på listen over mulige bevaringsværdige kulturmiljøer kan nævnes Torrild Præstegård, som først er kommet med ved den seneste gennemgang i Odder Avis Der er i eftermiddags afholdt møde med journalist Charlotte Rafn fra Odder Avis / Horsens Folkeblad. Avisen vil skrive en artikel omhandlende 40 kulturmiljøer i Odder Kommune, med fokus på Det at bo i et udpeget kulturmiljø hvilke fordele og ulemper, muligheder og begrænsninger er der forbundet med det? Ifølge CR kommer artiklen i Horsens folkeblad førstkommende lørdag, og efterfølgende i Odder Avis i næste uge. Vi håber avisen vil sætte ressourcer af til, efterfølgende at lave en artikelserie, som fortæller om de enkelte mulige kulturmiljøer, som kan komme med i den kommende Kommuneplan for Odder Kommune

6 Det vil være fint med en debat i lokalbefolkningen, så opfordring til at skrive læserbreve Bestyrelsesmøde : Kulturmiljøer Sidste Nyt Arbejdet er mundet ud i 40 kulturmiljøer. Torrild Præstegård Biskoppen over Århus Stift og Provstiudvalget ønsker fortsat at rive bygninger ned som er med til at danne et kulturmiljø omkring Præstegården. Odder Kommune kan kun forhindre nedrivningen ved selv at købe bygningerne. Det har kommunen fundet for dyrt betalt, hvorfor bygningerne nu står til nedrivning. Odders Kommuneplan kommer til høring de kommende to måneder. Møder vedrørende planen annonceres i Odder Avis. Henvendelse fra Landsforeningen Vi har modtaget en skrivelse fra Landsforeningen vedr. Bevarende Lokalplaner. De efterlyser gode eksempler på, at Bevarende Lokalplaner er overholdt. Havhusene, Rosensgade og Tinghuset nævnes. Men der er enighed om, at de gode eksempler desværre ikke findes i Odder Kommune. Bestyrelsesmøde : Udvalget for bevarelse af kulturarv OL beretter, at udvalget har afsluttet sit arbejde med udvælgelsen af Kulturmiljøer i Odder Kommune. Der er p.t. udpeget 55 steder. Det udarbejdede katalog er endnu ikke godkendt af Byrådet. Når kataloget er godkendt af Byrådet lægges det på Kommunens hjemmeside og foreningen lægger det ud på sin. Eller linker dertil. Præstegården i Torrild: Torrild by er udpeget som kulturmiljø. Menighedsrådet i Torrild søger tilladelse til at rage nogle bygninger ned, som udgør en del af den samlede Præstegårdsbebyggelse. Menighedsrådet har ikke brug for bygningerne og de er i dårlig stand. Der er ikke givet tilladelse til nedrivning. Kulturmiljøer Intet aktuelt Bestyrelsesmøde : Bestyrelsesmøde : Udvalget for bevarelse af kulturarv Olaf orienterede om, at arbejdet er ved at være tilendebragt. Kommunen får et vigtigt redskab til, hvilke kulturmiljøer der er væsentlige, at få med i den kommende kommuneplan. Desværre er det afsluttende møde som skulle afholdes i uge 33 blevet aflyst, og det vides p.t. ikke, hvornår der indkaldes til nyt møde.

7 Udvalget har gjort et stort stykke arbejde, som er mundet ud i, at 40 emner/kulturmiljøer er udvalgt. I øjeblikket er man ved at lægge sidste hånd på revidering af det skriftlige materiale. Niels Rosenberg (kommunens repræsentant) er garant for, at det udarbejdede materiale er gangbart til en kommende kommuneplan. Vi følger spændt, og afventer Vi vil gerne afholde et orienteringsmøde, når kommuneplanen er endelig. Det kan være en ide til et kommende medlemsarrangement. Bestyrelsesmøde : Kulturmiljøer Teknisk Skole og Håndværkerforeningens bolig er kommet med på Udvalget til bevarelse af Kulturarv i Odder Kommune s liste. Kulturmiljøer kan indskrives i Kommuneplanen og formuleres som politisk hensigtserklæring, hvorved det kan indlemmes i lokalplaner.

8 Bestyrelsesmøde : Udvalget for bevarelse af kulturarv. Udvalget har ikke afholdt møde siden generalforsamlingen. Snakken faldt på en Bevaringspris. Kommunens Bygningspris blev lukket pga. besparelser. Skal vi tilbyde at overtage administrationen af den? Prisen skulle kunne gives til urørte huse og respektfuldt restaurerede huse. Kulturmiljøer Intet aktuelt Bestyrelsesmøde :

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne DDER OMMUNE -det er da ret OK Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne 1 Udarbejdet af Teknik & Miljø, Team Plan Juli 2016 - revideret april 2017 2 Formidlingsstrategi

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. november 2013 for Aarhus Kommune i forlængelse af Kommuneplan 2013. Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø

åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø åbent møde for Grønt Råds møde den 09. juni 2011 kl. 15:00 i Livø Indholdsfortegnelse 001. Dagsorden til møde i Grønt Råd den 9.juni 2011 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Ib Nielsen

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

20. marts Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Orienteringsnotat vedr. bevarende lokalplaner

20. marts Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Orienteringsnotat vedr. bevarende lokalplaner KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. marts 2019 Til Teknik- og Miljøudvalget Orienteringsnotat vedr. bevarende lokalplaner Sagsnr. 2019-0046715 Dokumentnr. 2019-0046715-1

Læs mere

Kulturarven ved Vadehavet - set gennem udpegede kulturmiljøer og bygningsarv

Kulturarven ved Vadehavet - set gennem udpegede kulturmiljøer og bygningsarv Kulturarven ved Vadehavet - set gennem udpegede kulturmiljøer og bygningsarv Syddansk Universitet 13. april 2016 Mette Slyngborg 1. KoP: (Kulturhistorie og planlægning) Kommuner og museer m. fl. 2. Kulturhistorien

Læs mere

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021.

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021. Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 23 Fax. 55 36 25 00 post@vordingborg.dk www.vordingborg.dk Anne-Line Møller Sutcliffe Sagsnr: 2011-2168 Forslag

Læs mere

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 til Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Vordingborg Kommune Valdemarsgade

Læs mere

Vedr. ansøgning om nedrivningstilladelse på Kong Valdemarsvej 19 i Holte, reference

Vedr. ansøgning om nedrivningstilladelse på Kong Valdemarsvej 19 i Holte, reference Lasse Garby Højbjerg Vang 8 2840 Holte 21440896 Holte, den 22. december 2015 Att: Byplanudvalgsformand Axel Bredsdorff Vedr. ansøgning om nedrivningstilladelse på Kong Valdemarsvej 19 i Holte, reference

Læs mere

Bevaringsrådet i Syddjurs Kommune

Bevaringsrådet i Syddjurs Kommune Bevaringsrådet i Syddjurs Kommune 14-11-2017 Sagsnummer: 14/19273 Sagstype: KLE 01.11.00 Dok nr. 270536/17 Sagsbehandler: Alette Lena Skov-Hansen Tlf.: 87535058 E-mail: Alsh@syddjurs.dk Referat fra møde

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. september 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e file:///c:/adlib%20express/work/20151208t114245.293/20151208t114245.620/264e9d7c-3e50-4... Page 1 of 1 08-12-2015 From: iniz tvillinggaard Sent: 25-11-2015 15:21:15 To: info@avlu.dk; info@aoelu.dk CC:

Læs mere

FÆLLES KOMMISSORIUM FOR FACADERÅD I GULDBORGSUND KOMMUNE.

FÆLLES KOMMISSORIUM FOR FACADERÅD I GULDBORGSUND KOMMUNE. + FÆLLES KOMMISSORIUM FOR FACADERÅD I GULDBORGSUND KOMMUNE. Guldborgsund Kommune vedtog på et møde d. 4. januar 2007, at Nykøbing Falster Facaderåd skulle fortsætte sit virke i den nye storkommune som

Læs mere

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk Steder med sjæl Idébank til aktiviteter i udstillingen side 1 Indholdsforetegnelse Indledning side 3 Platforme i udstillingen side 4 Samarbejdspartnere og målgrupper side 5 Ideer til brug af kulturarvscruiseren

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 3. juni 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 3. juni 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 3. juni 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per Christensen

Læs mere

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning A. A 1.1. Banedanmark Ingen kommentar A 1. Meddeler at Banedanmark

Læs mere

Center for Erhverv & Udvikling

Center for Erhverv & Udvikling Center for Erhverv & Udvikling Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Notat om bygningsfornyelse og bygningsforbedringsudvalg Bygningsfornyelse Bygningsfornyelse er ét af flere instrumenter under Lov

Læs mere

Referat af borgermødet d i Kundby Forsamlingshus

Referat af borgermødet d i Kundby Forsamlingshus Referat af borgermødet d. 10.9.2018 i Kundby Forsamlingshus Til stede: 31 borgere + 3 repræsentanter fra Holbæk Kommune Velkomst v/ Susanne Information om, at Svend Erik Saksund er død 1 Nekrolog oplæst

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

Information om lokale udsatteråd

Information om lokale udsatteråd Information om lokale udsatteråd I denne pakke finder du information om lokale udsatteråd. Pakken kan bruges som generel oplysning og/eller som inspiration til selv at oprette et lokalt udsatteråd. Indhold

Læs mere

Udvalget for Miljø og Teknik Ekstraordinært beslutningsreferat

Udvalget for Miljø og Teknik Ekstraordinært beslutningsreferat Udvalget for Miljø og Teknik Ekstraordinært beslutningsreferat af møde den 13. august 2012 kl. 18.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Jørgen L. Hansen (F) formand Hans Jørgen Larsen (A) næstformand Bertil Nyenstad

Læs mere

Oplæg i Vordingborg Kommune 30. oktober Lokalrådsformand Anders Riberholt Henriksen og Direktør Hanne Ahrens

Oplæg i Vordingborg Kommune 30. oktober Lokalrådsformand Anders Riberholt Henriksen og Direktør Hanne Ahrens Oplæg i Vordingborg Kommune 30. oktober 2018 Lokalrådsformand Anders Riberholt Henriksen og Direktør Hanne Ahrens Program Nærdemokrati i Silkeborg Kommune Kodeks for godt nærdemokrati Nærdemokratiudvalg

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg FIOLSTRÆDE 44, 1. TH 1171 KØBENHAVN K TLF. +45 33 36 98 00 WWW.DKUNI.DK Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg 9. MAJ 2018 J.NR. TKS SIDE 1/6 Formål for Uddannelsespolitisk udvalg 1: Udvalget

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. maj 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

Kulturmiljøet i landdistrikterne. Morten Stenak Konsulent, Ph.D.

Kulturmiljøet i landdistrikterne. Morten Stenak Konsulent, Ph.D. Kulturmiljøet i landdistrikterne Morten Stenak Konsulent, Ph.D. 19. juni 2013 SIDE 1 De stedbundne ressourcer Lokalt engagement Kyster Kulturarv Natur 19. juni 2013 side 2 Beliggenhed Lokale produkter

Læs mere

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN Af Hans Peter Svendler, direktør, Realdania, og Steen Hvass, direktør, Kulturarvsstyrelsen Realdania og Kulturarvsstyrelsen har igennem

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Dette notat indeholder tilrettet tekst til Kommuneplanens redegørelsesdel. Teksten henvender sig til de dele af kapitlet om bevaring, der i den gældende kommuneplan har følgende overskrifter: Bevaringsværdigt

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

Bygningskultur. Lyngby Taarbæk har i flere år haft en arkitekturpolitik beskrevet i kommuneplanen.

Bygningskultur. Lyngby Taarbæk har i flere år haft en arkitekturpolitik beskrevet i kommuneplanen. Bygningskultur Arkitekturpolitik Hvad er arkitektur? Hvad er kvalitet? Hvad kan kommunen gøre? Handlinger Fredede og bevaringsværdige bygninger Udpegede bevaringsværdige bygninger Kulturhistorie 2 3 4

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. April 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940 2246 Jour. nr.: Ref.: BGS/MAAK

Læs mere

REFERAT 100. BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2019

REFERAT 100. BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2019 REFERAT 100. BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2019 DATO 11. september 2019 KL. 16:30 STED Holme Bygade 23 Anna Søgaard TIL STEDE Anna Søgaard Nielsen Formand Ebbe Stender Hansen Næstformand og Kasserer Eigil

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

LOKALE UDSATTERÅD OG UDSATTEPOLITIK

LOKALE UDSATTERÅD OG UDSATTEPOLITIK LOKALE UDSATTERÅD OG UDSATTEPOLITIK INFOPAKKE Hvad er et lokalt udsatteråd? Hvem kan oprette et udsatteråd? Hvad laver et udsatteråd? Hvorfor er det vigtigt med et udsatteråd? Hvem sidder i et udsatteråd?

Læs mere

Årsrapport Faxe Kommunes Udsatteråd

Årsrapport Faxe Kommunes Udsatteråd Årsrapport 2017 Faxe Kommunes Udsatteråd Denne rapport indeholder en gennemgang af de initiativer, som Udsatterådet har gennemført i 2017. Rapporten blev godkendt af Udsatterådet 12. juni 2018. Indhold

Læs mere

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune

BYFORNYELSE I HERNING strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune BYFORNYELSE I HERNING 2017-2028 - strategi for udvikling og forskønnelse i Herning Kommune Byfornyelse i Herning 2017-2028 er udarbejdet i foråret 2016 og revideret i efteråret 2018 af Herning Kommune,

Læs mere

Lokalplanlægning for bevaringsværdig ejendom

Lokalplanlægning for bevaringsværdig ejendom Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 16. oktober 2014 bevaringsværdig ejendom Udarbejdelse af bevarende lokalplan for etageejendom beliggende Samsøgade 21, 8000 Aarhus

Læs mere

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA NUUK Seminar om bygningsbevaring 5. og 6. oktober 2010 Bygningsfredning og BK 2015 Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA 5. og 6. okt. 2010 Seminar om bygningsbevaring i Nuuk SIDE 1 5. oktober 2010 Bygningsfredning

Læs mere

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark Idé Denne folder er udarbejdet i et samarbejde mellem Ministeriet for Ligestilling og Kirke og Stifterne i Danmark.

Læs mere

Referat af møde i Møllestop 4520 Sandby Forsamlingshus Torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 til 21.30

Referat af møde i Møllestop 4520 Sandby Forsamlingshus Torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 til 21.30 Referat af møde i Møllestop 4520 Sandby Forsamlingshus Torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 til 21.30 Ca. 85 deltager Morten og Michael bød velkommen og orienterede kort om hvor langt vi er kommet i processen.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 5078303 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17170 24-06-2019 Referat af bestyrelsesmøde Dato: 24. juni 2019 Tid: 09.00 13.00 incl. frokost Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Peter, Lotte,

Læs mere

Fra kommunen om forundersøgelse for bevaring af forpagterboligen i Gl. Harlev, Harlev Møllevej 1 Vedhæftede filer:

Fra kommunen om forundersøgelse for bevaring af forpagterboligen i Gl. Harlev, Harlev Møllevej 1 Vedhæftede filer: Jane Frederiksen Fra: Randi Nørgaard Sendt: 6. november 2013 14:54 Til: MTM-Ejendomsforvaltningen; MTM-PlanlegningogByggeri; MTM- Bygningsinspektoratet; MTM-NaturogMiljo; MTM-Kommuneplanafdelingen;

Læs mere

BYFORNYELSE I HERNING strategi for byfornyelse og forskønnelse i Herning Kommune. udkast

BYFORNYELSE I HERNING strategi for byfornyelse og forskønnelse i Herning Kommune. udkast BYFORNYELSE I HERNING 2017-2028 - strategi for byfornyelse og forskønnelse i Herning Kommune udkast Byfornyelse i Herning 2017-2028 er udarbejdet i foråret 2016 af Herning Kommune, By, Erhverv og Kultur.

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. august 2006 Mødested: Materielgården, Håndværkervej 40, Tønder Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde 16.20 Fraværende: Preben Linnet Bo Jessen og Niels

Læs mere

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium (indhold og omfang) 1. Baggrund 2. Formål 3. Succeskriterier 4. Produkt 5. Bindinger 6. Organisering 7. Tidsramme 8. Økonomi 9.

Læs mere

Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC

Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC Dansk Internet Forum (herefter DIFO) og DK Hostmaster sendte den 4. maj 2010 et forslag til ændring af Generelle vilkår for tildeling, registrering

Læs mere

Sagsforløb Hjertebo. Redegørelse for sagsforløbet:

Sagsforløb Hjertebo. Redegørelse for sagsforløbet: Teknik & Miljø Plan Sct. Mogens Gade 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: plan@viborg.dk www.viborg.dk Sagsforløb Hjertebo Formanden for Teknisk Udvalg har bedt om en redegørelse om sagsforløbet for

Læs mere

2.2. Rådet nedsættes for en periode svarende til kommunalbestyrelsens funktionsperiode.

2.2. Rådet nedsættes for en periode svarende til kommunalbestyrelsens funktionsperiode. Vedtægter, Kulturmiljørådet for Bornholm Vedtaget af Økonomi-, Erhvervs, og Planudvalget den XX.YY.2018. 1) Formål 1.1. Det er Kulturmiljørådets formål at yde faglig rådgivning til Bornholms Regionskommune

Læs mere

Bygningsforbedringsudvalget

Bygningsforbedringsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 14. april 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Møde afsluttet: 18:15 Mødelokale: Kystagerparken, Høvedstensvej 45 Medlemmer: René Langhorn, Maria Staghøj Durhuus, Peter Lougart, Morten Høybye

Læs mere

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene 1. Ens organisering på tværs af byer og mindre lokalområder: I et af høringssvarene stilles spørgsmålstegn ved relevansen af ens organisering på tværs af

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 4985280 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17171 03-05-2019 Referat af bestyrelsesmøde Dato: 10. maj 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Afbud: Dirigent/er: Peter,

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen 06.06.18 Tirsdag den 29. maj 2018, kl. 10.15-15.15 Domus Medica, Salonen Referat Til stede: Anette Hygum, Henrik Larsen, Merete Paludan, Mette Hallas, Kristoffer Marsaa, Jette Pærregaard, Per Sjøgren og

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Tirsdag den 8. oktober 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Katja Lindblad, Ingolf Mathiesen, Niels Jørgensen,

Læs mere

Referat for: Brønderslev Provstiudvalg. PU møde 6. februar Kl Mødested: Provstikontoret. 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Referat for: Brønderslev Provstiudvalg. PU møde 6. februar Kl Mødested: Provstikontoret. 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. Referat for: Brønderslev Provstiudvalg PU møde 6. februar 2018. Kl. 15.30-17.30 Mødested: Provstikontoret Mødepunkt Beslutning 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2 Ansøgning Sag: Kirkegården (819) -

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Referat. Nyt fra/om afdelingen

Referat. Nyt fra/om afdelingen Mødedato: tirsdag 5/3 2013 Deltagere: Anni Olesen, Grethe Meier, Heidi Hansen, Hans Bye Jensen, Jens Peter Nielsen Fraværende: Lene Glud Andersen Referat fra sidste møde Nyt fra AlmenBo Nyt fra/om afdelingen

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt sognehus på ejendommen matr.nr. 111 Pøl, Nordborg, der ligger på Tontoft 3, 6430 Nordborg.

Landzonetilladelse til at opføre et nyt sognehus på ejendommen matr.nr. 111 Pøl, Nordborg, der ligger på Tontoft 3, 6430 Nordborg. Landzonetilladelse til at opføre et nyt sognehus på ejendommen matr.nr. 111 Pøl, Nordborg, der ligger på Tontoft 3, 6430 Nordborg Sønderborg Kommune har den 7. september 2015 modtaget jeres ansøgning om

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 04-05-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 04-05-2017 17:00 1 (Åben) Lokalplan 397 for bygningerne

Læs mere

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning Velkommen til generalforsamling Det går godt i LAG Nord, vi får mange og gode ansøgninger. (PP ansøgninger) I bestyrelsen er det fortsat følgende 5 pejlemærker, der ligger til grund for vores prioriteringer

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Fordebat om udvidelse af Thorup Hede Spejdercenter

Fordebat om udvidelse af Thorup Hede Spejdercenter Fordebat om udvidelse af Thorup Hede Spejdercenter Der afholdes fordebat om udvidelse af Thorup Hede Spejdercenter i perioden fra den 16. februar till den 16. marts 2016. I fordebatperioden har du mulighed

Læs mere

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev.

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Sagsnr: 12/138808 Sagsansvarlig: dr30225 Sagsbehandler: mv Sagens formål Genbehandling af ansøgning om

Læs mere

Dagsorden Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Dagsorden Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Dagsorden Side 1 Deltagere: Erik, Ulrik, Lis, Gustaf, Henrik, Ulla, Kirsten, Nanna, Citta, Mie, Bent og Bente. Fraværende: Niels Jørgen og Anne. Dagsorden til møde i Vejby Lokalråd mandag den 6. november

Læs mere

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Den 26. maj 2014 Forretningsorden for Landdistriktsudvalget 1 Formål Landdistriktsudvalget er nedsat af NaturErhvervstyrelsen med henblik

Læs mere

Referat af møde i Byplanudvalget

Referat af møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 04-05-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:20 Tilstede: Marianne Zangenberg, Christian

Læs mere

Vejby Lokalråd afholder Generalforsamling i Vejby Forsamlingshus mandag d. 25. april 2016 kl

Vejby Lokalråd afholder Generalforsamling i Vejby Forsamlingshus mandag d. 25. april 2016 kl Vejby Lokalråd afholder Generalforsamling i Vejby Forsamlingshus mandag d. 25. april 2016 kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af referent og dirigent lokalrådet foreslår Bente Christoffersen og Citta Flensted.

Læs mere

FORUM VOJENS Bestyrelsesmøde 19. november 2015 Start kl. 19:00 Slut kl. 21:15

FORUM VOJENS Bestyrelsesmøde 19. november 2015 Start kl. 19:00 Slut kl. 21:15 FORUM VOJENS Bestyrelsesmøde 19. november 2015 Start kl. 19:00 Slut kl. 21:15 Referat Mødeleder: Deltagere: Peter Lambæk Nielsen Peter Lambæk Nielsen Teis Melcher Karl Posselt Ditte O Neill Anders Sørensen

Læs mere

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011 Dagsorden til mødet i Seniorrådet den 22. november 2011 kl. 09:00 i Teglgården, Kirkevej 9, Als Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 124 Godkendelse af dagsorden 125 Godkendelse af referat fra seneste møde

Læs mere

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune juni 2011 1 Beskæftigelsesrådets formål Det lokale beskæftigelsesråd har til formål at rådgive kommunen og samordne og udvikle

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Mandag den 29.05.17 kl. 9-12 på Strandcentret Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune.

Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune. Forslag til strategi for byfornyelsesindsats i landområder landsbypuljen Svendborg Kommune. 1. Baggrund. Der er på finansloven for 2014 afsat 200 mio. kr. i statsstøtte til kommunerne med henblik på byfornyelse

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2 DB s Digitaliseringsudvalg Mandag den 6. december 2010 kl. 10.30 12.30 Hovedbiblioteket, Århus, Møllegade 1, 8000 Århus C lokale B på 2. sal Mødet startede ca. en time senere end planlagt pga. forsinket

Læs mere

Referat for: Odder Provstiudvalg. PU møde 18. juni 2015. Kl. Kl 10.00 Mødested: Ørting Sognehus

Referat for: Odder Provstiudvalg. PU møde 18. juni 2015. Kl. Kl 10.00 Mødested: Ørting Sognehus Referat for: Odder Provstiudvalg PU møde 18. juni 2015. Kl. Kl 10.00 Mødested: Ørting Sognehus Tilstede: Dorte R. Sørensen John Hougaard Jens Peter Peteresen Inga Salten Stenkjær Erling Mikkelsen (fra

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning: Afbud:

Læs mere

Fredede bygninger. Del-, detalje-, og interiørfredning vil i det følgende blive benævnt Differentieret fredning

Fredede bygninger. Del-, detalje-, og interiørfredning vil i det følgende blive benævnt Differentieret fredning Side 1 af 5 Dette notat opsummerer Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskulturs betragtninger og forslag til ændringer i den gældende Lov om bygnings fredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2016 Indledning 2016 var det tredje år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling. Den 29. november 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling. Den 29. november 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 29. november 2006 Rapport om støtte til religiøse aktiviteter under folkeoplysningsloven Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Magistratsafdelingen

Læs mere

Det årlige syn. Forberedelse, afvikling og udførelse

Det årlige syn. Forberedelse, afvikling og udførelse Det årlige syn Forberedelse, afvikling og udførelse Menighedsrådets opgaver og ansvar for synsarbejdet Et menighedsråd har det grundlæggende ansvar for, at sognets kirke og kirkegård samt de bygninger

Læs mere

Museer i Qeqqata Kommunia. Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008

Museer i Qeqqata Kommunia. Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008 Museer i Qeqqata Kommunia - Status og visioner Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008 Foto: Anne Bahnson. Sisimiut Katersugaasiviat. Januar 2009 Notat til museumskonferencen 2009

Læs mere

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Kronologisk overblik Situationen 15.7. 2014 11. august 2009 Plan og Teknikudvalget meddeler dispensation til byggeri på Kystvejen 112.

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Klima- og Miljøudvalget

Klima- og Miljøudvalget Dagsorden Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt 12:40 : Sluttidspunkt: 15:00 Mødelokale: M.5 Medlemmer: Fraværende: Bemærkninger : Allan Clifford Christensen, Martin Sanderhoff, Flemming

Læs mere

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget Forretningsorden for Nærdemokratiudvalget Nærdemokratiudvalget er nedsat under Økonomi- og Erhvervsudvalget i henhold til 10, stk. 10, nr. 3 i Styrelsesvedtægt for Silkeborg Kommune, jfr. Styrelseslovens

Læs mere

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning Dato: 27.februar 2007 Model for evaluering af stiftsråd 1 Indledning I regeringsgrundlaget Nye mål er anført følgende om stiftsråd: For at øge demokratiet og den lokale selvbestemmelse i folkekirken er

Læs mere

Andelsforeningen af Kerteminde Sommerby Infobrev for Efterår-Vinter 2015/16

Andelsforeningen af Kerteminde Sommerby Infobrev for Efterår-Vinter 2015/16 Andelsforeningen af 21.11.2010 Kerteminde Sommerby Infobrev for Efterår-Vinter 2015/16 Kære læser, Hvad der er sket siden generalforsamlingen i april?. Nu er der kun 13 lejere tilbage i sommerbyen som

Læs mere

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Nr. 7 September 2015 For bevaringsværdige bygninger Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune.

Læs mere

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard.

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard. 15-01-2009, Workshop Opsamling på workshop. Integrationsrådets organisering 2009. Indledning Integrationsrådet afholdt ekstraordinær workshop torsdag d. 15. januar 2009, for at tage stilling til rådets

Læs mere

Dagsorden Hovedbestyrelsesmøde

Dagsorden Hovedbestyrelsesmøde Dagsorden Hovedbestyrelsesmøde Dato: 4 september 2014 Tid: kl. 10.00-12.00 Sted: Aarhus Rådhus, mødelokale 285 Afbud: Lars Møller Søren Steensen Per Røner Kim Herlev Jørgensen Bjarne Pedersen Tomas Therkildsen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Bestyrelsesmødereferat nr. 08, 2012 Dato 2013-02-10

Bestyrelsesmødereferat nr. 08, 2012 Dato 2013-02-10 Bestyrelsesmødereferat nr. 08, 2012 Dato 2013-02-10 Sag Stouby og Omegns Lokalråd Mødedato 2013-02-04 Projekt Bestyrelsesmøde Ref. MSN Fordeling: Anders Udbye: andersudbye@gmail.com, Helene Fruelund: helenefruelund@gmail.com,

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 10.-12.-2014 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 10. december 2014 Tidsrum 10.00 12.00 (med efterfølgende spisning

Læs mere

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår.

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 7. oktober 2019 Tilstede: Tina Høg Lind, Niels-Peter Meldgaard, Lisbeth Steninge, Inger Mortensen, Hanne Caspersen, Charlotte Stig og Solveig Kirkedal 1. På vores

Læs mere