Danmarks første og største livstilshøjskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks første og største livstilshøjskole"

Transkript

1

2

3 Danmarks første og største livstilshøjskole Alle kan lære at leve sundt. Men det er vigtigt, at den sunde livsstil holder i længden og bliver en del af hverdagen. Derfor arbejder vi ikke med slankekure, trylledrikke eller hurtige lette løsninger. Vi tror derimod på det lange sunde træk. Ubberup Højskole er den mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark, når sund livsstil og høj skoleliv skal gå hånd i hånd, og så er vi den med det bredeste udbud af fag og aktiviteter. Vi tilbyder korte og lange højskolekurser med fokus på ernæring, idræt, psykologi og kreative fag. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod til at ændre deres vaner og redskaber til at leve et sundere liv. Sund livsstil En sund livsstil er på Ubberup Højskole sundhed i bred forstand. Det er kost. Det er motion. Og det er det mentale. Som elev hos os får du redskaber, der kan give dig større selvindsigt, bedre selvværd og mere motivation. Vi arbej der med din personlige udvikling og motivation og tager alle sider af dig alvorligt; både dine tanker, dine handlinger, dine mønstre og dine følelser. Vores erfa ring er nemlig, at ændringer i livsstilen har størst effekt, når vi sætter fokus på dig som et helt menneske. Udfordret i trygge rammer Du bliver udfordret på mange måder, og det er netop din mulighed for at afprøve dig selv og udvikle dig i trygge rammer, hvor du ikke bliver stemt hjem, men mærker stærk opbakning og forståelse fra andre elever og lærere. Mellem mark og skov Ubberup Højskole ligger få kilometer udenfor Kalundborg i smukke landlige omgivelser omgivet af marker og nær ved skov. Skolen har masser af faciliteter og udfoldelsesmuligheder både ude og inde og bygning erne ligger tæt omkring en hyggelig gård, og med en stor park udenom. Vores mål er, at dit liv er lettere efter et ophold på Ubberup Højskole. Vi glæder os til at møde dig! Det har været et super fedt ophold. Det har klart været den bedste beslutning jeg har taget i mit liv.

4 Vi tager udgangspunkt i dig Vi arbejder med din personlige uvikling og vi tager dine tanker, handlinger, mønstre og følelser alvorligt. Vi tilbyder individuelle personlige samtaler, og vi hjælper dig med at opstille og afklare dine egne mål, og hvordan du finder motivationen til at nå dem. Eleverne på Ubberup Højskole kommer med meget forskellige ønsker og udgangspunkter. Vi giver dig en individuel kostplan, og du bliver tilbudt et indivi duelt samtaleforløb. Vi spiser godt Vi spiser sundt, lækkert, lokalt og efter sæsonen. Du lærer om kalorier, nærings indhold og om hvordan du sammensætter en sund og varieret kost. Gennem individuel vejledning hjælper vi dig med at lave en personlig kostplan, der holder også når du kommer hjem igen. Vi er sammen På Ubberup Højskole lægger vi vægt på både samvær og nærvær og plads til den enkelte i fællesskabet. Et højskoleophold er en intens oplevelse og en enestående chance for at møde venner for livet. Vi bor, spiser, træner og griner sammen. Vi tager på ture, synger fra højskolesangbogen og vi har masser af spændende foredrag og fællesaktiviteter. Du vil møde mange nye mennesker og stifte nye venskaber måske for livet! Da jeg stod på gårdspladsen, var det som om jeg fik fred. Det var i orden bare at være mig. Jeg følte mig rigtig. Kostfilosofien på Ubberup Højskole kan sammenfattes til godt, sundt og uden afsavn. Vi spiser sammen seks gange om dagen: Tre hovedmåltider og tre mellemmåltider. Vores køkken laver lækker dagligdags mad med masser af grønt og groft, der følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi bevæger os Vi bevæger os rigtig meget og på mange forskellige måder. Du kan blandt andet prøve kræfter med zumba, boldspil, mountainbike, yoga, styrketræning, kickboxing, løb og meget meget mere. Idræt og motion er en vigtig forudsætning for et sundt liv. Derfor fylder idrætsfag meget på skemaet på Ubbe rup Højskole. Vores motto er, at alle skal deltage, så godt de kan og at det er godt nok! Fælles for alle idrætsfagene er, at latter, leg og lærdom går hånd i hånd vi synes idræt skal være sjovt, selv om det også kan være hårdt og udfordrende.

5

6

7 Undervisning og fritid På Ubberup Højskole møder du en hverdag fyldt med aktiviter og indhold, men også med tid til fordybelse og diskussion. Vi tilbyder fag, der har fokus på sund livs stil, fag hvor du arbejder med dig selv og din personlige udvikling og så en masse spændende kreative og almentdannende fag. Du vil også møde fag, du måske ikke lige havde forestillet dig. Fag som vil udfordre og inspirere dig. Derudover vil der i løbet af opholdet være en hjemrejseweekend, hvor det ikke er muligt at invitere gæster ud på højskolen. Undervisning Nogle fag er fælles for alle, andre er valgfrie. Du bliver præsenteret for de forskellige valgfag og linjer i den første uge. Der er mødepligt, men der kræves ingen faglige forudsætninger for at del tage i undervis ningen. Det eneste, vi forventer, er, at du deltager aktivt, så alle får mest muligt ud af opholdet. Der er undervisning mandag fredag fra kl til ca På næste side ser du en liste over nogle af de fag, som vi normalt tilbyder på vores lange kurser. Udbuddet kan dog variere fra ophold til ophold, da vi hele tiden udvikler os. Ved valgfag skal der være en vis tilslutning for at holdet oprettes og der kan også være et maksimalt antal deltagere for nogle fag. Vores lange ophold er normalt opdelt i tre undervisningsperioder. I hver periode har man mulighed for at vælge nye fag. Fritid Ud over den egentlige undervisning foregår der også andet om aftenen, for eksempel foredrag eller andre aktiviteter, som er arrangeret af højskolen eller af eleverne selv. I weekenderne er der ikke undervisning, men der lægges et særskilt program - ofte med arrangementer, aktiviteter og hyggeligt samvær. Du vælger selv, om du vil blive på skolen eller tage hjem i weekenderne. Den første weekend på et langt kursus er aktivitetsweekend. Selvindsigt, selvværd og motivation.

8 Fagoversigt Vi tilbyder mange forskellige fag, og i løbet af et langt kursus vil du komme til at prøve kræfter med rigtig mange af dem. Nogle fag er obligatoriske, men langt de fleste vælger du selv. Du vælger hvilke fag du gerne vil have, hver gang en ny periode starter. Vi skifter løbende ud i vores fagudbud, så det er ikke alle fag, der bliver oprettet på alle hold. Derfor kan vi ikke garantere, at du kan få et specifikt fag. Du kan heller ikke udelukkende vælge at have idrætsfag. Aerobic ! Aerobic er løb, hop og gang i forskellige kombinationer og serier. Aerobic byder på masser af tempo og musik, og resultatet er både bedre kondi og stærkere muskler. Aquatræning Gymnastikøvelser under vand har mange fordele. Det er skånsomt for muskler og led, og så er det muligt at lave øvelser, som man ikke kan lave på landjorden. Biking Hvis du virkelig vil svede, skal du spænde cykelskoene og vælge biking, også kaldet spinning. I skolens bikingsal bliver der skruet op for musikken. Vi har både puls-træning med Suunto-udstyr og almindelig biking. Billedkunst Er for dig der gerne vil male eller komme godt i gang med at arbejde kreativt. Vi tager udgangspunkt i akrylmaleriet, men der er også mange andre teknikker du kan afprøve. Alle kan være med, fordi undervisningen foregår indivuduelt, så uanset om du er nybegynder eller har malet i mange år, er der mulighed for at udvikle dig og komme godt i gang. Bogklub Vi forholder os til bøgernes verden, og dykker ned i både romanuddrag, noveller og tegneserier. Vi diskuterer kvalitet og stil, og du kan dele dine egne personlige favoritter. Bokwa Bokwa er det nye Zumba hedder det. Det er en nem måde at lave danse-træning. Der er ingen avanceret koreografi eller skridt der skal tælles. Alle kan være med på gulvet. Boldspil Så længe bolden er rund kan alting ske. I boldspil konkurrerer vi blandt andet i hockey, fodbold, volleyball, softball, basketball, badminton og meget mere. Boldspil og holdånd Vi spiller forskellige boldspil, som f.eks. volleyball, fodbold og ultimate (et spil med freesbee der giver sved på panden). Da sammenhold og kommunikation er vigtige elementer i holdsport, vil der være særligt fokus på dette undervejs.

9 Cirkeltræning Hop på stedet, mavebøjninger, boksebold og stepbænke. Cirkeltræning er lidt af det hele. Korte ophold ved en masse forskellige øvelser gør cirkeltræning både sjovt og afveksl ende. Debat Sig din mening! - Debat er din mulighed for at komme til orde, når vi sætter fokus på de aktuelle nyheder, og forholder os kritisk til verden omkring os. Ernæring Lær om kalorier, næringsindhold og om, hvordan du sammen sætter en sund kost. Vi hjælper dig med at lave en personlig kostplan, der holder også når du kommer hjem. Førstehjælp Vær beredt, hvis uheldet er ude. Ved en blanding af teori og praktiske øvelser lærer du blandt andet at give livreddende førstehjælp og bruge en hjertestarter. Kickboksning Slå til og spark ud. Kickboksning er en super intens trænings måde, hvor du både får arme, overkrop og ben med. Kulturcykel Oplev Røsnæs, Tømmerup eller Loch Ness fra sadlen. Vi undersøger det smukke lokale kultur- og naturlandskab, der omkranser højskolen og vi får samtidig rørt os. Mad og kroppen i bevægelse Dette fag er for dig der er interesseret i sammenhængen mellem ernæring og fysisk aktivitet. Vi vil arbejde med hvordan du ernærer din krop optimalt under forskellige typer af sportsaktiviteter. Undervisningen er en vekselvirkning mellem teori og afprøvning i praksis. Vil du være klogere på din krops behov under bevægelse, så er dette fag lige noget for dig. Maleri og Tegning I Maleri og Tegning griber vi fat i forskellige tegneteknikker og billedteknikker. Vi skal bruge tegning til at beskrive det vi ser og som inspiration til at arbejde med maleriet og udvikle personlige udtryksformer. Du kommer til at prøve mange forskellige maleteknikker, materialer, arbejdsformer. Mountainbike En tur i skoven bliver sjovere, når den foregår på en mountainbike. Vi lærer dig om cyklen, hvordan du bruger den, og så skal vi ud og ræse rundt i naturen. Pilates Pilates er gulvøvelser der styrker muskulaturen omkring ryg, bryst og mave. Pilates er effektivt til at lindre rygsmerter og forebygge slidskader omkring rygraden. Politik og samfund Vi går bag om nyhederne og undersøger, hvordan vores samfund fungerer. Vi kommer blandt andet til at diskutere politik, sundhed, ideologier og kriminalitet. Film og virkelighed Synk ned i sofaen og lad dig opsluge af lærredets fortællinger. Vi ser og taler om film, hvad de fortæller om os selv, vores samfund og om den måde, vi tænker på. Filosofi Filosofi handler om de store spørgsmål, som udspringer af hverdagens erfaringer. Er mennesket helt frit til at styre sit eget liv? Hvad er det gode liv? Hvorfor er der ondskab til? Løb Løb er den billigste motionsform, der findes - og en af de mest effektive. Vi hjælper dig i gang med løbetræningen, og giver gode fif til teknik, træningsmetoder og intervalløb. Maden i fokus Hvad er det egentlig vi spiser? Hvad indeholder maden på cafeen? Hvordan er kødet i supermarkedets køledisk produ ceret? Det er sådan nogle spørgsmål vi har fokus på. Psykologi Fordyb dig i dig selv. Lær psykologiens grundlæggende principper og få brugbare værktøjer til bedre at kunne forstå dig selv og dine tanker, handlinger og følelser. Religion Få et indblik i nogle af de centrale, religiøse traditioner, som påvirker vores samfund i dag. Kristendom, Buddhisme, vore nordiske rødder, samt den ateistiske tradition er i fokus.

10 Rød tråd Arbejd med den mentale del af en livstilsændring. Vi taler om motivation, mål, netværk, erfaringer og laver konkrete planer, så din nye livsstil også holder, når du kommer hjem. Show Har du en performer i maven? Vi skal danse, finde kostumer og musik, når vi skal optræde ved skolens netværksdag, hvor familie og venner bliver inviteret op på skolen. Skulptur Skulptur er for dig, som gerne vil bruge dine hænder. Du kan lave dine egne skulpturer, og så skal vi i fællesskab lave et værk. Vi arbejder blandt andet i træ, gips og voks. Step Op, ned, op ned! Step er aerobic på stepbænke, som man træder op og ned af i takt til musik og i forskellige serier. Det er sjovt, godt for knæene og får pulsen i top. Styling Få dit tøj til at se godt ud og sidde rigtigt. I styling lærer du om kropsfaconer, farver og stylingprincipper, men også om følelsen af at være tro mod sig selv og sin egen stil. Sund madlavning Lær hvordan man tilbereder meget af den gode mad, vi spiser på højskolen. Her får du fingrene i bolledejen. Swissball Swissballs er store gymnastikbolde. De kan ligges eller siddes på og bruges som vægte. Det giver en masse sjove og ikke mindst udfordrende øvelser for hele kroppen. Tegning Du lærer de grundlæggende tegneteknikker. Vi arbejder med lys og skygge og giver gode fif til at gøre dine kreative ideer levende på papiret, og du får hjælp til at udvikle et personligt udtryk. Tekstilværksted Oplev glæden ved at udtrykke sig kreativt. Vi arbejder blandt andet med beklædningssyning, brugskunst og tasker. Brug design, udsmykning og materialevalg til at finde netop din stil. Thai-bo I Thai-bo må du slå, sparke, råbe og give albuer. Thai-bo er koreograferet boksning i luften tilsat rytme og musik. Sved på panden er garanteret. Ugens emne I ugens emne går i dybden med et aktuelt emne. Forskellige undervisere taler og inviterer til en diskussion af det emne, som de netop har på hjertet.

11 Vandpolo Svømmebassinets svar på håndbold. Udstyret med hjelme og svømmefødder er der gjort klar til kamp i det dybe bassin, når bolden bliver givet op. Og det gælder selvfølgelig om at vinde! Zumba Sæt sving i hofterne og mærk rytmen sætte hele kroppen i be vægelse. Zumba er dansebaseret fitnessform til eksotiske rytmer, der både får pulsen og humøret helt i top. Wellness Wellness er velvære. Vi slapper helt af og ånder dybt ind. Det kan for eksempel være afslappende yoga eller en dejlig massage. Yoga Medicin for både krop og sjæl. De lange strækøvelser er afstressende og giver rum til fordybelse. Samtidig er yoga også fremragende styrkende træning af ryg og mave. En aktiv og udfordrende hverdag med tid til fordybelse.

12 Eksempel på et ugeskema (Fagene kan variere afhængig af kursus og periode) Du skal vælge mindst to af de grønne fag. De grå fag er obligatoriske for alle. Tid MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Kl Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Kl Fælles rengøring Fælles rengøring Fælles rengøring Fælles rengøring Kl Tour de Ernæring Idéstorie Biking strong Zumba Kl : Bogruppemøde Sundhed, mad og Kl : Fællesrengøring måltidssociologi MTB- Mountainbike Snakketøjet! Kroppen Ernæring i detaljen Kl Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Kl Power yoga Kreativt male- og tekstilværksted Smagsdommerne Kend din tallerken Intervalløb Madværksted inkl. frokost Rød tråd Kl Sundhed, mad og måltidssociologi MTB- Mountainbike Kreativt male- og tekstilværksted Skræk! Kl Samling Samling Samling Samling Kl Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost Kl Kor Retorik og argumentation Aquatræning Puls/ styrke Thai-bo/ styrke Stavgang Tegning Biking Psykologi Styrketræning Sundhed, mad og måltidssociologi MTB- Mountainbike Kreativt male- og tekstilværksted Cirkeltræning Kl Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Kl Fritid Fritid Fritid Fritid Fritid Kl Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Kl Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid Mellemmåltid

13 Mange elever vælger Ubberup Højskole fordi de er overvægtige og vil ned i vægt, men det er langt fra alle. En hel del vil bare gerne have en sundere livsstil. Og vi lover ikke en hurtig let slankekur, der med et snuptag løser alle problemer. Vi tror på det lange sunde træk, den holdbare sunde livsstil, som man også kan få til at fungere derhjemme efter højskoleopholdet. Vi mener også, at sundhed ikke kun handler om kroppen. Det mentale skal med. Måske er de usunde vaner opstået som kompensation for stress, usikkerhed eller nedtrykthed. Det er vores erfaring, at det er lettere at komme i gang med et sundere liv, hvis man også har den mentale side af sagen med.

14

15 At være på en højskole Højskoleånden er en vigtig del af skolens liv og identitet. Siger du ja til et ophold på Ubberup Højskole, siger du også ja til at være en del af et fællesskab. Det betyder, at vi er fælles, ikke kun om undervisningen, motionen og maden, men også om de daglige, praktiske gøremål, såsom rengøring af fællesarealerne, afrydning efter måltider og opvask, og du skal også selv gøre rent på dit værelse. En del af et aktivt miljø Du skal være klar til at indgå engageret som en del af et aktivt miljø. Vi forventer, at du tager imod og bidrager med, hvad du har af evner, energi og engagement til glæde og gavn for alle. På de lange kurser er der ca. 80 elever i alle aldre fra 18 til 70 år. Fælles for vores elever er, at de har mod på forandring og tør bryde med fastgroede mønstre på vej mod et sundere liv. Sådan bor du Som elev på en højskole bor du på skolen og får et værelse, alene eller sammen med en anden. Det kan være en stor omvæltning at bo sammen med en masse mennesker, men vi ved af erfaring, at det hurtigt bliver som en familie, hvor man respekterer og støtter hin anden. Det er også, når man lever sammen og lærer hinanden at kende i alle situationer, at man har mulighed for at få venner for livet. Der er enkelt- og dobbeltværelser i skolens fem bygninger. Nogle værelser har eget bad og toilet, andre har fælles toilet og bad på gangene. Værelserne er indrettet med en seng, et skrivebord, et skab, en kommode eller bedroller og en opslagstavle. Du kan vaske og tørretumble tøj på skolen. Skolen har også faciliteter som gymnastiksal, yoga-rum, kreative værksteder, spinningrum, en tv-stue og andre hyggelige opholdsstuer.

16 Praktiske oplysninger Hvordan bliver jeg elev? Du kan tilmelde dig ved at udfylde vedlagte tilmeldingsskema eller tilmelde dig via vores hjemmeside på Du er naturligvis også velkommen til at ringe og aftale en tid til en snak og en rundvisning på skolen. Du kan også se mere på vores hjemmeside dk Hvad koster det? Et langt kursus på Ubberup Højskole koster: kr. pr. uge for et enkeltværelse med eget bad og toilet kr. pr. uge på enkeltværelse med fælles bad og toilet kr. pr. uge på dobbeltværelse. Hvis du skal bruge særlige materialer i nogle af de kreative fag, kan der komme udgifter til det oveni. Betaling Når du sender din tilmelding, modtager du en faktura, der er opdelt i tre rater. 1. Første rate betales som et depositum 2. Anden rate betales lige inden kursusstart 3. Tredje rate betales senest en måned efter kursus start eller efter aftale. Forlader du skolen før tid, får du ikke refunderet hele det resterende beløb. Der skal betales for yderligere fire uger fra afrejseugen. Rygning Der er rygeforbud i alle lokaler og værelser, men du er velkommen til at ryge udendørs. Gæster Dine gæster er velkomne på skolen efter undervisnings tid og indtil til kl på hverdage. Gæster må gerne overnatte fra fredag til lørdag samt lørdag til søndag efter aftale. Der er mulighed for, at gæster kan købe mad, og de er altid velkommen til en kop kaffe eller te. Internet Der er trådløst netværk på skolen og computere med internetadgang. Husdyr Det er forbudt at medtage alle former for husdyr på højskolen.

17 Specialkost Specialkost fås kun efter forhåndsaftale med diætisten. Skriv på tilmeldingsblanketten, hvis du skal have specialkost, eller hvis der er noget, du ikke kan tåle. Sygdom Skriv på tilmeldingsblanketten, hvis du har kroniske lidelser, som vi bør have kendskab til inden du bliver elev hos os. Forsikring Skader på tøj/briller og lignende under opholdet, også i undervisningen, dækkes ikke af skolens forsikring. Kun den lovpligtige ansvarsforsikring er tegnet for eleverne. Jeg er voksen og vant til at bo alene og ville gerne have enkeltværelse. Men jeg er faktisk kun på værelset, når jeg skifter tøj, sko eller sover. Euforiserende stoffer Du melder dig selv ud af skolen, hvis du tager euforiserende stoffer.

18 Hvad siger tidligere elever på Facebook?

19 Kommentarer En dag lagde vi en kort film om livet på Ubberup Højskole op på højskolens Facebook-side. Her er nogle af kommentarerne. Se hvad andre skriver på:

20

Danmarks første og største livstilshøjskole

Danmarks første og største livstilshøjskole Danmarks første og største livstilshøjskole Alle kan lære at leve sundt. Men det er vigtigt, at den sunde livsstil holder i længden og bliver en del af hverdagen. Derfor arbejder vi ikke med slankekure,

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet på.

Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet på. Familie, filosofi og outdoor (6. juli - 12. juli 2008) Familie Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle

Læs mere

MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND

MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND FÆLLES MORGENMAD OG GÅTUR Kunne du tænke dig at starte dagen på bedste vis med morgenmad efterfulgt af en frisk gåtur sammen med andre? Du har nu mulighed

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig!

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! Om Dronninglund Gymnastikforening 2 Dronninglund Gymnastikforening er en forening med omkring 250 medlemmer. Vi

Læs mere

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017 Sportsweekend 5 Egmont Højskolen Villavej 25, 8300 Odder 1.-3. september 2017 du er inviteret! Sportsweekend Sportsweekend er weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret,

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.:

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.: Puls og styrke Dag: Mandag Kl.: 18.30-20.00 i bevægelseshuset. Holdet er både for mænd og kvinder. Her er drøn på. Vi giver den gas, laver aerobicserier, går på steppen med høj puls, hopper og laver effektive

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk

NRUI I BEVÆGELSE. En klub i bevægelse. Aktiv forår i Næsbjerg og Rousthøje. www.nrui.dk Aktiviteterne er tiltænkt hele familien og vi håber på stor deltagelse, også fra folk som ikke tidligere har været aktive. Man behøver ikke at deltage i samme aktivitet hver gang - her er mulighed for

Læs mere

TINGBAKKESKOLEN TINGBAKKEHALLEN

TINGBAKKESKOLEN TINGBAKKEHALLEN Esrum Gymnastik TINGBAKKESKOLEN Mandag start den 20.9.10. TINGBAKKEHALLEN 2010-2011. 16.30 17.30 i SALEN Drenge far 5 til 8 år Ved Stig serup Bevægelse og motion i leg med redskaber, der giver sved på

Læs mere

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Side 2 I Politi Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles politilinje kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse. En fremtid ved politiet? Vejle Idrætshøjskoles

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36)

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36) Piger 3-5. Klasse: Elsker du at vende på hovedet? Har du lyst til at stå på hænder, slå flik-flak, lave saltoer og en masse vejrmøller? Så er dette holdet for dig. Holdet er for friske piger, som har lyst

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

Anne Mai om politilinjen:

Anne Mai om politilinjen: Anne Mai om politilinjen: Jeg har været rigtigt glad for mine tre perioder på politilinjen. Jeg har hele tiden gået målrettet efter at blive optaget på politiskolen og har fået de bedst tænkelige forudsætninger

Læs mere

Evaluering af TeenFit, foråret 2015

Evaluering af TeenFit, foråret 2015 Evaluering af TeenFit, foråret 2015 TeenFit er et forløb udbudt af Rebild Ungdomsskole, hvor fokus er at øge motivationen til en sund livsstil, der giver mening for den enkelte, samt støtte vedkommende

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

Badminton, basket, bordtennis, volleyball.

Badminton, basket, bordtennis, volleyball. , Valgfag 2009 2010 Dette hæfte indeholder en kort beskrivelse af de valgfag, vi kan tilbyde i det kommende skoleår. De fag, der opnår tilstrækkelig tilslutning sættes igang. Der står ud for de enkelte

Læs mere

Nordfyns Højskole. Lange kurser.

Nordfyns Højskole. Lange kurser. Nordfyns Højskole Lange kurser www.nordfyns.nu Om skolen Nordfyns Højskole er en hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer

Læs mere

Vi fokuserer på grundlæggende gymnastik og øver spring alt efter børnenes niveau. Holdnavn: Unge Rytmepiger (8. Klasse - 25 år.

Vi fokuserer på grundlæggende gymnastik og øver spring alt efter børnenes niveau. Holdnavn: Unge Rytmepiger (8. Klasse - 25 år. Holdnavn: Minispring Træner: Anja C., Mette, Mathilde og Mathias Træningstid og sted: Onsdag kl. 16.15 17.15 i gymnastiksalen Målgruppe: børn, som er på deres 3. og afsluttende år i børnehaven + børn,

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole isi.dk Lev drømmen ISI.DK ISI Idrætsefterskole Velkommen til en oplevelse for livet På ISI elsker vi idræt. Her har du chancen for at udvikle dig - som person og inden for den idræt, du brænder for. Rammerne

Læs mere

Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune

Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune 2014 Livsstilskursus for dig, som er afskediget fra en Kommune Tryghedspuljen Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Tryghedspuljen Livsstilshøjskolen

Læs mere

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2016 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere

Livsstilskursus for jeres medarbejdere 2013 Livsstilskursus for jeres medarbejdere Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen tilbyder jeres ansatte et livsstilskursus

Læs mere

Motion skal der til. En inspirerende uge om motion. Uge 30. Dato 24/7-30/7

Motion skal der til. En inspirerende uge om motion. Uge 30. Dato 24/7-30/7 2016 skal der til En inspirerende uge om motion Uge 30 Dato 24/7-30/7 Side 2 Side 11 MOTION SKAL DER TIL, uge 30 Et liv uden motion kan udvikle sig til at blive et liv fyldt med fysiske skavanker i stedet

Læs mere

Program. Albertslund Billedskole 18/19

Program. Albertslund Billedskole 18/19 Program Albertslund Billedskole 18/19 Billedskolen i Albertslund er for børn, unge og voksne med lyst til at arbejde kreativt med kunstneriske udtryk fx tegning, maling, collage, skulptur og installation.

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud.

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud. AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2014/2015 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse Arkitektur 6. jan. 2. feb. 2020 Bliv klar til optagelse Vil du arbejde med arkitektur? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets Arkitektskole? Så kræver det en forståelse

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

Aktiviteter på Pedershave

Aktiviteter på Pedershave Aktiviteter på Pedershave Farvekoderne refererer til de områder, der stimuleres hos beboeren. Farvekoderne er beskrevet i pjecen. Aktiviteter for alle: Gymnastik Træning af smidighed, styrke, balance,

Læs mere

Slå et slag for hjertet!

Slå et slag for hjertet! Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion HJERTEMOTION Du hjælper med de første skridt Hjertemotionsprojektet er et tilbud om Hjertemotion, Hjertecaféer

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

Livsstilskursus. Jobrotation. Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering

Livsstilskursus. Jobrotation. Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering 2016 Livsstilskursus Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen tilbyder jeres ansatte et livsstilskursus med fokus på sund

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2015/2016 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Livstilskursus for jeres medarbejdere. Kompetencefonden. Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering

Livstilskursus for jeres medarbejdere. Kompetencefonden. Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering 2014 Livstilskursus for jeres medarbejdere Kompetencefonden Kompetenceudvikling Vægttab Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Kompetenceudvikling Livsstilshøjskolen tilbyder jeres

Læs mere

Bliv klar til en ungdomsuddannelse

Bliv klar til en ungdomsuddannelse Bliv klar til en ungdomsuddannelse Tag på 3-ugers intensiv højskole Dansk Matematik Idræt Kunst Musik Kokkeri Fysik Medborgerskab E-sport News 1 Folkehøjskolernes Forening i Danmark Højskolernes Hus -

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Livsstilskursus til dig som medarbejder

Livsstilskursus til dig som medarbejder 2013 Livsstilskursus til dig som medarbejder Jobrotation Vægttab Livsstil Personlig udvikling Stresshåndtering Side 2 Livsstilskursus - Jobrotation Livsstilshøjskolen vil gerne som led i jobrotation tilbyde

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3

Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Kære elever og forældre Værkstedsvalg: Man skal vælge 1 2 og 3 Om lidt hedder det 2015 og 3. kvartal nærmer sig hastigt. Derfor er det tid til at vælge nye værksteder, der gælder fra nytår til påskeferien.

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

Indholdsplan / KursusCenter Struer. August 2015 December 2015

Indholdsplan / KursusCenter Struer. August 2015 December 2015 splan / KursusCenter Struer August 2015 December 2015 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgruppen, 16 år og op efter. Vi driver sundhedskurser inden for

Læs mere

Fritidsinstitutionen i Rådmandsgade

Fritidsinstitutionen i Rådmandsgade Sådan gør du tilmelding: Hvis I ønsker at tilmelde jeres børn til en af aktiviteterne, så foregår det på KBH barn. Vi åbner for tilmeldinger i slut uge 40. Forventninger til børn og forældre: Vi forventer

Læs mere

Sommer-slank. vil du ned i vægt hurtigt og effektivt? NYMANNS SLANKESKOLE

Sommer-slank. vil du ned i vægt hurtigt og effektivt? NYMANNS SLANKESKOLE Sommer-slank vil du ned i vægt hurtigt og effektivt? NYMANNS SLANKESKOLE Sommer-slank vil du ned i vægt hurtigt og effektivt? Kick-start dit vægttab og din sunde livsstil på vores 7 dages intensive kom-godt-i-gangmed-vægttabet-kursus.

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet.

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Efterskolen Solgården

Efterskolen Solgården Efterskolen Solgården - Forvandlende fællesskab Ved at gå på efterskole får man bare det fedeste forhold til sine venner, man er sammen 24/7, så vi lærer virkelig hinanden at kende. Vi mærker, at lærerne

Læs mere

Velkommen til Bethesda

Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda. Vi glæder os til at være sammen med dig og din familie. I denne pjece er der nyttige informationer til dig om dagligdagen, husregler og alt det praktiske

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016 splan Sommerkursus 2 Uge 27-28 2016 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgrupper 16 år og opefter. Vi driver sundhedskurser inden for rammerne af de gældende

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

Ta på sommerhøjskole. - og bliv bedre til dansk og matematik på tre uger

Ta på sommerhøjskole. - og bliv bedre til dansk og matematik på tre uger Ta på sommerhøjskole - og bliv bedre til dansk og matematik på tre uger 1 Sommerhøjskole 2018 - et tre-ugers intensivt læringsforløb 1 Hvad er intensive læringsforløb? 2 Egå Ungdoms-Højskole 3 Rønde Højskole

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

BEVÆGELSE BØRN I. tilmelding åben UGE 8 HUSUM. facebook.com/duiosterbro 1. HALVÅR 2018 OPSTART. Følg os på facebook

BEVÆGELSE BØRN I. tilmelding åben UGE 8 HUSUM. facebook.com/duiosterbro 1. HALVÅR 2018 OPSTART. Følg os på facebook BØRN I BEVÆGELSE 1. HALVÅR 2018 OPSTART UGE 8 tilmelding åben HUSUM Følg os på facebook facebook.com/duiosterbro Børn i bevægelse arrangeres af DUI-LEG og VIRKE på Østerbro BØRN I BEVÆGELSE Børn i Bevægelse

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 11. august 2014 til 31. december 2014 MANDAG 06 00-08 00... Morgensvømning (sportsbassin,

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 2. januar 2015 til 30. juni 2015 MANDAG 06 00-08 00... Morgensvømning (sportsbassin, og

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE 11. ok tober 2017-3. mar ts 2018 Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles sportsjournalistlinje kan hjælpe dig med at få drømmen om journaliststudiet til at gå i opfyldelse.

Læs mere

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap PROGRAM 2014/2015 Din Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap VELKOMMEN Vi byder dig endnu engang velkommen, til en ny sæson med forskellige tilbud, som kan være med til at give

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken

Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken Strandgård side 1 Forældrekaffe Fredag den 14. november kl. 14.00-16.00 vil vi gerne invitere vi Jer forældre på en

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for normaltbegavede unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder.

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder. Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for, at du og andre får det godt. NYE ORD Hvordan har

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det?

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det? ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

OutdoorMums: Efterfødselstræning og naturvejledning

OutdoorMums: Efterfødselstræning og naturvejledning OutdoorMums: Efterfødselstræning og naturvejledning Af Nanna Winbladh, naturvejleder i Kolding Kommune OutdoorMums er efterfødselstræning i naturen kombineret med naturvejledning. Hver torsdag formiddag

Læs mere

Trivsel og velvære - en mulighed?

Trivsel og velvære - en mulighed? 2016 Trivsel og velvære - en mulighed? Uge 32 7/8-14/8-2016 Side 2 En uge med fokus på livskvalitet i forhold til hormonelle og stofskiftebetingede sygdomme. Du kan i ugens løb lære om: - sundhed og balance

Læs mere

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen Aalborg Kommune Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen 2016-17 Idræt og Kultur Har du lyst til at deltage eller har brug for flere oplysninger, så kontakt os på følgende tlf nr. Britt :25 20

Læs mere

Aktivitet og fysisk træning, mens du er indlagt (niveau 3)

Aktivitet og fysisk træning, mens du er indlagt (niveau 3) Aktivitet og fysisk træning, mens du er indlagt I Speciale for blodsygdomme betragter vi aktivitet og fysisk træning som den del af din behandling. Selvom du er syg, er det vigtigt, at du træner for at

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 29. juni - 5 juli 2014 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på efterskole.

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Tilmelding. kære forældre!

Tilmelding. kære forældre! kære forældre! I er meget velkomne til at komme med gode ideer til vores aktiviteter i fremtiden. Vi kan bruge al Jeres opbakning og engagement. Venlig hilsen Aalykkeskolens SFO - - - -- -- --klip-- --

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling Det gode liv - du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling»Når forandringens vinde blæser,

Læs mere