Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. halvår 2012 til og med april

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. halvår 2012 til og med april"

Transkript

1 KMU 1. halvår 2010 Punkt Februar Nr. 10 Nr. 17 Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. halvår 2012 til og med april Overskrift Orienteringspunkt Busplan 2010 Orientering vedr. Busplan 2010, opstart og endelig version. Beslutning om ekspropriation på Holbækvej 236 Byrådet besluttede d. 9. november 2009 at foretage ekspropriation til etablering af minipumpestation med tilbehør på Holbæk 236. Der har været afholdt åstedsforretning og ejerne har haft 3 uger til at fremkomme med yderligere bemærkninger i sagen. Der skal derfor nu foretages endelig beslutning om ekspropriation. Marts Nr. 3 Prioritering af vedligeholdelse med begrænsede midler for offentlige kommunale legepladser Landdistriktsudvalget besluttede på den 9.juni 2009 at henvende sig til Miljø- og Teknikudvalget og bede dem kigge på prioritering af vedligeholdelse med begrænsede midler for kommunale legepladser samt kriterier for vedligeholdelse og fordeling af midler mellem land og by. Sagen blev ved en fejltagelse ikke drøftet umiddelbart efter henvendelsen. Nr. 10 Vandopland Smålandsfarvandet Miljøministeriet har i brev af 16. februar 2010 til kommunerne redegjort nærmere for vådområde- og ådalsindsatsen. Redegørelsen omhandler etablering af vandoplandsstyregrupper og udarbejdelse af vandoplandsplaner. Bilagt brevet er en oversigt over økonomifordelingen for indsatsen. Heraf fremgår det bl.a., at der mellem KL og Miljøministeriet udestår en afklaring af forholdet med fosfor-indsatsen i ådale. Disse projekter indgår derfor ikke på nuværende tidspunkt i det videre arbejde. Da Ringsted Kommunens indsats især vil omfatte sådanne projekter, er det derfor uklart, hvordan og hvornår det vil ske. Brevet fra Miljøministeriet og økonomifordelingen er vedhæftet som bilag.

2 Maj Nr. 10 Trafikplan for Ringsted bymidte - anlægsetape 1 Byrådet vedtog den 12 april 2010 Trafikplan for Ringsted bymidte sag 07/6853, og som konsekvens heraf skal der tages stilling til de konkrete anlægsarbejder, som indgår i de tiltag som har højeste prioritet i Byrådets beslutning projekt 7 mv. Projekterne omfatter: Projekt 7, Opgradering af Kaserne Parkvej og Kaserne Allé. Projekt 5, Forøgelse af kapaciteten Nordre Ringvej og Sorøvej ved udbygning af krydsene Sorøvej/Sct. Bendtsgade og Sorøvej/Jyllandsgade. Projektet er under udarbejdelse Projekt 10 og 11 (kollektiv trafik) er igangsat Projekt 4, nedgradering af Bøllingsvej, Valdemarsgade, Dagmarsgade KMU 2. halvår 2010 Juli Nr. 5 Etablering af faunapassage ved Høm Mølle Stemmeværket ved Høm Mølle udgør en spærring for faunaen i Ringsted Å. Der er 2 meters fald ved stemmeværket og den eksisterende fisketrappe giver kun passagemulighed for få fiskearter. Kommunen har derfor siden 2007 arbejdet på at forbedre passageforholdene ved møllen. Teknik- og Miljøudvalget behandlede senest sagen den 20. januar 2009, hvor der blev givet en orientering om sagens stade, og det blev besluttet at genoptage sagen i oktober Da der har været og fortsat er en række uafklarede forhold, sker dette dog først nu. Nr. 9 Vurdering af diverse kørsler Ringsted Kommune I forbindelse med budgetbehandlingen for 2010 besluttede Byrådet, at der i foråret 2010 skulle ske en vurdering af Ringsted Kommunes kommunale kørsel, hvorvidt det var muligt at samarbejde om kørslerne og benytte disse i fællesskab. I den forbindelse er Movia blevet bedt om at vurdere disse muligheder, dette er i bilag 1 af 21. maj 2010.

3 August Nr. 10 Ombygning af krydset Sorøvej-Jyllandsgade-Vestervej I trafikplanen for Ringsted bymidte er forudsat en forøgelse af kapaciteten på Nordre Ringvej - Sorøvej ved udbygning af krydset Sorøvej/Jyllandsgade/Vestervej, samt en koordinering af signalanlæg på Nordre Ringvej / Sorøvej Sct. Bendtsgade. September Nr. 8 Bevilling til Ringsted Å-sti Ringsted Å-sti er en bynær, rekreativ sti som benyttes af mange borgere til motion, rekreation og transport. I perioder med meget nedbør eller efter afsmeltning af sne og is kan dele af å-stien være oversvømmet i et omfang, så det ikke er muligt at færdes på stien. Borgere og interesseforeninger har gennem årene henvendt sig til Teknisk Forvaltning om problemer med fremkommelighed på stien. Forvaltningen har selv konstateret periodevise problemer med oversvømmelser. Ringsted Å-dal rummer et stort rekreativt potentiale for borgerne. Formidlingen af muligheder for naturoplevelser, motion og rekreation i å-dalen tænkes ind i projektet. November Nr. 9 Ekspropriation til nykloakering af Allindemagle Huse, Brentebjergvej og omegn Ringsted Spildevand A/S skal i foråret 2011 kloakere området Allindemagle Huse, Brentebjergvej og omegn. Det ønskes i den forbindelse at få gennemført de nødvendige rådighedsindskrænkninger mv. ved ekspropriering efter bestemmelserne i Miljøbeskyttelseslovens 58 (Lov om Miljøbeskyttelse nr. 879 af 26/06/2010)

4 Nr. 12 Budgetrapport ultimo september 2010 Med udgangspunkt i udviklingen i årets første tre kvartaler er der udarbejdet en Budgetrapport ultimo september Budgetrapporteringen ultimo september 2010 er revideret på en række punkter for at give et bedre økonomisk overblik for Ringsted Kommune. Budgetrapporten omfatter alle bevillinger og dermed både drift og anlæg, samt finansielle poster såsom renter, afdrag og likvide aktiver. December Nr. 2 Orientering om Trafiksikkerhedsplan / Stiplan Trafiksikkerhedsplanen og Stiplanen har været i høring i perioden 6. juli til 30. september Der orienteres om efterfølgende behandling af høringssvar, samt processen i trafiksikkerhedsrådet. KMU 1. halvår 2011 Februar Nr. 8 Regelsæt for ophængning af lejlighedsplakater og bannere I maj 2010 besluttede Klima- og Miljøudvalget, at administrationen skulle udarbejde to nye regelsæt for ophængning af plakater i Ringsted Kommune. Et for ophængning af valgplakater og et for ophængning af festplakater m.v., regelsættene skulle genoptages i udvalget, når de var udarbejdet. Regelsættene fremlægges i hver sin sag. Denne sag omhandler alt andet end valgplakater. Nr. 12 Nedklassificering af veje budget 2011 I forbindelse med budgetforliget for 2011 blev det vedtaget at nedklassificere en del af de offentlige veje til private fællesveje, en mulighed der ligger i nugældende Vejlovgivning. Vejloven er pt. under revision og høring, således er et af ændringsforslagene en ændring i ovenstående mulighed.

5 Nr. 13 Ekspropriation til nykloakering af Allindemagle Huse, Brentebjergvej og omegn Byrådet har den 6. december 2010 besluttet at ekspropriere nødvendige arealer og rettigheder til kloakering i Allindemagle Huse, Brentebjergvej og omegn (se bilag 1). I forbindelse med projekteringen er der ændret lidt i projektet. Ændringerene der er foretaget er i forhold til placering af ledninger og brønde, og det er derfor nødvendigt at ekspropriere yderligere arealer (se bilag 2). Marts Nr. 2 Orientering: Fremlæggelse af muligheder ved Funktionsudbud Asfalt Administrationen har inviteret Carl Bro til at holde et oplæg omkring funktionsudbud på asfaltområdet, for at få afdækket mulighederne samt hvad et funktionsudbud indebærer. Nr. 6 Strategi for opgradering af stoppesteder Movia har fremsendt notat om strategi for opgradering af stoppesteder i tidligere Vestsjællands og Storstrøms Amter, således at stoppestederne i den kollektive trafik får en ensartet standard, som ligner den, der bruges i de øvrige kommuner i Trafikselskabet Movias område. Nr. 7 Konsekvenser af besparelse på udelys budget 2011 I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2011 blev det politisk vedtaget at spare kr. på udelys. Teknisk Forvaltning har på baggrund heraf været i dialog med SEAS/NVE, som sælger lys til Ringsted Kommune. Nr. 8 Orientering: Konsekvens besparelse renhold/brænding budget 2011, 2012 I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2011 blev det politisk vedtaget at spare kr. i år 2011 på fejning og renhold, samt yderligere kr. i år 2012 på fejning, renhold samt brænding af ukrudt langs kantsten. April Nr. 3 Frigivelse af anlægsbevilling til legepladser Sagen omhandler frigivelse af anlægsbevilling til etablering af legepladser i landområderne.

6 Nr. 4 Anmodning om fældning/opstamning af træer i Ringsted Ådal vest for Eriksvej Teknisk Forvaltning har d. 7. januar 2011 modtaget en anmodning fra Grundejerforeningen Møllemarksgård om fældning og opstamning af kommunal bevoksning på matrikel 22a, Ringsted Markjorder. Sagen behandles politisk, da Ringsted Ådal generelt er et område med mange modsatrettede interesser således også vedrørende kommunal bevoksning. Nr. 9 Reservation af parkeringspladser til el-biler Ringsted Kommune har modtaget en henvendelse fra Better Place om tilladelse til at opstille og reservere nogle af kommunes parkeringspladser til opladningspladser for el-biler. Nr. 13 Nr. 14 Købsaftale for køb af Ringsted Kraftvarmeværket Lukket sag. Signalreguleret kryds Næstvedvej/adgangsvej til nyt P-hus - anlægsbevilling Etablering af nyt parkeringsanlæg syd for Ringsted Station, som godkendt på byrådets møde 10. januar 2011, vil medføre at den trafikale situation ved den eksisterende udkørsel fra godsterminalen ændres betydeligt. Der skal derfor etableres et signalreguleret kryds med tilhørende kanalisering. Der er nu forhandlet en endelig aftale på plads med hensyn til omkostningsfordeling og udførelse af projekt. Maj Nr. 8 Frigivelse af anlægsbevilling til legepladser Sagen omhandler frigivelse af anlægsbevilling til etablering af legepladser i landområderne.

7 Nr. 11 Stibro Kaserneområdet - Kærup Erhverspark, anlægsbevilling Byrådet gav den 28. juni 2010 projekterings- og anlægsbevilling til etablering af stibro over Vestmotorvejen på baggrund af Plan- og Boligudvalgets anbefaling, som udover en anbefaling af et af fire alternativer, også indeholdt en beslutning om at istandsættelse af Fælledvej afventer en endelig licitation. Projektet er nu færdigt, og de relevante licitationer er afholdt, og skal derfor tages stilling til et revideret budget samt istandsættelsen af Fælledvej mm. Nr. 15 Orientering om restaurering af Ringsted Å Kommunen har den 3. maj 2011 påbegyndt udførslen af et restaureringsprojekt i Ringsted Å på strækningen fra Tidselbro til Motorvej E20 (se kort side 2 i Bilag). Projektet var oprindeligt planlagt til gennemførsel i november 2010, men blev udskudt på grund af sne, is og høj vandstand i åen. Projektet forventes at tage 2 3 uger at gennemføre. KMU 2. halvår 2011 Juni Nr. 2 Beslutning om ekspropriation om nykloakering af Allindemagle Huse, Brenbjergvej og omegn Lukket sag. Nr. 6 Etablering af sommercafé på Ringsted Torv nord (stadepladsarealet Nørregade Syd) Forvaltningen har modtaget en ansøgning fra ejeren af Valde Take Away, Nørregade 5, Ringsted, der ansøger om tilladelse til at etablere udendørs servering på stadepladsområdet i Nørregade syd i sommer månederne. Nr. 9 Projekt flextur for unge MOVIA har fået bevilliget puljemidler til at forbedre mobiliteten for unge mennesker i landdistrikterne.

8 Nr. 3 Bestemmelser om at hunde skal føres i snor Med ændringen af Lov om hunde og dyreværnslov i juni 2010 blev det lagt over til de enkelte kommunalbestyrelser at bestemme, om der i kommunen skal fastsættes yderligere regler for om hunde skal føres i snor i nærmere bestemte områder. Før lovændringen var det politivedtægten, som fastsatte disse reguleringer. Politivedtægten for Ringsted har hidtil ikke fastsat særlig regler for at hunde skal føres i snor. De almindelige bestemmelser om at føreren af hunden skal have fuldt herredømme over den, har været gældende jf. Bekendtgørelse af lov om hunde 3 stk. 1. De nye bestemmelser kan læse i Lov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven, hvor 3 stk. 2 og 3 overgiver bemyndigelsen til at fastsætte indskrænkende bestemmelser til kommunalbestyrelsen. September Nr. 4 Istandsættelse af broer I 2009 har Broconsult foretaget et generaleftersyn af alle broer, Der henvises til beslutning i Byrådet den , Byrådsdagsorden den Generaleftersyn gennemføres ca. hver 5. år, og det er dette eftersyn der danner grundlag, enten for et mere omfattende eftersyn (Særeftersyn) af enkelte broer eller udvælgelse af broer til istandsættelse eller udskiftning. Økonomisk oversigt over generaleftersynet kan ses i bilag 1. Nr. 12 Formidling af fortidsminder - Ansøgning om bevilling I Klima- og Miljøudvalgets møde den 16. maj 2011 blev udvalget orienteret om, at Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, med brev den 19. januar 2011, har meddelt tilsagn om et tilskud til forbedring af friluftsfaciliteterne ved Voldstedet ved Haraldsted Sø samt informationstavler ved fortidsminder. For at kunne gennemføre projektet søges om en ind og udgiftsbevilling.

9 Nr. 15 Bestemmelser om at hunde skal føres i snor Med ændringen af Lov om hunde og dyreværnslov i juni 2010 blev det lagt over til de enkelte kommunalbestyrelser at bestemme, om der i kommunen skal fastsættes yderligere regler for om hunde skal føres i snor i nærmere bestemte områder. Da høringssvarene ikke forelå ved sagens behandling på udvalgsmødet, fremlægges sagen på ny. Oktober Nr. 2 Orientering om klimatilpasning vedr. større regnmængder Konsekvenserne af klimaforandringerne er kommet mere og mere i fokus og vil bl.a. medføre, at klimaet i Danmark vil blive vådere, varmere og mere ekstremt. Behovet for en klimatilpasningsstrategi med fokus på regn, og hvor klimaforandringerne implementeres i de langsigtede beslutninger for Ringsted Kommune er dermed blevet mere og mere aktuelt. I sagen gives en orientering om det arbejde, der er sat i gang på dette område. Nr. 5 Nr. 6 Køb af Ringsted Kraftvarmeanlæg Lukket sag. Orientering om: Trafiksikkerhedsplan 2010, Anlægsarbejder Ringsted Byråd besluttede den 12. september 2011 at frigive anlægsbevillinger til etablering af stier samt til trafiksikkerhed, herunder at Klima- og Miljøudvalget løbende orienteres om, hvilke arbejder der igangsættes.

10 Nr. 11 Deltagelse og medfinansiering af Energi-klyngecenter Sjælland i en to-årig periode Energiklyngecenter Sjælland blev etableret i efteråret 2009 på initiativ af Lolland, Kalundborg og Roskilde kommuner i samarbejde med Region Sjælland. Centret er finansieret af initiativtagerne samt Vækstforum og EU s mål 2-midler (midler der gives til at sætte gang i udvikling og vækst) Centrets formål er at modne projekter inde for energi- og klimaområdet med fokus på at reducere CO2-udledning og skabe nye arbejdspladser i Region Sjælland. November Nr. 2 Selskabsform Ringsted Varmeforsyninger Lukket sag. Nr. 3 Vedligeholdelsesaftaler på private fællesveje Ringsted Kommune har tidligere indgået nogle aftaler om at foretage vedligeholdelsesarbejder på private fællesveje. Det er efterfølgende konstateret, at kommune ikke har lovhjemmel til at indgå sådanne aftaler. Nr. 4 Selandia Park nedlæggelse af vejareal Glunz & Jensen A/S ønsker at udvide deres aktiviteter omkring Selandia Park. I denne forbindelse er der udtrykt ønske om at nedlægge en del af vejarealet på den blinde vej Selandia Park således, at dette areal eventuelt kunne inddrages i udvidelserne. Nr. 5 Udkast til regulativ for jord Udkast til Regulativ for håndtering af jord forelægges hermed udvalget med henblik på at sende udkastet i offentlig høring.

11 Nr. 6 Oprensningspåbud i forbindelse med forurening fra villaolietank, Høedvej 15 På ejendommen Høedvej 15 er der i 2004 sket et udslip af olie fra villaolietanken. Kommunen udstedte først et undersøgelsespåbud og senere et oprensningspåbud. Oprensningspåbud blev anket til Miljøstyrelsen og afgjort i På nuværende tidspunkt er det nødvendigt at udstede et nyt og mere vidtgående oprensningspåbud. Forvaltningen er bemyndiget til at meddele påbud ved forurening fra villaolietanke. Men på baggrund af sagens omfang blev aftalt ved sidste politiske behandling af sagen, den 21. oktober 2008, at sagen skulle forelægges igen i forbindelse med et oprensningspåbud. Nr. 7 Nationalpark i Ringsted Siden 2005 har Roskilde og Lejre kommuner sammen med en række interessenter arbejdet for, at der udpeges en nationalpark i området. Områdets store biologiske og landskabelige værdier, sammenholdt med områdets store historiske betydning har været beskrevet og været grundstenen i forslaget, der har nydt stor opbakning såvel politisk som fra interesseorganisationerne. Forslagets geografiske afgrænsning har hidtil holdt sig indenfor de 2 kommuner. Nr. 9 Renovering af Å-sti - Forslag til ændret prioritering Byrådet besluttede i møde den 11. oktober 2010 at meddele tilsagn til en bevilling på kr. til renovering af Å-stien og formidling af oplevelsesmulighederne i ådalen. Endvidere blev det besluttet, efter indstilling fra Klima- og Miljøudvalget, at der flyttes midler fra formidlingsområdet til en forlængelse af Å-stien mod Haralsted Sø. December Nr. 2 Kvalitetsstyring i Teknisk Forvaltning Ifølge Kvalitetsstyringsloven skal ledelsen årligt foretage en evaluering af kvalitetsstyringssy-stemet på natur- og miljøområdet. Ledelsens Evaluering 2011 er vedlagt som bilag 1 og fore-lægges herved udvalget til orientering. Forvaltningen har desuden udarbejdet forslag til ny kvalitetspolitik og -mål, som forelægges udvalget til godkendelse. Forslag til kvalitetspolitik fremgår af bilag 2.

12 Nr. 3 Affaldshåndteringsplan proces, vision og målsætninger Ringsted Kommunes nye affaldshåndteringsplan skal være vedtaget senest den 31. december Planen skal træde i kraft den 1. januar 2013, og skal dække perioden 2013 til Klima- og Miljøudvalget skal træffe beslutning om at forvaltningen arbejder videre med plan-processen på baggrund af det fremlagte materiale. Nr. 4 Orientering nr. 2: Trafiksikkerhedsplan 2010, Anlægsarbejder Ringsted Byråd besluttede den 12. september 2011 at frigive anlægsbevilling til etablering af stier, samt at frigive anlægsbevilling til trafiksikkerhed, herunder at Klima- og Miljøudvalget lø-bende orienteres om, hvilke arbejder der igangsættes. Udvalget blev orienteret første gang ved mødet den , og nærværende dagsor-denspunkt er orientering nr. 2. Nr. 5 Orientering om status i udvalgets sager 2010 og 2011 Udvalget har ønsket en halvårlig status for behandlede sager. Vedhæftet er en oversigt over de sager, som ikke var afsluttet ultimo 2010, samt alle behandlede sager i 2011 til og med oktober Af oversigten fremgår det, om sagerne er afsluttet eller stadig pågår. KMU 1. halvår 2012 Januar nr. 1 Godkendelse af gebyrer for tømning af olie- og benzinudskillere 2012 Der skal træffes beslutning om størrelsen af gebyrerne for 2012, for tømning af henholdsvis olie- og benzinudskillere samt sandfang fra virksomheder i Ringsted Kommune. Denne sag burde have været behandlet samtidig med sagen om gebyrer for virksomheders benyttelse af genbrugspladsen, men pga. en fejl er oplysningerne om disse gebyrer blevet sendt til kommu-nerne forholdsvis sent. Nr. 3 Arealerhvervelse i forbindelse med nyt lyskryds Næstvedvej Lukket sag

13 Nr. 4 Udstykning 42 Ringsted Kaserne - Orientering om drift og vedligeholdelse af grønne arealer Da der forholdsvis ofte stilles spørgsmål om vedligeholdelsesniveauet af grønne områder i Udstykning 42, Ringsted Kaserne, giver vi hermed en orientering. Byrådet vedtog i mødet den 16. december 2002 Bilag 1, Lokalplan nr. 129, Rammelokalplan for kasernen og Bilag 2, Kvalitetsprogram for en ny bydel ved Ringsted Kaserne. De to nævnte dokumenter indeholder rammer for de fremtidige ejerforhold af de grønne arealer på kasernen, samt beskriver intentionerne med hensyn til arealernes benyttelse, udseende og vedligeholdelse. Byrådet vedtog i mødet den 10. marts 2003 Revideret budget for udbygning af kasernen, herunder et budget på 2 mio. kr. årligt til Løbende drift og udvikling i årene 2003 til Endelig vedtog Byrådet den 11. april 2011, at de grønne fællesarealer, som oprindeligt var på-tænkt overdraget til den fælles grundejerforening, i videst muligt omfang bliver overdraget til de lokale grundejerforeninger. nr. 5 Arealerhvervelse til udskiftning af bro over Frøsmose Å på Gyrstinge Skovhuse I 2010 er der foretaget en samlet vurdering af broer i Ringsted kommune. I 2010 er der foreta-get en prioritering af de broer der er i værst tilstand, Broen over Frømose Å er en af dem. Der er givet anlægsbevilling til broen i Byrådet den Se bilag 1. Bro over Frøsmose Å er udskiftet med en ny bro. I forbindelse med udskiftning af broen er placeringen ændret, og der skal erhverves det nødvendige areal til den nye bro.

14 Nr. 6 Februar Nr. 2 Forslag til revideret regulativ for erhvervsaffald i høring En ny affaldsbekendtgørelse er blevet offentliggjort 31. december 2011, og tråder i kraft den 1. januar Ringsted Kommune skal derfor vedtage et revideret regulativ for erhvervsaf-fald, som senest skal gælde fra den 1. april Forslaget til regulativ for erhvervsaffald fo-relægges udvalget med henblik på at blive sendt i offentlig høring. Forslag til regulativ er ved-lagt som bilag. Istandsættelse af bro nr. 27 og 28, Foreløbig ekspropriationsbe-slutning Byrådet vedtog den 10. oktober 2011 anlægsbevilling til istandsættelse af bro nr. 27 og 28, og der skal i denne sag træffes beslutning om administrativt grundlag for erhvervelse af midlerti-dige og permanente arealerhvervelser. Nr. 3 Endeligt Regulativ for jord til vedtagelse På Klima- og Miljøudvalgets møde den 21. november 2011 blev udkast til Regulativ for jord godkendt således, at regulativet kunne sendes i offentlig høring. Regulativet forelægges nu udvalget med henblik på indstilling til Byrådet for endelig vedtagelse. Nr. 4 Vedligeholdelsesaftaler på private fællesveje Ringsted Kommune har tidligere indgået nogle aftaler om at foretage vedligeholdelsesarbejder på private fællesveje. Det er efterfølgende konstateret, at kommune ikke har lovhjemmel til at indgå sådanne aftaler. Nr. 5 Orientering nr. 3, Trafiksikkerhedsplan 2010, Anlægsarbejder Ringsted Byråd besluttede den 12. september 2011 at frigive anlægsbevilling til etablering af stier, samt at frigive anlægsbevilling til trafiksikkerhedsprojekter herunder, at Klima- og Miljø-udvalget løbende orienteres om, hvilke arbejder der igangsættes. Udvalget er blevet orienteret ved mødet den 24.oktober 2011 samt den 19. december 2011, og nærværende dagsordenspunkt er orientering nr. 3.

15 Nr. 6 Proces for Vand- og Naturhandleplaner Statens Natura 2000-planer blev vedtaget den 8. december Fra og med denne dato har Ringsted Kommune et år til at vedtage en Natura 2000-handleplan for hvert af de 3 Natura 2000-områder i kommunen. Statens vandplaner blev vedtaget den 22. december 2011 efter at have været i en kort supple-rende høring. Det er nu op til kommunerne at føre statens krav om bedre vandmiljø ud i livet ved først at udarbejde en vandhandleplan og dernæst udføre indsatser til at opfylde miljømålene. For både Vand- og Naturplaner har kommunen et år til at udarbejde og vedtage handleplaner-ne, og indsatserne skal være iværksat inden udgangen af Nr. 7 Orientering om opgaver på natur-, vandløb- og landbrugsområdet Udvalget er tidligere blevet orienteret om sager på fagområdet. I den forbindelse blev det aftalt, at der skulle ske en løbende orientering om sager på fagområdet. Denne orientering vedrører 4. kvartal Marts Nr. 2 Høring af pendlernet 2013 I henhold til loven om trafikselskaber, skal MOVIA mindst hvert 4. år udarbejde en trafikplan. Denne plan skal ligge i forlængelse af statens jernbaneplan og skal koordinere den kollektive trafik i MOVIAs område. MOVIAs seneste trafikplan er fra Pendlernettet (tidligere Busnet 2013) skal danne grundlag for den overordnede ramme for udviklingen af den kollektive trafik i den kommende 4-årsperiode. Pendlernet er en frivillig aftale om, dele af busnettet som skal give borgerne en stabil og sammenhængende kollektiv trafik. Ringsted Kommunens svarudkast er vedhæftet som bilag 1 sammen med pendlernet bilag 2, Trafikplan synopsis bilag 3 og høringsbrev om pendlernet bilag 4. Høringssvaret gives senest 10. april 2012.

16 Nr. 3 Kollektiv trafik, bestilling af busdrift i 2013 Der skal foretages bestilling af busdrift for 2013 hos Movia senest 1. maj Da der er æn-dringer på skoleområdet i år, træder det meste af bestillingen dog allerede i kraft medio august 2012, svarende til det nye skoleårs begyndelse. Nr 4 Takster for stadepladser og udeservering Administrationen har kigget på taksterne for stadepladser i kommunen, samt mulighed for nogle takster for anvendelse af gadeareal til udeservering. KMU har (i.f.m Pølsevognen ved Haraldsted sø) givet udtryk for et ønske om nogle mere fleksible takster. I denne sag skal der træffes beslutning om takster for stadepladser og udeservering på gade-areal. Nr. 5 Behandling af sager om ophængning af bannere med valgagitation i Ringsted Kommune Byrådet vedtog den 14. marts 2011 et regelsæt for ophængning af bannere med valgagitation i Ringsted Kommune bilag 1. Administrationspraksis vedr. ophængning/opstilling af bannere med valgagitation i Ringsted Kommune er på nuværende tidspunkt ikke indeholdt i regelsættet. nr. 6 Reservation af opladningspladser til el-biler Ringsted Kommune har modtaget en henvendelse fra Better Place om tilladelse til at opstille og reservere nogle af kommunens parkeringspladser til opladningspladser for el-biler.

17 April - ekstraord. nr. 2 Kvalitetsstyring - godkendelse af nye kvalitetsmål for Teknisk Forvaltning følge Kvalitetsstyringsloven skal ledelsen udarbejde kvalitetsmål for sagsbehandlingen på natur- og miljøområdet. I forbindelse med den igangværende proces om udvidelse af kvalitetsstyringssystemet har administrationen udarbejdet nye kvalitetsmål for hele den tekniske administration, som herved forlægges udvalget til godkendelse. Der henvises i øvrigt til sag 11/27098 af 19. december 2011 vedr. Kvalitetsstyring i Teknisk Forvaltning. Ved behandlingen af denne sag bemyndigede Klima- og Miljøudvalget forvaltningen til at udarbejde kvalitetsmål. En tilsvarende bemyndigelse blev ikke givet af Plan- og Boligudvalget, hvorfor administrationen finder det rigtigst at forelægge spørgsmålet om kvalitetsmål for begge udvalg. En tilsvarende sag er derfor på dagsordenen på Plan- og Boligudvalget den 20. marts nr. 3 Råstofplan for Region Sjælland Region Sjælland har sendt forslag til råstofplan for perioden i høring. I Ringsted Kommune er der i planen foreslået ændringer, som imødekommer tidligere ønsker fra kommunen. Nr. 4 Orientering om høringssvar, Strategisk handlingsplan for grundvandsindsatsen på jordforureningsområdet i Region Sjælland Klima- og Miljøudvalget besluttede i mødet den 24. oktober 2011 at afgive høringssvar til regionens planforslag, sagsfremstilling og beslutning kan ses her. Denne sag bliver fremlægget for at orientere udvalget om regionens svar på vores høringssvar.

18 Nr. 5 Budgetforslag Klima- og Miljøudvalget Byrådet i Ringsted Kommune har den 9. januar 2012 vedtaget den budgetproces, der går forud for vedtagelsen af budget Udvalgene har haft en foreløbig drøftelse på mødet i februar, hvor administrationen præsenterede forskellige ideer og temaer for det videre arbejde. Interessenter i budgetprocessen har nu indsendt ideer, forslag og bidrag til processen. Der er indkommet i alt 17 bidrag fra interessenter. En kort beskrivelse af indholdet i bidragene samt et kort resumé af alle forslag er samlet i bilag 1. De indsendte ideer, effektiviseringsforslag og budgetønsker skal nu videreudvikles og prioriteres. På møderne i april skal udvalgene godkende endelig indstilling vedrørende effektiviserings- og ønskelisteforslag som efterfølgende sendes i høring hos interessenter og overgår til videre proces i regi af Økonomiudvalg og Byråd. På de kommende møder i marts er der således fortsat mulighed for drøftelser og overvejelser i relation til de konkrete forslag som præsenteres.

19 April - ordinært Nr. 2 Politikker og strategier på Klima- og Miljøudvalgets område Byrådet vedtog d. 14. marts 2011 en ny vision for Ringsted Kommune. Denne sætter retning på arbejdet med at udvikle kommunen. Imidlertid er der gennem en årrække vedtaget ca. 45 politikker, strategier og planer, der også sætter retning på arbejdet, men som ikke alle er i overensstemmelse med visionen, og for en rækkes vedkommende ikke længere er aktuelle, ligesom der er et vist overlap mellem flere af dem. I budget 2012 vedtog Byrådet følgende hensigtserklæring: Revision af planer, strategier og politikker som følge af Byrådets vision: Ringsted Kommune vedtog en ny vision for kommunen i Partierne ønsker, at Ringsted Kommune fremadrettet skal være kendetegnet ved en klar udviklingsretning. Visionen skal danne en rød tråd i kommunens arbejde og være pejlemærket for, hvor kommunen skal bevæge sig hen. Der udarbejdes en plan for, hvordan kommunens planer, strategier og politikker revideres som følge af visionen, og denne revision igangsættes i På den måde ønsker partierne at sikre, at visionen indarbejdes i kommunens daglige arbejde. Administrationen ønsker med denne sag at påbegynde revisionen som nævnt i hensigtserklæringen. Der forelægges en sag i hvert udvalg. Nr. 3 Plan for øget indsats på vandløbsområdet i 2012 Vandløbsområdet er fra 2012 bevilget øgede økonomiske midler, i alt kr/år. Forvaltningen fremlægger planen for brug af midlerne med henblik på at udvalget godkender den. Nr. 4 Tillæg 15 til Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 15 til Ringsted Kommunes Spildevandsplan 2005, omhandler en opdatering af de matrikler/ejendomme, som har ændret status i forhold til den gældende spildevandsplan. Derudover bliver Lokalplan 255 Boliger ud til Ådalen i Søndervang omfattet af spildevandplanen og Lokalplan 260 Erhvervsområde ved Eventyrvej giver anledning til etablering af regnvandsbassin. Tillægget forelægges med henblik på at blive sendt 8 uger i offentlig høring.

20 Nr. 5 Ændring af tilvalgsydelse i forbindelse med igangsætning af nyt affaldssystem I forbindelse med indførelse af det nye affaldssystem for enfamiliehusstande i foråret 2013, indstiller forvaltningen at ekstraydelsen Ekstra 14-dages tømning af gråt affald, som Ringsted Kommune tilbyder sine borgere i det nuværende affaldssystem, blive afskaffet. Det betyder fremover, at kun ekstraydelsen Ugetømning vil blive tilbudt. Nr. 6 Brug af valgplakater til drøftelse Udvalget besluttede i mødet den 19. marts 2012, at genoptage sagen på næste møde om behandling af sager om ophængning af bannere med valgagitation i Ringsted Kommune bilag 1. På dette møde skal sagen genoptages til drøftelse sammen med regulativ for ophængning af valgplakater. Nr. 7 Nr. 8 Nr. 9 Nr. 10 Eventuel lukning af Mellem Broerne I Klima- og Miljøudvalgets møde den 20. februar 2012 blev forvaltningen bedt om at undersøge konsekvenserne af en lukning af Mellem Broerne ved Næstvedvej for biltrafik. Kollektiv trafik, supplement til busbestilling 2013 Klima og miljøudvalget har besluttet bestilling af busdrift for 2013 med henblik på at understøtte den nye skolestruktur. Udover denne bestilling ønskede udvalget at få forelagt en økonomisk beregning af forbedringer af busserne til Benløse og Høm. Orientering om udmøntning af besparelse på vejbelysning I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2011 blev det besluttet, at reducerer udgifterne til vejbelysning med kroner. Orientering om ændrede takster til ny bekendtgørelse nr. 940 af 29/ om taxikørsel m.v. I udvalgsmødet den 24. oktober 2011 blev der orienteret om, at Trafikstyrelsen har vedtaget en ny bekendtgørelse om taxikørsel m.v. nr. 940 af 29/ Bekendtgørelsen trådte i kraft pr. 1. september 2011 og erstatter bekendtgørelse nr. 220 af 31/ I bekendtgørelsen fremgår de nye takster for betaling for udstedelse af tilladelser m.v. på taxiområdet, som trådte i kraft pr. 1. januar I denne sag orienteres udvalget om ændring af de nye takster gældende pr. 1. januar 2012.

21 Nr. 11 Delegationsplan for Klima- og Miljøudvalgets område Delegationsplaner, i hidtidige dokumenter også kaldet bemyndigelser, findes i dag i flere udformninger og flere forskellige dokumenter. Det vil være hensigtsmæssigt med et samlet overblik over disse, hvorfor direktionen har fundet en model, som alle forvaltninger tager udgangspunkt i. Sagen forelægges med henblik på at få godkendt en delegationsplan for de fagområder, som hører under Klima- og Miljøudvalget. Nr. 12 Budget Klima- og Miljø Byrådet har den 9. januar 2012 vedtaget den budgetproces, der går forud for vedtagelsen af budget På møderne i april skal fagudvalgene godkende endelig indstilling vedrørende effektiviserings- og ønskelisteforslag som efterfølgende sendes i høring hos interessenter og overgår til videre proces i Økonomiudvalg og Byråd.

22 Status Tidsrum Ansvarlig Ruter er udført, der mangler chaufførfaciliteter Bengerds Allé, Movia SYKL Sagen er ført til domstolene Pengene er frigivet og øremærket til legepladser i Jystrup, Ørslev og Vetterslev INA Vi venter fortsat, det er forsat uklart hvordan og hvornår det vil ske. INA

23 Realisering i gang.ombygning af kryds - Sorøvej-Jyllandsgade-Vestervej gennemført mangler evaluering SYKL Sagen er med i vores vandhandleplan og forventes at være en af de første indsatser , dog er emnet dukket om igen INA SYKL

24 Krydset er færdiganlagt. Der observeres stadig på flow og kapacitet., evaluering og 1 års gennemgang mangler Der er afholdt licitation på opgaven. Igangsætning afventer frost. Forventes afsluttet primo 2012 THS ES INA

25 SYKL Er vedtaget og revideres forår 2012 CLA

26 Tages op igen, denne er dog afsluttes. Afventer INA SYKL Trafik, vej og park arbejder på at finde de pågældende besparelser. Pengene er frigivet og øremærket til legepladser i Jystrup, Ørslev og Vetterslev

27 Forventes udført i vinteren Pengene er frigivet og øremærket til legepladser i Jystrup, Ørslev og Vetterslev

28 - dog 1 års gennemgang INA Sagen er påklaget og venter på afgørelse Café opstart forår 2012 evalueres efterår 2012 INA CLA SYKL

29 Skiltene mangler at blive sat op. BEFI Forventes afsluttet september 12 TSH JK

30 Der mangler skilte. Projektet er forsat i gang, når strategien er klar forelægges det igen BEFI INA Udvalget orienteres ved december mødet

31 INA LM INA

32 Varsling af påbud om oprensning er forlænget efter ønske fra grundejer. Afventer fortsat da grundejer har sat advokat på, som gerne vil have tid til at se på sagen Forvaltningen arbejder videre med at komme med i Naturparken INA Forventes afsluttet august 2012 JK ALD

33 Denne er erstattet af en ny procesplan da dato for affaldshåndteringsplanen er flyttet et år til Sagen har derfor været oppe senere. afsluttet afsluttet INA SYKL ALD INA SYKL

34 John SYNK

35 afsluttet INA SYNK Der fremsendes ny sag, hvor det beskrives, hvordan afvikling af aftalerne på de enkelte veje beskrives. Derudover vurderes det, om der er veje, der skal have ændret status. INA SYNK SYNK

36 Processen kører indtil årets slutning INA INA SYNK

37 - dog evaluering af skolekørsel i sept. Kommer som selvstændig sag. SYNK CLA CLA SYNK

38 ALD INA INA

39 ALD

40 Planen køre 2012 med rapportering/evaluering ALD I høring Ina INA

41 mangler at melde ud om det til borgerne afsluttet INA SYNK SYNK SYNK SYNK SYNK

42 ALD ALD

Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. og 2. halvår 2012 til og med november

Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. og 2. halvår 2012 til og med november KMU 1. halvår 2010 Punkt Februar Nr. 17 Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. og 2. halvår 2012 til og med november Overskrift Beslutning om ekspropriation på Holbækvej

Læs mere

Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 2010-2011

Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 2010-2011 Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 2010-2011 KMU 1. halvår 2010 Punkt Januar Nr. 4 Overskrift Valg af politikområde til visions- og strategiproces-sen Der er planlagt et visions-

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

4 Skattefinansieret anlæg

4 Skattefinansieret anlæg Bilag 3 - anlægsspecifikationer Negative tal angiver indtægter. Positive tal angiver udgifter. For afvigelser angiver negative tal merudgifter/mindreindtægter og positive tal angiver mindreforbrug/merindtægter.

Læs mere

4 Skattefinansieret anlæg

4 Skattefinansieret anlæg Bilag 3 anlægsspecifikationer Negative tal angiver indtægter. Positive tal angiver udgifter. For afvigelser Halvårs 4 Skattefinansieret anlæg 100.922 32.330 67.425 33.497 29.020 3.000 1 Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse Punkt 6. Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse 2014-188502 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til vandhandleplan for Aalborg Kommune. Lene Krabbe Dahl var fraværende.

Læs mere

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 16/27767 Sagen afgøres i: Klima- og Miljøudvalget Bilag: 1) 2217534 Åben: Søjlediagrammer- regnskab- 2015.pdf

Læs mere

KOMPETENCEPLAN FOR KLIMA-, MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET I THISTED KOMMUNE

KOMPETENCEPLAN FOR KLIMA-, MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET I THISTED KOMMUNE KOMPETENCEPLAN FOR KLIMA-, MILJ- OG TEKNIKUDVALGET I THISTED KOMMUNE "Kompetenceplan for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget" i Thisted Kommune er udarbejdet med henblik på at skabe overblik over fordelingen

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland 2015-2021 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 01-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Genbrugsstation, Formidlingslokalet Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 01-05-2018

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen Åbent punkt 10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen 01.02.05P16-0168 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 20-06-2017 10 Hvem beslutter Økonomi-

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget...3 MTU2 Færre uheld i trafikken...3 MTU3 Flere buspassagerer på det samlede

Læs mere

Orientering om etablering af cykelsti

Orientering om etablering af cykelsti 1 of 5 Orientering om etablering af cykelsti Langs Toftevej og Løgtenvej Syddjurs Kommune etablerer cykelsti støttet af statens Cykelpulje Projektet skal få flere til at cykle ved at forbedrede de fysiske

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder i 2014 På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2014: Vand- og Natura 2000 planer Gennemførelsen af den kommunale del af de statslige Vand- og Natura 2000

Læs mere

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg Dato: 11-02-2014 Kontaktperson: Simon Christen Simonsen E-mail: scs@vejenkom.dk NOTAT Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg 17 stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat

Teknisk Udvalg. Referat Referat Mødedato: Fredag den 13. november 2015 Mødetidspunkt 14:00 : Sluttidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Bemærkninger : M.1.17/rådhuset Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Johannes

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. oktober 2013 Ny høring af statens vandplaner Aarhus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Forslag til Aarhus Kommunes høringssvar til statens vandplaner,

Læs mere

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE 117. Køb af ejendom Sag 306-2017-179 Dok. 306-2017-184677 Initialer: THR Lukket Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Beslutning om strategisk opkøb af ejendom Sagens opståen I forbindelse

Læs mere

Dagsorden. Udvalget for Miljø og Natur. Mødedato 19. november 2009 kl. 18.00 (i umiddelbar forlængelse af fællesmødet) Mødelokale

Dagsorden. Udvalget for Miljø og Natur. Mødedato 19. november 2009 kl. 18.00 (i umiddelbar forlængelse af fællesmødet) Mødelokale Dagsorden Udvalget for Miljø og Natur Mødedato 19. november 2009 kl. 18.00 Mødelokale Korsør Renseanlæg, Slagelse Landevej 30, Korsør Fraværende Åbne sager 5 Lukkede sager Mødet hævet Indholdsfortegnelse

Læs mere

4 Investeringsoversigter

4 Investeringsoversigter 4 Investeringsoversigter Investeringsoversigterne viser budgetter afsat til anlægsprojekter i årene 2017 2021 samt de bevillinger Byrådet har givet til de enkelte projekter. 4.1 Økonomiudvalget 4.1.1

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 13 Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Oktober 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

Årsplan 2016 for Miljø- og Planudvalget (version )

Årsplan 2016 for Miljø- og Planudvalget (version ) Årsplan 2016 for Miljø- og Planudvalget (version 27012016) Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de

Læs mere

Anlægsplan for kvartal kvartal kvartal kvartal Slut år. Anlægs nr. Anlæg Start år

Anlægsplan for kvartal kvartal kvartal kvartal Slut år. Anlægs nr. Anlæg Start år 2 Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger 2009 x x 2 Projektering krydset Næstvedvej/Jernbanevej 2016 x x 2 Projektering Sct. Knudsgade, Dagmarsgade og Pileborggade 2016 x x x x 2 Trafikhandlingsplan

Læs mere

Forslag. Tillæg nr. 15. Spildevandsplan 2005

Forslag. Tillæg nr. 15. Spildevandsplan 2005 Spildevandsplan 2005 Forslaget er offentliggjort den 23. maj 2012 Forslaget er i høring i perioden fra d. 23. maj 18. juli 2012. Forslaget kan ses på kommunens hjemmeside samt udleveres ved henvendelse

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens mødesal

Kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens mødesal Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: s mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Brian Holm, Jan E. Jørgensen og Daniel Panduro havde meldt forfald. I stedet mødte Vibeke Qvist, Christine Dal og Sara

Læs mere

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Baggrund I budgetaftalen for 2015 indgår, at der i 1. kvartal 2015 træffes beslutning om rammerne for budgettet for

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Miljø- og Planudvalget... 2 1.1. Vedvarende energi:... 2 1.2. Reduktion af energiforbrug i kommunens bygninger:... 2 1.3. Badestrande:...

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget Budgetønsker Budgetønsker drift Nr. Drift [Hele 1.000 kr.] s Driftsønsker 2013 2014 2015 2016 1 Vedligeholdelse udenomsarealer 5.500 5.500 5.500 5.500 2 Middel bygningsvedligeholdelse 4.860 4.860 4.860

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Notat Lokalplanlægning - delegation

Notat Lokalplanlægning - delegation Til: Kommunalbestyrelsen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 20. juli 2017 Tlf. dir.: 44772319 E-mail: byogbolig@balk.dk Kontakt: Steen Pedersen Notat Lokalplanlægning - delegation Indledning og resume Det fremgår

Læs mere

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013 Handleplan Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune Teknik og Miljø, 25. november 2013 Indledning Formålet med denne handleplan er at igangsætte en proces med henblik på øget

Læs mere

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø J.nr. 2016-004030 Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø Resumé Jammerbugt Kommune har netop fremsendt deres endelige bemærkning vedrørende

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Blåenggrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Blåenggrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 26-06-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-4-17

Læs mere

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udarbejdet af Ringsted Kommune, 25. juni 2014 Sammensætning af Lokal arbejdsgruppe Ringsted Kommune har afholdt 2 møder, én besigtigelsestur

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 18032014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden

Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden Politikområde 4: KLIMA OG ENERGI Forsyning (myndighed/planlægning) Renovation herunder bortskaffelse af olie og kemikalieaffald

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 24042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Allerød Kommune høring af ældrerådet

Allerød Kommune høring af ældrerådet Allerød Kommune høring af ældrerådet Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Allerød Kommune ikke har tilsidesat reglerne i serviceloven om høring af ældrerådet i forbindelse med vedtagelse

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 Administrationspraksis for grøn ordning Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Anvendelsesmuligheder for pengene...3 3. Geografisk fordeling af VE-midlerne...3

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3100039 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet 21. marts 2019 Ved udvalgets

Læs mere

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013.

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013. Notat Til: Jeppe Gaard Kopi til: Thomas Damkjær Petersen, Carina Botoft Sagsnummer Sagsbehandler TDP Direkte 36 13 16 72 Fax 36 13 20 93 TDP@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6.

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2014 (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2014 (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2014 (version 10042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Poltikker: Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde 4:

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 7/2010 Mødedato: torsdag den 26-08-2010 Mødetidspunkt: 17:30-18:00

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 7/2010 Mødedato: torsdag den 26-08-2010 Mødetidspunkt: 17:30-18:00 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 7/2010 Mødedato: torsdag den 26-08-2010 Mødetidspunkt: 17:30-18:00 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Svend-Erik Jakobsen (SEJ) A Johnny Brown Lundberg Dahlgaard

Læs mere

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 29. januar 2018 Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 2018-21 Politisk ledelse og samarbejdskultur Gensidigt tillidsfuldt samarbejde i byrådet. Byrådet har i 2014 vedtaget Spilleregler for byrådets

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 6. december 2018 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Lars Hein, Brian Bruun, Carsten Fuhr, Dennis

Læs mere

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper -

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper - Afstemningsliste for budget 2015 til 2018 - Ændringsforslag fra Byrådets grupper - BEMÆRK: Ændringsforslag som skal til afstemning i sammenhæng, er i teksten til ændringsforslaget beskrevet ved en kantet

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Alle mødt. Mødet hævet kl.: 17.13 Pkt. Tekst Side 21 Udvælgelse af projekter til anvendelse af midler i Grøn Ordning

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 24 06 2016 Bestyrelsen behandlede forslag til budget 2017 og overslagsår på bestyrelsesmødet den 8. juni 2017. Forslag til realisering af det samlede effektiviseringskrav

Læs mere

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG Solrød Kommune byrådet Delvis ophævelse af Lokalplan nr. 405.3 som følge af statslige anlæg Indhold Vejledning og klage Vejledning 3 Hvordan ophæves en lokalplan? 3 Klagevejledning 3 Redegørelse Delvis

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Mandag den 24. november 2014, Bragesvej 18,

Læs mere

26. september Sagsnr Bilag 1 - Fastsættelse af servicemål. Dokumentnr Sagsbehandler Pernille Klemens Orth

26. september Sagsnr Bilag 1 - Fastsættelse af servicemål. Dokumentnr Sagsbehandler Pernille Klemens Orth KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 26. september 2017 Bilag 1 - Fastsættelse af servicemål Lokalplanprocessen ser således ud: Sagsnr. 2017-0196393 Dokumentnr. 2017-0196393-3

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Forslag Tillæg 5 til Spildevandsplan 2014-2022 Separatkloakering og klimatilpasning af kloakopland H6 Pilemølle Erhvervsområde Syd Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Planlægningsgrundlag

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Regulativgrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Regulativgrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 08-06-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-2-17

Læs mere

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner Notat Til: Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien.

Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17. august 2017 Nyt vinterregulativ 2017 Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien.

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter)

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter) 1 Ringsted Dagmarsgade/Anlægsvej Fjernelse af den eksisterende indsnævring og tilhørende beplantning i krydset. I stedet etableres et bump til dobbeltrettet trafik, evt. mindre indsnævring af vejprofilet

Læs mere

Kompetence- og delegation for Vej og Trafik

Kompetence- og delegation for Vej og Trafik Kompetence- og delegation for Vej og rafik Lovområde Lov om Kommunernes Styrelse Lov om offentlige veje Lov om private fællesveje Lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Lov om grundejerbidrag

Læs mere

Spildevand på landet. Forslag til strategisk spildevandsplan

Spildevand på landet. Forslag til strategisk spildevandsplan Spildevand på landet Forslag til strategisk spildevandsplan Baggrund for planen Amtet har målsat alle vandløb og søer, og der er i løbet af en årrække gjort en stor indsats overfor spildevandet fra byerne.

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Budgetforliget er indgået 19. september mellem A, B, C, F, O, V og Ø

Budgetforliget er indgået 19. september mellem A, B, C, F, O, V og Ø Budgetforliget er indgået 19. september mellem A, B, C, F, O, V og Ø Gennemgangen omfatter: Beslutninger, der direkte påvirker MTM Beslutninger, der kan påvirke eller inddrage MTM Øvrige forhold Mobilitetsfond

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Hjørring Kommune Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Tillæg 3 af 2017 Spildevandskloakering

Læs mere

Kontrakt. mellem. Ringsted Forsyning A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29 77 79 79

Kontrakt. mellem. Ringsted Forsyning A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29 77 79 79 Kontrakt mellem Ringsted Forsyning A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29 77 79 79 og Ringsted Kommune Sct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted CVR-nr.: 18 95 79 81 i henhold til bekendtgørelse nr. 1431 af

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Onsdag den 28. august 2013 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Lars Brandstrup Nielsen, Allan S. Andersen,

Læs mere

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup.

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup. TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 23 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Gødstrup (FORSLAG)

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012.

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. maj 2012 Klimatilpasning i Aarhus midtby Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Byrådet besluttede i efteråret 2010,

Læs mere