Træning og information

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Træning og information"

Transkript

1 Træning og information Træningsgrupper Ungdomsafdelingen er opdelt i følgende træningsgrupper, som hver har en målsætning beskrevet. "Indtil og med 5 år" og "6-7 år" "8-10 år" Ungdomstræning (11-13 år) Løbegruppe (9-15 år) Specialgrupper (over 14 år) "Indtil og med 5 år" og "6-7 år" Når de 2 hold træner drejer det sig om, at børnene får en så bred og alsidig bevægelseserfaring som muligt. Derfor bruger vi en del tid på at tumle med andre bevægelser, spil og lege end vi normalt ser inden for atletikken. Naturligvis laver børnene også rigtig atletik og de kommer til at prøve de fleste øvelser inden for løb, spring og kast. Pga. den lave alder skal der også være tid til andet end atletik. Derfor træner denne gruppe kun atletik én gang om ugen. Ud over træningen tager vi også til små stævner ind i mellem, og forældre er mere end velkomne til træning og stævner år I denne gruppe fortsætter den lege-baserede atletik for den yngre gruppe, men vi bruger mere tid på at lære atletikkens bevægelsesmønstre og grundmetodikker indenfor løb, spring og kast. Vi begynder også at få flere stævnetilbud til dem der har lyst. Børnene begynder her at have en forestilling om, hvad rigtig atletik er, og hvilke øvelser de selv bedst kan lide. De skal dog stadig prøve alle ø velser på et tidspunkt.

2 Ungdomstræning Børnene ved nu, hvad "rigtig" atletik er, og det sætter sit præg på træningen. Der kommer stadig mange nye medlemmer, og bl.a. derfor skal vi stadig igennem alle øvelser. Træningen er nu mere tilrettelagt efter øvelserne, men vi glemmer aldrig det legende element og den brede bevægelseserfaring. Vi prøver at tage til flere konkurrencer, og deltager desuden i holdkampe mod andre hold fra Sjælland. Løbegruppe I løbegruppen for unge under 15 år er vores mål, at give de unge, der godt kan lide at løbe, en mulighed for at komme og løbe med andre unge. Det er en god idé, at bruge det som supplement til atletiktræningen, da de unge også har brug for at styrke kroppen på andre måder. Man er derfor mere end velkommen til at benytte sig af både atletik - og løbetræningen. Som udgangspunkt skal man helst kunne løbe ca min uden stop, da vi løber i en gruppe og derfor skal tage hensyn til alle niveauer. Men man skal jo starte et sted og derfor er man altid velkommen, hvis man er glad for at løbe. Til træningen begynder vi så småt at snuse til intervaltræning for at få kendskab til det, men på et passende niveau til de unge. Målsætningen er at løbetræningen skal være både sjov, social og seriøs på én og samme gang, da meningen er at de unge skal blive glade for at komme og træne. Kontakt træneren via mail, hvis I er i tvivl om noget. Oprykning til en anden gruppe Indplacering i grupperne sker fortrinsvis efter alder, men vi tager altid hensyn til den enkelte. Hvis man ønsker at træne med en anden gruppe, skal man tale med sin træner herom. Om man kan rykkes op i en anden gruppe afhænger af mange faktorer heriblandt modenhed, teknisk niveau, ambitioner m.m. Især når man bliver ældre kan aldersgrænserne være lidt flydende.

3 Specialgrupper Som ekstra tilbud har vi specialgrupper inden for hver af atletikkens hovedområder når man bliver ældre. Træning i specialgrupperne er fortrinsvis til de atleter, der har opnået et sådan niveau, at de har brug for yderligere træning for at udvikle sig og blive bedre. Hvis man ønsker at træne i en eller flere af specialgrupperne, skal man tale med sin træner herom. Når man træner i en specialgruppe laver man aftaler om træningstid og -sted med trænerne. Som udgangspunkt kontakter man sin træner, hvis man er forhindret i at møde op til træning. Specialgrupper 1 Mellem-/ langdistance 2 Spring 3 Sprint og hæk 4 Kast Træningstider i de forskellige grupper "Indtil og med 5 år"+"6-7 år": Mandag kl. 16:30-17: år: Mandag kl år: Mandag kl , Onsdag kl , fredag kl Løbegruppe op til 15 år: Torsdag kl Mellem/lang: Tirsdag og torsdag kl. 17:30, lørdag kl. 10 Træningssted Træningssæsonen er delt op i en udendørs og en indendørs sæson. Indendørssæsonen løber fra efter efterårsferien til påskeferien. Udendørssæsonen løber fra påskeferien til efterårsferien. Som udgangspunkt er træningen i vintersæsonen i Hvidovre ha llen for aldersgruppen op til 15 år. Vi kan dog godt finde på at løbe nogle længere ture, så varmt tøj skal altid medbringes.

4 I vintersæsonen vil alle grupper mødes i Hvidovre hallen ved indgangen. I udendørsperioden vil vi mødes på selve stadion. Påklædning I vinterperioden er varmt tøj altid påkrævet for alle grupper, idet hallen ikke er opvarmet og kun virker som læ for regn og sne. Hvis opvarmningen derfor ikke skal virke som nedkøling, er det altså en god ide altid at have overtrækstøj med. Herved undgås mange skader også. Med hensyn til sko kan man det første stykke tid nøjes med et par ganske almindelige løbesko. Senere kan man begynde at investere i specialsko, såsom pigsko og kastesko. Man kan altid spørge trænerne til råds, så man ikke investerer i de forkerte sko. Badefaciliteter Efter træning er det muligt at benytte sig af omklædningsrummene under tribunen. Det er også under tribunen at toiletter er. Ferier I alle grupper under 15 år følger vi skolernes ferie, samt helligdage. Alt efter efterspørgsel vil træning i sommerferien være muligt. Opførsel på stadion Når man træner og opholder sig på vores træningsområde, er der visse uskrevne regler for, hvordan man bevæger og opfører sig. I Hvidovre hallen er vi mange mennesker, der træner, og derfor er det meget vigtigt man bevæger og opfører sig, så man ikke er til fare for sig selv eller andre. Det er vigtigt, at man orienterer sig før man går over spring- og sprintbanerne. Boldspil på stadion og Hvidovre hallen er ikke tilladt, med mindre man har fået lov af sin træner. Når man træner kast er det vigtigt, at man følger trænerens instrukser, så vi undgår farlige situationer. Det gælder både håndtering af redskaber og ophold på området. Redskaberne må man kun bruge, hvis man har fået lov. Det er derfor strengt forbudt at lege med de forskellige redskaber både i og uden for træningstiden.

5 På selve stadionet og diverse andre træningsområder, forventes det, at man behandler faciliteterne og redskaberne ordentligt. Ligeledes lægger man redskaberne på plads efter brug. Udøves hærværk mod vores faciliteter og redskaber, forbeholder vi os ret til at kræve erstatning. I Hvidovre Atletik og Motio n skal der være plads til alle. Hvis nogen bliver udsat for mobning ell. lign. beder vi vedkommende henvende sig til trænerne, og der vil blive taget hånd om problemet.

6 2. Stævner og arrangementer Atletiksæsonen Atletiksæsonen består af en vintersæson, som er indendørs og en sommersæson, som er udendørs. Der er stort set stævner hele året rundt, med undtagelse af en pause på cirka to måneder i oktober og november. Indendørssæsonen starter i december og slutter sidst i marts. Udendørssæsonen starter allerede i april og slutter sidst i september. Det er lidt anderledes for mellem- og langdistance gruppen. De er til udendørs cross- stævner i vinterhalvåret, men kan selvfølgelig også deltage indedørs i baneløb. Terminsliste Ved sæsonstart lægges en terminsliste på hjemmesiden over, hvilke aktiviteter, der er i den kommende sæson henholdsvis ude og inde. DGI Stævner DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) stævnerne er fortrinsvis for de yngste grupper, det vil sige op til 10 år grupperne, men de ældre kan også sagtens deltage. DAF stævner DAF (Dansk Atletik Forbund) arrangerer de fleste stævner, vi deltager i. I DAF-regi afholdes desuden de store mesterskaber som DM ungdom (danske mesterskaber), Østdanske Mesterskaber ungdom, Landsturneringen ungdom. Når man deltager i sådanne stævner påskriver DAF s regler, at man har gyldigt klubtøj på, dvs. Hvidovres AM s officielle klubdragt. I starten kan man låne en klubtrøje, men vi anbefaler, at man anskaffer sig sin egen. Læs mere om klubtøj i afsnittet om klubtøj.-

7 Tilmelding til stævner Tilmelding til stævner foregår gennem hjemmesiden. Man kan evt. tale med sin træner om, hvilke discipliner man vil tilmeldes i. Det er vigtigt at man overholder tilmeldingsfristen, da vi i klubben har afskaffet eftertilmelding. Hvis man ønsker eftertilmelding, må man påberegne at betale dette selv. Klubdragt Ny aftale om dette og information følger. Stævnedeltagelse og opvarmning Herunder er der nogle retningslinier for, hvad man skal og ikke skal når man er til stævne. Ved stævnerne vil der ofte være en træner til stede, som vil assistere med diverse problemer, samt hjælpe under konkurrencen. 1. Man skal altid være på stadion en halv time inden sin første disciplin/øvelse 2. Overtrækstøj, klubtrøje, shorts og pigsko/kastesko (hvis man har), skal selvfølgelig medbringes og bruges. Det er vigtigt at spise, men ikke efter 15 min. før man skal i ilden. Spis i god tid og husk at drikke en masse, især vand. Opvarmningen starter mellem ca min før starttidspunkt på disciplinen, afhængig af hvilken disciplin og alder. Herved kan man nå at jogge, strække ud, lave bevægelighed, koordination, stigningsløb og være ved start 5-10 min før start. De sidste 10 min bruges på at: 1 Spring: tilløb, prøvespring 2 Kast: tilløb, prøvekast/stød 3 Sprint: blok indstilling, prøvestarter og prøveløb Til løb længere end 400m skal man jogge, lave udstrækning og ca. 3-4 lange stigningsløb, så her starter

8 man 30min før, men alt dette vil træneren også hjælpe med til stævnet. Forældre er meget velkomne til stævner. Da der er rigeligt med mennesker og aktive på banerne er det vigtigt, at forældrene holder sig bag ved rækværket, for at heppe og støtte børnene. HUSK! Man skal altid respektere andre, der er i gang med at konkurrere: Dvs. man står ikke og snakker ved siden af løbere, som er kaldt i startblokken. Man krydser ikke længdespringsbanen og stangspringsbanen uden at se sig for, og hvis der springes højde går man udenom tilløbsområdet. Og for egen sikkerheds skyld går man ikke ind på de områder, hvor der kastes. Hytteture Det er vores mål at arrangere en årlig hyttetur eller træningsweekend. På turen vil det sociale være i hovedsædet. Specialgrupperne tager ligeledes på en årlig træningslejr til udlandet. Information og priser vil blive givet til træning eller via mail ca. to måneder før planlagt tur. Klubaftener Klubaften holdes ind imellem, og er for alle børn og unge, samt deres venner og finder sted i klubbens klublokale som er under tribunen. Klubaftnen starter umiddelbart efter træning og fortsætter frem til Der vil være mad og sodavand/saft. Derudover afholdes der mange sjove konkurrencer og lege, evt. vil vi se en film. I december vil klubaftenen afholdes sammen med juleafslutning, nærmere dato udsendes til den tid. 3. Skader I forbindelse med træning og konkurrence i atletik kan der opstå skader. Ofte er det blot småskader,

9 som ikke kræver yderligere behandling end hvile, men i nogle tilfælde kan der opstå alvorlige skader i muskel- og/eller senevæv samt i diverse led. Disse skader skal naturligvis behandles evt. i samråd med egen læge eller af en fysioterapeut. At man får en skade er ikke ensbetydende med en lang pause fra fysisk aktivitet. Faktisk anbefales det, at kun den beskadigede kropsdel holdes i ro. Alle andre dele af kroppen trænes med aktivt muskelarbejde. Dette medfører, udover at man holder sig i form, at genoptræningsperioden forkortes betydeligt. Af disse grunde tilrådes det, især gældende de ældre aldersgrupper, at man kommer til træning, selvom man har en skade. Herved vil trænerne bestræbe sig på at lave et alternativt træningsprogram, således at den skadede kropsdel ikke belastes. Forebyggelse af skader/forebyggende træning I den daglige træning er et af målene at skabe en god grundkondition, som er særdeles vigtig for at undgå skader. Mange ulykkestilfælde såvel som overbelastningsskader forekommer oftere hos idrætsudøvere med dårlig grundkondition end hos idrætsudøvere med god grundkondition. Grundig opvarmning spiller ligeledes en vigtig rolle i forebyggelse af skader. Hensigten med opvarmningsøvelser er at forberede kroppens væv og funktioner på selve idrætsaktiviteten. Opvarmningsøvelser har til formål at øge energiomsætningen og temperaturen i musklerne, hvilket resulterer i en forbedret nerve-muskelfunktion, dvs. koordination. Ved opvarmningen forbedrer man således sin teknik og nedsætter sin risiko for skader. Bevægeligheds- og smidighedstræning er en tredje faktor, som nedsætter risikoen for skader. Dette har bl.a. til formål at øge bevægeligheden i leddene. Det er vigtigt at holde leddene tilstrækkeligt bevægelige, så de kan udføre de bevægelser og modstå den belastning de udsættes for, når man træner. Ledbevægeligheden bliver bedre efter grundig opvarmning. En god ledbevægelighed er både præstationsforbedrende og skadesforebyggende. Derudover medfører træningen af bevægelighed, at musklerne udspændes og man får en øget blodgennemstrømning i vævet omkring af leddene. Risikoen

10 for fibersprængninger og blødninger i musklerne mindskes ligeledes. Grundprincipper for behandling af skader I forbindelse med akutte skader anbefales det i langt de fleste tilfælde at anvende RICE-princippet. Det står for: Rest (ro) Ice (is) Compression (kompression) Elevation Rest Umiddelbart efter en skade opstår, er det vigtigt med det samme at stoppe al sportslig aktivitet. Herved forværres skaden ikke. ICE Kulde stopper blødningen og vævsudtrædningen i vævet og mindsker smerterne. Generelt gælder det, at jo mindre blødning, desto hurtigere forsvinder blodudtrædningen og desto mindre ardannelse kommer i det skadede væv. Derfor bør den skadede legemsdel behandles med is så hurtigt som muligt. Isen bør påføres i 20mins intervaller. Isen bør påføres mindst 1½ døgn, efter skadens opståen, dvs. også dagen efter skaden. Hvis det er muligt med 2-3 timer intervaller. Isen må aldrig ligge direkte på huden, da der er risiko for forfrysninger i huden. Man skal have et stykke klæde imellem. Hvis man gør dette klæde vådt vil man forstærke kuldeeffekten. Compression Samtidig med nedkøling af skaden bør der anlægges en kompressionsforbinding, som har til hensigt at skabe modtryk mod blødningen i vævet. Man mindsker altså blødningen i vævet. Kompressionen skal være relativ stram for at opnå optimal effekt. Det er dog vigtigt at være opmærksom på symptomerne, hvis den er for stram: 1 Huden bliver blålig, hvid, kold nedenfor for forbindingen 2 Området nedenfor forbindingen begynder at prikke og stikke 3 Området nedenfor forbindingen bliver følelsesløs

11 Elevation Ved at løfte (elevere - helst over hjertehøjde) den skadede legemsdel mindskes blodtilførelsen, nedbrydningsprodukterne fra blødningen transporteres lettere bort og hævelsen bliver mindre. Da man ikke må have kompression på om natten, er det vigtigt, at den skadede legemsdel ligger højt om natten (igen over hjertehøjde).

12 4. Klubben Indmelding i klubben Vi har 1 gratid prøve træning, hvor man kan komme til træning, uden at melde sig ind i klubben. Efter en træning indmelder man sig på hjemmesiden og skulle gerne modtage et girokort ved næste opgørelse. Kontakt altid en træner fra det hold som der indmeldes til for mere information om træning. Kontingent De aktuelle kontingent satser kan ses på klubbens hjemmeside Ønsker man at melde sig ud af klubben foregår det ligeledes på hjemmesiden. Spørgsmål Ved spørgsmål til klubbens ungdoms trænere vedr. stævner og sociale arrangementer, kan disse kontaktes til træning eller på mail.

1. Træning.. side 3 Træningsgrupper Oprykning til en anden gruppe Specialgrupper Træningstider Træningssted Påklædning Ferier Ordensregler

1. Træning.. side 3 Træningsgrupper Oprykning til en anden gruppe Specialgrupper Træningstider Træningssted Påklædning Ferier Ordensregler Udgivet 2007 Revideret 2014 Indholdsfortegnelse 1. Træning.. side 3 Træningsgrupper Oprykning til en anden gruppe Specialgrupper Træningstider Træningssted Påklædning Ferier Ordensregler 2. Stævner og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 3. Skader.. side 10 Forebyggelse Behandling

Indholdsfortegnelse. 3. Skader.. side 10 Forebyggelse Behandling Udgivet 2007 Indholdsfortegnelse 1. Træning.. side 3 Træningsgrupper Oprykning til en anden gruppe Specialgrupper Træningstider Træningssted Påklædning Ferier Ordensregler 2. Stævner og Aktiviteter. side

Læs mere

5. Forældreforening.. side Skader side 15 Forebyggelse Behandling

5. Forældreforening.. side Skader side 15 Forebyggelse Behandling Århus 1900 Indholdsfortegnelse 1. Børnepolitik... side 3 2. Den gode træner. side 4 3. Træning.. side 4 Træningsgrupper Oprykning til en anden gruppe Specialgrupper Træningstider Træningssted Påklædning

Læs mere

Opdateret oktober 2013. Aarhus 1900 Atletik/Motion Ungdomsafdelingen

Opdateret oktober 2013. Aarhus 1900 Atletik/Motion Ungdomsafdelingen Opdateret oktober 2013 Aarhus 1900 Atletik/Motion Ungdomsafdelingen INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Værdigrundlag side 3 2. Børnepolitik side 3 3. Den gode træner side 4 4. Træning side 4 Træningsgrupper Oprykning

Læs mere

Overvej f.eks.: - Hvilket idrætsbillede ønskes fremmet? - Hvilke normer og pædagogiske principper bør indgå i idrætsarbejdet?

Overvej f.eks.: - Hvilket idrætsbillede ønskes fremmet? - Hvilke normer og pædagogiske principper bør indgå i idrætsarbejdet? HVORDAN BLIVER MAN KLAR IGEN? Husk når noget går i stykker, skal det heles! Undgå derfor konkurrencepræget aktivitet indtil funktionen er genvundet fuldstændig. Planlæg i samarbejde mellem aktiv/træner

Læs mere

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget BAC forældreinfo for nye og gamle atletikforældre November 2015 Ungdomsudvalget Indhold: 1. Introduktion 2. Lidt om BAC Ungdom 3. Tøj og sko 4. Klubtøj 5. Årets gang sommer, vinter atletikmærker og diplomfest

Læs mere

ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Hold den skadede legemsdel i ro Afkøl legemsdelen med koldt vand, is e.lign.

ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Hold den skadede legemsdel i ro Afkøl legemsdelen med koldt vand, is e.lign. Muskelskader Førstehjælp ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Har du været udsat for et traume (slag, forstrækning, forstuvning) mod knogle, muskel, sene, ledbånd eller

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

Den røde tråd mellem- og langdistanceløb, Ungdom FIF Atletik & Motion

Den røde tråd mellem- og langdistanceløb, Ungdom FIF Atletik & Motion Den røde tråd mellem- og langdistanceløb, Ungdom FIF Atletik & Motion Udvikling Generelt trænes der i de forskellige årgange efter principperne i aldersrelateret træning. Nedennævnte er med fokus på udvikling

Læs mere

Tilskudsregler Atletikafdelingen 2017

Tilskudsregler Atletikafdelingen 2017 Tilskudsregler Atletikafdelingen 2017 Atletikudvalget har revideret klubbens tilskudsregler, så den enkelte aktive uanset niveau kan se, hvad den pågældende kan forvente sig af klubben, men i lige så høj

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 7. www.tikbue.dk

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 7. www.tikbue.dk Velkommen til TIK BUESKYDNING Introhæfte Side 1 af 7 Velkommen til TIK bueskydning. TIK bueskydning er oprettet i 1980 og er en underafdeling til Taastrup Idræts klub. Klublokale TIK bueskydning har eget

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Velkommen i Herning Orienteringsklub 2013

Velkommen i Herning Orienteringsklub 2013 Velkommen i Herning Orienteringsklub 2013 Velkommen I Herning Orienteringsklub løber vi orienteringsløb. Vi arrangerer træningsløb, deltager i andre klubbers løb rundt omkring i landet, arrangerer kurser

Læs mere

KIF Atletik - Støtteordning 2011. Gældende fra 1. januar 2011. Senior og ungdoms støtteordning

KIF Atletik - Støtteordning 2011. Gældende fra 1. januar 2011. Senior og ungdoms støtteordning Gældende fra 1. januar 2011 Overordnet giver KIF støtte til de aktive atleter i klubben ud fra præstation/resultater, talent og deltagelse på forskellige hold (landshold, DT og LTU). For at få støtte af

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2016-2017 Sæsonen 2016-2017 er startet op for alle hold. Vi har træning for mandag, tirsdag,

Læs mere

Amager Atletik Club. Elite-koncept. Krav og støtte til Amager Atletik Club s Elite. August 2015 Side 1 af 7

Amager Atletik Club. Elite-koncept. Krav og støtte til Amager Atletik Club s Elite. August 2015 Side 1 af 7 Amager Atletik Club Elite-koncept Krav og støtte til Amager Atletik Club s Elite August 2015 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Målsætning for AAC s elitekoncept... 3 3 Elite- og talentarbejdet...

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

KROP. Akutte Idrætsskader. knæskader

KROP. Akutte Idrætsskader. knæskader xx KROP & FYSIK Akutte Idrætsskader knæskader Fakta om idrætsskader Hvert år kommer mange danskere til skade når de dyrker idræt. Ankelforstuvninger, fibersprængninger, smerter i skuldre, ben, knæ og ankler

Læs mere

Træningsplan for Team Richard, Sparta

Træningsplan for Team Richard, Sparta Træningsplan for Team Richard, Sparta Træning er rettet mod DM 10 km den 1. april 2017. Maksimal træningsmængde pr. uge 100-130 km. Træningsplanen er et udgangspunkt, som den enkelte er selv tilpasser,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2013.

Bestyrelsens beretning for 2013. Bestyrelsens beretning for 2013. 21.02.2014 Medlemmer og fastholdelse af disse FIF Hillerød Atletik har ved årets udgang ca. 100 medlemmer, hvilket er lidt færre end det vi kunne konstatere ved generalforsamling

Læs mere

Genoptræningsprincipper.

Genoptræningsprincipper. Genoptræningsprincipper. Genoptræning hvad gør jeg? Når skaden er sket, og den rigtige diagnose er stillet, er det vigtigt at få etableret det rigtige genoptræningsforløb. Akutte skader og overbelastningsskader

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Den røde tråd mellem- og langdistanceløb, Ungdom FIF Atletik & Motion

Den røde tråd mellem- og langdistanceløb, Ungdom FIF Atletik & Motion Den røde tråd mellem- og langdistanceløb, Ungdom FIF Atletik & Motion Udvikling: Generelt trænes der i de forskellige årgange efter principperne i aldersrelateret træning. Nedennævnte er med fokus på udvikling

Læs mere

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014 Velkommen til GBK Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. Ved Stadion 4, 2820 Gentofte. Tel: +45 3965 0400 - gbk@gbk.dk. Side 1 af 6 Velkommen Ungdomsspillerudvalget

Læs mere

Vintertræningsprogram

Vintertræningsprogram Vintertræningsprogram De træningsgrupper der tilbydes er: Banetræning på CPH Fysisk træning i Dragør Fysisk træning i Køge (merpris) Banetræning i Harlev (merpris) Banetræning i Hal 11 i Roskilde (merpris)

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM / Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM / Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 0 1 7 / 2 0 1 8 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 4 / 2 o 15 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

Atletikafdelingens beretning for 2018.

Atletikafdelingens beretning for 2018. Atletikafdelingens beretning for 2018. Skive AM har stadig de allerbedste træningsfaciliteter både sommer og især vinter. Vi har alle forudsætninger for at kunne præstere på højeste niveau, både organisatorisk

Læs mere

Skole OL finale 2016. Generel info

Skole OL finale 2016. Generel info Skole OL finale 2016 Generel info Velkommen Velkommen til Skole OL finalen 2016! Vi glæder os til sammen med jer at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik, spændende konkurrencer, kampgejst og sammenhold!

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2015-2016 Sæsonen 2015-2016 starter med første træningsdag den 11. august for holdspillerne

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

PROGRAM. Gladsaxe Svøm. Sæson 2015-20. Gladsaxe Idræts Forening

PROGRAM. Gladsaxe Svøm. Sæson 2015-20. Gladsaxe Idræts Forening PROGRAM Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening Sæson 2015-20 2016 1 GLADSAXE SVØM - GSC BYDER VELKOMMEN TIL SÆSON 2015-2016 Gladsaxe Svøm - GSC er en selvstændig afdeling under Gladsaxe Idræts Forening,

Læs mere

VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF FODBOLD

VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF FODBOLD VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min glæde over, at du har valgt at spille

Læs mere

Talentpolitik i Greve Atletik

Talentpolitik i Greve Atletik Talentpolitik i Greve Atletik Forord fra Eliteudvalget. Velkommen til denne introduktion til Greve Atletiks Talentpolitik. Formålet med dette dokument er at give svar på nogle af de generelle spørgsmål,

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 16/17 I ABC

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 16/17 I ABC VELKOMMEN TIL SÆSONEN 16/17 I ABC Dette er et introduktionsbrev angående arrangementer, træninger, hold, trænere og nye tiltag, så gør jer selv den tjeneste at læse det hele igennem! Målsætninger og nye

Læs mere

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 8. www.tikbue.dk

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 8. www.tikbue.dk Velkommen til TIK BUESKYDNING Introhæfte Side 1 af 8 Velkommen til TIK bueskydning. TIK bueskydning er oprettet i 1980 og er en underafdeling til Taastrup Idræts klub. Klublokale TIK bueskydning har eget

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening

PROGRAM. Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening PROGRAM Gladsaxe Svøm Gladsaxe Idræts Forening Sæson 2013-2014 1 GLADSAXE SVØM - GSC BYDER VELKOMMEN TIL SÆSON 2013-2014 Gladsaxe Svøm - GSC er en selvstændig afdeling under Gladsaxe Idræts Forening, der

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

Akut skadesbehandling - Fysioterapeut Katrine Boel Gjerum

Akut skadesbehandling - Fysioterapeut Katrine Boel Gjerum Katrine Boel Gjerum 1 Få den skadede til at holde sig i ro Stop al aktivitet omkring den skadede Lav hurtigt en grov-vurdering af skadens alvorlighed Lokalitet? Bløder det? Tilkald hjælp/redskaber (fx

Læs mere

SPORTSSKADE KURSUS DEL 1 1 KURSUS I SPORTSSKADER - FOREBYGGELSE-TRÆNING -BEHANDLING FORMÅL MED KURSET SKADES DEFINITION ÅRSAG OPSTÅR BEDRING EKSEMPLER

SPORTSSKADE KURSUS DEL 1 1 KURSUS I SPORTSSKADER - FOREBYGGELSE-TRÆNING -BEHANDLING FORMÅL MED KURSET SKADES DEFINITION ÅRSAG OPSTÅR BEDRING EKSEMPLER KURSUS I SPORTSSKADER - FOREBYGGELSE-TRÆNING -BEHANDLING AKUT SKADE OG GENOPTRÆNING FORMÅL MED KURSET AT I LÆRER AT UDFØRE KORREKT AKUT SKADES- BEHANDLING AT I FÅR INDSIGT I KROPPENS ADVARSELSSIGNALER

Læs mere

Løb og indendørs atletikstævner 2011

Løb og indendørs atletikstævner 2011 Løb og indendørs atletikstævner 2011 KIF - Ungdom deltager i to vinterturneringer. En løbeturnering l og en indendørs atletikturnering: Kronborg Games. Vinterløbeturneringen er både en individuel, en hold-

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 19. juli 2013 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Orienteringsmøde for forældre 3 Priser 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben Kære

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2016-17 Indholdsfortegnelse GGIF Grand Prix 3 Grand Prix Gymnastik 4 Forventninger 4 Træning 5 Økonomi 6 Reserver 7 Vigtige datoer 2016-17 8 Kontakt

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Velkommen i Herning Orienteringsklub

Velkommen i Herning Orienteringsklub Velkommen i Herning Orienteringsklub Side 1 af 8 Velkommen I Herning Orienteringsklub løber vi orienteringsløb. Vi arrangerer træningsløb, deltager i andre klubbers løb rundt omkring i landet, arrangerer

Læs mere

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36)

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36) Piger 3-5. Klasse: Elsker du at vende på hovedet? Har du lyst til at stå på hænder, slå flik-flak, lave saltoer og en masse vejrmøller? Så er dette holdet for dig. Holdet er for friske piger, som har lyst

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16

Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16 Grindsted Gymnastik og Idrætsforening Grand Prix Info 2015-16 Indholdsfortegnelse GGIF Grand Prix 3 Grand Prix Gymnastik 4 Forventninger 4 Træning 5 Økonomi 6 Reserver 7 Vigtige datoer 2015-16 8 Kontakt

Læs mere

Vi byder jer velkommen til en masse aktiviteter i. Faxe Ladeplads Idrætsforening

Vi byder jer velkommen til en masse aktiviteter i. Faxe Ladeplads Idrætsforening Vi byder jer velkommen til en masse aktiviteter i Faxe Ladeplads Idrætsforening 2018 2019 Velkommen til Faxe Ladeplads Idrætsforening 2017 var 90-års-jubilæumsår for Faxe Ladeplads Idrætsforening. Foreningen

Læs mere

Når sport giver smerter

Når sport giver smerter Når sport giver smerter Gode råd om, hvorledes du tackler smerter efter sport Smertestillende medicin hører ikke hjemme i sportstasken Sport og smertestillende medicin er generelt en dårlig kombination,

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court Årgang 7 Udgave 7 20. august 2010 FYLDER 60 ÅR... SIDSTE NYT Sidste runde i holdturneringen nærmer sig og de afgørende kampe skal spilles, god vind alle sammen. INDHOLD Jubi-fest

Læs mere

Københavns Idræts Forenings støtteordning

Københavns Idræts Forenings støtteordning Københavns Idræts Forenings støtteordning Gældende fra 1. oktober 2010 Overordnet giver KIF støtte til de aktive atleter i klubben ud fra præstation/ resultater, talent og deltagelse på forskellige hold

Læs mere

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning KIFs støtteordning Formålet med støtteordningen er at skabe så gode forhold som muligt for den enkelte aktive i tilrettelæggelsen af den daglige træning og frem mod konkurrencer, så flest mulige kan etablere

Læs mere

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider

Kære spillere og forældre til Øvede (niveau 3) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer 4 Forældre og spilleres rolle i klubben 5 Ungdomsudvalget

Læs mere

Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20

Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20 Alle hold starter op i uge 36. Gymnastikopvisningen er d. 28 marts kl. 14.00 Alle aktiviteterne foregår i Egehuset i Jegerup Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20 Floorball for børn/unge.

Læs mere

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016 Instruktørhåndbogen sæson 2015/2016 Velkommen til: Din kontaktperson er: Jeg kan kontaktes på: Mail: Tlf: Hjemmeside www.fjordagergymnastik.dk 1 Bestyrelsen: se hjemmeside eller Conventus. Nyttige telefonnumre

Læs mere

SPORTSSKADE KURSUS DEL 2 1 OVERBELASTNINGSSKADER OG TRÆNING OVERBELASTNINGSSKADER BELASTNING

SPORTSSKADE KURSUS DEL 2 1 OVERBELASTNINGSSKADER OG TRÆNING OVERBELASTNINGSSKADER BELASTNING OVERBELASTNINGSSKADER OG TRÆNING OVERBELASTNINGSSKADER Håndled Skulderled Albueled Nakke smerter Ryg smerter Hofte og lyske Træthedsbrud Forreste knæsmerter Løberknæ Knæskalssene Skinneben Achillessene

Læs mere

Kære ungdomsmedlem og bordtennisforældre i SISU. Århus aug. 2008

Kære ungdomsmedlem og bordtennisforældre i SISU. Århus aug. 2008 Kære ungdomsmedlem og bordtennisforældre i SISU. Århus aug. 2008 Så står den nye sæson 2008/2009 for døren og vi glæder os til at se de unge mennesker tilbage med bat og godt humør. Ungdomsudvalget er

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 3 / 2 o 14. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 3 / 2 o 14. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 3 / 2 o 14 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

Oversigt over sommerferie og opstart: Dag Dato B-trup På ferie A-Trup På ferie Andet

Oversigt over sommerferie og opstart: Dag Dato B-trup På ferie A-Trup På ferie Andet Så er planen for sommer opstarten 2014 klar I ugerne 28-29-30 er der hver tirsdag åben sommer træning for alle. For alle betyder det, forældre, venner, søskende osv. Vi mødes bare oppe på banerne også

Læs mere

KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE.

KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE. KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE. KOM GODT I GANG MED AT LØBE Formålet med denne guide er at hjælpe dig til at løbe med fornøjelse, forbedre din form og undgå

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram - knæ. Træningsprogram efter operation for bruskskade mikrofraktur ering

Patientvejledning. Træningsprogram - knæ. Træningsprogram efter operation for bruskskade mikrofraktur ering Patientvejledning Træningsprogram - knæ Træningsprogram efter operation for bruskskade mikrofraktur ering Dette træningsprogram vejleder dig i forhold til hvad du kan gøre, når du kommer hjem og indtil

Læs mere

Kl. 18.00-18.05 Velkomst ved Morten May skoleleder på Bakkegårds skolen Kl. 18.05-18.15 Eliteidrætsordning på Bakkegårdsskolen ved Nanna Merrild Kl.

Kl. 18.00-18.05 Velkomst ved Morten May skoleleder på Bakkegårds skolen Kl. 18.05-18.15 Eliteidrætsordning på Bakkegårdsskolen ved Nanna Merrild Kl. Kl. 18.00-18.05 Velkomst ved Morten May skoleleder på Bakkegårds skolen Kl. 18.05-18.15 Eliteidrætsordning på Bakkegårdsskolen ved Nanna Merrild Kl. 18.15-18.30 Basistræning ved Anders Kilen Kl. 18.30-18.40

Læs mere

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår.

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. Kinesisk ordsprog NYT TLF.: 41 73 67 43 Footbase langbold vinder 2011 - klubfest

Læs mere

Startnumre. Indmarch og åbning. Konkurrencen

Startnumre. Indmarch og åbning. Konkurrencen Det er nu ved at være tæt på og vi glæder os alle sammen meget til dagene hvor vi skal afvikle Skole OL 2018 lokal stævnet i Odense. Her er lidt praktiske informationer vedrørende stævnet, samt programmet

Læs mere

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse

SOMMERSKOLEN. Uge 26 + 27. Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN 2011 Uge 26 + 27 Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse INFORMATION SOMMERSKOLEN 2011 PERIODE Sommerskolen er i ugerne 26 og 27 HVEM KAN DELTAGE Børn i 0. - 6. klasse

Læs mere

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI Ergoterapi og fysioterapi, august 2012 Psykiatrisk Center Hvidovre Brøndbyøstervej 160 2605 Brøndby Psykiatrisk Center Hvidovre Psykiatrisk Center Hvidovre 2 Indledning På Psykiatrisk

Læs mere

Konkurrenceafdelingen K2

Konkurrenceafdelingen K2 Konkurrenceafdelingen K2 Andre foldere udgivet af Triton: Kontaktoplysninger Samværspolitik Svømmeskolen: Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen: Børnesvømmehold K-afdelingen: Generelt om konkurrenceafdelingen

Læs mere

Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag glæd jer til at læse alle informationerne

Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag glæd jer til at læse alle informationerne Program Store atletikdag, skole OL! 5. Klasser Torsdag den 26. april 2018 kl. 8.30-15.00 Bagsværd Stadion, Bagsværd Hovedgade 86-90, 2880 Bagsværd Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag

Læs mere

Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN UGERNE 26 OG 27

Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN UGERNE 26 OG 27 Et tilbud til børn fra børnehaveklasse til og med 6. klasse SOMMERSKOLEN 2010 UGERNE 26 OG 27 INFORMATION SOMMERSKOLEN 2010 PERIODE Sommerskolen er i ugerne 26 og 27. HVEM KAN DELTAGE Børn i 0. - 6. klasse

Læs mere

For 2017 blev der indberettet 105 medlemmer, så henover året har vi haft flere medlemmer i klubben.

For 2017 blev der indberettet 105 medlemmer, så henover året har vi haft flere medlemmer i klubben. Bestyrelsens beretning for 2018 I FIF Hillerød Atletik har der i 2018 bestemt været mange lyspunkter, men der er stadig mange ting at arbejde på og som skal forbedres, før end vi kan sige, at vi har en

Læs mere

INFORMATION TIL FORÆLDRE

INFORMATION TIL FORÆLDRE INFORMATION TIL FORÆLDRE NY SVØMMER PÅ E1 (ELITEHOLD 1) UDGIVET: august 2016 NY SVØMMER PÅ E1 (ELITEHOLD 1) OM E1 GENERELT Henvender sig primært til junior og senior svømmere. Der trænes efter, at svømmerne

Læs mere

INTERVALTRÆNING EFTERÅR 2017

INTERVALTRÆNING EFTERÅR 2017 INTERVALTRÆNING EFTERÅR 2017 Dato Træningsprogram Bemærkninger Uge 32 Stigningsløb ud til stien. Hold 1-2: 6 x 700 meter 2 min pause tempo 5 km Hold 3-4: 4 x 1400 meter 2-3 min pause tempo 5 km. Uge 33

Læs mere

GIF s. Start uge 38 2010/2011. Vintersæson

GIF s. Start uge 38 2010/2011. Vintersæson Start uge 38 GIF s Vintersæson 2010/2011 Velkommen til en ny sæson. Guldborg IF. byder alle velkommen - både nye og tidligere medlemmer. Vi har et aktivt instruktørteam, der står klar med motion, hyggeligt

Læs mere

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde Slide 1 Udarbejdet af Bo Kvorning Slide 2 Program 10.00 Velkommen 10.15 Præsentationsrunde 10.30 Hvad er en hjælpetræner? 11.00 Hvorfor opvarmning? 11.45 Den gode hjælpetræner 12.00 Middag 12.30 Medbragte

Læs mere

Brenderup Idrætsforening

Brenderup Idrætsforening Velkommen i Brenderup Idrætsforening - Fodboldafdelingen Brenderup Idrætsforening Fodbold Gymnastik Håndbold Badminton Motion Brenderup Idrætsforening holder til i Brenderup Aktivitetscenter, Kirkevej

Læs mere

KORUP MOTION Træning til halv- og helmarathon 2012

KORUP MOTION Træning til halv- og helmarathon 2012 Dette træningsprogram er sammensat således, at det med stor fordel kan anvendes til forbedring af din tid på halv- og helmarathon eller træne til at løbe din første halv- eller helmarathon. Programmet

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag 26 oktober 2018

Fredagsbrev Århus Friskole fredag 26 oktober 2018 Cuba-klasse on tour i næste uge: Mandag Eriksminde Efterskole, tirsdag Klejtrup Musikefterskole, onsdag Norddjurs Friskole og torsdag Århus Friskole kl 10 og klokken 19 alle er velkomne klokken 19J Varighed

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De følgende sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver dygtige, sunde, hjælpsomme

Læs mere

HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE

HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE Deltagelse på HIK hold Talent og turnerings træning Sommer og Vinter deltagelse DTF Licens Deltag i flere turneringer Vær med i klubturnering Spil tennis

Læs mere

Informationshæfte Sommer Camps 2012

Informationshæfte Sommer Camps 2012 Informationshæfte Sommer Camps 2012 Indledning Formålet med at lave dette informationshæfte til vores camps, er at sikre at afholdelsen kommer til at foregå i en god atmosfære, og at alle, deltagere, trænere

Læs mere

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Vi ønsker med den følgende information at give nye svømmere og deres forældre et indblik i, hvad der kræves af både svømmer og familie, for at dyrke konkurrencesvømning

Læs mere

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling I har vist interesse for, at jeres barn skal begynde til sejlads. Med dette skriv bliver I klogere på, hvad vi tilbyder vores juniorer, den praktiske

Læs mere

http://roskilde.dk/node/2413/submission/2407

http://roskilde.dk/node/2413/submission/2407 Indsendelse #2407 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/2407 Side 1 af 2 20-01-2015 Forening IK Hellas Foreningens CVR nummer 19 655 687 Hvad søger du til? Belysningsanlæg på atletikstation

Læs mere

Ullits Gymnastikforening

Ullits Gymnastikforening Ullits Gymnastikforening Aktiviteter i Ullits Minihal Vi begynder i uge 38 d. 17. september 2018/2019 byder velkommen til en ny sæson Hold Jordbærpiger og spinatdrenge Tid: Mandag kl. 17.00-17.55 Alder:

Læs mere

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt Idræt med børn - for børnenes skyld 10 bud på bedre børneidræt Vi vil være bedre; og vi har lagt en plan Idræt er danske børns vigtigste fritidsaktivitet. Ni ud af ti danske børn under 12 år er medlem

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Til EFTERSKOLERNES DM 2013

Til EFTERSKOLERNES DM 2013 Danmarks Gymnastik Forbund Byder Fredag d.17 maj 2013 Velkommen i Odense Idrætspark Højstrupvej 5, 5200 Odense V Til EFTERSKOLERNES DM 2013 Stævnet arrangeres i samarbejde med BolbroGymnasterne Entre:

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

Sådan bliver du klar til at starte påp

Sådan bliver du klar til at starte påp Sådan bliver du klar til at starte påp Skadesforebyggende øvelser og træning Oplæg g ved Fysioterapeut Lotte Krebs Skader på Eliteskolen 2010/2011 Overbelastningsskader: Skinnebensbetændelse, irritation

Læs mere

Patientvejledning. Træningsprogram - knæ. Træningsprogram efter Rekonstruktion af forreste korsbånd (ACL)

Patientvejledning. Træningsprogram - knæ. Træningsprogram efter Rekonstruktion af forreste korsbånd (ACL) Patientvejledning Træningsprogram - knæ Træningsprogram efter Rekonstruktion af forreste korsbånd (ACL) Træningen består af et øvelsesprogram kombineret med daglige gøremål som bad, påklædning, rejse og

Læs mere

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD Besøg os på: www.saif.dk FAKTA OM SANKT ANNÆ IDRÆTSFORENING Idrætsforening blev stiftet i 1973. I idrætsforeningens første år var det et

Læs mere

Vi håber, at du har haft nogle gode onsdage, og at du syntes, det har været sjovt at prøve de forskellige idrætsgrene.

Vi håber, at du har haft nogle gode onsdage, og at du syntes, det har været sjovt at prøve de forskellige idrætsgrene. Kære Minisport deltager Gladsaxe Minisport siger tak for sæsonen 2018-2019 Vi håber, at du har haft nogle gode onsdage, og at du syntes, det har været sjovt at prøve de forskellige idrætsgrene. Har du

Læs mere

Styrketræning Talentcenter Vest

Styrketræning Talentcenter Vest Styrketræning Talentcenter Vest Opvarmning på niveauer Natascha Winther Olsen Indholdsfortegnelse Indledning Hvad er et talent? Aldersrelateret træning Præpuberteten (Piger - 11 år, drenge - 12 år) Puberteten

Læs mere

- VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 2-3-DAGES PROGRAM

- VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 2-3-DAGES PROGRAM TRÆNINGSPROGRAM - VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 2-3-DAGES PROGRAM INTRODUKTION Dette er 2-3 dages fullbody hjemmetræningsprogram, for dem som ikke ønsker, eller har mulighed for regelmæssigt at komme i et træningscenter.

Læs mere