Lønkommissionens sekretariat. Bilag marts 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lønkommissionens sekretariat. Bilag marts 2009"

Transkript

1 Bilag 3 Sammenfatning af Danmarks Statistiks rapport om fastlæggelse af lønbegreber 1. Indledning Danmarks Statistiks lønstatistik Lønelementer Timeelementer Lønbegreber... 6 Fortjeneste pr. betalt time... 6 Fortjenesten pr. præsteret time... 6 Standardberegnet timefortjeneste Styrker og svagheder ved lønbegreber... 7 Fortjeneste pr. betalt time... 7 Fortjeneste pr. præsteret time... 7 Standardberegnet timefortjeneste marts Indledning Det fremgår af Lønkommissionens kommissorium, at kommissionen skal fastlægge de lønstatistiske begreber pr. henholdsvis præsteret og betalt time i den offentlige sektor, der skal lægges til grund for de sammenlignende analyser i kommissionsarbejdet. Der skal således fastlægges, hvilke lønbegreber, der skal anvendes ved sammenligninger mellem forskellige grupper i den offentlige sektor og mellem grupper i den offentlige og den private sektor. Udgangspunktet for undersøgelsen er en kortlægning af de nuværende lønbegreber, hvor lønbegrebernes lønelementer og timebegreber hver især beskrives og vurderes med hensyn til styrker og svagheder herunder datakvaliteten af de enkelte lønelementer og timebegreber samt eventuelle praktiske problemer med at indsamle data. I arbejdet er lønbegrebernes lønelementer gennemgået med henblik på at fastlægge, hvilke lønelementer, der bør indgå i lønbegreberne. Med hensyn til timebegreberne er der set på de forskellige måder, hvorpå arbejdstid er defineret i form af henholdsvis betalt og præsteret tid. Med udgangspunkt i gennemgangen af hhv. løn og timer har Danmarks Statistik beskrevet tre forskellige lønbegreber: - Fortjeneste pr. præsteret time. - Fortjeneste pr. betalt time. - Standardberegnet timefortjeneste.

2 2 Med fokus på de tre ovenstående lønbegreber gives nedenfor en kort sammenfatning af Danmarks Statistiks rapport. For en mere detaljeret gennemgang henvises til selve rapporten. 2. Danmarks Statistiks lønstatistik Danmarks Statistik har siden 1996 offentliggjort lønstatistik for den private og offentlige sektor. Den har haft til hensigt at opgøre sammenlignelige lønniveauer på tværs af sektorer. Danmarks Statistik anbefaler dog af kvalitetsmæssige årsager, at der ikke bliver foretaget analyser med lønstatistikken før I lønstatistikken beregnes en gennemsnitsfortjeneste typisk pr. time. Både fortjenesten og tidsenhederne kan opgøres på flere måder, jf. nedenfor. Internationalt bliver aflønning for ansatte defineret som de samlede ydelser i kontanter og naturalier, som arbejdsgiverne betaler de ansatte for det arbejde, de har leveret i regnskabsperioden. Et lønbegreb består af et lønelement og et tidselement, som man skal tage hensyn til, når lønbegrebet skal fastlægges. Der skal således fastlægges hvilke lønelementer (tæller) og timeelementer (nævner), som skal benyttes, når gennemsnitstimelønnen skal beregnes. Ud fra løn- og timeelementerne er det muligt at konstruere et samlet timelønsbegreb, som kan benyttes i de skitserede analyser i undersøgelseskommissorierne. Af hensyn til de videre analyser kan fastlæggelsen af lønbegrebet og de givne datakilder ikke ske fuldstændig uafhængigt af hinanden. 2.1 Lønelementer Danmarks Statistiks lønstatistik tager udgangspunkt i den A-skattepligtigte indkomst samt det indberettede bruttotræk og pensionsbidrag. Herfra findes en fortjeneste, som består af en række lønelementer, jf. figur 2.1. Disse lønelementer dannes på baggrund af de forskellige løntyper, som indberettes af de enkelte virksomheder og lønanvisningssystemer til Danmarks Statistik.

3 3 Figur 2.1 Lønelementer og overenskomstmæssige lønarter Fortjeneste = + Overtidsbetaling Overarbejdstillæg, merarbejdstillæg mv. + Fraværsbetalinger Løn under sygdom, barsel, særlige fridage mv. Standardfortjeneste = + Særlig feriegodtgørelse + Ferie- og SH-betalinger Ferie og søgnehelligdagsbetalinger. + Genebetalinger Aften-/nattillæg, nattevagt, weekendtillæg, svejsetillæg, snetillæg. + Pension Pensionsbidrag, kapital- /ratepension, gruppelivspræmie, ATP mv. + Personalegoder Fri bil, fri kost og logi. + Uregelmæssige betalinger Bonus/Engangsvederlag, gratiale, udbetaling af 6. ferieuge, mv. + Basisfortjeneste Grundløn, funktions, kvalifikationsbestemt løn, bruttotræksordning mv. Anm. En liste over fordelingen af de overenskomstmæssige lønarter findes i bilag 2.1 i Danmarks Statistiks rapport. Det gennemgående begreb i lønstatistikken er fortjenesten. Fortjenesten består af en basisfortjeneste, hvori der indgår bl.a. grundløn og funktionsbestemt løn. Endvidere indgår også bruttotræksordninger i basisfortjenesten, da ordningerne svarer til et fradrag i aflønningen og dermed en mindre betaling fra arbejdsgiveren til den ansatte. Uregelmæssige betalinger indeholder dels præstationsafhængige betalinger som bonus, akkordoverskud og engangsvederlag, dels kompensationsbetalinger, for eksempel udbetaling for ikke afholdte feriefridage, omsorgsdage mv. Endvidere indeholder de uregelmæssige betalinger eventuelle efterreguleringer fx i forbindelse med overenskomstfornyelser. Personalegoder er de betalinger/naturalier, som går fra arbejdsgiveren til den ansatte. Personalegoderne i lønstatistikken omfatter kun de A-skattepligtige personalegoder, dvs. fri bil samt fri kost og logi. B-skattepligtige

4 4 personalegoder, som fx fri avis og telefon samt aktie- og obligationsaflønning, indgår ikke i lønstatistikken. Alle arbejdsgiveradministrerede pensionsordninger indgår i statistikken. Pensionsbeløbet dækker både pensionsbidraget fra arbejdsgiveren og den ansatte. For tjenestemænd indbetales ikke et pensionsbidrag på samme måde som for almindelige lønmodtagere. I stedet indregnes tjenestemandspensionen i dag som et bidrag svarende til 15 procent af den pensionsgivende løn. Genebetalinger indeholder tillæg, som gives ved særlige forhold i forbindelse med arbejdets udførsel fx aften-/nattevagter, weekendarbejde, svejsning og snerydning mv. Ferie- og SH-betalinger indenholder feriebetalinger og søgnehelligdagsbetalinger. Den særlige feriegodtgørelse oppebæres kun af fastlønnede. Fraværsbetalinger indeholder betalinger for fx løn under sygdom, barsel og omsorgsdage, feriefridage mv. Overtidsbetalinger er tillæg, som gives for at arbejde mere end den aftalte arbejdstid. Det skal bemærkes, at der foruden disse lønelementer er løn- og ansættelsesvilkår, som ikke opfanges i statistikken, jf. Danmarks Statistiks rapport om fastlæggelse af lønbegreber. Det drejer sig fx om ikke registrerede, men aflønnede timer, rådighedsvagter og betalt frokost. Som supplement til fortjenesten kan lønbegrebet standardfortjeneste opgøres, jf. figur 2.1. Standardfortjenesten består af basisfortjenesten, uregelmæssige betalinger, personalegoder, pension, genebetalinger, ferie- og SHbetalinger samt særlig feriegodtgørelse. Dette svarer til fortjenesten eksklusiv overtidsbetalinger og fraværsbetalinger. Alle lønbegreber vil kunne opdeles på lønelementer, der indgår i begrebet, som fx gene- og overtidsbetalinger jf. figur 2.1. Ud fra de ovenfor beskrevne lønkomponenter er det muligt at danne en række forskellige fortjenestebegreber. Der kan ikke dannes et samlet lønbegreb for timelønnen, før det er fastlagt hvilket timebegreb, man ønsker at se på.

5 5 2.2 Timeelementer Virksomhederne indberetter forskellige timeelementer til Danmarks Statistik. Disse er fordelt på aftalte timer, overarbejdstimer samt betalte fraværstimer, ferietimer og søgnehelligdagstimer. På baggrund af disse timeelementer kan man danne de timebegreber, som man ønsker at anvende, når gennemsnitslønnen skal beregnes. De aftalte timer beregnes ved at gange det ugentlige timetal med antallet af mulige arbejdsuger. Med mindre andet er oplyst antages det, at en fuldtidsansat arbejder 37 timer om ugen. Det årlige antal aftalte timer for en fuldtidsansat er derfor 37 timer 52 uger = 1924 timer, hvis der ikke er aftalt noget ubetalt fravær. Betalte fraværstimer omfatter de timer, som lønmodtageren er fraværende i forbindelse med egen sygdom, børns sygdom, barsel, ulykke og andet, herunder særlige feriedage og lignende fridage med betaling. Under ferie- og SH-timer indgår antallet af timer, som lønmodtageren har afholdt ferie eller søgnehelligdage. Overtimer er de timer, der er arbejdet udover den aftalte arbejdstid. Afholdte afspadseringstimer, der afspadseres mere end 1:1, indgår som negativ overtid. Når lønnen pr. time skal beregnes, kan dette som udgangspunkt gøres ved at anvende flere forskellige timebegreber. Ud fra de forskellige timeelementer kan man danne et timebegreb for både betalte og præsterede timer. De betalte timer er de timer, som lønmodtageren har aftalt med sin arbejdsgiver og hvortil der er knyttet en betaling. Hertil kommer eventuelt overarbejde, jf. (1) betalte timer aftalte timer overtimer (1) De betalte timer svarer således til de præsterede timer tillagt betalt fravær og ferie- og SH-dage. De præsterede timer beregnes ved at trække betalte fraværstimer, ferietimer og søgnehelligdagstimer fra de aftalte timer og tillægge overtimerne, jf. (2). præsteredetimer betalte timer - betaltefraværstimer - betalteferietimer- betaltesøgnehelligdagstimer (2) Herved fås de timer, hvor lønmodtageren rent faktisk arbejder.

6 6 Formålet med at opgøre lønnen pr. præsteret time er at vise lønmodtagers indtjening for hver arbejdet time eller hvad det koster arbejdsgiveren i direkte betaling til lønmodtageren at få udført en times arbejde for en gi- ven gruppe. For at komme frem til den standardberegnede timefortjeneste skal standardfortjenesten sættes i forhold til de timer, hvori den er optjent. Nogle dele af fortjenesten optjenes udelukkende i de timer, hvor lønmodtageren er på arbejde, andre lønkomponenter optjenes også under fravær, og andre lønkomponenter betales også i forbindelse med overarbejde. Det er således forskellige timebegreber, som anvendes ved opgørelsen af den standardberegnede timefortjeneste. 2.3 Lønbegreber I afsnit 2.1 blev fortjenestens forskellige elementer beskrevet og i 2.2 blev de forskellige timeelementer beskrevet. Det er nu muligt at definere et samlet lønbegreb med både tæller og nævner. F ortjeneste pr. betalt time Sættes fortjenesten i forhold til de betalte timer afspejler lønbegrebet for- tjenesten for alle de timer, hvortil der er knyttet en betaling. Man skal være opmærksom på, at hvis fortjeneste pr. betalt time anvendes, vil den være påvirket af antallet af betalte overarbejdstimer og fraværsbetaling, når disse aflønnes med en højere eller lavere sats end den normale timeløn. F ortjenesten pr. præsteret time Når fortjenesten sættes i forhold til præsterede timer, afspejler det den gennemsnitlige omkostning i direkte betaling til lønmodtageren, som arbejdsgiveren har ved at få udført en times arbejde for en given gruppe. Omvendt for lønmodtageren svarer fortjenesten pr. præsteret time til, hvad den pågældendes fortjeneste er ved at præstere en times arbejde. Fortjenesten pr. præsteret time er påvirket af antallet af betalte overar- bejdstimer samt det samlede fravær. Jo færre præsterede timer desto høje- re fortjeneste pr. præsteret time ved samme fortjeneste. Hovedlønbegrebet i Danmarks Statistiks lønstatistik er fortjeneste pr. præ- steret time. S tandardberegnet timefortjeneste I forlængelse af den ovenfor beskrevne standardfortjeneste kan der defineres en standardberegnet timefortjeneste, som stort set ikke påvirkes af fravær og overtid. Formålet med dette lønbegreb er således at frasortere

7 7 de timer, hvortil der er knyttet en løn, som er højere eller lavere end den normale løn. Dette lønbegreb tager udgangspunkt i den standardberegnede fortjeneste og opgøres ved, at de enkelte lønkomponenter indregnes i standardberegnet timefortjeneste efter standardisering med de timer, hvori lønkomponenterne optjenes. 3. Styrker og svagheder ved lønbegreber Lønbegrebernes styrker og svagheder er herunder især vurderet med fokus på lønbegrebets egenskaber ved sammenligninger, samt validiteten af data brugt til at danne lønbegrebet. Fortjeneste pr. betalt time Når fortjenesten sættes i forhold til de betalte timer, indregnes antallet af fraværstimer. Hvor fortjenesten pr. præsteret time kan sige noget om, hvor store omkostningerne har været pr. time, som lønmodtageren har været på arbejde, kan fortjenesten pr. betalt time fortælle lønmodtageren, hvor meget han/hun i gennemsnit har modtaget i de timer, han/hun rent faktisk er blevet betalt af arbejdsgiveren. Dette er således også styrken ved begrebet. En svaghed er, at begrebet ikke som fortjenesten pr. præsteret time medtager værdien af ekstra fritid eller udvidet betaling under fravær. Hvis en lønmodtager eksempelvis opnår en ekstra fridag, så vil afholdelsen af fridagen ikke ændre ved personens fortjeneste pr. betalt time. Man skal desuden være opmærksom på, at dette lønbegreb påvirkes af fravær, hvis lønmodtageren ikke modtager fuld løn under fravær. Dette forekommer i den private sektor, hvor nogle lønmodtagere ikke har fuld løn under sygefravær eller barsel. Endvidere kan det være en ulempe for opgørelsen af fortjenesten pr. betalt time, at ferie- og søgnehelligdagstimerne for de timelønnede er en beregnet størrelse. Dette skaber en usikkerhed ved de beregnede ferie- og søgnehelligdagstimer, som vil slå igennem på alle lønkomponenter inkl. basisfortjenesten. For fastlønnede i den private sektor kan oplysningerne til lønstatistikken om fravær ikke opdeles på ikke betalt og delvist betalt fravær. Dette bidrager til endnu et usikkerhedsmoment ved beregningen af fortjenesten pr. betalt time. Fortjeneste pr. præsteret time Styrken ved begrebet er, at det kan bruges til sammenligning af lønninger på tværs af forskellige grupper af lønmodtagere med forskellige former for aflønning, idet det tager højde for de underliggende løn- og ansættelsesvilkår, der indberettes til lønstatistikken. Uanset hvordan den enkelte lønmodtager har sammensat sin lønpakke, vil værdien af de enkelte dele

8 8 afspejles i fortjenesten pr. præsteret time. Eksempelvis vil en ekstra fridag uanset om den er afholdt eller udbetalt i kontanter afspejles i en højere fortjeneste pr. præsteret time. Anvendelse af fortjeneste pr. præsteret time som lønbegreb betyder, at fravær som følge af sygdom eller barsel, afspejles i en højere fortjeneste pr. præsteret time til den lønmodtager, som er fraværende med betaling. Ifølge Danmarks Statistiks fraværsstatistik har kvinder på det danske arbejdsmarked i gennemsnit et højere syge- og barselsfravær end mænd. I den sammenhæng kan lønbegrebets afhængighed af fraværets omfang til visse analyser vise sig at være en svaghed. Standardberegnet timefortjeneste Den standardberegnede timefortjeneste blev konstrueret for at få et lønbegreb, som ikke blev påvirket af fravær og overtid. Styrken ved begrebet er, at det stort set er upåvirket af omfanget samt betalingerne for fravær og overtimer. Med dette lønbegreb er det muligt at sammenligne den ansattes gennemsnitlige løn, uafhængigt af hvor meget overarbejde eller fravær de hver især måtte have. Ulempen ved den standardbetalte timefortjeneste er ligesom fortjeneste pr. betalt time ikke medtager værdien af ekstra fritid eller udvidet betaling under fravær. En anden styrke ved dette lønbegreb er, at det nemt kan omregnes til en månedsløn eller en årsløn, blot ved at gange den standardberegnede timefortjeneste med 160,33 eller Den standardberegnede timefortjeneste er dog ikke helt upåvirket af omfanget af og betalingerne for fravær og overtimer, da det ikke er muligt at udelukke de pensions- og feriebetalinger, der tilregnes ud fra disse elementer. Ligesom for fortjenesten pr. betalt time kan det være en ulempe for opgørelsen af den standardberegnede timefortjeneste, at ferie- og søgnehelligdagstimerne for de timelønnede er en beregnet størrelse. Det forhold, at fravær for de fastlønnede i den private sektor ikke kan opdeles i delvis betalt og ikke betalt fravær, giver også en vis usikkerhed i opgørelsen af den standardberegnede timefortjeneste. Usikkerheden er dog mindre end for opgørelsen af fortjeneste pr. betalt time, idet det kun påvirker indregningen af de variable lønkomponenter i standardberegnet timefortjeneste, mens det påvirker indregningen af alle lønkomponenter i fortjeneste pr. betalt time. Sammenligningen mellem fastlønnede og timelønnede kan derfor alt andet lige foretages med større sikkerhed ved den standardberegnede timefortjeneste end ved fortjenesten pr. betalt time.

9 9 Fortjenesten pr. betalt time vil derimod opfange en del af en eventuel ændring i sammensætningen af lønnen i form af skift mellem basisløn og overtidsbetaling, hvis overtid aflønnes med en højre faktor end 1:1. Tabel 4.1 Fordele og ulemper ved lønsammenligninger med de tre lønbegreber Styrker Svagheder Fortjeneste pr. præsteret time Kan bruges til sammenligning af lønninger på tværs af forskellige grupper: - Tager højde for forskel i omfang samt betaling for overarbejde og fravær. - Fortjenesten er inklusiv alle de lønelementer som indberettes og er dermed robust i forhold til overenskomstmæssige forskelle. Samler alle betalinger. Til visse analyser kan lønbegrebets afhængighed af fraværets omfang vise sig at være en svaghed. Fortjeneste pr. betalt time Påvirkes ikke af omfang samt betaling for fravær, hvis fravær betales med fuld løn. Tager højde for forskel i omfang af og tillæg for overarbejde. Påvirkes af fravær, hvis fravær ikke betales med fuld løn. Afspejler ikke forskelle i aftalebestemmelser om fritid og fravær. Standardberegnet timefortjeneste Stort set ikke påvirket af omfang samt betaling for overarbejde og fravær. Kan nemt omregnes til en måneds- eller årsløn. Afspejler ikke forskelle i aftalebestemmelser om fritid, fravær og overarbejde.. Begrebernes anvendelse på andre statistikker end Danmarks Statistiks lønstatistik er nærmere beskrevet i Danmarks Statistiks rapport om fastlæggelse af lønbegreber.

De nye Lønbegreber. Steen Bielefeldt Pedersen Specialkonsulent i Danmarks Statistik. Tabel 1

De nye Lønbegreber. Steen Bielefeldt Pedersen Specialkonsulent i Danmarks Statistik. Tabel 1 De nye Lønbegreber Til brug for Lønkommissionens analyser af lønniveauer har været benyttet to lønbegreber fortjeneste pr. præsteret time og den standardberegnede timefortjeneste. Indholdet i og opbygningen

Læs mere

Løn. v/jonas Schneider

Løn. v/jonas Schneider Løn v/jonas Schneider >> >> LØN >> Lønstatistikkerne Lønstruktur Årlig Privat, stat, kommune og region (præsenteres i samme Statistikbanktabel) Totaltælling Samlede arbejdsomkostninger Årlig Private sektor

Læs mere

OVERENSKOMSTSTATISTIK I PRÆSTERET TID

OVERENSKOMSTSTATISTIK I PRÆSTERET TID OVERENSKOMSTSTATISTIK I PRÆSTERET TID Kommuner og regioner Formålet med overenskomststatistikken i præsteret tid Formålet med overenskomststatistikken i præsteret tid er, at belyse kommunernes og regionernes

Læs mere

Bilag 4: Fastlæggelse af lønbegreber

Bilag 4: Fastlæggelse af lønbegreber Danmarks Statistik 20. marts 2009 Til Lønkommissionen Bilag 4: Fastlæggelse af lønbegreber 1 Indledning og sammenfatning 1.1 Undersøgelsens kommissorium Kortlægning af nuværende lønbegreber Forslag til

Læs mere

Om statistikken... 2. Tabel 1. Antallet af ansættelser indenfor IT-området... 5. Tabel 2. Lønoversigt IT-området... 5

Om statistikken... 2. Tabel 1. Antallet af ansættelser indenfor IT-området... 5. Tabel 2. Lønoversigt IT-området... 5 FINANSSEKTORENS ARBEJDSGIVERFORENING AMALIEGADE 7 1256 KØBENHAVN K TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK issn: 1903-5608 m a rts 2013 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontak t: klc@fanet.dk

Læs mere

Arbejdsmarkedsstatistik

Arbejdsmarkedsstatistik Arbejdsmarkedsstatistik Opgørelser af løn og arbejdsomkostninger Maria Boye LØN 0-264.99 kr. 265-274.99 kr. 275-284.99 kr. 285-294.99 kr. 295 - kr. Geodatastyrelsen Lønstatistikkerne Lønstruktur Årlig

Læs mere

It-medarbejderstatistik 2016

It-medarbejderstatistik 2016 It-medarbejderstatistik 2016 . 2 INDHOLD Om It-medarbejderstatistikken 2016.................................................................. 4 Tabel 1. Lønoversigt It-området.....................................................................

Læs mere

Om statistikken... 2. Tabel 1. Antallet af ansættelser indenfor IT-området... 5. Tabel 2. Lønoversigt IT-området... 5

Om statistikken... 2. Tabel 1. Antallet af ansættelser indenfor IT-området... 5. Tabel 2. Lønoversigt IT-området... 5 FINANSSEKTORENS ARBEJDSGIVERFORENING AMALIEGADE 7 1256 KØBENHAVN K TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK issn: 1903-5608 januar 2011 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontakt: ams@fanet.dk

Læs mere

Lønstatistik 2006. Vejledning. Revideret udgave

Lønstatistik 2006. Vejledning. Revideret udgave Lønstatistik 2006 Vejledning Revideret udgave Indberetning af lønstatistik 2006 Danmarks Statistiks lønstatistik består af: en årlig lønstatistik (strukturstatistik), der har til formål at give detaljerede

Læs mere

OAO-Nyhedsbrev om løn januar 2014

OAO-Nyhedsbrev om løn januar 2014 31-01-2014 12/339/12 OAO-Nyhedsbrev om løn januar 2014 Løn i den offentlige og den private sektor I dette nyhedsbrev ser vi på løn og lønudviklingen fra februar 2011 til august 2013. Vi bruger Danmarks

Læs mere

Forskelle mellem Dansk Arbejdsgiverforenings KonjunkturStatistik og Danmarks Statistiks Lønindeks for den private sektor

Forskelle mellem Dansk Arbejdsgiverforenings KonjunkturStatistik og Danmarks Statistiks Lønindeks for den private sektor 6. december 2013 UWP/MIE (DA) Løn og fravær Forskelle mellem Dansk Arbejdsgiverforenings KonjunkturStatistik og Danmarks Statistiks Lønindeks for den private sektor Til Kontaktudvalg for løn- og fraværsstatistik

Læs mere

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 3547.10 VP

Læs mere

LIGELØNSGUIDE - VEJLEDNING OM KØNSOPDELT LØNSTATISTIK

LIGELØNSGUIDE - VEJLEDNING OM KØNSOPDELT LØNSTATISTIK LIGELØNSGUIDE - VEJLEDNING OM KØNSOPDELT LØNSTATISTIK Udgivet af Finansforbundet revideret udgave, februar 2015 HVAD ER LIGELØN Ligeløn vil sige, at enhver arbejdsgiver skal yde kvinder og mænd lige løn,

Læs mere

Nye lønbegreber hos DA

Nye lønbegreber hos DA 11-0715 - poul - 25.07.2011 Kontakt: Poul Pedersen - poul@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Nye lønbegreber hos DA DA har skiftet navne på lønbegreberne i Netstat fra og med 2010 strukturstatistikken. Nedenfor

Læs mere

Notat. Opgørelse af den lokale løndannelse

Notat. Opgørelse af den lokale løndannelse Notat 2010 Opgørelse af den lokale løndannelse Det fremgår af undersøgelseskommissoriet om løndannelse, at Lønkommissionen skal kortlægge, hvor stort et omfang den lokale løndannelse har i forhold til

Læs mere

Personalegoder og bruttotrækordninger

Personalegoder og bruttotrækordninger Danmarks Statistik 26. maj 2010 Personalegoder og bruttotrækordninger 1 Personalegoder Udgangspunktet for denne beskrivelse af personalegoder er Skatteministeriets årlige rapport om personalegoder 1. Den

Læs mere

StrukturStatistik 2003

StrukturStatistik 2003 17. maj 2004 StrukturStatistik 2003 Detaljeret lønstatistik for året 2003 Population Statistikken er baseret på lønoplysninger for ca. 569.000 lønmodtagere på DAområdet. Af de 569.000 lønmodtagere udgør

Læs mere

FraværsStatistik dokumentation 12. september 2008

FraværsStatistik dokumentation 12. september 2008 FraværsStatistik dokumentation 12. september 2008 Formål Kun det uregelmæssige fravær belyses Formålet med FraværsStatistikken er at belyse mønstre i fraværets sammensætning og udvikling indenfor DA-området.

Læs mere

Lønstatistik 2007. Vejledning

Lønstatistik 2007. Vejledning Lønstatistik 2007 Vejledning Indberetning af lønstatistik 2007 Danmarks Statistiks lønstatistik består af: en årlig lønstatistik (strukturstatistik), der har til formål at give detaljerede oplysninger

Læs mere

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken Tabel 1a: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion, gamle løbegreber..

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken Tabel 1a: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion, gamle løbegreber.. FINANSSEKTORENS AMALIEGADE 7 ARBEJDSGIVERFORENING 1256 KØBENHAVN K FA STRUKTURSTATISTIK TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK issn 1903-4784 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontak t:

Læs mere

ARBEJDSTID PÅ HOVEDERHVERV

ARBEJDSTID PÅ HOVEDERHVERV 14. december 2006 af Signe Hansen direkte tlf. 33557714 ARBEJDSTID PÅ HOVEDERHVERV 1995-2006 Der har været stigninger i arbejdstiden for lønmodtagere i samtlige erhverv fra 1995-2006. Det er erhvervene

Læs mere

FA STATISTI K. Om statistikken 2. Arbejdsomkostninger Figur 2 Øvrige arbejdsomkostninger

FA STATISTI K. Om statistikken 2. Arbejdsomkostninger Figur 2 Øvrige arbejdsomkostninger FINANSSEKTORENS ARBEJDSGIVERFORENING AMALIEGADE 7 1256 KØBENHAVN K TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK FA STATISTI K issn 1903-4776 j u l i 2012 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontak

Læs mere

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken... 3. Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar fordelt efter hovedarbejdsfunktion...

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken... 3. Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar fordelt efter hovedarbejdsfunktion... FINANSSEKTORENS AMALIEGADE 7 ARBEJDSGIVERFORENING 1256 KØBENHAVN K FA STRUKTURSTATISTIK TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK issn 1903-4784 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontak t:

Læs mere

FA STRUKTURSTATISTIK FORSIKRING 2012. Om strukturstatistikken... 3. Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion...

FA STRUKTURSTATISTIK FORSIKRING 2012. Om strukturstatistikken... 3. Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion... FINANSSEKTORENS AMALIEGADE 7 ARBEJDSGIVERFORENING 1256 KØBENHAVN K FA TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK ISSN 1903-4784 UDGIVELSE, TRYK OG EKSPEDIDITON: FA KONTAK T: MAS@FANET.DK FORSIKRING

Læs mere

Offentligt ansatte har langt mere betalt fravær og frihed end privatansatte

Offentligt ansatte har langt mere betalt fravær og frihed end privatansatte 3. oktober 2014 ANALYSE Af Lotte Katrine Ravn Offentligt ansatte har langt mere betalt fravær og frihed end privatansatte I Danmark er arbejdstiden 37 timer for en fuldtidsansat. Det gælder, uanset om

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for deltidsansatte i landbruget Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere i landbruget, der ikke er ansat på fuld tid, eller ansatte der

Læs mere

Kommunalt sygefravær svarer til tab af omkring fuldtidsbeskæftigede

Kommunalt sygefravær svarer til tab af omkring fuldtidsbeskæftigede Peter Beyer Østergaard pebo@di.dk, 6013 708 NOVEMBER 018 Kommunalt sygefravær svarer til tab af omkring 1.500 fuldtidsbeskæftigede Sygefraværet for omsorgsarbejde er højere blandt kommunalt ansatte end

Læs mere

DATA FOR FEBRUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA

DATA FOR FEBRUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA DATA FOR FEBRUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA INDHOLD 2 Lønudvikling 4 Personaleforbrug 5 Udbetaling Danmark 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag 08. maj 2013 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede,

Læs mere

Afholdelse af omsorgsdage...3

Afholdelse af omsorgsdage...3 Omsorgsdage - vejledning Finansforbundet Indledning... 2 Hvem er omfattet af bestemmelserne... 2 A. Generelt... 2 B. Hvilke medarbejdere har ret til omsorgsdage... 2 Erhvervelse af ret til omsorgsdage...

Læs mere

6 Lønindeks for den offentlige sektor

6 Lønindeks for den offentlige sektor 65 6 Lønindeks for den offentlige sektor 6.1 Grundlæggende information om indekset 6.1.1 Navn Lønindeks for den offentlige sektor. Der offentliggøres et tilsvarende lønindeks for den private sektor, der

Læs mere

Lønstatistik i IDA og andre organisationer. Sammenligning af lønbegreber og analyse af lønniveau for sammenlignelige grupper

Lønstatistik i IDA og andre organisationer. Sammenligning af lønbegreber og analyse af lønniveau for sammenlignelige grupper statistik i IDA og andre organisationer Sammenligning af lønbegreber og analyse af lønniveau for sammenlignelige grupper September 2016 statistik i IDA og andre organisationer Resumé I dette notat redegøres

Læs mere

UNDERSØGELSE AF LØNGABET INDENFOR 3F S FAG

UNDERSØGELSE AF LØNGABET INDENFOR 3F S FAG UNDERSØGELSE AF LØNGABET INDENFOR 3F S FAG 2017 1 2 FORORD Af 3F s Fagligt og Politisk grundlag, som vedtaget på kongressen i 2016 fremgår det at forbundet skal arbejde for at uligelønnen fjernes. 3F s

Læs mere

KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016

KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016 KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016 Bliv klogere på løn Denne guide handler om løn og henvender sig til iværksættere, mindre virksomheder og andre, der ikke tidligere har beskæftiget sig med

Læs mere

LIGELØNSGUIDE - VEJLEDNING OM KØNSOPDELT LØNSTATISTIK

LIGELØNSGUIDE - VEJLEDNING OM KØNSOPDELT LØNSTATISTIK LIGELØNSGUIDE - VEJLEDNING OM KØNSOPDELT LØNSTATISTIK Udgivet af Finansforbundet revideret udgave, april 2010 Hvad er ligeløn Ligeløn vil sige, at enhver arbejdsgiver skal yde kvinder og mænd lige løn,

Læs mere

af StrukturStatistik 2009.

af StrukturStatistik 2009. StrukturStatistik 2009 Detaljeret lønstatistik for året 2009 Dette nyhedsbrev sammenfatter resultaterne af StrukturStatistik 2009. Population Statistikken er baseret på lønoplysninger for ca. 610.000 lønmodtagere

Læs mere

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken Tabel 1a: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion, gamle løbegreber..

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken Tabel 1a: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion, gamle løbegreber.. FINANSSEKTORENS AMALIEGADE 7 ARBEJDSGIVERFORENING 1256 KØBENHAVN K FA STRUKTURSTATISTIK TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK issn 1903-4784 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontak t:

Læs mere

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken Tabel 1a: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion, gamle løbegreber..

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken Tabel 1a: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion, gamle løbegreber.. FINANSSEKTORENS AMALIEGADE 7 ARBEJDSGIVERFORENING 1256 KØBENHAVN K FA STRUKTURSTATISTIK TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK issn 1903-4784 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontak t:

Læs mere

FA FRAVÆRSSTATISTIK. Om statistikken 3. Tabel 1. Fravær i pct. af mulig arbejdstid 5. Tabel 2. Fraværsdagsværk pr.

FA FRAVÆRSSTATISTIK. Om statistikken 3. Tabel 1. Fravær i pct. af mulig arbejdstid 5. Tabel 2. Fraværsdagsværk pr. FINANSSEKTORENS ARBEJDSGIVERFORENING FA FRAVÆRSSTATISTIK AMALIEGADE 7 TELEFON +45 3391 4700 1256 KØBENHAVN K FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontakt: KLC@fanet.dk issn

Læs mere

FA FRAVÆRSSTATISTIK. Om statistikken 3. Tabel 1. Fravær i pct. af mulig arbejdstid 5. Tabel 2. Fraværsdagsværk pr.

FA FRAVÆRSSTATISTIK. Om statistikken 3. Tabel 1. Fravær i pct. af mulig arbejdstid 5. Tabel 2. Fraværsdagsværk pr. FINANSSEKTORENS ARBEJDSGIVERFORENING FA FRAVÆRSSTATISTIK AMALIEGADE 7 TELEFON +45 3391 4700 1256 KØBENHAVN K FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK issn 1903-4857 maj 2012 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontakt:

Læs mere

Arbejdstidsaftale kort fortalt

Arbejdstidsaftale kort fortalt Arbejdstidsaftale kort fortalt Kommenteret udgave af arbejdstidsaftalen med tilhørende eksempler og lønarter. 4 Normperiode og søgnehelligdage Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer pr. uge

Læs mere

Lønbehandlingsoversigt

Lønbehandlingsoversigt Lønbehandlingsoversigt De 3 kolonner Opsamling til lønstatistik viser, hvordan løndelen/-feltet indgår i lønstatistikken. Statistikoplysning nr. 0010-0027 opsamles automatisk, hvis løndelene/-felterne

Læs mere

FA STRUKTURSTATISTIK PENGE- OG REALKREDIT Om strukturstatistikken Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion...

FA STRUKTURSTATISTIK PENGE- OG REALKREDIT Om strukturstatistikken Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion... FINANSSEKTORENS AMALIEGADE 7 ARBEJDSGIVERFORENING 1256 KØBENHAVN K FA TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK ISSN 1903-4784 UDGIVELSE, TRYK OG EKSPEDIDITON: FA KONTAK T: MAS@FANET.DK PENGE-

Læs mere

DATA FOR FEBRUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR FEBRUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR FEBRUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Beskæftigelsesgrader 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag 13. maj 2011 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede,

Læs mere

FA FRAVÆRSSTATISTIK. Om statistikken 3. Tabel 1. Fravær i pct. af mulig arbejdstid 5. Tabel 2. Fraværsdagsværk pr.

FA FRAVÆRSSTATISTIK. Om statistikken 3. Tabel 1. Fravær i pct. af mulig arbejdstid 5. Tabel 2. Fraværsdagsværk pr. FINANSSEKTORENS ARBEJDSGIVERFORENING FA FRAVÆRSSTATISTIK AMALIEGADE 7 TELEFON +45 3391 4700 1256 KØBENHAVN K FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontak t: klc@fanet.dk issn

Læs mere

Lønbehandlingsoversigt

Lønbehandlingsoversigt Lønbehandlingsoversigt De 4 kolonner 'opsamling til lønstatistik' viser, hvordan løndelen indgår i lønstatistrne. Nederst i oversigten finder du en forklaring til opsamlingen af de nævnte Løndel standardnavn

Læs mere

OVERENSKOMSTSTATISTIK I PRÆSTERET TID 2010

OVERENSKOMSTSTATISTIK I PRÆSTERET TID 2010 OVERENSKOMSTSTATISTIK I PRÆSTERET TID 2010 22. december 2011 OVERENSKOMSTSTATISTIK I PRÆSTERET TID FOR 2010 ER UDKOMMET OG KAN HENTES PÅ FLD S HJEMMESIDE WWW.FLDNET.DK/PUBLIKATIONER INDHOLD Præsteret tid

Læs mere

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole kost ernæringsforbundet Overenskomst mellem Kost & Ernæringsforbundet og Askov Højskole 2016 Indholdsfortegnelse Ind hold i Overenskomstens område 3 2 Løn 3 3 Pension 3 4 Arbejdsbeklædning 3 5 Arbejdstid

Læs mere

FA FRAVÆRSSTATISTIK. Om statistikken 3. Tabel 1. Fravær i pct. af mulig arbejdstid 5. Tabel 2. Fraværsdagsværk pr.

FA FRAVÆRSSTATISTIK. Om statistikken 3. Tabel 1. Fravær i pct. af mulig arbejdstid 5. Tabel 2. Fraværsdagsværk pr. FINANSSEKTORENS ARBEJDSGIVERFORENING FA FRAVÆRSSTATISTIK AMALIEGADE 7 TELEFON +45 3391 4700 1256 KØBENHAVN K FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontakt: KLC@fanet.dk issn

Læs mere

LØNSTATISTIK 2015 VEJLEDNING DA S LØNSTATISTIK DECEMBER 2014

LØNSTATISTIK 2015 VEJLEDNING DA S LØNSTATISTIK DECEMBER 2014 VEJLEDNING DECEMBER 2014 LØNSTATISTIK 2015 DA S LØNSTATISTIK Opsamling og indberetning til DA s LønStatistik foregår elektronisk enten via eget lønsystem eller via et servicebureau. Ved at indberette til

Læs mere

DATA FOR JANUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA

DATA FOR JANUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA DATA FOR JANUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Udbetaling Danmark 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag 23. april 2013 Hermed udkommer data for januar 2013. Data

Læs mere

LØN STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2015:1 28. september Lønstruktur Fortjeneste pr. præsteret time fordelt efter arbejdsstedets kommune.

LØN STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2015:1 28. september Lønstruktur Fortjeneste pr. præsteret time fordelt efter arbejdsstedets kommune. STATISTISKE EFTERRETNINGER LØN 2015:1 28. september 2015 Lønstruktur 2014 Resumé: Fortjenesten pr. præsteret time for alle lønmodtagere ekskl. elever og unge under 18 år var 301 i 2014. Den standardberegnede

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse. Ansættelseskontrakt for privatansatte - med bemærkninger 1. Mellem undertegnede Virksomhedens navn og adresse: Medarbejderens navn og adresse: indgås ansættelseskontrakt på følgende vilkår: 2. Arbejdsstedets

Læs mere

Spørgsmål og svar Fritvalgs Lønkonto, herunder seniorordning

Spørgsmål og svar Fritvalgs Lønkonto, herunder seniorordning Orientering 8. februar 2018 Spørgsmål og svar Fritvalgs Lønkonto, herunder seniorordning Indhold Spørgsmål og svar Fritvalgs Lønkonto, herunder seniorordning... 1 1. Baggrund... 1 2. Hvem er omfattet af

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler 1998 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger... 1 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...

Læs mere

DATA FOR JANUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR JANUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR JANUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Personaleomsætning 5 Datagrundlag 15. april 2011 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Ligestillingsstatistik. for den kommunale sektor

Ligestillingsstatistik. for den kommunale sektor Ligestillingsstatistik for den kommunale sektor 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE Ligestillingsstatistik 2004... 7 1. Datagrundlag og afgrænsning... 7 2. Begreber og definitioner... 7 3. Kommentarer til tabellerne...

Læs mere

Lønstatistik 2013. Vejledning. DA s LønStatistik. december 2012

Lønstatistik 2013. Vejledning. DA s LønStatistik. december 2012 Vejledning december 2012 Lønstatistik 2013 DA s LønStatistik Opsamling og indberetning til DA s LønStatistik foregår elektronisk enten via eget lønsystem eller via et servicebureau. Ved at indberette til

Læs mere

VEJLEDNING OM OMSORGSDAGE

VEJLEDNING OM OMSORGSDAGE VEJLEDNING OM OMSORGSDAGE INDHOLD HVEM ER OMFATTET AF BESTEMMELSERNE... 3 A. Generelt... 3 B. Hvilke medarbejdere har ret til omsorgsdage... 3 ERHVERVELSE AF RET TIL OMSORGSDAGE... 4 A. Medarbejdere, der

Læs mere

Ferierettigheder. FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, 3400 Hillerød tlf.: ,

Ferierettigheder. FOA Nordsjælland, Frederiksværksgade 10, 3400 Hillerød tlf.: , Ferierettigheder Ferierettigheder Her kan du læse om de vigtigste regler for afholdelse af ferie for ansatte i kommuner og regioner. For privatansatte gælder de samme principper, selvom reglerne kan være

Læs mere

LØN, KØN, UDDANNELSE OG FLEKSIBILITET OFFENTLIGGØRELSE AF LØNKOMMISSIONENS REDEGØRELSE MAJ 2010

LØN, KØN, UDDANNELSE OG FLEKSIBILITET OFFENTLIGGØRELSE AF LØNKOMMISSIONENS REDEGØRELSE MAJ 2010 LØN, KØN, UDDANNELSE OG FLEKSIBILITET OFFENTLIGGØRELSE AF LØNKOMMISSIONENS REDEGØRELSE MAJ 2010 LØNKOMMISSIONENS OPGAVE Kortlægge, analysere og drøfte: Om løn, ansættelsesog ledelsesstrukturer i den offentlige

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken... 3. Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar fordelt efter hovedarbejdsfunktion...

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken... 3. Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar fordelt efter hovedarbejdsfunktion... FINANSSEKTORENS AMALIEGADE 7 ARBEJDSGIVERFORENING 1256 KØBENHAVN K FA STRUKTURSTATISTIK TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK issn 1903-4784 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontak t:

Læs mere

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den...

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den... ANSÆTTELSESBEVIS Efter Loven om ansættelsesbeviser skal der foreligge en skriftlig ansættelsesaftale for medarbejderen. Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af nogen overenskomst. Funktionærloven, Barselsloven

Læs mere

Vejledning Lønstatistik

Vejledning Lønstatistik Vejledning Lønstatistik 2018 Indberetning af lønstatistik Danmarks Statistiks lønstatistik består af: en årlig lønstatistik (lønstruktur), der har til formål at give detaljerede oplysninger om lønmodtagernes

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

Fair løn- og arbejdsvilkår

Fair løn- og arbejdsvilkår Fair løn- og arbejdsvilkår for dig og dine kolleger København mod Side 1 social dumping Træk i arbejdstøjet under fair forhold Tak, fordi du arbejder på en opgave for Københavns Kommune du er med til at

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017 KORT UDDRAG AF L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/3-2014 til 1/3-2017 mellem DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER og HK HANDEL BEMÆRK! Er kun gældende, hvis butikken har overenskomst med HK, eller

Læs mere

02 Ferieberettiget lø X X X X X X X X X X 13 X F Ferieberettiget lø X X X X X X X X 13 X

02 Ferieberettiget lø X X X X X X X X X X 13 X F Ferieberettiget lø X X X X X X X X 13 X Lønbehandlingsoversigt De 4 kolonner 'opsamling til lønstatistik' viser, hvordan løndelen/-feltet indgår i lønstatistikkerne. Nederst i oversigten finder du en forklaring til opsamlingen af de nævnte Feriepengegivende

Læs mere

Noter til reguleringsordningen for 2018, 2019, 2020 og 2021

Noter til reguleringsordningen for 2018, 2019, 2020 og 2021 Noter til reguleringsordningen for 2018, 2019, 2020 og 2021 Statistikgrundlaget for reguleringsordningen Danmarks Statistiks lønindeks for virksomheder og organisationer. Lønudviklingen for fortjeneste

Læs mere

LØNFORSKELLE MELLEM MÆND OG KVINDER I INDUSTRIEN

LØNFORSKELLE MELLEM MÆND OG KVINDER I INDUSTRIEN LØNFORSKELLE MELLEM MÆND OG KVINDER I INDUSTRIEN MEDARBEJDERE MED HÅNDVÆRKSPRÆGET ARBEJDE ELLER OPERATØR- OG MONTERINGSARBEJDE 13:35 MONA LARSEN 13:35 LØNFORSKELLE MELLEM MÆND OG KVINDER I INDUSTRIEN

Læs mere

Hvad siger reglerne? Hvordan gør vi her? Er vores

Hvad siger reglerne? Hvordan gør vi her? Er vores 10. august 2018 Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden Hvad siger reglerne? Hvordan gør vi her? Er vores opgørelser i orden? Arbejdstiden Fuld tid for en lærer svarer til en gennemsnitlig arbejdstid på

Læs mere

Notat. Analyse af gymnasielærers løn. Gymnasielærers løn. Til: Kirstine Kjemtrup. Dato: 7. marts 2013

Notat. Analyse af gymnasielærers løn. Gymnasielærers løn. Til: Kirstine Kjemtrup. Dato: 7. marts 2013 Notat Emne: Gymnasielærers løn Til: Fra: Kirstine Kjemtrup Dato: 7. marts 2013 Analyse af gymnasielærers løn Indledning Sekretariatet har opdateret lønstatistikken for gymnasielærer baseret på data fra

Læs mere

DATA FOR JANUAR 2009 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR JANUAR 2009 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR JANUAR 2009 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 30. april 2009 2 Datagrundlag 4 Lønudvikling 5 Personaleforbrug 6 Personaleomsætning Som følge af flere datamæssige ændringer udkommer data for januar

Læs mere

Oversigt korrektionsfeltnumre

Oversigt korrektionsfeltnumre Oversigt korrektionsfeltnumre Denne oversigt viser samtlige korrektionsfelter i, og hvordan de påvirker lønmodtagernes saldi. Når en korrektion behandles i, rettes lønmodtagernes saldi. Det samlede skyldige

Læs mere

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 indhold 3 Reglerne for ferie 3 Optjening 4 Afholdelse af ferie 4 Ferie i en opsigelsesperiode 4 Betaling under ferien 5 Ferie med løn 5 Ferie med feriegodtgørelse 5 Fradrag

Læs mere

Data for august 2007. Data for august 2007 er nu tilgængelige i LOPAKS. 05. november 2007. Indhold

Data for august 2007. Data for august 2007 er nu tilgængelige i LOPAKS. 05. november 2007. Indhold Data for august 2007 05. november 2007 Indhold 2 Personaleforbrug 3 Personaleomsætning 4 Lønudvikling 5 Tema: tjenestemandspension 6 Datagrundlaget Data for august 2007 er nu tilgængelige i LOPAKS Nedenfor

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kordegn.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kordegn. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kordegn. Den 1. september 2009 trådte ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte kordegne. Samme organisationsaftale

Læs mere

FAQ Ferielov. A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold

FAQ Ferielov. A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold FAQ Ferielov 1. Overgangen til den nye ferielov A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold 1.1 Kommer der nogen ændringer i ferieåret 2019 2020? Den

Læs mere

LØNNINGER. pr. 1. oktober Danske Regioner

LØNNINGER. pr. 1. oktober Danske Regioner LØNNINGER pr. 1. oktober 2015 Danske Regioner Indhold: Nyt job: Hvad med lønnen?... 3 Pension og ATP... 4 Lønninger på Sundhedskartellets område: Klassificeringsoversigter pr. 1.10.2015 på Danske Regioners

Læs mere

DATA FOR MARTS 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR MARTS 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR MARTS 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Personaleomsætning 5 Datagrundlag 07. juni 2011 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Begreber i fraværsstatistikken

Begreber i fraværsstatistikken FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2017 Statistikken beskriver fraværet på det kommunale henholdsvis regionale område og omfatter kun månedslønnet ansat personale. Statistikken er baseret på sammenkøring

Læs mere

Data for maj 2008. Data for maj 2008 er nu tilgængelige i LOPAKS. 11. september 2008

Data for maj 2008. Data for maj 2008 er nu tilgængelige i LOPAKS. 11. september 2008 Data for maj 2008 Data for maj 2008 er nu tilgængelige i LOPAKS 11. september 2008 Indhold 2 Personaleforbrug 4 Personaleomsætning 5 Lønudvikling 7 Datagrundlag Data for maj 2008 er påvirket af strejken

Læs mere

DATA FOR APRIL 2013 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR APRIL 2013 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR APRIL ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA INDHOLD 2 Lockout 3 Lønudvikling 5 Personaleforbrug 6 Personaleomsætning 7 Datagrundlag 03. juli Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

5.3 Løn og indkomst. Figur 5.4

5.3 Løn og indkomst. Figur 5.4 5.3 Løn og indkomst Lønomkostningerne for arbejdere indenfor DA-området steg med 3,1 pct. på årsbasis fra 1. kvartal 2005 til 1. kvartal 2006. Det er en lavere lønstigningstakt sammenlignet med starten

Læs mere

Side 1 YNGRE LÆGER REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN

Side 1 YNGRE LÆGER REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN YNGRE LÆGER 33.06.4 Side 1 VEJLEDNING om vilkår under sygdom, graviditet og barsel mv. for læger, der er fratrådt en ansættelse som reservelæge, 1. reservelæge, praksisreservelæge

Læs mere

DATALØN. Korrektionsfeltoversigt Juni 2016

DATALØN. Korrektionsfeltoversigt Juni 2016 DATALØN Korrektionsfeltoversigt Juni 2016 Oversigt korrektionsfeltnumre Denne oversigt viser samtlige korrektionsfelter i DataLøn, og hvordan de påvirker lønmodtagernes saldi. Når en korrektion behandles

Læs mere

FA STRUKTURSTATISTIK HELE SEKTOREN Om strukturstatistikken Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion...

FA STRUKTURSTATISTIK HELE SEKTOREN Om strukturstatistikken Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar på hovedarbejdsfunktion... FINANSSEKTORENS AMALIEGADE 7 ARBEJDSGIVERFORENING 1256 KØBENHAVN K FA TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK ISSN 1903-4784 UDGIVELSE, TRYK OG EKSPEDIDITON: FA KONTAK T: MAS@FANET.DK HELE

Læs mere

Opsamling til lønstatistik IL-typer AM-bidrag A-indk. og A-skat. Pension PO1 PO2 FO1 FO2 GRL. ATPbidrag

Opsamling til lønstatistik IL-typer AM-bidrag A-indk. og A-skat. Pension PO1 PO2 FO1 FO2 GRL. ATPbidrag Lønbehandlingsoversigt De 4 kolonner 'opsamling til lønstatistik' viser hvordan løndelen/-feltet indgår i lønstatistikkerne. Nederst i oversigten finder du en forklaring til opsamlingen af de nævnte Løndel/-felt

Læs mere

Feriepengeforpligtelsen

Feriepengeforpligtelsen Feriepengeforpligtelsen Erhvervsdrivende fonde er underlagt deres helt eget regelsæt lov om erhvervsdrivende fonde, som senest er blevet væsentligt justeret med virkning fra 1. januar 2015. Som følge af

Læs mere

Lønstatistik for de frie grundskoler pr. 31. marts 2013

Lønstatistik for de frie grundskoler pr. 31. marts 2013 Lønstatistik for de frie grundskoler pr. 31. marts 2013 Indledning Fordelingssekretariatet for friskoler og private grundskoler administrerer Ansættelsesregistret, som indeholder løn og ansættelsesoplysninger

Læs mere

Redaktion: Danske Bioanalytikere Tekst: Sara Jochumsen, Rasmus Høgh, Carl-Chr. Kaspersen, Leise Strøbæk, Joy Strunck Tryk: Danske Bioanalytikere

Redaktion: Danske Bioanalytikere Tekst: Sara Jochumsen, Rasmus Høgh, Carl-Chr. Kaspersen, Leise Strøbæk, Joy Strunck Tryk: Danske Bioanalytikere 1 Privatansatte bioanalytikeres vilkår Copyright 2012 Danske Bioanalytikere Sankt Annæ Plads 30 Postboks 74 1003 København K. Tlf.: 4695 3535 dbio@dbio.dk www.dbio.dk Redaktion: Danske Bioanalytikere Tekst:

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2011

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2011 Til Danske Ark Dokumenttype Rapport Dato Januar, 2012 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2011 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2011 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar fordelt efter hovedarbejdsfunktion...

FA STRUKTURSTATISTIK. Om strukturstatistikken Tabel 1: Lønmodtagere uden ledelsesansvar fordelt efter hovedarbejdsfunktion... FINANSSEKTORENS AMALIEGADE 7 ARBEJDSGIVERFORENING 1256 KØBENHAVN K FA STRUKTURSTATISTIK TELEFON +45 3391 4700 FAX +45 3391 1766 WWW.FANET.DK issn 1903-4784 Udgivelse, Tryk og ekspediditon: FA kontak t:

Læs mere

Bliv klar til ny ferielov 1. september Regnskabsmæssige konsekvenser

Bliv klar til ny ferielov 1. september Regnskabsmæssige konsekvenser Bliv klar til ny ferielov 1. september 2020 Regnskabsmæssige konsekvenser Agenda Ny ferielov fra 1. september 2020 Indhold de næste 45 minutter Metoder til opgørelse af feriepengeforpligtelser i årsrapporten

Læs mere

DATA FOR JUNI 2012 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR JUNI 2012 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR JUNI 2012 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Personaleomsætning 5 Datagrundlag 12. september 2012 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt

Læs mere

LØNSPREDNINGSOPGØRELSER NU TILGÆNGELIG I LOPAKS

LØNSPREDNINGSOPGØRELSER NU TILGÆNGELIG I LOPAKS LØNSPREDNINGSOPGØRELSER NU TILGÆNGELIG I LOPAKS INDHOLD 2 Formål 2 LOPAKS 3 Begreber 6 Eksempler 6. december 2010 LOPAKS er nu udvidet med en ny tabel, der giver mulighed for at opgøre lønspredning på

Læs mere

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave Hotel, restaurant og turistområdet overenskomst mellem Horesta og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere