Bilag. Målgruppe Borgere i alderen 60 år+, som ikke allerede dyrker idræt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag. Målgruppe Borgere i alderen 60 år+, som ikke allerede dyrker idræt."

Transkript

1 Bilag 1.1 MotionsFloorball (indendørs hockey) Projektet søger at implementere konceptet MotionsFloorball i Halsnæs Kommune i samarbejde med Aktivitetshuset Paraplyen. At rekruttere seniorer til at indgå i et 12-ugers træningsforløb i MotionsFloorball med det mål, at de efterfølgende fortsætter udøvelsen i Aktivitetshuset Paraplyen. Borgere i alderen 60 år+, som ikke allerede dyrker idræt. En sammenslutning af DGI og Dansk Floorball Union har udviklet fem koncepter, der henvender sig til forskellige målgrupper, herunder MotionsFloorball. Floorball Danmark arbejder sammen med Center for Holdspil og Sundhed på at udbrede kendskabet samt implementere MotionsFloorball i idrætsforeninger. Samarbejdet har udmøntet sig i en drejebog målrettet idrætsforeninger, kommuner og andre, som gerne vil implementere og udvikle floorball rekrutterede seniorer deltager i et gratis tilbud om at spille MotionsFloorball to gange om ugen i 12 uger. Der er tilknyttet en uddannet instruktør gennem hele projektet. Evidens og erfaringer Et studie fra Center for Holdspil og Sundhed finder, at MotionsFloorball fører til en række sundhedsfremmende effekter for ældre mænd i alderen år. Studiet viser, at MotionsFloorball reducerer mængden af LDL kolesterol, fedt i blodet og kropsfedt, og at deltagerne bliver mindre insulinresistente. MotionsFloorball medfører også en forbedring af deltagernes benstyrke, fysiske formåen, hvilepuls og puls under arbejde. Desuden tyder forskningen på, at MotionsFloorball kan give motivation, sociale oplevelser og fælleskab, hvilket kan være med til at fastholde seniorerne i aktiviteten. Der skabes et samarbejde med Floorball Danmark, som hjælper med udviklingsmidler, midler til udstyr, fribilletter til træneruddannelser, og konsulenthjælp. Rekruttering af seniorer vil ske gennem et samarbejde med forskellige kommunale institutioner samt gennem flere af kommunens kommunikationskanaler.

2 1.2 Bedstevolley Projektet søger at implementere konceptet Bedstevolley i Halsnæs Kommune i samarbejde med Hundested Volleyballklub og Volleyball Danmark. At rekruttere seniorer til at indgå i et 12-ugers træningsforløb i Bedstevolley med det mål, at de efterfølgende melder sig ind i idrætsforeningen Hundested Volleyballklub. Borgere i alderen 60 år+ som ikke allerede dyrker en idræt. Bedstevolley er en alternativ udgave af det traditionelle volleyball, som er udviklet specielt til seniorer. Spillet er tilpasset den ældre målgruppe således, at banen er gjort mindre og bolden blødere. Bedstevolley kan udøves i fire forskellige trin med hvert sit regelsæt, som er tilpasset spillernes erfaring, fra nybegyndere på trin et til mere rutinerede spillere på trin fire rekrutterede seniorer deltager i et gratis tilbud om at spille Bedstevolley to gange om ugen i 12 uger. Der er tilknyttet en uddannet instruktør gennem hele projektet. Seniorerne har efterfølgende mulighed for at melde sig ind i idrætsforeningen. Evidens og erfaring En undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund viser, at foreninger, som udbyder idrætsaktiviteter tilpasset bestemte målgrupper, har større succes med at rekruttere nye medlemmer. Lignende projekter i andre kommuner har vist, at en stor andel af deltagerne efterfølgende melder sig ind i den pågældende idrætsforening. Der skabes et samarbejde med Volleyball Danmark og Hundested Volleyballklub. Volleyball Danmark tilbyder en gratis velkomstpakke, der blandt andet inkluderer konsulentbesøg, rekrutteringsmateriale, instruktørmanual, bolde og uddannelse. Rekruttering af seniorer vil ske gennem et samarbejde med forskellige kommunale institutioner samt gennem flere af kommunens kommunikationskanaler.

3 1.3 Motionsfodbold og Fodboldfitness Projektet søger at implementere konceptet Motionsfodbold og Fodboldfitness i Halsnæs Kommune i samarbejde med lokale fodboldforeninger, Aktivitetshuset Paraplyen og Bevæg dig for livet Fodbold. At rekruttere seniorer til at indgå i et 12-ugers træningsforløb i Motionsfodbold og Fodboldfitness med det mål, at de efterfølgende melder sig ind i en idrætsforening. Borgere i alderen 60 år+ som ikke allerede dyrker en idræt. DBU har udviklet to idrætskoncepter, Motionsfodbold for mænd og Fodboldfitness for kvinder. Motionsfodbold henvender sig til mænd og kombinerer fodbold med styrketræning i et fleksibelt 12 ugers træningsforløb. Fodboldfitness henvender sig til kvinder, også dem der aldrig har spillet fodbold, og kombinerer fodbold med fitnesstræning rekrutterede seniorer deltager i et gratis tilbud om at spille fodbold to gange om ugen i 12 uger. Der er tilknyttet en uddannet instruktør gennem hele projektet. Deltagerne har efterfølgende mulighed for at melde sig ind i idrætsforeningen. Evidens og erfaring Studier fra Center for Holdspil og Sundhed har vist, at fodboldtræning kan forbedre helbredet, den fysiske form og muskelfunktion, samt medføre vægttab blandt seniorer. Forbedringerne kan således bidrage til en reduceret risiko for udvikling af hjerte-karsygdomme og diabetes. Lignende projekter i andre kommuner har vist, at en stor andel af deltagerne efterfølgende melder sig ind i den pågældende idrætsforening. Økonomi og forankring Der skabes et samarbejde mellem Bevæg dig for livet Fodbold, Aktivitetshuset Paraplyen samt relevante fodboldklubber. Bevæg dig for livet Fodbold hjælper med forenings- og klubudvikling, opstart, forankring af nye hold og målgrupper, udvikling af foreningens aktivitetstilbud, supervision og opfølgning. Rekruttering af seniorer vil ske gennem et samarbejde med forskellige kommunale institutioner samt gennem flere af kommunens kommunikationskanaler.

4 1.5 Rigtige mænd i Halsnæs Mænd kan være svære at få til at interessere sig for motion og sundhed. Konceptet med Rigtige mænd har dog vist stor effekt i Helsingør Kommune, hvorfor det søges forankret i Halsnæs. Afsættet for nærværende projekt er todelt: - I Helsingør Kommune har man gennemført fire hold af Rigtige mænd, hvor 15 mænd pr. hold har sat fokus på forbedret livsstil. Evalueringerne viser høj effekt og succes. Der ses potentiale for, at lignende koncept kan indføres i Halsnæs. - Første sæson af TV-programmet, Rigtige mænd, var så stor en succes, at Nordea Fonden i forbindelse med anden sæson, som forløber i foråret 2017, har bevilliget 22,8 mio. kr. med det formål, at grupper af mænd landet over skal være en del af konceptet. Ovenstående afsæt kombineres til projektet Rigtige mænd i Halsnæs. Overordnet er idéen med projektet, at flere mænd i Halsnæs skal sætte fokus på at forbedre deres livsstil. Idet projektet er delt op i forskellige aktiviteter, som henvender sig til to målgrupper, kan formålet deles op: 1. At fremme en aktiv og sundere livsstil blandt cirka 15 rekrutterede lokale mænd, herunder: o Forbedre deres kognitive færdigheder i forhold til at træffe valg, som fremmer sundhed og trivsel. o Give dem erfaring med og viden om, hvad fysisk aktivitet betyder for energiniveau og overskud i hverdagen. o Give dem indsigt i og erfaringer med sund madlavning. o Skabe et fællesskab, der bygger på forbedret livsstil som et fælles mål. 2. At motivere grupper af mænd fra Halsnæs til at deltage i den nationale kampagne, der iværksættes i forbindelse med anden sæson af TV programmet Rigtige mænd. Hensigten er, at der skabes fællesskaber, som har fokus på forbedret livsstil, og som har et mål om at træne op til det afsluttende motionsløb. Mænd der har udfordringer med en sund livsstil. Projekt Rigtige mænd i Halsnæs afvikles i foråret 2017 sideløbende med anden sæson af TV programmet Rigtige mænd. Projektet, der henter inspiration fra et lignende projekt i Helsingør Kommune og samtidig knytter sig til en national kampagne støttet af Nordea Fonden, vil bestå af følgende aktiviteter: 1. Kick-off event. Mænd fra Halsnæs inviteres til et arrangement kun for mænd, hvor de vil få mulighed for at tilmelde sig projektets aktivitet 2 og rekrutterede mænd indgår i et omfattende program med fokus på livsstilsændringer. 3. Alle mænd fra Halsnæs motiveres til at melde sig i grupper af fem til den nationale kampagne, der etableres i forbindelse med TV programmet Rigtige mænd. 4. Hele projektet afsluttes med et motionsløb for de tilmeldte hold samt de 15 rekrutterede mænd.

5 15 rekrutterede mænd vil indgå i et længere forløb bestående af følgende elementer: Kognitiv coaching. Gennem personlig coaching afklares og erstattes nuværende uhensigtsmæssige tankemønstre og vaner med nye og konstruktive tankemønstre. Dette handler om at identificere forhindringer, skabe motivation for fastholdelse, opstille mål for fremtiden og yde løbende vejledning. Fysisk aktivitet. En personlig træner fungerer som rollemodel og inspirator for deltagerne i målet om at forbedre den fysiske og personlige udvikling. Forskellige former for fysisk aktivitet afprøves, der laves konkurrencer, og der tages løbende mål og vejninger, som skildrer udviklingen. Fælles madlavning. Der laves fælles madlavning med fokus på sunde og nemme måltider. Deltagerne får øget viden om sund kost og har fokus på det sociale aspekt af at lave mad sammen med andre. Fastholdelsesmetoder. Gennem hele forløbet arbejdes der med metoder til at fastholde en sund livsstil. For eksempel bliver deltagerne sat sammen i par, som hjælper og forpligter sig til hinanden, der laves motiverende konkurrencer, og der udveksles personlige erfaringer. Motionsløbet afholdes af en lokal idrætsforening, som modtager materialer fra og sparring med Dansk Firmaidrætsforbund samt 50 % af deltagerbetalingen, som udgør 500 kr. pr. hold. Alle deltagere får t-shirts og let forplejning. Det er tanken, at de 15 rekrutterede mænd fungerer som lokale repræsentanter af Rigtige mænd, der motiverer andre fra lokalområdet til at deltage. Ydermere er tanken også, at de 15 rekrutterede mænd deltager i det afsluttende motionsløb. Evidens og erfaringer Helsingør Kommune lavede i 2015 et projekt, hvor 15 lokale mænd med uhensigtsmæssig livsstil indgik i et firemåneders forløb med fokus på at forbedre deres sundhed. Forløbet indeholdte samme elementer, som er beskrevet i indeværende projekt. Det følgende er hovedtrækkene i evalueringen, som bygger på besvarelser fra størstedelen af deltagerne ud af 12 deltagere oplever bedre trivsel efter forløbet sammenlignet med før ud af 12 deltagere har forbedret deres kondital betydeligt som følge af forløbet ud af 12 deltagere har fået mere viden om sund livsstil ud af 12 deltagere er blevet bedre til at bruge deres viden om sund livsstil ud af 12 deltagere mærker effekten af sundere kost på egen krop ud af 12 deltagere mærker effekten af øget træning og motion ud af 12 deltagere har fået skabt netværk med udgangspunkt i sundere livsstil. Udmøntningen af projektet vil gennemføres af Sundhed, Idræt og Kultur.

6 1.6 Introduktionsforløb til mountainbike Projektet søger at skabe øget synlighed af de muligheder for mountainbikeudøvelse, der findes i Halsnæs. Derudover vil nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for nye udøvere være i fokus. et er dels at motivere flere fra nedenstående målgruppe til at køre på mountainbike i naturen og dels at have fokus på den nødvendige sikkerhed i forbindelse med mountainbikeudøvelse. Mænd +30 samt familiefædre og deres børn. Der udbydes introduktionsforløb af tre sessioner, som har fokus på lokalområdets muligheder, valg af rute, sikkerhedsforanstaltninger, cykelpleje og grundlæggende teknik. Projektet opdeles i et forløb for mænd i alderen +30 og et forløb for familiefædre med deres børn. Således vil forløbet udgøres af samlet seks sessioner. Projektet promoveres via Kommunens platforme, i Halsnæs Avis samt gennem en lokal idrætsforening. Erfaringer og evidens Der ses et stigende antal mountainbikeudøvere i Danmark, og det er en idrætsgren, der især motiverer mænd. Samtidig er det en idrætsgren, der kan udøves som far-barn-aktivitet, hvilket vil tænkes ind i dette projekt. Halsnæs byder på gode muligheder for at dyrke mountainbike som selvorganiseret samt i forening. Da mountainbikeudøvelse er en af få idrætsgrene, som oplever et stigende antal udøvere i Danmark, ønsker administrationen at sætte fokus på de muligheder, der findes i Halsnæs. I perioden oplevede man en firedobling af ulykker forbundet med mountainbikeudøvelse i Danmark. Ulykkerne sker ofte, fordi det udøves af selvorganiserede, der ikke har tilstrækkeligt indblik i nødvendige sikkerhedsforanstaltninger eller egen tekniske formåen. Derfor vil introduktionsforløbene have fokus på de foranstaltninger, man som ny udøver bør tage, når man starter på mountainbike. Introduktionskurserne udbydes i samarbejde med Halsnæs Naturklub, Mountainbike.

7 1.7 Drengerøvsløbet 2017 Mænd motiveres i høj grad af humor og konkurrence, mens sundhed ofte bør være en afledt effekt. Med Drengerøvsløbet 2017 i Halsnæs vil humor og konkurrence forenes i et forhindringsløb med sjove aktiviteter for mænd og deres børn. At motivere mænd til at dyrke motion sammen med deres børn. Mænd i alle aldre I samarbejde med en lokal idrætsforening og kommunens uddannelsesinstitutioner udbydes og promoveres Drengerøvsløbet 2017 i Halsnæs. Alle skal kunne deltage uanset træningstilstand og alder (dog skal barnet som minimum gå i folkeskole). Der gives præmier i forskellige kategorier. Erfaringer og evidens Haderslev Kommune har tidligere lavet et succesfuldt drengerøvsløb for mænd med 120 deltagende. Vallensbæk Kommune har lavet Shoot and Run, som var en 3 km. lang forhindringsbane med pusterør, pigtråd og traktordæk for fædre med deres sønner. Indeværende projekt vil hente inspiration fra disse succesfulde eksempler. Projektet udmøntes i samarbejde med en lokal løbeforening, skoler, dagsinstitutioner, arbejdspladser og andre relevante aktører.

8 3. Idræts- og foreningsliv 3.1. Lederakademi Op til 24 frivillige foreningsledere tilbydes lederudviklingsakademi, der har fokus på at give viden og værktøjer til at udvikle foreningen og derved tiltrække flere frivillige og medlemmer. De deltagende foreningsledere tager afsæt i idrætsstrategien til at formulere projekter, der efterfølgende skal udmøntes i foreningerne. Nuværende og potentielle ledere, der ønsker at blive endnu bedre til at varetage deres forenings interesser. På lederakademiet formuleres et konkret projekt, som der arbejdes med, og som efterfølgende skal realiseres i pågældende leders forening. Der arbejdes ud fra følgende fem hovedtemaer: 1. Ledelse af foreningen. Med afsæt i hver enkelt forening skabes et overordnet blik på dennes ledelse, herunder motivationsfaktorer, personprofiler og ressourcepersoner. 2. Praktisk projektledelse. Der tages afsæt i projektteorien til at give deltagerne konkrete værktøjer med henblik på lede og styre opgaven som et projekt i deres egen forening. 3. Frivillighed. Ud fra oplæg og indbyrdes sparring sættes der fokus på, hvordan foreningslederen kan sikre, at foreningen har de rigtige frivillige til at løfte opgaverne. 4. Kommunikation og markedsføring. Der arbejdes med målgrupper og kommunikationskanaler med henblik på at styrke foreningens kommunikation og markedsføring. 5. Personlig ledelse. Der er fokus på, hvilken ledelsesstil den enkelte leder anvender, hvilken type de er samt hvilke roller, der passer bedst til deres forening. Undervejs i forløbet tilbydes online sparring med undervisere og kursusleder med afsæt i den enkelte forening og det konkrete projekt. Det prioriteres, at der er to deltagere fra hver forening, da dette har vist sig at skabe bedre resultater under lignende kurser. Derudover motiveres der kraftigt til sparring mellem kursusdeltagere fra forskellige foreninger. Cirka et halvt år efter sidste modul foretages der afslutning og opfølgning, hvor der følges op og gøres status på den enkelte deltagers projekt. Samtidig identificeres mulige tiltag for at fremme projektets fremdrift og resultat. Ydermere er der erfaringsdeling og sparring mellem deltagerne. Erfaringer og evidens Gribskov Kommune har afholdt lederakademi for frivillige ledere i deres idræt- og spejderforeninger. Deres evaluering viser, at 17 ud af 18 deltagere angiver at være tilfreds med kurset, og at de vil anbefale andre at medvirke i lignende kursus. Konkret pegede deltagerne på, at kurset har givet dem en bedre forståelse af deres forening, brugbare redskaber til foreningsledelse og værdifuld sparring med øvrige foreninger. Derudover angav deltagerne, at kurset har givet kompetencer til at bidrage aktivt i bestyrelsen, bedre viden om foreningernes forankring i kommunen og motivation til at sætte projekter i gang i foreningen.

9 Lederakademiet udbydes i samarbejde med DIF og DGI, som har udviklet og gennemført lignende akademier i en lang række andre kommuner.

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur E N U M M O K S 17/18 e leder Æ 0 2 N i S m e L bedr rakad HA n endnu et - Lede for liv blive e t g i a d l i g t t æ d v i r Be st nye sk r ø f t e d Tag Forord Det er med stor fornøjelse, at jeg skriver

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE. Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder

HALSNÆS KOMMUNE. Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder HALSNÆS KOMMUNE Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder Forord Det store folkelige fællesskab vi deler med hinanden i Halsnæs, får en af sine

Læs mere

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse E N U M M O K V E L S 17-18 0 R 2 i E m e D HA ig for livet - Lederakaat dblive en endnu bedre leder l Bevæg d ste nye skridt ti ør Tag det f Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse 2

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2019 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2019 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Århus Kommune. Forord Idrætssamvirket

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB Boost din forening med en målrettet indsats for voksne FÅ DE VOKSNE I VANDET og skab udvikling og vækst i din svømmeklub

Læs mere

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Lokal Motion Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 67 Indhold 1. Introduktion....... 68 2. Projektets aktiviteter......... 68 3. Projektets resultater..... 69 4. Projektets virkning.......... 70 5.

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Etniske Piger Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 27 Indhold 1. Introduktion...... 28 2. Projektets aktiviteter......... 29 3. Projektets resultater.... 29 4. Projektets virkning........ 31 5. Læring

Læs mere

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU. DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.DK/ KOLOFON: Udgiver: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunkation

Læs mere

MODUL 1 B: IDRÆTSFORENINGEN KLAR PARAT

MODUL 1 B: IDRÆTSFORENINGEN KLAR PARAT KURSUSMODULER TIL EN FORENINGS USFH MODUL 1 A FORENINGS USFH KLAR PARAT 9. ARRIL KL. 17.00 19.00 DELTAGERE: MEDARBEJDERE LYNGBJERGHUS OG NAUR SIR SKOLE MODUL 1 B: IDRÆTSFORENINGEN KLAR PARAT 9. APRIL KL.

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aktiv Ferie Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 8 Indhold 1. Introduktion...... 9 2. Projektets aktiviteter....... 10 3. Projektets resultater..... 10 4. Projektets virkning.......... 11 5. Læring

Læs mere

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE VIA University College 2 SÆT DIN SPORT PÅ SKOLESKEMAET 3 Med den seneste reform af folkeskolen er bevægelse, idræt og fysisk aktivitet for alvor kommet på skoleskemaet.

Læs mere

Fitness i det Fri. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Fitness i det Fri. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Fitness i det Fri Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 33 Indhold 1. Introduktion....... 34 2. Projektets aktiviteter......... 35 3. Projektets resultater..... 35 4. Projektets virkning......... 36

Læs mere

FODBOLD FITNESS. Din sunde og fleksible mulighed

FODBOLD FITNESS. Din sunde og fleksible mulighed FODBOLD FITNESS Din sunde og fleksible mulighed FORORD 2 Dette hæfte er til dig, der er på udkig efter en motionsform, som er både sund, sjov og social og som kan tilpasses din travle hverdag. Dansk Boldspil-Union

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

BULLETIN 2013 / 07. Medlemsorganisationerne og jeres klubber. Til. Dato: 07-02-2013 ---/HH. Emne: Lederuddannelse

BULLETIN 2013 / 07. Medlemsorganisationerne og jeres klubber. Til. Dato: 07-02-2013 ---/HH. Emne: Lederuddannelse BULLETIN 2013 / 07 Til Kongelig Dansk Aeroklub Danmarks Luftsports-Forbund Protektor: H. K. H. Prinsgemalen Medlemsorganisationerne og jeres klubber Dato: 07-02-2013 ---/HH Emne: Lederuddannelse KDA har

Læs mere

FODBOLD FITNESS EN MULIGHED FOR DANSKE FODBOLDKLUBBER INTRODUKTION

FODBOLD FITNESS EN MULIGHED FOR DANSKE FODBOLDKLUBBER INTRODUKTION INTRODUKTION FODBOLD EN MULIGHED FOR DANSKE FODBOLDKLUBBER DBU.DK/ SUNDT, SJOVT OG SOCIALT MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD FLEKSIBEL MOTIONSFODBOLD FOR VOKSNE KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Herning Kommune. Organisation

Læs mere

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 Midt i mulighederne FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORMÅL OG FORVENTET UDBYTTE Lederakademiet skal bidrage til at fastholde eller rekruttere nye ledere

Læs mere

FODBOLD FITNESS. - En mulighed for danske fodboldklubber

FODBOLD FITNESS. - En mulighed for danske fodboldklubber FODBOLD FITNESS - En mulighed for danske fodboldklubber INTRODUKTION 2 Dette hæfte er en introduktion til danske fodboldklubber, der overvejer eller ønsker at starte Fodbold Fitness. Mere end 140 klubber

Læs mere

Tilmeld dig gratis fra den 1. marts på /rigtigemaendsjakket. Støttet af

Tilmeld dig gratis fra den 1. marts på  /rigtigemaendsjakket. Støttet af Er du også en rigtig mand? -så bliv en del af Rigtige Mænd Sjakket, lav et hold og følg samme træningsprogram, som de Rigtige Mænd på tv. Du får simple kosttips, fede udfordringer og et fælles mål at gå

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Skab en SucceSfuld. fodboldklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. fodboldklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld fodboldklub få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion.

Læs mere

1 Visionen med FCM SAMFUND er, at vi vil: Bruge sportens magt til at engagere, inspirere og hjælpe folk i vort samfund til at nå deres livsmål. Være med til at skabe et godt, festligt og lykkeligt fritidsliv

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Indbydelse. til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD

Indbydelse. til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD Indbydelse til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD April 2011 Kære kommune Danmarks Idræts-Forbund har den glæde at indbyde kommunerne i Syddanmark til at medvirke i projektet

Læs mere

Ungdomskursus KOST, MOTION OG TRIVSEL

Ungdomskursus KOST, MOTION OG TRIVSEL Detaljeret Mål: Målet med Viljensvej.coms ungdomskursus er, at 1. forebygge livsstilsrelaterede sygdomme hos den enkelte deltager, 2. give den enkelte deltager en bedre fysik, 3. give den enkelte deltager

Læs mere

Sundhedsboost til jeres Rigtige mænd

Sundhedsboost til jeres Rigtige mænd Sundhedsboost til jeres Rigtige mænd Kære kommune, Rigtige Mænd Sjakket er en mulighed for jer som kommune til at motivere jeres kommunes Rigtige Mænd til at komme i gang med en sundere livsstil, ligesom

Læs mere

Foreningen i Skolen. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Foreningen i Skolen. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Foreningen i Skolen Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 44 Indhold 1. Introduktion....... 45 2. Projektets aktiviteter......... 46 3. Projektets resultater..... 46 4. Projektets virkning..........

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale sfortegnelse Sundhedsprofil Motion i en travl hverdag Sund kost i en travl hverdag Ny livsstil - ny vægt Stresshåndtering Sundhed i 4D Food for Brains - Hjernemad Kostvejledning Individuel coaching Sundhedsambassadør

Læs mere

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune Breddeidrætskommune Aabenraa Kommune 2013-2016 Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune På linje med Breddeidræt Formål med projektet At få eleverne til

Læs mere

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag Idrætsområdet 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag 2017 3. Effektmåling 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2015-2016 Idrætsprojekter

Læs mere

- med målrettet rådgivning og vejledning til trænere og ledere i klubberne

- med målrettet rådgivning og vejledning til trænere og ledere i klubberne Fodbold for alle Inklusion gennem Fodbold - med målrettet rådgivning og vejledning til trænere og ledere i klubberne 1 Fodbold for alle Inklusion gennem Fodbold - med målrettet rådgivning og vejledning

Læs mere

Løb i teori og praksis. Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013

Løb i teori og praksis. Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013 Løb i teori og praksis Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013 Morten Nielsen Udviklingskonsulent i Dansk Atletik Forbund Underviser på DIF

Læs mere

Dette budskab vil vi gerne brede ud til alle danske (rigtige) mænd, og det vil vi rigtig gerne gøre i fællesskab med jer.

Dette budskab vil vi gerne brede ud til alle danske (rigtige) mænd, og det vil vi rigtig gerne gøre i fællesskab med jer. Kære kommune Vi skriver til jer for at invitere jer med i det nye projekt Rigtige Mænd et projekt støttet af Nordea-fonden, hvor vi har fokus på at forbedre mænds sundhed på en unik og utraditionel måde.

Læs mere

Projekt Sund Assens Kommune En kommune i bevægelse.

Projekt Sund Assens Kommune En kommune i bevægelse. 1 Projekt Sund Assens Kommune En kommune i bevægelse. Idegrundlag side 2 Kort fortælling om projektet side 3+4 Markedsføring/Medier side 4 Økonomi side 5 Tidsplan/to do side 5 Projekt Sund Assens Kommune

Læs mere

Slå et slag for hjertet!

Slå et slag for hjertet! Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion HJERTEMOTION Du hjælper med de første skridt Hjertemotionsprojektet er et tilbud om Hjertemotion, Hjertecaféer

Læs mere

Skattekisten. Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden. Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden. Copyright Legeskibet 2017

Skattekisten. Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden. Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden. Copyright Legeskibet 2017 Skattekisten Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden Copyright Legeskibet 2017 Gerlev Idrætshøjskole & Lauritzen Fonden Legeskibets Skattekiste Legeskibet tilbyder i forbindelse med årets sommertogt et

Læs mere

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Randers Kommune er visionskommune for Bevæg dig for livet, som er et landsdækkende samarbejde

Læs mere

Projekt frivillige Madguider i Odense Kommune

Projekt frivillige Madguider i Odense Kommune Projekt frivillige Madguider i Odense Kommune Forebyggelse Borgere med kronisk sygdom, eller risiko for at få en kronisk sygdom, vejledes og motiveres til varige livsstilsændringer. Hvad skulle indsatsen

Læs mere

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Efterårsturneringen i fodbold 2019 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i efteråret 2019 Alle senior-,

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

Jump4Fun i Ballerup Kommune

Jump4Fun i Ballerup Kommune Jump4Fun i Ballerup Kommune Udarbejdet af DGI Storkøbenhavn, April 2019 Hvad er Jump4Fun i Ballerup Lavt selvværd, ensomhed og dårlige oplevelser fra idrætstimerne i skolen, kan være nogle af de barrierer

Læs mere

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker i forlængelse af deres Fritidsstrategi at skabe ny inspiration til hallernes og foreningernes idrætstilbud. På den baggrund har

Læs mere

Ansøgning - Basketball til alle byens børn

Ansøgning - Basketball til alle byens børn Ansøgning - Basketball til alle byens børn BørneBasket i Hørsholm 79ers nyskabende idrætsaktivitet skal bringe sport og foreningskulturen ud til børnene med et opfølgende tilbud i skolernes SFO 1. Resumé

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle

Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle 2012 Forening i projekt Sport2Go 2 Indhold Forord:... 3 Sport 2 Go medlemskab... 3 Hvad er det?... 3 Hvem kan være med?... 4 Hvordan

Læs mere

Drejebog om Jump4fun. Side 2 Introduktion til Jump4fun. Side 3 Trænerens rolle i Jump4fun. Side 4 Krav og forventninger til foreningen

Drejebog om Jump4fun. Side 2 Introduktion til Jump4fun. Side 3 Trænerens rolle i Jump4fun. Side 4 Krav og forventninger til foreningen Drejebog om Jump4fun Side 2 Introduktion til Jump4fun Side 3 Trænerens rolle i Jump4fun Side 4 Krav og forventninger til foreningen Side 5 Økonomi for foreninger Side 6 Forventninger til samarbejdspartnere

Læs mere

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Efterårsturneringen i fodbold 2017 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i efteråret 2017. Alle senior-,

Læs mere

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Denne projektbeskrivelse dækker udelukkende de aktiviteter, der foregår på skolerne i hverdagene i uge 35 til uge 40. Arrangementer i weekender er ikke

Læs mere

Nøglen til det danske samfund for expats

Nøglen til det danske samfund for expats Nøglen til det danske samfund for expats De lokale idrætsforeninger er nøglen til at lære danskerne bedre at kende. DGI SportsGuides guider expats godt ud i foreningslivet. Expats bidrager med nyt syn

Læs mere

Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse

Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse 2014 7 Indhold Besvarelserne... 3 Svarprocent... 3 Organisering... 4 Hvilke andre organisationer er foreningerne medlem af udover DAF?... 4 Hvad var foreningens

Læs mere

Dit Liv Din Sundhed - forskningsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitet. Projektets titel: Dit Liv Din Sundhed

Dit Liv Din Sundhed - forskningsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitet. Projektets titel: Dit Liv Din Sundhed Dit Liv Din Sundhed - forskningsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitet. Projektets titel: Dit Liv Din Sundhed Sundhedsudvikling og Folkesundhed Aarhus (FSAa) har i samarbejde med Institut for Folkesundhed

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol www.ballerup.dk/sundhedshuset Information til borgeren Motion og Kost i dit SundhedsHus Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Læs mere

DGI Idræt for seniorer. DGI Idræt for seniorer. dgi.dk/senior

DGI Idræt for seniorer. DGI Idræt for seniorer. dgi.dk/senior DGI Idræt for seniorer DGI Idræt for seniorer Vi Mellem klæ r dig stolemotion på til en bedre og ironman svømmeundervisning /senior DGI Landsdelsforeninger Indhold 3 DGI Vestjylland 79 40 42 50 vestjylland@

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

Gå-klub vil du gå med? Åbent hus. Fredag 25. august kl i Hal 2 Sydbank Arena. Bowls et spil for alle

Gå-klub vil du gå med? Åbent hus. Fredag 25. august kl i Hal 2 Sydbank Arena. Bowls et spil for alle Gå-klub vil du gå med? Det brugerstyrede aktivitetshus, Midtgården, der ligger centralt i Kolding Midtby har en lille flok damer, der hver uge går en tur, så langt benene vil det, ud i de skønne omgivelser

Læs mere

Arbejdsgruppe: Samarbejde med private virksomheder om sundhedsfremme på arbejdspladsen.

Arbejdsgruppe: Samarbejde med private virksomheder om sundhedsfremme på arbejdspladsen. Arbejdsgruppe: Samarbejde med private virksomheder om sundhedsfremme på arbejdspladsen. Gruppens formål: Formålet med gruppens arbejde er at udarbejde et oplæg til en overordnet/generisk model til etablering

Læs mere

Talent, bevægelse og samarbejde

Talent, bevægelse og samarbejde Talent, bevægelse og samarbejde Skoler og lokale idrætsforeninger går sammen om at styrke børnenes udvikling og trivsel Baggrund Idrætsskolerne skal gøre det sjovt, sundt, udfordrende og lærerigt at bevæge

Læs mere

Inklusion af fysisk og psykisk Handicappede. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Inklusion af fysisk og psykisk Handicappede. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Inklusion af fysisk og psykisk Handicappede Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 61 Indhold 1. Introduktion....... 62 2. Projektets aktiviteter......... 63 3. Projektets resultater..... 63 4. Projektets

Læs mere

Daniel Thomsen & Michael Mark Passionen

Daniel Thomsen & Michael Mark Passionen HVEM ER VI? Konceptet og ideen bag Sportsmakker er skabt af to sportsglade fyre, der har en fælles passion for at motivere flere til at dyrke idræt. Daniel Thomsen & Michael Mark har begge flere års erfaring

Læs mere

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed!

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Tag en lederuddannelse, som er tilpasset dig og din virksomhed, og som sætter fokus på, hvordan ledelse kan bruges til at øge arbejdsglæden og resultaterne i

Læs mere

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Sundhedskursus Vi tilbyder et sundhedskursus, der sætter fokus på at give inspiration og redskaber

Læs mere

Ansøgning til Udviklingspuljen for folkeoplysningsområdet

Ansøgning til Udviklingspuljen for folkeoplysningsområdet Vordingborg 23. oktober 2014 Ansøgning til Udviklingspuljen for folkeoplysningsområdet Street soccer for unge i Vordingborg Kommune Indledning I samarbejde med lokale idrætsforeninger, boligområder og

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse. politik for idræt og motion

Viborg Kommune i bevægelse. politik for idræt og motion Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion Godkendt i Byrådet 30. august 2017 Indhold Det gode liv i bevægelse Det gode liv i bevægelse.................................................... 3

Læs mere

Rapportering omkring COOL2BFIT 2015

Rapportering omkring COOL2BFIT 2015 Rapportering omkring COOL2BFIT 21 Målet for C2BF 21 var at skabe en udvikling hos børnene inden for motorik, fysisk grundform og vægtregulering, ved at motivere familierne til en sund og aktiv livsstil.

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde PROJEKTBESKRIVELSE Gode idrætsmiljøer for piger - redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde Jeg gør altid mit bedste, men jeg synes aldrig, det er godt nok! 1 1. BAGGRUND FOR PROJEKTET Piger

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet I denne folder kan du læse om, hvad det vil sige at være mentor i Lær for Livet. Vi håber, at folderen besvarer dine spørgsmål, og at den giver dig lyst til at melde dig

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

VERKSAMHETSUTVECKLA OCH SAMVERKA CABOMBA

VERKSAMHETSUTVECKLA OCH SAMVERKA CABOMBA CABOMBA VERKSAMHETSUTVECKLA OCH SAMVERKA CABOMBA Et Sjovere Danmark i Bevægelse. Strategi 2019-2022 MISSION Dansk Firmaidrætsforbund motiverer arbejdspladserne til firmaidræt og kollegamotion. VISION Vi

Læs mere

Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019

Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019 Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019 Ungdommens Folkemøde 2019 5.-6. september 2019 På Ungdommens Folkemøde afholdte DGI workshoppen Idrættens IdéLab 2019, her deltog 270 elever fra hele landet. Seks runder

Læs mere

Hvad kan der søges til?

Hvad kan der søges til? Hvad kan der søges til? DIF og DGI s foreningspulje kan søges af alle frivillige idrætsforeninger. Formålet med DIF og DGI s foreningspulje er at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne. Slutbrugerne

Læs mere

DGI Sundhedsidræt. Et samarbejde mellem Jammerbugt Kommune, DGI

DGI Sundhedsidræt. Et samarbejde mellem Jammerbugt Kommune, DGI DGI Sundhedsidræt Et samarbejde mellem Jammerbugt Kommune, DGI webhenvisning - også idrætsforeninger med bold Nordjylland og lokale 2 Hvad er DGI Sundhedsidræt? Skræddersyede træningskoncepter DGI Sundhedsidræt

Læs mere

KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT

KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT IN T MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD SUNDT, SJOVT OG SOCIALT RO DU KT ION KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation (red. Marianne

Læs mere

Oversigt over tiltag siden 1. august 2015

Oversigt over tiltag siden 1. august 2015 Oversigt over tiltag siden 1. august 2015 Hadsund Hallerne Cirkeltræning i Hadsund ugentlig træning fra start 1. august (Markedsføring) Dette var en eksisterende aktivitet, som aktivitetsmedarbejderen

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante borgere Baggrund: I dag oplever vi i kommunen, at borgere enten på Sundhedscentret eller i psykiatrien har ringe

Læs mere

Forening i forandring?

Forening i forandring? Evt trompettekst over overskriften Forening i forandring? DETTE ER EN KORT RUBRIK I Pixi-udgave TO LINJER af Forening i forandring? - en undersøgelse af idrætsforeninger i Danmark Dette er en underrubrik

Læs mere

Udkast til ny Folkeoplysningspolitik

Udkast til ny Folkeoplysningspolitik Udkast til ny Folkeoplysningspolitik 1 Vision Alle borgere i Frederikshavn Kommune skal have lige adgang til folkeoplysende aktiviteter og fællesskaber, der er inkluderende, øger den mentale og fysiske

Læs mere

Kursuskalender. Årshjul

Kursuskalender. Årshjul Kursuskalender 2016-2017 Kursuskalenderen tilbyder foreninger og frivillige kurser/temamøder som kan gøre det lettere at være frivillig leder. Kurserne er sat ind i nedenstående årshjul. 9. Temamøde: pressemeddelelse

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Lev godt med din sygdom Hadsten samt Kultur- og Sundhedscenter InSide, Hammel. Sundhedskursus

Læs mere

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression

Sundhedskursus. Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Et kursus for borgere med diabetes, hjertekarsygdom, KOL, kræft eller depression Sundhedskursus Sundhedskursus Vi tilbyder et sundhedskursus, der sætter fokus på at give inspiration og redskaber

Læs mere

Kursusrække for frivillige ledere inden for IDRÆT - FRITID - KULTUR Januar - Marts 2015

Kursusrække for frivillige ledere inden for IDRÆT - FRITID - KULTUR Januar - Marts 2015 Klik her og læs mere Hvis du bliver ved med at gøre, hvad du altid har gjort, vil du blive ved med at få, hvad du altid har fået Kursusrække for frivillige ledere inden for IDRÆT - FRITID - KULTUR Januar

Læs mere

Der er mange gode emner at bygge en lederuddannelse op omkring. Med denne fokuserer vi særligt på to: Resultater & Relationer.

Der er mange gode emner at bygge en lederuddannelse op omkring. Med denne fokuserer vi særligt på to: Resultater & Relationer. Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Ta en lederuddannelse, som er tilpasset dig og din virksomhed, og som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges til at øge arbejdsglæden og resultaterne i din

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Projekttitel: Trivsel og Sundhed på arbejdspladsen Baggrund for projektet: Bilernes hus ønsker at have fokus på medarbejdernes trivsel. Det er et vigtigt parameter

Læs mere

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Fokus på læring Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering i folkeskolen Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering er centrale

Læs mere

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed!

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Tag en lederuddannelse, som er tilpasset dig og din virksomhed, og som sætter fokus på, hvordan ledelse kan bruges til at øge arbejdsglæden og resultaterne i

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde den 15. december 2016 Bilag 11.1

Hovedbestyrelsesmøde den 15. december 2016 Bilag 11.1 Hovedbestyrelsesmøde den 15. december 2016 Bilag 11.1 DGI s arbejde med målstyring. Formålet med målstyring er at sikre og tydeliggøre en klar sammenhæng mellem de strategiske prioriteringer og det daglige

Læs mere