At hjælpe den hjælpeløse er som at give Gud et lån. Han betaler rigeligt tilbage. Ordsp 19:17 (ny oversættelse)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "At hjælpe den hjælpeløse er som at give Gud et lån. Han betaler rigeligt tilbage. Ordsp 19:17 (ny oversættelse)"

Transkript

1 Mission blandt børn og unge i Tanzania At hjælpe den hjælpeløse er som at give Gud et lån. Han betaler rigeligt tilbage. Ordsp 19:17 (ny oversættelse) Vi glæder os over alt det, Gud gør blandt børnene, og de nye døre, Han åbner. Som familie har vi det godt og vi glæder os over, at samarbejdet med Mirjam og Per vokser. Det er en Guds gave at have yngre mennesker, der ønsker at hjælpe med arbejdet. Det giver os mod til at fortsætte i det kald, Herren har lagt i vore hjerter. NYHEDSBREV SEPTEMBER 2009

2 2 Mission blandt børn og unge i Tanzania Kære elskede venner! Jeg skriver med blandede følelser om, hvordan I mon vil modtage dette budskab, da jeg så ofte før har skrevet om behov for nødhjælp. Men situationen tvinger os til at gøre noget, da det er så forfærdeligt at se på, når folk og dyr sulter ihjel. Denne gang drejer det sig ikke om masaiområdet, som Mirjam har kørt nødhjælp til, derimod kommer nødråbet fra vores egen kirke. Det er altså kirken, som vi har arbejdet sammen med igennem alle årene, der nu henvender sig til os om hjælp. Kreaturerne er flere steder begyndt at dø, da det som kaldes græsmarker ikke længere findes på grund af langvarig tørke. Ofte når det er tørtid, overlever kreaturerne ved at spise stænglerne på majsmarkerne, men i år er der stort set ingen høst i store dele af Tanzania og som følge heraf heller ingen majsstængler. I området, hvor kirken ligger, har de sået majs tre gange, men da regnen udeblev, kom majsen aldrig op. Tanzania er opdelt i 27 regioner, men der er kun 7 regioner, som kan melde om en middel høst. Vi kan ikke hjælpe alle, men vi føler os forpligtede, når folk sulter i områderne omkring hvor vi bor. Tabitha & Torkild Jensen PO.Box 2398 Arusha Tanzania Tlf.: torkild@bol.co.tz Tryk: Brande Bladet Redaktion: Susanne Lundgaard Grafik: Stine Nielsen Hjemmeside: Stine Nielsen Mission blandt børn og unge i Tanzania Betania Kirkecenters Ydre Mission Kasserer: Willy Højgård Søndermarksvej Billund Tlf.: Giro: Bank Reg.: 9712 Konto: Husk at mærke indbetalingen MBU.TZ Adresseændring meddeles til: Inge-Lise & Kaj Jensen Engvang Brande Tlf.: Henvendelse vedr. container: Enok Hansen Sportsvænget Brande Tlf.:

3 Nyhedsbrev september En ny dør åbner sig Arbejdet blandt børnene i slumkvarteret vokser og der er behov for mere plads. Børnehaveklassen har 97 børn, som alle bliver undervist i kirken. Det er meget trangt for disse børn at skulle undervises i kirken. Desværre kan de aldrig komme ud og få luft under vingerne, lege eller røre sig, da der overhovedet ikke findes udenomsplads, fordi slummen er så tæt bebygget. Mange spiser for tiden kun et måltid mad om dagen og mange især børnefamilier kan ikke spise sig mætte. Ved at se nærmere på billederne kan man hurtigt danne sig et indtryk af, hvordan det støver. På det ene billede kan man næsten ikke se byen pga. sandstorm. Dette er hverdag for de indfødte. På grund af vandmangel og underernæring bliver de let syge. ALLE børnene, uden undtagelse, kommer fra ekstremt fattige hjem. De bor oftest i jordhytter eller faldefærdige huse, der mest ligner barakker. Vi ved, at uddannelse kan være med til at ændre disse børns fremtidsmuligheder. De har brug for en skole, hvor der er mulighed for at få god undervisning og få en uddannelse. Selvom de er fattige har vi ofte erfaret, at de er lige så dygtige som de velhavendes børn, hvis bare de får de samme muligheder. Jesus tog sig altid af de svageste og derfor vil vi gerne være med til at give disse børn en bedre En sæk majs indeholder 100 kg og koster 200 kr. Det rækker til, at en gennemsnitsfamilie kan spise sig mæt i en hel måned.

4 4 Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi tog alle børnene med ud på grunden. Det blev en kæmpestor oplevelse for børnene. Mange af dem havde aldrig prøvet at køre i bus, så de var ellevilde. fremtid. Vi har i lang tid været på udkig efter en passende grund, hvor vi kan bygge en skole med tilstrækkelig udenomsplads, så børnene får mulighed for at lege og løbe frit omkring. Grundpriserne er dog meget dyre, så vi har måttet udsætte det. De sang kristne kor og derefter bad vi en kort bøn til Jesus om at velsigne stedet og om at Han vil lade det lykkes at bygge en skole, så mange børn må få mulighed for at komme i en god skole. Derefter gik vi sammen med alle børnene rundt om hele grunden, medens børnene fyldt af begejstring sang af hele hjertet. Det var et meget rørende syn at se alle disse børn indtage deres fremtidige skole. Men Guds veje er uransagelige og sidste år mødte vi en dame fra Australien med vision for at hjælpe forældreløse og fattige børn. Vi delagtiggjorde hende i vores arbejde i slummen og uden at tøve besluttede hun sig for at hjælpe os i arbejdet. Hun bor lige nu hos os i en periode på tre måneder og hjælper til med arbejdet. Vi har netop købt en dejlig grund på kvadratmeter og hun har betalt 2/3 af købsprisen.

5 Nyhedsbrev september Dette bliver vores nye projekt, som vi inderligt håber, I vil være en del af. Vi skal bruge kr. til at betale vores del af grunden. Vi har fået udsættelse med at betale det resterende beløb til 15. oktober i år. Børnekampagnen Siden sidste nyhedsbrev har vi haft endnu 7 kirkeindvielser og 4 børnekampagner. Kirkeindvielser er altid en fantastisk oplevelse, specielt når man oplever folks taknemmelighed over at få et sted at samles til gudstjeneste. Den sidste børnekampagne var i en muslimsk landsby med kun meget få kristne. Første dag kom der så at sige ingen folk. Forældrene holdt børnene hjemme, for man mente vi bare ville forstyrre freden. Al ære til Jesus for Hans trofasthed og tak til alle jer, der stod sammen med os i bøn. Om aftnerne til film var der rekordstort fremmøde. Det var første gang, vi samlede så mange mennesker på en gang. Om søndagen fandt rigtig mange hen til kirken, hvor flere tog imod Jesus som deres frelser. Torkild ringede hjem og var noget nedtrykt over situationen. Jeg sendte straks mails til nogle venner i Danmark og bad dem om forbøn. Tænk engang, allerede næste dag gjorde Gud et under, for pludselig strømmede det ind med både børn og voksne. Det var en glad Torkild, der kom hjem. Endnu engang havde vi fået bekræftet, at bøn baner vej. Samtidig viser det tydeligt, at vi skal forkynde evangeliet for børnene, medens vi kan, da det er helt klart, at muslimerne arbejder hårdt på at gøre Tanzania til en muslimsk stat. Tak, om I vil være med i forbøn om, at evangeliet må blive forkyndt blandt børnene, især i de muslimske landsbyer. Børnene er altid åbne og lyttende og vi ved, at der står i Bibelen, at Guds ord aldrig skal vende tomt tilbage.

6 6 Mission blandt børn og unge i Tanzania Elefanter kan være til stor fare Elefanterne er nogle flotte og imponerende dyr, som vi alle gerne vil opleve i naturen. Ikke desto mindre er de til stor fare for mennesker. Afrikanerne kender til faren og ved, at man skal tage sig meget i agt for dem. Enlige elefanter er meget farlige, da de er angrebslystne. De kan heller ikke lide lugten af mennesker den gør dem aggressive. Han fortalte videre om en ung, mandlig masai, der sad i et udkigstårn for at holde øje med deres marker. Der kom pludselig en elefant, og den kunne sikkert lugte ham deroppe. Den stilede hen mod tårnet og den unge mand sprang ned og løb for at redde livet. Han havde en rød træningstrøje på, som han smed, og så løb han alt, hvad han kunne. Elefanten standsede op ved trøjen og det gav ham et forspring, så han reddede sit liv. Børnene i området er blevet meget bange efter disse voldelige hændelser og ligeså snart de ser et af de vilde dyr, løber de ind og gemmer sig i deres hytter. Forleden fortalte en af vores vagtmænd, som kommer fra masailandet, at masaierne var så glade, for i år havde det regnet i deres område og det tegnede til en god høst. Men ak, kort tid før majsen var moden til at blive høstet, kom der en stor flok elefanter og spiste deres afgrøder. Det, de ikke nåede at spise, blev trampet ned. Masaibryllup Ligeledes fortalte han om en enlig elefant, som var blevet udstødt af flokken. Den gik ind i deres område ved højlys dag. En ung masai, som var ude i marken, så elefanten komme imod sig og blev virkelig bange. Han løb alt, hvad han kunne, men elefanter kan løbe meget stærkt, så den indhentede ham og slog ham med snabelen så han faldt. Elefanten trampede ham ihjel, men ikke nok med det, den dækkede ham til med jord og derefter lagde den tjørnekrat på, så ingen skulle kunne se den døde.

7 Nyhedsbrev september Olais er en af vores vagtmænd igennem mange år. Han blev gift for en del år siden efter den gamle masaitradition. Jeg husker, at jeg engang spurgte Olais, om han ikke snart skulle giftes, hvortil han svarede: Ikke endnu. Jeg vidste nemlig, at han var kæreste med en sød masaipige. Der gik en tid og jeg glemte alt om Olais og hans søde pige. En dag kom Olais meget glædesstrålende og sagde: Mama, nu er jeg gift, for min kone er gravid! Dette er altså traditionen hos masaierne: at kvinden skal være gravid, før de gifter sig, for en masai vil ikke have en kone, som ikke kan føde børn. I mellemtiden er der sket det, at Olais er blevet en kristen og han har derfor ønsket at blive kirkeligt viet. Vi havde et rigtig festligt bryllup, der startede i kirken og selve festen blev holdt hjemme hos Olais. De havde lavet et såkaldt telt, der bestod af nogle pæle dækket med plastik for at beskytte mod vinden. Solen skinnede fra en skyfri himmel, så det var ligeså varmt som at sidde i et drivhus. Vandet drev af os, som om vi var i sauna, så I kan sikkert forestille jer, hvilken stærk aroma, der opstod (masaierne går meget sjældent i bad). Vores første hjertebarn er blevet gift Prayson, et af vores første hjertebørn, er blevet gift med sin kære Lea fra Danmark. Lea har tidligere været i Tanzania i et halvt år som volontør, hvor de lærte hinanden at kende.

8 Betania Kirkecenters Ydre Mission Blåhøj Stationsvej Brande Danmark Bladet videresendes ikke, men tilbagesendes med oplysning om adresseændring De blev gift i Danmark, men to uger senere rejste de til Tanzania for at holde bryllup for Praysons familie og venner, hvilket skete efter bedste masaitradition i Tanzania. Prayson er nemlig fra masaistammen. De bor nu i Danmark, hvor han læser på højskolen i Mariager og Lea læser til sygeplejerske. Vi glæder os over alt det, Gud gør blandt børnene, og de nye døre, Han åbner. Som familie har vi det godt og vi glæder os over, at samarbejdet med Mirjam og Per vokser. Det er en Guds gave at have yngre mennesker, der ønsker at hjælpe med arbejdet. Det giver os mod til at fortsætte i det kald, Herren har lagt i vore hjerter. Vi vil gerne afslutte her med at sige enhver tusind tak for forbøn for os og arbejdet, samt fordi I er villige til at støtte arbejdet i Tanzania. Må Herren rigt velsigne jer. Kærlig hilsen fra Tabitha og Torkild Læs mere på Regler for skattekvitteringer SKAT kræver, at vi som beløbsmodtager skal indberette CPR-nr. på alle indbetalte beløb for den enkelte giver. Dermed vil beløbet automatisk fremgå af det kommende års selvangivelse. For at opnå fradrag skal missionskassereren derfor have dit CPR-nr. og navn. Har du brug for mere information om dette, kan du kontakte ham på ymission@stofanet.dk, pr. tlf eller pr. brev til Willy Højgård, Søndermarksvej 307, 7190 Billund. I 2009 kan man få fradrag i henhold til skattelovens 8a på op til kr ,00, hvis man har givet kr ,00.

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Og se, jeg er med jer/dig alle dage indtil verdens ende. Matt. 28:20 Dette vers fortæller os, at Herren aldrig vil lade os stå alene, selvom vi kommer ud for svære

Læs mere

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og velsignet nytår.

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og velsignet nytår. Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og velsignet nytår. Tusind tak for alt, hvad vi har delt sammen i året, som nu snart er slut. Ligeledes en

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen

Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen Mission blandt børn og unge i Tanzania Nej, en god og ægte måde at tjene Gud, vores Far, på er, at tage sig af forældreløse børn og fattige enker Jakob 1;27 Vi ønsker jer alle Guds fred. Tabitha og Torkild

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania I Danmark havde vi den glæde at kunne fejre Torkilds runde fødselsdag. Hele familien var samlet - det er mange år siden, det sidst har kunnet lade sig gøre. Det var

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Som missionærer konfronteres vi jævnligt med meget vanskelige udfordringer, ikke mindst når vi står over for mennesker, der lider af en alvorlig sygdom eller hungersnød.

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt Marts 2015 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede og trofaste venner! Vi er allerede godt i gang

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission OKTOBER 2011 Kære elskede venner! Det er med stor nød i mit hjerte,

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi vil gerne ønske vore venner en rigtig glædelig jul samt et af Herren velsignet nytår. Vi har sol og sommer, da det er højsommer i Tanzania. Tusind tak for støtten

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission DECEMBER 2011 Masaipigen I oktober havde vi et fantastisk dejligt besøg

Læs mere

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Oktober 2013 OKTOBER 2012 Kære elskede og trofaste venner! Forleden

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Juli 2013 OKTOBER 2012 Kære trofaste venner Visionen er blusset op

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt September 2014 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære, elskede venner! Vi er kommet godt tilbage til

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission JULI 2011 Kære elskede venner! Jeg har lyst til fortsat at informere

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt September 2017 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission tog næsten 6 måneder at få sagen løst. Det var meget

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2016 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission I Bibelen står der: Lær mig at gøre din vilje, thi du

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi kommer til Danmark den 15. april på møderejse, hvor vi besøger flere kirker rundt i landet for at fortælle om vores arbejde. På mødeprogrammet kan I se steder

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2015 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede og trofaste venner! Vi taler ofte sammen

Læs mere

For Herrens engel redder enhver, som ønsker at gøre Guds vilje. Salme 34,8

For Herrens engel redder enhver, som ønsker at gøre Guds vilje. Salme 34,8 Alterna 08/09 Mission blandt børn og unge i Tanzania For Herrens engel redder enhver, som ønsker at gøre Guds vilje. Salme 34,8 Kære elskede venner, tusind tak for al jeres forbøn og støtte til vores arbejde.

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt Juni 2015 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede venner! For nylig var Torkild og teamet på vej

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2014 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen, udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede venner! Vi har netop haft et fantastisk

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission MARTS 2012 Kære elskede venner! Vi er godt i gang med nye gøremål,

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt September 2015 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede venner! En af vores trofaste støtter skrev

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission DECEMBER 2012 Kære Trofaste venner! Vi er netop kommet hjem fra hospitalet,

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt Juni 2017 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede venner Han vil tørre hver tåre af deres øjne,

Læs mere

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission December 2013 OKTOBER 2012 Kære elskede venner! Først og fremmest vil

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen

Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen Mission blandt børn og unge i Tanzania Efter tre dejlige måneder i Danmark er vi igen tilbage i arbejdet i Tanzania. Vi har besøgt menigheder, søndagsskoler, private grupper og skoler. Alt i alt besøgte

Læs mere

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission OKTOBER 2012 Kære trofaste venner! Først af alt vil vi gerne sige vores

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission MAJ 2012 Kære elskede venner! Den 6. august i år er det nøjagtigt 25

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi ved, at der er økonomisk krise over hele verden og at mange har mistet deres arbejde. Det betyder, at økonomien bliver strammere for mange. Det virker nogle gange

Læs mere

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission April 2014 OKTOBER 2012 Kære elskede venner! Vi er netop kommet tilbage

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt September 2018 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære trofaste venner! Vi er nu kommet godt tilbage til

Læs mere

Frivillige medarbejdere. Et hjertesuk. Kærlig hilsen fra Tabitha og Torkild

Frivillige medarbejdere. Et hjertesuk. Kærlig hilsen fra Tabitha og Torkild Betania Kirkecenters Ydre Mission Blåhøj Stationsvej 27 7330 Brande Danmark Bladet videresendes ikke, men tilbagesendes med oplysning om adresseændring Frivillige medarbejdere På skolen har vi den store

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt Marts 2019 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Tag et glas og fyld det op med vand helt op til randen og

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission APRIL 2013 OKTOBER 2012 Kære elskede venner! Der er et ord fra Bibelen,

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2017 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Indvielse af Tumaini-skolen Fredag den 22. september

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2018 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Winners familie I forrige nyhedsbrev skrev vi om en lille

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 MISSION April-juni 2018. Årgang 21 Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3 Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 Vækkelse på Afrikas Horn s10...overalt, hvor strømmen kommer, bliver der

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Studie 12 Menigheden 67

Studie 12 Menigheden 67 Studie 12 Menigheden 67 Åbningshistorie Før- og efter-billeder kan somme tider virke meget overbevisende. På et tidspunkt bladrede jeg i et ugeblad nede i supermarkedet, efter først at have kigget efter,

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Søndag Septuagesima (31.januar 2010). Holdt: Sundkirken, Nyk.F. Carsten Riis Jensen.

Søndag Septuagesima (31.januar 2010). Holdt: Sundkirken, Nyk.F. Carsten Riis Jensen. Søndag Septuagesima (31.januar 2010). Holdt: Sundkirken, Nyk.F. Carsten Riis Jensen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus sagde:»det er med Himmeriget som med en mand, der skulle

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække 1 Nollund Kirke Søndag d. 18. september 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer 1. DDS 749: I østen stiger solen op 2. DDS 371: Du

Læs mere

Prædiken 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 10. december 2017 kl Salmer: 123/268/612/85//271/439/569/269

Prædiken 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 10. december 2017 kl Salmer: 123/268/612/85//271/439/569/269 1 Prædiken 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 10. december 2017 kl. 10.00. Salmer: 123/268/612/85//271/439/569/269 Åbningshilsen Vi glæder os i denne tid, for vi er i advent på vej mod jul. Ja, og

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Juleevangeliet og de hellige tre konger

Juleevangeliet og de hellige tre konger Juleevangeliet og de hellige tre konger Matthæusevangeliet 1,18-2,22 og Lukasevangeliet 1,27-2,40 The Brick Testament og den danske bibeloversættelse Det her er historien om hvordan Jesus Kristus blev

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Gud giv os fred i verden. Amen

Gud giv os fred i verden. Amen Jeg ville ønske, at jeg har en million sko, som jeg kan passe. Det ville være så rart, hvis alle levede deres liv og ingen blev skilt. Gud, du almægtige Giv mig et kreditkort med uendelige penge på. Gud

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

17. Søndag efter trinitatis 2013, Hurup. Høstgudstjeneste Lukas 14, 1-11

17. Søndag efter trinitatis 2013, Hurup. Høstgudstjeneste Lukas 14, 1-11 17. Søndag efter trinitatis 2013, Hurup. Høstgudstjeneste Lukas 14, 1-11 Herre, lær os at takke dig for alt det, som lykkes for os, og lade taknemmeligheden komme andre mennesker til gavn. AMEN Kornhøsten

Læs mere

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen 1 Evighedens sange Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2012. Erik Høegh-Andersen Herre, dit rige er dér, hvor man død byder trods, det komme til os. Amen. Det er høstgudstjeneste

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Studie. Ægteskab & familie

Studie. Ægteskab & familie Studie 19 Ægteskab & familie 104 Åbent spørgsmål Lav en rangordning af de elementer, du tror, er nødvendige i et godt ægteskab, hvor 1 er det vigtigste og 5 det mindst vigtige. Kommunikation Personlig

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig?

en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig? en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig? HVAD er tiende? Tiende er et begreb, der bliver omtalt første gang med Abraham (1 Mos 14,20) og siden af israelitterne. Det er noget, der foregår

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012

Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012 Mission Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012 palma h j e m m e o g u d e For 50 år siden så vi sådan ud! Det var en stor glædesdag, da vi her var begyndt på Bibelskolen i Oslo for senere at rejse ud i

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

Hvilken vej vælger jeg at gå? Guds vej? Eller min vej?! Seks bibeltimer over Matt. 7:13-14 og Luk. 13:23-24!!

Hvilken vej vælger jeg at gå? Guds vej? Eller min vej?! Seks bibeltimer over Matt. 7:13-14 og Luk. 13:23-24!! Hvilken vej vælger jeg at gå? Guds vej? Eller min vej? Seks bibeltimer over Matt. 7:13-14 og Luk. 13:23-24 Der er en vid port fulgt af en bred vej, og så er der en snæver port fulgt af en trang vej Introduktion

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 15-04-2017. Tekst: Markus 16,1-8. På en rejse i Etiopien kom vi til en by ved navn Lalibela. Den er kendt for de helt specielle kirker, som der er mange af i og rundt om byen. Byen blev skabt

Læs mere

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig!

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig! PRÆDIKEN MARIÆ BEBUDELSESDAG 25.MARTS 2012 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL.10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Es.7,10-14; 1.Kor.21-31; Luk.1,46-55 Salmer: 10,441,71,73,117 Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11.

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bor Jante i Bording? Jeg ved ikke om du kender Jante, eller om du nogen gang har mødt ham. Der siges at han

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Kristi liv. Det tror vi

Kristi liv. Det tror vi Studie 1 Guds ord 9 Åbne spørgsmål Har du nogensinde skullet sende en besked til en anden, hvor det ikke er lykkedes pga. en kommunikationsfejl? Hvordan føltes det? Del historien. Forestil dig, at du har

Læs mere