Borgermøde i Viborg indledende VVM-høring om udbygning af rute 26 TIDSPUNKT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgermøde i Viborg indledende VVM-høring om udbygning af rute 26 TIDSPUNKT"

Transkript

1 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 23. februar 2011 Lene Michelsen Mia Stampe Lagergaard REFERAT EMNE Borgermøde i Viborg indledende VVM-høring om udbygning af rute 26 TIDSPUNKT Onsdag d. 10. november 2010 STED DELTAGERE Musiksalen i Viborg Cirka 150 deltagere VELKOMST Søren Gytz Olesen, Formand for Teknisk Udvalg, Viborg Kommune bød som ordstyrer velkommen til mødet i Viborg Kommune og glædede sig over, at udbygningen af rute 26 nu var kommet i gang. PRÆSENTATION AF PROJEKTET Birgitte Henriksen, afdelingsleder i Vejplan- og Miljøafdelingen i, bød også velkommen til deltagerne og fortalte kort om baggrunden for VVM-undersøgelsen. Lene Michelsen, projektleder på VVM-undersøgelsen i, præsenterede både resultaterne fra økonomiundersøgelsen og aktiviteterne i den kommende undersøgelse. Her ses PowerPoint-præsentationen fra mødet. DEBAT OG SPØRGERUNDE Panelet bestod ud over Birgitte Henriksen og Lene Michelsen af Steffen Hansen og Søren Baumgarten. Alle fra vejdirektoratet Eyvind Lyngsie Jakobsen, Danmarks Naturfredningsforening i Viborg Eyvind Lyngsie Jakobsen (ELJ) havde tre spørgsmål, der også delvist var rettet til kommunen. Ifølge ELJ har Viborg Kommune planlagt et nyt område til bebyggelse med ca. 500 parcelhuse sydøst for Viborg ved Søndersø, som skal vejbetjenes. Der er mulighed for vejforbindelser til Søndersøvej og til Brunshåbvej, men det er to småveje, som ifølge ELJ ikke kan bære ret meget trafik. ELJ spurgte om, hvordan man havde tænkt sig, at det område skal vejbetjenes. Det andet spørgsmål drejede sig om den midtjyske motorvej, og ELJ nævnte, at Kristian Pihl Lorentzen gik ind for en motorvej fra Hobro mod sydvest og syd om Viborg til Vejlevej og derefter mod syd. ELJ spurgte, hvad man vidste om det, og om det var noget, man tog højde for. ELJ s sidste spørgsmål drejede sig om en ny motortrafikvej mod nordvest mellem Søndre Ringvej og frem til Holstebrovej. Det sker i en forventning om at fortsætte vejen via Stoholm mod Skive. EJL spurgte, om VVM-undersøgelse også omfatter det område vest for Holstebrovej i vejens forlængelse. Niels Juels Gade København K vd@vd.dk EAN Postboks 9018 Telefon vejdirektoratet.dk CVR

2 2 af 7 Birgitte Henriksen (BH) svarede på spørgsmålet om vejbetjening omkring Søndersø syd, at det er noget som i dialog med kommunen vil undersøge nærmere i VVMundersøgelsen. Det er endnu ikke afklaret. I forhold til planerne om den midtjyske motorvej svarede BH, at der endnu ikke er truffet beslutning herom. Transportministeriet har igangsat en række strategiske analyser, hvor en af delanalyserne omfattede en midtjysk motorvej. På spørgsmålet om det videre forløb ved Holstebrovej svarede BH, at det ikke er en del af VVMundersøgelsen at inddrage linjeføringen videre mod nordvest, men at vil lave en kortlægning, der sandsynliggjorde et muligt forløb videre mod Stoholm. Eyvind Lyngsie Jakobsen, Danmarks Naturfredningsforening i Viborg ELJ pointerede, at Kristian Pihl Lorentzen gik ind for en motorvej fra Hobro mod sydvest og syd om Viborg til Vejlevej. Birgitte Henriksen (BH) gentog, at eftersom det ikke er et besluttet anlæg, indgår det ikke som forudsætning i VVM-undersøgelsen. Niels Mortensen, Sydbyen Niels Mortensen (NM) havde et spørgsmål til tilslutningsanlæggene, især ved rute 13, og den såkaldte Stoholmssløjfe (bag Bilka) på Søndre Ringvej. Det er selvfølgelig ikke planlagt endnu, men NM ville godt vide lidt om linjeføring og de tilsluttende veje udformning (broløsning). Steffen Hansen (SH) svarede, at tilslutninger på rute 26 bliver med krydsninger ude af niveau, da vejen skal være en højklasset vej. Det vil sige løsninger med broer og ramper i tilslutningsanlæggene Søren Tange, Sydbyen Søren Tange (ST) spurgte, om man vidste, hvor meget støjen stiger når hastigheden bliver øget fra 80 km/t til 90 km/t. Lene Michelsen (LM) svarede, at hvis man hæver hastigheden fra 80 til 90 km/t, så forøges støjen med ca. 1,3 decibel, og det er vanskeligt at kunne registrere denne forskel med det menneskelige øre. LM tilføjede, at der er muligt at høre, hvordan det lyder ved de medbragte lytteeksempler: Her er eksempler med støjniveauer, hvor hastigheden først er 80 km/t og 90 km/t og derefter 130 km/t. Henning Nygaard, Teglmarken Henning Nygaard (HN) spurgte, hvad man vil gøre dér, hvor rute 13 og rute 26 mødes. HN forventer at rundkørslen skal fjernes.

3 3 af 7 Lene Michelsen (LM) svarede, at først nu skal i gang med at udarbejde forslag til vejprojektet, og udformningen af tilslutningsanlæggene endnu ikke er fastlagt. Det vil dog blive en løsning med ramper, hvor trafikken fra syd kan komme direkte på ringvejen, og trafikken fra nord kan komme sydpå ad Vejlevej. Steffen Hansen (SH)tilføjede, at rundkørslen muligvis skal fjernes. Der arbejdes med forskellige løsningsforslag. Lisbeth Nielsen, Teglmarken Lisbeth Nielsen (LN) spurgte til s beregninger, der viste en stigning i trafikken på i døgnet, næsten 50 %, sammenlignet med Basis 2020, hvor der ingen udbygning sker. LN spurgte, hvor alle de biler kom fra. Lene Michelsen (LM) svarede, at trafikmængderne er beregnet på baggrund af en trafikmodel, hvor der tages højde for de vejprojekter, det allerede er besluttet at gennemføre, kombineret med en trafikmodel for Viborg by, som tager højde for udviklingen i byen. Det er på den baggrund at trafikmængderne i økonomiundersøgelsen er beregnet. Søren Marling, Sydbyen Søren Marling (SM) undrede sig over linjeføringen for motortrafikvejen. Det er lavet den i modsat rækkefølge af hvad man normalt vil gøre. SM anførte, at der i Sydbyen er sket en kraftig udvikling på boligområdet, hvor man har udstykket mange grunde, byggeprojekter er i gang etc. SM mente ikke, det er normal procedure, at man først udstykker grundene, og så bagefter kommer med en ny motortrafikvej tværs igennem det hele. Birgitte Henriksen (BH) noterede sig Sørens synspunkt om, at motorvejen burde have været anlagt først. BH anførte, at det er lidt hønen og ægget. Men nu er der taget en politisk beslutning, om at planlægge vejanlægget. Lene Michelsen (LM) supplerede ved at sige, at linjeføringsforslaget til vejen havde ligget der siden Så det er et spørgsmål, om det er boligerne eller planlægningen af vejen, der er kommet først. Men nu er den fremtidige opgave at få det tilpasset både boliger og vejen. Mogens Hansen, Rindsholm Mogens Hansen (MH) sagde, at han som borger i Rindsholm var meget påvirket af lokaltrafikken og udtrykte håb om, at området ville blive aflastet for trafik. Endvidere udtrykte MH forbløffelse over den store effekt af støjdæmpende asfalt og spurgte, hvad forskellen i prisen var på støjdæmpende og almindelig asfalt. MH anførte ligeledes, at han syntes, det kunne være interessant at indtænke en alternativ linjeføring gående på en jernbaneforbindelse mellem Viborg-Århus. Lene Michelsen (LM) svarede på spørgsmålet om støjreducerende belægning, at der ikke er væsentlig forskel på anlægspriserne, men at holdbarheden af den støjreducerende endnu ikke er kendt, hvilket kan give forøgelse af driftsomkostningerne.

4 4 af 7 Birgitte Henriksen tilføjede, at årsagen til, at man får en god effekt med den støjreducerende asfalt bl.a. er på grund af, at støjen dæmpes meget tæt på kilden nemlig, hvor dækkene rammer belægningen. BH noterede sig MH s forslag om et kollektivt trafikscenario. Det indgår i VVM-undersøgelsen, da Transportministeriet har fokus på kollektive transportmuligheder. Bjarne Jensen, vestlige del af Viborg Bjarne Jensen (BJ) spurgte, om det er af økonomiske grunde at linjeføringen langs Liseborg Plantage er fravalgt. Lene Michelsen (LM) svarede, at der tidligere er undersøgt alternativer, som tager udgangspunkt i rundkørslen ved rute 13 og forsætter langs Liseborg Plantage. Men som det fremgår af trafikberegningerne i økonomiundersøgelsen, vil der køre megen trafik på Søndre Ringvej og Århus, og kun en lille del af trafikken vil have mål i vestbyen (5.000 biler pr. døgn på motortrafikvejen). Søndre Ringvej betjener både fjerntrafik og lokaltrafik, så det var bl.a. derfor den sydlige linjeføring blev fravalgt i tidligere undersøgelser. Tina Martinsen, Teglmarken Tina Martinsen (TM) udtrykte sin beklagelse over, at den tilkørselsmulighed, hun har, til rute 26 via Teglmarken, vil blive sløjfet. Den eneste anden mulighed hun har for at komme ud af området er via Lyngvej, og det er et trafikhelvede i myldretiden især om morgenen uanset i hvilken retning man skal. Birgitte Henriksen (BH) svarede ang. tilkørselsforhold, at det er noget vil undersøge nærmere i tæt dialog med kommunen, og konsekvenserne vil blive belyst i VVM-redegørelsen. Eyvind Lyngsie Jakobsen, Danmarks Naturfredningsforening i Viborg Eyvind Lyngsie Jakobsen (ELJ) spurgte, om der i projektet var taget højde for en evt. tilslutning af en østlig ringvej. Lene Michelsen (LM) svarede, at hvis der er planlagte projekter i kommunen, vil i dialog med kommunen undersøge om konsekvenserne skal indarbejdes i VVM-undersøgelsen. Der blev spurgt om mulighederne for at søge tilskud til støjdæmpning. Lene Michelsen (LM) oplyste at og Banedanmark tilsammen har ca. 20 mio. kr. om året til støjdæmpning langs eksisterende veje og jernbaner, men der kan ikke søges om tilskud. Projekterne bliver prioriteret således at de mest støjbelastede områder afhjælpes først.

5 5 af 7 Susanne, Sydbyen Susanne (S) sagde, hun har hørt, at der vil blive gennemført en ny kortlægning af den nuværende støjbelastning i området. S spurgte, om man kunne redegøre for, hvor der vil være behov for at opsætte støjafskærmning og hvor højt støjniveauet skal være. I 1997 var grænsen omkring 65 db, og nu er der nævnt 68 db, før behov for støjafskærmning bliver vurderet. Lene Michelsen svarede, at støjberegningsmodellen var ændret således at man nu vægter støj om aftenen og om natten højere end om dagen og det er forklaring på 65 db med den gamle model svarer til 68 db efter den nye model. Det er ikke fordi grænseværdien er blevet forøget. I VVM-undersøgelsen vil starte med at vurdere støjforholdene kortlægge støjen og udpege samlede byområder og derefter se, hvad der kan gøres for at afhjælpe generne. Der blev spurgt, om støjen fra den ny vej vil holde sig under grænseværdien for støj. Birgitte Henriksen (BH) svarede, at i forbindelse med udbygningen ved passage af samlede boligområder vil tilstræbe at følge den grænseværdi, som Miljøstyrelsen har udstedt for nybyggeri langs eksisterende veje. Det er dog ikke sikkert på grund af terrænforhold osv. det vil være muligt at gøre det alle steder. Grænseværdien er for nuværende 58 db. vil forsøge at indarbejde støjafskærmning som en del af selve vejprojektet. Der bliver spurgt, hvorfor der er blevet fældet en masse træer. Lene Michelsen (LM) svarede vedr. fældning af træer, at det ville hun finde ud af. Det har efterfølgende vist sig, at grantræerne ud for husene på Gammel Århusvej er blevet fældet på grund af, at de var i så stort forfald, at rydning af hele skråningen var den eneste udvej for at undgå efterfølgende stormfald. Hvis træerne var blevet udtyndet, ville det kunne resultere i, at resten af træerne ville vælte omkuld, da hvert enkelt træ var afhængigt af træerne omkring sig for at holde sig oprejst. Erik Jørgensen, Søndre Ringvej/Koldingvej Erik Jørgensen (EJ) spurgte, om man kunne få løftet sløret lidt for til- og frakørselsramper. Kristian Madsen, Rindsholm Kristian Madsen (KM) nævnte tilkørselen ved Kjellerupvej, hvor det ikke kan lade sig gøre at køre mod Århus. Det giver anledning til tung trafik gennem Rindsholm, og det bør der gøres noget ved. Lene Michelsen (LM) svarede på tilslutningerne ved Koldingvej og Kjellerupvej, at det er en af de opgaver, vil vurdere i det kommende år. vil fastlægge udbygningen og ramperne i tæt dialog med Viborg Kommune.

6 6 af 7 Søren, Sydbyen Søren (S) ønskede at få uddybet, hvordan man måler støjen. Bliver den beregnet som et gennemsnit ud fra antallet af biler, der kører på strækningen, eller går man ud og måler støjen. S har selv målt støjen til over 70 db ved spidsbelastninger. Lene Michelsen (LM) svarede vedrørende støjmålingerne, at det er noget, man beregner. Støjmålinger kan man kun lave, hvis man har en eksisterende situation. Der kan ikke måles i et fremtidig situation, men man kan beregne støjen temmelig præcist. bruger den såkaldte årsdøgnstrafik i beregningerne. Det er et døgn-gennemsnit af den trafik, der kører over et helt år. Derudover tages hensyn til vindforhold, terræn, hastigheden, antallet køretøjer, lastbil andel etc. Der blev spurgt, om man brugte den tilladte hastighed, eller den reelle hastighed. Lene Michelsen,, fortsat LM fortalte, at man benytter den hastighed, der reelt blev kørt, og ikke den skiltede. Mogens Hansen, Rindsholm Mogens Hansen (MH) spurgte til fældningen af grantræerne langs rute 26, og hvilke beplantningsregler der findes langs motortrafikveje. Viborg er markedsført som en grøn kommune, og det bør indtænkes i projektet. MH kunne godt tænke sig, at beplantning vil kunne bruges som støjværn. Lene Michelsen svarede, at i høj grad anvender beplantning langs vejene. Men at der også er regler for rent trafiksikkerhedsmæssigt hvor tæt fx træer må stå i forhold til veje, hvor der bliver kørt med stor hastighed. Steffen Hansen (SH) tilføjede, at man opererede med en sikkerhedszone for, hvor tæt faste genstande og det er uanset om det er træer eller master må stå på en vej. Og den sikkerhedszone er på de fleste steder den officielle hastighed divideret med 10 og så minus 2 dvs. på en vej med 90 km/t, skal der være 7 m ud til faste genstande fra kørebanekanten. Der blev spurgt, hvornår man kunne forvente en afgørelse. Birgitte Henriksen (BH) oplyste, at VVM-redegørelsen forventes at være færdig i oktober Derefter vil den blive sendt i høring. vil annoncere de præcise tidspunkter.

7 7 af 7 Søren Gytz Olesen, ordstyrer Søren Gytz Olesen (SGO) takkede han for fremmødet. Der blev opfordret til at sende brev til, hvis man har et synspunkt. Birgitte Henriksen (BH) takkede ligeledes for fremmødet og udvalgsformanden for hans ordstyrerrolle. Hun takkede for god ro og orden, håbede at alle kom godt og trafiksikkert hjem.

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde Afdelingsleder BIRGITTE HENRIKSEN PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Afdelingsleder Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet VVM-redegørelse

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Søren Gytz Olesen, Viborg Kommune Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet 19.10-19.40

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde KØGE BUGT MOTORVEJEN Borgermøde PLANLÆGNINGSCHEF OLE KIRK PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune Introduktion Planlægningschef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING 24. og 25. AUGUST 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00 Velkomst og baggrund Ole Kirk, Planlægningschef, Vejdirektoratet 19.10 Præsentation af undersøgelserne,

Læs mere

VVm- undersøgelse. Borgermøder november Se Side 2-3

VVm- undersøgelse. Borgermøder november Se Side 2-3 VVm- undersøgelse RUTE 26 ÅRHUS-Søbyvad Rødkærsbro-VIBORG v DEBATOPL ÆG Borgermøder 9. - 11. november 2010 Se Side 2-3 Truust Udgivet af Vejdirektoratet, oktober 2010 TID OG DATO FOR BORGERMØDER Redaktion

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012 Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse Borgermøde 21. august 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg Kommune Allan Oris 19.10 Introduktion Planlægningschef Birgitte Henriksen,

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet Formål med mødet 1. Vejdirektoratet vil gerne give naboerne til Rute 54 et indblik i den VVM-undersøgelse,

Læs mere

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften.

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Det gælder både, når en gulspurv synger og sender blid lyd mod

Læs mere

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst og indledning Byrådsmedlem Christen Dam Larsen, Herning Kommune Planlægningschef Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet

Læs mere

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat 6. marts 2018 Notat Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej Projekt nr.: 230555 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af CVI Godkendt af MAM 1 Indledning formål Niras har på foranledning

Læs mere

Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING BEREGNINGSMETODE STØJGRÆNSER FORUDSÆTNINGER...

Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING BEREGNINGSMETODE STØJGRÆNSER FORUDSÆTNINGER... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDLEDNING... 3 2. BEREGNINGSMETODE... 4 3. STØJGRÆNSER... 5 4. FORUDSÆTNINGER... 6 5. BEREGNINGSRESULTATER... 8 6. KONKLUSION... 9 7. BILAG... 10 2 1. Indledning

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2 VVm-undersøgelse OMFARTSVEJ VEST OM RIBE DEBATOPLÆG >>> Udbygning af rute 11 Borgermøde 30. september 2013 Se Side 2 UDGIVET September 2013 Vejdirektoratet REDAKTION / FOTOS / LAYOUT / TRYK Vejdirektoratet

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev Dato 13. marts 2017 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon 7244 3606 Dokument 17/00417-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev I

Læs mere

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Rute 54 Næstved - Rønnede VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Program for mødet Velkomst Borgmester Knud Erik Hansen, Faxe Kommune Overblik over resultaterne i VVM-undersøgelsen Projektleder

Læs mere

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2 ALSFYNBROEN ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD 1 Formål

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21.

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde 21. juni 2018 Indledende idé- og forslagsfase Dagsorden - Møde fra kl. 19-21 Velkomst

Læs mere

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller 4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller Dato 9. maj 2018 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse Borgermøde d. 14. juni 2017 Lunderskov Dagsorden for borgermødet Velkomst Poul Erik Jensen, Udvalgsformand for Plan- og Boligudvalget, Kolding Kommune

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Projekt fra idé til færdigt anlæg Rute 54 Trafikale problemstillinger Årsdøgntrafik: ca.

Læs mere

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Maj 2012 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING OPGAVEBESKRIVELSE

Læs mere

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015):

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015): Notat om støj i Hvissinge Øst Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk Tlf.: 4323 6100 Den generelle støj I forbindelse med Glostrup Kommunes planlægning og byggemodning af Hvissinge

Læs mere

Trafikale beregninger af langsigtede vejprojekter i hovedstadsområdet

Trafikale beregninger af langsigtede vejprojekter i hovedstadsområdet Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 B 14 Bilag 7 Offentligt Dato 21. marts 2016 Sagsbehandler Ulrik Larsen/Anette Jacobsen Mail ul@vd.dk Telefon Click here to enter text. Dokument 16/03770 Side Trafikale

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Vejdirektoratet Vejplan- og miljøafdelingen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Placering af motorvejen Motorvejen går tværs igennem vores lokalområde

Læs mere

Til Hærvejskomiteen. Dokumenttype Rapport. Dato September 2013 HÆRVEJSMOTORVEJEN DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER

Til Hærvejskomiteen. Dokumenttype Rapport. Dato September 2013 HÆRVEJSMOTORVEJEN DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER Til Hærvejskomiteen Dokumenttype Rapport Dato September 2013 HÆRVEJSMOTORVEJEN DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER DOBBELTSYSTEM MED SPAREDE INVESTERINGER Revision 1 Dato 2013-09-18 Udarbejdet af APO

Læs mere

REDUCEREDE STØJGENER EFTER UDVIDELSEN AF MOTORRING 3

REDUCEREDE STØJGENER EFTER UDVIDELSEN AF MOTORRING 3 Artikel til Trafik og Veje hbe/lykk/lmi/26-10-2011 REDUCEREDE STØJGENER EFTER UDVIDELSEN AF MOTORRING 3 Lykke Møller Iversen, Vejdirektoratet, Vejteknisk Institut, lykk@vd.dk Hans Bendtsen, Vejdirektoratet,

Læs mere

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Holstebro og Mejrup (st. 10,2-16,6) og Nordre Ringvejs forlængelse Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen HOLSTEBRO Holstebro- motorvejen

Læs mere

Projektet Holstebromotorvejen, delstrækningen Ljørring - Sinding

Projektet Holstebromotorvejen, delstrækningen Ljørring - Sinding 1 Projektet Længdeprofil 2014 2015 2016 2017 2018 Anlægslov Linjebesigtigelse Forundersøgelser (arkæologi, geoteknik) Jordfordeling Detailbesigtigelse Ekspropriation af hele ejendomme Ekspropriation, broer

Læs mere

Tilslutningsanlæg 53 ved Skanderborg Syd. Informationsmøde den 25. august 2015

Tilslutningsanlæg 53 ved Skanderborg Syd. Informationsmøde den 25. august 2015 Tilslutningsanlæg 53 ved Skanderborg Syd Informationsmøde den 25. august 2015 Program Velkomst til mødet borgmester Jørgen Gaarde Præsentation af projekt Vejdirektoratet Påvirkning af trafik på Vroldvej

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 178 Offentligt DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. Januar 2012 11/14954 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3333 Transportministeriet Center for

Læs mere

Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov

Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov Referat af borgermøde d. 9. april 2013, Bramming Kultur & Fritidscenter, Esbjerg Kommune Indledning Der var 37 fremmødte ud over de tilstedeværende fra Banedanmark.

Læs mere

På figur 2 og figur 3 er de anvendte linjeføringer for de to alternative vejføringer vist.

På figur 2 og figur 3 er de anvendte linjeføringer for de to alternative vejføringer vist. NOTAT Projekt Omfartsvej omkring Løjt Kirkeby Kunde Aabenraa Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-01-20 Til Fra Anne Bjorholm Stig Grønning Søbjærg 1. Indledning Dette notat omhandler en screening af de samfundsøkonomiske

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018 Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest Informationsmøde 16. maj 2018 Program Velkomst Gennemgang af projektet og tidsplanen Ekspropriation Støjbekæmpelse langs statsvejene 20

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. marts 2013.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. marts 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 15. marts 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan 1. Resume Støjhandlingsplanen er en opfølgning på Bekendtgørelse

Læs mere

E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN

E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN VVM- UNDERSØGELSE E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN DEBATOPL ÆG DEBATOPL ÆG OPGRADERING AF E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN TYSKLAND OG DANMARK HAR INDGÅET EN TRAKTAT OM

Læs mere

Støjens pris i planlægningen! Hans Bendtsen, Vejdirektoratet/Vejteknisk Institut Jakob Fryd, Vejdirektoratet/Vejplan- og miljøafdelingen

Støjens pris i planlægningen! Hans Bendtsen, Vejdirektoratet/Vejteknisk Institut Jakob Fryd, Vejdirektoratet/Vejplan- og miljøafdelingen Støjens pris i planlægningen! Hans Bendtsen, Vejdirektoratet/Vejteknisk Institut Jakob Fryd, Vejdirektoratet/Vejplan- og miljøafdelingen Trafikdage 23-24 august 2010 AALBORG Universitet Anbefaling fra

Læs mere

Projektet Holstebromotorvejen, strækningen Aulum-Snejbjerg

Projektet Holstebromotorvejen, strækningen Aulum-Snejbjerg 1 Projektet Længdeprofil Tidsplan for delstrækningen Aulum-Snejbjerg (st. 40-49.94) 2014 2015 2016 2017 2018 Anlægslov Forundersøgelser og arkæologi Linjebesigtigelse Jordfordeling Detailbesigtigelse Motorvejen

Læs mere

RUTE 26 VVM-UNDERSØGELSE VIBORG V-RØDKÆRSBRO OG SØBYVAD-AARHUS

RUTE 26 VVM-UNDERSØGELSE VIBORG V-RØDKÆRSBRO OG SØBYVAD-AARHUS DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juli 2011 11/10125 Lene Michelsen lmi@vd.dk 7244 2667 Mia Stampe Lagergaard msl@vd.dk 7244 3632 RUTE 26 VVM-UNDERSØGELSE VIBORG V-RØDKÆRSBRO OG SØBYVAD-AARHUS

Læs mere

Vedr. Omfartsvej ved Løjt Kirkeby

Vedr. Omfartsvej ved Løjt Kirkeby Vedr. Omfartsvej ved Løjt Kirkeby Indhold Resume Referat fra byrådsmøde inkl. sagsfremstilling. Bilag til byrådsmøde s. 1 s. 2 s. 7 Resume: Løjt Kirkeby får ikke en omfartsvej Borgere på Løjt Land har

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad Besigtigelse oktober 2018 Station 169.670 182.300 Vejdirektoratets deltagere Projektchef Robin Højen Madsen Ingeniør - vej Per Øster Ingeniør

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE

REFERAT AF BORGERMØDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. oktober 2013 13/14609 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3694 REFERAT AF BORGERMØDE EMNE Borgermøde om VVM-undersøgelsen af rute 34 Haderup Omfartsvej TIDSPUNKT

Læs mere

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER ON Arkitekter 29. april 2015 MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER Beregning af vejstøj PROJEKT Møllerens Hus, Rønde - Vejtrafikstøjberegninger ON Arkitekter Projekt nr. 220944 Version 1 Udarbejdet

Læs mere

Notat. 1 Indledning. 2 Forudsætninger. 3 Trafikale data. Ullerødbyen i Hillerød Kommune. Sag: Støjberegning. Emne: Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune

Notat. 1 Indledning. 2 Forudsætninger. 3 Trafikale data. Ullerødbyen i Hillerød Kommune. Sag: Støjberegning. Emne: Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune Notat Sag: Emne: Til: Fra: Ullerødbyen i Hillerød Kommune Støjberegning Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune Jakob Høj Notatnummer: 2219011.01 7. november 2005 Rev.: 1 1 Indledning I dette notat beskrives

Læs mere

Støjkortlægning efter tiltag

Støjkortlægning efter tiltag Støjkortlægning efter tiltag Støjskærme ved Birkedalshusene Støjvold øst for Hillerødmotorvejen Hastighedsreduktion Borgmester Jespersens Vej Kollekollevej (ét kørespor) Støjreducerende asfalt på Dele

Læs mere

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91.

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91. 30. august 2016 - semi Notat om vejstøj langs Volderslevvej efter Energivejs forlængelse Formål Formålet med beregningerne er følgende: Metode 1. Undersøge, hvor meget støjbelastningen af boliger langs

Læs mere

Borgermøde i Kastrup. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Kastrup. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Borgermøde i Kastrup 07.06.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Dato 7. marts 2018 Sagsbehandler Elisabeth Krog Mail elk@vd.dk Telefon Dokument 18/04066-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Som led i finansloven

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

Fredensborg Kommune. Borgermøde A6

Fredensborg Kommune. Borgermøde A6 Fredensborg Kommune Borgermøde A6 Program 17.00 Velkomst v/ Freja Brabæk Kristensen, formand for Udvalget for Infrastruktur og Teknik 17.10 Præsentation af analysen v/ Jakob Høj fra MOE Tetraplan 17.50

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde Indledning Formål med borgermødet At præsentere baggrunden for projektet At orientere

Læs mere

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer.

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer. Civilingeniør Lone Reiff, Afdelingen for trafiksikkerhed og miljø, Vejdirektoratet, Niels Juels Gade 13, Postbox 1569, 1020 København K, Tlf.: 33 93 33 38, Fax 33 93 07 12, E-mail: LRE@VD.DK Dette paper

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet.

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet. Hørsholm Kommune Forlægning af Lågegyde Beregning af trafikstøj Miljømåling - ekstern støj Rapport Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten Debatoplæg VVM-undersøgelse April 2015 VVM-undersøgelse af den fremtidige Nordhavnstunnel 4 Politisk aftale Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni

Læs mere

VVM-UNDERSØGELSE OM UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR

VVM-UNDERSØGELSE OM UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. oktober 2010 10/12732 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 VVM-UNDERSØGELSE OM UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR RESUME AF INDLEDENDE

Læs mere

hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje

hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje Udgivet af Januar 2013 ISBN 9788770603089 WEB ISBN 9788770603102 oplag 250 stk. Når du får et stort vejanlæg som nabo På de næste sider finder du en tidsplan

Læs mere

Borgermøde i Hammel indledende VVM-høring om udbygning af rute 26 TIDSPUNKT

Borgermøde i Hammel indledende VVM-høring om udbygning af rute 26 TIDSPUNKT DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 23. februar 2011 Lene Michelsen lmi@vd.dk 7244 3667 Mia Stampe Lagergaard msl@vd.dk 7244 3632 REFERAT EMNE Borgermøde i Hammel indledende VVM-høring om udbygning

Læs mere

Afgørelse af klage over nedlæggelse af del af offentlig sti

Afgørelse af klage over nedlæggelse af del af offentlig sti Dato 12. april 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/04940-4 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedlæggelse af del af offentlig sti Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE

REFERAT AF BORGERMØDE REFERAT AF BORGERMØDE EMNE Borgermøde om omfartsvej ved Ribe TIDSPUNKT Mandag d. 30. september kl. 19-21 STED Ribe Handelsskole Antal deltagere: ca. 70 Program: 1. Velkomst 2. Introduktion 3. Gennemgang

Læs mere

TRAFIKSTØJ ER DET ET PROBLEM? ER DER LØSNINGER?

TRAFIKSTØJ ER DET ET PROBLEM? ER DER LØSNINGER? TRAFIKSTØJ ER DET ET PROBLEM? ER DER LØSNINGER? Allan Jensen, afdelingsleder, Rambøll Tlf. 51615812 aaj@ramboll.dk DECIBEL OG GRÆNSEVÆRDIER 58 db udendørs ved boliger Grænseværdien er vejledende for nyt

Læs mere

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Vejdirektoratet De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Statsvejnettet 1/1-2017 Udgør 3.803 km* 1.205 km er motorveje Det svarer til ca. 5% af det samlede offentlige vejnet i Danmark (74.558 km)

Læs mere

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE)

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Dagsorden 1. Velkomst 2. Baggrund Anlægslov og VVM-undersøgelser 3. Status for Ringvejen v/holbæk Kommune 4. Tidsplan

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse 2. 3. maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse St. 4,0 7,70 Vejdirektoratet viser vejens konsekvenser

Læs mere

Der var på byrådsmødet en generel opfordring til, at alle der havde bemærkninger til projektet, skulle anmode om foretræde for Teknisk Udvalg.

Der var på byrådsmødet en generel opfordring til, at alle der havde bemærkninger til projektet, skulle anmode om foretræde for Teknisk Udvalg. Notat Side 1 af 8 Til Til Kopi til Bering - Beder vejen Teknisk Udvalg Drøftelse På byrådsmødet onsdag d. 25. maj 2016 blev sag nr. 9 Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen, Endelig behandlet. Der

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0 Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å Vejdirektoratets deltagere 2 Områdechef Svend Kold Projektleder Janie

Læs mere

Hillerødmotorvejens forlængelse

Hillerødmotorvejens forlængelse Hillerødmotorvejens forlængelse Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelsen Informationspjece - juni 2017 VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse I denne pjece kan du læse om baggrund,

Læs mere

Vejdirektoratet. 8 maj 2017

Vejdirektoratet. 8 maj 2017 Vejdirektoratet 8 maj 2017 Vejdirektoratet Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Er en del af: Vores opgaver består primært af: Motorveje Motortrafikveje Hovedlandeveje Broer Planlægning Vi undersøger

Læs mere

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Projekt Den nye bane København-Ringsted Fagområde: Orienteringsmøde vedr. skærende veje Mødedato/tid 5. sep 2013 Næste mødedato/tid: - Referent

Læs mere

Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg

Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Dato: November 2014 Oplag: 150 stk. Redaktion, tekst, layout og tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet, 2014 2 Støjskærm

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 18,80-21,40 fra Savstrup Å til Lindholtvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 18,80-21,40 fra Savstrup Å til Lindholtvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0 Delstrækning 18,80-21,40 fra Savstrup Å til Lindholtvej Vejdirektoratets deltagere 2 Områdechef Svend Kold Projektleder Janie

Læs mere

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger.

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger. STØJNOTAT Projekt Vejtrafikstøjberegning Skyttemarksvej, Næstved Kunde Næstved Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-06-24 Fra Jacob Storm Jørgensen og Allan Jensen, Rambøll 1. Indledning Næstved Kommune har bedt

Læs mere

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009 PROGRAM: Velkomst v/, Teknik- og Miljøforvaltningen Indsigelser skal fremsendes til Teknik- og Miljøforvaltningen senest d. 14. september

Læs mere

Dette brev indeholder betragtninger vedrørende tre områder, som vi mener skal og bør behandles indenfor en rimelig horisont:

Dette brev indeholder betragtninger vedrørende tre områder, som vi mener skal og bør behandles indenfor en rimelig horisont: Værløse 8.7.2014 Til Center for drift og Teknik, Furesø kommune. Ang. Høring om kommunens støjhandlingsplan 2014. Grundejerforeningen Kollekolleparken er kendetegnet ved at være en af de mest støjbelastede

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Rapport 5. juli 2019 JN/TSO/støj.05.07.19 Sag: 18.296 Antal sider: 12 Til Sag Emne : Dominia A/S KAB : Roholmparken : Støj fra vejtrafik 1 Indledning I forbindelse med projekteringen af ny bebyggelse til

Læs mere

Høringsspørgsmål og -svar til støjhandlingsplanen 2008-2013

Høringsspørgsmål og -svar til støjhandlingsplanen 2008-2013 Høringsspørgsmål og -svar til støjhandlingsplanen 2008-2013 DELTA - Venlighedsvej 4-2970 Hørsholm - Tlf. 72 19 40 00 - Fax 72 19 40 01 - www.delta.dk - CVR nr. 12275110 Bilag 1 Ballerup Kommune Forslag

Læs mere

REFERAT af borgermøde om Forslag til støjhandlingsplan

REFERAT af borgermøde om Forslag til støjhandlingsplan REFERAT af borgermøde om Forslag til støjhandlingsplan 2013-2018 Data om mødet Dato: 30. april 2013 Tid: Kl. 19.00-21.00 Sted: Kantinen, Rådhuset, 5. sal Mødedeltagere: Borgmester, Søren P. Rasmussen Formand

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Rute 54 Næstved-Rønnede ORIENTERINGSMØDE

FORUNDERSØGELSE. Rute 54 Næstved-Rønnede ORIENTERINGSMØDE FORUNDERSØGELSE Rute 54 Næstved-Rønnede ORIENTERINGSMØDE Projektleder Ulrik Larsen Dagsorden: Politiske aftaler Hvad er en forundersøgelse Trafikale problemstillinger Løsningsforslag Konsekvenser Trafik,

Læs mere

Støjgener fra motorvejen

Støjgener fra motorvejen Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 6 Offentligt Støjgener fra motorvejen E20/E45 mellem afkørsel 62 til 64 Hvorfor er jeg her i dag? En dejlig sommerdag, hvor det skal gøre godt med lidt koldt

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Deltagere 2 Projektleder John Kjærsgaard Landinspektør Karin Møller- Clausen Ingeniør (projekt)

Læs mere

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 PROGRAM 12.30 Velkomst og præsentation Formål med mødet Strategi for udbud og overvejelser - ved

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

R E F E R A T af møde om «VVM forhøring - Forlængelse af Firskovvej , kl »

R E F E R A T af møde om «VVM forhøring - Forlængelse af Firskovvej , kl » LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Journalnr.... : 05.00.00-G01-30-14 Dato... : 23-08-2017 Ref.... : EVAML/BOHEL/ODM/TRYBJ Mødedato... : 21-08-2017 Mødenr.... : 1 R E F E R A T af møde om

Læs mere

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO DECEMBER 2015 MARIAGERFJORD KOMMUNE MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Følsomhedsberegninger - rejsetid og rejseafstand. Region Midtjylland. Teknisk notat. 1 Baggrund. 2 Grundlag for beregninger

Indholdsfortegnelse. Følsomhedsberegninger - rejsetid og rejseafstand. Region Midtjylland. Teknisk notat. 1 Baggrund. 2 Grundlag for beregninger Region Midtjylland Følsomhedsberegninger - og rejseafstand Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ AARHUS KOMMUNE BERING-BEDER VEJEN AFKLARENDE SPØRGSMÅL VEDRØRENDE TRAFIKSTØJ (FORSLAG A) ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

2. etape af Kalundborgmotorvejen

2. etape af Kalundborgmotorvejen 2. etape af Kalundborgmotorvejen - Referat af 1. møde i Naboforum 6. april 2016 Dato 12. april 2016 Sagsbehandler AEL Mail ael@vd.dk Telefon 7244 3621 Dokument 16/04813-1 Side 1/5 Emne Naboforum 1. møde,

Læs mere

VVM-UNDERSØGELSE AF MOTORVEJ HERNING- HOLSTEBRO

VVM-UNDERSØGELSE AF MOTORVEJ HERNING- HOLSTEBRO DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 2. august 2011 Leif Hald Pedersen lhp@vd.dk 7244 3606 VVM-UNDERSØGELSE AF MOTORVEJ HERNING- HOLSTEBRO Referat af indledende borgermøde mandag d. 30. maj 2011 i

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018 Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus S - Aarhus N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Informationspjece - september 2018 VVM-undersøgelse af udbygning af E45 Østjyske Motorvej fra

Læs mere

Samrådsspørgsmål BG og BH

Samrådsspørgsmål BG og BH Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 503 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål BG og BH Side 1 af 11 Spørgsmål BG & BH Spørgsmål BG: Hvad er årsagen til, at

Læs mere

VEJLAUGET MUNKEKÆR. Byggeleder Mads Johansen, sekretariatschef Berit Jendal og Edmund Libst fra Vejlauget ved informationsmødet den 14. marts 2016.

VEJLAUGET MUNKEKÆR. Byggeleder Mads Johansen, sekretariatschef Berit Jendal og Edmund Libst fra Vejlauget ved informationsmødet den 14. marts 2016. 1 VEJLAUGET MUNKEKÆR Resumé af informationsmøde for medlemmerne af Vejlauget Munkekær den 14. marts 2016 med BaneDanmark om støjholdene i forbindelse med den nye jernbanelinie Formanden for Vejlauget Munkekær,

Læs mere

Fælles indspil til statslige investeringer i trafikal infrastruktur

Fælles indspil til statslige investeringer i trafikal infrastruktur Fælles indspil til statslige investeringer i trafikal infrastruktur udarbejdet af Region Midtjylland og de 19 kommuner i den midtjyske region i 2013 og opdateret i januar 2019 Indledning Region Midtjylland

Læs mere

NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED

NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED KRYDSNING AF SUSÅEN PÅ EN HØJBRO SUPPLERENDE VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst Borgmester Henning Jensen, Næstved Kommune Introduktion Planlægningschef

Læs mere

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91.

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91. 13. september 2016 - semi Notat om vejstøj langs Volderslevvej efter Energivejs forlængelse, 2. udgave Formål Formålet med beregningerne er følgende: Metode 1. Undersøge, hvor meget støjbelastningen af

Læs mere