Bogen Grafisk design Kay Werner Schmidt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bogen Grafisk design Kay Werner Schmidt"

Transkript

1 Bogen Grafisk design Kay Werner Schmidt

2 Opslag i bogen Grafisk design trykt i 18 farver.

3 Hvorfor købe bogen Grafisk design? På foregående side så du et opslag trykt i 18 farver. Er det virkelig nødvendigt? Ja! Når du vil opleve den ægte vare, så må du se og mærke den for at kende den! Bogen Grafisk design beskriver ikke kun grafiske designeffekter. De er fysisk i bogen. Hvis du arbejder med grafisk design, giver bogen dig viden og inspiration, så du kan tilbyde dine kunder en løsning, der skiller sig ud fra mængden. Er du indkøber af grafisk design, er du klædt bedre på, når du har læst bogen. Derfor bør du købe bogen! Downloads På kan du hente uddybende materiale under menuen»bogen Grafisk design«. Under»Downloads«finder du blandt andet: Appendiks I bogen er en del henvisninger til uddybende materialer om respektive emner i bogen. Nye kapitler Her kan du se nye kapitler og nogle af de udkast der ikke blev plads til i selve bogen. Under Downloads kan du desuden hente bogens indholdsfortegnelse, forord, referencefiler og fotografier. Andy Warhol-inspireret illustration designet for C. Jul. Uttenthal A/S i forbindelse med firmaets 100 år jubilæum.

4 Uddrag af introduktion ved forlægger Jørgen Vester»Udgivelsen af denne bog er konsekvensen af, at jeg opfordrede Kay Werner Schmidt til at skrive om sit arbejde som professionel designer. Svaret var et omgående nej. Jeg gentog opfordringen i forbindelse med vores samarbejde om forlagets katalog, og afslaget kom nu noget langsommere for så at blive til overvejelser. Derefter blev beslutningen taget, og den betød også, at der ikke ville blive tale om de sædvanlige kompromiser, som forlæggerens kræmmersjæl ofte forfalder til. Skal det være, så skal det være!«læs hele introduktionen under Downloads. Opslag trykt i cmyk og cmyk plus rød. Uddrag af forord ved Kay Werner Schmidt»Det er ofte et spørgsmål om ordvalg, men i sidste ende handler grafisk design om markedsføring. Jeg designede på et tidspunkt et katalog for en kunstmaler, der skulle holde udstilling med sine nye billeder. Da vi sidder med det trykte katalog, siger jeg, at det er en flot salgsbrochure, hvorefter kunstneren plirrer med øjnene. Han kan ikke snuppe at hans katalog bliver betegnet som en salgsbrochure, selv om det præcis er dét, det er!«læs hele forordet under Downloads. Opslag trykt i cmyk og cmyk plus grøn.

5 Grafisk design en lærerig bog Bogen er egentlig skrevet til vore dygtige studerende og elever inden for grafisk design, men også garvede designere kan hente inspiration og måske et par nyttige håndværkertricks. Marketingfolk kan få større indsigt i den daglige produktion inden for grafisk design og på ledelsesniveau giver bogen jordnære eksempler på markedsføring i en praktisk hverdag. Andre faggrupper f.eks. tekstforfattere, fotografer, prepressmedarbejdere og trykkere kan få et bredere indblik i hele spektret inden for grafisk kommunikation. Opslag trykt i fire og syv farver. Markedsføring og håndværk I bogen ses flere eksempler på markedsføring af grafiske virksomheder. Med udgangspunkt i markedsføringen af disse virksomheder falder det naturligt at se på de tekniske områder inden for den grafiske industri. F.eks. beskrives og illustreres duplex-varianter i forbindelse med en annoncekampagne for en af den tids store reprovirksomheder: HighTech Repro. Dermed er bogen en beskrivelse af markedsføring i praksis og håndværk for den lidt øvede. Opslag trykt i cmyk og Hexachrome.

6 Årets bog Forening for Boghaandværk har i 2004 udvalgt Grafisk design i kategorien fagbøger med denne motivering: Et monument: ikke mindst i kraft af den enorme præstation, der er investeret i at lave en bog, der på et højt niveau formidler især de teknisk/praktiske sider og muligheder i moderne repro og trykteknik og tilmed med en vægt på ikke mindre end tre kilo! Kay Werner Schmidt har her skabt en bog, der kommer til at stå som en milepæl i den danske grafiske branche i mange år. Der omtales ikke tips og tricks til anvendelsen af software»hvilke knapper, der skal trykkes på«; vinklen er at forklare processer og teknikker i relation til, hvad man kan og vil opnå. Her beskrives alt lige fra gråbalancer, dublex, Hexacrome, Pantone-farver til UV-lak, folietryk, udstansninger og tryk på forskellige papirtyper. Alt sammen med forklarende illustrationer fra opgaver løst i praksis. Og intet middel er sparet for at nå det ypperste: nogle ark er trykt med helt op til 18 farver. Samlet set er bogen et eksempel på fremragende teknisk håndværk, som ikke er set i mange årtier og som formentlig ikke vil blive gentaget i mange år fremover. Henrik Birkvig Diplom Forening for Boghaandværk har desuden tildelt forfatteren diplom»for fremragende faglig indsats i 2004«. På de følgende sider ses et udpluk på markedsføring af forskellige virksomheder.

7 HighTech Repro en prepressvirksomhed Markedsføringen af virksomheden HighTech Repro er et af bogens eksempler på en række tiltag i den praktiske hverdag. At virksomheden ikke længere eksisterer, er i denne sammenhæng uden betydning. I bogen ses hvordan et nyt logo løfter virksomhedens visuelle identitet ligefra brevpapir og visitkort til imagebrochure. I bogen illustreres hvordan logo og logotype er designet, så det fungerer optimalt både visuelt og trykmæssigt. HighTech Repro verdens største farveskala Som led i markedsføringen af HighTech Repro fremstilles en skala til udvælgelse af kombinationer i 4-farvesystemet. I bogen gennemgåes hvorfor farveskalaen blev fremstillet. Samtidig ser du hvordan en farveskala er bygget op og hvordan den fungerer. På den måde tager bogen ofte afsæt i en markedsføringsopgave med baggrund i hvorfor opgaven blev iværksat og hvordan det blev gjort. Hvorfor er markedsføringen hvordan er håndværket.

8 Uttenthal det lille extra pift I markedsføringen af virksomheden C. Jul. Uttenthal A/S dukker mange af de frække designeffekter op, som man ofte vælger fra hvis budgettet er stramt. Her ses efterbehandling med kachering, partiel UV lak, folietryk i mange varianter, holografitryk, skrabefarver og præg. Alle disse lækre effekter ses fysisk i bogen. Viften du ser på denne side er et produktkatalog med eksempler på efterbehandling af tryksager. Viften bliver så centralt et element i markedsføringen, at den i en periode er firmaets logo. Kapitlet om efterbehandling er omfangsrigt. Mere efterbehandling på et mini-seminar C. Jul. Uttenthal A/S, Kolbye A/S og Metropol Bogbinderi A/S slår sig sammen og holder et seminar om det de alle tre er specialister i: Efterbehandling. I markedsføringen af seminaret dukke nye fagudtryk op, f.eks. udstansning. I bogen ses også hvordan de to sidstnævnte virksomheder hjælpes med materiale til seminaret og deres fremtidige markedsføring.

9 Målgruppe og budskab Grafisk design er markedsføring. Og markedsføring handler om målgrupper og budskaber og hvad du vil opnå med den opgave du skal i gang med. melse af hvordan layoutet kan se ud eller i det mindste hvordan det ikke skal se ud. Postordrekatalog til japanske kvinder Scandinavian Design er et postordrekatalog eller rettere et magasin. Målgruppen er japanske kvinder mellem 20 og 40 år. I bogen gennemgåes det store forarbejde med tilrettelægning, når et katalog bygges op helt fra bunden. Er målgruppen unge mænd og handler opgaven om internetadgang via mobiltelefonen, så har du sikkert en fornem-

10 Ud&Sælg et markedsføringsblad Ud&Sælg er et personaleblad for DSB. Her markeres ikke fødselsdage og receptioner. Bladet er intern markedsføring til den del af personalet der har kundekontakt. Primært sælgere, men også togpersonalet er målgruppe. I bogen ses eksempler på hvordan der kan sættes liv i et personaleblad. Robotdirigenten en metafor Med en metafor kan komplekse budskaber fortælles på en let og fordøjelig måde. Her er det»maestro of Robots«der fortæller om software til styring af svejserobotter i skibsværftsindustrien. I bogen ses hvordan dirigenten er midtpunkt i et univers der også rummer komponist, instrumenter og medarbejdere.

11 Smagsprøver på håndværket De næste sider er eksempler på bogens håndværksmæssige indhold. I bogen vises eksempler på duplex trykning af billeder i to farver. Her ses to varianter af sort og Pantone varm grå 5. Opslaget du ser her starter med scanning af et billede i sort/hvid med justering af højlys, skygger og mellemtoner. Herefter duplex varianter og til sidst hvordan du gengiver et sort/hvid billede i 4-farve uden farvestik. Derefter falder emnet naturlig på en neutral gråbalance... Neutral gråbalance Et af de få steder hvor bogen er teknisk, er den til gengæld meget teknisk. Her er en fyldestgørende gennemgang af en neutral gråbalance. En sort/hvid illustration med felter i spring fra 1-36% i sort farve er også trykt i cmyk med angivelse af rasterværdierne i separationen der er anvendt i bogens trykning. Under Downloads kan du hente»greyscale«og konvertere den til cmyk med din egen computers indstilling. Så kan du sammenligne cmyk-værdierne. Se også Appendiks»App96«under Downloads.

12 Trykteknik Her gennemgåes de væsentligste principper for farverum i den trykte verden. Det starter med en trykfarve: Sort på det hvide papir. På dette opslag er antallet af farver begrænset, men et par farvekridt forklarer hurtigt hvad det hele går ud på. Mere trykteknik Med fire farvekridt i cyan, magenta, gul og sort illustreres hvordan 4-farvesystemet fungerer. Og hvad sker der med farverummet i 4-farvesystemet, når du maler med yderligere et farvekridt? I bogen ses hvordan en mørkeblå specialfarve løfter oplevelsen af en aftenhimmel. Det kræver naturligvis trykning med en ekstra farve ialt fem farver.

13 Endnu mere trykteknik Med seks og syv farver i separationen giver forklaringen med farvekridt mere mening. På en let forståelig måde viser bogen hvordan Hexachrome og 7-farve fungerer. Når farvernes brillans skal vises på tryk er der ingen genveje i Photoshop her må de rigtige farver trykkes. Derfor er dette opslag trykt i cyan, magenta, gul, sort, Hexachromeorange, Hexachromegrøn, rød, grøn og blå samt en specialgrå der er trykt igennem hele bogen. Pantone farvesystem den grafiske branches farver Her ses de tretten grundfarver i Pantone s farvesystem. Tretten kulører og sort på det hvide papir. Med tretten farver på paletten illustreres og forklares hvordan farvesystemet fungerer, med de tre nøgleord inden for farvelære: Kulør, lyshed og mætning. Man kan ikke forklare farver uden at se dem. Derfor er dette opslag trykt i farver.

14 Pantonefarver gengivet i 4-farvesystemet Har du aldrig rigtig forstået hvorfår ikke alle Pantonefarver kan gengives i 4-farvesystemet, så læs dette kapitel. Det handler ikke om dårlig trykkvalitet hos det ene eller det andet trykkeri. Det handler om fysik. Og dét både vises og forklares entydigt i bogen! 4-farve og Hexachrome I bogen ses forskellen på 4- farve og Hexachrome (6-farve). Grundfarverne (cyan, magenta og gul) er ikke helt ens i de to systemer. Derfor er dette kapitel trykt i 4+6+1, så du ser de helt rigtige farvenuancer i de to systemer. I dette kapitel ses flere billeder gengivet både som 4-farve og Hexachrome. (4+6 trykfarver). Som bekendt gror træerne ikke ind i himmelen, men der er megen viden at hente i Hexachrome...

15 4-farve plus en rød specialfarve Her og på de følgende sider ser du nogle eksempler på 4-farve plus specialfarver. Eksemplerne er vist som før-og-efter med de respektive farver. I bogen ses hvordan det fungerer og hvordan du trimmer separationerne. Se også Appendiks»App217«. Hent filen»porsche«under Downloads og se billedet i fuldt farveomfang på din egen skærm. 4-farve plus varm gul og orange Hvad betyder original-lighed når det handler om at få»knald på farverne«? Nogle gange må du sprænge rammerne og dine kunder vil elske dig for det!

16 4-farve plus specialgrøn I bogen ses hvad der sker når du trykker en selvlysende grøn farve ind i 4-farvesystemet. Bogen giver også opskriften på hvordan det gøres. I bogen ses de væsentligste faser i processerne, når godt gammeldags litografisk håndværk kombineres med vor tids billedbehandling på computer. 4-farve kontra Hexachrome Med orange og grøn i Hexachrome er farverummet større end 4-farvesystemet. Her ses hvad den ekstra orange farve kan gøre ved en appelsin. Mange af disse eksempler i forskellige farverum kan også give god viden og inspiration, når du kun bruger én ekstra farve. Appelsinen her kan også justeres i almindelig 4-farve, hvis du har en ekstra orange farve med i separationen.

17 4-farve kontra 7-farve Cmyk plus rgb (rød, grøn og blå) er 7-farve. De færreste vil nogensinde arbejde med 7-farvetryk, men bogen giver en god forståelse for hvordan farverne ser ud i 7-farve frem for 4-farve. Og den viden er god at have når kunderne spørger om hvorfor farverne i cmyk-farverummet er så begrænsede. Hent filen»flasker«under Downloads og se billedet i fuldt farveomfang (rgb) på din egen skærm. Se også Appendiks»App253«. Downloads til bogen Hent filerne på under»bogen Grafisk design«. Appendiks (1) App16.pdf App19.pdf App96.pdf App117.pdf App120.pdf App122.pdf App133.pdf App134.pdf App138.pdf App141.pdf App159.pdf App161.pdf App217.pdf App253.pdf App280.pdf App309.pdf App375.pdf App411.pdf App474.pdf Nye kapitler (2) A Zebra Soft B Green Band C Sword and Crown D Brasso E Smørblomst F Antidot H Kernetømmerhytten Fotogalleri (3) Lyn1.jpg Lyn2.jpg Lyn3.jpg Nat1.jpg Nat2.jpg Nat3.jpg Regnbue1.jpg Regnbue2.jpg Regnbue3.jpg Sky1.jpg Sky2.jpg Sky3.jpg Solnedgang1.jpg Solnedgang2.jpg Solnedgang3.jpg Intro (4) Forord.pdf Introduktion.pdf Indholdsfortegnelse.pdf Referencefiler (5) Art.jpg Flasker.jpg Porche.jpg Greyscale.jpg Udskydning.pdf

18 Triangle Colorscale CMYK GUIDE På kan du se mere om udvidelse af farverummet. Under»Intro«finder du»cmyk XTRA«. Her kan du downloade filen»11. CMYK XTRA The easy way to HIFI colors«og se hvordan du udvider farverummet i cmyk. Hele siten er»en lille fagskole«om muligheder og begrænsninger i cmyk. Har du svært ved at sætte farver sammen? Køb bogen CMYK GUIDE Composing Colors og bliv bedre til at sammensætte farver. På kan du læse mere under menuen»cmyk GUIDE Composing Colors«. CMYK GUIDE Composing Colors ISBN sider, 24,5x16,5 cm Paperback, garnhæftet Pris 450,- kr. inkl. moms (360 kr. ekskl. moms) Grafisk design ISBN sider, 25x25 cm Garnhæftet med bogkassette Pris 928,- kr. inkl. moms (742,40 kr. ekskl. moms) Køb bøgerne hos: Postboks 804 Vennemindevej 45 A 2100 København Ø Tel: Fax: boger@grafisk-litteratur.dk

19 Kay Werner Schmidt Telefon Mobil

Grafisk design Udskydning

Grafisk design Udskydning Grafisk design Udskydning Grafisk design Udskydning og tekniske detaljer vedr. fremstillingen af»grafisk design«bogblokkens format: 25 x 25 cm. Indbundet i sort lærred med bogkassette Generelt 5 + 5 farver

Læs mere

Artikel nr. 1. AGI 417 maj 2005

Artikel nr. 1. AGI 417 maj 2005 Artikel nr. 1 AGI 417 maj 2005 C20 M13 Y14 Neutral grå og Half&half C30 M20 Y22 Sådan kombinerer du en neutral grå farve i cmyk så du undgår farvestik. tekst Kay Werner Schmidt kw@kaywerner.dk C40 M27

Læs mere

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. .. Hurtıgtogpræcıst. desıgnværktøj

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. .. Hurtıgtogpræcıst. desıgnværktøj CMYK GUIDE.. Hurtıgtogpræcıst. desıgnværktøj Hurtigt værktøj til designeren Triangle Colorscale CMYK GUIDE er til dig, der hurtigt vil kunne finde en farve. Og til dig, hvor det tekniske skal være i orden

Læs mere

Artikel nr. 2. AGI 418 juni 2005

Artikel nr. 2. AGI 418 juni 2005 Artikel nr. 2 AGI 418 juni 2005 C100- M20-Y50- K0 Akromatisk farveblanding C20- M100-Y50- K0 Eller rettere: Akromatisk opbygning af gråkomponenten tekst Kay Werner Schmidt kw@kaywerner.dk C50- M20-Y100-

Læs mere

Artikel nr. 3. AGI 419 juli 2005

Artikel nr. 3. AGI 419 juli 2005 Artikel nr. 3 AGI 419 juli 2005 Black in business Separation med gcr giver mindre farveforbrug og mindre farvestik tekst Kay Werner Schmidt kw@kaywerner.dk Traditionel reproduktion til arkoffset er kromatisk.

Læs mere

Tilpasning af farver. Kay Werner Schmidt

Tilpasning af farver. Kay Werner Schmidt Tilpasning af farver Kay Werner Schmidt Den skal være rød! Farven skal være rød men hvilken rød tænker du på? Det kan være svært at sætte ord på. Farveskala Som en hjælp til valg af farver har vi designet

Læs mere

Kapitel I til Grafisk design. Kromatisk/akromatisk opbygning af gråkomponenten

Kapitel I til Grafisk design. Kromatisk/akromatisk opbygning af gråkomponenten Kapitel I til Grafisk design opbygning af gråkomponenten Kapitel I 2 opbygning af gråkomponenten Det følgende kapitel er en præcisering af side 101 i bogen»grafisk design«. De seks første lodrette farvefelter

Læs mere

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. Intuitiv, præcis og praktisk

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. Intuitiv, præcis og praktisk Created for design CMYK GUIDE Intuitiv, præcis og praktisk »Det er hurtigt at finde en farve i CMYK GUIDE. Og den farve du vælger, bliver præcis i tryk!« INTUITIV Hurtigt værktøj til designeren CMYK GUIDE

Læs mere

1. Velkomst og baggrund Kay Werner Schmidt

1. Velkomst og baggrund Kay Werner Schmidt 1. Velkomst og baggrund Kay Werner Schmidt Foto: Steen Bjerregaard Velkommen Kay Werner Schmidt er mit navn, og folk tæt på mig kalder mig KayW. Jeg er grafiker og arbejder med billeder. Velkommen på siten

Læs mere

Triangle Colorscale. Triangle Colorscale

Triangle Colorscale. Triangle Colorscale Projektet består af fem produkter i to grupper: 1. CMYK GUIDE Matte 2. CMYK GUIDE Gloss 3. CMYK GUIDE Uncoated 4. CMYK GUIDE Highline matte 5. CMYK XTRA Highline matte Kay Werner Schmidt Et kapitel i bogen

Læs mere

Appendiks til Grafisk design side 375

Appendiks til Grafisk design side 375 Appendiks til Grafisk design side 375 Appendiks 375/2 Evaluering Som nævnt deltager jeg selv på seminaret for at se, hvordan det forløber. Jeg vil se deltagernes reaktion, opleve aktørerne og fornemme

Læs mere

Bogen CMYK GUIDE Composing Colors Kay Werner Schmidt

Bogen CMYK GUIDE Composing Colors Kay Werner Schmidt Bogen CMYK GUIDE Composing Colors Kay Werner Schmidt Har du svært ved at sætte farver sammen? Køb bogen CMYK GUIDE Composing Colors og bliv bedre til at sammensætte farver og farvepaletter også til krævende

Læs mere

- sådan undgår du fejl i din tryksag

- sådan undgår du fejl i din tryksag 1Software Det er ikke alle programmer, der er født til at blive anvendt som et trykgrafisk værktøj. F.eks. Microsoft Office pakken, tekstbehandlingsprogrammer, regneark og præsentations-programmer. Disse

Læs mere

4 // Grafisk produktion og workflow

4 // Grafisk produktion og workflow // Grafisk produktion og workflow Færdigt produkt Kunde Forfatter, John Aasted Halse Produkt En trykt bog på 192 sider i en Pantone farve + sort Papirtype: Munken Polar (uncoated papir) Farveprofil: Fogra

Læs mere

6 tips. der sikrer dig optimalt resultat

6 tips. der sikrer dig optimalt resultat 6 6 tips der sikrer dig optimalt resultat Nemt og enkelt, gennem kundetilpassede produkter styrker Print2People virksomheder i at give håndgribelige indtryk. Bestil markedsføringsmateriale online www.print2people.dk

Læs mere

Mulighederne er uendelige...

Mulighederne er uendelige... Mulighederne er uendelige... Indhold Flyers / Løsblade...................................... 3 Foldere / Brochurer.................................... 4 Brevpapir / Kuverter...................................

Læs mere

Bitdybde i digitale billeder

Bitdybde i digitale billeder Bits og bytes hænger uomtvisteligt sammen. Bytes bruges om den størrelse en given fil (software) kan have, mens bit er informationsdybde. Forholdet mellem dem er: bits * 8 = bytes bytes / 8 = bits Dette

Læs mere

8. Nyt liv i gamle familiebilleder Kay Werner Schmidt

8. Nyt liv i gamle familiebilleder Kay Werner Schmidt 8. Nyt liv i gamle familiebilleder Kay Werner Schmidt Nyt liv i dine gamle billeder For mange mennesker betyder familien alt og vi elsker at dykke ned i vores families historie. Især bringer gamle fotografier

Læs mere

lave alt tegnearbejdet og få resultaterne indenfor få minutter ikke dage.

lave alt tegnearbejdet og få resultaterne indenfor få minutter ikke dage. Teknisk datablad Tekstil Hjælpemidler Easy ART Beskrivelse: er et kraftfuld redskab til alle serigrafer, begynder som erfaren burger. Nu kan du fremstille fotorealistiske farveseparationer af ethvert design

Læs mere

Skilteteknik Brug af grafikprogrammer til print

Skilteteknik Brug af grafikprogrammer til print Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Skilteteknik Brug af grafikprogrammer til print Undervisningsministeriet. Januar 2011. 46662 Materialet er udviklet for Efteruddannelses-udvalget for

Læs mere

STRANDBYGAARD GRAFISK A/S

STRANDBYGAARD GRAFISK A/S DIN TRYKSAGSLEVERANDØR STRANDBYGAARD GRAFISK A/S 4 nøgleord ERFARING: Vort fundament er erfarne og engagerede medarbejdere på alle nøgleområder KVALITET: Vi søger at give kunden lidt mere, end der forventes

Læs mere

Strandbygaard Grafisk

Strandbygaard Grafisk Din tryksagsleverandør 4 nøgleord Erfaring: Vort fundament er erfarne og engagerede medarbejdere på alle nøgleområder Kvalitet: Vi søger at give kunden lidt mere, end der forventes Fleksibilitet: Akutte

Læs mere

50-ÅRS-DAGEN FOR UNDERTEGNELSEN AF ROM-TRAKTATEN

50-ÅRS-DAGEN FOR UNDERTEGNELSEN AF ROM-TRAKTATEN 50-ÅRS-DAGEN FOR UNDERTEGNELSEN AF ROM-TRAKTATEN GRAFISK VEJLEDNING Logo Logoet Logoets størrelse Respektafstand Anvendelse af farver i forbindelse med logoet Nationale sprogversioner Det er ikke tilladt

Læs mere

OPRETTELSE AF TRYKFILER I MICROSOFT POWERPOINT 2007

OPRETTELSE AF TRYKFILER I MICROSOFT POWERPOINT 2007 OPRETTELSE AF TRYKFILER I MICROSOFT POWERPOINT 2007 Denne vejledning er ingen garanti for korrekt oprettelse af trykfiler. Denne skal nærmere ses som en hjælp. Hvis du ikke er vant til at oprette trykdata

Læs mere

Designguide Forskningens Døgn

Designguide Forskningens Døgn Designguide Formål og identitet de s nde Bla -Bean y l l Je Jeres I kan også indsætte billeder eller grafik som blikfang, evt.her under brødteksten. Overskrift over flere linjer dog max 44 anslag WWW.JERESHJEMMESIDE.DK

Læs mere

Primære farver. RGB=Red, Green, Blue. CMYK=Cyan, Magenta, Yellow,

Primære farver. RGB=Red, Green, Blue. CMYK=Cyan, Magenta, Yellow, Farver Primære farver RGB=Red, Green, Blue CMYK=Cyan, Magenta, Yellow, Key color Additive Subtraktive Reducér for at skabe hvid Kombinér for at skabe sort Farver RGB RGB (rød, grøn, blå), anvendes til

Læs mere

Grafik & billede Maria Clausen Clausen Svendeportf Hovedforl olio øb 3 Grafik & bill Gr ede afik & bill side 1

Grafik & billede Maria Clausen Clausen Svendeportf Hovedforl olio øb 3 Grafik & bill Gr ede afik & bill side 1 Grafik & billede Maria Clausen Svendeportfolio Hovedforløb 3 Grafik & billede side 1 opgaven OPGAVEN Denne fiktive opgave har jeg valgt at lave fordi jeg gerne vil vise så meget som muligt indenfor billede

Læs mere

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006 Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Indhold: Forord 03 Logo 04 Logo med kommunenavn 05 Logovariationer 06 Logofarver 07 Baggrundsfarver 09 Typografi 10 Brevpapir

Læs mere

Merchandise Emballage Beklædning Skilte Tryksager

Merchandise Emballage Beklædning Skilte Tryksager Global virksomhed GEMINI er en international handelsog produktionsvirksomhed etableret i 1989, med kontorer i København, Hong Kong og Kina. Vi er specialister i fremstilling af unikt merchandise, luksus

Læs mere

Grafik & billedbehandling

Grafik & billedbehandling # 3 Grafik & billedbehandling #Billedbehandling af modeller Opgave I denne opgave har jeg redigeret hudtoner, tilføjet skarphed, kontrast og mere tegning i de mørke toner, samt lavet en fritlægning. Selvom

Læs mere

DOKUMENTATION 1. HOVEDFORLØB

DOKUMENTATION 1. HOVEDFORLØB DOKUMENTATION 1. HOVEDFORLØB GRAFISK DESIGN Design af tørklæde til sportsklub. Skal bruges som reklame og salg til klubbbens medlemmer og fans. Design Rentegning af logo Grafik Klargørin af grafik til

Læs mere

Appendiks til Grafisk design side 280

Appendiks til Grafisk design side 280 Appendiks til Grafisk design side 280 Appendiks 280/2 Det er os med zebraen Brochuren der på en letfordøjelig måde viser lidt om firmaet, de udfarende medarbejdere, firmaets miljøholdning og en lille produktoversigt,

Læs mere

En enkel oversigt over grafiske elementer

En enkel oversigt over grafiske elementer Quickguide En enkel oversigt over grafiske elementer BedreBolig 3 Indhold Introduktion...5 Logo...6 Farver...8 Typografi... 10 Stregen... 12 Illustrationer... 14 Billeder... 16 Eksempel på brug af de grafiske

Læs mere

R e t n i n g s l i n j e r f o r l o g o e r

R e t n i n g s l i n j e r f o r l o g o e r R e t n i n g s l i n j e r f o r l o g o e r i f o r b i n d e l s e m e d f o r m i d l i n g a f a k t i v i t e t e r s t ø t t e t a f W e l f a r e T e c h R e g i o n Juni 2010 I N D H O L D Retningslinjer

Læs mere

Grafik & Billedbehandling

Grafik & Billedbehandling Før Efter 2 af 8 Produkt Dette er en fiktiv opgave hvor målet er at harmonisere 4 vidt forskellige billeder. Dette går bl.a. ud på at justere hudtoner, highlights, cleanups, fritlægning mm. i Photoshop.

Læs mere

G R A F I S K D E S I G N L O G O

G R A F I S K D E S I G N L O G O GRAFISK DESIGN LOGO Andreas Ernst Tørnqvist / Grafisk Design Opgavebeskrivelse Jeg fik stillet opgaven at designe en iden ti tet til min vens nye It-support firma. Opgaven var fri, der var ingen krav,

Læs mere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere Grafisk design og layout for ikke-grafikere 4. og 5. maj 2009 Teknologisk Institut Taastrup 1. og 2. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Lær at opstille et appellerende og spændende layout Få indblik

Læs mere

GRAFISK DESIGN HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 SIDE 1 / 11

GRAFISK DESIGN HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 SIDE 1 / 11 GRAFISK DESIGN HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 G H1 H3 SIDE 1 / 11 ANNONCE OPSLAG - PROMILLESHOPPEN Brainstorm 1. Opgaven går ud på at lave en opslagsannonce for firmaet Promilleshoppen. Annoncen skal placeres

Læs mere

namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Miniguide til Vores logo side 1 afslut tryk esc

namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Miniguide til Vores logo side 1 afslut tryk esc namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Miniguide til Vores logo side 1 Indledning Det er vigtigt for Grønlands Hjemmestyre at fastholde og styrke den visuelle identitet. En stærk identitet

Læs mere

Kapitel E til Grafisk design. Smørblomst

Kapitel E til Grafisk design. Smørblomst Kapitel E til Grafisk design Kapitel E 2 Jess Ingerslev, forfatter til børnebogen. Igen står vore børn for tur! Jess Ingerslev er, af indlysende årsager, gået solo og har, af uforklarlige årsager, fået

Læs mere

GYLDENDALS DESIGNPROGRAM

GYLDENDALS DESIGNPROGRAM S DESIGNPROGRAM designmanual 22.2.200 / e-types 200.00 INDLEDNING INDLEDNING I denne lille elektroniske folder præsenterer vi Gyldendals logo, navnetræk, grundfarve samt en række af de grafiske principper,

Læs mere

DYRENES BESKYTTELSE DYREVELFÆRDSMÆRKE DESIGNMANUAL VERSION 1.0 SEPTEMBER 2017 DYRENES BESKYTTELSE DYREVELFÆRDSMÆRKE DESIGNMANUAL VERSION 1.

DYRENES BESKYTTELSE DYREVELFÆRDSMÆRKE DESIGNMANUAL VERSION 1.0 SEPTEMBER 2017 DYRENES BESKYTTELSE DYREVELFÆRDSMÆRKE DESIGNMANUAL VERSION 1. 1 / 7 DYRENES BESKYTTELSE SEPTEMBER 2017 2 / 7 1. INTRODUKTION "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" er et dyrevelfærdsmærke, ejet af Dyrenes Beskyttelse, der siden 1992 har arbejdet for flere produkter med

Læs mere

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design Designmanual Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design 1 Formål Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Godkendelse og produktion 10 Formålet med

Læs mere

Sort hvid metode - copyright Kaj-Erik Bansmann - tpi-danmark.dk, maj 2010

Sort hvid metode - copyright Kaj-Erik Bansmann - tpi-danmark.dk, maj 2010 Sort hvid metode - copyright Kaj-Erik Bansmann - tpi-danmark.dk, maj 2010 Følgende metode for transformering af farvefotos til sort/hvid for udskrift med Adobe Photoshop er udviklet på baggrund af de metoder,

Læs mere

Puljetryk Information og priser

Puljetryk Information og priser Puljetryk Information og priser >> Få kvalitetstryksager til en bedre pris! Hillerød Grafisk har valgt at tilbyde vore kunder muligheden for at få leveret nogle udvalgte produkter som puljetryk. Du får

Læs mere

Grafik og billedbehandling. Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering

Grafik og billedbehandling. Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering Grafik og billedbehandling Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering Grafik Det originale billede Græskar Jeg blev bedt om at tegne et græskar udfra et billede.

Læs mere

PDF til tryk Vejledning

PDF til tryk Vejledning PDF til tryk Vejledning 2 Generel info - der skal tages hensyn til disse regler i alle PDF er 3 Kuverter 4 Foldere (4sidet, 3 flj., 4 flj. osv.) 5 Hæfte (klammehæftet) 5 Bog/hæfte (med ryg) 5 Lakform og

Læs mere

Designmanual Manual til dig der skal udarbejde grafisk materiale for MJT

Designmanual Manual til dig der skal udarbejde grafisk materiale for MJT Designmanual Manual til dig der skal udarbejde grafisk materiale for MJT Generelt om vores visuelle identitet Denne manual definerer det grafiske design og visuelle udtryk for MJT. Vores visuelle profil

Læs mere

Billede og grafik tre eksempler

Billede og grafik tre eksempler Billede og grafik tre eksempler billedebehandling: Hvad: Redigering og optimering af to billeder. Kunde: Jeg beskæftiger mig ikke med billedebehandling til dagligt, da vi hos Rosendahls - Schultz Grafisk

Læs mere

MICHAEL ABILDGAARD PEDERSEN

MICHAEL ABILDGAARD PEDERSEN MICHAEL ABILDGAARD PEDERSEN Lektor (Associate Professor at The Danish School of Media & Journalism) MEDIEHØJSKOLEN (Den Grafiske Højskole), siden 1998 Fagområder: Trykteknik Trykkvalitet Tryksagshandel

Læs mere

Design guide Haderslev Erhvervsråd

Design guide Haderslev Erhvervsråd Design guide Haderslev Erhvervsråd Om logoet Haderslev kommune er en sammensat og kompleks størrelse. Kompleks, fordi der konstant sker noget i alle afkroge af kommunen sammensat, fordi det hele alligevel

Læs mere

CBS Marketing INFORMERER

CBS Marketing INFORMERER CBS Marketing INFORMERER CBS marketing introducerer en helt ny 22. juni 2006 serie af meget spændende storformatprintere! Ultimativ kvalitet - 12 farver MBK BK C PC M PM Y GY PGY R B G ipf5000 og ipf9000

Læs mere

1 SVENDEPRØVE 2016 GRAFIK & BILLEDER GRAFIK & BILLEDER

1 SVENDEPRØVE 2016 GRAFIK & BILLEDER GRAFIK & BILLEDER 1 SVENDEPRØVE 2016 GRAFIK & BILLEDER GRAFIK & BILLEDER 2 SVENDEPRØVE 2016 GRAFIK & BILLEDER 3 SVENDEPRØVE 2016 GRAFIK & BILLEDER 3 SVENDEPRØVE 2016 GRAFIK & BILLEDER 01. BRIEFING BILLEDEBEHANDLING 01.

Læs mere

Appendiks til Grafisk design side 159

Appendiks til Grafisk design side 159 Appendiks til Grafisk design side 159 Appendiks 159/2 Negativ antikva Grotesk er bedre til negativ gengivelse end antikva, men i brochuren på side 159 i bogen er Berling anvendt. Berling anvendes til alle

Læs mere

Bitdybde i digitale billeder

Bitdybde i digitale billeder Næsten alt efterfølgende er fra: FotoStart.dk, som er en dansk Fotoportal for entusiaster! (Tilpasset/editeret af undertegnede) Bits og bytes hænger sammen. Bytes bruges om den størrelse en given fil (software)

Læs mere

Illustrationer Grafisk design Illustrationer Redesign. Flyers Print Flyers Nyt logo. Reklame Tryk Reklame Brevlinie

Illustrationer Grafisk design Illustrationer Redesign. Flyers Print Flyers Nyt logo. Reklame Tryk Reklame Brevlinie GRC graphic house 1 KREATIVE TRYKSAGER TRYK AF KATALOGER PRINT OPGAVER LOGO DESIGN Illustrationer Grafisk design Illustrationer Redesign Flyers Print Flyers Nyt logo Reklame Tryk Reklame Brevlinie Visitkort

Læs mere

Grafisk Tekniker. Introduktion til digitaltryk Avanceret digitaltryk Studietur 2013 - PANTONE 659

Grafisk Tekniker. Introduktion til digitaltryk Avanceret digitaltryk Studietur 2013 - PANTONE 659 PANTONE 659 SpecialeFAG 2013-2016 Offsettrykning og materialer Kvalitetskontrol og -styring Grafisk teknologiudvikling Introduktion til storformatprint Produktion af storformatprint Introduktion til digitaltryk

Læs mere

Designmanual Udgiver: Sortberg Hansen Opdateret dato: 26/3/2012 Copyright: Sortberg Hansen Grafik & opsætning: Rune Holmann

Designmanual Udgiver: Sortberg Hansen Opdateret dato: 26/3/2012 Copyright: Sortberg Hansen Grafik & opsætning: Rune Holmann designmanual Designmanual Udgiver: Sortberg Hansen Opdateret dato: 26/3/2012 Copyright: Sortberg Hansen Grafik & opsætning: Rune Holmann Indholdsfortegnelse Logo 4 Logo - variationer 5 Logo - respektafstand

Læs mere

Præsentationsportfolio for Hovedforløb 1. BEST WESTERN - BEST MEETING folder

Præsentationsportfolio for Hovedforløb 1. BEST WESTERN - BEST MEETING folder Præsentationsportfolio for Hovedforløb 1 BEST WESTERN - BEST MEETING folder Opgaven Jeg skal lave et oplæg af en BEST MEETING folder, til alle BEST WESTERN Hotellerne i Danmark. Jeg beslut- ter sammen

Læs mere

R e t n i n g s l i n j e r f o r l o g o e r

R e t n i n g s l i n j e r f o r l o g o e r R e t n i n g s l i n j e r f o r l o g o e r i f o r b i n d e l s e m e d f o r m i d l i n g a f a k t i v i t e t e r s t ø t t e t a f W e l f a r e T e c h April 2012 I N D H O L D Retningslinjer

Læs mere

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE AFSENDER // VIRKSOMHEDEN GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE 7 BESKRIVELSE // GRAFISK PRODUKTIONFORSTÅELSE OPGAVEBESKRIVELSE Da Zoles er en nyopstartet virkomhed, ønsker de et logo og firmanavn, som kan afspejle

Læs mere

Grafisk produktionsforståelse

Grafisk produktionsforståelse OVERSIGT 1 Opgaven A. Opgavebeskrivelse 2 Workflow A. Intern ordresystem B. Mappestruktur C. Kvalitetssikring D. Workspace 3 Den kreative process A. Målgruppe / Brainstorm / Skitser B. Layout C. Korrekturgang

Læs mere

PRINTGUIDE. Printish 2015. Printguide / 1

PRINTGUIDE. Printish 2015. Printguide / 1 PRINTGUIDE Printish 2015 Printguide / 1 Kære Kunde Hos Printish ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at få flotte tryksager. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi gennemgår det du har

Læs mere

GRAFISK DESIGN Logo - inderst inde

GRAFISK DESIGN Logo - inderst inde GRAFISK DESIGN Logo - inderst inde Produkt Redegørlese HVAD GÅR OPGAVEN UD PÅ Denne opgave gik ud på og lave et logo for et undertøjs firma kaldt inderst inde, som skulle have en meget bred målgruppe,

Læs mere

Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One. RAW WorkFlow. Per Buchmann

Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One. RAW WorkFlow. Per Buchmann Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One RAW WorkFlow Per Buchmann En lille markedsundersøgelse! Hvem fotograferer i JPG format? Hvem fotograferer i RAW format? Hvem anvender PC? Hvem optimerer

Læs mere

Foto: Getty Images. Designmanual.

Foto: Getty Images. Designmanual. Foto: Getty Images Designmanual. Kære Partimedlem Velkommen til den nyeste justering af Socialdemokraternes design. Vores design har klaret sig flot gennem valgkampen, men vi har alligevel oplevet, at

Læs mere

Kampange STop vold mod børn //

Kampange STop vold mod børn // Opgave Denne opgave går ud på, at fremstille materiale til en kampange, som skal agitere for holdninger til et konkret emne eller tema. Afsender Afsenderen her er organisation Omsorg, som vi har opfundet.

Læs mere

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 mødested for land & by DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 Vores designmanual indeholder regler og retningslinjer samt skal bruges til inspiration i arbejdet med vores visuelle kommunikation. Grunden

Læs mere

Indre Missions visuelle identitet Designmanual

Indre Missions visuelle identitet Designmanual Indre Missions visuelle identitet Designmanual Del-manual: logo Version 1.0 Introduktion Kære bruger af designmanualen Denne designmanual omhandler brug af logo og farver af Indre Missions designlinie.

Læs mere

Designmanual light Juli 2014

Designmanual light Juli 2014 Designmanual light Juli 2014 2 Indhold Intro... 4 Om logoet... 4 Her finder du logoerne... 4 Logo i farver og sort/hvid... 5 Logobold og logotype sammen... 6 Brevpapir... 7 Brevet - sådan skal det se ud...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. PBX Switchboard. Manual. Introduktion... 2. Grafisk omstillingsbord... 2. Let at tilpasse layout... 2. Om manualen...

Indholdsfortegnelse. PBX Switchboard. Manual. Introduktion... 2. Grafisk omstillingsbord... 2. Let at tilpasse layout... 2. Om manualen... Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Grafisk omstillingsbord... 2 Let at tilpasse layout... 2 Om manualen... 2 For at komme i gang... 2 Download... 2 Bruger login og password... 2 Omstillingsbord... 3

Læs mere

GRAFISK DESIGN LE CHÂBLE SKI LODGE

GRAFISK DESIGN LE CHÂBLE SKI LODGE GRAFISK DESIGN LE CHÂBLE SKI LODGE 2 LE CHÂBLE SKI LODGE DESIGN AF LOGO, BREVPAPIR, VISITKORT, HJEMMESIDE Om projektet Le Châble ski lodge er en ejendom belligende i Schweiz, som oprindeligt var et bageri.

Læs mere

Skab opmærksomhed hos dine kunder

Skab opmærksomhed hos dine kunder Kundenr. Firma Kontaktperson BESTILLINGSFORMULAR til skræddersyede tryksager Adresse Email. Postnr. By Navn på sælger Rep.nr. Anden leveringsadresse Adresse By Dato Underskrift Send venligst dit logo klar

Læs mere

Mums fordi mad skal smage godt. Design Manual. Marts 2014

Mums fordi mad skal smage godt. Design Manual. Marts 2014 Mums fordi mad skal smage godt Design Manual Marts 2014 Indhold Formål med manualen... 2 Grundelementer... 2 Mums navn og logo... 2 Logo til forretningsbrug... 3 Forskellige logoversioner... 4 Typografier...

Læs mere

Tillæg for 4-siders. S/H 1+1 4-farvet 4+4 S/H 1+1. 4-farvet 4+4 Levering: 2-4 arbejdsdage Papir: 130 gr. silk

Tillæg for 4-siders. S/H 1+1 4-farvet 4+4 S/H 1+1. 4-farvet 4+4 Levering: 2-4 arbejdsdage Papir: 130 gr. silk DIGITAL PRINT PRISLISTE 09 A4 HÆFTER A5 HÆFTER 0 0 0 0 549* 75* 97* 1.3* 2.2* 430* 617* 749* 997* 1.546* 671* 9* 1.213* 1.695* 2.741* 491* 739* 74* 1.16* 1.72* 737* 1.093* 1.414* 1.993* 3.250* 549* 75*

Læs mere

Trykfarver. &tryklakker. 1-1 Trykfarver & tryklakker. Trykfarver. Tryklakker

Trykfarver. &tryklakker. 1-1 Trykfarver & tryklakker. Trykfarver. Tryklakker 1-1 & Trykfarver &tryklakker Trykfarver Da trykfarver er en bærende bestanddel af trykprocessen, er det også en bærende del af IGEPAgroups produktsortiment. Og da alle vores produkter er nøje afstemt efter

Læs mere

Opgavebeskrivelse Opsætningsdelen Kundekontakt GRAFISK WORKFLOW

Opgavebeskrivelse Opsætningsdelen Kundekontakt GRAFISK WORKFLOW GW GRAFISK WORKFLOW Opgavebeskrivelse Dette var en opsætningsopgave af en folder og to plakater i to forskellige sprog til Ivans Lystfiskeri. Jeg vil primært fokusere på at beskrive Preflight og udskydningsdelen

Læs mere

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14 DESIGNMANUAL rev. 8.5.14 Indholdsfortegnelse Formålet med manualen... 3 Navnet... 4 Logoet... 5 Brug af logoet... 7 Luft omkring logoet... 8 Logovarianter... 9 Skrifttyper... 11 Designelementer... 12 Visitkort...

Læs mere

Vi glæder os til at arbejde sammen med jer! De bedste hilsner. Sebastian Hansen og Bjarke Nielsen HeltSimpelt.dk

Vi glæder os til at arbejde sammen med jer! De bedste hilsner. Sebastian Hansen og Bjarke Nielsen HeltSimpelt.dk Vi glæder os allerede! Nu går det spændende arbejde i gang og vi skal om lidt levere jeres nye hjemmeside, blog, webshop eller alle tre dele samlet i et. Derfor skal vi bruge en kravsspecifikation, så

Læs mere

Vejledning til farvekvalitet

Vejledning til farvekvalitet Side 1 af 6 Vejledning til farvekvalitet Vejledningen til farvekvalitet beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Menuen Kvalitet Menupunkt Udskriftstilstand Farve

Læs mere

Sådan printer du optimalt

Sådan printer du optimalt Sådan printer du optimalt Tips & tricks til professionel ark & rulle inkjet print Af Per Buchmann Inkjet print er enkelt, sikkert og prisattraktivt Med Canon og Epson foto inkjet printere, printer du billeder

Læs mere

Grafisk Produktionsforståelse & Workflow

Grafisk Produktionsforståelse & Workflow Grafisk Produktionsforståelse & Workflow Dokumentation Portfolio H2 Mediegrafiker Opgavebeskrivelse Opgavebeskrivelse Midwest Musketeers skal have et nyt kampprogram til sommer 2016. Kampprogrammet et

Læs mere

af Louise Byg Kongsholm og Anja Bisgaard Gaede

af Louise Byg Kongsholm og Anja Bisgaard Gaede af Louise Byg Kongsholm og Anja Bisgaard Gaede Side 58 TØJ nr. 05 September 2012 Nyhed fra trendforskningen: Farvedatabase forudsiger farver to år frem Er det muligt to år i forvejen at forudsige, hvilke

Læs mere

Farvestyring og Print

Farvestyring og Print Farvestyring og Print Tips & Tricks til korrekte farver i redigering og print Martin Dahl Ovesen Agenda Lidt om Farverum / Colorspaces generelt Farveprofiler Kameraer og colorspaces Monitorer og kalibrering

Læs mere

Hvad er dit bidrag til opgaven? Grafisk opsætning, photoshop af billeder, vektorisering af billeder fra nettet mm. Har lavet opgaven selv.

Hvad er dit bidrag til opgaven? Grafisk opsætning, photoshop af billeder, vektorisering af billeder fra nettet mm. Har lavet opgaven selv. GRAFISK WORKFLOW EKSAMENSOPGAVE Redegørelse Hvad går opgaven ud på? Eksamensopgave mediegrafiker grundforløb. Jeg valgte at lave en folder til en bekendts firma ABK Solar Tech, der leverer og opsætter

Læs mere

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod Starthjælp til e-bogs- og bogprojekter via mybod mybod starthjælp Velkommen til mybod! Med din registrering har du fået adgang til alle vigtige funktioner og værktøjer, som du skal bruge for selv at udgive

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW PORTFOLIO PETER THØGERSEN SVENDEPRØVE 2016

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW PORTFOLIO PETER THØGERSEN SVENDEPRØVE 2016 GRAFISK PRODUKTION OG PORTFOLIO PETER THØGERSEN SVENDEPRØVE 2016 GRAFISK PRODUKTION OG For Ragolds i Tyskland, har jeg arbejdet på denne æske i samarbejde med et designfirma i USA. Jeg har designet og

Læs mere

Billedbehandling. Roll-up banner til Kvickly i Ribe

Billedbehandling. Roll-up banner til Kvickly i Ribe Billedbehandling Roll-up banner til Kvickly i Ribe Opgave i billedbehandling Jeg fik tilbuddet om at lave et Roll-up banner til Kvickly i Ribe. De har hver torsdag og fredag vinsmagning nede i butikken,

Læs mere

Dokumentation. Grafisk Produktion & Workflow

Dokumentation. Grafisk Produktion & Workflow Dokumentation Dokumentation OPGAVEN: Regionens it afdeling skulle promovere sig selv internt i regionen. It-afdelingen kan tit være lidt i modvind. De hjælper folk i regionen med it problemer, deres kunder

Læs mere

Opgaven. Programvalg. Kvalitetsvurdering. Værktøjer benyttet i Photoshop. Arbejdsproces. Før, efter og fremadrettet

Opgaven. Programvalg. Kvalitetsvurdering. Værktøjer benyttet i Photoshop. Arbejdsproces. Før, efter og fremadrettet Grafik og billede Billederne er lavet til en arbejdsgruppe, der arbejder imod det aktuelle planlagte forløb af en hurtig-bane i specielt Solbjerg-området. Formålet var at illustrere, hvordan det aktuelle

Læs mere

SÅDAN TEGNER DU DIT BUDSKAB - Skil dig ud og få flere kunder WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS

SÅDAN TEGNER DU DIT BUDSKAB - Skil dig ud og få flere kunder WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS VELKOMMEN ER DU KLAR TIL AT LÆRE AT TEGNE DIT BUDSKAB? HUSK mine 5 gode råd START I DET SMÅ SNYD NU LIDT TRO PÅ DINE EVNER SÆT EKSTRA TID AF FIND 3 FAVORITTER

Læs mere

SVENDEPRØVE DECEMBER 2014 GRAFIK BILLEDER

SVENDEPRØVE DECEMBER 2014 GRAFIK BILLEDER SVENDEPRØVE DECEMBER 2014 GRAFIK BILLEDER OPGAVE INFO Kunde: Målgruppe: Dior Målgruppen for perfumen er yngrere piger da den har en let blomstret duft. Opgave: Lave en A2 plakat til display i butikker

Læs mere

LogoGuide. Version

LogoGuide. Version LogoGuide Version 1.1 2017 Rejseplanen LogoGuide 2 Dette er Rejseplanens LogoGuide, som har til formål at sikre en sammenhængende og ensartet brug af logoet. Har du spørgsmål til guiden, er du mere end

Læs mere

BRAND STRATEGI & DESIGN MANUAL

BRAND STRATEGI & DESIGN MANUAL BRAND STRATEGI & DESIGN MANUAL Introduktion Brand strategi Design manual Spørgsmål og svar 2 Introduktion Vi er igang med at udvikle en klar strategi som skal give yderligere fordele til medlemmer, sponsorer

Læs mere

Farvetyper. Om farver. Udskrivning. Brug af farve. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister

Farvetyper. Om farver. Udskrivning. Brug af farve. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister Printeren gør det muligt at kommunikere i farver. Farver tiltrækker opmærksomhed og forøger værdien af det udskrevne materiale eller de udskrevne oplysninger. r øger læsbarheden, og farveudskrifter læses

Læs mere

grafisk design OPGAVE: EMBRACE-IT VISUEL IDENTITET

grafisk design OPGAVE: EMBRACE-IT VISUEL IDENTITET grafisk design OPGAVE: EMBRACE-IT VISUEL IDENTITET BESKRIVELSE GRAFISK DESIGN BESKRIVELSE Embrace-IT er en IT-virksomhed, som leverer konsulentarbejde til andre virksomheder. De er internationale og har

Læs mere

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk PowerPoint Intro 2010 7 Arbejde med objekter Formål Udover at arbejde med almindelig tekst og punktopstillinger, kan du i PowerPoint indsætte diverse objekter. Med objekter menes der fx; billeder, figurer,

Læs mere

GRAFIK OG BILLEDEBEHANDLING

GRAFIK OG BILLEDEBEHANDLING GRAFIK OG BILLEDEBEHANDLING Maria Gjedsted MG25 2. skoleperiode Denne opgave har jeg vaglt at fremhæve, da jeg lærte nye fritlægnings teknikker i Photoshop, samt at opgaven krævede en del billedebehandlig.

Læs mere