Referat fra Patient- og Pårørenderådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Patient- og Pårørenderådet"

Transkript

1 Dat: Referat fra Patient- g Pårørenderådet Tid: Tirsdag den 7. juni 2016 kl Sted: Administratinen 2. sal, lkale 2, Akacievej 1 (indgang M) Tilstede: Michael Larsen, Ilse Jhansen, Tina Quist, Tve Fisker, Kirsten Kristensen, Bent Jensen, Helle Andresen, Mette Halling, Anja Nergaard, Aase Bjerring, Sidse-Marie Tubre (referent) Afbud: Cnnie Rau, Vibeke Rsenmejer, Linda F. Hlm, Jette M. Larsen Ad 1: Velkmst a. Referat fra mødet den 2. februar 2016 blev gdkendt uden bemærkninger. b. Opfølgning fra sidste møde: Patientsikkerhed fr patienter på gangene: Der arbejdes på et gang-sæt sm både indbefatter et kald (på samme måde sm på stuerne) samt lampe g brd. Indkøb af nye stle til hvedindgangen: Sygehus ledelsen har bevilget 12 nye stle med armlæn sm placeres ved hvedindgangen. Klapsæder i elevatrerne: Sygehusledelsen har bevilget 2-4 klapsæder i de mest brugte elevatrer. Ud fra erfaringerne med disse klapsæder skal det vervejes, m der skal etableres sæder i flere, af de i alt 31 elevatrer sm findes på Hlbæk sygehus. På Rigshspitalet skulle klapsæder været blevet fjernet, da der var fr meget hærværk md dem. Trykning af nye plakater g pjecer samt psætning på hspitalet: Der er trykt nye plakater g pjecer begge dele frdeles rundt på hele sygehuset i uge 24 g 25. Undersøge skiltning i elevatr: Der rykkes frtsat fr en løsning. Stillerum: Aase har snakket med sygehuspræsten, sm er ny på Hlbæk Sygehus g der er str interesse i at få etableret stillerum, på nuværende tidspunkt er det desværre ikke muligt pga. pladsmangel g igangværende mflytninger. Betaling med Dankrt i kantinevgn: Der er endnu ikke kmmet et svar, men der rykkes igen.

2 2. Evaluering g psamling på erfaringerne fra feedback prcessen Først blev der afhldt feedbackdag den 5. april g efterfølgende ideudviklings-wrkshp den 13. maj Deltagerne plevede, at de bidrag sm km frem i første runde blev taget p g brugt i anden runde. Det fungerede gdt! Der var en gd dialg på møderne g alle var meget engagerede. Patienter g pårørende var glad fr at have deltaget, g Hlbæk sygehus fik mange gde input til det videre arbejde. Alle de input g ideer sm fremkm i prcessen er blevet samlet i ngle skemaer. Hvis ngle ønsker at se disse i deres fulde længde, så skal dette blt siges til Sidse-Marie, så fremsendes de. Derudver vil de indgå i det fremtidige udviklingsarbejde. 3. Gdkendelse af revideret kmmissrium fr Patient- g Pårørenderådet Det tilrettede kmmissrium blev gennemgået. Der var enighed m, at skemaet på side tre vedr. valg af sundhedsfaglige repræsentanter ikke var tydeligt. Der udarbejdes en ny udgave. Derudver blev det aftalt, at der ikke skal stå m valg af patient g pårørende repræsentanter, men i stedet at de udvælges, så der sikres en så repræsentativ dækning sm muligt. Det tilrettede kmmissrium udsendes til endelig gdkendelse. 4. Reginal håndhygiejne kampagne Regin Sjælland gennemfører en kampagne med fkus på håndhygiejne hs patienter g pårørende/besøgende i periden fra den 17. maj til slutningen af juni Der blev krt rienteret m kampagnen, g plakater fra kampagnen blev vist. På mødet i august vil hygiejnesygeplejerske Pia M. Hindsby deltage. Pia vil meget gerne have tilbagemeldinger på kampagnen Hvad har virket?, Har i plevet en ændring?, frslag til frbedring på hygiejnemrådet mm. Helt knkret blev det freslået, at pslag skulle sidde på tiletdøren således at man ser dem, når man sidder på tilettet. 5. Rekruttering af nye medlemmer til Patient- g Pårørenderådet Der i øjeblikket er en vakant plads (2 efter seneste møde) samt behv fr yderligere medlemmer i frbindelse med valget til efteråret. I første mgang frsøges med rekruttering via Sundhedsdagen i Hlbæk den 11. juni samt nye plakater g fldere på samtlige afsnit. Til mødet i august vurderes behvet fr yderligere tiltag fr at finde nye kandidater. På mødet frtalte Kirsten Kristensen, at hun udtræder at rådet pr d.d.

3 6. Sundhedsdagen i Hlbæk lørdag den 11. juni 2016 Der blev krt rientering m prgrammet fr dagen, samt at der frtsat er ledige tider i vagtplanen så alle er meget velkmne til at kigge frbi (gså fr en krtere deltagelse!). Hlbæk Sygehus g herunder gså Patient- g Pårørenderådet har stand/telte på skyggesiden v. Cafe Vivaldi. Der er prduceret T-shirts samt trykt plakater g fldere. Derudver var der på mødet et ønske m, at frtælle de gde histrier! Hvad har Patient- g Pårørenderådet været med til i de første snart 2 år? I den frbindelse er der udarbejdet en række talebbler, sm udtrykker en del af det sm Patient- g Pårørenderådet har været med til. Listen med talebbler er udsendt til kmmentering g supplering. 7. Takt g tne på Hlbæk Sygehus Det er freslået, at der skal udarbejdes ngle takt g tne regler fr Hlbæk sygehus. Patient- g Pårørenderådet havde en drøftelse af behvet g frslag til hvrdan pgaven kan gribes an. Der var en længere drøftelse af hvilke prblemer der særligt pleves, hvad der evt. kan gøres, samt hvad der ikke skal gøres. Nedenstående liste er ikke srteret eller grupperet. Fkus bør være på de afdelinger sm har kmmunikatinsprblemer fremfr på hele sygehuset. Ledelsesmæssigt fkus på en presset hverdag eller særligt stressende situatiner. Fkus på at kmmunikatin via tavler ved sengene skal være værdig fr patienterne fx bør det fulde navn benyttes, g det skal vervejes hvad der kan/skal stå til ffentligt skue. Patientens kntaktpersn/persn med særligt ansvar fr frløbet bør stå på tavlen, så både patient g pårørende ved hvem det er. Indsatser skal have fkus på at fremme de gde ex. Husk at rse dem der gør det gdt. Ansatte på Hlbæk Sygehus skal vide hvad der frventes af dem (både fagligt g i fh til kmmunikatin, tne mm). Læger skal være frberedte frud fr samtaler. Høflighed g imødekmmenhed Man skal tages alvrligt g mødes ligeværdigt. Persnalet skal trænes i at tage imd kritikken (g lære af den). Supervisin kan være en metde til at træne persnalet. Skyggemetde (hvr en uvildig fra en anden afdeling gå med rundt) er en metde til knstruktiv feedback Der findes mange tjekskemaer, men der er en tendens til at glemme de mere bløde værdier. Fkus skal være på alle faggrupper. Kmmunikatin! Det hjælper ikke nget at sætte plakater p på væggene der sidder så meget i frvejen Løbende dialg g feedback

4 Relatinel krdinering har været brugt på Ortpæd kirurgisk afdeling. Anerkendelse g støtte persnalet imellem - skaber verskud til gså at støtte patienterne Sådan gør vi ikke her! er ikke en tilbagemelding til patienter g pårørende lyt g km i stedet med faglige argumenter Indlæggelsessamtaler kan måske løse ngle af vres prblemer Mdtagelseskmite har tidligere fungeret på medicinsk afdeling Fkus på velkmst i afdelingerne fx via tekst på tv-skærmen (sm på hteller) Patientsikkerhedsrunder med fkus på kmmunikatin (kunne frsøges i efteråret). Det blev aftalt, at der til mødet i august skal freligge et plæg til hvrdan der arbejdes med frbedret kmmunikatin g dialg på Hlbæk Sygehus. 8. Eventuelt Bent frtalte m hans plevelser med verbelægning på sygehuset, hvilket betød mange patienter på gangene inkl. ved fx branddøre. Aase beklagede meget situatinen sm desværre er et sammenfald af mbygninger, ekstrardinært mange patienter mm. Sygehuset har strt fkus på situatinen g har løbende runder på de berørte afdelinger samt arbejder på løsninger via de daglige mrgenknferencer. Såfremt medlemmer af Patient- g Pårørenderådet igen plever situatiner af beredskabsmæssig karakter må der meget gerne tages kntakt til Sygehusledelsen v. Aase. Skriv eller ring til Sidse-Marie! Danske Patienter udbyder et kursus fr patientrepræsentanter. Det blev aftalt, at Tina g Michael ønsker at deltage den 1. september i Rødvre g Ilse g Tve ønsker at deltage i kurset den 8. nvember 2016 i Odense. Sidse-Marie tilmelder g sikre betaling. Ny plakat fra Ortpæd kirurgisk afdeling. Der ønskes Patient- g Pårørenderådets bemærkninger til udkastet. Der var kun psitive bemærkninger til den nye plakat vedr. samtalerum g der var meget psitive tilkendegivelser i fh til etableringen af et egentligt samtalerum. Plakaten er udsendt til evt. yderligere kmmentering. Derudver frtalte Anja at afdelingen er ved at indkøbe høreværn, sm medpatienter kan tage på, når der er samtaler på stuen sm man ikke skal verhører. Vide m sygehuset hvad vil I gerne se? Kmmunikatinsafdelingen i Regin Sjælland er i gang med at prducere videer m en række undersøgelser g behandlinger på sygehusene. De arbejder gså med ideen m at prducere en vide fr hver af reginens sygehuse g er derfr nysgerrige efter at høre Patient- g Pårørenderådets ideer til indhld i disse videer?

5 Frestil jer, at I besøger hjemmesiden fr Hlbæk Sygehus g I her møder muligheden fr at se en vide m Hlbæk sygehus hvad kunne I så gdt tænke jer at se g få at vide, når I trykker play på videen? Eksempler: Dagligdagen på sygehuset/afdelinger Fakta m sygehuset: Hvr mange er ansat? Hvr mange patienter kmmer på sygehuset m året? Sygehusets styrkepsitiner eksempelvis Fælles Medicinsk Ambulatrium, der gør det nemmere at være patient med flere sygdmme. Gde råd til at være patient på sygehuset. Hvad har I af ideer? Materialet fra Kmmunikatinsafdelingen er udsendt yderligere bemærkninger bedes fremsendt til Sidse-Marie. Der blev krt rienteret m Hvad er vigtigt fr dig? dagen den 6. juni I alt deltg 14 afsnit fra Hlbæk sygehus i dagen, sm havde til frmål, at sætte patienter g pårørendes spørgsmål, ønsker g behv i første række. Flere medlemmer af Patient- g Pårørenderådet har plevet, at ansatte på sygehuset ikke kender til rådet. Det blev derfr aftalt, at der udarbejdes en lille nyhed til det interne nyhedsbrev fr ansatte, sm frtælle m Rådets arbejde. Placering af bænke på sygehuset: Aase frtalte, at der i frbindelse med renveringen af gårdmrådet i Akaciegården gså skal psættes bænke g efterspurgte ngle sm ville bidrage med frslag til placeringen. Bent meldte sig g evt. andre interesserede kan skrive til Sidse-Marie 9. Punkter til dagsrden til møde den 2. august 2016 g kmmende møder i øvrigt Hygiejne pfølgning ved hygiejnesygeplejerske Pia M. Hindsby Liv rientere m Årsrapprt fr patientsikkerhed Hvrdan inddrages patienter? V. Anja Nergaard Overgang mellem primær g sekundær sektr Kmmunikatin (takt g tne jf. punkt 7) pfølgning/plæg Opfølgning på Sundhedsdagen, herunder status på kandidater til Patient- g Pårørenderådet Besøg af sygehuspræsten Hjemmesiden hvrdan finder man rundt? Evt. plæg ved en kmmunikatinsmedarbejder fra regin Sjælland (ikke aug. mødet)

REFERAT af SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D. 24.02.15 KL 18 21 PÅ PERSONALEVÆRELSET.

REFERAT af SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D. 24.02.15 KL 18 21 PÅ PERSONALEVÆRELSET. Gentfte Skle Gentfte Skle, 24.02.15. REFERAT af SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D. 24.02.15 KL 18 21 PÅ PERSONALEVÆRELSET. Til stede: Hanne S, Amalie, Mette, Susanne, Michelle, Asger, Hanne O, Mgens L, Mgens

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelokale 20. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelokale 20. Deltagere: Referat Møde i Persnaleplitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelkale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Systematisk feedback. Et udviklingsprojekt på Ekstra Bladet 2007-08. Projektet er støttet af Pressens Uddannelsesfond

Systematisk feedback. Et udviklingsprojekt på Ekstra Bladet 2007-08. Projektet er støttet af Pressens Uddannelsesfond Systematisk feedback Et udviklingsprjekt på Ekstra Bladet 2007-08 Prjektet er støttet af Pressens Uddannelsesfnd En UPDATE-evaluering april 2008 1 Indhld 1. Baggrund 2. Målsætning g succeskriterier 3.

Læs mere

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser.

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser. Kmmissrium fr den reginale MRSA-enhed, herunder beskrivelse af snitflader til primærsektren g hspitalernes Klinisk Mikrbilgiske Afdelinger g infektinshygiejniske enheder. Baggrund På baggrund af Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Bestyrelsesmøde i BB-klubben Søndag 30.05.2010 hos Katrine B. i Odense

Bestyrelsesmøde i BB-klubben Søndag 30.05.2010 hos Katrine B. i Odense Bestyrelsesmøde i BB-klubben Søndag 30.05.2010 hs Katrine B. i Odense Til stede: Katrine B, Katrine S, Jette, Anne Mette, Marina, Mariann, Lisbeth Fraværende: Helle 1. Overdragelse af websiden til den

Læs mere

Referat. Afbud Preben Vittrup

Referat. Afbud Preben Vittrup HR g Kvalitet Niels Andersens vej 65 2900 Hellerup Referat Møde i: SFR Plastikkirurgi Dat: Fredag den 12. april 2013 Kl.: 14.00-15.15 mødelkale 4 på Direktinsgangen. Sted: Gentfte Hspital Deltagere: Lars

Læs mere

Vores antimobbestrategi. Flere lærer mere Østbirk Skole bygger fremtiden

Vores antimobbestrategi. Flere lærer mere Østbirk Skole bygger fremtiden Vres antimbbestrategi Flere lærer mere Østbirk Skle bygger fremtiden På Østbirk skle arbejder vi med: Frmål at skabe stærke sciale g faglige læringser at understøtte alle elevers generelle trivsel at gøre

Læs mere

Fagligt Pædagogisk udvalg

Fagligt Pædagogisk udvalg Fagligt Pædaggisk udvalg Mødedat 5. december 2018 Starttidspunkt 8.30 Sluttidspunkt 11.30 Lkale NBA B.242 Mødeleder Lise Kfed Referent Christina Afbud Inge, Margit, Janne, Helene Indhld 1. Åbning af mødet

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark

Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark Kmmunalbestyrelsen Langeland kmmune Reginsrådet Regin Syddanmark mdtg den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de bligatriske seks indsatsmråder, indgået mellem reginsrådet i Regin Syddanmark g kmmunalbestyrelsen

Læs mere

Uddannelsesudvalgsmøde Grafisk kommunikation 15. maj 2019, kl , lokale H-E330

Uddannelsesudvalgsmøde Grafisk kommunikation 15. maj 2019, kl , lokale H-E330 Referat Uddannelsesudvalgsmøde Grafisk kmmunikatin 15. maj 2019, kl. 11.00-14.00, lkale H-E330 Til stede: Tina Hlm Møller, Drte Nielsen, Susanne Bøgh, Tina Have Lauesen-Day, Karen-Margrethe Østerlin, Line

Læs mere

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud.

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud. Udkast til CenterMED 24. marts 2011 Mppeplitik Mppefri-kultur ja-tak! En mbbefri kultur giver mulighed fr, at den enkelte medarbejder/leder tør flde sine ideer g ressurcer ud. En mbbefri kultur fremmer

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Karin Rsenmejer, København VUC Mrten Hlst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Maj 2012 Referat af

Læs mere

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Anne Birthe Mrtensen, Tradium Kent W. Kristensen, VUC Skive-Vibrg ESB-sekretariatet Afbud: Anette Halvgaard Lajla Pedersen Anders la Cur, København

Læs mere

Behandlingerne står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af seneste referat Bestyrelsesmøde den 13. januar 2014 Godkendt

Behandlingerne står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af seneste referat Bestyrelsesmøde den 13. januar 2014 Godkendt Referat af bestyrelsesmøde i Idrætsrådet Silkebrg Kmmune Dat g tidspunkt: mandag den 3. februar 2014 kl. 17.15 20.00 inkl. spisning Sted: Mødelkalet, Silkebrg Sprtscenter Deltagere: Lars Bundgaard, Jørgen

Læs mere

3. Navnerunde Espen, Gunvor, Frederik, Uffe, Eva, Andreas, Fie, Kasper, Malte, Birgitte og Christina.

3. Navnerunde Espen, Gunvor, Frederik, Uffe, Eva, Andreas, Fie, Kasper, Malte, Birgitte og Christina. Referat 2.04.14 kl. 14:30 Lk. 423, etage 4. byg. 1463. Referat 2.04.14 kl. 14:30 Lk. 423, etage 4. byg. 1463. Espen 1. Valg af rdstyrer Gunvr 2. Valg af referent 3. Navnerunde Espen, Gunvr, Frederik, Uffe,

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hofte og Knæ

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hofte og Knæ 15.03.2017 Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe - Hfte g Knæ Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Hfte g Knæ Dat g versin D. 15. marts 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat Gdkendt af den natinale

Læs mere

Regionsrådet har med Vision og handleplan afstukket retningen for Region Sjællands arbejde i de kommende år.

Regionsrådet har med Vision og handleplan afstukket retningen for Region Sjællands arbejde i de kommende år. NOTAT Dat: 21. nvember 2014 Udfrdringer i behandlingen af kræftpatienter Reginsrådet har med Visin g handleplan 2014-17 afstukket retningen fr Regin Sjællands arbejde i de kmmende år. Det er med udgangspunkt

Læs mere

Deltagere: Brian Errebo-Jensen (formand), Alik Weintraube, Jeanette Præstegaard, Annemarie Svenningsen, Hanne Munch

Deltagere: Brian Errebo-Jensen (formand), Alik Weintraube, Jeanette Præstegaard, Annemarie Svenningsen, Hanne Munch Referat Referat af møde i: Dat fr møde: Etisk udvalg 13. ktber 2012 Fr referat: Dat fr udarbejdelse: Karen Langvad 30. ktber 2011 Deltagere: Brian Erreb-Jensen (frmand), Alik Weintraube, Jeanette Præstegaard,

Læs mere

Folkeskolereform. Kære forældre

Folkeskolereform. Kære forældre Flkesklerefrm Kære frældre Arbejdet med flkesklerefrmen i Nrddjurs Kmmune skrider hastigt frem. Flere arbejdsgrupper har afsluttet deres arbejde g udarbejdet frslag til indhldet i fremtidens flkeskle.

Læs mere

Spørgeskema. Bilag 3. Brugen af supervision

Spørgeskema. Bilag 3. Brugen af supervision Spørgeskema Brugen af supervisin Brugen af supervisin 1. Anvender I supervisin i jeres afdeling? Hvis ja, hvr mange års praksis? (Ved nej svar kun på spørgsmål 3, ved tidligere praksis svar alligevel spørgsmålene)

Læs mere

VA-afdeling 10, Hyldespjældet

VA-afdeling 10, Hyldespjældet Referat fra afdelingsbestyrelsesmødet d. 5. februar 2013 Deltagere: Afdelingsbestyrelsen: Vinie Hansen (VH), Sif Enevld (SE), Per Zffmann Jensen (PZ), Mette Nielsen (MN), Marianne Bahl (MB) g Randi Haugaard

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG KÆRBO

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG KÆRBO BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG KÆRBO Sundheds- g Omsrgsfrvaltningen Brugerundersøgelse : Plejeblig 1 Brugerundersøgelse Plejeblig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinin P/S g Afdeling fr Data g Analyse,

Læs mere

Referat REFERAT FRA DIALOGMØDE OM CENTER FOR KØNSIDENTITET MED BOR- GERFORENINGER OG -ORGANISATIONER

Referat REFERAT FRA DIALOGMØDE OM CENTER FOR KØNSIDENTITET MED BOR- GERFORENINGER OG -ORGANISATIONER Center fr Kønsidentitet (CKI) Referat af dialgmøde REFERAT FRA DIALOGMØDE OM CENTER FOR KØNSIDENTITET MED BOR- GERFORENINGER OG -ORGANISATIONER Dat: 14. januar 2019 Referent: Charltte Strømberg g Linda

Læs mere

Dagsorden. Dagsorden. Mødedato: Fredag, den 20. januar Starttidspunkt: Kl. 14:00. Sluttidspunkt: Kl. 16:00

Dagsorden. Dagsorden. Mødedato: Fredag, den 20. januar Starttidspunkt: Kl. 14:00. Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Dagsrden Mødedat: Fredag, den 20. januar 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelkale: University Cllege Sjælland Ankerhus, Slagelsevej 70, 4180 Srø D009 Jurnalnummer: Deltagere:

Læs mere

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse Opsamling, Wrkshp, Bedst Praksis Ledelse I frbindelse med prjektet Bedst Praksis Ledelse blev der d. 24. ktber afhldt en wrkshp, hvr de 1. linieledere g øvrige ledere i AaK, sm er blevet interviewet i

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Apopleksi

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Apopleksi 21. februar 2017 DAKI PRO-SEKRETARIATET Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe - Appleksi Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Appleksi Dat g versin D. 14. februar 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat

Læs mere

Projektbeskrivelse Aktive hurtigere tilbage!

Projektbeskrivelse Aktive hurtigere tilbage! NOTAT juni 2008 Prjektbeskrivelse Aktive hurtigere tilbage! J.nr. 08-70-232 2. kntr/upe,hjh,itc 3. kntr/ath, aj Baggrund g frmål Erfaringerne fra bl.a. indsatsen NY CHANCE.TIL ALLE viser, at en aktiv,

Læs mere

Mange tak for jeres input.

Mange tak for jeres input. Frm: Ltte Rørtft-Madsen Sent: 16. marts 2017 16:18 T: 'fraeldreraadet2013@gmail.cm' Subject: Invitatin til møde Attachments: Til medlemmerne af Scialudvalget_frældrebidrag_140317.pdf; Bilag frældrebidrag

Læs mere

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Bestyrelsesmøde fr SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Afbud fra: Skjld de la Mtte, Grete Breinhild, Pia Stryger, Berit Henriksen g Martin (elev) 1. Gdkendelse af dagsrden g evt. tilføjelser

Læs mere

Generalforsamling den 23. april 2014

Generalforsamling den 23. april 2014 Generalfrsamling den 23. april 2014 Referat 1. Indledning med andagt v/ Martin Lykkegaard 2. Valg af dirigent - Kristian Søndergaard blev valgt 3. Bestyrelsens beretning g visiner - Året der gik i Elim.

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg m Innvatin Mødetidspunkt 31-01-2018 17:00 Mødeafhldelse Udvalgsværelse G Prtkllen blev læst g mødet hævet kl.: 19:00 Tilstede: Kristine Kryger, Michael Fenger,

Læs mere

Virker Hverdagen. Håndbog til facilitering og gennemførsel af e-learningcases.

Virker Hverdagen. Håndbog til facilitering og gennemførsel af e-learningcases. Virker Hverdagen Håndbg til facilitering g gennemførsel af e-learningcases 1 Indhld Indledning... 3 Den didaktiske stjerne... 4 Frmål:... 4 Deltagere:... 4 Miljø:... 4 Frm:... 4 Rller:... 5 Gennemførsel

Læs mere

Referat: Møde i Implementeringsgruppen for Forebyggelse under Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Referat: Møde i Implementeringsgruppen for Forebyggelse under Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Referat: Møde i Implementeringsgruppen fr Frebyggelse under Lkalt Samrdningsfrum fr mrådet, Sygehus Lillebælt Tidspunkt: Den 25.04 2019 kl. 13.30 15.00. Sted: Klding Sundhedscenter, Sygehusvej 6, 6000

Læs mere

REFERAT fra fælles ledermøde Børn, Læring og Job

REFERAT fra fælles ledermøde Børn, Læring og Job REFERAT fra fælles ledermøde Børn, Læring g Jb Fredag den 13. januar 2017, kl. 8.00 9.00 Kantinen, Rådhuset, Bytften 2, Varde Ref. atla Dat - Sag 17-12 Dk 13028-17 Ikke tilstede: Henrik Gregersen Tve Hlm

Læs mere

Bestyrelsesmøde SSP-Samrådet

Bestyrelsesmøde SSP-Samrådet Referat bestyrelsesmødet Onsdag den 15. januar 2014 kl. 9.30 16.00 Htel Krnprins Frederik, Vestre Ringvej 96, 7000 Fredericia Dagsrden: Nr. Punkt Kmmentar g psamling 1. 2. Deltagere Årsmøde 2013 Generalfrsamling

Læs mere

Referat: Forårsmøde i Alkoholtemagruppen 2015

Referat: Forårsmøde i Alkoholtemagruppen 2015 Temagruppe Alkhl Tlf. 2898 5415 E- mail: anbe03@frederiksberg.dk Dat 10. marts 2015 Referat: Frårsmøde i Alkhltemagruppen 2015 Sted: Phønix, Schaksgade 39, 5000 Odense C. lkale 327 Tid: Tirsdag den 10.

Læs mere

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts Faxe Frivilligråd Visinsaften Kultunariet, mødelkale i st.etg. 20. Marts 2017 kl. 16.30-21.30 marts 2017 1 Dagens prgram 20.3.2017 Kl. 16.30-16.45 Kl. 16.45-17.00 Kl. 17.00-18.30 Kl. 18.30-19.00 Kl. 19.00-19.15

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Graviditet,

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Graviditet, 01.02.2017 Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe indenfr Graviditet, fødsel, barsel Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Graviditet, fødsel, barsel Dat g versin D. 14. maj 2018 versin 1.1 Gdkendelse

Læs mere

Skolebestyrelsen Ølsted Skole. Dagsorden og referat

Skolebestyrelsen Ølsted Skole. Dagsorden og referat Sklebestyrelsen Ølsted Skle Dagsrden g referat til møde den 23. september 2008 kl. 19.00 til 21.30 i mødelkalet 1/7 Medlemmer: Klaus Jakbsen, frmand Lyng Grundtvig Bente Davidsen Henrik Tlstrup Nielsen

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Depression

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Depression 3. juli 2017 DAKI PRO-SEKRETARIATET Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Depressin Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Depressin Dat g versin D. 2.maj 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat Gdkendt

Læs mere

MUS Et samlet koncept for Bjerringbro gymnasium

MUS Et samlet koncept for Bjerringbro gymnasium MUS Et samlet kncept fr Bjerringbr gymnasium Udarbejdet fr samarbejdsudvalget af CC, CI, CK, La, RC, AJ, PF, LN, PS g DG Indhldsfrtegnelse Medarbejderudviklingssamtalen MUS... 2 Specielt fr lærere... 2

Læs mere

Referat:

Referat: Faggruppen fr Sygehjælpere Faggruppelandsmøde Dat: 11.-12. maj 2016 Dagsrden: 1. Velkmst g præsentatin 2. Valg af mødeleder g referent 3. Gdkendelse af dagsrden 4. Fællesplæg fr alle faggrupper i plenum

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dag-, fritids- og klubtilbud i Faxe Kommune.

Pædagogisk tilsyn med dag-, fritids- og klubtilbud i Faxe Kommune. Pædaggisk tilsyn med dag-, fritids- g klubtilbud i Faxe Kmmune. Indledning Ifølge Lv m dag-, fritids- g klubtilbud (Dagtilbudslven) 5 skal Byrådet føre tilsyn med alle dagtilbud i kmmunen. Herunder gælder

Læs mere

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet Frslag til øget videndeling mellem almentilbud g specialtilbud på sklemrådet Specialtilbuddene sm kmpetencecentre Allerede i frbindelse med Fremtidens specialundervisning, sm blev plitisk vedtaget i 2008,

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Type 2 diabetes

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Type 2 diabetes 01.02.2017 Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe indenfr Type 2 diabetes Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Type 2 diabetes Dat g versin D. 4. ktber 2017 versin 0.1 Gdkendelse Sekretariat Gdkendt

Læs mere

Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødedato Mødested Møde start/slut Senir- g Scialfrvaltningen Stab fr Rådgivningsmrådet Referat Der indkaldes til møde m Udsatterådet Møde nr. Dat 13.01.2015 Udsendt af Lene Kristin Kamp Lene Kristin Kamp Mødedat Mødested Møde start/slut

Læs mere

Effektiv digital selvbetjening

Effektiv digital selvbetjening Udviklingsønsker fr Navne- g adressebeskyttelse 1. Indledning Nedenstående beskriver kmmunale frslag til udviklingstiltag fr eksisterende g nye løsninger inden fr mrådet Navne- g adressebeskyttelse. Frslagene

Læs mere

Faggruppelandsmøde

Faggruppelandsmøde Faggruppelandsmøde Dat: 19. - 20. maj 2015 Dagsrden: 1. Velkmst g præsentatin 2. Valg af mødeleder g referent 3. Gdkendelse af dagsrden 4. Arbejdsfællesskaber: Smatik, Det nære sundhedsvæsen, Psykiatrien

Læs mere

1. Løsningsforespørgsel Opgavebeskrivelse... 2 Emner for kursusdagene Krav og specifikationer Målgruppe

1. Løsningsforespørgsel Opgavebeskrivelse... 2 Emner for kursusdagene Krav og specifikationer Målgruppe 1. Løsningsfrespørgsel... 2 2. Opgavebeskrivelse... 2 Emner fr kursusdagene... 2 3. Krav g specifikatiner... 3 4. Målgruppe... 3 5. Succeskriterier... 4 6. Betaling... 4 7. Vurdering af tilbud g leverandør...

Læs mere

Karens Minde Kulturhusforening. Referat fra bestyrelsesmøde den 14. marts 2011

Karens Minde Kulturhusforening. Referat fra bestyrelsesmøde den 14. marts 2011 Karens Minde Kulturhusfrening Referat fra bestyrelsesmøde den 14. marts 2011 Tilstede: Afbud: Referent: Drthe Eren Sørensen, Ann Vikkelsø, Karen Larsen, Britta Lunneman, Steen Eriksen g fra persnalet Jan

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 2 i 2013 d. 4. april kl. 9.00 12.00 afholdtes hos BUPL, Nykobbelvej 1, 4200 Slagelse

Bestyrelsesmøde nr. 2 i 2013 d. 4. april kl. 9.00 12.00 afholdtes hos BUPL, Nykobbelvej 1, 4200 Slagelse Referat FTF Regin Sjælland Nykbbelvej 1 4200 Slagelse Bestyrelsesmøde nr. 2 i 2013 d. 4. april kl. 9.00 12.00 afhldtes hs BUPL, Nykbbelvej 1, 4200 Slagelse Punkt t Bilag Til stede: Bertha Langhff (BUPL),

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Mødetidspunkt: Mandag den 27. april 2015 kl. 12:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sfiendalsvej 60, 9200 Aalbrg SV SD 1.1.05 Mette Ryesgaard Larsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde d kl

Bestyrelsesmøde d kl Mødeindkaldelse g - referat Bestyrelsesmøde d. 01-23 2018. kl. 18.00 Dagsrdenspunkter Ca. min. debat inf beslut. Krt beslutningsreferat 1 Gdkendelse af dagsrden. 5 B Gdkendt. Ole N Ansvar 2 Referat til

Læs mere

Personalepolitik. Værdigrundlag for. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Personalepolitik. Værdigrundlag for. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Persnaleplitik Værdigrundlag fr Midt- g Sydsjællands Brand & Redning Telefn 5578 7800 Frrd Det persnaleplitiske værdigrundlag fr Midt- g Sydsjællands Brand & Redning (MSBR) er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Kvalitetsrapport fra børneinstitution for 2011

Kvalitetsrapport fra børneinstitution for 2011 Børn g ungesekretariatet Juni 2011 12/42352 Kvalitetsrapprt fra børneinstitutin fr 2011 Distrikt, Institutin, Enhedsinstitutin Slsikken Leder, mail, tlf. Ziska Seirup zise@hlb.dk 6377 Antal børnehuse 1

Læs mere

MØDEDELTAGERE Formand: Lise Lotte Due Næstformand: Hanne Vedersø Rigmor Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen

MØDEDELTAGERE Formand: Lise Lotte Due Næstformand: Hanne Vedersø Rigmor Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen Ældrerådet Mandag den 6.10.2014 kl. 09:15 12:30 i lkale F2 på Rådhuset MØDEDELTAGERE Frmand: Lise Ltte Due Næstfrmand: Hanne Vedersø Rigmr Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen Christian Heiberg Ole

Læs mere

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE Tidsrum: Søndag den 29. januar kl. 10-16 Mødeleder: Sigrid Referent: Marie Tilstede: Sigrid, Mette, Fie, Jnas, Niels, Mads. Afbud: Anders, Frederik (Sekretariat: Nina, Karina

Læs mere

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet Dansk Selskab fr Fysiterapi 17. marts 2016 NYHEDSBREV 2/2016 Kære alle. Det er ikke så længe siden, at jeg udsendte et nyhedsbrev. Siden sidst har bestyrelsens hldt et rigtig gdt bestyrelsesseminar. Det

Læs mere

Ideer til inspirationsrum

Ideer til inspirationsrum Ideer til inspiratinsrum Ideer til inspiratinsrum... 1 Vres mål med inspiratinsrum... 2 Jeres mål ved at udstille... 2 Ting I bør verveje... 2 Målgruppe... 2 Frmidlingsfrm... 2 Prjektbeskrivelse... 3 Prjektstatus...

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Anne Birthe Mrtensen, Randers Tekniske Skle ESB-sekretariatet Afbud: Anette Halvgaard Lajla Pedersen Anders la Cur, København Tekniske Skle Kent

Læs mere

Birkerød Skole. Dagsorden og referat af. Skole og Familie. Skolebestyrelsesmøde 62 Onsdag d. 12. september 2018 fra kl

Birkerød Skole. Dagsorden og referat af. Skole og Familie. Skolebestyrelsesmøde 62 Onsdag d. 12. september 2018 fra kl Skle g Familie Birkerød Skle Dagsrden g referat af Sklebestyrelsesmøde 62 Onsdag d. 12. september 2018 fra kl. 18.00-21.00 Birkerød Parkvej 12 3460 Birkerød www.birkerødskle.dk sua@rudersdal.dk Sagsbeh.:

Læs mere

VEKSØ BORGERLAUG Arbejdsprogram og fokusområder. Baggrund. 2. Borgerlaugets rolle som samlende kraft i Veksø

VEKSØ BORGERLAUG Arbejdsprogram og fokusområder. Baggrund. 2. Borgerlaugets rolle som samlende kraft i Veksø VEKSØ BORGERLAUG Arbejdsprgram g fkusmråder 2019-2021 Baggrund Frmålet med Arbejdsprgram g fkusmråder fr 2019-2021 er at fungere sm ledetråd fr Brgerlaugets arbejde i periden. Dkumentet er struktureret

Læs mere

Anette Ravnholt, Benthe Hansen, Bente Kristoffersen, Bo Jacobsen, Kirsten Boelt, Lone Skov, Susanne Hjort Hansen, Ilse Klink Jacobsen

Anette Ravnholt, Benthe Hansen, Bente Kristoffersen, Bo Jacobsen, Kirsten Boelt, Lone Skov, Susanne Hjort Hansen, Ilse Klink Jacobsen Referat Møde Chefmøde i Regin Nrdjylland. Tid 31-10-2017, kl. 9.00-14.00. Sted Aalbrg Biblitekerne, lkale 5. Biblitekschef Sundheds- g Kulturfrvaltningen Rendsburggade 2 9000 Aalbrg Init.: BS Deltagere

Læs mere

Evaluering af Stenløse Kulturhus

Evaluering af Stenløse Kulturhus Evaluering af Stenløse Kulturhus Evalueringen er udarbejdet i maj-juni 2016 Af Egedal Kmmune 1 Indhld Indledning... 3 Baggrund... 3 Metde... 4 Sammenhæng på tværs af huset... 5 Et brugerstyret hus... 7

Læs mere

VA-afdeling 10, Hyldespjældet

VA-afdeling 10, Hyldespjældet Referat fra afdelingsbestyrelsesmødet d. 8. januar 2013 Deltagere: Afdelingsbestyrelsen: Vinie Hansen (VH), Sif Enevld (SE), Per Zffmann Jensen (PZ), Nina Rytter (NR), Mette Nielsen (MN), Marianne Bahl

Læs mere

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Børnehuset Vigen. Formål:

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Børnehuset Vigen. Formål: PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutinerne i Syddjurs kmmune. 2014. Børnehuset Vigen. Frmål: I 2012 blev der udført pædaggisk tilsyn på samtlige kmmunale g private institutiner i Syddjurs kmmune. Sm resultat

Læs mere

Referat fra møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 23. oktober 2014

Referat fra møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 23. oktober 2014 Referat fra møde i Sundhedsplitisk Dialgfrum d. 23. ktber 2014 Del 1: Status vedr. Plitisk Sundhedsaftale Det er stadig de samme 4 verrdnede pejlemærker i Den Plitiske Sundhedsaftale. Fkus på at få indsat

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE PÆDAGOGISK AFDELING / SUNDHED OG TRIVSEL Link til hjemmesiden SEKTIONSLEDER

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg Mødet blev afhldt Rådhus. Fra Bligfreningen AAB: Direktør Christian Høgsbr, gruppeleder Henrik Schultz g kundechef Pia Skv. Fra Frederiksberg Kmmune: Leder af Byggeri g Arkitektur Luise Rsendahl Henriksen,

Læs mere

Handicappolitik for Gentofte Kommune 2008-2012

Handicappolitik for Gentofte Kommune 2008-2012 Handicapplitik fr Gentfte Kmmune 2008-2012 Høring Handicapplitikken er i høring frem til fredag den 18. januar 2008. Alle er velkmne til at skrive et høringssvar. Skriv dit høringssvar på e-mail adressen:

Læs mere

Opfølgning på projektet Ny afdeling Nye veje som er afholdt for midler bevilget fra pulje til Personalepolitiske projekter, Region Syddanmark

Opfølgning på projektet Ny afdeling Nye veje som er afholdt for midler bevilget fra pulje til Personalepolitiske projekter, Region Syddanmark Odense d. 20/12-2010 Opfølgning på prjektet Ny afdeling Nye veje sm er afhldt fr midler bevilget fra pulje til Persnaleplitiske prjekter, Regin Syddanmark Klinisk Genetisk Afdeling, OUH har fået bevilget

Læs mere

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG Fællesskab i Kerteminde Kmmune LEDELSESGRUNDLAG 2015 Kerteminde Kmmune VIL fællesskaberne! Baggrunden Kerteminde Kmmune har pr. 1. april fået en ny rganisatin sm bl.a. skal bidrage til at: Øge plevelsen

Læs mere

1. Introduktion til sikkerhedsrundering... 4. 1.1 Formål og mål... 4. 1.2 Den samlede proces... 4

1. Introduktion til sikkerhedsrundering... 4. 1.1 Formål og mål... 4. 1.2 Den samlede proces... 4 1. Intrduktin til sikkerhedsrundering... 4 1.1 Frmål g mål... 4 1.2 Den samlede prces... 4 2. Patientsikkerhedsrundering g Den Danske Kvalitetsmdel... 5 3. Ledelse g sikkerhedsrundering... 5 Eksempler

Læs mere

Fælles regional retningslinje for ledelse

Fælles regional retningslinje for ledelse Psykiatri g Scial Januar 2016 Fælles reginal retningslinje fr ledelse Resume ver arbejdsgange vedrørende ledelse Arbejdet med ledelse Generelt Indhldet i de lkale virksmhedsgrundlag Evaluering af resultater

Læs mere

Afbud: Dicte Dahl, Eva Egebjerg Pasgaard, Jan Johnny Sørensen, Stig Sonne, Tove Nygaard, Kim Balsløv

Afbud: Dicte Dahl, Eva Egebjerg Pasgaard, Jan Johnny Sørensen, Stig Sonne, Tove Nygaard, Kim Balsløv Rådet fr Scialt Udsatte Referat fr møde i Rådet fr Scialt Udsatte d. 16. august 2017 kl. 15.30 17.30 Mødet blev afhldt på Tlderlundsvej 2, 10. sal, mødelkale 10.09 (det stre mødelkale fr enden af gangen),

Læs mere

Din læringsrejse. En guide til Det Fælles Lederaspirantforløb. i Aarhus Kommune

Din læringsrejse. En guide til Det Fælles Lederaspirantforløb. i Aarhus Kommune Din læringsrejse En guide til Det Fælles Lederaspirantfrløb i Aarhus Kmmune Indhldsfrtegnelse 1. Indledning 3 2. Samtale med nærmeste leder 4 3. Skabeln fr samtale med nærmeste leder 4 4. Lederpraktikken

Læs mere

Guide til netværk LÆR AT TACKLE

Guide til netværk LÆR AT TACKLE Guide til netværk LÆR AT TACKLE Guide til netværk Kmiteen fr Sundhedsplysning 2. udgave, 1. plag 2015 Med støtte fra Indhld Guide til netværk... 2 Hvrdan kan netværket rganiseres?... 3 Hvrdan frdeles pgaverne?...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato Vejledning til ansøgning m støtte fra Scialstyrelsen til implementering af metderne Critical Time Interventin sm generel metde (CTI), Scial Færdighedstræning (SFT) g Åben Dialg (ÅD) Enhed CDAM Sagsnr.

Læs mere

Tema og udviklingsudvalget

Tema og udviklingsudvalget Referat Tema g udviklingsudvalget kl. 08:30 Jammerbugt Kmmune Tema g udviklingsudvalget Punkter på åbent møde: 81. Ekskursin - genptaget august 1 82. Kndemnering - 3-6 ejendmme i kmmunen - genptaget august

Læs mere

Udkast Hygiejnepolitik SU sender i høring version

Udkast Hygiejnepolitik SU sender i høring version Udkast Hygiejneplitik SU sender i høring versin Rebild Kmmune 2014 til 2018 Indhldsfrtegnelse Indledning... 3 Overrdnet mål... 3 Frmålet med hygiejneplitikken... 3 Mål... 3 Ansvarsfrdeling... 3 Indsatsmråder...

Læs mere

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg mandag den 11. marts 2013

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg mandag den 11. marts 2013 Referat af møde i det lkale uddannelsesudvalg mandag den 11. marts 2013 30. maj 2013 /cbc Tilstede: Afbud: Anders Halling, Rita Kristensen, Annie Schacht, Tine Thrdén, Ole Svejstrup, Jan Sindberg, Mette

Læs mere

Tilbagemelding på seminar i Socialstyrelsen den 31. maj jf. bilag 3 Region Nordjylland var repræsenteret med Anne Lundgaard.

Tilbagemelding på seminar i Socialstyrelsen den 31. maj jf. bilag 3 Region Nordjylland var repræsenteret med Anne Lundgaard. Budget & Plan Referat Møde i Prjektgruppen vedr. udvikling af reginalt/lkalt frløbsprgram fr mennesker med psykisk sygdm Den 22. juni 2017 kl. 14.00-16.00 i mødelkale E på APS Mødedeltagere René Ernst

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 9. juni 2015, klokken 15:00 20:00 i Dansk Psykolog Forening, Stockholmsgade 27, 2100 København Ø

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 9. juni 2015, klokken 15:00 20:00 i Dansk Psykolog Forening, Stockholmsgade 27, 2100 København Ø Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 9. juni 2015, klkken 15:00 20:00 i Dansk Psyklg Frening, Stckhlmsgade 27, 2100 København Ø Til stede: Eva Secher Mathiasen, Rie Rasmussen (fra punkt 4), Arne Grønbrg

Læs mere

Møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 13.03.2007, Kl. 13:00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE

Møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 13.03.2007, Kl. 13:00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE Møde i Sundheds- g Frebyggelsesudvalget den 13.03.2007, Kl. 13:00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Besøg hs Sundhed & Frebyggelses decentrale enheder 2... Frventet regnskab fr 2006.

Læs mere

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som Start ny gruppe PLan Ldsskvvad. Ft: Henrik Weigelt. Du kan skabe gde friluftsplevelser fr børn g unge. Vær med til at starte en ny Blå spejdergruppe i dit lkalmråde. Hvis du synes, at det er fantastisk

Læs mere

1. Velkomst ved Ebbe Hargbøl ESH bød velkommen til den nye styregruppe, hvorefter de nye styregruppemedlemmer præsenterede sig for hinanden.

1. Velkomst ved Ebbe Hargbøl ESH bød velkommen til den nye styregruppe, hvorefter de nye styregruppemedlemmer præsenterede sig for hinanden. Deltagere: Afbud: ESB-netværkets styregruppe Anne Birthe Mrtensen, Tradium (ABM) Jan Havreland, VUC Vestsjælland Nrd (JH) Carl E. Trnhjem, SOSU Sjælland (CES) Karin Rsenmejer, København VUC (KR) Mia Rasmussen,

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 11 Kvalitetsstandard fr støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Frmålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet rd fr serviceniveau. Den beskriver indhldet g mfanget

Læs mere

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885 - et nyhedsbrev fr ledere m lederskab g ledelse Nr. 1 2010 Tema: Lederskab i en krisetid (1/2) Knstruktivt lederskab i en krisetid Mange rganisatiner plever krisen. På mange frskellige niveauer. Næppe

Læs mere

drøftelse og beslutning 2. 2A Status revisionsprotokol, styringsdialog, statens effektiviseringsmål (DIR) Bilag2A Beslutning:

drøftelse og beslutning 2. 2A Status revisionsprotokol, styringsdialog, statens effektiviseringsmål (DIR) Bilag2A Beslutning: Selskabsbestyrelsesmøde INSP slagterisklen, 4000 Rskilde I skal køre ind fra Jernbanegade ved nr. 21 (Rskilde Arrest), g køre frem til I møder byggepladshegnet. Her parkerer I g bliver mødt af B, sm står

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. november 2013.

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. november 2013. Slbjerg Fællesråd. Referat af rdinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. nvember 2013. Anvendte frkrtelser findes sidst i referatet Beretningerne findes i frm af frelæggerens uredigerede manuskript sidst

Læs mere

Vejledning før-fasen IKV i AMU for ledige

Vejledning før-fasen IKV i AMU for ledige Vejledning før-fasen IKV i AMU fr ledige Side 1 af 11 Organisering af før-fasen Virkeligheden er ikke at ledige står i kø fr at få udarbejdet en IKV. Derfr bør der være et tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutinen,

Læs mere

Om Sorgs plan Outrup Skole

Om Sorgs plan Outrup Skole Om Srgs plan Outrup Skle Denne plan skal pfattes sm en "beredskabsplan", der kan bruges, når " det, der ikke må ske", sker. 1. Skilsmisse, alvrlig sygdm, kassituatiner.l. 2. Når et barn ved dødsfald mister

Læs mere

Høring på BCOM af fakultetsledelsens forslag til beslutninger vedr. institutstruktur på BSS som opfølgning på problemanalysen

Høring på BCOM af fakultetsledelsens forslag til beslutninger vedr. institutstruktur på BSS som opfølgning på problemanalysen Den 5. december 2014/ct Høring på BCOM af fakultetsledelsens frslag til beslutninger vedr. institutstruktur på BSS sm pfølgning på prblemanalysen Fakultetsledelsens frslag har været drøftet på møder i

Læs mere

Skolekultur et helskoleprojekt

Skolekultur et helskoleprojekt Sklekultur et helskleprjekt I fråret 2007 besluttede sklen efter frelæggelse fr SU, PR, elevråd g bestyrelse at gøre sklekultur, herunder klasserumskultur til et såkaldt nøglemråde. Jf. Bek. m kvalitetsudvikling

Læs mere

Referat. Fra møde i LEU. Mandag den 23. januar 2012 fra klokken 8.30 til 10.00. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa, Lokale 0.

Referat. Fra møde i LEU. Mandag den 23. januar 2012 fra klokken 8.30 til 10.00. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa, Lokale 0. Bjergparken Bjerggade 4M 6200 Aabenraa Tlf.: 73 33 43 00 ssu@ssu-syd.dk www.ssu-syd.dk Referat Kntakt: Kntakt Dat: Dat CPR-nr.: Cpr Fra møde i LEU Side 1 af 5 Mandag den 23. januar 2012 fra klkken 8.30

Læs mere

Udviklingen af det nære samfund fx udbygning, byggegrunde, der har betydning for bosætning og erhverv, skole og forretningslivet

Udviklingen af det nære samfund fx udbygning, byggegrunde, der har betydning for bosætning og erhverv, skole og forretningslivet OPSAMLING PÅ EKSTERN MINIRESEARCH SAMMENDRAG INDHOLD Alle de adspurgte brgere tager udgangspunkt i eget mråde g understreger aktuelle lkale emner er vigtige, hvis de skal invlvere sig i nærdemkratiet.

Læs mere

Gennemgås med personalet samt bestyrelse 1 gang årligt for godkendelse, samt ved ansættelse af nyt personale.

Gennemgås med personalet samt bestyrelse 1 gang årligt for godkendelse, samt ved ansættelse af nyt personale. OMSORGSPLAN Vuggestuen Tumlingen INDHOLD 1. Indledning 2. Ledelsen skal straks rienteres 3. Hvis der sker en ulykke i Tumlingen 4. Et barn i Tumlingen dør 5. Alvrlig sygdm hs et barn i vuggestuen 6. Alvrlig

Læs mere

Uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen

Uddannelsesudvalgsmøde Fysioterapeutuddannelsen Fysiterapeutuddannelsen Institut fr Fysiterapi g Ergterapi Det Sundhedsfaglige g Teknlgiske Fakultet Sigurdsgade 26 2200 København N Tlf. nr. 72 48 75 00 Dat & tid 19. sep. 2016 / 15-17 Referent Afbud

Læs mere

Referat til møde i Koordinationsudvalget for Forskning 29. november 2017 kl. 08:30 i Ikke angivet

Referat til møde i Koordinationsudvalget for Forskning 29. november 2017 kl. 08:30 i Ikke angivet Sundhed 18. december 2017 /katjr Referat til møde i Krdinatinsudvalget fr Frskning 29. nvember 2017 kl. 08:30 i Ikke angivet Indhldsfrtegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Præsentatin af grundfrtælling

Læs mere

Strategi for Inkluderende læringsfællesskaber. På Skolen på Nyelandsvej

Strategi for Inkluderende læringsfællesskaber. På Skolen på Nyelandsvej Strategi fr Inkluderende læringsfællesskaber På Sklen på Nyelandsvej 1 Inkluderende læringsfællesskaber På sklen på Nyelandsvej vil vi gerne lykkes med at skabe en inkluderende skle, frdi vellykket inklusin

Læs mere