13 ODER TIL MARIA PROJEKTBESKRIVELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "13 ODER TIL MARIA PROJEKTBESKRIVELSE"

Transkript

1 13 ODER TIL MARIA PROJEKTBESKRIVELSE Baggrund for projektet Stykkets indhold Projektets form Tid og sted Organisation Foreningen Teater Solaris Solister Holdet bag

2 Baggrund for projektet 13 ODER TIL MARIA er et nyskrevet og originalt salmeoratorium, der kaster lys over Maria skikkelsen i et nutidigt og historisk perspektiv. Værket inddrager de gamle modergudinders karaktertræk, som har overlevet i Maria skikkelsen. Opsat som teaterkoncert, er dette oratorium et større musikalsk værk, hvor omdrejningspunktet er et kor bestående af 24 sangere. En knivskarp scenografi vil danne rammen om koret, som via levende koreografi dramatiserer individets møde med Maria. Opsætningen uropføres i november 2014 i Roskilde Domkirke, som afslutning af Roskilde Bachuge. To yderlige opførelser er arrangeret i Helligåndskirken i København og Sct. Mariæ Kirke i Helsingør, samt forpremiere i Sonnerupgaard Godsets lade. De kirkelige og ikke- kirkelige opførelses- steder reflekterer stykkets brobygning mellem den hedenske oldtid og nutidens kvindebillede. Stykkets indhold I to tusind år har kunstnere, digtere og musikere dyrket kvindelighedens guddommelige symboler i Maria- skikkelsen, både i kunsten, musikken og salmerne. Disse mange kunstnere digtede også videre på de utallige beretninger om hende, som ikke nødvendigvis blev taget med i bibelen, men ofte i liturgien, og satte Maria i relation til tidligere og parallelle kvindeskikkelser. 13 ODER TIL MARIA inddrager dette rige bagland og hylder Maria i et storslået teatermusik værk. Med sit nutidige og dog oldgamle sprog er stykket som en slags vidnesbyrd på det idéhistoriske aspekt hen over to tusind års skaberværk, men også som en konklusion, en rækken tilbage i vores fortid. Projektets form Projektet indeholder original musikkomposition og fremførelse, der komplimenteres af en fleksibel scenografi og koreografi. Det er sidstnævntes opgave at supplere det sceniske udtryk i tæt samarbejde med scenografien og instruktionen med bevægelser og arrangementer. Til opsætningen af 13 ODER TIL MARIA vil koret blive inddelt i to korgrupper på 12 sangere, som hver er tilknyttet én vokalsolist. Stykket består af 13 satser i forskellige kombinationer af kor, vokal- og instrumentalsolister. Varigheden er 50 minutter, hvoraf koret synger i ca. 30 minutter. Musik: Hans- Erik Philip Tekst og instruktion: Sananda Solaris Kor: Kor Solaris, i alt 24 professionelle sangere To Sopraner: Aileen Bramhall Itani og Nina Bols Lundgren Trompet: Dorthe Zielke Cello: Toke Møldrup Dirigent: Beate Willma Scenografi: Nikolaj Heiselberg Trap Koreograf: Tove Degn Producent: Beate Willma/ Teater Solaris Medproducent: Schubertselskabet Roskilde (Bent- Erik Rasmussen)

3 Tid og sted Forpremiere på Sonnerupgaard Gods, fredag, d. 31. oktober 2014, kl. 17 Uropførelse i Roskilde Domkirke, søndag den 2. november 2014, kl Helligåndskirken i København, fredag den 7. november 2014, kl. 20 Sct. Mariæ Kirke i Helsingør, søndag den 9. november 2014, kl. 15 Organisation Foreningen Teater Solaris har stiftet sig selv i december 2013 for at skabe nyskrevet musikteater uden kunstnerisk kompromis. Dette er sket efter det kunstneriske teams 8- årige samarbejde bl.a. på Gladsaxe Ny Teater og Det Kongelige Teater (Operaen): Federico García Lorca, Blodbryllup (2008) det er lykkedes Veronika Kær at få sanserne i kog over Lorca. Så heftigt, at tilskueren mærker den rigtige metalsmag af blod. Anne Middelboe Christensen, Information Benjamin Britten, The Rape of Lucretia (2009) Det er en meget musikalsk iscenesættelse Gregers Dirckinck- Holmfeld, gregersdh.dk Lucretia i Det Kongelige Teaters opsætning er en fryd for såvel øjet som øret en flot forestilling både scenisk og sangmæssigt, og instruktøren Veronika Kær har i sandhed fået det bedste ud af sin besætning Louise Nabe, teateranmeldelse.dk Teatret opbygger sig selv som 1) delvist selvfinanserende gennem kursusvirksomhed i tæt sammenarbejde med Sonnerupgaard Gods. Et koncept, som er unikt og fremtidsvisende det danske teaterlandskab. 2) et stærkt samarbejdspartner sammen med Lejre Kommune og det lokale erhvervsliv, således at teatret bliver til et fælles projekt som i de gamle dage, hvor lokale forretninger bliver en levende del af produktionsprocessen. Der Arbejdes p.t. på at skaffe EU midler sammen med Lejre Kommune og erhvervslivet, for at genopsætte 13 ODER TIL MARIA i europæiske Maria- kirker, for at understrege og udveksle erfaringer om vores fælles kulturelle arv, både fra oldtiden og den kristne periode. Solister Sopran Aileen Itani Uddannet fra Operaakadmiet i København, Conservatoire de Paris i Frankrig og Eastman School of Music i Rochester, New York. Finalist ved Queen Sonja International Music Competition 2005 i Oslo, stipendiat ved Sonnings Musikfond i 2006 og modtager af den Danske Musikanmelderringens Kunstnerpris. Professionel gennembrud I 2008 på Den Jyske Opera som Marguerite i Gounods Faust, siden roller som Pamina i Tryllefløjten på Den Jyske Opera og Det Kongelige Teater, den Kvindelige Fortæller i Lucretia, dirigeret af Britten- specialisten Steuart Bedford, og Skovfuglen i Siegfried under den anmelderroste Copenhagen Ring - cyklus. I 2013 blev hun rost for hendes fortolkning af Varvara I Kat a Kabanova på Den Jyske Opera.

4 Samarbejde med FIGURA Ensemble i den anmelderroste uropførelse af operaen Fire Vinkler på Medea, uropførelse af Peter Bruuns ny sangcyklus Skønheden hænger på træerne hos Sangselskabet Pro Musica, og deltagelse i en ny opera af Andy Pape for ØresundsOperan. Aileen Itani har været solist med Det Kongelige Kapel dirigeret af Michael Schønwandt, og med de fleste af de danske landsdelsorkestre, især Aarhus Symfoniorkester, hvor hun har sunget både Mahlers Symfoni nr. 4 og Händels Messias under Maestro Giancarlo Andretta. Aileen Itani (er) ukuelig i sin ungdoms friskhed som Varvara... Det er sangkunst på topniveau Peter Johannes Erichsen, Weekendavisen, November 15, 2013 Aileen Bramhall Itani is the production s best contributor with the stylistic vocal security and linguistic precision that are alpha and omega in Britten s narrative and textually precise music. Jens Cornelius, Jyllands- Posten, February 25, 2009 Nina Bols Lundgren Uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Solistklasse med Susanna Eken som lærer. Masterclasses hos Lars Ulrik Mortensen, Kirsten Buhl Møller, Ulrich Stærk, Inga Nielsen, Bo Boje Skovhus, Helmut Deutsch, Rudolf Jansen, Edith Mathis og Roger Vignoles. Finalist og prismodtager i 'The Mozart Singing Competition' på Royal Academy i London, semifinalist i 'Internationaler Wettbewerb Für Liedkunst, Stuttgart'. Modtager af en lang række legater, bl.a. fra Augustinus Fonden for studier hos Barbara Bonney i Salzburg. Operadebut på Den Fynske Opera i rollen som Norina, med fine anmeldelser til følge. Koncerter med bl.a. Sjællands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester, RUO, medlemmer af Det Kongelige Kapel, Radiosymfoniorkestret og Aarhus Symfoniorkester, sammen med solister som Tuva Semmingsen, Andrea Pellegrini, Ditte Højgaard Andersen, Peter Lodahl, Gert- Henning Jensen, Niels Jørgen Riis og Per Høyer. Oratoriekoncerter bla. på Det Kongelige Teater, i DRs Koncerthus, Holmens Kirke, Fredensborg Slotskirke, Sorø Internationale Musik Festival, Statens Museum for Kunst og Diamanten. I 2010 anmelderroste koncerter med New Dutch Baroque i Den Haag, Nederlande. Magnificent Dutch Debut Danish Soprano Nina Bols Lundgren... Ms Lundgren wowed The Hague s audience with her sparkle, warmth and technical mastery in an electrifying performance which was also captured by Dutch radio. Trompet Dorthe Zielke Uddannet med diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Undervisning i New York, Chicago, Berlin og Oslo af verdenskendte trompetister og messingpædagoger., hvortil hun modtog flere studielegater. Erfaring i både danske og udenlandske orkestre herunder bl.a. Det Kgl. Kapel, DR s Symfoniorkestre, landsdelsorkestrene, Radiosymfoniorkestret i Berlin og Frankfurt, Helsingborgs Symfoniorkester, Europa Philharmonie og Mahler Chamber Orchestra. Flere af disse orkestre er Dorthe stadig tilknyttet.

5 Dorthe har gjort det at spille i kirker til sit speciale og får ros for sin klang, musikalitet og evne til at tilpasse sig de forskellige kirkerum. Sammen med Søren Johannsen har hun spillet adskillige kirkekoncerter og udgivet fire cd er med musik for trompet og orgel, den sidste på pladeselskabet NAXOS med The Messiah music for trumpet and organ. Smaddermusikalsk Blidhed og styrke går hånd i hånd i trompetistens udtryksmiddel. Jyllandsposten Bornholms Tidende Cello - Toke Møldrup Solist, kammermusiker og solocellist i Copenhagen Phil (Sjællands og Tivolis Symfoniorkester). Uddannet i Århus, Chicago, København, Köln, Karlsruhe, Wien og Zagreb. Mesterkurser som Kronberg Academy og London Master Classes, hos bl.a Valter Despalj, David Geringas, Ralph Kirschbaum, Yo- Yo Ma, György Kurtag, Alban Berg Kvartetten og Amadeus Kvartetten. Koncerter i Carnegie Hall, New York, Wigmore Hall, London, Musikverein, Wien, Daiichi Seimei Hall, Tokyo, Melbourne Concert Hall og Musée D Orsay Auditoriet i Paris. I Danmark koncerter for mange musikforeninger og på festivals, og som solist iøvrigt med danske og udenlandske symfoniorkestre, heriblandt Aarhus og Odense Symfoniorkestre, Copenhagen Phil, Belgrade Philharmonic Orchestra og Bratislava Radio Orchestra, under ledelse af dirigenter som Aldo Ceccato, Mika Eischenholz, Morten Ryelund Sørensen, Santtu- Matias Rouvali og Joshua Weilerstein. Førstepriser bl.a. i Melbourne International Chamber Music Competition (med Paizo Kvartetten), Den Danske Strygerkonkurrence og EBU- konkurrencen New Talent. Modtager af mange legater og hædersbevisninger, bl.a. Jacob Gades Legat og Anmelderringens Kunstnerpris. Fast samarbejde med pianisten Yaron Kohlberg, akkordeonisten Bjarke Mogensen og Copenhagen Cello Quartet og Athelas Sinfonietta Copenhagen. Toke Møldrup... er uden tvivl en af nordens mest fremtrædende musikere Politiken 2011 Kor Solaris bliver rekrutteret i disse uger af konservatorieuddannede sangere i København og omegn, ofte med baggrund også i opera, etnisk sang, eksperimentelle teknikker, dans/koreografi, skuespil og musical. Holdet bag Komponist Hans- Erik Philip Medlem af Dansk Komponistforbund. I Danmark bedst kendt for musikken til TV- serien Fiskerne og Den Hvide Viking. Han har skrevet solokoncerter, kammermusik og symfonisk musik.

6 Har skrevet musik til: Michala Petri, Kishiko Suzumi, Dizzy Gillespie, Palle Mikkelborg, Morten Zeuthen, Dino Saluzzi (argentinsk bandoneon virtuos), Sjællands Symfoniorkester, Sveriges Radio Symfoniorkester, Budapest Radio Symfoni Orkester og Kor. Har komponeret musik til mere end 80 film- og TV- produktioner. Af værker komponeret til teater kan nævnes Sandhedens hævn (Karen Blixen), Ord og musik (Samuel Beckett) og Blodbryllup (Frederico García Lorca). musikken til García Lorcas berømte skuespil Blodbryllup er smuk, så smuk at det næsten ikke er til at bære Philip kan lave melodier og skabe klange, der er forførende. Man kan næsten ikke få nok. Mogens Wenzel Andreasen for High Fidelity, Marts 2011 Dramatiker og teaterinstruktør Sananda Solaris Uddannet teaterinstruktør v/ Statens Teaterskole, Arbejder i øjeblikket på den dansk- grønlandske musikforestilling Navaranaaq, dramaet Edderkoppekvindens Kys og er formand for Foreningen Teater Solaris. Instruktion af Benjamin Brittens The Rape of Lucretia, Operaen. Leder af et stort symposium v/ Det Kongelige Teater. Videnskabsfolk indenfor mytologi, musikhistorie, kunsthistorie og spiritualitet bliver introduceret til en ny forståelse af den originale version af The Rape of Lucretia. Bearbejdelse og instruktion af Blodbryllup v/federico García Lorca som storslået musikteater v/gladsaxe Ny Teater. Instruktør for solodanser Gudrun Bøjesen i Enetime v/ Flemming Flint, opført v/det Kongelige Ballet som del af den danske kulturkanon. Hun har afholdt Masterclasses i skuespil for Den Kongelige Opera og Det Kongelige Ballet, og Sananda Solaris er blevet optaget i Krak s Blå Bog for personer, hvis arbejde har ydet ekstraordinær historisk og positiv indflydelse på det danske samfund. In a journalist s career that has spanned 25 years and included hundreds and hundreds of interviews with creative people, I have maybe never encountered a person of Veronika Kær s mightiness. - Michael Bo for Politiken Kordirigent og producent Beate Willma Uddannet organist og kordirigent v/musikhochschule Stuttgart/Tyskland og som musikforsker v/ King s College London (PhD). Undervises i kordirektion af Alice Granum, masterclasses v/ Morten Schuldt- Jensen, Peter Hanke, Timo Nourannen. Aktiv som organist og kordirigent. Har uropført en række korværker af Hans- Erik Philip bl.a. v/festival Jean Langlais (Bretagne), Riddersalen i Roskilde Kloster, Jesuskirken, med forskellige ensembler. Tidligere koncerter inkluderer Brahms Ein deutsches Requiem i en kammerversion og Brittens A Ceremony of Carols. Tidligere sammenarbejde med Sananda Solaris (Veronika Kær) og Hans- Erik Philip som produktionsdramaturg og korleder på Blodbryllup (Gladsaxe Ny Teater) og med Sananda Solaris

7 som produktionsdramaturg på The Rape og Lucretia v/ Den Kongelige Opera, inkl. arbejde på et internationalt symposium med deltagere bl. a. fra London, Cambridge og Stanford University. Har også arbejdet som produktionsdramaturg for Kasper Holten (Don Carlos, 2006) og Statsoperaen i Stuttgart/Tyskland. Har undervist i musikvidenskab v/ King s College London og er nu tilknyttet Paros International Music Programme som universitetslærer. Under Beate Willma s direction, the choir have achieved a balance and tonal quality which can be likened to fine silk. Brenda Dean, Festival Jean Langlais, Brittany, 2010 Gladsaxe Ny Teaters Folkekor er nu prægnant til stede, strålende indstuderet af Beate Willma. Peter Johannes Erichsen for Weekendavisen, 2008 Scenograf Nikolaj Heiselberg Trap Uddannet scenograf v/ Statens Teaterskole, Ansat v/ Aalborg Theater, hvor han skabte scenografien for Ibsens Et dukkehjem. Siden har han arbejdet som freelance scenograf v/ Mungo Park (Anna Bridge og Martin Lyngbos Reumert- vindende forestilling Suburban ). Derudover har Trap arbejdet på Teater Grob (Pelle Millers Way to Heaven og Per Scheel- Krügers I, me and my ), Caféteatret (Aleksa Okanovics Diamond Dust Shoes og Modern Life ), Theater V (Jakob Weis Helmer Hardcore ), Svalegangen i Arhus og Teater Momentum i Odense. Han har tidligere arbejdet sammen med instruktør Sananda Solaris på Bloodbryllup v/ Gladsaxe Ny Teater og The Rape of Lucretia v/ Den Kongelige Opera I Heiselberg Traps dekorationer, der på mageløs vis skaber både romersk lejr og romersk, hjemlig intimitet hos Lucretia, med vidunderligt glidende overgange fra scene til scene, belysninger, som skaber perspektiv og dybde, og en farverigdom, der er dybt stimulerende. Gregers Dirckinck- Holmfeld Koreograf Tove Degn Undervist i moderne dans og bevægelse på folkeskoler, daghøjskoler, højskoler og aftenskoler siden 82. Som koreograf har Tove mest arbejdet med at placere danseforestillinger i utraditionelle omgivelser siden 1982, for på den måde at få nyt publikum til dansen. Forestillingerne har blandt andet været opført i en skov, i et loppemarked og ved kanalerne i København. Foruden dette har hun været initiativ tager til flere event forestillinger, for igen at få et nyt fokus på kunstformen dans. Af udvalgte forestillinger kan nævnes Det Er Strålende, Fools 5, Blå Time, Århus Festuge, Bassin 2o2o, Team Teatret, Verden er Våd og Lys, Det Kongelige Teater, og Strip - O - Mania, Base Camp, Holmen. Studerede moderne dans i Danmark, Norge, Frankrig og USA. Blandt andet på Martha Graham Center of Contemporary Dance, New York, USA

8 Kontakt 13 ODER TIL MARIA Beate Willma Tlf Mail: Kontakt Foreningen Teater Solaris Sananda Solaris (Formand) Tlf.: Mail:

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 68 Offentligt NAVARANAAQ. - Et storslået musikdrama om de sidste vikinger

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 68 Offentligt NAVARANAAQ. - Et storslået musikdrama om de sidste vikinger Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 68 Offentligt NAVARANAAQ - Et storslået musikdrama om de sidste vikinger Indholdsfortegnelse Baggrund for projektet... 2 Projektets form... 2 Musikken... 3 Koret...

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget : Onsdag den 12. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael

Læs mere

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Med speciale i nyudvikling af 3D hologram scenografi sætter Lars Egegaard Sørensen et helt særligt præg på enhver forestilling, han er tilknyttet

Læs mere

Verdenspremiere med Toke Møldrup

Verdenspremiere med Toke Møldrup Verdenspremiere med Toke Møldrup Dirigent / Rory Macdonald Solist / Toke Møldrup Koncertmester / Jon Gjesme Torsdag 30. januar kl. 19:30 Galaksen, Værløse Fredag 31. januar kl. 19:30 Aftenens dirigent

Læs mere

KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker

KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker Uddannelsen sigter mod at forberede de studerende på det meget varierede arbejdsliv, der møder mange konservatorieuddannede

Læs mere

Foto: Per Rasmussen AARHUS DOMKIRKE 21 FORÅRSKONCERTER 2015

Foto: Per Rasmussen AARHUS DOMKIRKE 21 FORÅRSKONCERTER 2015 Foto: Per Rasmussen AARHUS DOMKIRKE 21 FORÅRSKONCERTER 2015 Fredag 6. februar kl. 17.00 ARS NOVA COPENHAGEN Hindemiths Messe omkranses af skønne renæssanceværker af Eccard, Victoria, Goudimel, Wert og

Læs mere

HUMAN CHAIN. Projektbeskrivelse: Koncert med Hans-Erik Philips nyskrevne sangcyklus, HUMAN CHAIN

HUMAN CHAIN. Projektbeskrivelse: Koncert med Hans-Erik Philips nyskrevne sangcyklus, HUMAN CHAIN Projektbeskrivelse: Koncert med Hans-Erik Philips nyskrevne sangcyklus, HUMAN CHAIN Torsdag, d. 2. juni 2016, kl. 20, Sct. Mariæ Kirke, Helsingør HUMAN CHAIN Sangcyklus for solosopran, trompet, cello,

Læs mere

Sangkunst og strygermusik. Støttekoncert for Sønderjysk pigekor Lørdag den 19. september 2009 kl. 19.00

Sangkunst og strygermusik. Støttekoncert for Sønderjysk pigekor Lørdag den 19. september 2009 kl. 19.00 Sangkunstogstrygermusik StøttekoncertforSønderjyskpigekor Lørdagden19.september2009kl.19.00 Pigekorettakkerdeoptrædendekunstnereog sponsorerforderesstøttetilkinaturen!! Detvilefterfølgendeværemuligtat

Læs mere

LUKKETID PRESSEMATERIALE. ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015

LUKKETID PRESSEMATERIALE. ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015 PRESSEMATERIALE LUKKETID ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015 Lukketid er støttet af Bikubenfonden S. 2 LUKKETID Aarhus Teater & ARoS

Læs mere

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Repertoire SAMUEL BARBER (1910-1981) Adagio for Strings FELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY (1809-1847) Klaverkoncert nr. 1 i G-mol, Op. 25 1. Molto allegro con fuoco 2. Andante

Læs mere

70 ÅRS 11. marts 2017

70 ÅRS 11. marts 2017 70 ÅRS JUBILÆUM 11. marts 2017 PROGRAM FOR FESTLIGHEDERNE Kl. 16.30 FDF Grenaa s Brassband under ledelse af dirigent Peter Præstholm byder alle gæster musikalsk velkommen. Kl. 17.00 Morten Skovmand Fernisering

Læs mere

Unge talenter. Dirigent / Santtu-Matias Rouvali. Solist / Toke Møldrup, cello. Dvorák ˇ / Cellokoncert. Sibelius / Symfoni nr. 2

Unge talenter. Dirigent / Santtu-Matias Rouvali. Solist / Toke Møldrup, cello. Dvorák ˇ / Cellokoncert. Sibelius / Symfoni nr. 2 Unge talenter Dirigent / Santtu-Matias Rouvali Solist / Toke Møldrup, cello Dvorák ˇ / Cellokoncert Sibelius / Symfoni nr. 2 Torsdag 24. november 2011 kl. 19:30 VU-Hallen, Vordingborg Fredag 25. november

Læs mere

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr.

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. Peter Jensen Carl Nielsen sange i arrangement for obo, strygekvartet, bas og klaver

Læs mere

Historien bag Papageno og Papagena

Historien bag Papageno og Papagena Papageno & Papagena Historien bag Papageno og Papagena Børneoperaen Papageno og Papagena er inspireret af Mozarts opera Tryllefløjten. Det er en meget gammel historie, der handler om en prins, en prinsesse,

Læs mere

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr.

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. Peter Jensen Sletternes sønner Fra venstre mod højre: forrest: Rune, Max, Frederik

Læs mere

Uddannelse. Rose Munk Heiberg Ramløsevej 13, st. th., 2100 København Ø Email: rose.heiberg@gmail.com Tel: 0045-26959509

Uddannelse. Rose Munk Heiberg Ramløsevej 13, st. th., 2100 København Ø Email: rose.heiberg@gmail.com Tel: 0045-26959509 CV Uddannelse 1993-2007 Undervisning i klaver - Solotimer hos Nenia Zenana, dirigent og pianist 2005-2009 BA i Musikvidenskab, Københavns Universitet - Korledelse ved Kasper Beck Hemmingsen, lektor - Sang

Læs mere

DAM Korlederkurser - Instruktører 2014-15:

DAM Korlederkurser - Instruktører 2014-15: DAM Korlederkurser - Instruktører 2014-15: Kasper Beck Hemmingsen (Korleder Basis) Kasper Beck Hemmingsen arbejder hver uge med kor på flere forskellige niveauer og i lige så forskellige sammensætninger

Læs mere

GROWOP! F E S T I V A L

GROWOP! F E S T I V A L GROWOP! F E S T I V A L 2 0 1 9 HERNING C. H. PEDERSEN & E. ALFELTS MUSEUM 24/9 KL. 10.00 OG 11.30 IKAST-BRANDE KUNSTPAKHUSET 25/9 KL. 10.00 OG 11.30 HOLSTEBRO HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM 26/9 KL. 10.00 OG 11.30

Læs mere

Basiskurser og efteruddannelse

Basiskurser og efteruddannelse Dansk Amatørmusik Ledelse af børnekor Basiskurser og efteruddannelse Aarhus, Slagelse, Odense, Fredericia Kurserne arrangeres i samarbejde mellem Musiklærerforeningen, FUK, Folkekirkens Musikskoler, Børnekorakademiet,

Læs mere

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 8. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2017 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 10/10 Onsdag d. 11/10 Torsdag d. 12/10 Fredag d. 13/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til

Læs mere

Program. Et brag af en forårsoplevelse med musik, dans og akrobatik udført af lokale kunstnere. tirsdag den 14. april kl. 19.00 MENNESKER MED OVERSKUD

Program. Et brag af en forårsoplevelse med musik, dans og akrobatik udført af lokale kunstnere. tirsdag den 14. april kl. 19.00 MENNESKER MED OVERSKUD D1470_plancher_2014.indd 5 22-10-2014 12:47:37 Et brag af en forårsoplevelse med musik, dans og akrobatik udført af lokale kunstnere Slagelse ROTARY Musikhus ER... tirsdag den 14. april kl. 19.00 MENNESKER

Læs mere

Strategiplan og plan for kunstnerisk aktivitet for Teatret Undergrunden 2017-2020

Strategiplan og plan for kunstnerisk aktivitet for Teatret Undergrunden 2017-2020 Strategiplan og plan for kunstnerisk aktivitet for Teatret Undergrunden 2017-2020 Undergrunden vil i en ny aftaleperiode 2017-2020 bestræbe sig på at blive et centrum for musikteater på højst mulige kvalitetsniveau,

Læs mere

Et godt sammensat program med virtuose kunstnere og ikke ét sekunds uopmærksomhed fra publikum vi nød det! Michael Pram Rasmussen

Et godt sammensat program med virtuose kunstnere og ikke ét sekunds uopmærksomhed fra publikum vi nød det! Michael Pram Rasmussen Verdensballet Et godt sammensat program med virtuose kunstnere og ikke ét sekunds uopmærksomhed fra publikum vi nød det! Michael Pram Rasmussen Verdensballetten tankerne bag Det er fire år siden at Verdensballetten

Læs mere

!!!!!!!!!!!!!2016! Programmet

!!!!!!!!!!!!!2016! Programmet !!!!!!!!!!!!!2016! KLANG Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik. Det er her man går hen for at opleve det nyeste, dristigste og mest eksperimenterende

Læs mere

ORGELBOG 2004. indeholdende 12 orgelstykker inspireret af melodier som er nye i brug til "Den danske Salmebog 2003"

ORGELBOG 2004. indeholdende 12 orgelstykker inspireret af melodier som er nye i brug til Den danske Salmebog 2003 ORGELBOG 2004 indeholdende 12 orgelstykker inspireret af melodier som er nye i brug til "Den danske Salmebog 2003" Bidragydere til samlingen er: Mikkel Andreassen, Povl Christian Balslev, Peter Gawol,

Læs mere

MasterClass VII i Unge Stemmer. Herning 3.-7. marts 2010

MasterClass VII i Unge Stemmer. Herning 3.-7. marts 2010 MasterClass VII i Unge Stemmer Den kropslige glæde i Sangen Herning 3.-7. marts 2010 Forord Den kropslige glæde i sangen - Hvordan oplever publikum musikken og sangerne ved en optræden? Hvordan kan en

Læs mere

Globale englestemmer

Globale englestemmer Globale englestemmer Svulmende russisk musik står på programmet med Københavns Drengekor fredag den 12. november i Københavns Domkirke. Kgl. Operasanger, tenoren Gert Henning-Jensen synger Lenskys bøn

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2018 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 9/10 Onsdag d. 10/10 Torsdag d. 11/10 Fredag d. 12/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til

Læs mere

VIA DOLOROSA KUNSTKONCERT. Sang - Jesper Buhl Musik/klaver - Tore Bjørn Larsen Malerier - kunstnere fra Gallerie Rasmus. Anne Brérot, maleri

VIA DOLOROSA KUNSTKONCERT. Sang - Jesper Buhl Musik/klaver - Tore Bjørn Larsen Malerier - kunstnere fra Gallerie Rasmus. Anne Brérot, maleri VIA DOLOROSA Anne Brérot, maleri KUNSTKONCERT Sang - Jesper Buhl Musik/klaver - Tore Bjørn Larsen Malerier - kunstnere fra Gallerie Rasmus VIA DOLOROSA Jesper Buhl, Gallerie Rasmus og Tore Bjørn Larsen

Læs mere

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 KorProjekt 2017 er et landsdækkende korstævne for musikskoleelever i alderen 12-20 år, hvor unge sangere fra alle landets musikskoler kan mødes omkring kormusikken i

Læs mere

Ældredage 2011. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 11. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2011. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 11. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2011 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 6. oktober 7. oktober 10. oktober 11. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014 Søndag den 25. august 2013 kl. 13.00 FDF Gladsaxe Brass Band Friluftskoncert foran Sognets Hus I tilfælde af dårligt vejr gennemføres koncerten i Sognets Hus FDF Gladsaxe Brass Band byder på en varieret

Læs mere

plus50.nu v/pia Dahl, Adelgade 41, 1. sal 4720 Præstø mobil 40 55 36 45, www.plus50.nu www.plus50.nu Trio Della Trenta. Fortællekoncert.

plus50.nu v/pia Dahl, Adelgade 41, 1. sal 4720 Præstø mobil 40 55 36 45, www.plus50.nu www.plus50.nu Trio Della Trenta. Fortællekoncert. 1 plus50.nu v/pia Dahl, Adelgade 41, 1. sal 4720 Præstø mobil 40 55 36 45, www.plus50.nu www.plus50.nu Trio Della Trenta. Fortællekoncert. Kammermusik 2 I 1709 gennemførte Frederik d. IV en noget lyssky

Læs mere

Grafisk design. Den Fynske Opera, forestilling

Grafisk design. Den Fynske Opera, forestilling Grafisk design Den Fynske Opera, forestilling KUNDE DEN FYNSKE OPERA Opgave: Hæfte og plakater af forestilling Opgaven indeholder: Kreativ opsætning Billeder Design linje Den Fynske Opera får lavet plakater

Læs mere

PROSPEKT. skandinaviske kunstnere. arrangerer f lere dages festival hvert andet år med de førende kunstnere i verden

PROSPEKT. skandinaviske kunstnere. arrangerer f lere dages festival hvert andet år med de førende kunstnere i verden 2017-2020 skaber liv i kulturarven med tidlig musik fra før år 1800 har fokus på det historiske og sætter middelalderbyen på verdenskortet præsenterer 8-12 sæsonkoncerter med de førende skandinaviske kunstnere

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven

KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven KORLEDERSTEMMEN Efteruddannelse for korledere i stemmebrug og vokalt arbejde i korprøven FOLKEKIRKENS UNGDOMSKOR STEMMEN KORLEDERENS VIGTIGSTE INSTRUMENT De seneste årtiers fokus på stemmedannelsen i koret

Læs mere

PRESSEMATERIALE ANDEL. AF CAROLINE CECILIE MALLING Skuespilleruddannelsens Præsentationsforestilling 2014

PRESSEMATERIALE ANDEL. AF CAROLINE CECILIE MALLING Skuespilleruddannelsens Præsentationsforestilling 2014 PRESSEMATERIALE ANDEL AF CAROLINE CECILIE MALLING Skuespilleruddannelsens Præsentationsforestilling 2014 Aarhus Teater Studio Urpremiere 15. november - 6. december 2014 Pressekontakt Morten Daugbjerg /

Læs mere

KLANG i KUBE juni. Koncerter med Hvidovre Musikskole og Ensemble Krumbuktus. Koncerter og workshops med elever fra Hvidovre Musikskole

KLANG i KUBE juni. Koncerter med Hvidovre Musikskole og Ensemble Krumbuktus. Koncerter og workshops med elever fra Hvidovre Musikskole Side 1 af 5 2019 1.-2. juni KLANG i KUBE Koncerter med Hvidovre Musikskole og Ensemble Krumbuktus KLANG i KUBE er hovedstadens musikskole- og familiefestival for samtidsmusik. KLANG i KUBE er del af den

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Søren Kierkegaard produktion & Edition NONSK PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel også kendt og elsket som Bertolt Brecht alter

Læs mere

Jyllinge Festival Jyllinge Festival - aftalt at der fremsendes en ny udgave UG

Jyllinge Festival Jyllinge Festival - aftalt at der fremsendes en ny udgave UG Ansøgninger til Kulturpuljen til Kultur- og Idrætsudvalgets møde 8. marts 2017 Sags nr. Ansøger Arrangement/projekt Ansøgt kr. (brutto) Indstillet kr. (brutto) Indstillet kr. (netto) 285602 Jyllinge Festival

Læs mere

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS MEDLEMSBLADET KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS Musikeren og komponisten Louise Eckardt Jensen beskrives som en af de nyskabende kunstnere inden for eksperimentel musik. Hun bryder gerne normer og modsætter

Læs mere

Rejs med os tilbage i musikhistorien!

Rejs med os tilbage i musikhistorien! Rejs med os tilbage i musikhistorien! Aarhus Symfoniorkester spiller klassisk musik. Noget af musikken er skrevet nu, men det meste af den klassiske musik er skrevet for flere hundrede år siden. I dette

Læs mere

Bilag til ansøgning om økonomisk støtte til Klassiske Koncerter i Djurs og Mols 2016, 6. sæson

Bilag til ansøgning om økonomisk støtte til Klassiske Koncerter i Djurs og Mols 2016, 6. sæson Bilag til ansøgning om økonomisk støtte til Klassiske Koncerter i Djurs og Mols 2016, 6. sæson INDHOLD 1: Projektbeskrivelse 2: Program og kunstneriske visioner 3: Markedsførings- og tidsplan 4: Organisation

Læs mere

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso.

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Billeder af Vand I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Projektets sigte er en kunstnerisk oplevelse, der bryder

Læs mere

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte 2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE Yahya Hassans Digte YAHYA HASSANS DIGTE Iscenesættelse Minna Johannesson Scenografi Eilev Skinnarmo Musikere Jens Hellemann, Peter Hellemann og Christian

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30.

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30. Hold 1 Instruktion Christian Eiming Hold 2 DANS brug kroppens intelligens Lars Bjørn Hold 3 Skuespilteknik, mimik Ole Sørensen Hold 4 Teater/musical workshop Kristian Studsgaard Fredag d. 12. PROGRAM Søndag

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 6. september: Mit liv som naver. Søndag d. 11 oktober: Sang og musik foredrag : Efterårsglød

Hurtigt overblik. Søndag d. 6. september: Mit liv som naver. Søndag d. 11 oktober: Sang og musik foredrag : Efterårsglød SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2015/2016 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2014/2015 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

International Lighting Designer

International Lighting Designer International Lighting Designer CV: Belysningsmester på Bristol Teater 1978, på Aveny Teater 1982, på Dr. Dantes Aveny 1992 Eget firma Kongshaug & Søn fra 1980 Free-lance lysdesigner fra 1995. Teater:

Læs mere

pieekor 6720 Fanø MODTACMET A

pieekor 6720 Fanø MODTACMET A Borgmesteren Fanø Kommune Att.: Social og kulturchef Henning Kjærgaard Skolevej 5-7 pieekor 6720 Fanø MDTACMET A 1 9 JAN. 2016 K o N s E R VAT R I E T S ESBJERG Esbjerg, den 14. januar 2016 FAN«KMMUNE

Læs mere

Prøvespil Dirigent: Morten Ryelund. Odense, 2. februar 2009 Århus, 3. februar 2009 København, 4. februar Ansøgningsfrist, 10 december 2008

Prøvespil Dirigent: Morten Ryelund. Odense, 2. februar 2009 Århus, 3. februar 2009 København, 4. februar Ansøgningsfrist, 10 december 2008 Dirigent: Morten Ryelund Odense, 2. februar 2009 Århus, 3. februar 2009 København, 4. februar 2009 Ansøgningsfrist, 10 december 2008 Prøvespil 2009 DR UngdomsEnsemblets hovedsponsor er Bikuben-Fonden Introduktion

Læs mere

Musikalsk billedfortælling

Musikalsk billedfortælling B H Musikalsk Følg med os ind i komponisternes verden til de steder, de udfoldede deres geni. Mens billeder ruller over lærredet, fortæller vi medrivende og humoristisk om deres liv og spiller deres musik

Læs mere

Hvad er opera kort fortalt?

Hvad er opera kort fortalt? Opera Hvad er opera kort fortalt? En opera er et teaterstykke med musik. I stedet for at sige ordene, synger man dem. Det er altså ikke skuespillere, men sangere, der optræder på scenen. De første operaer

Læs mere

VI SØGER DIG SÅDAN SØGER DU DET KONGELIGE DANSKE MUSIKKONSERVATORIUM

VI SØGER DIG SÅDAN SØGER DU DET KONGELIGE DANSKE MUSIKKONSERVATORIUM VI SØGER DIG SÅDAN SØGER DU DET KONGELIGE DANSKE MUSIKKONSERVATORIUM Det er min oplevelse, at hvis man har noget nyt på hjerte, så bliver man lyttet til. CÆCILIE BALLING, VIOLINSTUDERENDE På konservatoriets

Læs mere

Kor og Kammermusik 26.06.16 02.07.16 ASKOV HØJSKOLE

Kor og Kammermusik 26.06.16 02.07.16 ASKOV HØJSKOLE Kor og Kammermusik 26.06.16 02.07.16 ASKOV HØJSKOLE Kor og kammermusik på Askov Det almene aspekt i klassisk musik er dens særlige forhold til den historiske udvikling: på en gang at repræsentere forskellige

Læs mere

KONCERTER. Thisted Kirke sommer Nordisk, tysk og engelsk musik. Entré: 100,Torsdag 27. juni kl

KONCERTER. Thisted Kirke sommer Nordisk, tysk og engelsk musik. Entré: 100,Torsdag 27. juni kl Søndag 16. juni kl. 15.00 Sommerkoncert med Thisted Kirkes Drenge-Mandskor. Traditionen tro indledes kirkens sommerkoncerter med kirkens eget kor akkompagneret af Svend Ole Kombak. Nordisk, tysk og engelsk

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

DEN LILLE PRINS Antoine de Saint-Exupéry

DEN LILLE PRINS Antoine de Saint-Exupéry DEN LILLE PRINS Antoine de Saint-Exupéry En rejse i 13 billeder med SUSSE WOLD Foto: Bjarne Stæhr Musik og lyddesign af PALLE MIKKELBORG LILLIAN TÖRNQVIST (harpe) EMILIE ESKÆR (cello) JOAKIM DAM THOMSEN

Læs mere

Programmet. KLANG Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik.

Programmet. KLANG Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik. 2018 KLANG Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. Det er her, den danske og internationale

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Elbphilharmonien War Requiem op. 66

Elbphilharmonien War Requiem op. 66 Elbphilharmonien War Requiem op. 66 Orchestre de Paris & Choeur de Orhestre de Paris Komponist: Benjamin Britten Onsdag den 22. maj 2019 kl. 20.00 Dirigent Daniel Harding Solister Albina Shagimuratova,

Læs mere

Sort/Hvid åbner NOMA på trods af brand

Sort/Hvid åbner NOMA på trods af brand Sort/Hvid åbner NOMA på trods af brand Sort/Hvid er brændt, men det stopper ikke teatrets planlagte forestilling. Nu åbner NOMA på Kunsthal Charlottenborg i en forlænget periode fra den 31. januar 28.

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Skive kammermusikforening

Skive kammermusikforening efterår 2013 forår 2014 www.skivekammermusikforening.dk Melisma Saxophone Quartet, Ensemble MidtVest, De 3 fløjter, Duoen Teresa Kaban og Henryk Blazej, Armon String Trio Skive Kammermusikforening byder

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur H.C. Andersen Lykke-Peer Lykke-Peer er et af H.C. Andersens mest kendte og elskede værker. Det er en fortælling om hovedpersonen Peers opstigen til en fremtrædende operasanger og komponist. Den kendte

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

--> <-- --> <-- --> Narrativet

--> <-- --> <-- --> Narrativet har ikke været nem, men nu står det her næsten fær- Musikkens Hus --> Fra Idé til åbningsdag Musikkens Hus har været lang tid undervis og rejsen dig og klar til en festlig åbning. Thomas Søndergaard Brilliant

Læs mere

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner.

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. Punkt 3. Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. 2014-23316. Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering, regnskaber og beretninger

Læs mere

GUTTERMANN KULTURPRODUKTION

GUTTERMANN KULTURPRODUKTION GUTTERMANN KULTURPRODUKTION GK Books GK Live www.guttermann-kultur.dk Skriv til os på: guttermannkultur@gmail.com Eller ring på: mobil +45 23 72 31 22, mobil +45 40 59 22 83 eller fastnet +45 33 24 02

Læs mere

Elisabeth Zeuthen Schneider Violin Anniina Leppäniemi Violin Anne Soren Bratsch Tobias van der Pals Cello Dora Seres Fløjte Olli Leppäniemi Klarinet

Elisabeth Zeuthen Schneider Violin Anniina Leppäniemi Violin Anne Soren Bratsch Tobias van der Pals Cello Dora Seres Fløjte Olli Leppäniemi Klarinet Elisabeth Zeuthen Schneider Violin Anniina Leppäniemi Violin Anne Soren Bratsch Tobias van der Pals Cello Dora Seres Fløjte Olli Leppäniemi Klarinet Sverre Larsen Klaver EN STOR TAK TIL: TOYOTA FONDEN

Læs mere

Musik på Tværs 20.11.16 26.11.16 ASKOV HØJSKOLE

Musik på Tværs 20.11.16 26.11.16 ASKOV HØJSKOLE Musik på Tværs 20.11.16 26.11.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 20. november 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning med højskolelærer Ulla Henningsen du hører lidt

Læs mere

Dirigent ved opførelsen af Mozarts Requiem, Voces Kammerkor og orkester, København, november 2014.

Dirigent ved opførelsen af Mozarts Requiem, Voces Kammerkor og orkester, København, november 2014. Curriculum Vitae Bo Asger Kristensen Harrestrupvang 9B, st tv 2500 Valby Mail: bo_kristensen@icloud.com Tlf: 21 25 85 66 Kor Dirigent for Voces Kammerkor, februar 2015 Dirigent ved opførelsen af Mozarts

Læs mere

Stiftskursusdag. Kunst, Klang og Kirkerum. Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke

Stiftskursusdag. Kunst, Klang og Kirkerum. Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke Stiftskursusdag Kunst, Klang og Kirkerum Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke Kunst, Klang og Kirkerum Velkommen til årets stiftskursusdag, arrangeret af Udvalget for Kirkemusik og Gudstjeneste. Kirkerum

Læs mere

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2012 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 4. oktober 5. oktober 8. oktober 9. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Torsdag 20. marts kl. 19.30

Koncerthuset Klassisk Sæson. Torsdag 20. marts kl. 19.30 13 14 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 20. marts kl. 19.30 Klenaus 9. DR SymfoniOrkestret DR KoncertKoret Dirigent: Michael Schønwandt Solister: Cornelia Ptassek, sopran, Susanne Resmark, mezzosopran,

Læs mere

Citater og uddrag fra anmeldelse af SPOR 2011

Citater og uddrag fra anmeldelse af SPOR 2011 PRESSE 2011 Citater og uddrag fra anmeldelse af SPOR 2011 SPOR har muligvis ikke samme brede eksponering som eksempelvis SPOT Festivalen eller Aarhus Internationale Jazzfestival, men har til gengæld som

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Den Jyske Opera præsenterer: Michael Kohlhaas

Den Jyske Opera præsenterer: Michael Kohlhaas Pressemeddelelse Aarhus, 6. august 2019 Den Jyske Opera præsenterer: Michael Kohlhaas Skandinavienspremiere 21., 22. og 24. august 2019 i Musikhuset Aarhus Dirigent Jonas Alber Instruktør Philipp Kochheim

Læs mere

Vi mangler 2. basser. Der bliver udsendt PR-video i januar, der kommer måske noget.

Vi mangler 2. basser. Der bliver udsendt PR-video i januar, der kommer måske noget. Dagsorden 1) Godkendelse af dagsorden 2) Godkendelse af referat 3) Medlemssituation Sopranprøve inden generalforsamlingen, evt. kl. 16. Skriv rundt til alle der er tilmeldt, og bed dem om at tilmelde sig

Læs mere

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys I dette hæfte skal vi beskæftige os med et musikværk, der hedder Feens kys. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikken er

Læs mere

S K O L E K O N C E R T E R

S K O L E K O N C E R T E R SKOLEKONCERTER VI PRÆSENTERER... Kort om Basix: Basix har eksisteret som vokalsekstet siden 1999 og er i dag et af Europas bedste a cappella-bands. Gruppen blev i 2001 nummer to ved Det Danske Melodi Grand

Læs mere

Maria Lucia Preben Kristensen Søren Launbjerg Amalie Dollerup Mikkel Rønnows Musicalorkester. Verdens største musicalhits samles i stjernebesat show

Maria Lucia Preben Kristensen Søren Launbjerg Amalie Dollerup Mikkel Rønnows Musicalorkester. Verdens største musicalhits samles i stjernebesat show PRESSEMEDDELELSE JANUAR 2016 Verdens største musicalhits samles i stjernebesat show Maria Lucia Preben Kristensen Søren Launbjerg Amalie Dollerup Mikkel Rønnows Musicalorkester Efter den anmelderroste

Læs mere

Kor og Kammermusik 28.06.15 04.07.15 ASKOV HØJSKOLE

Kor og Kammermusik 28.06.15 04.07.15 ASKOV HØJSKOLE Kor og Kammermusik 28.06.15 04.07.15 ASKOV HØJSKOLE Kor og kammermusik på Askov Det almene aspekt i klassisk musik er dens særlige forhold til den historiske udvikling: på en gang at repræsentere forskellige

Læs mere

Hold i hånd med Händel: -et musikalskt portræt

Hold i hånd med Händel: -et musikalskt portræt 4 koncerter med barokensemblet Camerata Øresund Ansøgning om støtte til Camerata Øresunds 4 koncerter i efteråret 2018, under ledelse af Peter Spissky: Hold i hånd med Händel: -et musikalskt portræt 11.november

Læs mere

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke Koncertprogram 1 Efterår 2015 og forår 2016 Fløng Kirke 2 Friluftskoncert Søndag den 30. august 2014 kl. 13.00 CARION Dóra Seres, fløjte Egils Upatnieks, obo Egīls Šēfers, klarinet David M.A.P. Palmquist,

Læs mere

Annes Atelier. Medlemmerne i panelet i. www.annes-atelier.dk. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter, redaktør af Kunstavisen mm.

Annes Atelier. Medlemmerne i panelet i. www.annes-atelier.dk. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter, redaktør af Kunstavisen mm. Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Gallerist Gitte Albertsen Revisor Jesper Christophersen Medievejleder/kunstskribent mm. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter,

Læs mere

Tryllefløjten. Papageno og Papagena er en historie om netop disse to og deres venskab.

Tryllefløjten. Papageno og Papagena er en historie om netop disse to og deres venskab. Tryllefløjten Tryllefløjten er en opera skrevet af Emanuel Schikaneder med musik af Wolfgang Amadeus Mozart. Det er en gammel historie, der handler om en prins, en prinsesse, en ond dronning og en vis

Læs mere

Stemmepleje kvalitetsløft til korsangen Korkaravanen korsang fra kyst til kyst

Stemmepleje kvalitetsløft til korsangen Korkaravanen korsang fra kyst til kyst FORMANDSBERETNING IFØLGE VEDTÆGTER 2014. Et repræsentantskabsmøde med en obligatorisk formandsberetning, er altid en kærkommen anledning til at få alle årets aktiviteter op i hukommelsen igen. Der er mange,

Læs mere

Mozarts symfoni nr. 34

Mozarts symfoni nr. 34 Mozarts symfoni nr. 34 På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Mozart Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du,

Læs mere

MODUL 1 En børneopera inspireret af Tryllefløjten

MODUL 1 En børneopera inspireret af Tryllefløjten MODUL 1 En børneopera inspireret af Tryllefløjten Tryllefløjten er en opera skrevet af Emanuel Schikaneder med musik af Wolfgang Amadeus Mozart. Det er en gammel historie, der handler om en prins, en prinsesse,

Læs mere

Le Sacre du Printemps

Le Sacre du Printemps Le Sacre du Printemps m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Stravinskij Du skal arbejde med et musikværk, der hedder Le Sacre du Printemps. Navnet er fransk og betyder Forårets Helliggørelse en

Læs mere

SANG! Sangteknik. Et større. korværk en gang imellem. Mere forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere. Et større klassisk værk

SANG! Sangteknik. Et større. korværk en gang imellem. Mere forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere. Et større klassisk værk SANG! forberedelse hjemme således at korprøverne forløber lettere Sangteknik Et større klassisk værk fokus på dynamik Dansesessioner fast menueber, lancier, folkedans etc. Et større klassisk værk Flere

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere