Transsylvanien og Draculas Borg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transsylvanien og Draculas Borg"

Transkript

1 Transsylvanien og Draculas Borg Mc-Tours tilbyder nu denne spændende motorcykeltur til Transsylvanien i Rumæniens nordvestligste hjørne. Turen starter og slutter i München datoer 12. til 21. juni og der køres på BMW motorcykler model Vi skal igennem 8 lande Tyskland Østrig Ungarn - Rumænien Serbien Kroatien Slovenien Italien, ca km Dag 1. Vi forlader BMW i München tidligt. Vi har mange kilometre foran os og laver lige lidt opvarmning på motorvejen til Siegsdorf hvor vi drejer af og kører et stykke på Deutsche Ferienroute Alpen Ostsee vest for Salzburg. Lige syd for byen ligger Kehlsteinhaus eller Ørnerede som den også kaldes. En 50 års gave til Adolf Hitler. Absolut et besøg værd på en anden tur.

2 Vi kører videre og nærmer os Hallstætter See, et meget smukt sted. Vi bevæger os i Niederen Tauern en bjergkæde i Centralalperne, forbi Byerne Judenburg, Köflach inden vi kommer til vores hotel efter ca. 465 km. Så trænger vi nok til en fadøl! Dag 2. Vi forlader hotellet og kører ad Alte WeinStrasse til grænseovergangen til Slovenien, tæt på byen Maribor, hvor Hitler netop den 26. april 1941 på broen Stari Most udtalte til sine tilhængere Gør dette land tysk igen. Dette medførte masseudvisninger til koncentrations- og arbejdslejre og ved slutningen af krigen var byen den mest ødelagte og hærgede af større byer i det gamle Jugoslavien. Vi skal lige mærke det historiske vingesus og stå på broen som Hitler på ovenstående billede!

3 Området har siden oplevet endnu en krig, 10-dages krigen for Sloveniens uafhængighed i I det nordligste Slovenien passerer vi grænsen til Ungarn og bevæger os mod byen Zalaegerszeg, der under 2. verdenskrig også oplevede etnisk udrensning jødiske borgere endte deres dage i Auschwitz, og byen blev befriet af Den Røde Hær, 28. marts Turen herefter går mod byen Keszthely ved den smukke Balaton sø. Syd for søen ligger der, eller måske lå, oliefelter som under 2. Verdenskrig udløste kraftige kampe mellem Hitlers tropper og Den Røde Hær. I det hele taget må vi nok sige, at det er noget af et uroligt hjørne vi bevæger os i! Vi kører på den nordlige side af Balaton søen, et vinområde med vinmarker helt tilbage til Romertiden. En lille halvø skyder ud i vandet og i byen Tihany ligger der et smukt og flere hundrede år gammelt Benedictiner kloster.

4 Vi forlader halvøen med en lille færge og kører igennem byen Siófok inden vi drejer mod sydøst gennem byerne Szekszárd og Baja, hvor jeg regner med vi skal overnatte. Dagstur ca. 450 km Dag 3. Fra Baja kører vi mod byen Szeged, kendt som hjemsted for Paprika, men også hærget under 2. Verdenskrig med indbyggere dræbt. Måske er det det hun sidder og grubler over!! Det er på tide med et nyt land!

5 Rumænien Den første by vi skal igennem er Arad med en flot stjerneborg på toppen af en høj omgivet af floden Mures.

6 Nu nærmer vi os de store skove og Draculas hjemsted! Uha. Igennem byen Deva og dernæst overnatning omkring byen Hunedoara, hvor borgen i startbilledet er fra. Dagstur ca. 430 km Dag 4. En ren afslapnings dag på kun ca. 400 km Nahr! Vi starter med en tur i skoven, inden vi skal på en spændende vej, Transfagarasan. En 90 km lang og udfordrende vej gennem de Transsylvansk Alper. Den er bygget mellem 1970 og 1974 og sat i værk af Nicolae Ceausescu med baggrund i den Sovjetiske invasion af Tjekkoslovakiet i Hans ønske var at kunne reagere hurtigt på en eventuel intervention af samme militærmagt.

7 Vejen blev for det meste bygget af forsvaret, der anvendte ca tons dynamit og desuden kostede 40 soldater livet. Jeremy Clarkson fra Top Gear har udtalt at dette er den bedste vej i verden Vi skal overnatte et sted på ruten ved en stor dæmning

8 Dag 5. Vi skal videre og kører sydpå til byen Curtea de Arges som har en verdensrekord! Den 7. juli 1947 faldt der 205,7 mm regn på 20 minutter, og så syntes vi at det regnede på Istanbul/München turen!! Vi nærmer os stærkt byen Bran og dermed Draculas Slot som ligger på grænsen mellem de to regioner i Rumænien Transsylvanien og Valakiet. Borgen er et besøg værd, nu hvor vi er på de kanter. Vejene er ikke helt den standard som vi kender fra Europa, nogle vil nok kalde dem

9 rigtige GS veje og det underbygger nedenstående billede vist fint. Ligner en tur på landet, men er blot en smutvej bort fra byen på vej mod byen Sainia der ligger lidt nord for Bukarest, og udover et kloster også er et skisportssted. Vi skal igennem to byer, Targoviste og Gaesti hvor Nicolae og Elana Ceausescu blev anholdt efter de den 22. dec havde forladt Centralkomiteen. De blev henrettet den 25. dec i byen Targoviste efter beskyldninger om bl.a. folkedrab i byen Timisoara. Noget af en skueproces!! Vi kommer ikke til Bukarest, men et billede af Ceausescu s palads kan vi da vise. Imponerende, værelser, gulvareal m2 For at opføre dette Palace fjernede man 19 kristne ortodokse kirker, 6 jødiske synagoger plus diverse andre kirker, hertil skal lægges ca boliger. Måske et besøg værd en anden gang.

10 Vi må videre! Det kan godt være at myten om Dracula efterlader sig grusomme historier, men det er vist vand ved siden af de grusomheder, der er foregået i den næste by vi skal igennem, nemlig Pitesti, hvor byens fængsel lagde rammerne for et genopdragelses program for Folkerepublikken. Det var ikke for sarte sjæle!! Vi slutter denne 419 km grusomme dag med en fadøl. Dag 6. Vi forlader byen Slatina og er begyndt turen tilbage til München. Dagens tur er på ca. 430 kilometer og vi skal ende i Beograd efter en del timer i sadlen og en masse oplevelser. Vi skal først igennem byen Craiova inden vi kommer til Drobeta Turnu Severin der ligger helt ned til floden Donav. Nedenstående foto viser resterne af Trajans broen bygget ca. år 103 f.kr. af Apollodorus, der var en af den romerske kejser Trajans favorit arkitekter.

11 Vi skal da lige et smut ned og mærke historiens vingesus! Vi skal nu køre et stykke langs Donau, Europas næst længste flod på 2850 km og løber igennem hele 10 lande. Vi kommer jo kun igennem sølle 8! Vi krydser Donau og kører nu på den Serbiske side og møder snart en borg, Golubac, sandsynligvis bygget i det 14. århundrede.

12 Smukt syn og nu til Beograd, hvor vi måske skal bo på Hotel Moskva hvor ellers!! Boegrad, hovedstaden i Serbien siden 1403 og en af Europas ældste byer! Boegrad betyder Den Skønne Hvide By vi må se om det passer! Parlementet i Beograd. Byen ligger ved de 2 floder, Donav og Sava og dens strategiske beliggenhed er nok skyld i, at der er blevet udkæmpet 115 krige og den er blevet jævnet med jorden 44 gange! Dag 7. Vi forlader Beograd eller Belgrade og kører mod Novi Sad, hvor Donau slynger sig som et S gennem byen. Byen har selvfølgelig også en fæstning, Petrovaradin Fortet, påbegyndt Navnet er det oprindelige navn for Novi Sad, og et afgørende slag mellem den Østrigske og Tyrkiske hær, som Østrig var sejrherre af i 1716, var en medvirkende årsag til afslutningen på den Tyrkiske trussel mod Central Europa.

13 På fæstningen findes et tårn med et ur, hvor time og minut viseren er bytte om, Det Omvendte Ur kaldes det og er skabt for at fiskerne på Donau kunne se klokken på lang afstand. Nok om Novi Sad, vi må videre og kort efter møder vi grænsen til Kroatien.

14 Vi har kun kort vej til byen Vukovar som nogle måske husker for de mest grusomme kampe mellem Kroater og Serber. Byen var belejret i 87 dage og blev forsvaret af ca let bevæbnede soldater fra den Kroatiske National Garde, mod den Jugoslaviske folkehærs mænd. Byen blev totalt ødelagt af de værste bombardementer i Europa siden 2. verdenskrig og det siges at bombardementerne var mere intense end ved Stalingrad! Vukovar faldt den 18. november 1991 og hundredvis af civile og soldater blev massakreret af de Serbiske styrker og ca blev deporteret fra byen som led i en etnisk udrensning. Vandtårnet står i dag som et symbol på konflikten! Vi forlader Vukovar og skal som dagens mål nå Zagreb. Vi følger mere eller mindre bifloden til Donau kaldet Drava. Vi befinder os i et lidt mere roligt hjørne af det gamle Jugoslavien, nu Kroatien.

15 Vi skal længere tilbage i historien for at finde konflikter, så vi lader os bare transportere og nyder den fredelige natur og diverse byer på vej til Zagreb. Vi ankommer efter 460 km nok lidt sent, så flot billede af Zagrebs National Scene. Dag 8 Vi siger farvel til Zagreb og har nu to dage til at nå München. Kort tid efter møder vi byen Karlovac fra 1579, bygget som en sekstakket stjerne fæstning for at styrke Østrigs sydlige forsvar, men led som så mange andre byer i den Kroatiske uafhængighedskrig, , stor skade.

16 Vi kører over floden Kupa og kommer ind i Slovenien, som nogle måske kender som et dejligt ferieland, med en lille kyststrækning til Adriaterhavet lige syd for Trieste. Vi følger stadig floden Kupa og grænsen, nu bare på den modsatte side. Ifølge kortdata krydser vi nu frem og tilbage mellem de to lande Kroatien og Slovenien, men vi får at se om der skulle være en grænsepost! Vi kravler opad og kommer snart til en grænsepost, hvor vi forlader Kroatien for at køre ind i Slovenien forvirret bare følg med!! Så skulle det være EU resten af vejen, og umiddelbart måske mere ro! På vejen møder vi Haasberg Castle.

17 Den 27. marts 1944 brændt ned af en Kommunistisk Guerilla efter det havde stået siden På vej væk skal vi over floden Planina, hvis det ikke er for højvandet! Nå, det har vi jo prøvet før og mon ikke snart BMW leverer GS eren med udstyr til kørsel i høj vandstand Vi fortsætter i de på billedet bagved liggende skovområder og floden Idrijca, hvor vi pludselig møder min svaghed jernbaner!!

18 Vi kører ikke langt fra grænsen til Italien og kommer igennem byen Tolmin med levn fra 1. verdenskrig. Videre til byen Kobarid der er kendt for sin kamp mod fascismen. Benito Mussolini besøgte byen i Billedet herunder er en Italiensk Ossuary, også kaldet et benhus. Bruges ofte som sidste hvilested af skeletrester efter et større krigsslag!

19 Vi begynder nu at kravle op gennem skovene til vi kommer til den Italienske grænse ved Pas Predil (1156m), og et meget smuk syn ved Predil søen. Det skal dog lige siges, at sidst vi var ved Predil passet så der sådan ud! Men pyt vi kom alle op og ned! Vi er ikke helt færdige for i dag! Vi skal over Passo di Nevea (1187m) og Nassfeldpas (1552m) inden vi kommer til Lienz hvor vi skal overnatte. Lang dag, ca. 475 km, vi fortjener en fadbamse eller to!!

20 Dag 9 den sidste. Efter en forhåbentlig god sidste aften skal vi nu over et must for motorcykelfolk, Gross Glockner Hich Alpine road, 48 kilometer ren leg. Åbnet den 3. august 1935 efter en byggeperiode på kun 26 måneder kubikmeter jord og klippe var blevet flyttet. Vi tager lige en kop kaffe på Edelweisshütte, hvor man også kan overnatte. Fantastisk at vågne der og kigge ud på 19 Gletsjerere. Så er det bare ned, vi mødes ved betalingsanlægget! Til venstre ad Gerlos Alpenstrasse og passet på 1500 m, ned til Zell am Ziller og op gennem dalen til Achensee og Tegernsee.

21 Vi møder hurtigt motorvej A8, som vi tager til München og BMW. 9 dage og ca 3800 kilometer er slut. Det bliver en fantastisk tur, en oplevelse af de store på de to hjul. BMW motorcyklerne ligner nok jeg ved ikke hvad! Godt det ikke er mig der skal gøre dem rene igen For yderligere oplysninger kontakt. Mc-Tours v/torben Breengaard

Safari & Concept Travel

Safari & Concept Travel Safari & Concept Travel Mød Verden af i går! Med Politiken Plus til Bosnien og Serbien Sarajevo Mostar Beograd Novi Sad 23. 29. maj 2015 Sarajevo, Mostar, Novi Sad og Beograd. Det er de fire byer, forårsrejsen

Læs mere

TUR RUNDT I EUROPA 2013

TUR RUNDT I EUROPA 2013 TUR RUNDT I EUROPA 2013 Meget tidligt om morgenen den 27. august (midt om natten) var det tid at gå den lille tur fra Strandmøllevej til Netto ved Munkholmvej, for det var nemlig derfra, at bussen skulle

Læs mere

Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger

Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger I foråret 2005 er vi nogle autocampere, som kører ned gennem Østeuropa. Vi har lyst til at se, hvordan vores nye EU lande ser ud. Vi besøger

Læs mere

Eks. Jugoslavien facts ultra kort

Eks. Jugoslavien facts ultra kort Kapitel 2 Eks. Jugoslavien facts ultra kort Jugoslavien en del af kludetæppet Balkan. Europas urolige hjørne. Terræn 75 % af Eks. Jugoslavien er bjerge, flere med en højde på næsten 3.000 m.. Fra øst mod

Læs mere

Katalog 2013/14. Aktiv ferie, Trekking, Randonnee, Skiløb m.m

Katalog 2013/14. Aktiv ferie, Trekking, Randonnee, Skiløb m.m Katalog 2013/14 Aktiv ferie, Trekking, Randonnee, Skiløb m.m Kære Bjergsport kunder, Kære bjergsports vennner Velkommen til bjergsport! 1 Velkommen til Bjergsport! Vores hjem og passion ligger i bjergene.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Ferieinspiration. Campingferie. prøvekører din ferie

Ferieinspiration. Campingferie. prøvekører din ferie prøvekører din ferie Hvor skal din ferie gå hen? Det er et spørgsmål som begynder at presse på, hvis du ikke allerede har planlagt din ferie. Men her på vil vi prøve at give dig nogle forslag, hvis du

Læs mere

Alsace program 2012.

Alsace program 2012. Alsace program 2012. Dette er ikke det endelige program, da buschaufførerne kan have rettelser og vejret kan også bevirke, at vi bytter om på nogle af dagene. Det kan også være, der pludseligt dukker noget

Læs mere

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Det hele startede i september 2006. Arthur, Eva og Kaj var ved at planlægge en tur gennem Ukraine og Rusland helt til Sibirien. Vi var netop kommet hjem

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet.

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. REJSEBREV fratjekkiet TEKST OG FOTO JOHNNI OG MARGIT BUCH Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. Jeg vil her bare nævne nogle af dem: En skøn natur, dejlige campingpladser, Cezke Krumlov,

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli.

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. 28 Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. Dagen startede som den plejede med et morgenbad, derefter var der Früstück nede i hotellets kælder, hvor maden var stillet frem til os, den var lidt spartansk,

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

Haverejse i Wales og Midtengland

Haverejse i Wales og Midtengland Haverejse i Wales og Midtengland 29. juni til 4. juli 2015 Helt nede ved sydspidsen af halvøen Lleyn i det vestligste Wales fandt vi Nanhoron, som er en perle! Rejsekoncept Jeg har tidligere arrangeret

Læs mere

»EN TUR UD I DET BLÅ«Med GIBA Travel på tur fra d. 21. til d. 27. september 2014, en tur, hvor vi på forhånd kun vidste, at vi skulle medbringe

»EN TUR UD I DET BLÅ«Med GIBA Travel på tur fra d. 21. til d. 27. september 2014, en tur, hvor vi på forhånd kun vidste, at vi skulle medbringe »EN TUR UD I DET BLÅ«Med GIBA Travel på tur fra d. 21. til d. 27. september 2014, en tur, hvor vi på forhånd kun vidste, at vi skulle medbringe diverse tøj, gode sko, pas samt euro til diverse udgifter.

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk!

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk! www.jimdurain.dk Lhasa to Kathmandu Det er faktisk længe siden jeg sådan rigtigt har været ude at cykle en længere tur. Bevares, vi har haft rigtig mange lækre ture omkring Tianjin og JiXian, og turene

Læs mere

Efterårsferie fra 20. august til 4. oktober 2013

Efterårsferie fra 20. august til 4. oktober 2013 Efterårsferie fra 20. august til 4. oktober 2013 Tirsdag den 20. august 2013 startede vi på vor efterårsferie. Kilometertælleren stod på 228157 og efter lidt luft på tankstationen kørte vi klokken 10 mod

Læs mere

Portugal med Motocadia Tekst og foto: Gunnar Skrydstrup

Portugal med Motocadia Tekst og foto: Gunnar Skrydstrup Portugal med Motocadia Tekst og foto: Gunnar Skrydstrup Der er langt ned til Europas sydvestlige hjørne, men med fly kombineret med en organiseret tur eller leje-mc fra firmaet Motocadia kan det på en

Læs mere

Min rejse. til. London

Min rejse. til. London Min rejse til London 4. april 2003 14. april 2003 Punkt...Side Fredag den 4. april... 3 Lørdag den 5. april... 4 Søndag den 6. april... 5 Mandag den 7. april... 6 Tirsdag den 8. april... 8 Onsdag den 9.

Læs mere

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET Glædelig jul FRA FAMILIEN NEBEL I HOLSTEBRO BRYLLUP EN FANTASTISK DAG, AT TÆNKE TILBAGE PÅ NYT HUS ANNA ANCHERS VEJ 138 I HOLSTEBRO INGEN KRÆFT VI HAR MEGET AT TAKKE GUD FOR JULEKORTET Kære familie og

Læs mere

Rejsebeskrivelse. Ferieturen i 2005 gik til: Ungarn Rumænien Bulgarien Grækenland

Rejsebeskrivelse. Ferieturen i 2005 gik til: Ungarn Rumænien Bulgarien Grækenland Akropolis Ferieturen i 2005 gik til: Ungarn Rumænien Bulgarien Grækenland med Sonja & Kristian, medlem 2471 (Fiat Ducato (SEA) 2,3 campingbus) og Sonjas søster Mary og hendes mand Bent, medlem 1234 (Chausson

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

Foreløbig beskrivelse af eventuel

Foreløbig beskrivelse af eventuel Foreløbig beskrivelse af eventuel Autocamper-rejse til Skotland 2012 Der satses på, at alle deltagere selv sørger for at komme til Ijmuiden i Holland, hvor der sejles med DFDS til Newcastle. Afsejling

Læs mere

Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010

Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Så er vi atter tilbage i Japan, på denne tur starter vi i det sydlige nærmer bestemt Okayama Hiroshima området og slutter turen af i Niigata i Nord. I hele den første

Læs mere

KULTUR- OG RUNDREJSE TIL KRIM I 2013

KULTUR- OG RUNDREJSE TIL KRIM I 2013 KULTUR- OG RUNDREJSE TIL KRIM I 2013 Fantastisk kultur- og rundrejse til det russiske KRIM - 11 dage. Pris kr. 10.490 inkluderet syv dage med fuldpension 5. 15. Juni 2013. På denne specialrejse kommer

Læs mere

Prag Studietur - Henke Tour

Prag Studietur - Henke Tour Prag Studietur - Henke Tour Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne.

Læs mere

Dette er en beretning om en MC tur ikke et adventure mareridt over de Sibiriske stepper, men heller ikke kun om en tur hen til det lokale ishus.

Dette er en beretning om en MC tur ikke et adventure mareridt over de Sibiriske stepper, men heller ikke kun om en tur hen til det lokale ishus. Dette er en beretning om en MC tur ikke et adventure mareridt over de Sibiriske stepper, men heller ikke kun om en tur hen til det lokale ishus. Vi var tre klubkammerater Henning Jakobsen (HJ) BMW K1200

Læs mere