Transsylvanien og Draculas Borg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transsylvanien og Draculas Borg"

Transkript

1 Transsylvanien og Draculas Borg Mc-Tours tilbyder nu denne spændende motorcykeltur til Transsylvanien i Rumæniens nordvestligste hjørne. Turen starter og slutter i München datoer 12. til 21. juni og der køres på BMW motorcykler model Vi skal igennem 8 lande Tyskland Østrig Ungarn - Rumænien Serbien Kroatien Slovenien Italien, ca km Dag 1. Vi forlader BMW i München tidligt. Vi har mange kilometre foran os og laver lige lidt opvarmning på motorvejen til Siegsdorf hvor vi drejer af og kører et stykke på Deutsche Ferienroute Alpen Ostsee vest for Salzburg. Lige syd for byen ligger Kehlsteinhaus eller Ørnerede som den også kaldes. En 50 års gave til Adolf Hitler. Absolut et besøg værd på en anden tur.

2 Vi kører videre og nærmer os Hallstætter See, et meget smukt sted. Vi bevæger os i Niederen Tauern en bjergkæde i Centralalperne, forbi Byerne Judenburg, Köflach inden vi kommer til vores hotel efter ca. 465 km. Så trænger vi nok til en fadøl! Dag 2. Vi forlader hotellet og kører ad Alte WeinStrasse til grænseovergangen til Slovenien, tæt på byen Maribor, hvor Hitler netop den 26. april 1941 på broen Stari Most udtalte til sine tilhængere Gør dette land tysk igen. Dette medførte masseudvisninger til koncentrations- og arbejdslejre og ved slutningen af krigen var byen den mest ødelagte og hærgede af større byer i det gamle Jugoslavien. Vi skal lige mærke det historiske vingesus og stå på broen som Hitler på ovenstående billede!

3 Området har siden oplevet endnu en krig, 10-dages krigen for Sloveniens uafhængighed i I det nordligste Slovenien passerer vi grænsen til Ungarn og bevæger os mod byen Zalaegerszeg, der under 2. verdenskrig også oplevede etnisk udrensning jødiske borgere endte deres dage i Auschwitz, og byen blev befriet af Den Røde Hær, 28. marts Turen herefter går mod byen Keszthely ved den smukke Balaton sø. Syd for søen ligger der, eller måske lå, oliefelter som under 2. Verdenskrig udløste kraftige kampe mellem Hitlers tropper og Den Røde Hær. I det hele taget må vi nok sige, at det er noget af et uroligt hjørne vi bevæger os i! Vi kører på den nordlige side af Balaton søen, et vinområde med vinmarker helt tilbage til Romertiden. En lille halvø skyder ud i vandet og i byen Tihany ligger der et smukt og flere hundrede år gammelt Benedictiner kloster.

4 Vi forlader halvøen med en lille færge og kører igennem byen Siófok inden vi drejer mod sydøst gennem byerne Szekszárd og Baja, hvor jeg regner med vi skal overnatte. Dagstur ca. 450 km Dag 3. Fra Baja kører vi mod byen Szeged, kendt som hjemsted for Paprika, men også hærget under 2. Verdenskrig med indbyggere dræbt. Måske er det det hun sidder og grubler over!! Det er på tide med et nyt land!

5 Rumænien Den første by vi skal igennem er Arad med en flot stjerneborg på toppen af en høj omgivet af floden Mures.

6 Nu nærmer vi os de store skove og Draculas hjemsted! Uha. Igennem byen Deva og dernæst overnatning omkring byen Hunedoara, hvor borgen i startbilledet er fra. Dagstur ca. 430 km Dag 4. En ren afslapnings dag på kun ca. 400 km Nahr! Vi starter med en tur i skoven, inden vi skal på en spændende vej, Transfagarasan. En 90 km lang og udfordrende vej gennem de Transsylvansk Alper. Den er bygget mellem 1970 og 1974 og sat i værk af Nicolae Ceausescu med baggrund i den Sovjetiske invasion af Tjekkoslovakiet i Hans ønske var at kunne reagere hurtigt på en eventuel intervention af samme militærmagt.

7 Vejen blev for det meste bygget af forsvaret, der anvendte ca tons dynamit og desuden kostede 40 soldater livet. Jeremy Clarkson fra Top Gear har udtalt at dette er den bedste vej i verden Vi skal overnatte et sted på ruten ved en stor dæmning

8 Dag 5. Vi skal videre og kører sydpå til byen Curtea de Arges som har en verdensrekord! Den 7. juli 1947 faldt der 205,7 mm regn på 20 minutter, og så syntes vi at det regnede på Istanbul/München turen!! Vi nærmer os stærkt byen Bran og dermed Draculas Slot som ligger på grænsen mellem de to regioner i Rumænien Transsylvanien og Valakiet. Borgen er et besøg værd, nu hvor vi er på de kanter. Vejene er ikke helt den standard som vi kender fra Europa, nogle vil nok kalde dem

9 rigtige GS veje og det underbygger nedenstående billede vist fint. Ligner en tur på landet, men er blot en smutvej bort fra byen på vej mod byen Sainia der ligger lidt nord for Bukarest, og udover et kloster også er et skisportssted. Vi skal igennem to byer, Targoviste og Gaesti hvor Nicolae og Elana Ceausescu blev anholdt efter de den 22. dec havde forladt Centralkomiteen. De blev henrettet den 25. dec i byen Targoviste efter beskyldninger om bl.a. folkedrab i byen Timisoara. Noget af en skueproces!! Vi kommer ikke til Bukarest, men et billede af Ceausescu s palads kan vi da vise. Imponerende, værelser, gulvareal m2 For at opføre dette Palace fjernede man 19 kristne ortodokse kirker, 6 jødiske synagoger plus diverse andre kirker, hertil skal lægges ca boliger. Måske et besøg værd en anden gang.

10 Vi må videre! Det kan godt være at myten om Dracula efterlader sig grusomme historier, men det er vist vand ved siden af de grusomheder, der er foregået i den næste by vi skal igennem, nemlig Pitesti, hvor byens fængsel lagde rammerne for et genopdragelses program for Folkerepublikken. Det var ikke for sarte sjæle!! Vi slutter denne 419 km grusomme dag med en fadøl. Dag 6. Vi forlader byen Slatina og er begyndt turen tilbage til München. Dagens tur er på ca. 430 kilometer og vi skal ende i Beograd efter en del timer i sadlen og en masse oplevelser. Vi skal først igennem byen Craiova inden vi kommer til Drobeta Turnu Severin der ligger helt ned til floden Donav. Nedenstående foto viser resterne af Trajans broen bygget ca. år 103 f.kr. af Apollodorus, der var en af den romerske kejser Trajans favorit arkitekter.

11 Vi skal da lige et smut ned og mærke historiens vingesus! Vi skal nu køre et stykke langs Donau, Europas næst længste flod på 2850 km og løber igennem hele 10 lande. Vi kommer jo kun igennem sølle 8! Vi krydser Donau og kører nu på den Serbiske side og møder snart en borg, Golubac, sandsynligvis bygget i det 14. århundrede.

12 Smukt syn og nu til Beograd, hvor vi måske skal bo på Hotel Moskva hvor ellers!! Boegrad, hovedstaden i Serbien siden 1403 og en af Europas ældste byer! Boegrad betyder Den Skønne Hvide By vi må se om det passer! Parlementet i Beograd. Byen ligger ved de 2 floder, Donav og Sava og dens strategiske beliggenhed er nok skyld i, at der er blevet udkæmpet 115 krige og den er blevet jævnet med jorden 44 gange! Dag 7. Vi forlader Beograd eller Belgrade og kører mod Novi Sad, hvor Donau slynger sig som et S gennem byen. Byen har selvfølgelig også en fæstning, Petrovaradin Fortet, påbegyndt Navnet er det oprindelige navn for Novi Sad, og et afgørende slag mellem den Østrigske og Tyrkiske hær, som Østrig var sejrherre af i 1716, var en medvirkende årsag til afslutningen på den Tyrkiske trussel mod Central Europa.

13 På fæstningen findes et tårn med et ur, hvor time og minut viseren er bytte om, Det Omvendte Ur kaldes det og er skabt for at fiskerne på Donau kunne se klokken på lang afstand. Nok om Novi Sad, vi må videre og kort efter møder vi grænsen til Kroatien.

14 Vi har kun kort vej til byen Vukovar som nogle måske husker for de mest grusomme kampe mellem Kroater og Serber. Byen var belejret i 87 dage og blev forsvaret af ca let bevæbnede soldater fra den Kroatiske National Garde, mod den Jugoslaviske folkehærs mænd. Byen blev totalt ødelagt af de værste bombardementer i Europa siden 2. verdenskrig og det siges at bombardementerne var mere intense end ved Stalingrad! Vukovar faldt den 18. november 1991 og hundredvis af civile og soldater blev massakreret af de Serbiske styrker og ca blev deporteret fra byen som led i en etnisk udrensning. Vandtårnet står i dag som et symbol på konflikten! Vi forlader Vukovar og skal som dagens mål nå Zagreb. Vi følger mere eller mindre bifloden til Donau kaldet Drava. Vi befinder os i et lidt mere roligt hjørne af det gamle Jugoslavien, nu Kroatien.

15 Vi skal længere tilbage i historien for at finde konflikter, så vi lader os bare transportere og nyder den fredelige natur og diverse byer på vej til Zagreb. Vi ankommer efter 460 km nok lidt sent, så flot billede af Zagrebs National Scene. Dag 8 Vi siger farvel til Zagreb og har nu to dage til at nå München. Kort tid efter møder vi byen Karlovac fra 1579, bygget som en sekstakket stjerne fæstning for at styrke Østrigs sydlige forsvar, men led som så mange andre byer i den Kroatiske uafhængighedskrig, , stor skade.

16 Vi kører over floden Kupa og kommer ind i Slovenien, som nogle måske kender som et dejligt ferieland, med en lille kyststrækning til Adriaterhavet lige syd for Trieste. Vi følger stadig floden Kupa og grænsen, nu bare på den modsatte side. Ifølge kortdata krydser vi nu frem og tilbage mellem de to lande Kroatien og Slovenien, men vi får at se om der skulle være en grænsepost! Vi kravler opad og kommer snart til en grænsepost, hvor vi forlader Kroatien for at køre ind i Slovenien forvirret bare følg med!! Så skulle det være EU resten af vejen, og umiddelbart måske mere ro! På vejen møder vi Haasberg Castle.

17 Den 27. marts 1944 brændt ned af en Kommunistisk Guerilla efter det havde stået siden På vej væk skal vi over floden Planina, hvis det ikke er for højvandet! Nå, det har vi jo prøvet før og mon ikke snart BMW leverer GS eren med udstyr til kørsel i høj vandstand Vi fortsætter i de på billedet bagved liggende skovområder og floden Idrijca, hvor vi pludselig møder min svaghed jernbaner!!

18 Vi kører ikke langt fra grænsen til Italien og kommer igennem byen Tolmin med levn fra 1. verdenskrig. Videre til byen Kobarid der er kendt for sin kamp mod fascismen. Benito Mussolini besøgte byen i Billedet herunder er en Italiensk Ossuary, også kaldet et benhus. Bruges ofte som sidste hvilested af skeletrester efter et større krigsslag!

19 Vi begynder nu at kravle op gennem skovene til vi kommer til den Italienske grænse ved Pas Predil (1156m), og et meget smuk syn ved Predil søen. Det skal dog lige siges, at sidst vi var ved Predil passet så der sådan ud! Men pyt vi kom alle op og ned! Vi er ikke helt færdige for i dag! Vi skal over Passo di Nevea (1187m) og Nassfeldpas (1552m) inden vi kommer til Lienz hvor vi skal overnatte. Lang dag, ca. 475 km, vi fortjener en fadbamse eller to!!

20 Dag 9 den sidste. Efter en forhåbentlig god sidste aften skal vi nu over et must for motorcykelfolk, Gross Glockner Hich Alpine road, 48 kilometer ren leg. Åbnet den 3. august 1935 efter en byggeperiode på kun 26 måneder kubikmeter jord og klippe var blevet flyttet. Vi tager lige en kop kaffe på Edelweisshütte, hvor man også kan overnatte. Fantastisk at vågne der og kigge ud på 19 Gletsjerere. Så er det bare ned, vi mødes ved betalingsanlægget! Til venstre ad Gerlos Alpenstrasse og passet på 1500 m, ned til Zell am Ziller og op gennem dalen til Achensee og Tegernsee.

21 Vi møder hurtigt motorvej A8, som vi tager til München og BMW. 9 dage og ca 3800 kilometer er slut. Det bliver en fantastisk tur, en oplevelse af de store på de to hjul. BMW motorcyklerne ligner nok jeg ved ikke hvad! Godt det ikke er mig der skal gøre dem rene igen For yderligere oplysninger kontakt. Mc-Tours v/torben Breengaard Mc-tours@breengaard.dk

WagrainSeværdighedstur Nord

WagrainSeværdighedstur Nord WagrainSeværdighedstur Nord Sonny Frølgaard sonnytour@gmail.com 28116102 340 km 5h 47 min Starts: Markt, B163, Wagrain, Østrig Ends: Markt, B163, Wagrain, Østrig Start Point: Markt, B163, Wagrain, Østrig

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør!

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! For her cykler du hver dag i 7 dage Du cykler 15.000 højdemeter, og hver meter bringer

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Ta med til skønne Rumænien landet med et utal af attraktioner

Ta med til skønne Rumænien landet med et utal af attraktioner Ta med til skønne Rumænien landet med et utal af attraktioner Tennis- og kultur rejse Bukarest Karpaterne Dracula- Transsylvanien Udrejse 13. september hjemrejse 20. juni 2016 Rumænien blev indlemmet som

Læs mere

Den 2. verdenskrig i Europa

Den 2. verdenskrig i Europa Historiefaget.dk: Den 2. verdenskrig i Europa Den 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig varede fra den 1. september 1939 til den 8. maj 1945. I Danmark blev vi befriet et par dage før, nemlig den 5. maj

Læs mere

Besøg i heltebyen Volgograd

Besøg i heltebyen Volgograd Besøg i heltebyen Volgograd Slaget ved Stalingrad fremstår formodentlig som en af de vigtigste begivenheder i det 20. århundrede, hvis ikke hele verdenshistorien. Slagets omfang, blodighed og betydning

Læs mere

Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau

Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 20.09.2020 17.645,- Højdepunkter Stort udflugtsprogram inkluderet Donaudeltaet og Bukarest

Læs mere

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr.

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. AFREJSE søndag den 24. september 2017 fra Horsens, Vejle og Kolding m.v. PRIS KR. 3900,- pr. person inklusive halvpension.

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau

Flodkrydstogt på Donau Flodkrydstogt på Donau Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 02.05.2020 10.05.2020 8.395,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Donaus spændende historie Vidunderlige Buda og

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

På OREA Hotel Voronez I bor I centralt i Brno, tæt ved byens seværdigheder.

På OREA Hotel Voronez I bor I centralt i Brno, tæt ved byens seværdigheder. OREA Hotel Voronez I Den hyggelige universitetsby Brno er Tjekkiets næststørste by og den største by i Mähren området. Her finder I mange historiske bygninger og spændende. Orea Hotel Voronez I er et indbydende

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Slovakiet og Ungarn 2017

Slovakiet og Ungarn 2017 Slovakiet og Ungarn 2017 Oprettet: lørdag, 30. september 2017 21:11 Skrevet af Martin Holten Årets tur til Alperne var lagt i september for at sikre mere stabilt vejr end sidste års blandede vejr med daglige

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau

Flodkrydstogt på Donau Flodkrydstogt på Donau Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 09.05.2020 17.05.2020 8.395,- Højdepunkter Den gode mad om bord Vores dejlige **** skib Beograd den hvide by Oplev det

Læs mere

Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage

Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage med M/S Rakhmaninov Velkommen ombord på M/S Rakhmaninov på dennes sidste rejse inden vinterpausen i Rostov. Rejsen starter i Moskva og slutter 19 dage senere

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

MC Road Trips i Spanien

MC Road Trips i Spanien Frontera MC Road Trips i Spanien Tag med på guided road trip i det smukke Spanien - og oplev også historien og kulturen. Besøg maleriske landsbyer, varieret natur, smukke bjergkæder, vide sletter og historiske

Læs mere

ISTRIEN ØSTRIG. 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques. Havnepromenaden i Portoroz

ISTRIEN ØSTRIG. 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques. Havnepromenaden i Portoroz ISTRIEN ØSTRIG 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques Havnepromenaden i Portoroz Det blå Middelhav, dejlige strande, fine udflugtsmuligheder, masser af kultur, gode hoteller, flotte bjergmassiver

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 27.07.2019 04.08.2019 6.095,- Højdepunkter Side 1 af 6 Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Scenariske

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Vandring på Via Francigena - Lucca Til Siena - VF5

Vandring på Via Francigena - Lucca Til Siena - VF5 Vandring på Via Francigena - Lucca Til Siena - VF5 Dette er en legendarisk pilgrimsrute i Toscana og er en perfekt introduktion til regionen. Turen er ideel for de, som elsker museer, gallerier og romersk

Læs mere

OREA Hotel Voronez II

OREA Hotel Voronez II OREA Hotel Voronez II Den tjekkiske by er den næststørste i landet og ligger i den sydlige del af Tjekkiet. Byen er den by i Tjekkiet næstefter Prag, hvor der findes flest beskyttede historiske seværdigheder.

Læs mere

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet af brandmænd den første dag vi var der, men så vendte

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Sykkelferie langs Donau

Sykkelferie langs Donau Sykkelferie langs Donau Turen går fra Passau til Wien og sender jer ud på ca. 330 km fordelt på seks etaper. Ruten går ad stier langs den blå Donau-flod. Stierne er blevet brugt af romerne, konger og kejsere

Læs mere

REJSEBREV 8. FORÅR 2013.

REJSEBREV 8. FORÅR 2013. REJSEBREV 8. FORÅR 2013. Figueira da Foz er ikke noget at skrive hjem om. Badeby, casino og kulørte lamper. Vi lå lidt udenfor byen, og blev ikke fristet af de tilbud. Og i øvrigt havde vi vores egen strand,

Læs mere

Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau

Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 29.08.2020 17.645,- Højdepunkter Stort udflugtsprogram inkluderet Smukke Budapest og syngende

Læs mere

Ideologier som truer demokratiet i 1930 erne. Kommunisme, fascisme, nazisme

Ideologier som truer demokratiet i 1930 erne. Kommunisme, fascisme, nazisme Ideologier som truer demokratiet i 1930 erne. Kommunisme, fascisme, nazisme Hvad er en ideologi? Det er et sammenhængende system af tanker og idéer som angiver hvordan samfundet bør være indrettet. Evt.

Læs mere

Skræddersyet MC tur til Frankrig

Skræddersyet MC tur til Frankrig I løbet af vinteren 2012/13 var vi to par, som besluttede, at vi ville en tur til Normandiet og se nogle af mindesmærkerne fra 2. verdenskrigs D-dag i 1944. Vi var ret hurtige enige om,, at vi ikke ville

Læs mere

Den Blå Port. Tidsskrift for litteratur. Gitte Broeng, Mathilde Walter Clark, Torben Jelsbak 88/2011. redaktion

Den Blå Port. Tidsskrift for litteratur. Gitte Broeng, Mathilde Walter Clark, Torben Jelsbak 88/2011. redaktion Den Blå Port Tidsskrift for litteratur 88/2011 88 redaktion Gitte Broeng, Mathilde Walter Clark, Torben Jelsbak Den Blå Port 88 2011 Forfatterne og Forlaget Vandkunsten Redaktion Gitte Broeng, Mathilde

Læs mere

Área recreativa Nacimiento Rio Andárax Área recreativa Nacimiento

Área recreativa Nacimiento Rio Andárax Área recreativa Nacimiento Área recreativa Nacimiento Rio Andárax Área recreativa Nacimiento Højdemeter: Ca. 200 m. Længde tur/retur: 7,6 km. Sværhedsgrad: Turen er ikke fysisk hård. Vi havde lidt problemer på den afsluttende nedstigning

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere

De Slesvigske Krige og Fredericia

De Slesvigske Krige og Fredericia I 1848 bestod det danske rige ikke kun af Danmark, men også blandt andet af hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg, hvor den danske konge bestemte som hertug. Holsten og Lauenborg var også med i

Læs mere

Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2

Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2 Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2 Ferielejlighederne ligger i den smukke østrigske bjergby Bad Gastein i 1000 m. højde. Bad Gastein ligger ca. 2 timers kørsel fra München og kun 1 time fra Mozarts

Læs mere

Seehotel Brandenburg. Tag på miniferie i naturskønne omgivelser ved Brandenburg an der Havel. Seehotel Brandenburg. Hotellet

Seehotel Brandenburg. Tag på miniferie i naturskønne omgivelser ved Brandenburg an der Havel. Seehotel Brandenburg. Hotellet Seehotel Brandenburg Hotellet ligger i naturskønne omgivelser 15 minutter fra den hyggelige by Brandenburg an der Havel og ca. 50 km vest for Potsdam nær Berlin. I de smukke omgivelser kan I blandt andet

Læs mere

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen Augsburg og Ulm Efteråret 2009 af Mads Vej-Hansen I starten af oktober 2009 var vi på en forlænget weekend i Augsburg og Ulm. Vi rejste med toget fra Danmark torsdag morgen og var hjemme igen søndag aften.

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud.

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. I armene på russerne Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. Havde det bare været kanonskud, ville det nærmest have virket beroligende, for så havde russerne stadig været et

Læs mere

Østrig og Istrien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Østrig og Istrien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Østrig og Istrien Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Historiske Hotel Mozart i Bad Gastein Oplev Hitlers Ørnerede Besøg Termalbadene i Bad Gastein Udflugt til

Læs mere

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof BW Nordic Hotel Lübecker Hof er perfekt i forhold til at opleve Lübeck Introduktion Det 4-stjernede Nordic Hotel Lübecker Hof ligger lige udenfor den charmerende

Læs mere

Velkommen til Hotel Podewils!

Velkommen til Hotel Podewils! Hotel Podewils Tilbring en afslappende ferie på det største og eneste vandslot i Polen fra det 15. århundrede. Hvis I ønsker en rolig ferie, er det 3-stjernede Hotel Podewils en oplagt destination. Slottet

Læs mere

Campanile Hotel Venlo Hyggelig by og shopping paradis nær den tyske grænse

Campanile Hotel Venlo Hyggelig by og shopping paradis nær den tyske grænse Campanile Hotel Venlo Campanile Hotel ligger i Venlo, som er kendt for sine gode shopping muligheder. Introduktion 1 km. fra den tysk-hollandske grænse ligger Campanile Venlo. I Venlo kan I beundre de

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

2. verdenskrig i Europa

2. verdenskrig i Europa Historiefaget.dk: 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig varede fra den 1. september 1939 til den 8. maj 1945. I Danmark blev vi befriet den 5. maj 1945. Krigsudbrud Den 1. september

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Udenrigspolitik i 1990'erne. Kosovo (copy 1) Den kolde krigs afslutning. Fakta. De venlige nabolande. Borgerkrigen i Jugoslavien 1991-1995

Udenrigspolitik i 1990'erne. Kosovo (copy 1) Den kolde krigs afslutning. Fakta. De venlige nabolande. Borgerkrigen i Jugoslavien 1991-1995 Historiefaget.dk: Udenrigspolitik i 1990'erne Udenrigspolitik i 1990'erne Kosovo (copy 1) Den danske udenrigspolitik blev mere aktiv efter den kolde krig. Danmarks nabolande blev med ét venlige i stedet

Læs mere

Rejsebrev 9, forår 2015.

Rejsebrev 9, forår 2015. Rejsebrev 9, forår 2015. Torsdag den 23. april. DMI har ikke helt holdt det de lovede heldigvis! Vi vågner op til højt klart solskinvejr, og glæder os allerede til turen over Pyrenæerne ad den smukke vej

Læs mere

Natur, strande, slotte og fantastiske København

Natur, strande, slotte og fantastiske København CYKELFERIE I DANMARK NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN - STJERNERUTE Natur, strande, slotte og fantastiske København Det bedste af Danmark på cykel På denne tur er du bosat i København. Hver dag kan du vælge mellem

Læs mere

Anmeldelse. Musee des Blindees i Saumur. Indledning. Museet. Besøgt af Søren Juul

Anmeldelse. Musee des Blindees i Saumur. Indledning. Museet. Besøgt af Søren Juul Anmeldelse Musee des Blindees i Saumur Besøgt af Søren Juul Indledning Efter et nogle dage i Normandiet i sommeren 2005, gik turen mod Paris via Saumur. Det gav mig selvfølgelig en undskyldning til at

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

Berlin post test. 1 Main test. 1 Weser test

Berlin post test. 1 Main test. 1 Weser test Berlin post test [vc_row][vc_column][vc_column_text]i am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper

Læs mere

Rejsebrev fra ITALIEN - 2012. Piemonte. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsebrev fra ITALIEN - 2012. Piemonte. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsebrev fra ITALIEN - 2012. Piemonte. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Turen til Piemonte bliver egentlig "født" en aften i maj måned. Jørgen har igennem flere år lavet en far/søn tur et par gange om året

Læs mere

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den 01 10 2011 Første oktober er jo normalt en helligdag, hvad jagt angår, og hvor det sidste af det jagtbare vildt går ind, men ak, jeg fik et valg mellem 4 timers

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

REJSEBREV 12. FORÅR 2013.

REJSEBREV 12. FORÅR 2013. REJSEBREV 12. FORÅR 2013. Tirsdag den 23. april. Vi trænger til at hvile ørerne i lidt landlige omgivelser efter indtrykkene i Lourdes. Det finder vi i den lille landsby Gimont lidt vest for Toulouse.

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

I Caminoens fodspor 2015

I Caminoens fodspor 2015 I Caminoens fodspor 2015 Moto-Mundo har lavet en motorcykeltur langs Caminoruten (Jakobs vejen) i det nordlige Spanien, med de religiøse seværdigheder i fokus. Turen foregår i september måned, i 17 dage

Læs mere

Serbien & Ungarn september 2018

Serbien & Ungarn september 2018 Med Kirsten Bruun og Noa Jankovic til Serbien & Ungarn 4. - 11. september 2018 Tirsdag d. 4. september Kl. 12.25 Anbefalet mødetid Københavns Lufthavn afrejse kl. 14.25 med Norwegian Kl. 12.35 Anbefalet

Læs mere

Kurhotel Quellenhof ligger i et atmosfærefyldt tidligere kloster med kort afstand til Bad Bertrichs store thermalbad.

Kurhotel Quellenhof ligger i et atmosfærefyldt tidligere kloster med kort afstand til Bad Bertrichs store thermalbad. Kurhotel Quellenhof Kurhotel Quellenhof ligger i et atmosfærefyldt tidligere kloster med kort afstand til Bad Bertrichs store thermalbad. Introduktion Trænger I til at trække stikket ud? Til at få en pause

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Velkommen til H+ Hotel Goslar

Velkommen til H+ Hotel Goslar H+ Hotel Goslar Velkommen til H+ Hotel Goslar Introduktion Det 4-stjernede H+ Hotel Goslar ligger i grønne omgivelser i udkanten af den spændende by Goslar. Hotellet ligger blot 15 minutters gang fra den

Læs mere

Det 3-stjernede Hotel Amadeus har en dejlig beliggenhed i Dresden få kilometer fra centrum og i kort gåafstand fra den nærmeste S-bahn station.

Det 3-stjernede Hotel Amadeus har en dejlig beliggenhed i Dresden få kilometer fra centrum og i kort gåafstand fra den nærmeste S-bahn station. Hotel Amadeus Det 3-stjernede Hotel Amadeus har en dejlig beliggenhed i Dresden få kilometer fra centrum og i kort gåafstand fra den nærmeste S-bahn station. Introduktion Kulturbyen Dresden er et overflødighedshorn

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med.

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med. TUR NR. 10. Puente del Molino Højdemeter: Ca.300 m. Længde tur/retur: Ca. 6,0 km. Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Afhængig af pauser ca.3,15 timer. Turen byder på korte skrappe stigninger. Fra Pampaneira

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge Historien om Den lille Færge Tøf - tøf, sagde færgen lystigt, da den lagde fra ved anløbsbroen ud for dens hvileplads på søen

Læs mere

Vandring gennem Sloveniens smukke landskaber på Fjernvandrevejen E6. Fredag 21/08 - søndag 30/08. 2015

Vandring gennem Sloveniens smukke landskaber på Fjernvandrevejen E6. Fredag 21/08 - søndag 30/08. 2015 Vandring gennem Sloveniens smukke landskaber på Fjernvandrevejen E6. Fredag 21/08 - søndag 30/08. 2015 ERA (den europæiske vandreorganisation), som Dansk Vandrelaug er medlem af, har for nogen tid siden

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

Arrangør: PI Aarhus. Grundlovstriatlon. den 5. juni 2014. Dansk Politiidrætsforbund

Arrangør: PI Aarhus. Grundlovstriatlon. den 5. juni 2014. Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI Aarhus Grundlovstriatlon den 5. juni 2014 Dansk Politiidrætsforbund Kære Triatleter Det er en stor fornøjelse for mig, at byde jer velkommen til det første triatlon-stævne i PI Aarhus regi.

Læs mere

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Alsace-Strasbourg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.795,- Højdepunkter Strasbourgs kanaler Vinruten Vinsmagning hos de lokale Kultur og historie Side 1 af 5 Alsace-Strasbourg

Læs mere

Rutebilstationer i mindre provinsbyer gør sjældent et stort nummer af sig en søndag morgen.

Rutebilstationer i mindre provinsbyer gør sjældent et stort nummer af sig en søndag morgen. Februar 2013 Rutebilstationer i mindre provinsbyer gør sjældent et stort nummer af sig en søndag morgen. Og den bosniske Autobuska Stanica i Brcko er ingen undtagelse, selv om den ligger lige over for

Læs mere

Hotel Evianquelle ligger i smukke bjergrige omgivelser lige ved naturlig kilde i det populære ferieområde Bad Gastein.

Hotel Evianquelle ligger i smukke bjergrige omgivelser lige ved naturlig kilde i det populære ferieområde Bad Gastein. Hotel Evianquelle Hotel Evianquelle ligger i smukke bjergrige omgivelser lige ved naturlig kilde i det populære ferieområde Bad Gastein. Introduktion En helbredende og naturskøn ferie lige ved naturlig

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Fototur til Budapest 2012 før Påske

Fototur til Budapest 2012 før Påske Taastrup, den 11. april 2012 Fototur til Budapest 2012 før Påske I 1956 rykkede de russiske tropper ind i Budapest. Lige siden har jeg haft ønsket om at se Budapest. Min kone Bente havde samme ønske og

Læs mere

Schweiz - fra sin smukkeste side

Schweiz - fra sin smukkeste side Schweiz - fra sin smukkeste side Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Luzerns enestående beliggenhed og historie Med tandhjulsbane til Pilatus Skt. Gotthardtunnelen

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Rejsebrev 7. Forår 2016.

Rejsebrev 7. Forår 2016. Rejsebrev 7. Forår 2016. Torsdag den 7. april. Det er nu, vi har brug for en vaskemaskine, så vi checker ind på den lille campingplads i Alverangel, lidt syd for Tomar. Pladsen ligger direkte ned til Castelo

Læs mere

Opgaver til brug på Elmuseet 4.- 6. klasse

Opgaver til brug på Elmuseet 4.- 6. klasse Opgaver til brug på Elmuseet 4.- 6. klasse ELMUSEET 2003 Steder på kortet: 1. Her ligger prammen 2. I denne bygning er der udstilling om vandkraft 3. Her er Tangeværkets maskinsal. Du skal gå op ad ståltrappen

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Sammen med kortudsnittene er ruten beskrevet i ord. Du kan bruge denne roadbook som supplement til din GPS når du skal finde vej rundt om søen.

Sammen med kortudsnittene er ruten beskrevet i ord. Du kan bruge denne roadbook som supplement til din GPS når du skal finde vej rundt om søen. Roadbook Montane Lakeland 50 DK Julsø Rundt 2014 I denne roadbook kan du se den officielle rute til Julsø Rundt 2014. Ruten kan også downloades fra http://ultratrail.dk/julsoerundt/ruten/ Sammen med kortudsnittene

Læs mere

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn.

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn. Best Western Hotel Mannheim City Hotellet ligger centralt i Mannheim. Introduktion Best Western Hotel Mannheim City ligger i gåafstand fra de fleste attraktioner i byen, hvor havnen, shoppingområdet og

Læs mere

Hotel Sciatori. Hotel med spa afdeling og smuk beliggenhed midt i de norditalienske alper. Hotel Sciatori. Hotellet tilbyder

Hotel Sciatori. Hotel med spa afdeling og smuk beliggenhed midt i de norditalienske alper. Hotel Sciatori. Hotellet tilbyder Hotel Sciatori Hyggelige og komfortable Hotel Sciatori, som ligger i byen Temú i Valle Camonica i de Italienske alper, byder jer velkommen med sin hyggelige atmosfære i smukke omgivelser. Hotellet ligger

Læs mere

www.fortidsmindeguide.dk Sorring Loddenhøj - En højtliggende bronzealdergravhøj

www.fortidsmindeguide.dk Sorring Loddenhøj - En højtliggende bronzealdergravhøj Sorring Loddenhøj - En højtliggende bronzealdergravhøj Sorring Loddenhøj, 147 meter over havet. Her set fra nordøst. Lige ved siden af den store telemast nordøst for Sorring, ligger gravhøjen Sorring Loddenhøj.

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Oplev det historiske Skotland

Oplev det historiske Skotland BILTUR Oplev det historiske Skotland Inspireret af den seneste Disney Pixar film Brave har vi sammensat et spændende program, så familien efter at have set filmen, selv kan gå på opdagelse i det spændende

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Volterra lang, cirkulær vandretur

Volterra lang, cirkulær vandretur Volterra lang, cirkulær vandretur Distance: 12 km Tid: Ca. 3 timer Dette er en længere vandretur fra Volterra, hvor man udforsker de etruskiske vægge og grave lige uden for de middelalderlige mure, og

Læs mere

Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen.

Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen. 70 året for befrielsen. 5. maj 2015 Danmark er frit. Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen. I

Læs mere

Afstand: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 2-4 Esrum Hillerød. Esrum Kloster. Esrum Hillerød 18 km

Afstand: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 2-4 Esrum Hillerød. Esrum Kloster. Esrum Hillerød 18 km Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 2-4 Esrum Hillerød Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske Pilgrimsrute

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere