Nogle ganske almindelige mandage med mandags-vennerne I gang med fuglekasser Hvorfor kommer vi på Flynderupgård... 5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nogle ganske almindelige mandage med mandags-vennerne... 2. I gang med fuglekasser... 4. Hvorfor kommer vi på Flynderupgård... 5"

Transkript

1 1 Indhold Nogle ganske almindelige mandage med mandags-vennerne... 2 I gang med fuglekasser... 4 Hvorfor kommer vi på Flynderupgård... 5 Vinterferie på Flynderupgård Smede Arnes værksted skal flyttes... 7 De fem M er... 8 Vinteren er væk... 9 Bjørnebanden indvier Kronborg Kulturhavn... 10

2 2 Nogle ganske almindelige mandage med mandags-vennerne Dette var en travl dag hos træsmedene, dagen begyndte som alle mandage gør, med en snak om ugen der er gået, garneret med lidt kærligt drilleri og hvad skal vi så lave snakken, denne snak bliver behørig skyllet ned med en Enkelt morgenbitter. Jeg spurgte Bjørn, hvad det var for en stor træprop der lå på høvlbænken, Bjørn vidste ikke, hvem der var kommet med den, men han gættede på at var en dame og han mente også at det var en jeg skulle lave på drejebænken. Bjørns sjak Bjørnebanden som i dag var Mogens og Åge, har været i gang et stykke tid med at lave et nyt vindue og det fortsatte de med. I dag skulle hjørnerne skæres og tilpasses. Uffe har gået de sidste par mandage og ryddet op, hvad der i højeste grad er tiltrængt, ting der hører sammen som skabeloner og lignende bliver lagt i samme kasse, så det er til at finde når vi skal bruge det, og det er jo ikke så dårligt. I sommers talte jeg med Merete om vi skulle prøve at lave nogle små skeer af træ til sennep og marmelade, som kan hæftes til de glas vi sælger. Jeg lavede nogle prøver derhjemme, på min lille båndsav. Vi blev enige om, at søge om at købe en lille båndsav til Flynderupgård. Ud over de nævnte skeer kan der jo skæres en masse andet køkkengrej, som knive, pålægsgafler m.v. Vi fik købt båndsaven, den er samlet og jeg har prøvekørt den og nu er vi klar til at producere køkkengrej Det var nu tid til en formiddags-snak, og lidt mere drilleri, en snak om de sidste artikler fra Helsingør Dagblad og selvfølgelig noget om, hvor dygtige vi var en gang, alt dette skulle skylles ned med en formiddags-øl. Palle var også kommet og havde

3 3 indtaget sin vante plads i stolen ved kaffebordet. Palle er et mangeårigt medlem af mandags-sjakket. Tilfældigt mødte jeg Leif udenfor, da jeg ledte efter Ole. Jeg spurgte om han kendte noget til træproppen, ja, det er en jeg har lagt der, den skal sidde i røret nede i gården, for det ikke skal løbe fyldt med regnvand, og vi skal have lavet en ny, den klarer jeg, var mit svar, så nu var alt i orden. Lidt senere mødte jeg Merete, som sik - sakkede rundt i værkstederne, hun var i gang med at lave en vagtplan til næste publikumsaktivitet i efterårsferien, hvilket kan være ganske vanskeligt, hvem kan komme, hvornår og hvem kan lave hvad. Henning og Jens var i gang med at efterse og reparere en gammel høstmaskine, et tærskeværk tror jeg. Det vil jeg vende tilbage til en anden gang. Da jeg kom ind i værkstedet viste Bjørn mig et stykke træ jeg kunne tage til træproppen, vi fandt ud af, at det vist var et stykke kirsebærtræ. Jeg fik målt trænaglen op og begyndte at dreje og blev færdig med hovedet og der blev rigtig mange spåner ud af det, jeg fik den ide, at de måske kunne bruges som ryge-smuld, når vi skal ryge sild på næste mandag. Det var nu tid til at rydde op og da jeg med hjælp af Mogens havde fået samlet spånerne op, var det blevet tid til vores frokost oppe i spisehuset. Da vi forlod værkstedet var vinduet limet og samlet. Merete, Grith og nogle af mandags-damerne, havde som sædvanligt ordnet en dejlig god og nærende frokost til os alle sammen. Ved sådanne frokoster går snakken om alt muligt. Uffe kom lidt ind på det bornholmske sprog og hvad man kalder damer. tjæringer hedder det, og lidt efter sagde han, alt efter hvordan man lægger trykket så får det en forskellig betydning. Da jeg spurgte ham hvilke betydninger, ville han ikke ind på det, så man har jo lov at gætte. Derefter fortsatte min kone, Anna, om bilerne i Sverige og de svenske tjæringer. Vi har boet nogle år i Sverige, en gang var hun med ude at køre i bil med naboen, naboens søn Oscar var også med, en meget stille og genert dreng, pludselig sagde han, at det håndtag der sidder i bilens loft, det er til gamle tjæringer Oscars mor, som var med fik nu travlt med at tysse på Oscar og undskylde, men skal sandheden frem, så er håndtaget jo til gamle kællinger, når de skal ud af bilen.

4 4 I og med at både bornholmere og svensker kalder gamle damer for tjæringer kunne man fristes til at tro at der er et sprog fællesskab mellem Bornholm og Sverige I gang med fuglekasser Efterår og vinter i tømre værkstedet bliver blandt andet brugt til at fylde lagrene op af malkestole og fuglekasser, som bliver solgt ved de forskellige arrangementer der er på Flynderupgaard i løbet af året. Bent og Uffe er gået i gang med at skære stumperne til fuglekasserne. Denne vinter har vi fået en gasvarmer i værkstedet til at holde de kolde lemmer varme, og det har vi været rigtig glade for. Vi har selvfølgelig delt opgaverne i mellem os: Bjørn, Uffe, Åge og Mogens (bjørnebanden) har stået for opmærkning og udskæring, samt samling af malkestolene. Jeg fik tildelt opgaven med at dreje benene til malkestolene. Benene bliver lavet af nogle granrafter og det er lidt specielt træ at dreje i, men det går da. Fuglekasserne bliver lavet af flere dele, så børnene selv kan slå fuglekasserne sammen med hjælp fra en af os. Ole er i gang ved båndsaven, han er blevet specialist i at lave navneskilte, både til fuglekasser og til mandags-vennerne.

5 5 Hvorfor kommer vi på Flynderupgård En mandag kom morgen-snakken ind på, hvorfor kommer vi her på Flynderupgård hver mandag, mange udtrykte at det var fordi man kunne få lov at bruge noget at det vi havde lært gennem livet, og samtidig komme hjemmefra i nogle timer og møde ligestillede mennesker. Vi repræsenterer jo mange forskellige håndværksuddannelser, Elektriker, finmekaniker, rørsmed, grovsmed, maskinarbejder, bådebygger, og skibsbygger. Andre fordi det gav en kæmpe glæde at se, hvor glade børnene bliver, når de opdager at de kan lave noget legetøj eller stærekasser med deres hænder, og at de helt kan glemme deres computer i mange timer, glæden er naturligvis også at vise nutidens børn, hvordan man gjorde da vi var børn. Jeg havde selv en personlig oplevelse, hvor jeg hjalp en pige på en år med at lave en pilefløjte. Da hun var færdig med fløjten og skulle prøve at fløjte og den virkelig kunne fløjte, blev hun helt ellevild og øjnene strålede af lykke. Det syntes jeg er en rigtig god betaling at få. Det betyder også noget at der er en Leif og Merete, og at der er styr på tingene, og at man føler sig velkommen. En af vennerne mente at den måde vi var sammen på i småsjak, hjalp hinanden, drillede hinanden, mindede meget om fortidens sjak på værftet. Noget helt andet er, at når man bliver ældre, kigger man ofte bagud, men forsøger også at se ind i fremtiden. Når vi ser bagud forstår vi, at meget af den indsigt og erfaring, som tidligere førtes videre fra generation til generation nu er ved at gå tabt. At dokumentere nuet er en måde at få greb om tilværelsen, men også en måde at berette for kommende generationer " sådan levede vi dengang " I en sen alder har vi begyndt et nyt liv, et liv som er meget mere socialt og nærværende i forhold til vores omgivelser. Vi er kommet med i Vennekredsen i Flynderupgård Museum, hvor vi syr, snedkere og smeder.

6 6 Vinterferie på Flynderupgård 2013 Så er vinterferien startet på Flynderupgård og mandags-vennerne er trukket i mælkedrenge uniformen og er klar til at hjælpe børnene og selvfølgelig også bedsteforældrene. at banke søm i og samle. Mandags-vennerne har brugt de sidste mange mandage på at skære og bore skibe, fuglekasser, foderkugle-brædder og malkestole, så de er lige klar til Det var ikke alt der var lige interessant, der blev lavet flest fuglekasser og både, malkestole blev slet ikke solgt og kun et par enkle støvleknægte. Der kom ca, 60 personer hver dag, undtagen om torsdagen, der var der kun 25. Jeg spurgte nogle af vores gæster, hvorfor de havde valgt lige netop at komme hos os, når der også var tilsvarende aktiviteter på Frilandsmuseet og Skovbrugsmuseet, svaret var ganske klart. På de andre museer var det farmand eller bedstefar der skulle save og hamre og børnene kunne kun få lov at kigge på, her på Flynderupgård var det børnene der fik lov at hamre, sy og flette, og tegne, medens de voksne kunne få lov at kigge på. En anden ting der var af stor betydning, her kom man på en rigtig bondegård med heste, får, køer, grise, høns og ænder.

7 7 En ting jeg ikke kunne undgå at opdage var, hvor forskellige børnene var og det var helt klart at forældrenes påvirkning og opdragelse spillede ind. Det jeg lagde mærke til var, hvor gode de var til at håndtere værktøjet, børn helt ned til tre års alderen klarede at slå søm i fuglekasserne, medens der var drenge på 8-9 års alderen, der ikke kunne finde ud af det og så gav de bare hammeren til forældrene, som så tog over i stedet for at vise dem, hvordan de skulle gøre. Smede Arnes værksted skal flyttes Meget længe har der været talt om at vi skulle flytte både tømmerværksted og smede/maskinværksted op i laden, men det er ikke rigtigt blevet til noget. Nu ser det ud som om der er taget nogle beslutninger. Tømmerværkstedet bliver, hvor de er, men får også rummet ved siden af, og det er nok en god og rigtig beslutning. Ved denne omrokering er der den fordel at når vejret er dårligt, kan vi benytte laden til publikumsarragementer f.eks. i vinterferien. Smedeværkstedet skal derimod flyttes ind i det lokale, som hidtil har været magasin for Flynderupgård. Med denne omrokering forbliver værkstederne samlet i samme bygning og vi har lettere ved at hjælpe hinanden, når der en der trænger til en hjælpende hånd. Arne, Mogens og Uffe er nu begyndt at sortere og rydde op i magasinet. Det første der er sket er at de er begyndt at flytte de faste reoler ind i det lokale der ligger ved siden af tømmerværkstedet

8 8 Grovsmedjen som skal flyttes herfra Og hertil, hvor der tidligere har været stald. Endnu mangler der en del inden smedjen kan flyttes. De fem M er Vi er usandsynlig heldige, vi som lever her i Danmark, hvor vi har et moderne demokrati, og hvor der bliver gjort så meget for os ældre. Vi der bor her i Nordsjælland har indtil videre sluppet for de bandekrige der hærger i det øvrige Danmark, og det gælder også her på Flynderupgaard, hvor vi også er sluppet for bandekrige. Tilsyneladende har Bjørnebanden sat sig på fremstillingen af 16 nye borde og der hersker en slags stilhed før stormen inden benene til bordene bliver fremstillet og sat på bordene. Men vi er alle sammen meget heldige, fordi vi har nogle dejlige M er der gider gøre en masse for os mandfolk. M erne: Merete, Maria, Majbritt, Majken og Margit skal have en uforbeholden ros, for den indsats de gør for os uimodståelige M ænner Vi M ænner er godt nok lidt forskellige, set igennem humoristens briller, er nogen mere forskellige end andre, men al den forskellighed er det der giver mangfoldigheden, og det der gør at vi er så gode til at lave mangfoldige ting.

9 9 Vinteren er væk Nu er sneen væk, der er født et lam, pilen begynder at sætte rakler, foråret farver græsplænen grøn og livet er dejligt. Bjørnebanden arbejder intenst med at lave 16 højbenede borde til vores boder, så vi i fremtiden bliver fri for at stå i boderne og få ømme rygge. Ole Røg og Gert Røg har eksperimenteret med at lave navneskilte til stærekasser og til Vennerne. Hidtil er navneskiltene blevet skåret på båndsaven, med det resultat at klingen bliver meget hurtigt slidt. Efter at vi havde fået den lille båndsav, mente Bjørnebanden at det nu var tid for at lempe navneskiltene over til den lille båndsav, fordi klingen til den kun koster det halve af, hvad den koster til den store båndsav, men da den lille båndsavsklinge kun holder halvt så længe som den store, bliver resultatet det samme, derfor gik vi i gang med at finde en anden måde at lave navneskiltene på. Jeg tog min lille rundsav med og fik den sat op og ganske hurtigt fandt vi en metode der kunne bruges. Jeg fik skåret en god portion navneskilte, så nu er Ole Røg en glad mand. Leif spurgte efter om nogle af Vennerne kunne tænke sig at være med når Kulturhavnen skal åbne den 25. maj. Der skal flettes tovværk og ryges sild. Bjørn og Mogens, det vi i daglig tale kalder en halv Bjørnebande, meldte sig til tovværket, Bent ville godt stå i en bod og sælge trævarer og Ole Røg og jeg satte os på sildene.

10 10 Merete dukke op lidt senere og fortalte lidt om de kommende arrangementer, det er især Øresundstoldens marked, som bliver afholdt den 24. august, der optager sindene. Det siges der er kræfter der arbejder for at genindføre øresundstolden, men hvor vidt det er sandt vides ikke i skrivende stund. Der er 80 piger og mænd der skal være aktive denne dag, og hvad der er meget specielt er at alle skal have tøj på, som man gik med i Til at sy dragterne er der hyret et antal syersker, som kommer og tager mål af os, så det bliver noget af et teaterstykke denne dag. Bjørnebanden indvier Kronborg Kulturhavn Indvielsen af Kulturhavnen begyndte om torsdagen, for Ole og Gert Røg med at der skulle renses og saltes ca. 140 sild. Bjørn var med, han skulle hjælpe til med at reparere en smakke, for smakke-lauget. Vi havde en god formiddag, som sluttede med et par dejlige madder fra Spisehuset. Om lørdagen var vi et par stykker der mødtes på Flynderupgaard, for at hente sildene og grejet til rebslagningen, derefter mødte vi resten af bjørnebanden på havnen, hvor vi skulle rigge rygeovn og rebslagningen til. Efter dette fik vi et lille hvil og en kop kaffe på Klarergaarden, inden vi skulle i gang for alvor. Et par stykker af os har været temmelig nervøse for at der skulle komme en bandekonflikt, med den anden Bjørnebande, som sejler M/S Bjørnen, der er nemlig 36 i denne bande og det kan vi jo nok ikke klare. Efterfølgende kan jeg berolige læserne med at konflikten udeblev. Vi havde en dejlig dag, Mandagspigerne var også med, de havde gang i strikketøjet. En af dem der morede sig rigtigt meget var togføreren på Gillelejebanen, som kørte lige bag vores røgovn. Hver gang toget kom forbi vores røgovn, gav han et mægtigt hyyyyyl i fløjten,

11 11 Mandagspigerne hviiiinede dobbelt så højt som togfløjten og vi andre hang fem meter oppe i luften og havde problemer med at få hjertet på plads. Ole Røg skulle til noget spejder-fødselsdag, så han gik tidligt, Arne hjalp mig og vi fik sat fut i rygeovnen og resten af bjørnebanden begyndte at flette tovværk. Da lugten af røget sild bredte sig ud over havnen fik vi snart en stor efterspørgsel på røget sild. Klarergaarden. Et kvarters tid før silden var klar, stod der allerede mange mennesker i køen. Det tog tre kvarter så var der solgt 140 sild og Arne og jeg kunne gå op og få os lidt at spise på En dejlig dag var slut, men flere af os var lidt lange i kødet.

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke)

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke) Charlotte: Jeg er en kvinde på 31 år, jeg vil fortælle om mit liv i en misbrugsfamilie. Jeg er vokset op i en kernefamilie med far, mor og storesøster. Vi har i altid boet i en villa med vovse og bil.

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Birgitte 1 For nogle år siden var jeg til en seance hos

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Facilitatorer (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager 1: Bente, en ældre dame der ikke har diabetes Deltager 2: Lene 52

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Historien om Kirsten og Peter Larsen, U.S.A.

Historien om Kirsten og Peter Larsen, U.S.A. Historien om Kirsten og Peter Larsen, U.S.A. En dag i slutningen af maj 1998 modtog Gørdings sognepræst Rikke Ågård et brev fra Martha Christine Hengesteg (født Larsen)fra Portland i Staten Oregon U.S.A.

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Lys for enden af tunnellen

Lys for enden af tunnellen Lys for enden af tunnellen Det tager tid at komme videre efter en skilsmisse. De første måneder må man tage en dag ad gangen, og man er følelsesmæssigt meget berørt af skilsmissen. Tingene virker helt

Læs mere

NR. 1 2013 22. ÅRGANG

NR. 1 2013 22. ÅRGANG NR. 1 2013 22. ÅRGANG Indholdsfortegnelse: Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Lederen Maskinafdelingen Elafdelingen og På den sjove side Butikken Kløvercaféen Væksthuset Serviceafdelingen

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til Bilagshæfte til Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier Side 2 Side 6 Side 8 Side 9 Side 19 Side 28 Side 29 Side 47 Side 49 Side 50 Side 62 Side 71 Side 72 Side

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Hvad blev der af ham?

Hvad blev der af ham? Hvad blev der af ham? Hvorfor kun gå én vej? En mand skal i dag både være den bløde familie far og den lidenskabelige elsker. Han skal turde sige til og fra efter sine egne behov og følelser. Med andre

Læs mere

3. Gunhild som er psykoterapeut og opdagede sine lesbiske følelser meget sent

3. Gunhild som er psykoterapeut og opdagede sine lesbiske følelser meget sent 3. Gunhild som er psykoterapeut og opdagede sine lesbiske følelser meget sent 27 Gunhild Aaen Madsen har været gift i 35 år og har fire voksne børn. I dag oplever hun ægteskabet som lykkeligt, men der

Læs mere

flere penge. Altså, man kommer aldrig rigtig op af det. For lige så snart man får sin indkomst, så skal de bare bruges igen. I: hvordan skaber du

flere penge. Altså, man kommer aldrig rigtig op af det. For lige så snart man får sin indkomst, så skal de bare bruges igen. I: hvordan skaber du Interview nr. 1 Bilag 8: Transskription af interview med ung mand udeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 11.15-12.15 Interviewperson (IP): Ung mand, udeboende Interviewer

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Bamse Polle i 3. klasse

Bamse Polle i 3. klasse 102 Bamse Polle i 3. klasse I elevhæftet er der historier, tegninger til historierne samt små opgaver til hver historie. Der er her i lærervejledningen forslag til et forældrebrev, (se s. 18) så man på

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Logbog for Nick uge 1.

Logbog for Nick uge 1. Logbog for Nick uge 1. Malaga, Spanien Vi er søndag ankommet til det spanske med fly fra København. Velankommet i lufthavnen mødte vi allerede efter at have fået udleveret vores bagage den første sprogbarriere.

Læs mere

Var det din bror, der giftede sig? Ja, og så var vi hjemme og det var det store sus, jeg gik jo ellers og havde det godt.

Var det din bror, der giftede sig? Ja, og så var vi hjemme og det var det store sus, jeg gik jo ellers og havde det godt. Arbejdererindring J.nr. 03/117/01 - Kvinde Hvornår er du født? 11.6. 1908 Hvor henne? I Horsens Hvad lavede dine forældre? Min far var barbermester og musiker Og musiker? Egen forretning? Var der flere

Læs mere

MEDLEMSBLAD. April 2005 nummer 33 Årgang 13

MEDLEMSBLAD. April 2005 nummer 33 Årgang 13 MEDLEMSBLAD April 2005 nummer 33 Årgang 13 Nyt fra Redaktionen. Så blev Påsken overstået, og det ser ud til, at foråret er på vej. Hvor er det dejligt at se de tidlige blomster springe ud. Ligesom ny ædru

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere