ANKENÆVNETS AFGØRELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANKENÆVNETS AFGØRELSE"

Transkript

1 ANKENÆVNETS AFGØRELSE 360 : ScanJour: 4/ / TFL Klager: BEP Ejendomsinvest ApS CVR Fasanvænget Kirke Såby Indklaget energiselskab: Svogerslev Fjernvarmecentral CVR Stamvejen 11 Svogerslev 4000 Roskilde Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej Valby Klageemne: Kompetence - erhvervsklage Tilslutningspligt Indsigelse mod at betale stikledningsbidrag for fysisk tilslutning til fjernvarmenettet Ejendommene skal ikke aftage fjernvarme Kombineret erhvervsog beboelsesejendomme. Tlf Fax CVR post@energianke.dk Ankenævnets sammensætning: FORMAND Poul Gorm Nielsen UDPEGET AF FORBRUGERRÅDET Svend Erik Jensen Martin Salamon UDPEGET AF DANSK FJERNVARME Mogens Christensen [tillagt 2 stemmer]

2 Side 2 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: Ikke relevant. Påklaget beløb: kr ,19 Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 23. juni Energiselskabet truffet afgørelse i sagen den: 5. august Klageformular modtaget i ankenævnet: 9. december Klagegebyr modtaget i ankenævnet: 9. december Sagen behandlet på ankenævnets møde den: 22. juni KLAGENS INDHOLD OG FORLØB Nærværende sag drejer sig om hvorvidt klager er forpligtet til at betale stikledningsbidrag for fysisk tilslutning til fjernvarmenettet, når ejendommene ikke skal aftage fjernvarme. Der er tale om erhvervs- og beboelsesejendomme. De omtvistede ejendomme består af Industrileddet 5A (5A-kontor, 5A-kantine, 5A-produktionshal) 5B (beboelse) og Industrileddet 11. 5A-kontor og kantine udgør 138 m 2, som er el-opvarmede. 5A produktionshal udgør 400 m 2, som er opvarmet med oliefyret kalorifer (varmtluftsapparat) blæsevarme. Ejendommene er beliggende i Svogerslev, 4000 Roskilde. Den 1. november 2010 krævede indklagede betaling for tilslutning til fjernvarmen for de omtvistede ejendomme (bilag 1) Den 8. juni 2011 fastslog Energiklagenævnet (sag j.nr ), at Industrileddet 5B og 11 var underlagt tilslutningspligt, mens Industrileddet 5Akontor og -kantine, i henhold til afgørelse fra Roskilde kommune, var fritaget fra tilslutningspligt og etablering af stikledninger. Roskilde Kommune besluttede efterfølgende, at Industrileddet 5Aproduktionshal ikke skulle undtages fra tilslutningspligten. Den 23. juni 2011 blev indklagede opfordret til at bekræfte, at klager udelukkende skulle betale investeringsbidrag pr. matrikel nr. for ejendommene Industrileddet 5 og 11, og ikke stikledningsbidrag. Indklagede afvist den 5. august 2011, at klager kunne nøjes med at betale investeringsbidrag. Klager gjorde ved sin advokat indsigelse mod kravet om betalingen af stikledningsbidrag den 15. november 2011.

3 Side 3 Da parterne ikke kunne nå til enighed blev sagen indbragt for nævnet. Klager anerkender, at skulle betale investeringsbidrag med i alt kr inkl. moms, hvorfor sagen alene drejer sig om stikledningsbidrag og tillægget på 15 %. PARTERNES KRAV OG BEGRUNDELSER KLAGERS KRAV: Påstand 1: Påstand 2: Indklagede tilpligtes at anerkende, at klager ikke skal betale stikledningsbidrag på kr ,19 for fysisk tilslutning af ejendommene Industrileddet 5A, 5B og 11, Svogerslev, 4000 Roskilde, jf. faktura nr af 1. november Indklagede tilpligtes at anerkende, at klager ikke skal betale et tillæg på 15 % af investeringsbidraget, jf. faktura nr af 1. november KLAGERS OPLYSNINGER OG BEGRUNDELSE: Til støtte for påstand 1 gør klager gældende, at der ikke bliver og heller ikke i fremtiden vil blive aftaget fjernvarme i de omtvistede ejendomme. Stikledningsbidraget er i den konkrete sag derfor en ligegyldig og unødvendig omkostning, som pålægges klager. Roskilde Kommune har i sin afgørelse om afvisning af dispensation for Industrileddet 5A-produktionshal oplyst, at tilslutningspligt ikke indebærer at ejendommen (Industrileddet 5A produktionshal) skal tilsluttes fysisk (bilag 2). Energistyrelsen har den 17. juni 2011 tilkendegivet, at tilslutningspligt formenligt ikke indebærer en pligt til at betaler stikledningsbidrag. Tilslutningspligten medfører således ikke, at klager pr. definition skal betale stikledningsbidrag. Klager anerkender at skulle betale investeringsbidrag for de to ejendomme med i alt kr inkl. moms, jf. indklagedes takstblad 2011 (bilag 2) Påstand 2 Det tillæg på 15 %, som fremgår af bilag 1, ikke er aftalt mellem parterne og i øvrigt ikke er hjemlet noget sted. Hertil kommer, at indklagede ikke har redegjort nærmere for tillægget. Indklagede er derfor ikke berettiget til dette tillæg.

4 Side 4 INDKLAGEDES STANDPUNKT TIL KLAGERS KRAV: Indklagedes svar i sagen fortolkes som om indklagede fastholder sit krav, jf. faktura nr af 1. november 2010 i sin helhed. INDKLAGEDES OPLYSNINGER OG BEGRUNDELSE: Til støtte for sit krav gør indklagede gældende, at der er fremsendt en faktura baseret på overslagspriser, der er tillagt 15 % på overslagsprisen fra 2008, der er ikke tillagt nogen merpris på investeringsbidraget som jf. fjernvarmens prisblad stadig er kr ,00. Der eksisterer ikke nogen endelig afregning. SEKRETARIATETS BEHANDLING Til brug for sagen har sekretariatet indhentet følgende oplysninger: Prisoverslag på etablering af stikledning til ejendommene 5A, 5B og 11, Svogerslev, 4000 Roskilde af 7. oktober Roskilde Kommunes afgørelse af 11. november 2010 angående ansøgning om dispensation for ejendommene Industrileddet 5A, 5B og 11, Svogerslev, 4000 Roskilde. Roskilde Kommunes afgørelse af 20. september 2011 om afslag på dispensation for ejendommen Industrileddet 5A-produktionshal, Svogerslev, 4000 Roskilde. Takstblade for 2001, 2011 og Vedtægter for indklagede af maj ANKENÆVNETS KOMPETENCE Ankenævnets vedtægter indeholder i 1 følgende om nævnets kompetence: 1. Ankenævnet behandler civilretlige tvister mellem private forbrugere og energiselskaber. Stk. 2. Ankenævnet behandler klager fra private forbrugere vedrørende forbrugeraftaler om køb og levering af el, gas og varme samt andre varer og tjenesteydelser i forbindelser hermed. Stk. 6. Ankenævnet kan behandle klager fra erhvervsdrivende, såfremt klagen ikke adskiller sig væsentligt fra en klage vedrørende et privat kundeforhold. Klager har vedrørende nævnets kompetence gjort gældende, at der har været behandlet en tvist mellem klager og indklagede for Energiklagenævnet. Denne tvist drejede sig om dispensation fra tilslutningspligt (bilag 3). Nærværende sag drejer sig om den situation, hvor en ejendom er underlagt tilslutningspligt, men ikke ønsker at aftage fjernvarme.

5 Side 5 Spørgsmålet er herefter om fjernvarmeværket kan kræve, at ejeren ud over investeringsbidrag og fastafgift, også betaler for en fysisk tilslutning, der ikke skal tages i brug? I mange lignende situationer indgår fjernvarmeværket og varmeforbrugeren en aftale om, at der ikke skal etableres stikledninger, der ikke skal anvendes, idet en sådan installation betragtes som ressourcespild. Spørgsmålet er dog, hvordan retstillingen er, når fjernvarmeværket afviser at indgå en sådan aftale, men insisterer på at etablere de nytteløse ledninger for ejerens regning. klager henviser i denne forbindelse til at Energistyrelsen pr. mail den 17. juni 2011, har oplyst at ejer, jf. tilslutningsbekendtgørelsen, ikke skal betale Stikledningsbidrag, når bygningen ikke ønskes forsynet med fjernvarme. Endelig henviser klager til, at klager i mail af 16. august 2011 forelagde spørgsmålet om stikledningsbidraget for Energitilsynet. I Energitilsynet svar af 30. august 2011 fremgik afslutningsvist følgende: Et sådant spørgsmål må henvises til behandling ved de almindelige domstole, eller ved ankenævnet på energiområdet. Under henvisning til ovenstående, og idet problemstillingen i sagen ikke adskiller sig væsentligt fra en klage i et privat kundeforhold, er nævnet kompetent til at behandle sagen. Indklagede Har vedrørende nævnets kompetence gjort gældende, at sagen er behandlet i Energiklagenævnet, hvor der er truffet endelig afgørelse, også i det specifikke spørgsmål om betaling af tilslutningsbidrag. Energiklagenævnets afgørelse kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Der er fremsendt en faktura baseret på overslagspriser, der er tillagt 15 % på overslagsprisen fra 2008, der er ikke tillagt nogen merpris på investeringsbidraget som jf. fjernvarmens prisblad stadig er kr ,00. Der eksisterer ikke nogen endelig afregning. Faktura nr er således udelukkende et prisoverslag, jf. fakturaens side 2. Der er tale om et forhold mellem to virksomheder. Et forhold som almindelige fjernvarmebrugere, jf. pkt. 2.7 og 2.8 i Svogerslev Fjernvarmens vedtægter, ikke kan komme i. Selskabets vedtægter er sålydende:

6 Side 6 Forhold om opkrævning/betaling af tilslutningsbidrag er beskrevet i tilslutningsbekendtgørelsen 7 og opkræves af Svogerslev Fjernvarme i overensstemmelse hermed. Indklagedes bestyrelse har vedtaget, at stikledninger skal betales og etableres uanset om grund-/husejer oplyser at denne ikke vil benytte fjernvarmen, hvilket er godkendt ved Energiklagenævnets afgørelser i denne sag. Ankenævnet på Energiområdet har altså ikke kompetence til at behandle sagen. BILAG TIL SAGEN Bilag 1: Faktura nr af 1. november Bilag 2: Takstblad Bilag 3: Kortbilag med angivelse af hoved- og stikledninger.

7 AHE ----~~~ BiLAG nr.: Side nr.: BEP-Ejendomsinvest ApS Fasanvænget Kirke Såby 1. november 20 I O Faktura nr.: Vedr. Ejendommen Industrileddet 5A, 58 og ll. Med henvisning til den pålagte tilslutningspligt på ovennævnte ejendomme, fremsendes henned faktura for tilslutning til fjemvannen. Industrlleddet SA: Stikledning: l stk. Hul for indføringsrør ø J so = 42 m. PEX 4Ox4OxJ40 a. 397 kr.lm = I stk. VægbesJag 2 stk. TA overgange a 250 l dg. Fjemvanneentreprenør. l stk. Investeringsbidrag 42 ro Jordentreprenør IndustriJeddet SB: 1 stk. Hul for indføringsrør ø m. PEX 2Ox20x 110 a. 245 kr./m J stk. T-stykke 4Ox2Ox40 komplet l stk. Vægbeslag 2 stk. Overgange a ] 45 V2 dg. Fjemvarmeentreprenør. 5 m. Jordentreprenør J alt for industrileddet SAog 58 kr ,00 kr ,00 kr. 1200,00 kr. 500,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. 957,00 kr. 300,00 kr ,00 kr kr kr ,00 kr ,00 kr ,00 Vi gør opmærksom på at forholdet mejlem delpriser for ovennævnte bygninger i forhold til d Il samlede pris stolt set kan bytte rundt.

8 alla~ lir. : Side nr.: }> ' lo:,:.' l'... Overført fra forrige side kr ,00 lndustl'ileddet Il: I stk. Hul for indføringsrør ø 150 = kr. 25 m. PEX 4Ox40x140 a. 397 kr.lm = kr. 1 stk. Vægbeslag kr. 2 stk. Overgange kr. I dg. Fjemvarmeentreprenør. kr. 25 m. Jordentreprenør kr. l stk. Investeringsbidrag kr. kr , , ,00 500, , , , ,00 tilslutning j alt excl. moms Regulering 15 % I alt excl. moms moms 25 % Tilslutning i alt inel. moms kr ,00 kr ,00 kr ,75 kr ,75 kr ,44 kr Beløbet bedes indbetalt til Spar Nord, Svogerslev kontonummer senest d. 16 November l OlO. Fakturabeløb forstås som overslagspris for tilslutning som forbruger til Svogerslev Fjernvamle jvf. Fjemvannens vedtægter pkt Stikledning fra hovedledning afsl uttet indenfor husmur med hovedhaner jf. Fjemvamlens vedtægter pkt Måler udleveres til Vvs-installatør. Aftal venligst endelig stikplacering med Fjernvarmens vannemester. Vi gør for god ordens skyld 2009 opmærksom på, at tilslutningsafgift og stikledning, jvf. vedtægterne, skal være betalt før tilslutning til fjernvannen foretages. Stikledning vil blive etableret hurtigst muligt efter faktura er betalt. Energibesparelser i forbindelse med tilslutningen indberettes til energistyrelsen af Svogerslev F:jemvalme. Med venlig hilsen /;:?'7~ Svogerslev Fjernvarmecentral

9 B1LAG nr.: ISlde L nr.: ~--~ TAKSTBLAD 2011 Svogerslev, feb Forbrugsbrdrag gærdende til 1. marts 2012: Følgende aconto priser vii være gældende til 1/1 2012: 1. Afgift pr. leveret m3 varmt vand Kr kwh MWh 4. Abonnementsbidrag pr. måler 5. * Effektbidrag pr. m2 bolig-/erhvervsareallbbr 6. Andelshaverbidrag 7." Tillæg for dårligere middelafkøhng/år end 40 grader C. 20,60 0, ,00 420,00 18, ,00 Ovenstående priser er exel. moms. Fastbidrag pr. år: Andelshavere betaler pos. 6 og ved mere end en måler pos. 4 pr. ekstra måler. Forbrugere betaler pos. 5 og pos. 4 pr. måler. Tillæg for dårlig afkøling vii blive beregnet på følgende måde TUlæg for dart/g afkøling f%l = ( 40 - Arsafkøling) f%l. tillægget beregnes med fortegn af det samlede varmeforbrug. ** Krav til Arsafkøling 40 C ~ 1 m3 == 46,5 kwh Gebyrer jf. generalforsamllngeh 201 0: Energibranchens standardgebyrer anvendes, Rente: Nationalbankens diskonto + 5 %. TIlslutningsafgifter nkl. moms: Eksisterende områder: Ti/slutnlngsbidrag: Bestående af andelshaverbidrag og stikledningsbidrag kr Tilslutning af forbrugere efter aftale. For nye områder: Byggemodningsbidrag (faktiske omkostninger for forsynings ledninger afsluttet med stikledning og engangsventiler på grund) Stikledningsbidrag (svarende til faktiske udgifter) InvesterIngsbidrag kr Med venlig hilsen Svogerslev FJernvannecentral

10 ANKENÆVNETS AFGØRELSE 360 : ScanJour: 4/ / TFL Klager: X ApS 4060 Kirke Såby Indklaget energiselskab: Svogerslev Fjernvarmecentral CVR Stamvejen 11 Svogerslev 4000 Roskilde Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej Valby Klageemne: Kompetence - erhvervsklage Tilslutningspligt Indsigelse mod at betale stikledningsbidrag for fysisk tilslutning til fjernvarmenettet Ejendommene skal ikke aftage fjernvarme Kombineret erhvervsog beboelsesejendomme. Tlf Fax CVR post@energianke.dk Ankenævnets sammensætning: FORMAND Poul Gorm Nielsen UDPEGET AF FORBRUGERRÅDET Svend Erik Jensen Martin Salamon UDPEGET AF DANSK FJERNVARME Mogens Christensen [tillagt 2 stemmer]

11 Side 2 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: Ikke relevant. Påklaget beløb: kr ,19 Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 23. juni Energiselskabet truffet afgørelse i sagen den: 5. august Klageformular modtaget i ankenævnet: 9. december Klagegebyr modtaget i ankenævnet: 9. december Sagen behandlet på ankenævnets møde den: 22. juni KLAGENS INDHOLD OG FORLØB Nærværende sag drejer sig om hvorvidt klager er forpligtet til at betale stikledningsbidrag for fysisk tilslutning til fjernvarmenettet, når ejendommene ikke skal aftage fjernvarme. Der er tale om erhvervs- og beboelsesejendomme. De omtvistede ejendomme består af 5A (5A-kontor, 5A-kantine, 5Aproduktionshal) 5B (beboelse) og 11. 5A-kontor og kantine udgør 138 m 2, som er el-opvarmede. 5A produktionshal udgør 400 m 2, som er opvarmet med oliefyret kalorifer (varmtluftsapparat) blæsevarme. Ejendommene er beliggende i Svogerslev, 4000 Roskilde. Den 1. november 2010 krævede indklagede betaling for tilslutning til fjernvarmen for de omtvistede ejendomme (bilag 1) Den 8. juni 2011 fastslog Energiklagenævnet (sag j.nr ), at 5B og 11 var underlagt tilslutningspligt, mens 5A-kontor og -kantine, i henhold til afgørelse fra Roskilde kommune, var fritaget fra tilslutningspligt og etablering af stikledninger. Roskilde Kommune besluttede efterfølgende, at 5A-produktionshal ikke skulle undtages fra tilslutningspligten. Den 23. juni 2011 blev indklagede opfordret til at bekræfte, at klager udelukkende skulle betale investeringsbidrag pr. matrikel nr. for ejendommene 5 og 11, og ikke stikledningsbidrag. Indklagede afvist den 5. august 2011, at klager kunne nøjes med at betale investeringsbidrag. Klager gjorde ved sin advokat indsigelse mod kravet om betalingen af stikledningsbidrag den 15. november 2011.

12 Side 3 Da parterne ikke kunne nå til enighed blev sagen indbragt for nævnet. Klager anerkender, at skulle betale investeringsbidrag med i alt kr inkl. moms, hvorfor sagen alene drejer sig om stikledningsbidrag og tillægget på 15 %. PARTERNES KRAV OG BEGRUNDELSER KLAGERS KRAV: Påstand 1: Påstand 2: Indklagede tilpligtes at anerkende, at klager ikke skal betale stikledningsbidrag på kr ,19 for fysisk tilslutning af ejendommene 5A, 5B og 11, Svogerslev, 4000 Roskilde, jf. faktura nr af 1. november Indklagede tilpligtes at anerkende, at klager ikke skal betale et tillæg på 15 % af investeringsbidraget, jf. faktura nr af 1. november KLAGERS OPLYSNINGER OG BEGRUNDELSE: Til støtte for påstand 1 gør klager gældende, at der ikke bliver og heller ikke i fremtiden vil blive aftaget fjernvarme i de omtvistede ejendomme. Stikledningsbidraget er i den konkrete sag derfor en ligegyldig og unødvendig omkostning, som pålægges klager. Roskilde Kommune har i sin afgørelse om afvisning af dispensation for 5Aproduktionshal oplyst, at tilslutningspligt ikke indebærer at ejendommen ( 5A produktionshal) skal tilsluttes fysisk (bilag 2). Energistyrelsen har den 17. juni 2011 tilkendegivet, at tilslutningspligt formenligt ikke indebærer en pligt til at betaler stikledningsbidrag. Tilslutningspligten medfører således ikke, at klager pr. definition skal betale stikledningsbidrag. Klager anerkender at skulle betale investeringsbidrag for de to ejendomme med i alt kr inkl. moms, jf. indklagedes takstblad 2011 (bilag 2) Påstand 2 Det tillæg på 15 %, som fremgår af bilag 1, ikke er aftalt mellem parterne og i øvrigt ikke er hjemlet noget sted. Hertil kommer, at indklagede ikke har redegjort nærmere for tillægget. Indklagede er derfor ikke berettiget til dette tillæg.

13 Side 4 INDKLAGEDES STANDPUNKT TIL KLAGERS KRAV: Indklagedes svar i sagen fortolkes som om indklagede fastholder sit krav, jf. faktura nr af 1. november 2010 i sin helhed. INDKLAGEDES OPLYSNINGER OG BEGRUNDELSE: Til støtte for sit krav gør indklagede gældende, at der er fremsendt en faktura baseret på overslagspriser, der er tillagt 15 % på overslagsprisen fra 2008, der er ikke tillagt nogen merpris på investeringsbidraget som jf. fjernvarmens prisblad stadig er kr ,00. Der eksisterer ikke nogen endelig afregning. SEKRETARIATETS BEHANDLING Til brug for sagen har sekretariatet indhentet følgende oplysninger: Prisoverslag på etablering af stikledning til ejendommene 5A, 5B og 11, Svogerslev, 4000 Roskilde af 7. oktober Roskilde Kommunes afgørelse af 11. november 2010 angående ansøgning om dispensation for ejendommene 5A, 5B og 11, Svogerslev, 4000 Roskilde. Roskilde Kommunes afgørelse af 20. september 2011 om afslag på dispensation for ejendommen 5A-produktionshal, Svogerslev, 4000 Roskilde. Takstblade for 2001, 2011 og Vedtægter for indklagede af maj ANKENÆVNETS KOMPETENCE Ankenævnets vedtægter indeholder i 1 følgende om nævnets kompetence: 1. Ankenævnet behandler civilretlige tvister mellem private forbrugere og energiselskaber. Stk. 2. Ankenævnet behandler klager fra private forbrugere vedrørende forbrugeraftaler om køb og levering af el, gas og varme samt andre varer og tjenesteydelser i forbindelser hermed. Stk. 6. Ankenævnet kan behandle klager fra erhvervsdrivende, såfremt klagen ikke adskiller sig væsentligt fra en klage vedrørende et privat kundeforhold. Klager har vedrørende nævnets kompetence gjort gældende, at der har været behandlet en tvist mellem klager og indklagede for Energiklagenævnet. Denne tvist drejede sig om dispensation fra tilslutningspligt (bilag 3). Nærværende sag drejer sig om den situation, hvor en ejendom er underlagt tilslutningspligt, men ikke ønsker at aftage fjernvarme.

14 Side 5 Spørgsmålet er herefter om fjernvarmeværket kan kræve, at ejeren ud over investeringsbidrag og fastafgift, også betaler for en fysisk tilslutning, der ikke skal tages i brug? I mange lignende situationer indgår fjernvarmeværket og varmeforbrugeren en aftale om, at der ikke skal etableres stikledninger, der ikke skal anvendes, idet en sådan installation betragtes som ressourcespild. Spørgsmålet er dog, hvordan retstillingen er, når fjernvarmeværket afviser at indgå en sådan aftale, men insisterer på at etablere de nytteløse ledninger for ejerens regning. klager henviser i denne forbindelse til at Energistyrelsen pr. mail den 17. juni 2011, har oplyst at ejer, jf. tilslutningsbekendtgørelsen, ikke skal betale Stikledningsbidrag, når bygningen ikke ønskes forsynet med fjernvarme. Endelig henviser klager til, at klager i mail af 16. august 2011 forelagde spørgsmålet om stikledningsbidraget for Energitilsynet. I Energitilsynet svar af 30. august 2011 fremgik afslutningsvist følgende: Et sådant spørgsmål må henvises til behandling ved de almindelige domstole, eller ved ankenævnet på energiområdet. Under henvisning til ovenstående, og idet problemstillingen i sagen ikke adskiller sig væsentligt fra en klage i et privat kundeforhold, er nævnet kompetent til at behandle sagen. Indklagede Har vedrørende nævnets kompetence gjort gældende, at sagen er behandlet i Energiklagenævnet, hvor der er truffet endelig afgørelse, også i det specifikke spørgsmål om betaling af tilslutningsbidrag. Energiklagenævnets afgørelse kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Der er fremsendt en faktura baseret på overslagspriser, der er tillagt 15 % på overslagsprisen fra 2008, der er ikke tillagt nogen merpris på investeringsbidraget som jf. fjernvarmens prisblad stadig er kr ,00. Der eksisterer ikke nogen endelig afregning. Faktura nr er således udelukkende et prisoverslag, jf. fakturaens side 2. Der er tale om et forhold mellem to virksomheder. Et forhold som almindelige fjernvarmebrugere, jf. pkt. 2.7 og 2.8 i Svogerslev Fjernvarmens vedtægter, ikke kan komme i. Selskabets vedtægter er sålydende:

15 Side 6 Forhold om opkrævning/betaling af tilslutningsbidrag er beskrevet i tilslutningsbekendtgørelsen 7 og opkræves af Svogerslev Fjernvarme i overensstemmelse hermed. Indklagedes bestyrelse har vedtaget, at stikledninger skal betales og etableres uanset om grund-/husejer oplyser at denne ikke vil benytte fjernvarmen, hvilket er godkendt ved Energiklagenævnets afgørelser i denne sag. Ankenævnet på Energiområdet har altså ikke kompetence til at behandle sagen. BILAG TIL SAGEN Bilag 1: Faktura nr af 1. november Bilag 2: Takstblad Bilag 3: Kortbilag med angivelse af hoved- og stikledninger.

16 ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET Side 11 NÆVNETS BEMÆRKNINGER Ankenævnet bemærker indledningsvis, at foranstående sagsfremstilling er et resume af parternes oplysninger til ankenævnet. Ved nævnets vurdering af sagen har nævnsmedlemmerne været bekendt med samtlige breve og bilag, som parterne har indsendt i sagen. Ankenævnets kompetence Efter l, stk. 6, i ankenævnets vedtægter kan nævnet behandle klager fra erhvervsdrivende, hvis klagen ikke adskiller sig væsentlig fra en klage vedrørende et privat kundeforhold. Som sagen foreligger oplyst, finder nævnet, at aftaleforholdet mellem klager og indklagede i denne sag ikke har en så udpræget erhvervsmæssig karakter, at sagen adskiller sig væsentligt fra en klage vedrørende et privat kundeforhold. Nævnet anser sig derfor for kompetent, jf. l, stk. 6 i ankenævnets vedtægter. Tvisten Sagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede mod klagers udtrykkelige ønske - udover investeringsbidraget - ved nedlægning af stikledning kan kræve omkostningerne hertil betalt af klager. Tilslutningspligt Nævnet lægger til grund, at klagers ejendomme er blevet pålagt tilslutningspligt i et nærmere bestemt omfang, hvilke beslutninger er stadfæstet af Energiklagenævnet. Tilslutningspligten blev pålagt af kommunalbestyrelsen efter reglerne fastsat i bekendtgørelse nr. 31 af 29. januar 2008 om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg (i dag bekendtgørelse nr. 690 af 21. juni tilslutningsbekendtgørelsen). Er en ejendom pålagt tilslutningspligt, kan forsyningsselskabet fra det mulige tilslutningstidspunkt pålægge ejendommens ejer at betale den "tilslutningsafgift" og de faste afgifter, der ifølge selskabets anmeldelse til Energitilsynet er gældende for ejendomme, som tilsluttes anlægget, jf. tilslutningsbekendtgøreisens 7, stk. l, nr. 1. Indklagede vil således fra det mulige tilslutningstidspunkt kunne kræve, at klager betaler "tilslutningsafgift". Begrebet "tilslutningsafgift" er dog ikke defineret i tilslutningsbekendtgørelsen. Tilslutningsafgift I Energitilsynet afgørelse af 5. marts 2003 O.nr. 4/ ) tilkendegav tilsynets sekretariat, at der måtte skelnes mellem tre forskellige "tilslutningsbidrag" - navnlig investeringsbidrag, stikledningsbidrag og byggemodningsbidrag. I en senere afgørelse af 29. november 2010 fremgik det, at tilsynet ved "tilslutningsbidrag" forstod investeringsbidrag og tilslutningsaf-

17 ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET Side 12 gift. Begge sager angik konvertering fra naturgas til fjernvarme, og vedrørte til dels spørgsmålet om tilslutning af nye kunder til fjernvarmen. Begrebet "tilslutningsbidrag" må, som der er anvendt i sagerne derfor forstås synonymt med "tilslutningsafgift". Ved investeringsbidrag forstås den enkelte forbrugeres andel af de omkostninger der er nødvendige for at kunne producere og levere varme til kunden, herunder den nødvendige kapacitet samt etablering af hovedledning m.v. Stikledningsbidraget er betaling for etablering af den ledning, som går fra hoved Iedningen til forbrugerens ejendom. Tilslutningsbekendtgørelsen er udstedt i medfør af varmeforsyningsloven, hvis omkostningsmæssige grundprincip er " hvil e i sig selv princippet", som fremgår aflovens 20, stk. 1. Under henvisning til tilsynsmyndighedens praksis, og da tilslutningsbekendtgørelsen må forstås på baggrund af "hvile i sig selv princippet", lægger nævnet til grund, at begrebet "tiislutningsafgift" i tilslutnings bekendtgørelsen er et rammebegreb, som indeholder de omkostninger, som konkret og faktisk er nødvendige at afholde i forbindelse med tilslutningen af en forbruger, som er underlagt tilslutningspligt. Herefter vil et fjernvarmeværk kun kunne opkræve de omkostninger til tilslutning, som er faktisk "nødvendige" for at værket opfylder sine forpligtelser i henhold til lovgivningen og overfor forbrugerne. Varm eforsyn ingens forpligtelse: I forbindelse med at et område udlægges til tilslutningspligt, skal en varmeforsyning forpligte sig til, at etablere "forsyningsmulighed", jf. tilslutningsbekendtgørelsens 6, stk. 1. "Forsyningsmulighed" forligger, jf. bestemmelsens stk. 2, når de tekniske anlæg m.v., som er en forudsætning for bebyggelsens tilslutning, er etableret, og varmforsyningen har den fornødne kapacitet til at forsyne ejendommen. I nærværende sag har indklagede etableret de tekniske anlæg i form af en hovedledning, som er en forudsætning for tilslutningen af klager. Indklagede er således ikke forpligtet til at foretage sig yderligere, før "tilslutningsafgift" og løbende faste omkostninger kan opkræves. Af Energiklagenævnets praksis fremgår det, at tilslutningspligt ikke indebærer, at forbrugeren hverken foretager fysisk tilslutning eller aftager varme. Indklagede er således ikke forpligtet til at etablere en stikledning, hvis forbrugeren ikke vil aftage varme. Etablering afstikledning I den konkrete sag er det oplyst, at klager allerede har en fungerende varmeinstallation, og at det udtrykkeligt er meddelt, at klager ikke vii aftage fjernvarme. Klager har dog tydeligt tilkendegivet, at ville betale investeringsbidrag.

18 ANKENÆVNET pa ENERGIOMRAOET Side 13 Indklagede har etableret de nødvendige tekniske anlæg, og har således opfyldt sine forpligtelser. Indklagede har derimod ikke angivet en rimelig begrundelse for, at det i den konkrete sag er nødvendigt at etablere stikledning til klager, som ikke skal benyttes. En principbeslutning i indklagedes bestyrelse herom kan ikke i sig selv begrunde at pålægge forbrugerne en unødig omkostning, men forudsætter klar hjemmel i varmeforsyningsloven eller tilslutningsbekendtgørelsen. Det er nævnets vurdering, at etablering af en stikledning til en kunde, der udtrykkeligt har meddelt, at der ikke vil blive aftaget fjernvarme, ikke er en faktisk nødvendig aktivitet. Hertil kommer, at der efter det fagkyndige nævnsmedlems oplysninger må anses for driftsmæssigt uhensigtsmæssigt, at der etableres en stikledning, som ligger ubenyttet hen, men som skal opretholde et normalt driftsmæssigt tryk. Endvidere bemærker nævnet, at nævnet i tidligere sager netop ud fra driftsmæssige årsager har givet fjernvanneværker medhold i, at værkerne ved en frakobling af en kunde fra distributionsnettet kan forlange stikledningen til ejendommen opgravet og fjernet, og at den frakoblede kunde kan afkræves det faktiske omkostninger hertil. Af disse grunde bestemmer nævnet, at klager skal fritages for at betale for etablering af stikledninger til klagers ejendomme. I det om fang, klager eventuelt har betalt de opkrævede stikledningsbidrag, skal indklagede tilbagebetale disse inden 30 dage fra dato. Afslutningsvis bemærker nævnet, at hvis klager på et tidspunkt ønsker at blive forsynet, så skal klager betale for etablering af stikledning til gældende dagspris. Sagsomkostninger og klagegebyr Nævnet beslutter i denne sag, at indklagede skal betale sagsomkostninger på kr. til ankenævnet, jf. 26, stk. 1, nr. 1, i ankenævnets vedtægter og bilagets punkt la, jf. også 2 i bekendtgørelsen om omkostninger ved godkendte, private klage- eller ankenævn. Klagegebyret tilbagebetales til klager i medfør af ankenævnets vedtægter 25, stk. 2. Nævnet træffer herefter følgende afgørelse AFGØRELSE Klager, BEP Ejendomsinvest ApS, fritages for til indklagede, Svogerslev Fjernvarmecentral, at betale stikledningsbidrag på kr ,19 for fysisk tilslutning af ejendommene Industrileddet 5A, 5B og 11, Svogerslev, 4000 Roskilde, jf. faktura nr af 1. november 2010.

19 ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET Side 14 Klager fritages endvidere for at betale tillæg på 15 % afinvesteringsbidraget, som anført i faktura nr af 1. november Svogerslev Fjernvarmecentral betaler sagsomkostninger på kr kr. til ankenævnet, jf. 26, stk. 1, nr. 1, i ankenævnets vedtægter. Betaling skal ske senest 30 dage efter den dato, hvor Konkurrence- og ForbrugerstyreIsen på ankenævnets vegne udsender faktura på opkrævning af beløbet Klagegebyret tilbagebetales til klager i medfør af ankenævnets vedtægter 25, stk. 2. ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET, DEN 13. JUl /

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 360 : 12/05221 ScanJour: 4/1920-0301-0315 / TFL Klager: 4060 Kirke Såby Indklaget energiselskab: Svogerslev Fjernvarmecentral CVR 5018 7128 Stamvejen 11 Svogerslev 4000 Roskilde Sekretariat:

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0053 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0053 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 3390 Hundested Hundested Varmeværk A.m.b.a. Håndværkervej 14 3390 Hundested CVR 3272 0315 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26 82 00

Læs mere

CVR Strandvejen 89, 2. sal. Lønstrup 9800 Hjørring. Tilbagebetaling af fast afgift Udtrædelsesgodtgørelse. Krav om tilbagebetaling.

CVR Strandvejen 89, 2. sal. Lønstrup 9800 Hjørring. Tilbagebetaling af fast afgift Udtrædelsesgodtgørelse. Krav om tilbagebetaling. 12/04900 / TFL MRO Klager: Indklaget energiselskab: Klageemne: Lønstrup Varmeforsyning A.m.b.A. CVR 1990 8070 Strandvejen 89, 2. sal. Lønstrup 9800 Hjørring Tilbagebetaling af fast afgift Udtrædelsesgodtgørelse

Læs mere

CVR Bækgårdsvej Borup. Mangelsindsigelse Utilstrækkelig fremløbstemperatur Krav om forholdsmæssigt afslag i prisen.

CVR Bækgårdsvej Borup. Mangelsindsigelse Utilstrækkelig fremløbstemperatur Krav om forholdsmæssigt afslag i prisen. / SUSJ Klager: Bjørn Sune Bruun Andersen Neergaardparken 15 4140 Borup Indklaget energiselskab: Borup Varmeværk A.m.b.a. CVR 1489 8018 Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Klageemne: Bækgårdsvej

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- J. nr. 4/1920/0101/0330 Forbruger: Sagsbehandler: /SUSJ 8300 Odder Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Energiselskab: Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr.: 12/05206 Sagsbehandler: /SUSJ

ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr.: 12/05206 Sagsbehandler: /SUSJ ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr.: Sagsbehandler: /SUSJ Klager: PBA 6880 Tarm Indklaget energiselskab: Klageemne: Ankenævnets sammensætning: Ådum Kraftvarmeværk A.M.B.A. CVR 1851 5830 Skodsbølvej 6, Ådum 6880

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920 0301 0278 /TFL Klager: BW 8600 Silkeborg Sekretariat: KONKURRENCE OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: Klageemne: Silkeborg Forsyning A/S CVR 3193 5520 Tietgensvej

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: G 6740 Bramming Sydvest Energi Net A/S Ravnevej 12 6705 Esbjerg CVR-nr. 2515 4150 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26 82 00 Fax 33 18 14

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Forbrugeren: Opr. sag: Sagsbehandler: TFL MRO 2930 Klampenborg Indklaget energiselskab: Hornbæk Fjernvarme A.m.b.a. CVR 6423 5818 Lille Ewaldsvej 5 3100 Hornbæk Sekretariat:

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sagsnr. 12/04802 / TFL Klager: Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: Klageemne: Thorshøj Kraftvarme A.m.b.a. CVR 1947 0695 Kobbervænget 4 Thorshøj

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE /TFL Klager: 4930 Maribo Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: SEAS-NVE Net A/S CVR 2811 3285 & SEAS-NVE Strømmen A/S CVR 2421 3528 Amagerfælledvej

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1922-0101-0022 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1922-0101-0022 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: HM 4930 Maribo Maribo Varmeværk a.m.b.a. C. E. Christiansensvej 40 4930 Maribo Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26 82 00 Fax 33 18 14 29

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 12. april 2010 om tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 12. april 2010 om tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. (XXX) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: FBI-12/04950 Sagsbehandler: /MRO Klager: 2930 Klampenborg Indklaget energiselskab: Hornbæk Fjernvarme A.m.b.a. CVR 6423 5818 Lille Ewaldsvej 5 3100

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SEN Klager: Karen Wengel Sankt Jørgens Vej 76 5700 Svendborg Indklaget energiselskab: Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. CVR 2211 3410 Bagergade 40 A 5700 Svendborg

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0128 /MLD

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0128 /MLD ANKENÆVNETS AFGØRELSE /MLD Klager: Indklaget energiselskab: Klageemne: NN Svinningevej 6 4572 Nørre Asmindrup SEAS-NVE KV-Net A/S CVR 2578 4510 Hovedgaden 36 4520 Svinninge Opsigelse af aftaler - Bristede

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /MLD

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /MLD ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0202 /MLD Klager: Indklaget energiselskab: HEH 5750 Ringe Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Postboks 140 CVR 3247 6813 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26 82 00 Fax

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: Energiselskab: Præstbro Kraftvarmeværk A.m.b.a. CVR 1807 3498 Fjembhedevej 25 Præstbro 9330 Dronninglund v/ Frederikshavn Forsyning CVR 2559

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920 0301 0298 /SUSJ Klager: 7120 Vejle Øst Sekretariat: KONKURRENCE OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: Gauerslund Fjernvarme A.m.b.a. CVR 1815 0913 Industrivej 2 C

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 4000 Roskilde Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Roskilde Forsyning Betonvej 12 4000 Roskilde Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26

Læs mere

9560 Hadsund CVR Snedkervej Hadsund

9560 Hadsund CVR Snedkervej Hadsund Sagsnr. 12/07895 / TFL Klager: 9560 Hadsund Indklaget energiselskab: Klageemne: Øster Hurup Kraftvarmeværk A.m.b.a. CVR 1949 3288 Snedkervej 6 9560 Hadsund Kontrakt Udtrædelsesgodtgørelse Klage over opkrævning

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0018 /MEL

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0018 /MEL ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0018 /MEL Klager: Indklaget energiselskab: NN 8900 Randers Energi Randers Varme A/S CVR 2548 2026 Agerskellet 7 8900 Randers Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920 0301 0269 /SUSJ Klager: JH 9530 Støvring Sekretariat: KONKURRENCE OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: Klageemne: Ravnkilde Kraftvarmeværk A.m.b.a. CVR 1782 8843

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 7620 Lemvig Lemvig Varmeværk A.m.b.A. CVR 3689 2412 & Lemvig Kraftvarme A/S CVR 1510 2004 Industrivej 10 7620 Lemvig Nyropsgade 30 1780 København

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920 0301 0269 /SUSJ Klager: 9530 Støvring Sekretariat: KONKURRENCE OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: Klageemne: Ravnkilde Kraftvarmeværk A.m.b.a. CVR 1782 8843 Skalborgvej

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE /TFL Klager: CØV 7800 Skive Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: I/S Skive Fjernvarme CVR 6832 6214 Marius Jensens Vej 3 7800 Skive Amagerfælledvej

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /AIQ

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /AIQ ANKENÆVNETS AFGØRELSE /AIQ Klager: Indklaget energiselskab: X Lægepraksis CVR v / Læge NN EnergiMidt Net A/S CVR 2833 1878 & EnergiMidt Handel A/S CVR 2547 2322 v / EnergiMidt A/S CVR 2833 1959 Tietgensvej

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /MLD

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /MLD ANKENÆVNETS AFGØRELSE /MLD Klager: Indklaget energiselskab: Klageemne: NN Rebild 9520 Skørping Rebild Varmeværk A.m.b.a. CVR 1849 6607 Rebild Kirkevej 1 Rebild 9520 Skørping Kontrakt Særaftale om fritagelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1922-0101-0026 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1922-0101-0026 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: KIH A/S Nyborgvej 22 5550 Langeskov CVR 2425 7894 Odense Kommunale Fjernvarmeforsyning Klosterbakken 12 5100 Odense C CVR-nr. 7674 0259 Nyropsgade

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: 4700 Næstved Energiselskab: SEAS- NVE Net CVR 2811 3285 & SEAS-NVE Strømmen CVR 2421 3528 & SEAS-NVE Holding CVR 2578 4413 v/seas-nve Strømmen

Læs mere

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Påklaget beløb: kr Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 20. december 2010.

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Påklaget beløb: kr Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 20. december 2010. Side 2 4/1920 0301 0278 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 2007 2009. Påklaget beløb: kr. 21.900. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 20. december 2010. Energiselskabet truffet

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE /BA Klager: Indklaget energiselskab: SRH Vesterbrogade 8000 Århus C Energi Danmark Grenåvej 55 8200 Århus N v /NRGI Forsyningspligt A/S CVR 2539 5131 Nyropsgade 30 1780 København

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA-12/ /

ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA-12/ / ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA-12/06301 4/1920-0201-0078 Klager: Sagsbehandler: /SUSJ 2900 Hellerup Indklaget energiselskab: HMN Naturgas I /S CVR 3250 5821 & HMN Gassalg CVR 2691 8480 v / HMN Naturgas

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /EMBMA Forbruger: 2820 Gentofte Energiselskab: Klageemne: NGF Nature Energy Forsyning CVR 2711 6469 v/ NGF Nature Energy CVR 1012 3526 Ørbækvej 260 5220 Odense

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hvalsø Kommunes afgørelse af 17. august 2006 om afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning for ejendommen [...].

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 9352 Dybvad Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Jernbanegade 8 a 9352 Dybvad CVR 4092 0013 (registreret som DYBVAD VARME- VÆRK AMBA JENS PETER STOUBY)

Læs mere

Blue Energy Havnegade 31, st København K CVR:

Blue Energy Havnegade 31, st København K CVR: AFGØRELSE Sag: SPA- Forbruger: Sagsbehandler: /JHE 5750 Ringe Energiselskab: Blue Energy Havnegade 31, st. 1058 København K CVR: 3460 8784 Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på fritagelse fra forblivelsespligt til Hvalpsund Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Afgørelse Klage over afslag på fritagelse fra forblivelsespligt til Hvalpsund Kraftvarmeværk a.m.b.a. [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: 4000 Roskilde Energiselskab: Thy-Mors Energi Elnet A/S CVR 2108 5200 & Scanenergi Elsalg CVR 2511 3284 & Sinus Energi A/S (binavn til Scanenergi

Læs mere

Indklagedes standpunkt til klagers krav: Indklagede fastholder kravet om depositum på kr.

Indklagedes standpunkt til klagers krav: Indklagede fastholder kravet om depositum på kr. Side 2 SAGSFREMSTILLING Sagen angår indklagedes krav af 9. december 2009 om sikkerhed for betaling af fremtidige el-regninger på 4.000 kr. (bilag 1). Kravet om depositum er rejst på grund af ubetalt slutopgørelse

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0201-0025 /MLD

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0201-0025 /MLD ANKENÆVNETS AFGØRELSE /MLD Klager: Indklaget energiselskab: Klageemne: NN 2690 Karlslunde HNG Hovedstadsregionens Naturgas I/S Gladsaxe Ringvej 11 Postboks 83 2860 Søborg CVR 8856 8818 Kontrakt Klage over

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA-16/04117 Klager: Sagsbehandler: /JHE 2880 Bagsværd Energiselskab: FRI Energy CVR 3692 7208 Gamle Havnekaj 25 5000 Odense C Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Modstrøm Danmark CVR Islands Brygge 43, 1. sal 2300 København S

Modstrøm Danmark CVR Islands Brygge 43, 1. sal 2300 København S AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: Forbruger: /SKA 2750 Ballerup Energiselskab: Modstrøm Danmark CVR 3388 4788 Islands Brygge 43, 1. sal 2300 København S Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SEN Forbruger: 4520 Svinninge Energiselskab: SEAS-NVE Holding CVR 2578 4413 på vegne af SEAS-NVE Strømmen CVR 2421 3528 Hovedgaden 36 4520 Svinninge Sekretariat:

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA-12/09731 Sagsbehandler: /MRO/SUSJ Forbruger: John Johannesen Dagmarsgade 36 2200 København Elhandelsselskab: Klageemne: Energiselskabet Natur-Energi CVR 3091 3728 Svanevej

Læs mere

Den anden halvdel af huset er nr. 11, som ejes af to private personer.

Den anden halvdel af huset er nr. 11, som ejes af to private personer. 2 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: Ikke muligt at angive. Påklaget beløb: 42.155 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 10. august 2005. Energiselskabet truffet afgørelse

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0687 /MLD Klager: Indklaget energiselskab: CP 4930 Maribo SEAS-NVE Net A/S CVR 2811 3285 & SEAS-NVE Strømmen A/S CVR 2421 3528 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Silkeborg Varme A/S Silkeborg Kommune Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0247 /HNJ

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0247 /HNJ ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0247 /HNJ Klager: Indklaget energiselskab: NN 8000 Århus C Forsyning A/S CVR 2742 5100 & NRGi Net A/S CVR 2126 2498 v / Energi Danmark - NRGi Dusager 22 8200 Århus N Nyropsgade

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0208 /SEN Klager: Indklaget energiselskab: JSP 3600 Frederikssund E.ON Varme Danmark ApS CVR 2562 5625 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26 82 00 Fax 33 18 14 29

Læs mere

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: Ikke angivet præcist. Påklaget beløb:

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: Ikke angivet præcist. Påklaget beløb: 2 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: Ikke angivet præcist. Påklaget beløb: Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 28. juni 2007. Energiselskabet truffet afgørelse i sagen den: Ikke

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag:

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 16 526 Klager: NN Indklagede: Yousee A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Danmark CVR: 14773908 Klagetema: Internet Aftaleforhold Gravearbejde Lydfiler Nævnets sammensætning:

Læs mere

Den sendte indklagede en oversigt over manglende betalinger med et indbetalingskort på 8.522,53 kr. (bilag 2).

Den sendte indklagede en oversigt over manglende betalinger med et indbetalingskort på 8.522,53 kr. (bilag 2). 2 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 27.12.2004-19.05.2006. Påklaget beløb: 8.522,53 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 23. maj 2006. Energiselskabet truffet afgørelse i

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /JHE Forbruger: 3760 Gudhjem Energiselskab: Modstrøm Danmark Jagtvej 169 B, 2. sal 2100 København Ø CVR 3388 4788 Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Klagerens krav: Nedsættelse taksten for tilslutningsafgift, dvs. tilbagebetaling af kr.

Klagerens krav: Nedsættelse taksten for tilslutningsafgift, dvs. tilbagebetaling af kr. 2 4/1920-0301-0018 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: September-oktober 2005. Påklaget beløb: 12.500 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 15. januar 2006. Energiselskabet

Læs mere

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0040 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0040 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0040 /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 1851 Frederiksberg C. Frederiksberg Kommune Gas- og Vandledningsafd. CVR 1125 9979 v / Frederiksberg Forsyning A/S Stæhr

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0068 /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 6600 Vejen Vejen Varmeværk v / formanden Dion Christensen Gørtlervej 4 6600 Vejen CVR 5730 1414 Nyropsgade 30 1780 København

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0043 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0043 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: X 2200 København N Københavns Energi Holding A/S (CVR 1005 1460) & KE Kunde A/S (CVR 2550 2108) v / KE Marked A/S (CVR 2550 1861) Ørestads Boulevard

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: /MRO Klager: 9200 Aalborg SV Indklaget energiselskab: Klageemne: HEF NET CVR 2499 8231 HEF, Himmerland Elforsyning Over Bækken 6 9000 Aalborg Erstatning Strømafbrydelse Skade

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /BA

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/ /BA ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0147 /BA Klager: Indklaget energiselskab: NN 4736 Karrebæksminde SEAS-NVE Strømmen A/S CVR 2421 3528 & SEAS-NVE Net A/S CVR 2811 3285 Hovedgaden 36 4520 Svinninge Nyropsgade

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0114 /MLD

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0114 /MLD ANKENÆVNETS AFGØRELSE /MLD Klager: Indklaget energiselskab: NN 5270 Odense N Odense Kommunale Fjernvarme v / Fjernvarme Fyn A/S CVR 3017 4968 Klosterbakken 12 Postboks 1303 5100 Odense C Nyropsgade 30

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0130 /sen Klager: BH Indklaget energiselskab: 4700 Næstved Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. CVR 1929 4749 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26 82 00 Fax

Læs mere

Tagensvej 87, København N. Aftaleindgåelse - Samtykke til telefonisk henvendelse - Flytning - Fritagelse for betaling

Tagensvej 87, København N. Aftaleindgåelse - Samtykke til telefonisk henvendelse - Flytning - Fritagelse for betaling AFGØRELSE Sag: SPA- Forbruger: Marc Bank Havnealle 23, 2 8700 Horsens Sagsbehandler: /KSV Energiselskab: Gul Strøm CVR 3603 9485 Tagensvej 87, 1. 2200 København N Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: /MRO Klager: Søren Arani Mortensen Portørvej 7 9200 Aalborg SV Indklaget energiselskab: Klageemne: HEF NET CVR 2499 8231 HEF, Himmerland Elforsyning Over Bækken 6 9000 Aalborg

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0030 /SP

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0030 /SP ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0030 /SP Klager: Indklaget energiselskab: NN 2000 Frederiksberg Frederiksberg Elforsyning A/S CVR 2581 3197 & Frederiksberg Elnet A/S CVR 2581 9241 v / DONG Energy A/S

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

I august 2004 ændredes installationen og måleren blev skiftet og flyttet til hovedtrappen.

I august 2004 ændredes installationen og måleren blev skiftet og flyttet til hovedtrappen. 2 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 1. januar 2004 til 31. marts 2005. Påklaget beløb: 21,780 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 11. maj 2005 og den 9. juni 2005. Energiselskabet

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA-12/05685 Sagsbehandler: /MRO Forbruger: 9210 Aalborg SØ Indklaget elhandelsselskab: Netselskab: Energileverandør: 1) Energiselskabet Natur-Energi CVR 3091 3728 Svanevej 12

Læs mere

TREFOR El-Net CVR & EWII Energi CVR Kokbjerg Kolding

TREFOR El-Net CVR & EWII Energi CVR Kokbjerg Kolding AFGØRELSE Sag: SPA- Forbruger: Sagsbehandler: /SUSJ 6000 Kolding Energiselskab: Klageemne: TREFOR El-Net CVR 2080 6397 & EWII Energi CVR 2081 0440 v/ EWII CVR 2829 7947 Kokbjerg 30 6000 Kolding Flytteopgørelse

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1920-0101-0047 /BA

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1920-0101-0047 /BA ANKENÆVNETS AFGØRELSE /BA Klager: 1) 2) Indklaget energiselskab: DMH & KJ begge boende: E 5672 Broby Faaborg Elforsyning A/S Sundvænget 5 5600 Fåborg CVR 2560 5640 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72

Læs mere

Påklaget beløb: kr ,01. Hertil kommer efterreguleringen for 2006

Påklaget beløb: kr ,01. Hertil kommer efterreguleringen for 2006 2 4/1920-0101-0201 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: Fra ultimo 2002 til ultimo 2006. Påklaget beløb: kr. 159.344,01. Hertil kommer efterreguleringen for 2006 Klagen indbragt for det indklagede

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Stubbekøbing Fjernvarmeselskab AmbA af 8. oktober 2004 over Stubbekøbing Kommunes afgørelse af 8. september 2004 forlængelse af tilslutningsfristen

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) LBK Nr. 772 af 24/07/2000 Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0306 /FR

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0306 /FR ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0306 /FR Klager: Indklaget energiselskab: Klageemne: NN 7500 Holstebro Nordvestjysk Elforsyning A.m.b.a. CVR 3656 1319 & NOE Energi Forsyning A/S CVR 2548 9551 v / NOE

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: FC 4622 Havdrup Energiselskab: SEAS-NVE Net CVR 2811 3285 & SEAS-NVE Strømmen CVR 2421 3528 v/ SEAS-NVE Holding CVR 2578 4413 Hovedgaden

Læs mere

Påklaget beløb: 8.643,27 kr. (50 % af ,54 kr.) samt 2.263,75 kr. for fast afgift 1. januar til 31. maj 2010.

Påklaget beløb: 8.643,27 kr. (50 % af ,54 kr.) samt 2.263,75 kr. for fast afgift 1. januar til 31. maj 2010. Side 2 4/1920-0301-0228 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 17. maj 2005 til 30. april 2006. Påklaget beløb: 8.643,27 kr. (50 % af 17.286,54 kr.) samt 2.263,75 kr. for fast afgift 1. januar til

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Forbrugeren: Jesper Bruun-Rasmussen Taarbæk Strandvej 20 2930 Klampenborg Opr. sag: Sagsbehandler: TFL MRO Indklaget energiselskab: Hornbæk Fjernvarme A.m.b.a. CVR 6423

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0428 /MLD

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0428 /MLD ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0428 /MLD Klager: Indklaget energiselskab: NN 2605 Brøndby DONG Energy Sales & Distribution A/S CVR 2021 4414 [Kraftværksvej 53, Skærbæk, 7000 Fredericia] Nesa Allé 1

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1921-0101-0002 /NKO

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1921-0101-0002 /NKO ANKENÆVNETS AFGØRELSE 3/1921-0101-0002 /NKO Klager: Indklaget energiselskab: NN ApS 2300 København S HNG I/S Gladsaxe Ringvej 11 Postbox 83 2860 Søborg Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 72 26 82 00 Fax

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...]

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...] Advokathuset Kongevejen 54 Att. advokat Ole Conradsen Kongevejen 54 2840 Holte Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0044 /MEL Klager: Indklaget energiselskab: NN 2900 Hellerup KE Varme A/S CVR 2608 9263 v / KE Marked A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S CVR 2550 1861 Nyropsgade

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0369 /MLD

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0369 /MLD ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0369 /MLD Klager: Indklaget energiselskab: NN 7250 Hejnsvig SEAS-NVE Net A/S CVR 2811 3285 & SEAS-NVE Strømmen A/S CVR 2421 3528 v / SEAS-NVE Holding A/S Hovedgaden 36

Læs mere

Ørsted Salg & Service A/S CVR Kraftværksvej 53, Skærbæk 7000 Fredericia. FORMAND Poul Gorm Nielsen

Ørsted Salg & Service A/S CVR Kraftværksvej 53, Skærbæk 7000 Fredericia. FORMAND Poul Gorm Nielsen AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: Forbruger: /SUSJ 2600 Glostrup Energiselskab: Klageemne: Ørsted Salg & Service A/S CVR 2721 0538 Kraftværksvej 53, Skærbæk 7000 Fredericia Regningsklage Aflæsning af

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA-13/14042 Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: 6973 Ørnhøj Energiselskab: Ørnhøj-Grønbjerg Kraftvarmeværk A.m.b.a CVR 1532 0796 Kjærs Vej 13 6973 Ørnhøj Sekretariat: KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 328 Offentligt Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15,

Læs mere