Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver herunder etablering af anlægskartotek.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver herunder etablering af anlægskartotek."

Transkript

1 Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver herunder etablering af anlægskartotek. Betænkning nr om "Det fremtidige budget- og regnskabssystem for kommuner og amter" (omkostningsreformen) indebærer, at kommunerne fremover skal foretage en registrering af fysiske aktiver i anlægskartoteket. Med baggrund i Indenrigsministeriets "Kapitel 8 Indregning og måling af materielle og eventuelle immaterielle aktiver udsendt 20. december 2002 er følgende regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver gældende i Søllerød Kommune: REGISTRERINGEN OMFATTER: Lovpligtig registrering: Fast ejendom, maskiner og inventar der er anskaffet til vedvarende eje eller brug til produktion, udlejning eller administrative formål, og som forventes at have en levetid på mere end ét regnskabsår. Registreringerne omfatter beholdninger af grunde og jord erhvervet med videresalg for øje. Frivillig registrering: Immaterielle anlægsaktiver. Som hovedregel registreres immaterielle anlægsaktiver ikke. Aktiver erhvervet mod vederlag, f.eks. patenter, rettigheder eller licenser til software, som forventes at have en levetid på mere end ét regnskabsår, kan efter vurdering af væsentlighed registreres. Forinden registrering forelægges dette Økonomi og Plan. Internt oparbejdede immaterielle aktiver indregnes ikke i anlægskartoteket. Infrastrukturelle aktiver. Kommunens offentlige anlæg der ikke anvendes til produktion af kommunale serviceydelser, benævnes infrastrukturelle aktiver og omfatter eks. veje mv., strande, parker, skove eller lignende. De infrastrukturelle aktiver registreres ikke. Beholdninger af varer til eget forbrug f.eks. råvarer, hjælpematerialer og biprodukter, som ikke omfatter væsentlige værdier, og hvor beholdningens størrelse ikke forskydes væsentligt, registreres ikke. Der foretages en konkret vurdering. MÅLING (værdiansættelse) Som hovedregel registreres alle anlæg med en minimumsanskaffelsesværdi på kr Driftsudgifter, som omfatter større anskaffelser samt forbedringsarbejder (se afsnit omkring forbedringer), der medfører en levetidsforlængelse mv., registreres ved en udgift over kr Registrering af aktivernes værdi skal foretages ensartet, således at værdiansættelse af aktiver, som har samme anvendelsesområde, foretages med udgangspunkt i samme vurderingsgrundlag.

2 Såfremt ingen af nedennævnte principper for måling kan anvendes, skal principperne for alternativ måling fremgå af note i anlægskartoteket. Der værdiansættes til anskaffelsesprisen, som består af købsprisen incl. told eller andre eventuelle afgifter i f.m. købet - dog excl. moms. Udgifter direkte knyttet til anskaffelsen samt udgifter til klargøring af aktivet medregnes også i anskaffelsesprisen. Er det ikke muligt at anvende anskaffelsesprisen, sker målingen efter genanskaffelsesprisen, som svarer til nyprisen tilbagediskonteret til niveauet i anskaffelsesåret. Som en undtagelse fra princippet om, at materielle anlægsaktiver værdisættes til anskaffelsesprisen, skal nævnes grunde og bygninger. Grunde og bygninger anskaffet før 1. januar 1999 måles til den sidst kendte offentlige vurdering. Hvor bygninger indeholder særlige tekniske installationer, og hvor de tekniske installationer ikke er en del af ejendomsvurderingen, skal disse registreres særskilt. Såfremt kostprisen ikke kendes på bygningerne, og disse er opgjort til ejendomsvurderingen, er værdien incl. almindelige installationer. Som grundlag for registrering af ejendomme mv. benyttes den hidtidige ejendomsfortegnelse. I forbindelse med etablering af åbningsbalancen er der ved opgørelse af inventar fastsat standardværdi på: 1 klasseværelse, 1 faglokale på en skole, 1 grupperum til 20 børnehavebørn, 1 grupperum til 12 vuggestuebørn, 1 plejehjemsplads samt 1 administrativ arbejdsplads. Immaterielle anlægsaktiver. Der værdiansættes til anskaffelsesprisen, som består af købsprisen incl. told eller andre eventuelle afgifter i f.m. købet - dog excl. moms. Internt oparbejdede immaterielle aktiver må ikke indregnes i anlægskartoteket. Såfremt det ikke er muligt at opgøre anskaffelsesprisen, måles aktivet ikke. Bygninger og grunde bestemt til videresalg værdiansættes til anskaffelsesprisen tillagt eventuelle forarbejdningsomkostninger (f.eks. udgifter til byggemodning). Hvis det ikke er muligt at anvende anskaffelsesprisen, anvendes den seneste offentlige vurdering. Lagerbeholdninger, som ikke forventes forbrugt i det regnskabsår, hvori de er anskaffet, måles og indregnes til anskaffelsesprisen tillagt eventuelle forarbejdningsomkostninger. Såfremt det ikke er muligt at opgøre anskaffelsesprisen, anvendes genanskaffelsesprisen. For måling af varelagrene anvendes lagerprincippet FIFO. Såfremt varebeholdningernes gennemsnitsværdi er ensartet, kan det ud fra en konkret vurdering besluttes, at der ikke skal foretages registrering af lagerværdien.

3 ANSKAFFELSESÅR Vil være lig med ibrugtagningsåret. For omsætningsaktiver og igangværende arbejder anføres ikke anskaffelsesår. Af afskrivningsmæssige hensyn forudsættes ibrugtagningstidspunktet fastsat til primo regnskabsåret. LEVETID Vurderes individuelt i hvert enkelt tilfælde. Den korteste levetid af følgende vælges: teknisk forældelse (f.eks. IT som grundet større kapacitetskrav fra software ikke kan anvendes længere). økonomisk forældelse (f.eks. fortsat anvendelse af nuværende aktiv medfører en større omkostning end ved anskaffelse af et nyt aktiv). brugstid (f.eks. rensning af spildevand skal ske via nyt anlæg - levetiden af det oprindelige anlæg fastsættes til perioden indtil ibrugtagning heraf). juridiske forhold (f.eks. kontraktlige forhold, hvor brugstiden er begrænset til f.eks. 3 år). I tilfælde hvor ovenstående kriterier ikke benyttes, indregnes i forbindelse med etablering af åbningsbalancen følgende vejledende afskrivningsperioder: Bygninger vurderes individuelt, men afskrives generelt over 30 år fra Tekniske anlæg afskrives over 10 år. Maskiner, større specialudstyr og transportmidler afskrives over 5 10 år. Inventar afskrives over 7 10 år. Computere og andet IT-udstyr afskrives over 3 år. SCRAPVÆRDI Defineres som den forventede salgspris fratrukket eventuelle nedtagelses-, salgs- og retableringsomkostninger ved udløbet af aktivets brugstid. Værdien kan i enkelte tilfælde være negativ. Såfremt scrapværdien er negativ, skal denne ikke medtages i anlægskartoteket, men anføres i note. Scrapværdien vurderes individuelt i f.m. måling. AFSKRIVNINGER Afskrivningsgrundlaget er fastsat til anskaffelsesprisen reguleret for evt. scrapværdi samt op- og nedskrivninger. Der afskrives systematisk over aktivets forventede levetid efter den lineære metode. D.v.s., at afskrivningsgrundlaget fordeles ligeligt over levetiden. Grunde og jorde afskrives ikke. Der afskrives i ibrugtagningsåret, mens der ikke afskrives i salgsåret. Ved beregning af afskrivningsgrundlaget skal man være opmærksom på følgende: - Aktiver med ubegrænset levetid (f.eks. jord/grunde) afskrives ikke.

4 - Ved en eventuel scrapværdi skal denne fratrækkes anskaffelsesprisen, før afskrivning pr. år beregnes. - Hvis aktivet nedskrives, skal afskrivningsgrundlaget reduceres med nedskrivningen. - Forbedringer skal tillægges afskrivningsgrundlaget og skal dermed også afskrives. Immaterielle anlægsaktiver. Afskrivningsgrundlaget er fastsat til anskaffelsesprisen, og der afskrives systematisk over aktivets forventede brugstid efter den lineære metode. D.v.s., at anskaffelsesprisen fordeles ligeligt over brugstiden. Der afskrives i ibrugtagningsåret, mens der ikke afskrives i salgsåret. Der afskrives ud fra levetiden, dog maksimalt over 10 år. Ved beregning af afskrivningsgrundlaget skal man være opmærksom på følgende: - Hvis aktivet nedskrives, skal afskrivningsgrundlaget reduceres med nedskrivningen Der afskrives ikke på omsætningsaktiver, da de ikke er bestemt til brug i kommunen, men til bortsalg eller løbende forbrug i driften. NEDSKRIVNINGER Nedskrivninger skal kun ske, hvis aktivets værdi forringes betydeligt som følge af en faktisk hændelse, og det skønnes, at denne ændring vil være vedvarende. Skulle det blive aktuelt at foretage nedskrivninger, kontaktes Økonomi og Plan. OPSKRIVNINGER Opskrivninger bør kun gennemføres hvis det vurderes, at der er tale om en varig værdiændring, og der er forekommet en faktisk hændelse der kan begrunde en opskrivning. Skulle det blive aktuelt at foretage opskrivninger, kontaktes Økonomi og Plan. FORBEDRINGER En forbedring er udtryk for en gennemgribende renovering som forøger aktivets levetid, kapacitet eller kvalitet ud over det oprindeligt antagne. Forbedringer vil kunne forekomme på materielle, og i sjældne tilfælde på immaterielle, aktiver. En forbedring skal kun registreres, såfremt den overstiger en beløbsgrænse på kr Beløbet vil blive reguleret i overensstemmelse med de af Indenrigsministeriet udmeldte beløbsgrænser. Efterfølgende udgifter, der relaterer sig til et givent aktiv, skal tillægges aktivets

5 værdi, hvis de medfører en forbedring af aktivet. Dette kan f.eks. være tilfældet, hvis udgifterne bevirker en forøgelse af: - aktivets levetid. - aktivets kapacitet. - kvaliteten af output. Såfremt en renovering ikke forøger aktivets levetid, kapacitet eller kvalitet ud over det oprindeligt antagne, er der tale om reparations- eller vedligeholdelsesarbejder der, uanset beløbets størrelse, skal straksafskrives, dvs. bogføres som udgift i driftsregnskabet. Immaterielle aktiver. Det er ofte svært at vurdere, om efterfølgende udgifter vedr. immaterielle aktiver resulterer i en forbedring af aktivet. Derfor vil efterfølgende udgifter til immaterielle aktiver som hovedregel blive betragtet som en udgift, der ikke skal påvirke værdiansættelsen, og udgifterne skal derfor afholdes i det regnskabsår, de relaterer sig til (straksafskrivning). FORRENTNING Der foretages ikke beregning af intern forrentning. ANLÆGSKARTOTEK Der skal etableres anlægskartotek for aktiver tilhørende: Forsyningsvirksomheder, anskaffet pr Kommunens øvrige områder anskaffet pr Til- og afgange af aktiver anskaffet efter disse datoer måles og indregnes fortløbende. Fysiske aktiver registreres i anlægskartoteket med følgende oplysninger om det enkelte aktiv: Obligatoriske oplysninger: Anlægskartotekets cifferstreng: Kategori/type af aktivet Yderligere frivillig opdeling Hovedkonto Funktion Ejerforhold Omkostningssted 2 cifre. 2 cifre. 1 ciffer. 2 cifre. 1 ciffer. 4 cifre. Oplysninger til anlægskartoteket: Kostpris (anskaffelsespris). Årets afskrivninger. Akkumulerede afskrivninger. Årets nedskrivninger. Akkumulerede nedskrivninger. Årets opskrivninger. Akkumulerede opskrivninger.

6 Den bogførte værdi. Den forventede brugstid. Ekstraordinære afskrivninger. Sidst kendte ejendomsværdi (grund + bygning) Frivillige oplysninger: Eventuel scrapværdi. Afskrivningsgrundlaget. Levetid. Anskaffelsesår. AJOURFØRING AF REGNSKABSPRAKSIS Ajourføring af ovennævnte regelsæt, herunder indarbejdelse af evt. nye tiltag udmeldt fra Indenrigsministeriet, foretages af Økonomi og Plan.

Indregning og måling af materielle og immaterielle anlægsaktiver samt omsætningsaktiver

Indregning og måling af materielle og immaterielle anlægsaktiver samt omsætningsaktiver Bilag nr. 6 til Silkeborg Kommunes overordnede økonomistyringsprincipper Indregning og måling af materielle og immaterielle anlægsaktiver samt omsætningsaktiver 1. Formål Silkeborg Kommunes regnskab aflægges

Læs mere

Bilag 9 Kasse- og regnskabsregulativet omkring måling af aktiver

Bilag 9 Kasse- og regnskabsregulativet omkring måling af aktiver Bilag 9 Kasse- og regnskabsregulativet omkring måling af aktiver Grundlag I henhold til gældende regler for kommunale budget- og regnskabssystemer fastsættes nedenstående regler for indregning og måling

Læs mere

Forslag til Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver i Mariagerfjord kommunes omkostningsregnskab.

Forslag til Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver i Mariagerfjord kommunes omkostningsregnskab. Forslag til Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver i Mariagerfjord kommunes omkostningsregnskab. Mariagerfjord kommunes regnskabspraksis for aflæggelse af det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Budget- og regnskabssystem side 1

Budget- og regnskabssystem side 1 Budget- og regnskabssystem 8.1 - side 1 8.1. Generelle regler for registrering af aktiver Registreringen af fysiske aktiver i et anlægskartotek er med virkning fra regnskab 2001 obligatorisk på forsyningsområderne

Læs mere

8.1. Generelle regler for registrering af aktiver

8.1. Generelle regler for registrering af aktiver Budget- og regnskabssystem for regioner 8.1 - side 1 Dato: 19. oktober 2007 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007 8.1. Generelle regler for registrering af aktiver I aftalerne om kommunernes og amtskommunernes

Læs mere

8.2.1 Anlægskartotekets grundstruktur

8.2.1 Anlægskartotekets grundstruktur Budget- og regnskabssystem 8.2 - side 1 Dato: 2. juli 2004 Ikrafttrædelsesår: Budget 2005 8.2 Anlægskartoteket Den detaljerede registrering af kommunens og amtskommunens materielle aktiver sker i et særskilt

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for regioner 8.2 - side 1. Dato: Oktober 2011 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2011

Budget- og regnskabssystem for regioner 8.2 - side 1. Dato: Oktober 2011 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2011 Budget- og regnskabssystem for regioner 8.2 - side 1 Dato: Oktober 2011 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2011 8.2 Anlægskartoteket Den detaljerede registrering af regionens materielle aktiver sker i et særskilt

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for regioner 8.3 - side 1. Dato: Juli 2009 Ikrafttrædelsesår: regnskab 2009

Budget- og regnskabssystem for regioner 8.3 - side 1. Dato: Juli 2009 Ikrafttrædelsesår: regnskab 2009 Budget- og regnskabssystem for regioner 8.3 - side 1 Dato: Juli 2009 Ikrafttrædelsesår: regnskab 2009 8.3 Regler for de forskellige kategorier af aktiver I dette afsnit beskrives reglerne for indregning

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Registrering og måling af materielle og immaterielle anlægsaktiver Revideret maj 2014 ifm. godkendelse af regnskab 2013 Allerød Kommune Maj 2014 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Københavns Kommunes regnskabspraksis

Københavns Kommunes regnskabspraksis Indhold 1. Indledning... 1 2. God bogføringsskik... 2 3. Drifts- og anlægsregnskabet... 2 3.1 Indregning af indtægter og udgifter... 2 4. Præsentation af balancen... 2 5. Materielle anlægsaktiver... 2

Læs mere

Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner.

Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner. Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner. Med virkning fra regnskab 2010 er regnskabspraksis ændret for det omkostningsbaserede

Læs mere

Bilag 1 - Regnskabspraksis

Bilag 1 - Regnskabspraksis Bilag 1 - Regnskabspraksis Aarhus kommunes regnskabspraksis beskriver den gældende praksis for registreringerne af udgifter og indtægter i Aarhus Kommunes regnskab. - 91 - Regnskabspraksis for indregning

Læs mere

Dato: December II 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010

Dato: December II 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Budget- og regnskabssystem for kommuner 8.1 - side 1 Dato: December II 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 8.1 Generelle regler for registrering af aktiver Kommunerne skal indregne og måle materielle

Læs mere

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens Bilag 16 Anvendt regnskabspraksis Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens aktiver Indledende bemærkninger: Formålet

Læs mere

8.3 Regler for de forskellige kategorier af aktiver

8.3 Regler for de forskellige kategorier af aktiver Budget- og regnskabssystem 8.3 - side 1 8.3 Regler for de forskellige kategorier af aktiver I dette afsnit beskrives reglerne for indregning og måling for forskellige kategorier af aktiver dvs. henholdsvis

Læs mere

Kapitel 8 - Anlægsaktiver

Kapitel 8 - Anlægsaktiver Kapitel 8 - Anlægsaktiver 1. Forstå hvordan anskaffelsessummen for anlægsaktiver opgøres ved ren handel, egenfremstilling og bytte 2. Forstå hvad afskrivninger repræsenterer 3. Forstå forskellen mellem

Læs mere

Regnskabspraksis for det omkostningsbaserede regnskab

Regnskabspraksis for det omkostningsbaserede regnskab Regnskabspraksis for det Indhold 1. Indledning... 1 2. Regnskabspraksis... 2 3. Aktiver... 2 3.1 Materielle og immaterielle aktiver samt omsætningsaktiver... 2 3.1.1 Kriterier for indregning af aktiver

Læs mere

8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER

8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER Budget- og regnskabssystem Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER Indhold Side 8.1 Generelle regler for registrering

Læs mere

8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER

8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER Budget- og regnskabssystem for regioner 8 indhold side 1 Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER Indhold Side 1 Generelle

Læs mere

REGNSKABSINSTRUKS FOR INVENTAR, TEKNISK UDSTYR OG VARELAGRE. Regnskab 2018

REGNSKABSINSTRUKS FOR INVENTAR, TEKNISK UDSTYR OG VARELAGRE. Regnskab 2018 REGNSKABSINSTRUKS FOR INVENTAR, TEKNISK UDSTYR OG VARELAGRE Regnskab 2018 Inventar og teknisk udstyr Aktivering af inventar og teknisk udstyr har været obligatorisk for Albertslund Kommune gældende fra

Læs mere

8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER

8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER Budget- og regnskabssystem for kommuner Dato:December II 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER Indhold Side 8.1 Generelle regler

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Anvendt regnskabspraksis Udkast til økonomiudvalgsmøde den 18. januar 2011 Allerød Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Regnskabsopgørelse

Læs mere

Anvendt regnskabspraksis

Anvendt regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis Generelt Odense Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS Generelt Odense Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

LH HANDEL & LOGISTIK ApS

LH HANDEL & LOGISTIK ApS LH HANDEL & LOGISTIK ApS Gestenvej 33 6600 Vejen Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2017 Lars Erik Højbjerg

Læs mere

Borgmesterens Afdeling, magistratsafdelingerne og

Borgmesterens Afdeling, magistratsafdelingerne og Bilag Den 26. november 2007 Bilag 3: Regnskabspraksis i for indregning og måling af materielle og eventuelt immaterielle aktiver Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Instruktion nr.

Læs mere

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Region Syddanmark Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Indholdsfortegnelse: Side 1 Indledning...3 2 Ledelsespåtegning...4 3 Revisionspåtegning...5 4 Anvendt regnskabspraksis i Region Syddanmark...6 4.1 Indledning...6

Læs mere

Tvillingernes Håndværkerservice IVS

Tvillingernes Håndværkerservice IVS Tvillingernes Håndværkerservice IVS Søndervigvej 52 2720 Vanløse Årsrapport 2. maj 2016-1. maj 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/07/2017 Rasmus Haugaard

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December II 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December II 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Budget- og regnskabssystem for kommuner 8.2 - side 1 8.2 Anlægskartoteket Den detaljerede registrering af kommunens materielle aktiver sker i et særskilt anlægskartotek. Anlægskartoteket indeholder forskellige

Læs mere

Regnskabspraksis for åbningsbalance mv.

Regnskabspraksis for åbningsbalance mv. Regnskabspraksis for åbningsbalance mv. Indhold Indledning Side 1 Definition af aktiver Side 1 Særligt vedrørende åbningsbalancen 2007 Side 2 Posterne i balancen Side 3 Regler for registrering af aktiver,

Læs mere

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance ## Beredskab

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance ## Beredskab Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014 Åbningsbalance ## Beredskab Indholdsfortegnelse Fællesskabsoplysninger... 3 Påtegninger... 4 Fællesskabets åbningsbalance pr. 1. januar 2016... 6 Åbningsbalance...

Læs mere

8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER

8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER Budget- og regnskabssystem for kommuner Dato:December II 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 8 INDREGNING OG MÅLING AF MATERIELLE OG EVENTUELLE IMMATERIELLE AKTIVER Indhold Side 8.1 Generelle regler

Læs mere

J. Enggaard ApS. Springbjergvej Randbøl. Årsrapport 1. januar december 2018

J. Enggaard ApS. Springbjergvej Randbøl. Årsrapport 1. januar december 2018 J. Enggaard ApS Springbjergvej 16 7183 Randbøl Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/04/2019 Joachim Enggaard

Læs mere

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Midtjysk Brand & Redning

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Midtjysk Brand & Redning Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014 Åbningsbalance Midtjysk Brand & Redning Indholdsfortegnelse Fællesskabsoplysninger... 3 Påtegninger... 4 Fællesskabets åbningsbalance pr. 1. januar 2016... 6

Læs mere

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Sønderjyllands Brandvæsen

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Sønderjyllands Brandvæsen Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014 Åbningsbalance Sønderjyllands Brandvæsen Indholdsfortegnelse Fællesskabsoplysninger... 3 Påtegninger... 4 Fællesskabets åbningsbalance pr. 1. januar 2016...

Læs mere

VORUP BLIK & VVS ApS. Vorup Boulevard Randers SV. Årsrapport 1. april september 2015

VORUP BLIK & VVS ApS. Vorup Boulevard Randers SV. Årsrapport 1. april september 2015 VORUP BLIK & VVS ApS Vorup Boulevard 3 8940 Randers SV Årsrapport 1. april 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16/03/2016 Ulrik Johansen

Læs mere

Au Verre de Vin IVS. Årsrapport for Vesterbrogade København V. CVR-nr (4. regnskabsår)

Au Verre de Vin IVS. Årsrapport for Vesterbrogade København V. CVR-nr (4. regnskabsår) Au Verre de Vin IVS Vesterbrogade 19 1620 København V CVR-nr. 35 86 77 91 Årsrapport for 2017 (4. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31. maj

Læs mere

Au Verre de Vin IVS. Årsrapport for Vesterbrogade København V. CVR-nr (5. regnskabsår)

Au Verre de Vin IVS. Årsrapport for Vesterbrogade København V. CVR-nr (5. regnskabsår) Au Verre de Vin IVS Vesterbrogade 19 1620 København V CVR-nr. 35 86 77 91 Årsrapport for 2018 (5. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26. maj

Læs mere

Ryby Elinstallation ApS

Ryby Elinstallation ApS Ryby Elinstallation ApS Damgårdsvej 55 2990 Nivå CVR-nr. 11 75 25 35 Årsrapport 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 7 / 4-2015 Dirigent Bjarne Dueholm

Læs mere

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017 Lyngvej 5 A-B ApS Bredgade 14 5492 Vissenbjerg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/05/2018 Ulrik Nielsen Dirigent

Læs mere

KØBENHAVNS YOGA ApS. Østerbrogade København Ø. Årsrapport 1. juli juni 2016

KØBENHAVNS YOGA ApS. Østerbrogade København Ø. Årsrapport 1. juli juni 2016 KØBENHAVNS YOGA ApS Østerbrogade 56 2100 København Ø Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 07/07/2016 Jørn Troelsen Nørtoft

Læs mere

AniCura Københavns Dyrehospital P/S Poppelstykket 11, 2540 København SV

AniCura Københavns Dyrehospital P/S Poppelstykket 11, 2540 København SV AniCura Københavns Dyrehospital P/S Poppelstykket 11, 2540 København SV CVR-nr. 33 25 68 25 Årsrapport 1. januar - 31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Udviklingsgruppen Sønderborg ApS

Udviklingsgruppen Sønderborg ApS Udviklingsgruppen Sønderborg ApS CVR-nr. 78 33 54 16 Årsrapport 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16.06.2018 Claus Schmidt Dirigent Udviklingsgruppen

Læs mere

Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for økonomistyring, side 20

Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for økonomistyring, side 20 Norddjurs Kommune Økonomiafdelingen Område: Registrering af aktiver og passiver Gældende fra: 1. februar 2011 Ansvarlig: Økonomi- og lønchefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Henvisning til Norddjurs

Læs mere

RISØR S.M.B.A. Årsrapport 2016/17

RISØR S.M.B.A. Årsrapport 2016/17 Bolandsvej 18 Meløse 3320 Skævinge CVR-nr. 34487308 Årsrapport 2016/17 5. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15. oktober 2017 Lotte Risør Helms

Læs mere

Retningslinjer for omkostningsregistrering

Retningslinjer for omkostningsregistrering Retningslinjer for omkostningsregistrering Regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis Det omkostningsbaserede årsregnskab for Kalundborg Kommune aflægges i overensstemmelse med budget- og regnskabssystem

Læs mere

Bilag 3. Anvendt regnskabspraksis

Bilag 3. Anvendt regnskabspraksis Bilag 3 Anvendt regnskabspraksis Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Generelt... 3 2 Resultatopgørelsen... 4 3 Balancen aktiver... 4 3.1 Materielle anlægsaktiver... 4 3.1.1 Indregning og måling... 4 3.1.2 Afskrivning...

Læs mere

BO'S BILER ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

BO'S BILER ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den BO'S BILER ApS Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/07/2014 Stine Kiel Wolff Dirigent Side 2 af 10 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 20. december 2002 Kontor: 1. økonomiske kontor J. nr.: 2002/1562-18 Fil-navn: orientering.december.2002 ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM

Læs mere

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I "BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOM- MUNER OG AMTSKOMMUNER"

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOM- MUNER OG AMTSKOMMUNER Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 17. december 2001 Kontor: 1. økonomiske kontor J. nr.: 2001/1562-16 Sagsbeh.: hbg Fil-navn: hbg\orientering\dec01 ORIENTERING OM ÆNDRINGER I "BUDGET- OG

Læs mere

Udkast til: Åbningsbalance pr. 1. januar 2010

Udkast til: Åbningsbalance pr. 1. januar 2010 1. UDKAST 28.10.2009 Svendborg Affald A/S under stiftelse Ryttermarken 21 5700 Svendborg Udkast til: Åbningsbalance pr. 1. januar 2010 Indhold: Påtegninger Ledelsespåtegning Revisionspåtegning Ledelsesberetning

Læs mere

SLANGERUP BYG OG RÅDGIVNING IVS

SLANGERUP BYG OG RÅDGIVNING IVS SLANGERUP BYG OG RÅDGIVNING IVS Ågårdsstræde 6 B 3550 Slangerup Årsrapport 11. november 2014-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16/06/2016

Læs mere

Den selvejende institution BOGENSE BØRNEHAVE

Den selvejende institution BOGENSE BØRNEHAVE Nordfyns Kommune Den selvejende institution BOGENSE BØRNEHAVE Årsregnskab for 2007 INDHOLD Påtegninger Ledelsens påtegning 2 Bestyrelsens påtegning 2 Revisionspåtegning 3 Årsregnskab 2007 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K

Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K CVR-nr. 26 43 86 32 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. april 2016.

Læs mere

MK EJENDOMME 10 IVS. Møllegærdet Kolding. Årsrapport 1. juli juni 2017

MK EJENDOMME 10 IVS. Møllegærdet Kolding. Årsrapport 1. juli juni 2017 MK EJENDOMME 10 IVS Møllegærdet 1 6000 Kolding Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/10/2017 Morten Korsgaard Dirigent

Læs mere

Fem Stjerner Service ApS

Fem Stjerner Service ApS Fem Stjerner Service ApS Birkedommervej 29 2400 København NV Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/06/2017 Belal

Læs mere

ÅRSRAPPORT Dyreklinik Friheden ApS Hvidovrevej 253 A 2650 Hvidovre. Indsender: Revision & Data A/S Lyngbyvej Hellerup

ÅRSRAPPORT Dyreklinik Friheden ApS Hvidovrevej 253 A 2650 Hvidovre. Indsender: Revision & Data A/S Lyngbyvej Hellerup ÅRSRAPPORT 2018 Dyreklinik Friheden ApS Hvidovrevej 253 A 2650 Hvidovre CVR nr. 34580472 Indsender: Revision & Data A/S Lyngbyvej 225 2900 Hellerup Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling

Læs mere

SLAGTERBUTIK AMAGER ApS

SLAGTERBUTIK AMAGER ApS SLAGTERBUTIK AMAGER ApS Geminivej 29 2670 Greve Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/07/2018 Mohammed Ali Mohammed

Læs mere

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4.

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Indholdsfortegnelse SIDE Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 5. Selskabets hovedaktivitet 6. Årsregnskab Anvendt regnskabspraksis 7. Resultatopgørelse

Læs mere

ABCD KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks Århus C

ABCD KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks Århus C KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Åbningsbalance pr. 1. januar 2009 MANKO:

Læs mere

Bilag Retningslinjer for registrering og værdiansættelse af aktiver og forpligtigelser herunder regler for afskrivning

Bilag Retningslinjer for registrering og værdiansættelse af aktiver og forpligtigelser herunder regler for afskrivning Bilag 10.15 Retningslinjer for registrering og værdiansættelse af aktiver og forpligtigelser herunder regler for afskrivning Generelt Med udgangspunkt i budget- og regnskabsregulativets afsnit 7.1 beskrives

Læs mere

BKF & P ApS. Maglegårdsvej Brøndby Strand. Årsrapport 1. januar december 2017

BKF & P ApS. Maglegårdsvej Brøndby Strand. Årsrapport 1. januar december 2017 BKF & P ApS Maglegårdsvej 15 2660 Brøndby Strand Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/06/2018 Michael Plesner

Læs mere

2.5.1. Principper for anvendt regnskabspraksis

2.5.1. Principper for anvendt regnskabspraksis Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Dato: 6. oktober 2011 Sagsnr.: 201106827-1 Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5037 Fax +45 8888 5501

Læs mere

MK EJENDOMME 8 IVS. Møllegærdet Kolding. Årsrapport 30. januar juni 2016

MK EJENDOMME 8 IVS. Møllegærdet Kolding. Årsrapport 30. januar juni 2016 MK EJENDOMME 8 IVS Møllegærdet 1 6000 Kolding Årsrapport 30. januar 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/10/2017 Morten Korsgaard Dirigent

Læs mere

JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS

JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS Absalonsgade 31 8000 Aarhus C Årsrapport 1. juli 2014-30. juni 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/12/2015 Henrik Aaen

Læs mere

Årsrapport 2014 (sammendrag)

Årsrapport 2014 (sammendrag) Dansk Revision Korsør godkendt revisionsaktieselskab Jens Baggesens Gade 35 DK-4220 Korsør korsoer@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 58 37 34 24 Telefax: +45 58 37 30 23 CVR: DK 29 91

Læs mere

JH PARTNERS ApS. Nørre Farimagsgade København K. Årsrapport 1. januar december 2016

JH PARTNERS ApS. Nørre Farimagsgade København K. Årsrapport 1. januar december 2016 JH PARTNERS ApS Nørre Farimagsgade 55 1364 København K Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/05/2017 Harpreetinder

Læs mere

Midget Marketing ApS. Årsrapport for 2014/15

Midget Marketing ApS. Årsrapport for 2014/15 c/o 4audit DK ApS Søndergade 44,4 8000 Århus C CVR-nr. 13120803 Årsrapport for 2014/15 25. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17. december 2015

Læs mere

K.H. ApS. Nørrebrogade 18, 1 tv 8000 Aarhus C. Årsrapport 1. januar december 2017

K.H. ApS. Nørrebrogade 18, 1 tv 8000 Aarhus C. Årsrapport 1. januar december 2017 K.H. ApS Nørrebrogade 18, 1 tv 8000 Aarhus C Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/03/2018 Kristoffer Nikolaj

Læs mere

Årsrapport Grimnir Invest ApS. Aslundvej 81, Vester Hassing 9310 Vodskov CVR-nr Dirigent

Årsrapport Grimnir Invest ApS. Aslundvej 81, Vester Hassing 9310 Vodskov CVR-nr Dirigent Grimnir Invest ApS Aslundvej 81, Vester Hassing 9310 Vodskov CVR-nr. 27364721 Årsrapport 2015 Godkendt på selskabets generalforsamling, den 21.06.2016 Dirigent Navn: Lisbeth Rytter Grimnir Invest ApS Indholdsfortegnelse

Læs mere

BuyNature Distribution ApS

BuyNature Distribution ApS BuyNature Distribution ApS Amalienborgvej 57 9400 Nørresundby Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/05/2018 Mohamed

Læs mere

EKSTERNT REGNSKAB 5 VARELAGRE

EKSTERNT REGNSKAB 5 VARELAGRE EKSTERNT REGNSKAB 5 VARELAGRE LAGERLIGNINGEN Beholdning primo + Tilgang i perioden = Til rådighed for forbrug - Forbrug i perioden = Beholdning ultimo Gælder for alle balanceposter - såvel for fysiske

Læs mere

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOM- MUNER OG AMTSKOMMUNER

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOM- MUNER OG AMTSKOMMUNER ØKONOMISK AFDELING Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 26. juni 2001 Kontor: 1. økonomiske kontor J. nr.: 2001/1562-14 Sagsbeh.: hbg ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM

Læs mere

Godkendt Revisionsaktieselskab CVR-nr

Godkendt Revisionsaktieselskab CVR-nr Godkendt Revisionsaktieselskab CVR-nr. 26267439 Skanderborgvej 27 8680 Ry Tlf. 8689 2244 www.revisionry.dk Norgesvej 2 8450 Hammel Tlf. 8696 3211 www.revisionhammel.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger Ledelsespåtegning...

Læs mere

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Varebeholdninger og igangværende arbejder for fremmed regning Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen i Århus Specifikation I Varebeholdninger 1.

Læs mere

Undervisningsnotat til lektion 7:

Undervisningsnotat til lektion 7: HD-R, 5. SEMESTER 2002 ÅRSREGNSKAB Undervisningsnotat til lektion 7: Immaterielle anlægsaktiver Valdemar Nygaard Temaet gennemgås med udgangspunkt i reglerne den nye årsregnskabslov og regnskabsvejledninger

Læs mere

NEBBIOLO WINEBAR A/S. Store Strandstræde København K. Årsrapport 1. juli juni 2017

NEBBIOLO WINEBAR A/S. Store Strandstræde København K. Årsrapport 1. juli juni 2017 NEBBIOLO WINEBAR A/S Store Strandstræde 18 1255 København K Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/09/2017 Kåre Uffe

Læs mere

ICEDAN ENTREPRISE HELSINGØR ApS

ICEDAN ENTREPRISE HELSINGØR ApS ICEDAN ENTREPRISE HELSINGØR ApS Nordre Strandvej 239 3140 Ålsgårde Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/12/2016 Helga

Læs mere

DK TATS ApS. Søndergade 19, st 6000 Kolding. Årsrapport 1. juli juni 2015

DK TATS ApS. Søndergade 19, st 6000 Kolding. Årsrapport 1. juli juni 2015 DK TATS ApS Søndergade 19, st 6000 Kolding Årsrapport 1. juli 2014-30. juni 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/01/2016 Kenneth Falbe Andersen Dirigent

Læs mere

FX Team Udlejning ApS

FX Team Udlejning ApS Rafinaderivej 20 2300 København S Årsrapport for 2014/15 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12. maj 2016 Christian Kitter Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006 Tommerup Kommune Årsregnskab for Indholdsfortegnelse Indledning...3 Årets resultat og den økonomiske status...4 Udgiftsbaseret regnskab...5 Omkostningsbaseret regnskab...7 Anvendt regnskabspraksis...10

Læs mere

Overtagelsesbalance for aktivitet i Århus Vand- og Spildevandsforsyning pr. 1. november 2009

Overtagelsesbalance for aktivitet i Århus Vand- og Spildevandsforsyning pr. 1. november 2009 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk CVR-nr. 32 56 23 61 Overtagelsesbalance

Læs mere

HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2018

HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2018 HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2018 Febr. 2019 Horreby Vandværks driftsregnskab og balance for året 2018 samt budget 2019 Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for Horreby Vandværk er aflagt i overensstemmelse

Læs mere

A-Maler ApS ÅRSRAPPORT 2017/2018

A-Maler ApS ÅRSRAPPORT 2017/2018 A-Maler ApS Taastrup Hovedgade 180 2630 Taastrup CVR.nr.: 36 93 68 86 ÅRSRAPPORT 2017/2018 Regnskabsperiode: 1/7 2017-30/6 2018 (3. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Optikselskabet af 1. januar 2016 ApS

Optikselskabet af 1. januar 2016 ApS Optikselskabet af 1. januar 2016 ApS Store Kongensgade 26 1264 København K CVR-nr. 37 36 90 71 Årsrapport for 2017/18 (2. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

BARNEY'S MALERFIRMA A/S

BARNEY'S MALERFIRMA A/S BARNEY'S MALERFIRMA A/S Hvissingevej 10 2600 Glostrup Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/03/2018 Benny Klitbo

Læs mere

Møller og Wulff Logistik ApS

Møller og Wulff Logistik ApS Møller og Wulff Logistik ApS Teglvænget 89 7400 Herning Årsrapport 28. oktober 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/03/2018 Daniel

Læs mere

Vejledning om fastsættelse af overhead i forbindelse med betaling vedrørende rekvireret forskning på sundhedsområdet

Vejledning om fastsættelse af overhead i forbindelse med betaling vedrørende rekvireret forskning på sundhedsområdet Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del Bilag 44 Offentligt Vejledning om fastsættelse af overhead i forbindelse med betaling vedrørende rekvireret forskning på sundhedsområdet 1. Indledning og

Læs mere

Godkendt Revisionsaktieselskab CVR-nr

Godkendt Revisionsaktieselskab CVR-nr Godkendt Revisionsaktieselskab CVR-nr. 26267439 Skanderborgvej 27 8680 Ry Tlf. 8689 2244 www.revisionry.dk Norgesvej 2 8450 Hammel Tlf. 8696 3211 www.revisionhammel.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger Ledelsespåtegning...

Læs mere

MA ROMA INVEST ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

MA ROMA INVEST ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den MA ROMA INVEST ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 09/06/2015 Gursel Celep Dirigent Side 2 af 11 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2016

HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2016 HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2016 Febr. 2017 Horreby Vandværks driftsregnskab og balance for året 2016 samt budget 2017 Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for Horreby Vandværk er aflagt i overensstemmelse

Læs mere

ARTISAN HUSE A/S AF 1/7 1973

ARTISAN HUSE A/S AF 1/7 1973 ARTISAN HUSE A/S AF 1/7 1973 Boldingvej 7 7250 Hejnsvig Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/11/2016 Olav Abildgaard

Læs mere

Sumpskildpadder Hjælp & Adoption Forening CVR-nr Årsrapport 2017

Sumpskildpadder Hjælp & Adoption Forening CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33 96 35 56 Dokken 8 Postbox 200 6701 Esbjerg Telefon 79128444 Telefax 79128455 www.deloitte.dk Sumpskildpadder Hjælp & Adoption Forening CVR-nr.

Læs mere

Amalieklinikken P/S Dronningens Tværgade 30, 3. th København K CVR-nr Årsrapport 2017

Amalieklinikken P/S Dronningens Tværgade 30, 3. th København K CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Dokken 8 Postbox 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk Amalieklinikken P/S Dronningens Tværgade 30,

Læs mere

Åbningsbalance pr. 1. oktober 2007

Åbningsbalance pr. 1. oktober 2007 KPMG C.Jespersen Statsautoriseret Revisionsinteressentskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Østergade 22 9510 Arden

Læs mere

ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm

ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm CVR-nr. 35 14 34 91 Årsrapport 1. januar - 31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

CPH-BILER ApS. Årsrapport 6. november december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

CPH-BILER ApS. Årsrapport 6. november december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den CPH-BILER ApS Årsrapport 6. november 2013-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/08/2015 Yassine Akharraz Dirigent Side 2 af 12 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Andelsselskabet Rinkenæs Vandværk CVR-nr Dalsmark 22 Rinkenæs 6300 Gråsten. Årsrapport 2016

Andelsselskabet Rinkenæs Vandværk CVR-nr Dalsmark 22 Rinkenæs 6300 Gråsten. Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Kongevej 28 6400 Sønderborg Telefon 74429911 Telefax 74429995 www.deloitte.dk Andelsselskabet Rinkenæs Vandværk CVR-nr. 12 03 26 17

Læs mere

Kiropraktisk Klinik I/S Algade 10, 4000 Roskilde

Kiropraktisk Klinik I/S Algade 10, 4000 Roskilde Kiropraktisk Klinik I/S Algade 10, 4000 Roskilde CVR-nr. 86 80 98 18 Årsrapport 2017 Himmelev Bygade 70 Postbox 116 4000 Roskilde CVR-nr. 33 78 05 24 T: 4636 6000 F: 4636 0770 E: rir@rir.dk www.rir.dk

Læs mere

DANSK DRONE KOMPAGNI ApS

DANSK DRONE KOMPAGNI ApS DANSK DRONE KOMPAGNI ApS Kirkebakken 3 4000 Roskilde Årsrapport 1. oktober 2015-30. september 2016 Årsrapporten er godkendt den 28/02/2017 Hans Hansen Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere