NOTAT. Direktionen. Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. Direktionen. Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato:"

Transkript

1 Side 1/34 NOTAT Til: Sagsnr.: Direktionen Ø Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato: I henhold til bevillingsreglerne i Holstebro Kommune gennemføres der hvert år tre større budgetopfølgninger. Det sker med udgangspunkt i forbruget pr. 28. februar, 31. maj og 31. august. Resultatet af årets tredje generelle budgetopfølgning på baggrund af forbruget pr. 31. august 2015 er opgjort i tabellen nedenfor.

2 Side 2/34 (Beløb i kr.) Vedtaget budget 2015 Genbevilling Tillægsbev /Omplacering Korrigeret budget 2015 Realiseret Forventet regnskab 2015 Afvigelse Indtægter Skatter Tilskud og udligning Indtægter i alt Driftsudgifter Økonomiudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Sundhed og Omsorg Social og Arbejdsmarked Udvalget for Børn og Unge Udvalget for Kultur og Fritid Teknisk Udvalg Udvalget for Natur, Miljø og Klima Udvalget for Erhverv og Turisme Driftsudgifter i alt Heraf serviceudgifter* *Afvigelsen er beregnet i forhold til vedtaget budget Renteudgifter Driftsbalance Anlægsudgifter Økonomiudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Udvalget for Børn og Unge Udvalget for Kultur og Fritid Teknisk Udvalg Udvalget for Natur, Miljø og Klima Udvalget for Erhverv og Turisme Anlægsudgifter ekskl. jordforsyning Jordforsyning - udgifter Jordforsyning - indtægter Jordforsyning i alt Anlægsudgifter i alt Øvrige poster Afdrag på lån og leasing Låneoptagelse Øvrige balanceforskydninger Øvrige poster i alt Årets resultat Det forventede regnskab viser et underskud på -92,7 mio. kr. Dette er et mindreforbrug på 104,1 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Økonomi forventer en forbedring af årsresultatet med i alt 30 mio. kr., hvormed det samlede resultat bliver et underskud på -62,7 mio. kr., som er lidt lavere end budgetopfølgningen pr. 31. maj, hvor forventningen for året var -77,1. mio. kr. Her følger en gennemgang af afvigelserne fordelt på hovedområder: Indtægter Indtægterne forventes at blive 3.300,7 mio. kr., hvilket er 8,1 mio. kr. højere end det korrigerede budget.

3 Side 3/34 Midtvejsreguleringen af tilskud og udligning betyder indtægter for 8,0 mio. kr. mere end det korrigerede budget. Heraf udgør størstedelen efterregulering af aktivitetsbestemt medfinansiering af Sundhedsvæsenet fra 2014 og Lov- og cirkulæreprogrammet for Samtidig er der en mindre regulering af skatter på 0,1 mio. kr. Driftsudgifter Der forventes et samlet mindreforbrug på driften på 3,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Økonomiudvalget forventer et mindreforbrug på i alt 22,3 mio. kr., hvilket hovedsagelig skyldes forskydninger i indtægter og udgifter til en række projekter med ekstern finansiering, opsparing på forsikringsområdet, samt mindreforbrug på IT. Omvendt er der et merforbrug på politisk virksomhed på ca. 2,4 mio. kr. og huslejeindtægter på 1,1 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget forventer et samlet mindreforbrug på 1,5 mio. kr. som tilskrives det faldende antal personer i offentligt løntilskud, som dels er en konsekvens af færre ledige og anvendelse af andre indsatser. Social og Sundhedsudvalget forventer et samlet merforbrug på 26,8 mio. kr. På Sundheds- og Omsorgsområdet forventes et merforbrug på 33,3 mio. kr. Der er et merforbrug på genoptræning og hjælpemidler på 11,2 mio. kr. som primært skyldes stigende udgifter til vederlagsfri fysioterapi. Endvidere er der et merforbrug på 8,8 mio. kr. på ældreomsorg, som kan forklares ved merudgifter på borgere til/fra andre kommuner samt merforbrug vedr. uddannelse af elever. Endelig forventes et merforbrug på 12,0 mio. kr. på aktivitets bestemte sundhedsudgifter til regionen og et merforbrug på pension og boligstøtte på 1,2 mio. kr. På Social- og Arbejdsmarkedsområdet forventes et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Mindreforbruget er fordelt på 6,0 mio. kr. på Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte som skyldes genbevillingerne fra 2014, og et mindreforbrug på forsørgelsesydelserne på 0,5 mio. kr. som skyldes færre udgifter til førtidspension. Udvalget for Børn og Unge forventer et mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr. Der forventes dog et merforbrug på folkeskolen på 9,0 mio. kr. som del vist skal forklares af en negativ genbevilling fra 2014 og et forsat merforbrug i Omvendt forventes der et mindreforbrug på dagtilbud på rådgivning og dagpasning af børn på i alt 9,6 mio. kr. Udvalget for Kultur og Fritid forventer et mindreforbrug på 2,4 mio. kr. som hovedsagligt er relateret til genbevillinger fra 2014 og mindreforbrug i 2015 på regionale kulturaftaler og Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, hvor Holstebro Kommune administrerer begge aftaler. Teknisk Udvalg forventer et merforbrug på 0,6 mio. kr. som hovedsagelig skyldes ejendomscenteret. Udvalget for Natur, Miljø og Klima forventer et mindreforbrug på 1,0 mio. kr. Mindreforbruget skyldes affaldsområdet, som er et brugerfinansieret område som udlignes via balancen og tidsmæssige forskydning ml. indtægter og udgifter på statslige projekter.

4 Side 4/34 Udvalget for Erhverv og Turisme forventer et mindreforbrug på 3,6 mio. kr. hvilket skyldes mindre støtte til opførelse af boliger og et mindreforbrug på en række projekter. Servicerammen En del af bloktilskuddet er betinget af aftaleoverholdelse i både budgetter og regnskaber. Holstebro Kommunes vedtagne budget for serviceudgifter i 2015 er på mio. kr. Med forventede serviceudgifter på 2.278,4 mio. kr. ligger det forventede regnskab 24,5 mio. kr. under den oprindelige serviceramme. Anlæg og Jordforsyning Det samlede vedtagne anlægsbudget inkl. Jordforsyning for 2015 er på 115,9 mio. kr. Hertil kommer tillægsbevillinger/omplaceringer samt genbevillinger for 191,9 mio. kr. Ultimo august er det korrigeret budget 307,9 mio. kr. Udvalgene forventer at anvende 164,7 mio. kr. på anlæg, hvilket er et mindreforbrug på 71,4 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsagligt forsinkelser i anlæg. Således forventes 67,6 mio. kr. genbevilliget til På jordforsyning forventes et forbrug på 48,9 mio. kr. hvilket er et mindreforbrug på 22,9 mio. kr. som især skyldes forsinkelser på byggemodningsprojekter. I alt forventes der på anlæg inkl. jordforsyning et forbrug på 213,6 mio. kr. og dermed et mindreforbrug på 94,3 mio. kr. Det korrigerede budget på bruttoanlæg er 412,6 mio. kr. med et forventet forbrug på 280,6 mio. kr. Afdrag og låneoptagelse Bekendtgørelse om kommunens låntagning og meddelelser af garantier mv. giver Holstebro Kommune ret til at optage lån svarende til summen af en række navngivne kommunale udgifter. Der er i regnskab 2014 afholdt udgifter for 30,2 mio. kr. som berettiger til låneoptagelse. Samtidig er der givet en ekstraordinær likviditetslån på 20 mio. kr. Dermed bliver den samlede låneoptagelse på 50,2 mio. kr. i Afdrag tilpasses lånoptaget. Likviditet Den gennemsnitlige likviditet forventes i 2015 at være stigende til trods af et forventet regnskabsresultat på -62,7 mio. kr. Dette skyldes en ujævn udgiftsfordeling, hvor størstedelen af udgifterne vil falde i sidste halvdel af Den gennemsnitlige likviditet påvirkes hovedsagligt derfor først negativt i Tabel 1. Udvikling i den gennemsnitlige likviditet Gennemsnitlig likviditet 2015 (primo) 168,9 Gennemsnitlig likviditet pr ,7 Forventet gennemsnitlig likviditet 2015 (ultimo) 198,0

5 Side 5/34 Indstillinger til byrådet Drift Økonomi At der meddeles en indtægtsbevilling til Tilskud, udligning og skatter på kr. i 2015 som følge af midtvejsregulering af tilskud og udligning og regulering af skatter. At der meddeles en tillægsbevilling til Sygehusvæsenet fra de likvide aktiver på kr. i 2015 som følge aftale om regionernes økonomi 2016 samt regulering af DRG takster. At der meddeles en tillægsbevilling til Affaldshåndtering fra de likvide aktiver på kr. i 2015 som følge rettelse af i P/L-regulering pr. 13/4. At der meddeles en tillægsbevilling til Afdrag på lån og leasing fra de likvide aktiver på kr. i 2015 som følge af byrådets beslutning om restlåneramme og likviditetslån. At der meddeles en tillægsbevilling på i alt kr. i 2015 som følge af DUT-regulering for 2015 i henhold til tabellen nedenfor: Udvalg Kr. Økonomiudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Udvalget for Børn og Unge Teknisk Udvalg I alt At der meddeles en negativ tillægsbevilling til fælles ejendomscenter på kr. i 2015 som tilføres de likvide aktiver. Økonomiudvalget At der meddeles en samlet tillægsbevilling til økonomiudvalget fra de likvide aktiver på kr. i 2015 og kr. i 2016 og frem vedrørende Sønderlandscentret Arbejdsmarkedsudvalget: At der arbejdes henimod, at budgettet for forsørgelsesydelser (politikområde 3.38) flyttes fra Social- og Sundhedsudvalgets budgetområde til Arbejdsmarkedsudvalget (politikområde 2.21), hvilket kræver en ændring af styrelsesvedtægten for Holstebro Kommune. At der meddeles en negativ tillægsbevilling på til de likvide aktiver som følge af midtvejsregulering af beskæftigelsestilskuddet Social og Sundhedsudvalget: At der arbejdes henimod, at budgettet for forsørgelsesydelser (politikområde 3.38) flyttes fra Social- og Sundhedsudvalgets budgetområde til Arbejdsmarkedsudvalget (politikområde 2.21), hvilket kræver en ændring af styrelsesvedtægten for Holstebro Kommune. Udvalget for Kultur og Fritid: At der meddeles en indtægtsbevilling til Kultur- og Fritidsudvalget på kr. i 2015 som følge af indfrielse af pantebreve fra Holstebro Cykle Club. Teknisk Udvalg:

6 Side 6/34 At der meddeles en tillægsbevilling til Teknisk udvalg fra de likvide aktiver på kr. i år 2015 og 2016 til vedligeholdelse af ejendom på Hostrups, finansieret af likvide aktiver. At der Anlæg Økonomi: At der meddeles en negativ tillægsbevilling til anlægget Etablering af Solcelleanlæg på 5,3 mio. kr., som tilgår de likvide aktiver. Økonomiudvalget: At der meddeles en negativ tillægsbevilling til anlægget Vestjysk Fødevarecenter på kr., som tilgår de likvide aktiver. Teknisk Udvalg: At der afsættes kr. i rådighedsbeløb til byggemodning Halgård, finansieret af de likvide aktiver. At der meddeles en tillægsbevilling på kr. til anlægget Byggemodning Tvis Møllevej. At rådighedsbeløbet på kr. finansieres af de likvide aktiver.

7 Side 7/34 Bilag 1: Anlæg Sagsnr.: Ø Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato: Anlægsudgifter (Beløb i kr.) Vedtaget budget 2015 Genbevilling Tillægsbev /Omplacering Korrigeret budget 2015 Realiseret Forventet regnskab 2015 Afvigelse Økonomiudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Udvalget for Børn og Unge Udvalget for Kultur og Fritid Teknisk Udvalg Udvalget for Natur, Miljø og Klima Udvalget for Erhverv og Turisme Anlægsudgifter ekskl. jordforsyning Jordforsyning - udgifter Jordforsyning - indtægter Jordforsyning i alt Anlægsudgifter i alt Det samlede vedtagne anlægsbudget for 2015 er på 115,9 mio. kr. Hertil kommer tillægsbevillinger/omplaceringer samt genbevillinger for 191,9 mio. kr. Ultimo august er det korrigeret budget 307,9 mio. kr. Bruttoanlæg af korrigeret budget er 412,6 mio. kr. med et forventet forbrug på 280,6 mio. kr. Økonomiudvalget: Økonomiudvalget forventer en afvigelse på 9,5 mio. kr. Heraf udgør 5,3 mio. kr. på jordforsyning og 4,2 mio. kr. på øvrige anlæg. Der er forventning om overflytning af budget til 2016 på 7,2 mio. kr. De største afvigelser skyldes tidsforskydninger bl.a. på Køb af Hostrupvej 21 samt køb af Stationsvej 2 og 4. Projektet Vestjysk Fødevarecenter gennemføres ikke, så rådighedsbeløbet på kr. tilbageføres til de likvide aktiver. Social- og Sundhedsudvalget: Social- og Sundhedsudvalget forventer et mindreforbrug på 3,1 mio. kr. Heraf forventes overført 1,3 mio. kr. til budget Det skyldes primært, at IT understøttelse til effektmåling overflytter kr. og Center for Sundhed kr. til budget Udskiftning af nøglebokse forventes afsluttet i år med et mindreforbrug på 1,2 mio. kr. Udvalget for Børn og Unge: Udvalget for Børn og Unge forventer et mindreforbrug på 33,5 mio. kr. Afvigelsen skyldes afslutning af 2 projekter med et merforbrug på kr. samt en forventet overflytning af budget til 2016 på følgende projekter: Sønderlandsskolen 20 mio., nye klasselokaler Mejrup Skole 2,7 mio. kr., Filosoffen 8,2 mio. kr., vuggestuepladser 2,5 mio. kr. samt Halgård Skole 0,5 mio. kr.

8 Side 8/34 Kultur og Fritid: Udvalget for Kultur og Fritid forventer en afvigelse på 2,5 mio. kr. Afvigelsen skyldes primært renovering af Skøjtebanen som forventes at overflytte 2,2 mio. kr. til budget Teknisk Udvalg: Teknisk Udvalg forventer en afvigelse på 27,7 mio. kr. Heraf forventes at skulle overflyttes 17,0 mio. kr. til budget Overflytning af budget til 2016 skyldes hovedsagligt Sønderlandsgade 3,5 mio. kr., Motorvej 1,9 mio. kr., Omprofilering af Enghavevej 3,0 mio. kr. samt Vejanlæg ved p-hus i Skolegade 1,9 mio. kr. I puljen til Motorvej er der 2,5 mio. kr. der ikke er givet konkrete bevillinger til endnu. Etablering af solcelleanlæg har et mindreforbrug på 5,6 mio. kr. som skyldes at der ikke er opnåede fritagelse fra selskabskrav og de 14 projekter udføres derfor ikke. Økonomi indstiller at de 5,3 mio. kr. tilbageføres til de likvide aktiver. Udvalget for Natur, Miljø og Klima: Udvalget forventer et merforbrug på 3,7 mio. kr. end det korrigeret budget, hvilket skyldes at tilskuddet på 2 projekter forventes overflyttet til budget Forventningen til overflytning af budget til 2016 er på udgiftssiden 5,0 mio. kr. mens indtægterne udgør 6,4 mio. kr. Udvalget for Erhverv og Turisme: Udvalget for Erhverv og Turisme forventer et mindreforbrug på 4,1 mio. kr. Afvigelsen skyldes en forventning om overflytning af budget til 2016 vedrørende Byomdannelse i Trekantsområdet, som ikke er kommet så hurtigt fra start som forventet. Jordforsyning: Jordforsyning består af udgifter/indtægter henhørende under både Økonomiudvalget og Teknisk Udvalg. På jordforsyning under Økonomiudvalget forventes et mindreforbrug på 5,3 mio. kr. som skyldes forventning om overflytning af budget til Bl.a. på køb af Hostrupvej 21 (Fysioterapi) med 8 mio. kr. og indtægter på 2,8 mio. kr. vedr. salg af areal til politigård og Enghaven. Teknisk udvalg forventer en afgivelse på 36 mio. kr. på igangværende byggemodningsprojekter. Afvigelsen skyldes tidsforskydninger og dermed en forventning om overflytning til budget Det er bl.a. byggemodning Øst for Storåvej med 15 mio. kr., Halgård Vest 6,5 mio. kr. samt Hingebjergvej, Tvis med 1,8 mio. kr. Byggemodning Halgård er der behov for at forhøje rådighedsbeløbet på kr., med henblik på fortsættelse af anlægsarbejder og færdiggørelse. Forhøjelsen af rådighedsbeløbet ligger inden for den meddelte anlægsbevilling. Byggemodning Tvis Møllevej, Mejrup forventes et merforbrug på kr., hvorfor der søges om en tillægsbevilling hertil. Byggemodningspuljen for 2015 er opbrugt, hvor der søges fra de likvide aktiver til begge projekter. Samlet set forventes indtægter på jordforsyning at udvise et mindre provenu på 21,1 mio. kr. mens udgifterne forventes at udgør et mindreforbrug på 44,0 mio. kr. Ubalancen skyldes tidsforskydninger mellem jordkøb og salg.

9 Side 9/34 Rådighedsbeløb frigivet af fagudvalgene siden sidste budgetopfølgning pr : Udvalg Projekt Beløb i kr. Social- og Sundhed Skærmning - Uddannelsescenter Mariebjerg Specialprojekter på Hyldgården Kultur og Fritid Skaterfaciliteter Renov. Omklædning/gangareal Stadionhallen Teknisk Udvalg Cykelrute gennem Staby Udvalgenes indstilling til Økonomiudvalget og Byråd: Økonomiudvalget indstiller: At der meddeles en negativ tillægsbevilling til anlægget Vestjysk Fødevarecenter på kr., som tilgår de likvide aktiver. Teknisk Udvalg indstiller: At der afsættes kr. i rådighedsbeløb til byggemodning Halgård, finansieret af de likvide aktiver. At der meddeles en tillægsbevilling på kr. til anlægget Byggemodning Tvis Møllevej. At rådighedsbeløbet på kr. finansieres af de likvide aktiver. Økonomi indstiller: At der meddeles en negativ tillægsbevilling til anlægget Etablering af Solcelleanlæg på 5,3 mio. kr., som tilgår de likvide aktiver.

10 Side 10/34 Bilag 2: Udvalgenes budgetopfølgning Økonomiudvalget Ø Sagsfremstilling CB/AMB - ØK Der er foretaget budgetopfølgning på Økonomiudvalgets område pr. 31. august Budgetopfølgningen viser et forventet mindreforbrug på driften på i alt 22,35 mio. kr., samt et forventet mindreforbrug på anlæg på i alt 9,542 mio. kr. Mindreforbruget på driften vedrører driftsområdet Administration og Udvikling, mens driftsområrderne Politisk Virksomhed og Huslejeindtægter forventer merforbrug/mindreindtægt i forhold til det korrigerede budget. Indstilling Det indstilles: At der, jf. bilaget, meddeles en samlet tillægsbevilling på kr. i 2015 og kr. i 2016 og frem vedrørende Sønderlandscentret, finansieret af de likvide aktiver. At der meddeles en omplacering vedrørende Sønderlandscentret fra Administration og Udvikling til Fælles Ejendomscenter under Teknisk Udvalg på (15 p/l) kr for 2016 og frem At rådighedsbeløbet på kr. til Vestjysk Fødevarecenter tilbageføres til de likvide aktiver. At budgetopfølgningen godkendes Bilag Anlæg - Økonomiudvalg Budgetopfølgning Økonomiudvalget

11 Side 11/34 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Økonomiudvalget Ø Budgetopfølgning Økonomiudvalget Dato: Oprindeligt Genbevilling Korrigeret Forbrug Forventet Afvigelser Driftsområder (1.000 kr.) budget 2015 fra 2014 budget 2015 pr regnskab Politisk virksomhed Administration og udvikling Huslejeindtægter Driftsudgifter i alt Heraf serviceudgifter Serviceloft Der er foretaget budgetopfølgning på Økonomiudvalgets område pr Driften udviser et samlet forventet mindreforbrug på 22,35 mio. kr. Der forventes merforbrug på driftsområde politisk virksomhed på 2,4 mio. kr. Merforbruget skyldes dels afholdelse af folkeafstemning til december omkring EU-forbehold samt evt. afstemning om sammenlægning af Holstebro og Struer Kommuner, dels merforbrug som følge af kommunalvalg i 2013 med deraf følgende udgifter til eftervederlag og udskiftning af IT. Der forventes mindreforbrug vedr. driftsområde Administration og Udvikling på i alt 25,85 mio. kr. Mindreforbruget skyldes flere faktorer, bl.a. opsparing på forsikringsområdet, forskydninger i flerårige projekter med ekstern finansiering samt mindreforbrug på IT. Endvidere forventes det, at en del af genbevillingerne fra 2014 ikke vil blive brugt. Endelig er der forventning om mindreindtægter vedrørende byggesagsgebyrer efter lovændringen pr. 1. januar Der forventes mindreindtægter vedr. driftsområde Huslejeindtægter på i alt 1,1 mio. kr., bl.a. som følge af manglende udlejning af bygninger samt lavere indtægter på udlejning af jord. Budgetopfølgningen pr. 31. maj 2015 viste et forventet mindreforbrug på i alt 18,35 mio. kr. Forskellen mellem forventningen 31. maj og 31. august fordeler sig på flere områder, bl.a. færre udgifter til tjenestemandspensioner, større opsparing på forsikringsområdet samt større forskydninger vedrørende puljer og projekter end forventet pr. 31.maj. Vedrørende Sønderlandscentret og lukning af Basaren, er der på nuværende tidspunkt et udgiftsbudget på kr. og et indtægtsbudget på kr. som i 2015 består af huslejeindtægter på (driftsområde Huslejeindtægter) og varmeindtægter på (driftsområde Administration og Udvikling). Økonomi noterer, at udgiftsbudgettet på nuværende tidspunkt dækker det af Borgmesterkontoret forventede forbrug på kr. årligt, hvorfor budgettet kan reduceres med kr. Da Sønderlandscentret ikke er udlejet, indstiller Økonomi, at der meddeles en tillægsbevilling til dækning af de manglende indtægter på i alt i 2015 og i 2016 og frem.

12 Side 12/34 Den samlede bevillingsændring er på i 2015 og i 2016 og frem. Det resterende udgiftsbudget flyttes til Fælles Ejendomscenter under Teknisk Udvalg fra 2016 og frem. Anlæg På økonomiudvalgets anlægsområde forventes der et samlet forbrug på 85,7 mio. kr. Med et korrigeret budget på 95,3 mio. kr. giver det en afvigelse på 9,6 mio. kr. Heraf forventes det, at de 7,2 mio. kr. skal overføres til næste år. Af de forventede overførsler vedrører 5,4 mio. kr. jordforsyning. Projekt Vestjysk Fødevarecenter gennemføres ikke, hvorfor det indstilles, at rådighedsbeløbet på kr. tilbageføres til de likvide aktiver.

13 Side 13/34 Arbejdsmarkedsudvalget Ø Sagsfremstilling HB/DØN - AMU Der forventes samlet set et mindreforbrug på 1,5 mio. kr., som tilskrives det faldende antal personer i offentligt løntilskud, som dels er en konsekvens af færre ledige og anvendelse af andre redskaber i stedet. Vi modtager mange flygtninge og familiesammenførte, hvilket lægger pres på modtagelsesteamet, sprogundervisningen og forsørgelsesydelserne til integrationsborgere. Udover integrationsområdet er de to største udfordringer at det er svært at få de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere fra praktik til job og at vi har for mange borgere på de permanenter forsørgelsesydelser som fleksjob og førtidspension og mange ressourceforløb. Budgettet til førtidspensionerne er tilpasset ift. det øgede pres på fleksjob og ressourceforløb. Der har altid været en betydelig sammenhæng mellem udgifterne til de permanente forsørgelsesydelser under Arbejdsmarkedsudvalget og så førtidspensionerne under Social og Sundhedsudvalget. Med etableringen af ressourceforløbene og refusionsomlægningen er den sammenhæng blevet yderligere forstærket og budgettet er også gennem årene løbende blevet tilpasset mellem områderne. For at styrke de samlede prioriteringer af forsørgelsesydelserne foreslås det at flytte politikområde 3.38 Forsørgelsesydelser til 2.21 Forsørgelsesydelser under Arbejdsmarkedsudvalget. Det drejer sig om et korrigeret budget på 212 mio. kr. for 2015, med et forventet mindreforbrug på 0,5 mio. kr. Flytningen kræver en ændring af Styrelsesvedtægten for Holstebro Kommune. Midtvejsreguleringen af beskæftigelsestilskuddet er på 1,2 mio. kr., herudover kommer kr. som nettobidragsyder til den særlige tilskudsordning for kommuner med en ugunstig udvikling i ledigheden. Det midtvejsregulerede beskæftigelsestilskud er på 104,4 mio. kr. for 2015, inklusive bidraget til den særlige tilskudsordning. Tallet stemmer ikke med det korrigerede budget fordi der er foretaget en regulering af pris og løn-skøn, hvilket der allerede er taget højde for i tilskuddet og derudover er der negative genbevillinger for kr. til jobrotationsprojekter som ikke var afsluttet i Med korrektion for de negative genbevillinger er beskæftigelsestilskudsrammen på kr. Budgetopfølgningen er beskrevet yderligere i vedhæftetde notat. Indstilling Det indstilles, - at budgteopfølgningen godkendes. - at der arbejdes henimod, at budgettet for forsørgelsesydelser (politikområde 3.38) flyttes fra Social- og Sundhedsudvalgets budgetområde til Arbejdsmarkedsudvalget (politikområde 2.21), hvilket kræver en ændring af styrelsesvedtægten for Holstebro Kommune. - at budgettet for beskæftigelsestilskuddet reduceres med kr. så budgettet passer med midtvejsreguleringen af tilskuddet. Bilag AMU - personoversigt August Budgetopfølgning pr. 31. august

14 Side 14/34 Budgetopfølgning pr. 31. august Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Afvigelser Driftsområder (1.000 kr.) budget 2015 budget 2015 pr regnskab Forsørgelsesydelser Jobcenter Driftsudgifter i alt Heraf serviceudgifter Serviceloft Heraf beskæftigelsestilskuddet Der forventes samlet set et mindreforbrug på 1,5 mio. kr., som tilskrives det faldende antal personer i offentligt løntilskud, som dels er en konsekvens af færre ledige og anvendelse af andre redskaber i stedet. Vi modtager mange flygtninge og familiesammenførte, hvilket lægger pres på modtagelsesteamet, sprogundervisningen og forsørgelsesydelserne til integrationsborgere. Udover integrationsområdet er de to største udfordringer at det er svært at få de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere fra praktik til job og at vi har for mange borgere på de permanenter forsørgelsesydelser som fleksjob og førtidspension og mange ressourceforløb. Budgettet til førtidspensionerne er tilpasset ift. det øgede pres på fleksjob og ressourceforløb. Der har altid været en betydelig sammenhæng mellem udgifterne til de permanente forsørgelsesydelser under Arbejdsmarkedsudvalget og så førtidspensionerne under Social og Sundhedsudvalget. Med etableringen af ressourceforløbene og refusionsomlægningen er den sammenhæng blevet yderligere forstærket og budgettet er også gennem årene løbende blevet tilpasset mellem områderne. For at styrke de samlede prioriteringer af forsørgelsesydelserne foreslås det at flytte politikområde 3.38 Forsørgelsesydelser til 2.21 Forsørgelsesydelser under Arbejdsmarkedsudvalget. Det drejer sig om et korrigeret budget på 212 mio. kr. for 2015, med et forventet mindreforbrug på 0,5 mio. kr. Flytningen kræver en ændring af Styrelsesvedtægten for Holstebro Kommune. Beskæftigelsestilskuddet Midtvejsreguleringen af beskæftigelsestillskuddet er på 1,2 mio. kr., herudover kommer kr. som nettobidragsyder til den særlige tilskudsordning for kommuner med en ugunstig udvikling i ledigheden. Det midtvejsregulerede beskæftigelsestilskud er på 104,4 mio. kr. for 2015, inklusive bidraget til den særlige tilskudsordning. Tallet stemmer ikke med det korrigerede budget fordi der er foretaget en regulering af pris og løn-skøn, hvilket der allerede er taget højde for i tilskuddet og derudover er der negative genbevillinger for kr. til jobrotationsprojekter som ikke var afsluttet i Med korrektion for de negative genbevillinger er beskæftigelsestilskudsrammen på kr.

15 Side 15/34 Fuldtidspersoner mar-07 jul-07 Forsikrede ledige nov-07 mar-08 jul-08 nov-08 mar-09 jul-09 nov-09 mar-10 jul-10 nov-10 mar-11 jul-11 nov-11 mar-12 jul-12 nov-12 mar-13 Holstebro Hele landet skaleret ned jul-13 nov-13 mar-14 jul-14 nov-14 Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat på vej ned og holstebro er et pænt stykke under niveauet for landet som helhed. Ledighedsudviklingen i forhold til landsdelen, som er den der har betydning for beskæftigelsestilskuddet, har dog været knap så gunstig. Faldet er større i resten af Vestjylland set i for hold til både 2013 og dette betyder at der er fare for et samlet underskud på området i forbindelse med efterreguleringen medio 2016, hvis der ikke ses en forbedring jan-13 mar-13 maj-13 Udviklingen for forsikrede ledige - fuldtidspersoner (Gns 2013 = Indeks 100) 150 Holstebro jul-13 sep-13 nov-13 Jan 2014 Mar 2014 Maj 2014 Jul 2014 Sep 2014 Nov 2014 Jan 2015 Mar 2015 Hele Landet Vestjylland Maj 2015 mar-15 jul-15 jul-15 Den organisatoriske samling af indsatsen samt anvendelse af flere virksomhedsnære placeringer, herunder særligt privat løntilskud, samt opkvalificering af ledige så de i højere grad får kompetencer der matcher de ledige stillinger, vil være en del af den fremadrettede strategi der skal sikre at Holstebro klarer sig mindst lige så godt som landsdelen.

16 Side 16/34 Kontanthjælp- og uddannelseshjælp Antallet af kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere er faldet lidt i april og Holstebro er fortsat placeret væsentligt under landsgennemsnittet. Holstebro har ca. 80 % af et gennemsnitsniveau Kontanthjælpsmodtagere og modtagere af Uddannelseshjælp (fuldtidspersoner) Fuldtidspersoner jan-10 mar-10 (Jobindsats.dk og egne beregninger) maj-10 jul-10 sep-10 nov-10 jan-11 mar-11 maj-11 jul-11 sep-11 nov-11 jan-12 mar-12 maj-12 jul-12 sep-12 nov-12 jan-13 mar-13 maj-13 jul-13 sep-13 nov-13 Jan 2014 Mar 2014 Maj 2014 Jul 2014 Hele landet Skaleret Holstebro Sep 2014 Nov 2014 Jan 2015 Mar 2015 Maj 2015 Jul 2015 IT problemer betyder at personstatistikken i øjeblikket ikke afspejler det reelle billede af den virksomhedsnære aktivering. Holstebro har stadigvæk et højt niveau af virksomhedspraktikker, hvilket også skal ses i forhold til det relativt lave antal kontanthjælpsmodtagere, men der er mulighed for at øge de virksomhedsnære aktiviteter.

17 Side 17/34 Kontanthjælp- og uddannelseshjælpssmodtagere i Virksomhedspraktik 250 (fuldtidspersoner) 200 Fuldtidspersoner jan-10 mar-10 (Jobindsats.dk og egne beregninger) Sygedagpenge Holstebro maj-10 jul-10 sep-10 nov-10 jan-11 mar-11 maj-11 jul-11 sep-11 nov-11 jan-12 mar-12 maj-12 jul-12 sep-12 nov-12 jan-13 mar-13 maj-13 jul-13 sep-13 nov-13 Jan 2014 Mar 2014 Hele landet skaleret Sygedagpengesagerne og jobafklaringsforløbene har presset budgettet, hvilket skyldes at forventningerne til sygedagpengereformen var at den ikke ville medføre en stigning i det samlede antal sager. Henover sommeren er antallet af lange sygedagpengesager faldet væsentligt uden at det har medført en tilsvarende stigning i jobafklaringsforløb med en varighed over 52 uger. Som det ses af nedenstående figur har landet som helhed ikke oplevet et tilsvarende fald, så det er sandsynligvis effekterne af den intensive indsats på området som nu kan ses. Maj 2014 Jul 2014 Sep 2014 Nov 2014 Jan 2015 Mar 2015 Maj 2015 Jul 2015

18 Side 18/ Sygedagpenge, varighed over 1 år Holstebro Hele landet - skaleret 50% 45% 140 Holstebro % af alle Hele landet - % af alle 40% % % 25% 20% 60 15% 40 10% 20 5% 0 Apr 2015 Jan 2015 Okt 2014 Jul 2014 Apr 2014 Jan 2014 okt-13 jul-13 apr-13 jan-13 okt-12 jul-12 apr-12 jan-12 okt-11 jul-11 apr-11 jan-11 okt-10 jul-10 apr-10 jan-10 okt-09 jul-09 apr-09 jan-09 okt-08 jul-08 apr-08 jan-08 okt-07 jul-07 apr-07 jan-07 okt-06 jul-06 apr-06 jan-06 okt-05 jul-05 apr-05 jan-05 0% (Jobindsats.dk og egne beregninger) Det samlede antal sager har været svagt faldende hele året, men har henover sommeren taget et væsentligt dyk og er nu langt under det forudsatte antal i budgettet, hvilket modvirker det højere antal lange sager 900 Sygedagpenge og jobafklaring Total SDP + JA Total lange sager Budget total Budget lange sager Uge (SDP-systemet, løbende sager, ØS Indsigt samt egne beregninger) Førtidspension, fleksjob og ressourceforløb

19 Side 19/34 Budgettet til førtidspensionerne er tilpasset ift. det øgede pres på fleksjob og ressourceforløb. Der har altid været en betydelig sammenhæng mellem udgifterne til de permanente forsørgelsesydelser under Arbejdsmarkedsudvalget og så førtidspensionerne under Social og Sundhedsudvalget og de afledte effekter af tiltag i jobcentret kan mærkes på førtidspensionerne. Med etableringen af ressourceforløbene og refusionsomlægningen er den sammenhæng blevet yderligere forstærket og budgettet er også gennem årene løbende blevet tilpasset mellem områderne. For at styrke de samlede prioriteringer af forsørgelsesydelserne foreslås det at flytte politikområde 3.38 Forsørgelsesydelser til 2.21 Forsørgelsesydelser under Arbejdsmarkedsudvalget. Det drejer sig om et korrigeret budget på 212 mio. kr. for 2015, med et forventet mindreforbrug på 0,5 mio. kr. Det er en stor udfordring at ressourceforløb, fleksjobvisitationer og førtidspensioner samlet er på et højt niveau. Det kræver et særligt fokus på tilkendelsesmønstre for disse ydelser Ressourceforløb, FØP og FLEX/LED jan-04 apr-04 jul-04 okt-04 jan-05 apr-05 jul-05 okt-05 jan-06 apr-06 jul-06 okt-06 jan-07 apr-07 jul-07 okt-07 jan-08 apr-08 jul-08 okt-08 jan-09 apr-09 jul-09 okt-09 jan-10 apr-10 jul-10 okt-10 jan-11 apr-11 jul-11 okt-11 jan-12 apr-12 jul-12 okt-12 jan-13 apr-13 jul-13 okt-13 jan-14 apr-14 jul-14 okt-14 jan-15 apr-15 (Jobindsats.dk og egne beregninger (Inklusive sager med 100 % refusion)) Holstebro Hele landet - skaleret

20 Side 20/34 Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Driftsområder (1.000 kr.) budget 2015 budget 2015 pr regnskab 2015 Afvigelser Sundhed og omsorg 31 Ældreomsorg Sygehusvæsen Sundhed og Træning Pension og boligstøtte Socialområdet 35 Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte Forsørgelsesydelser Driftsudgifter i alt Heraf serviceudgifter Serviceloft Sundheds og omsorgsområdet Ø Sagsfremstilling AK/KSK SOU ØK - BY Kultur og Sundhed har udarbejdet budgetopfølgning pr. 31. august Set i forhold til det samlede korrigerede budget på kr. kan der forventes et forbrug i 2015 på i alt kr. svarende til et merforbrug på i alt kr., hvoraf de kr. er indenfor servicerammen. Afvigelserne på de enkelte driftsområder og forklaringer herpå fremgår af det vedlagte notat i bilag 2. Sektionsleder Karsten Staudt Kvistgaard deltager under punktets behandling. Indstilling Det indstilles, at budgetopfølgningen drøftes med henblik på plan for nedbringelse af merforbruget. Beslutning Budgetopfølgning drøftet. Forvaltningen udarbejder en plan for nedbringelse af merforbruget. Planen fremlægges på udvalgets møde den 26. oktober Søren Olesen (O), Ulla Tørnæs (V) og Aksel Gade (V) henviser til beslutning af 7. september 2015 vedrørende merforbruget. Ole Andersen (A) deltog ikke i behandling af sagen. Bilag SOU Bilag 2 - Notat pr SOU Bilag 1 - Budgetopfølgning pr

21 Side 21/34 NOTAT TIL: Social- og Sundhedsudvalget VEDR.: Sundhed og Omsorg. Budgetopfølgning pr. 31. august 2015 DATO: 14. september 2015 Sundhed og Omsorgsområdet - Budgetopfølgning pr. 31. august 2015 Forvaltningen har udarbejdet budgetopfølgning pr. 31. august I dette notat gennemgås udgiftsforventninger og afvigelser på de enkelte driftsområder. Driftsområde Ældreomsorg Driftsområdet har et nettobudget på kr. Der forventes et merforbrug på kr., som primært er relateret til markant stigende merudgifter på borgere til/fra andre kommuner samt merforbrug vedr. plejevederlag og uddannelse af elever. Driftsområde Sygehusvæsen Driftsområdet har et nettobudget på kr. Der forventes et merforbrug på kr. som følge af den stigende aktivitet på sygehusene. Området er udenfor servicerammen. Driftsområde Sundhed og træning Driftsområdet har et nettobudget på kr. For hele driftsområdet forventes et merforbrug på kr. primært relateret til merudgifter til vederlagsfri fysioterapi, hvor visiteringen sker udenfor driftsområdets kontrol. Der forventes også et merforbrug på hjælpemidler. Driftsområde Pension og boligstøtte Driftsområdet har et nettobudget på kr. Der forventes et merforbrug på kr. Området er overførselsudgifter. Social- og Sundhedsudvalget Sundhed og omsorg Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Afvigelser Driftsområder (1.000 kr.) budget 2015 budget 2015 pr regnskab Ældreomsorg Sygehusvæsen Sundhed og Træning Pension og boligstøtte Driftsudgifter i alt Heraf serviceudgifter Serviceloft

22 Side 22/34 Socialområdet og forsørgelsesydelser Ø Sagsfremstilling HB / DØN - SOU Der er foretaget budgetopfølgning pr. 31. august Der forventes samlet set et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. på Social og Arbejdsmarkeds områder under Social- og Sundhedsudvalget. Mindreforbruget er fordelt på - 0,5 mio. kr. på forsørgelsesydelser og - 6 mio. kr. på socialafdelingen. Genbevillinger på 11 mio. kr. i 2015 til Socialafdelingen er - sammen med den et-årige tillægsbevilling på 5 mio. kr. - den primære årsag til det samlede mindreforbrug på Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte. Der henvises til notat om budgetopfølgningen vedlagt som bilag. Indstilling Det indstilles, at budgetopfølgningen godkendes Beslutning Social- og Sundhedsudvalget godkender budgetopfølgningen og beslutter, at der arbejdes henimod, at budgettet for forsørgelsesydelser (politikområde 3.38) flyttes fra Social- og Sundhedsudvalgets budgetområde til Arbejdsmarkedsudvalget (politikområde 2.21), hvilket kræver en ændring af styrelsesvedtægten for Holstebro Kommune. Ole Andersen (A) deltog ikke under behandlingen af punktet. Bilag Budgetopfølgning pr. 31. august 2015

23 Side 23/34 Bilag Social- og Sundhedsudvalget Socialområdet og forsørgelsesydelser Oprindeligt budget Korrigeret budget Forbrug pr. Forventet regnskab Afvigelser Driftsområder (1.000 kr.) Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte Forsørgelsesydelser Driftsudgifter i alt Heraf serviceudgifter Serviceloft Der forventes samlet set et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. på Social og Arbejdsmarkeds områder under Social- og Sundhedsudvalget. Mindreforbruget er fordelt på - 0,5 mio. kr. på forsørgelsesydelserne og - 6 mio. kr. på Socialafdelingen. Genbevillinger på 11 mio. kr. i 2015 til Socialafdelingen er - sammen med den et-årige tillægsbevilling på 5 mio. kr. - den primære årsag til det samlede mindreforbrug på Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte. Det er fortsat tilgangen af borgere med psykiske problemstillinger som udfordrer rammerne. Socialafdelingens centre forventes samlet set at have et merforbrug på 2 %, hvilket især skyldes omstillinger i forbindelse med at der er flere borgere på Skredsande og Hyldgården under Center for Handicap. Budgettet til førtidspensioner er reduceret ift. at der efter de nye reformer bevilges færre førtidspensioner og flere fleksjob og ressourceforløb. Der har altid været en tæt sammenhæng mellem udgifterne til permanente forsørgelsesydelser under Arbejdsmarkedsudvalget og førtidspensioner. Med etableringen af ressourceforløbene og refusionsomlægningen er den sammenhæng blevet yderligere forstærket og budgettet er også gennem årene løbende blevet tilpasset mellem områderne. For at styrke de samlede prioriteringer af forsørgelsesydelserne foreslås det at flytte politikområde 3.38 Forsørgelsesydelser fra Social- og Sundhedsudvalget til 2.21 Forsørgelsesydelser under Arbejdsmarkedsudvalget. Der er for nuværende et forventet mindreforbrug på 0,5 mio. kr. Flytningen kræver en ændring af Styrelsesvedtægten for Holstebro Kommune, og foreslås at afvente, at vedtægten skal revideres. Socialområdet Tilgangen af nye sager er fortsat den største udfordring for socialområdets økonomi, både ift. nye unge og den nuværende pres på psykiatrien. Tilgangens omfang nødvendiggør, at der skal søges efter nye typer af løsninger, fx gennem kvalitetsudvikling af tilbuddene, forskellige tiltag i visitationen og hyppigere opfølgninger. Fokuspunkterne i den fremtidige indsats for at kunne håndtere tilgangen er - færre pladser i botilbud og reduktion i opholdstiden i botilbud - effektstyring - nedbringelse af udgiftsniveau for de særligt dyre enkeltsager

24 Side 24/34 - færre der visiteres til tilbud (alternative tilbud bringes i anvendelse) Udgangspunktet for de midlertidige botilbud vil være, at de skal fungere som behandlings- og stabiliseringsophold med en individuel fastsat varighed. Mindsteindgrebsprincippet er fortsat et bærende element i indsatsen og borgere, der tidligere ville blive visiteret til døgntilbud, vil også bo i almindelige boliger, med støtte. Efterfølgende figur viser udviklingen i tilgang og afgang samt det samlede antal personer som modtager tilbud fra Socialafdelingen som enten botilbud, dagtilbud eller hjemmevejledning Tilgang Afgang Total antal Udvikling i antal personer Antal personer Ambulant misbrugsbehandling og forsorgshjem er ikke med i opgørelsen. I den følgende tabel vises udviklingen fra i helårspersoner, der modtager støtte efter de forskellige paragraffer. Tallene illustrerer de udfordringen der er med tilgang af sager. Der har dog været en opbremsning for de længerevarende botilbud, hvilket gør at stigningen på de midlertidige er større end den ellers ville have været. Med beslutningen om lukning af botilbuddene Birkehøj og Vesterbo falder antallet af midlertidige botilbudspladser betydeligt, mens socialpædagogisk støtte i egen bolig vil stige. Udvikling i antal helårspersoner (aug) 85 Social Pædagogisk Støtte Merudgifter Stofmisbrugsbehandling Beskyttet Beskæftigelse Dagtilbud Midlertidige Botilbud Længerevarende Botilbud ABL 105 Længerevarende Botilbud

25 Side 25/ Forsorgshjem BPA Ledsagelse SUL - Alkoholbehandling Forsørgelsesydelser Flere ressourceforløb og etablering af små fleksjob begrænser tilgangen til førtidspension. Samtidig overgår allerede eksisterende førtidspensionister løbende til folkepension Førtidspensioner (personer) jan feb mar apr maj Jun jul aug sep okt nov dec Forhøjet almindelig Mellemste Højeste Førtidspension (nye) Fremtidige måneder er estimater baseret på et 12 og 24 måneders glidende gennemsnit af tilgangs/afgangs-raten og kommende afgang til folkepension samt en vurdering af populationen for målgruppen Der er blevet en tættere sammenhæng mellem forsørgelsesudgifterne på henholdsvis Arbejdsmarkedsudvalgets og Social- og Sundhedsudvalgets områder, efter de nyeste reformer på beskæftigelsesområdet. Det foreslås derfor, at Styrelsesvedtægten på sigt ændres, så førtidspensioner og enkeltydelser flyttes til Arbejdsmarkedsudvalgets budgetområde.

26 Side 26/34 Udvalget for Børn og Unge A Sagsfremstilling MG/ALJ - BU - ØK- BY Driftsområde Folkeskolen I løbet af året har der været en løbende dialog mellem folkeskoler og forvaltning om mulighederne for at afdrage gælden fra 2014 og samtidigt opnå balance på årets budget. Året forventes at slutte med et merforbrug på skolerne på 9,0 mio.kr., hvoraf det videreførte merforbrug fra 2014 udgør 5,3 mio.kr. Forvaltningen følger fortsat de mest udfordrede skoler tæt i henhold til Børn og Unge Udvalgets beslutning af 25/6. Blandt de igangsatte opfølgningsaktiviteter kan nævnes udgående økonomiteam fra den centrale økonomiafdeling og Børn og Unge, samarbejdet med KL og individuelle opfølgningsmøder. Forvaltningen har fastholdt forventningen om, at den enkelte skole tilstræber det resultat, som blev indmeldt i forbindelse med budgetopfølgningen pr 31/5. Driftsområde Dagtilbud Der forventes et mindreforbrug på 2,7 mio. kr. på de centrale konti og et mindreforbrug på de decentrale enheder på 3,0 mio.kr., i alt et mindreforbrug på 5,7 mio.kr. Den børnetalsafhængige taxameterafregning for 2015 er indarbejdet i budget 2016 og skal derfor ikke afregnes i forbindelse med genbevillingssagen, som var tidligere praksis. Driftsområde Rådgivning Der forventes et mindreforbrug på de decentrale enheder på 1,0 mio. kr., mens de centrale konti udviser et mindreforbrug på 1,7 mio.kr., ialt et mindreforbrug på 2,7 mio.kr. Anlæg Til udvalgets orientering gøres der opmærksom på, at størstedelen af de igangsatte anlægsprojekter forventes færdige i år. Undtaget herfra er: * Sønderlandsskolen. Der videreføres 20,0 mio.kr. * Mejrup Skole. Der videreføres 2,7 mio.kr. * Filosoffen. Der videreføres 8,2 mio.kr. * Vuggestuepladser. Der videreføres 2,5 mio.kr. * Halgaard Skole 3. etape. Der videreføres 0,5 mio.kr. I alt forventes videreført 34,0 mio.kr. Indstilling Det indstilles at budgetopfølgningen godkendes.

27 Beslutning Indstillingen godkendt. Side 27/34

28 Side 28/34 Udvalget for Kultur og fritid Ø Sagsfremstilling AK/KSK - KF Forvaltningen har udarbejdet budgetopfølgning pr. 31. august Budgetopfølgningen for de enkelte driftsområder fremgår af det vedlagte bilag 1. Der forventes samlet set et mindreforbrug på kr. for hele udvalget, hvoraf kr. er relateret til Regional kulturaftale og Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, hvor Holstebro Kommune administrerer begge aftaler. Forklaring på de enkelte driftsområders budgetafvigelser fremgår af det vedlagte bilag 2. Holstebro Kommune gav i perioden 1973 til 1975 et rente- og afdragsfrit lån til Holstebro Cykle Club til etablering af et nyt klubhus. Holstebro Cykle Club har fornyligt solgt klubhuset, hvorfor pantebrevet indløses og lånet tilbagebetales. Indtægten på kr. tilfalder de likvide aktiver. Indstilling Det indstilles, at budgetopfølgningen godkendes, at der meddeles en indtægtsbevilling til Kultur- og Fritidsudvalget på kr. i 2015 som følge af indfrielse af pantebreve fra Holstebro Cykle Club Beslutning Godkendt som indstillet. Bilag KF budgetopfølgning august 2015, KFU Notat - KF budgetopfølgning august KFU

29 Side 29/34 NOTAT TIL: Udvalget for Kultur og Fritid VEDR.: Budgetopfølgning pr. 31. august 2015 DATO: 14. september 2015 Kultur og Fritid - Budgetopfølgning pr. 31. august 2015 Forvaltningen har udarbejdet budgetopfølgning pr. 31. august Nedenfor gennemgås udgiftsforventninger og afvigelser på de enkelte driftsområder. Driftsområde Kulturel virksomhed Driftsområdet har et nettobudget på kr. Der forventes et mindreforbrug på kr., som primært er relateret til genbevillinger fra 2014 og mindreforbrug i 2015 på Regional kulturaftale og Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, hvor Holstebro Kommune administrerer begge aftaler. Driftsområde Bibliotek Driftsområdet har et nettobudget på kr. Der forventes et mindreforbrug på kr. Driftsområde Folkeoplysning og Idræt Driftsområdet har et nettobudget på kr. Der forventes et mindreforbrug på kr., som primært er relateret til genbevillinger fra Udvalget for Kultur og Fritid Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Afvigelser Driftsområder (1.000 kr.) budget 2015 budget 2015 pr regnskab Kulturel virksomhed Bibliotek Folkeoplysning og Idræt Driftsudgifter i alt Heraf serviceudgifter Serviceloft

Budgetopfølgning pr. 31. august Arbejdsmarkedsudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. august Arbejdsmarkedsudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 215 - Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Afvigelser Driftsområder (1. kr.) budget 215 budget 215 pr. 31.8.215 regnskab

Læs mere

NOTAT. Direktionen. Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato:

NOTAT. Direktionen. Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato: Side 1/34 NOTAT Til: Sagsnr.: Direktionen 00.30.00-Ø00-8-15 Vedr.: Budgetopfølgning pr. 31.5.2015 Dato: 25-06-2015 I henhold til bevillingsreglerne i Holstebro Kommune gennemføres der hvert år tre større

Læs mere

NOTAT. Direktionen. Til: Ø Sagsnr.: Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato:

NOTAT. Direktionen. Til: Ø Sagsnr.: Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato: Side 1/26 NOTAT Til: Sagsnr.: Direktionen 00.30.14-Ø00-9-15 Vedr.: Budgetopfølgning pr. 29.2.2016 Dato: 04-04-2016 I henhold til bevillingsreglerne i Holstebro Kommune gennemføres der hvert år tre større

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. august 2014 Arbejdsmarkedsudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. august 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Tabel 3. Arbejdsmarkedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Driftsområder (1.000 kr.) budget 2014 budget 2014 pr. 31.08.2014 regnskab

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2014 Arbejdsmarkedsudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Budgetopfølgning pr. 31. maj 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Driftsområder (1.000 kr.) budget 2014 budget 2014 pr. 31.05.2014 regnskab 2013 Afvigelser

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 4. Økonomisk Redegørelse Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Generelt for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Arbejdsmarkedsudvalget forventer mindreforbrug på 4,588 mio. kr. Det dækker over merforbrug

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

NOTAT. Direktionen. Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato:

NOTAT. Direktionen. Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato: Side 1/34 NOTAT Til: Sagsnr.: Direktionen 00.30.14-Ø00-9-15 Vedr.: Budgetopfølgning pr. 31.5.2016 Dato: 5-7-2016 I henhold til bevillingsreglerne i Holstebro Kommune gennemføres der hvert år tre større

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Pr. ultimo marts 2016 Beskæftigelsesudvalget 2015 Oprindeligt Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret Forbrug Afvigelse Beskæftigelsesudvalget 543.185 602.785-200 -1.192 602.585 156.836 0-1.192 Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 2,2 mio. kr. på drift og 54,3 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Beskæftigelse og Uddannelse

Beskæftigelse og Uddannelse Beskæftigelse og Uddannelse - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 24,5 mio. kr. Resultatet er en forbedring på 9,2 mio.

Læs mere

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes. Samlet politisk budgetopfølgning Overskrift Første politiske budgetopfølgning - beslutning Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-8-17 Dato: 02.08. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. juli Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

NOTAT. Direktionen. Vedr.: Budgetopfølgning pr. 28. februar Dato:

NOTAT. Direktionen. Vedr.: Budgetopfølgning pr. 28. februar Dato: Side 1/34 NOTAT Til: Sagsnr.: Direktionen 00.30.14-Ø00-1-15 Vedr.: Budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Dato: 24-03-2015 I henhold til bevillingsreglerne i Holstebro Kommune gennemføres der hvert år tre

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Udvalg: Beskæftigelsesudvalget

Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Bemærkninger bevillingsområde 3.1 - Beskæftigelsesindsats og kontante ydelser for alle målgrupper Servicerammen Mio. kr. Opr. (1) Korr. ex overf. (2) Bevillingsansøgning

Læs mere

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse Udvikling på sygedagpengeområdet Rådhus Torvet 1 4600 Udvikling i antal sygedagpengemodtagere Sygedagpengeområdet er ikke

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU Regnskab 2018 i overblik Indledning I dette notat præsenteres regnskabsresultatet 2018 i hovedtal og overordnende konklusioner. I årsregnskab 2018 fremgår det detaljerede regnskabsresultat, mens udvikling

Læs mere

Økonomioversigt. pr Dato: 8. maj Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr Dato: 8. maj Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.4.2013 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 8. maj 2013 Sagsid.: 00.30.00-Ø00-1-13 Version nr.: 1. RESULTATOPGØRELSE s-% i korr. s- % i forhold til korr. Skattefinansieret område Indtægter

Læs mere

Samlet set forventes dette dog dækket indenfor rammen til forsørgelsesudgifterne.

Samlet set forventes dette dog dækket indenfor rammen til forsørgelsesudgifterne. Budgetopfølgning pr. 30-11-2013. Arbejdsmarkedsudvalget Der forventes et mindreforbrug på Arbejdsmarkedsudvalgets område, som primært kan tilskrives at beskæftigelsestilskuddet overstiger udgifterne til

Læs mere

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar Budgetopfølgning 1 Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar viser det forventede regnskab for. Foto: Vallø Slotspark ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2018

Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 3. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 3,5 mio. kr. på drift og 64 mio. kr. på anlæg. Heri

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

NOTAT. Direktionen Ø Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato:

NOTAT. Direktionen Ø Vedr.: Budgetopfølgning pr Dato: Side 1/37 NOTAT Til: Sagsnr.: Direktionen 00.30.14-Ø00-11-15 Vedr.: Budgetopfølgning pr. 31.08.2016 Dato: 26-09-2016 I henhold til bevillingsreglerne i Holstebro Kommune gennemføres der hvert år tre større

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680 Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Regnskab afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf forventes overført

Læs mere

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017 Økonomisk Afdeling 1. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 1 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Beskæftigelse og Uddannelse

Beskæftigelse og Uddannelse Beskæftigelse og Uddannelse Budgetrevision 3 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 16,4 mio. kr. Resultatet er en forbedring

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg.

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg. Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. FR Dette bilag indeholder en detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område henvises

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Acadre: marts 2014

Acadre: marts 2014 NOTAT Acadre: 13-1294 13. marts 214 er nu afsluttet. et udviser et samlet driftsoverskud inkl. renter på 157,8 mio. kr. sammenholdt med et overskud på 1,6 mio. kr. i oprindeligt, svarende til en forbedring

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. okt Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. okt Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-9-17 Dato: 04.10. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. okt. Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Pixiudgave Regnskab 2016

Pixiudgave Regnskab 2016 Pixiudgave Regnskab 2016 Regnskab 2016- Pixiudgave Indhold Regnskabt 2016 3 - De 3 økonomiske målsætninger - Gennemsnitslikviditet Driftsregnskab 4-5 - Driftsudgifter fordelt på udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Udvalg: Beskæftigelsesudvalget

Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Bemærkninger bevillingsområde 3.1 - Beskæftigelsesindsats og kontante ydelser for alle målgrupper Servicerammen Mio. kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab

Læs mere

ØKONOMIRAPPORT. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Rapportering pr. 31. oktober 2018

ØKONOMIRAPPORT. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Rapportering pr. 31. oktober 2018 ØKONOMIRAPPORT Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Rapportering pr. 31. oktober Økonomiafsnittet 8.november Indledning til afrapportering til udvalg Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen afgiver

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Aktuel økonomi ultimo oktober 2017 Dato: 6. november 2017 1. Indledning

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2018 på serviceudgifter, indkomstoverførsler og andet.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2018 på serviceudgifter, indkomstoverførsler og andet. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 218 SAU (tidligere EAU) Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 218 på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter. Indhold. Læsevejledning:

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter. Indhold. Læsevejledning: 1 Status på udvikling i forsørgelsesudgifter Senest opgjort 7. marts 217 Læsevejledning: Tabel for antal helårspersoner: De blå søjler viser, hvor mange helårspersoner, der er forudsat for måneden, hvis

Læs mere

NOTAT. Tillægsbev /Omplacering. Genbevilling fra 2014

NOTAT. Tillægsbev /Omplacering. Genbevilling fra 2014 NOTAT Til: Sagsnr.: Økonomiudvalget 00.30.14-Ø00-10-14 Vedr.: Budgetopfølgning pr. 31. august 2014 Dato: 27-10-2014 I henhold til bevillingsreglerne i Holstebro Kommune gennemføres der hvert år tre større

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter. Indhold. Læsevejledning:

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter. Indhold. Læsevejledning: 1 Status på udvikling i forsørgelsesudgifter Senest opgjort 8. februar 217 Læsevejledning: Tabel for antal helårspersoner: De blå søjler viser, hvor mange helårspersoner, der er forudsat for måneden, hvis

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning 11 November Det forventede resultat for Holbæk Kommune I denne sidste budgetopfølgning for kan vi se, at de ting vi har sat i gang for at sikre,

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. august 2018

Budgetopfølgning pr. 31. august 2018 Budgetopfølgning pr. 31. august 2018 Driftsområder (1.000 kr.) Oprindeligt budget 2018 Korrigeret budget 2018 Forbrug pr. 31.8.2018 Forventet regnskab 2018 Afvigelse Forsørgelsesydelser 630.329 626.959

Læs mere

Koncernrapport. Juli kvartal Pr Udarbejdet af Stab for Økonomi, IT og Digitalisering. Deadline 26. oktober 2018.

Koncernrapport. Juli kvartal Pr Udarbejdet af Stab for Økonomi, IT og Digitalisering. Deadline 26. oktober 2018. Koncernrapport Juli kvartal Pr. 30.9. Udarbejdet af Stab for Økonomi, IT og Digitalisering Deadline 26. oktober Acadre: 17-28171 1 Direktionens vurdering af det forventede regnskabsresultat: Hovedbudskab:

Læs mere

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar Budgetrevision 1 Forventning til regnskab, ultimo februar 1 Samlet oversigt... 3 Uddybende forklaring... 7 Resultat... 7 Indtægter... 7 Driftsudgifter... 7 Forbrugsskøn på politik områder... 8 Lån... 10

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal Side 1 af 10

Økonomivurdering. 1. kvartal Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2017 Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2017 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 18,0 mio. kr. på drift og 41,8 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 Økonomivurdering 3. kvartal 2017 Side 1 af 10 Økonomivurdering 3. kvartal 2017 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 33,9 mio. kr. på drift og 61,3 mio. kr. på anlæg. Samlet

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift 523,2 523,3 0,1 * - =mindreforbrug/merindtægt,

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug. Forventet Regnskab i mio. kr.

Økonomiudvalget. Forventet afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug. Forventet Regnskab i mio. kr. Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts Regnskab i mio. kr. afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Bev. ændringer Afvigelse

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 Økonomivurdering 1. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 14,5 mio. kr. på drift og 47,4 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 15. maj 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse 26. juni -026793-8 3. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere