Rettidigt indkomne ændringsforslag til Perspektiv- og Handlingsprogrammet til behandling på SF Ungdoms landsmøde 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rettidigt indkomne ændringsforslag til Perspektiv- og Handlingsprogrammet til behandling på SF Ungdoms landsmøde 2011"

Transkript

1 Rettidigt indkomne ændringsforslag til Perspektiv- og Handlingsprogrammet til behandling på SF Ungdoms landsmøde 2011 Der tages forbehold for ændringer i nummereringen, opdelingen mellem ændringsforslag og ukontroversielle forslag mv. De endelige landsmødekompendier vil være tilgængelige på SFUnet fra tirsdag d. 12. april Hvis du har stillet et forslag, der ikke er medtaget i kompendiet, eller af andre årsager har kommentarer til nedenstående bedes du kontakte landskontoret ved at sende en mail til ÆF 1 Linjerne slettes og erstattes med følgende: Gennem et stærkt arbejdsfællesskab af landets dygtigste aktivister, skal vi gå foran for forandring både nationalt og lokalt: Vi skal knokle frem til valgsejr. Vi skal fortsætte og styrke vores succesrige lokale arbejde. Vi skal understøtte SF s regeringsprojekt ved at tage sagen i egen hånd og skabe forbedring på områder, hvor parlamentariske magt ikke slår til. Og så skal vi samtidig kunne begejstre og mobilisere ungdommen igennem en stærk politisk fortælling og protester rettet mod de fortsatte modstandere af vores politiske projekt; fra aktiespekulanter til Venstreborgmestre. Motivation: Med forslaget ønsker vi at præcisere, at der for SFU fortsat ligger en udfordring i at identificere og protestere mod modstandere af vores politiske projekt. Der vil fortsat være uretfærdigheder både nationalt og lokalt som vi skal kæmpe mod og udfordre; lige fra Saxo Bank og aktiespekulanter, til virksomheder, der sviner og venstreborgmestre, der skærer ned på kernevelfærden. Dette synes vi, er vigtigt at påpege i indledningen til PHP en, og forslaget skal samtidig ses i relation til forslaget om at indskrive en nyt kampagneafsnit: Mobiliserende protestkampagner. Stillere: Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Sofie Seidenfaden (SFU Nord-Vest), Christian Vedersø (SFU Nørrebro), Sofie Steen Bagger (SFU Valby), Laila Lauridsen (SFU Århus Midt), Louise Broman (SFU Århus Midt), Saila Stausholm (SFU Vesterbro), Ida Nielsen Langendorf (SFU Nord-Vest), Alexander Schwartz Thorvaldsen (SFU Silkeborg), Mathias Koch Stræde (SFU Århus- Midt) ÆF 2 Linje 34, der tilføjes et nyt afsnit: SFU kæmper for socialisme - både før og efter valget Den verdensomspændende økonomiske krise har selvom den formelt er overstået for alvor sat nedskæringer på dagsordenen. Det betyder at der nu mere end nogensinde er brug for at få vores socialistiske budskab igennem og vise en anden vej ud af krisen for de mange arbejdsløse pressede og nedskæringsramte danskere der dagligt kan mærke krisen på deres egen krop. Vi vil kort sagt kæmpe for SF s socialistiske projekt som alternativ til VKO s borgerlige nedskæringspolitik.

2 SFU skal styrke SF og må gøre alt for at skaffe størst mulig tilslutning og indflydelse til partiet ved valget men også efter. På længere sigt opnår SF kun opbakning og indflydelse hvis partiet fører en politik der bekæmper nedskæringerne og øger velfærden og forbedrer forholdene for almindelige mennesker. Derfor vil SFU så vidt muligt undgå et regeringssamarbejde med De Radikale. De Radikale er et (små)borgerligt parti der går ind for liberal skattelovgivning afskaffelse af efterløn, dagpengeforringelser osv.. Tiltag som SFU aldrig kan acceptere! Af samme grund må vi også gå imod Fair Løsning-programmet. Fair Løsning er et nedskæringsprogram og vil ikke kunne skabe den forandring og vækst vores samfund har brug for. Selvom programmet rummer nogle positive elementer og enkelte tilbagerulninger af nedskæringer er det ikke engang nok til at rette op på de sidste ti års borgerlig lemlæstelse af den danske velfærd. Der er brug for et program der udbygger velfærden generelt i stedet for at udbygge enkelte dele af den på bekostning af andre og ved at indføre en højere arbejdstid. I stedet burde man f.eks. indføre: : Øget selskabsskat : Nationalisering af lukningstruede virksomheder : Højere beskatning af de rige : Nationalisering af Nordsøolien og store virksomheder Det eneste alternativ til nedskæringer er et opgør med det kapitalistiske system! Motivation: I forlængelse af diskussionen af PHP synes vi også at det er meget vigtigt med en diskussion af næste års politiske perspektiv, selvom det nuværende PHP ikke lægger op til dette. Den vigtigste politiske begivenhed det næste år er valget, og vi må have en grundig diskussion af dette i SFU, så vi kan forsøge at komme igennem med de krav vi har vedtaget f.eks. i vores økonomiske papir fra SFU må støtte op om SF, men samtidig gøre det klart, at vi kun mener at SF skal deltage i en regering hvis den fører en politik med forbedringer for arbejdere og unge. Derfor mener vi ikke, at Fair løsning er et program, som SF burde tilslutte sig, da det går imod SF s grundlæggende værdier. Vi vil kæmpe for en socialistisk politik, som kan styrke SF i meningsmålingerne og føre Danmark ud af krisen. Ved at støtte op om fair løsning og en S-SF-regering med De Radikale risikerer vi at sætte en valgsejr over styr, eller miskreditere SF efter valget gennem regeringsdeltagelse, og derigennem smadre partiet. Stillet af: SFU Nørrebro og Lukas Carlslund (SFU Brønshøj) ÆF 3a Linjerne 39-43, Afsnittet slettes og erstattes af følgende: SFU støtter op om SF's regeringsprojekt, og derfor er vores målsætning ved valget at støtte SF mest muligt. Dette gør vi ved at føre valgkamp for hele SF, men med ekstra fokus på de unge kandidater. Målet er at nå ud til så mange unge som muligt gennem en stærk grundkampagne og en høj synlighed på udannelsesstederne, men samtidig skal vi også oplyse og overbevise den ældre vælgergruppe om fordelene ved SF.

3 Motivation: Vi skal føre valgkamp i hele Danmark og alle SF's folketingskandidater har brug for vores hjælp. Naturligvis skal de yngre kandidater have ekstra opmærksomhed men vi skal huske hele organisationen. Hvis ikke så glemmer vi det ældre segment og rammer dermed ikke nok befolkningsgrupper. Stillet af Asker Bryld Staunæs (SFU Vesterbro), David Raffnsøe (SFU Vesterbro), Johannes Skov Andersen (SFU Vesterbro) og Lauge Kiel (SFU Vesterbro) ÆF 3b Linje 40-42, Sætningen Dette gør vi bedst ved kandidater med baggrund i vores egen organisation slettes. Motivation: SFU skal føre valgkamp for de bedste kandidater unge såvel som gamle. Hvem der er de bedste kandidater afgøres af den region eller lokalafdeling der skal føre valgkampen. Stillet af SFU Nørrebro, Christian Hindsholm (Nørresundby), Anne Sofie Bagger Tranberg (Nørresundby), Christian Winther (Aalborg), Sophie Worrall (Aalborg), Troels Danielsen (Hjørring), Kristian Klitgaard (Aalborg), Dennis Stenbjerg (Aalborg), Laura Winther Møller (Aalborg), Nikolaj Andersen (Aalborg), Malte Lukas Flint (Hjørring), Melina Andersen (Frederikshavn), Lærke Thrysøe Nielsen (Frederikshavn), Clara Karnøe Knudsen (Frederikshavn). ÆF 3c Linjerne 41-42, Følgende tekst slettes: "prioriterede unge kandidater med baggrund i vores egen organisation" og erstattes af følgende: SF-kandidater som har regional SFU-opbakning, så vi kan få valgt så mange SFU ere ind som muligt. Motivation: Vi mener, at det er vigtigt, at kandidaterne er valgt i regionerne og har opbakning der; det bliver slået fast med dette ÆF. Stillet af Anton Thorell Steinø (SFU-Aalborg) ÆF 4 Linje 66-67, teksten handler for at skubbe regeringen i den rigtige retning erstattes med kæmper for at trække regeringen til venstre Motivation: I SFU handler vi ikke for at skubbe, vi kæmper for at trække! - Desuden kan vi lige så godt skrive, hvad vi mener. SFU vil kæmpe for at trække regeringen til venstre. Stillet af: Carl Valentin, SFU Odense. Juliane Bonnemose Poulsen, SFU Odense. Ditte Pedersen, SFU Odense. Jesper Mark Hansen, SFU Odense. Nikolaj Kirchhübel Andersen, SFU Odense. Maja

4 Lyngbye, SFU Odense. Christian Vedel, SFU Nyborg. Mads Hintze Dinesen, SFU Nordfyn. Christine Pedersen, SFU Odense. Rasmus Skovdal, SFU Odense. Kevin List, SFU Odense. ÆF 5 Linje 69, tilføj en ny linje: SFU skal fortsat være et progressivt ungdomsparti, der godt tør sige lederne i mod, uanset politisk tilhørsforhold hvis der opstår uenigheder. Motivation: Vi skal også være markante, hvis en kommende regering handler mod SFU's ønsker. Vi skal turde fremgangen og derfor også kunne kritisere hvis behovet melder sig. Stillet af David Raffnsøe (SFU Vesterbro), Lauge Kiel (SFU Vesterbro), Johannes Skov Andersen (SFU Vesterbro) og Asker Bryld Staunæs (SFU Vesterbro)" ÆF 6 Linje 70, nyt afsnit indsættes: Mobiliserende protestkampagner SFU har fortsat en vigtig rolle at spille som dem, der også under en ny regering protesterer over de uretfærdigheder, vi oplever omkring os. Derfor skal vi stadig have fokus på at gennemføre mobiliserende protestkampagner både lokalt og national, der retter sig mod de specifikke problemer og klare fjender, som befinder sig uden for Christiansborg. Motivation: Med forslaget ønsker vi at præcisere, at der for SFU fortsat ligger en udfordring i at identificere og protestere mod modstandere af vores politiske projekt, og at dette bør medtænkes som et fokus for de kommende års kampagnearbejde. Der vil fortsat være uretfærdigheder både nationalt og lokalt, som vi skal udfordre og kæmpe imod; lige fra Saxo Bank og aktiespekulanter, til virksomheder, der sviner og venstreborgmestre, der skærer ned på kernevelfærden. Det nævnes kort i det nuværende afsnit om Bastioner og lokalafdelinger som politisk drivkraft, men kan godt præciseres yderligere, for at understrege, at det også er et national kampagnefokus. Stillere: Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Sofie Seidenfaden (SFU Nord-Vest), Christian Vedersø (SFU Nørrebro), Alexander Schwartz Thorvaldsen (SFU Silkeborg), Mina Bernardini (SFU Østerbro), Sofie Tolstrup (SFU Amagerbro), Sofie Steen Bagger (SFU Valby), Laila Lauridsen (SFU Århus Midt), Louise Broman (SFU Århus Midt), Saila Stausholm (SFU Vesterbro). Ida Nielsen Langendorf (SFU Nord-Vest), Mathias Koch Stræde (SFU Århus Midt) ÆF 7 I linje 71 indsættes et nyt afsnit med følgende ordlyd: En målrettet hvervningsindsats

5 Et led i udviklingen mod at øge vores kampagnekapacitet og stå stærkere i ungdommen er at sikre fortsat medlemsfremgang til SFU. Derfor skal vi det kommende år udvikle og gennemføre en hvervningsindsats, der kan bidrage til, at vi til stadighed kan begejstre og mobilisere ungdommen gennem en stærk politisk fortælling i kombination med et større fokus på uddannelse af hververe, særskilte materialer og annoncer samt hvervningsforløb på uddannelsessteder. Hvervningsindsatsen skal samtidig tænkes ind i vores løbende kampagnearbejde og sammentænkes med frivilligorganiseringen lokalt. Motivation: For at stå stærkere i ungdommen er det helt afgørende at flere melder sig ind og bliver en del af vores organisation. Vi ved, at SFU har et stort momentum og mange sympatisører særligt på uddannelsesstederne, som vi det næste år skal gøre en særlig indsats for at få med. Derfor bør vi det kommende år prioritere at udvikle en særskilt helårig strategi for vores hvervningsindsats, som leverer svar på, hvordan vi sikrer fortsat medlemsfremgang i SFU. Stillere: Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Laila Lauridsen (SFU Århus Midt), Sofie Seidenfaden (SFU Nord-Vest), Christian Vedersø (SFU Nørrebro), Alexander Schwartz Thorvaldsen (SFU Silkeborg), Maria Stein Knudsen (SFU Favrskov), Mina Bernardini (SFU Østerbro), Sofie Tolstrup (SFU Amagerbro), Nathalie Tobiesen Schmidt (SFU Amagerbro), Louise Broman (SFU Århus Midt), Ida Nielsen Langendorf (SFU Nord- Vest), Mathias Koch Stræde (SFU Århus Midt). ÆF 8 Linjerne slettes og erstattes af følgende ordlyd: Udvikler af projektet SFU skal være en aktiv del af udviklingen af det folkesocialistiske projekt. Vi skal bidrage til SF's udvikling gennem politikudvikling, der leverer svar på de udfordringer, samfundet står overfor i dag med fokus på, hvad der rører sig i ungdommen. Vi er den unge del af den folkesocialistiske bevægelse, og det er os, der kender de unge bedst - og det er os, der skal engagere og repræsentere ungdommen. Derfor skal vi oprette en ambitiøs researchenhed, der skal have fokus på vidensindsamling, der kan danne baggrund for og optimere vores politiske slagkraft. Enheden skal have fokus på unges forhold. Motivation: Det er vigtigt, at vi som SFU spiller ind på udviklingen i SF og påtager os det ansvar også at udvikle det folkesocialistiske projekt. Det kan og skal vi primært gøre ved at udvikle politik om og for de unge. Politikudvikling kommer ikke af sig selv, og vi har de seneste år ikke i tilfredsstillende grad udviklet decideret ny politik til gavn for unge. Det skal SFU også kunne! Derfor skal SFU det kommende år oprette en researchenhed, der skal fokusere på at indsamle viden, der netop kan kvalificere politikudviklingen i SFU. Stillere: Christian Vedersø Østergaard (SFU Nørrebro), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Sofie Seidenfaden (SFU Nord-Vest)

6 ÆF 9 Linje 76, der tilføjes efter afsnittet en ny tekst: Samtidig skal en bred skare af vores aktive medlemmer inddrages aktivt i politikudviklingen, så vores politik kobles naturligt til de kampagner vores aktive medlemmer fører for konkret forandring. Motivation: Vores medlemmer har deres daglige gang blandt unge mennesker, og ved en masse om, hvad der er vigtigt for unge rundt omkring i landet, hvorfor de er en oplagt kilde til idéudvikling, når vi skal udvikle vores politik. Derfor vil vi gerne understrege, at vores medlemmer selvfølgelig også inddrages i politikudviklingen. Samtidig er det vigtigt, at de medlemmer, der skal ud og lave kampagner for konkret forandring i deres lokalsamfund eller på nationalt plan, bliver inddraget i udviklingen af politik for at skabe sammenhæng mellem vores politik og vores kampagneførsel. Stillet af: Nathalie Tobiesen Schmidt (Nord-Vest), Simon Ørbæk (Nord-vest), Emilie Dahler (Nørrebro), Louise Broman (Aarhus Midt) Tilføjes umiddelbart efter ÆF 8, hvis begge vedtages. ÆF 10 Linje 78-84, afsnittet slettes og efter linje 101 tilføjes følgende afsnit: Kampagner der rykker folkestemningen Vores ambition er at være en stærk national kampagneorganisation der opnår sejre ved at rykke i fælles retning. Derfor er det vigtigt, at alle SFU'ere er en del af vores kampagner, som derfor skal være strukturerede og gennemtænkte. Det er derfor de længerevarende kampagner, den kommende landsledelse primært skal benytte sig af, og de såkaldte lynkampagner skal benyttes i mindre grad og kun der, hvor det er absolut nødvendigt. Kampagnerne skal bredes hurtigt ud i organisationen, så alle aktive hurtigt medlemmer engageres, og vores profil skal være ung og have kant. Motivation: Vi kunne ikke være mere enig i det efterfølgende afsnit. SFU har brug for en mere sammenknyttet strukturering. Problemet er, at udanset hvor veludviklet vores lynkampagner bliver, kan de på intet tidspunkt understøtte denne ""sammneknyttethed"", som vi mener er essentiel for SFU's fremtidige udvikling. Lynkampagner vil altid blive dikteret oppefra og ned. Hvis kampagnerne skal starte nedfra og op, kræver det et langt mere omfattende arbejde, både hvad angår tid og penge, og lynkampagnen bliver derfor til en reel kampagne. Lynkampagner skal vi bruge i de situationer, hvor en reel kampagne ikke er mulig, men vi skal ikke bygge vores fremtidige kampagner på dette koncept. Fx kunne de mere omfattende kampagner omhandle klimatopmøderne eller DKs formandsskab af EU." Stillet af Theis Bedsted (SFU-Odder) Bastian Donnerborg (SFU-Odder)

7 ÆF 11 Linje fra samt alternative måder slettes og erstattes med følgende: Alle tillidsvalgte i SFU (kontaktpersoner, lokale kasserere, byrødder, landsledelsen mv.) skal derfor samles i løbet af året i et organisationsråd for at erfaringsudveksle, dygtiggøre sig i deres SFU-arbejde og diskutere kampagner og udvikling af organisationen. Motivation: SFU er gennem de seneste år blevet en stor organisation med mange medlemmer, mange stærke afdelinger og bastioner. En organisation med vokseværk både i ambitioner for kampagnevirksomhed og i de lokale led kræver imidlertid også en øget sammenbinding mellem de lokale led og den nationale organisation. I det seneste år har vi haft rigtig gode erfaringer med bastionsnetværket som har mødtes og erfaringsudvekslet og udviklet deres afdelinger og dermed også SFU generelt, denne øgede sammenbinding vil vi gerne styrke og udbrede gennem oprettelsen af et nyt organ et organisationsråd. Dette organ skal ikke være politikudviklende eller have nogen plads i demokratiet, men blot være et rådgivende og skolende organ. Stillere: Sofie Seidenfaden (SFU Nord-Vest), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Mina Bernardini (SFU Østerbro), Christian Vedersø Østergaard (SFU Nørrebro), Sofie Tolstrup (SFU Amagerbro), Laila Lauridsen (SFU Århus Midt), Louise Broman (SFU Århus Midt), Andreas Holck Høegh Petersen (SFU Helsingør) ÆF 12 Linje 93, tilføjes: For at opnå dette skal landsledelsen igangsætte et formelt samarbejde med bastioner og aktive afdelinger i yderområderne langt fra København, som skal have til opgave at finde ud af hvordan disse kan komme til at føle mere ejerskab over den nationale organisation, SFU. SFU s afdelinger er autonome, men i et fællesskab, og det er vigtigt, at alle har lige stor gavn af det fællesskab. Motivation: Der skal virkelig gøres noget - Det er ikke nok med hensigtserklæringer. Stillet af Anton Thorell Steinø (SFU-Aalborg) ÆF 13 Linje 107: efter "nu" indsættes:, samt de mere grundlæggende, der skal løses på længere sigt. Motivation: I SFU vil vi et andet samfund. Stillet af Anton Thorell Steinø (SFU-Aalborg)

8 ÆF 14 I linje 115 indsættes nyt afsnit: Det skal være nemt at blive en del af kampen for forandring i Danmark. Derfor skal vi også forbedre vores frivilligkultur og organisering, så det er let at være med og let at få ansvar; hos os skal det være muligt at komme direkte ind fra gaden og straks blive en del af projektet. Vi skal derfor arbejde for, at hele vores organisation geares til at kunne modtage og engagere nye frivillige, og medtænke dette i skolingssektoren samt i nationale og lokale kampagner. Stillere: Sofie Tolstrup (SFU Amagerbro), Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Sofie Seidenfaden (SFU Nord-Vest), Christian Vedersø Østergaard (SFU Nørrebro), Mina Bernardini (SFU Østerbro), Laila Lauridsen (SFU Århus Midt), Louise Broman (SFU Randers), Alexander Schwartz Thorvaldsen (SFU Silkeborg), Maria Stein Knudsen (SFU Favrskov), Nathalie Tobiesen Schmidt (SFU Amagerbro), Nina Werge (SFU Amagerbro), Mathias Koch Stræde (SFU Århus Midt). ÆF 15 Linje 131, Efter erfaringsudveksling, indsættes større aktioner. Bortfalder hvis ÆF 17 vedtages. Motivation: Det ville være rigtig fedt, hvis vi i højere grad anvendte vores træf til at lave nogle store aktioner. Med så mange mennesker samlet er der masser af potentiale for at vække opsigt, hvilket ville være ærgerligt ikke at udnytte. Stillet af: Carl Valentin, SFU Odense. Juliane Bonnemose Poulsen, SFU Odense. Ditte Pedersen, SFU Odense. Jesper Mark Hansen, SFU Odense. Nikolaj Kirchhؼbel Andersen, SFU Odense. Maja Lyngbye, SFU Odense. Christian Vedel, SFU Nyborg. Mads Hintze Dinesen, SFU Nordfyn. Christine Pedersen, SFU Odense. Rasmus Skovdal, SFU Odense. Kevin List, SFU Odense." ÆF 16 Linjerne slettes og erstattes med: Nationale uddannelsessatsninger De nationale træf skal fortsat være kernen i SFU s medlemsuddannelse. Målet må altid være at give deltagerne gejst og redskaber til efterfølgende at gå foran i SFU s og bevægelsens arbejde lokalt og nationalt. Når vi samler SFU'ere fra hele landet, skal energien bruges på politisk og ideologisk skoling koblet til vores organisatoriske satsninger og strategiske mål, samt skoling i hvordan vi gør disse mål til virkelighed. Det kræver, at vi arbejder målrettet med uddannelse i kampagneførsel, aktivisme, hvervning, SFU s politik og ideologi, politikudvikling samt kommunikation. Vores træf skal fænge førstegangsdeltageren og give den kriblende fornemmelse af at være SFU'er og yde et konkret bidrag til at forandre noget. Derfor skal det være et mål for vores træf, at førstegangsdeltagere aldrig må gå hjem uden at have haft fingrene nede i konkret forandringsarbejde. Samtidig skal vores træf være udbytterige og attraktive for medlemmer, der har

9 været aktive i SFU længe, således at også flergangsdeltagerne bliver udfordret og bevarer lysten til at yde en indsats for organisationen. Vores aktivister skal uddannes i konkret kampagnearbejde, som rykker lokalt når de tager hjem til deres afdeling. Vi skal derfor fremover i højere grad arbejde med arbejdsmoduler, workshoporienteret og bl.a. have vores lokale kampagner som fokus. Det kræver, at vi for alvor udvikler vores redskabsgivende oplæg, så vi sikrer at alle aktivister i SFU bliver udfordret på deres niveau og er klædt på til at lave den forandring som ikke skabes på Christiansborg. Den politiske skoling skal fortsat være en prioritet for vores træf, men den skal i højere grad skal kobles til det konkrete arbejde. Motivation: De seneste år har vores træf mere eller mindre haft samme form. Vi tror der er behov for at vi for alvor tænker på hvordan vi udnytter det at så mange SFU er er samlet et sted på samme tid og stille os det centrale spørgsmål: Hvad skal vi reelt have med hjem fra et træf af nye redskaber? Med lokale og samfundsforandrende kampagner som SFU s højeste prioritet er der mere end før behov for skoling i hvordan vi ændrer vores hverdag og hvad vi gerne vil ændre den til. Derfor skal vi lave træf hvor medlemmerne ikke bare tilegner sig viden om politik, men også lærer at udvikle politik og at føre kampagne for den politik. F.eks. kunne man forestille sig at vi på næste træf arbejder med temaet Ungdommens problemer. Her kunne man med fordel både arbejde politisk med SF s ungeudspil og holde redskabsgivende workshops og arbejdsmoduler om kampagnearbejde der, presser på for praktikpladser lokalt, forbedrer boligforholdene for unge under 30 og forbedrer den offentlige transport. Stillere: Mina Bernardini (SFU Østerbro), Emilie Dahler-Eriksen (SFU Nørrebro), Kristian Rasmussen (SFU Indre By), Sofie Seidenfaden (SFU Nord-Vest), Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Signe Rieland (SFU Amagerbro), Yasmin Davali (SFU Amagerbro), Nathalie Tobiesen (SFU Amagerbro), Thomas Korsgaard (Skive), Ida Nielsen Langendorf (Nord-Vest), Louise Broman (SFU Aarhus Midt), Laila Lauridsen (SFU Århus) ÆF 17 Linje 148, der tilføjes et nyt afsnit med følgende ordlyd: Ideologisk uddannelse SFU kæmper for radikale ændringer af samfundet, vi vil afskaffe kapitalismen og indføre et socialistisk samfund. Dette skal vi indtænke i både de nationale træf og i den lokale uddannelse af medlemmer. Dette skal ske både som ren ideologisk debat og skoling, og som perspektiv på alt hvad vi laver af konkrete udspil og kampagner. Vi skal hele tiden være er opmærksomme på hvordan de enkelte tiltag er skridt på vejen til den verden vi ønsker os. Motivation: SFU er et revolutionært parti, dette skal ikke kun være flotte ord i vores principprogram, men noget vi praktiserer i vores hverdag. Alle vores kampagner, også de lynhurtige, skal være en del af vores længeresigtede arbejde. Stillet af SFU Nørrebro, Christian Hindsholm (Nørresundby), Christian Winther (Aalborg), Sophie Worrall (Aalborg), Troels Danielsen (Hjørring), Malte Lukas Flint (Hjørring)

10 ÆF 18 Linje , dvs. hele afsnittet Dygtige ledere, erstattes af følgende: Dygtige ledere At vi har veluddannede ledere på alle led i vores organisation er en grundlæggende forudsætning for at vi kan rykke som kampagneorganisation. Derfor skal vores lederskoling opprioriteres og udvikles så alle ledere i SFU lige fra den lokale kasserer til Landsformanden bliver kontinuerligt udfordret og udvikler deres kompetencer får vidensmæssig ballast om organisering og ledelse samt får rum og rammer til at idé- og erfaringsudveksle med hinanden. SFU s lederskoling består i øjeblikket et væld af platforme der er knopskudt efterhånden som forskellige behov er opstået. Derfor skal Lokale Ledere, Udvidet Leder-uddannelsen, Bastionsnetværket, regionssekretærskolingen, bestyrelsesskoling samt skoling af ledelsen og sekretariatet sammentænkes i en samlet strategi for vores lederskoling. Denne strategi skal give en fælles retning og mål og udspecificere hvilke kompetencer vi overordnet mener, er de vigtigste at vores ledere har. Motivation: Vores ledere, de lokale såvel som de nationale, er alfa-omega for SFU. Vi kan tydeligt se at det skaber resultater at lederne har såvel vidensmæssig som erfaringsmæssig ballast. Derfor skal vi opprioritere vores lederskoling og formulere en mere målrettet strategi for hvordan vi udvikler den. Stillet af Kristian Rasmussen (Indre By), Louise Broman (Aarhus Midt), Nicolaj Åbroe (Nord-Vest), Ida Nielsen Langendorf (SFU Nord-Vest ), Peter Stougaard Kroman (Amagerbro), Signe Rieland (Amagerbro), Thomas Korsgaard (Skive), Laila Lauridsen (Århus Midt) ÆF 19 Linje 154, tilføjes følgende tekst: Mange SFU-afdelinger og bastioner står over for de samme udfordringer og kan lære meget af hinanden. Derfor skal vi arbejde på at skabe kontakt på tværs af landet således at afdelinger eller bastioner som har udfordringer til fælles eller kan lære hinanden noget, får mulighed for erfaringsudveksling og at sende bestyrelsesmedlemmer på studietur til andre afdelinger for at opleve møder eller aktiviteter. Motivation: Det er utrolig lærerigt at opleve, hvordan andre SFU ere arbejder og holder møder, at opleve andre måder at organisere en afdeling på eller opleve hvordan ord bliver til handling i en anden by er ofte mere effektfuldt og lærerigt end blot at snakke om det. Derfor synes vi det er noget som SFU skal arbejde på bliver muligt for flere end de der i dag er så privilegerede at bo mellem to afdelinger eller få lov at komme ud og holde oplæg, som afdeling har man ikke nødvendigvis kendskab til hvilke andre afdelinger det vil være fornuftigt at erfaringsudveksle med og derfor skal dette være et nationalt fokus, selvom studieturene sagtens kan være til naboafdelingen. Stillet af Laila Lauridsen (SFU-Århus Midt), Gitte Velling (SFU-Århus Nord), Amalie Lund (SFU Indre by), Kirstine Pedersen (SFU-Århus Midt), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro).

11 Tilføjes umiddelbart efter ÆF 19, hvis begge vedtages. ÆF 20 Nyt afsnit efter linje 158: Faglig gruppe under Landsledelsen: Landsledelsen skal det kommende år nedsætte en gruppe, der har ansvar for at arbejde med og udvikle det faglige arbejde. Gruppen skal koordinere det faglige arbejde med bastionerne, ideudvikle og være opsøgende omkring fagbevægelsens arbejde for at spille op af dette. Motivation: For at forbedre vores faglige arbejde, er det nødvendigt, at arbejdet prioriteres gennem en gruppe under Landsledelsen. En ledende gruppe under Landsledelsen, der kan gå foran i forhold til det faglige arbejde, kan sikre kontinuerligt fokus på det faglige arbejde og en fortsat udvikling af dette. Stillet af Ida Nielsen Langendorf (Nord-Vest), Simon Ørbæk (Nord-Vest), Maria Alina Wedø (Amagerbro), Gry Møger Poulsen (Frederiksberg), Sofie Seidenfaden (Nord-Vest), Yasmin Davali (Amagerbro), Laila Lauridsen (Århus Midt) ÆF 21 Linje 159, tilføjes nyt punkt: Udbredelse i organisationen: Arbejdet med at få flere faglige medlemmer og øge mangfoldigheden i vores medlemssammensætning skal bredes ud i hele organisationen. Vi skal aktivt prioritere at besøge tekniske skoler og velfærdsuddannelser, når vi laver kampagner på samme måde som man besøger gymnasier. Motivation: Hvis vi for alvor mener, at vi ønsker en bredere sammensætning af medlemmer, skal afdelingerne og regioner aktivt tage del i og uddannes i hvervningsprocessen. I dag er SFU i højere grad kontinuerligt tilstede på gymnasierne. Men vi glemmer alt for tit de andre uddannelsesinstitutioner i vores kampagnearbejde. Det er derfor en målsætning, at hele organisationen påtager ansvaret i at hverve flere medlemmer forskellige medlemmer og at det bliver en naturlig del af det at lave SFU-arbejde. Stillere: Mina Bernardini (SFU Østerbro), Simon Ørbæk (SFU Nordvest), Kevin List (SFU Odense), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Louise Broman (SFU Århus Midt), Christian Vedersø Østergaard (SFU Nørrebro), Alexander Schwartz Thorvaldsen (SFU Silkeborg), Sofie Seidenfaden (SFU Nord-Vest), Laila Lauridsen (SFU Århus Midt), Nina Werge (SFU Amagerbro), Sofie Steen Bagger (SFU Valby), Maria Stein Knudsen (SFU Favrskov), Andreas Holck Høeg-Petersen (SFU Helsingør) ÆF 22 Linje , slettes og erstattes af følgende:

12 Opbygning af et nationalt netværk for faglige medlemmer og lokale ledere for det faglige arbejde: De af vores medlemmer der går forrest i udførelsen af vores faglige arbejde skal mødes i et nationalt netværk. Dette netværk skal give dem mulighed for at idé- og erfaringsudveksle, dygtiggøre sig og udvikle vores faglige arbejde. Motivation: Det nuværende afsnit om faglige udvalg i bastionerne placerer en stor del af ansvaret for vores faglige arbejde på vores faglige medlemmer. Det er en kendsgerning, at vi på nuværende tidspunkt ikke har en stor nok andel af faglige medlemmer til, at disse ville kunne løfte indsatsen selv. Dette forslag lægger i stedet op til, at vores nuværende ledere i afdelingerne i højere grad også går foran på det faglige område, således at det ikke kun bliver en opgave for vores faglige medlemmer. Samtidig giver forslaget mulighed for, at vi kan erfaringsudveksle mellem bastionerne og uddanne vores aktive omkring det faglige arbejde for at sikre en fortsat udvikling af det faglige arbejde. Stillet af: Ida Nielsen Langendorf (Nord-Vest), Nicolaj Åbroe (Nord-Vest), Kristian Rasmussen (Indre By), Simon Ørbæk (Nord-Vest), Maria Alina (Amagerbro), Gry Møger Poulsen (Frederiksberg), Sofie Seidenfaden (Nord-Vest), Kevin List (Odense), Rasmus Friis (Nord-Vest), Allan Thomsen (Vanløse), Laila Lauridsen (Århus Midt) ÆF 23a Linje slettes og erstattes af følgende ordlyd: Indsats for unge ufaglærte: Unge ufaglærte og fritidsjobbere er en meget udsat gruppe på arbejdsmarkedet, og samtidig meget dårligt organiseret. Derfor skal SFU, som en del af vores indsats for at styrke unges rettigheder på arbejdsmarkedet, for at styrke fagbevægelsen og for at nå ud til en bredere skare af medlemmer, indtænke unge fritidsjobbere i vores arbejde i løbet af året. Dette kan f.eks. ske gennem et styrket samarbejde med fagbevægelsen om unges rettigheder på arbejdsmarkedet, og ved at SFU deltager aktivt i LO s jobpatrulje. Bortfalder, hvis ÆF 24 vedtages. Motivation: Intentionen med de faglige netværk på landets gymnasier er fin, men giver ikke flere faglige medlemmer. Unge fritidsjobbere er en meget udsat gruppe på arbejdsmarkedet, og den gruppe som får aller flest arbejdsskader. Derfor vil vi gerne gøre en indsats for denne gruppe, men med disse faglige netværk rammer vi kun en snæver gruppe af unge. Vi vil gerne ramme bredere, hvilket man gør med fx jobpatruljen. Samtidig er det en meget omfattende prioritering at skole i at oprette faglige netværk. Fagbevægelsen har ikke nogle uddannelser i at oprette dem, og udviklingen af denne skoling til vores medlemmer, skal derfor ske helt fra bunden og vil være ressourcekrævende. Dette forslag betyder dog ikke, at man ikke kan forsøge sig med faglige netværk, hvor der er lyst og ressourcer til det, men blot, at man i stedet prioriterer at udvikle samarbejdet samarbejde med fagbevægelsen omkring unge og indskriver, at det er en prioritet at SFU deltager i jobpatruljen. Stillet af: Ida Nielsen Langendorf (Nord-Vest), Kristian Rasmussen (Indre By), Simon Ørbæk (Nord-Vest), Nicolaj Åbroe (Nord-Vest), Emilie Dahler (Nørrebro), Peter Kroman (Amagerbro),

13 Rasmus Friis (Nord-Vest), Nathalie Tobiesen Schmidt (Nord-Vest), Signe Rieland (Amagerbro), Yasmin Davali (Amagerbro), Amalie Bonde (Odense), Kevin List (Odense) ÆF 23b Linje , Afsnittet Skoling i oprettelse af Faglige Netværk, slettes Bortfalder, hvis ÆF 24 vedtages. Motivation: Afsnittet handler om hvordan vi får flere faglige medlemmer og det synes vi må være hovedprioriteten for vores faglige satsning og hovedfokusset for det kommende års faglige arbejde. Det betyder ikke at vi ikke kan arbejde videre med de faglige netværk, men før vi gør det til en national strategi synes vi, at vi skal have afprøvet det ordentlig først og fundet ud af hvordan det virker, vi har svært ved at skole i ting vi ikke har prøvet. Stillet af Laila Lauridsen (SFU-Århus Midt), Katrine Kaspersen (SFU-Århus Midt), Christopher Ilfeldt (SFU-Århus Vest), Benjamin Bilde (SFU-Århus Nord), Amalie Lund (SFU Indre by), Frederik Cornelius Østergaard (SFU-Århus Syd), Kirstine Pedersen (SFU-Århus Midt) ÆF 24 Linje , dvs. hele afsnittet "Flere faglige Medlemmer", slettes og erstattes af følgende: FLERE AKTIVE MEDLEMMER SFU har de sidste par år redet på en bølge af indmeldelser. Det kan skyldes Villy-effekten og det kan skyldes andet, men faktum er, at det er en meget lille del af dem, der er blevet aktive, og hvis indmeldelserne stopper, så kan vi meget vel ende med ikke at have fået noget ud af dem. For at fastholde medlemmerne skal vi det næste år og frem satse på følgende 4 konkrete tiltag: Faglig indsats: Vi skal fortsætte de sidste par års indsats på at fastholde de faglige medlemmer, men med et mindre fokus på netop dette. Vi skal oprette faglige udvalg i de stærkeste bastioner, som primært skal arbejde med arbejdsmarkedspolitik, således at dette opprioriteres og med at være drivkraft i oprettelsen af Faglige Netværk på landets ungdomsuddannelser. Lansdækkende aktiv-indsats: Der skal i begyndelsen af det nye SFU-år afholdes et træf med fokus på at aktivere passive medlemmer; der skal være flere skolingsspor med dette fokus. Derefter skal vi fokusere på at få de nu skolede folk hjem til deres afdelinger OG ud i landet ud i det store SFUland for at bruge disse egenskaber til at aktivere afdelinger og medlemmer samt til at skole andre medlemmer ude i afdelingerne. Derudover skal der også fra landsplan holdes fokus på, at få aktiveret så mange passive medlemmer som muligt. Web-Upgrade: SFU skal investere massivt i en bedre internet-kommunikation. Lokale skal skoles i hvordan man kommunikerer bedst på nettet, der skal oprettes en handlingsplan for, hvad man som SFU er skal gøre på facebook og lignende sider for at vores politik og arrangementer bliver opreklameret bedst muligt, og så skal hjemmesider opgraderes fra landsplan til lokale afdelinger, hvor det giver god mening.

14 Vedtages dette bortfalder ÆF 23a og 23b. Motivation: Efter vores mening, så må vi ændre fokus internt i SFU, hvis vi vil holde liv i vores optur og bruge den til noget - Hvad skal man med 4000 medlemmer, hvis de ikke laver noget? Stillet af Anton Thorell Steinø (SFU-Aalborg) ÆF 25 Linje fra Kontakten til disse slettes og erstattes med følgende: Kontakten til disse samarbejdspartnere skal styrkes med en fælles konference på dansk jord, der skal kickstarte videre forbindelser med fokus på erfaringsudveksling. Vi skal arbejde for at inddrage unge parlamentarikere fra moderpartierne i dette samarbejde. Motivation: Vi skal være meget fokuserede i vores internationale prioriteringer, men vi skal også være ambitiøse på dette punkt. SFU har de seneste år fået meget ud af vores internationale erfaringssamarbejder. Derfor skal vi arbejde aktivt for at optimere disse samarbejder Stillere: Sofie Seidenfaden (SFU Nord-Vest), Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Peter Kroman (SFU Amagerbro), Pelle Dam (SFU Østerbro). ÆF 26 Forslagets formål er at afskaffe bastionerne som satsning og i stedet prioritere vores regioner. Derfor foretages følgende ændringer: : I linje 92 slettes bastionsnetværks- og erstattes af intromøder. : Overskriften i linje 102 ændres til Regioner og lokalafdelinger som politisk drivkraft. : Linje slettes og erstattes af følgende ordlyd: Vores organisatoriske satsning er at videreudvikle vores regionsnetværk. SFU's regioner skal være stærke fællesskabsorienterede grupperinger der mobiliserer SFU's ungdom. Regionerne skal samarbejde internt ved de fælles nationale kampagner og viderebringe kampagneerfaringer på tværs af regionerne. : I linje 161 ændres ordet bastionerne til regionerne. : I linje 168 og 170 ændres stærkeste bastioner til vores regioner. Ordet bastioner konsekvensrettes til regioner i alle vedtagne ændringsforslag, hvor ordet måtte optræde, såfremt dette ÆF vedtages. Motivation: Vi skal ikke bruge militærretorik og promovere visse afdelinger højere end andre. Regionerne er stærke og åbne fællesskaber som SFU hellere skal satse på end ved at bygge militære forsvarsværker der er ekskluderende. Stillet af David Raffnsøe (SFU Vesterbro), Lauge Kiel (SFU Vesterbro), Johannes Skov Andersen (SFU Vesterbro) og Asker Bryld Staunæs (SFU Vesterbro).

15 Ukontroversielle forslag til indarbejdelse Disse forslag stemmes der samlet om, da det vurderes, at de ikke vil give anledning til uenighed. Ønskes et eller flere af disse forslag til realbehandling, dvs. debat og enkeltafstemning, skal dirigentbordet gøres opmærksom herpå inden behandlingen af ændringsforslagene til papiret påbegyndes i landsmødesalen. UK 1 Linje 4: Erstatte " " med Motivation: SFU-året går fra Stillere: Carl Valentin, SFU Odense. Juliane Bonnemose Poulsen, SFU Odense. Ditte Pedersen, SFU Odense. Jesper Mark Hansen, SFU Odense. Nikolaj Kirchhؼbel Andersen, SFU Odense. Maja Lyngbye, SFU Odense. Christian Vedel, SFU Nyborg. Mads Hintze Dinesen, SFU Nordfyn. Christine Pedersen, SFU Odense. Rasmus Skovdal, SFU Odense. Kevin List, SFU Odense. UK 2 Linje 31, Erstatte Perspektiv- og handlingsprogrammet med Perspektiv- og Handlingsprogrammet. Stillet af Emil Åbroe Møller (SFU-Tønder) UK 3 Linje fra Valget kommer slettes og erstattes af følgende: Valget kommer, og det skal være højeste prioritet for alle afdelinger, hurtigst muligt at være klar til at føre en historisk stærk valgkamp. Motivation: Den oprindelige formulering var utilstrækkelig, taget i betragtning af at de fleste afdelinger allerede er i gang med forberedelserne. Derudover er det vigtigt at understrege, at det skal ske hurtigst muligt, hvilket ikke fremgår af den nuværende formulering. Stillere: Carl Valentin, SFU Odense. Juliane Bonnemose Poulsen, SFU Odense. Ditte Pedersen, SFU Odense. Jesper Mark Hansen, SFU Odense. Nikolaj Kirchhbel Andersen, SFU Odense. Christian Vedel, SFU Nyborg. Mads Hintze Dinesen, SFU Nordfyn. Christine Pedersen, SFU Odense. Kevin List, SFU Odense. UK 4 Linjerne 46-48, fra 'Hvad de borgerlige' til 'gode argumenter.' slettes og erstattes af følgende; Vi skal vise at selvom de borgerliges pengekasse bliver fyldt op af kapitalisterne, har de ikke vores kampgejst. Vi vil besejre blå blok på gode argumenter, sammenhold og viljestyrke.

16 Motivation: Vi skal ikke påstå, at vores gode argumenter og vedholdenhed er lige så godt som de borgerliges pengetank. Argumenterne og vedholdenheden er meget bedre. Stillet af Lauge Kiel (SFU Vesterbro), Johannes Skov Andersen (SFU Vesterbro), Asker Bryld Staunæs (SFU Vesterbro) og David Raffnsøe (SFU Vesterbro) UK 5 Sidst i linje 50 tilføjes følgende:, og det skal være med SF Ungdom i spidsen. Motivation: Vi skal gøre en stor indsats. Stillet af Anton Thorell Steinø (SFU-Aalborg) UK 6 Linje 52, Underoverskriften ændres til: ET SAMLET SFU FOR FORANDRING Motivation: Fremad mod er en kringlet formulering. Stillet af: Carl Valentin, SFU Odense. Juliane Bonnemose Poulsen, SFU Odense. Ditte Pedersen, SFU Odense. Jesper Mark Hansen, SFU Odense. Nikolaj Kirchhübel Andersen, SFU Odense. Maja Lyngbye, SFU Odense. Christian Vedel, SFU Nyborg. Mads Hintze Dinesen, SFU Nordfyn. Christine Pedersen, SFU Odense. Rasmus Skovdal, SFU Odense. Kevin List, SFU Odense." UK 7 I linje 53 ændres ordene lave om på til ændre. Motivation: Det lyder mere visionært at ville ændre verden end at ville lave om på den. Stillet af Carl Valentin, SFU Odense UK 8 Linjerne fra Vi skal understøtte slettes og erstattes med: Vi skal understøtte SF s regeringsprojekt, ved som samlet organisation at tage sagen i egen hånd, og tage ansvar for at få fokus på oversete vigtige problemer i Danmark. Vi skal være dem, der har benene på jorden, lytter og får befolkningen og særligt de unge med, når vigtige problemer bliver overset. Vi skal skabe forandring ved at lægge pres på magthavere og politikere og føre kampagner for at få flere med og sikre fokus på de politikområder der betyder noget for almindelige menneskers hverdag.

17 Motivation: Vi vil ikke bare sætte aktuelle problemer på dagsordenen og skabe fokus på uretfærdigheder, som der står i den oprindelige tekst, men sætte fokus på de problemer, der har stor betydning for mange mennesker. Samtidig vil vi gerne gøre det mere klart, hvordan vi vil sætte fokus på problemerne, nemlig gennem dialog med befolkningen, de unge og magthaverne og ved at føre kampagner, der får mange mennesker med. Desuden synes vi den oprindelige formulering er knudret, så selvom den ligger en fin linje for vores nationale kampagnearbejde, vil vi gerne ændre den, for, at gøre det mere tydeligt, hvordan vores vi benytter en forandringsorienteret arbejdsmetode i vores nationale kampagnearbejde. Stillet af: Amalie Bonde (Odense), Kristian Rasmussen (Indre By), Emilie Dahler (Nørrebro), Simon Ørbæk (Nord-Vest), Ida Nielsen Langendorf (Nord-Vest) og Nicolaj Åbroe (Nord-Vest) UK 9 Linje 67, der tilføjes efter kan rykke Danmark : Yderligere skal vi selv komme med konkrete bud og langsigtede løsninger på både politiske udfordringer og strukturelle problemer. Motivation: For at blive taget seriøst, så må vi ikke bare komme med bud på, hvad der er galt, men vi bør også komme med forslag til, hvordan det skal gøres bedre. Stillet af Anton Thorell Steinø (SFU-Aalborg) UK 10 Linje 69: erstat ordet politikerne med både politikere og befolkning. Motivation: Både ledere og folk bør aktiveres i kampen for et bedre samfund. Stillet af Anton Thorell Steinø (SFU-Aalborg) UK 11 I linje 76 tilføjes efter og andre interessenter en ny sætningen med følgende ordlyd:, ligesom vi også selv skal promovere vores holdninger i befolkningen. Bortfalder hvis ÆF 8 vedtages. Motivation: Både ledere og folk bør aktiveres i kampen for et bedre samfund. Stillet af Anton Thorell Steinø (SFU-Aalborg) UK 12

18 Linjerne 78-84, afsnittet Lynkampagner, der rykker folkestemningen rykkes op til linje 70. Motivation: Det virker bedre, hvis samtlige kampagneinitiativer fremlægges efter hinanden i stedet for at afsnittet om lynkampagner først præsenteret efter afsnittet udvikler af projektet. Stillere: Mina Bernardini (SFU Østerbro), Sofie Tolstrup (SFU Amagerbro), Laila Lauridsen (SFU Århus Midt), UK 13 Linje 83, erstatte teksten alle aktive medlemmer med formuleringen så mange medlemmer som muligt Motivation: Det er altid godt at engagere så mange som muligt. Stillet af: Carl Valentin, SFU Odense. Juliane Bonnemose Poulsen, SFU Odense. Ditte Pedersen, SFU Odense. Jesper Mark Hansen, SFU Odense. Nikolaj Kirchhøbel Andersen, SFU Odense. Maja Lyngbye, SFU Odense. Christian Vedel, SFU Nyborg. Mads Hintze Dinesen, SFU Nordfyn. Christine Pedersen, SFU Odense. Rasmus Skovdal, SFU Odense. Kevin List, SFU Odense. UK 14 Linje 84, Der tilføjes ny sætning: Alle lokalafdelinger skal inviteres til at deltage i lynkampagnerne, så vi når længere ud. Motivation: Meget taler for at lynkampagnerne bredes længere ud i SFU-land. At kunne det, gør f.eks. at afdelinger med mindre aktivitet, har mulighed for at agere på en vigtig sag, som får opmærksomhed. Sådan som det f.eks. var tilfældet ved Folketingets åbning, hvor vi blev introduceret for begrebet cafépenge. Det vil netop, som nævnt i papiret, kræve en udvikling af lynkampagnernes koncept, men herunder mener vi altså skal høre, at vi, samtidig med at komme endnu hurtigere ud, også skal komme endnu bredere ud. Stillet af Benjamin Bilde Boelsmand (Århus), Melina Andersen (Frederikshavn), Clara Karnøe Knudsen (Frederikshavn), Lærke Thrysøe Nielsen (Frederikshavn), Amalie Eltzholtz (Aalborg), Sofie Lystrøm (Aalborg), Lærke Grønbeck Bing (Hjørring), Asta Christensen (Hjørring), Malte Lukas Flint (Hjørring), Christian Hindsholm (Nørresundby), Sophie Worrall (Aalborg), Christian Winther (Aalborg) UK 15 Linje 147, Der tilføjes en sætning: Helt konkret, så skal der indføres et katalog over tilgængelige oplæg. Stillet af Anton Thorell Steinø (SFU-Aalborg)

19 UK 16 Linje 155: Efter ordet politisk tilføjes følgende ordlyd: Vi skal være dem, som er stærke fortalere og aktive forkæmpere for at skabe respekt om håndværksfagene, der får Danmark til at hænge sammen i dag og også vil det i fremtiden. Motivation: Et væsentligt element i vores faglige arbejde det kommende år skal være at sætte respekt om håndværksfagene på dagsordenen. Fordi disse fag er altafgørende for, at Danmark som samfund fungerer og respekten blandt unge især er i bund. SFU skal gå forrest med dette budskab i ungdommen og forhåbentlig også ad den vej få flere medlemmer med erhvervsfaglig baggrund. Stillere: Simon Ørbæk (SFU Nord-Vest), Sofie Seidenfaden (SFU Nørrebro), Gry Möger Poulsen (SFU Frederiksberg), Andreas Holck Høeg-Petersen (SFU Helsingør), Maria Alina Wedø (SFU Amagerbro), Laila Lauridsen (SFU Århus Midt), Christian Vedersø Østergaard (SFU Nørrebro), Louise Broman (SFU Randers), Alexander Schwartz Thorvaldsen (SFU Silkeborg), UK 17 Linje , erstat teksten Derfor er vores indsats stadig vigtig. med følgende: Derfor er vores indsats for at få en bredere medlemsskare, herunder flere faglige, stadig vigtig. Motivation: Tiltagene for at få flere faglige er rigtig gode, men det er også vigtigt at pointere, at SFU generelt skal have en bredere medlemsskare. Stillet af: Carl Valentin, SFU Odense. Juliane Bonnemose Poulsen, SFU Odense. Ditte Pedersen, SFU Odense. Jesper Mark Hansen, SFU Odense. Nikolaj Kirchhؼbel Andersen, SFU Odense. Maja Lyngbye, SFU Odense. Christian Vedel, SFU Nyborg. Mads Hintze Dinesen, SFU Nordfyn. Christine Pedersen, SFU Odense. Rasmus Skovdal, SFU Odense. Kevin List, SFU Odense." UK 18 Linje Til at underbygge dette (...) organizing slettes, og efter linje 154 tilføjes: Derudover skal det være en prioritet at sekretariatet uddannes til at løfte deres arbejdsopgaver. Især skal de ansatte dygtiggøres inden for organizing og ledelse, f. eks. gennem fagbevægelsens organizeruddannelse. Motivation: Organizing handler om mere og andet end at hverve faglige medlemmer. Derfor giver det mere mening at have det med i ledelsesskolingsafsnittet. Sekretariatet er et organ i SFU der er i kontakt med rigtig mange SFU'ere, og en af de ansattes primære opgaver er at coache lokale ledere til at kunne organisere og lede. Derfor skal det prioriteres at de uddannes og får nogle solide basiskompetencer på især dette felt. Stillet af Nina Werge (Amagerbro) og Pelle Dam (Østerbro)

20 UK 19 Linje 165 ændres til: Et større fokus på arbejdsmarkeds- og erhvervsuddannelsespolitik: Motivation: Vi er en ungdomspolitisk organisation, hvorfor vi også bør have fokus på erhvervsuddannelserne i relation til målet om at appellerer til unge faglige. Stillet af: Simon Ørbæk (Nord-Vest), Ida Nielsen Langendorf (Nord-Vest), Amalie Bonde (Odense), Signe Rieland (Amagerbro) og Kevin List (Odense), Laila Lauridsen (Århus Midt) ÆF 20 Linje 179, Erstatte ordet "BEVÆLGELSEN" med ordet "BEVÆGELSERNE" Motivation: Fag- og elev- og studenterbevægelsen er tre forskellige bevægelser som vi støtter. De tre bevægelser kan ikke samles under én. Stillet af David Raffnsøe (SFU Vesterbro), Lauge Kiel (SFU Vesterbro), Johannes Skov Andersen (SFU Vesterbro) og Asker Bryld Staunæs (SFU Vesterbro)" UK 21 Linje 186, Erstatte ordene: centrum-venstre regering med ordet rød regering Motivation: Vi skal ikke gemme det faktum at vi er et rødt socialistisk og venstreorienteret parti og ikke et centrum-venstre parti. Stillet af Johannes Skov Andersen (SFU Vesterbro), Asker Bryld Staunæs (SFU Vesterbro), Lauge Kiel (SFU Vesterbro) og David Raffnsøe (SFU Vesterbro)" UK 22 Linje 201, Erstatte ordet En dagsorden med dagsordenen Motivation: Vi tilføjer ikke bare endnu en dagsorden. Med SF i regering sætter vi dagsordenen. Stillet af Asker Bryld Staunæs (SFU Vesterbro), David Raffnsøe (SFU Vesterbro), Johannes Skov Andersen (SFU Vesterbro) og Lauge Kiel (SFU Vesterbro) UK 23 SF Ungdom ændres igennem hele papiret til SFU. Bortfalder hvis vedtægtsforslaget om at omdøbe SFU til SF Ungdom vedtages.

21 Motivation: Konsekvensrettelse: Vi skal være enige om hvad vi hedder, hvis vi hedder SFU, bør vi også skrive det i vores papirer. Hvis vi ikke engang vil skrive SFU i vores papirer, bør vi skifte navn til SF Ungdom. Stillet af Gitte Velling (SFU Århus Nord).

ÆNDRINGSFORSLAG TIL PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM

ÆNDRINGSFORSLAG TIL PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM ÆNDRINGSFORSLAG TIL PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM FORSLAG TIL INDARBEJDELSE UKONTROVERSIELLE: SIDE 2 SPROGLIGE OG TEKNISKE: SIDE 5 Landsmøde 2009 9.-12. april, Kulsvierskolen, Hillerød Ændringsforslag

Læs mere

Landsmøde 2011 21.-24. april Høje-Taastrup Gymnasium Et nyt Danmark, mens vi lever. Ændrings forslag til de politiske papirer

Landsmøde 2011 21.-24. april Høje-Taastrup Gymnasium Et nyt Danmark, mens vi lever. Ændrings forslag til de politiske papirer Landsmøde 2011 21.-24. april Høje-Taastrup Gymnasium Et nyt Danmark, mens vi lever Ændrings forslag til de politiske papirer Ændringsforslagskompendium side 3 af 88 ÆNDRINGS- FORSLAGS- KOMPENDIUM INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL ØKONOMISK PAPIR EN NY KURS TIL EN NY TID

ÆNDRINGSFORSLAG TIL ØKONOMISK PAPIR EN NY KURS TIL EN NY TID ÆNDRINGSFORSLAG TIL ØKONOMISK PAPIR EN NY KURS TIL EN NY TID FORSLAG TIL INDARBEJDELSE UKONTROVERSIELLE SIDE 2 SPROGLIGE OG TEKNISKE SIDE 7 Landsmøde 2009 9.-12. april, Kulsvierskolen, Hillerød Ændringsforslag

Læs mere

Rettidigt indkomne ændringsforslag til Politisk Program til behandling på SF Ungdoms landsmøde 2011

Rettidigt indkomne ændringsforslag til Politisk Program til behandling på SF Ungdoms landsmøde 2011 Rettidigt indkomne ændringsforslag til Politisk Program til behandling på SF Ungdoms landsmøde 2011 Der tages forbehold for ændringer i nummereringen, opdelingen mellem ændringsforslag og ukontroversielle

Læs mere

FOR SF UNGDOM 2010-2011

FOR SF UNGDOM 2010-2011 5 10 15 20 25 30 35 LANDSLEDELSENS UDKAST TIL PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM FOR SF UNGDOM 2010-2011 Perspektiv- og Handlingsprogrammet (PHP) udstikker politiske og organisatoriske retningslinjer for

Læs mere

Rettidigt indkomne ændringsforslag til uddannelsespapiret til behandling på SF Ungdoms landsmøde 2011

Rettidigt indkomne ændringsforslag til uddannelsespapiret til behandling på SF Ungdoms landsmøde 2011 Rettidigt indkomne ændringsforslag til uddannelsespapiret til behandling på SF Ungdoms landsmøde 2011 Der tages forbehold for ændringer i nummereringen, opdelingen mellem ændringsforslag og ukontroversielle

Læs mere

SFU S ARBEJDSPROGRAM

SFU S ARBEJDSPROGRAM SFU S ARBEJDSPROGRAM 2017-2018 SFU vil arbejde for vores vision om et bedre, grønnere og mere socialistisk samfund. Vi har dog en regering, der modarbejder vores vision for et bedre og mere socialistisk

Læs mere

SFU's landsmøde 2012 Høje Taastrup Gymnasium ÆNDRINGSFORSLAG

SFU's landsmøde 2012 Høje Taastrup Gymnasium ÆNDRINGSFORSLAG SFU's landsmøde 2012 Høje Taastrup Gymnasium ÆNDRINGSFORSLAG INDHOLDSFORTEGNELSE Ændringsforslag til Perspektiv- og Handlingsprogram s. 3 Kontroversielle ændringsforslag s. 36 Ukontroversielle ændringsforslag

Læs mere

Arbejdsplan for 2015. Indledning

Arbejdsplan for 2015. Indledning Arbejdsplan for 2015 Indledning SUF's arbejdsplan beskriver, hvad vi som SUF prioriterer af landsdækkende og internationale aktiviteter det kommende år. 2015 byder på en række større begivenheder og politisk

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

Hvis man ikke plejer at høre oplæg eller lave andre skolende mødeaktiviteter, er her tre gode grunde til at begynde på det:

Hvis man ikke plejer at høre oplæg eller lave andre skolende mødeaktiviteter, er her tre gode grunde til at begynde på det: SFU 2013-14 0 INDHOLD: 1. Hvorfor dette hæfte 2. Basisoplæg ideologi, politik og redskaber 3. Praktiske mødeaktiviteter I selv kan stå for 4. Sjove eftermøde-aktiviteter 1. HVORFOR DETTE HÆFTE? I dette

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar.

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar. Til de forskellige valg er forskellige valgregler. Fælles for alle gælder at de gives 1300 tegns opstillingsgrundlag i dette hæfte med billede og 2 minutters opstillingstale på Årsmødet. Til valg af formand

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL UNGE FOR LIGEVÆRD 1.september 2010 Kære UFL Vi er en lang række organisationer, som er gået sammen i en større ungdomskampagne, og vi vil rigtig gerne have jer med. Kampagnen hedder Unge ta r ansvar og

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

ÆF til Principprogrammet

ÆF til Principprogrammet ÆF til Principprogrammet TEMA 1: Indledning og analyse (1-18) ÆF1 I linje 3-5 slettes "Socialistisk Folkepartis Ungdom laver forandring i hverdagen. Vi gør det ikke i blinde, og vi gør det ikke for at

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer 8 0 1 2 FO R U N E G I3 F U N G O D M A K K TI A V TA IT LO ET G S- U K N Æ G E R M E ED A LE LL M E M ER Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før

Læs mere

PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM. SF Ungdom Eksterne prioriteringer

PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM. SF Ungdom Eksterne prioriteringer PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM SF Ungdom 2009-2010 Dette er Socialistisk Folkepartis Ungdoms Perspektiv- og Handlingsprogram for perioden april 2009 til marts 2010. Papiret beskriver de tiltag, landsmødet

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 4 Forretningsudvalget... 4 Sekretariatspersonale... 5 Principprogrammet...

Læs mere

Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014

Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014 Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014 1. Velkomst til generalforsamlingen 2. Formalia a) Valg af dirigenter: Stefan Larsen og Jakob Ruggaard er valgt som dirigenter. b) Valg af

Læs mere

Politik for unges uddannelse og job

Politik for unges uddannelse og job Politik for unges uddannelse og job Indhold Forord Forord... 2 Fremtidens platform - uddannelse til alle... 3 Job- og Uddannelsestilbud med mening... 4 Et rummeligt uddannelsestilbud... 5 En god start

Læs mere

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& BESTYRELSESMEDLEMMER* ENHED&GØR&STÆRK&

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& BESTYRELSESMEDLEMMER* ENHED&GØR&STÆRK& GUIDE&FOR& BESTYRELSESMEDLEMMER* KONTAKTPERSONER& ENHED&GØR&STÆRK&! INDHOLD 1. INTRODUKTION 2. HVAD ER EN AFDELINGSBESTYRELSE? A) HOLD OVERBLIK B) KNYT BÅND C) SKAB HANDLING 3. VÆRKTØJER A) WEBKARTOTEKET

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL POLITISKE PAPIRER

ÆNDRINGSFORSLAG TIL POLITISKE PAPIRER ÆNDRINGSFORSLAG TIL POLITISKE PAPIRER INDHOLD s. 3: TEMAUDTALELSEN til behandling s. 11: TEMAUDTALELSEN til indarbejdelse s. 17: PHP en til behandling s. 33: PHP en til indarbejdelse s. 41: VEDTÆGTERNE

Læs mere

Frivillighed og aktivisme Vi bygger al vores arbejde på frivillighed, hvor det er aktivisterne der bærer og udvikler bevægelsen.

Frivillighed og aktivisme Vi bygger al vores arbejde på frivillighed, hvor det er aktivisterne der bærer og udvikler bevægelsen. Afrika Kontakt Strategi 2016-2020 De sidste to år har Afrika Kontakt gennemgået store forandringer. Aktivister og sekretariat har arbejdet hårdt for at opnå målene sat i strategien for 2013-2015. Vi har

Læs mere

Organisatorisk arbejdsprogram 2015 2018. Vision og delmål. Styrkelse af det organisatoriske arbejde. Medlemmer og mangfoldighed

Organisatorisk arbejdsprogram 2015 2018. Vision og delmål. Styrkelse af det organisatoriske arbejde. Medlemmer og mangfoldighed Organisatorisk arbejdsprogram 2015 2018 Vedtaget på Enhedslistens årsmøde d. 26. 27. sep. 2015 Vision og delmål Overordnet vision og delmål for udvikling af Enhedslisten 2015 18: At Enhedslisten fremstår

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 1 Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Indledning Enhedslisten- Københavns årsplan beskriver både tilbagevendende og nye arrangementer, som Københavnsbestyrelsen

Læs mere

1. maj-tale 2011 Henrik Lippert formand for 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening holdt 1. majtalen i fagforeningen

1. maj-tale 2011 Henrik Lippert formand for 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening holdt 1. majtalen i fagforeningen 1 1. maj-tale 2011 Henrik Lippert formand for 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening holdt 1. majtalen i fagforeningen Danmark er blevet gjort mere og mere skævt i de ti år, vi har haft den borgerlige

Læs mere

Forslag til Fremtidens DUF

Forslag til Fremtidens DUF Forslag til Fremtidens DUF I henhold til vedtægternes 21, stk. 1 skal forslag til være sekretariatet i hænde senest 5 uger før delegeretmødet. Styrelsen indstiller følgende forslag til delegeretmødets

Læs mere

Kursuskatalog Enhedslistens medlemsuddannelser 2014

Kursuskatalog Enhedslistens medlemsuddannelser 2014 Kursuskatalog Enhedslistens medlemsuddannelser 2014 Kurser og træf i Enhedslisten Enhedslisten handler om at lære noget nyt. Vores parti vil skabe bevægelse, flytte holdninger og forandre samfundet i socialistisk

Læs mere

Landsmøde 2011 21.-24. april Høje-Taastrup Gymnasium Et nyt Danmark, mens vi lever. Ændringsforslag. til ændringsforslag

Landsmøde 2011 21.-24. april Høje-Taastrup Gymnasium Et nyt Danmark, mens vi lever. Ændringsforslag. til ændringsforslag Landsmøde 2011 21.-24. april Høje-Taastrup Gymnasium Et nyt Danmark, mens vi lever Ændringsforslag til ændringsforslag side 3 af 14 ÆNDRINGS- FORSLAG TIL ÆNDRINGS- FORSLAG INDHOLDSFORTEGNELSE til Politisk

Læs mere

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETINGSVALG

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETINGSVALG Kære kandidataspirant, Dette grundlag skal du bruge, når du forbereder dine tanker om, hvorvidt og hvordan du vil være kandidat til Folketinget i Alternativet. Kandidatgrundlaget her er skriftligt og skal

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR ENHEDSLISTEN NØRREBRO

MEDLEMSBLAD FOR ENHEDSLISTEN NØRREBRO Indhold Næste afdelingsmøde Næste medlemsmøde 2 Sundhedskampagnen 3 Repræsentantskabsmøde i regionen 3 Valgkampen nærmer sig - måske Fodbold starter igen 5 4 Torsdag d. 21. juni Mandag kl. d. 19.30 20.

Læs mere

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats 1. marts 2012 Radikale Venstres Uffe Elbæk har haft et mål, lige siden han satte sig i kulturministerstolen i oktober 2011: at bidrage til, at kunsten og kulturen bliver sat afgørende på det samfundsmæssige

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 19. marts 2013. Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 19. marts 2013. Mødetidspunkt: 17:00 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O),

Læs mere

Information om lokale udsatteråd

Information om lokale udsatteråd Information om lokale udsatteråd I denne pakke finder du information om lokale udsatteråd. Pakken kan bruges som generel oplysning og/eller som inspiration til selv at oprette et lokalt udsatteråd. Indhold

Læs mere

Vores ideologiske rod

Vores ideologiske rod FOLKESOCIALISME Hvad er jeres bud? Historisk rids! Midten af 1800-tallet: Industrialisering! Ekstrem ulighed i samfundet! 1871: Socialdemokratiet udspringer af datidens LO! 1920: DKP stiftes! De to slås

Læs mere

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETING TANJA AAGAARD SCHJELLERUP

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETING TANJA AAGAARD SCHJELLERUP Kære kandidataspirant, Dette grundlag skal du bruge, når du forbereder dine tanker om, hvorvidt og hvordan du vil være kandidat til Folketinget i Alternativet. Kandidatgrundlaget her er skriftligt og skal

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådet har i 2013 fået svar fra mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder på spørgsmål om

Læs mere

Korup Badminton. 1-2 Lør37 1-3 Lør68 2-3 Lør98. 4-5 Lør38 4-6 Lør69 5-6 Lør99. 7-8 Lør39 7-9 Lør70 8-9 Lør100. 10-11 Lør40 10-12 Lør71 11-12 Lør101

Korup Badminton. 1-2 Lør37 1-3 Lør68 2-3 Lør98. 4-5 Lør38 4-6 Lør69 5-6 Lør99. 7-8 Lør39 7-9 Lør70 8-9 Lør100. 10-11 Lør40 10-12 Lør71 11-12 Lør101 Herresingle U17 M Pulje 1 1 Kevin Hoff Odense OBK 2 Benjamin Gunnarstein 1-2 Lør37 1-3 Lør68 2-3 Lør98 3 Mikkel Søby Hansen Greve Herresingle U17 M Pulje 2 4 Mads Christiansen 5 Lasse Christensen Ringe

Læs mere

Medlemsbrev. Kære Radikale medlem. Tema: Herning Kommunes økonomi og Budget 2009

Medlemsbrev. Kære Radikale medlem. Tema: Herning Kommunes økonomi og Budget 2009 Medlemsbrev RADIKALE VENSTRE v/torben Ringsø Jensen Børglumvej 87 st. th. 7400 Herning Tlf.: 22 73 11 58 22. oktober 2008 Kære Radikale medlem Temamøde om Herning Kommunes økonomi Orientering og drøftelse

Læs mere

NOTER FRA STRATEGIDAG

NOTER FRA STRATEGIDAG NOTER FRA STRATEGIDAG Et fyldt lokale af både rådsmedlemmer, ansatte frivillige og almindelige medlemmer. INTRO V. ANDREAS & HELLE - Kernen i strategien: fællesskaber - AAI er i gang med ny strategi. I

Læs mere

RESULTATER. Mix 14-15 år Vestdansk Holdmesterskab den 30.sep 2012 på Herning Atletikstadion. Arrangør: Herning GF A/M. Skive AM.

RESULTATER. Mix 14-15 år Vestdansk Holdmesterskab den 30.sep 2012 på Herning Atletikstadion. Arrangør: Herning GF A/M. Skive AM. RESULTATER Mix 14-15 år Vestdansk Holdmesterskab den 30.sep 2012 på Herning Atletikstadion SAMLET STILLING Arrangør: Herning GF A/M Århus 1900 Silkeborg AK Kolding Randers Herning GF Vejle IF Skive AM

Læs mere

Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling

Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling 12-1169 - JEKR - 26.11.2012 Kontakt: Jens Kragh - jekr@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling Godkendt på FTF s kongres den 14.-15.11.2012 _ Stærke faglige organisationer

Læs mere

Høring af medborgerskabspolitik

Høring af medborgerskabspolitik Høring af medborgerskabspolitik Den 9. november inviterede til borgermøde vedrørende høring af Aarhus nye medborgerskabspolitik. Tretten aarhusborgere deltog. Dette dokument indeholder vores indspil til

Læs mere

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven).

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Af Skatteministeren

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

FORSLAG - A. HK Service Hovedstadens generalforsamling den 2. marts. Forslagsstillere: Bestyrelsen i HK Service Hovedstaden. Almindeligt forslag

FORSLAG - A. HK Service Hovedstadens generalforsamling den 2. marts. Forslagsstillere: Bestyrelsen i HK Service Hovedstaden. Almindeligt forslag 1 FORSLAG - A HK Service Hovedstadens generalforsamling den 2. marts Forslagsstillere: Bestyrelsen i HK Service Hovedstaden Almindeligt forslag Vision om et fagligt fællesskab drevet af relationer HK Service

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen?

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen? Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen Hænger det sammen? Kvalitet i børns og unges hverdag kræver helhed og sammenhæng. Er det bare noget, vi siger? November 2002 1 Hænger det sammen?

Læs mere

Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram

Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram Procesbeskrivelse og læsevejledning Op til afholdelsen af DM s kongres har der været mulighed for at fremsende ændringsforslag til det forslag til

Læs mere

Børn og Unge byrådsmøde

Børn og Unge byrådsmøde Børn og Unge byrådsmøde 10 04 2014 1. Siden sidst Karen: Velkommen til mødet. Dagsordenen er foran jer. 13.00 13.05: Siden sidst 13.05 13.20: Fremlæggelse fra arbejdsgruppen med beslutningspunkter 13.20

Læs mere

KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november

KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november Regionernes indsats for en høj stemmeprocent Kandidat? Dine vælgere vil møde kampagnen fra regionerne. Se mere her EN HØJ VALGDELTAGELSE En høj stemmeprocent er målsætningen

Læs mere

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER&

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& ENHED&GØR&STÆRK& INDHOLD 1. INTRODUKTION 2. HVAD ER EN KONTAKTPERSON? 3. VÆRKTØJER A) WEBKARTOTEKET B) PLANLÆGNING C) OPREKLAMERING OG MOBILISERING D) WEBKOMMUNIKATION E) LOKALE

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

KLUBREKORDER DAMER. JUNIOR DAMER Pr. 19. januar 2009 KORTBANE

KLUBREKORDER DAMER. JUNIOR DAMER Pr. 19. januar 2009 KORTBANE DAMER 50 fri Annette Hansen, 84 0.25.08 26-10-2006 50 fri Mie Refn, 93 0.27.64 26-09-2008 Tåstrup 100 fri Annette Hansen, 84 0.55.30 26-10-2006 100 fri Maja Mattsson, 86 1.00.10 24-11-2001 200 fri Annette

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Referat 7. februar 2017 Kl. 12:30 14:30 i Byrådssalen Bogense Rådhus, Nordfyns Kommune Østergade Bogense

Referat 7. februar 2017 Kl. 12:30 14:30 i Byrådssalen Bogense Rådhus, Nordfyns Kommune Østergade Bogense Referat 7. februar 2017 Kl. 12:30 14:30 i Byrådssalen Bogense Rådhus, Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf. nr. 30 66 16 28 1 Dagsorden

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Så går vi tilbage til sag 1 på dagsordenen, som er et forslag fra Liberal Alliance: Ændring i Feriekalenderen. Og der skal jeg bede om indtegnet under Lotte Cederskjold,

Læs mere

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen Dagsorden, 3F Ungdomsudvalg d. 5. september 2015 Punkt Hvem har stillet punktet Type 1 Velkomst Orientering/gennemgang af dagsordenen Referat Praktiske oplysninger 2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 1. Velkommen og siden sidst Yassine byder velkommen og gennemgår dagsordenen Siden sidst: Yassine har holdt oplæg for Sølyst-skolen med fokus på hvad ungebyrådet

Læs mere

Brug af netværksstyring i arbejdet med vandplanerne

Brug af netværksstyring i arbejdet med vandplanerne Brug af netværksstyring i arbejdet med vandplanerne - En netværksstyringsstrategi 2 3 Hvorfor netværksstyringsstrategi Vi lever i dag i et meget mere komplekst samfund end nogensinde før. Dette skyldes

Læs mere

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND Evaluering af Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser Svarstatistik medlemmer og KL bestyrelses-/udvalgsmedlemmer Udsendt til 40 respondenter Indkommet 22 besvarelser udpegede Udsendt

Læs mere

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner.

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner. Projekt: HR-strategi Projektet er en toledet størrelse: Første del handler om at udvikle en strategi for HR (Human Ressources) en HR-strategi - for Frederikshavn Kommune, herunder definere, hvad vi i Frederikshavn

Læs mere

Politisk mål 1 Politisk mål 2 Politisk mål 3. Målet er, at medlemmernes værdi på arbejdsmarkedet til stadighed fremmes.

Politisk mål 1 Politisk mål 2 Politisk mål 3. Målet er, at medlemmernes værdi på arbejdsmarkedet til stadighed fremmes. DANSKE KREDS STRATEGI 2016-2019 30. SEPTEMBER 2016 Indledning Danske Kreds strategi for 2016-2019 er kredsbestyrelsens vurdering af, hvad der er særligt vigtigt at arbejde med i 2016-2019 for bedst muligt

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

2011 bliver et spændende og meget afgørende år for vores parti. På partikontoret glæder vi os til at lave valgkamp sammen med Jer.

2011 bliver et spændende og meget afgørende år for vores parti. På partikontoret glæder vi os til at lave valgkamp sammen med Jer. December 2010 Kære ven Året er ved at rinde ud, og jeg vil gerne sige tak til alle Jer i organisationen for jeres store arbejde. Uden en velkørende organisation kunne vi ikke køre kampagner og sprede de

Læs mere

Hvor skal vi hen? Læsevejledning til papirer fra Hvor skal vi hen? -gruppen landsmøde 2016

Hvor skal vi hen? Læsevejledning til papirer fra Hvor skal vi hen? -gruppen landsmøde 2016 Læsevejledning til papirer fra Hvor skal vi hen? -gruppen landsmøde 2016 Udover denne læsevejledning har du fået 2 forskellige papirer, som opfølgning på Hvor skal vi hen? gruppens arbejde. Det første

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

Er Folkemødet også for virksomheder?

Er Folkemødet også for virksomheder? Er Folkemødet også for virksomheder? Undersøgelse i Folketinget Undersøgelse foretaget november/december 2012 blandt Folketingets medlemmer. Knap en tredjedel (54 ud af 179) har besvaret spørgsmålene.

Læs mere

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker.

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker. Forord Hvad skal vi bruge en personalepolitik til? Personalepolitikken i Frederikshavn Kommune er et fælles ansvar, som vi skal forpligte hinanden på. På samme måde som vi forpligter hinanden på, at vi

Læs mere

Senior Damer - Åben klasse Opdateret 27. december 2014

Senior Damer - Åben klasse Opdateret 27. december 2014 Senior Damer - Åben klasse 50m Fri Pernille Juel (1994) Gladsaxe 14-11-2013 00:25.78 Maria Madsen (1995) Odense 01-07-2014 00:27.16 100m Fri Pernille Juel (1994) Gladsaxe 05-04-2014 00:56.31 Anette Poulsen

Læs mere

Kampagne: Retten til at organisere sig

Kampagne: Retten til at organisere sig Kampagne: Retten til at organisere sig Kære lokalgrupper, Som I forhåbentligt har hørt om, skal vi i SUF her i december og januar lave den svedigste kampagne med parolen Retten til at organisere sig. Kampagnen

Læs mere

Udvikling af Politikerrollen og det Politiske Lederskab

Udvikling af Politikerrollen og det Politiske Lederskab Udvikling af Politikerrollen og det Politiske Lederskab Jacob Torfing Aarhus Byråd Silkeborg, 23. Januar, 2014 Store udfordringer Allerførst: tillykke med valget Dernæst: store udfordringer venter Udfordringskatalog:

Læs mere

Rekorder opdateret pr. 1. oktober 2009 Rød skrift markerer nye i forhold til seneste opdatering d. 1. august 2009

Rekorder opdateret pr. 1. oktober 2009 Rød skrift markerer nye i forhold til seneste opdatering d. 1. august 2009 Klubrekorder - Senior Damer - Åben klasse Annette Hansen, 84 0.25.08 26-10-2006 Århus 50m Fri Annette Hansen, 84 0.26.23 07-07-2007 Århus Annette Hansen, 84 0.55.30 26-10-2006 Århus 100m Fri Annette Hansen,

Læs mere

Efter velkomst og fællessang blev Jan valgt som ordstyrer og Grethe som referent.

Efter velkomst og fællessang blev Jan valgt som ordstyrer og Grethe som referent. SF Grethe Referat af generalforsamling 03.03.13 Efter velkomst og fællessang blev Jan valgt som ordstyrer og Grethe som referent. Stemmeudvalg blev nedsat Formandens beretning: Inge kommenterer den skriftlige

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Ja til Tryghed NEJ TIL MILLIARDNEDSKÆRINGER. Målsætning for VelfærdsallianceDK. Velfærdsalliance.dk. Velfærdsalliance.dk

Ja til Tryghed NEJ TIL MILLIARDNEDSKÆRINGER. Målsætning for VelfærdsallianceDK. Velfærdsalliance.dk. Velfærdsalliance.dk Ja til Tryghed NEJ TIL MILLIARDNEDSKÆRINGER Målsætning for VelfærdsallianceDK Målsætning for VelfærdsallianceDK Ja til Tryghed NEJ TIL MILLIARDNEDSKÆRINGER Hovedformålet er en afvisning af omprioriteringsbidraget

Læs mere

DGS s Historie. Sommerkursus 2012 Bjarke Dahl Mogensen

DGS s Historie. Sommerkursus 2012 Bjarke Dahl Mogensen DGS s Historie Sommerkursus 2012 Bjarke Dahl Mogensen Begyndelsen Traditionel interesseorganisation Lavt aktivitetsniveau Få medlemmer Tiden indhentede - 1968 Starten 1970 erne Ungdomsoprøret ungdommen

Læs mere

Senior Damer - Åben klasse Opdateret 19. december 2015

Senior Damer - Åben klasse Opdateret 19. december 2015 Senior Damer - Åben klasse 50m Fri Pernille Juel (1994) Gladsaxe 14-11-2013 00:25.78 Maria Madsen (1995) Odense 01-07-2014 00:27.16 100m Fri Pernille Juel (1994) Ringsted 05-04-2014 00:56.31 Anette Poulsen

Læs mere

Referat for FOA ungdoms formelle landsmøde

Referat for FOA ungdoms formelle landsmøde Referat for FOA ungdoms formelle landsmøde den 05 03 2016. Valg af dirigent Ebbe Jacobsen er indstillet af ungdoms netværket og enstemmigt valgt. Gennemgang af dagsorden Dagsordenen bliver vedtaget og

Læs mere

Studentersamfundet - For alle studerende

Studentersamfundet - For alle studerende Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 16. december 2010 Møde i Uddannelsespolitisk Forum Den 13. december 2010 kl. 17.00 Lokale 407, Studenterhuset Revideret dagsorden 1.Formelt (B) [10 min] 2. SU (O)

Læs mere

Det er lysten, der driver værket. Kommunikationsguide til: Fællesværker, Sprint og URK-Mentor

Det er lysten, der driver værket. Kommunikationsguide til: Fællesværker, Sprint og URK-Mentor Det er lysten, der driver værket Kommunikationsguide til: Fællesværker, Sprint og URK-Mentor Ungdommens Røde Kors har kickstartet en række initiativer, der giver børn og unge alle steder i landet mulighed

Læs mere

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi I dag vil jeg sige noget om værdien af arbejde. Og med værdi mener jeg ikke den lønseddel, vi modtager sidst på måneden. Nej. Jeg mener den værdi,

Læs mere

Rekorder opdateret pr.31. oktober 2009 Rød skrift markerer nye i forhold til seneste opdatering d. 1. oktober 2009

Rekorder opdateret pr.31. oktober 2009 Rød skrift markerer nye i forhold til seneste opdatering d. 1. oktober 2009 Klubrekorder - Senior Damer - Åben klasse Annette Hansen, 84 0.25.08 26-10-2006 Århus 50m Fri Annette Hansen, 84 0.26.23 07-07-2007 Århus Annette Hansen, 84 0.55.30 26-10-2006 Århus 100m Fri Annette Hansen,

Læs mere

KLUBREKORDER YNGSTE ÅRGANG PIGER KLUBREKORDER. KLUBREKORDER JUNIOR DAMER Pr. 27. oktober 2008 KORTBANE DAMER

KLUBREKORDER YNGSTE ÅRGANG PIGER KLUBREKORDER. KLUBREKORDER JUNIOR DAMER Pr. 27. oktober 2008 KORTBANE DAMER DAMER 50 fri Annette Hansen, 84 0.25.08 26-10-2006 50 fri Mie Refn, 93 0.27.64 26-09-2008 Tåstrup 100 fri Annette Hansen, 84 0.55.30 26-10-2006 100 fri Maja Mattsson, 86 1.00.10 24-11-2001 200 fri Annette

Læs mere