Spørgsmål: Betragtes en ECTS kompetencegivende eksamen som en international standard, eller forestiller man sig Prince2, IPMA eller tilsvarende?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål: Betragtes en ECTS kompetencegivende eksamen som en international standard, eller forestiller man sig Prince2, IPMA eller tilsvarende?"

Transkript

1 Spørgsmål og svar til udbuddet for Projektlederuddannelsen I teksten til står der: Projektlederuddannelse som nu fraregnet den tid, der er gået til introduktionskurset bortset fra en kort repetition. Ordvalget SOM NU indikerer, at der allerede foreligger en uddannelse som ikke er medsendt udbudsmaterialet. Er det muligt at modtage ALT materiale herfra, så ligebehandlingsprincippet ikke kompromitteres i tildelingen? Introduktionskurser er første del af projektlederuddannelsen, som består af en modulær og progressiv opbygning. Introduktionskurserne er allerede beskrevet i udbudsmaterialet og er en del af den samlede pakke. Betragtes en ECTS kompetencegivende eksamen som en international standard, eller forestiller man sig Prince2, IPMA eller tilsvarende? Ja, en eksamen, der giver ECTS point, betragtes som en international standard. På side 4, under punkt 3) i udbudsmaterialet, angives et punkt a: Projektlederkurset kan afsluttes med en certificering efter internationale standarder. Ønsket er en option. Skal ønsket forstås sådan, at SST ønsker option på at få en sådan gennemført eller om det som en option ønskes, at programmet leverer den træning, som matcher certificeringernes vidensniveau? Spørgsmålet er bl.a. relevant, idet IPMA og PMI selv afholder deres certificeringsprøver, medens PRINCE kan udføres af virksomheder, der er akk. hertil. Projektlederprogrammet kan derimod være registreret/godkendt af IPMA og PMI og dermed levere vidensniveauet. Det der ønskes option på, er at vidensniveauet i den uddannelse der tilbydes, er høj nok til, at deltagerne vil kunne certificeres efter internationale standarder. Om Sundhedsstyrelsens kontraktformular, punkt 6.1: 6.1 Sundhedsstyrelsen kan til ethvert tidspunkt uden nærmere begrundelse opsige kontrakten mod at betale konsulentfirmaet for det udførte arbejde frem til opsigelsestidspunktet. Dækker dette ønske også aftalte og bookede kurser under kontrakten helt frem til opstart? Nej, det er kun udført arbejde frem til opsigelsespunktet der er dækket. Om økonomi: I forbindelse med kurser, der kan afsluttes med eksamen og medfølgende ECTS points er der mulighed for at Sundhedsstyrelsen kan søge om SVU-midler efter gældende regler. (for alle deltagere uanset baggrund). Dette stiller bl.a. krav til kursets udstrækning i tid og derfor ikke foreneligt med ønsket om ca. 1 modul a 2-3

2 dage pr måned. Ønsker Sundhedsstyrelsen at have mulighed for i tilbuddet at kunne afveje det formulere ønske med fordele og ulemper ved at søge SVU til løntabsgodtgørelse? Sundhedsstyrelsen ønsker ikke at kunne afveje fordele og ulemper ved at søge SVU-midler til løntabsgodtgørelse. På side 2 (1.3) fremgår det, at offentliggørelsen af udbud er 14. december På side 7 (3.7) fremgår det, at frist for modtagelse af spørgsmål til udbudsmaterialet er 2. november Agter Sundhedsstyrelsen at annullere udbuddet på grund af denne fejl, eller kan der oplyses om en anden rimelig frist for at fremsende spørgsmål? Der har desværre været en fejl i udbudsmaterialet, som nu er rettet. Den korrekte svarfrist for spørgsmål er den 10. januar I punkt 5.2 Adgang til at præsentere tilbud forud før fremsendelse står: Tilbudsgiver har ikke adgang til at præsentere deres tilbud forud før fremsendelsen. Vil tilbudsgiver få lejlighed til at præsentere tilbud, efter at tilbuddet er modtaget hos Sundhedsstyrelsen? Nej, der vil heller ikke efter indsendelse af tilbud blive mulighed for en nærmere præsentation. Side 6 (3.4) Optioner. Sundhedsstyrelse ønsker en certificering efter internationale standarder. Er denne certificering rettet mod projektledelseselementet eller mod projektstyringselementet. Kunne den internationale standard være PMI, PRINCE2, IPMA o.l. Certificeringen retter sig mod begge elementer og de nævnte standarder vil være tilstrækkelige. Vil der altid være 25 deltagere på hvert enkelt kursusforløb? Nej, tallet 25 er det absolutte max. for et kursusforløb. Det endelige antal afhænger af behovet for og mulighed for deltagelse blandt medarbejderne i Sundhedsstyrelsen. I hvilken udstrækning er projektejere involveret i SST nuværende projektgennemførelse?

3 Projektejerne er involveret hele vejen igennem projekterne i Sundhedsstyrelsen. Dels gennem løbende dialog med projektlederne, dels igennem automatisk projektmonitorering. Direktionen i Sundhedsstyrelsen bliver også holdt orienteret om fremdriften af større projekter. I "Udbudsmateriale for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen ", står der i Kravspecifikationen til Projektlederuddannelsen skrevet: "Varighed: Modulopbygges med 1-3 dage pr. modul, og ca. 1 måned mellem hvert modul..." Der står ikke beskrevet nogen steder hvor mange moduler det samlede uddannelsesforløb for Projektlederuddannelsen skal bestå af, dvs. varigheden af hele uddannelsesforløbet. Har Sundhedsstyrelsen nogle bestemte krav til dette? Nej, Sundhedsstyrelsen har ikke på forhånd fastlagt varigheden af Projektlederuddannelsen og har heller ikke bestemte krav til dette, der ligger ud over de tildelingskriterier, der er oplistet. I "Udbudsmaterialet for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen ", står der i beskrivelsen af Modul 1: Introduktion til projektarbejde at " deltagerne har det nødvendige kendskab til fremtidig projektpraksis i SST-projekt model..." Har Sundhedsstyrelsen en specifik projektmodel der ønskes at undervisningen skal tage udgangspunkt i? Ja, Sundhedsstyrelsen har udviklet sin egen projektmodel. Men da den dertilhørende projekthåndbogen er under revidering, er det ikke muligt, at gøre denne tilgængelig på nuværende tidspunkt. Er der nogle specifikke projekttyper Sundhedsstyrelsen ønsker undervisningsforløbet specifikt skal fokusere på? Ja, det ønskes at der er tages udgangspunkt i projekter i Sundhedsstyrelsen, som udvælges i forbindelse med kurserne. Hvad er indholdet i og formen for jeres eksisterende projektledelseskurser (hvilke moduler, varighed, antal deltagere, antal undervisere), hvem har gennemført dem, og hvordan er de blevet evalueret? Da vi ønsker at alle tilbudsgiver forholder sig til, hvorledes de vurderer, den bedste projektlederuddannelse er vi ikke interesseret i, at der tages udgangspunkt i hvorledes uddannelsen tidligere er opbygget.

4 I afsnit 3.3, hvad menes der med "at det skal fremgå, hvor mange kursister pr. kursus tilbuddet er beregnet ud fra, således at prisen er skalerbar i forhold til det faktiske antal kurser?" Der menes, hvor mange kursister, der er beregnet til at deltage i kurserne. Tæller prisen på de to optioner (MBTI/JTI testning og international certificering) med i den samlede prisbedømmelse (tildelingskriteriet "samlet pris for kurser")? Nej, det gør de ikke, men der ønskes særskilt tilbud på de to optioner. Ønsker Sundhedsstyrelsen at mulige undervisningslokaler indgår som del af tilbuddet? Nej, Sundhedsstyrelsen står selv for kursuslokale og hvad dertil hører.

5 Spørgsmål og svar til udbuddet for Projektlederuddannelsen I teksten til står der: Projektlederuddannelse som nu fraregnet den tid, der er gået til introduktionskurset bortset fra en kort repetition. Ordvalget SOM NU indikerer, at der allerede foreligger en uddannelse som ikke er medsendt udbudsmaterialet. Er det muligt at modtage ALT materiale herfra, så ligebehandlingsprincippet ikke kompromitteres i tildelingen? Introduktionskurser er første del af projektlederuddannelsen, som består af en modulær og progressiv opbygning. Introduktionskurserne er allerede beskrevet i udbudsmaterialet og er en del af den samlede pakke. Betragtes en ECTS kompetencegivende eksamen som en international standard, eller forestiller man sig Prince2, IPMA eller tilsvarende? Ja, en eksamen, der giver ECTS point, betragtes som en international standard. På side 4, under punkt 3) i udbudsmaterialet, angives et punkt a: Projektlederkurset kan afsluttes med en certificering efter internationale standarder. Ønsket er en option. Skal ønsket forstås sådan, at SST ønsker option på at få en sådan gennemført eller om det som en option ønskes, at programmet leverer den træning, som matcher certificeringernes vidensniveau? Spørgsmålet er bl.a. relevant, idet IPMA og PMI selv afholder deres certificeringsprøver, medens PRINCE kan udføres af virksomheder, der er akk. hertil. Projektlederprogrammet kan derimod være registreret/godkendt af IPMA og PMI og dermed levere vidensniveauet. Det der ønskes option på, er at vidensniveauet i den uddannelse der tilbydes, er høj nok til, at deltagerne vil kunne certificeres efter internationale standarder. Om Sundhedsstyrelsens kontraktformular, punkt 6.1: 6.1 Sundhedsstyrelsen kan til ethvert tidspunkt uden nærmere begrundelse opsige kontrakten mod at betale konsulentfirmaet for det udførte arbejde frem til opsigelsestidspunktet. Dækker dette ønske også aftalte og bookede kurser under kontrakten helt frem til opstart? Nej, det er kun udført arbejde frem til opsigelsespunktet der er dækket. Om økonomi: I forbindelse med kurser, der kan afsluttes med eksamen og medfølgende ECTS points er der mulighed for at Sundhedsstyrelsen kan søge om SVU-midler efter gældende regler. (for alle deltagere uanset baggrund). Dette stiller bl.a. krav til kursets udstrækning i tid og derfor ikke foreneligt med ønsket om ca. 1 modul a 2-3

6 dage pr måned. Ønsker Sundhedsstyrelsen at have mulighed for i tilbuddet at kunne afveje det formulere ønske med fordele og ulemper ved at søge SVU til løntabsgodtgørelse? Sundhedsstyrelsen ønsker ikke at kunne afveje fordele og ulemper ved at søge SVU-midler til løntabsgodtgørelse. På side 2 (1.3) fremgår det, at offentliggørelsen af udbud er 14. december På side 7 (3.7) fremgår det, at frist for modtagelse af spørgsmål til udbudsmaterialet er 2. november Agter Sundhedsstyrelsen at annullere udbuddet på grund af denne fejl, eller kan der oplyses om en anden rimelig frist for at fremsende spørgsmål? Der har desværre været en fejl i udbudsmaterialet, som nu er rettet. Den korrekte svarfrist for spørgsmål er den 10. januar I punkt 5.2 Adgang til at præsentere tilbud forud før fremsendelse står: Tilbudsgiver har ikke adgang til at præsentere deres tilbud forud før fremsendelsen. Vil tilbudsgiver få lejlighed til at præsentere tilbud, efter at tilbuddet er modtaget hos Sundhedsstyrelsen? Nej, der vil heller ikke efter indsendelse af tilbud blive mulighed for en nærmere præsentation. Side 6 (3.4) Optioner. Sundhedsstyrelse ønsker en certificering efter internationale standarder. Er denne certificering rettet mod projektledelseselementet eller mod projektstyringselementet. Kunne den internationale standard være PMI, PRINCE2, IPMA o.l. Certificeringen retter sig mod begge elementer og de nævnte standarder vil være tilstrækkelige. Vil der altid være 25 deltagere på hvert enkelt kursusforløb? Nej, tallet 25 er det absolutte max. for et kursusforløb. Det endelige antal afhænger af behovet for og mulighed for deltagelse blandt medarbejderne i Sundhedsstyrelsen. I hvilken udstrækning er projektejere involveret i SST nuværende projektgennemførelse?

7 Projektejerne er involveret hele vejen igennem projekterne i Sundhedsstyrelsen. Dels gennem løbende dialog med projektlederne, dels igennem automatisk projektmonitorering. Direktionen i Sundhedsstyrelsen bliver også holdt orienteret om fremdriften af større projekter. I "Udbudsmateriale for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen ", står der i Kravspecifikationen til Projektlederuddannelsen skrevet: "Varighed: Modulopbygges med 1-3 dage pr. modul, og ca. 1 måned mellem hvert modul..." Der står ikke beskrevet nogen steder hvor mange moduler det samlede uddannelsesforløb for Projektlederuddannelsen skal bestå af, dvs. varigheden af hele uddannelsesforløbet. Har Sundhedsstyrelsen nogle bestemte krav til dette? Nej, Sundhedsstyrelsen har ikke på forhånd fastlagt varigheden af Projektlederuddannelsen og har heller ikke bestemte krav til dette, der ligger ud over de tildelingskriterier, der er oplistet. I "Udbudsmaterialet for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen ", står der i beskrivelsen af Modul 1: Introduktion til projektarbejde at " deltagerne har det nødvendige kendskab til fremtidig projektpraksis i SST-projekt model..." Har Sundhedsstyrelsen en specifik projektmodel der ønskes at undervisningen skal tage udgangspunkt i? Ja, Sundhedsstyrelsen har udviklet sin egen projektmodel. Men da den dertilhørende projekthåndbogen er under revidering, er det ikke muligt, at gøre denne tilgængelig på nuværende tidspunkt. Er der nogle specifikke projekttyper Sundhedsstyrelsen ønsker undervisningsforløbet specifikt skal fokusere på? Ja, det ønskes at der er tages udgangspunkt i projekter i Sundhedsstyrelsen, som udvælges i forbindelse med kurserne. Hvad er indholdet i og formen for jeres eksisterende projektledelseskurser (hvilke moduler, varighed, antal deltagere, antal undervisere), hvem har gennemført dem, og hvordan er de blevet evalueret? Da vi ønsker at alle tilbudsgiver forholder sig til, hvorledes de vurderer, den bedste projektlederuddannelse er vi ikke interesseret i, at der tages udgangspunkt i hvorledes uddannelsen tidligere er opbygget.

8 I afsnit 3.3, hvad menes der med "at det skal fremgå, hvor mange kursister pr. kursus tilbuddet er beregnet ud fra, således at prisen er skalerbar i forhold til det faktiske antal kurser?" Der menes, hvor mange kursister, der er beregnet til at deltage i kurserne. Tæller prisen på de to optioner (MBTI/JTI testning og international certificering) med i den samlede prisbedømmelse (tildelingskriteriet "samlet pris for kurser")? Nej, det gør de ikke, men der ønskes særskilt tilbud på de to optioner. Ønsker Sundhedsstyrelsen at mulige undervisningslokaler indgår som del af tilbuddet? Nej, Sundhedsstyrelsen står selv for kursuslokale og hvad dertil hører.

Udbudsmateriale for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen

Udbudsmateriale for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen Udbudsmateriale for Projektlederuddannelse i Sundhedsstyrelsen - 2012 1. Generelle oplysninger... 2 1.1 Udbudsform... 2 1.2 Kontrakt... 2 1.3 Tidsplan... 2 2. Kravspecifikation... 3 3. Udarbejdelse af

Læs mere

Projektlederuddannelse

Projektlederuddannelse Projektlederuddannelse Start oktober 2018 Med denne grunduddannelse i projektledelse kan maritime og IT-drevne organisationer tilmelde sine medarbejder, som har praktisk erfaring med projekter. Formålet

Læs mere

Et must for alle projektledere alt det du simpelt hen SKAL vide om projektledelse, så dit projekt når i mål med succes.

Et must for alle projektledere alt det du simpelt hen SKAL vide om projektledelse, så dit projekt når i mål med succes. Et must for alle projektledere alt det du simpelt hen SKAL vide om projektledelse, så dit projekt når i mål med succes. Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår at sætte sig ind i andre

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse

Mannaz Projektlederuddannelse Mannaz Projektlederuddannelse - en praksisorienteret og virkelighedsnær uddannelse. 58.500 kr Varighed: 3 dage Næste ledige afholdelse: 16. - 18. jan. 2019 Mannaz - Hørsholm Værktøjer til at planlægge,

Læs mere

ROLLEN SOM PROJEKTLEDER

ROLLEN SOM PROJEKTLEDER ROLLEN SOM PROJEKTLEDER HK SEMINAR 29. APRIL 2017 FOREDRAGSHOLDER Jesper Askov Møller Petersen Mere end 15 års ledelses- og projektledererfaring CMC, Prince2 og IPMA-C certificeret og en masse andet Arbejder

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse

Mannaz Projektlederuddannelse Mannaz Projektlederuddannelse - en praksisorienteret og virkelighedsnær uddannelse Værktøjer til at planlægge, lede og styre dine projekter Mannaz Projektlederuddannelse er Danmarks førende projektlederuddannelse.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025560 (Mette Langborg, Michael Jacobsen) 30. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025560 (Mette Langborg, Michael Jacobsen) 30. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025560 (Mette Langborg, Michael Jacobsen) 30. januar 2012 K E N D E L S E Maja Consulting smba (selv) mod VisitNordsjælland F.M.B.A (advokat Torkil Høg, København) Klageren

Læs mere

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel Advokat Henrik Holtse Ordregiver er berettiget til at indregne omstillingsomkostninger, men det skal fremgå af udbudsmaterialet med angivelse af beløb eller beregningsmetode. Eksempel Kommune X har en

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.:2009-0020600 (Katja Høegh, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 21. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.:2009-0020600 (Katja Høegh, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 21. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.:2009-0020600 (Katja Høegh, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 21. april 2010 K E N D E L S E Clavis Sprog og Kompetence (selv) mod Hvidovre Kommune (Kammeradvokaten ved advokatfuldmægtig

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter

Læs mere

Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk.

Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk. Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk. Afgivelse af tilbud: Bud fremsendes eller overbringes til: Nukissiorfiit, Issortarfimmut 3, Postboks 1080, 3900 Nuuk. Kuverter med tilbud

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse er IPMA Registreret i Danmark

Mannaz Projektlederuddannelse er IPMA Registreret i Danmark Projektledelse 3 Skab de resultater, der skal til Efter en god opstart med planworkshop og teambuilding kommer det lange seje træk, hvor resultaterne skal indfries. Projektledelse 3 er et videregående

Læs mere

Udbud med forhandling

Udbud med forhandling Udbud med forhandling Muligheder og rammer Svend Bjerregaard, advokat (L), associeret partner, Holst, Advokater Anvendelsesområde 2 Udbud med forhandling kan anvendes i følgende tilfælde: 1. Ved bygge-

Læs mere

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune Offentligt udbud Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner i Rudersdal Kommune 1. Generelle udbudsbetingelser 15.12.2017 1 Indholdsfortegnelse Forside Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDBUDSMATERIALE ORDBLINDEUNDERVISNING FOR VOKSNE

UDBUDSMATERIALE ORDBLINDEUNDERVISNING FOR VOKSNE UDBUDSMATERIALE VEDRØRENDE ORDBLINDEUNDERVISNING FOR VOKSNE VUC Storstrøm Juni 2008 Indholdsfortegnelse Bilag:... 3 1. Udbyder... 4 2. Tilbuddets form... 4 2.1 Tilbuddets udformning... 4 2.3 Dokumentation...

Læs mere

Østjysk Ledelsesakademi

Østjysk Ledelsesakademi Østjysk Ledelsesakademi Annoncering af udbud af DOL-valgmoduler og specialemodul i kommunerne Favrskov, Mariagerfjord, Norddjurs, Randers og Syddjurs. Indledning Kommunerne er gået sammen om etableringen

Læs mere

Bliv leder af projektet For dig, der har mod på at fuldende din projektlederrolle og ikke bare at påtage dig titlen. Copyright AROS BUSINESS ACADEMY

Bliv leder af projektet For dig, der har mod på at fuldende din projektlederrolle og ikke bare at påtage dig titlen. Copyright AROS BUSINESS ACADEMY Bliv leder af projektet For dig, der har mod på at fuldende din projektlederrolle og ikke bare at påtage dig titlen. Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår at sætte sig ind i andre

Læs mere

Infomøde om projektledelsesaftalen

Infomøde om projektledelsesaftalen Infomøde om projektledelsesaftalen Torsdag den 11. februar 2016 Ved Marie Andersen & Mette Westergaard Bech DAGSORDEN Introduktion til projektledelsesaftalen Kursustyper Bestilling af kurser Bestilling

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af kanylebokse 13.03.2014 www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Karin Leth Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Udbud af biblioteksmaterialer

Udbud af biblioteksmaterialer Udbud af biblioteks Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/25200865.aspx Udbudstype Udbud Dato for offentliggørelse 22-10-2010 09:34 Slutdato 01-09-2010 12:00 Dokumentfrist 01-09-2010 11:59

Læs mere

Udbudsproces omkring større implementeringsprojekter

Udbudsproces omkring større implementeringsprojekter Udbudsproces omkring større implementeringsprojekter Præsentation Kompetencer: Projekt- og procesledelse Udbudsret og proces Jurist kontraktret Tør udfordrer Organisatorisk kendskab Tænker I effektive

Læs mere

Vejledning til Projektledelsesaftalen

Vejledning til Projektledelsesaftalen Vejledning til Projektledelsesaftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse Side 2 af 10 1. Indledning...

Læs mere

BYGGERIETS PROJEKTLEDERUDDANNELSE. I alt 6 kursusdage + Nohrcon-diplom med sigte på IPMA Certificering

BYGGERIETS PROJEKTLEDERUDDANNELSE. I alt 6 kursusdage + Nohrcon-diplom med sigte på IPMA Certificering BYGGERIETS PROJEKTLEDERUDDANNELSE I alt 6 kursusdage + Nohrcon-diplom med sigte på IPMA Certificering Vi er glade for at kunne præsentere denne nye projektlederuddannelse, som dækker væsentlige dele af

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning

Læs mere

Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og. udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister.

Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og. udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister. Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister Udarbejdet af: Torben Gregersen Dato: 25-08-2010 Sagsnummer.: 85.00.00-A00-1-10 Version

Læs mere

Individuelle samtaler afholdes den 8.-9. oktober 2014 (hver deltager skal kun afsætte én time én af disse dage).

Individuelle samtaler afholdes den 8.-9. oktober 2014 (hver deltager skal kun afsætte én time én af disse dage). Projektledelse Et modul i Den offentlige Lederuddannelse Point of View tilbyder en teoretisk funderet og meget praksisnær projektlederuddannelse. For at gøre uddannelsen praksisnær anbefaler vi, at du

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere

Roskilde Universitet Udbud af konsulentydelser

Roskilde Universitet Udbud af konsulentydelser Indledning Roskilde Universitet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på konsulentydelse i forbindelse med gennemførelse af STAR-projekt. Baggrund og formål

Læs mere

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel Advokat Henrik Holtse Ordregiver er berettiget til at indregne, men det skal fremgå af udbudsmaterialet med angivelse af beløb eller beregningsmetode. Eksempel Kommune X har en kontrakt med en leverandør,

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS)

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) UDBUDSBETINGELSER for OFFENTLIG ANNONCERING af Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem Til Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) 1. juni 2017 Sagsnr. 0-10110-864/1 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet

Læs mere

Spørgsmål: Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud?

Spørgsmål: Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud? Spørgsmål/svar til udbud rådgivning om naturpleje Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud? Nej. Men på tidspunktet for aftaleindgåelse, skal der være tegnet en

Læs mere

FORHANDLING MED ELLER UDEN FORUDGÅENDE BEKENDTGØRELSE

FORHANDLING MED ELLER UDEN FORUDGÅENDE BEKENDTGØRELSE FORHANDLING MED ELLER UDEN FORUDGÅENDE BEKENDTGØRELSE Andreas Christensen, advokat og partner 22. juni 2016 UDBUD MED FORHANDLING EFTER FORUDGÅENDE UDBUDSBEKENDTGØRELSE side 2 UDBUD MED FORHANDLING EFTER

Læs mere

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse UDBUD Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse Marts 2014 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 RÅDGIVERAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG RETSGRUNDLAG... 3 1.4 UDBUDSMATERIALET...

Læs mere

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S 040-086927 Dato for offentliggørelse: 14. marts 2018 Nummer Spørgsmål Svar 1 2 3 4 Vil det være muligt,

Læs mere

Bilag 1. Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for. Professionshøjskolen VIA University College. Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Bilag 1. Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for. Professionshøjskolen VIA University College. Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Sags nr. U0001-8-10-10-13 Bilag 1 Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for Professionshøjskolen VIA University College Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Side 1 Sags nr. U0001-8-10-10-13 VIA University

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Udbudskursus med fokus på affald

Udbudskursus med fokus på affald udbud kriterier kontrakter Udbudskursus med fokus på affald Den 10. 11. september 2014 i Svendborg Formål og målgruppe Formålet med kurset er, at du får en viden, så du kan gennemføre et udbud uden at

Læs mere

HR & Uddannelse. Region Hovedstadens Tværgående Projektlederuddannelse

HR & Uddannelse. Region Hovedstadens Tværgående Projektlederuddannelse HR & Uddannelse Region Hovedstadens Tværgående Projektlederuddannelse Projektlederuddannelsen i Region Hovedstaden version 2.0 Formål Det er projektlederuddannelsens formål at: styrke lokalt projektarbejde

Læs mere

Københavns Havns Pensionskasse, Nordre Toldbod 7, 1259 Kbh. K. Udbud af kapitalforvaltning for Københavns Havns Pensionskasse

Københavns Havns Pensionskasse, Nordre Toldbod 7, 1259 Kbh. K. Udbud af kapitalforvaltning for Københavns Havns Pensionskasse Københavns Havns Pensionskasse, Nordre Toldbod 7, 1259 Kbh. K 10. januar 2019 Udbud af kapitalforvaltning for Københavns Havns Pensionskasse Københavns Havns Pensionskasse CVR-nr.: 71966828 Januar 2019

Læs mere

UDBUDSMATERIALE ORDBLINDEUNDERVISNING FOR VOKSNE

UDBUDSMATERIALE ORDBLINDEUNDERVISNING FOR VOKSNE UDBUDSMATERIALE VEDRØRENDE ORDBLINDEUNDERVISNING FOR VOKSNE VUC Vestsjælland Syd Juni 2013 Indholdsfortegnelse Bilag:... 3 1. Udbyder... 4 2. Tilbuddets form... 4 2.1 Tilbuddets udformning... 4 2.3 Dokumentation...

Læs mere

Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen. Annoncering af konsulentassistance til etablering af skanningsenhed

Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen. Annoncering af konsulentassistance til etablering af skanningsenhed Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Annoncering af konsulentassistance til etablering af skanningsenhed Udbudsmateriale af den 22.06.2012 1 1. Indledning Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning,

Læs mere

Potentielle tilbudsgivere på Erhvervs- og Byggestyrelsens udbud af kontrakt om sekretariatsbistand vedr. byggeskadeforsikringen 20.

Potentielle tilbudsgivere på Erhvervs- og Byggestyrelsens udbud af kontrakt om sekretariatsbistand vedr. byggeskadeforsikringen 20. NOTAT Sterregaard ApS Fra: Til: Bent Sterregaard Potentielle tilbudsgivere på Erhvervs- og Byggestyrelsens udbud af kontrakt om sekretariatsbistand vedr. byggeskadeforsikringen 20. november 2008 Besvarelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Gorm Elikofer) 2. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Gorm Elikofer) 2. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020048 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Gorm Elikofer) 2. februar 2010 K E N D E L S E VKAREN ApS (advokat Niels Eriksen, Odense) mod Odense Kommune (advokat Majse

Læs mere

PROJEKTOPGAVE UDEN LØBENDE YDELSER SKI 02.16

PROJEKTOPGAVE UDEN LØBENDE YDELSER SKI 02.16 DANMARKS NATIONALBANK PROJEKTOPGAVE UDEN LØBENDE YDELSER SKI 02.16 Præsentation af mig selv, Danmarks Nationalbank og Nationalbankens ITafdeling (1/2) Mig selv Rune Holmgaard Rathje Baggrund som IT-ingeniør

Læs mere

Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov

Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 13-05-2015 Sagsnr. 2015-0023209 Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov Baggrund

Læs mere

Lean Six Sigma GB2BB uddannelse der betaler sig

Lean Six Sigma GB2BB uddannelse der betaler sig Lean Six Sigma GB2BB uddannelse der betaler sig Forudsætning for deltagelse Green Belt 2 Black Belt uddannelsen henvender sig til dig, der ønsker at løfte dit niveau indenfor Lean Six Sigma. Det er en

Læs mere

Patientuddannelse Guide til det gode samarbejde mellem instruktører

Patientuddannelse Guide til det gode samarbejde mellem instruktører Patientuddannelse Guide til det gode samarbejde mellem instruktører Når man er instruktør på en patientuddannelse, skal man arbejde sammen med en anden frivillig instruktør om at give deltagerne den bedst

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Offentliggørelses tidspunkt Afleveringstidpunktet Spørgsmål

Læs mere

Kompetenceudvikling. Medlemmernes deltagelse i, erfaring med og ønsker til kompetenceudvikling, 2017

Kompetenceudvikling. Medlemmernes deltagelse i, erfaring med og ønsker til kompetenceudvikling, 2017 Kompetenceudvikling Medlemmernes deltagelse i, erfaring med og ønsker til kompetenceudvikling, 2017 Maj 2017 Kompetenceudvikling Resume 91 pct. af medlemmerne har deltaget i en eller anden form for kompetenceudvikling

Læs mere

Oversigt. Side 1 af 5

Oversigt. Side 1 af 5 Oversigt 1 Hvilke ydelser skal man kunne tilbyde for at komme i betragtning?... 2 2 Hvem kan byde på levering af specialrådgivning og udredning?... 2 3 Hvor lang tid har man til at udforme et tilbud?...

Læs mere

SÅDAN LAVER DU UDBUDSMATERIALET

SÅDAN LAVER DU UDBUDSMATERIALET Sådan laver du udbudsmaterialet På dette todages kursus arbejder du intenst med, hvordan du opbygger og formulerer dit udbudsmateriale det vil sige udbudsbekendtgørelse, udbudsbetingelser, kravspecifikation

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Projekt Styrkelse af undervisning i demokrati og medborgerskab i danskuddannelserne for voksne udlændinge efteruddannelsesprogram for lærere

Læs mere

UDBUDSMATERIALE FORBEREDENDE VOKSENUNDERVISNING

UDBUDSMATERIALE FORBEREDENDE VOKSENUNDERVISNING UDBUDSMATERIALE VEDRØRENDE FORBEREDENDE VOKSENUNDERVISNING VUC Vestsjælland Syd Juni 2013 Indholdsfortegnelse Bilag:... 3 1. Udbyder... 4 2. Tilbuddets form... 4 2.1 Tilbuddets udformning... 4 2.3 Dokumentation...

Læs mere

- Projektleder på udvikling af ny forvaltningsstruktur

- Projektleder på udvikling af ny forvaltningsstruktur 1 Referenceliste for Projektledelse Offentlige organisationer Bramming Kommune - Projektleder på udvikling af ny forvaltningsstruktur Brøndby Kommune - Udvikling af projekthåndbog i kombination med kursus

Læs mere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Nummer Spørgsmål Svar 1 Jeg har et par spørgsmål til udbudsmaterialet omkring vejlednings-

Læs mere

Bilag 4: Spørgeskema til målgruppen. Hejsa tidligere VUT-II elev

Bilag 4: Spørgeskema til målgruppen. Hejsa tidligere VUT-II elev Hejsa tidligere VUT-II elev Endnu engang tak for, at du vil medvirke i min undersøgelse i forbindelse med mit masterspeciale. Som lovet vil dit svar blive anonymiseret i opgaven. Selve spørgeskemaet består

Læs mere

patientuddannelse Guide til det gode samarbejde mellem instruktører

patientuddannelse Guide til det gode samarbejde mellem instruktører patientuddannelse Guide til det gode samarbejde mellem instruktører Indhold 1 Guide til det gode samarbejde mellem instruktører 2 Forventningsafklaring 4 Forberedelsesskemaer 5 Evaluering (udover vejledning)

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog.

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog. Styring af anlægsprojekter Tillæg til projekthåndbog. Styringsvejledning til anlægsinvesteringen Indholdsfortegnelse Indledning -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Ændringer i udbudsmaterialet. Rasmus Horskjær Nielsen, Dansk Forening for Udbudsret den 15. maj 2018

Ændringer i udbudsmaterialet. Rasmus Horskjær Nielsen, Dansk Forening for Udbudsret den 15. maj 2018 Ændringer i udbudsmaterialet Rasmus Horskjær Nielsen, Dansk Forening for Udbudsret den 15. maj 2018 Stor praktisk betydning, uklar retsstilling. Ingen eksplicit regulering i udbudsdirektivet. Før og efter

Læs mere

Informationsmøde. 2014/S 108-189790 Udbud af lagerautomater til Region Midtjylland, Aarhus Universitetshospital. Indkøb og Medicoteknik

Informationsmøde. 2014/S 108-189790 Udbud af lagerautomater til Region Midtjylland, Aarhus Universitetshospital. Indkøb og Medicoteknik Informationsmøde 2014/S 108-189790 Udbud af lagerautomater til Region Midtjylland, Aarhus Universitetshospital Indkøb og Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

UDBUDSSTRATEGI SVENDBORG KOMMUNE

UDBUDSSTRATEGI SVENDBORG KOMMUNE UDBUDSSTRATEGI SVENDBORG KOMMUNE UDKAST December 2010 Sagsnr. 10/9903 2 Udbudsstrategi I henhold til Styrelsesloven skal Byrådet inden udgang af funktionsperiodens første år i en udbudsstrategi vurdere,

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse

Mannaz Projektlederuddannelse Mannaz Projektlederuddannelse Værktøjer til at planlægge, lede og styre dine projekter På Mannaz Projektlederuddannelse bliver du klædt på med en helhedsforståelse for projektstyring og projektledelse.

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 27. februar 2014 Byggeri og energieffektivitet Rev. 4., 12. og

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af Pacemakere, ICD er, Pacemakerelektroder, Højvoltselektroder, Loop recorder og LV elektroder. Sagsnr.

Informationsmøde: Udbud af Pacemakere, ICD er, Pacemakerelektroder, Højvoltselektroder, Loop recorder og LV elektroder. Sagsnr. 14.05.2014 Informationsmøde: Udbud af Pacemakere, ICD er, Pacemakerelektroder, Højvoltselektroder, Loop recorder og LV elektroder Sagsnr. 14/1042 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland. Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland. Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Sundhedsplanlægning

Læs mere

ANNONCERING AF OPGAVE

ANNONCERING AF OPGAVE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. juli 2012 Personale, UDV lell@vd.dk 7244 3583 ANNONCERING AF OPGAVE LEDERMÅLING, HOLDNINGSUNDERSØGELSE OG ARBEJDSPLADSVURDERING I medfør af lov om indhentning

Læs mere

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT.

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT. Indledning: DEKRA AMU CENTER MIDTJYLLAND ApS inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på undervisning i specifikke AMU transportuddannelser. Baggrund og formål

Læs mere

Nyhedsbrev Udbud

Nyhedsbrev Udbud Nyhedsbrev Udbud 30.11.2015 UDBUDSKALENDER: NU ÅBNES DEN FØRSTE LÅGE 30.11.2015 I anledningen af vedtagelsen af udbudsloven udsender vi en udbudskalender med fire låger. Denne gang stiller vi skarpt på

Læs mere

START EFTERÅR 2017 DEL 1. Modul 1: oktober november Modul 2: november Modul 3:

START EFTERÅR 2017 DEL 1. Modul 1: oktober november Modul 2: november Modul 3: START EFTERÅR 2017 Esbjerg (E17B), Fredericia (F17B), Haderslev (HA17B), Herning (H17B), Kollund (S17B), Odense (O17B), Aalborg (ÅL17B), Aarhus (Å17B), København/Frederiksberg (KB17B), Næstved (NV17B),

Læs mere

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger pa Sølvgade i august 2016

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger pa Sølvgade i august 2016 KØBENHAVNS UNIVERSITETS BOLIGFOND AF 2008 Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger pa Sølvgade i august 2016 Udbudsbetingelser Københavns Universitets Boligfond 03-06-2016

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER DATO: 23.2.2015 Sags nr. 2014-0240583 Dokument nr. 2014-0240583-1 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Asfaltudlægger

Læs mere

Udbudsbrev: Levering til kantine.

Udbudsbrev: Levering til kantine. Ægirsvej 4 3400 Hillerød 48 23 10 00/48 23 10 97 pd@hfors.dk hillerodforsyning.dk 28.11.2017 Udbudsbrev: Levering til kantine. Hillerød Service A/S anmoder hermed om tilbud på levering af mad m.m. til

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S 125-255498 Dato for offentliggørelse: 10.07.2017 Nummer Spørgsmål Svar 1 I materialet står der, at man godt må tilbyde

Læs mere

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag Indkøb af skilte til affaldsoplag INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. INDLEDNING.... 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED.... 1 3. UDBUDSMATERIALET.... 1 4. UDBUDDETS OMFANG.... 2 5. TILDELING AF KONTRAKT.... 2 5.1. Tildelingskriterier....

Læs mere

Leverandøren skal underskrive Faxe Kommunes databehandler aftale i forbindelse med kontraktindgåelse.

Leverandøren skal underskrive Faxe Kommunes databehandler aftale i forbindelse med kontraktindgåelse. Udbud af virtueltræning i Faxe Kommune Center for Sundhed og Pleje. Faxe Kommune ønsker et virtuelt system der kan fungere som træningsværktøj således, at der sikres en effektiv genoptræning af borgere

Læs mere

PRINCE2 Foundation og Practitioner

PRINCE2 Foundation og Practitioner PRINCE2 Foundation og Practitioner Projektstyring både i teori og praksis Kurset giver dig et komplet indblik i og kendskab til PRINCE2 -metoden. Du gennemgår et intensivt forløb, der forbereder dig til

Læs mere

Hvordan opstartes simulation (teamtræning) i egen afdeling. Teamtræningsgruppen (Else Winge &Juri Lindy Pedersen) Børneafdelingen Hvidovre Hospital

Hvordan opstartes simulation (teamtræning) i egen afdeling. Teamtræningsgruppen (Else Winge &Juri Lindy Pedersen) Børneafdelingen Hvidovre Hospital Hvordan opstartes simulation (teamtræning) i egen afdeling Teamtræningsgruppen (Else Winge &Juri Lindy Pedersen) Børneafdelingen Hvidovre Hospital Koncept Behov/krav Mål program teknik/dukke Ledelse Manpower

Læs mere

1/7 92126-165973 THECA TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER. vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER

1/7 92126-165973 THECA TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER. vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER 1/7 TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER oktober 2007 2/7 INDHOLD Indledning side 3 Udbudets omfang side 3 Udbudsform og udbudsmateriale side 3 Udformning af tilbud

Læs mere

Udbudsplan og betingelser

Udbudsplan og betingelser Projektnavn ESDH Sidst redigeret af Tina Malene Ørsted Sidst redigeret den 6. april 2010 Udbudsplan og betingelser SKI miniudbud i tre trin ESDH- system I dette materiale præsenteres de konkrete tildelingskriterier

Læs mere

Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Gennemgang af opmærksomhedspunkter Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Sprøjter/kanyler, infusion/transfusion samt epidural/spinalsæt Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

Udskillelse af leverandører ved overgang til fase 2

Udskillelse af leverandører ved overgang til fase 2 Bilag 5 Dato November 2015 Bilag 5 er i sin helhed et mindstekrav. Udskillelse af leverandører ved overgang til fase 2 Til Udvikling af nye, innovative løsninger til optimal anvendelse af ressourcer i

Læs mere

Lean Six Sigma Yellow Belt uddannelse der betaler sig

Lean Six Sigma Yellow Belt uddannelse der betaler sig uddannelse der betaler sig Uddannelsen Uddannelsen er for dig, der skal kende til terminologien indenfor Lean Six Sigma. Du samarbejder dagligt med Green Belts og Black Belts og skal derfor forstå disses

Læs mere

Dialogmøde vedr. træningspakker målrettet mennesker med demens

Dialogmøde vedr. træningspakker målrettet mennesker med demens R E F E R A T Emne Dialogmøde vedr. træningspakker målrettet mennesker med demens Mødedato 27. februar 2017 kl. 13-14 Sted Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, Lokale E 27. februar 2017

Læs mere

Projektledelse - og ledelse af mennesker

Projektledelse - og ledelse af mennesker Projektledelse - og ledelse af mennesker Udvikling/ Mennesker/ Resultater Projekter er en arbejdsform, der kan fremme innovation, udvikling, samarbejde og helhedsorienterede løsninger. Arbejdsformer og

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter en hel

Læs mere

Udbudsbetingelser: Udbud offentliggjort på udbud.dk. Satellitbilledopgaver til landbrugskontrol 2017

Udbudsbetingelser: Udbud offentliggjort på udbud.dk. Satellitbilledopgaver til landbrugskontrol 2017 Kort & GIS J.nr. 16-560-000011 Ref. SANESK Den 6. januar 2017 Udbudsbetingelser: Udbud offentliggjort på udbud.dk Satellitbilledopgaver til landbrugskontrol 2017 Indhold 1. Indledning... 1 2. Betingelser...

Læs mere

START forår 2019 START efterår 2019

START forår 2019 START efterår 2019 START forår 2019 START efterår 2019 Jylland, Fyn og Sjælland Esbjerg (E19A), Fredericia (F19A), Haderslev (HA19A), Herning (H19A), Kollund (S19A), København/Frederiksberg (KB19A), Næstved (NV19A), Odense

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse

Mannaz Projektlederuddannelse Mannaz Projektlederuddannelse Værktøjer til at planlægge, lede og styre dine projekter På Mannaz Projektlederuddannelse bliver du klædt på med en helhedsforståelse for projektstyring og projektledelse.

Læs mere