HELSINGØR EN KOMMUNE I RIVENDE UDVIKLING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HELSINGØR EN KOMMUNE I RIVENDE UDVIKLING"

Transkript

1 HELSINGØR EN KOMMUNE I RIVENDE UDVIKLING BUDGET Helsingør Kommune arbejder målrettet på at blive den mest attraktive bosætningskommune i Nordsjælland, så vi kan fastholde eksisterende borgere og tiltrække nye familier. Indtil videre går udviklingen den rigtige vej i forhold til befolkningstallet, og tilsvarende er der fremgang at spore i tilfredsheden og den økonomiske vækst hos kommunens virksomheder - især inden for turismeerhverv. Kommunen har lige nu indbyggere - det højeste antal nogensinde. Antallet af overnatninger i kommunen er steget med 38 pct. siden 2009 og var i Turismen i Helsingør Kommune er den 10. største i Danmark - på linje med Odense. Budgetaftalen sikrer økonomisk ansvarlighed I budgetforliget bliver der prioriteret tiltag, der støtter kommunens vision om at være en attraktiv og levende kommune at bo i. Nye og eksisterende tiltag bliver finansieret ved at reducere kommunens udgifter med effektiviseringer for 34,8 mio. kr. om året og servicereduktioner for 12 mio. kr. om året. Udover at kunne finansiere ønskede tiltag (inklusive store anlægsprojekter) er der fokus på at skabe et budget i balance og en god likviditet, hvilket er med til at sikre robusthed i kommunens økonomi. Markante indsatser i budget 2,3 mio. kr. ekstra er sat af til børnene i kommunens dagtilbud. 61,3 mio. kr. er sat af til at renovere og bygge nyt. Vi sætter ekstra fokus på de sårbare unge for at få flere i uddannelse og job og sikre, at mistrivsel ikke bliver til psykiske lidelser. Vi styrker kulturelle tiltag og kendskabet til Helsingør med 1 mio. kr. gennem lokale initiativer. Vi udbygger det nære sundhedsvæsen og sætter ind overfor forebyggelige genindlæggelser og genindlæggelser for den ældre medicinske patient. Derudover støtter vi borgere med demens og deres pårørende. Grundskylden bliver sænket til 28,5 promille. Virksomhedernes dækningsafgift bliver sænket til 6,8 promille. Budget i hovedtal Drift og skat Nye driftstiltag Effektiviseringer Servicereduktioner Nedsættelse af grundskyld til 28,5 promille Nedsættelse af dækningsafgift til 6,8 promille % 5% 14% 9% 21% 7% 7% 3% 12% 4% 1% SKOLER DAGTILBUD ÆLDRE SUNDHED BESKÆFTIGELSE OG OVERFØRSELSYDELSER FOREBYGGELSE OG UDSATTE BØRN HANDICAPPEDE OG UDSATTE VOKSNE VEJ OG PARK ADMINISTRATION KOMMUNENS BYGNINGER ØVRIGT Nye projekter Espergærde Havnetorv Tværkommunale cykelruter - Slotsruten og Nordsjælland rundt Nyt Helsingør Stadion og andre idrætsfaciliteter på Gl. Hellebækvej* Ny Idrætsby i Espergærde - ekstra omklædning i ny tilbygning Atletik Stadion, Rønnebær Allé: Ny belægning på løbebanerne Statsligt tilskud til skattenedsættelser Ændringer på drift og skat i alt Værftshal 16 til historisk skibsværksted 500 Nye projekter i alt

2 BU D G E T FLERE PENGE TIL BØRNENE I Helsingør Kommune skal vi kunne tilbyde dagtilbud og skoler af høj kvalitet, som er værd at flytte hertil for. Derfor udvikler vi hele tiden vores tilbud i børnehøjde. En tidlig indsats og god trivsel har stor betydning for børns livsmuligheder og udvikling, og vi bliver hele tiden klogere på, hvordan vi bedst kan indrette vores dagtilbud og skoler. En ny analyse i skal afdække, hvordan vi bruger ressourcerne bedst muligt i forhold til børnenes læring og trivsel. Det gælder åbningstider, sygefravær og legepladsers tilstand, samt hvordan dagtilbuddene fleksibelt kan tilpasses børnetal, udviklingen af kreative børnemiljøer og hvilke pædagogiske muligheder der er ved at rykke dagtilbuddene ind under skolerne. Gode tilbud i børnehøjde I budget fortsætter Helsingør Kommune en række indsatser, der sikrer en god start for børnene - og sætter nye i gang. Indsatser, der fortsætter i : kr. er sat af til Home-Start, et tilbud til småbørnsforældre, der handler om støtte, venskab og praktisk hjælp i hjemmet kr. er sat af til tilbuddet Månerne, som tager hånd om børn, som tidligt i livet møder udfordringer grundet tidlig fødsel, nedsat immunforsvar, multiallergier m.m kr. er sat af til tilbuddet Læseleg, der styrker børnenes ordforråd og sociale kompetencer. Nye tiltag i : 1,4 mio. kr. er sat af til at forlænge åbningstiderne i dagtilbud og SFO er. Vi imødekommer forældres behov for fleksibilitet, så hverdagen kan hænge sammen. Der afvikles sommer-camp i både SFO er og klubtilbud i uge 29-30, hvor børnene mødes og afprøver nye aktiviteter kr. er sat af til yderligere digitalisering og it på skolerne. På Nordvestskolen udvides skolekøkkenet til et madskolekoncept i. En optimering af skolernes brug af vikarer vil spare kommunen for kr. i.

3 STYRKET INDSATS OVER FOR UNGE SÅRBARE BUDGET Et stigende antal unge på landsplan kæmper med angst, depression, tvangstanker og selvskade. Billedet er det samme i Helsingør Kommune, og i budget styrker vi den forebyggende og sammenhængende indsats for at undgå, at mistrivsel udvikler sig til en psykisk lidelse, der hindrer unges mulighed for uddannelse og beskæftigelse. Trivsel er afgørende for de unges læring og uddannelse, og kommunens tilbud går derfor både på uddannelse og job samt håndteringen af sociale problemer, familie og venner m.m. Et mere sammenhængende borgerforløb Det er afgørende for de unge, at de oplever et sammenhængende forløb, når de er i kontakt med kommunen. Fremover skal de unge opleve en bedre kvalitet og effekt af den hjælp, der bliver givet. I sætter vi yderligere fokus på, hvordan kommunen møder borgerne. Indsatser, der fortsætter i : kr. er sat af til støtteordningen headspace, som kan hjælpe de unge på ret spor igen kr. er sat af til indsatsen Et lettere liv kr. er sat til indsatsen TUBA kr. er sat af til Fritidspasset. 1 mio. kr. er sat af til projektet Udsatte unges trivsel og uddannelse kr. er sat af til virksomhedscentre med pladser til de mest udsatte unge. Nye tiltag i : kr. går til en udgående medarbejder, der samarbejder med SSP, familierådgivningen, skoler og andre om at fastholde de unges tilknytning til for-eninger og sociale miljøer kr. er sat af til de årige til at hjælpe med uddannelse og virksomhedsforløb m.m kr. er sat af til en ekstra socialrådgiver i Familierådgivningen.

4 ET TRYGT STED AT BO BUDGET Helsingør Kommune skal opleves som en tryg kommune at bo i. Heldigvis er der et fald i kriminaliteten, og færre unge vælger den kriminelle løbebane. Men der er stadig behov for at styrke indsatsen over for unge, som tiltrækkes af miljøet, og samtidig støtte de unge, som ønsker at komme ud af kriminaliteten. Fokus på forebyggelse En af de vigtigste metoder i forebyggelse er uddannelse, job og boligforhold, så de unge mennesker ikke vælger kriminaliteten. Derfor fortsætter Helsingør Kommune med indsatser på tværs af kommune, uddannelsessteder, politi m.m. Indsatser, der fortsætter i : kr. er sat af til Brandkadetterne hos Helsingør Kommunes Beredskab kr. er sat til EXIT-konsulentfunktionen. Nye tiltag i : kr. er sat af til fuldtidsaktivering af kriminelle unge. Kommunen ansætter en koordinerende virksomhedskonsulent, der skal sikre de unge beskæftigelse hos virksomhederne. Udgiften hertil påregnes dækket af færre på offentlig forsørgelse som følge af indsatsen.

5 BU D G E T SUNDE BORGERE - ET BEDRE LIV En god sundhedstilstand er vejen til større livskvalitet. Helsingør Kommune har indsatser for borgere i alle aldre, men i budget er der særlig fokus på de ældre patienter, hvor sygdomsforløb, indlæggelser samt genindlæggelser tærer voldsomt på kræfterne og det gode liv. Tidlig opsporing og god hjemkomst I skal vi sikre, at færre ældre medicinske patienter indlægges og genindlægges. Derfor giver vi et kompetenceløft til sosu-assitenter, sosu-hjælpere, sygeplejesker og andet sundhedspersonale, så vi hurtigere opdager, når en ældre borger får problemer med helbredet. Derudover sætter vi ekstra ind på, at den ældre borger efter hospitalsophold får en god hjemkomst. Effektiviseringer indenfor sundhed I effektiviserer kommunen for over 7 mio. kr. inden for sundhed. Det er opgaver, der løses på en anden måde, så kommunen reducerer udgifter uden at gå ned i servicekvaliteten, som f.eks. tilpasning af plejehjemspladser, smartere kørselsplaner og en ny opdeling af distrikter. Nye tiltag i : er sat af til generelle kompetenceløft hos kommunens social- og sundhedshjælpere m.fl. 1. mio. kr. er sat af til at ansætte to demensvejledere. Styrket indsats inden for demens og udviklinghæmning 1,3 mio. kr. er sat af til opnormering og døgnbemanding på botilbud. Borgere med demens har krav på et værdigt liv - men det er mindst lige så vigtigt at sikre en god opbakning til de pårørende. Derfor styrker vi indsatsen, så de pårørende får den rette viden og aflastning. 1,3 mio. kr. er sat til distriktssammenlægninger i hjemmeplejen, der vil fremme effektivitet og kvalitet. Derudover styrker vi den pædagogisk indsats over for borgere med udviklingshæmning ved at opnormere pædagogisk på botilbuddet Kronborgsund og bemande døgnet rundt på Ældrefællesskabet på Vinkeldamsvej. Hjemmeplejen effektiviserer sine køreture, så de bl.a. begynder og slutter dagen hos borgeren i stedet for kontoret - og dermed vinder tid, der går direkte til pleje kr. er sat af til natherberg.

6 BU D G E T EN ATTRAKTIV KOMMUNE For at fastholde borgere og tiltrække nye familier skal Helsingør Kommune være et levende sted med oplevelser, jobs og et stærkt uddannelsesmiljø. Turisme og kultur skaber vækst i erhvervslivet Helsingør Kommune har stor succes med at afholde begivenheder, der tiltrækker lokale og internationale gæster. Turismen i Helsingør Kommune er den 10. største i Danmark - på linje med Odense. Årligt har de ca. 2,1 mio. turister et forbrug på 1,6 mia. kr. Turismen beskæftiger 7,3 % af kommunens arbejdsstyrke. Færre på offentlig forsørgelse Antallet af borgere på offentlig forsørgelse falder, og særligt på dagpengeområdet er der en positiv udvikling. Nu styrker vi yderligere indsatsen for at bringe ledige i job, og sætter samtidig fokus på at få sygemeldte hurtigt tilbage til arbejdsmarkedet. CATCH ny uddannelses- og innovationsplatform Et stærkt uddannelsesmiljø i kommunen vil både højne uddannelsesniveauet for borgerne generelt og på sigt tiltrække flere studerende og andre uddannelser til kommunen. Med CATCH bliver Helsingør Kommune et nationalt center for kunst, kultur og teknologi, og ambitionsniveauet er højt fra starten. CATCH skal etableres i samarbejde med universiteter, professionshøjskoler, kulturinstitutioner og virksomheder. Skatten sænkes for borgere og erhvervsliv Grundskylden i kommunen bliver sænket i, hvilket betyder skattelettelser for både boligejere og lejere i almene boligselskaber. Derudover skal en nedsættelse af erhvervslivets dækningsafgift medvirke til at sætte skub i flere lokale arbejdspladser. Nye tiltag i : Ca. 1 mio. kr. er sat af til at styrke lokale kulturindsatser såsom M/S Museet for Søfart, veteranskibsklubben S/S Bjørn, Pigegarden, Hamlet Scenen og Teknisk Museum. 1 mio. kr. er sat af til event og uddelingen af den internationale bæredygtige pris Index: Awards kr. er sat af til markering af cykelruter i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Vi ansætter to personlige jobformidlere og en fastholdelseskonsulent. Udgiften påregnes at blive udlignet ved færre på offentlig forsørgelse som følge af indsatsen. 1,5 mio. kr. er sat af til etablering af CATCH kr. er sat af til at fjerne afgift på udeservering. Grundskylden nedsættes med yderligere 0,5 promille til 28,5 promille. Dækningsafgiften nedsættes til 6,8 promille.

7 VI RENOVERER OG BYGGER NYT BUDGET Vi bliver flere og flere i Helsingør Kommune. Kommunen har lige nu indbyggere - det højste antal nogensinde. Derfor er vi i fuld gang med at udvikle nye boligområder og skabe levende byrum. 56,6 mio. kr. er sat af til at bygge nyt stadion på Gl. Hellebæksvej kr. er sat til en styrket indsats på lokalplansområdet, som skal sikre, at nye projekter kan udvikles så hurtigt som muligt. 1,5 mio. kr. er sat af til at forskønne Espergærde Havnetorv. 1,6 mio. kr. er sat af til ekstra omklædning i ny tilbygning ved Ny Idrætsby i Espergærde. Beløbet lægges oveni de eksisterende 20,4 mio.kr. i kr. er sat af til ny belægning på løbebanerne på Atletik Stadion, Rønnebær Allé kr. er sat af til udvikling og sikring af værftshal 16 til historisk skibsværksted, så vi er klar til at modtage Nationalmuseets historiske skibe. Vi planlægger at skabe en bedre sammenhæng mellem Helsingør bykerne og Kulturhavnen samt at anlægge nye byrum. Planlægning sker i, og projektet kommer på budget i 2018.

8 BU D G E T EN EFFEKTIV KOMMUNE Helsingør Kommune skal drives effektivt, og arbejdsgangene skal være smidige. Og så skal ingen - hverken borgere eller medarbejdere - plages af unødigt bureaukrati. Fokus er både på arbejdsgange og på effekten af de konkrete indsatser. Det vil sige, at det skal være tydeligt, om en indsats lever op til de fastsatte mål. I er der planlagt en analyse, der skal afdække de samlede administrative opgaver i kommunen og belyse mulige effektiviseringer. Ansvarlig økonomisk politik Kommunen vil i fremlægge et nyt forslag til en økonomisk politik. Forslaget skal bl.a. indeholde strammere styring af tillægsbevillinger for at undgå merforbrug. Derudover lægges op til salg af en række kommunale ejendomme. Salgene skal bl.a. finansiere Sundhedshuset og etablering af nyt stadion. Andre tiltag i : En skærpet indsats vil sørge for, at kommunen i højere grad gør brug af medfinansiering fra EU til større projekter, f.eks. HH-samarbejdet. Et mere effektivt udbudssystem vil spare kommunen for flere mio. kr. årligt. En målrettet indsats skal reducere kommunens sygefravær med 10 pct., så Helsingør Kommune som minimum kommer ned på gennemsnittet for kommunerne på landsplan.

Budget behandling, borgmesterens tale, d. 3. oktober 2016

Budget behandling, borgmesterens tale, d. 3. oktober 2016 Budget 2017-2012 2. behandling, borgmesterens tale, d. 3. oktober 2016 Først og fremmest velkommen til 2. behandling af budgettet for Helsingør Kommune 2017-2020. Jeg synes, at vi igen i år - havde et

Læs mere

BUDGET FOR HELSINGØR KOMMUNE

BUDGET FOR HELSINGØR KOMMUNE SEPTEMBER 2016 BUDGET 2017-2020 FOR HELSINGØR KOMMUNE Budgetforligstekst vedrørende ændringer til 1. behandlingen fra Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Venstre, Radikale Venstre, Socialdemokraterne

Læs mere

1. BEHANDLING AF BUDGET

1. BEHANDLING AF BUDGET 1. BEHANDLING AF BUDGET 2018-2021 Benedikte Kiær, Borgmester i Helsingør Kommune Kære Alle, Jeg har set frem til i dag. For i dag tager vi for alvor fat på dette års budgetforhandlinger og det er altid

Læs mere

Folkemødet den 23. februar

Folkemødet den 23. februar Folkemødet den 23. februar Input fra erhvervsdebatterne på Folkemødet: Fokus på vores styrkepositioner: Turisme, oplevelsesøkonomi Uddannelse af kvalificeret arbejdskraft Fokus på fælles løsninger og samarbejde

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Bilag 2: Budgetforlig 2015-2018 Helsingør Kommune

Bilag 2: Budgetforlig 2015-2018 Helsingør Kommune Bilag 2: Budgetforlig 2015-2018 Helsingør Kommune Politisk parti: Forligspartierne Dato: 23. september 2014 Tusinde 1.000 kr. Oversigt over kassetræk pba. budgetforslag 2015 2016 2017 2018 Kassepåvirkning

Læs mere

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen Handicappolitik 2018 Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken

Læs mere

Forslag til ny opgave (driftsønske), budget

Forslag til ny opgave (driftsønske), budget Budgetområde Titel Jobformidler til a-dagpengeområdet Nr.: ø 826-01 Helsingør Kommune har haft et fald i antal langtidsledige på a-dagpenge i 2015 på 21 % svarende til 47 personer. Sammenlignelige kommuner

Læs mere

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018 Handicappolitik 2018 INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken i Horsens Kommune Målgrupper Handicapbegrebet Handicapkonventionen fra De Forenede Nationer Vision, værdier og menneskesyn Fokus o Børn,

Læs mere

Ansøgning om tilskud efter 19 til særligt vanskeligt stillede kommuner i Hovedstadsområdet

Ansøgning om tilskud efter 19 til særligt vanskeligt stillede kommuner i Hovedstadsområdet Center for Økonomi og Styring Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. +4549282318 tlj11@helsingor.dk Dato 08.07.14 Sagsbeh. tlj11 Ansøgning om tilskud efter 19 til særligt vanskeligt stillede kommuner i Hovedstadsområdet

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid. Godkendt i Byrådet d.10.09. 2013

Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid. Godkendt i Byrådet d.10.09. 2013 Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid Godkendt i Byrådet d.10.09. 2013 Vejen Kommune 10-09-2013 Forord Vejen kommunes temaplan for Sundhed, Kultur & fritid 2014-2022 er baseret på et samarbejde på tværs

Læs mere

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne Bæredygtighed Vi ønsker en miljømæssig, økonomisk og faglig bæredygtig udvikling. Oplevelser & Fællesskaber Vi ønsker, at alle borgere i Viborg Kommune har mulighed for at indgå i sunde fællesskaber og

Læs mere

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne Bæredygtighed Vi ønsker en miljømæssig, økonomisk og faglig bæredygtig udvikling. Oplevelser & Fællesskaber Vi ønsker, at alle borgere i Viborg Kommune har mulighed for at indgå i sunde fællesskaber og

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12.juni 2013 Baggrundsspørgsmål Hvad er dit køn? 1. Kvinde 2. Mand 3. Ønsker ikke at svare Hvad er din alder? 1. 18 29 2. 30 39 3. 40 49 4. 50 59 5.

Læs mere

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune En sundhedsstrategi, der virker En sundhedsstrategi med to spor Slagelse Kommune har en stor udfordring med befolkningens sundhedstilstand. Sundhedsprofil

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring.

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. REDUKTION Sæt kryds ( ) EFFEKTIVISERING ( x ) Lb. Nr. BIU-F-01 Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. Udvalg: Beskæftigelses

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12. juni 2013 Prioriteringsdebat - program Lære hinanden at kende Præsentation af Vision Furesø Debat ved bordene om Vision Furesø og hvordan den skal

Læs mere

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK SUND SAMMEN ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK Kolofon Udgivet: Udarbejdet af Odense Kommune Fotografer: VisitOdense Odense Kommune Colourbox INDHOLDSFORTEGNELSE Sund Sammen - forord... 4 Et sundere arbejdsmarked...

Læs mere

Frederikshavn Kommune - Budget 2014-2017 Budgetforlig indgået mellem

Frederikshavn Kommune - Budget 2014-2017 Budgetforlig indgået mellem - Budget 2014-2017 Budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne Socialistisk Folkeparti Jette Fabricius Toft Investeringstanken lever Vi ser fortsat investeringer som en vigtig basis for budgettet og

Læs mere

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger Du skal snart til at sætte dit kryds og dermed bestemme, hvem der skal i byrådet. Jeg stolt af at stå i spidsen for en stærk

Læs mere

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER 2017 VELFÆRD FØRST Valget den 21. november handler om vores velfærd. Et stærkt velfærdssamfund, hvor alle har lige muligheder, er ikke en selvfølge.

Læs mere

BYGNINGER ER MEGET MERE END MURSTEN.

BYGNINGER ER MEGET MERE END MURSTEN. STRATEGISK EJENDOMSDRIFT BYGNINGER ER MEGET MERE END MURSTEN. Introduktion: Fra værftsby til værtsby Helsingør en by med en lang og stolt historier - Øresundstolden - Kronborg - Værftet m.m. Vi udvikler

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

Sund Sammen. Odense Kommunes Sundhedspolitik

Sund Sammen. Odense Kommunes Sundhedspolitik Sund Sammen Odense Kommunes Sundhedspolitik Forord Sundhed er mere end blot fraværet af sygdom. At være sund handler om at have det så godt fysisk, socialt og mentalt, at den enkelte er i stand til at

Læs mere

Det Konservative Folkeparti. Fortsat fremgang

Det Konservative Folkeparti. Fortsat fremgang Det Konservative Folkeparti Fortsat fremgang Du har krav på politikere, der tænker fremad, er modige og kan samarbejde med andre partier. Det kan og vil vi leve op til. Et kryds på liste C betyder et ambitiøst

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i God ledelse og styring i Til alle ledere og medarbejdere ligeværdig dialog. Vi er alle forpligtede til at Demokratisk udgangspunkt Vi ønsker en god tone, respekt og ordentlig-

Læs mere

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019 BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK Januar 2019 1 INDLEDNING I 2018 besluttede kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, at etablere et psykiatriråd. Psykiatrirådet fungerer som dialogforum mellem politikere,

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland UDKAST God ledelse og styring i God ledelse og styring i er en politisk ledet orga- tage problemer op med ledelsen, hvis der er Demokratisk udgangspunkt Dygtighed nisation, hvor regionsrådet beslutter

Læs mere

Disposition UDDANNELSESPLAN Uddannelsesplan 2019

Disposition UDDANNELSESPLAN Uddannelsesplan 2019 Disposition UDDANNELSESPLAN for 2017 Uddannelsesplan 2019 Udvalget for Beskæftigelse og Uddannelse den 27. september 2018 Disposition for Uddannelsesplan 2019 Introduktion v. formand Lars Dinesen Fire

Læs mere

Tillægsdagsorden Idræts- og Fritidsforum

Tillægsdagsorden Idræts- og Fritidsforum Tillægsdagsorden Idræts- og Fritidsforum Mødedato: Tirsdag den 27. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Folkeoplysningens Samråd) Catharina

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres.

Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres. Greve Kommune Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres. Greve Kommune Budgetforlig 2018 Flere engagerede

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance gladsaxe.dk Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted at bo og vokse op. Det skal det blive ved med at være. Der er dog områder i kommunen,

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2016-2018 Godkendt af Byrådet den 27. januar 2016 Direktionens strategiplan 2016-2018 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategien,

Læs mere

Oversigt Budgetforslag B

Oversigt Budgetforslag B Tabel 1. Oversigt over byrådsindstillinger fra Sundhed og Omsorg Budgetforslag B2015 B2016 B2017 B2018 1. Madtilbuddet i plejeboligerne 18,0* 9,0 9,0 9,0 2. Stigende udgifter til botilbud og bostøtte 17,7

Læs mere

Årsplan 2016. Sammen skaber vi et stærkere Herlev

Årsplan 2016. Sammen skaber vi et stærkere Herlev Årsplan 2016 Sammen skaber vi et stærkere Herlev Januar 2016 1 Indhold Indledning... 3 Sammen skaber vi et stærkere Herlev... 4 Måltal i årsplanen som aktivt styringsredskab... 4 1. fælles måltal: Herlev

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Revideret udkast til Økonomiudvalget Sidst revideret: 9. februar 2016 J. nr. 00.01.00P05 1 Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted

Læs mere

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem.

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem. Overordnede rammer Vision Ballerup Kommunes motto vi satser på mennesker dækker over kommunens vision frem mod 2020. Ballerup Kommune vil være en sund kommune, hvor det sociale ansvar involverer alle.

Læs mere

Unge vores fælles fremtid BUPL s ungeudspil 2018

Unge vores fælles fremtid BUPL s ungeudspil 2018 Unge vores fælles fremtid BUPL s ungeudspil 2018 »Da vi begyndte som rollemodeller for fire år siden, diskuterede vi, om vi skulle forsøge at hjælpe de drenge, der allerede var havnet i kriminalitet. Men

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen 2019-2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen i balance Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der

Læs mere

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan ,

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan , Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan 2017-2021, Intensive sundhedsplejerskebesøg i et hyppigere omfang end sædvanligt Opsporing og forebyggelse af brugen af stoffer blandt unge Drop

Læs mere

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 8. juni 2018 Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 I Arbejdsgrundlag 2018 er bl.a. den politiske arbejdsform beskrevet. Rammerne for den politiske

Læs mere

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT 8. februar 2018 Ansøgning til pulje om etablering af lægehuse Københavns Kommune ansøger hermed Sundheds- og Ældreministeriets

Læs mere

Tidsbegrænset førtidspension giver store gevinster

Tidsbegrænset førtidspension giver store gevinster Organisation for erhvervslivet August 21 Tidsbegrænset førtidspension giver store gevinster AF CHEFKONSULENT THOMAS QVORTRUP CHRISTENSEN, TQCH@DI.DK Mere end 3. danskere er på førtidspension, fleksjob

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Belysning af beslutningsforslag på sundheds- og ældreområdet

Belysning af beslutningsforslag på sundheds- og ældreområdet Belysning af beslutningsforslag på sundheds- og ældreområdet 5. september 2016 Ældre med handicap Budgetmodel for ældre med handicap (DF) Antallet af ældre med handicap fordobles fra 2015 til 2020. I 2020

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser Politiske pejlemærker 2019

Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser Politiske pejlemærker 2019 Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser Politiske pejlemærker 2019 Med visionen som drivkraft Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser har den politiske vision, at Slagelse Kommunes indsatser på

Læs mere

NOTAT. Budget Aftale om kommunernes økonomi for 2018

NOTAT. Budget Aftale om kommunernes økonomi for 2018 NOTAT Dato: 12. juni 2017 Budget 2018 Aftale om kommunernes økonomi for 2018 Den 1. juni 2017 har KL og Regeringen indgået aftale om de økonomiske rammer for kommunernes budgetter for 2017. Dette notat

Læs mere

Økonomi og Udvikling. Høring om budget

Økonomi og Udvikling. Høring om budget Økonomi og Udvikling Høring om budget 2017-2020 Aftenens program Aftenens møde et led i en generel inddragelse Frederikssund en udviklingskommune Budgettet - skat - gæld - likviditet - befolkningsudvikling

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

Datadrevet ledelse i udviklingen af udsatte boligområder. Kommunaldirektør Bo Rasmussen, Gladsaxe Kommune

Datadrevet ledelse i udviklingen af udsatte boligområder. Kommunaldirektør Bo Rasmussen, Gladsaxe Kommune Datadrevet ledelse i udviklingen af udsatte boligområder Kommunaldirektør Bo Rasmussen, Gladsaxe Kommune Udfordringen og visionen Udfordringen: Et boligområde i social ubalance En skæv beboersammensætning

Læs mere

KL's dataindsamling om sundhedsområdet 2017: Bemærkninger til tabeller

KL's dataindsamling om sundhedsområdet 2017: Bemærkninger til tabeller KL's dataindsamling om sundhedsområdet 2017: Bemærkninger til tabeller Baggrund KL har siden efteråret 2012 gennemført spørgeskemaundersøgelser til alle landets kommuner vedr. status for kommunernes sundhedsindsatser.

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Skovbrynet 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Skovbrynet 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Skovbrynet 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Kommunernes økonomiske rammer for 2016

Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Nyt kapitel 3. juli 2015 Regeringen har i sit regeringsgrundlag tilkendegivet, at der skal indføres et omprioriteringsbidrag de næste fire år, så der kan frigøres

Læs mere

Forebyggende initiativer - Børneområdet (Læring og Trivsel)

Forebyggende initiativer - Børneområdet (Læring og Trivsel) Input til Kommunalbestyrelsens arbejdsprogram 2020, d. 14.3.2019 - Forebyggelse på Børneområdet (Læring og Trivsel) og det specialiserede voksenområde (Aktiv hele livet) Forebyggende initiativer - Børneområdet

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid

Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid Handleplan for Det gode arbejdsliv Indledning: Denne handleplan for Det gode arbejdsliv bygger på den politisk godkendte Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid. Af

Læs mere

Status på Visionsmål udarbejdes hvert år i 1. kvartal af Center for Økonomi og Styring. Resultatet er klar 1. april.

Status på Visionsmål udarbejdes hvert år i 1. kvartal af Center for Økonomi og Styring. Resultatet er klar 1. april. 28. marts 2014 Center for Økonomi og Styring Mdv11 Status på Helsingør Kommunes 10 visionsmål Primo 2014 Status på Visionsmål udarbejdes hvert år i 1. kvartal af Center for Økonomi og Styring. Resultatet

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Forord. Claus Omann Jensen Borgmester

Forord. Claus Omann Jensen Borgmester Sundhedspolitik Forord Randers Kommune har fokus på vækst i sundhed og ønsker med denne sundhedspolitik at sætte rammerne for kommunens sundhedsarbejde i de kommende år. Byrådets visioner for sundhedsområdet

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018.

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018. Nærhedsfinansiering Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018 Jens Buch Nielsen 1 Økonomiaftale 2019 2% Afskaffelse af det årlige produktivitetsstigningskrav på 2% Afskaffelse af

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018

Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 3. august 2018 Vækstmål og Fokusliste Rammer og sammenhæng i forhold til Strategi 2022 og Arbejdsgrundlag 2018 I Arbejdsgrundlag 2018 er bl.a. den politiske arbejdsform beskrevet. Rammerne for den politiske

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET

UDVALGSSTRATEGI SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET UDVALGSSTRATEGI 2019-22 SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Bo Abildgaard Med afsæt i Guldborgsund Kommunes kerneopgave; Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen

Læs mere

Budget 2017 På vej væk fra de brændende platforme. Ved borgmester Steen Hasselriis

Budget 2017 På vej væk fra de brændende platforme. Ved borgmester Steen Hasselriis Budget 2017 På vej væk fra de brændende platforme Ved borgmester Steen Hasselriis Program Præsentation af borgmesterens budgetforslag Pause Dialog Styr på det Veldrevet kommune Styr på økonomien Går frem

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Handleplan for bedre psykisk sundhed 2015-2018

Handleplan for bedre psykisk sundhed 2015-2018 Handleplan for bedre psykisk sundhed 2015-2018 Med Københavns sundhedspolitik ønsker vi, at københavnerne skal leve med bedre livskvalitet og have lige muligheder for et godt og langt liv. Mange københavnere

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AN om social ulighed i sundhed d. 24. juni 2016

TALEPAPIR Det talte ord gælder. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AN om social ulighed i sundhed d. 24. juni 2016 Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 723 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AN om social ulighed i sundhed d. 24.

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Formaliseret samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud diabetes

Læs mere

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK SUND SAMMEN ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK Kolofon Udgivet: Juni 2019 Udarbejdet af Odense Kommune Fotografer: VisitOdense Odense Kommune Colourbox INDHOLDSFORTEGNELSE Sund Sammen - forord... 4 Vision,

Læs mere

Kommunens sundhedsfaglige opgaver

Kommunens sundhedsfaglige opgaver Kommunens sundhedsfaglige opgaver Temadag i Danske Ældreråd d. 2. oktober 2019 V./ Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center for Velfærd og Omsorg Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center

Læs mere

Ringsted hjertet ligger i midten

Ringsted hjertet ligger i midten VISION Ringsted hjertet ligger i midten Ringsted er en attraktiv bosætningskommune. Vi udnytter den centrale placering, de mange muligheder og de trygge rammer til at være det foretrukne sted at bo og

Læs mere

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? Det kunne ikke i tilstrækkelig grad betale sig at arbejde i det gamle system. Derfor er svaret ikke bare at rulle de lave ydelser tilbage. Til gengæld mener

Læs mere

3. Udvalget "Aktiv hele livet - Sundhed og Omsorg" 11,5 11,5 11,5 11,5 Strammere visitation og opfølgning på fritvalgsområdet 5,8 5,8 5,8 5,8

3. Udvalget Aktiv hele livet - Sundhed og Omsorg 11,5 11,5 11,5 11,5 Strammere visitation og opfølgning på fritvalgsområdet 5,8 5,8 5,8 5,8 Ændringsforslag fra: I mio.kr. 2018 2019 2020 2021 ÆNDRINGER DRIFT I ALT 1. Økonomiudvalget 12,5 7,5 7,5 7,5 Omprioritering som følge af decentralisering -5,0-10 -10-10 Rammesparelse på midler til erhvervsfremme

Læs mere

Borgermøde om budget 2015 2018. Borgmester Benedikte Kiær Direktør Lars Rich

Borgermøde om budget 2015 2018. Borgmester Benedikte Kiær Direktør Lars Rich Borgermøde om budget 2015 2018 Borgmester Benedikte Kiær Direktør Lars Rich Dagsorden 1. Velkomst og oplæg ved Borgmester Benedikte Kiær 2. Direktør Lars Rich orienterer om budgettet for 2015 2018 og serviceniveauer

Læs mere

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN VALGKATALOG 2018 2021 SOCIALDEMOKRATIET I KOLDING KOMMUNE Socialdemokratiet i Kolding Kommune tror på dig som medborger og på os alle som fællesskab. Vi er overbevist om, at vi kan langt mere sammen, end

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Velkommen til dialogmøde om Budget

Velkommen til dialogmøde om Budget Velkommen til dialogmøde om Budget 2016-2019 Rammen Aftale om kommunernes økonomi De brændende platforme Ny økonomisk politik Samfundsøkonomien Økonomiaftalen 2016 Omprioriteringsbidrag 1% Netto forværres

Læs mere

Uddybning af visionen

Uddybning af visionen Uddybning af visionen 26. juni 2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Mission... 1 Visionskerne... 2 Grupper i særligt fokus... 4 Familier... 4 Besøgende... 5 Kommunens særlige kendetegn... 6 Livslang

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune

lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune 2017-2022 Sundhed handler om at have det så godt fysisk, socialt og mentalt, at alle borgere er i stand til at leve det liv, de gerne

Læs mere

FLERE SKAL LEVE ET LIV MED BEDRE MENTAL SUNDHED. Oplæg ved Lisbeth Holm Olsen Center for forebyggelse i Praksis, KL

FLERE SKAL LEVE ET LIV MED BEDRE MENTAL SUNDHED. Oplæg ved Lisbeth Holm Olsen Center for forebyggelse i Praksis, KL FLERE SKAL LEVE ET LIV MED BEDRE MENTAL SUNDHED Oplæg ved Lisbeth Holm Olsen Center for forebyggelse i Praksis, KL eller stress. Tal for mental sundhed i Hjørring Kommune Stigning i andelen af borgere

Læs mere

HVOR OG HVORDAN VIL VI BO? BYUDVIKLING OG BOSÆTNING I VEJLE

HVOR OG HVORDAN VIL VI BO? BYUDVIKLING OG BOSÆTNING I VEJLE HVOR OG HVORDAN VIL VI BO? BYUDVIKLING OG BOSÆTNING I VEJLE Henrik Børsting Aagaard Leder Kommuneplan og Udvikling, Vejle Kommune 26. November 2010 VEJLE I TAL Stigende befolkningstal (2007/104.101, 2010/106.603)

Læs mere

Velkommen til dialogmøde om Budget

Velkommen til dialogmøde om Budget Velkommen til dialogmøde om Budget 2015-2018 Fortællingen om Halsnæs I Halsnæs tør vi - og vi tør også sammen Ikke altid enige i Halsnæs, men vi arbejder på at stå sammen Vi er stolte og tør fortælle de

Læs mere

Oplæg: Virksomheder hjælper aktivitetsparate ledige i beskæftigelse

Oplæg: Virksomheder hjælper aktivitetsparate ledige i beskæftigelse Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 21. maj 2015 Sagsb.: Gorm Hjelm Andersen Sagsnr.: Dir.tlf.: 2353 E-mail: hjelm@holb.dk Oplæg: Virksomheder hjælper aktivitetsparate ledige i beskæftigelse Indledning Dette notat

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Demensstrategi

Demensstrategi Demensstrategi 2019-2025 Indhold Forord 3 Solrød Kommune - en demensvenlig kommune 3 Indledning 5 En strategi bygget på involvering 5 Fokusområder 6 1. Støtte til mennesker med demens 7 2. Støtte til pårørende

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Punkt 1.4: Trygt Furesø 1 Trygt Furesø Furesø s strategi og indsatser for færre indbrud og øget tryghed Under Byrådets

Læs mere

Center for Skole og Uddannelse Politisk Dialog

Center for Skole og Uddannelse Politisk Dialog Center for Skole og Uddannelse Politisk Dialog Center for Skole og Uddannelse består af: Skole og SFO Klubber Specialundervisning: Sporet samt gruppeordninger på skolerne Ungdomsskole Musikskolen Pædagogisk

Læs mere