Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet"

Transkript

1 Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Demenslandsbyen i Holland 2 3 Høring - Resultater vedrørende afprøvning af sensorbleer 2 4 Høring - Forslag til politik for tilsyn med hjemmehjælp og madservice Kvvalitetsstandard 84 - Aflastning i eget hjem 8 6 Orientering om genudbud af kompressionsstrømper 11 7 Invitation til workshop om trafiksikkerhed 13 8 Orientering 14

2 Side A Godkendelse af dagsorden Sagsfremstilling Godkendelse af dagsorden Referat: Godkendt A Demenslandsbyen i Holland Sagsfremstilling Udvalgsformand Lilli Damsgaard deltager i mødet og orienterer om udvalgets besøg i Demenslandsbyen i Holland Referat: Lilli Damsgaard fortalte om SÆH-udvalgets studietur til Demenslandsbyen i Hogeweyk i Holland. Oplægget vedlægges referatet P Høring - Resultater vedrørende afprøvning af sensorbleer Resumé Høring - resultater af afprøvning af sensorbleer. Produktet består af en ble med chip, som registrerer tidspunkt for vandladning og vandladningsmængde. Denne information skal anvendes til en bedre udredning af borgeres inkontinensproblemer og derigennem medvirke til en bedre planlægning af plejen og en større livskvalitet for borgeren.

3 Side 3. Sagsfremstilling Baggrund og formål SÆH-udvalget blev på mødet den 27. januar 2015 orienteret om afprøvning af sensorbleer til beboere på botilbuddet Åge Holms Vej og ældrecentret Havgården og tilknyttede ældreboliger. Formålet er at sikre en bedre udredning af borgerens inkontinensproblemer. Den intelligente ble består af en ble med chip, som registrerer tidspunkt for vandladning og vandladningsmængde. Borgeren skal anvende bleen i 3 døgn, hvorefter personalet får præcis viden om den enkelte borgers vandladningsmønster. Denne viden skal medvirke til en bedre håndtering af borgerens inkontinens og dermed sikre en bedre livskvalitet for borgeren, eksempelvis ved at sikre den rette ble til borgeren og undgå at forstyrre borgeren unødigt om natten. Samtidig kan denne viden bruges til at optimere planlægningen af plejen, så der sker en optimal anvendelse af personalets ressourcer, hvor der bruges mindre tid på selve udredningen samt bleskift og lækager. Resultater af afprøvningen Afprøvningen har fundet sted fra marts til juni borgere med inkontinens er blevet udredt ved sensorble i projektet, heraf 14 beboere på Ældrecentret Havgården og tilknyttede ældreboliger samt 5 beboere på Aage Holms Vej. De samlede resultater for de to steder er følgende: Gevinster for borgerne Der er i afprøvningen dokumenteret følgende gevinster for borgerne: Anvendelsen af bleer er reduceret (6% færre bleskift) ved en bedre tilrettelæggelse af borgerens toiletbesøg. Lækager er reduceret med 37%, hvilket medvirker til færre tryksår og hudproblemer. Antallet er store bleer er reduceret til fordel for mindre og mere komfortable bleer med mindre sugeevne (sugeevnen reduceret med 28%). Øget opmærksomhed på borgere, der fx har urinvejsinfektion eller ikke får tilstrækkelig med væske. Der er således en række væsentlige positive gevinster, som øger borgerens sundhed og velbefindende.

4 Side 4. Gevinster for personalet Der er i afprøvningen dokumenteret følgende gevinster for personalet: Færre arbejdsopgaver pga. færre lækager (bundskifte, tøjskift) og færre skift. Færre lækager og bedre pleje giver en øget faglig stolthed. Mindre arbejde og større datasikkerhed ved udredning, revurdering og dokumentation ved vurdering af blebehov. En bedre inkontinensudredning er med til at øge den sundhedsfaglige viden hos personalet om inkontinens. Og personalet får ny viden, fordi borgerne ofte ikke er i stand til at kommunikere omkring problemstillinger med inkontinens. Medarbejderne giver således udtryk for, at sensorbleen bidrager til ny viden og dermed øger kvaliteten i udredningen, og det øger personalets motivation og arbejdsglæde i forhold til at kunne levere pleje på et fagligt højt niveau til borgere med inkontinens. Økonomiske gevinster De økonomiske gevinster kommer til udtryk ved en tidsbesparelse, fordi personalet ved en bedre udredning skal foretage færre bleskift og færre skift af sengelinned i forbindelse med lækager. Desuden er der en besparelse i produktomkostninger for de borgere, der ikke vil skulle skiftes så ofte og/eller anvender bleer med mindre sugeevne. Med udgangspunkt i erfaringerne i afprøvningen og en udbredelse til alle relevante borgere i Hjørring Kommune, som udredes for inkontinens, er de forventede økonomiske gevinster beregnet. Nedenstående tabel viser de forventede produktbesparelser. Produktbesparelse Mindreudgift (mindre bleer) Merudgift (datalogger og sensorbleer) I alt produktbesparelse Som det fremgår af tabellen, er der en forventet merudgift i til produkter og en mindreudgift fra 2019, hvor udredning ved hjælp af sensorble forventes at være foretaget for alle relevante borgere. Nedenfor fremgår de forventede økonomiske gevinster for driftsområderne.

5 Side 5. Tids-/lønbesparelse Mindreudgift (færre lækager) Merudgift (oplæring og implementeringsledelse) I alt tids-/lønbesparelse i driften Som det fremgår af tabellen, er der en forventet tidsbesparelse allerede det første år, som stiger i de efterfølgende år i takt med, at flere borgere får en udredning ved sensorbleer. Da resultaterne baserer sig på kun 19 borgere, er det statistisk usikkert at generalisere resultaterne ift. ændringer i skiftefrekvens, antal lækager og produktændringer - og herunder generalisere de økonomiske gevinster. Erfaringerne fra afprøvningen i Hjørring Kommune svarer dog til de resultater, som også andre kommuner har opnået ved afprøvning af sensorbleer, og derfor vurderes det, at sensorbleerne kan indføres i resten af organisationen med samme effekter som i afprøvningen. Det anbefales, at sensorbleer anvendes til udredning af alle relevante borgere (anslået 351 borgere ud af 1429 borgere med blebevilling), og at der i den forbindelse opbygges en organisation og viden på handicapområdet, som understøtter et større fokus på inkontinens. Dette vil være en forudsætning for en succesfuld indførelse af sensorbleer på botilbuddene. Implementeringen forudsætter en særlig indsats fra kontinensvejlederne ift. oplæring af medarbejdere på de relevante botilbud i inkontinensproblemstillinger samt efterfølgende indførelse af sensorbleer. For en uddybning af resultaterne henvises til arbejdsgruppens rapport (bilag 1). Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Økonomi Som beskrevet ovenfor er der en forventet merudgift til produkter de første tre år, hvorefter der er er en årlig produktbesparelse. Det anbefales, at den forventede merudgift i finansieres via midler fra "investeringsstrategi for bedre brug af hjælpemidler" fra ældrepuljen, og at den forventede produktbesparelse fra 2019 indgår i hjælpemiddelområdets økonomi.

6 Der er som beskrevet ovenfor en forventet tidsbesparelse i driften ved indførelse af sensorble, og det anbefales, at denne nettobesparelse i driften indgår som et element i den budgetopgave, som de decentrale enheder har i forbindelse med budgetstrategien (1,2,3,4%-reduktion). Hjørring Kommune Side 6. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser En bedre udredning ved benyttelse af intelligente bleer medvirker til, at borgernes sundhed og velvære øges. Erfaringerne viser, at man bl.a. kan reducere antallet af lækager, en bedre planlægning af bleskift, samt at borgeren kan få en bedre nattesøvn med færre unødvendige forstyrrelser. Bilag Bilag 1: Arbejdsgruppens rapport. Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar Historik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget , 6. oktober 2015, pkt. 3: Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller: at sagen sendes til høring i Ældrerådet og Handicaprådet SÆH-udvalget godkendte indstillingen Peter Duetoft deltog ikke i mødet Mai-Britt Beith Jensen deltog ikke i punktets behandling Referat: Høringssvar:

7 Ældrerådet tror på, der er en kvalitetsforbedring for den enkelte borger, ved at få analyseret behov for ble. Det skal ikke gøres for en evt. besparelses skyld, men alene med borgerens velvære for øje. Hjørring Kommune Side K Høring - Forslag til politik for tilsyn med hjemmehjælp og madservice 2016 Resumé Ældrerådet forelægges forslag til politik for tilsyn med hjemmehjælp og madservice 2016 til høring. Sagsfremstilling Jævnfør Servicelovens (SEL) 151 c skal kommunerne hvert år fastsætte en politik for tilsyn med hjemmehjælp og madservice. Hjemmehjælp og madservice ydes efter SEL 83 og 83 a. Hjørring Kommunes serviceniveau for hjemmehjælp og madservice fremgår af kvalitetsstandarderne for SEL 83 og 83 a. Tilsynspolitikken Tilsynspolitikken skal omfatte tilsyn med, hvordan opgaverne bliver løst og kvaliteten af de løste opgaver samt tilsyn med, om den visiterede hjælp er i overensstemmelse med borgerens aktuelle behov for den bevilgede hjælp. Forvaltningen fremsender hermed forslag til tilsynspolitik for hjemmehjælp og madservice for 2016 (bilag 1). Tilsynspolitikkens indhold Tilsynspolitikken omfatter en kort beskrivelse af det løbende tilsyn med hjemmehjælp og madservice, herunder Dialogen med leverandører, udvalg og råd Behandling af og redegørelse for klager Hvad der dokumenteres samt hvor dokumentationen forefindes. Desuden omfatter tilsynspolitikken en beskrivelse af opfølgningen på kvalitetsmål.

8 Lovgrundlag Serviceloven 151 c om tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp samt madservice efter Servicelovens 83 og 83 a. Hjørring Kommune Side 8. Økonomi Ingen bemærkning. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkning. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkning. Bilag 1. Forslag til tilsynspolitik for hjemmehjælp og madservice 2016 Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar til forslag til politik for tilsyn med hjemmehjælp og madservice Referat: Høringssvar: Ældrerådet tager politikken til efterretning P Kvvalitetsstandard 84 - Aflastning i eget hjem Resumé Forvaltningen fremsender revideret forslag til kvalitetsstandard for afløsning/aflastning i eget hjem efter servicelovens 84, stk.1.

9 Side 9. Sagsfremstilling Forvaltningen fremsender hermed revideret forslag til kvalitetsstandard for afløsning/aflastning i eget hjem efter servicelovens 84, stk.1. Formålet med 84, stk. 1 er, at afløse/aflaste ægtefæller, forældre eller andre nære pårørende, som passer en plejekrævende person med en nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne, og dermed medvirke til, at borgeren kan forblive længst muligt i eget hjem. Afløsning i hjemmet tildeles ud fra en individuel vurdering, afhængig af pårørendes aktivitetsniveau og øvrige aflastningsmuligheder. En forudsætning for bevilling af afløsning vil være, at andre muligheder er forsøgt, ex. ophold på aktivitetscenter. Målgruppen er borgere med svært nedsat funktionsevne, som passes i hjemmet af ægtefælle eller nære pårørende. Forslag Forvaltningens forslag til kvalitetsstandard tager udgangspunkt i den gældende kvalitetsstandard for 84, som blev godkendt i Der forslås dog, at der sker revidering af kvalitetsstandardens punkt 7, hvor det tidligere fremgik, at der ikke var frit valg af leverandør og dermed en kommunal leverandør af afløsning/aflastning. Dette har imidlertid givet anledning til problemer, da husstanden i nogle tilfælde dermed kan have to leverandører, hvis man i forvejen får hjælp efter en anden paragraf. Tidligere stod der, at der ikke var frit valg og derfor var der altid kommunal leverandør. Dette gav problemer, idet der så kunne være tale om to leverandører, hvis husstanden i forvejen havde hjælp ved en privat leverandør. Høring: Ældrerådets høringssvar vil foreligge til mødet Lovgrundlag Serviceloven 84 stk. 1.

10 Økonomi Kvalitetsstandarden er udmøntning af det i 2015 afsatte budget til træning efter servicelovens 84, stk. 1. Hjørring Kommune Side 10. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: Forslag til kvalitetsstandard efter Servicelovens 84 Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget , 10. november 2015: At Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler at forslag til kvalitetsstandard for afløsning/aflastning i eget hjem efter servicelovens 84, stk.1 godkendes. Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar Referat: Høringssvar: Ældrerådet tager kvalitetsstandarden til efterretning

11 Side G Orientering om genudbud af kompressionsstrømper Resumé Da Hjørring Kommunes indkøbsaftale på kompressionsstrømper udløber, planlægger kommunen i et nordjysk udbudsfællesskab at genudbyde indkøbet. Der er udarbejdet udbudsmateriale som herved sendes til høring i handicaprådet. Kravspecifikation, Tilbudsliste og Udbudsbrev/betingelser er vedlagt Sagsfremstilling Den tidligere aftale Området er p.t. konkurrenceudsat via et indkøbsfællesskab med Ålborg kommune. Aftalen udløber pr. 31 marts Genudbud igennem nordjysk udbudsfællesskab: For aftaleetablering har indkøbskontoret, i samarbejde med kommunens myndighedsfunktion, valgt at genudbyde via et nordjysk udbudsfællesskab, bestående af: Thisted, Frederikshavn, Jammerbugt, Vesthimmerland og Hjørring. Udbudstovholderen er Thisted Kommune, som løbende har inddraget de tilkoblede kommuner ift. indkøbsmønstre, kravspecificering og indkøbsbetingelser. Aftalen vil være gældende frem til 31. marts 2018 med mulighed for 2 optionsforlængelser á 12 måneder../. Eventuelle kommentarer fra Ældrerådet Ældrerådet bedes sende eventuelle bemærkninger til udbudsmaterialet til Nis Poulsen på mail: nis.poulsen@hjoerring.dk senest d. 25. november Såfremt der ikke modtages kommentarer betragtes materialet herefter som taget til efterretning. Udpegelse af bruger: Thisted har været ansvarlig for brugerinddragelse mht. udbuddet, hvilket er sket efter servicelovens 112 stk. 2. Brugerinddragelse: Bruger inddragelse har i forbindelse med dette udbud været pålagt Thisted

12 Kommune, hvilket i forbindelse med Hjørring kommune vurderes til at være tilstrækkeligt. Hjørring Kommune Side 12. Processen: I forbindelse med genudbuddet har Indkøbskontoret inddraget både Bevillingskontoret og fagpersoner fra SÆH. Thisted Kommune udarbejdede et udkast til udbudsmateriale som blev sendt kommunerne til kommentering. Herefter er det endelige materiale blevet udarbejdet og sendt til kommentering i kommunerne. Tildelingskriterier: Udbuddet vil blive vurderet ud fra følgende tildelingskriterier: Pris 50% Sortiment 30% Service 15% Levering 5% Ud fra det vedlagte materiale og den de ovenstående kriterier vurderes aftalen at tilgodese både burgernes og kommunes behov. Lokale forhold der gør sig gældende: Der er ingen særlige lokale forhold der gør sig gældende Aftalens opstart: Aftalen forventes at starte pr. 1. april Bilag Bilag 2 Kravspecifikation Kompression Version 10.docx Bilag 6 Kompressionsstrømper Tilbudsliste Version 10.xlsx Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet drøfter materialet Referat: Ældrerådet tog orienteringen til efterretning

13 Side P Invitation til workshop om trafiksikkerhed Sagsfremstilling I forbindelse med udarbejdelse af ny trafiksikkerhedsplan for Hjørring Kommune vil team Vej og Trafik, Teknik og Miljøafdelingen, gerne invitere en repræsentant fra Ældrerådet til en workshop omkring trafiksikkerhed. Formålet med workshoppen er at få inspiration fra deltagerne til fokusområder i vores trafiksikkerhedsarbejde, både i forhold til fysiske foranstaltninger og kampagner. Workshoppen bliver afholdt torsdag d. 3. december kl på Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring. Dagsorden for mødet bliver udsendt til deltagerne i mødet senere. Lovgrundlag Ingen bemærkning Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkning Resumé Team Vej og Trafik, Teknik og Miljøafdelingen inviterer en repræsentant fra Ældrerådet til at deltage i workshop om trafiksikkerhed Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkning Økonomi Ingen bemærkning

14 Side 14. Referat: Ældrerådet udpegede Carsten Møller Nielsen til at deltage A Orientering Formanden Medlemmerne Lars Møde om kommuneplan så god livskvalitet som overhovedet muligt, uanset hvor i kommunen man bord. T&M er i gang med at modernisere flex-turs ordningen blandt andre ting. Carsten Arrangement med Brugerpårørenderåd planlægges til foråret. Udvalgene Tilgængelighedsudvalg: Det nye Sundhedscenter Der skal være et Bygherreudvalg og et byggeudvalg. Henriette sidder i Bygherreudvalget, og Lene bliver i byggeudvalget. Områdefornyelse i Vrå Lægepraksis i Brinck Seidelinsgade

15 Park Vendia gennemgang af hallen Hjørring Kommune Side 15. De lovede ændringer ved molen i Lønstrup er endnu ikke gennemført Forvaltningen Næste møde afholdes på Køkkenområdet M.P. Koefoeds Vej 1. SÆH-udvalget inviteres til julefrokosten kl. 12.

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 208 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: R-122 Fraværende: Lene Smidstrup, Bodil Kjær, Lars J.L. Jakobsen,

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: 049 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Carsten Møller Nielsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Centralkøkkenet - M. P. Koefoeds Vej 1, 9800 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:35 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 13:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Ansøgning

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:35 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Erik Vadsager

Læs mere

Tilsynspolitik. Hjemmehjælp

Tilsynspolitik. Hjemmehjælp Tilsynspolitik Hjemmehjælp Baggrund Ifølge servicelovens 151c skal kommunerne udarbejde og offentliggøre en politik for tilsyn med pleje og omsorg og praktisk hjælp (hjemmehjælp). Tilsynspolitikken skal

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars J.L. Jacobsen, Myrna Pedersen, Hanne Bundgaard Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Kvalitetsstandard Generel 2014

Kvalitetsstandard Generel 2014 Kvalitetsstandard Generel 2014 Lovgrundlag: Servicelovens 83 og 84 Mål Kommunalbestyrelsen ønsker: At yde en indsats, der opleves som en helhed, og som tager udgangspunkt i borgerens ønsker og behov. At

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Louise

Læs mere

Referat. Ældre- og Omsorgsudvalget_ Mødedato: 14. januar Mødetidspunkt: 19:30. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende:

Referat. Ældre- og Omsorgsudvalget_ Mødedato: 14. januar Mødetidspunkt: 19:30. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Referat Mødetidspunkt: 19:30 Mødested: Udvalgsværelse 1 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 3. Samlet redegørelse om tilsyn 2018 på madservice-, indkøbs-

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Nordsøcentret, Hirtshals

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 14. maj 2012 kl. 08:30 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard

Åbent møde for Handicapråds møde den 14. maj 2012 kl. 08:30 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard Åbent møde for Handicapråds møde den 14. maj 2012 kl. 08:30 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard 7, Aars Indholdsfortegnelse 020. Frivillighed og ensomhed for ældre - projekt Socialministeriet...

Læs mere

Mødedato: 20. januar 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. januar 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 20. januar 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Godkendelse/underskrift af referat 3 3 Høring - af Midttrafiks køreplaner

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Administrativt revideret februar 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åbent referat Ældrerådet

Åbent referat Ældrerådet Hjørring Kommune Åbent referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Handicaprådet Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Handicaprådet Beslutningsprotokol

Handicaprådet Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol 17-09-2015 16:00 Medborgerhuset Bindslevs Plads Afbud fra: Mia Schmidt Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udtalelse om kvalitetsstandarder vedr. hjælp efter servicelovens 83

Udtalelse om kvalitetsstandarder vedr. hjælp efter servicelovens 83 Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Ankestyrelsen Att.: Ann-Britt Møller ast@ast.dk abmm@ast.dk Dato: 04-07-2017 Enhed: AELSAM Sagsbeh.: DEPIVR Sagsnr.:

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander.

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander. Referat Klagerådet Ordinært møde Dato 28. januar 2010 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende Afbud: Hanne Welander Stedfortræder Medlemmer Oda Kajgaard Svend Åge Christensen

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Lundgården, Stadionvej, 9760 Vrå Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars J. Lind Jakobsen, Carsten Møller Nielsen Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lene Smidstrup Bemærkninger Følgende sager behandles:

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Hjørring Rådhus, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst 1

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her.

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her. Det er målsætningen for Sundhed & Omsorg at varetage omsorgen for syge, ældre og handicappede. Sundhed & Omsorgsudvalget, den 01-06-2015 Henning Ravn(V), Bente Bendix Jensen(V), Freddie H. Madsen(D), Connie

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for afløsning, aflastning og midlertidigt ophold på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for afløsning, aflastning og midlertidigt ophold på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for afløsning, aflastning og midlertidigt ophold på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, 6. januar 2014 Administrativt revideret februar 2016

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015 3 Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af formand og næstformand for Sundhedsuvalget 2 Åben - Meddelelser til udvalgets

Læs mere

Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem

Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem Punkt 4. Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem 2016-015414 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at forslaget til

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Codanhus, mødelokale A Fraværende: Følgende

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR EKSTRAORDINÆRT ÅBENT MØDE SUNDHEDSUDVALG TIRSDAG DEN 12. SEPTEMBER 2006 KL. 15.00 I ÆLDREAFDELINGENS MØDELOKA- LE, LØGSTØR RÅDHUS,

Læs mere

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, lokale 122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Afløsning og aflastning

Afløsning og aflastning Ydelsestype Ydelsens ydelsen Pårørende til brugere, som ikke kan være alene pga. nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Pårørende bor sammen med og passer brugeren. For de konkrete kriterier til delydelserne

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003 Mødedato: 07-10-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.40 Mødested: Mødelokale B101, Børne- og kulturforvatningen Fraværende: Laurids Korsgaard, Chris

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 2. april 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Bodil Boesgaard Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/31305 Introduktion

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 23. oktober 2014. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Rørbæk Ældrecenter, Engparken 1, Rørbæk, 9500 Hobro. Møde slut: 10.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 23. oktober 2014. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Rørbæk Ældrecenter, Engparken 1, Rørbæk, 9500 Hobro. Møde slut: 10. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 08:00 Sted: Rørbæk Ældrecenter, Engparken 1, Rørbæk, 9500 Hobro Møde slut: 10.30 Fraværende: Torben Andersen deltog ikke i mødet. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011 Dagsorden til mødet i Seniorrådet den 22. november 2011 kl. 09:00 i Teglgården, Kirkevej 9, Als Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 124 Godkendelse af dagsorden 125 Godkendelse af referat fra seneste møde

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...2 Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold...2 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 09-08-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 09-08-2017 17:00 1 (Åben) Temapunkt: Det gode liv

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.98 Genbrugshjælpemidler Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Kort om den kommende aftale om indkøb af

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger Kvalitetsstandard Personlig pleje til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. GRUNDLAG...

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere