Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (39)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (39)"

Transkript

1 April 2016 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (39) Sund fornuft på nordjysk Rundvisning på Christiansborg Der er forskellige muligheder for guidede ture på Christiansborg. Herudover er der mulighed for at følge debatterne live i folketingssalen. Se nærmere her: TV. På tilsvarende vis er der mulighed for frokost eller aftensmad i det ny-restaurerede tårn på Christiansborg. Det er ikke gratis, men en oplevelse. Bordbestilling tilrådes. Se nærmere her: Tårnet Derudover kan man få en omvisning i Folketinget evt. kombineret med et besøg på tilhørerpladserne, hvis der er møde i folketingssalen. Se nærmere her: Omvisning i Folketinget Endelig er der muligheden for en tur bl.a. gennem de kongelige repræsentationslokaler, herunder Riddersalen, hvor de kongelige gobeliner hænger. Se nærmere her: Omvisning.

2 Som en rejselysten flåde.. Folketinget indgår i internationalt samarbejde med andre nationale parlamenter og med flere internationale organer. Her mødes folkevalgte fra forskellige lande for at diskutere internationale emner. Således rejser folketingets forskellige udvalg ud i den vide verden for at se på, hvordan fælles problemer takles i andre lande. Et lille udpluk af rejseaktiviteten fra folketingets side i marts og april: - 8 medl. af Sundhedsudvalget til New Zealand - 11 medl. af Erhvervsudvalget til New York - 10 medl. af Miljø- og Fødevareudvalget til Holland og Spanien - 5 medl. af Præsidiet til Japan - 3 medl. af Udenrigsudvalget til New York - 5 medl. af Ligestillingsudvalget til New York - 7 medl. af Interparlamentarisk Union til Zambia - 1 medl. af NATO s Parlamentariske Forsamling til Bruxelles - 2 medl. af NATO s Parlamentariske Forsamling til Paris - 1 medl. til Youth Forum i Tyskland - 1 medl. af Europarådet til London - 9 medl. af Europarådet til Strasbourg - 2 medl. af NATO s Parlamentariske Forsamling til Paris - 1 medl. af Asia-Europe Parliamentary til Ulaanbaatar i Mongoliet - 8 medl. af NATO s Parlamentariske Forsamling og OSCE s Parlamentariske Forsamling til Tyrkiet og Turkmenistan - 11 medl. af Nordisk råd til Oslo Rejseaktivteten er enorm. Udbyttet skal jeg ikke spå om. Eksempelvis har Folketinget sendt en delegation på 9 personer (Orla Hav (S), Kristian Pihl Lorentzen (V), Kim Christiansen (DF), Trine Bramsen (S), Rasmus Nordqvist

3 (ALT), Karina Due (DF) og Karin Gaardsted (S) + en delegationssekretær + en assisterende delegationssekretær ) til Interparlamentarisk Unions 134. konference i Lusaka, Zambia til drøftelse af bl.a. terrorisme, sikring af menneskehedens materielle- og immaterielle kulturarv samt sikring af kvinders frihed til deltagelse i politiske processer via partnerskaber mellem mænd og kvinder. Pris kr. Men så burde såvel menneskehedens materielle- som immaterielle kulturarv også være sikret. Grønland Og så skal jeg da ikke undlade at gribe i egen barm mht. rejseaktiviteten: I mine foreløbige 5 år i Folketinget har også jeg deltaget i en enkelt udvalgsrejse nemlig til Øst- og Vestgrønland i Det var en stor oplevelse og i øvrigt meget givtigt for mit daværende arbejde i Grønlandsudvalget. Situationen på Grønland er i dag desværre langt mere katastrofal, end de fleste aner. Et flertal af grønlænderne har valgt et landsstyre, der i videst muligt omfang ønsker selvstændighed. Det gælder overalt, herunder i besættelsen af stillinger, i kultur- og sprogforhold og i samfundslivet i det hele taget. Dog er ønsket om selvstændighed ikke så udtalt, når talen kommer på selv at betale de 3,5 mia. kr., som vi årligt sender til Grønland. Udviklingen på Grønland er over de senere år mere eller mindre gået i stå, og den aktuelle stilstand har desværre i den grad betydning for Nordjylland. Vi har nemlig meget stor eksport fra Aalborg via Royal Artic Line (Grønlandshavnen) til Grønland. Det gælder lige fra byggematerialer til fødevarer, alt sammen via den aftale, der i 1982 blev indgået, hvorefter Aalborg er europæiske basishavn for grønlandstrafikken. Problemet er imidlertid, at denne aftale alt andet lige udløber senest ved udgangen af 2022.

4 Hvis ikke det lykkes Aalborg Havn/Aalborg Kommune/Nordjylland generelt at få aftalen forlænget, kan det blive en meget dyr omgang for Nordjylland og de nordjyske firmaer med eksport til Grønland. Jeg skal på Christiansborg gøre, hvad der gøres kan for at trække i trådene mhp. en forlængelse af denne vigtige aftale, der sikrer Aalborg hovedsædet for grønlandstrafikken. Men afgørelsen ligger i sidste instans på Grønland. Mine udvalg Når et lovforslag har været 1. behandlet i folketingssalen sendes det i udvalg mhp. en grundigere finpudsning. I Folketinget er der i alt 27 udvalg. Venstre har 18 folketingsmedlemmer (ikke ministre) til at besætte Venstres poster i de 27 udvalg. Formelt er der 5 Venstre-medlemmer i hvert udvalg. Reelt er det ordføreren (blandt de 5), der passer Venstres interesser i det pågældende udvalg. Det betyder, at jeg orienterer folketingsgruppen om rets-stof, ligesom jeg er bindeled til Justitsministeriet og ordfører i Folketinget på lovgivning inden for retsområdet. En stat i staten Lad os antage, at der blev indleveret en dolk til Danmarks Radio. Dolken har angiveligt været anvendt som mordvåben og har fine, friske fingeraftryk. Men DR vil ikke udlevere den til politiet, "fordi det er vigtigt, at mediet ikke går hen og bliver myndighedernes forlængede arm".

5 Det er argumentationen fra DR s direktion, når skatteministeren ganske ydmygt anmoder om at få DR's "Panamapapirer" udleveret. DR henviser til "kildebeskyttelse", end skønt der ikke kendes nogen kilde. Ingen - heller ikke DR - ved således, hvem, der skal beskyttes. Og endelig har den ukendte kilde jo selv ønsket materialet offentliggjort ved at videresende det til pressen. Danske skatteborgere er til grin, når DR nægter at hjælpe med til oplysning om de personer, der med sikkerhed har unddraget Danmark milliardbeløb. Som altovervejende regel kan siges, at kun ganske få danskere har konto eller selskab i Panama uden, at der er tale om en eller anden form for skatteunddragelse. Det er muligt, at Danmarks Radios direktør opfatter sig og virksomheden som uafhængig og højere rangerende end regeringen. Det indtryk bestyrkes naturligvis af det faktum, at generaldirektørlønnen er tre gange statsministerens løn. Men det ændrer ikke på det faktum, at ikke mindst statsfinansierede virksomheder har en forpligtelse til at bistå staten i opklaringen af alvorlige forbrydelser. Jeg håber derfor, at skatteministeren fortsat kræver materialet udleveret og samtidig undersøger de juridiske og politiske muligheder herfor. P. t. er vi til grin for egne penge. Politi Vi har over det seneste år desværre tydeligt kunne konstatere, at vi har behov for et terror-beredskab. Det tilsvarende gælder grænsekontrol. Begge dele tærer gevaldigt på politiets ressourcer. Vi kan ikke stampe en eneste ekstra politibetjent op af jorden, og vi har ikke et reservepoliti, der kan sættes ind med dags varsel. På længere sigt er politiet sikret + 2 mia. kr. over de næste 4 år, en ny politiskole (gerne i Aalborg!) og et væsentligt større optag af elever på skolen. Således vil der være over 1000 flere aktive politifolk om fire år.

6 På kort sigt er situationen imidlertid uholdbar både overfor betjentene, deres familie og borgerne generelt. Der vil derfor inden for ganske få uger blive etableret en løsning, evt. via assistance fra militæret (ved grænsen), politihjemmeværn, fængselsbetjente, vagtvirksomheder etc. Justitsministeriet arbejder i øjeblikket på højtryk med diverse konsekvens beregninger, der forventes at foreligge allerede i næste uge. Grimhøj Jeg er ikke ubetinget tilhænger af anvendelse af skjult kamera. Dette middel må reserveres til forhold, der ikke journalistisk kunne belyses på anden vis. TV2 s optagelser af imamernes rådgivning opfylder desværre dette kriterium til fulde. Jeg skal ikke spilde læserens tid med en gengivelse af div. udsagn, der ikke på nogen måde stemmer overens med det samfund og de normer, som de pågældende har valgt at leve i Danmark. En alternativ samfundsopfattelse og lovgivning eksisterer imidlertid øjensynlig i disse lukkede samfund. Det har derfor meget naturligt ikke skortet på forslag til løsninger. Socialdemokraterne, der i parentes bemærket forlod regeringskontorerne for 8 måneder siden, er også på dette punkt blevet meget klogere og ser nu pludselig løsninger, som man end ikke turde tale om, da man sad i regering. Selv i Venstre-rækker lyder det, at man skal jævne Grimhøj-moskéen med jorden som om det betød, at problemerne med den perverterede menneskeopfattelse var væk med murstenene. Jeg er derfor vældig godt tilfreds med, at en begavet og erfaren politiker som Bertel Haarder er sat i spidsen for de forhandlinger, der forhåbentligt sætter en bremser for disse aktiviteter. Vi har ytringsfrihed, men den er ikke skabt til forsvar for kriminelle opfordringer som stening, bistandssvindel og generel undertrykkelse af kvinder.

7 En nærdødsoplevelse I forbindelse med forhandlingerne om landbrugspakken satte de Konservative som bekendt en kæp i hjulet, der bl.a. betød Eva Kjer Hansens afgang som Miljø- og Fødevareminister. Helt urimeligt, når vi endeligt havde fået et mandfolk som landbrugsminister. Jeg skal ikke repetere hændelsesforløbet yderligere. Statsministeren angav over for mig, at han havde haft en nærdødsoplevelse med et folketingsvalg som en helt overhængende mulighed. De Konservative havde over de 4 dages efterfølgende forhandling ytret ønske om i højere grad at være med i den lovforberedende del af processen som man åbenbart mente i for høj grad var afstemt hos Venstre. Det må vi så tage til efterretning. Personligt kan jeg dog ikke misunde Statsministeren i at skulle i gang med forhandlinger med blå blok om naturplaner, planlov og skattelettelse mv. Retssikkerhed Retssikkerhed bliver et af efterårets emner inden for mit område. Til dato har Venstre fået ophævet SKAT s muligheder for uden dommerkendelse at gå ind på privat ejendom, og vi har ligeledes fået lukket den telefonlinje, hvor folk anonymt kunne angive enhver, som man måtte have et udestående med. Herudover kan man forvente, at myndighedernes ankeadgang (efter en sag, som Staten har tabt) begrænses væsentligt. I Aalborg Øst oplever flere grundejere således, at få deres ejendomme eksproprieret til nyt sygehus. En taksationskommission fastsætter erstatningsbeløbet, som Regionen herefter indbringer til en Overtaksationskommission, hvis resultat Regionen herefter anker for byretten. Det tror da pokker, at borgeren på et tidspunkt ligger udmattet i hjørnet og siger ja tak.

8 Foreløbig starter vi med at begrænse SKAT s ankemuligheder i sager, som SKAT har tabt i første instans. Det offentlige har uanede midler til sagsførelse som oftest via det private københavnske advokatkontor, Kammeradvokaten. Et kontor, som det offentlige med glæde aflønner 3-4 gange så højt som borgerens advokat. Her kan kun de allermest hærdede borgere følge med, mentalt og økonomisk. Det SKAL der gøres noget ved. Løkkes efterfølger Det er sjældent, at man begynder at fordele arven før den gamle er død. Det kan i øvrigt som oftest også give en dårlig stemning i familien. Derfor er det da heller ikke heldigt, når den ene efter den anden Venstre-politiker finder anledning til at kommentere arvefølgen i Venstre, dybest set ofte ud fra motiver, der sjældent tåler dagens lys. Et eller andet sted er der mere grund til at slå fast, at denne regering hvor mandatmæssig tynd den end er har gjort det ualmindeligt godt (Eks. udflytning af statslige arbejdspladser, landbrugslovgivning, revision af planloven osv. osv.). Alternativet hertil: S støttet af venstrefløjen incl. Enhedslisten i skattepolitikken, og S støttet af venstrefløjen og De Radikale (!!!!!) i flygtningepolitikken, må nødvendigvis stå som skrækscenariet for langt de fleste danskere. Flyvestation Aalborg

9 Et af de emner, der skal tages i opløbet er en mulig reduktion (i værste fald en nedlæggelse) af Flyvestation Aalborg. Flyvestationen, der i vidt omfang deler faciliteter med den civile Aalborg Lufthavn, er en af de største arbejdsgivere i vor landsdel, og er en særdeles vigtig virksomhed for Nordjylland, generelt. Det kan ikke udelukkes, at en af vore 3 flyvestationer må stå for skud mht. en lukning/reduktion, men her er det i hvert fald vigtigt, at det står beslutningstagerne fuldstændig klart, at Flyvestation Aalborg har væsentlige samfundsmæssige fordele sammenlignet de øvrige flyvestationer. Forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig påbegynder til efteråret. Jeg skal gøre mit til, at Flyvestation Aalborg bevares i uændret omfang. OBS OBS: Grundlovsmøde Tillad mig specielt i år at reklamere for det traditionsrige (nr. 34) grundlovsmøde hos Fanny og Hans Stochholm, Grindstedvej 43 Uggerhalne, 9310 Vodskov. Taler i år bliver nemlig (foruden mig selv!) ingen ringere end: Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg. Mødet begynder kl. 10:00 og forventes afsluttet senest kl. 11:30. Husk at medbringe havestol! Med venlig hilsen Preben Bang Henriksen

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Januar 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

TNS Gallup til Berlingske. Ministrenes karakterbog TNS Gallup til Berlingske. TNS Dato: 21. august 2015 Projekt: 62112

TNS Gallup til Berlingske. Ministrenes karakterbog TNS Gallup til Berlingske. TNS Dato: 21. august 2015 Projekt: 62112 Feltperiode: Den 18. - 21. august 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.114 personer Stikprøven er vejet

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) September 2018 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) Sund fornuft på nordjysk Så kom den: Kuverten fra Hofmarskallatet Nok havde vi fået et forvarsel, men nu kom indbydelsen: Hendes Majestæt

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5) Juni 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 Overskrifter Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 - Støjberg afviser bredt forlig om udlændingepolitikken - DF vil afsætte en halv million til at optælle indvandrere - Regeringen og Dansk Folkeparti lander

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36) December 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36) Sund fornuft pa nordjysk Bertels julesang Modtagelsen af Bertel Haarders julesang er for et folketingsmedlem som at se det første udkast

Læs mere

Danskernes viden om kvinder og politisk repræsentation

Danskernes viden om kvinder og politisk repræsentation Marts 2015 Danskernes viden om kvinder og politisk repræsentation I dette faktaark præsenteres resultaterne af en survey om køn og demokratisk repræsentation gennemført af Epinion for DeFacto i november/december

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen?

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen? Juni 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen? Så går det løs Da jeg blev valgt første gang for 8 år siden, bemærkede en af mine (nu forhenværende) venner,

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (10)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (10) Januar 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (10) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (69) Det er en underlig tid i Folketinget lige nu. Travl og i den grad alligevel total uproduktiv.

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (69) Det er en underlig tid i Folketinget lige nu. Travl og i den grad alligevel total uproduktiv. April 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (69) Sund fornuft på nordjysk Mens vi venter på valg Det er en underlig tid i Folketinget lige nu. Travl og i den grad alligevel total uproduktiv.

Læs mere

Nyt fra Christiansborg

Nyt fra Christiansborg H-Consulting, Bastrupvej 141, 4100 Ringsted, tlf. 5764 3100 Nyt fra Christiansborg April 2016 Grænsekontrol forlænges Regeringen har besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol frem til 3. maj

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (54) Her på Christiansborg bor der en frisør. I København hedder en frisør typisk en

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (54) Her på Christiansborg bor der en frisør. I København hedder en frisør typisk en December 2017 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (54) Sund fornuft på nordjysk En make-up til julefrokosten Her på Christiansborg bor der en frisør. I København hedder en frisør typisk en make

Læs mere

Politisk aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny offentlighedslov

Politisk aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny offentlighedslov Politisk aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny offentlighedslov 1. Regeringen, Venstre og Konservative (herefter benævnt aftaleparterne) har indgået aftale om en ny offentlighedslov.

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Besvarelse af REU Alm. del samrådsspørgsmål R om politiskolen

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Juni 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

KO RT O M CHRISTIANSBORG OG FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET

KO RT O M CHRISTIANSBORG OG FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET KO RT O M CHRISTIANSBORG OG FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET Christiansborg er centrum for folkestyret i Danmark. Her ligger landets parlament, Folketinget, hvor de 179 folkevalgte

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York. Juli 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Sund fornuft på nordjysk Verdensfreden sikret! Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Bruxelles I-forordningen m.v.

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Bruxelles I-forordningen m.v. Til lovforslag nr. L 202 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 16. maj 2013 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om Bruxelles I-forordningen m.v. (Gennemførelse af omarbejdet

Læs mere

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden.

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden. Bag borgen Tirsdag den 6. maj havde vores lokale folketingsmand Finn Thranum, inviteret Grundejerforeningen Askelunden/Fyrrevænget med ind bag borgen for at få et indblik i hans arbejde som folketingsmand,

Læs mere

Folketinget og Christiansborg

Folketinget og Christiansborg Folketinget og Christiansborg Velkommen til Folketinget Christiansborg er centrum for folkestyret i Danmark. Her ligger landets parlament, Folketinget, hvor de 179 folkevalgte medlemmer diskuterer og vedtager

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6) August 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Lyngallup om boligskat og tilbagetrækningsreform. Dato: 17. februar 2011

Lyngallup om boligskat og tilbagetrækningsreform. Dato: 17. februar 2011 Lyngallup om boligskat og tilbagetrækningsreform Dato: 17. februar 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om boligskat og tilbagetrækningsreform Dato: 17. februar 2011 TNS

Læs mere

Det talte ord gælder

Det talte ord gælder Det talte ord gælder Forespørgsel til ministeren for nordisk samarbejde, justitsministeren og social- og integrationsministeren. Af Bertel Haarder (V), Karin Gaardsted (S), Marie Krarup (DF), Jeppe Mikkelsen

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15) August 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af forretningsordenen for Folketinget

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af forretningsordenen for Folketinget Beslutningsforslag nr. B 20 Folketinget 2014-15 Fremsat den 7. november 2014 af Mogens Lykketoft (S), Bertel Haarder (V), Pia Kjærsgaard (DF), Lone Loklindt (RV), Per Clausen (EL), Kristian Jensen (V),

Læs mere

2018/1 BTL 172 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli Betænkning afgivet af Retsudvalget den 9. april Betænkning. over

2018/1 BTL 172 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli Betænkning afgivet af Retsudvalget den 9. april Betænkning. over 2018/1 BTL 172 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Retsudvalget den 9. april 2019 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om erstatning

Læs mere

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om offentlighed i forvaltningen

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om offentlighed i forvaltningen 2012/1 TBL 144 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Tillægsbetænkning afgivet af Retsudvalget den 3. juni 2013 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om offentlighed

Læs mere

Aktstykke nr. 128 Folketinget 2010-11. Afgjort den 1. juli 2011. Skatteministeriet. København, den 12. maj 2011.

Aktstykke nr. 128 Folketinget 2010-11. Afgjort den 1. juli 2011. Skatteministeriet. København, den 12. maj 2011. Aktstykke nr. 128 Folketinget 2010-11 Afgjort den 1. juli 2011 128 Skatteministeriet. København, den 12. maj 2011. a. Som følge af Aftale om permanent toldkontrol i Danmark (styrket grænsekontrol) af den

Læs mere

Feltperiode: januar Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: personer. TNS Gallup for Berlingske Tidende

Feltperiode: januar Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: personer. TNS Gallup for Berlingske Tidende Lyngallup om skat Metode Feltperiode: 19.-20. januar 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.056 personer

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Helle Thorning-Schmidts frifindelse I skattesag D. 17. september Public 57322

TNS Gallup - Public Tema: Helle Thorning-Schmidts frifindelse I skattesag D. 17. september Public 57322 TNS Gallup - Public Tema: Helle Thorning-Schmidts frifindelse I skattesag D. 17. september 2010 Public 57322 Metode Feltperiode: Den 17. september 2010 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet

Læs mere

Meget mere demokrati - også i folketinget

Meget mere demokrati - også i folketinget En artikel fra KRITISK DEBAT Meget mere demokrati - også i folketinget Skrevet af: Line Barfod Offentliggjort: 16. december 2011 Den seneste tids afsløringer af lækager og indblanding i en konkret skattesag

Læs mere

Mere retssikkerhed på skatteområdet Retssikkerhedspakke II

Mere retssikkerhed på skatteområdet Retssikkerhedspakke II - 1 Mere retssikkerhed på skatteområdet Retssikkerhedspakke II Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge præsenterede skatteministeren en Retssikkerhedspakke II med overskriften Borgeren

Læs mere

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven).

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Af Skatteministeren

Læs mere

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2010 Dato: 16. december 2010

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2010 Dato: 16. december 2010 Lyngallup om ministrenes karakterbog 2010 Dato: 16. december 2010 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om ministrenes karakterbog 2010 Dato: 16. december 2010 TNS Gallup A/S

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 3. juni 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

KOMMISSORIUM for Ytringsfrihedskommissionen

KOMMISSORIUM for Ytringsfrihedskommissionen Dato: 13. december 2017 Kontor: Statsrets- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: Lau F. Berthelsen Sagsnr.: 2017-750-0015 Dok.: 599741 KOMMISSORIUM for Ytringsfrihedskommissionen 1. Det fremgår af regeringsgrundlaget

Læs mere

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K 1. marts 2011 Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen er bristet Mindretallet i Offentlighedskommissionen

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af radio- og fjernsynsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af radio- og fjernsynsloven Kulturudvalget L 38 - Bilag 7 Offentlig Til lovforslag nr. L 38 Folketinget 2004-05 Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 1. december 2004 Betænkning over Forslag til lov om ændring af radio- og fjernsynsloven

Læs mere

Indfødsretsprøven af 2015

Indfødsretsprøven af 2015 Indfødsretsprøven af 2015 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Onsdag den 28. november 2018 kl. 13.00-13.45 Indfødsretsprøven

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) [af justitsministeren (Lene Espersen)]

Betænkning. Forslag til lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) [af justitsministeren (Lene Espersen)] Retsudvalget L 165 - Bilag 8 Offentligt Til lovforslag nr. L 165 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj 2007 Betænkning over Forslag til lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven)

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (21)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (21) Maj 2014 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (21) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

2010/1 BTL 145 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni Betænkning afgivet af Retsudvalget den 28. april Betænkning. over

2010/1 BTL 145 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni Betænkning afgivet af Retsudvalget den 28. april Betænkning. over 2010/1 BTL 145 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Retsudvalget den 28. april 2011 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Notat fra Cevea, 03/10/08

Notat fra Cevea, 03/10/08 03.10.08 Danskerne efterspørger globalt demokrati og debat Side 1 af 5 Notat fra Cevea, 03/10/08 Cevea Teglværksgade 27 2100 København Ø Tlf +45 31 64 11 22 cevea@cevea.dk www.cevea.dk Mens politikerne

Læs mere

Lyngallup om værdipolitik II. Dato: 3. november 2010

Lyngallup om værdipolitik II. Dato: 3. november 2010 Lyngallup om værdipolitik II Dato: 3. november 2010 Indhold 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om værdipolitik II Dato: 3. november 2010 TNS Gallup A/S Kontaktperson Camilla Kann

Læs mere

ANNI MATTHIESEN. Aftale om erhvervsskolerne

ANNI MATTHIESEN. Aftale om erhvervsskolerne ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 20/12/18 Aftale om erhvervsskolerne Det er ikke nogen hemmelighed, at danske virksomheder mangler faglært arbejdskraft det ved de fleste. Og det er et problem, som vi i Venstre

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Overskrifter - Støjberg: Ekstraordinær europæisk situation retfærdiggør ændring af Schengen-regler - Løkke gør parallelsamfund og udlændinge til prioritet - Venstre

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 16/01/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 16/01/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 16/01/19 Nyt år: Starten på et valgår Så har vi taget hul på et nyt år. Et nyt år, som blandt andet vil byde på to store, politiske begivenheder; Folketingsvalg og valg til

Læs mere

Dansk Folkeparti står foran en krise

Dansk Folkeparti står foran en krise Dansk Folkeparti står foran en krise To ud af tre vælgere - og over halvdelen af Venstres vælgere - ønsker mindre til Dansk Folkeparti. Kun inden for ældreplitik vurderer flertallet at DF har positiv.

Læs mere

Gallup om vælgernes dagsorden

Gallup om vælgernes dagsorden TNS Dato: 2.oktober 2015 Projekt: 62212 Feltperiode: Den 30/9 2/10-2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8) Oktober 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal 16 1220 København K Lovafdelingen Dato: Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Carsten Madsen Sagsnr.: 2006-730-0435

Læs mere

Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. maj 2011. Betænkning. over. [af Martin Henriksen (DF) m.fl.]

Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. maj 2011. Betænkning. over. [af Martin Henriksen (DF) m.fl.] Til beslutningsforslag nr. B 64 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. maj 2011 Betænkning over Forslag til folketingsbeslutning om hurtig lokalisering af bortførte børn ved at

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (26)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (26) Februar 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (26) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Taleseddel til besvarelse af samrådsspørgsmål B-F fra Folketingets Forsvarsudvalg

Taleseddel til besvarelse af samrådsspørgsmål B-F fra Folketingets Forsvarsudvalg Forsvarsudvalget 2017-18 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 35 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Taleseddel til besvarelse af samrådsspørgsmål B-F fra Folketingets Forsvarsudvalg den 16. november 2017

Læs mere

Tillægsbetænkning. Forslag til finanslov for finansåret 2009

Tillægsbetænkning. Forslag til finanslov for finansåret 2009 Finansudvalget L 2-7 Bilag 12 Offentligt Til lovforslag nr. L 2 Folketinget 2008-09 Tillægsbetænkning afgivet af Finansudvalget den 4. december 2008 Tillægsbetænkning over Forslag til finanslov for finansåret

Læs mere

Lyngallup om Birthe Rønn Hornbech. Dato: 1. marts 2011

Lyngallup om Birthe Rønn Hornbech. Dato: 1. marts 2011 Lyngallup om Birthe Rønn Hornbech Dato: 1. marts 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om Birthe Rønn Hornbech Dato: 1. marts 2011 TNS Gallup A/S Kontaktperson Camilla Kann

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven 2016/1 BTL 162 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udlændinge- og Integrationsudvalget den 25. april 2017 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData Håndbog for vælgere Jens Baunsgaard SejsData 1. udgave 2012 EAN 9788789052007 ISBN-13 978-87-89052-00-7 E-mail sejsdata@hotmail.com 2 Indhold Indledning... 4 Oversigt over valgsystemet... 5 Valgkampen

Læs mere

Tillægsbetænkning. Til lovforslag nr. L 58 Folketinget Tillægsbetænkning afgivet af Retsudvalget den 22. marts over

Tillægsbetænkning. Til lovforslag nr. L 58 Folketinget Tillægsbetænkning afgivet af Retsudvalget den 22. marts over Til lovforslag nr. L 58 Folketinget 2011-12 Tillægsbetænkning afgivet af Retsudvalget den 22. marts 2012 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om ændring af retsplejeloven, lov om erstatning fra staten

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (46)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (46) Marts 2017 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (46) Sund fornuft på nordjysk Samrådsnonsens Et samråd er et møde i et af Folketingets udvalg, hvor en minister af et folketingsmedlem er indkaldt

Læs mere

Udvalgsposter inkl. formands- og næstformandsposter

Udvalgsposter inkl. formands- og næstformandsposter Udvalgsposter inkl. formands- og næstformandsposter pr. 3. september 2015 Beskæftigelsesudvalget: Bent Bøgsted (formand), Jens Henrik Thulesen Dahl, Peter Kofod Poulsen, Mette Hjermind Dencker, Marlene

Læs mere

ANNI MATTHIESEN. Valget nærmer sig

ANNI MATTHIESEN. Valget nærmer sig ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 19/02/19 Valget nærmer sig Valget nærmer sig med hastige skridt. Valgplakaterne er trykt, og jeg er så heldig at have en god flok af frivillige i ryggen, der er klar til at

Læs mere

ÅBENHEDSORDNING. Officielle aktiviteter 2018 Justitsministeriet. November 2018

ÅBENHEDSORDNING. Officielle aktiviteter 2018 Justitsministeriet. November 2018 ÅBENHEDSORDNING Officielle aktiviteter 2018 Justitsministeriet November 2018 29. november 2018 2. behandling af lovforslag i Folketinget 29. november 2018 2. behandling af lovforslag i Folketinget 29.

Læs mere

Der er efter ønske fra Pia Kjærsgaard (DF) stillet følgende samrådsspørgsmål til ministeren:

Der er efter ønske fra Pia Kjærsgaard (DF) stillet følgende samrådsspørgsmål til ministeren: Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 129 Offentligt TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Københavns Teater og Det Ny Teater Åbent eller lukket: Åbent Dato og klokkeslæt: 4. maj

Læs mere

TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og oktober Public 56874

TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og oktober Public 56874 TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og velfærd generelt. 22. 31. oktober 2010 Public 56874 Metode Feltperiode: 22. 31. oktober 2010 Målgruppe: Repræsentativt

Læs mere

L 73 Forslag til lov for Grønland om visse spil.

L 73 Forslag til lov for Grønland om visse spil. Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 73 Forslag til lov for Grønland om visse spil. Af Skatteministeren Troels Lund Poulsen (V) Samling:

Læs mere

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017 Folkehøring Christiansborg 25.-26. februar 2017 Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg Derfor holder Folketinget Folkehøringen Hvad er en folkehøring? Hvordan er deltagerne

Læs mere

Tættere på stueren end nogensinde

Tættere på stueren end nogensinde Tættere på stueren end nogensinde Hver femte vælger, som stemte på V eller K ved seneste valg, mener nu, at Dansk Folkeparti (DF) skal have ministerposter. Kristian Thulesen Dahl er favorit og slår Pia

Læs mere

Grænser for brug af solohistorier

Grænser for brug af solohistorier Grænser for brug af solohistorier 11 Direktør Louise Vadheim Guldberg Souschef Jacob Christian Gaardhøje Når regeringen udsender et politisk budskab, sker det ofte i form af en solohistorie til et udvalgt

Læs mere

ª Politisk flertal klar til ny stor transportplan

ª Politisk flertal klar til ny stor transportplan Side 1 af 6 ª Politisk flertal klar til ny stor transportplan (/forfatter.aspx? id=4665) Hjalte Kragesteen (/forfatter.aspx?id=4665) 19. juli 2015 kl. 8:00 0 kommentarer (http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&username=altinget)

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Udlændingepolitik og EU regler 6.-8. August 2008. Public

TNS Gallup - Public Tema: Udlændingepolitik og EU regler 6.-8. August 2008. Public TNS Gallup - Public Tema: Udlændingepolitik og EU regler 6.-8. August 2008 Public Metode Feltperiode: 6. 8. August 2008 Målgruppe: borgere landet over på 18 år og derover Metode: G@llupForum (webinterviews)

Læs mere

Europaudvalget Info-note - I 20 Offentlig

Europaudvalget Info-note - I 20 Offentlig Europaudvalget Info-note - I 20 Offentlig Folketinget Europaudvalget Christiansborg, den dec 7, 2004 Folketingets repræsentant ved EU Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere Oprettelsen af en parlamentarisk

Læs mere

Jyske Bank tilbageviser beskyldninger i DR-udsendelse om skattely

Jyske Bank tilbageviser beskyldninger i DR-udsendelse om skattely PRESSEMEDDELELSE Vestergade 8-16 DK-8600 Silkeborg Telefon 89 89 89 89 (Omstilling) jyskebank@jyskebank.dk www.jyskebank.dk Jyske Bank tilbageviser beskyldninger i DR-udsendelse om skattely DR1 bringer

Læs mere

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne.

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne. 1. november 2010 Folketingets traditionsrige åbning fandt sted tirsdag den 5. oktober. Hele Christiansborg emmede af højtidelig stemning, nysgerrighed og en altoverskyggende forventningsglæde. Omdrejningspunktet

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19. Folketingsvalget er officielt skudt i gang

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19. Folketingsvalget er officielt skudt i gang ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19 Folketingsvalget er officielt skudt i gang Månedsbrev i et lidt anderledes format Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet folketingsvalg. Det gjorde han fra

Læs mere

pågældende personer står til rådighed for arbejdsmarkedet og dermed har ret til kontanthjælp?

pågældende personer står til rådighed for arbejdsmarkedet og dermed har ret til kontanthjælp? Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 354 Offentligt Talepapir Arrangement: Ministerens tale til samråd om beskæftigelse Hvornår: den 27. april 2016 DET TALTE ORD GÆLDER

Læs mere

Retsudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj Betænkning. over

Retsudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj Betænkning. over Retsudvalget L 166 - Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 166 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj 2007 Betænkning over Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (25)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (25) December 2014 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (25) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 481 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 481 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 481 Offentligt Dette er en dansk modificeret gengivelse af en præsentation, MIFU har givet ved et møde med EU-Kommissionen i marts 2016 vedrørende Mejeriforeningens

Læs mere

Gallup om DF som regeringsparti

Gallup om DF som regeringsparti TNS Dato: 22. april 2013 Projekt: 59252 Feltperiode: Den 17/4-22/4 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 224 Folketinget 2017-18 Fremsat den 25. april 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 TNS Gallup A/S

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (67)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (67) Februar 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (67) Sund fornuft på nordjysk Rejsebureauet Folketinget har flere forskellige butikker. Vi har bl.a. en stylist (det, vi i Nordjylland vil kalde

Læs mere

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S). Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 427 Offentligt [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 21. april 2016 Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 177 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 177 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 177 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Sagsnr.: 2015-0035-0282 Dok.: 1494908 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål H

Læs mere

Gallup til Berlingske om terror i København

Gallup til Berlingske om terror i København Gallup til Berlingske om terror i København Gallup til Berlingske om terror i København Feltperiode: Den 18. 19. februar 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (48)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (48) Maj 2017 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (48) Sund fornuft på nordjysk Frisør Lige over Folketingssalen er der et ydmygt lokale, der indeholder en frisørsalon. Her på stedet er betegnelsen

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af straffeloven og retsplejeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af straffeloven og retsplejeloven 2010/1 BTL 54 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Retsudvalget den 9. december 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af straffeloven

Læs mere

Gallup om vælgernes dagsorden. Juni Gallup om vælgernes dagsorden. TNS Dato: 10. juni 2015 Projekt: 61907

Gallup om vælgernes dagsorden. Juni Gallup om vælgernes dagsorden. TNS Dato: 10. juni 2015 Projekt: 61907 Juni 2015 2 Feltperiode: Den 8. juni 10. juni 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.062 personer Stikprøven

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om indfødsrets meddelelse

Betænkning. Forslag til lov om indfødsrets meddelelse 2014/1 BTL 45 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Indfødsretsudvalget den 11. december 2014 Betænkning over Forslag til lov om indfødsrets

Læs mere

Til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål J-K (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg

Til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål J-K (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2018-19 REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 245 Offentligt Dato: 13. december 2018 Sagsnr.: 2018-0035-0076 Dok.: 938680 UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål J-K

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (44)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (44) December 2016 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (44) Sund fornuft på nordjysk Bertel Haarders julesang Så bliver der atter jul! Bertel Haarders julesang er udkommet og vedhæftes dette nyhedsbrev.

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (11)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (11) Februar 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (11) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14.

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14. Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 10. januar 2014 Kontor: Asyl- og Visumkontoret Sagsbeh: Ane Røddik

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse) Dato: 16. marts 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Louise Hauberg Wilhelmsen Sagsnr.: 2017-7610-0004 Dok.: 679097 Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring

Læs mere

Ny meningsmåling: Flertal af vælgere siger farvel til retsforbeholdet

Ny meningsmåling: Flertal af vælgere siger farvel til retsforbeholdet BRIEF Ny meningsmåling: Flertal af vælgere siger farvel til retsforbeholdet Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 191 15 bjm@thinkeuropa.dk RESUME Et stigende flertal af vælgerne ønsker enten at afskaffe

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Anledning LIU samråd V-X om psykologhjælp til voldsramte kvinder

Læs mere

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5).

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5). Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 3. oktober 2019 Kontor: Stats- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: PES Sagsnr.: 2019-750-0307 Dok.: 1242908 Opfølgning på teledata-sagen

Læs mere