Hjemmeside om elbiler -

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hjemmeside om elbiler - www.elbiler.nu"

Transkript

1 OKTOBER 2013 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE Hjemmeside om elbiler - BRUGERVEJLEDNING TIL VEDLIGEHOLDELSE

2

3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk OKTOBER 2013 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE Hjemmeside om elbiler - BRUGERVEJLEDNING TIL VEDLIGEHOLDELSE

4

5 Brugervejledning til INDHOLD 1 Praktisk information (hosting og login) 7 2 Joomla Administrationsmodulet 8 3 Opbygning af siden 10 4 Tjekliste for indholdsopdateringer 12 5 Articles oversigt Oprettelse af nye artikler Særlige artikelindstillinger (overskrift) Sådan laver man links i en tekst Links til interne artikler Links til filer (eks. PDF er) Links til eksterne sider Redigering af artikler 19 6 Menupunkts oprettelse 20 7 Layout af artiklen 23 8 Huskeliste for artikel oprettelse 26 9 Sletning af artikler (og moduler) Moduler - redigering Nyt modul ud fra eksisterende skabelon Back-Up Gem Backup via FTP 33

6 6 Brugervejledning til 12 Bruger oprettelse (almindeligt) Indlægning af billeder og filer i Joomla Indsættelse af billeder i sine artikler Indsættelse af video på sider Categories - Oprettelse og vedligeholdelse Statistik Slideshow Redigering af slider: Stikordsregister 46

7 Brugervejledning til Praktisk information (hosting og login) Hjemmesiden ligger på Hjemmesiden hostes hos UnoEuro ( Login via Kontrolpanelet) Kontoinformation: Konto nr.: UE Adgangskode: emic FTP: Hostnavn: Brugernavn: Adgangskode: elbiler.nu elbiler.nu emic Joomla Login: User name: Password: Faber HTK2013elbiler Content Management Systemet er Joomla version Yderligere information om Joomla findes på:

8 8 Brugervejledning til 2 Joomla Administrationsmodulet Når man skal vedligeholde hjemmesiden logger man ind i administrationsmodulet, ved at gå ind på følgende hjemmeside: Her udfylder man brugernavn og adgangskode. Det giver adgang til administrationsmodulet eller kontrolpanelet i Joomla, hvor man vedligeholder siden.

9 Brugervejledning til I kontrolpanelet kan man få hurtigt overblik over opdateringer af Joomla, og diverse udvidelser. Hvis der er opdateringer til Joomla vil det fremgå af det første ikon. Man klikker på ikonet og markerer opdateringen, hvorefter man klikker på opdater. Det er dog altid en god idé at sørge for at have en backup liggende, for en sikkerhedsskyld.

10 10 Brugervejledning til 3 Opbygning af siden For at redigere sidens indhold, er det vigtigt at have en forståelse af hvordan sidens dele er bygget op. Derfor er nedenstående Screenshots sat ind for at give et visuelt overblik. Forsiden:

11 Underside: Brugervejledning til

12 12 Brugervejledning til 4 Tjekliste for indholdsopdateringer Når man arbejder med CMS (Content Management Systemer), er det godt at gøre det i en bestemt rækkefølge, derfor denne tjekliste. 1 Indsamle materiale til artiklen - tekst (så rå tekst som muligt, man er alligevel nødt til at formattere det til web) (- billeder (som vedhæftninger, og beskåret i den størrelse man skal bruge)) - filer der skal linkes til (pdf er fungerer bedst på web men word og excel kan også lægges ind) - links til andre sider etc. 2 Tjek at det passer ind i en eksisterende kategori eller opret en ny kategori 3 Opret artiklen 4 Hvis artiklen skal være i en menu, skal der oprettes menupunkt nu 4.1 Derefter skal man sørge for at tilhørende undermenu/sidemenu vises på den nyoprettede artikel. 5 Hvis artiklen ikke skal være i et menupunkt skal man linke til den nu VIGTIGT! Artiklen kan ikke ses hvis den ikke er linket, enten til noget tekst eller et menupunkt.

13 Brugervejledning til Articles oversigt OBS: Hvis der er en hængelås ud for artikel navnet, er den ikke lukket korrekt. Hvis du er superbruger, tryk da herefter på låsen, og siden låses op. Det kan dog også være en anden bruger er i gang med at redigere siden, hvis dette er tilfældet, vil den ikke kunne låses op. Vedligeholdelse af artikler foregår her: ( Content > Article Manager ) Man kan vælge at gå ind i listen over eksisterende artikler for at vedligeholde dem der allerede er oprettet, eller man kan gå direkte til tilføj ny artikel. Når man kommer ind i listen over artikler kan man se en liste over alle de artikler allerede er oprettet:

14 14 Brugervejledning til 1 Man kan se om artiklen er publiceret eller upubliceret ved at se på statuskolonnen: Når man arbejder med den bør den være af-publiceret. = publiceret = upubliceret 2 Man vælger om artiklen skal vises på forsiden ved at se på 'Featured' kolonnen: = ikke vist på forsiden = vist på forsiden 3 Man kan søge og filtrere artiklerne ved hjælp af filtrene øverst i listen: 5.1 Oprettelse af nye artikler 1 Artikler oprettes ved at trykke på New : 2 Udfyld de relevante felter: 2.1 HUSK kategorier er vigtige i forhold til undermenuerne.

15 Brugervejledning til Felter med * er obligatorisk. 3 Teksten lægges ind i de hvide felt (brug knappen med W ikonet, hvis I ønsker at kopiere tekster fra et Word dokument). Knapperne i bunden gør det muligt at indsætte links til andre artikler og indsætte billeder (se mere om indsættelse af billeder i afsnit X, links til filer i afsnit X og andre artikler afsnit X) 5.2 Særlige artikelindstillinger (overskrift) Som standard er titlen på artiklen ikke vist, i forhold til Elbiler, er der lavet et specifikt design af artikel overskrifterne, hvor man skal vælge et passende ikon der skal høre til overskriften. Dette gøres på følgende måde: 1 Marker den tekst der skal være overskrift, og vælg ved siden af Styles at teksten skal være en "Heading 3" 2 Herefter skal man kigge i højre side af artiklen på de forskellige parametre og klikke på "Images and links" 3 Vælg "Full article image"

16 16 Brugervejledning til 4 Ikonerne ligger i "icons" mappen. 5 Vælg det ønskede ikon og tryk "Insert" i øverste højre hjørne 6 HUSK at ændre "Image Float" til "None". (Den står som standard til "Use Global" som I kan se på ovenstående billede, men for at det vises rigtigt på siden, skal dette ændres) NB! En artikel kan først ses på hjemmesiden når den er blevet linket til fra et menu punkt eller et link i teksten på en anden artikel. (Se afsnit X, s. X for menupunkts oprettelse) TIP! Når man har opdateret noget i administrationsmodulet er det altid en god idé at tjekke at det ser rigtigt ud og at eventuelle links virker. Hvis man ikke kan se de ændringer man har foretaget, kan man trykke CTRL+F5 så opdaterer man browservinduet. 5.3 Sådan laver man links i en tekst Links i teksten kan være til interne sider, eksterne sider eller til dokumenter Links til interne artikler 1 Åbn den artikel man skal linke fra. 2 Stil musen der hvor du gerne vil have at linket skal være

17 Brugervejledning til Tryk på artikel knap nede under tekstfeltet 4 Vælg artikel 5 Linket er nu sat ind: 6 Linket kommer automatisk til at hedde det samme som artiklen. Hvis man gerne vil ændre dette, kan man stille sig midt i teksten og skrive en ny titel, hvorefter man sletter resten Links til filer (eks. PDF er) 1 Gå ind i den artikel du gerne vil lave linket i 2 Tilføj det dokument du gerne vil linke til ved at klikke på 3 Tryk "Gennemse" / "Choose File" (sproget på knappen er afhængigt af browseren) 4 Find den ønskede fil fra din egen Computer 5 Tryk på Upload efter den rette fil er valgt 6 Når filen er på plads ser det sådan her ud:

18 18 Brugervejledning til 7 Klik på filnavnet: 8 Så åbner filen i et nyt vindue. 9 Kopier stien fra det nye vindue. (Dette er url'en for den vedhæftede fil) 10 Nu markerer du den tekst i artiklen som du gerne vil have skal være linket. 11 Derefter trykker du på det lille kæde ikon 12 Og Indsætter det link du kopierede. 13 I "Target" vælger du "Open in new window (_blank)" og trykker herefter "Insert" Links til eksterne sider Ønsker du at linke til eksterne sider kan du følge fore-

19 Brugervejledning til gående guide fra Step 9. TIP Der er en konvention på nettet om at man åbner links til interne artikler i samme vindue, men links til dokumenter og eksterne hjemmesider i et nyt vindue. 5.4 Redigering af artikler Når man redigere en artikel skal man trykke på titlen på den pågældende artikel, når man er placeret i "Content > Article Manager". Når man har en side med en del indhold, kan det være en stor hjælp at bruge "Filter" linjen, til at søge den ønskede artikel frem.

20 20 Brugervejledning til 6 Menupunkts oprettelse Når man skal tilføje menupunkter går man ind under Menus > Main Menu > Add New Menu Item Alle menupunkter skal lægges ind under Main Menu for at sikre, at strukturen på sitet holdes og vises korrekt i brødkrummen. Her organiseres alle menupunkterne i et samlet hierarki. 1 Nedenstående billede er det første man mødes af: 2 Vælg Menu Item Type:

21 Brugervejledning til (Vælg altid Single Article ) 3 Giv menupunket en titel 4 Vælg den artikel der skal linkes til (muligheden dukker op i højre side EFTER valget af "Single Article") Den rette artikel kan søges frem (i Filter feltet), hvis den ikke ses med det samme på listen. (HUSK derfor altid først at oprette artiklen, og derefter lave menupunktet. 5 Vælg hviken menu den skal bruges i: 6 Under "Menu Location" skal altid vælges Main Menu, mens "Parent Item" bestemmer hvilken undermenu menupunktet placeres i.

22 22 Brugervejledning til 7 Gem menupunktet: OBS som standard ligger menupunktet nederst i den nye undermenu, hvis dette ikke er rigtigt, skal man nøjes med at trykke SAVE, og hernæst kan man vælge placeringen af menu punktet i kassen Ordering

23 Brugervejledning til Layout af artiklen Når man har tilføjet et nyt menupunkt (med sin artikel), skal man altid påhæfte de tilhørende undermenuer til artiklen manuelt. Selve menupunktet kommer af sig selv i undermenuen, men man skal aktivt vælge at denne menu også skal vises på siden. Dette gøres ved at finde den rette menu i modulerne. Her ses et eksempel: Test side er oprettet som underside til Kom godt i gang Menu item er oprettet under menuer og Kom godt i gang siden ser derfor sådan ud:

24 24 Brugervejledning til Testsiden i sig selv ser dog sådan ud: Derfor skal man inde under (i dette tilfælde) modulet Muligheder (main menu), markere at denne menu også skal vises på siden Dette er en test

25 Brugervejledning til Så kommer siden til at se sådan ud Der skal højest sandsynligt også vises de rigtige elementer i den højre side af artiklen. Disse skal på samme måde vælges, som værende vist på den pågældende side.

26 26 Brugervejledning til 8 Huskeliste for artikel oprettelse Der er dermed en meget fast procedure man skal igennem i Joomla, hver gang man opretter en ny artikel: 1 Oprettelse af artikel 2 Tilføjelse af Menu Item til Main Menu 3 Vælge hvilke Undermenuer (og evt. Andre moduler) der skal vises på den pågældende artikels side 4 Tjek at alting ser rigtigt ud i din browser

27 Brugervejledning til Sletning af artikler (og moduler) Der er flere måder man kan slette en artikel/et modul på. 1 Man kan 'Unpublish' artiklen, så den ikke længere vises, men stadig kan ses i "Article Manager"-oversigten 1.1 Ved at trykke på den grønne cirkel under status = publiceret = upubliceret 2 Man kan slette artiklen (smide den i papirkurven), så den ikke figurer hverken på siden eller i oversigten. 2.1 Dette gøres ved at sætte flueben ved kassen ved siden af artiklen, og derefter trykke på "Trash" knappen. OBS: Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at selvom artiklen slettes, eller fjernes som publiceret, kan man stadig se menupunkterne på siden, og de vil dermed link til 'dødt' indhold. Det er derfor nødvendigt at følge samme steps (s. 26) som ved oprettelse af artiklen, for at væ- re sikker på at alle spor er slettet/gemt

28 28 Brugervejledning til væk.

29 Brugervejledning til Moduler - redigering Som I kunne se på s. X, er modulerne det, forsiden er opbygget af. Disse kan i forskellig grad redigeres i under Extensions > Module Manager. 1 Det første man bliver mødt af er en lang liste. Det er nemmest at finde det specifikke modul man ønsker at rette ved at bruge søgefunktionen. 2 Man vælger det Modul man ønsker at redigere ved at trykke på navnet på selv modulet. OBS: Nogle moduler kan man kun ændre hvor de vises (eks. Menuerne), andre er opbygget i HTML og her kan man også ændre i deres indhold. 3 Hvis indholdet i modulet kan redigeres bliver man mødt med stort set det samme vindue som ved redigering af artikler, og man kan nu ændre i teksten som man ønsker. OBS: Der må kun ændres i "Custom Output" (det

30 30 Brugervejledning til der vises på siden) 10.1 Nyt modul ud fra eksisterende skabelon Du kan dog også vælge at bruge et af de oprettede moduler som skabelon, hvis der eksempelvis skal være en højre sidebar, med næsten samme links som en anden. Dette gøres på følgende måde: 1 Klik i firkanten ved siden af den boks du skal bruge. 2 Tryk på "Duplicate" 3 Der kommer nu et nyt modul med samme navn (2) Som I kan se, er det nye modul som standard ikke publiceret. 4 Klik på titlen og rediger modulet. 5 Start med at give det et sigende navn (så I selv kan huske hvor/hvornår det bruges) 5.1 Hvis modulet skal vises med det samme, så husk at vælg "Published" under Status 6 Rediger i den pågældende tekst/formatering 7 Vælg hvilke sider modulet skal vises på

31 8 Vælg "Save & Close" Brugervejledning til

32 32 Brugervejledning til 11 Back-Up Der er installeret et back-up program til hjemmesiden, så man altid har en mulighed for at reetablere siden som den så ud da back-up en blev taget. Systemet hedder Akeeeba backup, og man får adgang til det via "Components > Akeeba Backup" Her kan man vælge Backup Now Det fører ind til dette billede: Kort beskrivelse lader man bare stå, man kan evt. tilføje backup kommentar, så som backup in- deholder sidste opdateringer af,

33 Brugervejledning til men det er ikke tvunget. Tryk på Backup Now! og vent til systemet siger at den er færdig med at tage backup Gem Backup via FTP Det er altid en god idé at gemme backup filen på et drev hos jer selv også (og gerne op til flere steder!) Det er muligt at gøre via Manage Downloads fanen, men det kan ødelægge filen, derfor bliver I, i stedet nødt til at Logge ind via en FTP klient og gemme filen herfra. (eks. FileZilla der kan hentes her: Når Filezilla er installeret, vil følgende steps guide jer igennem oprettelse af forbindelse til serveren, samt hvordan man henter den rigtige backupfil. 1 Tryk på Site Manager og vælg New Site 2 Udfyld højre kolonne med følgende information: Host: Logon Type: User: Password: elbiler.nu Normal elbiler.nu emic 3 Tryk Enter på tastaturet og siden gemmes, samt FileZilla logger på.

34 34 Brugervejledning til 4 Nederste Højre kasse viser side strukturen, der i første niveau kun er en folder Public_html, der er her hele siden er placeret. Naviger via denne folder til Backup mappen: 4.1 Public_html > administrator > components > com_akeeba > backup 4.2 Den fil der indeholder selve backup filen er en JPA i filtype (og fylder ret meget) 4.3 I modsatte vindue (det i venstre side), vælger man hvor backuppen skal gemmes 4.4 Filen markes og man trykker Enter på tastaturet filen kopieres nu til den pågældende mappe OBS: Vi anbefaler at I tager back-up når I har lavet nogle store ændringer, eller en gang om måneden.

35 Brugervejledning til Bruger oprettelse (almindeligt) Der er oprettet fire superbrugere på siden (Anne Cathrine fra COWI, Tina Faber, Steen Olesen samt Toolmaster), superbrugere kan tildele brugerrettigheder til andre der skal vedligeholde siden, dette gøres under User Manager (under stien Users > User Manager). 1 Klik på User Manager (fra forsiden) 2 Tryk på New 3 Udfyld de relevante felter

36 36 Brugervejledning til 4 Vælg hvilken rettighedsgruppe, personen skal være medlem af: 5 Husk at ligge mærke til at brugeren står som værende Registered i første omgang. 6 Tryk på Save Save bruges hvis man har brug for at gemme og lade vinduet være åbent. Save & Close bruges hvis man vil lukke vinduet efter sig Save & New bruges hvis man skal oprette flere brugere lige efter hinanden 7 Send det valgte brugernavn og adgangskode brugeren pr. mail. OBS: hvis der skal oprettes brugere til Leverandørdatabasen, skal der bruges en anden indgang.

37 Brugervejledning til Indlægning af billeder og filer i Joomla Billeder og filer skal lægges på plads i Joomla før man kan bruge dem i artiklerne, hvis man har en stor samling er det en god vane, at begynde med at lægge dem ind i mediebiblioteket. 1 Gå ind i Content/Media Manager: 2 Lav en mappe (hvis der ikke er en der passer til det du skal bruge) 3 Klik på mappen 4 Tryk på Choose files og vælg de filer du vil tilføje mappen. Tryk dernæst Start Upload. Husk at filer og billeder ikke må være større end 10 MB både fordi Joomla ikke kan håndtere så store filer, men også fordi I skal holde jer for øje at jeres brugere ikke alle har hurtige netforbindelse, og det tager lang tid at åbne eller hente store filer.

38 38 Brugervejledning til Indsættelse af billeder i sine artikler Hvis billederne skal vises i teksten, gør man som følger: 1 Klik på Image knappen: 2 Vælg det billede du vil sætte ind: 3 Og tryk "Insert" i øverste højre hjørne Billeder og filer må ikke være større end 2 Megabyte.

39 Brugervejledning til Indsættelse af video på sider Man kan linke til videoer på youtube, både fra moduler og fra artikler. Det gøres ved hjælp af en kode der ser sådan her ud: {youtube}xxxx {/youtube} Brudt ned betyder koden følgende: {youtube}{/youtube} = fortæller hvor videoen ligger placeret xxxx = youtube videoens kode på youtube, den finder du ved at gå ind på Youtube og trykke på del Koden på ovenstående eksempel er 1-g73ty9v = Højden og bredden på videoen (440x290 er f.eks. størrelsen på en You-

40 40 Brugervejledning til Tube kassen på Din første tur" undersiderne).

41 Brugervejledning til Categories - Oprettelse og vedligeholdelse Al data skal kategoriseres, hvis de allerede oprettede kategorier ikke er tilstrækkelige, kan der oprettes nye. ( Category Manager ligger under Content fanen) Der er allerede oprettet et antal kategorier i systemet: Man kan vælge at gå ind i listen over kategorier for at redigere i dem der allerede er oprettet, eller man kan gå direkte til tilføj ny kategori. Når man kommer ind i listen over kategorier, kan man gøre følgende Oprette en ny, redigere en eksisterende, publicere eller afpublicere kategorier. Hvis man skal ændre en eksisterende kategori, klikker man på titlen, og ændrer de relevante steder. Præcis som havde det været et modul eller en artikel man ønskede at redigere.

42 42 Brugervejledning til 16 Statistik Google Analytics indsamlet statistik omkring siden, dette tilgås via: (log in i øverste højre hjørne) /navn: pass: SommeriDanmark 2012 Det er muligt at se mange forskellige informationer omkring jeres brugere i dette værktøj, blandt andet deres placering, hvilke enheder eller browsere de bruger til at tilgå siden, osv. Hvis det er noget I ønsker mere information om, kan vi også tilføje dette her i guiden.

43 Brugervejledning til Slideshow Slideshowet er det modul, der vises på forsiden. Titlen på modulet er "ARI Image Slider" Inde i modulet kan man ændre i stien til de viste billeder, denne ligger næsten nederst i højre side i modulet kaldet "Image path". Den nuværende mappe er "image_frontpage" Den nuværende sti er "images/image_frontpage" Billederne i slideshowet vises i den størrelse, man uploader dem med, og de skal derfor altid have størrelsen 960 x 370px.

44 44 Brugervejledning til Redigering af slider: For at gøre billederne i slideshowet til links eller indsætte små blå tekstbokse nede i højre hjørne, skal man redigere i filen ariimageslider.ini. Denne tilgår man ved hjælp af sin FTP client (som omtalt i backup afsnittet S. ). 1 Login på elbiler.nu på samme måde, som hvis du ville tage backup af siden (når siden allerede er gemt, skal man bare trykke på ikonet og dobbeltklik på titel (medmindre i har rettet den, er default titlen "New site"). 2 Naviger til images mappen ved følgende steps 2.1 public_html > images 3 Vælg den mappe, som indeholder billederne til det slideshow, der skal redigeres, i dette tilfælde findes kun image_frontpage som slidermappe. Mappen indeholder billederne der vises i slideshowet på forsiden samt filen ariimageslider.ini, som skal redigeres. 4 Åbn i venstre side den mappe du vil gemme filen i under redigeringen, marker filen og tryk enter (ligesom når I kopiere backupfilen) 5 Rediger filen lokalt på din computer med eksempelvis Notepad++ ( Filen er delt i to afsnit: 5.1 [DESCRIPTION] Hver linje repræsenterer ét billede i slideshowet, og her indsættes den tekst, man gerne vil vise i en blå tekstboks i højre hjørne på et bestemt billede. Et eksempel kunne være: b_tom_roskilde_kommune.jpg="<a href='index.php?option=com_content&view=article&id=43&catid=18&it emid=190'><h5>læs om Toms erfaringer</h5><p>tom Hansen fra Babcock & Wilcox Volund kører i firmaets elbil cirka en gang hver anden uge, når han skal til møder i Københavnsområdet, hvor han skal repræsentere firmaet.</p></a>" 5.2 [LINK] Igen repræsenterer hver linje ét billede, og her kan man gøre selve billedet i slideshowet til et link. Hvis vi eksempelvis vil have hele billedet til at linke til en side (og ikke bare teksten i hjørnet), indsættes en linje, der

45 Brugervejledning til ser således ud : Elbil-elektriker-580.jpg="index.php/elbiler-i-virksomheder" 6 Når du er færdig, vend tilbage til Filezilla, marker den opdaterede fil (der ligger i din valgte mappe), og tryk enter. Filezilla vil spørge om du ønsker at overskrive den eksisterende fil, dette siger du ja til. OBS: det er altid en god idé at have en version gemt af den oprindelige fil, sådan så hvis et step i redigeringen går galt, kan man altid gå tilbage til status quo.

46 46 Brugervejledning til 18 Stikordsregister Super Bruger/Super User: Bruger der kan redigere i alt i backend Registered user: Moduler: Articles: Bruger der kun kan redigere i elementer denne selv har oprettet Hvad forsiden og sidebarer er bygget op af Alm siders tekst indhold (dog kan man også hente artikel indhold i sine moduler)

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Sider, indlæg og projekter

Sider, indlæg og projekter Sider, indlæg og projekter I Divi-temaet er der tre forskellige måder at lægge artikler op på sitet; Sider, indlæg og projekter. På Villybruun.dk bruges Sider til alle artikler. Man kan oprette eller redigere

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Webzoo Joomla Beginners Guide

Webzoo Joomla Beginners Guide Webzoo Joomla Beginners Guide Indholdsfortegnelse Joomla Vejledning 2 FTP-opsætning 2 Sektioner, Kategorier og Indhold 3 Sektioner 4 Kategorier 5 Artikler 6 Artikler - Indsæt billede 7 Artikler - Indsæt

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside og generel support info... - 2 - Kontrolpanel... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 4 - Menupunkter...

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

MountainSite Guide: Kom godt i gang

MountainSite Guide: Kom godt i gang MountainSite version 2.6 Indhold: Log in Præsentation Rediger hjemmeside Tekster Kontaktoplysninger Menulinien Billeder Pdf/Filupload Brugeradministration Indstillinger Log af Log in Når du skal bruge

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Iserasuaat.gl Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Indhold Om kategorier en central del af Iserasuaat... 2 Frontend redigering... 3 Fanen Generelt... 4 Linke til

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

Login side 3. Upload af billeder side 8. Upload billeder via Drag&Drop side 14. Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten side 17

Login side 3. Upload af billeder side 8. Upload billeder via Drag&Drop side 14. Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten side 17 Indholdsfortegnelse: Login side 3 Opdater din crawl side 5 Upload af billeder side 8 Upload billeder via Drag&Drop side 14 Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten side 17 Vælg en valgfri side i playlisten

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Guide i brug af profiler og leverandørdatabase på Elbiler.nu!

Guide i brug af profiler og leverandørdatabase på Elbiler.nu! Toolmaster.dk Sønderdalen 7 Tel. (+45) 2623 5224 Joomla Totalleverandør CVR-nr. 29670692 2870 Dyssegård info@toolmaster.dk www.toolmaster.dk Guide i brug af profiler og leverandørdatabase på Elbiler.nu!

Læs mere

4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint2010.

4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint2010. 4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint00. Hvis man som webmaster vælger at redigere hjemmesiden uden brug af guiderne sker det via de redigeringsmuligheder

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Frontend redigering af kredssider og brug af kalender Logge ind og lave simpel redigering... Side 2-3 Opret ny side... Side 4 Læg billede

Læs mere

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Det Naturvidenskabelige Fakultet Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Indholdsfortegnelse Introduktion til Blackboard Content System...3 Øvelse 01 individuel:

Læs mere

Qbrick s krav til video filtyper

Qbrick s krav til video filtyper Indhold Qbrick s krav til video filtyper... 1 Krav til ordningen/området... 1 Qbrick s krav til video leverandør... 1 Video og billede størrelser i WCM:... 1 Upload en video... 2 Trin 1: Mediefiler...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

Brugerguide til FlexCMS

Brugerguide til FlexCMS Brugerguide til FlexCMS Kom i gang med at bruge din hjemmeside 1 VELKOMMEN TIL FLEXCMS... 3 1. LOGIN... 5 2. HJEMMESIDENS TERMINOLOGI... 6 3. LAYOUT... 7 4. OPRET OG TILPAS FORSIDEN... 8 4.1 OPRETTE SIDEEGENSKABER...

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Karens vejledning til WordPress, september 2014 1

Karens vejledning til WordPress, september 2014 1 Karens vejledning til WordPress, september 2014 1 Karens WordPress vejledning september 2014 INDHOLD Hvad er WordPress 1 Generelt om WordPress 2 Frontend og backend 2 Skrive en blog-tekst (indlæg/post)

Læs mere

Manual Serif Web & Tableau Public

Manual Serif Web & Tableau Public Manual Serif Web & Tableau Public Indhold 2 Start 3 Festivalprogram 4-19 Kursuskatalog 20-22 Dramaskolehold 23-28 Visitkort konsulenter 29-30 Visitkort scener 31-35 Amatørkulturens tal 36-42 VIGTIGT! For

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 -

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 - - 1 - Indholdsfortegnelse Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3 Tag backup med UpDraft Side 4 Tag manuelt backup Side 8-2 - Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Lige meget om du har opbygget

Læs mere

Vejledning til vedligehold af

Vejledning til vedligehold af Vejledning til vedligehold af www.ajsport.dk Udarbejdet af Helle M. Klausen Indhold Sådan logger du på... 2 Sådan logger du af... 2 Hvad er ikke tilladt under vedligehold af www.ajsport.dk?... 2 Kan www.ajsport.dk

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Dannelse af PDF dokumenter

Dannelse af PDF dokumenter Dannelse af PDF dokumenter Indhold Dannelse af PDF-dokumenter i Phd Planner... 2 Valg af vedhæftninger i PDF dokumentet... 2 Valg af skabelon for PDF dokumentet... 3 Når PDF filen er dannet... 5 Gem PDF

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3

Redaktørmanual TYPO3 Redaktørmanual TYPO3 Version: 1.1 Tilpasset TYPO3: 4.2 Sidst opdateret: 15/10-2008 Copyright: IdeFA Gruppen Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 1.1. Quick info... 2 1.2 Om TYPO3 CMS... 2 2. TYPO3 CMS Opbygning...

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

... øvelser. Fortæl mig, og jeg glemmer. Vis mig, og jeg husker. Involver mig, og jeg forstår. Konfutse

... øvelser. Fortæl mig, og jeg glemmer. Vis mig, og jeg husker. Involver mig, og jeg forstår. Konfutse ... øvelser Fortæl mig, og jeg glemmer. Vis mig, og jeg husker. Involver mig, og jeg forstår Konfutse 2 WORDPRESS ØVELSER ØVELSE 1: OPRET 2 POSTS OG 2 PAGES... 3 Opret posts... 3 Opret Page... 4 ØVELSE

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Galleri modul. Side 1 af 18

Galleri modul. Side 1 af 18 Galleri modul Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Installation... 3 Oprette menupunkt... 5 Kategoriseret menupunkt (Avanceret)... 6 Opsætning... 9 Generel opsætning... 10 Opsætning

Læs mere

Mini brugermanual CMD 5.1

Mini brugermanual CMD 5.1 Mini brugermanual CMD 5.1 Kom i gang For at tilgå CMD skal du åbne en web browser og indtaste URL en på dit CMD website i adressefeltet, hvorefter dialogboksen til log in vises. 1. Indtast dit brugernavn

Læs mere

Indhold. 1 Indledning... 3. 1.1 Kompatible browsere... 3. 2 Log ind i Umbraco... 3. 3 Content-delen... 4. 3.1 Indholdstræet... 4

Indhold. 1 Indledning... 3. 1.1 Kompatible browsere... 3. 2 Log ind i Umbraco... 3. 3 Content-delen... 4. 3.1 Indholdstræet... 4 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Kompatible browsere... 3 2 Log ind i Umbraco... 3 3 Content-delen... 4 3.1 Indholdstræet... 4 3.2 Ændring af indhold... 5 3.3 Tilføjelse af en side/sektion... 6 3.4. At arbejde

Læs mere

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund Vejledning hjemmeside-opbygning. - DFIF - Side 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 HURTIGT I GANG... 4 REDIGERE HJEMMESIDEN... 5 LOGIN...5 TEKST PÅ EN SIDE...6 REDIGERINGSMULIGHEDER...6 TEKSTBEHANDLING

Læs mere

Sådan kommer du nemt i gang med Joomla!

Sådan kommer du nemt i gang med Joomla! Joomla! Kursus Sådan kommer du nemt i gang med Joomla! Hvorfor er Joomla! alt for svær at komme i gang med I mit daglige virke som konsulent og underviser, med speciale i Joomla!, får jeg tit at vide at

Læs mere

MANUAL TIL FS PÅ NETTET

MANUAL TIL FS PÅ NETTET MANUAL TIL FS PÅ NETTET Sådan opretter du nyheder og artikler (side 4) Sådan laver du links (side 14) Om tjek ind/ud og publicer (side 20) Sådan uploader du billeder og dokumenter (side 25) Sådan redigerer

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING

HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING Ubberud idrætsforening 9/1 2017 Andreas Jørgensen Bestyrelsen fodbold Klub CMS Administrator https://www.dbu.dk LOG IND LOG IND TIL STYRESYSTEM http://live-1514-ubberud-if.umbraco-proxy.com/umbraco/#/content/content/edit/1264?doctype=newsitem&create=true

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Solrød Kommune Guide til Umbraco

Solrød Kommune Guide til Umbraco Solrød Kommune Guide til Umbraco februar 2015 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Indsæt og opret et billede på én gang

Indsæt og opret et billede på én gang Indsæt og opret et billede på én gang Du kan nu oprette og indsætte billeder på forside og tekst-sider og felter i én arbejdsgang altså uden at først oprette dem i Mediearkivet. Billeder kan indsættes

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 6 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 6 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 7

Læs mere

Velkommen til MODx kursus

Velkommen til MODx kursus Velkommen til MODx kursus Dette er en gennemgang af den mest basale funktionalitet i vores nye hjemmeside redigerings værktøj. MODx er et meget simpelt CMS (Content Management System), der gør det muligt

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW REDESIGN AF HJEMMESIDE

GRAFISK WORKFLOW REDESIGN AF HJEMMESIDE GRAFISK WORKFLOW REDESIGN AF HJEMMESIDE 2 REDESIGN AF FUTURECOM BUSINESS SOLUTIONS HJEMMESIDE OPGAVEN Den gamle hjemmeside skulles redesignes da den daværende hjemmeside var forældet (indhold og udseende)

Læs mere

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4)

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4) Sitecore vejledning Hvad er det? Sitecore er det program, den officielle del af Spejdernet laves i. Sitecore er et Content Management System, dvs. indholds-håndteringssystem til hjemmesider. Hvordan starter

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere

Lyngby Svømmeklub Hjemmeside Guide. Indholdsfortegnelse

Lyngby Svømmeklub Hjemmeside Guide. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Hjemmeside struktur... 3 Rettigheder... 4 Opret Nyhed... 6 Opret Kalender Event... 7 Opret Arrangement... 9 Fast side... 10 Forside... 11 Tekst... 11 Billeder... 11

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 8 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 8 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 8

Læs mere

Håndtering af lokale hjemmesider (pr )

Håndtering af lokale hjemmesider (pr ) Håndtering af lokale hjemmesider (pr. 21.12.2016) Forsiden Side 1 A. Skift øverste store foto Side 1 B. Kredsens / afdelingens navn i øverste foto Side 1 C. Kommende Åbne haver Side 2 D. Kommende Arrangementer

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Drejebog til tractorpulling.dk

Drejebog til tractorpulling.dk Drejebog til tractorpulling.dk Generelt På hjemmesiden benyttes følgende som standard: - Skrifttype: Verdana - Skriftstørrelse: 12px / 9pt. 4. oktober 2011 Moskjær Marketing Falkevej 4 DK-6920 Videbæk

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside... - 2 - Profil... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 3 - Menupunkter... - 3 - Medier... - 4 - Hjemmesidens

Læs mere

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Indhold Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Kontrolpanelet 2 Brugerniveauer 2 Log ud 3 Profil 4 Generel Info (vigtigt) 5 Tilføj nyt indlæg(1) 6 Tilføj nyt indlæg(2) 7 Tilføj nyt

Læs mere

Brugervejledning Digital Post for administratorer

Brugervejledning Digital Post for administratorer Brugervejledning Digital Post for administratorer 1. Login Login til administrationsmodulet i Digital Post sker via Admin -knappen på forsiden. I login-billedet tastes det opgivne brugernavn og adgangskode

Læs mere

Manual til Vandværksløsninger

Manual til Vandværksløsninger Intro Hjemmesidens opbygning 1 Manual til Vandværksløsninger 1. Intro Hjemmesidens opbygning Intro Hjemmesidens opbygning 2 Hjemmesidens opbygning, som brugeren ser den Intro Hjemmesidens opbygning 3 Siden

Læs mere

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler)

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Modulet "Mine aktiviteter" fungerer som et katalog over skemaer og øvelser, som er tildelt den enkelte borger. De skemaer og øvelser, man er vant til at give

Læs mere

Brugervejledning til databrowseren

Brugervejledning til databrowseren Brugervejledning til databrowseren Indholdsfortegnelse Indledning...2 Hvordan tilgås browseren og api et...2 Databrowseren...2 Søgning...2 Visning...4 Features i listevisningen...4 Detaljeret visning...5

Læs mere

Fronter for elever - Første undervisning

Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning 1 Kom godt i gang 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 0) Nulstille unilogin i UMS - (Elev) 4 1) Logge på Fronter

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

Vejledning til. LearnSpace

Vejledning til. LearnSpace Vejledning til LearnSpace Version 13. 08. 2015 Indholdsfortegnelse Om LearnSpace... 2 Oprette et nyt kursus i egen afdeling... 3 Aktivere selvtilmelding til et kursus... 5 Tilmelde undervisere der må redigere

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Connect er et webbaseret videokonferenceværktøj, der giver mulighed for online, synkron kommunikation, deling af filer, skærm og whiteboard, gennemførelse

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 2 Hvad gør Revo Uninstaller? Programmet, der fås både i en gratis udgave og en købeudgave, kan afinstallere alle dine forskellige

Læs mere

Vejledning til Formandsportalen

Vejledning til Formandsportalen Vejledning til Formandsportalen Startside http://mail.kolonihave.dk/formandsportal/portal/portal.aspx Der logges ind via dit medlemsnummer og kodeord. Medlemsnummeret er det brugernavn, som du fik tilsendt

Læs mere

Introduktion til redigeringsfaciliteterne

Introduktion til redigeringsfaciliteterne Sitecore Foundry 3.0 Introduktion til redigeringsfaciliteterne 25. april 2012 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere