Studieretninger Information om Ordrup Gymnasium

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studieretninger 2009. Information om Ordrup Gymnasium"

Transkript

1 Studieretninger 2009 Information om Ordrup Gymnasium

2 Velkommen til Ordrup Gymnasium I denne folder kan du orientere dig om, hvilke studieretninger vi udbyder i 2009 på OG. Der er 10 forskellige at vælge imellem, og jeg er overbevist om, at du her på OG kan finde en studieretning, der passer til dine interesser. Når man skal vælge gymnasium, hører der mere til end at vælge studieretning. Det er også et valg af det sted, hvor du skal tilbringe rigtig meget tid de næste tre år... - så hvordan er skolen? Det betyder bl.a., at en del af vores studieture i 2. og 3. g foregår som udvekslingsrejser med skoler i fx New York, Rom, Krakow og Paris. Og som noget nyt laver vi sprogrejser til Spanien og Frankrig, hvor eleverne bor i private hjem og bliver undervist af lokale lærere. visningen. Vi har en computer med projektor i alle klasserum og trådløs netforbindelse, som du kan logge dig på med din egen computer. de ældste skoler i det storkøbenhavnske område, og vi har stolte traditioner omkring årsfester, dimissioner og lignende. Men vi udvikler os også hele tiden: der sker en løbende faglig og pædagogisk udvikling på skolen, så vi hele tiden kan levere en topprofessionel undervisning. bygninger. Vi har netop taget en helt ny bygning i brug. Den rummer flere idrætshaller, vores gymnasiebibliotek (sammen med Ordrup lokalbibliotek) og tre store, fleksible for det enkelte menneske. I daglig praksis betyder den meget for os og vores omgang med hinanden: vi gør noget ud af, at du lærer mange andre at kende på tværs af årgange og klasser God fornøjelse med at lære skolen at kende.

3 På OG har vi: Åben skole Lektieværksted Bibliotek Festforening Aktivt elevråd Årlig musical OGA-aftener Fredagscafé Årlig idrætsdag Flexuger Studieområder Virtuelt kontaktnet om eftermiddagen, hvor man kan beskæftige sig med billedkunst, design, idræt m.m. hvor det er muligt efter skoletid at få hjælp med det skriftlige arbejde. i forbindelse med folkebiblioteket i skolens nye hal. der arrangerer diskoteks- og bandfester ca. 1 gang om måneden. som i samarbejde med lærere og ledelse har væsentlig indflydelse på skolens liv. hvor ca. 175 elever på tværs af klasserne medvirker. ca. 1 gang om måneden. ca. 1 gang om måneden. samt deltagelse i turneringer i fodbold, håndbold, basket- og volleyball. hvor skemaet er brudt op, og der er muligheder for tværfaglige projekter, ud-af-huset-aktiviteter m.m. Adgang til 2 studiecentre med PC er. Adgang til trådløst internet på hele skolen. med mulighed for at få lektiehjælp, råd om videregående studier m.m. fra gamle elever.

4 Studieretninger på Ordrup Gymnasium SR1 Bioteknologi bioteknologi A, matematik A, fysik B Bioteknologi er et nyt fag som kombinerer den moderne biologi og kemi. Du vil kunne beskæftige dig med og lære om molekylærbiologi, biokemi og kan møde i bioteknologiundervisningen kunne være fosterdiagnostik og produktion af medicin. Du vil komme til at lave mange eksperimenter, og besøg på bioteknologiske institutter og virksomheder vil være en del af undervisningen. Bioteknologi giver dig også viden om neurobiologi og kroppens fysiologi og genetik og du lærer den fundamentale kemi. Udover et naturligt samarbejde med både matematik og fysik indenfor studieretningen, er tværfaglige projekter med andre fag oplagte f.eks om etiske spørgsmål i forbindelse med bioteknologi. SR3 Matematik, fysik og kemi matematik A fysik B kemi B tricitet eller jordskælv. Du er glad for matematik og de naturvidenskabelige fag, og du vil gerne vide mere om disse fag og deres anvendelser inden for bl.a. forskningen og industrien. Der er videnskabelige fag og matematik. I fysik arbejder du f.eks. med lyslære, nanoteknologi, biofysik samt solsystemet og kosmologi. I kemi lærer du om stoffers opbygning og kemiske reaktioner. Du arbejder også med at anvende og fremstille nye kemiske forbindelser. I både fysik og kemi arbejder du hele tiden eksperimentelt. I matema tik lærer du bl.a. om principielle egenskaber ved matematiske modeller. SR2 Krop og sundhed biologi A idræt B matematik B I denne studieretning beskæftiger du dig med menneskekroppen og de mange forskellige måder, den kan betragtes og behandles på. Der er fokus på fysiologi, idræt, livsstil og sundhed. vaner og livsstil, kropsidealer samt idrættens orga nisering og muligheder for deltagelse. Matematik pen og sundhedsudviklingen fremover. Du kommer desuden til at bruge din krop og være fysisk aktiv og udnytte den praktiske vinkel, som både idræt og biologi lægger op til. Og så er der også rig SR4 samfundsfag A engelsk A matematik B leve i en globaliseret verden præget af hurtige forandringer. Der vil være fokus på emne som: staten, demokrati og menneskerettigheder, europæisk samarbejde og konflikt, teknologi og globalisering. Gennem virtuelt samarbejde og udveksling med skoler i andre europæiske lande udvikler du din evne til at forstå andre kulturer og til at kommunikere på tværs af landegrænser. Du får nogle værdifulde arbejdsredskaber til at sen er en rejseklasse. Du deltager i udvekslingsrejser, og du er vært for en udenlandsk elev, når der er genbesøg på Ordrup Gymnasium.

5 SR5 Idræt og samfund samfundsfag A idræt B matematik B I denne studieretning er idræt, livsstil og sund hed samt velfærdssamfundet i fokus. I samspil let mellem de tre centrale fag i studieretningen du til at arbejde med emner som kostvaner og livsstil, doping, hooliganisme, sport og medier, velfærdsudgifter, sport og nationalisme samt arbejdet med dine øvrige fag får du også mu lighed for at belyse disse og mange andre emner ud fra både naturvidenskabelige og humanis tiske synsvinkler. SR7 Sprog og kultur engelsk A spansk A fransk B I denne studieretning kommer du til at beherske tre store moderne fremmedsprog samt forstå sammenhængen mellem sprog, kultur og samfundsdannelse. Du opnår indsigt i en globa liseret verden ved at arbejde med temaer som: Immigration og kultursammenstød, storbyliv og ungdomskultur og spansk/engelsk/fransk litteratur. Gennem intensiv beskæftigelse med sprog, litteratur og kultur udvikler du evnen til at kommunikere og forstå sproglige, kulturelle og samfundsmæssige sammenhænge. engelsktalende studerende, både virtuelt og SR6 Samfund og natur samfundsfag A biologi B matematik B I et samfund i hastig udvikling får individets konsekvenser for det nationale og internationale samfund og hermed for vores levevilkår. I du en forståelse for de samfundsmæssige og miljømæssige problemer, der er forbundet med globaliseringen. Du kommer til at arbejde med emner som bæredygtig udvikling, regionale konflikter og globaliseringens konsekvenser for Danmark. Du lærer at anvende matematik som et redskab i forbindelse med samfundsfag og biologi, og du får en bredere forståelse for samspillet mellem samfundsvidenskab og naturvidenskab. SR8 Musik, sprog og samfund musik A engelsk A samfundsfag B kation og samfundsinteresse i fokus. Du arbejder bl.a. med musik og identitet, magt globalisering. Storbyen står i centrum bl.a. med tæt kontakt til New Rochelle Highschool i New York. bedst tænkelige forudsætninger for at kunne begå dig i en international sammenhæng. Dine analytiske evner samt din evne til at træde arbejde er nøgleord.

6 SR9 fransk A engelsk A samfundsfag B I denne studieretning er sprogene fransk og engelsk i fokus. Du arbejder med fransk og engelsk litteratur, kultur og samfundsforhold i verden ved at arbejde med temaer som storbyliv sammenstød og moderne identitetsdannelse. Gennem intensiv beskæftigelse med sprog, litteratur og kultur udvikler du evnen til at kommunikere og forstå sproglige, kulturelle og samfundsmæssige sammenhænge. Du får eller studierejser. SR10 spansk A engelsk A samfundsfag B I denne studieretning kommer du til at beherske to store moderne fremmedsprog samt forstå sammenhængen mellem sprog, kultur og samfundsdannelse. Du opnår indsigt i en globa liseret verden ved at arbejde med temaer som: Immigration og kultursammenstød (USA/ spansk/engelsk litteratur. Gennem intens beskæftigelse med sprog, litteratur og kultur udvikler du evnen til at kommunikere og forstå sproglige, kulturelle og samfundsmæssige sammenhænge. Du får mulighed for at møde Fra musicalen Double You. Hvert år opfører vi på OG en musical med ca. 175 medvirkende elever fra alle klassetrin.

7 Valgfag på Ordrup Gymnasium Studieretningerne suppleres individuelt med et eller flere valgfag. biologi, engelsk, fransk (fortsættersprog), fysik, italiensk, kemi, matematik, musik, samfundsfag, spansk, tysk (fortsættersprog). billedkunst, biologi, fysik, idræt, kemi, matematik, musik, naturgeografi, samfundsfag. billedkunst, datalogi, design, dramatik, erhvervsøkonomi, filosofi, kemi, latin, musik, psykologi, statistik. Vi kan ikke garantere, at alles individuelle ønsker om valgfag kan opfyldes. Internationalisering i OG s studieretninger Internationalisering er ét af OG s hovedindsatsområder og er derfor en del af alle skolens studieretninger. Internationalisering på OG kan være: længere perioder. videreuddannelse. Internationalisering indgår også i de temaer, perspektiver og sam menhænge, der arbejdes med i den daglige undervisning på OG.

8

Studieretninger 2013 HORSENS GYMNASIUM

Studieretninger 2013 HORSENS GYMNASIUM Studieretninger 2013 HORSENS GYMNSIUM Intro: Kære kommende elev Tak for din interesse for Horsens Gymnasium. I denne pjece kan du se de stærke og spændende studieretninger, som vi udbyder i 2013. Vi vil

Læs mere

Birkerød Gymnasium, hf, IB & kostskole

Birkerød Gymnasium, hf, IB & kostskole Birkerød Gymnasium, hf, IB & kostskole 2014 2 velkommen Moderne undervisningsmiljø. Jeg er glad for at kunne byde velkommen til Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole (BG). BG er stærkt forankret lokalt,

Læs mere

Husk skolens informationsaften torsdag den 28. januar 2010 kl. 19:30

Husk skolens informationsaften torsdag den 28. januar 2010 kl. 19:30 Kære kommende elev Det er altid vigtigt at træffe det rigtige valg især når det handler om fremtiden det vil vi godt hjælpe dig med i denne folder. På de næste sider kan du læse om, hvad der er særligt

Læs mere

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2013 STUDIERETNINGER

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2013 STUDIERETNINGER ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2013 STUDIERETNINGER INDHOLD Rektors velkomst 1 Elevinitiativer 2 Den overordnede struktur i gymnasiet 4 Studieretninger 6 Naturvidenskabelig studieretning: 1. - Naturvidenskab

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil 2010 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

Engelsk, Spansk og Tysk

Engelsk, Spansk og Tysk Engelsk, Spansk og Tysk Studieretning 1 Engelsk A Spansk A 3. studieretningsfag Kunstneriske fag 2. fremmedsprog Mulige valgfag Tysk B Billedkunst, Dramatik eller Musik Skal ikke vælges Se nedenfor I en

Læs mere

Studieretningerne. Kunstneriske studieretninger Musik A, Matematik A, Fysik B... Musik A, Engelsk A, Biologi B... Musik A, Engelsk A, Dramatik B...

Studieretningerne. Kunstneriske studieretninger Musik A, Matematik A, Fysik B... Musik A, Engelsk A, Biologi B... Musik A, Engelsk A, Dramatik B... Studieretninger 15 Indhold Velkommen til SG Velkommen til SG... SG åbner verden... En verden af muligheder... Naturvidenskab... Humaniora... Samfundsvidenskab... Sprog... Udsyn mod verden... De kunstneriske

Læs mere

Studieretninger. nagym.dk. NærumGymnasium

Studieretninger. nagym.dk. NærumGymnasium Studieretninger nagym.dk 20 15 NærumGymnasium Velkommen til Nærum Gymnasium Nærum Gymnasium (NAG) er et inspirerende og fagligt udfordrende gymnasium. På NAG skaber vi i fælleskab rammerne for læring og

Læs mere

STX - et sikkert valg

STX - et sikkert valg STX - et sikkert valg De fleste fag på det højeste niveau 2013 om tornbjerg tornbjerg gymnasium 3 Tornbjerg Gymnasium Tornbjerg Gymnasium er et alment gymnasium, som tilbyder alle unge med interesse for

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium 1 Vi rummer mere... 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK 4. BIOLOGI - IDRÆT

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Niels Steensens Gymnasium Studieretninger 2015.... dit valg, dit liv

Niels Steensens Gymnasium Studieretninger 2015.... dit valg, dit liv Niels Steensens Gymnasium Studieretninger 2015... dit valg, dit liv Kom og vær med Bliv en del af vores fællesskab! Velkommen til Niels Steensens Gymnasium Denne folder vil give dig et overblik over, hvordan

Læs mere

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. hf hhx htx stx højere forberedelseseksamen, 2-årig uddannelse

Læs mere

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Stx-studieretninger og hf-fagpakker Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Faglighed Fællesskab Indhold Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium... 4 Science... 6 Udsyn mod verden... 8 Musik + miljø

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016 STUDIERETNINGER HNDELSGYMNSIET HHX vi giver dig nye muligheder 2015-2016 VELKOMMEN TIL HNDELSGYMNSIET HHX HHX-UDDNNELSEN HNDELSGYMNSIET ER ET GODT VLG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med fokus

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016 Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 VG - Studiehæfte STX 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK

Læs mere

Rysensteen Gymnasium en skole med en international profil

Rysensteen Gymnasium en skole med en international profil Rysensteen Gymnasium 2015 1 Rysensteen Gymnasium en skole med en international profil Denne folder er den korte fortælling om Rysensteen Gymnasium. Her kan man læse om skolens kultur og om de studieretninger

Læs mere

Århus Akademi optagelse på HF 2015 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema

Århus Akademi optagelse på HF 2015 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Århus Akademi optagelse på HF 2015 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Indhold: 3: Forord 4: Billedkunst B Design C 5: Mediefag B Retorik C 6: Musik B Drama C 7: Psykologi B Mediefag C 8: Idræt

Læs mere

2015-2016. Tradium Teknisk Gymnasium

2015-2016. Tradium Teknisk Gymnasium 2015-2016 Tradium Teknisk Gymnasium htx er for dig, der vil videre! Hvad mener vi nu med det? Vil alle ikke gerne videre? Jo, men htx er dén gymnasiale uddannelse, der giver adgang til flest videregående

Læs mere

Tradition. for en sikker. Studieretninger 2012-2015. N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk. Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19.

Tradition. for en sikker. Studieretninger 2012-2015. N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk. Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19. Tradition for en sikker fremtid Studieretninger 2012-2015 Orienteringsmøde Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19.30 N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk STUDIERETNINGER Science 1: Matematik A, Fysik B,

Læs mere

VIL DU VÆRE EN DEL AF GEFION? INDHOLD VELKOMMEN TIL GEFION GYMNASIUM

VIL DU VÆRE EN DEL AF GEFION? INDHOLD VELKOMMEN TIL GEFION GYMNASIUM VIL DU VÆRE EN DEL AF GEFION? På Gefion Gymnasium er alle elever vigtige medspillere i vores fælles projekt: at skabe et inspirerende og udfordrende studiemiljø i hjertet af København med plads til både

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

Gymnasium. Næstved og Køge. Dit skridt videre til drømmestudiet!

Gymnasium. Næstved og Køge. Dit skridt videre til drømmestudiet! Gymnasium Næstved og Køge EUC S ælland Dit skridt videre til drømmestudiet! 1 Gry Knudsen Er i gang med at uddanne sig til bioanalytiker. HTX har givet stor indsigt i det tekniske og naturvidenskabelige,

Læs mere

Nørre Gymnasium 2015/2016

Nørre Gymnasium 2015/2016 Nørre Gymnasium 2015/2016 Indholdsfortegnelse: Nørre G på kryds og tværs... s. 3 Supersproglig Studieretning... s. 15 Sprog, samfund og visuel kommunikation m. fransk... s. 16 Sprog, samfund og visuel

Læs mere

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING 3 Velkommen I dette hæfte kan du læse om de mange kursustilbud på Aalborg Studenterkursus. I dagtimerne kan du tage en hel studentereksamen på kun

Læs mere

HVIDOVRE GYMNASIUM & HF!

HVIDOVRE GYMNASIUM & HF! VELKOMMEN TIL HVIDOVRE GYMNASIUM & HF! Rektors velkomst Velkommen til et moderne gymnasium med fokus på højt fagligt niveau, godt undervisningsmiljø og et stærkt socialt fællesskab. Vi glæder os til, at

Læs mere

IBC Handelsgymnasiet. Handelsgymnasiet HHX HHX. Fredericia Middelfart. Fredericia Middelfart. Økonomi og matematik. Studieplan

IBC Handelsgymnasiet. Handelsgymnasiet HHX HHX. Fredericia Middelfart. Fredericia Middelfart. Økonomi og matematik. Studieplan IBC Handelsgymnasiet IBC Handelsgymnasiet Økonomi og matematik Studieplan Elsker du tal? Kunne du tænke dig at blive bedre til matematik? Blive bedre til at tænke logisk og analytisk? Og lyder økonomi

Læs mere

Studieplan for HHX International

Studieplan for HHX International Studieplan for HHX International HHX-International bringer dig ud i verden til fremmede sprog og kulturer. Vi arbejder med fremmedsprog og kulturforståelse og du kommer på i alt 5 studieture, som alle

Læs mere

2015-2016. Tradium Handelsgymnasiet

2015-2016. Tradium Handelsgymnasiet 2015-2016 Tradium Handelsgymnasiet Hhx, fremtidens gymnasium - tættere på virkeligheden Hvad kunne du tænke dig at blive? Det spørgsmål har dine forældre eller bedsteforældre måske stillet dig. Du har

Læs mere