VIRKSOMHEDSPLAN FOR BRUMBAZZEN. Præsentation:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIRKSOMHEDSPLAN FOR BRUMBAZZEN. Præsentation:"

Transkript

1 VIRKSOMHEDSPLAN FOR BRUMBAZZEN Præsentation: Børnehaven Brumbazzen er en selvejende institution under Børneringen. Den fik sin nuværende form og indretning i 2002, men dens historie går helt tilbage til Børnehaven har driftsoverenskomst med Frederiksberg Kommune. Vi modtager børn i alderen 3-6 år og har plads til 40 børn. Vi har to pladser til børn med særlige behov. Børnene er fordelt på to stuer: Lærkestuen og Bjørnestuen. Vores adresse er: Forhåbningsholms Allé Frederiksberg C Tlf.: brumbazzen@nypost.dk Åbningstider: Mandag til onsdag kl Torsdag og fredag kl PERSONALE: Brumbazzen er en lille børnehave med 7 faste voksne fordelt på 2 stuer. Det betyder at alle er meget synlige og lige aktive i at definere Brumbazzen, som den børnehave den er. Vi arbejder fortrinsvis stuevis i vores dagligelige aktiviteter, men har i løbet af året fælles projekter for hele huset, og vi tager på ture begge stuer sammen eller delt på tværs af stuerne. Det betyder, at personalet kan inspirere hinanden på tværs af stuerne. Det styrker samarbejdet og medvirker til at personalet har indgående kendskab til alle børn.

2 Daglig leder: Dorte: tilknyttet begge stuer Souschef og pædagog: Martin: 37 timer, tilknyttet Bjørnestuen Line: pædagogmedhjælper 35 timer, tilknyttet Bjørnestuen Stine: pædagogmedhjælper 37 timer, tilknyttet Bjørnestuen Henrik: pædagog 37 timer, tilknyttet Lærkestuen Kirsten: pædagogmedhjælper 31 timer, tilknyttet Lærkestuen Pernille: pædagogmedhjælper 30 timer, tilknyttet Lærkestuen Derudover har vi faste tilkaldevikarer tilknyttet børnehaven. BESTYRELSEN: Forældrerepræsentanter: Formand: Lone (mor til Silas på Lærkestuen) Næstformand: Stine (mor til Maja på Lærkestuen) Medlem: Ane (mor til Irma på Lærkestuen) Medlem: Jacob (far til Agnes på Bjørnestuen) Medlem: Ionee (mor til Thomas på Bjørnestuen) Suppleant: Janne (mor til Alice og Olga på Bjørnestuen) Suppleant: Anne Sofie (mor til Siri på Bjørnestuen) Medarbejderrepræsentanter: Martin og Kirsten Dorte er referent

3 SELVEJENDE INSTITUTION De selvejende daginstitutioner har gennem mange år haft det udgangspunkt, at barndommen vedkommer os alle. Uanset om en daginstitution er kommunal eller selvejende, skal den leve op til de samme mål og rammer, dels fastsat af kommunen og dels formuleret i Dagtilbudsloven. En selvejende institution har imidlertid frihed til, at drive institutionen ud fra et bestemt livssyn eller idégrundlag, som kan præge pædagogikken og den daglige drift. I Brumbazzen arbejder vi ikke med en bestemt pædagogisk retning, men arbejder ud fra et anerkendende og inkluderende livssyn. Denne frihed giver indsigt og i nogen grad større økonomisk medbestemmelse. Samtidig gør den nære kontakt mellem bestyrelsen og de ansatte, at idéer hurtigt kan omsættes til handling, Børneringen som paraplyorganisation: Børneringen er en almennyttig forening af selvejende og private institutioner indenfor børne- og ungeområdet. Børneringens formål er primært, at yde de tilknyttede institutioner rådgivningsmæssig og administrativ bistand på et non-profit grundlag. Hver enkelt institution, som er tilknyttet Børneringen, er en selvstændig juridisk enhed med egne vedtægter og egen bestyrelse, og har dermed selvfølgelig selv ret til, at træffe egne beslutninger på institutionens vegne. Paraplyorganisationen Børneringen er derfor alene rådgivende for institutionen og altså hverken tilsynsførende eller besluttende myndighed. Forældrebestyrelsens rolle: Forældrebestyrelsens rolle er, at fremme samarbejdet mellem forældre og personale. Vi holder 4 bestyrelsesmøder om året. I en selvejende institution har bestyrelsen det overordnede økonomiske ansvar. I praksis er dette ansvar lagt ud til ledelsen.

4 BRUMBAZZENS OVERORDNEDE MÅLSÆTNING: At skabe trygge rammer, så børnene kan udvikle sig til harmoniske, selvstændige, kreative og sociale mennesker. I samarbejde med forældrene, at støtte og stimulere det enkelte barns udvikling. At børnehaven opleves som et rart, trygt og sjovt sted at være. At alle, både store og små trives og er inkluderet i fællesskabet Nøgleord er nærhed og omsorg, der skabes af stabile, kompetente og nærværende voksne. VÆRDIER OG MENNESKESYN: I Brumbazzen arbejder vi inkluderende med respekt for det enkelte menneske. Vi bestræber os på, at sætte værdier som omsorg, nærhed og fællesskab højt i vores dagligdag. PÆDAGOGIK: I Brumbazzen lægger vi særlig vægt på sociale relationer og arbejder ud fra det princip, at en stor del af læring sker via relationer mellem mennesker. Vi har valgt at have en forholdsvis struktureret hverdag i børnehaven. Det er vigtigt for børnene, at der er en vis forudsigelighed, faste holdepunkter, synlige grænser og voksne der tør tage et ansvar. Vi mener, at børnene lærer at tage hensyn til hinanden i et miljø, hvor man er en del af helheden i et socialt fællesskab. Vi arbejder med den inkluderende praksis, da vi mener, det er vigtigt for alle at blive inkluderet i et fællesskab. Vi støtter op omkring det enkelte barn og dets behov. Vi mener det er vigtigt for børnene, at de lærer deres egne grænser at kende, og dermed får mulighed for at udvikle sig til selvstændige mennesker. På denne måde mener vi, at vi ruster barnet bedst muligt, til at komme videre i de sociale sammenhænge efter børnehaven.

5 BARNET I CENTRUM: Institutionen skal skabe både trygge og udfordrende rammer, der giver børnene mulighed for gennem et aktivt hverdagsliv, at opdage egne ressourcer og få mod til at udvikle dem. Der skal være rum for undren og refleksion. Børnene skal have glæden ved, at overvinde vanskeligheder og gøre fremskridt, og derved få styrket selvværdet og tilliden til egen formåen. LEGENS VIGTIGHED: Vi mener, børns leg er vigtig, da det netop er igennem legen børnene udvikler de sociale kompetencer og styrker deres egen identitet. Børnene får mulighed for igennem legen, at udvikle og bruge deres fantasi og kreativitet, både i samarbejde med andre børn og når de leger alene. Det er igennem legen, at børnene bearbejder deres oplevelser, gode som dårlige, samt lærer egne og andres normer og grænser at kende. Derfor vil legen optage en stor del af børnenes tid i børnehaven. De voksne skal hjælpe med at sætte rammerne og være deltagende. Samtidig skal der også være plads til at lege uden for megen voksenindblanding. Vi støtter op om børnenes venskaber og hjælper til at skabe nye. Vi vil støtte op om børnenes egne grænser og hjælpe dem til at sige fra overfor de andre børn og voksne. BØRNEMILJØ: Vi arbejder med børnemiljøet, som skal sikre er miljø der fremmer børns trivsel, læring og udvikling. Børnemiljøet tager udgangspunkt i børnenes perspektiv. Børnemiljøet omhandler det fysiske, psykiske og æstetiske. Det fysiske børnemiljø handler om rammerne indendørs og udendørs, samt sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold.

6 Det psykiske børnemiljø handler om, hvordan børnene trives med hinanden og de voksne, fællesskab, venskaber, tillid, omsorg, medbestemmelse, rummelighed, udfordringer i en positiv hverdag. Det æstetiske børnemiljø handler om opfattelse af omgivelserne gennem sanserne. EFFEKTSTYRRING: Alle daginstitutioner i Frederiksberg Kommune arbejder med effektstyring. Vi har to mål som er fastsat af kommunen Skoleparat og Livsduelig. Vi skal 1 gang om året lave en baselinemåling med vores storegruppebørn (de børn der skal starte i skole). Vi har 3 aktiviteter som vi måler på: Stopdans, Bingo og Dilemmaspil. Det er aktiviteter som alle daginstitutioner skal lave. Derudover har vi i Brumbazzen valgt, at have fokus på de sociale kompetencer og måle på det. SPROGVURDERING: Hvis der er behov eller en bekymring for et barns sproglige udvikling, kan vi lave en sprogvurdering. Det er et arbejdsredskab, som personalet kan bruge til støtte op om barnets sproglige udvikling. INKLUSION: Vi arbejder med den inkluderende praksis. Her skal være plads til alle og alle skal have muligheden for, at være en del af et fællesskab. Det er vigtigt at børnene føler sig værdifulde og oplever, at de hver især kan bidrage med noget til fællesskabet. Frederiksberg Kommunes dagtilbuds 6 principper for den inkluderende praksis 1. Alle børn skal opleve/have mulighed for at være del af et fællesskab. 2. Alle børn skal opleve, at kunne bidrage til fællesskabet. 3. Personalet tager ansvar for udvikling af inkluderende fællesskaber. 4. Ledelsen skaber synlighed og tydelighed om arbejdet med den inkluderende praksis.

7 5. Forældrene er betydningsfulde medspillere. 6. Den fysiske indretning skal understøtte den inkluderende praksis. SÆRLIGE FORMÅLSPLADSER: Vi har plads til to børn med særlige behov. Vi ser forskellighed som en ressource og finder det vigtigt, at der er mulighed for. at alle børn kan bidrage og blive inkluderet i fællesskabet, uanset hvilken baggrund de kommer fra. LÆREPLANER: Vi arbejder med de 6 læreplaner Barnets alsidige og personlig udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier VORES OMGANGSFORM I BRUMBAZZEN: Vi lægger vægt på, at der i børnehaven er en omgangsform, der gør det til et rart sted at være for både børn og voksne. Vi er bevidste om det sprog vi bruger, når vi taler med hinanden, både i forhold til børnene og de voksne imellem. Vi har en positiv omgangstone og sørger for at skabe tid og rum for samtale og samspil alle imellem.

8 KOST: Børnene skal selv medbringe madpakke til frokost og frugt til om eftermiddagen. Det er forældrenes ansvar, hvad børnene får med i madpakken, men vi henstiller til at det er sundt og har en god energi. Slik og kage hører ikke hjemme i madpakken. Børnene får minimælk til frokost og vand til frugt. Det er muligt at spise morgenmad i børnehaven fra kl til kl Vi spiser på faste tidspunkter hver dag og bestræber os på, at gøre spisesituationen hyggelig. Vi oplever det som et vigtigt pusterum, hvor vi får mulighed for at tale med hinanden og lytte til hvad andre har at sige. FØDSELSDAGE: I samarbejde med forældrebestyrelsen, er vi blevet enige om at til fødselsdage, uanset om det er i børnehaven eller hjemme, må man servere enten kage eller en is, hvis der skal være søde sager. Man må ikke dele slikposer ud. Børn er også meget glade for, at spise boller og frugt. Hvis der er spørgsmål til fødselsdage, er I velkommen til at spørge personalet. DAGENS GANG: Vi har del rutiner i løbet af dagen. Det er med til at skabe forudsigelighed og tryghed for børnene. Vi starter kl på Bjørnestuen, hvor vi kan spise morgenmad ind til kl Herefter deler vi os og lærkebørnene går ned på Lærkestuen. Dagens aktiviteter starter kl og børnene skal derfor være afleveret inden, med mindre andet er aftalt. De aktiviteter vi laver med børnene er planlagt af stuens personale ud fra børnegruppen og de enkelte børns behov. Personalet sikrer at vi kommer rundt om de 6 læreplanstemaer.

9 Eksempler på aktiviteter: Ture i nær og fjernmiljøet, kreative aktiviteter, rytmik og bevægelse, forskellige temaer eks. vis Her bor jeg, Trafik, Rim og remser, H. C. Andersen m.m. Når vi går på tur er vi som regel hjemme kl Vi spiser frokost kl og går på legepladsen herefter. Vi spiser frugt mellem kl. 14 og kl. 15. Vi sørger altid for at vaske hænder inden vi spiser. Vi ligger vægt på en god håndhygiejne. Når de fleste børn er hentet, samles vi på 1 af stuerne ind til børnehaven lukker. FORÆLDRESAMARBEJDE: Vi har et fælles ansvar for det gode forældresamarbejde og vægter den daglige kommunikation højt. Vi har et fælles forældremøde 1 gang om efteråret. I februar/marts tilbyder vi forældresamtaler, hvor vi har fokus på jeres barns udvikling og trivsel. Inden for de første 3 måneder efter start i børnehaven tilbyder vi også en samtale, hvor vi taler om hvordan starten er gået. Det er selvfølgelig altid muligt at få en samtale, hvis der er behov for det. PERSONALESAMARBEJDE: Det er vigtigt at der er et godt psykisk arbejdsmiljø, hvor det er muligt at udvikle sig både fagligt og menneskeligt. Det er derfor også vigtigt at de voksne trives og respekterer hinanden, således at de kan skabe en tryg hverdag for børnene.

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER: Børn med ble: Hvis barnet bruger ble, skal I selv medbringe bleer (ikke up and go bleer) Tøj: Vi er ude hver dag og derfor er det en vigtig del af børnenes trivsel, at de har tøj der passer til årstiden. Derudover skal der være skiftetøj og regntøj i garderoben. Middagssøvn: Der er mulighed for at børnene kan sove til middag efter frokost. Der er dog en undtagelse de dage, hvor børnehaven er på tur og først er hjemme kl. 13. Sygdom: Et barn kan være syg uden at have feber og derfor vil det være barnets almene tilstand der afgør om vi ringer efter forældrene. Ved børnesygdomme er det lægens tilsagn om, at barnet ikke længere er smittebærer af den pågældende sygdom, der afgør om barnet må komme i børnehave. Vi følger retningslinierne fra Sundhedsstyrelsen. Medicin, såsom antibiotika, øjen-, næse-, og øredråber o.l. gives ikke i børnehaven. Børn med kroniske lidelser, der skal behandles dagligt kan, hvis der foreligger skriftlig instruktion fra lægen, få medicin i børnehaven. SAMARBEJDSPARTNERE: Vi har tæt samarbejde med pædagogisk, psykologisk rådgivning. Det kan både være i forhold til det enkelte barn, men også i form af supervision til personalet. Hos PPR er der psykologer, talepædagoger, fysioterapeuter. Vi har et fast team tilknyttet børnehaven.

11 Derudover har vi samarbejde med ressourcekonsulenter fra Frederiksberg Kommune. Her kan personalet også få supervision m.m. i forhold til den pædagogiske praksis på stuen. 1 gang om året kommer Tandlægebussen. Det er et tilbud, hvor børnene kan få tjekket deres tænder, af den kommunale tandpleje. Vi går på skift ud i bussen med en lille gruppe børn. Børnene får efterfølgende et brev med hjem, hvor der står hvad tandplejen har tjekket.

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Pædagogiske læreplaner Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Vision I Lerpytter Børnehave ønsker vi at omgangstonen, pædagogikken og dagligdagen skal være præget af et kristent livssyn, hvor

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

Læreplan for Privatskolens vuggestue

Læreplan for Privatskolens vuggestue Læreplan for Privatskolens vuggestue Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG.

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG. Børnehuset Vandloppens værdigrundlag: I Børnehuset Vandloppen har alle medarbejdere gennem en længerevarende proces arbejdet med at finde frem til de grundlæggende værdier/holdninger, som danner basis

Læs mere

Åparkens Børnehave. Velkommen

Åparkens Børnehave. Velkommen Åparkens Børnehave Velkommen Åparkens børnehave er et levende sted, hvor børnenes leg, fantasi og kreativitet er i højsædet. Vi tilbyder børnene alsidige rammer og aktiviteter, som tilgodeser børnenes

Læs mere

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE Motalagade 6, 8200 Århus N, Tlf.: 23265305 E-mail: brittm@aarhus.dk Velkommen Vi er en idrætsinstitution normeret til 53 børn, hvoraf de 12 er vuggestuebørn. Institutionen

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE Indledning: Kære forældre. Velkommen til Vemb Børnehave og til det kommende samarbejde omkring Jeres barn og dets hverdag i børnehaven.

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE Indledning: Kære forældre. Velkommen til Vemb Børnehave og til det kommende samarbejde omkring Jeres barn og dets hverdag i børnehaven.

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 1 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Velkommen til Gormsvej Slagelse

Velkommen til Gormsvej Slagelse Velkommen til Gormsvej 20 4200 Slagelse 58 52 02 02 Se mere på vores hjemmeside: www.slagelse.dk/soebjerggaard Velkommen Til Søbjerggård Børnehus Søbjerggård er en kommunal børnehave, indrettet i en gammel

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne.

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne. Institutionens værdigrundlag: Vi tager udgangspunkt i Kolding Kommunes værdier: En anderkendende og omsorgsfuld tilgang Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet,

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Regnbuens Børnehave 2 Småfolket / Regnbuen er én 0-6 års daginstitution fordelt på 2 matrikler og vi er en del af Faxe kommunes Dagtilbud Vest. Småfolket er bygget i

Læs mere

Lidt om os og dagligdagen.

Lidt om os og dagligdagen. April 2011 Lidt om os og dagligdagen. Høgevængets børneinstitution er en sammenlagt institution som består af 2 bygninger der er bygget samtidigt og fremstår som sammenbygget med indgange ca. 20 meter

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på 1 De voksne er fordelt således: Sol-stuen: Nina Susanne W. Måne-stuen: Lena Gitte Charlotte Rune Stjerne-stuen: Grethe Susanne

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst.

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst. Maribovej 3B 4960 Holeby Myretuen tlf. 54607107 Skovgruppen tlf. 20232119/20235149 E-mail: myretuen@lolland.dk myretuen.lolland.inst.dk 1 Velkommen i Myretuen Kære børn og forældre Vi vil hermed byde jer

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

VELKOMMEN I STILLINGE BØRNEHAVE

VELKOMMEN I STILLINGE BØRNEHAVE VELKOMMEN I STILLINGE BØRNEHAVE FORORD Dette hæfte er en introduktion til de værdier Stillinge Børnehave står for. (Ordet Børnehave dækker både vuggestue og børnehave) Information om hverdagen, indsatsområder

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Uddannelsesplan for PAU elever 2014

Uddannelsesplan for PAU elever 2014 Kære Elev Velkommen til Vi glæder os til at lære dig at kende og håber på et godt samarbejde. På de følgende sider kan du læse om hvad vi står for og hvilke krav og forventninger du kan stille til os og

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Læringscenter Himmerland

Velkommen til Børnehaven Læringscenter Himmerland Velkommen til Børnehaven Læringscenter Himmerland Kære forældre og børn. Hvem er vi? Velkommen til specialbørnehaven ved Læringscenter Himmerland i Skibsted. Læringscenter Himmerland består af børnehave,

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Dagtilbudspolitik. Rebild Kommune - Børn og Ungdom Oktober 2008

Dagtilbudspolitik. Rebild Kommune - Børn og Ungdom Oktober 2008 Dagtilbudspolitik Rebild Kommune - Børn og Ungdom Oktober 2008 1 Indhold Vision 3 Baggrund 3 Formål 3 Pædagogisk tilgang 4 Helhed for børnene 5 Vision I Rebild kommunes dagtilbud vil vi, at børnene skal

Læs mere

Orientering til nye forældre i Slagelse Børneasyl.

Orientering til nye forældre i Slagelse Børneasyl. Orientering til nye forældre i Slagelse Børneasyl. 1 Indholdsfortegnelse: Forord... side 3 Historie, adresse og telefonnummer...side 4 Sådan ser hverdagen ud i børnehaven...side 5 Praktiske oplysninger...side

Læs mere

Velkommen til Bavnebakken.

Velkommen til Bavnebakken. 1 Velkommen til Bavnebakken. Vi ønsker dig og dit barn velkommen til Bavnebakken. Bavnebakken er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn. Vi er en del af Kolt-Hasselager dagtilbud,

Læs mere

Greve Privatskoles. Børnehave.

Greve Privatskoles. Børnehave. Greve Privatskoles Børnehave www.greve-privatskole.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne give jer en kort introduktion til vores børnehave. Vi står naturligvis til rådighed for yderligere oplysninger

Læs mere

Hvordan vi i dagligdagen arbejder med læreplanerne. Barnets alsidige og personlige udvikling.

Hvordan vi i dagligdagen arbejder med læreplanerne. Barnets alsidige og personlige udvikling. Læreplaner For børn fra 26 uger til 6 år. August 2017. De seks læreplanstemaer. 1. Alsidig personlig udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sproglig udvikling 4. Krop og bevægelse 5. Natur og naturfænomener

Læs mere

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund Læreplanens lovmæssige baggrund Dagtilbudslovens 8 8. Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i aldersgruppen 0-2 år og børn i aldersgruppen fra 3 år til barnets

Læs mere

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre redigeret marts 2016 Hvad er Østerdalen Skårup Børnehus? Skårup Børnehus er et integreret børnehus som del af det kommunale

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen i dagplejen

Velkommen i dagplejen Velkommen i dagplejen Jeres barn skal nu starte i dagpleje hos en af vores kommunale dagplejere. Den tid som barnet skal tilbringe i dagplejen er en forholdsvis stor del af barnets friske og vågne tid.

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013 Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013 Børnehuset Petra Deltagere: Pædagoger Anne Thomsen, Marianne Secher, leder Marianne Krogh, dagtilbudschef Jørn Godsk, konsulent Lene Bering Sprogpakken Beskriv hvorledes I

Læs mere

Evaluering af pædagogiske læreplaner

Evaluering af pædagogiske læreplaner Evaluering af pædagogiske læreplaner 2016-2017 Ifølge Dagtilbudslovens 8 skal der i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan og dertil skal arbejdet med lærerplanerne evalueres, jf. 9,

Læs mere

velkommen i dagplejen

velkommen i dagplejen velkommen i dagplejen velkommen i Dagplejen Kære forælder Denne pjece indeholder praktiske oplysninger, som i ord og billeder, fortæller om hverdagen hos en dagplejer. Indhold 3 Dagplejen er for børn fra

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Mål og Værdier: I Kristrup

Læs mere

Marthagården har driftsoverenskomst med Frederiksberg kommune. Vi arbejder derfor med forvaltningens udmeldinger i forhold til:

Marthagården har driftsoverenskomst med Frederiksberg kommune. Vi arbejder derfor med forvaltningens udmeldinger i forhold til: Marthagården har driftsoverenskomst med Frederiksberg kommune. Vi arbejder derfor med forvaltningens udmeldinger i forhold til: Effektstyring, Inklusion og Mønsterbryderindsats. Desuden beskriver vi hvordan

Læs mere

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave BLÅBJERG BØRNEHAVE - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave Klintingvej 170 Stausø 6854 Henne Telefon: 30 29 66 04 eller 75 25 66 04 E-mail: bornehave@blaabjergfriskole.dk

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

9 punkts plan til Afrapportering

9 punkts plan til Afrapportering 9 punkts plan til Afrapportering Punkt 1 Status på det overordnede arbejde med læreplaner Vi er blevet inspireret af Fremtidens dagtilbud og arbejder med aktivitetstemaer og dannelses temaer. Alle afdelinger

Læs mere

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER:

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG KL. 6.00

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5456 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi bor på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og hal. Energien

Læs mere

Børnehuset Frydenlund

Børnehuset Frydenlund Børnehuset Frydenlund 1 2 Mærkedage og traditioner Forår Fastelavn i henholdsvis vuggestue og børnehave Storebørnsture i børnehaven Påskehygge i henholdsvis vuggestue og børnehave Forårsdag i børnehaven,

Læs mere

Bare følg mig. Velkommen til Humlebien Fruerstuevej 17 B 5700 Svendborg Tlf

Bare følg mig. Velkommen til Humlebien Fruerstuevej 17 B 5700 Svendborg Tlf Velkommen til Humlebien Fruerstuevej 17 B 5700 Svendborg Tlf. 2948 1760 1 Velkommen til Humlebien Vi håber gennem denne pjece, at give dig svar på nogle af de mange spørgsmål der melder sig, når dit barn

Læs mere

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS KUNDBY BØRNEHUS INTEGRERET DAGINSTITUTION TRØNNINGEVEJ 11 B-C, KUNDBY, 4520 SVINNINGE KONTOR 72 36 72 10 BØRNEHAVE 72 36 76 13 FRITTER 72 36 76 18 DAGPLEJEN 72 36 76 16 E-MAIL: KUNDBYBOERNEHUS@HOLB.DK

Læs mere

BORNHOLMS FRIE IDRÆTSSKOLES BØRNEHAVE 2017

BORNHOLMS FRIE IDRÆTSSKOLES BØRNEHAVE 2017 Pædagogiske læreplaner : BORNHOLMS FRIE IDRÆTSSKOLES BØRNEHAVE 2017 1. Barnets personlige kompetencer 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og bevægelse 5. Natur og naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer

Læs mere

Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE. Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset

Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE. Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset I Højbjerg dagtilbud er det ledelsens og personalets opgave at sikre et godt børnemiljø med omsorgsfulde

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE. Vemb Børnehave Præstegårdsvej 4 7570 Vemb Tel. 96 11 54 90 vemb.boernehave@holstebro.dk

INFORMATIONSHÆFTE. Vemb Børnehave Præstegårdsvej 4 7570 Vemb Tel. 96 11 54 90 vemb.boernehave@holstebro.dk INFORMATIONSHÆFTE Vemb Børnehave Præstegårdsvej 4 7570 Vemb Tel. 96 11 54 90 vemb.boernehave@holstebro.dk 2 Vemb Børnehave, Præstegårdsvej 4, 7570 Vemb, Tlf. 96 11 54 90, vemb.boernehave@holstebro.dk Indledning:

Læs mere

Pædagogisk læreplan

Pædagogisk læreplan 2012-2014 Pædagogisk læreplan Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring 2012-2014 Indholdsfortegnelse Pædagogisk læreplan... 1 De 6 læreplanstemaer... 1 Tema: Alsidig personlige udvikling... 1 Tema: Sociale kompetencer...

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

værdier Pædagogisk læreplan Solsikken Kulturelle udtryksformer Sociale BARNET Sprog Krop og bevægelse Natur og naturfænomen Personlige

værdier Pædagogisk læreplan Solsikken Kulturelle udtryksformer Sociale BARNET Sprog Krop og bevægelse Natur og naturfænomen Personlige Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 Personlige / alsidig personlighedsu dvikling At

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN for ÅR 2010.

VIRKSOMHEDSPLAN for ÅR 2010. VIRKSOMHEDSPLAN for ÅR 2010. Beliggenhed: BØRNEHAVEN Mælkebøtten er beliggende på Svallerup Skole lige midt i Kalundborg kommune. Normering: Børnehaven er normeret til 31 børn i alderen 3-6 år og 6 børn

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHUSET BAVNEHØJ Velkommen til Børnehuset Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en integreret institution

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Børnehaven har plads til 48 børn i alderen 3-6 år og vi er delt

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Munke Mose. Børnehuset Munke Mose. Jagtvej Odense C. Tlf

Velkommen til Børnehuset Munke Mose. Børnehuset Munke Mose. Jagtvej Odense C. Tlf Velkommen til Børnehuset Munke Mose Børnehuset Munke Mose Jagtvej 80 5000 Odense C. Tlf. 63 75 10 60 Kære forældre Velkommen til Børnehuset Munke Mose, som er et nyetableret børnehus beliggende i en ældre

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

Dit barn skal snart i dagtilbud

Dit barn skal snart i dagtilbud Dit barn skal snart i dagtilbud Her kan du få inspiration til, hvordan du som forælder kan forberede og understøtte dit barn ved start i et dagtilbud. Frederiksberg Kommune Forord af borgmester og udvalgsformand.

Læs mere

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.: Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen til vuggestuen i Eventyrhaven Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen.

Læs mere

Læreplan for Privatskolens børnehave

Læreplan for Privatskolens børnehave Læreplan for Privatskolens børnehave Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Daginstitutionen Tumlehøj

Daginstitutionen Tumlehøj Daginstitutionen Tumlehøj Velkommen 1 Velkommen i Daginstitutionen TUMLEHØJ At starte i en daginstitution og skulle tilpasse sig en masse nye ting, kan være svært. Barnet skal omgås mange børn og voksne

Læs mere

Procesplan for udvikling af en ny læreplan for Børnehuset Troldehøjen

Procesplan for udvikling af en ny læreplan for Børnehuset Troldehøjen Procesplan for udvikling af en ny læreplan for Børnehuset Troldehøjen I Troldehøjen skal børn trives og udvikle sig i et omsorgsfuldt og trygt miljø, med nærværende voksne og gode venner. I forbindelse

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave Frølundvej 49 7400 Herning Gårdens Børnehave: Børnehaven er normeret til 35 børn i alderen 2,9 år - 6 år, Åbningstider: Mandag torsdag: 6.30 16.45 Fredag:

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven Gammelgården

Velkommen til. Børnehaven Gammelgården Velkommen til Børnehaven Gammelgården Velkommen til Børnehaven Gammelgården Dit barn har fået tilbudt en plads hos os i Børnehaven Gammelgården. Vi vil med denne pjece fortælle lidt om os, om huset og

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 6 Forældresamtaler.. side 6 Sprogvurdering... side 6 Tavshedspligt...

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 6 Forældresamtaler.. side 6 Sprogvurdering... side 6 Tavshedspligt... INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN Børnehavens adresse side 2 Børnehavens email og hjemmeside. side 2 Åbningstider side 2 Bestyrelsen.. side 2 Personalet side 3 Antal børn side 4 PRAKTISKE OPLYSNINGER Betaling

Læs mere

En god start. Velkommen. til jer og jeres barn. Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN

En god start. Velkommen. til jer og jeres barn. Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN En god start Velkommen til jer og jeres barn Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN Kære nye forældre 1 Velkommen til Lyngens Børnehuse Houlkær. Det er en ny og spændende udfordring at starte et nyt sted

Læs mere

Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016

Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016 Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016 1 Den Lille Vuggestue på landet Centalgårdsvej 121 9440 Aabybro Telefon: 22 53 58 29 Læreplan for Den lille Vuggestue på landet 2015/16 Den lille vuggestue er en privatejet

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. Læreplanen

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Søsterhøj

Velkommen til Børnehuset Søsterhøj Velkommen til Børnehuset Søsterhøj Velkommen til Søsterhøj Søsterhøj er rammen for børnelivet for de 0 til 6-årige, deres forældre og personalet. På Søsterhøj arbejder vi på, at være et sted med glade

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

Vuggestuen Trekanten åbnede 15. november 1981 i lejede lokaler i Boligforeningen af 10. marts 1943 på adressen Kildehøjen 4-6 i Risskov.

Vuggestuen Trekanten åbnede 15. november 1981 i lejede lokaler i Boligforeningen af 10. marts 1943 på adressen Kildehøjen 4-6 i Risskov. Vuggestuen Trekanten Vuggestuen Trekanten åbnede 15. november 1981 i lejede lokaler i Boligforeningen af 10. marts 1943 på adressen Kildehøjen 4-6 i Risskov. Aarhus Kommune har mere end 400 daginstitutioner.

Læs mere

Velkommen til. Esbønderup Børnehus Kornbakken 12 3230 Græsted

Velkommen til. Esbønderup Børnehus Kornbakken 12 3230 Græsted Velkommen til Esbønderup Børnehus Kornbakken 12 3230 Græsted Esbønderup Børnehus Børnehuset er kommunal og opført i 1972, den er beliggende i et villakvarter i et lille landsbysamfund i Gribskov kommune.

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus April 2017 Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5455 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi ligger på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og

Læs mere