Vurdering af perspektiver ved overtagelse af de regionale tilbud AU-Centret og Saustrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vurdering af perspektiver ved overtagelse af de regionale tilbud AU-Centret og Saustrup"

Transkript

1 NOTAT TIL: VEDR.: Social- og sundhedsudvalget ØK Byråd Vurdering af perspektiver ved overtagelse af de regionale tilbud AU-Centret og Saustrup SAGSNR DATO: 29. januar 2010 Vurdering af perspektiver ved overtagelse af de regionale tilbud AU-Centret og Saustrup I dette notat er foretaget en vurdering af, om det på det foreliggende grundlag vil være hensigtsmæssigt, at der arbejdes hen imod, at Holstebro Kommune overtager driften af de regionale tilbud Aktivitets- og Udviklingscentret (AU- Centret) og Saustrup. Ved vurderingen er der taget udgangspunkt i bl.a. følgende kriterier: i institutionen findes særlige faglige kompetencer, der er brug for lokalt der er eller kan opnås økonomisk bæredygtighed der kan ske en fleksibel udnyttelse af medarbejderressourcer institutionerne kan spille sammen med eksisterende kommunale tilbud institutionerne ved sammenlægning/ samkørsel kan opnå en synergieffekt med eksisterende kommunale/regionale tilbud involverede parter oplever sammenhæng i indsatsen. Aktivitets- og Udviklingscentret (AU-Centret) AU-Centret er en regional institution beliggende i Holstebro, som tilbyder rehabilitering, afklaring af ressourcer, botræning til personer der er fysisk handicappede, har nedsat arbejdsevne eller har erhvervet hjerneskade. AU- Centret er desuden VISO-leverandør og foretager en række udredninger i dette regi. AU-Centret består af 3 afdelinger med fælles administrativ ledelse. Det er rehabilitering på Thorsvej, botræning på Sportsvej og beskyttet beskæftigelse i HLT-værkstedet på Gartnerivej. Budget og kommunebetalinger (1.000 kr.) År Budgetteret udgift Registreret udgift Kommunebetalinger brutto * * Forventet pr. 1. december Kommunebetalinger ekskl. Kalkulatoriske omkostninger SOCIAL OG SUNDHED Ledelsessekretariatet Kirkestræde Holstebro. Tlf Fax Hjemmeside: E-post: Social.Sundhed@Holstebro.dk CVR:

2 2 I budgettet er forudsat indtægter fra bl.a. det rullende værksted, konsulentydelser og undervisning på i alt kr. Derudover udgør indtægterne fra Servicestyrelsen for løsningen af opgaver i VISO-regi i kr. Den samlede kontraktramme er i 2010 på kr., hvoraf de betales forud i 12 rater, mens de resterende afregnes efter forbrug. Budgettet fordelt på AU-Centrets afdelinger (1.000 kr.) Afdeling Budget 2010 i kr. HLT Rehabilitering Rehabilitering Sportsvej Dertil kommer kr i centrale puljer. Bygningsmæssig information og konsekvenser Dele af AU-centret er bygningsmæssigt ejet af regionen og andre dele er lejet af regionen og ejet af boligselskaber. Dette har indvirkning på udgiften ved en eventuel overtagelse. Ejede bygninger Ifølge bekendtgørelse nr. 782 af 6. juli , kan kommunen overtage bygninger ejet af regionen til senest foreliggende offentlige ejendomsvurdering inkl. eventuel årsregulering. I forhold til AU-Centret ejer regionen bygningerne på Thorsvej og Gartnerivej. Bygningerne på Thorsvej er 713 m2 og bygningerne på Gartnerivej er 850 m2. Værdi af aktiver i kr. Ejendomsvurdering pr. 1. okt Thorsvej 63 og Gartnerivej En eventuel overtagelse vil således koste Holstebro Kommune ca. 7 mio. kr. Gartnerivej er pt. under ombygning. Man ændrer et tidligere træværksted til pakkeri og der etableres et aktivitetsafsnit. Anlægsbevilligen til dette lyder på 1,5 mio. kr. Det vides ikke på nuværende tidspunkt om denne ombygning vil ændre på ejendomsvurderingen. 1 Bekendtgørelse om overtagelse af aktiver og passiver, rettigheder og pligter samt ansatte i regionale sociale tilbud og i regionale almene ældreboliger m.v., herunder regler om fordeling af pensionsforpligtigelser, der overtages af en kommunalbestyrelse.

3 3 Lejede bygninger Bygningerne på Sportsvej er opført og ejet af Boligselskabet Holstebro. Boligselskabet er netop i gang med at opføre en tilbygning med møderum og kontorfaciliteter. Holstebro Kommune overtog i 2008 bofællesskabet Lyksborgvej 11 fra regionen. I den forbindelse fik vi af Velfærdsministeriet det svar, at kommunen ikke skulle deponere midler i forbindelse med overtagelse af lejemål eller driftsaftaler fra regionen. Det vurderes derfor, at en eventuel overtagelse af Botræningen Sportsvej IKKE vil betyde nye deponeringer. Huslejen på Sportsvej ligger endnu ikke fast da tilbygningen ikke er færdig. Vi afventer yderligere oplysninger fra Regionen vedr. ejendomsværdier og lign. på de lejede bygninger. Personale i tilbuddene Tilbuddene er karakteriseret ved en meget høj faglighed. AU-centret som helhed er bemandet med 39 fuldtidsstillinger, heraf udgør 5 fuldtidsstillinger tid til ledelse. Ingen af de ansatte er tjenestemandsansatte. Rehabiliteringen er den største del med godt 16 fuldtidsstillinger. De to andre afdelinger har hver godt 11 fuldtidsstillinger. Personalet følger med ved en eventuel overtagelse og er sikret løn og ansættelsesvilkår i en periode efter overdragelsen, jfr. Virksomhedsoverdragelsesloven. Det betyder dog ikke, at man ikke kan ændre organisationen for at få den til at spille sammen med den kommunale organisation. De ansatte kan omplaceres til andre funktioner såfremt de bevarer lønnen og ansættelsesvilkår. Præsentation af indhold og sammenhæng til egne ydelser Selv om der er tale om samme regionale institution, varetager de tre afdelinger forskellige typer ydelser. For overskuelighedens skyld er afdelingerne derfor her er belyst hver for sig. AU-Centret rehabilitering AU-Centret tilbyder rehabilitering efter Lov om aktiv beskæftigelsesindsat (LAB) og er normeret til 17 pladser. Målgruppen på rehabiliteringen er fysisk handicappede samt personer med en erhvervet hjerneskade i alderen år. Endvidere ydes rehabiliteringen efter servicelovens 104, hvor der er en normering på 5 pladser. Rehabiliteringen er beliggende på Thorsvej i Holstebro i direkte tilknytning til Holstebro Kommunes Rehabiliteringscenter, og består af forskellige træningsfaciliteter, fælles kantine/træningskøkken samt møderum og kontorfaciliteter.

4 4 Tilbudsdel Pladser Belægningsprocent pr. dec Holstebro Kommune Andre kommuner Rehabilitering % 53 % Kilde: Region Midtjylland, Voksensocial * Hertil 20 % ubenyttede pladser Andelen af brugere fra Holstebro Kommune er relativt lav med i alt 27 %, mens 53 % af brugerne kommer fra andre kommuner. Region Midtjylland har oplyst, at efterspørgslen på midlertidige rehabiliteringspladser i såvel dagtilbud som døgntilbud generelt er vigende i regionen tilbud til borgere med erhvervet hjerneskade. Af de ubenyttede pladser på AU-Centrets rehabilitering er der generelt fin efterspørgsel efter de erhvervsafklarende pladser, mens belægningen på de øvrige rehabiliteringspladser generelt er svingende, men lav. I 2009 er det pladser efter serviceloven som har stået ubenyttede. Det er således især pladser efter LAB-loven der efterspørges. Såvel ydelser efter LAB-loven som rehabilitering efter servicelovens 104 er en kommunal og ikke en regional opgave. Hvad angår rehabiliteringsdelen efter LAB-loven vurderes det, at en eventuel overtagelse overordnet set vil være positiv. Denne vurdering baseres særligt på, at AU-Centrets rehabilitering opleves som et kvalitativt godt sted, samt at der vurderes at kunne komme en god synergi ud af at samle indsatsen og derved opnå en tættere tilknytning mellem AU-Centrets rehabiliterings specialviden og den kommunale indsats, som både indebærer rollen som køber og som leverandør af lignende tilbud. Hvad angår rehabiliteringsdelen efter serviceloven vurderes det, at hvis tilbuddet i AU-Centret udvikles, vil der være en god effekt af, at Holstebro Kommune overtager AU-Centrets rehabilitering. Det har med tiden vist sig, at der er lange genoptræningsforløb af borgere med senhjerneskader. Ved overtagelsen af centret vurderes det, at tilstedeværende ressourcer både i Holstebro Kommunes Rehabiliteringscenter og i AU-Centrets rehabilitering vil kunne udnyttes bedre. Dette både til fordel for borgeren, til økonomien og til fordel for den tidsfaktor der er i forhold til tilbagevenden til arbejde efter langtidssygemelding. Rehabiliteringstilbuddet vil kunne udvikles sammen med kommunens nuværende tilbud, og kommunen vil derved kunne have et attraktivt tilbud, som med god markedsføring også kunne være attraktivt for andre kommuners borgere. I det ligger også, at personalet på AU-Centrets rehabilitering besidder specialviden inden for hjerneskadeområdet - en viden som er vigtig at bevare. AU-Centret botræningssted Sportsvej (Botræningen Sportsvej) Botræningen Sportsvej er et midlertidigt botilbud etableret efter i Serviceloven. Målgruppen for Botræningen Sportsvej er personer med erhvervet hjerneskade og personer med fysiske handicaps i aldersgruppen år. Målgruppen inkluderer også personer, der udover hjerneskaden har psykiske problemer. På Botræningen arbejdes med at udvikle beboernes kognitive, fysiske, psykiske og sociale ressourcer. Dette med henblik på at øge mestringsevnen i forhold til fremtidig boform, social netværk og fritidsliv.

5 5 Der er plads til 10 beboere, boende i 10 1-værelses lejligheder opført efter lov om almene boliger i Der er tilknyttet fælles- og servicearealer, og Boligselskabet Holstebro er netop i gang med at opføre en tilbygning med møderum og kontorfaciliteter. Tilbuddet er tidsbegrænset således, at genoptræningen vil strække sig over en periode fra 6 måneder til 3 år. Tilbudsdel Pladser Belægningsprocent pr. dec Holstebro Kommune Andre kommuner Botilbud % 41 % Kilde: Region Midtjylland, Voksensocial Hertil kommer 7 % ubenyttede pladser. Holstebro Kommune bruger godt halvdelen af pladserne i botilbuddet, hvilket er en kraftig stigning fra 2007, hvor Holstebro Kommune benyttede 10 % af pladserne. Aktuelt (pr. 1. dec. 09) benytter Holstebro Kommune konkret 5 af 10 pladser i Botræningen Sportsvej. Der har i de forløbne år været en tendens til manglende gennemstrømning af borgere i dette tilbud, bl.a. fordi forløbene blev for lange. I dag er der mere gennemstrømning, og dette sammenholdt med mindre efterspørgsel fra andre kommuner gør, at der nu er ledig kapacitet på Botræningen sportsvej. Der vurderes samlet at være et stort potentiale i dette tilbud, idet der er tale om medarbejdere med specialviden på flere områder. Det vurderes, døgntræningspladserne på Sportvej vil kunne udnyttes, således at "anbringelse" af borgere f.eks. på Bytoften (i Herning Kommune) eller Strandgården (Morsø Kommune) kan undgås helt eller delvist. Det vurderes, at det vil være en fordel for borgere at forblive i nærmiljøet under et langt træningsforløb både i forhold til forbliven nær eget netværk og i forhold til overførelsesværdien af træningen. AU-Centret HLT-værkstedet HLT-værkstedet er en afdeling under AU-Centret og yder tilbud efter 103 i Serviceloven. HLT-værkstedet er et beskyttet værksted, hvor kerneydelsen er at skabe rammerne for en hverdag, hvor brugergruppen føler sig tryg og værdsat. Målgruppen på HLT-værkstedet er personer med fysiske, psykiske og sociale handicaps og erhvervede hjerneskader. Fælles for gruppen er, at det er personer, der har et ønske om beskæftigelse, og som har behov for at arbejde under beskyttede vilkår. HLT-værkstedet har til huse på Gartnerivej i Holstebro. Værkstedsfaciliteterne er i øjeblikket under ombygning, idet et tidligere træværksted bliver ændret til pakkeri, og der etableres aktivitetsafsnit. Derudover er der et pakkeværksted, en fælles kantine samt møderum og kontorfaciliteter. Bygningerne er ejet af Region Midtjylland og skal overtages ved en kommunal overtagelse af institutionen. Tilbudsdel Pladser Belægningsprocent 2009 Holstebro Kommune Andre kommuner % 30 % Beskyttet beskæftigelse Kilde: Region Midtjylland, Voksensocial Hertil 9 % ubenyttede pladser

6 6 HLT-værkstedet har 38 fuldtidspladser. I 2009 var der en belægningsprocent på 61 % fra Holstebro kommune, hvilket er relativt højt. HLT-værkstedet har en god faglig viden i forhold til senhjerneskadede, som er deres primære målgruppe, men også til andre grupper. Denne viden vil kunne opnå et godt samspil med psykiatrien, Kafferisteriet m.fl. Dette værksted er imidlertid ikke præget af den specialisering, som kendetegner en del af de øvrige regionale tilbud, og det vil derfor være en helt naturlig kommunal opgave at drifte denne del. Det bemærkes også, at ydelsen på HLT-værkstedet er beskyttet beskæftigelse efter 103, og opgaven påhviler derfor egentlig ikke regionen, men kommunen. Det vurderes, at HLT-værkstedet hensigtsmæssigt vil kunne indgå i den vifte af dagtilbud, som kommunen i forvejen har. Dette vil give en yderligere mulighed for specialisering mellem værkstederne og dermed styrke den faglige profil. En af HLT-værkstedets udfordringer er sammenblandingen af 3 brugergrupper med helt forskellige behov. Dette vil kunne løses i kommunalt regi. Samlet vurdering vedrørende AU-Centret AU-Centret består som nævnt af tre relativt selvstændige enheder, som dog er bundet sammen i et fællesskab med fælles ledelse. Samlet set vurderes det, at der vil kunne opnås markante rationaler ved at koble AU-Centrets tilbud sammen med kommunens øvrige tilbud. Det vurderes samlet set, at det vil være hensigtsmæssigt for Holstebro Kommune at overtage hele AU-Centret fra Region Midtjylland. Saustrup Saustrup er et bo- og dagtilbud for personer med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, som har brug for længerevarende eller varigt ophold. Botilbuddet gives efter Aktivitetstilbuddet; Naturværkstedet er en ydelse efter SEL 104. Saustrup ligger i landlige omgivelser ca. 12 km. øst for Holstebro by, og til tilbuddet hører bl.a. 10 tdr. land, som består af have, gartneri, skov, eng og med et mindre dyrehold som høns, ænder, geder og får. Tilbudsdel Pladser Belægningsprocent pr. dec Holstebro Kommune Andre kommuner Botilbud % 75 % Aktivitets- og % 37 % samværstilbud Kilde: Region Midtjylland, Voksensocial Der køres pt. Med en overbelægning på 6 pladser i botilbuddet, som er under renovering. Der er vigende efterspørgsel på aktivitetstilbuddet, som kører med 28 % ubenyttede pladser. Holstebro Kommune har i 2009 Holstebro Kommune er haft borgere på Saustrup svarende til en andel af pladserne på henholdsvis 25 % på botilbuddet og 35 %

7 7 på dagtilbuddet. Aktuelt (pr. 1. dec. 09) benytter Holstebro Kommune konkret 7 af 20 pladser i botilbuddet og 8 af 19 pladser i aktivitets- og samværstilbuddet. År Budgetteret udgift Registreret udgift Kommunebetalinger brutto * * Forventet pr. 1. dec Kommunebetalinger ekskl. Kalkulatoriske omkostninger Bygningsmæssige konsekvenser De gamle bygninger på Saustrup er ejet af regionen. De ejede bygninger består af en hovedbygning, servicearealer i nybyggeriet samt grunden som er på m2. Værdi af aktiver i kr. Ejendomsvurdering pr. 1. oktober 2008 Gl. hovedbygning, serviceareal i nybyggeri samt grund på m Der er en ombygning i gang af den gamle hovedbygning, som forventes færdig i løbet af Anlægsbevillingen til dette lyder på 2,5 mio. kr. Det er muligt, at denne ombygning vil få indflydelse på den ejendomsværdi som kommune i givet fald vil kunne overtage bygningen til. Som det ser ud pt. vil det koste Holstebro Kommune ca. 21,6 mio. kr. at overtage Saustrups bygninger. Det vurderes at være særdeles tvivlsomt, om ejendomsvurderingen på Saustrup står mål med værdi, den ville have i reel handel. Det kan derfor ende med at være en dårlig forretning for Holstebro Kommune at overtage institutionen, især hvis det på sigt viser sig, at det ikke er muligt at drive institutionen og fylde pladserne op. Mulighederne for at benytte stedet til andre formål eller sælge det er begrænsede pga. beliggenheden. Personale på Saustrup Der er personale på Saustrup der svarer til 30 fuldtidsstillinger. Heraf udgør de 4 fuldtidsstillinger ledelse. Ved en eventuel overtagelse følger personalet og forpligtigelser omkring disse med. Der er en af de ansatte, som er tjenestemandsansat. Indhold og sammenhæng med Holstebro Kommunes øvrige tilbud Som tidligere beskrevet har Holstebro Kommune en relativt lav andel af borgere på Saustrup - svarende til en andel af pladserne på henholdsvis 25 % på botilbuddet og 35 % på dagtilbuddet. Aktuelt (pr. 1. dec. 09) benytter Holstebro Kommune konkret 7 af 20 pladser i botilbuddet og 8 af 19 pladser i aktivitets- og samværstilbuddet.

8 8 Umiddelbart er der intet der tyder på, at Holstebro Kommune vil komme til at benytte Saustrups tilbud i væsentligt større omfang. Baggrunden er, at tilgangen af relevante brugere på handicapområdet er stagneret og må forventes på sigt at være vigende. Derfor vil efterspørgslen på handicapområdet i højere grad være rettet mod tilbud til ældre handicappede. Disse er ikke Saustrups primære målgruppe (de 7 personer fra Holstebro Kommune som pt. bor på Saustrup er mellem 22 og 44 år). Hertil kommer, at Saustrups geografiske beliggenhed udgør en væsentlig svaghed i forhold til attraktivitet, og man kan på sigt frygte en vigende efterspørgsel fra andre kommuner. Endvidere vurderes det, at den meget høje ejendomsværdi gør en overtagelse mindre attraktiv. Vurdering vedrørende Saustrup Det vurderes på denne baggrund, at tilbuddet ikke er hensigtsmæssigt for Holstebro Kommune at overtage.

Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017

Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017 Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget Byrådet 30. august 2017 Indhold: Ø Præsentation af Kildebjerget og anvendelses muligheder i voksenhandicap Ø Midlertidig botilbud SEL 107 Ø Aflastning SEL

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Kapacitetsanalyse på voksenspecialområdet

Kapacitetsanalyse på voksenspecialområdet Kapacitetsanalyse på voksenspecialområdet Indledning Formålet med kapacitetsanalysen er, at give et bud på det fremtidige behov for boliger på voksenspecialområdet med udgangspunkt i, hvordan udviklingen

Læs mere

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet FREDERIKSHAVN KOMMUNE Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet Kvalitetsstandard for botilbud til voksne i henhold til Servicelovens 107 og 108 samt Almenboliglovens

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Januar 2012 1 Socialpædagogisk bostøtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal

Læs mere

Lov om social service 107

Lov om social service 107 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 107 Midlertidigt botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Botilbud 2016 Brug for et botilbud? Hvis du eller en pårørende har behov for et botilbud, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

fil: C:\DOCUME~1\vpkbe\LOKALE~1\Temp\Cirius\31A21F38F822EA40C12572F400353DE3\KB73YDDG.d oc

fil: C:\DOCUME~1\vpkbe\LOKALE~1\Temp\Cirius\31A21F38F822EA40C12572F400353DE3\KB73YDDG.d oc fil: C:\DOCUME~1\vpkbe\LOKALE~1\Temp\Cirius\31A21F38F822EA40C12572F400353DE3\KB73YDDG.d oc Kapacitetsanalyse for voksenhandicapområdet i Viborg Kommune 0. Sammenfatning 1 1.0 Analysedel 1 1.1 Resultat

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 INTRODUKTION TIL SPØRGESKEMA Skemaet er udarbejdet med henblik på at få belyst hvilke planer og forventninger kommunerne har til afvigelser i udbud og efterspørgsel

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne med senhjerneskade efter Servicelovens 103-104 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Fremlægges til godkendelse på SOU den 19. juni 2017 Version nr.: 4 (erstatter

Læs mere

Budget 2015-2018, Prioriteringsbidrag. Budget 2015-2018. Udvidelse af Taxhuset med to udrednings- og genoptræningspladser

Budget 2015-2018, Prioriteringsbidrag. Budget 2015-2018. Udvidelse af Taxhuset med to udrednings- og genoptræningspladser Budget Nr. 551-11 2015-2018 Udvidelse af Taxhuset med to udrednings- og genoptræningspladser Forslagsstiller: Udvalg: Center: Politikområde: Administrationen Socialudvalget Social- og Handicapcentret 551

Læs mere

Status på udviklingen af ældre- og plejeboligområdet. Plankonferencen 2017

Status på udviklingen af ældre- og plejeboligområdet. Plankonferencen 2017 Status på udviklingen af ældre- og plejeboligområdet Plankonferencen 2017 Hvad er ældre- og plejeboliger? Ældrebolig: En bolig til borgere, der på grund af nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne, har

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel April 2017 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 5 2. Samlet kapacitet og belægning

Læs mere

Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017

Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017 Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget Byrådet 30. august 2017 Dagsorden: Ø Spørgsmål til politiske afklaring Ø Opsummering i forhold til: ü Midlertidig botilbud SEL 107 ü Aflastning SEL 84

Læs mere

Notat. 1. Overtagelse af regionale botilbud overtagelsesøkonomi, finansiering og risici

Notat. 1. Overtagelse af regionale botilbud overtagelsesøkonomi, finansiering og risici Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Søndergade 65 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte 8888 5038 cvr.: 29189684 Dato: 24. april 2015 Sagsnr.: 2015-004708-2 Mads.SandagerHansen@middelfart.dk

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri Botilbud Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for botilbud inden for Handicap og Psykiatri i Favrskov Kommune. Den indeholder information til dig som borger om de tilbud

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Strategi: Boligformer og målgrupper

Strategi: Boligformer og målgrupper Strategi: Boligformer og målgrupper Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018 Forskelligartede behov kræver fleksible boliger Pleje- og ældreboliger Fremtidens ældre- og handicapboliger skal imødekomme

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Borgerens egne kompetencer og evner skal støttes. Derfor inddrager vi pårørende, netværk og civilsamfund i indsatsen.

Borgerens egne kompetencer og evner skal støttes. Derfor inddrager vi pårørende, netværk og civilsamfund i indsatsen. 10.2 Socialområdet Opgaver og målsætninger: I forbindelse med den politiske konstituering for valgperioden 2014-17 blev det besluttet, at psykiatri- og udsatte området skulle flyttes fra Udvalget for Social

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Bofællesskabet Hvidovregade

Bofællesskabet Hvidovregade 18-09-2014 Bofællesskabet Hvidovregade Hvidovregade 59 2650 Hvidovre Regodkendelse af tilbuddet Bofællesskabet Hvidovregade Sagsbeh: Bima08 Journalnr: 2014/0016648 Socialtilsyn Hovedstaden Sektion Voksen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Region Midtjylland Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Bilag til Forretningsudvalgets møde 13. maj 2008 Punkt nr. 9 NOTAT Udmøntning af rammebevilling til

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Tårnby Dragør kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

Erhvervscenter Espelunden havde medio april borgere på venteliste.

Erhvervscenter Espelunden havde medio april borgere på venteliste. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 14 Revalidering Erhvervscenter Espelunden skal institution 1. Målgruppen Erhvervscenter Espelunden er Københavns Amts revalideringstilbud. Centrets formål er at

Læs mere

ITC, Lyngtoften og Fændediget. Virksomhedsplan

ITC, Lyngtoften og Fændediget. Virksomhedsplan ITC, Lyngtoften og Fændediget Virksomhedsplan INDHOLD Forord Fejl! Bogmærke er ikke defineret.3 Virksomhedens rammer 4 Opgaver 4 Organisation 4 Personale 5 Sygefravær 6 Økonomi 7 Indsatsområder 8 Direktionens

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Vurdering af behov for etablering af botilbud målrettet unge med handicap

Vurdering af behov for etablering af botilbud målrettet unge med handicap Vurdering af behov for etablering af botilbud målrettet unge med handicap Indhold 1. Indledning 2. Sammenfatning 3. Definition af målgruppe 4. Målgruppens behov 5. Assens Kommunes tilbud 6. Målgruppens

Læs mere

Århus Kommune. Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse ! "# $ "#%!&!' $ Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg.

Århus Kommune. Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse ! # $ #%!&!' $ Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. & ( ) & *+, -,. /, 0. / Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Magistratsafdelingen for Børn og Unge Sagsnummer: Sagsbehandlere:

Læs mere

NOTAT. Målgruppen er unge mellem 18 og 25 år med psykosociale udfordringer, som behøver støtte og hjælp til at klare opgaverne i hverdagen.

NOTAT. Målgruppen er unge mellem 18 og 25 år med psykosociale udfordringer, som behøver støtte og hjælp til at klare opgaverne i hverdagen. SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Etablering af boliger på Lindevej i Havdrup Byrådet Dato: 2. maj 2014 Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard / Maibritt Kuszon Sagsnr.: 1. Resume: På baggrund

Læs mere

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud.

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 16-05-2017 Juridisk bilag til notat om ventelister Forsyningsforpligtelsen Efter servicelovens 4 er kommunalbestyrelsen forpligtet til at

Læs mere

Vurdering af den økonomiske risiko ved at overtage Amtsinstitutioner

Vurdering af den økonomiske risiko ved at overtage Amtsinstitutioner Vurdering af den økonomiske risiko ved at overtage Amtsinstitutioner September 2005 1. Indledning og formål Strukturreformen betyder at Kommunerne fremover får mulighed for at overtage driftsansvaret for

Læs mere

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne Psykiatri og Social Høringsmateriale Socialplanlægning Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde

Læs mere

Center for Handicap. Et af centrene i Holstebro Kommunes Socialafdeling. Social og Arbejdsmarked Socialafdelingen

Center for Handicap. Et af centrene i Holstebro Kommunes Socialafdeling. Social og Arbejdsmarked Socialafdelingen Center for Handicap Et af centrene i Holstebro Kommunes Socialafdeling Social og Arbejdsmarked Socialafdelingen Center for Handicap er et af centrene i Holstebro Kommunes Socialafdeling Botilbud Hyldgården,

Læs mere

Strategi Voksne borgere med erhvervet hjerneskade

Strategi Voksne borgere med erhvervet hjerneskade Strategi Voksne borgere med erhvervet hjerneskade Strategi under Handicappolitikken 1 Indledning Strategi for voksne borgere med erhvervet hjerneskade er Varde Kommunes sigtelinje for arbejdet med denne

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune. Overtagelse af ejendommen Årslev Møllevej 15, Brabrand forsorgstilbuddet Tre Ege. 1. Resume

Indstilling. Århus Kommune. Overtagelse af ejendommen Årslev Møllevej 15, Brabrand forsorgstilbuddet Tre Ege. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 26. maj 2010 Overtagelse af ejendommen Årslev Møllevej 15, Brabrand forsorgstilbuddet Tre Ege Århus Kommune Social og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune

Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune Ændringer på kvalitetsstandard for botilbud er ændret den 27. maj 2008 af Deborah Roed, fagkonsulent i sundhed og omsorg. Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune

Læs mere

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Budget- og regnskabssystem 4.5.4 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004/Budget 2005 BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Udgifter og indtægter vedrørende personlig

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2015 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Aflastning (midlertidigt døgnophold)...3. Socialpædagogisk indsats...6. Bofællesskab...9. Midlertidigt botilbud Længerevarende botilbud...

Aflastning (midlertidigt døgnophold)...3. Socialpædagogisk indsats...6. Bofællesskab...9. Midlertidigt botilbud Længerevarende botilbud... Serviceramme for Aflastning Socialpædagogisk indsats Bofællesskab Midlertidigt og længerevarende botilbud Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud Handicap og Psykiatri Social, Sundhed og Beskæftigelse

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Forslag 1 - Placering af CSV i lokalerne på den gamle Sociale Højskole, Storegade 182, Esbjerg Ø

Forslag 1 - Placering af CSV i lokalerne på den gamle Sociale Højskole, Storegade 182, Esbjerg Ø Forslag 1 - Placering af CSV i lokalerne på den gamle Sociale Højskole, Storegade 182, Esbjerg Ø Indledning Byrådet besluttede den 29. august 2011 at sælge Center for Specialundervisning for Voksnes bygninger

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen Bekendtgørelse om Tilbudsportalen I medfør af 14, stk. 4, i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 58 af 18. januar 2007, fastsættes: Formål med Tilbudsportalen 1. Formålet med Tilbudsportalen

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 10 21. maj 2014 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Voksen-/Handicapområdet Social og voksen / handicap I det følgende fremlægges opfølgning

Læs mere

1. Målgruppe Botilbud for voksne psykisk udviklingshæmmede i henhold til. servicelovens 92.

1. Målgruppe Botilbud for voksne psykisk udviklingshæmmede i henhold til. servicelovens 92. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 4 - Udviklingshæmmede Cathrinegården Valdemars Allé 81 A, B, C, D 2860 Søborg Kan Institution 1. Målgruppe Botilbud for voksne psykisk udviklingshæmmede i henhold

Læs mere

tilbud, der både er dagtilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er dagtilbud og tilbud til voksne Mar 18 2011 12:34:53 - Helle Wittrup-Jensen 23 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Afgørelse om betinget godkendelse som socialt tilbud

Afgørelse om betinget godkendelse som socialt tilbud Bytoften Bo-og Aktivitetscenter Bytoften 73 7400 Herning Att.: Kirsten Fastrup 12. januar 2016 Afgørelse om betinget godkendelse som socialt tilbud Socialtilsyn Midt har d. 17-11-2015 været på tilsynsbesøg

Læs mere

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Serviceramme - Støtte i eget hjem og botilbud

Læs mere

Kvalitetsstandarder Botilbud Hjørring Kommune

Kvalitetsstandarder Botilbud Hjørring Kommune Kvalitetsstandarder Botilbud Hjørring Kommune Forord Kvalitetsstandarder for botilbud omhandler Hjørring Kommunes tilbud til borgere over 18 år, der på grund af betydelig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse

Læs mere

Kollektive bofællesskaber og solistboliger 85 medarbejderne Center City

Kollektive bofællesskaber og solistboliger 85 medarbejderne Center City Kollektive bofællesskaber og solistboliger 85 medarbejderne Center City 85 medarbejderne H.C. Andersens Boulevard 25,3 1553 København V Tlf.: 33328411 1 Hvem er vi Hjemmevejlederne omfatter 28 85 medarbejdere

Læs mere

Artikler

Artikler 1 af 8 09/06/2017 13.07 Artikler 27 artikler. tilbud med myndighedsbeføjelse tilbud, der også er en forvaltningsmyndighed Tilbud med myndighedsbeføjelse benævner den offentlige forvaltning, når den optræder

Læs mere

Serviceniveau. for Voksen / Handicap

Serviceniveau. for Voksen / Handicap Serviceniveau for Voksen / Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen 2012 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 PRINCIPPER FOR INDSATSEN... 3 STØTTE TIL MESTRING AF EGET LIV 3 EN SAMMENHÆNGENDE

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Efterspørgslen forventes stabil. Der er lille udskiftning, men brugerne skifter oftere tilbud indenfor

Efterspørgslen forventes stabil. Der er lille udskiftning, men brugerne skifter oftere tilbud indenfor Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 3 - Udviklingshæmmede Job- og aktivitetscenter Midt Valdemars Alle 81 D 1 2860 Søborg kan -institution 1. Målgruppen Job- og Aktivitetscenter Midt er et dagtilbud/beskæftigelsestilbud

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 245,8 mio.

Læs mere

1. Målgruppe Hjørnehuset er et botilbud i henhold til servicelovens 92 for udviklingshæmmede med autisme.

1. Målgruppe Hjørnehuset er et botilbud i henhold til servicelovens 92 for udviklingshæmmede med autisme. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 10 Autister Hjørnehuset Kellersvej 6 og Valdemars Alle 2860 Søborg kan institution underafdeling af Stockholtbuen, Ballerup 1. Målgruppe Hjørnehuset er et botilbud

Læs mere

Opfølgning på hjemtagelser

Opfølgning på hjemtagelser Hedensted den 6. august 2014 Opfølgning på hjemtagelser Anders Kirkedal Nielsen Løsningvej 30 8722 Hedensted T: 79755000 1 Resumé Siden kommunesammenlægningen har Hedensted Kommune hjemtaget borgere på

Læs mere

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG Tirsdag den 24. april 2012 Kl. 17.00 til 19.00 på Regionsgården i H 6 Møde nr. 4 Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende.

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende. Internt notat Team Byggeri og Ejendomme 03-04-2018 Side 1. Notat vedrørende midlertidig anden brug af plejeboliger 1. Sagens omstændigheder SÆH ønsker midlertidig at udleje kommunalt ejede almene ældreboliger,

Læs mere

Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik.

Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik. Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik. Socialpsykiatriske fagspeciale. Næstved Kommune Indholdsfortegnelse Lovgrundlag:... 3 Generel beskrivelse af tilbudstypen Socialpsykiatriske fagspeciale....

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

Det regionale socialområde og de otte specialområder

Det regionale socialområde og de otte specialområder Det regionale socialområde og de otte specialområder Oplæg for Kontaktforum for det regionale socialområde den 14. maj 2018 v/ Ann-Britt Wetche. Socialdirektør i Psykiatri og Social, Region Midtjylland

Læs mere

Ophold på forsorgshjem mv.

Ophold på forsorgshjem mv. Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 110 Ophold på forsorgshjem mv. Godkendt af socialudvalget 2. december 2014 Indhold 1 Forudsætninger... 3

Læs mere

Korr. budget. Opr. Budget

Korr. budget. Opr. Budget Resultat på drift Note Opr. Budget Korr. budget Faktisk regnskab mer- /mindre Forven tet s-% (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 145.491 150.475 78.553 150.475 0 100% Budgetramme 1 149.376 154.464 78.141

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Bilag 2 Udviklingsstrategi i Rammeaftale 2018

Bilag 2 Udviklingsstrategi i Rammeaftale 2018 Bilag 2 sstrategi i Rammeaftale 2018 i kapacitet og belægning i styper fordelt på målgrupper i sstrategien 2018 Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2018 1 Bilag 2 sstrategi i Rammeaftale

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 11 Sindslidende Nybrogård Nybrovej 333 2800 Lyngby kan institution 1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 1 Indhold Indledning... 3 Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov... 5 Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 Livskvalitet gennem støtte i eget hjem... 7 Fokus på borgertilfredshed... 8

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen 2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 Arbejdsmarkedsforvaltningen J.nr.: 00.01.00.Ø09 Sagsnr.: 10/37002 BESLUTNING I SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET DEN Fraværende: Ingen. Udvalget godkendte indstillingen.

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Januar 2012 1 Socialpsykiatrisk støtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Tilbuddets navn: I Helårspladser Ramme- Målgruppe: Hovedvægt på

Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Tilbuddets navn: I Helårspladser Ramme- Målgruppe: Hovedvægt på Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Tabita Sonne-Dalsø Overskrifter på de enkelte ark. Opdeling i Kommunen som driftsherre for det

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Ældreboligplan oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Definitioner En ældrebolig er en bolig, der er indrettet hensigtsmæssigt til ældre, voksne handicappede og personer med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne

Læs mere

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet Afdækningens resultater på socialpsykiatriområdet Nuværende boliger (kapacitet) Boligernes bygningsmæssige stand Målgrupper Medarbejdersammensætning

Læs mere

Page 1 of 9 51 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud Foretrukken term leverandør Generel definition: organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud

Læs mere

107 - midlertidige botilbud

107 - midlertidige botilbud Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for 107 - midlertidige botilbud Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Det overordnede formål med et midlertidigt botilbud er at sikre støtte til borgere,

Læs mere

Indledning. Forvaltningen har modtaget høringssvar fra:

Indledning. Forvaltningen har modtaget høringssvar fra: Vedrørende: Opsamling på høringssvar Sagsnavn: Boligplan for voksenbotilbud på handicapområdet (11/003049) Sagsnummer: 27.45.00-P22-1-11 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg -883

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg -883 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.117 Egentlige tillægsbevillinger 8.000 Finansieret til/fra andre udvalg -883 Korrektion af

Læs mere

sikret længerevarende botilbud til voksne

sikret længerevarende botilbud til voksne 1 af 7 09/06/2017 13.16 Artikler 23 artikler. tilbud Foretrukken term leverandør organisation, der leverer ydelser organisation Et tilbud er en organisation, der leverer ydelser. forsorgshjem/herberg Vejledende

Læs mere

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne Nov 10 2010 09:18:45 - Helle Wittrup-Jensen 37 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune Brøndby kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune Kontaktperson Neel Lind Tlf. nr. 43282619 Mail.: negli@brondby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens

Læs mere