Safari-Christian. De ville komme op til farmen om lørdagen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Safari-Christian. De ville komme op til farmen om lørdagen."

Transkript

1 Safari-Christian Allerede sidste år forærede min kone og jeg min søn Christian en jagtsafarirejse til Sydafrika. Vi skulle med alle tre, og vi skulle bo på Uxbridge Farm en farm som Lone og jeg har besøge to gange tidligere. Hans reaktion var tydelig; åben mund, og lidt tvivl i blikket kunne det virkeligt passe? Eller som han sagde til mine forældre, da de kørte ham hjem: Dén havde jeg sgu ikke lige set komme. Jeg havde købt en far & søn- rejse med en gratis ledsager. Perfekt til os. Med i pakken var der afskydning af fem vildtarter. Et vortesvin, en bleesbuck, et oryx, en impala og en stribet eller en hvidhalet gnu. Vi trænede med min jagtriffel. En dag spurgte han mig om, hvilke af dyrene jeg ville skyde. Jeg så på ham, og svarede: Christian. Det er sgu da dig, der skal skyde. Jamen? Ja- alle fem. Han strålede. Og der blev trænet... I tiden op til afrejsedatoen, d. 2. marts 2014, begyndt han at spørge præcist som jeg gjorde i tiden op til min første jagtsafari - "Tror du at jeg overhovedet for skudt et dyr?" "Det er jeg sikker på." "Jeg bliver nok skidenervøs." "Rolig nu. Selvfølgelig bliver du nervøs, men du klarer det." Så oprandt dagen, og vi begav os syd på. Kastrup - München - Johannesburg og endelig East London. Selvfølgelig stod Glen Olivier klar i lufthavnen. Med sig have han en ganske ung PH - Ricus, som skulle guide Christian de næste ti dage. Et perfekt match - skulle det vise sig. Allerede i lufthavnen sagde Glen at det var svært at finde en oryx, men om det så gjorde noget, hvis det i stedet blev en kudu? OVERHOVEDET IKKE! Vi fik at vide, at vejrudsigten lovede regn de bygevejr de fleste dage, men også varme dage med solskin. Vi kørte til Glens "byhus", hvor vi hilste på dejlige Tracy og deres søn Joshua. De ville komme op til farmen om lørdagen. Vi fortsatte så til farmen, hvor vi var de eneste gæster i alle ti dage. Vi mødte her vores sorte hjælpere John og N'Kusele. Sidstnævnte kendt vi da han hjalp med at slæbe min kudutyr ned fra et bjerg sidste år. Vi mødte også kokken - Cardie. N'Kuseles kone. Hun er en sand mesterkok. Aftensmad og så til køjs. Vi sov alle godt den nat. Da jeg vågnede, så jeg er der lå 3 4 blessbukke på græsset lige uden for vores hytte, så jeg listede ind og vækkede min søn. Sjældent har jeg oplevet, at det var SÅ nemt at få ham op om morgenen!

2 Et hurtigt bad, og så over i spisesalen, hvor morgenmaden stod klar. Dejlig varm kaffe, og ud til skydebanen. Christian fik udleveret en Winchester i kaliber Første skud sad dybt kl. otte. Rolig nu - træk vejret... klemme klemme... Andet skud sad 2 cm. fra bulls eye. Han var klar! John stod oppe på ladet, og så at der gik en lille flok blessbucks små 500 meter bag skydebanen. De skulle forsøges, så holdet gik afsted. Kun jeg blev tilbage. Er I klar over, hvor mange skud man synes man hører, når man ved at ens søn er ved at på sin debut? Mange! Men holdet vendte tilbage. De havde set blessbuckene, men skudchancen havde været for tynd. Ricus nåede kun lige at vende bilen, da John og N'Kusele sagde, at de kunne se blessbucks igen oppe fra ladet. Så stop. Far bli'r tilbage... Denne gang gik der kun kort tid før et riffelskud klækkede stilheden... Klokken var kun ti! Denne gang gik der kun få minutter før Ricus kom gående hurtigt tilbage. "What?" "Blue Wilderbeast. One perfekt shot!" Vi kørte kun kort vej, før jeg så dem. De to negere, Lone og min søn Christian der bare strålede af stolthed, for ved hans fødder lå der en rigtig flot stendød stribet gnutyr med en hul lige midt på bladet. Jeg nærmest tumlede ud af bilen! For fanden Christian. Tillykke!

3 Da det store dyr var læsset gik det tilbage til farmen, hvor dyret skulle slagtes. Her fik jeg lejlighed til at døbe min søn som rigtig Afrika-jæger, nemlig ved tre striber blod fra gnuen. Én på hver kind, og en fra panden og ned over næsen. VELKOMMEN AFRIKAJÆGER! Vi havde ikke voldsomt travlt med at komme ud i terrænet igen. Et irriterende sjuskvejr satte en naturlig dæmper på trangen. Så vi gav os god til at nye Cardies dejlige mad; og så en lur... Der blev ikke sovet, og snart var vi "på banen igen". Nu skulle det være blessbuck; eller som Ricus rigtigt sagde: "Vi skyder det vi har i pakken, men lige nu ser vi efter blessbuck!" Han kendte vildtets vaner, og vi kørte op til et sted, hvor blessbuckene yndede at gå op efter deres siesta. Så forlod de mig igen...(men det er sgu temmelig svært at kede sig i bushen; blot jeg har min kikkert.) Klokken larmede 30-06'eren igen! Lone fik nogle temmelig gode videooptagelser, da hun stod lige bag min søn, da han skød.

4 Godt at se på videoen, hvordan Christian afstår fra at skyde indtil han er helt sikker. Ricus roser skydningen!! En temmelig flot blessbuck! Hjem til farmen, hvor bukken blev hængt på køl. Til aftensmad fik vi serveret T-bone steaks. Pragtfuldt. Der smagte vi forskellen på alm. dansk kød, og kødkvæg der lever i bushen. FANTASTISK! Den næste morgen var vi igen ved morgenbordet kl. 7 og snart var vi afsted ud over stepperne. Lige meget hvor vi var, så vi ingen kudutyre; jo et par teenagere. Men de skulle i hvert fald ha' 3-4 år på bagen, før de var rigtige trofætyre. Ricus ville ned af en stejl skrænt, for at se om de store tyre gik nede ved floden. Lone og jeg blev tilbage Ovre på den modsatte side af floden, hvor der var meget stejle klippeskrænter lød mange bavianskrig. Vi fandt aldrig ud ahf, hvorvidt de havde set et rovdyr; en lynx måske, eller om de blot skulle se, hvem der kunne skrige mest. Jeg tror det sidste. KL lød der et skud. "Havde Christian skudt en kudutyr?" Tiden gik... Omsider dukkede to trætte jægere op. Christian havde skudt en buchbuck!

5 Nu var buchbucken altså bare ikke med i pakken, men når man finder en stor buchbuck, så skyder men; blev Ricus og jeg enige om. Vi måtte køre en længere omvej, før vi nåede ned hvor bukken kunne trækkes ned til. Det vil sige, at John og N'Kusele skiftedes til at bære det kilo tunge dyr! De er bare så seje de gutter! Vi kørte hjem med dyrekroppen, og spiste frokost. Som altid varm mad til frokost; og siesta. Ud igen og se efter kuduen... De gamle tyre havde gemt sig. Ricus var sikker på at de var der - men hvor? Vi fik øje på en blessbuck der var halt blessbuck. Christian skød ikke mere den dag, men han havde jo også haft fart på. Glen kom ud til farmen til aftensmad, og han sagde, at vi måtte skyde den halte blesbuck næste dag, hvis vi stødte på den igen. Som sædvanlig var det et rent festmåltid til aften. Efter at have nydt en gin & tonic, satte vi os til bords. Grillet gnumørbrad og valnødetærte til dessert. Vi levede fyrsteligt. Næste morgen mødtes vi ved morgenbordet kl. halv syv, og der var lige ved sat opstå panik... DER VAR INGEN KAFFE!!! (Vi overlevede.) Afsted ud over stepperne. Det lykkedes temmelig hurtigt Ricus at finde den halte blessbuck, og Christian gik ud med Ricus. Inden længe sagde det BANG, og så havde Christian skudt endnu en blessbuck; og hvilken én! Da vi opmålte den på stedet var den i Rowland Ward! (Velkommen i klubben min dreng!)

6 Dagen efter VAR DER IGEN KAFFE :-), og vi begav os tilfredse ud i terrænet. Vi spejde igen efter kudu, impala og vortesvin. Græsset stod så højt, at det praktisk talt var umuligt at spotte grisene i tide. Men sådan er jagt. Christian havde blot været utrolig heldig de første par dage. Vi kørte hjem til frokost, hvor vi mødte en temmelig forvirret Glen. Han havde haft besøg af myndighederne, som havde gennemgået hans jagtlicenser. Selvfølgelig havde de fundet fejl, men intet graverende. Frisk mod! Efter et langt middagshvil, kørte vi ud igen kl. 15, men stadig ingen kuduer, men pludselig så N'Kusele noget oppe fra ladet. En impalabuk... Lone og jeg blev tilbage... Efter relativ kort tid lød der et skud! Vi vidste, at det betød, at Christian havde skudt et dyr; formegentlig en impala. Og ganske rigtigt - snart kom de slæbende på en temmelig stor impalabuk. Tillykke! Da vi returnerede til farmen, var Tracy ankommet med ungerne. Joshua og Christian faldt hurtigt i spænd. Tracy tilberedte lidt af Christians impala i en slags wok. Altså...;-) Efter middagen så vi filmen om mig, som vi havde taget med. Lone tolkede... Den næste dag var det som at være tilbage i Danmark; 15 grader og regn! Men Christian vidste ikke, at dyrene i Afrika gå i ly for regn, så kl skød han en STOR flæskesteg i form af et vortesvin. Heldige knægt.

7 Ricus kom gående alener tilbage og hentede os. Drengene var nede vil vortesvinet. Joshua var taget med ud på jagt. Vi kørte ned og fandt to glade drenge, der sad i ly for regnen under en stor busk/træ. Orne var stor; ikke de største tænder men stor krop. Et rigtig stort svin! Vi kørte tilbage med den, og Glen sagde, at han var i gang med at finde en oryx til Christian. Regnen væltede ned, så vi indstillede dagens jagt. Men vi hyggede os! Ild i pejsen, enkelte øl... En stille aften. Næste morgen regnede det endnu, og Christian skød intet om formiddagen. MEN... om eftermiddagen fandt Ricus og Christian de store kudutyre helt nede ved floden! Kl skød Christian den største! Men den gled ned i floden. John gik derned, men fandt kun blod. Tyren var drevet med strømmen. En nabo blev tilkaldt, da han havde en ultra terrængående firehjulstrækker, som kunne køre helt derned. Der er en helt særlig hjælpsom ånd blandt farmerne ude i bjergene. Sammen med Ricus kørte han derned med 5 negere på ladet. Christian blev tilbage med os. Tiden gik...og gik. Endelig ham de tilbage, med uden kuduen!? Ricus sagde, at de ville finde den om morgenen, da den ville støde på grund hurtigt. En urolig nat. Stakkels Christian.

8 Straks fra morgenstunden gik/kørte alle mand ned til floden, for at bjerge kudutyren. Kun Lone og jeg blev tilbage. Det viste sig, at kuduen var nem at finde, så Ricus og Christian sprang i vandet, og skar hovedet af. Trofæet var sikret! Kødet, der havde ligget i det varme vand natten over, blev kasseret. NU havde Christian skudt det hele, og jagten var forbi! Næste dag kom Glen og hentede os. Vi kørte til deres byhus, hvor vi skulle tilbringe den sidste nat. Så efter en skøn middag med dejlig vin, gik vi til ro! Som altid vemodigt at tage afsked med gode venner... Jeg tror, eller jeg ved, at vi harv givet min søn den største oplevelse; og han gav også mig en glæde. En stolthed!! Tak! Lars Hove(Christians far!)

28 artikel. artikel Safari nr 21 2007

28 artikel. artikel Safari nr 21 2007 26 ARTIKEL ARTIKEL Safari nr 21 2007 Min mand Niels er jæger, det er jeg ikke selv, men går gerne med og deler spænding og naturoplevelser med ham. Jeg har været med ham på bukkejagt herhjemme adskillige

Læs mere

Doris dagbog fra turen til Afrika

Doris dagbog fra turen til Afrika Doris dagbog fra turen til Afrika 28.9. 13.10. 2006 Og en særlig tak til Knud, der var en fantastisk vært og guide! Læs mere om farmen Vygeboom, Sydafrika og safari på Knuds hjemmeside: www.eskildsensafari.dk

Læs mere

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr

Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr Der var engang et par folk; det var kun husmandsfolk, og de havde tre sønner. Den ældste hed Per, den anden hed Povl, og den yngste hed Hans; han gik for

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Birgitte 1 For nogle år siden var jeg til en seance hos

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 03. 2010.

Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Tur til Benelux landene. 12-15. maj 2010 Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Det hele startede sådan lidt tilfældigt hen over efteråret og foråret. Der var en hel del der skulle på tur til Berlin, for at besøge Jürgen

Læs mere

Tanzania - Marts 2005.

Tanzania - Marts 2005. Tanzania - Marts 2005. Det var ikke planlagt, det var nærmest et (u)held. Det hele startede med, at Ulla lige skulle ind på Albatros Travels hjemmeside for at læse om en rejse, en af hendes kollegaer skulle

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

SAFARIMAGASINET. Tidsskrift for Nordisk Safari Klub 18. årgang Nr. 8 November 2010. Alaska brunbjørn til både SCI og Boone & Crocketts trofæbøger

SAFARIMAGASINET. Tidsskrift for Nordisk Safari Klub 18. årgang Nr. 8 November 2010. Alaska brunbjørn til både SCI og Boone & Crocketts trofæbøger SAFARIMAGASINET Tidsskrift for Nordisk Safari Klub 18. årgang Nr. 8 November 2010 Alaska brunbjørn til både SCI og Boone & Crocketts trofæbøger INDHOLD November 2010 4 Alaska, the last frontier Af Mikkel

Læs mere

Hvad blev der af ham?

Hvad blev der af ham? Hvad blev der af ham? Hvorfor kun gå én vej? En mand skal i dag både være den bløde familie far og den lidenskabelige elsker. Han skal turde sige til og fra efter sine egne behov og følelser. Med andre

Læs mere

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 Nu er størsteparten af oplevelserne fra turen til Kenya bundfældet, så nu kan det komme på papir. I Simba nr. 48 er drømmen af en rejse beskrevet, hvis ellers ens

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen.

8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. Front i Sydafrika 2011 8.+ 9. januar (Anders) Vi har fået en rigtig god start på vores tur til Sydafrika. Vi startede med at lave fællesbøn for Rebekka den 7. om aftenen. På det tidspunkt var hun hjemme,

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

En fantastisk Afrika rejse

En fantastisk Afrika rejse En fantastisk Afrika rejse Det hele startede for mange år siden, da jeg var i Kenya første gang. Det var en rejse, jeg havde fået i gave fra Lisbeth Bramaholm, min moster. Efter en tur til Afrika måtte

Læs mere

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1 JONATANS PÅSKE af Søren P. Grarup 2007 Jonatans påske - side 1 Velkommen til at tage med på en rejse et par tusind år tilbage i tiden og et par tusind kilometer sydpå - mere præcist til Jerusalem på Jesu

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk!

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk! www.jimdurain.dk Lhasa to Kathmandu Det er faktisk længe siden jeg sådan rigtigt har været ude at cykle en længere tur. Bevares, vi har haft rigtig mange lækre ture omkring Tianjin og JiXian, og turene

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Dagbog: Min tid i Grønland. Anker Sørensen

Dagbog: Min tid i Grønland. Anker Sørensen Anker Sørensen 1 Dagbog: Min tid i Grønland Anker Sørensen 1965 1971. og besøg i sommeren 1998. Onsdag,d.11.8.1965. Dagen er nået, og med stor forventning om det, der venter mig af oplevelser og arbejde,

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere