1. SCREENING OG BAGGRUND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. SCREENING OG BAGGRUND"

Transkript

1 1. SCREENING OG BAGGRUND BL Danmarks Almene Boliger har på forvaltningskonferencen d. 22. august 2012 lanceret konkurrencen Bedst til bolig på nettet. Bedst til bolig på nettet baserer sig på samme overordnede idé og principper som Digitaliseringsstyrelsens koncept Bedst på Nettet. BL's medlemsorganisationer har mulighed for at tilmelde sig konkurrencen. En uvildig instans (Rambøll) vurderer herefter de deltagende medlemsorganisationers hjemmesider ud fra en række objektive kriterier. Ud fra denne vurdering tildeles de enkelte hjemmesider point, som tælles sammen til en samlet score. De bedst placerede hjemmesider (opdelt i to kategorier; store hhv. små boligorganisationer) nomineres til titlen Bedst til bolig på nettet". Et uvildigt dommerpanel står for kåringen af vinderne blandt de nominerede organisationer. Vinderne offentliggøres på forvaltningskonferencen i Bedst til bolig på nettet har til formål at sætte fokus på medlemsorganisationernes webbaserede kommunikation overfor brugerne. Målgruppen for BL's medlemmer deler sig overordnet i to grupper; beboerne og de boligsøgende. Formålet med Bedst til bolig på nettet er, gennem fokus på og viden om kommunikation online, at løfte standarden for medlemmernes kommunikation på nettet. Målet er at brugerne i sidste ende oplever en øget kvalitet og service i mødet med de almene boliger på nettet. Ved at deltage får du konkrete og anvendelige råd til at styrke boligorganisationens kommunikation. Screeningskriterierne udgør vurderingsgrundlaget for Bedst til bolig på nettet og danner basis for en vurdering af de enkelte hjemmesider. Grundlaget lægger sig tæt op ad screeningsgrundlaget for 'Bedst på nettet', som er Digitaliseringsstyrelsens årlige måling af kvaliteten af den offentlige, digitale betjening af borgere og virksomheder. Screeningskriterierne for Bedst til bolig på nettet rummer både nogle almene kriterier for brugervenlighed og krav til webbaseret kommunikation, såvel som en række specifikke kriterier for markedet for almen boliger. Screeningskriterierne består af temaerne: 1. Navigation 2. Brugervenlighed 3. Åbenhed og nytteværdi Spørgsmålene har strukturen 1.1. Første tal angiver hvilket tema, spørgsmålet placerer sig indenfor, altså om det er 1. Navigation, 2. Brugervenlighed eller 3. Åbenhed og Nytteværdi. Det andet tal angiver spørgsmålets nummer indenfor temaet. Screeningskriterierne er ens for alle tilmeldte. I de tilfælde, hvor der for tilmeldte hjemmesider er tale om administrationsselskaber, vil disse, hvor det er relevant, blive vurderet ud fra en tilfældigt udvalgt underside for en konkret boligorganisation.

2 2. SCREENINGEN OG SPØRGESKEMA 1. NAVIGATION Nr. Emne Svar Point Beskrivelse 1.1 Når man benytter søgeboksen på hjemmesiden, vises søgeresultatet da med relevant søgning, sigende titel etc.? Der er ingen søgeboks på hjemmesidens forside Søgningen er relevant Titlen er sigende Resumé eller relevante del af teksten vises 0 p. i hele spg. 1.1 Søgeord er markeret i teksten Søgefunktionen testes med tre søgeord, der er relevante for den pågældende hjemmeside. Der søges konkret på: 1) Åbningstider 2) Ledig (ledig bolig/ledig lejlighed) 3) Husleje Søgeresultatet skal vise, at de angivne henvisninger med emneord eller beskrivelser er sigende ikke , index.html og lign. 1.2 Kommunikeres det tydeligt, at denne hjemmeside henvender sig til begge målgrupper (boligsøgende hhv. nuværende beboere) Der er to (eller flere) indgange på siden; målrettet de to primære målgrupper Der er én eller ingen indgang 0 p. 2 p. Det undersøges, om der er målgruppebaserede indgange på hjemmesiden. Bemærk, at søgefunktionalitet her ikke tæller som en alternativ indgang.

3 1.3 Er minimum tre basale navigationselementer til stede på alle sider, og er de placeret samme sted på alle sider og med samme funktionalitet? Ja 2 p. Det undersøges, om man, uanset hvor på hjemmesiden man er, kan finde ikoner for eller links til min. tre af følgende: søgefelt sitemap alfabetisk indeks hjem/til forsiden kontakt om hjemmesiden el.lign. Det undersøges også, at navigationselementerne ikke ændrer placering på siderne ved skift mellem siderne, og at de bevarer samme funktionalitet. Pop-ups, publikationer, print, selvbetjening og lignende er undtaget. 1.4 Er titlen i headeren (f.eks. den øverste blå bjælke i Internet Explorer) beskrivende, så den er meningsfuld ved f. eks. tilføjelse til Foretrukne og ved søgeresultater i f.eks. Google. Ja 2 p. Testes ved at undersøge, om titlen i browserens øverste bjælke er beskrivende, så den er meningsfuld ved f.eks. tilføjelse til "Foretrukne" og ved søgeresultater i f.eks. Google. En meningsfuld titel vil typisk være organisationens navn og evt. overskriften på den side, man befinder sig på. 1.5 Kan brugeren navigere rundt på siden via tastaturet (dvs. uden brug af mus)? Ja Det testes, om man kan få adgang til al funktionalitet på siden også uden brug af mus. Den nemmeste test af dette foretages ved at bevæge sig rundt på siden med tastaturet, typisk tab-tasten. Her er det

4 dog vigtigt, at der er klar visuel markering af, hvilket link eller felt der er valgt, eller om markøren er i browserens adressefelt. Husk også at tjekke, om man kan bruge Enter til efterfølgende at følge et link eller få adgang til en funktionalitet - det kan f.eks. være at foretage en søgning. Kriteriet kan udløse point selvom enkelte særligt avancerede funktioner på undersider ikke overholder kriteriet fuldt ud, herunder f.eks. kortløsninger. Dog skal alle elementer i den generelle navigationsstruktur og sideopbygning overholde kriteriet for at udløse point. 1.6 Kan man ud fra teksten på alle links forstå, hvor de fører hen? Ja Nej 2 p. 0 p. Mange hjemmesider er bygget op med små bidder af en tekst efterfulgt af links som Klik her, Læs mere, Læs artikel eller Klik for at læse mere. Det testes ganske enkelt ved at læse teksten på linket, om linkteksten fortæller brugeren, hvor linket fører hen. Et link som Læs mere fortæller f.eks. ikke, hvor linket fører hen. Mennesker, der benytter skærmlæsere, vil typisk lave en liste over links på siden for at få et hurtigt overblik over sidens navigationsmuligheder. Læs mere eller Klik her giver ikke noget overblik og ingen reel viden om, hvilke links der findes på en side. Dette gælder i øvrigt for al form for maskinel aflæsning som f.eks. aflæsning af søgerobotter m.m.

5 2. BRUGERVENLIGHED Nr. Emne Svar Point Beskrivelse 2.1 Er der en eller flere selvbetjeningsløsninger på hjemmesiden? Ja Nej Screeningen fortsættes ved spørgsmål 2.2 Screeningen går videre til sektion 3. Der gives 0 point i hele sektion Tilbyder hjemmesiden mulighed for, at den boligsøgende kan gennemføre elektronisk opskrivning? 2.3 Tilbyder boligorganisationen personlig assistance ifm. elektronisk opskrivning? Ja 4 p. Ja 2 p. De testes, om den boligsøgende har mulighed for at gennemføre elektronisk opskrivning til et lejemål hos boligforeningen. Det undersøges, om hjemmesiden oplyser kontaktinfo (f.eks. en hotline) ifm. problemer med den elektroniske opskrivning (Kontaktinfo skal være kommunikeret der, hvor problemet opstår) 2.4 Kommunikerer hjemmesiden om forventet ventetid i de enkelte afdelinger? Ja Det undersøges, om dette kommunikeres (ifm. opskrivning eller information om afdelinger).

6 3. ÅBENHED OG NYTTEVÆRDI Nr. Emne Svar Point Beskrivelse 3.1 Kan man abonnere på nyheder fra institutionen/hjemmesiden via e- post, SMS, RSS feeds eller tilsvarende format? Ja Det undersøges, om der er mulighed for at få tilsendt nyheder (pr. e-post, SMSbesked, RSS feed el.lign.) 3.2 Oplyser hjemmesiden om hvornår siden senest er opdateret? Ja Det undersøges, om det på forsiden eller under en nyhedssektion (med link fra forsiden) fremgår, hvornår siden senest er blevet opdateret (enten datofelt af typen "Siden er senest opdateret d. " eller via fx dateret nyhedselement) Siden er opdateret indenfor den seneste måned Det undersøges, om hjemmesiden i så fald er blevet opdateret indenfor den seneste måned.

7 3.3 Er retningslinjer for medlemsorganisationens håndtering af personoplysninger, som indsamles via hjemmesiden, synlige? Ja 2 p. Det undersøges, om der er information om, hvorvidt organisationen anvender de oplysninger, der afgives ifm. opskrivning til en bolig, og i givet fald hvordan. Informationen skal ligge der, hvor brugeren afgiver oplysninger, eller under "Om os. 3.4 Findes kontaktinformationer samt åbningstider på forsiden? Der findes kontaktinfo (adresse, tlf. samt mailadresse) 2 p. Det undersøges, om de relevante data findes. Der findes info om åbningstider 3.5 Specifikt for målgruppen nuværende beboere: Der findes info om indbetaling af husleje Det undersøges, om de relevante data findes. Findes flg. beboerrelevante oplysninger? Der findes info om vedligehold Der findes info om reparationer Der findes kontaktinfo på ejendomsfunktionær eller -kontor Udover kontaktinfo findes der også info om træffe-/åbningstider for ejendomsfunktionær eller -kontor

8 3.6 Specifikt for målgruppen boligsøgende: Findes flg. oplysninger, der er relevante for boligsøgende? Der findes info om hvordan man kan blive skrevet op til en almen bolig i boligorganisationen Der findes info om typer af boliger i boligforeningen Det undersøges, om de relevante data findes. Der oplyses om ledige lejemål Der findes info om priser på boligorganisationens forskellige lejemål Det er muligt at se grundplan for de forskellige typer af boliger Det er muligt at se billeder af de forskellige boligafdelinger 3.7 Oplyser hjemmesiden om mulighed for boligstøtte? Ja Det undersøges, om hjemmesiden henviser til info om muligheden for boligstøtte, fx via link til kommunen eller til beboerbladet (Heidi indsætter link/links). Det undersøges, om de relevante data findes. 3.8 Er det forklaret på hjemmesiden, hvad en almen bolig er, samt hvad råderetten vil sige? Det er forklaret, hvad en almen bolig er Det undersøges, om hjemmesiden forklarer dette. Råderetten er defineret/forklaret (ordet råderet behøver ikke at indgå)

9 3.9 Tilbyder hjemmesiden indhold på flere sprog? Ja, to eller flere sprog udover dansk 4 p. Det undersøges, om hjemmesiden rummer indhold på flere sprog, og/eller en henvisning til BL's hjemmeside (Heidi indsætter link). Indholdet skal være at finde fra forsiden, fx vist via flag. Ja, et sprog udover dansk 2 p Oplyser hjemmesiden om beboerdemokrati/beboerindflydelse, og hvordan dette fungerer i den pågældende medlemsorganisation? Der gives en overordnet introduktion til, hvad beboerdemokrati/beboerindflydelse vil sige. 2 p. Det undersøges, om hjemmesiden (eller siden for den enkelte boligorganisation) rummer nævnte oplysninger og elementer om beboerdemokrati. Der er info om "Hvem sidder i min bestyrelse" (Både afdelingsbestyrelse og organisationsbestyrelse) Der er info om 'Hvordan stiller jeg op' Der forefindes aktuelle mødereferater (indenfor det seneste kvartal)

BEDSTE BOLIGORGANISATION PÅ NETTET KRITERIER: NAVIGATION

BEDSTE BOLIGORGANISATION PÅ NETTET KRITERIER: NAVIGATION KRITERIER: NAVIGATION Der er ingen søgeboks på hjemmesidens forside 0 p. i hele spg. 1.1 Søgefunktionen testes med tre søgeord, der er relevante for den pågældende hjemmeside 1.1 Når man benytter søgeboksen

Læs mere

1. SCREENING OG BAGGRUND

1. SCREENING OG BAGGRUND 1. SCREENING OG BAGGRUND BL Danmarks Almene Boliger gennemfører i 2014 for andet år i træk konkurrencen Bedste boligorganisation på nettet. Bedste boligorganisation på nettet baserer sig på samme overordnede

Læs mere

Oversigt over kriterier for klarmelding af bølge 2-løsninger i 2013

Oversigt over kriterier for klarmelding af bølge 2-løsninger i 2013 Notat Oversigt over kriterier for klarmelding af bølge 2-løsninger i 2013 Baggrund Frem mod 1. december 2013 gennemføresen klarmeldingsproces med tre statusrapporteringer i hhv. maj, oktober og november.

Læs mere

Introduktion til dokumentstyringssystemet

Introduktion til dokumentstyringssystemet 10. Hvordan afslutter jeg e-dok? Når du har afsluttet søgning og læsning af dokumenter, skal du klikke på Logoff i menuen i højre side af skærmbilledet 11. Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan anvende e-dok?

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Sådan bruger du Schultz lovportaler

Sådan bruger du Schultz lovportaler Sådan bruger du Schultz lovportaler Indhold 1 OM SCHULTZ LOVPORTALER... 2 2 KOM GODT I GANG... 3 2.1 LOGIN OG NYHEDSABONNEMENT... 3 2.2 FIND RUNDT I PORTALERNE... 5 3 SØGNINGER... 7 3.1 SØGEFELTET... 8

Læs mere

Søgning på Internettet

Søgning på Internettet Side 1 af 6 Indhold: Søgning på Internettet Tips til søgning på Internettet... 1 Præcis adresse:... 1 Indeks- søgning... 2 Søgerobotterne/søgemaskiner:... 3 Lidt om hvordan man søger på nettet... 4 Links...

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Få adgang til medieovervågningen

Få adgang til medieovervågningen Få adgang til medieovervågningen Som ansat har du mulighed for at modtage den daglige medieovervågning, som Forsvaret og Forsvarsministeriet abonnerer på. Medieovervågningen giver dig adgang til artikler

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk SKAT.dk side 1 af8 1) Gå ind på www.skat.dk I adresselinjen Tast borger og CTRL + ENTER (Internet Explorer) Eller tast www.skat.dk Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på ordet Borger Her er en masse

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Schultz lovportaler. Kvikguide

Schultz lovportaler. Kvikguide Version: 1.4 Forfatter: MRN Dato: 01.09.2014 Indhold 1 FORSIDE ET OVERBLIK... 3 2 SØGEFUNKTION... 4 2.1 GENERELLE SØGEPRINCIPPER... 4 2.1.1 SØGEFELT... 4 2.1.2 SØG VIDERE... 4 2.1.3 BEDSTE MATCH... 4 2.1.4

Læs mere

Vejledning til RSS (FEEDS)

Vejledning til RSS (FEEDS) Vejledning til RSS (FEEDS) Hvis du vil følge med i hvad der sker på hjemmesider uden at skulle bruge tid og energi på at gå ind og kigge på dem så er feeds eller RSS (really simple syndication) løsningen.

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT Indhold Introduktion... 2 Velkommen... 2 Lyd... 2 Om guiden (vises under Hjælp til guide knappen)... 2 Spørgsmål... 2 Computer... 2 NemID...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA

BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA FOR ALMENE BOLIGER Indledning... 1 Overblik... 1 Brug af søgefunktionaliteten... 3 A - Gruppering af data... 3 B - Søgning... 4 C - Begrænsning på organisationstyper...

Læs mere

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden.

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. VENSTRE kolonne indeholder flere elementer (se illustration

Læs mere

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger.

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger. SMVdanmark online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA-Carnet Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af ATA- Carnet. Dokumentet indeholder en

Læs mere

Indhold. Side 1 af 6. Internet Explorer 7 Internet Explorer 7

Indhold. Side 1 af 6. Internet Explorer 7 Internet Explorer 7 Internet Explorer 7 Side 1 af 6 Indhold Internet Explorer 7...1 Indhold...1 Nye ting i Internet Explorer 7...2 Nyt udseende...2 Faneblade...2 Nemmere søgning...3 Nemme nyheder...3 Bedre sikkerhed...5 Understøttelse

Læs mere

I denne artikel vil jeg gennemgå hvordan en side for RSS "Live Bogmærke" kan se ud.

I denne artikel vil jeg gennemgå hvordan en side for RSS Live Bogmærke kan se ud. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk RSS "Live Bogmærke" I denne artikel vil jeg gennemgå hvordan en side for RSS "Live Bogmærke" kan se ud. Skrevet den 10. Feb 2009 af madsass I kategorien

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk. Udarbejdet december 2014

Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk. Udarbejdet december 2014 Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk Udarbejdet december 2014 Bag om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført af Peytz Analyse via SurveyMonkey. Besvarelserne er indsamlet via pop-up på borger.dk Overordnet

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Spots og komponenter. Sitecore Foundry februar Version 1.0

Spots og komponenter. Sitecore Foundry februar Version 1.0 Sitecore Foundry 4.0 Spots og komponenter 23. februar 2013 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Indhold. Wiegaarden Go2net Manual Side 1

Indhold. Wiegaarden Go2net Manual Side 1 Indhold Manual til Wiegaardens Go2net CMS-løsning... 3 Login... 4 Administrationen... 4 Den øverste menu... 5 Styring af din menu på hjemmesiden... 5 Menustrukturen... 5 De grå ikoner... 6 De blå ikoner...

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer 10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer Indledning 10 Vigtigste Ranking Faktorer Agilitor Der findes en lang række faktorer, der har indflydelse på din websites position i Google på forskellige søgeord. Faktisk

Læs mere

Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater

Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af Oprindelsescertifikater. Dokumentet indeholder

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Kom godt i gang med NIS

Kom godt i gang med NIS Kom godt i gang med NIS Viden med videre Kom godt i gang Velkommen til NIS Kommuneinformations internetbaserede lovsystem. Denne lille folder giver dig en kort introduktion til arbejdet med NIS, så du

Læs mere

Vejledning Digital Håndbog for energikonsulenter

Vejledning Digital Håndbog for energikonsulenter Vejledning Digital Håndbog for energikonsulenter Indhold Introduktion... 1 Her finder du den elektroniske Håndbog for Energikonsulenter... 1 Håndbogens opdeling... 2 Håndbogens søgefunktion... 3 Sådan

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Hardeknud gruppe Brugermanual Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Indhold Indledning... 4 Om denne brugermanual... 4 Formålet med Gruppeweb... 4 Hjemmesidens opbygning... 4 Redaktører... 5 Log

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Vejledning til DTU DOC & RSS Feeds

Vejledning til DTU DOC & RSS Feeds Vejledning til DTU DOC & RSS Feeds Jeg vil efterfølgende blande billeder og beskrivelser. Jeg har desværre ikke muligheden for at kunne danne de "rigtige" billeder, da jeg ikke har rettigheder til at søge

Læs mere

Manual til LOF s hjemmeside November 2018

Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Indholdsfortegnelse 1. Login i Umbraco... 4 1.1 Glemt adgangskode... 4 2. Ordbog... 5 2.1 Ordbog Hjemmeside... 5 2.2 Ordbog Umbraco... 6 3. Forhåndsvisning...

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden.

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden. Lån e-bøger på biblioteket til læsning på en PC E-bøger læses bedst på en egentlig e-bogslæser, der er et stykke isenkram, som overvejende tjener dette ene formål, men de kan desværre ikke bruges til læsning

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET MINDSPOT.dk Redaktion: Mindspot Layout: IT & Kommunikation Tryk: Lasertryk Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket Møllegade 1, 8000 Århus C +45 8940 9274

Læs mere

FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER

FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER VEJLEDNING Vejledning til tilgængelighedstest Digitaliseringsstyrelsen 2012 Design: www.kopilot.dk 1 Før du tester tilgængelighed på hjemmesider Det er ofte

Læs mere

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Definitioner... 2 Generelt... 3 Oprettelse af en skabelon... 4 Sidetypeskabeloner... 5 Globale displaymoduler...

Læs mere

1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger.

1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger. 1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger. Ændret den 8. marts 2019 Ældre Sagens hjemmesidesystem: 1.3 Redigering

Læs mere

GUIDE TIL PLANETS BRUGERADMINISTRATION

GUIDE TIL PLANETS BRUGERADMINISTRATION GUIDE TIL PLANETS BRUGERADMINISTRATION Side 1 af 17 INDHOLD Introduktion 3 Log ind 3 Overblik 5 Søg efter bruger 6 Hovedgruppen og adgang til moduler 6 Opret gruppe 8 Opret bruger 8 Rediger bruger 11 Flyt

Læs mere

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE -

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - INTRODUKTION TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW På nuværende tidspunkt består systemet af 26 blanketter, der er placeret i 7 kategorier - se nedenfor.

Læs mere

Bilag Nyt CMS til AARHUSbolig www.aarhusbolig.dk

Bilag Nyt CMS til AARHUSbolig www.aarhusbolig.dk www.aarhusbolig.dk Bilag Nyt CMS til AARHUSbolig www.aarhusbolig.dk www.aarhusbolig.dk Der er følgende bilag til udbudsmaterialet 1. Tilbudsliste en side(excel) er uploadet separat 2. IA en side 3. Uddybende

Læs mere

Vejledning til operatørerne Indhold

Vejledning til operatørerne Indhold Vejledning til operatørerne Indhold Vejledning til operatørerne Trafikweb om Ekstranettet... 1 Introduktion... 2 Sådan finder du ekstranettet... 2 Hvordan får jeg adgang til ekstranettet, hvis jeg ikke

Læs mere

7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU

7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU 7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU,QGKROGVIRUWHJQHOVH BROWSEREN - DE VIGTIGSTE FUNKTIONER OG BEGREBER.... 2 TILPAS BROWSEREN... 3 GÅ DIREKTE TIL EN KENDT ADRESSE... 5 LAV ET BOGMÆRKE... 6 ORGANISÉR DINE

Læs mere

Bilag 2. Noter. Alternativ: Skriv pakkelabel i søgefeltet Klik på linket ved teksten øverst: pakke labels

Bilag 2. Noter. Alternativ: Skriv pakkelabel i søgefeltet Klik på linket ved teksten øverst: pakke labels Bilag 1 Bilag 2 Projekt 1 - usability test og marketing Gruppe: Senia, Agnete, Andreas, Ninette Website: postdanmark.dk Undersøgelsesområde: navigation og funktionalitet Tests: Brugertest (funktionalitet)

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.:

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.: Brugervejledning til hjemmeside Kristian Kalajdzic Denne vejledning har til formål at hjælpe dig til at tilgå, vedligeholde og benytte din hjemmeside. Vejledningen henvender sig til hjemmesider bygget

Læs mere

Lovguide Danske A-kasser

Lovguide Danske A-kasser Lovguide Danske A-kasser 1. Emnemenu 2. Søgning 3. Emnemenu og søgning 4. Bedste match og sortering 5. Udvalgte genvejstaster Emnemenu I emnemenuen finder du: Rapporter Love og regler Domme og afgørelser

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

LOGON Billede: Ved logon, er det vigtigt at der er vinget af i feltet Default miljø og rolle.

LOGON Billede: Ved logon, er det vigtigt at der er vinget af i feltet Default miljø og rolle. ASPECT4 Client En af de største og mest markante ændringer i den nye klient ASPECT4 version 3 er en kraftigt forbedret grafisk klient med en helt nydesignet arbejdsplads mod ASPECT4 funktionerne. LOGON

Læs mere

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa /

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa / Bruger v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@greenglass.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang fra et behov

Læs mere

"Befri din mailboks - og find nyhederne før din chef" Guide i at bruge RSS

Befri din mailboks - og find nyhederne før din chef Guide i at bruge RSS "Befri din mailboks - og find nyhederne før din chef" Guide i at bruge RSS v/ Kim Elmose, januar 2007 1 Få bedre overblik over nyhederne med RSS Forkortelsen RSS eller ikonet dukker op på stadig flere

Læs mere

Søgning er derfor den vigtigste navigationsform på hjemmesiden, og det er af den grund også vigtig at afsætte nogle resurser til søgeoptimering.

Søgning er derfor den vigtigste navigationsform på hjemmesiden, og det er af den grund også vigtig at afsætte nogle resurser til søgeoptimering. Vejledning til søgeoptimering Vil du have, at dine sider bliver lettere for borgere og virksomheder at finde på hjemmesiden. Her er kort guide til at gøre dine sider lettere at søge frem. Hvorfor er det

Læs mere

Billedgennemgang af Introduktion til Intra for frivillige koordinatorer

Billedgennemgang af Introduktion til Intra for frivillige koordinatorer Billedgennemgang af Introduktion til Intra for frivillige koordinatorer Intra gør det muligt for dig som frivillig koordinator at få overblik over din frivilliggruppe og redigere oplysninger for gruppen,

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 5 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 5 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 7 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 7 3.4 VISNING

Læs mere

Hvad Hvorfor Hvordan Overvåg sites via egne feeds

Hvad Hvorfor Hvordan Overvåg sites via egne feeds Hvad Hvorfor Hvordan Overvåg sites via egne feeds Undersøg siden, du vil overvåge Grundbegreber i feed43 Grundbegreber i rss Vælg det præcise udsnit, du vil overvåge via rss Ønsker vi at overvåge udviklingen

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte pårørende 25. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte pårørende og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 4 Kom godt i gang 26. maj 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

IT vejledning i MUS for medarbejdere

IT vejledning i MUS for medarbejdere IT vejledning i MUS for medarbejdere Indhold 1 Indledning... 2 2 MUS processen... 2 3 AUHRA pålogning og startside... 2 4 Medarbejder modtager invitation til MUS... 5 5 Medarbejderens forberedelse til

Læs mere

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login VEU admin login 4.0 VEU admin - ulæste ansøgninger

Læs mere

Vejledning til beboerlogin

Vejledning til beboerlogin Vejledning til beboerlogin Med denne vejledning får du overblik over, hvad du kan bruge dit beboerlogin til, hvilke funktioner der er i loginområdet og hvordan du bruger dem. Helt overordnet fungerer loginet

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Magnus WebGuide Kom godt igang med Magnus Søg!

Magnus WebGuide Kom godt igang med Magnus Søg! Magnus WebGuide Kom godt igang med Magnus Søg! Indholdsfortegnelse Log ind 4 Tre indgange til indholdet på Magnus Søg 5 Hvilken indgang skal jeg vælge? 6 1. Søg faglig information 8 1.1 Søgeresultat 10

Læs mere

Vejledning til Danske Museers E-ressourcer.

Vejledning til Danske Museers E-ressourcer. Vejledning til Danske Museers E-ressourcer. Velkommen til Danske Museers E-ressourcer. Denne vejledning vil guide dig igennem, hvilke aftaler der er blevet indgået, og hvordan du bliver registreret hos

Læs mere

Bilag C - Beskrivelse af nuværende funktionalitet

Bilag C - Beskrivelse af nuværende funktionalitet Bilag C - Beskrivelse af nuværende funktionalitet Dette dokument beskriver den funktionalitet i vores nuværende CMS, som vi synes fungerer godt, og som vi fortsat gerne vil kunne gøre brug af. Det betyder

Læs mere

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT ForældreIntra - Sådan kommer du som forælder godt i gang August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT Indhold Indledning... 3 Hvad er ForældreIntra?... 3 Hvad er forskellen på ForældreIntra og Skoleporten?...

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES STRANDGADE 56 1401 COPENHAGEN K DENMARK TEL +45 32 69 87 87 diis@diis.dk www.diis.

DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES STRANDGADE 56 1401 COPENHAGEN K DENMARK TEL +45 32 69 87 87 diis@diis.dk www.diis. DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES STRANDGADE 56 1401 COPENHAGEN K DENMARK TEL +45 32 69 87 87 diis@diis.dk www.diis.dk LÆG TEKST (OG EVENTS) PÅ DIIS.DK! August 2010, jfr Intern vejledning

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag Kære læser, Du sidder med en brochure, der beskriver et nyt websted,. Det er et websted med rigtig mange oplysninger om de miljøpåvirkninger, der

Læs mere

Lav en hjemme side der kan sælge fly billetter til en stor i Europa.

Lav en hjemme side der kan sælge fly billetter til en stor i Europa. EKSAMENS OPGAVE Lav en hjemme side der kan sælge fly billetter til en stor i Europa. Det første jeg startede ud med var at brainstorme hvad det var jeg skulle bruge i min side da jeg nu ved hvad den skal

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Introduktion til RSS nyhedsstrøm fra DFF-EDB Ledningsregistrering

Introduktion til RSS nyhedsstrøm fra DFF-EDB Ledningsregistrering Introduktion til Hvad er RSS? RSS er en simpel måde at udsende en nyhedsstrøm ud til mange nyhedsabonnenter på én gang. De aktuelle nyheder kan ses på nyhedsabonnenternes pc'er, tablet eller smartphone

Læs mere

Klub-cms brugermanual

Klub-cms brugermanual 2013 Klub-cms brugermanual Andreas Helmer Herstedøster Idræts Club Sidst opdateret d. 03-04-2013 Indhold VELKOMST... 3 ADMINISTRATION... 4 Hold... 5 Spillere... 6 Kampe... 7 SIDEOPBYGNING... 10 Tekstsider...

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol - 72 21 74 00 10. november 2017 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 NemID medarbejdersignatur... 1 NemID Nøglefilsprogram...

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol - 72 21 74 00 14. juni 2017 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 Nødvendig browser på PC... 1 NemID medarbejdersignatur...

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2017 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google Danhost Webshop Bliv fundet på Google SEO - Søgemaskineoptimering Når du arbejder med SEO, er det med henblik på, at din hjemmeside eller webshop skal dukke op i søgeresultaterne på f.eks. Google når en

Læs mere

1. Log ind Glemt adgangskode? Ændre sprog Dashboard = Forsiden... 7

1. Log ind Glemt adgangskode? Ændre sprog Dashboard = Forsiden... 7 Indholdsfortegnelse 1. Log ind... 2 2. Glemt adgangskode?... 3 3. Ændre sprog... 6 4. Dashboard = Forsiden... 7 Side 1 af 8 IndFak er opdateret så du igen kan anvende alle typer anbefalede browsere: Internet

Læs mere

ULRUS protokollen og ClinicCare

ULRUS protokollen og ClinicCare ULRUS protokollen og ClinicCare Version august 2013 For at anvende ULRUS skal man hente nyeste version af ClinicCare (klik på Hent ny version -knappen i Omkring -vinduet. ÆNDRING AUGUST 2013: Når man laver

Læs mere

Karens vejledning til WordPress, september 2014 1

Karens vejledning til WordPress, september 2014 1 Karens vejledning til WordPress, september 2014 1 Karens WordPress vejledning september 2014 INDHOLD Hvad er WordPress 1 Generelt om WordPress 2 Frontend og backend 2 Skrive en blog-tekst (indlæg/post)

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit-kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 Indholdsfortegnelse: Om Mit-Kvarter... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit-kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter...

Læs mere

AAU WEBDESIGN FORBEDRINGER TIL AAU WEBDESIGN PÅ BAGGRUND AF FEEDBACK FRA ORGANISATIONEN SEPTEMBER 2015

AAU WEBDESIGN FORBEDRINGER TIL AAU WEBDESIGN PÅ BAGGRUND AF FEEDBACK FRA ORGANISATIONEN SEPTEMBER 2015 AAU WEBDESIGN FORBEDRINGER TIL AAU WEBDESIGN PÅ BAGGRUND AF FEEDBACK FRA ORGANISATIONEN SEPTEMBER 2015 BAGGRUND FOR FORBEDRINGERNE FORLØB Feedback fra hele AAU indmeldt via fakulteter, institutter, skoler,

Læs mere

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE)

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: G-mail Side 1 G-mail E-mail: Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail betyder altså elektronisk post. Elektronisk post

Læs mere

Relevant skærmdump fra det evaluerede materiale indsættes her BRUGERTESTANALYSE M. 5 TESTBRUGERE

Relevant skærmdump fra det evaluerede materiale indsættes her BRUGERTESTANALYSE M. 5 TESTBRUGERE 1 Relevant skærmdump fra det evaluerede materiale indsættes her BRUGERTESTANALYSE M. 5 TESTBRUGERE 2 Alle testpersonerne giver udtryk for at sitet er forholdsvis nemt at anvende til at finde den information

Læs mere