Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Sundhed & Omsorgsudvalget den Ældrepuljen 2015 klippekort. Bilag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Sundhed & Omsorgsudvalget den Ældrepuljen 2015 klippekort. Bilag."

Transkript

1 , den Henning Ravn(V), Bente Bendix Jensen(I), Freddie H. Madsen(D), Connie Geissler(A), Mussa Utto (2. Viceborgmester)(A), Sagsoversigt 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt 2. Ældrepuljen 2015 klippekort Bilag Indsatsbeskrivelse Klippekort I Finansloven for 2015 er der afsat en pulje for at mindske ensomheden og øge livskvaliteten for de svageste hjemmehjælpsmodtagere. Modellen er inspireret af Københavns Kommunes udmøntning af ældremilliarden. Socialministeren udtaler at håbet med den nye ordning kan få mange svage ældre op af lænestolen og ud i foreningslivet, kortklubben eller andre klubber og give indhold i en tom kalender. Formålet med puljen er at de svageste ældre bliver tilbudt en halv times ekstra hjemmehjælp om ugen. Borgeren kan selv bestemme hvad den halve time skal bruges til f.eks. hjælp til madlavning, indkøb eller ledsagelse til f.eks. en gåtur, en tur til frisøren eller besøg hos en bekendt. Det er også muligt at spare tiden op. Hjælpen aftales mellem den enkelte borger og hjemmehjælpen. Målgruppen som er omfattet af klippekortet er borgere som modtager omfattende personlig pleje, samt borgere der får moderat personlig pleje og som er visiteret indkøb eller tøjvask. Borgere der bor i plejebolig og på friplejehjem er ikke målgruppen. For Esbjerg Kommune er puljen på kr. i 2015 og i Der skal på forhånd afsættes midler til administration af ordningen. Dette er beregnet i ansøgningen om puljemidlerne til ca kr. Afregningen pr. time følger betalingen for praktiske opgaver. Der er således et

2 råderum i ordningen på timer i alt pr år. Med ½ time pr. uge, dvs. 26 timer pr. borger pr. år betyder det at kommunen kan tilbyde indsatsen Klippekort til 300 borgere. Fra 2017 vil puljen indgå i kommunens bloktilskud. Det er den enkelte kommune der selv afgrænser målgruppen. Der er udarbejdet en indsatsbeskrivelse som er vedhæftet sagsfremstillingen som bilag 1. I indsatsen for klippekort er målgruppen beskrevet som alene boende borgere over 65 år, der modtager moderat til omfattende hjælp til personlige/ praktiske opgaver efter Servicelovens 83 og er omfattet af reglerne om Frit Valg. Ca. 300 borgere vil blive tilbudt et klippekort. Hvis det viser sig at borgerne ikke ønsker/kan anvende klippekortet vil det blive givet til en anden borger. Der er i indsatsen beskrevet eksempler på aktiviteter som: Ledsagelse og deltagelse sammen med borgeren til aktiviteter efter borgerens ønsker, der understøtter et aktivt ældreliv i kommunens frivillige foreninger og organisationer. Hjælp til lejlighedsvis aktiviteter, f.eks.: Håndvask af tøj/strygning Mindre reparationer af tøj Håroprulning/føn/make-up Pynte op til højtider Læse post/skrive breve Borgere kan ikke selv ansøge. Esbjerg Kommune kontakter de borgere der er omfattet af målgruppen for indsatsen. Hvis borgerne ikke anvender klippekortet i 12 på hinanden følgende uger, afsluttes tilbuddet og videregives til en anden borger. Klippekortet er på tiden der bruges. Klippekortet kan anvendes på hverdage mellem 10 og 17. Hvis borgeren ønsker at bruge tiden enten f.eks. på museum eller anden aktivitet som er forbundet med udgifter til indgangsbillet både for borger og hjælper, er det borgerens udgift. Det samme gælder hvis der er udgifter til transport til aktiviteten. Administrationen af klippekortet varetages af borgeren i samarbejde med den enkelte hjælper der leverer indsatsen. Der følges op hver uge på opsparing, og når tiden anvendes til aktivitet dokumenteres det på kortet. Det er vigtigt at borgeren har kortet så de kan se hvor meget og hvad de har anvendt klippene til. Finansloven 2015 samt Servicelovens 83 Økonomi Forbruget finansieres af puljen til midler til klippekort Høring Indsatsbeskrivelsen sendes til høring i Ældrerådet Indsatsbeskrivelsen sendes til høring i Ældrerådet.

3 en godkendt, ordningen evalueres ved årets udgang 3. Henvendelser fra Ældrerådet Bilag Brev Fra Ældrerådet Vedr. Røg- Og Brandalarmer Brev Fra Ældrerådet Vedr. Utilsigtede Hændelser (Medicinhåndtering) Ældrerådet har rettet henvendelse til. Ældrerådet har rettet henvendelse til vedrørende Utilsigtede hændelser (herunder navnlig medicinhåndtering) Brand- og røgalarmer i kommunens ældre- og plejeboliger Henvendelserne drøftes Svar sendes til Ældrerådet 4. Kriterier for tilskud til ældre- og pensionistforeninger i 2016 Jf. 79 i Lov om Social Service kan kommunalbestyrelsen iværksætte eller give tilskud til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte. I ansøgningsrunden for 2015 var der kr. til rådighed. Ved anvendelse af de godkendte kriterier blev bevillingerne opgjort til samlet set kr. Der var således midler i overskud. Udvalget skal derfor drøfte om der skal ske ændring i de godkendte udvælgelses- og tildelingskriterier. Esbjerg Kommune afsætter årligt midler til støtte af frivilligt socialt arbejde i ældre- og pensionistforeninger.

4 Jf. Socialministeriets vejledning om tilskud til frivillige organisationer m.v. skal tilbud i h.t. 79 have et aktiverende og forebyggende sigte. Vejledningen nævner eksempler på aktiviteter der kan støttes som klubarbejde, undervisning, foredrag, studiekredsarbejde, gymnastik og anden form for motion. Kommunen kan vælge at stille et beløb til rådighed, som brugerne selv forvalter, eller stille lokaler til rådighed. Proceduren er, at der indrykkes annonce i lokale medier primo september, og der er ansøgningsfrist medio oktober. Herefter godkender Udvalget prioriteringerne, og foreningerne får besked om tilskud. Der er kr. til rådighed til fordeling til aktiviteter i 2016 til ældre- og pensionistforeninger. Udvalgets godkendte udvælgelseskriterier er: Der må ikke være tale om en landsdækkende organisation. Foreningens medlemmer skal jf. vedtægterne aldersmæssigt være afgrænset til + 60-årige. Der må ikke være tale om en støtteforening / vennekreds i tilknytning til et ældrecenter. Hertil bemærkes, at aktiviteter for beboere herfra betragtes som en opgave, der hører under det pågældende center. Og efterfølgende bliver midlerne fordelt efter følgende godkendte tildelingskriterier: Prioritet: Lokaleleje Aktivitetsbestemt transport. Prioritet: Formue mindre end kr. Udover ovennævnte udvælgelses- og tildelingskriterier indgår det i sagen, at der lægges op til, at der i lighed med tidligere tildeles midler til telefonstjerne, besøgstjeneste og tryghedsopkald. Ved besøg eller telefonopkald medvirker dette til stor tryghed for de ældre og udgør som sådan et stort aktiv for Omsorg. I ansøgningsrunden for 2015 var der kr. til rådighed. Ved anvendelse af de ovenstående og tidligere godkendte kriterier blev bevillingerne opgjort til samlet set kr. Der var således midler i overskud. Udvalget skal derfor drøfte, om der skal ske ændring i de godkendte udvælgelses- og tildelingskriterier. I ansøgningsrunden for 2015 var der 4 ansøgninger, som lå inden for udvælgelseskriterierne, men som har en formue som er større end kr. og som dermed ikke opfyldte tildelingskriterierne. Ansøgningernes samlede beløb udgjorde kr., og beløbet kunne derfor være afholdt inden for bevillingen. For at tilgodese flere foreninger og for at få brugt en større del af puljen er en mulighed at fordele tilskud til alle foreninger som ligger inden for målgruppen og udvælgelseskriterierne, og så se bort fra tildelingskriterierne når der er midler nok. Lov om Social Service 79.

5 Direktionen indstiller til, at Sagen drøftes. - Ny udbudsrunde, hvor der ses bort fra formuegrænsen i Ansøgningerne bliver efterfølgende lagt op til politisk prioritering - Kriterier for næste års pulje fastlægges når budgettet er vedtaget. 5. Projekt " Åben Hjælpemiddelservice" Sundhed & Omsorg har besluttet at iværksætte et projekt Åben Hjælpemiddelservice. Der er flere kommuner, der har etableret et åbent hjælpemiddelservice, hvor borgere kan møde op på kommunens hjælpemiddeldepot og få behandlet deres hjælpemiddelansøgning, og hvis de er berettiget, kan de få hjælpemidlet med hjem. Der er samtidigt tilbud om reparation af hjælpemidler. Målgruppen er borgere med varig funktionsevne nedsættelse. De typiske hjælpemiddelansøgninger, der kan behandles, drejer sig om mindre hjælpemidler som f.eks. gribetang, strømpepåtager, småhjælpemidler, badebænk, transportkørestol. Borgere med midlertidig funktionsevnenedsættelse skal fortsat have deres hjælpemiddelbehov dækket af sygehuset. Der er lavet research i Sønderborg, Åbenrå og Kolding kommuner, hvor tilbagemeldingen af effekten på tilbuddet er, at det er en god borgerservice og hurtigere sagsbehandling. Projektets indhold er at afprøve Åben Hjælpemiddelservice på Hjælpemiddeldepotet i Esbjerg. Begrundelsen for valg af Hjælpemiddeldepotet som sagsbehandlingssted er, at her er alle hjælpemidler til rådighed, og de fysiske rammer gør, at der kan ske den nødvendige afprøvning, indstillinger, reparationer m.m. Åbningstiden vil i opstarten være 2½ time en eftermiddag om ugen. Tilbuddet vil være bemandet af visitatorer med terapeutfaglig baggrund samt tekniker fra Hjælpemiddeldepotet. Arbejdsgangene vil være følgende: Borgere kan komme ind fra gaden, og der sagsbehandles ved visitator. Visitator er helhedsorienteret og kan også træffe beslutning om trænings- og rehabiliteringstilbud. Der kan gives afslag. Ved ansøgninger, som indeholder andre komplekse problemstillinger, tilbydes den sædvanlige sagsbehandlingspraksis med evt. hjemmebesøg. Hvis borger er berettiget, udfører visitator / tekniker den nødvendige afprøvning og indstilling af hjælpemidlet, og borgeren får hjælpemidlet med hjem. Hvis borgeren ikke kan transportere hjælpemidlet, tilbydes udkørsel efter sædvanlig praksis. Der er i tidsrummet samtidigt tilbud om reparation af medbragt hjælpemiddel, hvor tekniker fra Hjælpemiddeldepotet står strandby. Der annonceres i Esbjerg Ugeavis om Åben Hjælpemiddelservice, sociale medier samt Esbjerg Kommunes hjemmeside. Transportkørestole til lejlighedsvis brug: Som en ny service til borgerne, kan de låne en transportkørestol til lejlighedsvis brug f.eks. hvis borgeren skal ud til familiefester. Tilbuddet er en ekstra service, der ikke er omfattet af Serviceloven. Transportkørestole udlånes kun fra Åben Hjælpemiddelservice i åbningstiden og kan ikke bestilles eller leveres. Der udlånes transportkørestole efter først til mølle princippet og

6 Ved ansøgninger, som indeholder andre komplekse problemstillinger, tilbydes den sædvanlige så længe lager haves. Det er en forudsætning, at pårørende selv afhenter og afleverer transportkørestolen i rengjort stand efter brug til Hjælpemiddeldepotet. Til borgere, der bor i plejebolig, er der et tilsvarende tilbud på plejehjemmet. Der annonceres ikke med dette tilbud. Borgerne orienteres, når de henvender sig til Sundhed & Omsorg. Projektet evalueres februar Sagen sendes til orientering i Ældrerådet og Handicaprådet. Serviceloven 112 og 113 Sagen tages til efterretning Sagen taget til efterretning 6. Projekt "Afprøvning af ny arbejdsgang ved ansøgning om elkøretøj" Sundhed & Omsorg har besluttet at iværksætte et projekt for at forsøge at nedsætte sagsbehandlingstiden på ansøgninger om el-køretøjer. Den var der 16 på venteliste. Sagsbehandlingstiden i dag er 3-4 måneder fra ansøgning til udlevering. Målgruppen for dette projekt er borgere med lettere ikke komplekse problemstillinger, der er i stand til at møde op på Hjælpemiddeldepotet, hvor de kan få sagsbehandlet deres ansøgning om elkøretøj. Tidspunkt for sagsbehandling aftales med borgeren ved henvendelsen. Projektets indhold er at prøve, om det kunne give en hurtigere sagsbehandling, hvis visitator og udførerterapeut udfører den samlede sagsbehandling i fællesskab samme dag. Baggrunden for at der er behov for både en visitator samt en udførerterapeut er, at opgaven er forbundet med både administrative samt faglige praktiske opgaver. Visitator vurderer og afgør, om borgeren er berettiget eller skal have andre tilbud. Udførerterapeuten vurderer trafiksikkerhed, træner kørsel og afprøver særlige tilpasninger på køretøjet. De vejleder desuden i indkøb, da bevillingerne oftest er et forbrugsgode, hvor borgeren får 50 % tilskud efter gældende regler til køb af et el-køretøj hos forhandlere efter eget valg. Borgeren går således hjem med en afgørelse på deres ansøgning. Der er mulighed for befordring i forbindelse med afprøvning af hjælpemidler efter Servicelovens 112. Borgere, der ikke har mulighed for at transportere sig selv til afprøvningsstedet f.eks. med ægtefælle, andre pårørende eller offentlige transportmidler, er berettiget til befordringsgodtgørelse efter gældende regler.

7 sagsbehandlingspraksis med hjemmebesøg. Projektet igangsættes ultimo august 2015 og varer resten af året, og herefter evalueres projektet. Sagen sendes til orientering i Ældrerådet og Handicaprådet. Serviceloven 112 og 113. Sagen tages til efterretning. Sagen taget til efterretning 7. Information, forespørgsler og orientering Bilag Boligventeliste 2. Kvt Oversigt Ledige Boliger Uden Ansøgere Pr Venteliste opgørelse varige boliger pr til orientering. Se bilag. Orienteret om hjertestartere Forvaltningen er i gang med en analyse af udlejningsmuligheder for ledige ældreboliger 8. Overdragelse af sygeplejen Friplejehjemmet Karstensminde (Lukket) Sidst redigeret august 2015 kl. 18:00

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 5. december 2016 Mødetidspunkt: 12:30-14:30 Mødested: Hedelund, Fødselsdagslokalet ved cafeen Deltagere: Henning Ravn (V), Bente Bendix Jensen

Læs mere

Åben Hjælpemiddelservice

Åben Hjælpemiddelservice Åben Hjælpemiddelservice Evaluering Projektgruppe Krista Thøgersen, visitator Myndighed & Faglig Udvikling Bettina Møller Kristensen, visitator Myndighed & Faglig Udvikling Camilla Grejsen, administrativ

Læs mere

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 21. november 2016 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Henning Ravn (V), Bente Bendix Jensen (I), Connie

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til øget livskvalitet for de svageste hjemmehjælpsmodtagere Klippekortmodellen 15.75.01.10

Læs mere

Klippekort. Kvalitetsstandard 2017

Klippekort. Kvalitetsstandard 2017 Klippekort Kvalitetsstandard 2017 Kvalitetsstandard klippekort Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for klippekortordningen i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2017. Lovgrundlag 3 Visitation

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud efter servicelovens 79 i 2020

Vejledning til ansøgning om tilskud efter servicelovens 79 i 2020 Vejledning til ansøgning om tilskud efter servicelovens 79 i 2020 Indhold Baggrund for tilskud efter servicelovens 79... 2 Krav til ansøgerne... 2 Principper for tildeling... 3 Uddrag fra servicelovens

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et- eller flerårige tilskud efter servicelovens 79

Vejledning til ansøgning om et- eller flerårige tilskud efter servicelovens 79 Vejledning til ansøgning om et- eller flerårige tilskud efter servicelovens 79 Indhold Baggrund for tilskud efter servicelovens 79... 2 Ansøgningsperiode... 2 Krav til ansøgerne... 2 Principper for tildeling...

Læs mere

Afprøvning af ny arbejdsgang ved ansøgning om el-køretøj Evaluering

Afprøvning af ny arbejdsgang ved ansøgning om el-køretøj Evaluering Afprøvning af ny arbejdsgang ved ansøgning om el-køretøj Evaluering Projekt 2015 1 Indhold Indledning... 2 Resultater... 3 Kvantitativ evaluering... 3 Kvalitativ evaluering... 4 Økonomi... 4 Konklusion...

Læs mere

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her.

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her. Det er målsætningen for Sundhed & Omsorg at varetage omsorgen for syge, ældre og handicappede. Sundhed & Omsorgsudvalget, den 01-06-2015 Henning Ravn(V), Bente Bendix Jensen(V), Freddie H. Madsen(D), Connie

Læs mere

Klippekort. Kvalitetsstandard 2016

Klippekort. Kvalitetsstandard 2016 Klippekort Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard klippekort Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for klippekortordningen i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016. Lovgrundlag 3 Visitation

Læs mere

Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven

Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven Ansøgning om tilskud til tilbud med aktiverende og forebyggende sigte efter 79 i serviceloven Læs de nye retningslinjer for tilskud her inden du søger. Hvis du vil sende skemaet pr. e-mail, skal du først

Læs mere

Mødedato: 17. februar 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 17. februar 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 17. februar 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Godkendelse/Underskrift af referat 3 3 Orientering vedr. Røg- og brandsikkerhedsforholdende

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Sundhed & Omsorgsudvalget den KORA - indledende budgetdrøftelser.

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Sundhed & Omsorgsudvalget den KORA - indledende budgetdrøftelser. Sundhed & Omsorgsudvalget 02-03-2015 Henning Ravn(V), Bente Bendix Jensen(V), Freddie H. Madsen(D), Connie Geissler(A), Mussa Utto (2. Viceborgmester)(A), Sagsoversigt 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 Punkt 9. Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 2016-017582 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at at at foreninger

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Protokol 06-02-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Curt Købsted Dorthe la Cour Henrik Brade Johansen

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

Serviceloven - sagsbehandlingstider

Serviceloven - sagsbehandlingstider Serviceloven - sagsbehandlingstider Område/paragraf Beskrivelse af lovkrav Sagsbehandlingstid (tidsfrist for afgørelse) Udrednings- og rehabiliteringsforløb 83 a Personlig pleje og praktisk bistand 83,

Læs mere

Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem. Kvalitetsstandard

Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem Lovgrundlag Lov om Social Service 83, 83a, 84 og 163 Sundhedsloven

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere

Evaluering af klippekortordningen Kolding Kommune. Evaluering Klippekortordning K O L D I N G K O M M U N E. November 2016

Evaluering af klippekortordningen Kolding Kommune. Evaluering Klippekortordning K O L D I N G K O M M U N E. November 2016 inter Evaluering af klippekortordningen Kolding Kommune Evaluering Klippekortordning K O L D I N G K O M M U N E November 2016 0 Indhold 1. Baggrund... 1 2. Opstart... 2 3. Forbrug... 3 4. Tilfredshed...

Læs mere

En anstændig hjemmepleje

En anstændig hjemmepleje Enhedslistens folketingsgruppe Tel. +45 33 37 50 50 Pressetjeneste: +45 33 37 50 80 En anstændig hjemmepleje Enhedslistens forslag om hjemmehjælp til Finansloven for 2015 På trods af at kommunerne i finansloven

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed 06. Ældre og 07. Sundhed Rammen 3.370.000 Tiltag Beløb Alternativt Beløb 01 Klippekort Frit Valg 1.080.000 Konsekvensskema anvender allerede udarbejdet fra runde 1 02 Klippekort Frit valg 500.000 Nyt Konsekvensskema

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 025. Nybyggeri ved Plejecenter Højgården - status 61 026. Meddelelser fra Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. september 2018 Mødested: Støttecenter Solglimt, Lumbyesvej 28 B, Fredericia Mødetidspunkt: Kl.

Læs mere

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Sundhed & Omsorg Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandard Lovgrundlag Visitation Målgruppe Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Alle kan henvende sig direkte til Sundhed & Omsorgs

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:00 Caroline Amalielund, Caroline Amalie Vej 13

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:00 Caroline Amalielund, Caroline Amalie Vej 13 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 18-02-2015 Kl. 15:00 Caroline Amalielund, Caroline Amalie Vej 13 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose,

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET. den på Ribelund, Kastanie Alle 7, 6760 Ribe

REFERAT SOCIALUDVALGET. den på Ribelund, Kastanie Alle 7, 6760 Ribe REFERAT SOCIALUDVALGET den 04.05.2010 på Ribelund, Kastanie Alle 7, 6760 Ribe SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Besøg på Ribelund... 4 3 Arken. Genbehandling af ansøgning om 18 midler til

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om implementering af klippekort - Kl. 13:15-13:30 2 2 Orientering om plejehjemslæger

Læs mere

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde)

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Godkendt af: Økonomiudvalget den 1. december 2008 Byrådet den 15. december 2008 Borger- & Sundhedsudvalget den. 17. november

Læs mere

Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged. Sagsnr P Dato:

Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged. Sagsnr P Dato: Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 27.36.00-P20-2-15 Dato: 4.3.2015 Klippekort - Vejledende kvalitetsstandard 1 Klippekort Vejledende kvalitetsstandard

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Rehabiliteringsforløb Servicelovens 83a

KVALITETSSTANDARD Rehabiliteringsforløb Servicelovens 83a KVALITETSSTANDARD Rehabiliteringsforløb Servicelovens 83a LOVGRUNDLAG FORMÅL 83 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde et korterevarende og tidsafgrænset rehabiliteringsforløb til personer med nedsat funktionsevne,

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning

Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning Gældende fra maj 2017 Kvalitetsstandard for Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning 1 2 Politiske målsætninger Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune lægger vægt på, at du bevarer dine

Læs mere

Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm Social- og Sundhedsudvalget, november 2017

Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm Social- og Sundhedsudvalget, november 2017 Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm 2018 2020 Social- og Sundhedsudvalget, november 2017 Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm 2018 2020 Den Nationale Demenshandlingsplan

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde 18-puljen I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning 2016 Skanderborg Kommune Indhold Kvalitetsstandard - Vedligeholdelsestræning... 4 Kvalitetsstandard - Aktiverende og forebyggende aktiviteter... 6 Kvalitetsstandard

Læs mere

Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Visiteret dagcentertilbud Serviceloven 79

Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Visiteret dagcentertilbud Serviceloven 79 Sorø Kommune Kvalitetsstandard Visiteret dagcentertilbud Serviceloven 79 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Generel information om kvalitetsstandarder...3 Hvad er en kvalitetsstandard?...3 Sorø

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalg

Social- og Sundhedsudvalg Social- og Sundhedsudvalg åben Torsdag den 9. februar 2006 Kl. 16.00 i mødelokalet 6 & 7 Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Lisbet Ploug (C) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Hansen (O) Side

Læs mere

Slagelse kommunes Frivilligpolitik

Slagelse kommunes Frivilligpolitik April 2011 Slagelse kommunes Frivilligpolitik Frivilligt Socialt Arbejde 1 1 Indholdsfortegnelse Frivilligpolitik for Slagelse kommune 2 Formål med Frivilligpolitikken 2 Mål for tildeling af midler til

Læs mere

Ældre- og værdighedspolitik i kommunalvalg Distrikt 4 D. 19. april 2017 Brørup

Ældre- og værdighedspolitik i kommunalvalg Distrikt 4 D. 19. april 2017 Brørup Ældre- og værdighedspolitik i kommunalvalg 2017 Distrikt 4 D. 19. april 2017 Brørup Indhold Fra folketing til frontmedarbejder Kvalitetsstandarder Værdighedspolitik Værdighedsmillionerne Lokal KV17-indsats

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard Psykisk pleje og omsorg Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandarden

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Bornholms Regionskommune

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Bornholms Regionskommune RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Bornholms Regionskommune Indholdsfortegnelse 1. LOVGRUNDLAGET... 2 2. PULJENS FORMÅL... 2 3. HVEM KAN SØGE... 2 4. HVILKE MÅLGRUPPER RETTER STØTTEN SIG TIL...

Læs mere

Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning

Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning Kvalitetsstandard for Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning Ishøj Kommune 1 Vi er glade for, at kunne præsentere Ishøj og Vallensbæk kommuners kvalitetsstandard på området for genanvendelige

Læs mere

Oversigt over ændringer i kvalitetsstandarderne:

Oversigt over ændringer i kvalitetsstandarderne: Oversigt over ændringer i kvalitetsstandarderne: Kvalitetsstandarderne for klippekort, træning og nødkald fremgår i deres helhed. I kvalitetsstandarderne for træning og for nødkald er de indholdsmæssige

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet 8.198.000 kr. Indsatser Ansøgt 2014 Forventet forbrug 2014 Ressourcebehov

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ældreboliger i Aabenraa Kommune 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ældreboliger i Aabenraa Kommune 2018/19 Vejledende serviceniveau for ældreboliger i Aabenraa Kommune 2018/19 Administrativ godkendt den 05.11.2018 1 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for ældreboliger... 3 Hvad er en ældrebolig?...

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016 SIDE Forside 4 + 5 + 7 + 19 Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016 Ændringsoversigt vedrørende kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal

Læs mere

Lov om social service (Serviceloven)

Lov om social service (Serviceloven) Relevante web-adresser Lov om social service: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?i d=158071 Socialstyrelsen: http://www.socialstyrelsen.dk/ Embedslægerne: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/uddannelseautorisation/autorisation/autorisation-ogpligter/journalfoering-ogopbevaring/journalopbevaring/rekvirering-afjournaler/embedslaegerne-nordjylland

Læs mere

Kvalitetsstandard 2019 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a

Kvalitetsstandard 2019 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a Kvalitetsstandard 2019 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a 1 Indhold Forord... 3 Formålet... 3 Generelt om forebyggende hjemmebesøg... 3 Hvem kommer på forebyggende hjemmebesøg?... 3 Bevillinger:...

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 Punkt 3. Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 2014-34040 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at foreninger m.v. der har ansøgt om økonomisk

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Social- og Seniorudvalget Referat fra ekstraordinært møde Lokale D238 Tirsdag 03.02.2015 kl. 16:30 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Budget 2016-2019: Bestillinger af baggrundsnotater

Læs mere

Evaluering af klippekortordningen

Evaluering af klippekortordningen Evaluering af klippekortordningen Klippekortordningen i Horsens Kommune Vedtaget som en del af Finansloven 2015 Formål: At styrke livskvaliteten for de svageste hjemmehjælpsmodtagere Horsens Kommune igangsatte

Læs mere

Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre

Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre Ansøgningsfrist den 3. marts 2017 kl. 12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens formål... 2 3. Puljens anvendelsesområde... 3 4. Ansøgerkreds... 3 5. Projektperiode...

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2013 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Forebyggende hjemmebesøg i Ærø Kommune

KVALITETSSTANDARD Forebyggende hjemmebesøg i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Forebyggende hjemmebesøg i Ærø Kommune Indhold 1.0 Hvad er formålet med indsatsen?... 2 2.0 Hvad er indsatsens lovgrundlag?... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvilket behov dækker

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Frivilligt socialt arbejde

Frivilligt socialt arbejde Frivilligt socialt arbejde Esbjerg Kommune 2010 [VEJLEDNING TIL ANSØGNING AF 18 MIDLER] Vejledningen beskriver ansøgningsprocedure og kriterier for tildeling af støtte til frivilligt socialt arbejde i

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. GRUNDLAG...

Læs mere

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard Betalt vareudbringning Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for betalt vareudbringning Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om betalt vareudbringning. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget

Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens

Læs mere

ØVRIGE SPØRGSMÅL OG SVAR

ØVRIGE SPØRGSMÅL OG SVAR ØVRIGE SPØRGSMÅL OG SVAR Vedr. retningslinjer for administration af plejeboliggarantien juli 2008 Svar fra DANSKE ÆLDRERÅD I almenboliglovens 54 a stk. 3 står: Socialministeren fastsætter regler om optagelse

Læs mere

KVALITETS-STANDARD PÅ FORBRUGSGODER EFTER 113 I SERVICELOVEN

KVALITETS-STANDARD PÅ FORBRUGSGODER EFTER 113 I SERVICELOVEN LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN 23. februar 2018 KVALITETS-STANDARD PÅ FORBRUGSGODER EFTER 113 I SERVICELOVEN Arbejdsmiljøhjælpemidler efter arbejdsmiljøloven 1 Institutions- og områdeledere Basisinventar

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Guide. Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er)

Guide. Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er) Guide Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er) Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kriterier for tildeling... 3 Hvem kan søge?... 3 Målgruppe... 3 Hvad kan du søge tilskud til?...

Læs mere

Indsatskatalog, Personlig og praktisk hjælp

Indsatskatalog, Personlig og praktisk hjælp Klippekort Målgruppe Målgruppen er de svageste ældre, der i forvejen modtager daglig hjælp til personlig pleje. Følgende kriterier skal være opfyldt: Borgeren kan ikke selv dække behovet for aktivitet/samvær

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Foreløbig redegørelse tilpasses til ansøgningsskema for 2018, når dette foreligger. Kommune: Frederikssund Kommune

Læs mere

Notat Vedrørende Status og disponering af ældrepuljen 2015

Notat Vedrørende Status og disponering af ældrepuljen 2015 Vedrørende Status og disponering af ældrepuljen 2015 Status og disponering af ældrepuljen 2015 Baggrund Der er i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til et varigt

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

KVALITETS-STANDARD PÅ FORBRUGSGODER EFTER 113 I SERVICELOVEN

KVALITETS-STANDARD PÅ FORBRUGSGODER EFTER 113 I SERVICELOVEN LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN 26. april 2012 KVALITETS-STANDARD PÅ FORBRUGSGODER EFTER 113 I SERVICELOVEN Arbejdsmiljøhjælpemidler efter arbejdsmiljøloven 1 Institutions- og Basisinventar efter hjælpemiddelbekendtgørelsens

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 juli 2019 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...3 Værdier

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

1 Udmøntning af Ældrepuljen Brugertilfredshedsundersøgelse på ældreområdet 4 3 Orientering om forventet lovænding vedr. hjemmepleje ( 83a) 5

1 Udmøntning af Ældrepuljen Brugertilfredshedsundersøgelse på ældreområdet 4 3 Orientering om forventet lovænding vedr. hjemmepleje ( 83a) 5 Referat Ældrerådet Mødedato: 16. september 2014 Mødetid: 13:00 Mødested: Ikke angivet Indholdsfortegnelse: 1 Udmøntning af Ældrepuljen 2015 2 2 Brugertilfredshedsundersøgelse på ældreområdet 4 3 Orientering

Læs mere

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00 syddjurs.dk Livet som ældre i Syddjurs Kommune Ældrepolitik Velkommen Visionen Ældrepolitikken har det mål at skabe de bedste betingelser for et godt og

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Godkendelse af status på støtte til frivilligt socialt arbejde i 2016

Godkendelse af status på støtte til frivilligt socialt arbejde i 2016 Punkt 12. Godkendelse af status på støtte til frivilligt socialt arbejde i 2016 2016-021340 Sundheds- Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- Kulturudvalget godkender status på støtte til frivilligt

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2019 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Revideret og vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges om midler

Læs mere

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde.

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Retningslinjer for tildeling af 18 midler i Struer Kommune Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85)

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Plejeboliger og plejehjemspladser Servicelovens 192 samt Lov om almene boliger 5, stk. 2

KVALITETSSTANDARD Plejeboliger og plejehjemspladser Servicelovens 192 samt Lov om almene boliger 5, stk. 2 KVALITETSSTANDARD Plejeboliger og plejehjemspladser Servicelovens 192 samt Lov om almene boliger 5, stk. 2 LOVGRUNDLAG Serviceloven: 192. Regionsrådet og kommunalbestyrelsen driver de bestående plejehjem

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp og socialpædagogisk støtte

Kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp og socialpædagogisk støtte Kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp og socialpædagogisk støtte Målgruppe Kriterier og omfang Formål Afgørelse Borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale

Læs mere

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Pkt. Tekst Side 49 Budget/regnskab 1 50 Fastsættelse af møder i 2016. 1 51 Lukket punkt: Cafe Kilen 1 52 Lukket punkt:

Læs mere