Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 12. juli /12 SVØMMEPOSTEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 12. juli 2004 1/12 SVØMMEPOSTEN"

Transkript

1 Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 12. juli /12 Nummer 5, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 8. september 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: Fax: Hjemmeside: Generelt Generalforsamling og områdemøder 2005 Generalforsamlingen med efterfølgende workshops samt områdemøder 2005 kommer til at ligge henholdsvis den 16. og den 17. april på Vejle Idrætshøjskole, Ørnebjergvej 28, 7100 Vejle. Generalforsamlingen, den 16. april, begynder klokken og områdemøderne, den 17. april, begynder klokken Sæt kryds i kalenderen allerede nu, så også du og din klub er repræsenteret. Morten Kjær, klubchef Telefon: På sigt er det Elisabeths ønske at få glæde af sin uddannelse som sygeplejerske, hvilket dog kræver, at dansk-kundskaberne styrkes. Elisabeth forstår og taler dansk, men færdighederne skal udvikles, hvilket vi vil hjælpe hende med i Dansk Svømmeunion. Således er det eksempelvis strengt forbudt at tale engelsk på kontoret. Julies opgaver overgår nu i store træk til Elisabeth. Således vil Elisabeth beskæftige sig med opgaver såsom klargøring af kursusmaterialer, forsendelse af bøger samt indtastning af erhvervslivredderprøver. Du kan kontakte Elisabeth Regan dagligt mellem på telefon: Ny kollega i Dansk Svømmeunion Julie Klug Sørensen, vores glade alt-muligmedhjælper, har valgt at stoppe i Dansk Svømmeunion, da hun efter sommerferien påbegynder en længerevarende uddannelse. Dansk Svømmeunion har nu fundet Julies afløser. Det er således en stor glæde at kunne byde Elisabeth Regan velkommen i teamet på kontoret i Farum. 46-årige Elisabeth er gift med Dansk Svømmeunions landstræner Mark Regan og kom til Danmark, da Mark påbegyndte sit job i Dansk Svømmeunion i foråret Sammen har de tre børn. Elisabeth stortrives i Danmark, hvor der, udover familien, også bruges tid på den lille kolonihave og på det netværk af venner, som Elisabeth på kort tid har formået at opbygge. Elisabeth Regan - ny medarbejder i Dansk Svømmeunion Elisabeth er frisk på opgaven, men det vil være en stor hjælp, om du vil huske at tale langsomt, klart og tydeligt her i den svære begyndelse, hvor alle udfordringer er nye. Vi ønsker Elisabeth velkommen og glæder os til samarbejdet. Dansk Svømmeunion

2 12. juli /12 Aqua Camp for friske sild og barske vandhunde I de første uger af skolernes sommerferie har der været premiere på Dansk Svømmeunions nye ferielejrkoncept Aqua Camp. Rigtig mange børn i alderen 7 12 år er i de forgangne uger blevet præsenteret for en masse lærerige og sjove aktiviteter i vand og på land. Se nedenfor et udsnit af de forskellige aktiviteter, som Dansk Svømmeunions Aqua Camps har budt på i forbindelse med de første lejre: - Vandaerobic til tonerne af B-Boys, Razz og Creamy - Bjærgning af dukker og dykning efter ringe - Gæt et baderåd - fjollespring, blyantspring, dråbespring og spring fra vipper - Mini-Ol med gummistøvlekast, mini-bowling og mikadospil - Stafetter, limbodans og Beachflag - Skattejagt med den vandvittige sørøverkonge Helge Hesteknuser - Boldspil på land og i vand - Svømmesangen - Årets tema - samarbejde - Hvordan udfører man en Rose, Torpedo og en Harmonika i vandet? - Mærkesvømning fra 25 m til 10 km! Goodie-bags fyldt med overraskelser Alle børn har modtaget en såkaldt goddiebag fyldt med herlige overraskelser. I år indeholder tasken flotte farvestrålende svømmebriller, seje nøglebånd, kasketter, shampoo og shower gel samt en flot Aqua Camp T-shirt. Endvidere er der saft og rosiner til børnene, så der er energi til hver dags mange aktiviteter. Aqua Camp konceptet er sat i værk takket være et samarbejde med Bikubenfonden, som støtter projektet økonomisk. De enkelte camps afholdes af de enkelte medlemsklubber i tæt sparring og dialog med Dansk Svømmeunion. Aqua Camp både sommer, vinter og efterår Aqua Camp konceptet er sammensat med henblik på at kunne afholdes i alle af skolernes ferier således både i sommer-, vinter- og efterårsferier. En flok friske sild og barske vandhunde i Haderslev (fortsætter næste side)

3 12. juli /12 (fortsat fra forrige side) Tak til klubber og sponsorer Dansk Svømmeunion vil gerne her benytte lejligheden til at takke de medlemsklubber, som har haft lyst til at være med her fra konceptets start. Tak til de dygtige og friske instruktører og hjælpetrænere. Endelig skal også lyde en stor tak til sponsorerne/samarbejdspartnerne Bikubenfonden, Sanex (shampoo og showergel), Arena (briller og taske), Jydsk Emblem Fabrik (nøglebånd), Hammel Serigrafi (t-shirts) og Kavli (FUN-læskedrik og SunMaid Rosiner). Aqua Campen byder eksempelvis på ballonleg i bassinet En vaskeægte sørøver er med i campens sørøverjagt Stjerneformationer og andre figurer øves i hold Hvis din klub er interesseret i at vide mere om konceptet, kan der rettes henvendelse til nedenstående. Sanne Høck, konsulent (ferie i uge 29, 30) Telefon:

4 12. juli /12 Trygge strande - også på regnvåde dage Trods silende regn er sommeren faktisk over os nu. Det betyder, at de danske strande nu og i de kommende uger besøges af rigtig mange badegæster. Og når solen ind imellem viser sit ansigt, så er intet sted skønnere at tilbringe de lune feriestunder end ved stranden og havet. Imidlertid er havet et stærkt element, som også rummer nogle farefulde og lumske ansigter. Det betyder, at havet skal nydes med omtanke. Dansk Svømmeunion samarbejder med TrygFonden og Rover Danmark om at gøre et besøg på stranden til en tryg oplevelse. Dansk Svømmeunions dygtige kystlivreddere er på plads ved en række strande, hvor de i perioden fra den 21. juni til den 15. august holder udsyn i tidsrummet Kystlivredderne har gennemgået alle fornødne kurser og er således rustet til den vigtige opgave, det er, at passe på os, når vi vælger at dase på stranden. TrygFonden står bag de karakteristiske rød-hvide livreddertårne, som der nu findes 12 eksemplarer af langs den danske kyst. Med til inventaret ved disse tårne hører defibrillatorer, speedbåde og andet vigtigt førstehjælps- og livrednings-udstyr. Til at transportere speedbåde til og fra stranden benyttes ved livreddertårnene de solide Land Rovere, som er stærke køretøjer i det drilske sand. Land Roverne sikrer ydermere kystlivreddernes mobilitet på strandene, således de hurtigt kan komme rundt over større strækninger. Dansk Svømmeunions kystlivreddere opholder sig ved TrygFondens rød-hvide livreddertårne, hvor du også altid finder en af de solide Land Rovere klar til kørsel. I år kan du møde os på strandene ved følgende byer: Antoinette Strand (Bornholm - ny i 2004), Gudmindrup Strand (ny i 2004), Enø Strand (ny i 2004), Blokhus Strand, Løkken Strand, Tornby Strand, Moesgaard Strand, Fyns Badestrand (Nyborg), Høve Strand, ved Kabelhuset i Rørvig, Marielyst Strand og Balka Strand. For yderligere information kan nedenstående kontaktes: Erik Bech, kystlivredningschef Mobil:

5 12. juli /12 Eliteafdelingen Kvindernes 4 x 100 m holdkap med til OL Mandag, den 5. juli modtog Dansk Svømmeunion den glædelige besked fra FINA, at holdkappen i 4 x 100 m medley for kvinder kommer med til OL. Det betyder, at Louise Jansen (Allerød/SIGMA) og Jeanette Ottesen (Lyngby), som ikke har kvalificeret sig individuelt til OL, er med, når truppen drager mod Athen til august. En dejlig, længeventet besked fra FINA. Dansk Svømmeunions seks OL-deltagere 2004 er fra venstre: Jacob Carstensen (West Swim Esbjerg), Mette Jacobsen (West Swim Esbjerg/Elitecenter), Louise Ørnstedt (Frem/STO95), Louise Jansen (Allerød/Sigma), Jeanette Ottesen (Lyngby) og Majken Thorup (Aalborg). Svømmerne er tilmeldt følgende løb: Jacob Carstensen: 200, 400 m fri svømning, 200 m individuel medley Mette Jacobsen: 100, 200 m butterfly, 4 x 100 m holdmedley Majken Thorup: 100, 200 m brystsvømning, 4 x 100 m holdmedley Louise Ørnstedt: 100, 200 m rygsvømning, 4 x 100 m holdmedley Jeanette Ottesen: 50, 100 m fri svømning, 4 x 100 m holdmedley Louise Jansen: 200 m fri svømning, 200 m individuel medley, 4 x 100 m holdmedley Ovenstående tilmeldinger er ikke bindende, det er således ikke sikkert, at svømmerne stiller op i alle tilmeldte løb. Den endelige holdkap- konstellation er ikke fastlagt endnu. Lars Sørensen, elitechef (ferie uge 29) Telefon:

6 12. juli /12 Nye regler fra FINA vedrørende Medical Certificate Nedenstående retningslinier skal følges af alle danske svømmere, der konkurrerer internationalt (uanset om det er for klub eller for Dansk Svømmeunion). FINA har i 2004 ændret reglerne for Medical Certificate i henhold til WADAs retningslinier. De gamle certifikater skal, hvis du konkurrerer internationalt erstattes af mere uddybende papirer. Ved konkurrencer i Danmark er de nuværende retningslinier for indhentning af Medical Certificate stadig gældende. Formålet med de nye regler er at sikre, at medicin kun gives, når det er nødvendigt, og at det er de mindst farlige præparater, der vælges først. FINA kan derfor altid kræve yderligere dokumentation for, hvorfor, man tager medicin, der er på dopinglisten. Vi vil derfor bede dig følge vejledningen nedenfor: 1. Hvis du slet ikke tager medicin (= ingen piller, dråber, creme osv. overhovedet) - stop læsning her. 2. Hvis du udelukkende tager medicin, der ikke er på dopinglisten (= vitaminer, mineraler, p-piller, øredråber osv.) - nedskriv en liste over den medicin, du tager, med navn på medicinen og den mængde, du tager dagligt. Læg listen i din stævnetaske, så du altid kan have den med til eventuel dopingkontrol. (Husk at opdatere listen, når du skifter medicin). 3. Hvis du tager medicin, der er på dopinglisten, og du ikke kan undvære medicinen (du vil i dag have et certifikat) - se nedenfor. 4. Hvis du tager insulin, har fået glukokortikostroid (bruges eksempelvis til injektion i skadede led) eller tager ASTHMA-SPRAY/DISKOS indeholdende salbutamol (eksempelvis ventoline eller salbuvent), terbutalin (eksempelvis bricanyl), formetorol (eksempelvis oxis) samt salmeterol (eksempelvis serevent) - se nedenfor. Hvis du hører til gruppe tre eller fire, skal vi bruge følgende oplysninger: Navn, adresse, telefonnummer hjemme, mobilnummer, mail-adresse Navn, adresse, telefonnummer samt eventuelt faxnummer på den læge, der har udskrevet medicinen Diagnosen på den sygdom, der kræver medicin Medicinens navn, administrationsmåde, dosis pr. gang og antal gange pr. dag Forventet behandlingsperiode (antal dage, uger med mere) Da både du selv, den læge, der har udskrevet medicinen samt, hvis du er under 18 år, én af dine forældre, skal underskrive papirerne, kan du downloade skemaerne nedenfor: Standardskemaet ( TUEstandardapplicationtemplate ) skal udfyldes, hvis du tilhører gruppe tre. Klik HER. Det andet skema ( abbreviatedtueapplicationtemplate ) skal udfyldes, hvis du tilhører gruppe fire. Klik HER. Husk, at det er svømmerens eget ansvar altid at leve op til de gældende regler. Du er meget velkommen til at kontakte en af nedenstående kontaktpersoner, hvis du har spørgsmål. Lise Møller (unionslæge, mobil: ) og Lars Sørensen (elitechef, mobil: ).

7 12. juli /12 TUP - TalentUdviklingsProgram Hvem - Hvad - Hvor TUP er for talentfulde årgangssvømmere Hvad er TUP? TUP er et tilbud, som gives til talentfulde årgangssvømmere landet over. Piger årgang: 91 og yngre / Drenge årgang: 89 og yngre Målet med TUP er at udvikle danske svømmetalenter gennem: - at bidrage med faglig viden - at bidrage med opbygning af et socialt netværk (lokalt og nationalt) - at bidrage med forståelse, til det, at være kommende elitesvømmer - at bidrage med inspiration til udvikling af klubberne Dette gøres via afvikling af temabaserede træningssamlinger og/eller udvalgte stævner. Hvordan kommer svømmeren med i TUP? Svømmerne udtages på baggrund af en indstilling fra de enkelte klubber, som stiles til TUP-træneren for den lokale TUP. Skema til indstilling kan downloades på Dansk Svømmeunions hjemmeside Svømmeren kan indstilles, når opsatte kravtider er opnået (eller tider tæt ved). Er svømmeren under kravtiden (se kravtider i skema på næste side), kan denne forvente at blive optaget i TUP en. Svømmere, som er tæt ved kravtiderne, udtages af TUP-træneren på baggrund af subjektive kriterier, som: - svømmerens niveau - tider - svømmerens generelle tekniske formåen - svømmerens indstilling - svømmerens svømmemæssige udvikling - svømmerens træningsbaggrund - svømmerens alder - svømmerens fysiske størrelse Endelig kan enkelte svømmere blive tilbudt et wild-card, som et tilbud om at deltage i et aftalt antal aktiviteter. (Information om TUP fortsætter næste side) Der findes ti regionale TUP er: - Nordjylland - Midt/vestjylland - Østjylland - Sønderjylland - Fyn - Vestsjælland - Nordsjælland - Sydsjælland - København vest - København øst Se kontaktpersoner for hver enkelt TUP på TUP-aktiviteter 2004/ august Lokal samling oktober Øst/vest samling November / december Lokal samling januar National samling april Lokal samling maj National samling

8 12. juli /12 (fortsat fra forrige side) Forventninger Det forventes, at svømmeren træner timer om ugen. Det forventes, at svømmeren viser initiativ til at ville prioritere elitesvømning og således er villig til at vælge eksempelvis svømmetræning frem for fester. Således forventes det også, at der er mødepligt til alle TUP-aktiviteter. Det forventes, at svømmerens træner/klub bakker op om svømmerens udtagelse og deltager aktivt i forbindelse med TUP-aktiviteterne. Det forventes, at forældrene bakker op om svømmerens udtagelse og viser imødekommenhed overfor TUPaktiviteterne. KRAVTIDER - gældende fra og med DÅM 2004 til SRV/SRØ-årgang er drenge Fri 0.55, , , , ,96 Ryg 1.01, ,21 Br 1.09, ,65 Fly 0.59, ,99 IM 1.02, , ,52 90 er drenge Fri 0.56, , , , ,00 Ryg 1.03, ,99 Br 1.11, ,54 Fly 1.03, ,02 IM 1.05, , ,00 91 er piger Fri 1.01, , , , ,00 Ryg 1.09, ,48 Br 1.18, ,88 Fly 1.09, ,99 IM 1.10, , ,79 92 er piger Fri 1.04, , , , ,52 Ryg 1.12, ,88 Br 1.19, ,75 Fly 1.12, ,99 IM 1.13, , ,73 Du kan læse flere uddybende informationer om TUP ved at klikke HER. Lars Kirkegaard, TUP-ansvarlig (ferie uge 29, 30). Telefon:

9 12. juli /12 Knap kroner i resultatbonus oven på EM 2004 Den nye resultathonorering af elitesvømmere i regi af Dansk Svømmeunion, gældende fra 2004, har betydet, at knap kroner netop er blevet udbetalt til svømmere i forbindelse med EM på langbane i Madrid i maj måned. Den nye ordning udløser en bonus på følgende beløb: EKM finale kroner EM & VKM finale kroner VM & OL finale kroner De to programmer er: Young Athletes Against Doping In Sports (YAADIS og The Anti-Doping Education (ADE Begge programmer bliver præsenteret for trænere og svømmere, som deltager ved EJM i Lissabon, Portugal, i perioden den juli. For flere informationer kontakt the International Doping Tests and Management (IDTM), Åse Swedin, på telefon: VKM & EKM medalje EM medalje VM & OL medalje kroner kroner kroner Kurser/clinics Europa-rekord (25m) Verdensrekord (25m) Europa-rekord (50m) Olympisk rekord (50m) Verdens-rekord (50m) Såfremt rekord eller placering opnås af en holdkap, udbetales beløbet til deling mellem holdkappens svømmere. Såfremt en præstation resulterer i udfyldelse af flere af ovenstående kriterier, udbetales penge for den af præstationerne, der giver det højeste beløb. Internationalt kroner kroner kroner kroner kroner LEN aktivt med i kampen mod doping nu også på internettet Som led i den aktive kamp mod doping, kan man på LENs hjemmeside blive grundigt informeret omkring emnet og dets mange risikofyldte skyggesider. På LENs særlige antidoping web-adresse: er der, udover mange væsentlige informationer, også mulighed for at gennemgå to forskellige e-learning moduler målrettet såvel trænere som svømmere. Målet med disse moduler er, via indsigt, at få de aktive til at træffe velovervejede beslutninger og dermed reducere brugen af doping. Clinic Svømningens dag september 2004 Scandic Hotel Eremitage, Lyngby Storcenter 62, 2800 Lyngby Programmet til årets træner-clinic er endnu ikke parat, hvorfor invitationen lader vente på sig. På leder-clinic vil overskriften i år være med fokus på ledelse. Følgende indlæg vil udgøre programmet: Den gode kontrakt ved Willy Rasmussen Økonomistyring for talblinde ved Niels Thor Mikkelsen Ledelse i Superligaen ved Per Bjerregaard En stærk organisation ved Jens Klarskov Bedre hjemmesider med decentral vedligeholdelse ved Lars Pedersen og Kim Schilling Dynamisk markedsføring af klubben ved Allan Merrild Kommunalreformens betydning for idrætten ved Preben Staun. Hold øje med postkasse, og hjemmeside, så du ikke går glip af dette års clinic. Tilmelding kan ske elektronisk via fra 1. august. Morten Kjær, klubchef Telefon:

10 12. juli /12 Konference i elementær svømning Den 17. til den 19. september 2004 afholder Dansk Svømmeunion og Nordisk Svømme Forbund den syvende konference i elementær svømning på Scandic Hotel Eremitage, Lyngby Storcenter 62, 2800 Lyngby. Der er på nuværende tidspunkt mange tilmeldte fra de andre nordiske lande, mens der kun er forholdsvis få danskere tilmeldt. Oplagt mulighed for efteruddannelse Konferencen er oplagt som efteruddannelse af svømmeinstruktører, ledende instruktører, svømmelærere og svømmeskoleledere, hvorfor vi opfordrer svømmeklubbernes bestyrelser til at overveje, om ikke klubben kunne få udbytte af at lade en eller flere personer deltage. Konferencen afholdes hvert andet år og går på skift mellem de nordiske lande. Konferencen er således kun i Danmark hvert tiende år. Du har derfor i år en enestående chance for at deltage uden de store rejseomkostninger. Download konference-folderen Årets hovedtaler er australieren Ross Sanders, som er hovedmanden bag Learn to Swim i England, men der vil også være andre spændende indlæg, som du kan se i folderen om konferencen. Folderen er udsendt til samtlige medlemsklubber og kan downloades i pdf format fra (fremgår af hjemmesidens hovedmenu, hvor forsiden af folderen optræder som et billede, du kan aktivere). Yderligere eksemplarer af folderen kan rekvireres på unionskontoret uden beregning. Morten Kjær, klubchef Telefon: Dansk Svømmeunion udbyder Juniortrænerkursus Kurset, som finder sted i Københavnsområdet, forløber over tre weekender i efteråret 2004: Fredag, den 24. september søndag, den 26. september. Fredag, den 29. oktober søndag, den 31. oktober. Fredag, den 12. november - søndag, den 14. november. Tilmelding skal ske til Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær på senest søndag, den 15. august For flere informationer - se Dansk Svømmeunions hjemmeside - - under menupunktet Kurser. Morten Kjær, klubchef Telefon: Dansk Svømmeunion udbyder Elitetrænerkursus Kurset, som finder sted på Sjælland, forløber over fire weekender i 2005: Fredag, den 28. januar søndag, den 30. januar. Fredag, den 4. marts søndag, den 6. marts. Torsdag, den 21. april søndag, den 24. april. Fredag, den 16. september søndag, den 18. september. Tilmelding skal ske til Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær på senest mandag, den 15. november For flere informationer - se Dansk Svømmeunions hjemmeside - - under menupunktet Kurser. Morten Kjær, klubchef Telefon:

11 12. juli /12 Ungdommens Leder Akademi Bliv fremtidens selvstændige idrætsleder! Et personligt uddannelsesforløb for årige foreningsledere. Kompetencegivende uddannelse (10 ECTS-point) på handelsskolens akademiuddannelse. En lederuddannelse, der også kan anvendes i privatog arbejdslivet. Uddannelsen forløber fra august 2004 til maj Læs den uddybende beskrivelse ved at klikke HER. Du skal være opmærksom på, at der i den uddybende beskrivelse står skrevet, at deadline for tilmelding er den 18. juni. Denne deadline er ændret til søndag, den 8. august. Så du kan stadig nå det. Ansøgningsskema kan downloades HER. For yderligere information kontakt: Danmarks Idræts-Forbund Udvikling & Rådgivning Telefon: / Svømning Anmeldelse af stævner Svømmestævner bedes for fremtiden anmeldt på mailadressen: Resultater bedes fortsat indsendt på Morten Kjær, klubchef Telefon: Livredning Dommerkursus for livreddere på plads Det er nu endelig lykkedes at få dommerkurset den september på plads. Kurset afholdes i Nyborg. Flere detaljer følger, når du tilmelder dig kurset. Temaet på kurset vil være hjertestopbehandling. Se en komplet oversigt over dommerkurser og seminarer på Dansk Svømmeunions hjemmeside Tilmelding til kurser/seminarer kan ske til nedenstående. Tina Sørensen, sekretær Telefon:

12 12. juli /12 Masters-svømning Kontaktperson på nedenstående notitser vedrørende masters-svømning er Ken Andersen, mastersudvalget, som kan kontaktes på telefon: Alt om EM 2005 i Stockholm online Nu er alt om EM 2005 i Eriksdalsbadet i Stockholm lagt ud på internettet på adressen Her finder du tilmeldingsformularer, stævnets organisation, anbefalede hoteller med mere. For danske EM-svømmere har vi kig på et godt vandrerhjem i nærheden af svømmestadion. Dansk Svømmeunions VM-rejseleder Alex Nielsen og Elisabeth Ketelsen er med ved Riksmesterskaberne i Stockholm i juli 2004 og vil her undersøge, om der skulle findes endnu bedre muligheder for indkvartering i Stockholm ved EM i august Dansk Svømmeunion spiller ud med en indkvarteringsløsning for de danske EM-deltagere inden udgangen af august Transport vil denne gang være op til den enkelte, idet det afhængig af bopæl i Danmark kan være attraktivt at tage henholdsvis fly, tog, bus og egen bil til EM. Se EM-kravtiderne på hjemmesiden: 21 VM-medaljer til Danmark De danske masterssvømmere gjorde det forrygende i den italienske adriaterhavsby Riccione, da VM blev afholdt i perioden den juni. Det blev ialt til fem guld-, otte sølv- og otte bronzemedaljer til Danmark. Bedst var Grethe Bendtsen (gruppe J), Lyngby, med ikke færre end tre guldmedaljer i henholdsvis 200, 50 og 100 m rygsvømning, foruden sølvmedaljer i henholdsvis 200 m individuel medley og 50 m fri svømning. Gitte Raagaard (gruppe B), Vest Brøndby, svømmede guld hjem i 200 og 50 m rygsvømning, mens det blev til sølv i 100 m rygsvømning. Lis Knutzen (gruppe L), Lyngby, svømmede VM-sølvet hjem i 800 m fri svømning, i 50, 100 og 200 m brystsvømning, mens hun hentede bronze hjem i 50 m fri svømning. Lisa Friis (gruppe L) fra Frederiksberg-klubben GI40 tog sølv hjem i 100 m rygsvømning, mens det blev til bronze på den halve distance. Birthe Møller Jensen (gruppe J), Lyngby, hentede bronze hjem i 100 og 200 m butterfly samt i 400 m IM. Michael Eriksen (gruppe A), AGF, svømmede sig til bronze i 100 og 200 m brystsvømning. Endelig præsterede Elisabeth Ketelsen (gruppe H), Lyngby, at svømme bronze hjem i 100 m rygsvømning. Ved VM blev der sat mere end 25 nye masters-verdensrekorder, hvilket sætter de mange danske medaljer yderligere i perspektiv. Holdfoto, taget af de danske deltagere i forbindelse med VM 2004 i italienske Riccione.

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 11. marts 2005 1/10 Nummer 2, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 31. marts 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 6. maj 2004 1/11 Nummer 3, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 26. maj 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 10. februar 2006 1/14 Nummer 1, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 15. marts 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 20. september 2004 1/17 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 20. september 2004 1/17 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 20. september 2004 1/17 Nummer 6, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 26. oktober 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 7. oktober 2005 1/14 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 7. oktober 2005 1/14 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 7. oktober 2005 1/14 Nummer 6, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 2. november 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex.

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex. Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 14. marts 2003 1/7 Nummer 2, 11. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 4. april 2003 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. februar 2008 1/11 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. februar 2008 1/11 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 8. februar 2008 1/11 Nummer 1, 16. årgang Redaktør: Nora Thomsen Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: 4439 4450 Fax: 4439 4460 E-mail: svoem@svoem.dk

Læs mere

Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion

Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion 2008 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 3. Forelæggelse og godkendelse af

Læs mere

27-12-2011 TRÆNERNYT DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING. December 2011 www.dsts.org

27-12-2011 TRÆNERNYT DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING. December 2011 www.dsts.org 27-12-2011 DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING TRÆNERNYT December 2011 www.dsts.org 1 INDHOLD INDHOLD... 2 LEDER... 3 Godt og blandet... 9 Tip en 12 er for svømmeåret 2012... 10 Med stopure og tykke luffer...

Læs mere

Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00

Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00 Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00 Bilag 1 Bestyrelsens beretning for 2009 Kaj Aagaard (formand) John Pihlkjær (næstformand) Kjeld Egebo Larsen

Læs mere

Farvel til Udspringsleder Nomi Mortensen Side 3. Velkommen til Synkroleder. Annette Borregaard Side 4

Farvel til Udspringsleder Nomi Mortensen Side 3. Velkommen til Synkroleder. Annette Borregaard Side 4 Farvel til Udspringsleder Nomi Mortensen Side 3 Velkommen til Synkroleder Annette Borregaard Side 4 Velkommen til Udspringsleder Mikkel Thuesen Side 3 3 3 4 9 11 NYT I VEST Nr. 6 JULI 2006 Svømme Region

Læs mere

Verdens Mesterskaberne i svømning 2011. Mediaguide

Verdens Mesterskaberne i svømning 2011. Mediaguide Verdens Mesterskaberne i svømning 2011 Mediaguide Shanghai, Kina 24. juli - 31. juli 2011 Verdens Mesterskaberne i svømning 2011 VM i Shanghai Det er første gang i VM svømningens historie, at Shanghai

Læs mere

KONTINGENTER. Allerød Svømmeklub Program 05/06 VI SES I SVØMMEHALLEN... Delfin nr. 1-2005. Svømmeskolen. Nye medlemmer Kontingent

KONTINGENTER. Allerød Svømmeklub Program 05/06 VI SES I SVØMMEHALLEN... Delfin nr. 1-2005. Svømmeskolen. Nye medlemmer Kontingent KONTINGENTER Svømmeskolen Nye medlemmer Kontingent Indm. gebyr Pris i alt Ant al Pr. rate. / 2. / 3. Småbørnshold Børnehold Ungdomshold Handicap Voksen / Vandg. Masters, et hold Masters, alle hold Familiehold

Læs mere

SVØMMESEKTIONEN. 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen Fremgår af bilag 2 på siderne 10-12

SVØMMESEKTIONEN. 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen Fremgår af bilag 2 på siderne 10-12 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Sektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 4 9 Efter behandling af beretningen vil der blive drøftelse af følgende emner i minde grupper:

Læs mere

Stævnekalender. www.dbsf.dk

Stævnekalender. www.dbsf.dk Dansk Bueskytteforbunds officielle tidsskrift Bueskydning nr.7 September 2008 1 www.dbsf.dk Stævnekalender Dato Måned Sted Arrangør Type Ude 2008 1-6 9 Llwynnpia, Wales FITA VM Felt Arrowhead 7 9 Grønningen,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Budgetforslag Total 73 Specifikationer 74

Indholdsfortegnelse. Budgetforslag Total 73 Specifikationer 74 Indholdsfortegnelse Bestyrelsens beretning Bestyrelsen 1 Ungdomsudvalget 3 Undervandsjagtudvalget 5 Undervandsrugbyudvalget 7 Finnesvømmerudvalget 8 Fridykkerudvalget 11 Arkæologiudvalget 12 Teknisk Udvalg

Læs mere

Konkurrenceafdelingens beretning for 2013.

Konkurrenceafdelingens beretning for 2013. Konkurrenceafdelingens beretning for 2013. Konkurrenceafdelingens har i jubilæumsår bl.a. bidraget med at levere den mest fantastiske sæson i mange år. Aldrig før har klubben vundet så mange mesterskaber,

Læs mere

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006 SRØ Årspris 2005 Jon Thonesen modtog SRØ s Årspris 2005 Prisen blev overrakt af Jette Sulsbrück ved Sanex Grand Prix I stævnet i Triton Ballerup, Søndag den 5. marts 2006 2 2006 April 2006 Info SRØ 16.

Læs mere

Håndbog for forældre og svømmere i Skanderborg Svømmeklubs konkurrenceafdeling

Håndbog for forældre og svømmere i Skanderborg Svømmeklubs konkurrenceafdeling Velkommen til Skanderborg Svømmeklubs Konkurrenceafdeling, hvor der ikke kun svømmes for motionens skyld, men også for at deltage i konkurrence og have fokus på hele tiden at blive bedre og hurtigere Lidt

Læs mere

Årsmagasin 2012 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF

Årsmagasin 2012 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Særnummer af Magasinet Kano & Kajak DANSK KANO & KAJAK FORBUND En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Hvorfor kano og kajak? Udviklingskonsulent, Michael Jakobson: Efter

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

Nyhedsbrev til Pindstrup Centret frivillig ledere januar 2010

Nyhedsbrev til Pindstrup Centret frivillig ledere januar 2010 Nyhedsbrev til Pindstrup Centret frivillig ledere januar 2010 Husk planlægningsweekend den 9.-11. april på Pindstrup Centret! Planlægningsudvalget (PLU) og Pindstrup Centret slår endnu engang dørene op

Læs mere

Nummer 5 Oktober 2013 ADHD-foreningen

Nummer 5 Oktober 2013 ADHD-foreningen Nummer 5 Oktober 2013 ADHD-foreningen Vi stemmer på den nationale ADHD- handleplan Side 7 Gratis kursus tilbydes Side 21 Hjælp din ADHD- forening til at blive bedre Side 29 ADHD-foreningens kursuskatalog

Læs mere

Bent Birkemose er natten til mandag den 23. oktober pludselig afgået ved døden.

Bent Birkemose er natten til mandag den 23. oktober pludselig afgået ved døden. Bent Birkemose er natten til mandag den 23. oktober pludselig afgået ved døden. Nekrolog om Bent Birkemose 3 Medlemstal 3 NYT I VEST Nr. 69 NOVEMBER JULI 2006 2006 Svømme Region Vest s forretningsudvalg

Læs mere

NF-NYT. nr. 1 februar 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen

NF-NYT. nr. 1 februar 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen NF-NYT nr. 1 februar 2015 - årgang 27 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen Indhold Indhold... 2 Kontaktoplysninger... 3 Foreningen orienterer... 4 Opslagstavlen... 8 Andre organisationer...

Læs mere

NF-NYT. nr. 2 maj 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen. Foto: Louise Boserup

NF-NYT. nr. 2 maj 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen. Foto: Louise Boserup NF-NYT nr. 2 maj 2015 - årgang 27 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen Foto: Louise Boserup Foto: Louise Boserup Indhold Indhold... 2 Kontaktoplysninger... 3 Foreningen orienterer... 4 Opslagstavlen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Redaktion: Kristian Sletten Sidst revideret 20. december 2011

Indholdsfortegnelse. Redaktion: Kristian Sletten Sidst revideret 20. december 2011 Indholdsfortegnelse At blive konkurrencesvømmer 4 Konkurrenceafdelingen 5 Formål og klubben 5 Konkurrenceudvalget 7 Konkurrenceholdene 7 Træningen/stævner mv. 8 Træningen 8 Husk til træning 9 Stævner 9

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

Firmaidræt. i 2008 se side 8-9. Spil på nettet undergraver Danske Spil 4. Futsal. Sjovere end indefodbold 12. Succes med løbeskole i Nyborg 15

Firmaidræt. i 2008 se side 8-9. Spil på nettet undergraver Danske Spil 4. Futsal. Sjovere end indefodbold 12. Succes med løbeskole i Nyborg 15 Firmaidræt Nr 1 Februar 2009 Magasinet fra Dansk Firmaidrætsforbund TILLYKKE TIL ALLE MED SUNDHEDSCERTIFICERING i 2008 se side 8-9 Spil på nettet undergraver Danske Spil 4 Futsal. Sjovere end indefodbold

Læs mere

OLYMPEN 02/2015. Læs mere på side 3. Meningsfyldt samarbejde. Årsberetning 2014. Profil: Mette Vestergaard. Profil: Renè Nielsen. - læs mere på side 8

OLYMPEN 02/2015. Læs mere på side 3. Meningsfyldt samarbejde. Årsberetning 2014. Profil: Mette Vestergaard. Profil: Renè Nielsen. - læs mere på side 8 MEDLEMSBLAD FOR TIDLIGERE OL DELTAGERE OLYMPEN 02/2015 Meningsfyldt samarbejde Læs mere på side 3 Årsberetning 2014 - læs mere på side 4 Profil: Mette Vestergaard - læs mere på side 8 Profil: Renè Nielsen

Læs mere