Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 12. juli /12 SVØMMEPOSTEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 12. juli 2004 1/12 SVØMMEPOSTEN"

Transkript

1 Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 12. juli /12 Nummer 5, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 8. september 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: Fax: Hjemmeside: Generelt Generalforsamling og områdemøder 2005 Generalforsamlingen med efterfølgende workshops samt områdemøder 2005 kommer til at ligge henholdsvis den 16. og den 17. april på Vejle Idrætshøjskole, Ørnebjergvej 28, 7100 Vejle. Generalforsamlingen, den 16. april, begynder klokken og områdemøderne, den 17. april, begynder klokken Sæt kryds i kalenderen allerede nu, så også du og din klub er repræsenteret. Morten Kjær, klubchef Telefon: På sigt er det Elisabeths ønske at få glæde af sin uddannelse som sygeplejerske, hvilket dog kræver, at dansk-kundskaberne styrkes. Elisabeth forstår og taler dansk, men færdighederne skal udvikles, hvilket vi vil hjælpe hende med i Dansk Svømmeunion. Således er det eksempelvis strengt forbudt at tale engelsk på kontoret. Julies opgaver overgår nu i store træk til Elisabeth. Således vil Elisabeth beskæftige sig med opgaver såsom klargøring af kursusmaterialer, forsendelse af bøger samt indtastning af erhvervslivredderprøver. Du kan kontakte Elisabeth Regan dagligt mellem på telefon: Ny kollega i Dansk Svømmeunion Julie Klug Sørensen, vores glade alt-muligmedhjælper, har valgt at stoppe i Dansk Svømmeunion, da hun efter sommerferien påbegynder en længerevarende uddannelse. Dansk Svømmeunion har nu fundet Julies afløser. Det er således en stor glæde at kunne byde Elisabeth Regan velkommen i teamet på kontoret i Farum. 46-årige Elisabeth er gift med Dansk Svømmeunions landstræner Mark Regan og kom til Danmark, da Mark påbegyndte sit job i Dansk Svømmeunion i foråret Sammen har de tre børn. Elisabeth stortrives i Danmark, hvor der, udover familien, også bruges tid på den lille kolonihave og på det netværk af venner, som Elisabeth på kort tid har formået at opbygge. Elisabeth Regan - ny medarbejder i Dansk Svømmeunion Elisabeth er frisk på opgaven, men det vil være en stor hjælp, om du vil huske at tale langsomt, klart og tydeligt her i den svære begyndelse, hvor alle udfordringer er nye. Vi ønsker Elisabeth velkommen og glæder os til samarbejdet. Dansk Svømmeunion

2 12. juli /12 Aqua Camp for friske sild og barske vandhunde I de første uger af skolernes sommerferie har der været premiere på Dansk Svømmeunions nye ferielejrkoncept Aqua Camp. Rigtig mange børn i alderen 7 12 år er i de forgangne uger blevet præsenteret for en masse lærerige og sjove aktiviteter i vand og på land. Se nedenfor et udsnit af de forskellige aktiviteter, som Dansk Svømmeunions Aqua Camps har budt på i forbindelse med de første lejre: - Vandaerobic til tonerne af B-Boys, Razz og Creamy - Bjærgning af dukker og dykning efter ringe - Gæt et baderåd - fjollespring, blyantspring, dråbespring og spring fra vipper - Mini-Ol med gummistøvlekast, mini-bowling og mikadospil - Stafetter, limbodans og Beachflag - Skattejagt med den vandvittige sørøverkonge Helge Hesteknuser - Boldspil på land og i vand - Svømmesangen - Årets tema - samarbejde - Hvordan udfører man en Rose, Torpedo og en Harmonika i vandet? - Mærkesvømning fra 25 m til 10 km! Goodie-bags fyldt med overraskelser Alle børn har modtaget en såkaldt goddiebag fyldt med herlige overraskelser. I år indeholder tasken flotte farvestrålende svømmebriller, seje nøglebånd, kasketter, shampoo og shower gel samt en flot Aqua Camp T-shirt. Endvidere er der saft og rosiner til børnene, så der er energi til hver dags mange aktiviteter. Aqua Camp konceptet er sat i værk takket være et samarbejde med Bikubenfonden, som støtter projektet økonomisk. De enkelte camps afholdes af de enkelte medlemsklubber i tæt sparring og dialog med Dansk Svømmeunion. Aqua Camp både sommer, vinter og efterår Aqua Camp konceptet er sammensat med henblik på at kunne afholdes i alle af skolernes ferier således både i sommer-, vinter- og efterårsferier. En flok friske sild og barske vandhunde i Haderslev (fortsætter næste side)

3 12. juli /12 (fortsat fra forrige side) Tak til klubber og sponsorer Dansk Svømmeunion vil gerne her benytte lejligheden til at takke de medlemsklubber, som har haft lyst til at være med her fra konceptets start. Tak til de dygtige og friske instruktører og hjælpetrænere. Endelig skal også lyde en stor tak til sponsorerne/samarbejdspartnerne Bikubenfonden, Sanex (shampoo og showergel), Arena (briller og taske), Jydsk Emblem Fabrik (nøglebånd), Hammel Serigrafi (t-shirts) og Kavli (FUN-læskedrik og SunMaid Rosiner). Aqua Campen byder eksempelvis på ballonleg i bassinet En vaskeægte sørøver er med i campens sørøverjagt Stjerneformationer og andre figurer øves i hold Hvis din klub er interesseret i at vide mere om konceptet, kan der rettes henvendelse til nedenstående. Sanne Høck, konsulent (ferie i uge 29, 30) Telefon:

4 12. juli /12 Trygge strande - også på regnvåde dage Trods silende regn er sommeren faktisk over os nu. Det betyder, at de danske strande nu og i de kommende uger besøges af rigtig mange badegæster. Og når solen ind imellem viser sit ansigt, så er intet sted skønnere at tilbringe de lune feriestunder end ved stranden og havet. Imidlertid er havet et stærkt element, som også rummer nogle farefulde og lumske ansigter. Det betyder, at havet skal nydes med omtanke. Dansk Svømmeunion samarbejder med TrygFonden og Rover Danmark om at gøre et besøg på stranden til en tryg oplevelse. Dansk Svømmeunions dygtige kystlivreddere er på plads ved en række strande, hvor de i perioden fra den 21. juni til den 15. august holder udsyn i tidsrummet Kystlivredderne har gennemgået alle fornødne kurser og er således rustet til den vigtige opgave, det er, at passe på os, når vi vælger at dase på stranden. TrygFonden står bag de karakteristiske rød-hvide livreddertårne, som der nu findes 12 eksemplarer af langs den danske kyst. Med til inventaret ved disse tårne hører defibrillatorer, speedbåde og andet vigtigt førstehjælps- og livrednings-udstyr. Til at transportere speedbåde til og fra stranden benyttes ved livreddertårnene de solide Land Rovere, som er stærke køretøjer i det drilske sand. Land Roverne sikrer ydermere kystlivreddernes mobilitet på strandene, således de hurtigt kan komme rundt over større strækninger. Dansk Svømmeunions kystlivreddere opholder sig ved TrygFondens rød-hvide livreddertårne, hvor du også altid finder en af de solide Land Rovere klar til kørsel. I år kan du møde os på strandene ved følgende byer: Antoinette Strand (Bornholm - ny i 2004), Gudmindrup Strand (ny i 2004), Enø Strand (ny i 2004), Blokhus Strand, Løkken Strand, Tornby Strand, Moesgaard Strand, Fyns Badestrand (Nyborg), Høve Strand, ved Kabelhuset i Rørvig, Marielyst Strand og Balka Strand. For yderligere information kan nedenstående kontaktes: Erik Bech, kystlivredningschef Mobil:

5 12. juli /12 Eliteafdelingen Kvindernes 4 x 100 m holdkap med til OL Mandag, den 5. juli modtog Dansk Svømmeunion den glædelige besked fra FINA, at holdkappen i 4 x 100 m medley for kvinder kommer med til OL. Det betyder, at Louise Jansen (Allerød/SIGMA) og Jeanette Ottesen (Lyngby), som ikke har kvalificeret sig individuelt til OL, er med, når truppen drager mod Athen til august. En dejlig, længeventet besked fra FINA. Dansk Svømmeunions seks OL-deltagere 2004 er fra venstre: Jacob Carstensen (West Swim Esbjerg), Mette Jacobsen (West Swim Esbjerg/Elitecenter), Louise Ørnstedt (Frem/STO95), Louise Jansen (Allerød/Sigma), Jeanette Ottesen (Lyngby) og Majken Thorup (Aalborg). Svømmerne er tilmeldt følgende løb: Jacob Carstensen: 200, 400 m fri svømning, 200 m individuel medley Mette Jacobsen: 100, 200 m butterfly, 4 x 100 m holdmedley Majken Thorup: 100, 200 m brystsvømning, 4 x 100 m holdmedley Louise Ørnstedt: 100, 200 m rygsvømning, 4 x 100 m holdmedley Jeanette Ottesen: 50, 100 m fri svømning, 4 x 100 m holdmedley Louise Jansen: 200 m fri svømning, 200 m individuel medley, 4 x 100 m holdmedley Ovenstående tilmeldinger er ikke bindende, det er således ikke sikkert, at svømmerne stiller op i alle tilmeldte løb. Den endelige holdkap- konstellation er ikke fastlagt endnu. Lars Sørensen, elitechef (ferie uge 29) Telefon:

6 12. juli /12 Nye regler fra FINA vedrørende Medical Certificate Nedenstående retningslinier skal følges af alle danske svømmere, der konkurrerer internationalt (uanset om det er for klub eller for Dansk Svømmeunion). FINA har i 2004 ændret reglerne for Medical Certificate i henhold til WADAs retningslinier. De gamle certifikater skal, hvis du konkurrerer internationalt erstattes af mere uddybende papirer. Ved konkurrencer i Danmark er de nuværende retningslinier for indhentning af Medical Certificate stadig gældende. Formålet med de nye regler er at sikre, at medicin kun gives, når det er nødvendigt, og at det er de mindst farlige præparater, der vælges først. FINA kan derfor altid kræve yderligere dokumentation for, hvorfor, man tager medicin, der er på dopinglisten. Vi vil derfor bede dig følge vejledningen nedenfor: 1. Hvis du slet ikke tager medicin (= ingen piller, dråber, creme osv. overhovedet) - stop læsning her. 2. Hvis du udelukkende tager medicin, der ikke er på dopinglisten (= vitaminer, mineraler, p-piller, øredråber osv.) - nedskriv en liste over den medicin, du tager, med navn på medicinen og den mængde, du tager dagligt. Læg listen i din stævnetaske, så du altid kan have den med til eventuel dopingkontrol. (Husk at opdatere listen, når du skifter medicin). 3. Hvis du tager medicin, der er på dopinglisten, og du ikke kan undvære medicinen (du vil i dag have et certifikat) - se nedenfor. 4. Hvis du tager insulin, har fået glukokortikostroid (bruges eksempelvis til injektion i skadede led) eller tager ASTHMA-SPRAY/DISKOS indeholdende salbutamol (eksempelvis ventoline eller salbuvent), terbutalin (eksempelvis bricanyl), formetorol (eksempelvis oxis) samt salmeterol (eksempelvis serevent) - se nedenfor. Hvis du hører til gruppe tre eller fire, skal vi bruge følgende oplysninger: Navn, adresse, telefonnummer hjemme, mobilnummer, mail-adresse Navn, adresse, telefonnummer samt eventuelt faxnummer på den læge, der har udskrevet medicinen Diagnosen på den sygdom, der kræver medicin Medicinens navn, administrationsmåde, dosis pr. gang og antal gange pr. dag Forventet behandlingsperiode (antal dage, uger med mere) Da både du selv, den læge, der har udskrevet medicinen samt, hvis du er under 18 år, én af dine forældre, skal underskrive papirerne, kan du downloade skemaerne nedenfor: Standardskemaet ( TUEstandardapplicationtemplate ) skal udfyldes, hvis du tilhører gruppe tre. Klik HER. Det andet skema ( abbreviatedtueapplicationtemplate ) skal udfyldes, hvis du tilhører gruppe fire. Klik HER. Husk, at det er svømmerens eget ansvar altid at leve op til de gældende regler. Du er meget velkommen til at kontakte en af nedenstående kontaktpersoner, hvis du har spørgsmål. Lise Møller (unionslæge, mobil: ) og Lars Sørensen (elitechef, mobil: ).

7 12. juli /12 TUP - TalentUdviklingsProgram Hvem - Hvad - Hvor TUP er for talentfulde årgangssvømmere Hvad er TUP? TUP er et tilbud, som gives til talentfulde årgangssvømmere landet over. Piger årgang: 91 og yngre / Drenge årgang: 89 og yngre Målet med TUP er at udvikle danske svømmetalenter gennem: - at bidrage med faglig viden - at bidrage med opbygning af et socialt netværk (lokalt og nationalt) - at bidrage med forståelse, til det, at være kommende elitesvømmer - at bidrage med inspiration til udvikling af klubberne Dette gøres via afvikling af temabaserede træningssamlinger og/eller udvalgte stævner. Hvordan kommer svømmeren med i TUP? Svømmerne udtages på baggrund af en indstilling fra de enkelte klubber, som stiles til TUP-træneren for den lokale TUP. Skema til indstilling kan downloades på Dansk Svømmeunions hjemmeside Svømmeren kan indstilles, når opsatte kravtider er opnået (eller tider tæt ved). Er svømmeren under kravtiden (se kravtider i skema på næste side), kan denne forvente at blive optaget i TUP en. Svømmere, som er tæt ved kravtiderne, udtages af TUP-træneren på baggrund af subjektive kriterier, som: - svømmerens niveau - tider - svømmerens generelle tekniske formåen - svømmerens indstilling - svømmerens svømmemæssige udvikling - svømmerens træningsbaggrund - svømmerens alder - svømmerens fysiske størrelse Endelig kan enkelte svømmere blive tilbudt et wild-card, som et tilbud om at deltage i et aftalt antal aktiviteter. (Information om TUP fortsætter næste side) Der findes ti regionale TUP er: - Nordjylland - Midt/vestjylland - Østjylland - Sønderjylland - Fyn - Vestsjælland - Nordsjælland - Sydsjælland - København vest - København øst Se kontaktpersoner for hver enkelt TUP på TUP-aktiviteter 2004/ august Lokal samling oktober Øst/vest samling November / december Lokal samling januar National samling april Lokal samling maj National samling

8 12. juli /12 (fortsat fra forrige side) Forventninger Det forventes, at svømmeren træner timer om ugen. Det forventes, at svømmeren viser initiativ til at ville prioritere elitesvømning og således er villig til at vælge eksempelvis svømmetræning frem for fester. Således forventes det også, at der er mødepligt til alle TUP-aktiviteter. Det forventes, at svømmerens træner/klub bakker op om svømmerens udtagelse og deltager aktivt i forbindelse med TUP-aktiviteterne. Det forventes, at forældrene bakker op om svømmerens udtagelse og viser imødekommenhed overfor TUPaktiviteterne. KRAVTIDER - gældende fra og med DÅM 2004 til SRV/SRØ-årgang er drenge Fri 0.55, , , , ,96 Ryg 1.01, ,21 Br 1.09, ,65 Fly 0.59, ,99 IM 1.02, , ,52 90 er drenge Fri 0.56, , , , ,00 Ryg 1.03, ,99 Br 1.11, ,54 Fly 1.03, ,02 IM 1.05, , ,00 91 er piger Fri 1.01, , , , ,00 Ryg 1.09, ,48 Br 1.18, ,88 Fly 1.09, ,99 IM 1.10, , ,79 92 er piger Fri 1.04, , , , ,52 Ryg 1.12, ,88 Br 1.19, ,75 Fly 1.12, ,99 IM 1.13, , ,73 Du kan læse flere uddybende informationer om TUP ved at klikke HER. Lars Kirkegaard, TUP-ansvarlig (ferie uge 29, 30). Telefon:

9 12. juli /12 Knap kroner i resultatbonus oven på EM 2004 Den nye resultathonorering af elitesvømmere i regi af Dansk Svømmeunion, gældende fra 2004, har betydet, at knap kroner netop er blevet udbetalt til svømmere i forbindelse med EM på langbane i Madrid i maj måned. Den nye ordning udløser en bonus på følgende beløb: EKM finale kroner EM & VKM finale kroner VM & OL finale kroner De to programmer er: Young Athletes Against Doping In Sports (YAADIS og The Anti-Doping Education (ADE Begge programmer bliver præsenteret for trænere og svømmere, som deltager ved EJM i Lissabon, Portugal, i perioden den juli. For flere informationer kontakt the International Doping Tests and Management (IDTM), Åse Swedin, på telefon: VKM & EKM medalje EM medalje VM & OL medalje kroner kroner kroner Kurser/clinics Europa-rekord (25m) Verdensrekord (25m) Europa-rekord (50m) Olympisk rekord (50m) Verdens-rekord (50m) Såfremt rekord eller placering opnås af en holdkap, udbetales beløbet til deling mellem holdkappens svømmere. Såfremt en præstation resulterer i udfyldelse af flere af ovenstående kriterier, udbetales penge for den af præstationerne, der giver det højeste beløb. Internationalt kroner kroner kroner kroner kroner LEN aktivt med i kampen mod doping nu også på internettet Som led i den aktive kamp mod doping, kan man på LENs hjemmeside blive grundigt informeret omkring emnet og dets mange risikofyldte skyggesider. På LENs særlige antidoping web-adresse: er der, udover mange væsentlige informationer, også mulighed for at gennemgå to forskellige e-learning moduler målrettet såvel trænere som svømmere. Målet med disse moduler er, via indsigt, at få de aktive til at træffe velovervejede beslutninger og dermed reducere brugen af doping. Clinic Svømningens dag september 2004 Scandic Hotel Eremitage, Lyngby Storcenter 62, 2800 Lyngby Programmet til årets træner-clinic er endnu ikke parat, hvorfor invitationen lader vente på sig. På leder-clinic vil overskriften i år være med fokus på ledelse. Følgende indlæg vil udgøre programmet: Den gode kontrakt ved Willy Rasmussen Økonomistyring for talblinde ved Niels Thor Mikkelsen Ledelse i Superligaen ved Per Bjerregaard En stærk organisation ved Jens Klarskov Bedre hjemmesider med decentral vedligeholdelse ved Lars Pedersen og Kim Schilling Dynamisk markedsføring af klubben ved Allan Merrild Kommunalreformens betydning for idrætten ved Preben Staun. Hold øje med postkasse, og hjemmeside, så du ikke går glip af dette års clinic. Tilmelding kan ske elektronisk via fra 1. august. Morten Kjær, klubchef Telefon:

10 12. juli /12 Konference i elementær svømning Den 17. til den 19. september 2004 afholder Dansk Svømmeunion og Nordisk Svømme Forbund den syvende konference i elementær svømning på Scandic Hotel Eremitage, Lyngby Storcenter 62, 2800 Lyngby. Der er på nuværende tidspunkt mange tilmeldte fra de andre nordiske lande, mens der kun er forholdsvis få danskere tilmeldt. Oplagt mulighed for efteruddannelse Konferencen er oplagt som efteruddannelse af svømmeinstruktører, ledende instruktører, svømmelærere og svømmeskoleledere, hvorfor vi opfordrer svømmeklubbernes bestyrelser til at overveje, om ikke klubben kunne få udbytte af at lade en eller flere personer deltage. Konferencen afholdes hvert andet år og går på skift mellem de nordiske lande. Konferencen er således kun i Danmark hvert tiende år. Du har derfor i år en enestående chance for at deltage uden de store rejseomkostninger. Download konference-folderen Årets hovedtaler er australieren Ross Sanders, som er hovedmanden bag Learn to Swim i England, men der vil også være andre spændende indlæg, som du kan se i folderen om konferencen. Folderen er udsendt til samtlige medlemsklubber og kan downloades i pdf format fra (fremgår af hjemmesidens hovedmenu, hvor forsiden af folderen optræder som et billede, du kan aktivere). Yderligere eksemplarer af folderen kan rekvireres på unionskontoret uden beregning. Morten Kjær, klubchef Telefon: Dansk Svømmeunion udbyder Juniortrænerkursus Kurset, som finder sted i Københavnsområdet, forløber over tre weekender i efteråret 2004: Fredag, den 24. september søndag, den 26. september. Fredag, den 29. oktober søndag, den 31. oktober. Fredag, den 12. november - søndag, den 14. november. Tilmelding skal ske til Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær på senest søndag, den 15. august For flere informationer - se Dansk Svømmeunions hjemmeside - - under menupunktet Kurser. Morten Kjær, klubchef Telefon: Dansk Svømmeunion udbyder Elitetrænerkursus Kurset, som finder sted på Sjælland, forløber over fire weekender i 2005: Fredag, den 28. januar søndag, den 30. januar. Fredag, den 4. marts søndag, den 6. marts. Torsdag, den 21. april søndag, den 24. april. Fredag, den 16. september søndag, den 18. september. Tilmelding skal ske til Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær på senest mandag, den 15. november For flere informationer - se Dansk Svømmeunions hjemmeside - - under menupunktet Kurser. Morten Kjær, klubchef Telefon:

11 12. juli /12 Ungdommens Leder Akademi Bliv fremtidens selvstændige idrætsleder! Et personligt uddannelsesforløb for årige foreningsledere. Kompetencegivende uddannelse (10 ECTS-point) på handelsskolens akademiuddannelse. En lederuddannelse, der også kan anvendes i privatog arbejdslivet. Uddannelsen forløber fra august 2004 til maj Læs den uddybende beskrivelse ved at klikke HER. Du skal være opmærksom på, at der i den uddybende beskrivelse står skrevet, at deadline for tilmelding er den 18. juni. Denne deadline er ændret til søndag, den 8. august. Så du kan stadig nå det. Ansøgningsskema kan downloades HER. For yderligere information kontakt: Danmarks Idræts-Forbund Udvikling & Rådgivning Telefon: / Svømning Anmeldelse af stævner Svømmestævner bedes for fremtiden anmeldt på mailadressen: Resultater bedes fortsat indsendt på Morten Kjær, klubchef Telefon: Livredning Dommerkursus for livreddere på plads Det er nu endelig lykkedes at få dommerkurset den september på plads. Kurset afholdes i Nyborg. Flere detaljer følger, når du tilmelder dig kurset. Temaet på kurset vil være hjertestopbehandling. Se en komplet oversigt over dommerkurser og seminarer på Dansk Svømmeunions hjemmeside Tilmelding til kurser/seminarer kan ske til nedenstående. Tina Sørensen, sekretær Telefon:

12 12. juli /12 Masters-svømning Kontaktperson på nedenstående notitser vedrørende masters-svømning er Ken Andersen, mastersudvalget, som kan kontaktes på telefon: Alt om EM 2005 i Stockholm online Nu er alt om EM 2005 i Eriksdalsbadet i Stockholm lagt ud på internettet på adressen Her finder du tilmeldingsformularer, stævnets organisation, anbefalede hoteller med mere. For danske EM-svømmere har vi kig på et godt vandrerhjem i nærheden af svømmestadion. Dansk Svømmeunions VM-rejseleder Alex Nielsen og Elisabeth Ketelsen er med ved Riksmesterskaberne i Stockholm i juli 2004 og vil her undersøge, om der skulle findes endnu bedre muligheder for indkvartering i Stockholm ved EM i august Dansk Svømmeunion spiller ud med en indkvarteringsløsning for de danske EM-deltagere inden udgangen af august Transport vil denne gang være op til den enkelte, idet det afhængig af bopæl i Danmark kan være attraktivt at tage henholdsvis fly, tog, bus og egen bil til EM. Se EM-kravtiderne på hjemmesiden: 21 VM-medaljer til Danmark De danske masterssvømmere gjorde det forrygende i den italienske adriaterhavsby Riccione, da VM blev afholdt i perioden den juni. Det blev ialt til fem guld-, otte sølv- og otte bronzemedaljer til Danmark. Bedst var Grethe Bendtsen (gruppe J), Lyngby, med ikke færre end tre guldmedaljer i henholdsvis 200, 50 og 100 m rygsvømning, foruden sølvmedaljer i henholdsvis 200 m individuel medley og 50 m fri svømning. Gitte Raagaard (gruppe B), Vest Brøndby, svømmede guld hjem i 200 og 50 m rygsvømning, mens det blev til sølv i 100 m rygsvømning. Lis Knutzen (gruppe L), Lyngby, svømmede VM-sølvet hjem i 800 m fri svømning, i 50, 100 og 200 m brystsvømning, mens hun hentede bronze hjem i 50 m fri svømning. Lisa Friis (gruppe L) fra Frederiksberg-klubben GI40 tog sølv hjem i 100 m rygsvømning, mens det blev til bronze på den halve distance. Birthe Møller Jensen (gruppe J), Lyngby, hentede bronze hjem i 100 og 200 m butterfly samt i 400 m IM. Michael Eriksen (gruppe A), AGF, svømmede sig til bronze i 100 og 200 m brystsvømning. Endelig præsterede Elisabeth Ketelsen (gruppe H), Lyngby, at svømme bronze hjem i 100 m rygsvømning. Ved VM blev der sat mere end 25 nye masters-verdensrekorder, hvilket sætter de mange danske medaljer yderligere i perspektiv. Holdfoto, taget af de danske deltagere i forbindelse med VM 2004 i italienske Riccione.

Eksempler er: Ringsted Cup, Spar Nord Cup, Køge Open, Lyngby Open, Ruds Vedby Legene.

Eksempler er: Ringsted Cup, Spar Nord Cup, Køge Open, Lyngby Open, Ruds Vedby Legene. Konkurrencesvømning 1) Stævneoversigt 2) Generelt, forklaring af bl.a. gyldige tider, kravtider, Langbane og Kortbane 3) Aldersinddeling 4) Stilarter 5) Selve stævnet, forklaring af bl.a. Løb, Heat og

Læs mere

Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m opmålt bassin 8 baner med El-tid Afsvømning i lille bassin (6 x 15 m.)

Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m opmålt bassin 8 baner med El-tid Afsvømning i lille bassin (6 x 15 m.) Ringsted Svømmeklub og Dansk Svømmeunion inviterer til DANSKE OPEN MASTERS PÅ KORTBANE 2011 (DOM-K) Dato 5. og 6. marts 2011 Svømmehal Indsvømning Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m

Læs mere

Tilmelding senest 3.november 2011 på mail: koegeopen@ksk.dk

Tilmelding senest 3.november 2011 på mail: koegeopen@ksk.dk 25-27. november 2011 Køge svømmeland & Herfølge svømmehal Adresser Køge Svømmeland, Ølby Center 104, DK-4600 Køge Gr. 1+2 og finaler Herfølge Svømmehal, Scheelsvej 2, DK-4681 Herfølge Gr. 3+4 Hallerne

Læs mere

Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i Fritidscenteret. Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i fritidscenteret.

Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i Fritidscenteret. Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i fritidscenteret. Dato: 24-25. marts 2007 Svømmehal: Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2, 2600 Glostrup 1. Bassinet er 25 m. med 6 baner og el-tid Stævnestart: Stævneafsnit 1 Lørdag 24. marts kl. 11:30 Stævneafsnit

Læs mere

21/11 23/11-2014. Køge Svømmeland & Herfølge Svømmehal

21/11 23/11-2014. Køge Svømmeland & Herfølge Svømmehal 21/11 23/11-2014. Køge Svømmeland & Herfølge Svømmehal Adresser Køge Svømmeland, Ølby Center 104, DK-4600 Køge Gr. 1+2 og finaler Herfølge Svømmehal, Scheelsvej 2, DK-4681 Herfølge Gr. 3+4 Hallerne Stævnet

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 16. oktober 2006 1/13 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 16. oktober 2006 1/13 SVØMMEPOSTEN x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 16. oktober 2006 1/13 Nummer 6, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 5. november 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: 7743 4400

Læs mere

Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Rom, Italien 26. juli - 2. august 2009

Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Rom, Italien 26. juli - 2. august 2009 Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane 2009 Mediaguide Rom, Italien 26. juli - 2. august 2009 Verdens Mesterskaberne i svømning 2009 VM i Rom Det er anden gang i VM svømningens historie, at Italiens

Læs mere

Europa Mesterskaberne i svømning. Mediaguide. Budapest, Ungarn 9. august - 15. august 2010

Europa Mesterskaberne i svømning. Mediaguide. Budapest, Ungarn 9. august - 15. august 2010 Europa Mesterskaberne i svømning 2010 Mediaguide Budapest, Ungarn 9. august - 15. august 2010 Europa Mesterskaberne i svømning 2010 EM i svømning 2010 i Budapest, Ungarn 11 danske svømmere er parate til

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 11. marts 2005 1/10 Nummer 2, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 31. marts 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Europa Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Eindhoven, Holland 18. - 24. marts 2008

Europa Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Eindhoven, Holland 18. - 24. marts 2008 Europa Mesterskaberne i svømning på langbane 2008 Mediaguide Eindhoven, Holland 18. - 24. marts 2008 Europa Mesterskaberne i svømning 2008 EM svømning 15 danske svømmere er klar til sæsonens hovedmål og

Læs mere

Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Melbourne, Australien - 25. marts - 1. april 2007

Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane. Mediaguide. Melbourne, Australien - 25. marts - 1. april 2007 Verdens Mesterskaberne i svømning på langbane 2007 Mediaguide Melbourne, Australien - 25. marts - 1. april 2007 Verdens Mesterskaberne i svømning 2007 Det er tredje gang i VM svømningens historie, at Australien

Læs mere

SRØ. Info. Juni 2006. Så kan planlægningen for den kommene sæson komme i gang. Go arbejdslyst...

SRØ. Info. Juni 2006. Så kan planlægningen for den kommene sæson komme i gang. Go arbejdslyst... Info SRØ 3 2006 Juni 2006 Så kan planlægningen for den kommene sæson komme i gang. Go arbejdslyst... 16. ÅRG. NR. 3 JUNI 2006 Udgivet af Dansk Svømmeunion Region Øst Indhold Leder 3 Opslagstavlen 4 Adresseinformation

Læs mere

den 25. - 27. september Kom og få en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige... Topdeltagelse med flere danske, norske og svenske landsholdssvømmere.

den 25. - 27. september Kom og få en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige... Topdeltagelse med flere danske, norske og svenske landsholdssvømmere. tildegrafisk.dk den 25. - 27. september Kom og få en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige... Bedste præsentation efter Finas pointtabel: Svøm stærkt og vind... 1. 5.000 kr. / 2. 3.000 kr. / 3. 2.000

Læs mere

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Introduktion Svømning er blandt de mest træningskrævende sportsgrene, og belønningen for de mange timer i

Læs mere

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP,

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, som i 2011 afvikles den 28. september - 30. september 2012 Vi håber og tror på,

Læs mere

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP,

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, som afvikles den 26. september til den 28. september 2014 Vi håber, at Syd Cup

Læs mere

Invitation Odense Svømmeklub og Dansk Svømmeunion har fornøjelsen af at byde jer velkommen til Åbne Nordiske Masters 2006

Invitation Odense Svømmeklub og Dansk Svømmeunion har fornøjelsen af at byde jer velkommen til Åbne Nordiske Masters 2006 Invitation Odense Svømmeklub og Dansk Svømmeunion har fornøjelsen af at byde jer velkommen til Åbne Nordiske Masters 2006 Hvornår: 7-8 oktober, 2006 Hvor: Vollsmose Svømmehal, 6 baner, 25 m, elektronisk

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 22. december 2004 1/13 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 22. december 2004 1/13 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 22. december 2004 1/13 Nummer 8, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 17. januar 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum

Læs mere

DANMARKS IDRÆTSFORBUND & DANSK SVØMMEUNION AFTALE OM NATIONALE UDTAGELSESKRITERIER OL RIO DE JANEIRO 2016

DANMARKS IDRÆTSFORBUND & DANSK SVØMMEUNION AFTALE OM NATIONALE UDTAGELSESKRITERIER OL RIO DE JANEIRO 2016 DANMARKS IDRÆTSFORBUND & DANSK SVØMMEUNION AFTALE OM NATIONALE UDTAGELSESKRITERIER OL RIO DE JANEIRO 2016 Introduktion FINA s internationale kvalifikationskrav og DIF s generelle danske OL-udtagelseskrav

Læs mere

Europæiske Mesterskaber på kortbane2006

Europæiske Mesterskaber på kortbane2006 Navn: Lotte Friis Fødselsdato: 9. februar 1988 Alder: 18 år Fødeby: Hørsholm Nuværende bopæl: Blovstrød Klub: Allerød/SIGMA Personlig træner: Flemming Poulsen Profession: 3. G på Allerød Gymnasium 10 gange

Læs mere

Sportsafdelingen indstillede Jes Gydensen Da der ikke var modkandidater Blev JG valgt.

Sportsafdelingen indstillede Jes Gydensen Da der ikke var modkandidater Blev JG valgt. Referat: Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion, 2014 Dato: 27. april 2014 Tidspunkt: 9.00 12.00 Mødested: Hotel Scandic, Kolding Referent: Margit Beckmann Nr. Punkt 1. Valg af dirigent Referat Mikkel von

Læs mere

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN Her kan du læse mere om NTC og om: Bolig Spiseordning Skole, job og uddannelse Træningstider Økonomi Procedure for optagelse Kommunikation

Læs mere

IKAST SVØMME KLUB NORDEA MIDSOMMERCUP 2013

IKAST SVØMME KLUB NORDEA MIDSOMMERCUP 2013 IKAST SVØMME KLUB HAR FORNØJELSEN AT INDBYDE TIL NORDEA MIDSOMMERCUP 2013 I samarbejde med Nordea har ISK atter den glæde, at kunne indbyde klubberne til Midsommer Cup. 08. 09. juni 2013 Stævnet henvender

Læs mere

Dronning Dorothea Cup Kolding 2013 26., 27., 28. april 2013

Dronning Dorothea Cup Kolding 2013 26., 27., 28. april 2013 Dronning Dorothea Cup Kolding 2013 26., 27., 28. april 2013 Kolding Svømmeklub og Slotssøbadet har hermed fornøjelsen at indbyde din klub til et enestående stævne, afviklet i to bassiner samtidigt! Et

Læs mere

FINA MASTERSREGLER 2009-2013

FINA MASTERSREGLER 2009-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE MGR Masters 02 MSW Masters Svømmeregler 04 MOWS Masters Åbent Vand Svømning 08 Henvisning til: Masters Udspringsregler Masters Synkroregler Masters Vandpoloregler http://www.fina.org

Læs mere

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex.

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex. Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 14. marts 2003 1/7 Nummer 2, 11. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 4. april 2003 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Nykredit Gentofte Open 2015. 25. 27. september. Invitation

Nykredit Gentofte Open 2015. 25. 27. september. Invitation Nykredit Gentofte Open 2015 25. 27. september Invitation Gentofte Svømme Klub har fornøjelsen at invitere din klub til dette enestående stævne for Senior, Junior & Årgangsgrp. 1 & 2 på kortbane Praktiske

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. juli 2005 1/17 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. juli 2005 1/17 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 8. juli 2005 1/17 Nummer 4, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 15. august 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

10 år i badesikkerhedens tjeneste Fra få ildsjæle til etableret redningstjeneste.

10 år i badesikkerhedens tjeneste Fra få ildsjæle til etableret redningstjeneste. 10 år i badesikkerhedens tjeneste Fra få ildsjæle til etableret redningstjeneste. 1. juni 2008 er det 10 år siden, at TrygFonden og Dansk Svømmeunion indgik samarbejde om at sætte fokus på badesikkerheden

Læs mere

Aalborg Cup 2013 1.-3. November 2013

Aalborg Cup 2013 1.-3. November 2013 byder på udfordringer både for senior, junior og årgangssvømmere. Senior og Tillykke! Du har kvalificeret dig i følgende løb: 2 200m Frisvømning 4 50m Rygsvømning 12 400m Frisvømning 16 50m Frisvømning

Læs mere

Forum Horsens Cup 2015 2014

Forum Horsens Cup 2015 2014 inviterer til Forum Horsens Cup 2015 2014 5 aldersgrupper Udskillelsesfinaler på i alle 50 50 meter løb Det allerbedste stævnemad Forum Horsens Cup 2015 Horsens svømmeklub har hermed fornøjelsen af at

Læs mere

AGF Svømning indbyder til Aarhus Open 2014

AGF Svømning indbyder til Aarhus Open 2014 AGF Svømning indbyder i samarbejde med maxpuls.dk og Arena til Aarhus Open i dagene 30. maj - 1. juni 2014 på Aarhus Svømmestadion Aarhus Open tilbyder: 50 meter-konkurrencebassin med 10 baner 5 aldersgruppe-inddelinger

Læs mere

mit barn skal til svømmestævne

mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne! Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig fortid inden for svømmesporten,

Læs mere

IF Lyseng Svømning. Stævneledelse

IF Lyseng Svømning. Stævneledelse Velkommen IF Lyseng Svømning og Dansk Svømmeunion byder herved velkommen til DMH-Å, som finder sted den 2-3 februar 2013. Vi håber vi sammen kan få nogle rigtig gode og spændende oplevelser i denne weekend.

Læs mere

Verdens Mesterskaberne i svømning 2011. Mediaguide

Verdens Mesterskaberne i svømning 2011. Mediaguide Verdens Mesterskaberne i svømning 2011 Mediaguide Shanghai, Kina 24. juli - 31. juli 2011 Verdens Mesterskaberne i svømning 2011 VM i Shanghai Det er første gang i VM svømningens historie, at Shanghai

Læs mere

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk www.ebeltoftsk.dk Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt LOGO SVØMMEKLUB SAMT EIF Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016 Sæsonen starter mandag den 07. september 2015 og slutter

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Åbent Hus tirsdag den 1. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 2. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

AGF Svømning indbyder i samarbejde med Handelsbanken og Arena til Handelsbanken Aarhus Open i dagene 5. juni - 7. juni 2015 på Aarhus Svømmestadion

AGF Svømning indbyder i samarbejde med Handelsbanken og Arena til Handelsbanken Aarhus Open i dagene 5. juni - 7. juni 2015 på Aarhus Svømmestadion AGF Svømning indbyder til Handelsbanken Aarhus Open 5. 7. juni 2015 AGF Svømning indbyder i samarbejde med Handelsbanken og Arena til Handelsbanken Aarhus Open i dagene 5. juni - 7. juni 2015 på Aarhus

Læs mere

Velkommen til Silkeborg Swim Cup 2015 den. 21-23 august.

Velkommen til Silkeborg Swim Cup 2015 den. 21-23 august. Velkommen til Silkeborg Swim Cup 2015 den. 21-23 august. Det er en fornøjelse igen i år at kunne byde velkommen til Silkeborg Swim Cup. 2015-udgaven afholdes helt i samme ånd som tidligere. Vi starter

Læs mere

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING 01.00 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT: EMNE: SIDE: 01.00 Indholdsfortegnelse 1 02.00 Danmarks Idræts Forbund Mesterskaber 2 02.01 Dansk Svømmeunions Mesterskaber 2 02.10 Generelle bestemmelser 3-6 03.00 Danmarksmesterskaberne

Læs mere

DANISH OPEN MASTERS 2010

DANISH OPEN MASTERS 2010 DANISH OPEN MASTERS 2010 D. 8. MAJ 2010 PÅ LANGBANE I GENTOFTE Gentofte Svømmeklub og Dansk Svømmeunion inviterer til Danish Open Masters på langbane i Kildeskovshallen i Gentofte d. 8. maj 2010. Dato:

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Åbent Hus tirsdag den 30. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 1. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

AGF Svømning indbyder i samarbejde med maxpuls.dk og Arena til Aarhus Open i dagene 31. maj - 2. juni 2013 på Aarhus Svømmestadion

AGF Svømning indbyder i samarbejde med maxpuls.dk og Arena til Aarhus Open i dagene 31. maj - 2. juni 2013 på Aarhus Svømmestadion AGF Svømning indbyder i samarbejde med maxpuls.dk og Arena til Aarhus Open i dagene 31. maj - 2. juni 2013 på Aarhus Svømmestadion Aarhus Open tilbyder: 50 meter-konkurrencebassin med 10 baner 5 aldersgruppe-inddelinger

Læs mere

22-24 januar 2016. En super stævneoplevelse med tilbud om overnatning og bespisning.

22-24 januar 2016. En super stævneoplevelse med tilbud om overnatning og bespisning. 22-24 januar 2016 Få et internationalt afsæt til langbanesæsonen ved Arena Lyngby Open. Over tre dage afvikles løb i alle alderskategorier med chance for kontante præmier i finaler og Challenge. En super

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 20. september 2004 1/17 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 20. september 2004 1/17 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 20. september 2004 1/17 Nummer 6, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 26. oktober 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum

Læs mere

Introduktion til Udspring. En guide for tilskuere

Introduktion til Udspring. En guide for tilskuere Introduktion til Udspring En guide for tilskuere Juli 2012 Udspring er en æstetisk sport, hvor ynde kombineres med styrke og smidighed, mens udspringeren bevæger sig gennem luften. Udspringeren skal have

Læs mere

Beredskabsplan. - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne

Beredskabsplan. - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne Beredskabsplan - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne Forebyggelse Forberedelse Alarmering Krisehåndtering Værktøjer Overblik Kommunikation Evaluering Kontakt

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2009 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

Dansk Svømmeunion. Rescue Kid. Konkurrencelivredning for børn & unge

Dansk Svømmeunion. Rescue Kid. Konkurrencelivredning for børn & unge Dansk Svømmeunion Rescue Kid Konkurrencelivredning for børn & unge Indhold Indledning... 3 Hvorfor konkurrencelivredning?... 4 Individuelle discipliner... 5 100 m Forhindringssvømning...5 100 m Super Kid...6

Læs mere

INDBYDELSE TIL VE ESTKYST CUP 2014 I UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL D. 31. OKTOBER R - 2. NOVEMBER 2014 AR RRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB

INDBYDELSE TIL VE ESTKYST CUP 2014 I UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL D. 31. OKTOBER R - 2. NOVEMBER 2014 AR RRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB INDBYDELSE TIL VESTKYST CUP 2014 I D. UC SYDDANMARKS SVØMMEHAL 31. OKTOBER - 2. NOVE EMBER 2014 ARRANGERES AF ESBJERG SVØMMEKLUB Vestkyst Cup 2014 Esbjerg Svømmeklub har hermed fornøjelsen at indbyde til:

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 6. maj 2004 1/11 Nummer 3, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 26. maj 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 31. marts 2006 1/10 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 31. marts 2006 1/10 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 31. marts 2006 1/10 Nummer 2, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 25. april 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

PROGRAM 2015/2016. 17. august 2015-4. juni 2016 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD

PROGRAM 2015/2016. 17. august 2015-4. juni 2016 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD PROGRAM 2015/2016 17. august 2015-4. juni 2016 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD Velkommen til Farum Svømmeklub Farum Svømmeklub byder velkommen til sæsonen 2015-16. Vi bestræber os hele

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014 Nedtur ved EM i Berlin Gentofte - min nye klub Afbud til VM på kortbane VM på Langbane - kursen er sat / sigtet er indstillet. EM i Berlin. Ingen tvivl ved afrejsen

Læs mere

Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger.

Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger. 1 Formandsberetning ved generalforsamlingen den 26. februar 2013. Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger.

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2012 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

Holstebro Svømmeclub & Dansk Svømmeunion. inviterer til. Danske Open Masters. Kortbane 2012. Lørdag d. 14. april & søndag d. 15.

Holstebro Svømmeclub & Dansk Svømmeunion. inviterer til. Danske Open Masters. Kortbane 2012. Lørdag d. 14. april & søndag d. 15. Holstebro Svømmeclub & Dansk Svømmeunion inviterer til Danske Open Masters Kortbane 2012 Lørdag d. 14. april & søndag d. 15. april i Holstebro Badeland PRAKTISKE OPLYSNINGER Dato: Lørdag den 14.april og

Læs mere

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning.

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning. Bliv en del af succesen Støt Hillerød G.I. Bordtennis koncept www.hgibordtennis.dk Velkommen til Hillerød G.I. Bordtennis I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision,

Læs mere

EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE

EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE 2 3 EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE DIF tilbyder i samarbejde med Dansk Svømmeunion(SVØM), Dansk Tennis Forbund(DTF) og Dansk Håndbold Forbund (DHF) et treårigt udviklingsforløb

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

(Hjælp...) Vi skal til svømmestævne. Udgave 1.0

(Hjælp...) Vi skal til svømmestævne. Udgave 1.0 (Hjælp...) Vi skal til svømmestævne Udgave 1.0 (Hjælp...) Vi skal til svømmestævne Side 2 Forord Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig

Læs mere

Svømmehallerne er placeret ca. 20 min. gang fra hinanden. 2002 og yngre 2000 2001 1998 1999 1997 og ældre 07.30. 08.00 09.00 14.

Svømmehallerne er placeret ca. 20 min. gang fra hinanden. 2002 og yngre 2000 2001 1998 1999 1997 og ældre 07.30. 08.00 09.00 14. 24. 26. JANUAR Dato 24. 26. Januar 2014 Sted afsnit fredag-lørdag-søndag: Aldersgruppe 1-2: Lyngby Svømmehal (langbane), Lundtoftevej 53, Lyngby. Aldersgruppe 3-4: Trongården Svømmehal (kortbane), Trongårdsvej

Læs mere

Sygehusapotek Fyn informerer

Sygehusapotek Fyn informerer INFORMATIONSBLAD Sygehusapotek Fyn informerer Årgang 2, nr. 2 - april 2009 Sygehusapotek Fyn INDHOLD: FARVEL TIL INFORMATIONSBLADET...3 OPBEVARINGSSKEMAET...4 LÆGEMIDDELINFORMATION TIL PATIENTER...6 DE

Læs mere

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE INVITATION VANDPOLO-STÆVNE Kære aktive, trænere, dommere og familier. Det er en stor glæde at invitere alle med interesse i vandpolo til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Vandpoloturnering.

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015 Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015 Den værste dag i mit liv. VM kvalifikation Hjemløs NU venter Kazan!!!!!! 2015 Mit 2015 startede rigtig godt. Efter nogle dejlige dage i New York hvor jeg sammen med nogle

Læs mere

Velkommen til: Synkrosektionens områdemøde Søndag d 15. maj 2011 kl. 09-00

Velkommen til: Synkrosektionens områdemøde Søndag d 15. maj 2011 kl. 09-00 Velkommen til: Synkrosektionens områdemøde Søndag d 15. maj 2011 kl. 09-00 1 Dagsorden for Synkrosektionens områdemøde 2011 1. Valg af dirigent 2. Synkrosektionens beretning 3. Drøftelse af målsætning

Læs mere

Vandpoloturneringen er en åben turnering med mulighed for at deltage med klubhold, byhold og landshold.

Vandpoloturneringen er en åben turnering med mulighed for at deltage med klubhold, byhold og landshold. INVITATION VANDPOLO Kære vandpolospillere, trænere, dommere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for vandpolo til Hans Christian Andersen City Games Vandpolostævne.

Læs mere

Pst!! 12/2008 København den 14. august 2008. Sommerferien overstået. Dansk Fægte Forum. Danmark har fået formandsposten i det nordiske forbund

Pst!! 12/2008 København den 14. august 2008. Sommerferien overstået. Dansk Fægte Forum. Danmark har fået formandsposten i det nordiske forbund Dansk Fægte-Forbund Pst!! 12/2008 København den 14. august 2008 Sommerferien overstået Pst!! er nu tilbage igen efter en dejlig sommerferie, hvor tiden er blevet brugt til at finde nye måder, hvor på information

Læs mere

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007

Foræ. ldremøde. Dagsorden BAGSVÆRD ROKLUB. Evaluering af sæson 2006. Præsentation af trænere. Præsentation af projekter 2007 BAGSVÆRD ROKLUB Foræ Forældremø ldremøde Fremlægning af sæson 2007 Dagsorden Evaluering af sæson 2006 Præsentation af trænere Præsentation af projekter 2007 Krav til deltagelse i projekterne / kraftcenteret

Læs mere

Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion

Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion Baggrund Svømning på eliteniveau fordrer stor træningsmængde hvilket stiller krav til mad og drikke med hensyn til mængde, variation, sammensætning og timing. Der

Læs mere

FINA MASTERS REGLER 2002

FINA MASTERS REGLER 2002 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 MGR Masters 02-03 MSW Masters Svømmeregler 04-07 MOWS Masters Langdistancesvømning (åbent vand) 08-09 MD Masters Springregler 10-17 MSS Masters

Læs mere

SVØMMEPOSTEN. Generelt

SVØMMEPOSTEN. Generelt x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 18. december 2006 1/9 Nummer 8, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 28. januar 2007 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: 4439 4450

Læs mere

Følgende ønsker at udtræde udenfor valgperiode:

Følgende ønsker at udtræde udenfor valgperiode: Generalforsamling 2009 Dagsorden og referat generalforsamling GENERALFORSAMLING I VEJEN SVØMMEKLUB TORSDAG DEN 24. FEBRUAR 2009 KL. 19.00 I VEJEN IDRÆTSCENTER DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent (og referant)

Læs mere

Forældre Information 2012. AGF Svømning

Forældre Information 2012. AGF Svømning Forældre Information 2012 AGF Svømning Indledning Denne folder er en velkomst til alle nye konkurrencesvømmere og deres forældre i AGF Svømning. Den fortæller lidt om, hvad det vil sige at være konkurrencesvømmer,

Læs mere

Etisk Kodeks i idrætten

Etisk Kodeks i idrætten Etisk Kodeks i idrætten Hvordan sikres en god relation mellem træner og svømmer, der ikke mistænkeliggør trænerens adfærd? Danielle Keller Dansk Svømmeunion September 2009 Projekt i samarbejde med DIF

Læs mere

GI40/Hermes og Danske Bank

GI40/Hermes og Danske Bank GI40/Hermes og Danske Bank Indbyder hermed til Danske Bank Cup 2010 Lørdag den 30. og søndag den 31. oktober 2010 Frederiksberg Svømmehal, Helgesvej 29, 2000 Frederiksberg/ Damsøbadet, Sønderjyllands Allé

Læs mere

Frederikssund Svømmeklub Badehæftet

Frederikssund Svømmeklub Badehæftet At blive konkurrencesvømmer: Svømning på konkurrenceplan kan være en krævende disciplin. Skal man være en dygtig konkurrencesvømmer, kræver det på sigt en hel del træning. Heldigvis er svømning også en

Læs mere

VEJLE SVØMMEKLUB TRITONS SPONSORKONCEPT

VEJLE SVØMMEKLUB TRITONS SPONSORKONCEPT VEJLE SVØMMEKLUB TRITONS SPONSORKONCEPT Præsentation af VEJLE SVØMMEKLUB TRITON Triton i tal Ca. 1.900 medlemmer Hvoraf ca. 1.800 er tilknyttet svømmeskole og ca. 100 er konkurrencesvømmere Fuldtidsansat

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

KRONBORG CUP 2015. Diplom største fodboldstævne 7.-9. august. Læs mere på stævnets hjemmeside: www.kronborgcup.dk

KRONBORG CUP 2015. Diplom største fodboldstævne 7.-9. august. Læs mere på stævnets hjemmeside: www.kronborgcup.dk Sjællands Diplom største fodboldstævne 7.-9. august KRONBORG CUP 2015 Arrangeres af 5 fodboldklubber i Helsingør Kommune og kombinerer fodbold, sundhed, kultur og sjove oplevelser i én spændende pakke.

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem.

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem. Sidste nyt april 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Tak for jeres bidrag til konferencen. Det var dejligt at tilbringe et lille døgn sammen med jer og høre om alle de tiltag og ideer, som praktiseres i lokalafdelingerne.

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Opgaver og ansvarlige. Nyborg Svømmeklub, K- udvalget

Opgaver og ansvarlige. Nyborg Svømmeklub, K- udvalget r og ansvarlige Nyborg Svømmeklub, K- udvalget Udarbejdelse af stævnekalender Ansvarlig: Martin Madsen ( madsen.nsk@gmail.com ) r Udarbejdelse af stævnekalender, alle hold Koordinering af trænere til stævner

Læs mere

VELKOMMEN TIL MESTERSKABSÅRET 2013/2014

VELKOMMEN TIL MESTERSKABSÅRET 2013/2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til mesterskabsåret 2013/2014 2 Terminer/steder 3 Generelle bestemmelser 5 Kvalifikationsperiode 5 Kvalifikation 5 Anmeldelse 5 Procedure for tilmelding/anmeldelse 5 Mesterskabsgebyr

Læs mere

Dansk. Svømmeunion. inviterer til. Danske. Langbane 2013. Lørdag den 4. maj

Dansk. Svømmeunion. inviterer til. Danske. Langbane 2013. Lørdag den 4. maj Holstebro SvømmeClub & Dansk Svømmeunion inviterer til Danske Open Masters Langbane 2013 Lørdag den 4. maj i Holstebro Badeland PRAKTISKE OPLYSNINGER Dato: Lørdag den 4. maj 2013. Svømmehal: El-tid: Holstebro

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 10. februar 2006 1/14 Nummer 1, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 15. marts 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Landsmesterskaber 2015

Landsmesterskaber 2015 DGI Bordtennis Landsmesterskaber 2015 i Indbydelse og Information Vil du vide mere om DGI bordtennis - så klik ind på: www.dgi.dk/bordtennis i Kære bordtennisspiller! Vil Du há spænding, humor, kammeratligt

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 7. oktober 2005 1/14 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 7. oktober 2005 1/14 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 7. oktober 2005 1/14 Nummer 6, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 2. november 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Nyhedsbrev december 2014

Nyhedsbrev december 2014 Nyhedsbrev december 2014 Glædelig jul og godt nytår - svømmeskolen starter igen den 6. januar. Svømmeskolebørnene og instruktørerne holder en velfortjent juleferie, mens konkurrencesvømmerne fortsætter

Læs mere

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT INDHOLDSFORTEGNELSE PUNKT EMNE 1. Generelt 2 2. Indbydelse og propositioner 2 3. Anmeldelse 2 4. Startlisten/programmet 3 5. Resultatlisten 3 6. Tidtagning 4 7. Præmier 4 8. Reklamer på badetøj 4 9. Reklamer

Læs mere

Long Track Speed Skating

Long Track Speed Skating Long Track Speed Skating Talentudvikling og elitesatsning DANSK SKØJTE UNION 2015-2016 Opdateret August 2015 Indhold 1.0 Formålet med dokumentet... 2 2.0 Baggrund... 2 3.0 DIF projekt... 2 3.1 DIF Junior...

Læs mere