Fitnessinstruktør, justerede specialefag pr. 1. august 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fitnessinstruktør, justerede specialefag pr. 1. august 2015"

Transkript

1 Fitnessinstruktør, justerede specialefag pr. 1. august Anatomi og fysiologi, obligatorisk, 1 uge, rutineret 1. Eleven kan på rutineret niveau redegøre for kroppens knogler og led, herunder funktion, opbygning og inddeling, samt betydningen af mobilitet i forbindelse med fysisk aktivitet, skadesrisiko og bevægelsesanalyser. 2. Eleven kan redegøre for skeletmuskulaturen med funktion, hæfte og udspring, herunder agonist/anatagonist/synergist samspil, kendskab til muskeltyper og arkitektur. Biomekanisk trækretning og kraftudvikling. 3. Eleven kan redegøre for kredsløbet samt termerne aerob og anaerob kapacitet og effekt, for det aerobe og anaerobe energisystem,med anvendelse af termerne slagvolumen, minutvolumen og pulsfrekvens. 4. Eleven kan redegøre og anvende viden om nervesystemet, dets rolle i forbindelse med det neuromuskulære system, samt dets funktion i forbindelse med reflekser, balance og koordination. 5. Eleven kan redegøre for det endokrine system på rutineniveau i forbindelse med fysisk aktivitet, herunder hormonaktivitet og fordøjelse. 2. Arbejdsfysiologi, 2 uger 2 dage, obligatorisk, rutineret 1. Eleven kan redegøre for kroppens kort- og langtidseffekter af forskellige former for styrketræning herunder muskelstyrke, udholdenhed, hypertrofi og eksplosivet, RFD og power samt delayed onset of muscular soreness (D.O.M.S.) og excentrisk, koncentrisk og isometrisk muskelarbejde. 2. Eleven kan redegøre for kroppens kort- og langtidseffekter af forskellige former for kredsløbstræning, herunder VO2max og puls zoner ifht. aerob kapacitet og effekt, karvonenudregning, udholdenhed og eksplosivitet herunder anaerob effekt og kapacitet, samt forskellige intervallers effekt på disse parametre. 3. Eleven har kendskab til kroppens kort- og langtidseffekter af bevægelighedstræning mobilitet, smidighed, koordination, balance, proprioceptive neuromuskulære teknikker, agility og neuromuskulære adaptationer. 4. Eleven kan redegøre for de forskellige træningsprincipper specificitet, progressiv overload, adaptationer, periodisering, restitutionstid, detraining og FITT (Frequenzy, Intensity, Time and Type). 5. Eleven kan redegøre for en række traditionelle og alternative træningsformer, udvise forståelse for korrekt teknik og konsekvensen af dårlig teknik og redegøre for effekten af disse træningsformer, intensitet, varighed, niveau og ernæringstilstand på de tre energisystemer, og hvordan disse kan bruges i forbindelse med forskellige træningsmål 6. Eleven kan redegøre for de sundhedsmæssige effekter af fysisk aktivitet inkl. kropsholdning, skadesrisiko, knogledensitet, neuromuskulær funktion, risiko for livsstilsygdomme, vægtbalance og range of motion. 7. Eleven har kendskab til en række forskellige monitoreringsmetoder ifht. intensitet for den fysiske aktivitet herunder: RM, Borgskala, taletest, pulsmåler og wattmåling. Samt fordele og ulempe ved de forskellige metoder.

2 8. Eleven har kendskab til direkte og indirekte test af styrke, motoriske og aerobe parametre, herunder test i forskellige stadier af træning, anvendelse af testudstyr og kendskab til realiabilitet. 9. Eleven har viden og forståelse for træning af specielle målgrupper som f.eks. osteroporosepatienter, diabetikkere, hjerte-kar patienter, kol-patienter, hypermobile, gravide, efterfødsel, seniorer, teenagere og børn og kan anvende denne viden i træning af disse. 3. Den professionelle instruktør 1 uge, obligatorisk, rutineret 1. Eleven opnår kendskab til forskellige kommunikationsmodeller og kommunikationsforstyrrelser og er i stand til at tilpasse sin kommunikation til de forskellige kundesituationer i fitnesscentret, herunder det første møde og den løbende kontakt. 2. Eleven forstår fitnesscentret som en servicevirksomhed med udgangspunkt i konceptforståelse og branchens markedsvilkår og kan implementere denne viden i det praktiske arbejde. 3. Eleven har kendskab til fitnesscenterets omverden og konkurrencesituation, og kan medvirke i udviklingen af koncepter og andre initiativer, der styrker centrets markedsposition. 4. Eleven har forretningsforståelse og kan udføre kundeservice ud fra et givet service- og kvalitetskoncept 5. Eleven har kendskab til de mest centrale elementer i lovgivningen, der omhandler samspillet mellem fitnesscenteret og dets medlemmer, herunder tilbudsgivning og ansvarsforhold og AntiDoping Danmark 6. Eleven kan afdække kundens behov via en salgssamtale og kan præsentere en hensigtsmæssig løsning for kunden 7. Eleven kender alle faser i en salgssamtale og er i stand til at optage og fastholde kontakt med kunden og kan afslutte det personlige salg 4. Opfølgning på genoptræningsforløb 3 dage, obligatorisk, rutineret 1. Eleven kan udvise viden og forståelse for træningsprincipper for personer med skader, der har afsluttet genoptræningsforløb. 2. Eleven har kendskab til betydningen af tilstrækkelig restitutionstid, træningsvolumen og symptomer på overtræning samt risikoen for ligamentskader og betændelse ved ikke funktionelle bevægelser under fysisk aktivitet. 3. Eleven kender til egen begrænsninger og kan henvise til korrekt sundhedspersonale i forbindelse med kundens eventuelle skader og afvigende sundhedstilstand. 4. Eleven har kendskab til åbne og lukkede kinetiske bevægelser, eksempler på disse, deres fordele og ulemper. 5. Instruktionsteknik 3 dage, obligatorisk, rutineret 1. Eleven har kendskab til de forskellige motiver for at sætte mål (intern og ekstern motivation) 2. Eleven kan variere træningen ud fra kundens mål, behov, kropsholdning og bevægemønstre ifht. antal sæt og gentagelser, sætvariationer, bevægelseshastighed, muskelkontraktion, træningsvolumen, varighed og restitution.

3 3. Eleven kan anvende progressionsteorier og teknikker herunder progressionsprincipper med overload og deload samt foretage en hensigtsmæssig pro- eller regression af øvelser ud fra kundens neuromotoriske niveau. 4. Eleven kan mestre god instruktionsteknik herunder god taktil, verbal og visual instruktion og kan genkende korrekt øvelsesteknik herunder indstilling af maskiner, korrektioner ifht. kropsholdning og mindsket skadesrisiko. 5. Eleven kan foretage en basal screening af kunden herunder danne SMART mål med kunden, og få tilstrækkeligt information ifht. kundens fysiske og psykiske velbefindende, træningserfaring, motivation og interesser. 6. Eleven kan foretage og anvende en grundlæggende kropsholdningsanalyse. 6. Ernæring, fysisk aktivitet og præstationsfremme 1 uge, obligatorisk, rutineret 1. Eleven har viden om og forståelse fordøjelsessystemet herunder ventrikeltømningshastighed og optag af næringsstoffer 2. Eleven kan videregive faktuel og dokumenteret viden om kostens rolle i forbindelse med træning, herunder videregive informationer og anbefalinger i forhold til ernæringsoptimering og kosttilskud. 3. Eleven forstår forholdet mellem METs og KJ og beregningen af energiforbrug baseret på kropsvægt, MET værdi og varighed af den fysiske aktivitet. 4. Eleven har viden og forståelse for ernæringens betydning ifht. præstationsfremme til både udholdenheds- og muskelopbyggende atleter herunder kostens betydning i både træning og konkurrenceøjemed. 5. Eleven har kendskab til forskellige kosttilskud og præstationsfremmende midler, deres effekt og bivirkning herunder at kunne skelne mellem lovlige og ulovlige midler. 7. Holdtræning 2 dage, obligatorisk, rutineret 1. Eleven kan redegøre for en korrekt opvarmning og cool down herunder årsagerne til og betydningen af opvarmning og cool down, opvarmningens faser og betydningen af den specifikke opvarmning samt den psykologiske effekt af en cool down. 2. Eleven kan designe og/eller levere et pre-designet holdtræningsprogram til en gruppe af forskellige kunder med forskellige mål og forstå sammensætte øvelser og program efter målgruppen. 3. Eleven kan vurdere teknisk sværhedsgrad for en gruppe og kunne progrediere øvelser, så de passer til den enkelte kundes formåen. 4. Eleven kan motivere og give feedback til både gruppen og individuelt til deltagere på holdet. 5. Eleven kan anvende musik, takt og type, som koreografi for timen og til motivation for deltagerne. 6. Eleven kan anvende både taktil, verbal og visuel instruktion for kunderne på hold. 7. Eleven kan arbejde systematisk med kommunikation i forhold til den oplevelse kunderne på holdet skal have undervejs på holdtimen. 8. Personlig træning 1, valgfri, 1 uge, avanceret 1. Eleven kan anvende strategier til præstationsfremme og anvende korrekte metoder til at justere program og træningsplan ifht. kundens progression og omstændigheder herunder evaluering igennem fysiske tests.

4 2. Eleven kan instruere i og designe træningsplaner og programmer for kunder med specifikke mål som peak-performere, sportsspecifikke udøvere, obese og kunder, der ønsker at komme tilbage til sportsgren efter endt genoptræning. 3. Eleven kan mestre god instruktions og coahingteknik under individuel træning herunder god taktil, verbal og visuel instruktion, motivation og korrektioner ifht. kropsholdning, teknik og mindsket skadesrisiko. 4. Eleven kan foretage en fuldstændig screening inkl. relevante fysiske tests af kunden og hermed få tilstrækkeligt information ifht. udgangspunkt for den individuelle træning både fysisk, mentalt og livsstilsmæssigt. 5. Eleven har forståelse for basale kognitiv-behavioristiske metoder som motivation, problemløsning, self-monitorering og målsætning. 6. Eleven kan anvende forretningsforståelse for styrkelse af kunderelationer og udviklingen af relevante træningstilbud. 9. Personlig træning 2, valgfri, 1 uge, avanceret 1. Eleven kan anvende god instruktions- og coachingteknik under individuel træning, herunder god taktil, verbal og visual instruktion, motivation og korrektioner ifht. kropsholdning, teknik og mindsket skadesrisiko. 2. Eleven kan anvende mikro, meso og makro cyklusser og justere træningsvolumen og intensitet igennem de enkelte stadier i en både undulerende og klassisk periodisering. 3. Eleven kan anvende forskellige psykologiske modeller til at arbejde med motivation og adfærdsændring herunder stages of change, self efficiency, den motiverende samtale og systemteoretiske coaching teknikker. 4. Eleven kan afvikle og udfylde træningssessionen effektivt, således at der er naturligt flow mellem højintense øvelser og fillers i (stræk, mobiliseringer, aktiveringer etc.) i pauserne mellem sæt/intervaller, så kundens tid udnyttes bedst muligt. 5. Eleven kan tilrettelægge et personligt forløb med progression i forhold til justering af kost og livsstilsparametre. 6. Eleven kan tilrettelægge et professionelt træningsforløb, der lever op til kundens forventninger til træningseffekt og tilbyder kunden en attraktiv træningsoplevelse. 10. Målgrupper med særlige behov 1 uge, valgfri, rutineret 1. Eleven kender de særlige karakteristika for udvalgte målgrupper med særlige behov, herunder kunder med funktionsnedsættelse, stress, depression og angstramte, cancerpatienter, gigtpatienter og kunder med spiseforstyrrelser, og ved hvad det kræver ifht. samarbejde med andet sundhedspersonale. 2. Eleven kender til betydningen af de særlige karakteristika ifht. sammensætningen af træningsprogrammer og kan medvirke i instruktionen til kunder med særlige behov. 3. Eleven kan tilpasse sin kundeservice til målgrupper med særlige behov og anvende relevante pædagogiske teknikker til at motivere til fysisk træning. 4. Eleven kender til jobcentrenes arbejde og et alment forløb for en sygemeldt borger, og ved i hvilke sammenhænge, der kan laves samarbejde med jobcentrene og andre offentlige instanser. 5. Eleven kan medvirke ved administrative opgaver, herunder dokumentation, som følger af samarbejde med offentlige myndigheder m.fl. om træningsforløb for særlige målgrupper

5 11. Medlemsfastholdelse 3 dage, valgfri, rutineret 1. Eleven kender betydningen af god kundeservice i forhold til medlemsfastholdelse. 2. Eleven kender forskellige teknikker med henblik på medlemsfastholdelse og mersalg. 3. Eleven kan anvende teknikker i forhold til at fastholde motivation for fortsat fysisk træning. 4. Eleven kan anvende teknikker til opbygning af relationer til medlemmer og herigennem arbejde med medlemsfastholdelse.

Lokal undervisningsplan for fitnessinstruktør hovedforløbet på NEXT Uddannelse København

Lokal undervisningsplan for fitnessinstruktør hovedforløbet på NEXT Uddannelse København Lokal undervisningsplan Fitnessinstruktør Hovedforløbet. Indledning Den lokale undervisningsplan fastsættes af skolen i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg. Planen er skolens og dermed også lærernes

Læs mere

Fit 1: Knogler, muskler og kredsløb. 3 uger

Fit 1: Knogler, muskler og kredsløb. 3 uger Undervisningsplan for hovedforløb: Fitnessinstruktør Fit 1 Fit 1: Knogler, muskler og kredsløb 3 uger På Fit 1- modulet får du grundlæggende viden om knogler, muskler og led og du får kendskab til træning

Læs mere

Lidt om AimHigh 09-01-2014. AimHigher startet Rune Larsen 2005 AimHigh laver bl.a.

Lidt om AimHigh 09-01-2014. AimHigher startet Rune Larsen 2005 AimHigh laver bl.a. Lidt om AimHigh AimHigher startet Rune Larsen 2005 AimHigh laver bl.a. Klubtræning Individuel træning Professionelle test Arbejder i virksomheder med konceptet sustainablelifestyle, herunder fysisk træning,

Læs mere

Grundtræning. Hvad er grundtræning?

Grundtræning. Hvad er grundtræning? Grundtræning Hvad er grundtræning? Træning der går ud på at forbedre en persons fysiske tilstand (præstationsevne), fx: Konditionstræning Aerob (når der er ilt nok) Anaerob (når der ikke er ilt nok) Muskeltræning

Læs mere

Bekendtgørelse om fitnessuddannelsen

Bekendtgørelse om fitnessuddannelsen BEK nr 299 af 23/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/03985 Senere ændringer

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Fitnessinstruktør

Uddannelsesordning for uddannelsen til Fitnessinstruktør 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet i henhold til bekendtgørelse nr. xxx om uddannelsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Peter Balmer Broholm

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Christina Riise,

Læs mere

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser FITNESS FOR ALLE Hold foreningen i form med uddannelser og kurser 2 SAMMEN ER VI ENDNU BEDRE! DGI og GymDanmark har samlet kræfterne i en fælles fitnessafdeling, Bevæg dig for livet Fitness, til gavn for

Læs mere

Bliv din egen træner

Bliv din egen træner Bliv din egen træner Hvad kræver det for at skabe motivation. Det er lysten der driver værket. Hvordan vækker man så denne interesse? Hvad skal der til? Udfordring Sundhed Glæde eller pligt Lysten Resultater

Læs mere

Modulbeskrivelse - Modul 4

Modulbeskrivelse - Modul 4 Fysioterapeutuddannelsen UCN Modulbeskrivelse - Modul 4 - Fysisk aktivitet i sundhed og genoptræning Klinisk undervisning III 1 Modul 4 - Fysisk aktivitet og træning som forebyggelses-, vedligeholdelses-

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2014 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Peter Balmer Hansen,

Læs mere

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser FITNESS FOR ALLE Hold foreningen i form med uddannelser og kurser 2 SAMMEN ER VI ENDNU BEDRE! DGI og GymDanmark har samlet kræfterne i en fælles fitnessafdeling, Bevæg dig for livet Fitness, til gavn for

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Christina Riise,

Læs mere

Analyse af AMU uddannelsespakker i faglig opkvalificering af personlige trænere.

Analyse af AMU uddannelsespakker i faglig opkvalificering af personlige trænere. UDDANNELSESNÆVNET Analyse af AMU uddannelsespakker i faglig opkvalificering af personlige trænere. Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse Marts 2015 Uddannelsesnævnet

Læs mere

Intro til CrossGymLøb

Intro til CrossGymLøb Intro til CrossGymLøb CrossGym er funktionel træning der bl.a. er bygget på olympiske vægtløft, redskabsgymnastik, styrketræning, frie kropsøvelser øvelser og kredsløbstræning. Træningsformen er bl.a.

Læs mere

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser FITNESS FOR ALLE Hold foreningen i form med uddannelser og kurser SAMMEN ER VI ENDNU BEDRE! Bevæg dig for livet Fitness Bevæg dig for livet Fitness er en fælles fitnessafdeling for DGI og GymDanmark, som

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Vestegnen HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Idræt B Daniel Nørby Hundahl

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold stx Idræt C 1 + 2g JM (Jakob

Læs mere

Dommer Clinic august 2015. - Kost & Ernæring - Træning & Fysik

Dommer Clinic august 2015. - Kost & Ernæring - Træning & Fysik Dommer Clinic august 2015 - Kost & Ernæring - Træning & Fysik Basket Ball & Fysisk Træning Emil Rasmussen Fysioterapeut, B. Pa ewkr84fysio@gmail.com Strandvejens Fysioterapi & Træning Hellerup Sundhedscenter

Læs mere

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser

FITNESS FOR ALLE. Hold foreningen i form med uddannelser og kurser FITNESS FOR ALLE Hold foreningen i form med uddannelser og kurser DGI og GymDanmark har samlet kræfterne i en fælles fitnessafdeling, Bevæg dig for livet Fitness, til gavn for dig og din forening Nu er

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Vestegnen HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Idræt B Lasse Teisner

Læs mere

Overordnet rehabiliteringsprotokol for ACL rekonstruktion

Overordnet rehabiliteringsprotokol for ACL rekonstruktion Overordnet rehabiliteringsprotokol for ACL rekonstruktion Jeg har valgt at lave denne træningsprotokol for at skabe et overblik over progressionen i et ACL (forreste korsbånd) genoptræningsforløb. I protokollen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2018 Marie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014/2015 Institution Frederiksberg HF Kursus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Idræt B Torben Christensen

Læs mere

Fitnessinstruktøruddannelsen Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet

Fitnessinstruktøruddannelsen Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet Fitnessinstruktøruddannelsen 17 Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet Indhold 1 Uddannelsens indhold... 3 1.1 Struktur... 3 1.1.1 Adgangskrav til Grundforløbet... 3 1.1.2 Fag på

Læs mere

a Motivation Motivation = Indre og ydre drivkraft

a Motivation Motivation = Indre og ydre drivkraft a Motivation Motivation = Indre og ydre drivkraft a Motivation Motivation = Indre og ydre drivkraft Motivation = motiv til at bevæge sig/flytte sig Motivation har en retning.(mål)og en intensitet. MOTIVATION

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C 1g: Peter Balmer,

Læs mere

Træning virker!! Men hvordan, hvor meget & til hvem?

Træning virker!! Men hvordan, hvor meget & til hvem? Træning virker!! Men hvordan, hvor meget & til hvem? Henning Langberg Professor, Dr.med. Phd, cand. Scient. fysioterapeut CopenRehab Institute for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Effekt

Læs mere

Varierer du din træning?

Varierer du din træning? Varierer du din træning? Af Fitnews.dk - onsdag 19. december, 2012 http://www.fitnews.dk/artikler/varierer-du-din-traening/ Når du ved, at du træner de muskler, du ønsker, og samtidig kan få en øget effekt

Læs mere

Træning og effekt. Thue Kvorning Cand. Scient Idræt, PhD. Sportsfysiolog og fysisk træner Team Danmark Idrættens Hus, Brøndby

Træning og effekt. Thue Kvorning Cand. Scient Idræt, PhD. Sportsfysiolog og fysisk træner Team Danmark Idrættens Hus, Brøndby Træning og effekt Thue Kvorning Cand. Scient Idræt, PhD. Sportsfysiolog og fysisk træner Team Danmark Idrættens Hus, Brøndby Indhold Generel tilpasning til styrketræning på det neuromuskulære niveau Træningsbelastningens

Læs mere

Powerfull Running. Program:

Powerfull Running. Program: Powerfull Running Program: Dato: Mødested kl. 18:00 15. aug Dagnæs stadion 22. aug Caroline Lunden v/kunstmuseet. 29. aug Husodde Strand v/campingpladsen 5. sept Bygholm sø. v/campingpladsen Lovbyvej 19.

Læs mere

Fysisk træning for hjertepatienter

Fysisk træning for hjertepatienter Patientinformation Fysisk træning for hjertepatienter Velkommen til Vejle Sygehus Hjertemedicinsk Ambulatorium, Fysioterapien Hjerterehabiliteringsklinikken 1 2 rev. okt. 2010 Fysisk træning for hjertepatienter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December - Januar 17/18 Institution Herning HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Idræt c Mette

Læs mere

Træningsplanlæning for formtopning og præstationsoptimering

Træningsplanlæning for formtopning og præstationsoptimering Træningsplanlæning for formtopning og præstationsoptimering Dagsorden Styrketræning for præstationsoptimering Styrketræning hvordan.? Hvordan skal træningen planlægges så man topper til de vigtigste konkurrencer

Læs mere

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde Slide 1 Udarbejdet af Bo Kvorning Slide 2 Program 10.00 Velkommen 10.15 Præsentationsrunde 10.30 Hvad er en hjælpetræner? 11.00 Hvorfor opvarmning? 11.45 Den gode hjælpetræner 12.00 Middag 12.30 Medbragte

Læs mere

i samarbejde med AimHigh træner-team Hvem er AimHigh Trænerteam

i samarbejde med AimHigh træner-team Hvem er AimHigh Trænerteam i samarbejde med AimHigh træner-team Hvem er AimHigh Trænerteam Andreas Carlsen Jesper Stamp Marie Henneberg Dani Petersen Thomas Bonne Rune Larsen 1 AimHigh Training & Performance Fysisk træning Sociale

Læs mere

Newton Fitness ApS GENOPTRÆNING I PRAKSIS

Newton Fitness ApS GENOPTRÆNING I PRAKSIS Newton Fitness ApS GENOPTRÆNING I PRAKSIS Genoptræning i praksis Genskaber leddenes fulde Mobilitet. Forbedrer stabilitet i led og core. Styrker muskler og led til et langt højere niveau end før skaden.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Vestegnen HF og VUC Uddannelse Hf Fag og niveau Idræt 0-B Lærer(e) Hold Lasse Teisner

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 14/15 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF-e Idræt B niveau Kåre

Læs mere

Godthåb Trim. Pulstræning

Godthåb Trim. Pulstræning Godthåb Trim Pulstræning Intro til pulstræning Pulsmåling/pulsuret er: Et godt træningsredskab En motivationsfaktor En god måde at måle træningstilstand En aktuel og relativ intensitetsmåler Et legetøj

Læs mere

- VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 4-DAGES TRÆNINGSPROGRAM

- VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 4-DAGES TRÆNINGSPROGRAM TRÆNINGSPROGRAM - VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 4-DAGES TRÆNINGSPROGRAM INTRODUKTION Dette program er et 4-dages 2-split program, som er bygget op omkring den klassiske push/pull struktur. Det betyder, at man

Læs mere

Kolding Triathlon Klub

Kolding Triathlon Klub Kolding Triathlon Klub Sæsonen 2015/16 Program Præsentation Trænings filosofi. Grundstenene. Aerob træning. Borgskala / pulszoner. Periodisering. Sæsonplanlægning. Uge skema. Svømning Cykling. Løb. Spørgsmål.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2014 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Peter Balmer Hansen,

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvor foregår det? I Drengesalen i Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5. 7600 Struer AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2015/2016 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

Grundforløb: Fitness

Grundforløb: Fitness Grundforløb: Fitness Formålet med grundforløbet er, at du bliver i stand til at indgå i den daglige arbejdsgang i et fitnesscenter. Du får grundlæggende viden om kommunikation og service og andre receptionsområder.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2016 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Idræt C Mads Schulz Nyholm

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse IDRÆT C Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 Grenaa Handelsgymnasium hhx Idræt C Finn Trikker, Flemming

Læs mere

Fysisk træning. Energiforbrug 252

Fysisk træning. Energiforbrug 252 Fysisk træning Træning er sundt og det anbefales af sundhedsstyrelsen at voksne er fysisk aktive mindst 30 min. om dagen ved moderat intensitet 1 og børn minimum 60 min. dagligt. Det er desuden vigtigt

Læs mere

Udvikling af indhold i Greve Idræt Akademi: Træning af specifikke målgrupper i foreningsbaserede Fitnesscentre

Udvikling af indhold i Greve Idræt Akademi: Træning af specifikke målgrupper i foreningsbaserede Fitnesscentre Udvikling af indhold i Greve Idræt Akademi: Træning af specifikke målgrupper i foreningsbaserede Fitnesscentre 1: Arbejdsfelt Det overordnede formål med denne uddannelse er, at kvalificere idræts instruktører

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2016/17 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF og VUC Kolding 2 årigt Hf Idræt B

Læs mere

Træning på Concept 2 Indoor Rower

Træning på Concept 2 Indoor Rower Modest Sport Fredensborgvej 17-3080 Tikøb tlf. 4975 9660 & fax. 4975 9760 E-mail: reiner@modest-sport.dk www.modest-sport.dk Træning på Concept 2 Indoor Rower Nærværende hæfte er tiltænkt som en inspirationskilde

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Christina Riise,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Peter Balmer,

Læs mere

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt: Idrætsundervisningen på Helsingør Privatskole foregår fra 0. klasse frem til 9. klasse, og er opdelt i 4 trinforløb. 1. trinforløb for 1. og

Læs mere

FYSIOLOGI FAGBESKRIVELSE

FYSIOLOGI FAGBESKRIVELSE FYSIOLOGI FAGBESKRIVELSE Fagbeskrivelsen skal ses i sammenhæng med Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i ergoterapi, BEK nr. 832 af 13/08/2008. Der opnås størst sammenhæng ved at læse

Læs mere

Rehabilitering af patienter med prostatakræft

Rehabilitering af patienter med prostatakræft Rehabilitering af patienter med prostatakræft Enhed for kvalitet Har som formål at understøtte og koordinere kvalitetsudvikling i den fysioterapeutiske praksissektor. Læs mere på enhedforkvalitet.dk Anbefalinger

Læs mere

Langdistanceløb som idrætsligt emne Af. Thorbjørn Jensen d. 21/10-13 (3. udgave)

Langdistanceløb som idrætsligt emne Af. Thorbjørn Jensen d. 21/10-13 (3. udgave) Langdistanceløb som idrætsligt emne Af. Thorbjørn Jensen d. 21/10-13 (3. udgave) Materialet tager udgangspunkt i en introduktion til distanceløb for et hold med idræt på B-niveau: Når man skal designe

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud.

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Hvad er pensionistidræt? Er du pensionist eller efterlønsmodtager i Struer Kommune kan du deltage i vores træningstilbud. AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2014/2015 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

www.leading.mono.net

www.leading.mono.net Circuit Training en suveræn træningsform København marts 2007 Af Jørgen Panduro, Idrætslærer Indledning Circuit Training eller cirkeltræning har længe været et overset træningsregime, både når det gælder

Læs mere

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse, modul 1 (HHV, FHV, MHV) Idræt. Udarbejdet af: AG LPU Dato og år:

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse, modul 1 (HHV, FHV, MHV) Idræt. Udarbejdet af: AG LPU Dato og år: Læringsplan for Lovpligtig uddannelse, modul 1 (HHV, FHV, MHV) Idræt Udarbejdet af: AG LPU Dato og år: 01-10-2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af faget: Idræt... 3 1. Indledning:...

Læs mere

DGI SMARTsport. Prøven i idræt 9. klassetrin. Fysisk træning - Mapop.

DGI SMARTsport. Prøven i idræt 9. klassetrin. Fysisk træning - Mapop. DGI SMARTsport Prøven i idræt 9. klassetrin Fysisk træning - Mapop www.dgi.dk/smartsport 2 Fysisk træning Type af læringsaktivitet Introduktion & Evaluering Idræt - Kompetenceområde (efter 9. klassetrin)

Læs mere

Fitness Instruktør Tradium 2011. Kredsløbtræning

Fitness Instruktør Tradium 2011. Kredsløbtræning Fitness Instruktør Tradium 2011 Kredsløbtræning Kredsløbstræning (Aerob) Aerob Træning Lav-intensitets træning Moderatintensitets træning Højintensitetstræning Kredsløbstræning (Aerob) Overordnede formål

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Dec-Jan, 14/15 Institution Vestegnen HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Idræt B Daniel Nørby

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Idræt C MKM HH3IDRC1

Læs mere

Torsdag. Bryst & triceps. Bænkpres 5 sæt x 5 gentagelser. Olympisk squat 5 sæt x 5 gentagelser Incline dumbbell press 4 sæt x 8 gentagelser

Torsdag. Bryst & triceps. Bænkpres 5 sæt x 5 gentagelser. Olympisk squat 5 sæt x 5 gentagelser Incline dumbbell press 4 sæt x 8 gentagelser Introduktion Dette program er et 5 dages program, som er bygget op omkring en kombineret 2-split/3-split struktur. Det har en markant højere ugentlig workload, sammenlignet med 3-dages og 4-dages versionerne

Læs mere

Lærervejledning. Fit In? Side 1

Lærervejledning. Fit In? Side 1 Lærervejledning Fit In? Side 1 Fit In? Dansk Fitness og Helse Organisation Bag om Fit in? Undervisningsforløbet Fit in? er udviklet af Dansk Fitness & Helse Organisation (DFHO) i samarbejde med Operate

Læs mere

"Vær seriøs - du skal være i allround, god, fysisk form ved kursusstart"

Vær seriøs - du skal være i allround, god, fysisk form ved kursusstart Fysisk træning frem mod start på Patrulje- og Jægeraspirantkursus Patrulje- og Jægeraspirantkursernes særlige formål, indhold, varighed og afviklingsform gør, at vilkår og betingelser for den enkelte aspirant

Læs mere

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater.

Det kan være en fordel at lave nogle strækøvelser hjemme og man behøver ikke bruge lang tid på det for at opnå positive resultater. Smidighed er vigtig for at kroppen kan fungere og præstere optimalt. Og der er en vis range of motion (ROM) i leddene, som er optimal for forskellige sportsgrene og aktiviteter. Men smidighed alene er

Læs mere

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle

Læs mere

Derfor virker styrketræning

Derfor virker styrketræning Derfor virker styrketræning Styrketræning & Muskelmasse Af: Lene Gilkrog Derfor virker styrketræning - af Lene Gilkrog Side 2 I de fleste fitnesscentre findes der et utal af muligheder for at træne kroppen.

Læs mere

Fagplan for idræt. Stk. 3. I faget idræt skal eleverne udvikle forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab.

Fagplan for idræt. Stk. 3. I faget idræt skal eleverne udvikle forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab. Fagformål Eleverne skal i faget idræt udvikle kropslige, idrætslige, sociale og personlige kompetencer. Eleverne skal opnå kendskab til alsidig idrætskultur og udvikle lyst til bevægelse. Idrætsfaget skal

Læs mere

MANDAG TIRSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG. Bryst, skulder & triceps Ben, ryg & biceps Bryst & triceps Ryg & biceps Ben & skulder

MANDAG TIRSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG. Bryst, skulder & triceps Ben, ryg & biceps Bryst & triceps Ryg & biceps Ben & skulder TRÆNINGSPROGRAM - VÆGTTAB / 5-DAGES 2-SPLIT/ 3-SPLIT HYBRID PROGRAM INTRODUKTION Dette program er et 5 dages program, som er bygget op omkring en kombineret 2-split/3-split struktur. Det har en markant

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2017 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF-e Idræt C niveau Anders

Læs mere

1 COPYRIGHT MADS TÖMÖRKÈNYI PERFORMANCE DOKUMENTET MÅ IKKE KOPIERES ELLER VIDERESÆLGES UDEN TILLADELSE

1 COPYRIGHT MADS TÖMÖRKÈNYI PERFORMANCE DOKUMENTET MÅ IKKE KOPIERES ELLER VIDERESÆLGES UDEN TILLADELSE 1 2-SPLIT AF MADS TÖMÖRKÈNYI 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 4 FORORD 5 INFO & INDHOLD 6 HVORFOR 2-SPLIT? 8 TRÆNINGSFORDELING 9 v KONDITIONSTRÆNING 9 v OPVARMNING 10 TRÆNINGSPROGRAMMET 12 ARMTRÆNING 13 BONUS: MAVETRÆNING

Læs mere

SIMPLE FITNESS STRATEGIER DER VIRKER

SIMPLE FITNESS STRATEGIER DER VIRKER SIMPLE FITNESS STRATEGIER DER VIRKER FortiusFitness.dk GARANTI FOR RESULTATER Velkommen til det første skridt i retning af den krop, du ønsker Et forløb hos Fortius Fitness er et samarbejde, hvor alt er

Læs mere

EFTERUDDANNELSE KURSER I FITNESS

EFTERUDDANNELSE KURSER I FITNESS EFTERUDDANNELSE KURSER I FITNESS DE ÆLDRE BLIVER MERE OG MERE AKTIVE FITNESS FOR ÆLDRE VARIGHED: 3 dage STED: Vester Allé 26, 8900 Randers C Er du klædt på til at varetage en hensynsfuld, men målrettet

Læs mere

Kapitel 2. Periodisering og progression

Kapitel 2. Periodisering og progression Kapitel 2 Hvad og hvordan man skal træne for at få et optimalt udbytte af sin styrketræning, afhænger først og fremmest af træningserfaring og træningsniveau. Der skal også tages stilling til, hvad man

Læs mere

Trænerkursus. Velkommen til! Navneskilte Det praktiske Hvem er vi Hvem er I?

Trænerkursus. Velkommen til! Navneskilte Det praktiske Hvem er vi Hvem er I? Trænerkursus Trænerkursus Velkommen til! Navneskilte Det praktiske Hvem er vi Hvem er I? 2 Hvem er du? Navn og alder? Erfaring med CrossFit? Hvor har du trænet? Hvad håber du på at lære i weekenden? 3

Læs mere

2. Har den modulansvarlige introduceret dig til de formulerede læringsmål for modulets tema ved modulets start

2. Har den modulansvarlige introduceret dig til de formulerede læringsmål for modulets tema ved modulets start FN2012v-A+B svarprocent 70,0 1. Hvor tilfreds er du samlet set med modul 4? 2. Har den modulansvarlige introduceret dig til de formulerede læringsmål for modulets tema ved modulets start 3. Planlægge,

Læs mere

Introduktion til styrketræning. Hvorfor styrketræne???

Introduktion til styrketræning. Hvorfor styrketræne??? Introduktion til styrketræning Hvorfor styrketræne??? Styrketræning øger maksimal muskelkraft ved både langsomme og hurtige bevægelseshastigheder Schmidtbleicher & Buehrle 1987, Aagaard et al. 1994 øger

Læs mere

- VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 5-DAGES TRÆNINGSPROGRAM

- VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 5-DAGES TRÆNINGSPROGRAM TRÆNINGSPROGRAM - VÆGTTAB - DEN SIMPLE / 5-DAGES TRÆNINGSPROGRAM INTRODUKTION Dette program er et 5-dages 5-split program. Programmet egner sig bedst til folk med flere års erfaring inden for styrketræning

Læs mere

Videnskabens anbefalinger til styrketræning

Videnskabens anbefalinger til styrketræning Videnskabens anbefalinger til styrketræning Af Fitnews.dk - tirsdag 26. november, 2013 http://www.fitnews.dk/artikler/videnskabens-anbefalinger-til-styrketraening/ I løbet af de sidste 20 år er antallet

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Bliv stærk med naturlig. træning. Styrk dit liv med Chris MacDonald

Guide. Foto: Scanpix. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Bliv stærk med naturlig. træning. Styrk dit liv med Chris MacDonald Foto: Scanpix Guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Bliv stærk med naturlig træning Styrk dit liv med Chris MacDonald FUNKTIONEL TRÆNING: Bliv stærk med naturlig træning Turen

Læs mere

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale sfortegnelse Sundhedsprofil Motion i en travl hverdag Sund kost i en travl hverdag Ny livsstil - ny vægt Stresshåndtering Sundhed i 4D Food for Brains - Hjernemad Kostvejledning Individuel coaching Sundhedsambassadør

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Vestegnen HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hf Idræt B Marie Brønnum Jensen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C Christina Riise

Læs mere

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Betaling

HVORFOR DYRKE IDRÆT? Betaling AKTIVITET PENSIONIST IDRÆT 2018/2019 HVORFOR DYRKE IDRÆT? FORDI REGELMÆSSIG FYSISK AKTIVITET OG IDRÆTSUDØVELSE FORBEDRER DIN KONDITION, MUSKELSTYRKE, LEDBEVÆGELIGHED, KOORDINATION OG PSYKISKE VELVÆRE,

Læs mere

SKIVE AM. Træning af udholdenhed i forhold til personlig sundhed. og præstation

SKIVE AM. Træning af udholdenhed i forhold til personlig sundhed. og præstation SKIVE AM Træning af udholdenhed i forhold til personlig sundhed. og præstation Menneskets fysiske arv For 10.000 år r siden da isen forsvandt og folk levede i et jæger j og samler samfund, blev vores gener

Læs mere

1 Træning. 1.1 Genoptræning efter Serviceloven

1 Træning. 1.1 Genoptræning efter Serviceloven 1 Træning 1.1 Genoptræning efter Serviceloven Servicelovens 86 stk.1. Voksne, typisk ældre borgere, som har fået svært ved at klare de daglige gøremål efter eksempelvis sygdom. Gratis genoptræning til

Læs mere

Dagens instruktør. Britta Boe Andersen

Dagens instruktør. Britta Boe Andersen Pulstræning Dagens program 1. Teori om pulstræning 2. Måling af hvile- og makspuls i praksis 3. Aftensmad 4. Teori om pulszoner 5. Beregn jeres pulszoner 6. Gruppearbejde 7. Afrunding Dagens instruktør

Læs mere

DTriF-Træningslejr Træningslejr

DTriF-Træningslejr Træningslejr DTriF-Træningslejr Træningslejr på Playitas Mandag 6. december 2010 -Grundlæggende træningslejre- ved Morten Fenger Målsætning og motivation Uanset om vores målsætning med at træne er at kunne løbe 10

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Vestegnen HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hf Idræt B Marie Brønnum Jensen

Læs mere

Projektbeskrivelse Motionsvenner (privat hjemmetræning)

Projektbeskrivelse Motionsvenner (privat hjemmetræning) Projektbeskrivelse Motionsvenner (privat hjemmetræning) Initiativtager: Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI). Formål med projektet. At give hjemmeboende ældre, som ikke deltager i den etablerede ældreidræt

Læs mere

Skejby - trivsel i verdensklasse

Skejby - trivsel i verdensklasse Gør tanke til handling VIA University College Skejby - trivsel i verdensklasse EFTERÅR 2014 VIA University College Efterår 2014 SKEJBY TRIVSEL I VERDENSKLASSE 4 SKEJBY TRIVSEL I VERDENSKLASSE 5 Ambitionerne

Læs mere

Hvorfor styrketræning?

Hvorfor styrketræning? Hvorfor styrketræning? I dag ville man nok sige, at alle idrætsgrene, ja alle mennesker, burde lave en eller anden form for styrketræning. Kapitel 1 Jeg bliver motiveret af at vide hvorfor jeg netop træner,

Læs mere

Fysisk træning Sportstrænerlinjen Håndbold. Silkeborg Seminarium Maj 2013

Fysisk træning Sportstrænerlinjen Håndbold. Silkeborg Seminarium Maj 2013 Fysisk træning Sportstrænerlinjen Håndbold Silkeborg Seminarium Maj 2013 Hvad er Fysisk træning?? Hvad er fysisk træning Kondition Aerobt Anaerobt Styrketræning Styrketræning I hal Motorik/ Koordination

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Idræt C 1g: Peter Balmer,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole Stx Idræt B Peter Balmer Broholm

Læs mere

Træningens opbygning

Træningens opbygning 1 Træningens opbygning V/ Erik Barslev, tidligere landstræner Dansk Atletik Forbund 1983-1998, klubatletiktræner Viby IF, Skovbakken, Århus 1900 og AGF atletikafdelinger, fysisk træner Viby IF basket,

Læs mere