Fagligt aktiv på mange måder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fagligt aktiv på mange måder"

Transkript

1 Fagligt aktiv på mange måder Man kan være fagligt aktiv på mange måder. På årets generalforsamlinger i 2016, spurgte vi både gengangere og nytilkomne, hvorfor de var på generalforsamling, hvad deres fagforening betyder for dem, og hvor og hvordan de gerne ser Socialpædagogerne markere sig i de kommende år. Mød dem her. Vi skal på landkortet Henrik Nørgaard, 55 år Socialpædagog på det socialpsykiatriske dag- og botilbud Skiftesporet i Herning. Hvorfor er du kommet til generalforsamling? I bund og grund synes jeg, at man skal deltage, når man er med i en forening. Ellers får dem, der leder foretagendet, ikke de input, de har brug for. For mig er det først og fremmest vigtigt, at der er nogen, der sætter socialpædagogikken på landkortet og påvirker politikere og embedsværk. Og så er det selvfølgelig også vigtigt at være godt forsikret ligesom fagforeningen skal efterse arbejdsmiljøet. Hvor vil du gerne have, at din fagforening markerer sig fremover? For mig handler det især om det socialpolitiske, og jeg vil fx gerne have, at fagforeningen sætter fokus på værdien af tidlig indsats. Og så ser jeg gerne en mere lokal påvirkning i de enkelte kommuner. Vores formand, Benny, er jo rigtig god til at komme i medierne, men på det lokale plan kniber det lidt mere. Og her ser jeg gerne, at Socialpædagogerne bliver mere synlige.

2 Jo højere man råber Sofie Nørskov, 26 år. Socialpædagog på Solgården Aktivitet og Beskæftigelse, Høje Taastrup. Deltager i generalforsamling for første gang Hvorfor er du kommet til generalforsamling? Jeg er her for at følge med i, hvad der sker politisk. Det, der bliver besluttet, har jo stor indflydelse på min hverdag. Og så vil jeg også gerne bakke op om min tillidsrepræsentant. Hun gør en stor indsats og skal ikke føle, at hun er helt alene om det. Hun skal opleve, at hun har kolleger, der interesserer sig for hendes arbejde. Mine forventninger til min fagforening er, at jeg får hjælp, hvis jeg kommer ud i noget rod. Det er en slags forsikring, som jeg ikke tænker meget over i hverdagen. Hvor vil du gerne have, at din fagforening markerer sig fremover? Jeg tror på, at jo højere man råber, desto mere bliver man hørt. Derfor der det vigtigt, at en fagforening er synlig. Jeg er ikke selv typen, der kunne finde på at gå på talerstolen, men jeg godt finde på at gå med i en demonstration, hvis det er nødvendigt. Socialpædagogerne skal høres mere Sune Lund Kristensen, 30 år Socialpædagog og TR på Ungdomscentret, Aarhus Kommune Hvorfor deltager du i generalforsamlingen? Jeg er med for første gang i år. Og det er jeg for at få en status på, hvad der foregår, og hvad det er for nogle tanker, der bliver tænkt i kredsen. Det er vigtigt for mig ikke mindst som tillidsrepræsentant. Det vigtigste for mig er, at der er nogen, der kæmper en faglig kamp for mit område. En opmærksomhed på, hvad det er for et arbejde, vi udfører som socialpædagoger, hvad vi kan udføre - og hvorfor det socialpædagogiske område er vigtigt. Det er et område, jeg ikke føler, er højt nok prioriteret rundt omkring i dag, derfor er det godt, at man fra fagforbundets side hele tiden gør opmærksom på vores faglighed.

3 Hvor vil du gerne, din fagforening skal markere sig fremover? Jeg er glad, når jeg ser, at der er læserbreve og debatindlæg fra forbundet i medier rundt omkring, men det er lige så vigtigt at søge indflydelse igennem udvalg, høringer og på det politiske niveau. Men jeg synes, at når man snakker om mennesker, der ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet, så skal man råbe højt. Der bliver talt ned om mennesker, der har det svært, og der ønsker jeg en fagforening, der råber op imod. Det kan være kontanthjælpsloft, integrationsydelse og dagpengeperioder der kunne jeg godt ønske mig, at det var oftere, at Socialpædagogerne blev hørt eller råbte højere. Der mangler en humanisering af arbejdsløse og syge. Vores faglighed må ikke udvandes Ebba Paulsen Fuglsang, 60 år. Socialpædagog på et bosted i Hjørring Kommune. Hvorfor har du valgt at deltage i generalforsamlingen? Jeg er kommet, fordi jeg gerne vil høre nyt om det fagpolitiske arbejde og følge med i, hvor faget bevæger sig hen. På den måde bliver jeg også mere bevidst om, hvor jeg selv bevæger mig hen. Og så vil jeg gerne møde kolleger fra andre steder, for det kan give mig nogle input til, hvordan vi på min arbejdsplads fx kan arbejde med vores faglighed, eller hvordan vi kan håndtere økonomiske stramninger. Fagforeningen giver mig et ståsted. Her kan jeg få faglig sparring, og jeg har en sikkerhed for, at hvis der sker noget, så er der nogen, som vil mig. Nu har jeg ikke selv oplevet at blive fyret eller lignende, men jeg ved, at hvis det sker, så er fagforeningen der for mig. Hvor vil du gerne, din fagforening markerer sig fremover? Det er vigtigt, at fagforeningen markerer sig inden for det faglige område, så vores fag ikke udvandes. Fagforeningen skal desuden gøre en indsats på uddannelserne og klæde nye socialpædagoger på til, hvad faget også kan være. Derudover er det vigtigt, at fagforeningen holder fokus på arbejdsmiljøet, og hvordan vi kan fortsætte med at være gode kolleger, når vi har sparekniven i ryggen.

4 Vi kan alle gøre en forskel Bodil Nielsen, 59 år Socialpædagog på Ungecenter Ekstern, Esbjerg Kommune Hvorfor valgte du at deltage i generalforsamlingen? Som ung pædagogmedhjælper var jeg aktiv i PMF og kom som regel til generalforsamlingerne. Så fulgte nogle travle år, hvor arbejde, familie, mine fire børn og senest uddannelse har taget min tid. Jeg har arbejdet på området siden 1996, blandt andet i socialpsykiatrien i Ribe og Vejen, men først i 2015, som 58-årig, gennemførte jeg merituddannelsen til pædagog. Nu synes jeg, at jeg igen har tid til at være aktiv. Og jeg har også fået lyst til det. Jeg vil helt klart vise mig oftere fremover og heller ikke udelukke at stille op til tillidsposter. Demokrati handler jo om aktive borgere, og det gælder også i forhold til ens fagforening. Vi kan alle gøre en forskel, hvis vi gider at lette os frem for at lade os pacificere med hold kæft-bolsjer i form af villa, ferier osv. Jeg bliver så vred, når jeg hører folk også nogle kolleger sætter spørgsmålstegn ved, hvad deres fagforening gør for dem. Jeg plejer at svare med et modspørgsmål: Hvem tror I sørger for ordentlige arbejdstider, seks uges ferie osv.? Engang døde folk for den faglige kamp, men i dag er det som om, at goderne og vores demokrati er blevet en selvfølge eller ligefrem en naturlov. Men sådan er det jo ikke. Hvordan synes du, at din fagforening skal markere sig fremover? Der er mange ting at tage fat på. Jeg synes, at den måde, vi behandler udsatte mennesker på bliver værre og værre. Det er et underligt menneskesyn, som vinder frem, og som f.eks. kontanthjælpsreformen er udtryk for. I mit arbejde med sårbare familier mærker jeg i stigende grad, at børns behov skal tilpasses kommunekassen. Jeg er enig i, at det som oftest er bedst for børnene at blive sammen med deres familie, men ikke altid. Det er blevet sværere at komme igennem med anbringelse uden for hjemmet selv i

5 situationer, hvor det helt klart er det bedste. Riget fattes penge og verden fattes penge, siger det. Tja, men kan man tage det alvorligt, når nogle få rige familier sidder på det meste? Det handler om solidaritet og faget Nina Pedersen, 55 år Souschef og afdelingsleder på Forsorgshjemmet Saxenhøj Hvorfor er du kommet til generalforsamling? Jeg kommer ikke hver gang, der er generalforsamling, men jeg har været her mange gange før. Jeg synes, det er vigtigt at vi medlemmer bakker op om Socialpædagogerne, vi har også selv et ansvar for, at vores fagforening er god. Og så vil jeg også gerne høre sidste nyt: Hvor er vores fagforening på vej hen? Og dermed også os selv. For mig handler det om solidaritet. Vi skal stå sammen for at få vores ønsker og visioner igennem. Hvor vil du gerne have, at din fagforening markerer sig fremover? For mig er det ikke nok, at fagforeningen kæmper for højere løn til medlemmerne. Hvis vi socialpædagoger kun gik på arbejde for lønnens skyld, havde vi fundet noget andet at lave. Vi brænder for vores fag, og det har vi brug for at fagforeningen støtter os i. Vi skal have italesat vigtigheden af det socialpædagogiske område, og vi skal være de socialt udsattes talerør.

6 Vi skal være de svages stemme René Post Madsen, 37 år Socialpædagog i Team Bostøtte i Aalborg Kommune. Hvorfor har du valgt at deltage i generalforsamlingen? Jeg har altid interesseret mig for det fagpolitiske arbejde, og jeg vil gerne følge med i, hvad der sker. Jeg synes, det er vigtigt at bakke op om vores fagforening, så vi har en stærk organisation ikke kun for vores egen skyld, men også fordi det har betydning for de borgere, som vi arbejder med. Vi skal være de svages stemme. Fagforeningen betyder, at jeg ikke står alene. Når vi står sammen, er vi stærkere, og med fagforeningen har vi en fælles repræsentant, der kan kæmpe for vores vilkår og for at socialpolitikken bevæger sig i en rigtig retning. Det er virkelig vigtigt. Hvor vil du gerne, din fagforening markerer sig fremover? Jeg vil gerne have, at fagforeningen markerer sig endnu mere i den politiske debat. Lige nu er der så meget snak om skattelettelser, og jeg synes godt, at min fagforening kan gå ud og fortælle, hvilke konsekvenser det vil få for velfærdssamfundet, hvis vi sænker skatten. For øvrigt er der jo ingen dokumentation for, at folk vil arbejde mere, hvis de skal betale mindre i skat. En utrolig vigtig sparringspartner Lone Beider, 50 år Socialpædagog og TR på Børnecenter Randers, 50 år Hvorfor deltager du i generalforsamlingen? Jeg ser det som naturligt at deltage der, hvor beslutningerne bliver taget. Det er den måde, hvor jeg kan være med til at påvirke tingene. Jeg synes også, at jeg som TR har en udvidet pligt til at deltage. Min fagforening er en god medspiller og en utrolig vigtig sparringspartner for mig. Stedet hvor jeg kan få sikkerhed for, hvad jeg går og laver - der hvor jeg kan stille de dumme spørgsmål, så jeg lyder klog, når jeg kommer ud til mine medlemmer. Hvor jeg kan få afprøvet, om jeg har fået rigtig fat i tingene og er på rette vej, så jeg ikke kaster mig ud i noget, hvor mine kolleger får forringede arbejdsvilkår. Det giver mig en faglig sikkerhed.

7 Hvor vil du gerne, din fagforening skal markere sig fremover? Når man følger de sociale medier og pressen generelt, så synes jeg faktisk, at jeg har en fagforening, der går ud og blander sig. Vi er måske bare ikke så hårde i retorikken, som nogle af de andre forbund er. Men jeg tror på, at Socialpædagogerne på den måde bliver taget mere alvorligt, og at man lytter til os. Det er også den måde, jeg selv arbejder på som TR med min ledelse. Dog kunne jeg godt tænke mig, at vi også i fredstider råbte lidt højere for det er for sent at stampe i jorden, når skaden først er sket, som det fx er set med vold og drab på bosteder. Forbundet er min advokat Ida Harris, 30 år Socialpædagog på Skovgården, Herlev Deltager i generalforsamling for første gang Hvorfor har du valgt at deltage i generalforsamlingen? Jeg er her, fordi vores tillidsrepræsentant har gjort en stor indsats for at gøre os politisk aktive. Det er hans fortjeneste, at vi er tilmeldt syv ud af otte kolleger i dag. Han siger, at det er super vigtigt, at vi ved, hvad der sker, tager stilling, bruger vores stemme. Jeg kender ikke meget til det, der sker, og jeg føler mig meget ny. For eksempel var det svært at stemme om et forslag om de frikøbtes løn, når man ikke ved, hvad det betyder at være frikøbt. Hvor skulle jeg vide det fra? Men det giver et godt indblik, og det er bedre at være her, end at læse et referat i fagbladet. Jeg forventer, at min fagforening er advokat for mig og er der, hvis jeg har brug for hjælp til en ny ansættelse, en fyring eller en arbejdsskade. Jeg vil gerne betale for at have den forsikring i ryggen, også selvom jeg måske ikke får brug for det. Jeg har kun kontaktet forbundet én gang i de seks år, jeg har været medlem, og jeg oplevede at blive taget meget alvorligt. Hvor vil du gerne, din fagforening markerer sig fremover? Ellers er Socialpædagogerne ikke på min rader, og jeg har ingen holdning til, om forbundet skal være mere synligt politisk. Jeg kommer ikke selv til at være super politisk aktiv, og så kan man heller ikke forvente det af andre.

8 Lønnen og arbejdsmiljøet Michael Larsen, 49 år Pædagogisk assistent og AMR på Døgndiamanten i Næstved. Hvorfor er du kommet til generalforsamling? Jeg er ny arbejdsmiljørepræsentant, og Kreds Storstrøm gør meget for at inddrage os arbejdsmiljørepræsentanter, så vi fx bliver inviteret med til TR introkurser og forskellige arrangementer. På min arbejdsplads arbejder jeg også tæt sammen med tillidsrepræsentanten: Vi hjælper hinanden og dækker af for hinanden. Og når der er så tæt et samarbejde, og jeg bliver inddraget så meget, synes jeg også, at det er min pligt at komme til generalforsamlingen. Og så synes jeg også, at det er spændende. At jeg kan få hjælp, hvis jeg skulle komme på glatis. Hvor vil du gerne have, at din fagforening markerer sig fremover? For mig er de to vigtigste områder det lønmæssige og det arbejdsmiljømæssige. Det gælder både om at få nogle bedre overenskomster og om at sikre, at de overenskomster, vi har, så bliver overholdt.

9 Sikkerhed og politisk råstyrke Mai Søndergaard Madsen, 42 år Socialpædagog og TR i botilbuddet Rosenfeldthusene, Frederikssund Deltager i generalforsamlingen for første gang Hvorfor har du valgt at deltage her på generalforsamlingen? Nu er jeg jo organiseret hos Socialpædagogerne jeg har før været medlem af BUPL og jeg interesserer mig for det fagpolitiske, for forbundet og fagbevægelsen generelt og for faget som sådan. Og så har jeg været TR i nu halvandet år, så jeg synes, det er det rigtige at være med her. Jeg synes jo, man bare #skal# være medlem af en fagforening det har jeg altid syntes men forbundet er samtidig også mit fags interesseorganisation. Jeg synes det fagpolitiske arbejde er vigtigt at der bliver arbejdet for fagets udvikling. Min fagforening er med til at give sikkerhed og tryghed i mit arbejde, det er den, der tegner overenskomster og det, tænker jeg, er vigtigt, at vi bliver ved med at være bevidste om. Det er jo ikke noget, der kommer af sig selv. Hvis ikke fagforeningen var her, hvem skulle så sikre ordnede forhold? Det skal vi blive ved med at huske hinanden på, og det bruger jeg da også som argument, når jeg arbejder med at få organiseret de kolleger, som ikke er medlemmer Hvor vil du gerne have, din fagforening skal markere sig fremover? Med den nuværende politiske virkelighed og den liberale samfundsudvikling kunne jeg godt tænke mig, at forbundet viste mere politisk råstyrke at man mere kontant går ind og forsvarer velfærdssamfundet. Vi skal turde det samfundspolitiske engagement og turde gå op mod de liberalistiske kræfter der jo i sidste ende også er et angreb på fagbevægelsen selv. Og så skal forbundet også fremadrettet sikre ordentlige arbejdsforhold og arbejde for, at der også i fremtiden er socialpædagogiske arbejdspladser der er en hel del lobbyarbejde, der skal gøres for at sikre faget.

10 Sikkerhed og sammenhold Jakob Bækgaard, 28 år Socialpædagog på Følstruphusene, Center for unge og voksne med særlige behov, Nødebo Hvorfor har du valgt at deltage her på generalforsamlingen? Som nyvalgt TR jeg blev valgt i august, så jeg har været TR i mindre end to måneder lige nu har jeg det sådan, at alt med fagpolitik skal opleves og prøves. Jeg har da prøvet en del generalforsamlinger i andre sammenhæng, men jeg har ikke før været til en i arbejdssammenhæng, siden jeg blev uddannet for to et halvt år siden. Men det her virker jo indtil videre som en helt almindelig generalformsaling med de formaliteter og oppefra og ned-snak. Jeg håber, der kommer mere faglig debat senere. For mig betyder fagforeningen to ting: Sikkerhed og sammenhold. Det er sikkerhed for den enkelte både når det fx handler om faglige sager og ved afskedigelser, men jo også i hverdagen ude på arbejdspladsen. Og så handler det om at stå sammen. Hvis jeg alene stiller mig op og siger noget, vejer det ikke så tungt men hvis vi er mange 12, 30 eller 100 så er det klart, at det betyder mere. Nu var der en pensioneret socialpædagog her på generalforsamlingen, der efterlyste et oprør. Og det er jo ikke fordi, der ikke er utilfredshed med arbejdsforholdene jeg mener dog ikke, at det er umenneskelige forhold, som han kaldte det endnu. Men jeg er da enig i, at det ser sværere og sværere ud mht. ressourcer og hænder. Og jeg frygter, at hvis vi en dag krydser den usynlige linje til umenneskelige forhold, kan det gå rigtig galt og koste dyrt pga. opsigelser, sygemeldinger og vikardækning. Og det vil selvfølgelig også gå ud over borgerne. Hvor vil du gerne have, din fagforening skal markere sig fremover? Jamen, jeg tænker, at det, fagforeningen skal fremover, fortsat er at arbejde for både den enkeltes sikkerhed og sikkerheden på arbejdspladsen og for det faglige sammenhold. Den skal udbrede kendskabet både til, hvad den selv som fagforening kan gøre for den enkelte socialpædagog, og også udbrede kendskabet til, hvad det er, socialpædagoger faktisk kan, til omgivelser og samarbejdspartnere.

11 Vi markerer os men må godt råbe mere op June Eichmüller, 38 år Underviser og TR på STU, Favrskov Kommune. Hvorfor deltager du i generalforsamlingen? Jeg er med for anden gang i år. Jeg blev valgt som TR for to år siden, og før det var jeg overhovedet ikke interesseret i det fagpolitiske. Men som TR tænker jeg, at jeg at det er relevant at deltage i de faglige arrangementer i kredsen for at komme ordentligt ind i sagerne og nu interesserer det mig. Det er spændende at få mulighed for at gøre sin indflydelse gældende. Som TR har jeg altid nogen, jeg kan rådføre mig med, og det synes jeg er fantastisk. Og som almindelig socialpædagog kan jeg godt lide, at min fagforening markerer sig i debatten og bringer den socialpædagogiske faglighed i spil. Men det er nyt, at jeg bruger min fagforening aktivt jeg tror ikke, det fagpolitiske betyder ret meget for mine kolleger i hverdagen. De melder sig ind, fordi de så ved, de har en støtte, hvis de får brug for det. Jeg oplever ikke den samme kampgejst, som der nok var tidligere i fagbevægelsen. Hvor vil du gerne, din fagforening skal markere sig fremover? Som underviser på STU (Særligt Tilrettelagt Uddannelse) kunne jeg godt savne nogen, der kan råbe lidt højere på de unges vegne. Vi har rigtig mange unge, som måske før i tiden ville få en pension, men det gør de ikke længere. Nu bliver de tabt mellem to skole, fordi de langt fra altid er arbejdsparate og ikke kan komme ud i et fleksjob, og fordi der ikke er virksomheder nok til at rumme denne målgruppe.

Fagligt aktiv på mange måder

Fagligt aktiv på mange måder Fagligt aktiv på mange måder Man kan være fagligt aktiv på mange måder. På årets generalforsamlinger i 2016, spurgte vi både gengangere og nytilkomne, hvorfor de var på generalforsamling, hvad deres fagforening

Læs mere

Vigtige datoer i den kommende tid:

Vigtige datoer i den kommende tid: Vigtige datoer i den kommende tid: 26. September Generalforsamling 2. Oktober Socialpædagogernes Dag 28. November - ½-årsmøde TR, AMR, Leder 1. December - Juletræsfest Andre muligheder i den kommende tid:

Læs mere

Fagforeningen. - hvad skal vi med den?

Fagforeningen. - hvad skal vi med den? Fagforeningen - hvad skal vi med den? www.bupl.dk/fyn Hvorfor skal du være medlem? Hvis du får problemer på din arbejdsplads, så er det helt afgørende for dig, at du har fagforeningen til at hjælpe dig.

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer:

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer: Jeg hedder Pernille Riis. Jeg har nu efter mange år som faglig sekretær og næstformand været formand i BUPL Nordsjælland i to år. I al ydmyghed vil jeg gerne stille min viden, erfaring, mit faglige engagement

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

GF Østjylland. Verne. Jeg skal fortælle jer lidt om arbejdet i

GF Østjylland. Verne. Jeg skal fortælle jer lidt om arbejdet i GF Østjylland Verne Tak for invitationen! Jeg er glad for at komme til Aarhus og møde jer alle og mine gamle kollegaer og fagfæller. Det er dejligt at være her sammen med jer og i de her lokaler. De erjo

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers ytringsfrihed. December Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel

Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers ytringsfrihed. December Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers ytringsfrihed December 2017 Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel RAPPORT Socialpædagogers ytringsfrihed Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel December

Læs mere

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden Tryghed Ung på jobbet Udvikling Rettigheder Fællesskab Respekt meld dig ind nu......vi behøver hinanden Hey...kom og vær med Jeg synes, det er rigtig sjovt at være med i ungdoms - arbejdet i min afdeling.

Læs mere

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden 1 PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk ny viden Som medlem af 3F og under 31 år er det gratis at deltage på kurserne, og vi betaler billigste offentlige transport. For at sikre at så mange forskellige

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer 8 0 1 2 FO R U N E G I3 F U N G O D M A K K TI A V TA IT LO ET G S- U K N Æ G E R M E ED A LE LL M E M ER Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse KÆRE FAMILIEPLEJER Hos Socialpædagogerne er du en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og en mulighed for faglig udvikling. Vi har familieplejeområdet i fokus, og vi arbejder på at

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i.

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i. Kære alle i kreds 3 Horsens den 31. maj 2013 Så er hverdagen ved at vende tilbage til skolerne. Alle har travlt med at nå at indhente forskellige gøremål og det bliver sikkert ikke helt godt igen, før

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter På socialrådgiveruddannelsen er der kun denne ene egentlige praktik, og bl.a. derfor betyder den så meget for den enkelte praktikant. Det er her, man

Læs mere

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 BUPL Nordsjællands bestyrelse består af 15 medlemmer, der alle vælges for en toårig periode. Herunder kan du se, hvilke

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant 2 Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER. Nu

Læs mere

3/2018. Østjylland FRA DANMARK TIL USA. Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE. Flere unge i Forbundet

3/2018. Østjylland FRA DANMARK TIL USA. Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE. Flere unge i Forbundet 3/2018 Østjylland FRA DANMARK TIL USA Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE Flere unge i Forbundet Flemmings leder Plads til os alle. Plads til alle, der vil Sådan lyder en af sætningerne i arbejdersangen

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd juli 2015 Alle rettigheder

Læs mere

1/2018. Lillebælt-Fyn FÆLLESSKAB. Skal du være med i klubben? TRIANGELSAMARBEJDE : Tillidsrepræsentanter på besøg

1/2018. Lillebælt-Fyn FÆLLESSKAB. Skal du være med i klubben? TRIANGELSAMARBEJDE : Tillidsrepræsentanter på besøg 1/2018 Lillebælt-Fyn FÆLLESSKAB Skal du være med i klubben? TRIANGELSAMARBEJDE : Tillidsrepræsentanter på besøg Pauls leder Samarbejdspartner - eller hvad? Generalforsamling GF GF Det er snæversynet, når

Læs mere

Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel!

Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel! Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel! Guide til nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter KÆRE ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT Først og fremmest tillykke med valget som arbejdsmiljørepræsentant

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016 Side 1 Konstitueret formand Henrik Stilling bød velkommen til de 214 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Valg af ny formand 3. Orientering om kongressen AD 1. Valg af dirigenter Henrik

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Tillykke med valget!

Tillykke med valget! Tillykke med valget! Kære nyvalgt tillidsrepræsentant Tillykke med valget som tillidsrepræsentant (TR) i BUPL Hovedstaden og for dine kollegaer på din arbejdsplads. Vilkårene på institutionsområdet er

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status SOCIAL] PÆDACOCERNE Dok.nr.: 3095302 Sag.nr.: 2016-SL2IINJ-13788 29-09-2016 Generalforsamlingen 2016 Dato: Den 27. september 2016 Tid: Sted: Kl. 15.30 21.00 Indskrivning fra kl. 14.30 Vejgaard Hallen,

Læs mere

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 Efter skat: 449 kr. Efter skat: 606 kr. Efter skat: 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 KONTINGENTER (priser ved betaling pr. måned - fuldtidskontingent) Emne Krifa Basis Gennemsnit for s afdelinger Fagforening

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Organisering på arbejdsmarkedet. A Fagforeninger og a-kasser Er I alle sammen organiseret i 3F? Kap

Organisering på arbejdsmarkedet. A Fagforeninger og a-kasser Er I alle sammen organiseret i 3F? Kap Kap.0.0 0 0 0 Organisering på arbejdsmarkedet A Fagforeninger og a-kasser Er I alle sammen organiseret i F? Stemmer du ja til overenskomstforslaget? Hvad mener man egentlig med den danske model? Husk,

Læs mere

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013.

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. 1 Mundtlig beretning 2012 Fastholde og tiltrække flere medlemmer Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. Vi skal gøre fagforeningen attraktiv for de unge, der kommer ind på

Læs mere

indmeld dig her

indmeld dig her m e l d e M v i l B / k d. k www.h Indmeld dig her Whats in it for me Hvorfor Jeg har et professionelt talerør og optimal indflydelse på mit fag og min arbejdsplads Jeg har et kæmpe netværk og egne jurister

Læs mere

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen UNGE I FOA Sådan får du indflydelse Bliv tillidsrepræsentant Ung på job Hierarki på arbejdspladsen HVAD VIL DU VÆLGE? Ansatte i Tryghedsplejen - herunder søsterselskabet Servisio - har ingen overenskomst.

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Copyright Dansk Sygeplejeråd februar 2017 Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk,

Læs mere

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse KÆRE FAMILIEPLEJER Hos Socialpædagogerne er du en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og en mulighed for faglig udvikling. Vi har familieplejeområdet i fokus, og vi arbejder på at

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det Denne artikel er den første i en række om forskellige brugerorganisationers arbejde med brugerindflydelse. Artiklen er blevet til på baggrund af et interview med repræsentanter fra ULF. Artiklen handler

Læs mere

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Onsdag d. 25. marts 2015, kl. 17.00 UCH, Døesvej, 7500 Holstebro Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigenter 3. Valg af stemmeudvalg 4. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage.

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Formand Dorit Dühring har ordet på bestyreslen vegne. Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Hvad fik vi i hus og hvor er der stadig faglige udfordringer

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel F O A f a g o g a r b e j d e Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel 1 Udtal dig trygt Med denne pjece ønsker FOA at støtte dig som medlem i at bruge din ytringsfrihed og sige

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

Beretning og forslag til fremtidig arbejde, PMF afdeling 4 en del af FOA.

Beretning og forslag til fremtidig arbejde, PMF afdeling 4 en del af FOA. Beretning og forslag til fremtidig arbejde, PMF afdeling 4 en del af FOA. Vi ved snart ikke hvor vi skal begynde eller slutte to år er gået med lynets hast og opgaverne med at varetage pædagogmedhjælpernes

Læs mere

Løft rigtigt, når I gør rent

Løft rigtigt, når I gør rent KOST-SERVICE Løft rigtigt, når I gør rent - et TR/AMR værktøj til dig og din arbejdsplads Dette værktøj er til dig, som er arbejdsmiljørepræsentant (AMR) eller tillidsrepræsentant (TR). Du kan læse om,

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd februar 2018 Alle rettigheder

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

De kommende års udfordringer for FOA

De kommende års udfordringer for FOA De kommende års udfordringer for FOA FOA Bornholm 27. april 2016 Folkelige oprør på vej Eliten på kollisionskurs Førerpositionen er under pres Politikere, eksperter og autoritet taber terræn Folkelige

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Bettina Carlsen April 2011

Bettina Carlsen April 2011 Bettina Carlsen April 2011 FTFs Ungdomsundersøgelsen 2011 De studerendes forventninger til og oplevelse af uddannelsen, SLS og arbejdslivet Nærværende notat vil præsentere de deltagende sygeplejerskestuderendes

Læs mere

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Offentligt ansat medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Du mærker forskellen 02 Tillidsrepræsentanten er ambassadør for Danske Fysioterapeuter Mere end 8 ud af 10 offentligt

Læs mere

1. maj tale. Kære venner. Godt at se så mange af jer, her i Mariaparken i Vejle.

1. maj tale. Kære venner. Godt at se så mange af jer, her i Mariaparken i Vejle. 1. maj tale Kære venner Godt at se så mange af jer, her i Mariaparken i Vejle. Det må betyde at der er mange engagerede mennesker her i Vejle. Og det er der brug for. Og en stor tak, må lyde til dem der

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE. Tillid Sygefravær. Samarbejde Retfærdighed. Krav Støtte. Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse. Indeklima Arbejdsstillinger

GLADSAXE KOMMUNE. Tillid Sygefravær. Samarbejde Retfærdighed. Krav Støtte. Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse. Indeklima Arbejdsstillinger Antal besvarelser: 5 Svarprocent: 100% GLADSAXE KOMMUNE Krav Støtte Mening Udvikling Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse Samarbejde Retfærdighed Indeklima Arbejdsstillinger Tillid Sygefravær Arbejdets resultater

Læs mere

Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018

Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018 Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018 Vedtaget på 31. kongres, den 21. til 24. oktober 2014. Målsætning for Dansk El-Forbund 2010-2014 Forbundets kongres fastlægger hvert 4. år de faglige og politiske

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

1. maj tale 2018 ved Stenløse Kulturhus (Ib Sørensen)

1. maj tale 2018 ved Stenløse Kulturhus (Ib Sørensen) 1 1. maj tale 2018 ved Stenløse Kulturhus (Ib Sørensen) Mon ikke der er mange 1. maj talere, som jeg selv, der har set en ekstra gang på deres tale efter Store Bededags ferien og ikke mindst efter lørdag

Læs mere

GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg. Spisning kl

GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg. Spisning kl GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl. 19.00 BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg Spisning kl. 17.15 Valg til kredsstyrelsen KANDIDATER VIBORG LÆRERKREDS - GENERALFORSAMLING

Læs mere

DAGPENGE Dagpenge er ikke nok: Private lønforsikringer har bidt sig fast Af Mathias Svane Kraft Torsdag den 15. oktober 2015, 05:00

DAGPENGE Dagpenge er ikke nok: Private lønforsikringer har bidt sig fast Af Mathias Svane Kraft Torsdag den 15. oktober 2015, 05:00 DAGPENGE Dagpenge er ikke nok: Private lønforsikringer har bidt sig fast Af Mathias Svane Kraft Torsdag den 15. oktober 2015, 05:00 Del: Mens antallet af ledige falder, er antallet af private forsikringer

Læs mere

Rikke Harboe Jensen. Vi har en stærk fagforening, sammen skal vi udvikle den, så vi i fremtiden opnår de bedst mulige resultater.

Rikke Harboe Jensen. Vi har en stærk fagforening, sammen skal vi udvikle den, så vi i fremtiden opnår de bedst mulige resultater. Navn: Skole: Stiller op som: Rikke Harboe Jensen Rønbækskolen Kredsformand Som lovet på sidste valggeneralforsamling, har vi i kredsstyrelsen diskuteret og arbejdet frem imod et generationsskifte. Sidste

Læs mere

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 9.30 DET TALTE ORD GÆLDER Indledning: Jeg har en vigtig historie til jer i dag. En historie om arbejdsløshed. En af den slags, som

Læs mere

Vi er også elektrikere!

Vi er også elektrikere! Vi sørger for Danmarks elektrikere Vi er også elektrikere! Der er en ting, der gør Dansk El-forbund til noget særligt. Vi beskæftiger os med dit fag. Faktisk har de fleste af os selv en baggrund som elektrikere.

Læs mere

Tre ud af fire svarer, at deres kolleger i høj grad eller i meget høj grad er villige til at lytte til deres problemer med arbejdet.

Tre ud af fire svarer, at deres kolleger i høj grad eller i meget høj grad er villige til at lytte til deres problemer med arbejdet. 11. august 2014 Kollegaskab FOA har i perioden 9.-19. maj 2014 udført en undersøgelse om medlemmernes forhold til deres kolleger. Undersøgelsen blev udført via forbundets elektroniske medlemspanel. 2.228

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret.

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret. 1 Ane Søegaard Formand I de 2 år, jeg har været formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, har jeg haft som mål at styrke foreningens position og indflydelse overalt, hvor vi færdes. Vi er som faggruppe

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel FORBUND Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel Indhold Udtal dig trygt 3 Grundloven giver dig ytringsfrihed 5 Din personlige mening 7 Hvad med min

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram - UgebrevetA4.dk. OK18 Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram

Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram - UgebrevetA4.dk. OK18 Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram OK18 Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram Af Henny Christensen Fredag den 23. marts 2018 En bølge af sympati strømmer de offentligt ansatte i møde i ny måling. Seks ud af ti danskere erklærer

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant

Vælg en tillidsrepræsentant Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan 4 valg af tr_final_november16.indd 1 08-11-2016 11:38:53 Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Fælles Personalepolitik for Distrikt Østerhøj.

Fælles Personalepolitik for Distrikt Østerhøj. Fælles Personalepolitik for Distrikt Østerhøj. Værdier for fælles personalepolitik i Distrikt Østerhøj: Respekt anerkendelse Udvikling faglighed Initiativ engagement Loyalitet ærlighed Humor arbejdsglæde

Læs mere

Arbejdslivskonferencen Samarbejde mellem AMR og TR

Arbejdslivskonferencen Samarbejde mellem AMR og TR Arbejdslivskonferencen 2016 Samarbejde mellem AMR og TR Hvad er samarbejde? Samarbejde er når den enkelte via egen motivation bidrager med relevant viden, holdninger og færdigheder (sine kompetencer) til

Læs mere

Konsekvensbeskrivelse af de foreslåede besparelser på 18,2 millioner på taksterne i handicap.

Konsekvensbeskrivelse af de foreslåede besparelser på 18,2 millioner på taksterne i handicap. Konsekvensbeskrivelse af de foreslåede besparelser på 18,2 millioner på taksterne i handicap. Medarbejdersiden i AMU-H er blevet bedt om at konsekvensbeskrive de foreslåede besparelser på 18,2 millioner

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine kolleger stærkt over for jeres arbejdsgiver. Din TR har

Læs mere

BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND

BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND Område bestyrelsen definerede på sit første møde en række problemfelter som medlemmerne slås med i hverdagen, og listede i den sammenhæng en

Læs mere