1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast"

Transkript

1 1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast skød og økseærmer. Den har rygsøm med stikning på retsiden og kraftige stivere, rygbredde 14 cm, snørede sidesømme med 2 stivere i hver side. Foran har den enkelt snøring, 9 huller i hver side, og 2 kraftige stivere i hvert snørestykke. Ryggens længde er 54 cm og skødets flasker er 10 cm midt bag og 19 cm ved sidesømmene. Ærmerne er ¾ lange og har et stort tilsyet opslag (økseærmer). Ærmeåbningen er 32 cm og opslagets overkant er 46 cm, og det er foeret med rød vadmel.

2 2 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2641 Hjemsted: Millinge Materialer: Mørk dueblå mønstervævet halvsilke. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokokobul med fast skød. Den har rygsøm lidt på skrå af stoffet med stikning på retsiden og 2 kraftige stivere, rygbredde 14 cm, snørede sidesømme med stivere. Foran har den dobbelt snøring, 8 huller i hver side og 2 meget kraftige stivere i hvert snørestykke. Forkanterne, som støder sammen er foeret med rød vadmel og slidseforstærkningerne i skødets slidser foran er også røde. Skødets flasker bagpå er 8 cm midt bag og 15 cm ved sidesømmene. Foran ved halsudskæringen er indsat et par hjørner af samme stof som A Bemærkning: A 2640 og A 2641 er syet efter samme snit og forarbejdningen er helt ens.

3 3 Kopi, privat eje Forbilledet for dragten er trøje nr. A 2640 fra Nordfyns Museum. Dragten består af en hørlærredssærk med opstående krave, vadmels underskørt, trøje og skørt af mørkeblåt ulddamask samt forklæde af tyndt mønstervævet bomuld. Huen er en tostyks hue med et glat stivet lin under. Til dragten hører også mørkeblå/sorte strikkede strømper, hosebånd og sorte sko med spænder.

4 4 Faaborg Kulturhistoriske Museer nr. 45/19 Hjemsted: ukendt Materialer: Taboret, tomatrød med blomsterstriber i gul, hvid, blå og grøn. Foer af fint hørlærred. Beskrivelse: Rokokobul med fast skød, den har rygsøm med stikning på retsiden og 2 stivere (18 cm) i den nederste del af sømmen, rygbredde i taljen 20 cm. Snørede sidesømme med 20 cm. lange stivere, flaskerne er 8 cm midt bag og 13 cm ved sidesømmene. Foran har bullen udvendig enkelt snøring, 7 mørkegrønne snørehuller i hver side. Der er øgninger i venstre forstykke ved skød og skulderstrop.

5 5 Faaborg Kulturhistoriske Museer nr. 45/17 Hjemsted: ukendt Materialer: Ulddammask, tomatrød med olivengrønt mønster. Foer af groft hørlærred samt trykt bomuld i underfaldet. Beskrivelse: Rokokobul med fast skød, den har rygsøm med 2 stivere (26 cm) i den nederste del af sømmen, rygbredde i taljen 18 cm. Snørede sidesømme med 22 cm lange stivere, flaskerne er 7 cm midt bag og 14 cm ved sidesømmene. Indvendig entelt snøring foran med stivere i kanten af snørestykkere (23 cm). Overfaldet er tunget i kanten og har en slids midt for. Bemærkninger: Bullen er gjort mindre med et indsnit foran og et læg, hvor skulderstropperne er syet til.

6 6 Odense Bys Museer nr. 1956/350 Hjemsted: ukendt (Horne?) Materialer: Rød kipervævet vadmel. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Kvindetrøje med fast skød og ¾ ærmer. Trøjen har rygsøm og lige sidesømme, rygbredde 31 cm. Forstykkerne støder sammen foran og lukkes med 7 hægter og maller. Ærmerne har 2 sømme samt øgning i det bagerste stykke og et 9 cm bredt påsyet opslag. På ærmeopslaget og på forstykkerne et 4,5 cm bredt blåt silkebånd. Bemærkning: Yderstoffet er sandsynligvis krøbet (vask?) og derfor er der sat ret store kiler af det oprindelige stof (før vask!) i ærmerne og i siden foeret er ikke krøbet.

7 7 Odense Bys Museer nr. 1925/78 Hjemsted: Odense Materialer: Trykt bomuld, gråviolet med blomstermotiver i gult, rødt og blåt. Foer af fint hørlærred samt blåternet bomuld i skødet. Beskrivelse: Kvindetrøje med fast skød. Den har rygsøn, lidt på skrå af stoffet, med 4 stivere, 2 på 36 cm og 2 på 13 cm, snørede buede sidesømme med 12 cm lange stivere. Den har fast skød med meget vidde bagpå, 9 cm bredt midt bag. I siderne er skøder tilsat (sandsynligvis øgning), og foran har det en trekantet kile, 12 cm høj og 14 cm bred forneden. Ærmerne er ¾ lange og har en åben slids. I halsen er syet en 2,5 cm bred ruche med 3 stikninger og på ærmet forneden og langs slidsen en lægget flæse. Trøjen har ingen lukketøj.

8 8 Taasinge Skipperhjem og Folkemindesamling nr Hjemsted: Drejø Materialer: Brocheret silke, mørkebrun med store blomstermotiver i grønne og rosa nuancer, øgninger af damaskvævet silke. Foer af mørkebrunt hørlærred. Beskrivelse: Rokokobul med fast skød. Den har rygsøm med stikning på retsiden, ingen søm i foeret, snørede sidesømme samt øgning i yderstoffet 2-3 cm fra sidesømmene. Enkelt snøring foran med 7 huller i hver side. Ærmegab og halsudskæring foran er kantet med gult silkebånd.

9 9 Taasinge Skipperhjem og Folkemindesamling nr Hjemsted: Taasinge Materialer: Hvergarn, urtepottestof, rød med mønster i olivengrøn, blå og hvid. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokokobul med fast skød. Den har rygsøm lidt på skrå af stoffet, ingen søm i foeret, rygbredde 13 cm, skød 6 cm, snørede sidesømme og enkelt udvendig snøring foran, 7 huller i hver side. Ærmegab og hals er kantet med mørkeblå uldkantebånd (nyere).

10 10 Middelfart Museum nr. 364/1998 Hjemsted: ukendt Materialer: Rød glittet uld vævet i smalle striber, satin- og kipperbinding. Foer af hørlærred, flere finheder, og hvidt bomuld i skødet. Beskrivelse: Kvindetrøje, Louis XVI, med lange ærmer og tilsat skød. Trøjen har rygsøm på skrå af stoffet, ingen søm i foeret, 2 stivere i den nederste del af sømmen, snørede sidesømme med stivere. Foran skjult snøring med stivere i kanten af snørestykkerne. Skødet, som er foeret med lærred, har et wienerlæg midt bag og små tætte læg hele vejen, et ekstra lille skød på overfaldet midt for. Lange ærmer med 7 cm slids, lukket med 1 hægte og malle. I halsudskæringen lyseblåt silkebånd, dette er også brugt som tittekant på skødet.

11 11 Kopi, privat eje Forbilledet for dragten er trøje nr. 364/1998 fra Middelfart Museum. Dragten består af en hørlærredssærk, vadmels underskørt, trøje og skørt af fint uldent stof vævet i smalle striber, samt skulderklæde og forklæde af trykt bomuld. Huen er en trestyks hue med faconsyet lin under. Til dragten hører også mørkeblå/sorte strikkede strømper, hosebånd og sorte sko med spænder.

12 12 Odense Bys Museer nr. 1914/54 Hjemsted: Ullerslev Materialer: Lærredsvævet glittet uld, taburet, vinrød med smalle rosa striber og lille mønster. Foer af groft hørlærred og finere i ærmerne. Beskrivelse: Kvindetrøje, Louis XVI, med tilsat skød og lange ærmer. Den har rygsøm på lige af stoffet med 2 træstivere, rygbredde 2 cm, sidesømme med stikninger på retsiden, skjult enkelt snøring foran, træstivere i kanten af snørestykkerne. Skødet har 3 wienerlæg bagpå og spredte læg i siden og foran. Bul og skød er syet sammen med rå kanter. De lange ærmer har striberne på tværs og de har en lille slids med 1 hægte og malle. Der er øgninger på ærmer og skulder. Skødet er kantet med rød silke og der er spor efter et 3,5 cm bredt rosa silkebånd i hals og på ærmer.

13 13 Kopi, privat eje Forbilledet for dragten er trøje nr. 1914/54 fra Odense Bys Museer. Dragten består af en hørlærredssærk, vadmels underskørt, trøje og skørt af fint lærredsvævet uld, som har fået en efterbehandling, så overfladen bliver glat. Forklædet er af trykt bomuld, og skulderklædet et hvidt tambureret tørklæde. Huen er en trestyks hue med et tambureret faconsyet lin under. Til dragten hører mørkeblå strikkede strømper, hosebånd og sorte sko med spænder.

14 14 Svendborg Museum nr. 613 Hjemsted: Egense Materialer: Hvergarn, meget mørkeblå/sort med stribe af lys blå/lys grøn, hvid og rød. Foer af fint hørlærred og groft hør i ryggen. Beskrivelse: Trøje og skørt, Louis XVI. Trøjen har rygsøm på skrå af stoffet med 2 stivere, rygbredde 3 cm, snørede sidesømme med stivere, skrå forkant i højre side og lige i venstre. 5 cm bredt tilsat skød med 2 læg mod midten midt bag og 3 grupper små læg i hver side, spor efter gult silkebånd i kanten. Ærmerne er lange, har slids og spor af 2 smalle gule silkebånd. Skørtet er 87 cm langt og vidden er 249 cm. Det har små tætte læg og linning af stoffet, smal søm forneden og spor efter gult silkebånd 7 cm fra kanten. Bemærkninger: Under skødet er trøjen forlænget med nyere gråt stof, og dette er syet sammen med skørtet, men det er ikke placeret rigtigt, da slidsen, som skulle være i siden, sidder midt for. Skørtets stof er i lidt forskellige farver, både bundfarven og i striberne.

15 15 Svendborg Museum nr. 615 Hjemsted: Egense Materialer: Hvergarn, meget mørkeblå med stribe i olivengrøn, hvid og rød. Foer af groft hørlærred, grovest i ryggen. Beskrivelse: Bul, Louis XVI, med tilsat skød. Den har rygsøm lidt på skrå af stoffet med 2 stivere, rygbredde 2,5 cm, snørede sidesømme med stivere. Højre forkant er skrå og venstre lige, ingen lukketøj. Skødet er 5 cm bredt, har 2 læg mod midten midt bag og 3 grupper små læg i hver side, og det er kantet med 1,5 cm bredt kongeblåt silkebånd. Spor efter hægter langs underkanten.

16 16 Kopi, privat eje Forbilledet til dragten er trøje og skørt nr. 613 fra Svendborg Museum. Dragten består af en hørlærredssærk, vadmels underskørt samt trøje og skørt af stribet hvergarn. Forklædet er af trykt bomuld og skulderklædet af fint lyst uldent stof. Hovedtøjet består af en puldhue af silke og korsklæde med snip af fint lærred og mønstervævet fint bomuld med blonde i kanten. Til dragten hører mørkeblå/sorte strikkede strømper, hosebånd og sorte sko med spænder

17 17 Svendborg Museum nr Hjemsted: Hesselager Materialer: Hvergarn, rødt rudret drejl. Foer af hørlærred. Oprindelige knapper 15 mm. Beskrivelse: Kort dobbeltradet mandstrøje. Den har rygsøm lidt på skrå af stoffet, rygbredde 11 cm og lidt buede sidesømme. 9,5 cm høj opstående krave med mellemfoer og stikninger på højkant med 1 2 cm mellemrum, mange øgninger på indersiden. Den har 16 cm belægning på forkanten og 5 knapper og knaphuller i hver side. Knapperne har oprindeligt været sat i med en flettet snor, men er udskiftet og flyttet lidt. Den har listelommer med lige forkant, lommelisten er 4 cm bred, og der er en inderlomme i venstre side (nyere?). Ærmerne har 2 sømme, 13 cm slids med trense foroven og 2 knapper og knaphuller. Der er flere øgninger på ærmerne.

18 18 Kopi, privat eje Forbilledet er en vest og trøje fra Nationalmuseet, men trøje nr fra Svendborg Museum stammer fra samme egn og er af samme stof blot i et lidt yngre snit. Dragten består af hørlærredsskjorte, knæbukser af lyst vadmel med bred klap og dobbeltradet halvlang vest og trøje af hvergarn, rudret drejl. Omkring skjortekraven er bundet en halsklud af sort silke.der er en rød strikket hue med flosskant og strikkede hvide strømper, hosebånd og sorte sko med spænder.

19 19 Odense Bys Museer nr. 1942/667 Hjemsted: ukendt Materialer: Trykt bomuld, lyst med små grønne blade. Beskrivelse: Empireforklæde syet af 2 stofbredder. Det er 104 cm langt og har en 4 cm bred linning 20 Nyborg Museum nr.2299 Hjemsted: Ørbæk Materialer: Hørlærred, lyst med rød tern. Beskrivelse: Forklæde. Det er 83 cm langt, 100 cm bredt og har en 3 cm bred linning.

20 21 Nyborg Museum nr. 6036x58 Hjemsted: Nyborg Materialer: Hørlærred, lyst med tern i blåt og rødt. Beskrivelse: Forklæde syet af 2 stofbredder. Det er 86 cm langt, 120 cm bredt og har en 2 cm bred linning.

21 22 Odense Bys Museer nr. 1981/257 Hjemsted: Dalby Materialer: Hørlærred 22x22 tråde. Beskrivelse: Skjorte, 108 cm lang. Den har stor halskile og 5 cm bredt skulderstykke, som er syet ind over halskilen, 34 cm lang slids og navnemærkning, PHS syet med blå hørtråd. Kraven er 8 cm bred. Ærmerne har 2 læg til hver side på skulderen og tætte rynker ved håndlinningen. Denne er 6,5 cm bred og har 2 knapper og knaphuller. Både skulderstykke og håndlinning er pyntet med bagstings- og knuderækker.

22 23 Odense Bys Museer nr. 1963/1006 Hjemsted: Odense Materialer: Hvergarn, rødt rudret drejl. Foer af groft hørlærred (5 slags). Beskrivelse: Kvindebul, Louis XVI, med tilsat skød. Den har rygsøm lidt på skrå af stoffet, med 2 stivere, rygbredde 4 cm, snørede sidesømme med stivere, skrå forkant og enkelt skjult snøring, 2 stivere i hvert snørestykke. Skødet er 7 cm bredt, er rynket hele vejen og har skoning af blåt vævet hørbånd.

23 24 Odense Bys Museer nr. 1941/305 Hjemsted: Svindinge Materialer: Hvergarn, rødt med mønsterstriber i hvidt og gråbrunt. Foer af groft hørlærred i forstykkerne og sildebensvævet meget strid hør i ryggen. Beskrivelse: Kvindebul, Louis XVI, med tilsat skød. Den har rygsøm lidt på skrå af stoffet, rygbredde 5 cm, snørede sidesømme samt en øgning ca. 5 cm fra sidesømmene, skrå forkant og skjult snøring. Skødet er 3 cm bredt og har et wienerlæg midt bag og små læg hele vejen.

24 25 Odense Bys Museer nr. 1963/613 Hjemsted: Odense Materialer: 2 trådet uldgarn Beskrivelse: Rød strikket nattrøje (34 masker på 10 cm). Den har rude- stjernemønster på skulder og på ærmer og 3,5 cm bred perlestrikbort, 3 x 3 masker, forneden (tvebinding i kanten). Halsen er firkantet og har en smal ribkant, derunder indstrikket navnemærkning, AMD. Ærmerne er ¾ lange, de er klippet af forneden og har sandsynligvis været lange, de har en bred kant af grønt silkestof. Bemærkning: Trøjen er strikket før den er farvet rød.

25 26 Kopi, privat eje Forbilledet for dragten er en bul fra Nationalmuseet, men bul nr.1006/1963 fra Odense Bys Museer svarer næsten til denne. Dragten består af en hørlærredssærk, vadmels underskørt, rød strikket trøje, bul og skørt af hvergarn, rudret drejl, forklæde af trykt bomuld og et hvidt tambureret skulderklæde. Huen er en trestyks hue med faconsyet blondelin under. Til dragten hører mørkeblå strikkede strømper, hosebånd og sorte sko med spænder.

26 27 Taasinge Skipperhjem og Folkemindesamling nr. 331 Hjemsted: Taasinge Materialer: Hvergarn, stribet sort og grøn. Foer af opkradset bomuld. Beskrivelse: Bul med fast skød. Den har rygsøm lidt på skrå af stoffet, ingen søm i foeret, snørede sidesømme og lille 4 cm bredt fast skød. Halsen er foran kantet med 2 forskellige slags ternet bomuld. Lukkes med 2 hægter og maller (kan lukkes både til højre og til venstre side).

27 28 Kopi, privat eje Forbilledet for dragten er en bul fra Taasinge Skipperhjem og Folkemindesamling. Dragten består af en hørlærredssærk, vadmels underskørt, rød strikket trøje, bul af hvergarn og skørt af vadmel. Forklædet er af trykt bomuld og skulderklædet et færdigt mønstervævet silketørklæde. Hovedtøjet er det specielle for Taasinge, hvor linet består af tre lag stivet stof, som danner en hue, og den egentlige hue, som er lille, bliver hæftet på linet i nakken. Til dragten hører mørkeblå/sorte strikkede strømper, hosebånd og sorte sko med spænder.

28 29 Kertemindeegnens Museer nr Hjemsted: ukendt Materialer: Hvergarn, rødt med lille lyst mønster. Foer af hørlærred, flere finheder samt ubleget løst kipervævet uld i ryggen. Messingknapper 15 mm. Beskrivelse: Dobbeltradet vest med forstykker og ryg af samme stof. Den har rygsøm, rygfoeret har et indsnit midt bag i stedet for søm, og buede sidesømme, 8,5 cm slidser med røde trenser, rygbredde 15,5 cm. 5 cm bred opstående krave, 14 cm belægning på forkanten og listelommer med lige forkant knapper og knaphuller i hver side. Forstykkerne har øgninger i siderne og på skulderen.

29 30 Kopi, privat eje Forbilledet til dragten er vest nr fra Kertemindeegnens Museer. Dragten består af hørlærredsskjorte, knæbukser af grønt fløjl med bred klap og dobbeltradet halvlang vest af hvergarn. Omkring skjortekraven en halsklud. Der er en rød strukket hue med flosskant samt strikkede hvide strømper, hosebånd og sorte sko med spænder

30 31 Odense Bys Museer nr. 1963/849 Hjemsted: Gislev Materialer: Hørlærred 17x14 tråde Beskrivelse: Helskåren særk med kort ærme. Den er 105 cm lang og har 3 kiler i hver side, den midterste går helt op til ærmet. Halsen er firkantet med runde hjørner og har en 11 cm lang slids foran. Navnemærkning, ICD med hvid hørtråd. Ærmet er 21 cm langt, og ærme og ærmekile er klippet i et stykke. 32 Privat eje Hjemsted: ukendt Materialer: Hørlærred, 13 x 15 tråde. Beskrivelse: Helskåren særk med lange ærmer. Den er 110 cm lang og har 75 cm lange kiler i den ene side. Den går højt op i halsen, og har en 33 cm lang slids med fin syet slidsebund. Navnemærkning BM syet med blå hørtråd. Ærmerne er 45 cm lange og 30 cm vide.

31 33 Odense Bys Museer nr. 1956/347 Hjemsted: ukendt Materialer: Hvergarn, tomatrød med lille lyst pletmønster. Foer af hørlærred Beskrivelse: Empirebul med brystsmæk. Den har rygsøm på skrå af stoffet, sidesømme og skuldersømme med blå stikninger på retsiden, ingen sidesømme i foeret. Lille skød 11 x 4 cm med 3 wienerlæg og rynkning a la rynkerouleau foroven, det er syet på ryggen er par cm over bullens underkant. Brystsmækken er 9 cm høj, 29 cm foroven og 21 cm forneden, den har søm på skrå af stoffet midt for, løbegang i overkanten, rå underkant og den er uden foer. Skødet er kantet med lyst silkebånd, det samme bånd er på brystsmæk og i halsen, og det er wienerpibet

32 34 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2636 Hjemsted: Millinge Materialer: Trykt bomuld, lys bund med rødt og brunt mønster. Beskrivelse: Forklæde med 6 cm bort på de 3 sider og lille ternet mønster, som dækker hele fladen. Det er 93 cm langt, 110 cm bredt og er rynket til en 3 cm bred linning, som er foeret med hørlærred. Lukket med hægter og maller.

33 35 Kopi, privat eje Forbilledet til dragten er bul nr. 1956/347 fra Odense Bys Museer. Dragten består af en hørlærredssærk med opstående krave, underskørt af vadmel, grøn strikket trøje med ¾ ærme, bul og skørt af hvergarn og håndtrykt forklæde. Hovedtøjet er en puldhue af silke og herover korsklæde med snip, af fint lærred og broderet tyl med tønderknipling i kanten. Til dragten hører mørkeblå/sorte strikkede strømper, hosebånd og sorte sko med spænder.

34 36 Odense Bys Museer nr. 1964/120 Hjemsted: ukendt Materialer: Hvergarn, sort med lille pletmønster i rød og ubleget. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Empirebul. Den har hel ryg, 2,5 cm bred, buede sidesømme med 2 stikninger, som går gennem foeret. Rygfoeret er bredere end yderstoffets ryg. 2 hægter og maller foran. Der er spor efter sammensyning med skørt.

35 37 Horne Lands Folkemindesamling nr Hjemsted: Horne Materialer: Glittet lærredsvævet fin rød uld. Foer af groft hørlærred. Beskrivelse: Empirebul med tilsat skød. Rygsøm på skrå af stoffet, ingen søm i foeret, rygbredde i taljen 4 cm, og sidesømme med stikning på retsiden. Skødet er 4 cm bredt og 27 cm langt, det har 10 små læg mod midten fra hver side. Bullen har fint, spejlvendt silkebroderi på både ryg, forstykke og skulderstropper samt små blomster på skødet. Spor af 2 cm bredt blommefarvet silkebånd i halsudskæring og på skød. Foran er der 5 cm overfald med 3 hægter og maller.

36 38 Horne Lands Folkemindesamling nr Hjemsted: Horne Materialer: Hvergarn, sort med striber i blå, cherisse, grøn og gul. Foer af hørlærred og mønstret uld. Beskrivelse: Empirebul med lille tilsat skød. Hel ryg, rygbredde i taljen 6 cm, og sidesømme med stikning på retsiden. Lille skød syet på 1 cm over bullens underkant, 13 cm langt og 4 cm bredt med runde hjørner, det har 3 wienerlæg og er kantet med mønstret opr. rosa silkebånd. Samme silkebånd er syet på i hele halsudskæringen. Ingen lukketøj, spor efter hægte midt bag.

37 39 Odense Bys Museer nr.1931/45b Hjemsted Taasinge Materialer: Lærredsvævet glittet uld, taburet, vinrød med smalle striber og brocherede blomstermotiver. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Empirebul. Den har hel ryg, 7 cm bred, og sidesømme med stikning på retsiden. Et lille 4 cm bredt skød bagpå, det har runde hjørner og et tredobbelt wienerlæg fra midten. Skødet er kantet med gulligt silkebånd, og der er spor efter samme bånd i halsen. Foran 1 hægte og 1 malle og 1 hægte på retsiden lige over skødet midt bag.

38 40 Odense Bys Museer nr. 1941/70 Hjemsted: Horne Materialer: Hvergarn, sort med striber i rødt og blåt. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Empirebul med påsyet skød. Den har hel ryg, 8 cm bred, et lille skød 14 x 4 cm med 3 wienerlæg, og det er syet på ryggen ca. 2 cm over bullens underkant, det har ægkant foroven, forneden er det kantet med silkebånd. Der er spor efter båndpåsætning i halsen. Ingen lukketøj, men 1 hægte på retsiden lige over skøder midt bag

39 41 Odense Bys Museer nr. 1941/71 Hjemsted: Horne Materialer: Hvergarn, sort med striber i rødt, grønt og gult. Foer af hørlærred med indvævede striber (genbrug). Beskrivelse: Empirebul med påsyet skød. Den har hel ryg, 8 cm bred, et lille skød, 12 x 4 cm med 3 wienerlæg og det er syet på ryggen ca. 2 cm over bullens underkant. På skødet og i halsen et 2,5 cm bredt mønstret silkebånd. 1 hægte på retsiden lige over skødet midt bag.

40 42 Taasinge Skipperhjem og Folkemindesamling nr Hjemsted : Drejø Materialer: Hvergarn, stribet rød og grøn med smalle striber i flere farver. Foer af ubleget hørlærred. Beskrivelse: Empirebul. Den har hel ryg, 4,5 cm bred, og buede sidesømme med stikning på retsiden. Bagpå en påsyet roset (hønserumpe!), 4,5 cm bred og kantet med 2,5 cm bredt lyst, mønstervævet silkebånd. Det samme bånd er syet på halsudskæringen. En hægte på retsiden over rosetten midt bag 3 cm under halsudskæringen. Der er spor efter sammensyning med skørt.

41 43 Svendborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Trykt bomuld, lys blå med lille blomst. Foer af groft blårlærred. Beskrivelse: Empirebul med tilsat skød. Den har hel ryg, 2,5 cm bred, snørede sidesømme og et 3,5 cm bredt skød med tredobbelt wienerlæg midt bag og 3 grupper små læg i hver side, det er kantet med lyserødt silkebånd. Langs halsudskæringen et 2,5 cm bredt pink silkebånd. Foran 2 gamle hægter og maller og 1 hægte på vrangsiden midt bag samt spor efter hægter og evt. sammensyning med skørt flere steder.

42 44 Svendborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Trykt bomuld, mørkeblå med lille blomst. Foer af fint hørlærred. Beskrivelse: Empirebul med tilsat skød. Den har hel ryg, bredde 3 cm, side- og skuldersømme har en meget fin lys stikning på retsiden. 3,5 cm bredt skød med tredobbelt wienerlæg midt bag og 3 grupper små læg i hver side, Skødet er foeret og kantet med 2 cm bredt pink silkebånd. Langs halsudskæringen 3 cm bredt pink silkebånd. Foran 2 maller og spor efter en hægte. Der er spor efter flere hægter langs underkanten. Bullen er gjort kortere på skulderstropperne.

43 45 Odense Bys Museer nr. 1931/45c Hjemsted: Taasinge Materialer: Hvergarn, stribet i rødt, grønt, blåt og sort. Foer af fint hørlærred. Beskrivelse: Empirebul. Den har hel ryg, 7 cm bred, og buede sidesømme med stikning på retsiden, lille tilsat skød bagpå, 10 x 4,5 cm, som har tredobbelt wienerlæg fra midten. Der er spor efter silkebånd i halsen og på skødet. 1 hægte foran og 1 hægte på retsiden lige over skødet midt bag. Bemærkning: Skulderstropperne samt øgninger på skødet er af andet hvergarn.

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og 46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og ryg af sort glittet hørlærred. Mønstrede metalknapper.

Læs mere

83 Odense Bys Museer nr. 1979/95 Hjemsted: Drejø Beskrivelse: Korsklæde, snip. Det består af en trekant af fint lærred, dertil er syet et 10 cm bredt stykke fint mønstret bomuld med en 5 cm bred kant af

Læs mere

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred.

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. 69 Nyborg Museum nr. 1376 Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. Knapper overtrukket med stof. Beskrivelse: Halvlang dobbeltradet

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Ærmetrøje og skørt 90. SÆM 5817. Hjemsted: Ukendt. Ærmetrøje og skørt af blåt, glittet ulddamask foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har skjult snøring med 5/4 forskudte huller. Smal ryg med søm. Snøret

Læs mere

Tørklæder Udstillingsnr.: 137

Tørklæder Udstillingsnr.: 137 Tørklæder Tørklædet blev brugt af både mænd og kvinder. Hos mændene blev det bundet omkring skjortekraven som halsklud, og hos kvinderne blev det lagt over skuldrene og puttet ned i bullens åbning foran.

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. 26. VHM 19.162. Hjemsted: Heden, Elling. 1-radet kort vest med forstykker, ståkrave og lommelister af lyst bomuldsstof med indvævede striber. Forstykker, lommelister og krave med silkebroderi: smalle borter

Læs mere

Nr er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted.

Nr er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted. Nr. 107 123 er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted. 107 Odense Bys Museer uden nr. Beskrivelse: Puldhue af lys silke. Nakken

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Mandstøj.

MED SKÆG OG PANDEPUDE VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Mandstøj. MED SKÆG OG PANDEPUDE Mandstøj. Skjorter 1. BAM 21.098/1979. Hjemsted: Frederikshavn. Hørlærredsskjorte med lang halsslids. Omkring slidsebunden er syet 2 rækker bagsting med knuder imellem. Navnemærkning

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Forklæder 105. VHM 1035. Tornby. Forklæde af trykt kattun. Råhvid bund med lille tæt rødt mønster på fladen og sort/rød bort i sider og underkant. Forklædet har bredt glat stykke på midten og rynker i

Læs mere

Hovedtøj fra det nordlige område Lin Udstillingsnr.: 182

Hovedtøj fra det nordlige område Lin Udstillingsnr.: 182 Hovedtøj fra det nordlige område Hovedtøjet består af flere dele. Inderst blev lagt et strygebånd til at holde håret på plads. Derover kom det meget store stivede lin med knipling eller tylsbroderi i kanten,

Læs mere

Bånd Udstillingsnr.: 212

Bånd Udstillingsnr.: 212 Bånd Udstillingsnr.: 212 Museums nr.: FMN 199b/1913 Hjemsted: Sydfalster Materiale: Silkebånd Tidsperiode: 1830-1850 Beskrivelse: Overbindebånd syet i sort damask vævet silkebånd. 261 Brudehovedtøj I den

Læs mere

Forord. I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne.

Forord. I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne. 1 Forord I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne. 2 I den forbindelse blev der, traditionen tro, indledt et samarbejde mellem

Læs mere

HALSSLIDS (side 13 14)

HALSSLIDS (side 13 14) 13 HALSSLIDS (side 13 14) Træk en tråd ud i hver side 1 cm inde Bøj kropsstykket dobbelt og træk en tråd ud i ombøjningen Rillen, der fremkommer, danner skulderlinie I rillen klippes halshulslængden efter

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X035 hovedbekl. Kvinde X037 hovedbekl. Kvinde fløjl

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X035 hovedbekl. Kvinde X037 hovedbekl. Kvinde fløjl Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 734 070X035 hovedbekl. Kvinde 736 070X037 hovedbekl. Kvinde fløjl 737 070X038 hovedbekl. Kvinde fløjl 738 070X039 hovedbekl. Kvinde fløjl Side 1 Amt Område

Læs mere

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus:

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus: Hæklet dukke - Sus Sådan hækles Sus: Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch Tyndt hudfarvet garn, som passer til hæklenål nr. 3. Gult garn til hår. Nogle rester

Læs mere

Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE X041 tørklæde bomuldsstof Danmark. 42 SE X042 tørklæde silke Ukendt

Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE X041 tørklæde bomuldsstof Danmark. 42 SE X042 tørklæde silke Ukendt Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE-08 001X041 tørklæde bomuldsstof Danmark 42 SE-08 001X042 tørklæde silke Ukendt 43 SE-08 001X043 tørklæde silke Ukendt 44 SE-08 001X044 tørklæde

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Puldhuer 159. VHM 833. Hjemsted: Hjørring. Puldhue af silkebrokade, petroleumsfarvet med storblomstret mønster i mange farver samt metaltråd. Spids i panden af andet stof. Huen er foeret med hørlærred,

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Fingerhandsker 234. BAM 14.190/1969. Hjemsted: Understed. Strikkede fingervanter af hvidt bomuldsgarn med hulmønster og navnemærkning: MRACD med hulstrikning. Opslag med tvebinding. Mariane Christensdatter,

Læs mere

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Sådan strikkes Pernille: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Rødbrunt uldgarn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Linhatte 198. VHM 1014. Hjemsted: Nejstgård, Tornby. Linhat af fint lærred. Skæggets udsmykning består i et lille læg indenfor kanten. I nakken er 4,6cm afstand mellem de 2 skæg. Skægget er syet 2cm ind

Læs mere

JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920

JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920 PRISKURANT for DAMESKRÆDDERI Gældende fra 1. marts 1977 JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920 2. (3) Ved forarbejdning af stykker uden lærred og anden belægning reduceres

Læs mere

Amy og Alice Design Ilse Funch

Amy og Alice Design Ilse Funch Amy og Alice Design Ilse Funch Dukkerne Sidse og Amy er strikket efter samme opskrift: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Gule nuancer garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet

Læs mere

Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME X049 sløjfe silkebånd. 637 ME X004 bånd silke Skodsbøl

Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME X049 sløjfe silkebånd. 637 ME X004 bånd silke Skodsbøl Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME-03 043X049 sløjfe silkebånd 11 ME-03 043X050 sløjfe silkebånd 9 ME-03 043X051 sløjfe silkebånd 10 ME-03 043X052 diverse andet 637 ME-03 044X004

Læs mere

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV!

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! OPSKRIFTER PÅ LIDT AF HVERT TIL DEN NYFØDTE. Jeg håber at du må få glæde af dette udpluk af OPSKRIFTSBOGen og ønsker dig god fornøjelse. Med venlig hilsen JETTE STEEN

Læs mere

Nr. Genstand Museum og nr. Hjemsted Beskrivelse

Nr. Genstand Museum og nr. Hjemsted Beskrivelse Nr. Genstand og nr. Hjemsted Beskrivelse 1. Kjole Kerteminde Nr. 3579 2. Skørt Horsens historiske Nr. 3389 3. Kjole Kødstadmuseet Den Gamle By Nr. 18A-40 4. Sjal Roskilde Nr. 7-1947 5. Sjal Svendborg og

Læs mere

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling 21 001X021 korsklæde knipling 22 001X022 korsklæde blonde (maskin) 23 001X023 korsklæde m. broderi 24 001X024

Læs mere

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred. 57 001X057 krave hørlærred

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred. 57 001X057 krave hørlærred Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred 57 001X057 krave hørlærred 58 001X058 krave hørlærred 59 001X059 krave hørlærred 60 001X060 krave hørlærred

Læs mere

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g.

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g. Trøje strikke af flerfarvet Kauni og inspireret af de mangefarvede Fair Isle trøjer fra Shetlandsøerne og samtidig de helt enkle mønstre, som bl.a. ses i Færøtrøjerne. Fordelen ved at strikke i Kaunigarnet

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER Tekst: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer Foto: Birger Lund Redaktion: Dragtgruppen 2 SY-VEJLEDNING TIL KNÆBUKSER 1700-tallets mandsbukser var knæbukser. Bukserne var forholdsvis snævre og blev lukket foran

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne Svendsen

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne Svendsen Kasse-oversigt Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring 20 001X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne 21 001X021 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne 22 001X022 korsklæde blonde (maskin)

Læs mere

TYPE - MATERIALE SNIT

TYPE - MATERIALE SNIT Flere 1 farve PRØVE lomme privat 000.jpg s nr registrering af ID 001 er nu ID 270. PRØVE. 6. januar 2015 Side 1 af 306 Lisbeth Green Ukendt 2 09-06-2010 Sen nyrokoko Silke farve blå - brun Spids - 2 Sjalskrave

Læs mere

STRIBET BABYKJOLE I FIN ULD CEMENTGRÅ PLUM STÅLGRÅ ST. TURKIS ST. GAMMELROSA

STRIBET BABYKJOLE I FIN ULD CEMENTGRÅ PLUM STÅLGRÅ ST. TURKIS ST. GAMMELROSA Babykjole Str. 0-24 mdr. STRIBET BABYKJOLE I FIN ULD 2.5 & 3 TILBEHØR: KNAP, 5 MM Ø GARN (antal ngl.) FARVE A)NYFØDT B)3 MDR. C)6 MDR. D)2/8 MDR. E)24 MDR. FIN ULD LYNG CEMENTGRÅ PLUM STÅLGRÅ ST. TURKIS

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker VEST

Vejledning i dragtsyningsteknikker VEST 1 Syvejledning og redigering: Dragtgruppen - Syprøver: Hanne Dyhr Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SYVEJLEDNING TIL VESTE I løbet af de ca. 50 år, der dækker perioden fra ca. 1750-1800, skifter

Læs mere

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen 1 Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen Risting Risting: Også kaldet forsting, bruges til rining samt til stikninger feks. På skjorter, vestekraver mm. Bruges ristingene som pyntesting syes stingene

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt X056 håndlinning hørlærred X057 krave hørlærred X058 krave hørlærred

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt X056 håndlinning hørlærred X057 krave hørlærred X058 krave hørlærred Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred 57 001X057 krave hørlærred 58 001X058 krave hørlærred 59 001X059 krave hørlærred 60 001X060 krave hørlærred 61 001X061

Læs mere

Sweater med dominostrik på forstykket i Mayflower Easy Care.

Sweater med dominostrik på forstykket i Mayflower Easy Care. 373 - Sweater med dominostrik på forstykket i Mayflower Easy Care. Str.: S (M) L (XL) XXL (XXXL) Brystvidde cm: 78 (84) 90 (98) - - Længde cm: 62 (66) 70 (74) - - Fv. 080, Sand, ngl.: Fv. 079, Mint, ngl.:

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS 1 Syvejledning / syprøver: Anette Kvist Nielsen Redigering: Dragtgruppen Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SY-VEJLEDNING TIL LANGE BUKSER 1800-tallets mandsbukser var hovedsageligt lange bukser.

Læs mere

SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11

SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11 SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11 16-11 BASISMODEL MED RAGLAN VED SPØRGSMÅL TIL OPSKRIFTEN ELLER GARNET Järbo Garn AB Tlf. +46-026 - 27 30 30 E-mail info@jarbo.se VEDR. EVT. RETTELSER

Læs mere

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ Design og tekst: Pernille Albers Foto: Skovdal og Skovdal Se læserservice side 73 Sommerskønne skørter... Vi har lavet en lille, lækker børnetøjskollektion, som er let at sy. Og børnene vil elske disse

Læs mere

Artikelnummer: 9850100-D8239 S8239-DK. Hue, abe, kanin, jakke og tunika

Artikelnummer: 9850100-D8239 S8239-DK. Hue, abe, kanin, jakke og tunika Artikelnummer: 9850100-D8239 -DK Hue, abe, kanin, jakke og tunika i BRAVO/BRAVO COLOR Hue, abe, kanin, jakke og tunika i BRAVO/BRAVO COLOR Garn: SMC Bravo/Bravo Color, 100 % akryl, 1 ngl = 50 g = ca 133

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker KOFTE

Vejledning i dragtsyningsteknikker KOFTE 1 Syvejledning og redigering: Dragtgruppen - Syprøver: Hanne Dyhr Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SYVEJLEDNING TIL KOFTE / TRØJE I løbet af de ca. 50 år, der dækker perioden fra ca. 1750-1800,

Læs mere

119/3 Sømandsbluse Hue, Vanter

119/3 Sømandsbluse Hue, Vanter 119/3 Sømandsbluse Hue, Vanter Bluse str. : 3 mdr. (6 mdr) 12 mdr. (2 år) 4 år. Overvidde ca. : 47 cm (54 cm) 61 cm. (65 cm) 74 cm. Hel længde : 24 cm (28 cm) 33 cm (37 cm) 42 cm. Garnforbrug : 150 (200)

Læs mere

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr 1698. kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret.

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr 1698. kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret. - dragtkursus Id 1 kategori kvinde dragtdel snøreliv matiale ulddamask storblomstret top nr 1698 Kobbup Kobbup Opdat hred Fjends Smal ryg med rygsøm, mange stive, hoftepude, udvendig snøring foran og bundne

Læs mere

Christian 6.s brokadesdragt, 1743 Rosenborg, 31 F.1

Christian 6.s brokadesdragt, 1743 Rosenborg, 31 F.1 Christian 6.s brokadesdragt, 1743 Rosenborg, 31 F.1 Introduktion Beskrivelse, materialer, snit Mode Dragtens historie Tilstand Konservering Andre dragter som tilhørte Christian 6. Kilder, litteratur Introduktion

Læs mere

Strikkefasthed : 23 m, 30 p i dobb. Perlestrik med p 4 = 10 x 10 cm.

Strikkefasthed : 23 m, 30 p i dobb. Perlestrik med p 4 = 10 x 10 cm. 119/6 Bluse i perlestrik og hæklet lomme Str. : 0/1 mdr. (3 mdr.) 6 mdr. (1 år) 2 år (4) år Overvidde ca. : 44 cm (48 cm) 54 cm (61 cm) 66 cm (72) cm Hel længde : 21 cm (24 cm) 28 cm (33 cm) 36 cm (42

Læs mere

PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977

PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977 PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977 JAKKER 1. Nyt lærred på kraven... 15 2. Nyt gylpfor på den ene side... 30 3. Nyt gylpfor på begge sider... 45 4. Nyt for i jakker uden lommer

Læs mere

Sweater med kanin Sværhedsgrad:

Sweater med kanin Sværhedsgrad: Sweater med kanin Sweater med kanin Sværhedsgrad: Garn: COOP, Bambus, 50 % bambus, 50 % bomuld, 50 g = 80 m Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92 cl. Sweaterens mål: Overvidde: ca.

Læs mere

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch Olivia Af Ilse Charlotte Funch Dukken: Materiale til dukken: Tyndt beige garn, som passer til pinde nr. 2,5. Jeg har brugt Strømpegarn. Råhvidt og lyseblåt garn til undertøj og rustrødt garn til hår. Nogle

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK 1 Syvejledning: Anette K vist Nielsen - Redigering: Dragtgruppen Ideoplæg: H anne Dyhr og K am m a G udm and - H øyer 2 SY-VEJLEDNING TIL SÆRK De gamle særke var alle håndsyede i hvidt hørlærred. En del

Læs mere

OPSKRIFTER PÅ DANSK INSPIRE YOUR CREATION

OPSKRIFTER PÅ DANSK INSPIRE YOUR CREATION INSPIRE YOUR CREATION 100% ren ny uld Navia blev stiftet i januar 2004 med det formål at fremstille færøsk plukket uld, som er slidstærk dog uden at nopre betydeligt. Navia har fremstillet en speciel blanding

Læs mere

Babytrøje med hætte Sværhedsgrad:

Babytrøje med hætte Sværhedsgrad: Babytrøje med hætte Babytrøje med hætte Sværhedsgrad: Garn: Baby Cashmere, 72% Merino uld, 15% Nylon, 13% Cashmere, 50 g = 100 m. Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92 cl. Trøjens mål:

Læs mere

Montering. Pres arb fra vrangen, Sy og pres sømmene. Søm bukserne op forneden og i taljen. Træk elastik i taljesømmen.

Montering. Pres arb fra vrangen, Sy og pres sømmene. Søm bukserne op forneden og i taljen. Træk elastik i taljesømmen. 184 Drenge- og pigetøj i Mayflower Cotton 8/4. Str. år: 6 (8) Barnets højde i cm: 120 (130) Lange bukser. 7 (7) Bukserne har søm på indersiden af benene samt midt for og bag og der begyndes forneden på

Læs mere

Ca 300(350)400(400)450(450) g (fv 28211, grå / 28201, hvid) Ca 250(300)300(350)350(400) g (fv 28345, rød-rosa / 28349, brun-grøn)

Ca 300(350)400(400)450(450) g (fv 28211, grå / 28201, hvid) Ca 250(300)300(350)350(400) g (fv 28345, rød-rosa / 28349, brun-grøn) 91745 MELLANRAGGI Version 2 91745 CARDIGAN MED MULTIFARVEDE STJERNER OG RAGLAN GARNKVALITET Mellanraggi (75 % Uld Superwash, 25 % Polyamid. Nøgle ca. 100 g = 260 m) STRIKKEFASTHED Ca. 24 m og 24 p i glatstrikning

Læs mere

Mimulus - en cardigan med zigzagmønster

Mimulus - en cardigan med zigzagmønster Mimulus - en cardigan med zigzagmønster Design: Signe S. Simonsen Mimulus er designet særligt til os kvinder med kurver. Lavet specifikt til vores proportioner og med tanke og øje for hvad der klæder vores

Læs mere

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/?

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Da JEG FØRSTE GANG BLEV FARMOR, købte jeg en vaskekurv i plastik og fyldte den med lidt købt og en masse hjemmelavet. Det hjemmelavede blev forsynet

Læs mere

91127 JUNIOR A C D B A E C B D E

91127 JUNIOR A C D B A E C B D E 91127 JUNIOR C D E B C D B E Version 1 91127 BBYSÆT MED SNEKRYSTLLER OG KNUDELUS GRNKVLITET (-E) Junior (70% kryl, 30% Polyamid. Nøgle Ca 50 g = 168 m) STØRRELSER () 38(44)50(56-62)68-74(80-86) cl BRYSTVIDDE

Læs mere

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering:

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering: Trine Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Orange garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering af ansigtet. Til fyld er der brugt

Læs mere

Ca 300(325)350(375)425(475) g (Fv 60174, hvid tweed) 1 lynlås, 20 cm. Ca 68(76)82(92)104(116) cm, ca 2 cm bredt linningsbånd. 1 hægte til linning.

Ca 300(325)350(375)425(475) g (Fv 60174, hvid tweed) 1 lynlås, 20 cm. Ca 68(76)82(92)104(116) cm, ca 2 cm bredt linningsbånd. 1 hægte til linning. 91582 FUGA TWEED Version 2 91582 DRAGT I CHANEL-STIL GARNKVALITET Fuga Tweed (40 % Uld, 57 % Akryl, 3 % Viskose. Ca. 50 g = 121 m) STRIKKEFASTHED Ca 28 m og 26 p i mønster på p nr 4 = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV

Læs mere

Den store kappeguide 15-01-2003 Feedback: LiveForum, m@liveforum.dk. Den store Kappeside

Den store kappeguide 15-01-2003 Feedback: LiveForum, m@liveforum.dk. Den store Kappeside af 11 08-08-2012 21:07 Den store kappeguide 15-01-2003 Feedback: LiveForum, m@liveforum.dk Den store Kappeside Kapper er nemme at lave, og en af de beklædningsgenstande jeg oftest har blevet spurgt til

Læs mere

Liv. Design Ilse Funch

Liv. Design Ilse Funch Liv Design Ilse Funch Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Jeg har brugt Nissegarn, som passer til pinde 3. Når det strikkes med pinde 2,5, så bliver det dejlig

Læs mere

Anna - Cardigan. Artikel: Størrelser: Øvet Design: Kirsten Nyboe Modellen på fotoet er strikket i Str. M.

Anna - Cardigan. Artikel: Størrelser: Øvet Design: Kirsten Nyboe Modellen på fotoet er strikket i Str. M. Anna - Cardigan Artikel: 511410 Størrelser: XS S M L XL 2XL Overvidde: 92 100 108 116 124 132 cm Ryglængde: 61 62 62 63 63 64 cm Garn & forbrug: 7 7 8 8 9 10 nøgler i Farve 1, Rosemary farve Asfalt 170

Læs mere

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm 91360 nova Version 1 91360 Jakke og kjole med hæklede firkanter GARNKVALITET Nova (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 170 m) GARNALTERNATIV Mio, Baby Pascal, Gästrike 2 tr, Järbo 8/4, Skrållan, Mini Bomull STØRRELSE

Læs mere

Sydtrafik kræver atdu skal bære slips eller tørklæde fra 1. oktober til 31. marts.

Sydtrafik kræver atdu skal bære slips eller tørklæde fra 1. oktober til 31. marts. Bilag 14 - Uniformsreglement Regler for brug af Sydtrafiks uniform (uddrag fra chaufførhåndbogen) Når du kører for Sydtrafik, har du pligt til at have den uniform på, som Sydtrafik har godkendt. Pligten

Læs mere

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug.

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug. Dragværk Fra anden halvdel af 1700-tallet er tekstiler med såkaldt dragværk bevaret. Her trak kvinderne i brede borter tråde ud i hele stoffets bredde og syede derefter figurer som f.eks. dyr og træer

Læs mere

Opskrift på Lapsus-cardigan

Opskrift på Lapsus-cardigan Opskrift på Lapsus-cardigan Denne cardigan er en stor, løs cardigan, strikket i vævestrik i flere stykker. Vævestrik strikkes med én farve af gangen, men fordi nogle masker strikkes, og nogle tages løst

Læs mere

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg PENGEKAT Når man rejser, er en pengekat helt uundværlig til pas, penge, billetter, boardingpas osv. Den kan selvfølgelig også bruges som en lille taske, når man er i byen. 17 cm et langt stykke skind 20

Læs mere

Homemade and well fitted

Homemade and well fitted No. 11 MALMØ Homemade and well fitted Post et billede, jeg vil elske at se hvad du har kreeret. Brug en af disse sociale medier. #howtodofashion Instagram: @howtodofashion Facebook: facebook.com/howtodofashion

Læs mere

MANDSHOVEDBEKLÆDNING.

MANDSHOVEDBEKLÆDNING. 1 2 MANDSHOVEDBEKLÆDNING. STRIKKEDE HUER. Strikkede huer var den almindelige hovedbeklædning i perioden 1760-1860. Huerne kan være strikket af uld eller bomuld. Mange af de røde huer er strikket af ufarvet

Læs mere

FLERFARVET QUILT 1 Flerfarvet quilt

FLERFARVET QUILT 1 Flerfarvet quilt ILT U Q T E V FLERFAR 1 Opal flerfarvet quilt DET SKAL DU BRUGE HUSQVARNA VIKING Opal -symaskine ¼"-patchworkfod (ekstraudstyr, delnummer 412785545) Udskiftelig overtransportør med ligesømsfod (ekstraudstyr,

Læs mere

91044 GÄSTRIKE 3 TR & FANTASI

91044 GÄSTRIKE 3 TR & FANTASI 91044 GÄSTRIKE 3 TR & FANTASI Version 1 91044 CARDIGAN MED MULTIFARVEDE STJERNER OG RAGLAN GARNKVALITET Gästrike 3 tr (100% Uld. Bundt ca. 100 g = 200 m) Fantasi (50% Uld, 50% Akryl. Nøgle ca. 50 g = 120

Læs mere

Fjern fortid, Middelalder og renæssance. Før år 0-1600

Fjern fortid, Middelalder og renæssance. Før år 0-1600 Fjern fortid, Middelalder og renæssance Før år 0-1600. Syet af Kirsten Borger Ørslevklostervej 272 7840 Højslev kirstenborger@ofir.dk www.kirstenborger.dk 1 Indhold Før år 0-1600 1. Fjern fortid 2. Middelalder

Læs mere

Mayflower Cotton 8/4 Merceriseret. 100 % Bomuld Merceriseret.

Mayflower Cotton 8/4 Merceriseret. 100 % Bomuld Merceriseret. 514: Mayflower Pigekjole i Cotton 8/4 Merceriseret. Størrelse mdr./år: 6 9 12 15 18 21 Jakkens Overvidde cm: 39 44 50 54 59 64 Længde cm: 26 27 29 30 32 33 Kjolens Overvidde cm: 36 41 47 52 57 62 Længde:

Læs mere

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred 343 044X003 hovedbekl. Kvinde fløjl. 491 048X008 hovedbekl.

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred 343 044X003 hovedbekl. Kvinde fløjl. 491 048X008 hovedbekl. Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred 343 044X003 hovedbekl. Kvinde fløjl 491 048X008 hovedbekl. Kvinde andet 580 050X010 hovedbekl. Kvinde fløjl 581 050X011 hovedbekl. Kvinde silke

Læs mere

Homemade and well fitted

Homemade and well fitted No. 9 RØNNE Homemade and well fitted Post et billede, jeg vil elske at se hvad du har kreeret. Brug en af disse sociale medier. #howtodofashion Instagram: @howtodofashion Facebook: facebook.com/howtodofashion

Læs mere

Bukser. Nr.64 Genstand

Bukser. Nr.64 Genstand Nr.64 Iljemsted Nr.65 Nr.66 Nr.67 Silkebind. SM 860/1959 Silkeborg Fdrste halvdel af 1800-d,rene Silkeb6ndet har sort, satinvrevet midte. Mgrk gammelrosa taft pi hver side af midten. Yderkantern er gyldne.

Læs mere

Forord. Væveteknikker

Forord. Væveteknikker Forord I forbindelse med det store folkedanser- og spillemandsstævne, NORDLEK, som afholdes i Viborg fra 13.-19. juli 2015, har vi ønsket at vise vore nordiske venner og alle andre, noget der er helt specielt

Læs mere

Homemade and well fitted

Homemade and well fitted No. 10 STOCKHOLM Homemade and well fitted Post et billede, jeg vil elske at se hvad du har kreeret. Brug en af disse sociale medier. #howtodofashion Instagram: @howtodofashion Facebook: facebook.com/howtodofashion

Læs mere

Folkedragten til hverdag og fest

Folkedragten til hverdag og fest Folkedragten til hverdag og fest 1 Folkedragten til Hverdag og Fest En stilhistorisk oversigt af dragtkopier udført i ½ størrelse. Alle figurer og dragtdele er håndarbejde, udført af Esther Grølsted. Den

Læs mere

Scanbrown mink på tværs

Scanbrown mink på tværs Scanbrown mink på tværs Buntmager svendestykke Pia Christensen! " # $ % & '($ ) *+, -.. " EUC syd 2003 Læreplads: Nels Erichsen Min opgave Ud fra de 40 skind, som ses på forsiden, er det min opgave at

Læs mere

Silke til sønderjyske brude og bønder 1750-1870

Silke til sønderjyske brude og bønder 1750-1870 Silke til sønderjyske brude og bønder 1750-1870 (Udstillingskatalog) 27. maj 28. august 2011 Udstillingen er lavet i samarbejde mellem Landsforeningen for Danske Folkedanseres dragtudvalg og Museum Sønderjylland

Læs mere

NOVA Basismodeller: Baby 38-86 cl 18-05

NOVA Basismodeller: Baby 38-86 cl 18-05 NOVA Basismodeller: Baby 38-86 cl 18-05 Version 3 18-05 BASISMODELLER MED RAGLAN I NOVA TIL BABY GARNKVALITET Nova (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 170 m) GARNOPLYSNING STØRRELSE 38(44)50(56-62)68-74(80-86)

Læs mere

Rykning af et skind til pels pandebånd.

Rykning af et skind til pels pandebånd. Rykning af et skind til pels pandebånd. 1. Skær skindet midt i grozen og sy Hvis skindet er for kort er der to muligheder for at forlænge det. nakkerne sammen. 2. Lave en rykning så det bliver længere.

Læs mere

Svendeprøve. Mai Henriette Jensen

Svendeprøve. Mai Henriette Jensen Svendeprøve Mai Henriette Jensen 6.6.2005 1 Min svende prøve laver jeg i tonet, afganske karakullam, kåben bliver lavet skind på skind, da krøl og farve er meget forskellige. Her ses min svendeprøve syet

Læs mere

KAMILLA KARL. By Kattens Masker - Miss Mary. i Mayflower Easy Care Classic MD31

KAMILLA KARL. By Kattens Masker - Miss Mary. i Mayflower Easy Care Classic MD31 KAMILLA KARL i Mayflower Easy Care Classic XX-Small X-Small Small Medium Large X-Large XX-Large Overvidde (brystmål på trøjen) 0 3 111 11 Trøjens længde fra nakken. 0 1 3 Ærmelængde, optil ærmgab FORBRUG

Læs mere

Egnsdragter til hverdag og fest. Museum Amager 1. Maj til 30. August

Egnsdragter til hverdag og fest. Museum Amager 1. Maj til 30. August Egnsdragter til hverdag og fest Museum Amager 1. Maj til 30. August 1 Kathrines søster Ane holder bryllup med Mads fra Holmegården. Til festen spiller Christen Frandsen op til dans, som han har gjort til

Læs mere

91273 STELLA PALJETT

91273 STELLA PALJETT 91273 STELLA PALJETT Version 1 91273 DAMEBLUSE MED BLOMSTER GARNKVALITET Stella Paljett (9 % Mohair, 9 % Uld, 68 % Akryl, 10 % Polyester, 4 % Pailletter. Nøgle Ca 100 g = 450 m) GARNALTERNATIV Stella STØRRELSE

Læs mere

15-10 A C LADY, JÄRBO 8/4 MOLLY, MINI ULL, MINI AKRYL

15-10 A C LADY, JÄRBO 8/4 MOLLY, MINI ULL, MINI AKRYL 15-10 B A C LADY, JÄRBO 8/4 MOLLY, MINI ULL, MINI AKRYL Version 4 15-10 HÆKLET KNÆLANG JAKKE, TØRKLÆDE & NET I BEDSTEMORFIRKANTER GARNKVALITET Fuga (50% Uld, 50% Akryl. Nystan ca 50 g = 121 m) GARNALTERNATIV

Læs mere

Frederik 7.s generalsuniform 19-65 a-o

Frederik 7.s generalsuniform 19-65 a-o Frederik 7.s generalsuniform 19-65 a-o Introduktion Beskrivelse, materialer, snit Mode Dragtens historie Tilstand Konservering Andre dragter som tilhørte Frederik 7. Kilder, litteratur Introduktion Frederik

Læs mere

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1 Indhold: Skærmbillede af NV900 Side 2 Sømme i symaskinen Side 3 Brugen af udjævningsknappen på zigzagfoden J Side 4 Overlocksøm med guide og kantskærer Side 5 Blindsting Side 6 Stretchsøm Side 7 Knaphuller

Læs mere

Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg

Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg Introduktion Beskrivelse, materialer, snit Mode Dragtens historie Tilstand Konservering Andre dragter som tilhørte Christian 9. Kilder, litteratur

Læs mere

Babycardigan med mønster

Babycardigan med mønster Babycardigan med mønster Babycardigan med mønster Sværhedsgrad: Garn: COOP, Bambus, 50% bambus, 50% bomuld, 50 g = 80 m Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92 cl. Sweaterens mål: Overvidde:

Læs mere

Månedens mønster: SY106 - Jersey Kjole Se

Månedens mønster: SY106 - Jersey Kjole Se SYSIDEN dit online symagasin nr. 6. Januar 2015 1 Månedens mønster: SY106 - Jersey Kjole Se printvejledning og samle-sketch på næste side Mønsterdelene indeholder IKKE sømrum. Dem skal du selv lægge til,

Læs mere

Delia Bluse med hjertemønster. Partner 3.5. Str år

Delia Bluse med hjertemønster. Partner 3.5. Str år Delia Bluse med hjertemønster Partner 3.5 Str. 2-10 år Bluse Str. 2-10 år Bluse med hjerte Nr. 112-T14-071 3 TILBEHØR: 2 STK SNONINGSPINDE & MARKERINGSRINGE GARN (antal ngl.) FARVE 2 ÅR 4 ÅR 6 ÅR 8 ÅR

Læs mere

Design: Helga Isager fra bogen: Finstrikket november 2013.

Design: Helga Isager fra bogen: Finstrikket november 2013. Design: Helga Isager fra bogen: Finstrikket november 2013. SWALLOW cardigan størrelse S (M) L materialer Farve A: 50 (50) 50 g Isager Tvinni farve 61 50 (50) 50 g Isager Alpaca 1, på billedet farve 61

Læs mere

sommermode magasin Nr. 05 / MAJ 2010 Kr. 59,50 9 Gudeskøn DRESS EXPRESS idéer TIL kreativt HÅRpynt Romantiske flæser & blidt og delikat

sommermode magasin Nr. 05 / MAJ 2010 Kr. 59,50 9 Gudeskøn DRESS EXPRESS idéer TIL kreativt HÅRpynt Romantiske flæser & blidt og delikat INGELISE'S SY magasin Nr. 05 / MAJ 2010 Kr. 59,50 9 idéer TIL kreativt HÅRpynt - der matcher dit tøj DRESS EXPRESS - hurtige ferieoutfits fra catwalken Romantiske flæser & petit fleur blidt og delikat Gudeskøn

Læs mere

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Der skal bruges: Bitorn En kombination af et klassisk nordisk hjulmønster og Tern, et lækkert garn af 75% uld og 25% silke fra Quince & Co har dannet basis for

Læs mere

Sommersky Et grundmønster på en cardigan med smukke, smalle ærmer af Liselotte Weller udarbejdet i samarbejde med www.garnudsalg.

Sommersky Et grundmønster på en cardigan med smukke, smalle ærmer af Liselotte Weller udarbejdet i samarbejde med www.garnudsalg. Opskriften er GRATIS og der ydes derfor IKKE support! Opskriften er testet i alle str. Rigtig god fornøjelse. Med venlig hilsen Liselotte Weller & Garnudsalg.dk Sommersky Et grundmønster på en cardigan

Læs mere

FURBRELLA 8. marts 2012. Elev: Charlotte Troldtoft Pedersen. Eksamens nr. 1. S. 1

FURBRELLA 8. marts 2012. Elev: Charlotte Troldtoft Pedersen. Eksamens nr. 1. S. 1 Elev: Charlotte Troldtoft Pedersen Eksamens nr. 1. S. 1 Indhold: Side: Forord. 3. Ideoplæg. 3. Virksomhedsbeskrivelse. 3. Arbejdstegning. 4. Inspiration/produkt præsentation. 5. Modelkort. 6. Målskema.

Læs mere

Dåbstøj Kristentøj. Af Anni Bloch

Dåbstøj Kristentøj. Af Anni Bloch Dåbstøj Kristentøj Af Anni Bloch I forbindelse med udformningen af en udstilling på Amagermuseet i 2001 omhandlende museets dåbstøj blev jeg opmærksom på, at der ikke er foretaget en sammenhængende undersøgelse

Læs mere

HØRINGSMATERIALE. Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende levering af arbejdsbeklædning

HØRINGSMATERIALE. Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende levering af arbejdsbeklædning Instruktion til udfyldelse af tilbudsliste vedrørende levering af arbejdsbeklædning Version: 0.11.2014 Dette faneblad er en instruktion til, hvordan skal udfyldes. består af følgende faneblade: Instruktion

Læs mere