Vælger I, at ansætte en børnepasser, bliver I arbejdsgiver og er ansvarlig i henhold til de lovgivninger, som henhører herunder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vælger I, at ansætte en børnepasser, bliver I arbejdsgiver og er ansvarlig i henhold til de lovgivninger, som henhører herunder."

Transkript

1 Hvis I ønsker at starte en ordning og ansætte en børnepasser Skal I sende en ansøgning til Dagplejen i Fredensborg Kommune, Boserupvej 101B, 3050 Humlebæk. Att.: Suzanne Hey eller på mail shey@fredensborg.dk - Vi tager derefter kontakt til jer. Vi godkender kun pasningsordninger med en varighed på minimum 6 mdr. Vælger I, at benytte tilbuddet, kan jeres barn fortsat stå på venteliste til tilsvarende kommunalt tilbud. Det vil sige, at hvis jeres barn er mellem 0-2 år kan det fortsat stå på venteliste til dagpleje/vuggestue, og for børn fra 3-6 år vil der være muligt at stå på venteliste til børnehave. Vælger I, at ansætte en børnepasser, bliver I arbejdsgiver og er ansvarlig i henhold til de lovgivninger, som henhører herunder. I kan ansætte en børnepasser, hvis hun/han: - Er fyldt 18 år - Har fysik til at passe børn, dvs. løfte, bære dem op ad trapper og lege med dem etc. - Kan samarbejde med jer om at sætte rammerne for en velfungerende hverdag for børnene - Er i stand til at modtage og anvende råd og vejledning fra vores tilsynsførende pædagog - Har en straffeattest, der er fri for forhold, der betyder, at man er uegnet til at passe børn I kan ikke ansætte en børnepasser, hvis hun/han er: Forælder til et af børnene. Fra et ikke-eu land og ikke har arbejdstilladelse i Danmark. Au-pair Da en au-pair ordning er en uddannelsesordning og en au-pair har kun opholdstilladelse og ikke arbejdstilladelse. Godkendelse af hjemmet Inden opstart gennemgår dagplejen hjemmet, hvor pasningen skal finde sted med henblik på barnets sikkerhed. Ved eventuelle henstillinger til ændringer, skal disse følges for, at ordningen kan godkendes. Dette er vigtigt for at sikre barnet i pasningstimerne. Straffe- og børneattest Fredensborg Kommune skal have straffe- og børneattest på børnepasser og alle, som er fyldt 15 år, der er tilmeldt adressen, hvor pasningen foregår. Disse attester skal være Fredensborg Kommune i hænde før pasningsordningen startes op. Der skal fremsendes ny børneattest hvert år til Fredensborg Kommune senest 31. januar for børnepasseren samt alle, der er fyldt 15 år og tilmeldt adressen, hvor pasningen foregår. Fremsendes disse ikke rettidigt, vil det føre til ophør af pasningsordningen. Hvis en ny person over 15 år tilmeldes adressen, hvor pasningen foregår, skal der indsendes børneog straffeattest på vedkommende og efterfølgende en ny børneattest hvert år. Fredensborg Kommune skal ligeledes have tilsendt straffe- og børneattest for afløsere med fast tilknytning til børnepassere. Afløserens børneattest skal også fornyes hvert år.

2 Afslag af godkendelse Kommunalbestyrelsen kan ifølge loven beslutte ikke at godkende en pasningsaftale og yde tilskud, hvis hensynet til barnet taler for, at barnet skal optages i et dagtilbud efter bestemmelserne i servicelovens 52 om foranstaltninger i forbindelse med behov for særlig støtte til børn og unge, jf. dagtilbudslovens 84, stk. 1. Opstartsmøde På opstartsmødet deltager en af vores tilsynsførende pædagoger sammen med børnepasseren og den ene eller begge forældre. Mødet har primært fokus på pædagogik og sikkerhed. Pædagogen vil bl.a. tale med børnepasseren om hendes/hans erfaringer med pasning af børn. I vil drøfte barnets trivsels samt sove- og spisevaner. Under mødet vil vi være behjælpelig med råd og vejledning og opfordre til, at I sammen laver aftaler om f.eks. brug af TV og forventninger til aktiviteter. Vi gennemgår retningslinier for pasningen og jeres børnepasser skal underskrive en kontrakt. Ifølge lovgivningen skal Fredensborg Kommune tilbyde, at administrere forældrenes opgaver som arbejdsgiver, mod en reduktion i tilskuddet svarende til omkostningerne ved opgaven. Administrationen løser opgaver i forbindelse med: ATP Feriegodtgørelse Sygedagpenge Dagpenge ved barsel og lovpligtige forsikringsordninger Arbejdsgiver ansvaret er stadig forældrenes. Fredensborg Kommune henviser til virksomheder, der løser denne type opgaver f.eks. Dataløn eller Multidata. Udgiften afholdes af arbejdsgiver, i dette tilfælde forældrene. Den lovpligtige arbejdsskadesforsikring I har som arbejdsgiver pligt til at tegne en arbejdsskadeforsikring, der dækker jeres medarbejder, hvis hun/han får en skade på jobbet. Forsikring af barnet Hvis I som forældre ønsker en forsikring, som dækker jeres barn ud over de almindelige forsikringer i tidsrummet for pasningen, henstiller Fredensborg Kommune til, at barnets forældre selv tegner en sådan forsikring. Tilsyn Fredensborg Kommune fører tilsyn anmeldt/uanmeldt 2 gange om året, hvor af det ene tilsyn har fokus på sikkerheden. Tilsynet finder sted, hvor pasningen finder sted og I er velkommen til at deltage under disse tilsyn. Formålet med tilsynene er at støtte og vejlede i forhold til barnets udvikling. Tilsynet kan forekomme, når I ikke er til stede. Antallet af tilsyn kan blive intensiveret, hvis Fredensborg Kommune vurderer, at der er behov for dette. Viser det sig i forbindelse med tilsynet, at et tilbud ikke opfylder de krav, der stilles i lovgivningen kan tilladelsen tilbagekaldes.

3 Ophør af ordning Hvis barnet flytter folkeregisteradresse til anden kommune. Hvis det pædagogiske tilsyn vurderer, at pasningsordningen ikke er pædagogisk og/eller sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Når barnet får plads i et andet dagtilbud eller starter i børnehaveklasse. Hvis I opsiger den private børnepasser. Ved ansættelse af ny børnepasser, skal vedkommende godkendes af Fredensborg Kommune. Hvis Fredensborg Kommune får mistanke om, at aftalen er proforma. Hvis det kan dokumenteres, at kontrakten bliver groft misligholdt, stopper ordningen med øjeblikkelig varsel. Opsigelse Vi anbefaler, at I sammen med børnepasseren udfærdiger en skriftlig aftale mht. opsigelsesvarsel. Se evt. vores forslag til bilag til kontakt. Pasningsgaranti Vælger I at benytte tilbuddet, kan jeres barn fortsat stå på venteliste til tilsvarende kommunalt tilbud. Det vil sige, at hvis jeres barn er mellem 0-2 år kan det fortsat stå på venteliste til dagpleje/vuggestue, og for børn fra 3-6 år vil der være muligt at stå på venteliste til børnehave. Hvis I vælger at stoppe den private pasningsordning før, I har plads i hhv. vuggestue eller børnehave er pasningsgaranti perioden på 3 mdr. og I er som forældrene selv ansvarlig for at passe barnet i denne periode. Klageadgang Kommunens afgørelse om godkendelse af pasningsaftaler og pasningsordninger kan indbringes for Det Sociale Ankenævn. ATP Bemærk, at I som arbejdsgiver skal indbetale jeres private børnepassers ATP-bidrag. Er I flere forældre par, der har ansat den samme børnepasser og I deler CVR nr. kan I dele udgifterne til ATP. Det er ikke et krav, at I har et CVR nr. og I skal ikke betale moms af tilskuddet. For beregning, indberetning og betaling af ATP se Feriepenge I skal indbetale feriepenge til jeres private børnepasser. For yderligere information om beregning, indberetning og betaling af feriepenge se SE-nummer Som arbejdsgiver skal I registreres med et SE-nummer hos erhvervs og selskabsstyrelsen. Se for yderligere information. Lønforhandling Lønnen er fri til forhandling mellem jer og børnepasseren. Mange forældre ønsker dog at fastsætte lønnen ud fra, hvad en plads koster i hhv. dagpleje eller vuggestue/børnehave samt, hvad kommunen har af tilskudssatser.

4 Rammer for tilskud Fredensborg Kommune yder tilskud til lønnen, ATP, arbejdsskadeforsikring og feriepenge. Der er ikke loft over antallet af børn, den enkelte husstand kan modtage tilskud til. Tilskuddet kan dog maksimalt udgøre 75% af jeres dokumenterede udgifter til hhv. løn, ATP, arbejdsskadeforsikring samt feriepenge til den ansatte børnepasser. Tilskuddet er skattefrit for jer som forældre, men skattepligtigt for børnepasseren. Udbetaling af tilskud Tilskuddet udbetales månedligt ved indsendelse af dokumentation i form af en underskrevet kvittering for udbetalt løn til jeres børnepasser. Det er jeres pligt som arbejdsgiver, at denne kvittering indsendes til Marianne Morum Larsen i Fredensborg Kommune på mail mlar@fredensborg.dk eller med post til Fredensborg Rådhus, Egevangen 3B, 2980 Kokkedal. Bemærk at tilskuddet først udbetales efter, lønnen er udbetalt til børnepasseren. Ferie Vi anbefaler, at I laver en skriftlig aftale med børnepasseren mht. løsningen af pasning af barnet under ferie samt evt. varsling af ferie. Se evt. vores forslag til bilag til kontrakt. Sygdom Vi anbefaler, at I laver en skriftlig aftale med børnepasseren mht. økonomi under børnepasserens sygdom. Se evt. vores forslag til bilag til kontrakt. Søskendetilskud I kan få søskendetilskud (søskenderabat), hvis der er mere end et barn i husstanden, som går i enten vuggestue, børnehave, fritidshjem, kommunal SFO eller passes privat. Som søskende regnes: Biologiske søskende Adopterede søskende Sammenbragte børn Børnene skal have samme folkeregisteradresse Beregning I de fleste tilfælde beregner kommunen automatisk søskendetilskuddet, når I tilmelder jeres børn i pladsanvisningen. I behøver derfor ikke at søge om at få søskendetilskud. Søskendetilskud bliver beregnet, efter at et eventuelt økonomisk tilskud til fripladser er beregnet. Bemærk Der gives ikke tilskud til børn i klub og privat SFO. Økonomisk friplads Ifølge Dagtilbudsloven er det ikke muligt at få nedsat egenbetalingen til en privat børnepasningsordning. Kriterier for godkendelse af hjemmet

5 Inden, der kan passes børn i en privatpasningsordning, skal Fredensborg Kommunen godkende det. Dvs. børnepasserens kvalifikationer og om de fysiske rammer i hjemmet er egnet til pasning af børn i alderen 6 mdr. op til 5 år eller opstart i skole. De fysiske rammer Vi vægter, at lokalerne, hvor børnene skal opholde sig samt udendørs legefaciliteter skal være forsvarligt og hensigtsmæssigt indrettet til formålet. Det er vigtigt, at hjemmet er i stand til at tilgodese barnets/børnenes behov såvel fysisk som socialt og at hjemmets eventuelle øvrige beboere er indstillet på at indordne sig under dette. Sikkerhed Hjemmet skal være sikkerhedsmæssigt egnet til pasning af børn i alderen 6 mdr. op til 5 år. Børnene må ikke have adgang til rengøringsmidler, medicin etc. Trapper eller kælderslugter skal være afskærmet og elinstallationer skal være i orden. Der må endvidere ikke være adgang til vandområder. Rygning Det er ikke tilladt at ryge i hjemmet, når der passes børn - dette gælder for både inde- og ude arealerne. Lokaler, der primært er indrettet som børnenes lege- og opholdsrum, skal være røgfri hele døgnet. Dvs. rum, der er særligt indrettet til børnene, og hvor eksempelvis deres legetøj, bleer med videre befinder sig. For andre lokaler gælder rygeforbuddet i det tidsrum, hvor børnene passes. Ryges der udenfor åbningstiden i disse lokaler, skal der foretages en grundig udluftning af lokalerne, inden børnene kommer. Hygiejne For nedbringelse af sygefraværet henviser vi til vores pjece Hygiejne politik for Fredensborg Kommune Daginstitutionsområdet 0-6 år og Dagplejen 0-3 år. Bemærk Hvis der er hund eller kat i hjemmet, kræver det ekstra rengøring. Mad For at medvirke til, at børnene udvikler gode madvaner opfordrer vi til, at børnepasseren har en mad- og måltidspolitik så, børnene får måltider og mellemmåltider, der er sunde og varierede samt tilpasset det enkelte barns alder. Der kan evt. hentes inspiration i vores pjece Fredensborg Kommunes kostpolitik, som findes under pjecer. Sovestillinger Vi henviser til Sundhedsstyrelsen vejledning: Vuggedød kan forebygges, som du finder under pjecer Anbefalinger til sovestillinger.

6 Soveseler Vi anbefaler, at barneseler så vidt muligt undgås. Hvor en anvendelse af barneseler undtagelsesvis findes nødvendigt, bør der alene benyttes seler, der er godkendt af Dansk Varefakta. Vi henviser til Sundhedsstyrelsens råd om seler, som findes under pjecer Anvendelse af soveseler til børn. Barnevogne/krybber Madrasser og dyner skal tages ind efter brug og opbevares tørt til næste brug af hensyn til følger af fugt og svamp ved ukorrekt opbevarelse af sengetøj. Brændeovne Brændeovnen skal være afskærmet af et fastmonteret gitter i en afstand af 60 cm. Afstand mellem stængerne må max. være 6 cm. Legetøj Legetøjet bør være godkendt til den relevante aldersgruppe. Loven henviser bl.a. til legetøjsstandarden DS/EN71 og sikkerhedsstyrelsens bekendtgørelse nr. 116 af 12. dec om sikkerhedskrav til legetøj og produkter, som på grund af deres ydre fremtræden kan forveksles med levnedsmidler (legetøjsbekendtgørelsen). Husdyr I Fredensborg Kommune henstiller vi til, at hunde og katte er adskilt fra børnene samt at børnene ikke har adgang til mad-, vandskål eller kattebakke og at hundens/kattens efterladenskaber i haven bliver fjernet. Det må dog bero på den enkelte aftale mellem forældre og børnepasser. Vær opmærksom på, at der skal luftes ekstra ud i hjem med dyr og at det kræver ekstra rengøring. Haven Haven skal være hegnet ind. Ude legetøj skal opbevares tørt, når det ikke er i brug. Sandkassen skal overdækkes, når børnene ikke leger i den og der må ikke være adgang til vandområder. Swimmingpool Fredensborg Kommune godkender ikke haver med swimmingpools, vandbassiner eller fuglebad. Trampoliner Der behandles årlig ca skader som følge af trampoliner. Erfaringer fra skadestuer viser, at antallet af skader nedsættes, hvis: - 1 barn er på trampolinen af gangen - Børn under 6 år har en voksen ved trampolinen hele tiden - Børnene undgår vilde spring og saltomortaler - Der sættes net på - Afstanden til hårde genstande så som carporte og vægge er minimum 1,5 m. - Kantpuden, der skærmer for trampolinens fjedre og stålramme er solidt foret med skumgummi, og monteret korrekt samt vedligeholdt Endvidere så kravler små børn ind under trampoliner og kan blive ramt at den, som hopper. Fredensborg Kommune kræver at ovenstående følges, hvis børnene har adgang til trampoliner.

7 Transport Ved kørsel i bil skal børn under tre år benytte siddeplads forsynet med sikkerhedssele, barnestol eller andet godkendt sikkerhedsudstyr tilpasset barnets højde og vægt i henhold til færdselsloven. Vi henviser til Rådet for sikker trafiks pjece Børn i biler, der indeholder vejledning vedrørende fastspænding af børn i biler, som findes under pjecer. Ved transport på cykel henstiller vi til at såvel voksne som børn har cykelhjem på og henviser i øvrigt til Rådet for sikker trafiks pjece Små passagerer på cyklen som findes under pjecer. Personlige forhold for børnepasser Uddannelse/kompetencer Vi vurderer børnepasserens personlige kvalifikationer som skal være tilstrækkelige til at kunne opfylde formålsbestemmelsen for børnepasning og de øvrige krav til pædagogisk indhold, der følger dagtilbudsloven. Fredensborg Kommune kan med børnepasserens tilladelse rette henvendelse til andre relevante personer, myndigheder eller institutioner, der kender ham/hende nøje, med det formål at få oplysninger om ansøgerens evne til at varetage opgaven som privat børnepasser. Førstehjælpskursus Fredensborg Kommune stiller krav om, at private børnepassere skal have gennemført et førstehjælpskursus, inden opstart som børnepasser. Børneattest/straffeattest Fredensborg Kommune skal have straffe- og børneattest på børnepasser og alle, som er fyldt 15 år, der er tilmeldt adressen, hvor pasningen foregår. Disse attester skal være Fredensborg Kommune i hænde før pasningsordningen startes op. Der skal fremsendes ny børneattest hvert år til Fredensborg Kommune senest 31. januar for børnepasseren samt alle, der er fyldt 15 år og tilmeldt adressen, hvor pasningen foregår. Fremsendes disse ikke rettidigt, vil det føre til ophør af pasningsordningen. Hvis en ny person over 15 år tilmeldes adressen, hvor pasningen foregår, skal der indsendes børneog straffeattest på vedkommende og efterfølgende en ny børneattest hvert år. Fredensborg Kommune skal ligeledes have tilsendt straffe- og børneattest for afløsere med fast tilknytning til børnepassere. Afløserens børneattest skal også fornyes hvert år. Påklædning Formålet med børnepasning er bl.a. at fremme børnenes læring og udvikling af kompetencer, herunder deres sproglige kompetencer. 7 i dagtilbudsloven. Loven siger, at en beklædning, hvor både krop og ansigt er tildækket som udgangspunkt ikke kan anses som forenelig med at passe børn i hverken kommunale eller private pasningsordninger, da dette vanskeliggør kommunikationen med børnene.

8 Børnepasseren skal kunne varetage pædagogiske aktiviteter og læringssituationer med både verbal sprogkommunikation og nonverbal dvs. fysisk kommunikation, da begge kommunikationsformer er vigtige for barnets udvikling. Sproglig udvikling Med sproglig udvikling menes både talesprog, skriftsprog, tegnsprog, kropssprog og billedsprog. Et varieret og korrekt sprog og evnen til at bruge det, så det passer i forskellige situationer, øger børns mulighed for at blive forstået. Det er derfor vigtigt med en tidlig og god stimulering af deres ordforråd og forståelse af begreber og regler, der gælder for det talte sprog. Vores pjece om lærerplaner kan give inspiration til disse tiltag. Børnepasseren har i øvrigt en særlig rolle i forhold til at sikre sproglig stimulering og udvikling af børn, der ikke har dansk som sprog i hjemmet eller af andre årsager har sproglige problemer.

Tilskuddet kan maksimalt udgøre 75% af jeres dokumenterede udgifter til den private børnepasser.

Tilskuddet kan maksimalt udgøre 75% af jeres dokumenterede udgifter til den private børnepasser. Hvis I ønsker at få jeres barn passet hos en privat børnepasser Fredensborg Kommune yder tilskud til forældre, som ønsker at benytte en privat børnepasser under fritvalg ordningen 80 i Dagtilbudsloven.

Læs mere

Privat børnepasser Selvstændig

Privat børnepasser Selvstændig Privat børnepasser Selvstændig Som privat børnepasser skal du som minimum leve op til dagtilbudslovens formålsbestemmelser. For at få komme i betragtning som selvstændig privat børnepasser Skal du sende

Læs mere

Hvis du skal ansættes som privat børnepasser

Hvis du skal ansættes som privat børnepasser Hvis du skal ansættes som privat børnepasser Som privat børnepasser skal du som minimum leve op til dagtilbudslovens formålsbestemmelser. Vi vægter, at du giver børnene omsorg og tryghed og at du har lyst

Læs mere

TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD

TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD Børn og Unge TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD Pladsanvisningen Borgerservicecentret Privat pasning Fredericia Kommune tilbyder forældre et økonomisk tilskud til privat børnepasning

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret 24.september 2014 Hvad er privat børnepasning? Forældre, der bor i Egedal Kommune, kan få tilskud til

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2017 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud 2012. Revideret 16.12.2013 Hvad er privat børnepasning? Forældre, der bor i Egedal Kommune, kan få tilskud til at ansætte

Læs mere

Frit valg. Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80

Frit valg. Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Frit valg Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Lov om social service, 80, giver kommunerne mulighed for at lade forældre vælge et økonomisk tilskud til brug for en

Læs mere

Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80

Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Lov om social service, 80, giver kommunerne mulighed for at lade forældre vælge et økonomisk tilskud til brug for en privat pasningsordning,

Læs mere

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Tårnby Kommune Børne- og Kulturforvaltningen REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Fra hvornår kan jeg få tilskud Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud om

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2018 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

Private pasningsordninger - information og retningslinjer

Private pasningsordninger - information og retningslinjer Private pasningsordninger - information og retningslinjer 2018 I denne folder kan du læse om: Hvad en privat pasningsordning er Krav til børnepassere i private pasningsordninger Tilsyn med private pasningsordninger

Læs mere

Information om Privat børnepasning

Information om Privat børnepasning Information om Privat børnepasning Børneafdelingen December 2010 Forældre, som bor i Nyborg Kommune kan få tilskud til privat børnepasning af børn i aldersgruppen fra 24 uger til børnehavestart, som er

Læs mere

Kommunen har fastsat et tilskud, der er ens for alle børn inden for samme aldersgruppe.

Kommunen har fastsat et tilskud, der er ens for alle børn inden for samme aldersgruppe. Privat pasning Hvad er privat pasning Kommunen skal give et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at ansætte en privat børnepasser i stedet for at benytte kommunens dagtilbud. Privat pasning indebærer,

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune Godkendt af Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune den 2. december 2013 STRUER KOMMUNE POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK

Læs mere

Privat børnepasning. Vejledende information om tilskudsreglerne i Rudersdal kommune 2013

Privat børnepasning. Vejledende information om tilskudsreglerne i Rudersdal kommune 2013 Privat børnepasning Vejledende information om tilskudsreglerne i Rudersdal kommune 2013 Indhold: Forord 4 Privat børnepasning i eget eller udenfor eget hjem.... 5-6 Generelle bestemmelser for pasningsordninger

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Børn og Undervisning Dagtilbudsafdelingen Bellisvej Nørre-Snede. Privat pasning Dagtilbudslovens kap. 15 og 15a 80-85a

Børn og Undervisning Dagtilbudsafdelingen Bellisvej Nørre-Snede. Privat pasning Dagtilbudslovens kap. 15 og 15a 80-85a Børn og Undervisning Dagtilbudsafdelingen Bellisvej 2 8766 Nørre-Snede Privat pasning Dagtilbudslovens kap. 15 og 15a 80-85a Privat pasning Som kommune har vi et ansvar for at tilgodese barnets tarv. Kommunen

Læs mere

TILSKUD TIL PRIVAT BØRNEPASNING PLADSANVISNINGEN BØRNEFORVALTNINGEN BRØNDBY KOMMUNE

TILSKUD TIL PRIVAT BØRNEPASNING PLADSANVISNINGEN BØRNEFORVALTNINGEN BRØNDBY KOMMUNE TILSKUD TIL PRIVAT BØRNEPASNING PLADSANVISNINGEN BØRNEFORVALTNINGEN BRØNDBY KOMMUNE INDHOLD TILSKUD TIL PRIVAT PASNING... 2 BØRNENES ALDER OG ANTAL BØRN... 2 AFTALER OM TILSKUD TIL PRIVAT PASNING... 3

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Hvem er omfattet? ( Forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (indtil skolestart) kan benytte ordningen, dog er

Læs mere

Private pasningsordninger. Godkendelse. Hvem kan passes? Aftaletyper

Private pasningsordninger. Godkendelse. Hvem kan passes? Aftaletyper PRIVAT PASNING 1 Private pasningsordninger Norddjurs kommune giver jævnfør dagtilbudslovens 80, forældre med børn i alderen 30 uger og indtil det tidspunkt, hvor børn normalt optages i børnehaveklasse,

Læs mere

Tilskud til privat pasning 2019

Tilskud til privat pasning 2019 Børn og Uddannelse Tilskud til privat pasning 2019 Orientering til forældre Indholdsfortegnelse Den private pasningsordning.3 Generelt-uanset valg-vær opmærksom på.3 Godkendelse af privat passer 5 Tilsyn

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

- på børnepasningsområdet Dagtilbud

- på børnepasningsområdet Dagtilbud Privat pasning - på børnepasningsområdet 2017 Dagtilbud Indhold Private pasningstilbud...3 Hvem kan passes?...3 Aftaletyper...3 Selvstændig erhvervsdrivende (privat pasningsordning)...3 Arbejdsgiver/lønmodtager

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune.

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune. Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres børn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Den Private Pasningsordning består af... 3 Lovgrundlag... 3 Generelt for ordningen... 3

Indholdsfortegnelse: Den Private Pasningsordning består af... 3 Lovgrundlag... 3 Generelt for ordningen... 3 Side 1 Indholdsfortegnelse: Den Private Pasningsordning består af... 3 Lovgrundlag... 3 Generelt for ordningen... 3 Godkendelse/Tilsyn... 4 Lovgrundlag... 4 Tilskud 2011... 4 Tavshedspligt... 5 Klage...

Læs mere

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger Generelle oplysninger 1 Oktober 2018 18/23683 Forældre kan vælge at få deres barn passet

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret februar 2016. Godkendt i Børneog skole udvalget den 2. februar 2016. Hvad er privat børnepasning? Private

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret februar 2016. Godkendt i Børneog skole udvalget den 2 februar 2016. Hvad er privat børnepasning? Private

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Hvem er omfattet? Alle forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (indtil skolestart) kan benytte ordningen. I enkelte

Læs mere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Godkendelseskriterier for og tilsyn med selvstændige børnepassere Dagplejelignende pasningsordninger for 3 eller flere børn. Denne form

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 2013 Generelt om ordningen Alle forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (skolestart) kan benytte ordningen. I

Læs mere

Vejledning om etablering af privat pasningsordning. Vejledning om etablering af privat pasningsordning i Halsnæs Kommune.

Vejledning om etablering af privat pasningsordning. Vejledning om etablering af privat pasningsordning i Halsnæs Kommune. Notat Sagsnr.: 2014/0008276 Dato: 28. august 2014 Titel: Vejledning om etablering af privat pasningsordning Sagsbehandler: Torben Pries Administrativ konsulent Vejledning om etablering af privat pasningsordning

Læs mere

Information om tilskud til Privat børnepasning

Information om tilskud til Privat børnepasning Information om tilskud til Privat børnepasning Børn- og Skoleforvaltningen Juni 2007 Forældre, som bor i Kerteminde Kommune kan få tilskud til privat børnepasning af børn i aldersgruppen fra 24 uger til

Læs mere

Tilskud til Private pasningsordninger

Tilskud til Private pasningsordninger Tilskud til Private pasningsordninger Sagsnr.: 18/36499 Dato: 25.10.2018 1 Lovpligtig orientering til forældre om forskellen mellem privat pasning og dagtilbud Af Dagtilbudslovens 81, stk. 2 fremgår, at

Læs mere

Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune

Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune Børn og unge Torvet 1-8500 Grenaa - tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Gældende fra juli 2015 1 Hvad er privat pasning: Kommunen skal give

Læs mere

- på børnepasningsområdet 2011. Dagtilbud

- på børnepasningsområdet 2011. Dagtilbud Privat pasning - på børnepasningsområdet 2011 Dagtilbud Indhold: Private pasningstilbud...3 Hvem kan passes?...3 Aftaletyper...3 Selvstændig erhvervsdrivende (privat pasningsordning)...3 Arbejdsgiver/lønmodtager

Læs mere

Kontrakt Privat pasning

Kontrakt Privat pasning Kontrakt Privat pasning Kontrakt privat pasning Gribskov Kommune Rapportnavn måned år 1 Kontrakt for privat pasning Gribskov Kommune har godkendt denne private pasningsordning efter 78 og 79 i Dagtilbudsloven.

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 12-09-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Bilag 1 kombinationstilbud Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Det skal være muligt for forældre at have en almen deltidsplads

Læs mere

Vejledning om privat børnepasning

Vejledning om privat børnepasning Vejledning om privat børnepasning Haderslev Kommune giver dig muligheden for et økonomisk tilskud til Privat Børnepasning Hvis du selv ønsker at vælge en børnepasser til dit barn, har du følgende muligheder:

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune. Information og retningslinjer Privatbørnepasning og større pasningsordning.

Lyngby-Taarbæk Kommune. Information og retningslinjer Privatbørnepasning og større pasningsordning. Lyngby-Taarbæk Kommune Information og retningslinjer Privatbørnepasning og større pasningsordning. Privat Børnepasning eller storordning i Lyngby Taarbæk Kommune. Hvad er Privat Børnepasning? Forældre,

Læs mere

Kriterier for godkendelse. Privat pasning i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU

Kriterier for godkendelse. Privat pasning i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU Kriterier for godkendelse Privat pasning i Vejle kommune efter 78 85 i Dagtilbudsloven Vedtaget 12.11.2015 og revideret i BFU 21.06.18 1.0 Lovgivning og standarder på området Dagtilbudslovens 78-79 der

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger

Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger Privat pasningsordning Private pasningsordninger drives uden offentlige midler og er derfor ikke en del af det kommunale dagtilbud. Private passere

Læs mere

Hvad er et kombinationstilbud

Hvad er et kombinationstilbud Hvad er et kombinationstilbud Har du som forælder et dokumenteret pasningsbehov der ligger uden for dagtilbuddenes almindelige åbningstid, kan du ansøge om et kombinationstilbud. Det betyder at du både

Læs mere

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterierne er revideret i Børn & Familieudvalget 02./10. 2014 Telefon 76 16 16 16 b-k@esbjergkommune.dk

Læs mere

1. INDLEDNING 2. GODKENDELSESPROCEDURE FOR PRIVATE PASNINGSORDNINGER

1. INDLEDNING 2. GODKENDELSESPROCEDURE FOR PRIVATE PASNINGSORDNINGER PROCEDURE OG KRITERIER VED GODKENDELSE AF PRIVATE PASNINGSORDNINGER/PRIVATE SELVSTÆNDIGE BØRNEPASSERE I REBILD KOMMUNE 1. INDLEDNING I Rebild Kommune findes der ikke privat dagpleje, som har indgået aftale/kontrakt

Læs mere

ordningen sikres medbestemmelse, medansvar og forståelse for demokrati. 2

ordningen sikres medbestemmelse, medansvar og forståelse for demokrati. 2 Sagsbehandler: Ulla Schødt Pædagogisk Konsulent, Børn Unge og Læring Red. Nov.17 Vejledning om etablering af privat pasningsordning i Halsnæs Komune. Generelt Efter dagtilbudslovens 78 kræver etablering

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Daginstitutionsafdelingen. Ikast-Brande Kommune. Bellisvej 2. 8766 Nørre Snede. Privat børnepasning

Daginstitutionsafdelingen. Ikast-Brande Kommune. Bellisvej 2. 8766 Nørre Snede. Privat børnepasning Daginstitutionsafdelingen Ikast-Brande Kommune Bellisvej 2 8766 Nørre Snede Privat børnepasning 1 Privat børnepasning Som kommune har vi et ansvar for at tilgodese barnets tarv. Kommunen skal sikre, at

Læs mere

Frit valg ordningen i Viborg Kommune

Frit valg ordningen i Viborg Kommune Frit valg ordningen Frit valg ordningen betyder, at Viborg Kommune giver et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at benytte privat pasning i stedet for at benytte et kommunalt dagtilbud. Frit Valg

Læs mere

Godkendelse af og tilsyn med. private pasningsordninger. i Aarhus Kommune. (ansatte børnepassere)

Godkendelse af og tilsyn med. private pasningsordninger. i Aarhus Kommune. (ansatte børnepassere) Godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Aarhus Kommune (ansatte børnepassere) Juli 2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Godkendelse af privat pasningsordning... 4 1.1 De fysiske

Læs mere

Retningslinjer for private passere og private pasningsordninger ( 80)

Retningslinjer for private passere og private pasningsordninger ( 80) Retningslinjer for private passere og private pasningsordninger ( 80) Indledende bemærkninger Retningslinjerne for private passere og private pasningsordninger er indskrevet i Dagtilbudslovens bestemmelser

Læs mere

Rudersdal Kommunes. Tilskud til private pasningsordninger

Rudersdal Kommunes. Tilskud til private pasningsordninger Rudersdal Kommunes Tilskud til private pasningsordninger Lovgrundlag Det lovmæssige grundlag for private pasningsordninger herunder muligheden for kommunalt tilskud er beskrevet i 78-81 i Lov om dag-,

Læs mere

Vejledning om tilskud til private pasningsordninger

Vejledning om tilskud til private pasningsordninger Vejledning om tilskud til private pasningsordninger 1. Indledning: Forældre i Horsens Kommune har mulighed for at vælge privat pasning af deres barn. Horsens Kommune yder tilskud til privat pasning i henhold

Læs mere

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse.

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres barn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af. Private Børnepassere. Forvaltningen Børn og Uddannelse

Retningslinjer for godkendelse af. Private Børnepassere. Forvaltningen Børn og Uddannelse Retningslinjer for godkendelse af Private Børnepassere Forvaltningen Børn og Uddannelse Vejledning samt orientering om gældende retningslinjer og lovbestemmelser på området for godkendelse af private børnepassere.

Læs mere

Vejledende information til arbejdsgivere om tilskudsregler ved. Privat børnepasning. i Odense Kommune 2009

Vejledende information til arbejdsgivere om tilskudsregler ved. Privat børnepasning. i Odense Kommune 2009 Vejledende information til arbejdsgivere om tilskudsregler ved Privat børnepasning i Odense Kommune 2009 Forord Denne pjece er en informationsguide til forældre i Odense Kommune, som ønsker at benytte

Læs mere

Privat pasningsordning

Privat pasningsordning Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset 1 Godkendt af Udvalget for Børn og Familie den 12. april 2011 / Redigeret af Pladsanvisningen den 21. april 2016 grundet ændring af lovgivning. Den

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Privat pasning information til forældre

Privat pasning information til forældre Privat pasning information til forældre Forord Du kan som forælder til et barn i alderen 0 år- skolestart vælge at få tilskud til privat pasning i stedet for en plads i et kommunalt/selvejende dagtilbud

Læs mere

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende:

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende: Godkendelseskriterier og tilsyn med privat pasning i Ballerup Kommune (Private dagplejelignende pasningsordninger mv. efter Dagtilbudsloven 78-79, med tilskud efter Dagtilbudsloven 80) Roller og procedurer

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset

Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset Godkendt af Udvalget for Børn og Familie den 12. april 2011 / Redigeret af Pladsanvisningen den 21. april 2016 grundet ændring af lovgivning. Den private

Læs mere

Jeg vil i privat dagpleje

Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje 6 mdr. - 2 år og 10 måneder Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje I privat dagpleje finder du sammen med en anden familie i en fælles pasningsordning. I kan enten vælge en løsning,

Læs mere

Børn og Unge sekretariatet oktober 2011. Retningslinjer for godkendelse af dagpleje i Holbæk Kommune.

Børn og Unge sekretariatet oktober 2011. Retningslinjer for godkendelse af dagpleje i Holbæk Kommune. Børn og Unge sekretariatet oktober 2011. Retningslinjer for godkendelse af dagpleje i Holbæk Kommune. Indledning: I Holbæk Kommune er det væsentligt, at ansætte de bedste dagplejere til vores små børn.

Læs mere

Administrationsgrundlag for private pasningsordninger

Administrationsgrundlag for private pasningsordninger Administrationsgrundlag for private pasningsordninger Indholdsfortegnelse Dagtilbudsloven... 3 Definition af private pasningsordninger... 3 1.1. Privat pasningsordning... 3 1.2. Ung i huset ordning...

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 20-12-2018 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skriv dit barn op. Kontrollere

Læs mere

privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v.

privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v. Notat Sagsnr.: 2014/0004315 Dato: 14. april 2014 Titel: Halsnæs Kommunes kriterier for godkendelse af privat pasning, tilskud til privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v. Sagsbehandler: Torben

Læs mere

Jeg vil i privat dagpleje

Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje 6 mdr. - 2 år og 10 måneder Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje I privat dagpleje finder du sammen med en anden familie i en fælles pasningsordning. I kan enten vælge en løsning,

Læs mere

Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018

Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018 Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018 2 Indholdsfortegnelse Privat pasningsordning 3 Forudsætning for at blive godkendt som privat pasningsordning... 3 Opstart af privat pasningsordning...

Læs mere

Denne tryksag er en vejledning samt orientering om gældende retningslinier og lovbestemmelser på området for godkendt privat pasningsordninger.

Denne tryksag er en vejledning samt orientering om gældende retningslinier og lovbestemmelser på området for godkendt privat pasningsordninger. Denne tryksag er en vejledning samt orientering om gældende retningslinier og lovbestemmelser på området for godkendt privat pasningsordninger. I følge lov om Dagtilbudslovens 78 skal kommunerne ansøges

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Optagelse i dagtilbud

Optagelse i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser...2 1.1. Dagtilbud...2 1.2. Ét tilskud pr. barn...2 1.3. Pasningsgaranti...2 2. Venteliste...2 2.1. Opskrivning på venteliste...2 2.2.

Læs mere

Tønder kommunes kriterier for godkendelse af Kommunale dagplejere Dagtilbudslovens 21. stk. 2.

Tønder kommunes kriterier for godkendelse af Kommunale dagplejere Dagtilbudslovens 21. stk. 2. Tønder kommunes kriterier for godkendelse af Kommunale dagplejere Dagtilbudslovens 21. stk. 2. 21: Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige miljø. 21 Stk. 2: Dagtilbud

Læs mere

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til at ansætte en privat passer

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til at ansætte en privat passer Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til at ansætte en privat passer Du kan få tilskud til at ansætte en person, der passer dit barn i dit eget hjem. Sådan fungerer ordningen Som forælder kan du vælge

Læs mere

Tilskud til privat børnepasning (Frit valg-ordningen)

Tilskud til privat børnepasning (Frit valg-ordningen) Tilskud til privat børnepasning (Frit valg-ordningen) Informationsfolder/retningslinier vedr. tilskud til forældre bosat i Herning Kommune og som vælger privat børnepasning i stedet for optagelse i kommunalt

Læs mere

Fredensborg Naturdagpleje

Fredensborg Naturdagpleje PRAKTISKE OPLYSNINGER Januar 2015 Her kan du finde nyttig information om privat dagpleje, vores naturdagpleje, om Jane og Hanne, godkendelse og tilsyn, priser og tilskud og andre vigtige ting. PRIVAT DAGPLEJE

Læs mere

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Indholdsfortegnelse PASNINGSMULIGHEDER I HØRSHOLM...2 1. DAGTILBUD TIL BØRN FRA 0 6 ÅR...2 2. TILSKUDSORDNINGER...2 PROCEDURE VED OPSKRIVNING

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Mål for dagtilbud 0-6-års området...

Læs mere

Godkendelse af og tilsyn med. Frit valg-ordningens. selvstændige børnepassere. i Aarhus Kommune

Godkendelse af og tilsyn med. Frit valg-ordningens. selvstændige børnepassere. i Aarhus Kommune Godkendelse af og tilsyn med Frit valg-ordningens selvstændige børnepassere i Aarhus Kommune Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Godkendelse af selvstændig børnepasser... 3 1.1 De fysiske

Læs mere

Vejledning til privat børnepasning 2018

Vejledning til privat børnepasning 2018 Vejledning til privat børnepasning 2018 2 Indholdsfortegnelse Privat børnepasning 3 Forudsætning for at blive godkendt som privat børnepasser... 3 Opstart som privat børnepasser... 3 Indgåelse af aftale...

Læs mere

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse.

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres barn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Privat dagpleje 6 mdr. - 3 år. Jeg vil i privat dagpleje

Privat dagpleje 6 mdr. - 3 år. Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje 6 mdr. - 3 år Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje I privat dagpleje finder du sammen med en anden familie i en fælles pasningsordning. I kan enten vælge en løsning, hvor du passer

Læs mere

Retningslinjer for private pasningsordninger. Dagtilbud og Skole

Retningslinjer for private pasningsordninger. Dagtilbud og Skole Retningslinjer for private pasningsordninger Dagtilbud og Skole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Krav til den private passer... 3 Generelle kriterier... 3 Hjemmets fysiske rammer...

Læs mere

BØRN & KULTUR - DAGTILBUD. Retningslinier for tilskud til forældre, der vælger privat pasning. FRIT-VALG ORDNINGEN

BØRN & KULTUR - DAGTILBUD. Retningslinier for tilskud til forældre, der vælger privat pasning. FRIT-VALG ORDNINGEN BØRN & KULTUR - DAGTILBUD Retningslinier for tilskud til forældre, der vælger privat pasning. FRIT-VALG ORDNINGEN December 2009 Forord I stedet for at benytte en plads i et kommunalt dagtilbud, i en puljeordning

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Sorø Kommune Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Indledning Her kan du læse om, hvordan dit barn får plads

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Indledning Det er et lovmæssigt krav, at Haderslev kommune forud for godkendelse af en pasningsaftale skal orientere forældrene

Læs mere

Privat pasningsordning

Privat pasningsordning Privat pasningsordning Krav til oprettelse og drift [18.7.2018] Indhold PRIVAT PASNINGSORDNING - GENERELLE OPLYSNINGER 3 DAGTILBUDSLOVEN 3 PASNINGSORDNINGENS NAVN 4 KRAV TIL DEN PRIVATE PASNINGSORDNING

Læs mere

Privat pasning omfatter børn i alderen 24 uger og indtil det tidspunkt, hvor barnet almindeligvis optages i børnehaveklasse.

Privat pasning omfatter børn i alderen 24 uger og indtil det tidspunkt, hvor barnet almindeligvis optages i børnehaveklasse. Privat pasning Hvad er Privat pasning Kommunen skal give et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at ansætte en privat børnepasser i stedet for at benytte kommunens dagtilbud. Privat pasning indebærer,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vurdering af Skovbrynets ansøgning om etablering af modulordninger og akutpladser 8. oktober 2013

Vurdering af Skovbrynets ansøgning om etablering af modulordninger og akutpladser 8. oktober 2013 Vurdering af Skovbrynets ansøgning om etablering af modulordninger og akutpladser 8. oktober 2013 Ansøgningen Ejerne af privat institutionen Skovbrynet har ansøgt om at etablere modulordninger og akutpladser

Læs mere

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Kommune. Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

Center for Skoler, Institutioner og Kultur. 4. juli Notat

Center for Skoler, Institutioner og Kultur. 4. juli Notat Center for Skoler, Institutioner og Kultur 4. juli 2017 Notat Godkendelseskriterier og tilsyn med privat pasning i Ballerup Kommune (Private dagplejelignende pasningsordninger mv. efter Dagtilbudsloven

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 07-09-2017 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skrive dit barn op. Kontrollere

Læs mere