NEWS. IN THE SHADOW OF 9/11 Karina Andersen som i efteråret 2009 har været beboer i Dronning Ingrids Kollegieboliger og

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NEWS. IN THE SHADOW OF 9/11 Karina Andersen som i efteråret 2009 har været beboer i Dronning Ingrids Kollegieboliger og"

Transkript

1 NEWS NYHEDSBREV FOR JANUAR, FEBRUAR & MARTS 2010 SKOLEBØRN I K S HAVE K har igennem mange år haft et tæt samarbejde med lokalsamfundet. Det har bl.a. udmøntet sig i, at den lokale Holy Trinity Church of England School som ikke har nogen grønne områder, flere gange ugentligt bruger K s have til natur undervisning, leg og gymnastik. FOREDRAG MED STUDERENDE Mangler du inspiration til dine fremtidige studier? Søndag den 21. februar får vi besøg af 6 studerende som i K s dagligstue vil fortælle om deres videregående studier ved forskellige universiteter i London. Læs mere på side 6. IN THE SHADOW OF 9/11 Karina Andersen som i efteråret 2009 har været beboer i Dronning Ingrids Kollegieboliger og praktikant hos SAVE UK under Women Without Borders har skrevet en artikel om kampen mod terrorisme. Du kan læse artiklen på side HOVED GEVINST TIL TIDLIGERE K ANSAT K s julelodseddel blev udtrukket i forbindelse med basaren og 1. præmien blev vundet af Vibeke Henriksen som var køkkenleder på K i 1991/1992 tillykke! Liste over alle vindere kan ses på side 9. TUSIND TAK Vi vil her gerne officielt sige tusind tak til alle de hjælpere som hjalp med at gøre K s julebasar til en succes. Uden alle de frivillige hjælpere ville det være umuligt at afvikle basaren og vi er meget taknemmelige. På side 2 og side 3 i dette nyhedsbrev kan du se fotos fra basaren samt læse mere om resultatet.

2 J U L E B A S A R T I L B A G E B L I K Pengene er sat i banken og vi kan på K se tilbage på en julebasar, som på trods af recession, blev en stor succes. I løbet af week enden blev der på totalt 9 timer omsat for knap og 1861 betalende gæster fik klaret alle deres juleindkøb. Regnskabet er i skrivende stund ikke færdigt, men vi forventer et overskud på ca et fantastisk resultat som vi er utroligt glade for og som vil gøre det muligt for os fortsat at udvikle K i London. Julebasaren bliver også støttet af mange danske firmaer, som enten donerer eller sælger produkter til os billigt. Basaren kan kun afvikles fordi ca. 100 frivillige hvert år hiver 2 dage ud af kalenderen og hjælper med afviklingen, og nogle hjælpere kommer endda rejsende fra Danmark for at være med. Rart at der stadig er mange som er villige til at give en hånd med, tak! I løbet af week enden blev der bl.a. solgt: 120 juledekorationer, 200 adventskranse, 400 grangrene, 170 kilo ler, 997 hot dogs, 6500 æbleskiver, 650 stk smørrebrød, 2300 julebryg, 420 poser brunkager, 500 glas gløgg, 310 kalenderlys, 80 ark kravlenisser, 100 poser stjernestrimler, 2100 frikadeller osv osv! Vi har allerede startet planlægningen af julebasaren 2010 og datoerne vil være lørdag den 27. november fra kl. 12 til kl. 17 og søndag den 28. november fra kl.12 til kl. 16.

3 Omsætningen i de forskellige boder: J U L E B A S A R T I L B A G E B L I K Gran & adventskranse 2358 Hot dogs 3291 Indgang 1861 Papirklip 2633 Lodsedler 686 Gave artikler 1981 Juledekorationer 2369 Dansk Design 841 Julepynt I 878 Julepynt II 636 Julepynt klassisk 1991 Dansk slik 3621 Tombola 861 Stearinlys 3461 Kolonial Restaurant 2822 Bric a brac 322 Gløgg & æbleskiver 5452 Diverse 375 Hvis du ligger inde med broderier (såsom klokkestrenge og puder) af top kvalitet (syet med små sting på fint stof) og har lyst til at donere dem til et godt formål, så er vi meget interesseret. Kontakt: Du kan finde flere fotos fra basaren på K s website: D E N D A N S K E K I R K E I L O N D O N Husk, at du hver søndag har mulighed for at gå til gudstjeneste i Den Danske Kirke i London. Gudstjenesten foregår altid kl , og der er efter gudstjenesten mulighed for at købe kaffe og frokost. Der er til alle gudstjenester fælles afgang fra K kl Så kan du ikke selv finde vej, er du meget velkommen til at følges med os på K. Adresse: Den Danske Kirke, 4 St. Katharines Precinct, London NW1

4 A R R A N G E M E N T E R NYTÅRSMIDDAG: 1. NYTÅRSDAG FREDAG D. 1. JANUAR KL Vi mødes i spisestuen hvor der vil blive serveret dansk hamburgryg med stuvet spinat og brune kartofler og til dessert er der hjemmelavet isbombe. Pris 5 og det er ikke nødvendigt med tilmelding. AU PAIR TRÆF SØNDAG D. 10. JANUAR KL Vi byder gamle og nye au pairs velkommen til au pair træf på K. Vi starter med at gå en tur på Hampstead Heath for at komme julesulet til livs og sætte gang i januarkuren. Hjemvendt efter traveturen vil der være mulighed for at slappe af over en kop varm the og et stykke hjemmebagt kage. Det er i øvrigt også en god anledning for nyankomme au pairs til at møde andre unge samt til at få gode råd og tips fra gamle og erfarne au pairs. SPILLE SPIL AFTEN TORSDAG D. 21. JANUAR KL Vi mødes i dagligstuen på K og hygger, vi hiver spillene ned fra hylderne og udfordrer hinanden til en venskabelig dyst på paratviden eller finder ud af hvem der er mest heldig med terningerne. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig. WEMBLEY STADION SØNDAG D. 24. JANUAR KL Vi tager til Wembley og får en rundvisning på det berømte Wembley Stadium, der har dannet rammen om mange store koncerter og sports begivenheder. Kunstere som Madonna og The Rollings Stones har optrådt der, for at nævne et par navne. På turen kommer vi til at se omklædningsrummene for det engelske landshold, spillernes warm up zone, VIP område og meget meget mere. Der er fælles afgang fra K kl og du skal tilmelde dig på K s kontor. Pris 15. PUB CRAWL TORSDAG D. 28. JANUAR KL Denne aften er der mulighed for et gensyn med de lokale pubber i Hampstead og for dem som ikke kender turen og lige er kommet til London, går turen forbi tre til fire små, hyggelige pubber i området. Der vil være mulighed for at stifte nye bekendtskaber og få en historie eller to om området. Der vil være fælles afgang fra K kl og tilmelding er ikke nødvendig. Drikkevarer køber man for egen regning.

5 A R R A N G E M E N T E R PØLSEVOGNSAFTEN TIRSDAG D. 2. FEBRUAR FRA KL TIL KL For føste gang i det nye år holder K s berømte pølsevogn åben. Vi serverer originale danske hot dogs med ristede løg, remoulade og alt hvad dertil hører, og selvfølgelig med pølser fra Tulip! Kig forbi og køb en hotdog eller to, ingen tilmelding og alle er meget velkomne. MUSICAL: WE WILL ROCK YOU TORSDAG D. 4. FEBRUAR KL Vi har skaffet billetter til den succesfulde musical om rockmusikkens overlevelse. Det er Queen, der har lavet musikken til musicalen og alle deres hits såsom Radio Gaga, We Will Rock You og Bohemian Rhapsody vil blive spillet for fuld udblæsning! Billetterne koster 25 (normalpris 45) og kan købes på K s kontor. Der er fælles afgang fra K kl DANSK MELODI GRAND PRIX LØRDAG D. 6. FEBRUAR KL Det er igen tid til Dansk Melodi Grand Prix og selvfølgelig viser vi det direkte på storskærmen i K s tv stue. Det er tvværten Felix Smith og sangerinden Julie Berthelsen som leder missionen, når Danmark skal finde sin vindersang i Gigantium i Aalborg. Vindersangen skal repræsentere de danske farver ved det Europæiske Melodi Grand Prix i Oslo, senere på foråret. Gratis og tilmelding er unødvendig. CEREMONY OF KEYS TORSDAG D. 18 FEBRUAR KL Vi tager ind til Tower of London og skal overvære en af de ældste ceremonier i England, The ceremony of the Keys, som er den ceremoni hvor vagterne formelt låser Tower af for natten og den er blevet holdt hver evig eneste aften, siden Det er gratis, men det er nødvendigt med tilmelding på K s kontor, da vi kun har begrænset antal billetter.

6 A R R A N G E M E N T E R AU PAIR TRÆF SØNDAG D. 21. FEBRUAR KL Det er igen blevet tid til det månedlige au pair træf på K, hvor du kan komme og møde andre au pairs, udveksle idéer til hvordan man holder ungerne igang, hvor man shopper godt og billigt osv. Alle au pairs er velkomne! Det er ikke nødvendigt med tilmelding og der vil som altid blive serveret the og kage. VIDEREGÅENDE STUDIER I UK SØNDAG D. 21. FEBRUAR KL Vi får besøg af 5 6 danskere (beboere i K s kollegieboliger) som alle er i gang med universitetsstudier i London og de vil holde foredrag om deres studie og deres erfaring med at læse et eller flere semestre ved et engelsk universitet. Talerne dækker et bredt spektrum af uddannelses institutioner: Kings College, Mountview Academy of Theatre Arts, Goldsmiths College, University College og flere. Det foregår i K s dagligstue og det er alle tiders mulighed for spændende udveksling af studie erfaringer, og inspiration til fremtidige studieplaner. Alle er velkomne og det er gratis. FILM: FLAMMEN OG CITRONEN SØNDAG D. 28. FEBRUAR KL Vi viser filmen Flammen og Citronen i K s tv stue. Filmen er baseret på virkelige hændelser og handler om to danske frihedshelte, også kendt som Flammen og Citronen. De blev kendt for deres frygtløshed og deltog i både sabotager og drab på tyskernes danske hjælpere under besættelsen af Danmark. Det er ikke nødvendigt med tilmelding og det er gratis. HELDAGSTUR: OXFORD OG BICESTER SØNDAG D. 7. MARTS KL Vi lejer en bus og sætter kursen mod Oxford. På vejen derop stopper vi ved Bicester Shopping Village, en lille by der er kendt for sine ca. 100 butikker med fabriksudsalg, hvor det er muligt at købe mærker som Burberry, Calvin Klein, DKNY, Monsoon, Ralph Lauren m.m til spotpris. Efter Bicester forsætter vi turen til den hyggelige universitetsby Oxford, der kan være stolt af at have haft mange berømtheder, som har studeret i byen, bl.a. Oscar Wilde, J.R.R. Tolkien samt adskillige premierministre såsom Margaret Thatcher og Tony Blair. Og husk, at Oxford er et af de steder som du bør opleve imens du er i UK. Vi forventer at være tilbage på K omkring kl Pris 15. Tilmelding på K s kontor hurtigst muligt.

7 A R R A N G E M E N T E R PØLSEVOGNSAFTEN TIRSDAG D. 9. MARTS FRA KL TIL Pølsevognen i K s have holder åben og vi glæder os til at se dig! Ingen tilmelding. AU PAIR TRÆF SØNDAG D. 14. MARTS KL. 15 Vi mødes først på K og går derefter en tur på café i det lokale område. Alle au pairs er meget velkomne, der vil være god mulighed for at snakke og hygge. Bagefter vil der som altid være mulighed for at spise aftensmad på K kl til 5 og kl er der koncert i stuen. KONCERT PÅ K SØNDAG D. 14. MARTS KL Vi byder velkommen til koncert i K s dagligstue! Tidligere K beboer, Aske Duedahl Bendtsen, giver koncert sammen med sit band bestående af Jesper Madsen og Jens Kristian Andersen. Alle sangene er skrevet af den 25 årige Jesper Madsen og stilen er umiddelbar og ustyret. Trioen har spillet sammen i et års tid og har allerede spillet mange jobs i Danmark. Alle er meget velkomne til denne spændende koncert. Det er gratis og man skal ikke tilmelde sig. MUSICAL: THRILLER TORSDAG D. 18. MARTS KL Det er lykkkes os at skaffe billetter til Thriller Live på The Lyric Theatre. På de cirka to timer som forestillingen varer, bliver vi ført igennem fortællingen om Michael Jacksons spektakulære liv, fra han bliver født ind i en fatttig familie i en forstad til Chicago til hans første spæde dansetrin i Jackson 5 og op til gennembruddet med albummet Thriller. Showet udvikler sig i takt med, at hans liv bliver mere og mere farverigt og de store hits og skandaler rammer hans omdømme. Det er ren og skær underholdning hele vejen igennem, med sange såsom Thriller, Beat It, ABC, Man in the Mirror, Billie Jean osv. Billetter á 25 (normalt 45) kan købes på K s kontor. Der er fælles afgang fra K kl

8 A R R A N G E M E N T E R PUB CRAWL I HAMPSTEAD TORSDAG D 25. MARTS KL Vi gør igen Hampstead og omegn usikker og lægger vejen forbi 3 4 hyggelige pubber i området. Der er fælles afgang fra K kl Det er ikke nødvendigt med tilmelding. Drikkevarer købes for egen regning. GÅTUR VED THEMSEN SØNDAG D. 28. MARTS KL Vi går en tur i kvarteret syd for Themsen, som er et område, hvor der er mange spændende bygninger at se på. Vi går langs Themsen fra The Royal Festival Hall, forbi National Theatre, kigger på Tate Modern og nyder udsigten mod St. Pauls Cathedal før vi går over Tower Bridge og kigger lidt nærmere på det historiske Tower of London. Der er fælles afgang fra K kl , det er gratis og det er ikke nødvendigt med tilmelding. T I L K A L E N D E R E N HELDAGSTUR: BATH OG STONEHENGE SØNDAG D. 25. APRIL KL Vi lejer en bus som kører os til Bath og Stonehenge. Vi starter med at sætte kurs mod Stonehenge. Myterne har frit spil på Salisbury Plain, her midt på den vindblæste slette findes Stonehenge, et storslået minde om, at England må have forekommet ældgammel allerede for vikingerne. Derefter fortsætter turen til Bath, som især er kendt for sine varme kilder, der har en konstant temperatur på 45,5 grader Celsius. Byen rangerer som Englands mest elegante og er smukt beliggende ved floden Avon. The Roman Baths er byens største seværdighed og med god grund. Der vil også blive tid til at se The Royal Crescent og Bath Abbey. Prisen for transport er 15. Derudover må der forventes entré til The Roman Baths ca. 10,50 og til Stonehenge ca. 6,50, man kan dog se Stonehenge gratis på meters afstand. Tilmelding på K s kontor. På K s kontor sælger vi gave artikler fra det danske firma Erik Bagger. Vi har bl.a. Brødkurve i rustfrit stål og i 3 størrelser samt fyrfadsstager også i rustfrit stål. Pakket i lækre gaveæsker og priserne er ca. 20% lavere end de normale danske butikspriser. Kig ind hvis du mangler en gave! G A V E I D É E R

9 V I N D E R E K S J U L E L O D S E D D E L Julelodsedlen blev udtrukket i forbindelse med basaren og her følger en liste over alle de heldige vindere. Alle vindere har modtaget direkte besked fra K. Vi siger tusind tak til alle som har støttet K ved at købe lodsedler! Præmie 20 Præmie 21 Præmie 22 Præmie 23 Præmie 24 Præmie 25 Hans Mørck, F Torben Thomsen, UK Anne Boustred, UK Suki Dhanistha, UK Chris Eleazar, UK Lilje Munk, UK Præmie 1 Præmie 2 Præmie 3 Præmie 4 Præmie 5 Præmie 6 Præmie 7 Præmie 8 Præmie 9 Præmie 10 Præmie 11 Præmie 12 Præmie 13 Præmie 14 Præmie 15 Præmie 16 Præmie 17 Præmie 18 Præmie 19 Vibeke Henriksen, DK Seeberg, DK Michael Karstensen, UK Carsten Hansen, UK Søren Eden, UK K Hirtzel, UK K Worsøe Jensen, UK Jesper Thomsen, DK Niclas Gabran, UK Hans J Pedersen, DK Fritse Jacobsen, DK Larsen, UK Mary Collins, UK Margit Christensen, UK Marianne Knudsen, UK A Isaacs, UK Annette Sørensen, DK Gjesing, DK Thimmer, UK Der skal også her lyde en stor tak til alle sponsorer af lodsedlen firmaer og privat personer som støtter K ved at donere præmier og trykning! Tusind tak til: NORDEA PRIVATE BANKING ARGENTA LTD. ETCETARA BODUM SCANDIKITCHEN MADSEN RESTAURANT THE ARTS CLUB GAUCHO GRILL THE DANISH CLUB QUALITY MAITRISE HOTEL ARRAN HOUSE HOTEL FENG SUSHI Vi har stadig danske produkter tilbage efter basaren og fra butikken på K's kontor er der mulighed for at gøre indkøb. Vi sælger bl.a. sild, ost, asier, snaps, agurkesalat, rødkål, remoulade, rødbeder, marcipan, blød nougat, grønne Tuborg, slik, makrelguf, fyrfadslys, stearinlys og meget mere. Butikken er åben i kontorets åbningstider se B U T I K K E N P Å K

10 I N T H E S H A D O W O F 9 / 1 1 KAMPEN MOD TERRORISME FORMÅLSLØS ELLER NØDVENDIG? Af Karina Andersen : Praktikant hos SAVE UK initiativet under Women Without Borders og beboer i Dr. Ingrids Kollegieboliger i London. 9/11 resulterede i Præsident Bush berygtede war on terror og dermed også et fokusskifte i international politik. Tidligere var international politik i forhold til Mellemøsten fokuseret på at søge at skabe et partnerskab for at fremme demokrati, handels landene imellem osv. Efter 9/11 var fokus udelukkende koncentreret omkring sikkerhedspolitik, frygt for terrornetværk og celler, og såkaldt manglende demokrati i Mellemøsten blev set som en af årsagerne til den islamistiske terrorisme. ISLAMISME, JIHAD OG TERRORISME Der er dog mange faldgruber og dimensioner, man bør være opmærksom på, når man diskuterer islamisme, jihad og terrorisme. Islamisme er et komplekst begreb, og er ikke per definition linket til terrorisme. I Mellemøsten eksisterer der forskellige former for islamisme : politisk islamisme, missionerende islamisme, jihadi islamisme. Terrorisme falder naturligvis under kategorien jihadiislamisme, der dog kan opdeles i to: Såkaldt irredentist jihadi islamisme og doktrinær jihadi islamisme. Irredentist jihadi islamisme er kendetegnet ved oprør mod besættelse af muslimsk land (eksempelvis Hamas i Palæstina), hvorimod doktrinær jihadi islamisme er karakteriseret ved et ønske om at bekæmpe Vesten. Jihad er endnu et komplekst begreb, der på arabisk ikke betyder hellig krig, som normalt antaget, men derimod betyder stræben. Jihad for en troende muslim kan betyde to ting: 1) The smaller jihad : at beskytte muslimsk territorium under besættelse og 2) The greater jihad : en stræben efter at leve det sandfærdige liv i overensstemmelse med Allah. Jihadbegrebet blev dog radikaliseret i 1960erne af den egyptiske Sayyid Qutb, der har været en stor inspiration for senere ekstremistiske islamister³. RADIKALISERING HVORDAN OG HVORFOR? Frygten for terror er ofte sat i forbindelse med al Qaeda, Islam som værende uforenelig med demokrati og Mellemøsten som et opfostringssted for terrorister. Dog er det et faktum, at en del af terroristerne fra 9/11, og senere terrorsager i den vestlige verden, har været selvradikaliserede, vestlige borgere. Disse terrorister har ofte tilbragt størstedelen af deres liv i et vestligt land, og har som regel ikke boet i deres hjemland i mange år. Endda i den berygtede terrorsag fra Vollsmose i Danmark, var en af personerne en dansk konvertit. Det interessante er at analysere hvordan denne selvradikalisering opstår, og hvordan man får stoppet den. SAVE UK (Sisters Against Violent Extremism) er et projekt under den østrigske organisation Women Without

11 I N T H E S H A D O W O F 9 / 1 1 Borders, der søger at ende ekstremisme og terrorisme via samarbejde mellem forskellige organisationer og trosretninger. Women Without Borders har, som navnet angiver, fokus på kvindenetværk og organisationer. SAVE UK projektet har især fokus på den islamistiske ekstremisme i UK. De to kvinder, der står i front for projektet har haft denne ekstremisme tæt inde på livet. Den ene er overlevende fra Tubebomberne i 2005 og den anden er tidligere medlem af den radikale gruppe Hizb ut Tahrir⁴. Når man taler om at være medlem af en radikal, islamistisk gruppe, er det vigtigt at søge at forstå medlemmernes motivation for at være medlem samt gruppens rekrutteringsmetoder. Der er i høj grad fokus på den unge generation, da ekstremister især går efter de unge målgrupper. SAVE UK har ligeledes fokus på samarbejde på tværs af trosretninger, da dette samarbejde kan medvirke til at undgå skabelsen af stereotyper, der ofte leder til vrede og vold blandt unge, som de radikale grupper netop kan udnytte. Hvorfor Women Without Borders udelukkende arbejder med kvindelige netværk forklares således: Women play an increasingly important role in these groups and the male leadership is recruiting female members in growing numbers because they start to realize their potential of their access to the young generation is invaluable. Dr. Edit Schlaffer, direktør Women Without Borders. Hos SAVE UK er der en stærk forhåbning om, at samarbejde er vejen frem til en verden uden ekstremisme. Det kan synes uoverskueligt at bekæmpe terrorisme, dog bør kampen ikke kun foregå på det internationale, politiske plan. Det er i den grad vigtigt, at kampen ligeledes foregår på det samfundsmæssige niveau, hvor man tager afstand fra stereotyper om religion, kultur mv. og indser, at accept af et multikulturelt samfund er nøglen til bedre integration, mindre (selv)radikalisering og en større grad af åbenhed religionerne imellem. without borders.org/ ¹Det er værd at bemærke, at de selvsamme politikere der kritiserer fraværet af demokrati i Mellemøsten, er med til at stoppe demokratiseringsprocesserne ved at støtte de siddende regimer, der alt andet lige ikke støtter frie valg da de i så fald formentlig ville miste magten. ²Islamisme gennemgået i denne artikel er udelukkende sunni islamisme. Der er et overordnet skel mellem sunni og shiaislamisme. ³Sayyid Qutbs tanker er dog ikke accepteret af den traditionelle sunnitiske lovskole, og Qutb repræsenterer på ingen måde mainstream islamisme. ⁴Hizb ut Tahrir er en radikal verdensomspændende organisation opstået i Palæstina i Formålet er at oprette et verdensomspændende kalifat, og organisationen er generelt meget anti vestlig. Den danske afdelingsleder opfordrede på et tidspunkt til angreb på jøder, hvilket han blev straffet for.

12 T U R T I L C A M B R I D G E Søndag den 4. oktober havde K arrangeret heldagstur til Lavenham og den verdensberømte universitetsby Cambridge. Med 47 deltagere blev det en stor succes og alle nød det skønne efterårsvejr. Vi håber på lige så mange deltagere til forårets heldagsture. F A R V E L & G O D D A G Det er desværre endnu en gang tid til, at vi skal sige farvel til et hold søde og rare køkkenpiger. Denne gang er det til Sanne Vestergaard, Judy Sahlholdt og Sarah Sander Dalgas Laugesen, der i januar skal videre ud i livet på nye eventyr. Vi siger tak for en god indsats over de sidste 6 måneder og ønsker al mulig held og lykke fremover. Samtidig skal vi byde velkommen til Mette Vandborg Lauridsen, Camilla Willadsen og Louise Schøtt Steinmüller, som ankommer i januar. Vi håber, at de får en god tid her på K.

NEWS NYHEDSBREV : MARTS - SEPTEMBER 2015

NEWS NYHEDSBREV : MARTS - SEPTEMBER 2015 NEWS NYHEDSBREV : MARTS - SEPTEMBER 2015 TAK Vi vil her gerne officielt sige tusind tak til alle de hjælpere, som var med til at gøre K s julebasar en succes. Uden alle de frivillige hjælpere ville det

Læs mere

NEWS NYHEDSBREV FOR JULI, AUGUST & SEPTEMBER 2010

NEWS NYHEDSBREV FOR JULI, AUGUST & SEPTEMBER 2010 NEWS NYHEDSBREV FOR JULI, AUGUST & SEPTEMBER 2010 TRÆD VOR GÆST I STUEN IND... Det har i mange årtier været tradition at man i K s vindfang bliver mødt af en gammel slidt broderet klokkestreng med teksten

Læs mere

NEWS NYHEDSBREV FOR NOV., DEC., JAN. & FEB. 2013

NEWS NYHEDSBREV FOR NOV., DEC., JAN. & FEB. 2013 NEWS NYHEDSBREV FOR NOV., DEC., JAN. & FEB. 2013 JULEMARKED 2012 Husk, at der er dansk julemarked på K lørdag den 24. november og søndag den 25. november. Alle tiders mulighed for at få klaret dine juleindkøb!

Læs mere

NEWS NYHEDSBREV FOR NOVEMBER, DECEMBER & JANUAR, FEBRUAR

NEWS NYHEDSBREV FOR NOVEMBER, DECEMBER & JANUAR, FEBRUAR NEWS NYHEDSBREV FOR NOVEMBER, DECEMBER & JANUAR, FEBRUAR Julemærket 2014 kan købes på K s basar eller på K s kontor. Kunstner: Gurli Feilberg I 2013 gav K s julebasar og julelodseddel ca. 35000 i overskud,

Læs mere

Kirkens sommerbasar 11-13. Sankt Hans 6. Bæredygtigt OL 24-26. Sport & samvær 28-31. Café hver dag 29. Nr. 2 maj - juli 2012 www.danskekirke.

Kirkens sommerbasar 11-13. Sankt Hans 6. Bæredygtigt OL 24-26. Sport & samvær 28-31. Café hver dag 29. Nr. 2 maj - juli 2012 www.danskekirke. Nr. 2 maj - juli 2012 www.danskekirke.org Kirkens sommerbasar 11-13 Vi vil fred her til lands Sankt Hans 6 Dansk ingeniør bag Bæredygtigt OL 24-26 Team Denmark FC Sport & samvær 28-31 Følg OL i kirken

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Vikingerne kommer. Fastelavn. Per Stig Møller. St Katharine s Den Danske Kirke i London. i kirken. Stort tema. Foredrag med

Vikingerne kommer. Fastelavn. Per Stig Møller. St Katharine s Den Danske Kirke i London. i kirken. Stort tema. Foredrag med St Katharine s Den Danske Kirke i London Nr. 1 februar - april 2014 www.danskekirke.org The Danish Church 4 St Katharine s Precinct Regent s Park. London NW1 4HH Tel. 020 7935 7584 Fastelavn i kirken Foredrag

Læs mere

Siden sidst, LUGèn, 2011

Siden sidst, LUGèn, 2011 AKTIVITETER I LINTRUP OG HJERTING 2011 Siden sidst, LUGèn, 2011 Et nyt år 2011 er i fuld gang LUG er en flerstrenget forening der repræsenterer såvel sporten samt diverse aktiviteter. Rigtig mange i og

Læs mere

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2012 Drømme kan blive til virkelighed Anders præsterede at komme på DGI s verdenshold for gymnaster, og fik derfor

Læs mere

Elevskrift Nr. 1-2008

Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLEN I SØNDERBORG Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLENS ELEVFORENING Efterårsopholdet 2007 Indholdsfortegnelse Formandsord forår 2008................................................................

Læs mere

Jul i Den Danske Kirke

Jul i Den Danske Kirke Nr. 4 november 2013 - januar 2014 www.danskekirke.org Klar til højtiden Jul i Den Danske Kirke Yndlingssalmer Juleglæde og jubelsang 16-17 Adventskoncert Syng julesalmer 11 Dansk skole i London Dania School

Læs mere

Kim, Kjukken og manden bag K s koncerter

Kim, Kjukken og manden bag K s koncerter Nr. 1 februar - april 2012 www.danskekirke.org Kim, Kjukken og manden bag K s koncerter 18-21 For hele familien Fastelavn 10 Goddag og farvel Nyt bestyrerpar 34-35 Husk testamentet Arv i England 30-33

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

BLIV VEN. fra Sømandskirken Rotterdam. februar 2015

BLIV VEN. fra Sømandskirken Rotterdam. februar 2015 KH BLIV VEN fra Sømandskirken Rotterdam februar 2015 Kom til spille-sludreaften og lær dansk eller hollandsk Se billeder fra julemarkederne Mød det nye menighedsråd Nyt om Sømandskirkens vision og strategi

Læs mere

The Danish Rotary Youth Exchange Program Multidistrict Denmark District 1440 1450 1460 1470-1480

The Danish Rotary Youth Exchange Program Multidistrict Denmark District 1440 1450 1460 1470-1480 The Danish Rotary Youth Exchange Program Multidistrict Denmark District 1440 1450 1460 1470-1480 AFTERBRIEFING 2005 Programmets formål er - at fremme international forståelse ved at gøre det muligt for

Læs mere

Kirkehilsen. Hong Kong December 2013 BILLEDER AF EN JULEBASAR

Kirkehilsen. Hong Kong December 2013 BILLEDER AF EN JULEBASAR Kirkehilsen Hong Kong December 2013 BILLEDER AF EN JULEBASAR KIM LARSEN MAIN HALL 08.03.2014 The Danish Chamber of Commerce is the nucleus of the Danish business community in Hong Kong, with the purpose

Læs mere

K o l t n y t 1. årg. nr. 4, november 2013 gratis

K o l t n y t 1. årg. nr. 4, november 2013 gratis Koltnyt gratis 1. årg. nr. 4, november 2013 Redaktionen Kirsten Hedegaard (ansvarshavende) E-mail: kirstenhedegaard@post.tele.dk Kirsten Nielsen E-mail: kvorkn@gmail.com Inge Pedersen E-mail: ingeblak@mail.dk

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

År 2011 er blevet udnævnt til Frivillighedsår

År 2011 er blevet udnævnt til Frivillighedsår INDHOLD UDGIVER: Sønderbrogruppen i samarbejde med Sønderbro Kulturhus, Sønderbro Kirke, Søndermarkskolen og boligforeningerne. REDAKTION: Mogens Falk, ansvarsh. Ulla Herløv, redaktør Aase Dammand Lotte

Læs mere

KREDSBREV, EFTERÅR 2008

KREDSBREV, EFTERÅR 2008 KREDSBREV, EFTERÅR 2008 NYT FRA K OG JULEBASAREN Kære ven af K. Et godt år er ved at være forbi på K i London. Et år hvor vi har haft masser af arrangementer. Bl.a. vores største arrangement nogensinde,

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI Kammerbladet Juni Tema: Regionen hvad er nu det for en størrelse I dette nummer: Formandens ord Invitation afdelingsaften Referat: hvad vil det sige at være effektiv? Tema: Regionen hvad er nu det

Læs mere

foreningen af unge med gigt medlemsblad nr. 147 november 2012 28. årgang tema scor

foreningen af unge med gigt medlemsblad nr. 147 november 2012 28. årgang tema scor foreningen af unge med gigt medlemsblad nr. 147 november 2012 28. årgang tema scor Landsmødet 2012 SIDE 7 Kurser i FNUG SIDE 10 Tema - SCOR SIDE 13 REDAKTIONELT FORENINGEN AF UNGE MED GIGT FNUG-Bladet:

Læs mere

Årbog 2013 INDENLANDSK SØMANDSMISSION

Årbog 2013 INDENLANDSK SØMANDSMISSION Årbog 2013 INDENLANDSK SØMANDSMISSION 1 2 Årbog 2013 INDENLANDSK SØMANDSMISSION Indhold Indenlandsk Sømandsmission 4 Årsberetning 5 En sømandsmissionærs hverdag 8 Feriehjemmet Aggershøj 9 Bethel og Duen

Læs mere

INNER WHEEL NYT INNER WHEEL DANMARK. Nr. 119 Dec. 2009. 31. Årgang

INNER WHEEL NYT INNER WHEEL DANMARK. Nr. 119 Dec. 2009. 31. Årgang INNER WHEEL DANMARK INNER WHEEL NYT Nr. 119 Dec. 2009 31. Årgang Formand Inge Marie Hornshøj og næstformand Bente Frederiksen fra la Vida får overrakt årsindsamlingen af nationalrepræsentant Bendicte Haubroe.

Læs mere

soborg@gladsaxe.dk Fælles 2-11 Fritidsklub 12 Dagklub 13-17 Juniorklub 18-20 Aftenklub 21-22 Ungdomsklub 23

soborg@gladsaxe.dk Fælles 2-11 Fritidsklub 12 Dagklub 13-17 Juniorklub 18-20 Aftenklub 21-22 Ungdomsklub 23 soborg@gladsaxe.dk Fælles 2-11 Fritidsklub 12 Dagklub 13-17 Juniorklub 18-20 Aftenklub 21-22 Ungdomsklub 23 1 www.klubben-soborg.dk Fritidsklub Juniorklub Ungdomsklub Janne Fredsbo FK-afdelingsleder Medlemsdemokrati,

Læs mere

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden JUBILÆUMSÅRET 2010: JUBILÆUMSÅR FEJRET MED LIDT AF HVERT SIDE 4-5 FORÅR 2011 Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden til din PIGERNE BESTEMMER: 4 GENERATIONER

Læs mere

Bevar kirken som et rummeligt mødested 12-14

Bevar kirken som et rummeligt mødested 12-14 Nr. 3 august - oktober 2012 www.danskekirke.org Kirkerådets nye formand Bevar kirken som et rummeligt mødested 12-14 Spil Dansk Dagen 2012 Northern Lights 15 Lørdagsskolen Lær dansk i kirken 10 Folkekær

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Årsskrift 2012-2013 REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE

Årsskrift 2012-2013 REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE Årsskrift 2012-2013 GIERSINGS REALSKOLE GIERSINGS REALSKOLE Indholdsfortegnelse Kolofon...4 Om Giersings Realskole...6 En byskole i udvikling...8 HVAD ER VIGTIGT?...10 Årets gang i

Læs mere

16. årgang Nr. 2 juni 2012

16. årgang Nr. 2 juni 2012 16. årgang Nr. 2 juni 2012 Konfirmanderne 2012 2 Stokkemarke Friskole Nyt fra Stokkemarke Friskole Saltvig Skovhuse Stokkemarke Abed Tjennemarke Keldernæs Blans Havlykke Sørup Østofte Rersnæs Nørreballe

Læs mere