Sri Lanka januar 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sri Lanka januar 2013"

Transkript

1 Sri Lanka januar 2013 Bestil/køb visum hjemmefra: yq8jpk2xxhxp! ?locale=en_us Vores tur startede med en bloody Mary ombord på Gulf Air, og så er rejsen begyndt! Havde fundet flybilletter til meget fornuftig pris på Gulf Air-MEN, inden vi tog afsted fik vi besked på at Gulf Air stoppede med at flyve til/fra København, nogle dage før vi skulle hjem, så vi blev ændret til at flyve Colombo- Bahrain London København. I Sri Lanka fik vi så besked om at Gulf Air stoppede på Colombo 2 dage før vi skulle hjem, men fint! Vi blev så ombooked til Qatar Airways og fløj Colombo Doha - København Ved ankomst skal der udfyldes indrejsepapir findes ved paskontrol. Vekslede. 1 = Rs US$ = Rs Man kan købe lokale sim kort i ankomsthallen. Dialog (teleselskab) fungerer fint og har glimrende service. Utroligt hurtige svar ved henvendelser på deres kundeservice: Der er både sim kort, kun til telefoni og sim kort til data. Der er meget billigere at købe lokale kort og bruge disse, også ved samtaler til Danmark. Driver (chauffør med bil) Anbefalet af en hollandsk familie vi mødte på Serendib Guesthouse, Negombo i august 2012: Priyantha De Silva Anbefalet af familien Hvirvelkær: Mr. Nuwan (S.R. Nuwan Rodrigo) mobil , bruger man lokal tlf Blev modtaget af god chauffør og kørte i 6 timer, inkl. Pauser på i alt ca. 1 time, inden vi kom til Anuradhnapura og guesthouse Little Paradise. dejligt sted med flinke mennesker. Mrs Aruni og hendes mand

2 Dobbeltværelse med morgenmad Rs fine værelser og godt badeværelse. Balkon eller terrasse foran værelserne. De serverede en dejlig rice and curry middag og kunne servere øl til maden. Havde en rundtur i byen, som ser ud til at være et fler-dages besøg værd. Opgav dog at finde et sted hvor vi kunne få en kold øl, og returnerede til Little Paradise. Efter morgenmad fortsatte vi mod Jaffna. Områderne lige udenfor Anuradhnapura så vi resultatet af de 2 måneders kraftige regn. Mange oversvømmede områder og voldsomt fossende floder. Vi prøvede at køre Medawachchiya vestpå mod kysten, men fik at vide at vejen var skyllet væk på noget af strækningen, så vi fortsatte nordpå. Blev stoppet ved en militærpost ved Vavuniya. Alle blev stoppet, registreret og udspurgt om hvor man skulle hen og hvor længe man blev. HUSK bed chaufføren om at låse bilen og lad ingen værdigenstande eller penge blive i bilen. Efter checkpoint var vejen faktisk god og trafikken minimal. Landskabet fladede ud og vi begyndte at se spor fra krigen, bombede huse og bl.a. et stort vandtårn som ikke var rejst igen. Længere oppe kom vi til et område med minerydning. Faktisk var minerydderne ikke nået mange meter ud fra vejsiden, lidt skræmmende.

3 Indtil kort før Jaffna var vejen faktisk rigtig god, og der var næsten ingen trafik. Før og i Jaffna var der vejarbejde overalt. Området er bestemt ikke blevet udviklet noget særligt og Jaffna er nærmest som en kæmpemæssig landsby. Stort set ingen moderne forretninger men mest små boder/forretninger baseret udelukkende på dagligdagens behov. Turisme så vi meget lidt til, i de 2 dage vi var i Jaffna så vi vel ca. 4 turister. Vi havde valgt at bo på Gnanams Hotel, og der må være bedre muligheder. Værelses noget slidt. Badeværelset forkert indrettet, bruser anbragt så hele badeværelset blev vådt. Restauranten var et kapitel for sig. Tjenerne (eller hvad man skal kalde de ansatte) kunne overhovedet ikke finde ud af noget som helst, de løb forvirrede rundt og fik ikke gjort noget som helst. Det tog, selv efter Sri Lanka forhold, urimelig lang tid at få serveret mad. Morgenmad bortset fra lokale lækkerier som rice and curry osv. Så var der lidt brød og marmelade. Teen var for stærk, og da vi bad om varmt vand til at komme i, gik tjeneren med koppen, vendte tilbage med en kande, og havde nær hældt vandet ud på dugen, før han opdagede at koppen var væk?!? Vi spiste middag på Green Grass Hotel. Værelsesmæssigt meget bedre, betjeningsmæssigt i restauranten? Vi bestilte gin og Tonic måtte købe hele flasken med gin, og så løb de ud i byen for at købe Tonic, og det tog også rigtig lang tid at få serveret maden. Vi havde en rigtig god tur i området. Ud over nogle småøer, hvor vi kørte over nogle dæmninger. Vi så mange forskellige fugle store fugle, bl.a. flamingoer. Vi sejlede fra Kunkaddawan til øen Nainativu, med det flotte hindutempel. Båden var noget gammelt flådefartøj. Jaffna og området er absolut et besøg værd. Fra Jaffna blev det en lang dag, vi kørte hele vejen til Kandy, der var meget at se på undervejs, og vi spiste frokost i Dambulla, her har vi spist frokost før, da det er i nærheden af Sigiriya. Hyggeligt at være tilbage på Lake View Rest, hen på eftermiddagen.

4 71, Rajapihilla Mawatta, Kandy, Sri Lanka Ph.: +94 (0) Kandy er en større by, og ganske udviklet i retning af at have butikker, et fint shopping center, hvor der bl.a. er en god turistinformation. Kandy er et glimrende sted, for ture, bl.a. til Sigiriya og elefantbørnehave. Botanisk have er interessant og det er markederne også. Lake View Rest kender vi fra 1. gang i Sri Lanka, 1985/86. Det er stadig samme familie som driver stedet, Ayomie er datter af Chandra, som havde stedet første gang vi var der. Chandras enke bor der stadig. Placeringen med den fantastiske udsigt gør stedet attraktivt. Ayomie kan servere middag, men er egentlig helst fri, så brug stedet for overnatning og morgenmad. Favorit restaurant er så absolut Bamboo Garden Michael og Kate er ejerne og de har et fortræffeligt personale. Menuen er ikke traditionel Sri Lankansk, men dejlige retter til rimelig pris og så er udsigten fra terrassen fantastisk. 4 personer, 1 hovedret hver for kr. 175,-. 1 stor øl kr. 19,-.

5 OBS! Hvis man bestiller bord ude, så er det bænkeborde, men man kan sidde næster ude, og i stole. Kandy er en storby, men ikke for stor. Der er glimrende handelsgader og markeder. Vi har spist frokost på The Pub Restaurant flere gange, fin udsigt til gaden fra terrassen. Adressen er: 36, Dalada Veediya, Kandy, Sri Lanka. Efter Kandy, skulle vi med toget fra Kandy til Ella. Afgangen er så fra Peradeniya Junction, vel ca. 10 km fra Lake View Rest. Observation car er absolut anbefalelsesværdig og helst de sidste sæder i vognen, hvor man har vinduer til siden og hele bagenden af vognen. Man sidder så man kører baglæns men dermed også fantastisk udsigt. Desværre kunne vi ikke få værelser på Waterfalls Homestay hos Karen Robertson. Desværre fordi stedet har den perfekte beliggenhed og stemning. (I skrivende stund er hjemmesiden nede, men check på Tripadvisor) Hilltop Guesthouse & Restaurant ingen hjemmeside, men check evt. på Tripadvisor. Stedet er et OK alternativ til Waterfalls homestay. Under alle omstændigheder må det anbefales at bo oppe på bjerget og ikke nede i byen, som er temmelig kedelig. Umiddelbart er 2 overnatninger nok, så har man en hel dag til fantastisk tur rundt i området, Tefabrik, tekstilfabrik, fantastiske udsigter, temarker og vandfald.

6 Vi fik en rigtig god rice and curry ved ankomsten På Hilltop Guesthouse koster en overnatning for 2 personer Inkl. Morgenmad Rs inkl. Skat. Pris afhænger Af sæson og om man har værelse nede eller oppe ved terrassen. Spisekort fra Hilltop Guesthouse, Ella Fra Ella kørte vi til Tangalle bil og chauffør kostede Rs Patini Bungalows - Severine og Daya. Severine er fra Schweiz og er fransktalende. Begge taler dog engelsk- Kun overnatning, ingen morgenmad, men ca. 50 m til restauranten på Ibis guesthouse. Vores bungalow Daya og Severine

7 Der var god plads til bord og stole i bungalow og der var stort badeværelse. Stranden ER flot, desværre var havet lidt for voldsomt til badning. Pr. nat kostede bungalow Rs , men tror at prisen stiger lidt. Tur i mangrovelagunen Flot tur masser af fugle og varaner samt fantastisk vegetation. Daya s broder Caro (hedder han vist nok vi kaldte ham Karlo) Turen på ca. 1½ time kostede Rs Havskildpadder. Karlo kørte os ud til stranden hvor skildpadderne går op og lægger æg. Til guiderne, derude betalte vi Rs pr. person. Lang ventetid, var ved at opgive, da vi pludselig fik besked på at komme med. Der var en kæmpeskildpadde som lagde ca. 150 æg, på størrelse med bordtennisbolde. Markedet i Tangalle er en god oplevelse og i det hele taget er Tangalle en lille hyggelig by med supermarked og mange andre forretninger.

8 Fiskerihavnen med alle bådene er også et besøg værd. Man skal betale Rs.25 pr. person, for at komme ind på havneområdet. Tur til Galle kan anbefales og spise frokost på det flotte Galle Fort Hotel er en hyggelig oplevelse. Ved Merissa tilbydes sejlture ud og se hvaler. Med lidt held ser man også blåhvaler. Vi så nu kun en masse delfiner, og det var flot, en mindre hval og en havskildpadde. Ved siden af Patini Bungalows ligger IBIS Guesthouse (Har ikke noget med hotelkæden IBIS at gøre) som ejes af Daya s broder Ranjith. Ranjith er gift med tyske Angelika som driver børnehjemmet Eliya. IBIS har en del værelser og nogle bungalows. Bungalow med morgenmad Rs Vi spiste en del på IBIS s restaurant, bl.a. morgenmad hverdag, 2 personer kaffe/te, 2 Æg, brød, smør, marmelade og frugt Rs stor Lion øl Rs Blandet salat Rs Grøntsagssuppe Rs. 260, stegt ris m. kylling Rs Desuden var der gode reje-retter. Har ikke fået prisen med hjem. Og store fisk serverede de også. Fra restauranten udsigt til stranden Farvel til dejlige Tangalle og videre til Negombo og Serendib Guesthouse, Buddika og Hilary.

9 Serendib Guesthouse, Negombo, Hilary og Buddika Dobbeltværelse, 2 personer. Rs pr. nat inkl. Flot morgenmad. Vi betalte Rs for bil til lufthavnen. Serendib Guesthouse er lidt svært at finde, men kommer man fra Colombo, så passerer man, på venstre hånd, Jetwing hotellet, længere fremme er Turistpolitiet på højre side. Så er det næste gang til højre, for enden en smule til venstre og første gang til højre, for enden til venstre og så er det 2. port på venstre hånd. Alternativt ringer man til Buddika og lader ham fortælle chaufføren vejen. Nedenstående skilte står ved hovedvejen, hvor man drejer op ad den lille lokale vej. Restauranter i Negombo Rs er middag for 4 personer, ca. kr. 245,-, ekskl. Drikkevarer Mener prisniveauet på Bijou var nogenlunde det samme. Spiste på Bijou dagen før

10 Uafhængighedsdagen, som man var i gang med at fejre, og der måtte, principielt ikke sælges øl etc. Så ikke spise udenfor, men inde kunne der serveres øl, ikke i flasken, men kun i glasset Vi havde en lille rundtur i Colombo, og spiste frokost på Galle Face Hotel, nærmest et must, når man er der i nærheden. Her føles den gamle stemning på hotellet som man absolut må kalde kolonistil. Det blev til en dejlig måned i Sri Lanka, mange flotte oplevelser, specielt var den nordlige del og Jaffna området interessant, Vejen fra nord til syd via Kandy og Elle var naturmæssigt og bymæssigt (Kandy) interessant og sydkysten dejlig, bortset fra den manglende bademulighed forårsaget af kraftig understrøm, unormalt for årstiden, men sådan driller vejr og klima jo mange steder April 2013

København d. 9 marts 2010. Fantastisk golfrejse

København d. 9 marts 2010. Fantastisk golfrejse København d. 9 marts 2010 Fantastisk golfrejse I begyndelsen af august 2009 annoncerede C&C Travel med en golfrejse til Sri Lanka, som vi besluttede os til at købe. Vi syntes imidlertid, at vi ville spille

Læs mere

Min rejse. til. London

Min rejse. til. London Min rejse til London 4. april 2003 14. april 2003 Punkt...Side Fredag den 4. april... 3 Lørdag den 5. april... 4 Søndag den 6. april... 5 Mandag den 7. april... 6 Tirsdag den 8. april... 8 Onsdag den 9.

Læs mere

Gode råd til studieophold i Tanzania

Gode råd til studieophold i Tanzania Gode råd til studieophold i Tanzania Køb af flybilletter: køb billetten så tidligt som muligt, så bliver billetten billigst. Husk at tilkøbe konkursforsikring (koster under 50 kr.), hvis du vil undgå ikke

Læs mere

En 35-dages rejse New Zealand rundt.

En 35-dages rejse New Zealand rundt. BØRGE JENSEN ESKILDSEN Ravnsbjergparken 15, Skelhøje 7470 Karup 86662688/22812127 mail.: bje.oasen@fibermail.dk En 35-dages rejse New Zealand rundt. 11.11 2010. Afgang fra Karup til København, hvorfra

Læs mere

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en Dag 1: De sidste dage op til afrejse er hektiske. De bærbare pc er går ned to dage før vi skal af sted og Jan knokler med både dem og hjemmesiden og sover næsten ikke i mange nætter. For mig betyder det

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

NEW ZEALAND nyt. Indhold: Afrejse fra Danmark. Hej Venner og venners venner.

NEW ZEALAND nyt. Indhold: Afrejse fra Danmark. Hej Venner og venners venner. NEW ZEALAND nyt Nyhedsbrev nr. 1 10. februar 2009 Indhold: Afrejse fra Danmark Bangkok, Thailand Onsdag 4. februar 2009. ( redigeret af Bent) Hej Venner og venners venner. Spøjs indledning ikke, - men

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Det hele startede i september 2006. Arthur, Eva og Kaj var ved at planlægge en tur gennem Ukraine og Rusland helt til Sibirien. Vi var netop kommet hjem

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

Doris dagbog fra turen til Afrika

Doris dagbog fra turen til Afrika Doris dagbog fra turen til Afrika 28.9. 13.10. 2006 Og en særlig tak til Knud, der var en fantastisk vært og guide! Læs mere om farmen Vygeboom, Sydafrika og safari på Knuds hjemmeside: www.eskildsensafari.dk

Læs mere

En fantastisk Afrika rejse

En fantastisk Afrika rejse En fantastisk Afrika rejse Det hele startede for mange år siden, da jeg var i Kenya første gang. Det var en rejse, jeg havde fået i gave fra Lisbeth Bramaholm, min moster. Efter en tur til Afrika måtte

Læs mere

The Two Capital Tour. London og Berlin turen

The Two Capital Tour. London og Berlin turen The Two Capital Tour London og Berlin turen 19. marts 2009 28. marts 2009 Punkt... Side Torsdag den 19. marts 2009...3 Fredag den 20. marts 2009...4 Lørdag den 21. marts 2009...6 Søndag den 22. marts 2009...7

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

2011 Cykelferie langs Rhinen

2011 Cykelferie langs Rhinen Torsdag, den 16. juni: Turstart på en regnvejrsdag Fri fra arbejde kl. 15 og det er tid til at pakke bilen med cykler og bagage. Vi startede turen mod Padborg lidt i 18 og forventningerne var høje. Aftensmaden

Læs mere

Louises Vietnam. hemmelige tips til din personlige rejse. Louise Ariesen Rams

Louises Vietnam. hemmelige tips til din personlige rejse. Louise Ariesen Rams Louises Vietnam hemmelige tips til din personlige rejse Louise Ariesen Rams 1 Louises Vietnam - hemmelige tips til din personlige rejse Af Louise Ariesen Rams Louise Ariesen Rams Foto: Privat, Bo Løvschall,

Læs mere

Rejsebrev fra Spanien - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsebrev fra Spanien - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsebrev fra Spanien - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Los Boliches. Vi vågner op til en noget anderledes ferie i år. For 2. gang i vores efterhånden lange liv, skal vi flyve sammen på ferie - og det

Læs mere

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne:

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne: Der er mange muligheder for at finde yderligere oplysninger om de steder, vi skal besøge. En af de oplagte er, at bruge Internettet, og herunder finder du et antal relevante links, men der kan findes mange

Læs mere

Kenya 1993. Februar Marts.

Kenya 1993. Februar Marts. Kenya 1993 Februar Marts. Juni. Juli. Vi skal bestemme, hvornår vi vil have sommerferie, så vi snakker om, hvad vi kan tænke os. Vi vil til Afrika / Kenya i år. Det gør ikke noget, hvis det først bliver

Læs mere

Vuelta a Asturias 2008

Vuelta a Asturias 2008 Vuelta a Asturias 2008 Det er endeligt blevet lørdag den 20. september, det er tidlig morgen, og vi er alle seks samlet i Gug (syd for Aalborg). Foran os venter en uges ferie i det spanske Asturien. Vi

Læs mere

Rejsebeskrivelse fra New York City. 16 26. maj 2007

Rejsebeskrivelse fra New York City. 16 26. maj 2007 Rejsebeskrivelse fra New York City 16 26. maj 2007 Lars Andreassen www.larsandreassen.dk Side 1 Rejsebeskrivelse 16-26. maj 2007 Formålet med denne rejsebeskrivelse er dels at give et indblik i, hvordan

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Sofie Trempenau og Camilla Soelgaard Jensen E-mail: s_trempenau@hotmail.com og mille_7@hotmail.com Tlf. nr. 24415664 og 25121736 Evt. rejsekammerat:

Læs mere

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet.

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. REJSEBREV fratjekkiet TEKST OG FOTO JOHNNI OG MARGIT BUCH Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. Jeg vil her bare nævne nogle af dem: En skøn natur, dejlige campingpladser, Cezke Krumlov,

Læs mere

SEPTEMBER 2013. ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk. TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel.

SEPTEMBER 2013. ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk. TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel. SEPTEMBER 2013 ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel.dk 50 20 12 48 ÅBNINGSTIDER: Tirsdag - Torsdag 12.00-15.00 Ved Dorthe

Læs mere