80/20 reglen. Der har været skolestart for en masse børn. Hos os er Asbjørn startet i 0. klasse og Maja i 3. klasse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "80/20 reglen. Der har været skolestart for en masse børn. Hos os er Asbjørn startet i 0. klasse og Maja i 3. klasse."

Transkript

1 80/20 reglen Så er efteråret på vej. Jeg håber du har nydt august med en masse dejlige solskin. Men også med lidt rusk og en masse regn. Specielt hvis du bor i Århus. Der har været skolestart for en masse børn. Hos os er Asbjørn startet i 0. klasse og Maja i 3. klasse. Jeg kan rigtig godt lide denne tid året. Fordi der på en måde er et slags nytår. Nye rutiner, nye dagligdage, nye fritidsinteresser. Og det er også en god anledning til at se på om der er vaner, man gerne vil have ændret. Om der f.eks. skal ske noget med morgen-rutinerne. Eller sengetider. Eller hvor lang tid man må spille Nintendo hver dag. Eller om der skal være lidt mere nydelse i hverdagen. Nydelse er jo en stor del af sundhed - fordi glæde er en vigtig del af sundhed. Det er bl.a. det månedens guld handler om. For selvfølgelig skal det hele ikke være klid og broccoli. Og der er jo også mærkedage, fødselsdage, gæster og besøg. Så månedens guld handler om, hvordan det bliver lækkert og festligt, uden at der bliver trukket for mange minusser på næringsstof-kontoen. I denne måned får du også et bonus-interview med Nadia Louise Kristensen. Nadia er uddannet slyngeinstruktør, men selvom du ikke har børn i slynge-alderen (måske bliver du overrasket over, hvor længe man kan bruge en slynge), så lyt med alligevel. For der er en masse spændende viden om hvad hudkontakt betyder, og det bliver man aldrig for gammel til at drage nytte af.

2 Så er der også de lækre opskrifter fra Kristel. I denne måned kan du godt forberede dig på at tænderne løber i vand... Og hvis ikke du har været inde forbi klubbens facebook side, så gør dig selv den storetjeneste at kigge ind. Det er et hav af guldkorn, viden, erfaring og støtte. Og nogle af medlemmerne har været så smarte at foreslå, at alle indlæg begynder med det emneord, som emnet handler om. Så du kan simpelthen gå ind og søge på et emne (søgefeltet er øverst i højre hjørne på siden). På den måde har du et helt sundheds-leksikon til fri rådighed. Og hvis ikke der står noget, du kan bruge, skriver du bare et nyt indlæg. Og lynhurtigt har du hjælp. Det er simpelthen helt fantastisk. Og så vil jeg også lige minde dig om, at du jo nu har mulighed for at blive VIP-medlem her i Klub Æblebørn og få adgang til alt det materiale, som Æblebørn har lavet. Alle E-guides og tidligere temaer her i klubben. Det kan du læse mere om på KLubÆblebørn.dk Men nu vil jeg starte på månedens guld. Sundhed er komplekst. Jeg ved godt, at jeg nogen gange kan komme til at lyde som om at det nærmest kun handler om at spise grøntsager og sunde fedtstoffer. Og jeg har helt klart den holdning, at der er rigtig meget sundhed, der handler om, hvad vi putter i kroppen. Og når jeg bruger så meget af mit fokus på det, er der selvfølgelig også fordi jeg synes, der mange steder er for lidt fokus på det.

3 F.eks. i nogle institutioner og ikke mindst i det etablerede sundhedsvæsen. Men jeg tror faktisk også at det er sundt at hygge sig ind imellem. For når vi hygger os og nyder, så kommer der gode følelser i spil. Og det har betydning for både krop og sind. 80/20 reglen handler om, at hvis man spiser sundt og nærende 80 % af tiden, så er der plads til at hygge sig 20 % af tiden. Faktisk er det lidt misvisende at kalde det en regel. For det handler jo fuldstændigt om, at hver familie gør netop det, som passer til dem. Men jeg tænker slet ikke at målet er at stile efter 100 % grønkål. For rigtigt mange kan det nemlig blive meget surt. Og fyldt med dårlig samvittighed, hvis man ikke lever op til det hele tiden. Langt de fleste kan godt lide lidt sødt eller snacks engang imellem. Og min påstand er altså, at det kan man også godt gøre og alligevel være sund. Fordi der er en masse glæde og nydelse forbundet med at hygge sig lidt engang imellem. Men hvis der var guf og hygge hver dag i rigelige mængder, så forsvinder sundheden. Samtidig ville man heller ikke nyde det på samme måde, når der så endelig var fødselsdag, disney sjov eller mærkedage. Så derfor kan det være en fin inspiration at tænke på en balance omkring de stykker. Men igen - find den balance der passer hjemme hos jer. Min opfordring lyder egentlig mest på at I tager stilling til, hvordan det sådan ca. skal være hjemme hos jer. Og når I så hygger jer, så gør det med fuldstændig god samvittighed. For nydelsen og sundheden forsvinder jo, hvis tankerne fortæller kroppen, at det er noget forkert den er i gang med. Når I så skal hygge jer, så er der faktisk også rigtig god mulighed for at gøre det med tanke på "foderplanen".

4 Det er jo lidt tankevækkende, at når det handler om dyr som bliver opdrættet i landbruget, har enhver landmand fuldstændig styr på, hvordan foderplanen skal være, for at dyrene trives bedst muligt. De har helt tjek på, om der skal tilsættes vitaminer og mineraler til foderet - hvilket der ofte skal. De ville aldrig servere en masse underlødigt foder, som vil give syge dyr med dårlig trivsel. Det har de simpelthen ikke råd til. For det vil give dårlige tal på bundlinien. Og langt de fleste landmænd har også et ønske om, at deres dyr skal være raske, så de har det bedst. Vores børn fortjener i mine øjne ikke dårligere betingelser end landbrugs-dyrene. Det er jo ikke altid, det er jer selv, der bestemmer menuen, når man f.eks. er i byen. Og her må det blive jeres mavefornemmelse, der bestemmer, om I bare spiser det der bliver serveret. Måske fordi det ikke er særlig tit, og I ved, at I spiser godt og sundt derhjemme. Eller hvis I ved, at det kommer til at påvirke jer selv eller jeres børn rigtigt meget at spise noget, som I måske ikke tåle særlig godt - eller fordi blodsukkeret ryger sig en tur, så kan I selv medbringe nogle lækre alternativer. Nogle synes det føles lidt ubehageligt at skille sig ud fra mængden, når man selv tager mad med. Og hvis det bare ER for svært for jer, at svare på spørgsmål om, hvorfor I nu ikke spiser det, der bliver serveret, så spis med god samvittighed og tag højde for reaktioner, der kan komme efterfølgende. Eller også være åbne om jeres sårbarhed og fortæl, at det faktisk er svært for jer at skille jer ud, men at I kan mærke på jer selv og jeres børn, at I har det bedst med jeres egen mad.

5 Respekter andres valg af madvarer, og bed dem om at respektere jeres. Fortæl hvad det gør ved jer, hvis I føler at de ser skævt til jer. Men når det er jer selv, der bestemmer, så har I masser af muligheder for at servere guf, der smager fantastisk, men stadig er fyldt med næring. Og som ikke indeholder kemiske forbindelser, der laver rav i kroppen. Noget af det, som man kan støde på i konventionelt slik og drikkevarer er kemiske sødemidler f.eks. aspartam/nutrasweet/e951. Og Azo farvestoffer. Jeg har tidligere haft en lille guide om tilsætningsstoffer med i klubben. Den har jeg lagt ind igen til dig i denne måned, hvis du ikke allerede har den. Men jeg vi også her lige minde dig lidt om, hvad problemet med kemiske sødemidler kan være. Jeg kan godt forstå fristelsen til at spise light-produkter. Tænk hvis man nu kunne spise alt det, der smager sødt. Uden at påvirke blodsukkeret og give kroppen for meget energi. Men der er flere problemer. Hvis du har hørt april måneds tema om stabilt blodsukker, har du måske allerede hørt dette før, men jeg vil lige tage det med til de nye medlemmer, der er kommet her i sommer. I forhold til blodsukkersvingninger, så er det sådan, at 25 % af blodsukker påvirkningen den kommer allerede, når munden smager noget sødt. Så hvis dit barn drikker en light saftevand, så starter kroppen allerede med at udskille insulin, når den søde smag registreres. Problemet opstår så, når der ikke kommer noget sukkerholdigt ind i kroppen. For så transporterer insulinet for meget sukker fra blodbanen ind i cellerne. Blodsukkeret falder og dit barn bliver skrup sulten og sukker-hungrende.

6 Det andet problem med light-produkter er, at sødemidlerne er små kemi-fabrikker, som på ingen måde er naturlige for kroppen. Og så kan vi diskutere herfra og hele natten med, om de nu er direkte skadelige eller ej. Der findes fine undersøgelser, som viser både at de er sikre, mens andre at de er meget skadelige. Og det kunne der skrives tykke bøger om, som muligvis ville kede dig ret meget. Derfor jeg vil bare invitere dig til at overveje, om dit barn skal være kemisk prøveklud? Jeg synes ikke, vi skal gamble med vores børns kroppe. Så hvis der er fest i huset og det er tid til saftevand eller sodavand. Så vil jeg varmt anbefale dig at vælge en der er naturlig sødet frem for de kemisk sødede udgaver. Og så selvfølgelig begrænse det til virkelig festlige lejligheder. Hvad så med almindelig hvidt sukker? Er det ikke et godt naturligt valg, hvis man gerne vil holde kroppen sund. Hvidt sukker stammer fra sukkerroer. Det hvide sukker er det, der er tilbage, når melassen er skillet fra. I melassen sidder alle roens næringsstoffer. Melasse bruges derfor bl.a. til dyrefoder. Fibrene er også skilt fra. De sælges bl.a. til brødindustrien, som så kan prale med fiberrigt brød og få nøglehulsmærker på pakkerne. Restproduktet det hvide pulver uden næringsstoffer på nær kalorier bruges så til mennesker.. Fordi, der ingen næringsstoffer i i hvidt sukker, har kroppen brug for at tære på kroppens egne beholdninger af næringsstoffer, når sukkeret skal omsættes i kroppen. Så ud over at sukker ikke tilfører noget godt til kroppen, så er det faktisk med til at dræne kroppen for næringsstoffer. Og det er allerede nedbrudt, så fordøjelsen skal heller ikke først have fordøjet og spaltet maden. Men sukkeret drøner lige ind i blodbanen og sætter sving på blodsukkeret.

7 Så hvad skal du vælge at søde med, hvis jeres hygge mad skal være sødt? Der findes mange forskellige naturlige sødemidler. Prøv dig lidt frem og find dine favoritter. Økologisk mørkt rørsukker er nemt at bruge, fordi de fleste af os er vandte til at bruge almindelig sukker i madlavningen. Vi kender smagen og konsistensen. Mørkt økologisk rørsukker dræner ikke kroppen for næringsstoffer ligesom det hvide sukker, da det ikke er raffineret. Men ulempen er, at det stadig påvirker blodsukkeret. Hvilket jo kan være problematisk på mange områder: immunforsvaret, koncentration, søvn, humør osv. Men i små mængder f.eks. som krydderi, der er med til at fremhæve smagen af noget andet, er det selvfølgelig ok. Agave sirup er også et naturligt sødemiddel. Det giver ikke stigninger i blodsukkeret på samme måde som sukker gør. Det har en skøn smag og er fantastisk f.eks. på fuldkornspandekager. Ulempen ved agavesirup er, at det indeholder store mængder fri fruktose. Små mængder fruktose, som man får ved at spise hel frugt, kan være udmærket, mens kroppen ikke forstår at bruge de store mængder fri fruktose som energi. Medmindre du brænder den energi af øjeblikkeligt, sendes fruktosen til leveren og ikke ud i blodbanen. Her bliver det konverteret til triglycerider, som er fedt. Så store mængder agavesirup er ikke godt. Brug det med måde! Sukrin er et naturligt sødemiddel, der findes i naturen og er blevet spist i små mængder siden tidernes morgen. Sukrin forekommer i en del frugter såsom meloner, pærer og druer. Sukrin betegnes som et kulhydrat, men opfører sig ikke som almindelige kulhydrater som sukker og stivelse. Sukrin bliver ikke brugt som energi i kroppen, men udskilt direkte i urinen.

8 Sukrin har konsistens som sukker og søder ca. 75 % af sukker. Fordelen er altså at konsistensen er nem at bruge og det påvirker ikke kroppen negativt. Ulempen er, at det er meget dyrere end almindeligt sukker. Det købes i helsekostbutikker. Herhjemme hos os bruger jeg f.eks. sukrin til at lave kanel-sukker af, når det er jul. Stevia er et af de nyeste sødemidler, der er kommet frem. Eller det vil sige, at det ikke er spor nyt. Det har bare ikke været godkendt til at spise, før Coca Cola gik ind i sagen og lavede en masse lobby-arbejde. Det har været godkendt i Japan i mere end 20 år. Så nu må stevia sælges til som fødevare. Stevia er 100 % naturligt og søder 300 gange mere end sukker. Ulempen er derfor, at det kan være svært at docere. Der findes dog forskellige produkter, hvor Stevia er blandet sammen med noget andet, for at gøre doseringen og konsistensen bedre. Det ser også ud til, at Stevia faktisk har nogle gode egenskaber. Stoffet stimulerer nemlig organismens evne til at anvende den insulin, kroppen selv producerer Tørret og frisk frugt er selvfølgelig det allermest naturlige at søde med. Banan, rosiner, dadler og æblejuice virker meget sødende i f.eks. kager og smoothies. For at få sødmen ekstra frem, er det en rigtig god idé at lægge dadler og rosiner i blød i koldt vand natten over. GUF.

9 Så når du skal vælge noget guf til fredag aften, fødselsdagen, gæsterne, fastelavn eller hvad det nu kan være, så synes jeg du skal vælge noget, der ikke dræner dit barns krop. Men i stedet nærer det og gavner det. Og som samtidig smager så lækkert, at I nyder det i fulde drag. På den måde bliver det sundhed på alle planer. Så hvad kunne være gode idéer til snacks? Popcorn. Poppet i gryde eller popcorn maskine. Ikke i mikroovn, da fedtstofferne er for dårlige og emballagen er giftig. Kage bagt af gode råvarer. Fuldkornsmel. Sunde fedtstoffer. Naturlige sødemidler. Guf-kugler. Lavet i foodprocessoren af dadler, mandler, kakao, kokosolie. Nødder og tørret frugt. Peanuts, rosiner, mandler, cashew, hasselnødder. Pandekager eller vafler af gode råvarer. Hjemmelavet is. F.eks. sorbetis med økologiske bær og naturlige sødemidler. Økologisk slik og mørk chokolade, når det skal være hurtigt og nemt. Frugtspyd. Eller bare masser af lækkert frugt: mango, melon, vindruer, bær..

10 Hjemmebagte knækbrød med kanel og tørret æble. Hvis du er VIP-medlem har du adgang til alle Kristels opskrifter som hun har lavet til klubben. Her er f.eks. opskrifter på: knækbrød, fastelavnsboller, mandelsmåkager, juleguf, koldskål, sommerkage og jordbærmuffins. Alle har i denne måned også adgang til lækre guf-opskrifter her på siden. Og så er der jo masser af måder at sætte fut på hyggen, uden at det behøvet at have noget med mad at gøre. Tænd stearinlys tændt til og sæt lidt rolig musik på. Pluk lidt blomster og sæt i en vase. Det kan sagtens være mælkebøtter. Dæk op på gulvet med et tæppe og lav skovtur. Brug servietter. Læg dug på bordet. Tag hatte på. Spis med pinde. Osv.

11 Jeg håber at denne måneds tema har inspireret dig til at lade hyggen få en vigtig plads i livet. Hvis dit barn til hverdag næres af sund mad er der også plads til at skeje lidt ud ind imellem. Måske synes du, at det med de 80/20 faktisk lyder meget fornuftigt? Så kan I jo pejle efter det. Og så husk mulighederne for at vælge nærende alternativer til slik og søde sager med alskens mystiske ingredienser. Jeg håber du har lyst til at dele dine idéer til sund og lækkert børneguf inde på Klub Æblebørns Facebook side. Jeg glæder mig til at vi snakkes ved derinde og igen i næste måneds Guld tema. Kærlig hilsen Anette opstrup Naturlig Sundhedsplejerske.

Skab din egen sundhed s

Skab din egen sundhed s Skab din egen sundhed s Top 5 nyhedsbreve Sund & glad Copyright www.skab din egen sundhed.com 2009 Kære abonnent på Sund & Glad. Her får du mine 5 mest læste nyhedsbreve i en lille bog, som du kan tage

Læs mere

Hvor meget sukker spiser du og hvornår?

Hvor meget sukker spiser du og hvornår? Effektiv Slankeskole uge 5 Hvor meget sukker spiser du og hvornår? Her er et skema til at anskueliggøre, for dig selv, hvor meget sukker du spiser og hvor afhængig du er af det hvis du altså har en sød

Læs mere

- til dig som har børn i 3-6 års alderen

- til dig som har børn i 3-6 års alderen - til dig som har børn i 3-6 års alderen En sund livsstil mad, bevægelse og opdragelse! En sund livsstil er godt for dig og dit barn Som forælder kan du gennem din opdragelse, hjælpe dit barn i en tidlig

Læs mere

Gå sund og glad på arbejde! Skrevet af Gitte Koldtoft

Gå sund og glad på arbejde! Skrevet af Gitte Koldtoft Gå sund og glad på arbejde! Skrevet af Gitte Koldtoft 1 Indledning Du kan være nok så intelligent og faglig dygtig til dit job, men hvor effektiv er du, de dage hvor du ikke har så meget fysisk energi?

Læs mere

Syv sunde slags morgenmad af Lærke Lund www.laerkelund.dk Side 1

Syv sunde slags morgenmad af Lærke Lund www.laerkelund.dk Side 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Forord...3 Opskrifter... 4 Quinoagrød... 5 Vegansk Yoghurt... 7 Øllebrød... 10 Morgenfrugtskål... 12 Havregrød med hjemmelavet bær-yoghurt...14 Chiagrød... 17 Pæregrød med quinoaflager...19

Læs mere

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Sundhedsmappe Indflydelse på egen sundhed CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Min sundhedsmappe I denne mappe kan du samle dine ting om sundhed. Der er i forvejen sat noget ind, men

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Naturlig mad hvad er det?

Naturlig mad hvad er det? Naturlig mad hvad er det? Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Vidste du at mangel på naturlig mad, øger din insulinproduktion og dermed fedtlagringen på maven? Vidste du at mangel på naturlig mad,

Læs mere

En Bedre Jul. Klinisk Diætist Hanne Svendsen E bog

En Bedre Jul. Klinisk Diætist Hanne Svendsen E bog En Bedre Jul Sådan får du en lettere jul med nydelse og tips til at ændre julevaner, forbedre egne opskrifter, julefælder og 27 juleopskrifter testet og anbefalet af diætisten Klinisk Diætist Hanne Svendsen

Læs mere

KOMMER DU I GANG SÅDAN RAWFOOD GUIDE. Af Louise Koch

KOMMER DU I GANG SÅDAN RAWFOOD GUIDE. Af Louise Koch SÅDAN KOMMER DU I GANG RAWFOOD GUIDE Af Louise Koch INDHOLD INTRODUKTION TIL RAWFOOD s. 4 SÅDAN GØR DU... s. 6 HVAD KAN JEG SPISE? s. 8 HVAD ER 80-10-10? s. 12 OPSKRIFTER s. 15 GRØNNE SMOOTHIES s. 20 FORSLAG

Læs mere

MICHELLE KRISTENSEN BOOTCAMP

MICHELLE KRISTENSEN BOOTCAMP MICHELLE KRISTENSEN MK BOOTCAMP 6:1 L I N D H A R D T O G R I N G H O F INDHOLD 6:1 4 KICKSTART DIT VÆGTTAB MED FASTE OG LEV DET SØDE LIV 5 DEL 1 KOST 13 FASTE 14 FASTE 1 DAG OM UGEN 15 MK PRINCIPPERNE

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Facilitatorer (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager 1: Bente, en ældre dame der ikke har diabetes Deltager 2: Lene 52

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

KOMMER DU I GANG SÅDAN RAW FOOD GUIDE. Af Louise Koch

KOMMER DU I GANG SÅDAN RAW FOOD GUIDE. Af Louise Koch SÅDAN KOMMER DU I GANG RAW FOOD GUIDE Af Louise Koch INDHOLD INTRODUKTION TIL RAW FOOD s. 4 DEN HELENDE LIVSSTIL s. 6 SÅDAN GØR DU... s. 8 HVAD KAN JEG SPISE? s. 10 HVAD ER 80/10/10? s. 14 OPSKRIFTER s.

Læs mere

Krudtuglens første mad

Krudtuglens første mad Krudtuglens første mad fra 4 måneder til 1 år Hvad, hvornår og hvorfor økologisk... 2 3 Kære læser 4 Al begyndelse behøver ikke at være svær 6 Grød 8 Frugt 10 Grøntsager 12 Brød, ris & pasta 14 Kød, fisk

Læs mere

Din guide til amning.

Din guide til amning. AmmeGuiden Din guide til amning. I denne bog finder du svar på mange af de spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med amning af dit lille nye barn. Modermælken er en vigtig ernæringskilde for barnet, og

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

1 Fri for sukker Kom din sukkertrang til livs Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Fri for sukker Kom din sukkertrang til livs Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Fri for sukker Kom din sukkertrang til livs Sukkerafvænning for alle Bogen her er skrevet for at hjælpe dig med at slippe af med din trang til sukker og give dig en sukkerafvænning. Bogen er ikke skrevet

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på!

Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på! Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på! Det er et indiskutabelt faktum at vægttab kun kan ske ved at indtage mindre

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

30 dages Hverdagsoverskud

30 dages Hverdagsoverskud 30 dages Hverdagsoverskud Maj / juni 2014 Overskudsmentor Eva Beierholm Bendtsen www.livs-appetit.dk www.overskudsmentor.dk info@livs-appetit.dk / info@overskudsmentor.dk 4540330298 Overskudsmentor Eva

Læs mere

moveyou Personlig Træning, Holistisk Kost & Llivsstil Coach Henrik Thinggaard kontakt@moveyou.dk www.moveyou.dk

moveyou Personlig Træning, Holistisk Kost & Llivsstil Coach Henrik Thinggaard kontakt@moveyou.dk www.moveyou.dk 1 Vigtig information De anbefalinger og kostråd, jeg giver i denne plan, er baseret på mere end 10 års studie, personlig og klient erfaring, samt mine uddannelser til Personlig Træner, CHEK Hollistic Livsstils

Læs mere

Livet er en gave. din opgave! Livsstilshåndbog LIVET ER EN GAVE DIN OPGAVE! 1

Livet er en gave. din opgave! Livsstilshåndbog LIVET ER EN GAVE DIN OPGAVE! 1 Livet er en gave din opgave! Livsstilshåndbog 1 Livet er en gave din opgave! Livsstilshåndbog 1 Kolofon: Redaktion: LivsstilsGruppen, Jytte Lindskov Jacobsen & Anna Rask Lynge Det Grønlandske Sundhedsvæsen

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Bilag 1: Transskribering af det første fokusgruppeinterview

Bilag 1: Transskribering af det første fokusgruppeinterview Bilag 1: Transskribering af det første fokusgruppeinterview Transskribering af det første fokusgruppeinterview 1. Balance er vigtig Interviewer: Så kunne jeg godt tænke mig i startede med at diskutere

Læs mere

Medicinrelateret overvægt At tage på - og tabe sig igen

Medicinrelateret overvægt At tage på - og tabe sig igen Medicinrelateret overvægt At tage på - og tabe sig igen MEDICINRELATERET OVERVÆGT - At tage på og tabe sig igen Redaktører: Lise Jul og Erik Scriver, ANTV c/o Mediehus Århus Fotos, indscanninger og layout:

Læs mere

Nr 1 2014. Et af ansigterne. Side 6. Græskarkage. Side 8. På bar bund. Side 10. Vidensbank. MS kost og livsstil. Ansigt Facebook

Nr 1 2014. Et af ansigterne. Side 6. Græskarkage. Side 8. På bar bund. Side 10. Vidensbank. MS kost og livsstil. Ansigt Facebook Nr 1 2014 Et af ansigterne Græskarkage På bar bund Side 6 Side 8 Side 10 Vidensbank Ansigt Facebook MS kost og livsstil 1 Velkommen Indhold 2014 er et år, der allerede er begyndt. Jeg har lagt mærke til,

Læs mere