Gødvad-Avisen. "Livets skole gjorde mig til politiker" Interview med Lars Larsen på side 3. Læs om 0334 på side 4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gødvad-Avisen. "Livets skole gjorde mig til politiker" Interview med Lars Larsen på side 3. Læs om 0334 på side 4"

Transkript

1 Gødvad-Avisen Gødvadskolen 6. årgang - januar 2012 Læs 6. klasses artikler om - Bio Silkeborg - Simon Kvamm - Bonnie Dyrecenter - 0. klasse og meget mere Interview med Lars Larsen på side 3 "Livets skole gjorde mig til politiker" Læs om 0334 på side 4 Læs det store interview med Silkeborgs borgmester, Hanne Bæk Olsen på side 5

2 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 2 Drømmen går i opfyldelse... Det skete i hvert fald for biograf-ejeren Lars H. Nielsen, som ejer Bio Silkeborg sammen med sin bror. Af Michelle Andersen, Kristina Jovanovic og Louise Skou Mathiesen Artiklens journalister sammen med biografens direktør. Fra venstre: Kristina, Lars, Louise og Michelle. FOTO: Jonathan Granner Hvordan er det at eje Bio Silkeborg? Det er mega fedt! Det er det fedeste job i verden hvis man er til film.. Det har jo også sine fordele at være biografejer. Jeg elsker at være i biografen og jeg glæder mig hver gang. Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag. JEG ELSKER FILM! Jeg tager ind i biffen når jeg vil, og jeg går til sådan nogle konferencer hvor jeg ser film hele dagen. Hvor meget koster det at få en film ind? Det koster halvdelen af billetsalget at få en film ind. Det er ca. 45 kr. pr. film pr. billet. Hvor mange ansatte har du? Det er ca. 40 ansatte. De er delt ind i 4 grupper: Billetsælgere, filmoperatører, kioskpiger og piccoloer. Hvor meget tjener du på en måned el. år? Det kommer an på hvilke film der kører. Hvis det er store film, så tjener man rigtig meget, og omvendt. Vi tjener penge på 2 måder: På film og slik. Der er også målgrupper, hvor man tjener mere eller mindre. Nogle målgrupper køber jo meget popcorn, cola og slik, andre målgrupper køber ikke så meget, så det svinger lidt. Er du medejer eller kører du solo? Jeg ejer biografen sammen med min bror, som også ejer Odense biograf. Hvor tit er du på arbejde? Jeg er på arbejde hver dag, men lørdag har jeg fri. Men jeg får ikke mere løn for at være her. Hvordan startede du din biograf op? Var det svært? Det var meget svært. Den gamle biograf lå på Tværgade. Jeg har tegnet mange tegninger af en biograf. Nogle af tegningerne lavede jeg med en der hedder Kent. Kent købte Papirfabrikken og så ringede han og spurgte om jeg ville lave en biograf på Papirfabrikken. Så sagde jeg: "det kan du tro", og så kom biografen til at ligge her. Var der opbakning? Byen var rigtig glad for, at der kom en ny biograf til byen. Før var der kun 1½ biografsal. Nu er der 5 sale. Hvad er årets hit? Det er helt klart Klovn The Movie. Bliver du nogle gange stresset? Det er klart, nogle gange kan man blive stresset, men man skal passe på med det. Hvis jeg fx bliver stresset, bliver medarbejderne også stressede, og så taber vi overblikket. Man skal tværtimod gå den anden vej og sige "Ro på." Livet på plejehjem Af: Tine Sass Hvass, Sanne Louise Jakobsen og Marissa Cecilia Lagergren Gødvad Plejecenter, hvor Karen bor. FOTO: Marissa Lagergreen og Karoline Dencker Karen Dencker er én ud af mange der har været heldig at flytte ind på Gødvad Plejecenter. Karen er kvik af at være 92 år, og hun bliver glad når der kommer gæster. Karen hedder rigtigt Jørgensen til efternavn, men familien og plejepersonalet er vant til at sige Dencker. Karen er i familie med en masse, der hedder Dencker og derfor hænger navnet nu også på hende. Karen er 92 år gammel i dag. Karen har boet på plejehjemmet ca. 7 måneder, Hun synes, det er dejligt at bo på plejehjem fordi der altid er andre mennesker omkring hende. Hun har bl.a. en ven hun, spiser og snakker med. På plejehjemmet er der underholdning med gudstjenester, sange og salmer og engang kom Kandis. Karen har en kontaktperson som hedder Ann. Ann laver mad til Karen og snakker om ting eller gør rent. Familien Karen skal holde jul ved en af sine børn. Hun ved ikke hvem af dem endnu. Karen har 16 børnebørn og 22 oldebørn. Hun går små ture med sin rollator rundt om plejehjemmet. Karen kører ikke bil, da hun aldrig har haft kørekort. Hun får mest besøg af sine børn. Hjemmet Karen har en lille lejlighed, hvor der er et køkken, stue, soveværelse og et badeværelse. Inde i lejligheden er der pyntet op til jul. Karen har mange billeder af familien. Karen har en stol hun er meget glad for. Karen sidder og strikker og hygger i stolen. Karen hviler sig også i stolen. Ansvarshavende redaktør for denne avis er: Line Overgaard Kristensen. Ansvaret omfatter ethvert krav, som i forbindelse med medieansvarsloven kan eller skal rettes mod den ansvarshavende redaktør, herunder alle krav, som strafferetligt, medieretligt, ophavsretligt eller lignende måtte blive rettet imod udformningen og anvendelsen af tekst og illustrationer i såvel redaktionelle tekster som annoncer. Ekstra Bladets redaktør er uden ansvar for nærværende blads indhold. Lærerens redaktion: Anton H. Middelhede, Benjamin G. Draad, Camilla Christensen, Cecilie Schween, Daniel L. Nielsen, Emil A. Sørensen, Emilie M. T. Kristensen, Filip Ostenfeldt, Frederik M. Falck, Frederik T. Diderichsen, Frederikke B. Mikkelsen, Frederikke V. Jensen, Frida H. Groth, Karoline B. Dencker, Kasper B. Jakobsen, Kasper V. Knudsen, Katrine G. Gulstad, Kristian B. Dencker, Kristina Jovanovic, Laura K. Bech, Line D. Pedersen, Louise K. Knudsen, Louise S. Mathiasen, Lukas H. Larsen, Mads Lundfold, Mads R. Henriksen, Magnus Rasmussen, Maria I. Andersen, Marissa C. Lagergren, Mette Andersen, Mia I. B. Larsen, Michelle D. Andersen, Mickey Ø. S. Sørensen, Nanna L. Mortensen, Sanne L. Jakobsen, Sara H. Nielsen, Thea D. Knudsen, Tine S. Hvass, Tobias P. Sørensen, Vibeke B. Hansen.

3 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 3 Lars, Musse og Bentley'en Alle ved at Lars Larsen står bag en af Danmarks største foretningssucceser JYSK Sengetøjslager. Men den private side er der ikke så mange der kender til. Vi har derfor kontaktet ham og her kan du læse noget af det han fortalte os. Af Frederik Falck, Kristian Dencker, Mads Henriksen og Lukas Larsen Lars Larsen har ingen kæledyr. Det synes han der ikke der er tid til. Men som dreng havde han en hund. Det var en gravhund, som hed Musse. Den blev 13 år, så den var sammen med ham i hele hans barndom. Hans bil er en Bentley Continental, og den er han meget glad for. Lars og familien Lars har to børn og 4 børnebørn. Jacob som er hans søn har 2 børn og det har hans datter, Mette, også. Lars Larsen fortræller, at det er dejligt, at en stor del af familien spiller golf. På den måde kan de mødes lidt oftere -også på ferier. Verdenskendt i Danmark Næsten alle i Danmark kender Lars og siger "Godaw" når de møder ham. Det havde han svært ved at vænne sig til i starten, men nu synes han ikke, at det er et problem. Heller ikke når han går i byen. Lars Larsen synes det er utroligt spændende, at JYSK er over hele landet. Så kan han rigtig følge med i de forskelle der er i Danmark. - Lars Larsen er rigtig døbt Lars Kristinus Larsen. - Lars er den yngste i familien på fire børn. - Lars' storesøstre hedder Signe, Vera og Lars Larsen FOTO: Billede downloadet fra Jysks pressetjeneste: presse/pressekontakt.htm Kristine. - Lars mistede sin far da han var få år gammel. - Lars Larsen voksede op med en enlig mor.. Hans mor arbejdede med landbrug, hoteldrift og har haft en slikbutik. - Lars' mor var flere gange indlagt på Viborgs psykiatrisk afdeling mens Lars, Signe, Vera og Kristine prøvede at få det til at hænge sammen i hjemmet august i 1966 startede Lars i lære i Magasin H&L i Thisted. Lars solgte dyner, sengetøj, gardiner og madrasser. Kilde: Wikipedia Dårlige trafikale forhold i Gødvad Få stopper ved fodgængerovergange Maria og Emil ved det skæve kryds, hvor Arendalsvej og Stockholmsvej møder Østre Højmarksvej. Det er her der er planer om en rundkørsel. FOTO: Louise Kronborg Af Emil Agersnap Sørensen og Maria Ilum Andersen Det er chokerende, så høje tallene er for folk, der ikke stopper ved fodgængerovergange. Der er alt for få, der stopper ved fodgængerovergange. På trods af at der står nogen og venter, kører mange videre. En undersøgelse viser, at kun 38 % stopper ved fodgængerovergangen, hvis der står en og venter. Det er ikke et godt tal for Gødvad! Og det skræmmende er, at bilisterne sætter fodgængerne i en livsfarlig situation for ca. hvert 14,5 sekund. Flere skoleelever synes, at det er træls at skulle stå og vente så længe på at komme over ved fodgængerovergange, at de næsten kommer for sent i skole. Vi håber, at du som bilist vil være lidt mere opmærksom på at se folk ved fodgængerovergange, efter at du har læst denne artikel. Planer om ny rundkørsel ved Stockholmsvej og Østre Højmarksvej/ Arendalsvej Efter lang tids venten og nogle uheld bliver der lavet en rundkørsel hvor Stockholmsvej og Arendalsvej støder op til Østre Højmarksvej. Der er sket et uheld mellem d. 1. januar 2009 indtil i dag, som politiet har registreret, men der er sket flere uheld som politiet ikke har skrevet en rapport om, fordi at der ikke er sket noget alvorligt. Men nu har kommunen endelig besluttet at lave en rundkørsel, som vil stå færdig i det første halvår af Rundkørslen vil blive lavet i stedet for det skæve og upraktiske kryds. Der er blevet afsat 1,5 millioner til den nye rundkørsel. Under opførslen af rundkørslen vil man forsøge at påvirke den almindelige trafik så lidt som muligt, siger Stig Autzen som er formand for projektet. Arendalsvej vil blive rykket over mod Stockholmsvej, så det ikke bliver for unaturligt at køre igennem rundkørslen. Inden længe vil de gå i gang med alle de ledninger, der går under vejen., f.eks. fjernvarmeledninger, vandledninger, el, fiber og gadelys.

4 Vi smiler stadig trods finanskrisen Gødvadskolen 6. årgang - januar side 4 Interview med Nikolaj og Jacob om tøjbutikken 0334 Af Filip Ostenfelt, Sara Høholt og Katrine Gårn Gulstad 0334, er en butik der ligger i Søndergade i Silkeborg. Det er en butik, der har meget at byde på. Butikken har modetøj for årige. Der er masser af tøj til hver en smag. Vi synes, at butikken er skøn. Der er altid god betjening, og de er altid glade. Der er fed musik og fed stemning. Det fede er, at de kører deres helt egen stil og gør ikke, hvad andre butikker gør. Det er en lille butik, men de har meget at byde på har nogle fede mærker. Man er altid glad, når man kommer derind. Den har en stor betydning for de unge. Den er speciel, fordi den kun ligger i Silkeborg. Når man kommer ind i butikken, møder man altid et smil, og man er aldrig sur, når man kommer ud. De har tøj for enhver smag og størrelse. Vi har taget en snak med Jacob og Nikolaj, som er ansat i butikken. Hvordan er det at arbejde i butikken? Det er rigtigt sjovt fordi, man møder en masse mennesker. Arbejdsmiljøet er rigtigt godt, fordi man har gode arbejdskolleger. Hvor meget sælger I ca. på en dag?: Vi sælger rigtigt meget. Trods finanskrisen skal man ikke være ked af at købe tøj herinde. Vi smiler stadig, selvom der er finanskrise, og vi har det godt og er glade. Men der er jo desværre mange andre butikker, der lukker pga. finanskrisen. Hvilket tøj sælger I mest til piger/drenge?: De mærker vi sælger mest til drenge er både Humör og G-star. Til pigerne sælger vi meget Rytme. Er der en aldersgruppe for at kunne passe jeres tøj? Der er en primær aldersgruppe og en sekundær aldersgruppe. Men vi vil nok sige år ca., men det handler også om, hvilken størrelse man er. Der er nogle mærker, der laver mindre tøj end andre mærker. Ligger der flere butikker rundt i landet? Der ligger ikke andre butikker i resten af landet. Silkeborg har mange specielle butikker, hvor 0334 er en af dem. Ham som ejer 0334 har også Buksecompaniet, som ligger ovre på den anden side af gaden. Bliver der solgt mange sko?: Ja, der bliver solgt rigtig mange sko. Det er for det meste Converse, vi sælger mest af. Hvad gør I for at kunderne kommer igen og vil købe jeres tøj?: Jacob og Laura smiler ligesom resten af de ansatte hos 0334 stadig - finanskrise eller ej! FOTO: Sara Høholt Først køber vi rigtig godt ind, så der er nok, og så skal man være sød ved kunderne. Hvad for en tøjdel får i solgt mest af?: Det vil jeg sige, at det er T- shirts, det kan være, fordi at det ikke koster så meget som bukser og andre ting. Hvor mange mærker har I i butikken?: Vi har ca. 30 forskellige mærker efter hvilken sæson det er. Hvad er der in lige nu? Tøj der er meget inspireret af 70'erne, Adidas, skjorter med tern, mørkeblå jeans, rå uvaskede jeans, demin, leggins, jeans til piger og højtaljede bukser er meget moderne. Når mor og far går fra hinanden På Gødvadskolen er der i dag 95 ud af 335 elever der er skilsmissebørn, det svarer cirka til 28 %. Vi har snakket med et par af dem, hvis forældre ikke bor sammen. Skrevet af Laura Kjær Bech, Line D. Pedersen og Thea D. Knudsen Julie fra 5bs forældre gik fra hinanden, da hun var cirka 2 år gammel. Her er hvad Julie sagde. Hvordan fik du det at vide? Det kan jeg ikke huske for jeg var kun 2 år. Hvordan reagerede du da du fik det af vide? Det kan jeg ikke rigtig huske. Hvem fortalte det til dig? Det gjorde min mor. Hvem bor du ved? Jeg bor ved min mor. Hvordan reagerede dine søskende? Jeg har ingen rigtige søskende. Støtter dine forældre dig i det? Ja min mor gør meget. Hvad er din tanke om det i dag? Jeg synes det er godt de er gået fra hinanden. Sarah fra 3.bs forældre bor heller ikke sammen længere. De gik fra hinanden da hun var cirka 2 år gammel. Sarah kan heller ikke huske hvad der skete, men hun ved at det var hendes far der fortalte hende at de ikke skulle bo sammen mere. Sarah bor ved sin far. Hendes forældre har været skilt i cirka 7 år nu. Sarah har en søster der reagerede meget på det, hun var meget ked af det. Sarahs forældre støtter hende med det. Sarah synes det er godt hendes forældre er gået fra hinanden. Julie 5.b øverst og Sarah 3.b nederst. FOTO: Laura Kjær Bech

5 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 5 "Livets skole gjorde mig til politiker" Hanne Bæk Olsen, borgmester i Silkeborg, taler ud om sit liv som lokalpolitiker og om sit forhold til skolepolitik. Af: Benjamin Draad, Anton Middelhede og Frederik Didrichsen til den måde jeg vil have samfundet skal se ud på. Den automatiske dør gled op, da vi trådte ind på de bonede gulve på Rådhuset i Silkeborg kommune. De bløde, blå stole i forhallen var behagelige, men vi kunne næsten ikke sidde stille. Nervøsiteten var steget til det absolutte højdepunkt. På Hanne Bæks kontor matchede de røde læderstole bedre til, Socialdemokratiets farver. Hanne Bæk Olsen er socialdemokrat og partiets farve er rosens farve, rød. Lydoptageren blev sat på "recording", spørgsmålende lå i hånden og kameraet stod klar til at tage en uendelig række af billeder. Hvordan kom du ind i politikken? Jeg kom ind i politik da min datter skulle på fritidshjem og i forbindelse med nogle forandringer på fritidshjemmet, syntes jeg som mor, at det var voldsomt og på den måde blev jeg aktiv i politik. På et tidspunkt meldte jeg mig ind i Socialdemokratiet og så blev det lige så stille til, at jeg meldte mig ind som kandidat til lokalpolitik. Hvorfor blev det så socialdemokraterne du valgte? Jeg er opvokset i et socialdemokratisk hjem, og derfor blev jeg jo automatisk præget af diskussionerne hjemme, for der har været meget diskussion i mit hjem. om politik og så passer Socialdemokratiet bedst, Har du nogensinde fortrudt at du valgte dig ind som borgmester kandidat? Nej, jeg har ikke rigtig fortrudt men jeg tror det er godt, at man ved hvad det er når man sidder i borgmesterstolen. Det gik op for mig, da jeg sad der, at jeg hele tiden er på arbejde; Men jeg fortryder ikke. Hvordan ser en normal arbejdsdag ud for dig? Jeg tror ikke, jeg ved hvordan en rigtig arbejdsdag ser ud. Nogle gange starter jeg klokken klokken 8 om morgenen og slutter for eksempel ved 22-tiden. Jeg kan også bare have en stille arbejdsdag på mit kontor. Der er vist ikke rigtig noget, der er en "normal arbejdsdag". Det er i hvert fald meget forskelligt for mig. Hanne Bæk Olsen på borgmesterkontoret. FOTO: Frederik Telling Didrichsen Hvad er dit forhold til skolepolitik? Det er jo en del af den måde at se samfundet på. Det vigtigste vi kan gøre er at putte viden ind i vores børn. Jeg synes at folkeskolen er meget vigtig, både fordi den skal lære børnene paratviden som at læse og regne. Men også at man ikke mindst skal kunne regne den ud. Noget af det jeg synes er allermest vigtigt er, at man lærer at være en god samfundsborger, og at man tager ansvar. Derfor er skolepolitikken meget vigtig. Jeg ved godt, at man hører, at hvis skolen skal være bedre skal man ligge flere penge i skolerne; men pengene er der bare ikke. P.ga det vil man se folkeskolen ændre sig dramatisk. Skolestart : Jo tidligere, jo bedre? Det er blevet sværre for børn at vente et år med at starte i skole, men er det nu godt? Vi har snakket med børn- og ungeformanden i Silkeborg kommune, Søren Kristensen og 0. klasse på Gødvadskolen. Bersu, Daniel, Rosa og Nadia FOTO: Frederikke Jensen Søren Kristensen, mener at jo tidligere børn kommer i skole jo bedre lære de. Børn vil meget gerne lære, og det vil de også gerne i børnehaven. Børn i 3-10 års alderen, har nogle gode mugligheder for at lære sprog og det bliver sværre jo ældre man bliver, så engelske lege og sange kan også give læring med jævne mellemrum. Han fortæller, at det er Folketinget som sætter rammerne for skolegangens længde, og hvornår de starter og slutter rent aldersmæssigt. Hvorfor starte i 0. klasse ikke 1. klasse? Børn skal have så meget, viden og dannelse som af Karoline Dencker, Mia Buus Larsenog Frederikke Jensen overhovedet mugligt med sig som de kan bruge senere i livet. Vi er i konkurrence med mange andre lande i fremtiden, og der bliver viden vigtig. Børn i 5-6 års alderen er meget motiverede for at lære noget og det skal vi udnytte, mener Søren Kristensen. Meninger fra O. klasse Bersu og Daniel fra 0.b, synes det er rigtig sjovt at starte i skole. De kan lide forskellige opgaver, og selvfølgelig legetime. Bersu savner den store rutsjebane fra børnehaven, mens Daniel havde svært ved at sige farvel til børnehaven, sine gamle venner, og de store kælkebakker. I 0.a har vi interviewet Rosa og Nadja, De synes det er sjovt at have frikvarter, legetime og de elsker den store legeplads. De savner begge den gamle legeplads og vennerne fra børnehaven. Men de er alligevel også glade for at være startet i skole.

6 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 6 Mobiler på Gødvadskolen Hvad er inde i mobilvarmen på Gødvadskolen? Af Kasper B. Jacobsen, Mads Lundfold, Tobias P. Sørensen og Daniel L. Nielsen. På Gødvadskolen er der mange børn der har - og går op i deres mobiler. Derfor har vi lavet en undersøgelse om hvilke mobiler der er inde og ude her på skolen. Vi har været rundt i alle klasserne og spurgt de fleste elever og lærere på Gødvadskolen om, hvilke mobiler de har og hvad for nogle de helst vil have. Apple mobilen er et stort hit når man spørger børnene om hvad for nogle de vil have. Selvom de fleste har Sony Ericsson eller Nokia så er de altså ikke tilfredse. Nogle mennesker bruger mobilen som et redskab i skolen, mens andre mennesker holder deres sociale liv igang, så derfor er det vigtigt at folk har gode mobiler. Tre af artiklens journalister med det, som det hele handler om: Mobiltelefoner! Fra venstre: Mads, Daniel og Kasper. FOTO: Line Overgaard Kristensen Oversigt over, hvilke mobiler elever og lærere har på skolen Og her er, hvilke mobiler de gerne vil have... Interview med Bonnie Dyrecenter At få et kæledyr er ligesom at få en ny bror, søster eller ven Af Nanna L. Mortensen, Camilla Christensen og Mette Andersen Vi har snakket med Michelle, en af de 6 ansatte i Bonnie. Michelle synes, at en god medarbejder er en, der altid er smilende, glad, yder god service og altid hjælper til. I Bonnie har de mus, marsvin, dværghamstre, perlesvin, fisk, sibiriske dværghamstre og kaniner. De får dyrene fra leverandører eller dyr, der får unger. De dyr de sælger flest af er fisk. De har ikke undulater, fordi de ikke har plads til burene og fuglene. Det de sælger mest af er dyrefoder. Det, de sælger mindst af er store akvarier. Der er 35 Bonnier i hele Danmark. Bonnie har været til i 23 år. Butikken i Silkeborg har været til siden Chefen hedder Finn. De andre ansatte hedder Michael, Christina, Kristian & Mette Her er Bonniedyreceneter i Silkeborg FOTO: Nanna L. Mortensen

7 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 7 Når alt går galt Hvordan det er at lave en artikel, som går i kage til sidst Af Louise Kronborg og Cecilie Schween Simon Kvamm på scenen med Nephew. FOTO: Rasmus Flindt Pedersen (fra Ekstra Bladets pressefotoarkiv) Vi skulle interviewe nogen kendte fordi vi havde om musik. Men det endte i fuldstændig kaos.. Vi ringer til en hel masse kendte og enten er de på barsel, laver radio eller så vil de ikke. Det er selvfølgelig i orden, men når man står med en artikel som skal være færdig på et bestemt tidspunkt, er det ikke vildt behageligt, at man ikke kan komme videre. Så nu har vi besluttet os for at skrive en artikel om hvordan det er. Hvordan synes I at det var at ringe til personer som kender kendte og blive afvist? Louise: Ikke så sjovt fordi det er underligt at ringe til nogen man ikke kender, og så få et nej. Cecilie: Det var ret træls fordi man så gerne ville interviewe den person som man prøvede at få fat i. Synes I at det var pinligt at ringe? Louise: Ja, det var meget pinligt fordi man ikke kender dem. Cecilie: Nej det var ikke så pinligt, men man var nervøs, når man ringede dem op. Hvem ville I gerne have interviewet? Louise: Anna David/Ida Corr fordi jeg ser op til dem og jeg elsker deres musik. Cecilie: Ida corr eller Simon Kvamm fordi jeg synes, at de er seje. Hvorfor valgte I netop musik som jeres udgangspunkt? Louise: Fordi jeg godt kan lide musik og det har jeg kunnet siden jeg var lille. Cecilie: Fordi musik betyder meget for mig. Jeg er vokset op med musik, og jeg interesserer mig meget for det. Når det så lykkes alligevel Interview med Simon Kvamm Af Louise Kronborg og Cecilie Schween Lidt efter vi skrev artiklen om, hvordan det var ikke at have en artikel, fik vi endelig interviewet, og her er det. Vi har ringet til en som kender Simon Kvamm og vi var så heldige at få lov til at interviewe ham. Dog over . Simon Kvamm er medlem af sanggruppen Nephew. Hvad er din/jeres inspiration? Simon svarer: Alt hvad der sker i et almindeligt liv...at elske nogen, at gå på McDonalds, at blive rasende osv. Hvornår begyndte du/i at lave musik? Simon svarer: Da jeg var 7 år gammel. Hvad betyder musik for dig/jer? Simon svarer: Alting... det svarer til at spørge hvad mad betyder for et menneske...jeg kunne ikke leve uden Hvem er dit/jeres idoler? Simon svarer: Damon Albarn fra Blur / Gorillaz Vilde oplevelser, mange mennesker og et godt job Da Trine Vangsgaard var ung drømte hun om at blive pædagog. Hun ændrede mening og idag er hun vild med jobbet som sygeplejerske. Af Frederikke Mikkelsen og Emilie Thomasberg Da Trine var helt ung fik hun job som piccoline på et hospital. Hun synes at det så spændende ud, og derfor ville hun gerne være sygeplejerske. Hun tog en uddannelse som sygeplejerske på Socialog Sundhedsskolen. Den varede 3½ år. Hun arbejder nu i Århus. Hun fortæller, at man skal være student for at søge ind på uddannelsen hun har været sygeplejerske i 7 år. Det gode ved at være sygeplejerske er, at der er mange muligheder, synes hun. Den vildeste oplevelse Trines job byder på mange overraskelser og spændende oplevelser. Men der er særligt én ting hun husker. Trine stod engang med en gammel mand som ikke kunne få luft. Han kom ind på en anden afdeling hvor han skulle have et rør ned i halsen. Men han kunne ikke få røret proppet ned i halsen på grund af, at han havde slugt sit gebis. Arbejde døgnet rundt Trine fortæller at hun har 8-timersvagter, aftenvagter og dagvagter. Hun har ikke nattevagter. Hun har 32 timer om ugen. På hendes afdeling arbejder de med lymfekræft. Kaspers hitliste Tidens 10 hotteste hits - ifølge Kasper K. Af Kasper Knudsen 1 Momentet, L.O.C.: Det er en rigtigt fed sang der er en god rytme og et godt tempo. 2 Julesang, Ørkenens sønner: Det er en rigtigt god og sjov sang, selv om den sikkert er fra dengang, at Ruder Konge var knægt, og min far ikke havde mødt min mor endnu. 3 Save me from myself, Carpark North: En rigtig god engelsk popsang og det er et godt tempo. Vildt fed sang 4 Udødelige, Nik og Jay Også en rigtig god sang, men ikke så god som nr.3. Den ikke helt op på toppen hele sangen igennem 5 Mistletoe, Justin Bieber: En mellem sang med et rigtig godt tempo 6 Når et lys slukkes, Nik og Jay: Også en rigtig god sang med en god pointe 7 Rain over me, Pitbull Han har en vildt fed stemme 8 Never say never, Justin Bieber: En fin sang men ikke den bedste 9 Give me everything, Pitbull: Også nogle gode rytmer og det helt rigtige tempo til sangen 10 Riv den af, Ørkenens sønner: En dejlig fræk sang og det lyder vildt godt

8 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 8 Gødvad-Avisens team af hårdtarbejdende journalister 6. årgang på arbejde. FOTO: Line Overgaard Kristensen Vitser og jokes - vitser og jokes Af Vibeke Bro Hansen, Frida Hartmann Groth og Mickey Sørensen Læreren: Hvordan staver du til krokodille? Peter: K - R - O - K - K - O - D - I - L - E. Læreren: Sådan staver ordbogen det ikke! Peter: Måske ikke, men du spurgte, hvordan jeg stavede til det! "Du siger du ved alt om fodbold?" "Ja spørg løs!" "Godt. Sig mig, hvor mange huller er der i et fodboldnet Lille Lise kommer hjem fra første skoledag og hendes mor spørger: - "Nåh Lise, hvad har du så lært i dag?? Lille Lise svarer: "Åbenbart ikke nok, for de vil have jeg skal komme igen i morgen..." Lille Lise var ude at gå med sin bedstemor, da hun så en halvtredser på jorden. Men da hun ville samle den op, sagde bedstemoderen at man ikke samler ting op fra jorden. Så gik de videre, og lille Lise fandt en 100 kroneseddel, men bedstemoderen sagde at man ikke samler ting op fra jorden. Så gik de videre, men pludselig faldt bedstemoren og sagde til lille Lise at hun skulle hjælpe hende med at komme op igen, men da sagde lille Lise bare at man da ikke må samle ting op fra jorden! En dag da lille Per kom i skole sagde han til læreren: Der var engang en borg og uden om den borg var der en stor ål. Hvad tror du byen kom til at hedde? Læreren: Ålborg? Lille Per: Nej, for ålen den hed Sven. Blondinen ringer 112 og kommer igennem til alarmcentralen! -Der er en ældre dame, der er besvimet. -Hvor står De henne? -I Kristen Bernikows gade. -Kan de stave det? - K - r... Nej, jeg tror, jeg slæber hende over på Nytorv. Brunetten til blondien der var i bad. - Hvad laver du? - Jeg vasker hår! - Jamen du ikke bruge vand? - Nej der står højt og tydeligt, at det er til "tørt hår" på flasken... En blondine kom ind i et pizzeria. Efter hun havde bestilt og pizzaen var færdig spørger pizzamanden: "Skal jeg skære 4 el. 8 stykker?". Blondinen svarer: "I 4 stykker, jeg kan da ikke spise 8". Læreren spørger eleverne: "Hvem kan vise hvor Amerika ligger?" Gitte rækker fingeren op. "Ja, Gitte - vil du pege på kortet?" Gitte peget rigtigt. "Flot, Gitte," siger læreren. "Hvem kan sige mig, hvem der fandt Amerika?" Hans rækker hånden op, bliver valgt og svarer: "Gitte!"

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Test din viden om Konjunktioner

Test din viden om Konjunktioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Konjunktioner 10 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a.

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a. Kost og Motion Daglige repportager af Oliver og Tobias 4.a 4. udgave - Torsdag d. 14. okt. Foto: Oliver Artikler fra i dag: Foredrag Onsdag eftermiddag bød på et spændende foredrag om sund og usund kost...

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

GLADBYS ÅBNING. Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2.

GLADBYS ÅBNING. Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2. GLADBYS ÅBNING Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2. Vi skulle først lige have ro og så begyndte vores borgmester Berit. Hun startede med at sige. I skal til at skabe en by på

Læs mere

Frederikshavn Ishockey klub

Frederikshavn Ishockey klub Navn Jeff Mølholt Lucas G. Davidsen Camilla Rasmussen Nicklas Stenbakken Patrick Guldberg Lucas Hansen Oscar Kølbæk Rosenberg Jørgen Lie Simon Asbjørn Mørk Puk Lyng Thomsen Mathias From Anders Præstegaard

Læs mere

UNDER UDARBEJDELSE. Net-opgaver: Facitliste

UNDER UDARBEJDELSE. Net-opgaver: Facitliste Net-opgaver: Facitliste Kapitel 1: Arbejde og uddannelse Ordforråd: Job og jobfunktioner Grammatik: Inversion Grammatik: Datid Grammatik: Possessive pronominer Udtale: R Billedserie: Josefs arbejde Kapitel

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

Søren Budtz Berthelsen Bellinge-Gymnasterne 25.200 0.00 10.00 0.00 4.10 4.10 4.40 4.00. David Henri Oliver Erbs Bellinge-Gymnasterne 24.900 10.

Søren Budtz Berthelsen Bellinge-Gymnasterne 25.200 0.00 10.00 0.00 4.10 4.10 4.40 4.00. David Henri Oliver Erbs Bellinge-Gymnasterne 24.900 10. Niveau Drenge J J J J J Diff Bonus Penalty Sum Total 7 8 9 0 Søren Budtz Berthelsen Bellinge-Gymnasterne 0.0.0 0.00 David Henri Oliver Erbs Bellinge-Gymnasterne 0.0.0.0.00.00 Benjamin Mouritsen Vesterlund

Læs mere

Informationsfolder til Kontaktforældre

Informationsfolder til Kontaktforældre SPURVELUNDSKOLEN Informationsfolder til Kontaktforældre Skoleår 2013/2014 Telefon SKOLEN: 6375 2700 Skolens e-mail: spurvelundskolen.buf@odense.dk Skolens hjemmeside: www.spurvelundskolen.dk Kontaktforældre

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

Fokusgruppe B. M: Moderator. A: Bjarne. B: Bente. Fokusgruppen startes med en indledning fra moderator 00:00:00

Fokusgruppe B. M: Moderator. A: Bjarne. B: Bente. Fokusgruppen startes med en indledning fra moderator 00:00:00 Fokusgruppe B M: Moderator A: Bjarne B: Bente Fokusgruppen startes med en indledning fra moderator 00:00:00, men vi skal snakke lidt om, hvordan I oplever at være ledige, og hvis I vil starte lidt med

Læs mere

Sociale relationer blandt børn

Sociale relationer blandt børn Sociale relationer blandt børn FOLA d. september 2010 Pernille Hviid Institut for Psykologi Københavns Universitet Børnestemmer Rasmus: Jeg er næsten lige så meget sammen med Christian, som jeg er med

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

Et stoleformet seksualliv

Et stoleformet seksualliv Artikel fra Muskelkraft nr. 6, 2001 Et stoleformet seksualliv Jeg vil i hvert fald hellere beholde Claus end tænke, at vi gør det måske ikke fem gange om ugen. Af Jørgen Jeppesen Man får nemt øje på forskellene.

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene?

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene? Du har en samtale med forældrene til Sofie på tre år. Under samtalen fortæller familien, at det altid er faderen, som bader Sofie. Faderen forguder Sofie og tiltaler hende som sin lille kæreste. Når han

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

HVERDAGSAVISEN Tirsdag

HVERDAGSAVISEN Tirsdag HVERDAGSAVISEN Tirsdag KAOS I BANKEN! Mistake! En arbejdsplads modtog mandag 13 gange løn, selvom de kun skulle have 12 gange løn, pr. person. Arbejdspladsen lavede en fejl med regnskabet, men de rettede

Læs mere

Test din viden om Verber

Test din viden om Verber Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Verber 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 2 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din viden

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Resultat Total - Officiel Stævne navn: Begynderstævne 1 Stævne by: Ikast Arrangør: ikast svømmeklub Overdommer: Stævneleder: Mikkel Hvolgaard

Resultat Total - Officiel Stævne navn: Begynderstævne 1 Stævne by: Ikast Arrangør: ikast svømmeklub Overdommer: Stævneleder: Mikkel Hvolgaard Side: 1 Dato: 23 september 212 Tid: 12::23 Oprettet af WinGrodan 1.19.8 Resultat Total - Officiel Stævne navn: Begynderstævne 1 Stævne by: Ikast Arrangør: ikast svømmeklub Overdommer: Stævneleder: Mikkel

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Sevel Skoleavis. ALT om Justin Bieber! Et job som brandmand! Filmanmeldelse: The Hunger Games. Oktober 2012

Sevel Skoleavis. ALT om Justin Bieber! Et job som brandmand! Filmanmeldelse: The Hunger Games. Oktober 2012 Sevel Skoleavis Oktober 2012 Freja sammen med en orangutang i en safaripark hun besøgte sammen med sin familie. Freja i paradis Af og til er man bare heldig! Freja i 6. klasse fik fri fra skole for at

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV SÆSON AVISEN 2012 VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV Artikler Jonas stopper Jonas stopper i morgen Og på mandag kommer Martin Jensen herover Og er fast hver dag. Mad uger Der er mad uger

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord Sætninger Navn Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord 1 Sætning En sætning er en samling af ord. For alle sætninger gælder: 1) De starter med STORT bogstav. 2) De slutter med punktum,

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Torsdag introduktion og forberedelse af vores boder samt holddannelse

Torsdag introduktion og forberedelse af vores boder samt holddannelse Grøn drenge. Børne Zoo ved Nordstranden - Fodring af dyr på Grønnegårds Alle Dag Torsdag Mars lev Karoline Kerteminde møder vi ved Rennæsancehavnen kl. 8 og gør vores bod klar. Vi står på stand efter vagtskemaets

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Aarhus Badmintonklub AB

Aarhus Badmintonklub AB Deltagere Frederikshavn Skovshoved Emilie Juul Møller (DD+MD) Martin Kragh (HD) Nikolaj Overgaard (HD) Zvonimir Durkinjak (Udl.) (HD) Mathias Kany (HS+HD) Mathias Mundbjerg (HS) David Daugaard (HD) Frederik

Læs mere

ESG Klubmesterskab 2015 Ungdom

ESG Klubmesterskab 2015 Ungdom ESG Klubmesterskab 2015 Ungdom Lørdag d. 18. april kl. 8.00 - ca. 20.00. Der bydes velkommen i Badmintoncenteret kl. 8.00, og der er åbent i hallen 30 min. før Tidsplanen er KUN vejledende. Du skal være

Læs mere

Aldersfordeling. Indledning. Data

Aldersfordeling. Indledning. Data Indledning Vi har i uge 9, 10 og 11 arbejdet med TPM det tværprofessionelle modul. Vores team består af Mikkel Jørgensen (lærerstuderende), Charlotte Laugesen (Socialrådgiverstuderende), Cathrine Grønnegaard

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

Regnehistorier 4 B. Navn:

Regnehistorier 4 B. Navn: Regnehistorier 4 B Navn: Der var en gang en mor og en far de havde 10 børn. Deres alder var: 13 år 9 år 5 år 11 år 10½ år 20½ år 17 år 14 år 16 år 1 år Hvor mage år var de tilsammen? Skrevet af Mads L.

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Temauge Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby Kend din by Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Introduktion Vi har i uge 43 her på Kildeskolen beskæftiget os med vores

Læs mere

Muligheder med STRUKTUR

Muligheder med STRUKTUR Muligheder med STRUKTUR STRUKTUR Dette hæfte er til dig, der overvejer at bruge den mobile app STRUKTUR som støtteredskab til borgere med ADHDdiagnose eller lignende kognitive vanskeligheder. Samtaler

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

ESG Klubmesterskab 2015 Ungdom

ESG Klubmesterskab 2015 Ungdom ESG Klubmesterskab 2015 Ungdom Lørdag d. 18. april kl. 8.00 - ca. 20.00. Der bydes velkommen i Badmintoncenteret kl. 8.00, og der er åbent i hallen 30 min. før Tidsplanen er KUN vejledende. Du skal være

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Flere gode bøger 18 måneder

Flere gode bøger 18 måneder Flere gode bøger 18 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger En sandwich med 10 lag Af Annette Herzog og Kamilla Christiansen En tællebog med

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud N t y d t å o r G Januar Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud Sidste måneds vinder af konkurrencen blev Tugba og Rikke 9.a tillykke! 2 Løsning: 1. Den

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Miljøavisen Vadgård Skole. September 2014

Miljøavisen Vadgård Skole. September 2014 Miljøavisen Vadgård Skole September 2014 1 Grynt i Gladsaxe Et energisvin smider masken Vadgård Skole havde i uge 38 besøg af Den Grønne Karavane, og der var i den anledning masser af svin på skolen, både

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Kære Vigsø deltager Så er vi klar til at tage til Vigsø. Vi bliver over 1000 unge fra 4 Ungdomsskoler. Det kan kun blive en spændende weekend d. 11. 13. sept. Vi glæder os til at møde dig. Praktiske oplysninger

Læs mere

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Van virker fra starten ret nervøs. Hun sidder fremadlænet med foldede hænder, mens hun nervøst kigger på skiftevis interviewer og informant. Før optageren

Læs mere

28 unge mener noget om narkotika

28 unge mener noget om narkotika Tættere på os helt ærligt! 28 unge mener noget om narkotika Tættere på os helt ærligt! Den 19. og 20. september 2006 var 28 unge mennesker sammen i ungdomscafeen Sted1 i Viborg for at snakke narkotika

Læs mere