Gødvad-Avisen. "Livets skole gjorde mig til politiker" Interview med Lars Larsen på side 3. Læs om 0334 på side 4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gødvad-Avisen. "Livets skole gjorde mig til politiker" Interview med Lars Larsen på side 3. Læs om 0334 på side 4"

Transkript

1 Gødvad-Avisen Gødvadskolen 6. årgang - januar 2012 Læs 6. klasses artikler om - Bio Silkeborg - Simon Kvamm - Bonnie Dyrecenter - 0. klasse og meget mere Interview med Lars Larsen på side 3 "Livets skole gjorde mig til politiker" Læs om 0334 på side 4 Læs det store interview med Silkeborgs borgmester, Hanne Bæk Olsen på side 5

2 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 2 Drømmen går i opfyldelse... Det skete i hvert fald for biograf-ejeren Lars H. Nielsen, som ejer Bio Silkeborg sammen med sin bror. Af Michelle Andersen, Kristina Jovanovic og Louise Skou Mathiesen Artiklens journalister sammen med biografens direktør. Fra venstre: Kristina, Lars, Louise og Michelle. FOTO: Jonathan Granner Hvordan er det at eje Bio Silkeborg? Det er mega fedt! Det er det fedeste job i verden hvis man er til film.. Det har jo også sine fordele at være biografejer. Jeg elsker at være i biografen og jeg glæder mig hver gang. Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag. JEG ELSKER FILM! Jeg tager ind i biffen når jeg vil, og jeg går til sådan nogle konferencer hvor jeg ser film hele dagen. Hvor meget koster det at få en film ind? Det koster halvdelen af billetsalget at få en film ind. Det er ca. 45 kr. pr. film pr. billet. Hvor mange ansatte har du? Det er ca. 40 ansatte. De er delt ind i 4 grupper: Billetsælgere, filmoperatører, kioskpiger og piccoloer. Hvor meget tjener du på en måned el. år? Det kommer an på hvilke film der kører. Hvis det er store film, så tjener man rigtig meget, og omvendt. Vi tjener penge på 2 måder: På film og slik. Der er også målgrupper, hvor man tjener mere eller mindre. Nogle målgrupper køber jo meget popcorn, cola og slik, andre målgrupper køber ikke så meget, så det svinger lidt. Er du medejer eller kører du solo? Jeg ejer biografen sammen med min bror, som også ejer Odense biograf. Hvor tit er du på arbejde? Jeg er på arbejde hver dag, men lørdag har jeg fri. Men jeg får ikke mere løn for at være her. Hvordan startede du din biograf op? Var det svært? Det var meget svært. Den gamle biograf lå på Tværgade. Jeg har tegnet mange tegninger af en biograf. Nogle af tegningerne lavede jeg med en der hedder Kent. Kent købte Papirfabrikken og så ringede han og spurgte om jeg ville lave en biograf på Papirfabrikken. Så sagde jeg: "det kan du tro", og så kom biografen til at ligge her. Var der opbakning? Byen var rigtig glad for, at der kom en ny biograf til byen. Før var der kun 1½ biografsal. Nu er der 5 sale. Hvad er årets hit? Det er helt klart Klovn The Movie. Bliver du nogle gange stresset? Det er klart, nogle gange kan man blive stresset, men man skal passe på med det. Hvis jeg fx bliver stresset, bliver medarbejderne også stressede, og så taber vi overblikket. Man skal tværtimod gå den anden vej og sige "Ro på." Livet på plejehjem Af: Tine Sass Hvass, Sanne Louise Jakobsen og Marissa Cecilia Lagergren Gødvad Plejecenter, hvor Karen bor. FOTO: Marissa Lagergreen og Karoline Dencker Karen Dencker er én ud af mange der har været heldig at flytte ind på Gødvad Plejecenter. Karen er kvik af at være 92 år, og hun bliver glad når der kommer gæster. Karen hedder rigtigt Jørgensen til efternavn, men familien og plejepersonalet er vant til at sige Dencker. Karen er i familie med en masse, der hedder Dencker og derfor hænger navnet nu også på hende. Karen er 92 år gammel i dag. Karen har boet på plejehjemmet ca. 7 måneder, Hun synes, det er dejligt at bo på plejehjem fordi der altid er andre mennesker omkring hende. Hun har bl.a. en ven hun, spiser og snakker med. På plejehjemmet er der underholdning med gudstjenester, sange og salmer og engang kom Kandis. Karen har en kontaktperson som hedder Ann. Ann laver mad til Karen og snakker om ting eller gør rent. Familien Karen skal holde jul ved en af sine børn. Hun ved ikke hvem af dem endnu. Karen har 16 børnebørn og 22 oldebørn. Hun går små ture med sin rollator rundt om plejehjemmet. Karen kører ikke bil, da hun aldrig har haft kørekort. Hun får mest besøg af sine børn. Hjemmet Karen har en lille lejlighed, hvor der er et køkken, stue, soveværelse og et badeværelse. Inde i lejligheden er der pyntet op til jul. Karen har mange billeder af familien. Karen har en stol hun er meget glad for. Karen sidder og strikker og hygger i stolen. Karen hviler sig også i stolen. Ansvarshavende redaktør for denne avis er: Line Overgaard Kristensen. Ansvaret omfatter ethvert krav, som i forbindelse med medieansvarsloven kan eller skal rettes mod den ansvarshavende redaktør, herunder alle krav, som strafferetligt, medieretligt, ophavsretligt eller lignende måtte blive rettet imod udformningen og anvendelsen af tekst og illustrationer i såvel redaktionelle tekster som annoncer. Ekstra Bladets redaktør er uden ansvar for nærværende blads indhold. Lærerens redaktion: Anton H. Middelhede, Benjamin G. Draad, Camilla Christensen, Cecilie Schween, Daniel L. Nielsen, Emil A. Sørensen, Emilie M. T. Kristensen, Filip Ostenfeldt, Frederik M. Falck, Frederik T. Diderichsen, Frederikke B. Mikkelsen, Frederikke V. Jensen, Frida H. Groth, Karoline B. Dencker, Kasper B. Jakobsen, Kasper V. Knudsen, Katrine G. Gulstad, Kristian B. Dencker, Kristina Jovanovic, Laura K. Bech, Line D. Pedersen, Louise K. Knudsen, Louise S. Mathiasen, Lukas H. Larsen, Mads Lundfold, Mads R. Henriksen, Magnus Rasmussen, Maria I. Andersen, Marissa C. Lagergren, Mette Andersen, Mia I. B. Larsen, Michelle D. Andersen, Mickey Ø. S. Sørensen, Nanna L. Mortensen, Sanne L. Jakobsen, Sara H. Nielsen, Thea D. Knudsen, Tine S. Hvass, Tobias P. Sørensen, Vibeke B. Hansen.

3 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 3 Lars, Musse og Bentley'en Alle ved at Lars Larsen står bag en af Danmarks største foretningssucceser JYSK Sengetøjslager. Men den private side er der ikke så mange der kender til. Vi har derfor kontaktet ham og her kan du læse noget af det han fortalte os. Af Frederik Falck, Kristian Dencker, Mads Henriksen og Lukas Larsen Lars Larsen har ingen kæledyr. Det synes han der ikke der er tid til. Men som dreng havde han en hund. Det var en gravhund, som hed Musse. Den blev 13 år, så den var sammen med ham i hele hans barndom. Hans bil er en Bentley Continental, og den er han meget glad for. Lars og familien Lars har to børn og 4 børnebørn. Jacob som er hans søn har 2 børn og det har hans datter, Mette, også. Lars Larsen fortræller, at det er dejligt, at en stor del af familien spiller golf. På den måde kan de mødes lidt oftere -også på ferier. Verdenskendt i Danmark Næsten alle i Danmark kender Lars og siger "Godaw" når de møder ham. Det havde han svært ved at vænne sig til i starten, men nu synes han ikke, at det er et problem. Heller ikke når han går i byen. Lars Larsen synes det er utroligt spændende, at JYSK er over hele landet. Så kan han rigtig følge med i de forskelle der er i Danmark. - Lars Larsen er rigtig døbt Lars Kristinus Larsen. - Lars er den yngste i familien på fire børn. - Lars' storesøstre hedder Signe, Vera og Lars Larsen FOTO: Billede downloadet fra Jysks pressetjeneste: presse/pressekontakt.htm Kristine. - Lars mistede sin far da han var få år gammel. - Lars Larsen voksede op med en enlig mor.. Hans mor arbejdede med landbrug, hoteldrift og har haft en slikbutik. - Lars' mor var flere gange indlagt på Viborgs psykiatrisk afdeling mens Lars, Signe, Vera og Kristine prøvede at få det til at hænge sammen i hjemmet august i 1966 startede Lars i lære i Magasin H&L i Thisted. Lars solgte dyner, sengetøj, gardiner og madrasser. Kilde: Wikipedia Dårlige trafikale forhold i Gødvad Få stopper ved fodgængerovergange Maria og Emil ved det skæve kryds, hvor Arendalsvej og Stockholmsvej møder Østre Højmarksvej. Det er her der er planer om en rundkørsel. FOTO: Louise Kronborg Af Emil Agersnap Sørensen og Maria Ilum Andersen Det er chokerende, så høje tallene er for folk, der ikke stopper ved fodgængerovergange. Der er alt for få, der stopper ved fodgængerovergange. På trods af at der står nogen og venter, kører mange videre. En undersøgelse viser, at kun 38 % stopper ved fodgængerovergangen, hvis der står en og venter. Det er ikke et godt tal for Gødvad! Og det skræmmende er, at bilisterne sætter fodgængerne i en livsfarlig situation for ca. hvert 14,5 sekund. Flere skoleelever synes, at det er træls at skulle stå og vente så længe på at komme over ved fodgængerovergange, at de næsten kommer for sent i skole. Vi håber, at du som bilist vil være lidt mere opmærksom på at se folk ved fodgængerovergange, efter at du har læst denne artikel. Planer om ny rundkørsel ved Stockholmsvej og Østre Højmarksvej/ Arendalsvej Efter lang tids venten og nogle uheld bliver der lavet en rundkørsel hvor Stockholmsvej og Arendalsvej støder op til Østre Højmarksvej. Der er sket et uheld mellem d. 1. januar 2009 indtil i dag, som politiet har registreret, men der er sket flere uheld som politiet ikke har skrevet en rapport om, fordi at der ikke er sket noget alvorligt. Men nu har kommunen endelig besluttet at lave en rundkørsel, som vil stå færdig i det første halvår af Rundkørslen vil blive lavet i stedet for det skæve og upraktiske kryds. Der er blevet afsat 1,5 millioner til den nye rundkørsel. Under opførslen af rundkørslen vil man forsøge at påvirke den almindelige trafik så lidt som muligt, siger Stig Autzen som er formand for projektet. Arendalsvej vil blive rykket over mod Stockholmsvej, så det ikke bliver for unaturligt at køre igennem rundkørslen. Inden længe vil de gå i gang med alle de ledninger, der går under vejen., f.eks. fjernvarmeledninger, vandledninger, el, fiber og gadelys.

4 Vi smiler stadig trods finanskrisen Gødvadskolen 6. årgang - januar side 4 Interview med Nikolaj og Jacob om tøjbutikken 0334 Af Filip Ostenfelt, Sara Høholt og Katrine Gårn Gulstad 0334, er en butik der ligger i Søndergade i Silkeborg. Det er en butik, der har meget at byde på. Butikken har modetøj for årige. Der er masser af tøj til hver en smag. Vi synes, at butikken er skøn. Der er altid god betjening, og de er altid glade. Der er fed musik og fed stemning. Det fede er, at de kører deres helt egen stil og gør ikke, hvad andre butikker gør. Det er en lille butik, men de har meget at byde på har nogle fede mærker. Man er altid glad, når man kommer derind. Den har en stor betydning for de unge. Den er speciel, fordi den kun ligger i Silkeborg. Når man kommer ind i butikken, møder man altid et smil, og man er aldrig sur, når man kommer ud. De har tøj for enhver smag og størrelse. Vi har taget en snak med Jacob og Nikolaj, som er ansat i butikken. Hvordan er det at arbejde i butikken? Det er rigtigt sjovt fordi, man møder en masse mennesker. Arbejdsmiljøet er rigtigt godt, fordi man har gode arbejdskolleger. Hvor meget sælger I ca. på en dag?: Vi sælger rigtigt meget. Trods finanskrisen skal man ikke være ked af at købe tøj herinde. Vi smiler stadig, selvom der er finanskrise, og vi har det godt og er glade. Men der er jo desværre mange andre butikker, der lukker pga. finanskrisen. Hvilket tøj sælger I mest til piger/drenge?: De mærker vi sælger mest til drenge er både Humör og G-star. Til pigerne sælger vi meget Rytme. Er der en aldersgruppe for at kunne passe jeres tøj? Der er en primær aldersgruppe og en sekundær aldersgruppe. Men vi vil nok sige år ca., men det handler også om, hvilken størrelse man er. Der er nogle mærker, der laver mindre tøj end andre mærker. Ligger der flere butikker rundt i landet? Der ligger ikke andre butikker i resten af landet. Silkeborg har mange specielle butikker, hvor 0334 er en af dem. Ham som ejer 0334 har også Buksecompaniet, som ligger ovre på den anden side af gaden. Bliver der solgt mange sko?: Ja, der bliver solgt rigtig mange sko. Det er for det meste Converse, vi sælger mest af. Hvad gør I for at kunderne kommer igen og vil købe jeres tøj?: Jacob og Laura smiler ligesom resten af de ansatte hos 0334 stadig - finanskrise eller ej! FOTO: Sara Høholt Først køber vi rigtig godt ind, så der er nok, og så skal man være sød ved kunderne. Hvad for en tøjdel får i solgt mest af?: Det vil jeg sige, at det er T- shirts, det kan være, fordi at det ikke koster så meget som bukser og andre ting. Hvor mange mærker har I i butikken?: Vi har ca. 30 forskellige mærker efter hvilken sæson det er. Hvad er der in lige nu? Tøj der er meget inspireret af 70'erne, Adidas, skjorter med tern, mørkeblå jeans, rå uvaskede jeans, demin, leggins, jeans til piger og højtaljede bukser er meget moderne. Når mor og far går fra hinanden På Gødvadskolen er der i dag 95 ud af 335 elever der er skilsmissebørn, det svarer cirka til 28 %. Vi har snakket med et par af dem, hvis forældre ikke bor sammen. Skrevet af Laura Kjær Bech, Line D. Pedersen og Thea D. Knudsen Julie fra 5bs forældre gik fra hinanden, da hun var cirka 2 år gammel. Her er hvad Julie sagde. Hvordan fik du det at vide? Det kan jeg ikke huske for jeg var kun 2 år. Hvordan reagerede du da du fik det af vide? Det kan jeg ikke rigtig huske. Hvem fortalte det til dig? Det gjorde min mor. Hvem bor du ved? Jeg bor ved min mor. Hvordan reagerede dine søskende? Jeg har ingen rigtige søskende. Støtter dine forældre dig i det? Ja min mor gør meget. Hvad er din tanke om det i dag? Jeg synes det er godt de er gået fra hinanden. Sarah fra 3.bs forældre bor heller ikke sammen længere. De gik fra hinanden da hun var cirka 2 år gammel. Sarah kan heller ikke huske hvad der skete, men hun ved at det var hendes far der fortalte hende at de ikke skulle bo sammen mere. Sarah bor ved sin far. Hendes forældre har været skilt i cirka 7 år nu. Sarah har en søster der reagerede meget på det, hun var meget ked af det. Sarahs forældre støtter hende med det. Sarah synes det er godt hendes forældre er gået fra hinanden. Julie 5.b øverst og Sarah 3.b nederst. FOTO: Laura Kjær Bech

5 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 5 "Livets skole gjorde mig til politiker" Hanne Bæk Olsen, borgmester i Silkeborg, taler ud om sit liv som lokalpolitiker og om sit forhold til skolepolitik. Af: Benjamin Draad, Anton Middelhede og Frederik Didrichsen til den måde jeg vil have samfundet skal se ud på. Den automatiske dør gled op, da vi trådte ind på de bonede gulve på Rådhuset i Silkeborg kommune. De bløde, blå stole i forhallen var behagelige, men vi kunne næsten ikke sidde stille. Nervøsiteten var steget til det absolutte højdepunkt. På Hanne Bæks kontor matchede de røde læderstole bedre til, Socialdemokratiets farver. Hanne Bæk Olsen er socialdemokrat og partiets farve er rosens farve, rød. Lydoptageren blev sat på "recording", spørgsmålende lå i hånden og kameraet stod klar til at tage en uendelig række af billeder. Hvordan kom du ind i politikken? Jeg kom ind i politik da min datter skulle på fritidshjem og i forbindelse med nogle forandringer på fritidshjemmet, syntes jeg som mor, at det var voldsomt og på den måde blev jeg aktiv i politik. På et tidspunkt meldte jeg mig ind i Socialdemokratiet og så blev det lige så stille til, at jeg meldte mig ind som kandidat til lokalpolitik. Hvorfor blev det så socialdemokraterne du valgte? Jeg er opvokset i et socialdemokratisk hjem, og derfor blev jeg jo automatisk præget af diskussionerne hjemme, for der har været meget diskussion i mit hjem. om politik og så passer Socialdemokratiet bedst, Har du nogensinde fortrudt at du valgte dig ind som borgmester kandidat? Nej, jeg har ikke rigtig fortrudt men jeg tror det er godt, at man ved hvad det er når man sidder i borgmesterstolen. Det gik op for mig, da jeg sad der, at jeg hele tiden er på arbejde; Men jeg fortryder ikke. Hvordan ser en normal arbejdsdag ud for dig? Jeg tror ikke, jeg ved hvordan en rigtig arbejdsdag ser ud. Nogle gange starter jeg klokken klokken 8 om morgenen og slutter for eksempel ved 22-tiden. Jeg kan også bare have en stille arbejdsdag på mit kontor. Der er vist ikke rigtig noget, der er en "normal arbejdsdag". Det er i hvert fald meget forskelligt for mig. Hanne Bæk Olsen på borgmesterkontoret. FOTO: Frederik Telling Didrichsen Hvad er dit forhold til skolepolitik? Det er jo en del af den måde at se samfundet på. Det vigtigste vi kan gøre er at putte viden ind i vores børn. Jeg synes at folkeskolen er meget vigtig, både fordi den skal lære børnene paratviden som at læse og regne. Men også at man ikke mindst skal kunne regne den ud. Noget af det jeg synes er allermest vigtigt er, at man lærer at være en god samfundsborger, og at man tager ansvar. Derfor er skolepolitikken meget vigtig. Jeg ved godt, at man hører, at hvis skolen skal være bedre skal man ligge flere penge i skolerne; men pengene er der bare ikke. P.ga det vil man se folkeskolen ændre sig dramatisk. Skolestart : Jo tidligere, jo bedre? Det er blevet sværre for børn at vente et år med at starte i skole, men er det nu godt? Vi har snakket med børn- og ungeformanden i Silkeborg kommune, Søren Kristensen og 0. klasse på Gødvadskolen. Bersu, Daniel, Rosa og Nadia FOTO: Frederikke Jensen Søren Kristensen, mener at jo tidligere børn kommer i skole jo bedre lære de. Børn vil meget gerne lære, og det vil de også gerne i børnehaven. Børn i 3-10 års alderen, har nogle gode mugligheder for at lære sprog og det bliver sværre jo ældre man bliver, så engelske lege og sange kan også give læring med jævne mellemrum. Han fortæller, at det er Folketinget som sætter rammerne for skolegangens længde, og hvornår de starter og slutter rent aldersmæssigt. Hvorfor starte i 0. klasse ikke 1. klasse? Børn skal have så meget, viden og dannelse som af Karoline Dencker, Mia Buus Larsenog Frederikke Jensen overhovedet mugligt med sig som de kan bruge senere i livet. Vi er i konkurrence med mange andre lande i fremtiden, og der bliver viden vigtig. Børn i 5-6 års alderen er meget motiverede for at lære noget og det skal vi udnytte, mener Søren Kristensen. Meninger fra O. klasse Bersu og Daniel fra 0.b, synes det er rigtig sjovt at starte i skole. De kan lide forskellige opgaver, og selvfølgelig legetime. Bersu savner den store rutsjebane fra børnehaven, mens Daniel havde svært ved at sige farvel til børnehaven, sine gamle venner, og de store kælkebakker. I 0.a har vi interviewet Rosa og Nadja, De synes det er sjovt at have frikvarter, legetime og de elsker den store legeplads. De savner begge den gamle legeplads og vennerne fra børnehaven. Men de er alligevel også glade for at være startet i skole.

6 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 6 Mobiler på Gødvadskolen Hvad er inde i mobilvarmen på Gødvadskolen? Af Kasper B. Jacobsen, Mads Lundfold, Tobias P. Sørensen og Daniel L. Nielsen. På Gødvadskolen er der mange børn der har - og går op i deres mobiler. Derfor har vi lavet en undersøgelse om hvilke mobiler der er inde og ude her på skolen. Vi har været rundt i alle klasserne og spurgt de fleste elever og lærere på Gødvadskolen om, hvilke mobiler de har og hvad for nogle de helst vil have. Apple mobilen er et stort hit når man spørger børnene om hvad for nogle de vil have. Selvom de fleste har Sony Ericsson eller Nokia så er de altså ikke tilfredse. Nogle mennesker bruger mobilen som et redskab i skolen, mens andre mennesker holder deres sociale liv igang, så derfor er det vigtigt at folk har gode mobiler. Tre af artiklens journalister med det, som det hele handler om: Mobiltelefoner! Fra venstre: Mads, Daniel og Kasper. FOTO: Line Overgaard Kristensen Oversigt over, hvilke mobiler elever og lærere har på skolen Og her er, hvilke mobiler de gerne vil have... Interview med Bonnie Dyrecenter At få et kæledyr er ligesom at få en ny bror, søster eller ven Af Nanna L. Mortensen, Camilla Christensen og Mette Andersen Vi har snakket med Michelle, en af de 6 ansatte i Bonnie. Michelle synes, at en god medarbejder er en, der altid er smilende, glad, yder god service og altid hjælper til. I Bonnie har de mus, marsvin, dværghamstre, perlesvin, fisk, sibiriske dværghamstre og kaniner. De får dyrene fra leverandører eller dyr, der får unger. De dyr de sælger flest af er fisk. De har ikke undulater, fordi de ikke har plads til burene og fuglene. Det de sælger mest af er dyrefoder. Det, de sælger mindst af er store akvarier. Der er 35 Bonnier i hele Danmark. Bonnie har været til i 23 år. Butikken i Silkeborg har været til siden Chefen hedder Finn. De andre ansatte hedder Michael, Christina, Kristian & Mette Her er Bonniedyreceneter i Silkeborg FOTO: Nanna L. Mortensen

7 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 7 Når alt går galt Hvordan det er at lave en artikel, som går i kage til sidst Af Louise Kronborg og Cecilie Schween Simon Kvamm på scenen med Nephew. FOTO: Rasmus Flindt Pedersen (fra Ekstra Bladets pressefotoarkiv) Vi skulle interviewe nogen kendte fordi vi havde om musik. Men det endte i fuldstændig kaos.. Vi ringer til en hel masse kendte og enten er de på barsel, laver radio eller så vil de ikke. Det er selvfølgelig i orden, men når man står med en artikel som skal være færdig på et bestemt tidspunkt, er det ikke vildt behageligt, at man ikke kan komme videre. Så nu har vi besluttet os for at skrive en artikel om hvordan det er. Hvordan synes I at det var at ringe til personer som kender kendte og blive afvist? Louise: Ikke så sjovt fordi det er underligt at ringe til nogen man ikke kender, og så få et nej. Cecilie: Det var ret træls fordi man så gerne ville interviewe den person som man prøvede at få fat i. Synes I at det var pinligt at ringe? Louise: Ja, det var meget pinligt fordi man ikke kender dem. Cecilie: Nej det var ikke så pinligt, men man var nervøs, når man ringede dem op. Hvem ville I gerne have interviewet? Louise: Anna David/Ida Corr fordi jeg ser op til dem og jeg elsker deres musik. Cecilie: Ida corr eller Simon Kvamm fordi jeg synes, at de er seje. Hvorfor valgte I netop musik som jeres udgangspunkt? Louise: Fordi jeg godt kan lide musik og det har jeg kunnet siden jeg var lille. Cecilie: Fordi musik betyder meget for mig. Jeg er vokset op med musik, og jeg interesserer mig meget for det. Når det så lykkes alligevel Interview med Simon Kvamm Af Louise Kronborg og Cecilie Schween Lidt efter vi skrev artiklen om, hvordan det var ikke at have en artikel, fik vi endelig interviewet, og her er det. Vi har ringet til en som kender Simon Kvamm og vi var så heldige at få lov til at interviewe ham. Dog over . Simon Kvamm er medlem af sanggruppen Nephew. Hvad er din/jeres inspiration? Simon svarer: Alt hvad der sker i et almindeligt liv...at elske nogen, at gå på McDonalds, at blive rasende osv. Hvornår begyndte du/i at lave musik? Simon svarer: Da jeg var 7 år gammel. Hvad betyder musik for dig/jer? Simon svarer: Alting... det svarer til at spørge hvad mad betyder for et menneske...jeg kunne ikke leve uden Hvem er dit/jeres idoler? Simon svarer: Damon Albarn fra Blur / Gorillaz Vilde oplevelser, mange mennesker og et godt job Da Trine Vangsgaard var ung drømte hun om at blive pædagog. Hun ændrede mening og idag er hun vild med jobbet som sygeplejerske. Af Frederikke Mikkelsen og Emilie Thomasberg Da Trine var helt ung fik hun job som piccoline på et hospital. Hun synes at det så spændende ud, og derfor ville hun gerne være sygeplejerske. Hun tog en uddannelse som sygeplejerske på Socialog Sundhedsskolen. Den varede 3½ år. Hun arbejder nu i Århus. Hun fortæller, at man skal være student for at søge ind på uddannelsen hun har været sygeplejerske i 7 år. Det gode ved at være sygeplejerske er, at der er mange muligheder, synes hun. Den vildeste oplevelse Trines job byder på mange overraskelser og spændende oplevelser. Men der er særligt én ting hun husker. Trine stod engang med en gammel mand som ikke kunne få luft. Han kom ind på en anden afdeling hvor han skulle have et rør ned i halsen. Men han kunne ikke få røret proppet ned i halsen på grund af, at han havde slugt sit gebis. Arbejde døgnet rundt Trine fortæller at hun har 8-timersvagter, aftenvagter og dagvagter. Hun har ikke nattevagter. Hun har 32 timer om ugen. På hendes afdeling arbejder de med lymfekræft. Kaspers hitliste Tidens 10 hotteste hits - ifølge Kasper K. Af Kasper Knudsen 1 Momentet, L.O.C.: Det er en rigtigt fed sang der er en god rytme og et godt tempo. 2 Julesang, Ørkenens sønner: Det er en rigtigt god og sjov sang, selv om den sikkert er fra dengang, at Ruder Konge var knægt, og min far ikke havde mødt min mor endnu. 3 Save me from myself, Carpark North: En rigtig god engelsk popsang og det er et godt tempo. Vildt fed sang 4 Udødelige, Nik og Jay Også en rigtig god sang, men ikke så god som nr.3. Den ikke helt op på toppen hele sangen igennem 5 Mistletoe, Justin Bieber: En mellem sang med et rigtig godt tempo 6 Når et lys slukkes, Nik og Jay: Også en rigtig god sang med en god pointe 7 Rain over me, Pitbull Han har en vildt fed stemme 8 Never say never, Justin Bieber: En fin sang men ikke den bedste 9 Give me everything, Pitbull: Også nogle gode rytmer og det helt rigtige tempo til sangen 10 Riv den af, Ørkenens sønner: En dejlig fræk sang og det lyder vildt godt

8 Gødvadskolen 6. årgang - januar side 8 Gødvad-Avisens team af hårdtarbejdende journalister 6. årgang på arbejde. FOTO: Line Overgaard Kristensen Vitser og jokes - vitser og jokes Af Vibeke Bro Hansen, Frida Hartmann Groth og Mickey Sørensen Læreren: Hvordan staver du til krokodille? Peter: K - R - O - K - K - O - D - I - L - E. Læreren: Sådan staver ordbogen det ikke! Peter: Måske ikke, men du spurgte, hvordan jeg stavede til det! "Du siger du ved alt om fodbold?" "Ja spørg løs!" "Godt. Sig mig, hvor mange huller er der i et fodboldnet Lille Lise kommer hjem fra første skoledag og hendes mor spørger: - "Nåh Lise, hvad har du så lært i dag?? Lille Lise svarer: "Åbenbart ikke nok, for de vil have jeg skal komme igen i morgen..." Lille Lise var ude at gå med sin bedstemor, da hun så en halvtredser på jorden. Men da hun ville samle den op, sagde bedstemoderen at man ikke samler ting op fra jorden. Så gik de videre, og lille Lise fandt en 100 kroneseddel, men bedstemoderen sagde at man ikke samler ting op fra jorden. Så gik de videre, men pludselig faldt bedstemoren og sagde til lille Lise at hun skulle hjælpe hende med at komme op igen, men da sagde lille Lise bare at man da ikke må samle ting op fra jorden! En dag da lille Per kom i skole sagde han til læreren: Der var engang en borg og uden om den borg var der en stor ål. Hvad tror du byen kom til at hedde? Læreren: Ålborg? Lille Per: Nej, for ålen den hed Sven. Blondinen ringer 112 og kommer igennem til alarmcentralen! -Der er en ældre dame, der er besvimet. -Hvor står De henne? -I Kristen Bernikows gade. -Kan de stave det? - K - r... Nej, jeg tror, jeg slæber hende over på Nytorv. Brunetten til blondien der var i bad. - Hvad laver du? - Jeg vasker hår! - Jamen du ikke bruge vand? - Nej der står højt og tydeligt, at det er til "tørt hår" på flasken... En blondine kom ind i et pizzeria. Efter hun havde bestilt og pizzaen var færdig spørger pizzamanden: "Skal jeg skære 4 el. 8 stykker?". Blondinen svarer: "I 4 stykker, jeg kan da ikke spise 8". Læreren spørger eleverne: "Hvem kan vise hvor Amerika ligger?" Gitte rækker fingeren op. "Ja, Gitte - vil du pege på kortet?" Gitte peget rigtigt. "Flot, Gitte," siger læreren. "Hvem kan sige mig, hvem der fandt Amerika?" Hans rækker hånden op, bliver valgt og svarer: "Gitte!"

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Farv denne skønne løve i alle de. cirkusfarver du kan finde på! Tryllesøstrene. Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj

Farv denne skønne løve i alle de. cirkusfarver du kan finde på! Tryllesøstrene. Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj Manden på ethjulet cykel har skifte køretøj Manden på ethjulet cykel skifter køretøj til en lille cykel Skrevet af Ardeshir og Noah Manden på den ethjulede cykel skiftede køretøj til en tohjulet lille

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

ROSLEV SFO-AVIS NY VOKSEN NYHEDER!!!!

ROSLEV SFO-AVIS NY VOKSEN NYHEDER!!!! 1.årgang 1.udgave, efterår 2012 ROSLEV SFO-AVIS Intro: Sfo ens 3. klasser har lavet en avis med historier, informationer, billeder og interviews der fortæller om hverdagen i Roslev SFO i efteråret 2012.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Det er en fordel at eleverne har været igennem øvelsen voldsformer før denne øvelse. Vold er mere komplekst end de fleste umiddelbart tror og har mange forskellige ansigter. Der er meget der

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig.

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig. #oldschool1962 På opdagelse i 1962 Alle mine kyllinger, Bro bro brille og To mand frem for en enke er alle en del af de lege, som workshop 6 omhandlede. Skolegården var fyldt med smilende piger med røde

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Dyw-York Times. 2. sektion

Dyw-York Times. 2. sektion Dyw-York Times DYW-YORKS AVIS DYW-YORKS AVIS 2. sektion NORDIC-RACE KOM OG PRØV NORDIC-RACE NORDIC-RACE ER EN FORHINDRINGSBANE. BANEN KOSTER 50 DYRO. SLÅ REKORDEN PÅ 6.29 MIN. DYW-YORKS AVIS Kom og book

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

GLADBYS ÅBNING. Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2.

GLADBYS ÅBNING. Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2. GLADBYS ÅBNING Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2. Vi skulle først lige have ro og så begyndte vores borgmester Berit. Hun startede med at sige. I skal til at skabe en by på

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Læsetræning 2A. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup

Læsetræning 2A. Margaret Maggs & Jørgen Brenting. - læs og forstå. illustration: Birgitte Flarup Læsetræning 2A - læs og forstå Margaret Maggs & Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til udskrivning på egen printer. Ved at købe adgang til

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Vox pop undersøgelse i Portalen

Vox pop undersøgelse i Portalen Vox pop undersøgelse i Portalen En undersøgelse af et udvalg af koncertgængere til L.O.C. s Rødt Lys åbningskoncert d.16. Oktober 2014 Interviewer : Kasper Raaby Abrahamsen () Før koncerten Anna (15) og

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Test din viden om Konjunktioner

Test din viden om Konjunktioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Konjunktioner 10 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Opgaver til Den frie by

Opgaver til Den frie by Opgaver til Den frie by 1. Kaj og Jette eller far og mor? Mormor synes, at det er lidt underligt, at Liv siger Kaj og Jette i stedet for far og mor. Hvad synes du? 2. Hvem skal bestemme? Liv siger Kaj

Læs mere

Kærlighed. Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket i:

Kærlighed. Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket i: Kærlighed Har du en favoritsang, der handler om kærlighed? Hvilken? Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil være kærester med en? Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene?

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene? Du har en samtale med forældrene til Sofie på tre år. Under samtalen fortæller familien, at det altid er faderen, som bader Sofie. Faderen forguder Sofie og tiltaler hende som sin lille kæreste. Når han

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a.

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a. Kost og Motion Daglige repportager af Oliver og Tobias 4.a 4. udgave - Torsdag d. 14. okt. Foto: Oliver Artikler fra i dag: Foredrag Onsdag eftermiddag bød på et spændende foredrag om sund og usund kost...

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Fra delebørn til hele børn

Fra delebørn til hele børn Fra delebørn til hele børn Når far og mor bliver skilt kan verden gå i stå. Et væld af nye følelser og tanker overtager barnets verden, og somme tider er de r ikke plads til så meget andet. Projektet Delebørn

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Jeg er aldrig flov over min mor

Jeg er aldrig flov over min mor Jeg er aldrig flov over min mor Mennesker, der lever af at være humoristiske er ikke nødvendigvis særligt sjove derhjemme, men det er Lisbet Dahl, forsikrer hendes yngste søn Gustav. Især når hun slår

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge Fastelavn. Fredag den. 28. februar afviklede vi fastelavn i SFO. Det blev som vanligt en sjov, hektisk og hyggelig dag. Børnene er jo noget oppe og køre sådan en dag, men vi har fundet en god form (syntes

Læs mere