SERVICE DER BARE ER 10-4 UD-SOLDT #2 DECEMBER Komptech Multistar M3. Stenrige Djursland OG MASKINER FRA AKSEL BENZIN NYT MAGASIN OM MENNESKER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SERVICE DER BARE ER 10-4 UD-SOLDT #2 DECEMBER 2007. Komptech Multistar M3. Stenrige Djursland OG MASKINER FRA AKSEL BENZIN NYT MAGASIN OM MENNESKER"

Transkript

1 #2 DECEMBER 2007 ANK FULD AF GODE NYHEDER NYT MAGASIN OM MENNESKER OG MASKINER FRA AKSEL BENZIN Stenrige Djursland Komptech Multistar M3 COOL MILJØ-ANLÆG DER SAD LIGE I SKABET SERVICE DER BARE ER 10-4 DER BLI R ALDRIG UD-SOLDT ERIEZ MAGNETICS TILTRÆKKENDE AMERIKANERE

2 INDHOLD ANK STENRIGE DJURSLAND Interview med entreprenør Gert Svith. KOMPTECH MULTISTAR M3 Revolutionerende stjernesigte. COOL MILJØ-ANLÆG side6 side8 DER BLI R ALDRIG UD-SOLDT Lave priser på storindkøb af sold. side12 ERIEZ MAGNETICS Nogle tiltrækkende amerikanere. EN SEJ JYDE TAKKER AF Peter Mikkelsen lægger hammeren. NYE MOBILE ANLÆG side4 SERVICE DER BARE ER 10-4 side10 side13 side14 side15 Redaktion: Claus Benzin Layout: Benzin/Brian Peter Foto: Anders Bergh Tryk: Lassen offset Velkommen til TANKs december udgave. Vi trænger os på i skarp konkurrence i vrimlen af glitrede magasiner i en travl juletid. Og apropos konkurrence, så kan du i dette nummer bl.a. læse om, hvad god og effektiv service som et vigtigt konkurrenceparameter betyder for dig som kunde, i artiklen Service der bare er TANK giver dig også de seneste produktnyheder, læs f.eks. om Komptech Multistar sortereanlæg til bio-brændsel på side 6. God læselyst og rigtig god jul og godt nytår.

3 #2 DECEMBER 2007 KORT NYT KOMPTECH UDVIDER Med en årlig vækstrate på 20%, en omsætning på den rigtige side af 700 mill kr. og 440 ansatte har Komptech taget et nyt stort spring ind i den fagre nye miljøverden. For fortsat at være europæisk markedsleder, har Komptech i efteråret indviet en ny tænke tank Komptech Research Center i Graz, hvor nye avancerede anlæg skal udtænkes og udvikles og en helt ny fabrik i Ljutomer, Slovenien. Den nye topmoderne fabrik ligger tæt på Komptechs hovedkontor og samlefabrik i Graz i Østrig. På Komptechs fabrik i Slovenien vil der blive produceret Terminator og Crambo neddelere samt milevendere. Øverst: Komptech Research Center Nederst: Komptechs fabrik i Slovenien STOR EKSPORT AF ANLÆG Danske entreprenører bygger veje, havne, boliger og erhvervsbyggerier som aldrig før ikke kun i Danmark, men også i store dele af verden. Derfor har vi i år bl.a. leveret Powerscreen sortereanlæg til havnebyggerier på Zanzibar og Maldiverne, Powerscreen sortereanlæg til sortering af råstoffer i Slovakiet, Polen og Norge, og Komptech anlæg til behandling af affald i Sverige. Vidste du, at den første bemandede genbrugsstation under Vestforbrænding åbnede i 1982, og statistikken viste, at der blev indsamlet tons affald det første år. I 2006 var den ene genbrugsstation blevet til 25 i 20 kommuner, og den samlede mængde affald var steget til tons. OMGÅENDE LEVERING Du kan stadig købe anlæg til konkurrencedygtige 2007-priser. Vi har købt stort ind af knuse-, sortereog neddelingsanlæg, og kan til omgående levering fra eget lager tilbyde: 1 stk. Terex-Pegson Metrotrak 900 x 600 HA mobilknuser 3 stk. Terex-Powerscreen Warrior 1400 sortereanlæg 2 stk. Terex-Powerscreen Chieftain 1400 Track sortereanlæg 1 stk. Terex-Powerscreen Chieftain 1700 Track sortereanlæg 1 stk. Komptech Terminator 6000 S, USA-version neddeler UNDGÅ HYDRAULIKOLIE-SPILD Du kender helt sikkert problemet. En hydraulikslange er sprunget og har lænset hydraulikolie-tanken for olie på dit diesel-hydrauliske knuse-, sortere- eller neddelingsanlæg. Rigtig skidt for vandmiljøet og din økonomi. Ved enkel montering af en elektrisk Shut Down-anordning på hydraulikolie-tanken kan dette problem nu løses. Ved et slangebrud stopper dit anlæg øjeblikkeligt, og hydraulikolie-spildet reduceres til et absolut minimum. Pris pr. stk. kr. 675,00 excl. moms og montering. Bestil dine Shut Down-anordninger på telefon eller Du kan også bruge vedlagte svarkort. Vidste du, at råstofindvindingen på land i Danmark steg med 17% fra 2005 til I alt blev der sidste år indvundet 41,6 mio. kubikmeter råstoffer på land, heraf 35 mio. kubikmeter sand, grus og sten. I 1995 blev der indvundet 21,7 mio kubikmeter sand, grus og sten.

4 STENRIGE DJURSLAND FEATURE KAPACITET OG KNUSNING Gert Svith, der er en af de største råstofudvindere på Djursland, driver 6 grusgrave med et årligt volumen på ca m 3. En næsten umættelig efterspørgsel efter råstoffer til boliger, erhvervsejendomme og motorveje i Jylland fik den driftige vognmand til at investere i et Terex-Pegson Maxtrak 1300 knuseanlæg i sensommeren Det mobile knuseanlæg, der er en særdeles velvoksen sag på ca. 46 tons, knuser sten i op til ca. 220 mm. Stenene som knuses til stabilgrus-størrelse, er overstørrelsen af stenmaterialer, der er frasorteret på Gert Sviths mange mobile sortereanlæg. God kubicitet max kapacitet Den sidste istid efterlod rigtig mange sten i undergrunden i Danmark. Og særlig mange på Djursland. Som markedssituationen er i disse år, kan vi sælge alle de knuste materialer, vi overhovedet kan producere. Derfor var det helt oplagt at investere i et meget stort knuseanlæg. Her faldt valget på Terex-Pegson Maxtrak 1300 knuseanlægget. Anlægget, der er monteret med en kegleknuser, producerer materialer der har en rigtig god kubicitet, og sliddelsøkonomien er fremragende. Efter at vi har fået så stort et knuseanlæg i maskinflåden, er det væsentligt, at det producerer så meget som overhovedet muligt. Specialbygget fødekasse Der er en række faktorer der bare skal være i orden for at opnå den optimale kapacitet. Derfor har vi i samarbejde med Aksel Benzin fået specialbygget en overbygning til Maxtrak 1300s eksisterende fødekasse. Nu kan vores store Cat 980 læssemaskine aflevere to hele skovlfulde ad gangen, og det betyder, at der til hver en tid ligger 20 m 3 i Maxtrak 1300 knuseanlæggets fødekasse. Det giver os en bedre kapacitet helt op til 200 m 3 i timen en bedre logistik, lavere dieselolieforbrug på vores læssemaskiner, og den billigst producerede tonspris. Og vores kunder får de bedst tænkelige produkter, da anlægget aldrig kører tomt. Vognmand og råstofentreprenør Gert Svith fra Grenå har erstattet tre af sine eksisterende knuseanlæg med ét nyt effektivt Terex-Pegson Maxtrak 1300 mobilknuseanlæg. Hurtigt produktionsklar Det var naturligvis et krav at det nye knuseanlæg skulle være opbygget på bælteundervogn, og kunne arbejde diesel-hydraulisk. For mobilknuseanlægget skal hurtigt være produktionsklar og nemt kunne komme fra den ene af Gert Sviths grusgrave til en anden. Hydraulisk transportør Selv om vi i disse år oplever en voldsom efterspørgsel efter råstoffer, skal priserne på de materialer vi udvinder selvfølgelig være konkurrencedygtige. Derfor tænker jeg altid i logistik. Vi har f.eks. lige købt en ny 20 m lang mobil stakketransportør af Aksel Benzin. Den skal drives hydraulisk af vores Terex-Pegson Maxtrak 1300 knuseanlæg, og give os en kæmpe fleksibilitet i vores travle dagligdag. Der kan så ligge hele 600 m 3 under transportøren, og det betyder, at vores maskinfører nu primært kan koncentrere sig om at fodre vores sultne Terex-Pegson Maxtrak 1300 knuseanlæg, slutter Gert Svith.

5

6 FEATURE SORTERING De tårnhøje priser på fossile brændsler som f.eks. olie, kul og gas, sammenholdt med vores forpligtigelse til at reducere CO2 udledningen, har skabt en stor interesse for sortereanlæg til biobrændsel. Men meget store krav til færdigvarestørrelserne gør, at mange af de konventionelle sortereanlægstyper ikke kan fremstille færdigvarer, der er akkurate nok. Nøjagtige færdigvarestørrelser Østrigske Komptech kommer nu med løsningen på problemet. Nyheden hedder Komptech Multistar M3, og er et mobilt stjernesortereanlæg, der giver dig biobrændselprodukter i en meget høj kvalitet til lave driftsomkostninger. På Multistar M3 er det nu muligt at sortere neddelt affaldstræ, neddelt træ, rødder og kompostmaterialer. Selve hjertet i Multistar M3 anlægget er stjernesigten, hvor stjerner med grov-konfiguration på det øverste dæk, og stjerner med fin-konfiguration på det nederste dæk giver to meget nøjagtige færdigvaresorteringer. Renere færdigvareprodukt De udsorterede færdigvarer fremtræder meget akkurate på grund af det patenterede CLEANSTAR system, der sørger for at stjernerne altid er rene. CLEANSTAR rensesystemet består af en hårdmetal platte, monteret på hver stjerne. Ved hjælp af CLEANSTAR er det absolut minimalt hvad du vil opleve af stikkere de lange, uønskede træstykker under Multistar M3 anlæggets færdigvaretransportører. Enkel PLC-styring For at sikre ensartede færdigvarestørrelser er Komptech Multistar M3 udstyret med en avanceret PLC-styring. Med PLCens grafiske visualisering er anlægget meget enkelt at betjene, og du kan ganske enkelt korrigere færdigvarestørrelserne ved blot at taste de ønskede værdier ind på anlæggets display. Ren vellyd Ud over det nye stjernesigtesystem og PLC-styring, har det nye Komptech Multistar M3 sortereanlæg også en lang række andre spændende fordele. Bl.a. den diesel-elektriske drift der gør Multistar M3 sortereanlægget meget økonomisk og næsten fuldkommen lydløst, når anlægget producerer, samt en fødekasse med et volumenindhold på mere end 5 m 3 og en ilæsningshøjde på kun 2,8 m. Her er en rampe ved fødekassen helt overflødig, og den lave højde giver dig en kontinuerlig drift, god logistik, og lavere dieselolieforbrug på din læssemaskine. Komptech Multist a rm3 STJERNEN BLANDT SORTEREANLÆG TIL BIO-BRÆNDSEL Diesel-elektrisk drift 53 kva / L x B på øvre stjernedæk 2132 x 1138 mm L x B på nedre stjernedæk 3591 x 1138 mm / Fødekasse-volumen > 5 m 3 / Ilæsningshøjde 2800 mm Kapacitet op til 120 m 3 /h Multistar M3 er den ny revolutionerende stjernesigte fra Komptech, der giver dig en god driftsøkonomi, nøjagtige færdigvarer, og en enestående brugervenlighed.

7

8 Allernyeste teknologier Der blev vist et imponerende opbud af de aller- Cool miljøanlæg der sad lige i skabet... LANGTIDSHOLDBARE MILJØLØSNINGER Regn og rusk, støv og støj, gråvejr og gæster så var Miljødage 07 på Odense Nord Miljøcenter i Odense september skudt i gang. Sammen med en lang række branchekollegaer knuste, sorterede og neddelte vi over to dage. Alle anlægstyper var trukket i arbejdstøjet og lagde arm med materialerne i de helt rette omgivelser.

9 nyeste teknologier på de arbejdende anlæg. Her var udløbsdatoen ikke overskredet. Anlæg til håndtering af en lang række af de miljøopgaver der skal løses i vores samfund, og som både kan bidrage til et bedre miljø, og give en endnu bedre bundlinie. brokker, affaldstræ, have-/parkaffald og trærødder. Vil du vide mere om vores effektive anlæg til knusning, neddeling og sortering, så kontakt os på telefon , klik dig ind på eller brug det vedlagte svarkort. Cool miljøanlæg De besøgende kunne se cool miljøanlæg fra Terex- Pegson, Terex-Powersreeen og Komptech knuse-, sortere- og neddele bygge- og anlægsaffald, jord og 9

10 0 FEATURE ONE-STOP-SHOP SERVICE DER BARE ER10-4 Vores mål er at være markedets bedste one-stop-shop for anlæg til knusning, sortering og neddeling. Med de eftermarkedsdele og den service der hører til. Og intet andet. Hos Aksel Benzin kan du ikke købe læssemaskiner, trucks og tilsvarende anlægstyper, der ligger uendelig fjernt fra vores kerneområde. Det lader vi andre om. Vi har valgt udelukkende at have fokus rettet mod de kvalitetsprodukter der har været med til at placere os som en af landets førende specialister på markedet for knusere, sortereanlæg og neddelere i mere end 40 år. No nonsense Kompetent og professionel rådgivning, god service, hurtig levering af eftermarkedsdele, og mulighed for finansiering af maskiner og anlæg. Det er sammen med traditionelle værdier som faglig stolthed, stabilitet, ærlighed, respekt og ikke mindst gennemskuelighed begreber der former vores tilgang til markedet, og den enkelte kunde. Når det gælder service hælder vi f.eks. til det helt enkle no nonsense -koncept. Som kunde betaler du kun for de ydelser som du køber af os. Hverken mere eller mindre. Til aftalt tid og pris. Vi rådgiver dig naturligvis gerne om f.eks. serviceintervaller, og hvilke reserve- og sliddele vi bedømmer, du bør udskifte for at få en problemfri drift. Uden at du bliver fanget i finurlige servicekontrakter eller vedligeholdelsesaftaler. Service der bare er 10-4 Selv de bedste produkter er ikke bedre end den service der står bag. Derfor er hurtig, effektiv og kompe-

11 tent hjælp nødvendig når dit materiel havarerer, eller skal serviceres. Vi ved, at dine driftstop er dyre. Er dit maskineri sat længerevarende ud af spillet, kan det betyde, at du mister kunder, kontrakter og indtjening. Derfor støder du ikke på telefontid fra 8-16 eller dyre vagttelefongebyrer, hvis du ringer til os efter normal arbejdstid og har brug hjælp her og nu. Vores service er altid er 10-4 også når du ringer efter 16 og før 8. Vi får dig hurtigt kørende igen Vores servicemontører dækker hele Danmark, og er fremme hos dig indenfor få timer ved et driftsstop. Behøver vi at sige, at alle vores montagevogne er udstyret med specialværktøj og de reservedele, der hurtigt får dig kørende igen. Nu er det gjort. Arbejder dine anlæg udenfor landets grænser, kan vi også hjælpe dig. Vi har opsat og serviceret anlæg fra Thule i nord til Uganda i syd. Hurtig, effektiv og kompetent hjælp er nødvendig, når dit materiel havarerer eller skal serviceres

12 DER BLI R ALDRIG UD-SOLDT Når man har leveret tæt på 600 nye Powerscreen sortereanlæg på 21 år, forpligter det til også altid at være lagerførende og leveringsdygtig i sold til alle de Powerscreen anlægstyper vores kunder dagligt arbejder med. Vi tilstræber altid at have soldstyper med de klassiske maskeåbninger på lager, for det du r bare ikke at en kunde ligger stille, når der er hul igennem, siger reservedels-ansvarlig hos Aksel Benzin, Claus Larsen. Store mængder lave priser! For at banke priserne helt i bund køber vi altid stort ind i 40 containere. Og som i alle andre situationer betyder storkøb naturligvis lave indkøbspriser, som selvfølgelig skal komme vores kunder til gode hvis de da også køber stort ind, fortæller Claus Larsen. For at holde en lav pris hele vejen frem til slutbrugeren, er det væsentligt for os, at få så mange varer på en palle pr. ekspedition. Det giver besparelser hele vejen igennem systemet lige fra håndteringen på lageret, til pap, spændbånd og tape, og når der skal faktureres, slutter Claus Larsen. UPDATE STORINDKØB Ring eller klik dig en god pris Vil du vide mere om de gode priser på originale Powerscreen sold med lang holdbarhed, så ring på eller Du kan også downloade prislister ved at klikke dig ind på

13 13 Vores leverandør af magneter amerikanske Eriez Magnetics fremstiller alle de magnettyper, som benyttes i miljøsektoren til separering af jern og metaller. Et marked i stor vækst med den voldsomme globale efterspørgsel, der er efter råstoffer. Det startede egentligt med at vi indirekte solgte de stærke Eriez overbåndsmagneter via de Terex-Pegson mobilknuseanlæg, vi leverer til vores kunder. Terex-Pegson benytter Eriez Magnetics som magnet-leverandør, og knuseanlæggene monteres som standard med overbåndsmagneter fra Eriez Magnetics, siger Claus Benzin. Hvirvelstrømsmagneter Eriez Magnetics havde på daværende tidspunkt ikke en distributør i Danmark, så vi fik forhandlingen af det omfattende program af magneter. Og nu er det ikke længere kun overbåndsmagneter til knuseanlæg, vi leverer. Et relativt nyt og spændende genindvindingsmarked der er kommet på banen, er indvinding af letmetaller fra forbrændingsslagger, som foretages med magneter af hvirvelstrømstypen. Aluminium en ren guldgrube Det er en betragtelig mængde letmetaller som f.eks. aluminium, vi smider ud i vores dagrenovation. Tænk blot på alle de dåser uden pant der lander i samme affaldssæk som mælkekartoner, kartoffelskræller og pizzarester. Heldigvis har man indset. at der lige her ligger en guldgrube gemt i vores affald. Vi har leveret Eriez Magnetics hvirvelstrøms-magneter til entreprenører, der som forretningsområde sorterer forbrændingsslagger. Aluminiumsdåserne og andre letmetaller, der bliver brændt til ukendelighed, bliver efterfølgende oparbejdet og omsmeltet til nye metaller. Eriez Magnetics leverer naturligvis også andre magnettyper, der kan separere jern fra slaggerne, men det er en anden historie, slutter Claus Benzin. ERIEZ MAGNETICS NOGLE TILTRÆKKENDE AMERIKANERE

14 EN SEJ JYDE TAKKER AF PROFIL PETER MIKKELSEN en Joan og de 3 børn og 5 børnebørn fremover kan glæde sig til at se mere til Peter, venter der helt sikkert også flere ture ned til ferielejligheden i Tyrkiet. Montage i sol, regn og blæst Det er en af de sidste sande pionerer i vores branche der nu takker af. Peter er en af de hårde drenge i branchen. I sol, regn, blæst, sne og frost er der blevet serviceret, repareret og opsat anlæg til kundernes og vores fulde tilfredshed. Selv danske entreprenørvirksomheder der arbejder i udlandet, har nydt godt af Peters kompetencer. Peter har opsat knuse- og sigteanlæg under så fjerne himmelstrøg som Thule i nord og Uganda i syd. Og der er gået rigtig mange maskiner og anlæg igennem Peters stærke hænder siden starten i Dengang var det de mindre stationære knuse- og sigteanlæg der blev opsat, repareret og serviceret, så kom 80ernes første generation af mobile knuse- og sortereanlæg, for til sidst at ende med 90ernes og nutidens store mobile knuse-, sortere- og neddeleranlæg samt de helt store stationære projektanlæg, ikke at forglemme. 4 Når en medarbejder i forgangne tider fejrede jubilæum eller ønskede at gå på pension efter lang og tro tjeneste, blev dette honoreret med et guldur. I vores rustikke branche vil et guldur virke en anelse upassende specielt når det er en sej jyde indenfor montage og service af knuse-, sortere- og neddeleranlæg, der er tale om. Tillad os derfor at introducere et helt nyt begreb Den Gyldne Forhammer. Peter Mikkelsen, overmontør hos Aksel Benzin gennem mere end 30 år, er om nogen manden i vores branche, der har gjort sig fortjent til dette meget passende trofæ når han med udgangen af januar 2008 går på pension. Lejlighed i Tyrkiet Peter vil efter 47 særdeles travle år på arbejdsmarkedet hellige sig de mere bløde værdier livet også har at byde på. Ud over at hustru- Strandtasken er snart pakket, og de to liggestole i ferielejligheden venter bare på at blive foldet ud. Vi vil gerne takke Peter for hans store indsats her i Aksel Benzin, og ønske rigtig god vind i fremtiden. Afskedsreception Peter vil blive fejret ved en afskedsreception i slutningen af januar 2008.

15 KOMPTECH TERMINATOR 6000 S USA-VERSION MOBIL NEDDELER MADRASSER KABELTROMLER MØBLER PALLER DIESEL-HYDRAU- LISK DRIFT Med en 583 HK stærk Caterpillar C18 EU3 dieselmotor med elektronisk motorbeskyttelse, får du et af markedets stærkeste neddelingsanlæg. FØDEKASSE, ROTORVALSE OG MODBRO Fødekassen har en længde på 4605 mm, og en dybde på 2890 mm. Rotorvalsen har en længde på 3000 mm, og en diameter på 1050 mm. Valsen er udstyret med 30 udskiftelige tænder. Modbroen, der er udstyret med 16 udskiftelige tænder, justeres hydraulisk mod rotoren. BÆLTEUNDERVOGN Med Caterpillar bælteundervognen får du et superfleksibelt anlæg der er enkelt at flytte rundt på arbejdsstedet. FÆRDIGVARETRANSPORTØR OG OVERBÅNDSMAGNET Færdigvaretransportøren har en båndbredde på 1000 mm, og opstakker det neddelte materiale i en højde på 4115 mm. Overbåndsmagneten, der er af den permanente type, fraseparerer bl.a. søm, skruer, beslag og fjedre fra affaldet. Komptechs Terminator 6000 S USAversion har pumpet jern og fået endnu flere muskler. Sveller, møbler, madrasser, kabeltromler, gulvtæpper og dæk er blot nogle af de affaldstyper, der hurtigt og effektivt neddeles med et minimum af støv, støj og slitage. Terminator 6000 S USA-version optimerer automatisk produktionen ved neddeling af forskellige affaldstyper. Og anlæggets Constant Power Control sikrer dig den helt rigtige kapacitet til den bedste tonspris på det neddelte affald. Kapaciteten på Terminator 6000 S USA-version neddelingsanlægget er op til 100 t/h. Aksel Benzin har anlægget klar til levering fra eget lager. TEREX-POWERSCREEN CHIEFTAIN 1700 MOBILT SORTEREANLÆG STEN GRUS KNUST BETON KNUST TEGL STAKKE-TRANS- PORTØR 3 En 1200 mm bred transportør udstakker sandfraktionen. VIBRATIONSSIGTE Den to-dækkede vibrationssigte har et areal på 4,8 x 1,5 m på det øvre dæk, og 4,3 x 1,5 m på det nedre dæk. STAKKE-TRANSPOR- TØR 2 En 650 mm bred transportør udstakker mellemfraktionen. STAKKE-TRANSPORTØR 1 En 650 mm bred transportør opstakker sigterestfraktionen. FØDEKASSE Den 14 lange fødekasse er udstyret med en radiostyret tiprist, og monteret med en 1050 mm bred båndføder. BÆLTEUNDERVOGN Bælteundervognen gør det enkelt at flytte anlægget rundt på arbejdsstedet. POWER-UNIT Anlægget er udstyret med en Deutz dieselmotor type BF 4 M 2012 (110HK) med hydraulik-udtag til drift af en ekstern stakketransportør. Terex-Powerscreens top-sællerter Chieftain sortereanlæggene har med Chieftain 1700 fået et nyt familiemedlem. Chieftain 1700 er et professionelt mobilt sortereanlæg der er ideelt til sortering af f.eks. sten- og grusmaterialer. Kapaciteten på det nye Chieftain 1700 sortereanlæg er op til 500 t/h. Sigter du efter høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris, er Chieftain 1700 det helt rigtige anlæg. Aksel Benzin har anlægget klar til levering fra eget lager.

16 AKSEL BENZIN EFFEKTIV DRIFT OG GOD ØKONOMI I DIN PRODUKTION Det er overskriften, når vi skal sammensætte markedets bedste løsninger til knusning, neddeling eller sortering. Vi tager altid udgangspunkt i dine ønsker, krav og behov, og kombinerer din opgave med over 40 års erfaring i at rådgive, projektere, levere og servicere. Det giver dig en løsning med fokus på det væsentlige. Og os en tilfreds kunde. Men et er ord, noget andet resultater. Derfor er vores bedste reference de tusindvis af anlæg vi igennem årene har leveret, og som dag efter dag viser deres styrke i grusgrave, på nedbrydningspladser, omlastestationer og på miljø- og forbrændingsanlæg. Når du handler med os, kan du være sikker på at få den velkendte Aksel Benzin-service, som betyder at vi altid vil gå den ekstra mil for dig. Vil du vide mere, så besøg os på eller ring på Søholm Park Hellerup Telefon Hammervej 4 Hvorslev 8860 Ulstrup Telefon

ALTÆDENDE. Danmarks største knuseentreprenør VI SÆTTER TÆNDERNE I ALT HVAD DER BLIVER SERVERET FRA ASFALT OG ARMERET BETON, TIL RØDDER OG AFFALDSTRÆ.

ALTÆDENDE. Danmarks største knuseentreprenør VI SÆTTER TÆNDERNE I ALT HVAD DER BLIVER SERVERET FRA ASFALT OG ARMERET BETON, TIL RØDDER OG AFFALDSTRÆ. ALTÆDENDE Danmarks største knuseentreprenør VI SÆTTER TÆNDERNE I ALT HVAD DER BLIVER SERVERET FRA ASFALT OG ARMERET BETON, TIL RØDDER OG AFFALDSTRÆ. ØKONOMIRIGTIG KNUSNING OG GENANVENDELS SKAL OGSÅ VÆRE

Læs mere

FULD AF GODE NYHEDER FUEL

FULD AF GODE NYHEDER FUEL #5 APRIL 2009 ANK FULD AF GODE NYHEDER NU LYSNER DET MÅSKE VI ER OPPE PÅ MÆRKERNE HURTIG FINANSIERING HURTIGT KØRENDE JEG GRAVER MIN EGEN GRAV FLOWER POWER ENERGI STOR STØRRE STØRST TA METROEN HER MÅ DE

Læs mere

#1 SEPTEMBER 2007 OG MASKINER FRA AKSEL BENZIN NYT MAGASIN OM MENNESKER HILLHEAD 2007 MILJØDAGE 07 ON THE ROAD TANK OP! FULD AF GODE NYHEDER

#1 SEPTEMBER 2007 OG MASKINER FRA AKSEL BENZIN NYT MAGASIN OM MENNESKER HILLHEAD 2007 MILJØDAGE 07 ON THE ROAD TANK OP! FULD AF GODE NYHEDER #1 SEPTEMBER 2007 ANK FULD AF GODE NYHEDER NYT MAGASIN OM MENNESKER OG MASKINER FRA AKSEL BENZIN HILLHEAD 2007 MILJØDAGE 07 TANK OP! ON THE ROAD INDHOLD ANK HILLHEAD 2007 Nye anlæg fra Terex- Powerscreen

Læs mere

#9 FORÅR 2012 PÅ E&H 12

#9 FORÅR 2012 PÅ E&H 12 #9 FORÅR 2012 ANK FULD AF GODE NYHEDER PÅ E&H 12 NYT OM KNUSNING, NEDDELING, SORTERING OG OPSTAKNING FREMAD! NYE TIDER NYT UDSEENDE DEN STØRSTE ROD MOD NYE HØJDER TELESTACK BESPARELSER I STAKKEVIS GRUS,

Læs mere

#6 NOVEMBER 2009 OG SORTERING FRA AKSEL BENZIN NYT OM KNUSNING, NEDDELING FULD AF GODE NYHEDER

#6 NOVEMBER 2009 OG SORTERING FRA AKSEL BENZIN NYT OM KNUSNING, NEDDELING FULD AF GODE NYHEDER #6 NOVEMBER 2009 ANK FULD AF GODE NYHEDER NYT OM KNUSNING, NEDDELING OG SORTERING FRA AKSEL BENZIN NYE TIDER, NYE OMGIVELSER 24 SIDER OM MENNESKER, MILJØ OG MASKINER GRØNNE ANLÆG GIVER GRØNT MILJØ SIG

Læs mere

#7 SEPTEMBER 2010 OG SORTERING FRA AKSEL BENZIN NYT OM KNUSNING, NEDDELING

#7 SEPTEMBER 2010 OG SORTERING FRA AKSEL BENZIN NYT OM KNUSNING, NEDDELING #7 SEPTEMBER 2010 ANK FULD AF GODE NYHEDER NYT OM KNUSNING, NEDDELING OG SORTERING FRA AKSEL BENZIN TAG FORDØREN NÅR DU KØBER BRUGT MATERIEL / ET LANGT LIV / ROSKILDE SYNKER I GRUS / POWERSCREEN XH250

Læs mere

OPEN DAYS I VANKIVA DET PERFEKTE MATCH #11 VINTER 2014 JOSEF HEISSENBERGER KOMPTECH PARTNER DAYS 2014 EN NÅL FOR GODT SAMARBEJDE

OPEN DAYS I VANKIVA DET PERFEKTE MATCH #11 VINTER 2014 JOSEF HEISSENBERGER KOMPTECH PARTNER DAYS 2014 EN NÅL FOR GODT SAMARBEJDE #11 VINTER 2014 ANK DET PERFEKTE MATCH KOMPTECH TERMINATOR 5000 MED UENDELIGE MULIGHEDER HURRIFEX SORTERER PLAST, JERN OG STEN FRA BIOMASSEN I ÉN ARBEJDSGANG KOMPTECH PARTNER DAYS 2014 EN NÅL FOR GODT

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

FREDE ANDERSEN & SØN

FREDE ANDERSEN & SØN FREDE ANDERSEN & SØN Kvalitetstransport siden 1903 Frede Andersen & Søn har rødder tilbage til 1903 og er i dag en moderne virksomhed med et bredt udbud af transporter. Vores kerneydelser er inden for

Læs mere

Bilag 1 Ansøgning om miljøgodkendelse

Bilag 1 Ansøgning om miljøgodkendelse Bilag 1 Ansøgning om miljøgodkendelse Virksomhed: Jernkællingen ApS Truelsdalvej 28 4340 Tølløse Cvr: 32661033 P nummer: 1015730699 Tlf. 70 70 74 75 Kontakt person: Anja Kwiecien Olsen Jernkællingen ApS

Læs mere

Sådan laver du en CO2-beregning (version 1.0)

Sådan laver du en CO2-beregning (version 1.0) Sådan laver du en CO2-beregning (version 1.0) Udviklet i et samarbejde med DI og Erhvervsstyrelsen STANDARD REGNSKAB (SCOPE 1 + 2) 2 UDVIDET REGNSKAB (SCOPE 1 + 2 + 3) 2 SCOPE 1, 2 OG 3 3 AFLEDTE VÆRDIER

Læs mere

Hydrauliske bådløftevogne og mobile bådstativer

Hydrauliske bådløftevogne og mobile bådstativer Hydrauliske bådløftevogne og mobile bådstativer 3 Nyhed 201 NYHED 2013 Hydraulisk Bådløftevogn Lille, hurtig, kraftig og stabil løftevogn. Enkel og sikker bådhåndtering op til 8 tons NYHED!!! Lille, hurtig

Læs mere

EHJ ENERGI HOLDER LIV I ILDEN

EHJ ENERGI HOLDER LIV I ILDEN #10 SOMMER 2014 ANK CRUSH-SCREEN-GO! EHJ ENERGI HOLDER LIV I ILDEN DEN NYE AFFALDSPLAN NYE ANLÆG NYE MULIGHEDER DET GÅR LEJENDE LET FOR RGS90 I SVERIGE DET SKAL VÆRE SJOVT FULD AF GODE NYHEDER NYT OM KNUSNING,

Læs mere

MILJØVENLIG NEDBRYDNING MED KUNDEN I CENTRUM

MILJØVENLIG NEDBRYDNING MED KUNDEN I CENTRUM MILJØVENLIG NEDBRYDNING MED KUNDEN I CENTRUM MED KUNDEN I CENTRUM IF Nedbrydning A/S udfører totalløsninger indenfor totalnedrivninger, indvendige nedrivnings- og rydningsopgaver, miljøsaneringsopgaver,

Læs mere

Sikkerhed og frihed. Mandskabskurve til HMF-kraner

Sikkerhed og frihed. Mandskabskurve til HMF-kraner Sikkerhed og frihed Mandskabskurve til HMF-kraner Arbejdsfrihed i højden En mandskabskurv også kaldet en MEWP (Mobile Elevating Work Platform) er det ideelle værktøj, når der skal arbejdes i højden. Fordelene

Læs mere

SPØRGEKORT ENIG / UENIG

SPØRGEKORT ENIG / UENIG I min familie afleverer vi tomme flasker og dåser i returautomaten i supermarkedet. Hvorfor er det en god idé? Så kan de blive brugt igen og igen, og det er godt for miljøet. Man kalder det closed loop

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre

Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre DAN-CORN A/S Mimersvej 5 DK-8722 Hedensted Tel +45 75 68 53 11 Fax +45 75 68 54 70 www.dancorn.com Dan-Corn giver dig: Sund Investering:

Læs mere

C.F. Nielsen. Nyhedsbrev Marts 2012. C.F.Nielsen A/S, Solbjergvej 19, DK-9574 Baelum. Højdepunkter:

C.F. Nielsen. Nyhedsbrev Marts 2012. C.F.Nielsen A/S, Solbjergvej 19, DK-9574 Baelum. Højdepunkter: Højdepunkter: Markedsudvikling øget aktivitetsniveau. Nye markeder Nye løsninger Udstillinger Service Nye produkter Teknologi projekter Ændring i ejerforhold Markedsudvikling øget aktivitetsniveau Den

Læs mere

Et sundt firma med god udvikling til glæde for kunder og medarbejdere

Et sundt firma med god udvikling til glæde for kunder og medarbejdere Når ting skal løftes, flyttes, vendes og drejes... Et sundt firma med god udvikling til glæde for kunder og medarbejdere Christian Jensen fik sin uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker i 1993 og fik i

Læs mere

GEOFYSISKE UNDERSØGELSER

GEOFYSISKE UNDERSØGELSER GEOFYSISKE UNDERSØGELSER OPMÅLINGER MED GEORADAR OG EM61 Ledninger Fundamenter Tanksøgning Sten og brokker Havne Geologi og råstoffer Vejopbygning Teknologi 10.00 15.00 20.00 25.00 30.00 Geofysiske undersøgelser

Læs mere

Spar tid og penge, når boldbanerne skal streges op! + mini

Spar tid og penge, når boldbanerne skal streges op! + mini Spar tid og penge, når boldbanerne skal streges op! + mini igo Mini + Impact XP-mali for opstregning af boldban Linemark igo Mini enkel og effektiv opstregningsmaskine Linemark igo Mini er en opstregningsmaskine,

Læs mere

Spændende opgaver.. Foto: Tina Valbjørn. Montør: Knud Jessen

Spændende opgaver.. Foto: Tina Valbjørn. Montør: Knud Jessen 2 0 1 5 Spændende opgaver.. Filmen 1864 I august måned 2013 var Hagenskov slot, avlsbygninger og omgivelser location for filmoptagelser til Ole Bornedals storfilm og tv-serie om 1864. Foto: Tina Valbjørn

Læs mere

USA... 7. Kina... 11. Side 2 af 12

USA... 7. Kina... 11. Side 2 af 12 3. De 5 lande Hæfte 3 De 5 lande Danmark... 3 Grønland... 5 USA... 7 Maldiverne... 9 Kina... 11 Side 2 af 12 Danmark Klimaet bliver som i Nordfrankrig. Det betyder, at der kan dyrkes vin m.m. Men voldsommere

Læs mere

HCS Affaldsløsninger - Fast & Flydende

HCS Affaldsløsninger - Fast & Flydende HCS A/S Transport & Spedition Landsdækkende affaldsløsninger: HCS Affaldsløsninger - Fast & Flydende HCS A/S Transport & Spedition. Omsætning 2014: 1,5 mia. kr. HCS har 6 primære forretningsområder: Transport

Læs mere

Affald. Trinmål for 2. og 4. klassetrin for natur/teknik. Trin 1: Trin 2: AF FALD 43

Affald. Trinmål for 2. og 4. klassetrin for natur/teknik. Trin 1: Trin 2: AF FALD 43 AF FALD 43 Affald Trinmål for 2. og 4. klassetrin for natur/teknik Trin 1: sortere og navngive materialer og stoffer fra dagligdagen efter egne kriterier og enkle givne kriterier, herunder form, farve,

Læs mere

Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023. Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand

Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023. Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023 Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand Indhold Esbjerg Havn - En kommunal selvstyrehavn Lidt tal Forretningsområder

Læs mere

Returlogistik i Dansk Retursystem A/S. Den Danske Logistikkonference - 28 oktober 2014

Returlogistik i Dansk Retursystem A/S. Den Danske Logistikkonference - 28 oktober 2014 Returlogistik i Dansk Retursystem A/S Den Danske Logistikkonference - 28 oktober 2014 Dansk Retursystem A/S en miljøvirksomhed Dansk Retursystem A/S skaber råstoffer og en renere natur Vi gør brugte flasker

Læs mere

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 BRUGERMANUAL 1 VIGTIG INFORMATION DENNE VEJLEDNING ER UDELUKKENDE RETTET MOD KVALIFICEREDE INSTALLATØRER. DISSE OPLYSNINGER MÅ IKKE UDLEVERES TIL SLUTBRUGERE. LÆS

Læs mere

Q Transport sørger også for at tage hånd om fornødne eksportdokumenter samt pakkelister.

Q Transport sørger også for at tage hånd om fornødne eksportdokumenter samt pakkelister. Q TRANSPORT Luftfragt Transport Søfragt Domicil flytning Kontor flytning Intern flytning Transport Flytning Logistic Lagerhotel Pak & Pluk Handling Distribution Fjernlager Arkiv opbevaring Container Oversøiske

Læs mere

Stålbygninger. www.llentab.dk

Stålbygninger. www.llentab.dk Stålbygninger www.llentab.dk Velkommen til LLENTAB! LLENTAB har leveret stålbygninger i næsten 35 år. I den tid har vi leveret over 7.000 stålbygninger i Sverige og Europa. Det faktum, at vi selv styrer

Læs mere

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt.

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. GSM Dørtelefon Installation manual Bruger manual Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. Tlf.: +45 86161617 Mobil: +45 40200001 Side 1 GSM Dørtelefon Version

Læs mere

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Brugsvejledning DRINK-38/SE Vigtige instruktioner: De i dette dokument beskrevne kølere, er udelukkende designet til opbevaring og afkøling af drikkevarer

Læs mere

Börger kendetegn: Fokus på udvikling.

Börger kendetegn: Fokus på udvikling. L O B E R O T O R P U M P E R N E D D E L I N G S T E K N I K F Ø D N I N G S T E K N I K Fokus på udvikling. L O B E R O T O R P U M P E R Fleksibilitet i alle detaljer. Börger loberotor pumper er selvansugende,

Læs mere

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU Transport udover alle grænser Den stærkt stigende internationale samhandel skærper kravene til godssikring. Kravene til virksomhederne øges. Det handler om at undgå dyre transportskader, vel at mærke på

Læs mere

Genbrug v. Hans Bjerre, RTS

Genbrug v. Hans Bjerre, RTS Genbrug v. Hans Bjerre, RTS Genbrug.. Et oplæg til holdningsbearbejdning og affaldshåndtering For ca. 85 grundforløbselever på RTS Hans Bjerre.. Velkommen.. Præsentation, sådan blev uge 9 brugt. Første

Læs mere

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer SKEMAET SKAL ANVENDES VED: Roskilde Kommune Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer Nedrivning og renovering

Læs mere

MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser

MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser Der findes mange problemer i verden, men også enkle løsninger. På nogle af dem. På kontoret er det vigtigt, at arbejdsdagen kører så glat som muligt, og

Læs mere

Velkommen til Tom Dåses Returskole

Velkommen til Tom Dåses Returskole Velkommen til Tom Dåses Returskole Hej, jeg hedder Glas-Mads. Velkommen til vores opgavebog. Mit navn er Petra Plast. Vi skal både regne og tegne og gætte. Jeg hedder Tom Dåse. Har du lyst til at blive

Læs mere

BILAG 3 DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG

BILAG 3 DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG BILAG 3 DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG 2 KONTRAKTER OG AFTALER MED DEPONERINGS-, SORTERINGS- OG BEHANDLINGSANLÆG som Gentofte Kommune og Vestforbrænding har indgået aftaler med pr. 1. januar

Læs mere

Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010

Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010 Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010 Hvem er Uno Koncept A/S? Enestående sortiment Enestående rådgivning Enestående kvalitet Enestående service Uno håndplukker det bedste inden for gade-

Læs mere

Bygge- og anlægsaffald

Bygge- og anlægsaffald Bygge- og anlægsaffald 1.1 Bygge og anlægsaffald 1.1.1 Bilaget er gældende bygge- og anlægsaffald fra, og omfatter al opbevaring, håndtering og indsamling af bygge- og anlægsaffald til direkte genbrug,

Læs mere

ER PANT KUN FOR DÅSER OG FLASKER? AKTIVITET 2 FORLØB NR. 7. Design en pantordning

ER PANT KUN FOR DÅSER OG FLASKER? AKTIVITET 2 FORLØB NR. 7. Design en pantordning FORLØB NR. 7 De fleste af jer har nok prøvet at betale og få udbetalt pant for dåser og flasker til sodavand. Men har du tænkt nærmere over, hvad der ligger bag, og om det er muligt at bruge en pantordning

Læs mere

Redskaber til hæk- og hegnsklipning

Redskaber til hæk- og hegnsklipning Redskaber til hæk- og hegnsklipning GreenTec HXF info Scan QR koden med din smartphone og se mere om GreenTec grenklippere på vores hjemmeside Vi skaber mulighederne for forbedret pleje af grønne områder

Læs mere

Lavmands Hydraulic Lifting System

Lavmands Hydraulic Lifting System Kærup Parkvej 13 4100 Ringsted >Project Proposal for Dennis Busses >17.02.2010 Lavmands Hydraulic Lifting System Patent Pending Per Lavmand 1 kort er en af Danmarks førende virksomheder indenfor emissionsteknologi,

Læs mere

Fra stewardessekaffe til genial emballage

Fra stewardessekaffe til genial emballage Fra stewardessekaffe til genial emballage Vi er i starten af 90 erne i en flyver. Jakob Vangby har netop bestilt en kop kaffe, og kigger nervøst på bakken med den skoldhede kaffe. Bakken har slagside,

Læs mere

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal.

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Affaldsguide Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ

Læs mere

en touch-free oplevelse der styrker profilen og forbedrer hygiejnen

en touch-free oplevelse der styrker profilen og forbedrer hygiejnen Gør indtryk med hygiejneløsninger, der styrker din profil og viser at du drager omsorg for dine gæster og dine ansatte. en touch-free oplevelse der styrker profilen og forbedrer hygiejnen sensor nyt medlem

Læs mere

NOTAT Den 10. maj 2010 BJO/ MOG

NOTAT Den 10. maj 2010 BJO/ MOG NOTAT Den 10. maj 2010 BJO/ MOG BESTYRELSESSEMINAR KOLLEKOLLE, VÆRLØSE ONSDAG DEN 19. MAJ 2010 Emne 1: Vestforbrænding og ressourceforvaltning Vestforbrænding forstår ressourceforvaltning som en dokumenteret

Læs mere

www.puresolution.dk Åbn for at se hvad vi kan hjælpe dig med...

www.puresolution.dk Åbn for at se hvad vi kan hjælpe dig med... www.puresolution.dk Åbn for at se hvad vi kan hjælpe dig med... Håndtørrere Effektive og energivenlige modeller Er du træt af papir der flyder, høje omkostninger eller langsomme håndtørrere...? Der var

Læs mere

UPDATE #06, marts 2013

UPDATE #06, marts 2013 UPDATE #06, marts 2013 Kære læser Velkommen i sjette udgave af UPDATE, hvor du igen finder en flok gode historier fra den hydrauliske verden. I dette nummer af UPDATE kan du blandt andet læse, at Hydra-Grene

Læs mere

SYSTEM DIVISION DIN INNOVATIVE OG KOMPETENTE LOGISTIKPARTNER NATIONALE OG INTERNATIONALE TRANSPORTER FOR BYGGEINDUSTRIEN

SYSTEM DIVISION DIN INNOVATIVE OG KOMPETENTE LOGISTIKPARTNER NATIONALE OG INTERNATIONALE TRANSPORTER FOR BYGGEINDUSTRIEN SYSTEM DIVISION DIN INNOVATIVE OG KOMPETENTE LOGISTIKPARTNER NATIONALE OG INTERNATIONALE TRANSPORTER FOR BYGGEINDUSTRIEN VI KENDER BYGGEINDUSTRIENS SÆRLIGE BEHOV FOR PRÆCISION OG NØJAGTIGHED Markedet for

Læs mere

informationsfolder til kontoret dansk skolefotos Skoleåret 2015-2016

informationsfolder til kontoret dansk skolefotos Skoleåret 2015-2016 dansk skolefotos informationsfolder til kontoret Skoleåret 2015-2016 Vi gør opmærksom på en lille revolution inden for skolefotobranchen. Albert Grøn 8. B Byens Skole 2014 Villy Grøn 5. A Byens Skole 2014

Læs mere

Tjen penge på dit medlemskab Medlemsfordele. R abatportalen a/s

Tjen penge på dit medlemskab Medlemsfordele. R abatportalen a/s Tjen penge på dit medlemskab Medlemsfordele R abatportalen a/s Velkommen til Rabatportalen Du kan spare mange penge på de medlemsfordele, som vi præsenterer i denne folder. Rabatterne får du som medlem

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING (DK)

MONTAGEVEJLEDNING (DK) MONTAGEVEJLEDNING (DK) Tillykke med Deres nye møbel fra dk3 ROYAL SYSTEM reolen blev tegnet i 1948 af den legendariske danske designer og producent Poul Cadovius. Det var ét af verdens første væghængte

Læs mere

Hvad er minikraftvarme?

Hvad er minikraftvarme? Hvad er minikraftvarme? Forestil dig, at du har et lækkert, saftigt æble foran dig. Du bider en gang i det og smider resten væk. Det er da et spild, ikke? Forestil dig så, at du spiser æblet helt op til

Læs mere

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk.

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk. Affald til genbrug 1 Papir Fx bøger, reklamer og telefonbøger. Plastomslag og ringbind. 5 Jern og metal Fx cykler, dåser, gaskomfurer, gryder og radiatorer. Elektronikaffald. 6 Pap og karton Fx rent og

Læs mere

ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011

ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 GRØNT REGNSKAB UDENRIGSMINISTERIET ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 GRØNT REGNSKAB 1 Indholdsfortegnelse: 1. Grønt regnskab side 1 2. Samlet forbrug

Læs mere

Nytænkte løsninger til byggeindustrien

Nytænkte løsninger til byggeindustrien Nytænkte løsninger til byggeindustrien by Levering til aftalt tid og pris UPFRONT SOLUTIONS er unikke og nytænkte boligog konstruktionsløsninger til nybyggeri og renovering af eksisterende byggeri. Produktserien

Læs mere

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Modulopbyggede GENERATORANLÆG - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736 4111 Fax (+45) 9736 4013 info@kva-diesel.dk www.kva-diesel.dk Diesel generatoranlæg

Læs mere

Affald fra institutioner

Affald fra institutioner Page 1 of 5 Affald fra institutioner 1. Institutioner og Regler og betaling Institutioner skal følge Regulativ for fra erhverv i Herning Kommune. Hjemmesidens oplysninger om fra erhverv er derfor også

Læs mere

Brugerundersøgelse 2009. i Viborg Kommune

Brugerundersøgelse 2009. i Viborg Kommune i Viborg Kommune Indledning Kilde Consult skal gennemføre en brugerundersøgelse på genbrugsstationerne i Viborg Kommune. Undersøgelsen er gennemført i starten af 2009 i forbindelse med, at der skal udarbejdes

Læs mere

Velkommen til Olie Gas Danmark

Velkommen til Olie Gas Danmark Vi vil skabe værdi Der er fortsat et betydeligt forretningspotentiale i Nordsøen, for alle led i værdi kæden. Med Olie Gas Danmark er der skabt en nødvendig fælles platform til at i mødegå fremtiden. VELKOMMEN

Læs mere

Til lykke med din nye LapTimer 5001C

Til lykke med din nye LapTimer 5001C 1 Producent: UNIPRO RACING SYSTEMS ApS VIBORG HOVEDVEJ 24 DK-7100 VEJLE, DANMARK TEL. +45 7585 1182 FAX +45 7585 1782 BRUGSANVISNING - LapTimer 5001C Til lykke med din nye LapTimer 5001C For at sikre dig

Læs mere

Design og indkøb af transportydelser Hvordan indgår miljøhensyn? Projektmedarbejder, Jesper Kronborg Jensen Kohberg Bakery Group A/S jkj@kohberg.

Design og indkøb af transportydelser Hvordan indgår miljøhensyn? Projektmedarbejder, Jesper Kronborg Jensen Kohberg Bakery Group A/S jkj@kohberg. Design og indkøb af transportydelser Hvordan indgår miljøhensyn? Projektmedarbejder, Jesper Kronborg Jensen Kohberg Bakery Group A/S jkj@kohberg.com Kort om Kohberg Bakery Group A/S Producent og leverandør

Læs mere

ENTREPRENØR VOGNMAND GRUSGRAVE

ENTREPRENØR VOGNMAND GRUSGRAVE PRISLISTE 1. APRIL 2015 ENTREPRENØR VOGNMAND GRUSGRAVE INDHOLD ARBEJDSLØN 3 MINIGRAVERE 4 RENDEGRAVERE 5 GRAVEMASKINER 5 LÆSSEMASKINER 6 TRAKTORER 6 DUMPERE 7 DOZER 7 DIVERSE 7 LASTBILER 8 KOMPRIMERINGSGREJ

Læs mere

Lette transportløsninger

Lette transportløsninger Fuel Tank Solutions Lette transportløsninger Kundeudtalelse Energikompaniet AS Kunde: Energikompaniet A/S Energikompaniet A/S har gennem mange år benyttet HMK BILCON som leverandør af tankpåbygninger og

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA FOR BYGGEAFFALD

ANMELDELSESSKEMA FOR BYGGEAFFALD ANMELDELSESSKEMA FOR BYGGEAFFALD Anmeldelse af bygge- og anlægsaffald samt screening for PCB-holdigt affald 1.0 STAMOPLYSNINGER Aktivitetsadresse: Matrikel nr.: Opførelsessår: Bygningsnr.: Renoveringsår:

Læs mere

alt kan lade sig gøre

alt kan lade sig gøre Maler verden grøn E. Aabo Andersen A/S, mere kendt som Aabo Maleanlæg designer og producerer male- og overfladebehandlingsanlæg. Vi er et af Danmarks førende og mest innovative firmaer indenfor anlæg til

Læs mere

MORE POWER. NO LIMITS. NÆSTE GENERATION AF BERNER AKKU-MASKINER I 14,4V/18V

MORE POWER. NO LIMITS. NÆSTE GENERATION AF BERNER AKKU-MASKINER I 14,4V/18V MORE POWER. NO LIMITS. NÆSTE GENERATION AF BERNER AKKU-MASKINER I 14,4V/18V BERNER NÆSTE GENERATION AF BERNER AKKU-MASKINER MORE POWER. NO LIMITS. BATTERISTYRING Den mest avancerede styringselektronik

Læs mere

Aktiviteter 3.-4. klasse

Aktiviteter 3.-4. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Tusser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir,

Læs mere

Mejerisektoren - ost

Mejerisektoren - ost Working Class Food Automatiserer arbejdsprocesser til: Mejerisektoren - ost Effektiv og fleksibel: - Håndtering i højhygiejne zoner - Pakning - Mixpakning - Palletering Håndtering i højhygiejne zoner Skånsomt

Læs mere

Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen

Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen Bilag 1 Screeningskema for PCB Er bygningen, anlægget eller dele heraf opført eller renoveret i perioden fra 1950 til1977, er der risiko

Læs mere

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil Rådgivning Grafisk hjælp Print og offset Efterbehandling Pakning og forsendelse Produktion i profil Hvidovre Kopi A/S Hvidovre Kopi A/S blev grundlagt i 1986. Startede som et traditionelt kopicenter. Er

Læs mere

31 TONS AFFALD KAN OMDANNES TIL EL OG VARME - HVER TIME

31 TONS AFFALD KAN OMDANNES TIL EL OG VARME - HVER TIME 31 TONS AFFALD KAN OMDANNES TIL EL OG VARME - HVER TIME Døgnet rundt, året rundt bliver affald til nyttig energi. Det har miljøet godt af, og forbrugerne sparer penge. Det er lang tid siden, vi sidst har

Læs mere

AKTIVITETER. 3.-4. klasse

AKTIVITETER. 3.-4. klasse 1 Hvor mange reklamer og aviser modtager en familie? I denne aktivitet skal du undersøge, hvor mange reklamer og aviser din familie modtager i løbet af en uge. Du skal finde ud af, hvor mange kilo papir,

Læs mere

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde,

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde, Trolla SNOWBOBBY 80 Artikel nr.: 12098 DK montagevejledning 2011/11 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

TMU-møde d. 21.10.2014

TMU-møde d. 21.10.2014 1 Indledning Intern Drift består af en park-, vej-, rengørings-, service- og kørsel/værkstedssektion. I det følgende vil der være en beskrivelse af, hvad hver sektion beskæftiger sig med samt en tanke

Læs mere

PON POWER SCANDINAVIA - TOTALLEVERANDØR AF ENERGISYSTEMER

PON POWER SCANDINAVIA - TOTALLEVERANDØR AF ENERGISYSTEMER PON POWER SCANDINAVIA - TOTALLEVERANDØR AF ENERGISYSTEMER TOTALLEVERANDØR AF ENERGISYSTEMER Elforsyningen er et af de elementer, der er essentielle for de fleste produktioner og som skal virke hver gang,

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE SERVICE PON POWER SERVICE 24/7/365

VEDLIGEHOLDELSE SERVICE PON POWER SERVICE 24/7/365 VEDLIGEHOLDELSE PON POWER CORPORATE CORPORATE INDHOLD 3 4-5 6-7 8-9 10-11 Corporate service Service døgnet rundt - over hele verden Service Vores serviceafdeling Servicenetværk - i hele verden Servicenetværk

Læs mere

Hvordan får vi Danmark op i gear?

Hvordan får vi Danmark op i gear? MainTech 2013 15. maj 13 Hvordan får vi Danmark op i gear? Kent Damsgaard Underdirektør, DI Kan du få 500 kr. ud af en femmer? 2 Danske virksomheder har globale styrker Blandt de bedste til at levere i

Læs mere

Husorden for ejerforeningen 4OK. Revideret 2015

Husorden for ejerforeningen 4OK. Revideret 2015 Husorden for ejerforeningen 4OK Revideret 2015 AFFALD Køkken affald: På Landlystvej er opstillet grønne containere til køkkenaffald. Affaldsposerne skal snøres sammen inden de smides i containerne, så

Læs mere

Manual. Daray MS70C. - et godt sted at handle. Kirudan varenummer: 61-89-822

Manual. Daray MS70C. - et godt sted at handle. Kirudan varenummer: 61-89-822 Manual Daray MS70C Kirudan varenummer: 61-89-822 - et godt sted at handle Indholdsfortegnelse 1. Generel beskrivelse... 2 2. Teknisk specifikation... 2 3. Installation... 3 4. Betjening... 10 5. Vedligeholdelse...

Læs mere

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer Affaldsguide Bendz og Skelgården Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne folder kan du finde

Læs mere

Deres professionelle leverandør af aluminiumselementer

Deres professionelle leverandør af aluminiumselementer Deres professionelle leverandør af aluminiumselementer ... Vores erfarne mandskab er klar til at ekspedere enhver opgave med præcision og engagement. Om ALUfabrikken: ALUfabrikken er en moderne produktionsvirksomhed

Læs mere

Håndtering af affald. Afdeling 52 - Fyrkildevej

Håndtering af affald. Afdeling 52 - Fyrkildevej Håndtering af affald Afdeling 5 - Fyrkildevej Lån en trailer Ved bortskaffelse af diverse til genbrugsplads kan du låne en trailer ved henvendelse på varmemesterkontoret. Depositum kr. 00,- Indhold Affaldstyper...4

Læs mere

EU-reguleringens indvirkning på dansk transport- og energipolitik Lisa Bjergbakke, lbj@ens.dk Energistyrelsen

EU-reguleringens indvirkning på dansk transport- og energipolitik Lisa Bjergbakke, lbj@ens.dk Energistyrelsen Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser Væg racks Micro racks Gulv racks PC Væg racks PC Gulv racks Server racks AM-Rack Din foretrukne leverandør af 10 og 19 tommer racks

Læs mere

Alfa Laval: Projektlederen er som edderkoppen i spindets midte

Alfa Laval: Projektlederen er som edderkoppen i spindets midte Jobindex.dk - Januar 2012 Alfa Laval: Projektlederen er som edderkoppen i spindets midte En anden stor opgave som han har styret, var byggeriet af det norske skib Krillkongen. Det illustrerer ganske godt,

Læs mere

Rengøringsteknik. Sweepmaster 1200/1500 RH Ride-on fejemaskiner. Til ratione l rengøring af store arealer

Rengøringsteknik. Sweepmaster 1200/1500 RH Ride-on fejemaskiner. Til ratione l rengøring af store arealer Rengøringsteknik Sweepmaster 1200/1500 RH Ride-on fejemaskiner Til ratione l rengøring af store arealer Fejemaskiner med sæde og en kapacitet på op til 16.200 m²/t Sweepmaster 1200 / 1500 RH Bedre fejning,

Læs mere

Kom godt i gang med solceller fra OK

Kom godt i gang med solceller fra OK 1 Kom godt i gang med solceller fra OK Brug strømmen, når solen skinner få gode tips til hvordan! Hvad kan du spare med solceller? Time for time afregning hvad betyder det for dig? www.ok.dk 2 3 Solceller

Læs mere

mindre co 2 større livskvalitet

mindre co 2 større livskvalitet dig og din brændeovn mindre co 2 større livskvalitet Foreningen af leverandører af pejse og brændeovne i Danmark Investering i en brændeovn og korrekt fyring med træ er det mest effektive, du og din familie

Læs mere

STYRKE GENNEM KNOW-HOW

STYRKE GENNEM KNOW-HOW STYRKE GENNEM KNOW-HOW Snegle Twistere/Emnevendere Formatsæt Egen konstruktion EREJNING OG TEKNISK RÅGIVNING I TERMOPLST /S Rolf Schmidt Industri Plast er grundlagt i. Vi er en moderne virksomhed med 0

Læs mere

Hvornår har du sidst. fået penge. for at hjælpe miljøet?

Hvornår har du sidst. fået penge. for at hjælpe miljøet? Hvornår har du sidst fået penge for at hjælpe miljøet? Du kan hjælpe miljøet og modtage kontant tilskud Forbrændingsslagger er et velegnet fyld- og bundsikringsmateriale til bl.a. landbrugsbygninger, lagerbygninger

Læs mere

BUILDING POSSIBILITIES

BUILDING POSSIBILITIES UNIKT KONCEPT BUILDING POSSIBILITIES NG ZINK A/S er en dansk salgs- og produktionsvirksomhed, som repræsenterer førende europæiske producenter af tag og facadeprodukter i zink, kobber og aluminium. NG

Læs mere

MODTAGEREGLER FOR FORBRÆNDINGSEGNET AFFALD

MODTAGEREGLER FOR FORBRÆNDINGSEGNET AFFALD MODTAGEREGLER FOR FORBRÆNDINGSEGNET AFFALD Amagerforbrænding ELSAM KARA Nordforbrænding Reno-Nord Vestforbrænding Århus Kommunale Værker Til producenter og transportører af forbrændingsegnet affald Folderen

Læs mere

Ressourcer Ren forbrænding Recycling

Ressourcer Ren forbrænding Recycling Ressourcer Ren forbrænding Recycling 3R NÆRVARME LOKALT FRA LOKALE ENERGIKILDER 3R Bæredygtig kollektiv varmeforsyning lokalt fra lokale energikilder 3R varmeservice er den eneste varmeforsyning som sikrer

Læs mere

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN VI ER PÅ VEJ FREM Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN Bilens rolle er under forandring, nye former for mobilitet vinder frem og den teknologiske udvikling

Læs mere

Kommunikation af forandringer. NOV Flexibles

Kommunikation af forandringer. NOV Flexibles Kommunikation af forandringer NOV Flexibles Fra kabler til fleksible rør-systemer I Etableret i 1995 som en del af NKT Cables I Etableret som selvstændigt selskab i 1999 - NKT Flexibles I Producerer fleksible

Læs mere