Indholdsfortegnelse. 2 Formål med trafikmeldingerer via SMS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse. 2 Formål med trafikmeldingerer via SMS"

Transkript

1 Aalborg Kommune, VIKING Forbedring og udvidelse af web med vejarbejder - Aktivitet ATI 3 Trafikinformation om vejarbejder i Aalborg via SMS Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej Lyngby Telefon Telefax Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Formål med trafikmeldingerer via SMS 1 3 Begrænsning i længden af SMS-beskeder 2 4 Grundlag for trafikmeldinger 2 5 Løsningsmuligheder Information i 1 SMS-besked Information i 2 eller flere SMS-beskeder 5 6 System beskrivelse 6 7 Anbefaling 6 1 Indledning Vejarbejder, store arrangementer og uforudsete hændelser så som uheld, giver ofte store gener for trafikken. Som et element til at forbedre trafikinformationerne i Aalborg ønskes mulighed for at tilbyde trafikinformation som SMS-beskeder mobiltelefoni, så brugerne øjeblikkelig får information om forhold, der kan påvirke trafikken, og derved får mulighed kan at undgå de opståede gener. I nærværende notet redegøres for, hvordan informationer kan gives og hvilke krav det stiller til system og datagrundlag. I dag er det muligt at at abonnere på information om vejarbejde pr. via Internetadressen: Brugeren kan vælge mellem at få tilsendt informationer for alle veje i systemet eller kun for rutenummererede veje. 2 Formål med trafikmeldingerer via SMS At levere relevante trafikmeldinger om vejforholdene ved hjælp af SMS kræver at modtageren selv kan vælge hvilke veje/ruter, der skal modtages informationer for. Anvendelse af SMS kan i givet fald have den fordel at Dokument nr Revision nr. 0 Udgivelsesdato 24. jan 2000 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt UDJ JTH JTH

2 2 / 10 informationerne når modtageren over alt og med kort varsel, så brugeren har større mulighed fro at tage højde for hindringer på den planlagte rute og måske derved undgå kø eller andre gener. Modtagelse af meldinger i form af en SMSbesked afhænger selvfølgelig af, at modtagerens mobiltelefon er tændt og at modtageren ikke er forhindret i at læse beskeden. Det må f.eks. frarådes, at modtageren forsøger at læse SMS-beskeder på uegnede dispalys under kørslen. Udsendes meldingerne som s til en pc-adresse, når informationerne også brugeren hurtigt, men kun hvis brugeren sidder ved computeren. Varigheden fra, at en melding er sendt fra en computer til den modtages som en SMS-besked kan variere fra gang til gang og fra mobiloperatør til mobiloperatør. Ved nogle få prøveafsendelser varierede tiden fra et øjeblik til næsten en time. 3 Begrænsning i længden af SMS-beskeder SMS-beskeder er i princippet s, der højest indeholder 160 tegn. Længden på SMS-beskeder er begrænset af mobiltelefonernes nuværende kapacitet og teleselskabernes koncet for at håndtere SMS. Hos teleselskaberne, Teledanmark, Mobilix og Sonofon, er det muligt at afsende 160 tegn pr. besked, hvilket er sammenfaldende med kapaciteten på mobiltelefoner. De 160 tegn pr. beskedskal indeholde både afsenderadresse, subjekt og selve beskeden. De tegnpladser der ikke er anvendt til afsenderadresse og subjekt kan bruges i beskeden. Overskrider beskeden de 160 tegn, vises teksten indtil tegn 157 eller 160, og den resterende del af beskeden er ikke synlig for modtageren. Ved nogle operatører omdannes bogstaverne på tegnplads til prikker, og derved kan det ses, at beskeden er længere end det viste. Undlades afsenderadresse og subjekt, kan der sendes en besked på 160 tegn, men det vil som minimum være nødvendig med en afsender. Haves en afsender adresse der tildels angiver subjekt, kan det udelades. En sådan adresse kunne f.eks. være trafikinfo@aalbkom.dk. I det tilfælde vil der være 139 tegn til trafikinformationer. Det er desuden muligt at sende flere sammenkædede beskeder efter hinanden om samme tema,, hvorved meldingen kan være betydelig længere. 4 Grundlag for trafikmeldinger Grundlaget for informationerne i SMS-beskederne, kan opbygges på de standarder, som Vejdirektoratet benytter bla. til brug for RDS-TMC meddelser for det rutenummerere vejnet og som Aalborg Kommune anvender i webapplikationen hvor det rutenummererede vejnet er suppleret med kommunens øvrige fordelingsveje.

3 3 / 10 Trafikinformationerne i web-applikationen er opbygget efter nedenstående systematik. Linie 1a: Rutenummer, f.eks.: "E45", "Rute 11" eller "Rute 187". Linie 1b: Hvis en-vejsproblem og rutenummer, så retning, f.eks.: nordgående retning eller vestgående retning Linie 2: Vejnavn Linie 2a Hvis en-vejsproblem, så fra punkt A mod punkt B, eller fra punkt B mod punkt A (angives pr. vejsegment), f.eks: fra Østre Alle til Jyllandsgade Linie 2b Hvis to-vejsproblem, så mellem punkt A og Punkt B (angives pr. vejsegment), f.eks.: mellem Østre Alle og Jyllandsgade Forventet varighed: Linie 3a: Fra dd mmm. yyyy kl. tt.mm (starttidspunkt), f.eks.: Fra 23 mar kl Linie 3b: til dd mmm. yyyy kl. tt.mm (sluttidspunkt) Linie 4: Beskrivelse af hændelse i standardtekst, f.eks.: "kun et farbart spor" eller "vejarbejde i dagtimerne" Linie 5: Supplerende beskrivelse af hændelse i fri tekst 5 Løsningsmuligheder Der er 2 forskellige løsningsmuligheder for udsendelse af SMS-beskeder. Informationerne kan udsendes som : 1 SMS-besked 2 eller flere SMS-beskeder. 5.1 Information i 1 SMS-besked Når en trafikmelding skal sendes som 1 SMS-besked skal information og afsenderadresse kunne skrives på 160 tegn. I standardmeldingerne varierer længden på nogle af elementerne, menslængden af andre elementer er den samme fra besked til besked, ligesom de samme elementtyper altid vil indgå i informationerne. For følgende elementer er længden kendt og ens ved alle beskeder: tidsangivelsen i linje3a og 3b vil være på samlet 32 tegn hvis den korteste udgave vælges (se evt. gennemgang af de enkelte tekstlinjer i bilag A), Angivelsen af punkter i linje 2a eller 2b vil udover de to vejnavne være "fra" og "til" eller "mellem" og "og". Udover vejnavne vil dette optage 9 eller 11 tegnpladser. adskillelsestegn /mellemrum mellem hver linje vil være 6 tegn, hvis der ikke er fritekst.

4 4 / 10 Disse 3 elementer optager maximalt 49 tegnpladser. Der vil således være 111 tegn tilbage til afsenderadresse og besked. Afsender adressen: trafikinfo@aalbkom.dk (20 tegn) kan muligvis forkortes yderligere, men bibeholdelsen den, resterer 91 tegn til rute, vejnavne, retning, "punkt angivelses"- vejnavne, ALERT C besked, og fritekst. Minimeres adressen til f.eks. vil der være 100 til de resterende oplysninger. De resterende informationer, der indgår i beskederne, varierer i længden eller skal ikke nødvendigvis indgå i beskeden. Der kan bemærkes følgende med hensyn til længden af de resterende informationer. Rutenummeret i linje 1a Rutenummeret kan forkortes til f.eks. E45 og R 187 hvilket betyder at der maksimalt fylder 5 tegn. Retnings beskrivelsen i linje 1b. Retningsbeskrivelsen kan evt. undladesog, hvis den medtages, kan den forkortes til 8 tegn. Vejnavnene i linje 2, 2a og 2b. Mange vej og gadenavne vil kunne forkortes og dem, der anvendes ved punktangivelse, kan forkortes kraftigt idet, de er nemmere genkendelige når den, vej som de støder til, er kendt. Længden på de tre vejnavne er mellem 85 og 21 tegn, hvor ca. 2/3 er kortere end 40 tegn. Den gennemsnitslængde er 40 tegn. De fleste lange vejnavne kombinationer kan forkortes til så de ikke er meget længere end 40 tegn. Beskrivelse af hændelse i standardtekst i linje 4 Standardteksten bygger på ALERT C tekster som har en længde på mellem 5 og 82 tegn, og en gennemsnitslængde på ca. 30 tegn mellem. Standardteksterne kan forkortes så de alle, på nær 8, er kortere end 40 tegn. Vejbestyrer Navnet på vejbestyreren er ikke indregnet i tekststrengen, oplysningen ikke er brugbar for bilisten i kørselssituationen. I bilag A gennemgås længden af de enkelte tekststrenge i den anvendte Standard. I følgende tabel summeres længden af de elementer, der skal indgå i en besked. Kolonnen max tegn angiver hvor mange tegn det enkelte element maximalt fylder (de længste vejnavn, længste standardbesked osv.)

5 5 / 10 Beskrivelse Evt. linje nr. max tegn Afsenderadresse 25 Rutebeskrivelse 1a 5 Retning (udeladt) 1b 0 Vejnavn og i mellem hvilke punkter problemet findes. 2,2a og 2b 40 Ekstra tegn ved punktangivelsen 11 Tidspunkt incl. til og fra 3a, 3b 32 Standard besked (ALERT C) 4 40 Beskrivelse i fritekst kan være omfattende, men sættes her til 0 tegn 5 0 Adskillestegn mellem linjerne 6 I alt 159 En maksimale længde på 159 tegn vil kræve forkortelse af alle elementerne i meldingen og det vil umiddelbart gøre meldingerne vanskeligere at forstå for modtageren. Ved kombinationer af enkelte særligt lange vejnavne og enkelte særlig lange standard meldinger vil meldingen blive længere end 160 tegn. Det foreslås at ændre rækkefølgen af informationerne i beskeden fra hvor sker hændelsen, hvad sker der og hvornår forekommer det til rækkefølgen hvor, hvornår og hvad. Herved kan brugeren se om der er noget der vedrører vedkommendes færden, og om tidspunktet er relevant inden der læses om hændelsen. Samtidig er slutningen af standardteksten det sted i beskeden, hvor det gør mindst skade at fjerne noget tekst, i de få tilfælde hvor beskeden overskrider 160 tegn. Ønsker brugen yderligere oplysninger end dem, der kan stå i en SMS-besked, er det muligt at finde disse på Disse uddybende oplysninger kan være linjen med fritekst. I bilag A er et eksempel på en forkortet besked. 5.2 Information i 2 eller flere SMS-beskeder Vælges det at sende meldingen som flere på hinanden følgende SMS-beskeder, afhænger begrænsningen af hvor mange SMS-beskeder man vil sende i træk. Opbygningen af den enkelte mobiltelefon bestemmer hvor let det er at læse flere beskeder efter hinandenog at se, at der er kommet to beskeder om samme hændelse. Yderligere er der en begrænsning for, hvor mange beskeder, der kan lagres i en mobiltelefon. Grænsen ligger langt over 2, men det er ikke i modtagerens interesse at modtage flere SMS-beskeder end højest nødvendigt. Antallet af beskeder bør ikke overskride to, idet mere end to beskeder vil gøre det vanskeligt for modtageren at fastholde sammenhængen,

6 6 / 10 6 System beskrivelse Udgangspunktet for brugerens anvendelse af systemet er hvor der foruden trafikinformationer pr. til computere, også kan bestilles trafikinformation i form af SMS-beskeder. Bestillingen skal kunne foretages på følgende måde: 1 Ved hjælp af pull-dovn menuer vælger brugeren hvilket område eller hvilke vejstrækninger som vedkommende vil have trafikinformation om. 2 Brugeren vælger derefter hvilken type informationer der ønskes tilsendt. De forskellige typer kunne f.eks være: alle vejarbejder der er til gene for trafikken, kun længerevarende vejarbejder eller alle forhold der er til gene for trafikken. 3 Dernæst har brugeren mulighed for at vælge hvornår informationerne skal tilsendes mobiltelefonen. F.eks.: I det øjeblik informationerne offenliggøres (ved vejarbejde tidligst 2 uger før), et bestemt tidspunkt på dagen eller et bestemt interval (f.eks om morgen mellem kl.7 og kl.8. og igen om eftermidagen kl 15-17). 4 Brugeren indtaster sit telefonnummer og angive hvilken teleoperatør vedkommende har. I dag råder teleoperatørerne over hele serier af mobiltelefonnummer hvilket gør det nemt at samkæde et mobiltelefonnummer og operatør, men fra den 1 januar 2001 bliver det muligt at flytte nummer på mobiltelefoner mellem operatører, hvorfor det efter den dato vil være nødvendig at få oplyst operatøren. Adressen for SMS-beskeden er telefonnummeret efterfulgt og så en adresse for hver teleoperatør. For kunder hos Telila er adressen f.eks @gms1800.telia.dk og hos Mobilix er det f.eks.: @sms.mobilix.dk 5 Når mobiltelefonnummer og operatør er meddelt modtager brugeren en e- mail til computeren med en 4 cifret kode. Koden indtastes på hjemmesiden som accept på, at de bestilte informationer skal sendes til den opgivne adresse. Herved hindres, at uvedkommende bestiller s til den aktuelle adresse. 6 Når brugerne igen anvender hjemmesiden for at ændre i informationsbestillingen eller måske afbestille vil vedkommende få tilsendt en ny 4 cifret kode. Herved skal brugeren ikke gå og huske endnu en kode. 7 Anbefaling Det anbefales, at der normalt kun udsendes 1 SMS-besked pr. trafikmelding. Det kan imidlertid overvejes om appliaktionen skal indrettes, så vejmyndigheden kan afgøre, om der i særlige tilfælde hvor det er vigtigt at brugeren får flere informationer kan der udsendes 2 beskeder efterfulgt af hinanden.

7 7 / 10

8 8 / 10 Bilag A Antal tegn der skal anvendes i standardiserede meldinger I tabellen beskrives hver linje i systematikken forhold til det antal tegn der er behov for ved trafikinformationer i Aalborg. Tekstlinje Pladsbeskrivelse min tegn midi max 1a 1b 2,2a og 2b 3a Rutebeskrivelse forefindes muligvis ikke eller den kan være på op til f.eks. rute 187 Hvis envejs problem angives retning: nordgående retning, østlig... Alternativt. mod nord, mod øst osv I disse linjer angives Vejnavnog i mellem hvilke punkter problemet findes. Det længste vejnavn i tabel over vejsegmenter i Aalborg er Frederikshavn Motorvejen og kortest Gugvej Det angives imellem hvilke punkter problemet findes. Nogle af de vejnavne der er i angivet i tabellen over vejsegmenter er meget lange f.eks. Nørresundby C (frakørsel 22) som er på 28 bogstaver Det længste "rene" vejnavn er på 22 bogstaver. Til længden af de 2 vejnavne skal lægges længden af til-fra eller mellem-og nor hindringen gælder begge retninger. Tidspunkt er forslået skrevet således: Fra 12 feb kl hvilket er 25 tegn.. Skrevet med færre bogstaver kunne der stå: Fra 5feb00 kl.17. Den korte version kan anvendes indtil 9 jan 2010 uden problemer med at forstå hvad der er årstal og hvad der er dato, hvis encifrede datoer skrives med kun et cifre b Som 3a ALERT C meldingerne har en længde på mellem 5 og 82 tegn. Mange meldinger er på mellem 10 og 30 tegn. der er mulighed for at forkorte de lange meldinger, uden væsentligt tab af information. se bilag 5 Beskrivelse i fritekst kan være omfattende, men sættes her til 0 tegn I alt Adskillelsestegn eller mellemrum mellem linjerne Total tegn

9 9 / 10 Hertil skal eventuelt lægges teksten "forventet varighed" (19 tegn) foran tidsangivelsen, hvis det skønnes at være nødvendigt. Eksempler Nedenstående er eksempler på hvordan en melding, der kunne være udsendt i dag vil komme til at se ud som forkortet SMS-besked. De 3 sidste eksemplerne er hentet på 4. jan Eksempel 1 Oprindelig besked på ialt 205 tegn med mellerum: Rute 570, i nordgående retning Hadsund Landevej, fra Flamstedvej til Vaarstvej Forventet varighed: Fra 1 feb.1998 kl.7.00 til 30 aug.1998 kl Lukket på grund af vejarbejde(standard tekst i ALERT C) Der er etableret omkørsel (fri supplerende tekst) Beskeden kan omformes til en SMS-besked på 139 tegn R570 mod nord, Hadsund Landev. fra Flamstedv.til Vaarstv., Fra 1feb00 kl.7 til 30aug00 kl.16, Lukket pga.vejarb., Omkørsel etableret Eksempel 2 Loftbrovej, mellem Bøgildsmindevej og Halsvej Loftbrovej - Hjørringvej. Broarbejde. Fortov og Cykelsti i begge vejsider bliver afspærret. I perioden fra sker afspærring af halvdelen af kørebanen skiftevis i den ene og anden side. Der bliver opsat lysregulering på stedet. Gående vil blive henvist til modsat vejside og cyklister til kørenbanen. Fra 27. sep kl. 07:00 til 21. jan kl. 15:00 Forkortet til SMS-besked: Loftbrovej, mellem Bøgildsmindevej og Hjørringvej, Fra 27sep99 kl.7 til 21jan00 kl.15, Broarbejde, Lysregulering opsat. (der var ingen standardmeddelse i den oprindelige melding, så den forkortede SMS-melding er valgt en passende standardmelding. Den endelige applikation skal udformes, så der ikke kan genereres meldinger uden et element af standardisering).

10 10 / 10 Eksempel 3 Hjørring Landevej, mellem Bouet (Frakørsel 20) og Bøgildsmindevej. Trafik i begge retninger mellem Hjørring Landevej og motorvejen ledes ad følgende rute : Hjørring Landevej - ny rundkørsel ved OBS - Bøgildsmindevej - nye sydvendte motorvejsramper ved Bøgildsmindevej. Nordgående trafik fra motorvejen mod Thisted kører fra motorvejen ved Nørresundby Nord frakørsel 21 og ad Forbindelsesvejen - Hjørringvej - Gl. Høvej - Høvejen. Fra 1. dec kl. 08:00 til 1. dec kl. 15:00 Forkortet til SMS-besked Hjørring Landevej, mellem Bouet (F20)og Bøgildsmindevej, Fra 1dec99 kl.8 til 1dec00 kl. 15, Trafikomlægning pga. vejarb. (der var ingen standart meddelse i den oprindelige melding, så den forkortede SMS-besked er valgt en passende standardmelding). Eksempel 4 Frederikshavn Motorvejen, mellem Bouet (Frakørsel 20 sydlig) og Bouet (Frakørsel 20 nordlig) BROARBEJDE VED BOUET Trafikken opretholdes i 2 spor i hver retning. Hastighedsbegrænsning 70 km/t. Fra 2. jun kl. 07:00 til 19. feb kl. 15:00 Forkortet SMS-besked: Frederikshavn Motorv. mellem Bouet (F20syd) og Bouet (F20nord), Fra 2jun99 kl.7 til 19feb00 kl.15, Broarbejde, 70 km/t.

Kravspecifikationer for forbedringer af www.aalborgtrafikinfo.dk. Indholdsfortegnelse

Kravspecifikationer for forbedringer af www.aalborgtrafikinfo.dk. Indholdsfortegnelse Aalborg Kommune, VIKING Kravspecifikationer for forbedringer af www.aalborgtrafikinfo.dk - Aktivitet ATI 2 Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

SF Nordjyllands trafikløsning Limfjordstunnelen (rev. September 2015):

SF Nordjyllands trafikløsning Limfjordstunnelen (rev. September 2015): Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 59 Offentligt SF Nordjyllands trafikløsning Limfjordstunnelen (rev. September 2015): Forbedring af sikkerhed og kapacitet ved Limfjordstunnelen

Læs mere

Prognose for ledige Parkeringspladser - Aktivitet ATI 5. Indholdsfortegnelse

Prognose for ledige Parkeringspladser - Aktivitet ATI 5. Indholdsfortegnelse Aalborg Kommune, VIKING Prognose for ledige Parkeringspladser - Aktivitet ATI 5 Særlig kritiske dage, dataanalyse Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 28 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

Sammenhængende systemer Enkeltstående tavler

Sammenhængende systemer Enkeltstående tavler BILAG 3 VISNINGSBIBLIOTEK FOR VARIABLE TAVLER INDLEDNING Visningsbiblioteket er en liste over godkendte visninger for variable. I nærværende udgave indeholder visningsbiblioteket kun rene tekstvisninger,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

strategiske vejnet Nyhedsbrev nr. 1, 27. februar 2015 Nyhedsbrev Velkommen til nyhedsbrevet om Det strategiske vejnet.

strategiske vejnet Nyhedsbrev nr. 1, 27. februar 2015 Nyhedsbrev Velkommen til nyhedsbrevet om Det strategiske vejnet. Velkommen til nyhedsbrevet om Det. I dette brev giver vi en orientering om den seneste udvikling i regi af Det. Emnerne er kortet Overblik Over Vejarbejder, faste omkørselsruter og fælles trafikinformation.

Læs mere

Metrobus 1: Til Hals Fra Aalborg Busterminal (Skalborg) og gældende fra 6. august 2017

Metrobus 1: Til Hals Fra Aalborg Busterminal (Skalborg) og gældende fra 6. august 2017 1 Mod Hals 1 STOPPESTEDER: Skalborg (Dyrskuevej) Stationsmestervej Sofiendal Skole Mariendals Mølle (Over Kæret) Firkløvervej Provstejorden Skipperen Sygehus Syd Aalborg Busterminal B1 Boulevarden Nytorv

Læs mere

Metrobus 1: Fra Hals Til Aalborg Busterminal (Skalborg) og gældende fra 6. august 2017

Metrobus 1: Fra Hals Til Aalborg Busterminal (Skalborg) og gældende fra 6. august 2017 1 Fra Hals 1 STOPPESTEDER: Hals Midtergade Damvej Ulstedvej Ålebæk Springborg Holtegård Holtet Raabui Gl. Kongevej Østerhavensvej Teglværksvej Hækken Springvandspladsen Krogensvej V. Hassing Skole Stae

Læs mere

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008.

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008. Notat NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Ishøj Kommune MODULVOGNTOG Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Trafiksikkerhedsrevision 29. maj 2009 1.

Læs mere

Det strategiske vejnet og faste omkørselsruter Vejforum december 2014

Det strategiske vejnet og faste omkørselsruter Vejforum december 2014 Det strategiske vejnet og faste omkørselsruter Vejforum december 2014 Det strategiske vejnet Trafikanten skal komme nemt og sikkert fra A til B Trafikinformation skal være fælles og sammenhængende Vejnettet

Læs mere

Mindre kø i Limfjordstunnelens nordgående retning mod Frederikshavn og Hirtshals

Mindre kø i Limfjordstunnelens nordgående retning mod Frederikshavn og Hirtshals Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 300 Offentligt Mindre kø i Limfjordstunnelens nordgående retning mod Frederikshavn og Hirtshals Oversigtskort, der viser området omkring Kridtsvinget

Læs mere

Vejdirektoratets Forprojekt til Digitalt Vejnet

Vejdirektoratets Forprojekt til Digitalt Vejnet Vejdirektoratets Forprojekt til Digitalt Vejnet DTU, 5. okt. 2010 1 05-10-2010 Intelligent brug af trafikale datakilder Baggrund Politisk aftale om En grøn transportpolitik januar 2009 Pulje til nye teknologiske

Læs mere

Følgende vejledning, beskriver hvorledes der kan afsendes SMS beskeder til kunder, direkte fra DSM Navision.

Følgende vejledning, beskriver hvorledes der kan afsendes SMS beskeder til kunder, direkte fra DSM Navision. SMS beskeder til kunder Følgende vejledning, beskriver hvorledes der kan afsendes SMS beskeder til kunder, direkte fra DSM Navision. SMS beskeder kan med denne løsning, afsendes fra: Salgsordre Maskinsalgsordre

Læs mere

SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013 REVIDERET FEBRAR 2014, SE RØDE TILFØJELSER HERUNDER

SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013 REVIDERET FEBRAR 2014, SE RØDE TILFØJELSER HERUNDER Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 173 Offentligt (02) SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013 REVIDERET FEBRAR 2014, SE RØDE TILFØJELSER HERUNDER Forbedring af sikkerhed

Læs mere

Tidsregistrering sker ved at der:

Tidsregistrering sker ved at der: Montør vejledning til tidsregistrering via sms Denne vejledning beskriver hvordan du tidsregistrer via din mobiltelefon ved at sende en sms. Inden du kan anvende tidsregistrering skal din telefon (telefonnummer)

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Metrobus 1: Fra (Grindsted/Langholt) Vodskov Til Aalb. Busterminal (Skalborg) og gyldig fra 6 aug 17

Metrobus 1: Fra (Grindsted/Langholt) Vodskov Til Aalb. Busterminal (Skalborg) og gyldig fra 6 aug 17 1 Fra (Grindsted/Langholt) Vodskov 1 STOPPESTEDER se side 15 L: Kører fra Liselund kl. 5.03, 9.04, 9.34, 10.04, 10.34, 11.04, 11.34, 12.04, 12.34 og 13.04. Mellem Grindsted Skole og Langholt benyttes minibus.

Læs mere

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Fremkommelighed 2. Trafikanten i fokus Trafikanten skal

Læs mere

3OMSTILLING. Manual til 3Omstilling Basis og Udvidet Statistik for Administratorer V2.0

3OMSTILLING. Manual til 3Omstilling Basis og Udvidet Statistik for Administratorer V2.0 3OMSTILLING Manual til 3Omstilling Basis og Udvidet Statistik for Administratorer V2.0 Indholdsfortegnelse 1. BASIS STATISTIK... 3 Træk en rapport... 3 Hovednummer rapporter... 3 Visning af data (Tid,

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb UDKAST Dragør Kommune Hastighedszoner Analyse NOTAT 10. september 2009 mkk/sb 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Konklusion... 4 2 Inddeling

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2 Køretidsmålinger og tavlevisninger. Køretiderne er målt i begge retninger.

Indholdsfortegnelse. 2 Køretidsmålinger og tavlevisninger. Køretiderne er målt i begge retninger. Aalborg Kommune, VIKING Fremkommelighed på vejnettet - Aktivitet ATI 7 Analyse af trafik på Vesterbro mm. Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190. Rema Ejendomsinvest A/S. Trafikredegørelse. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190. Rema Ejendomsinvest A/S. Trafikredegørelse. 1 Baggrund Rema Ejendomsinvest A/S Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190 Trafikredegørelse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

Guide til SMS modul Revideret 21-02-2011

Guide til SMS modul Revideret 21-02-2011 Guide til SMS modul Revideret 21-02-2011 Indledning Med SMS modulet i Xdont, åbnes der for en masse nye muligheder for at påminde og kontakte kunderne via en SMS besked. Det betyder, at der kan sendes

Læs mere

SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013

SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013 SF Nordjyllands E45-trafikløsning 2013-2030 : September 2013 Forbedring af sikkerhed og kapacitet på E45 ved Limfjordstunnelen SF er af den opfattelse, at den langstrakte diskussion om den 3. Limfjordsforbindelse

Læs mere

NY VERSION AF VEJMAN.DK VEJMAN.DK 1.9 SERVICEPAKKE 5

NY VERSION AF VEJMAN.DK VEJMAN.DK 1.9 SERVICEPAKKE 5 NY VERSION AF VEJMAN.DK VEJMAN.DK 1.9 SERVICEPAKKE 5 Pr. er vejman.dk 1.9 servicepakke 5 sat i drift. Herunder kan du læse mere om de nye muligheder. INDHOLD Ændringer og nyheder...2 Tilladelser - generelt...2

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR

PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR INDRAPPORTER GRATIS PÅ 8020 2060 VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØRER FUNGERER SOM OBSERVATØRER PÅ DET RUTENUMMEREREDE VEJNET, OG SÅ SNART DER

Læs mere

PBX Online Brugervejledning www.pbxonline.dk

PBX Online Brugervejledning www.pbxonline.dk PBX Online Brugervejledning www.pbxonline.dk Indledning PBX Online er dit personlige omstillingsanlæg som ikke kræver noget fysisk udstyr installeret i dit firma. Du styrer det hele via din web browser.

Læs mere

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Version 1.0, jnr.: 1084-V0667-11 Løsningsbeskrivelse Side 1 af 22 Indholdsfortegnelse 1. Manuel bestilling af SMS-notifikation... 3 1.1 Løsningens

Læs mere

Afmærkning af vejarbejde

Afmærkning af vejarbejde Afmærkning af vejarbejde Hastighed og indfletning Adfærdsundersøgelse August 2005 Lene Herrstedt Poul Greibe Aps Forskerparken SCION DTU Diplomvej, bygning 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk Indhold

Læs mere

Trafikantforståelse af symboler, færdselstavler og afmærkning

Trafikantforståelse af symboler, færdselstavler og afmærkning Trafikantforståelse af symboler, færdselstavler og afmærkning Test 2008 DEL II Lene Herrstedt Puk Andersson 10. marts 2009 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Lyngby www.trafitec.dk 2 Indhold 1. Indledning...5

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

giver bilisterne mulighed for pauser og hvil under rejsen. Vejdirektoratets bemandede rasteanlæg drives i samarbejde med private samarbejdspartnere.

giver bilisterne mulighed for pauser og hvil under rejsen. Vejdirektoratets bemandede rasteanlæg drives i samarbejde med private samarbejdspartnere. 5. Service 5.1 5.1 Sideanlæg og trafikantservice Vejdirektoratet driver langs det danske motorvejsnet en række sideanlæg. Sideanlæg er en fællesbetegnelse for serviceanlæg, rasteanlæg med Info-Teria og

Læs mere

Undersøgelse af kørsel med MVT mellem Roldvej, Industriparken og Harverslevvej, Rebild

Undersøgelse af kørsel med MVT mellem Roldvej, Industriparken og Harverslevvej, Rebild Undersøgelse af kørsel med MVT mellem Roldvej, Industriparken og Harverslevvej, Rebild FORUDSÆTNINGER Køremåde A: Der køres med MVT type 3. 15 km/t og 30 cm tillæg. Køremåde B: Der køres med MVT type 3.

Læs mere

Kom godt i gang. telenor. Redigering. Søgeplan Selvbetjening. Oprettelse. Redigering. - gør det selv

Kom godt i gang. telenor. Redigering. Søgeplan Selvbetjening. Oprettelse. Redigering. - gør det selv Redigering Oprettelse Vælg Tom profil og klik på Stamoplysninger (se næste side). Redigering Vælg en profil, fx Helpdesk, og klik på Søg for at få en liste over de medarbejdere, der er med i søgeplanen.

Læs mere

3. Trafik og fremkommelighed

3. Trafik og fremkommelighed 3. Trafik og fremkommelighed 3.1 Trafik Fra 1998 til 1999 konstateredes en stigning på 3,6 pct. i trafikarbejdet, dvs. det samlede antal kørte km, på vejnettet i Danmark. En del af stigningen (ca. 1 pct.)

Læs mere

ENK Manual for Entreprenør

ENK Manual for Entreprenør 1. Hvad er ENK 2. Hvordan logger man på 3. Hvordan bestiller man en sporspærring. 4. Kvittering for modtagelse af bestilling 5. Modtagelse af sporspærringscirkulære 6. Afvisning af bestilling ENK er en

Læs mere

Kortvarig afspærring. Eksempler på arbejde med kortvarig afspærring

Kortvarig afspærring. Eksempler på arbejde med kortvarig afspærring TIDSFELTER I ROV Efter den seneste programændring i Vejman.dk er der kommet nye tidsfelter; her kan du læse, hvordan de skal udfyldes og hvornår du skal vælge hvilke tidsfelter. Når du udfylder tidsfelter,

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af arealbehov for Modulvogntog type 3. Motorvej E45, frakørsel 34 - Industri Nord Hobro. Teknisk notat.

Indholdsfortegnelse. Vurdering af arealbehov for Modulvogntog type 3. Motorvej E45, frakørsel 34 - Industri Nord Hobro. Teknisk notat. Motorvej E45, frakørsel 34 - Industri Nord Hobro Vurdering af arealbehov for Modulvogntog type 3 Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Voic indeholder følgende hovedfunktioner (komplet menu-struktur vises senere):

Voic indeholder følgende hovedfunktioner (komplet menu-struktur vises senere): 1 Voicemail Voicemail er en praktisk telefonsvarer, hvor du kan modtage beskeder, når mobiltelefonen er optaget, slukket, uden forbindelse eller kaldet ikke besvares. Voicemail kan bruges i Danmark og

Læs mere

Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler og påmindelser om manglende registrering af fravær på AMU kurser.

Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler og påmindelser om manglende registrering af fravær på AMU kurser. Påmindelsesprofiler Sidst opdateret 28-09-2011/version 2/UNI C/Frederik Andersen Indhold Ændringer og tilføjelser Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler

Læs mere

Ny vejregel om variable tavler

Ny vejregel om variable tavler Memo IT på vej Titel Vejforum 2010 Ny vejregel om variable tavler Dato 15 november 2010 Til Dorrit J Gundstrup COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen

Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen Afd.ing. Finn Krenk, Vejdirektoratet Nedenfor beskrives et rejsetids-informationssystem, der er implementeret på Helsingørmotorvejen for at forbedre

Læs mere

Evaluering af VMS tavler på M4

Evaluering af VMS tavler på M4 Evaluering af VMS tavler på M4 Forsøg med nedskiltning af hastighed ved arbejdskørsel Poul Greibe Belinda la Cour Lund 3. december 2012 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk Indhold

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Sonofon Erhverv Kom godt i gang med SMS fra Outlook Brugervejledning 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax

Læs mere

SMS menuen SMS- henvendelse kan være en fordel ved f.eks. flg. Aktiviteter:

SMS menuen SMS- henvendelse kan være en fordel ved f.eks. flg. Aktiviteter: SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

Afmærkning af vejarbejde

Afmærkning af vejarbejde Afmærkning af vejarbejde Vognbaneskift Adfærdsundersøgelse 28. marts 2007 Lene Herrstedt Poul Greibe Belinda la Cour Lund Aps Forskerparken SCION DTU Diplomvej, bygning 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk

Læs mere

Metrobus 1: Til / Fra Frejlev - Aalborg Busterminal (Bouet) og gældende fra 6. august 2017

Metrobus 1: Til / Fra Frejlev - Aalborg Busterminal (Bouet) og gældende fra 6. august 2017 Fra Frejlev Mod Frejlev 1 1 STOPPESTEDER: Frejlev Skole Frejlev (Svenstrupvej) Strausvej Drastrup Skovvej Gades Møbler Dyrskuevej Stationsmestervej Sofiendal Skole Mariendals Mølle (Over Kæret) Firkløvervej

Læs mere

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold Memo Rudersdal Kommune Titel Dato 5 marts 2010 Til Kopi Fra Kongevejen - opgavebeskrivelse Rudersdal Kommune COWI A/S COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12

Læs mere

U n i C o r e. I n s t a l l a t i o n s - v e j l e d n i n g

U n i C o r e. I n s t a l l a t i o n s - v e j l e d n i n g Dokument nr.: 103-230-0001A/- dansk Side nr.: 1 Copyright 1993 Crysberg A/S U n i C o r e I n s t a l l a t i o n s - v e j l e d n i n g Crysberg A/S Phone: +45 4913 8303 E-mail: mail@crysberg.dk Oldenvej

Læs mere

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2 Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION 2 34 Brugermanual august-2013 vers. 1.2 1 intro! På de følgende sider vil du finde en lille og hurtig gennemgang af Midttrafik Trafikadministration. Med Midttrafik Trafikadministration

Læs mere

HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013

HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER

Læs mere

Aalborg Kommune Trafikinformation via Internettet om hændelser i vejnettet Kravspecifikationer. Indholdsfortegnelse

Aalborg Kommune Trafikinformation via Internettet om hændelser i vejnettet Kravspecifikationer. Indholdsfortegnelse Aalborg Kommune Trafikinformation via Internettet om hændelser i vejnettet Kravspecifikationer Indholdsfortegnelse Dokument nr.: 42345.6.1 Revision nr.: 2 Udgivelsesdato: 3 sep 1998 Udarbejdet: JTH Kontrolleret:

Læs mere

Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID

Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID Dit godkendte Apple ID system 1 Nogen banker på: Ukendt? måske dig? Vedkomne kender dit Apple ID 2 Besked: Der er én der forsøger at logge sig ind med dit Apple

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

GUIDE TIL PR VIA SMS Denne guide indeholder information om:

GUIDE TIL PR VIA SMS Denne guide indeholder information om: GUIDE TIL PR VIA SMS Denne guide indeholder information om: Hvordan du samler klubbens/foreningens medlemmer i et Excel ark Hvordan du kan bruge dette Excel ark til at sende sms ud til alle på listen via

Læs mere

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil TDC Scale Mobil Administratorvejledning til opsætning af TDC Scale Mobil 1 Indhold Side Indledning 3 1. Tilpasning af din Scaleløsning generelt 3 2. Lokalnummerlængde 3 3. Hovednummervisning 6 Opsætning

Læs mere

Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser

Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser 4. december 2014 Bo Stilling Christiansen Civilingeniør, trafiksikkerhedsrevisor Trafikafvikling Vest, Vejdirektoratet Trafikafvikling ved entrepriser Statsvejnettet

Læs mere

Oplæring til tidsbestilling

Oplæring til tidsbestilling Oplæring til tidsbestilling Man har forskellige muligheder for at bestille en tid til sin golfrunde på denne side vil jeg forsøge at beskrive disse muligheder. Dette skal bruges som en vejledning I kan

Læs mere

TRAFIKNOTAT. Entreprise AV-OD-VIW Bygværk: OF af L-vej, Gl. Køge Landevej

TRAFIKNOTAT. Entreprise AV-OD-VIW Bygværk: OF af L-vej, Gl. Køge Landevej DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 16. februar 2016 16/01910-10 Maiken Lyngsø Kristensen mk@vd.dk 7244 2030 TRAFIKNOTAT Entreprise AV-OD-VIW-3-0-183.00 Bygværk: 0000003-0-183.00 OF af L-vej, Gl.

Læs mere

Rumlestriber ved vejarbejde på motorvej

Rumlestriber ved vejarbejde på motorvej Rumlestriber ved vejarbejde på motorvej Effekt på hastighed Lene Herrstedt Poul Greibe 9. juli 2012 tec Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Lyngby www.trafitec.dk Indhold Sammenfatning og konklusion... 3 1. Introduktion...

Læs mere

Opret en SMS-aftale F-CMS og SuperNovaONLINE er sat op til at kunne sende SMS fra en tjeneste, der udbydes af firmaet

Opret en SMS-aftale F-CMS og SuperNovaONLINE er sat op til at kunne sende SMS fra en tjeneste, der udbydes af firmaet Vejledning vedr. SMS-udsendelse fra F-CMS og SuperNovaONLINE Opret en SMS-aftale F-CMS og SuperNovaONLINE er sat op til at kunne sende SMS fra en tjeneste, der udbydes af firmaet Compaya A/S se evt. mere

Læs mere

Flextur. Jens Peter Langberg Juni 2016

Flextur. Jens Peter Langberg Juni 2016 Flextur Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk. Juni 216 Baggrund for Flextur Buskompenserende produkt erstatter tyndt belagte ruter Reel servicetilbud i tyndtbefolkede områder Fra starten i år 2 har der

Læs mere

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG JULI 2013 FREDERIKSBERG KOMMUNE VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG ADFÆRDSSTUDIE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Slagelse Kommune Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Trafiksikkerhedsrevision Juni 2009 COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse

Læs mere

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har nen gennemskæres af Holbækmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen samt af S-banen. De to hovedfordelingsveje i kommunen er Vallensbæk Torvevej

Læs mere

UNDERSØGELSE AF KØRSEL MED MVT MELLEM JUELSTRUPPARKEN OG PORSBORGPARKEN, 9530 STØVRING, REBILD KOMMUNE

UNDERSØGELSE AF KØRSEL MED MVT MELLEM JUELSTRUPPARKEN OG PORSBORGPARKEN, 9530 STØVRING, REBILD KOMMUNE UNDERSØGELSE AF KØRSEL MED MVT MELLEM JUELSTRUPPARKEN OG PORSBORGPARKEN, 9530 STØVRING, REBILD KOMMUNE FORUDSÆTNINGER Køremåde A: Der køres med MVT type 3. 15 km/t og 30 cm tillæg. Køremåde B: Der køres

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet.

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet. Hørsholm Kommune Forlægning af Lågegyde Beregning af trafikstøj Miljømåling - ekstern støj Rapport Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Brugermanual for version 2

Brugermanual for version 2 Side 1 af 6 Brugermanual for version 2 Til brugere af gæstekort via den mobile applikation version 2. E/F Olufsborg Områdenr. 20153 Gældende fra d. 15. oktober 2018 www. Side 2 af 6 Gæstekort via mobil

Læs mere

Manual til bestilling af handicapkørsel

Manual til bestilling af handicapkørsel Manual til bestilling af handicapkørsel Manual til bestilling af Handicapkørsel Juni 2011 KUN KOMMUNER: Flextrafik Support telefon 70 20 03 85 KUNDER: Flextrafik Trafikstyring (forsinkelser) telefon 70

Læs mere

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring administrator SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Administrator 1 Administrator Sociale medier opsætning 2 Administrator Sms/Email søgning 3 Administrator Adresse søgning 4

Læs mere

Stregkode Specifikation Version 1.2. Forord

Stregkode Specifikation Version 1.2. Forord Version 1,2 - Juni 2008 Forord Denne tekniske manual er til brug for de af Post Danmarks kunder, som ønsker at trykke stregkoder til brug i forbindelse med Post Danmarks brevprodukter. Desuden indeholder

Læs mere

Automatisk trafikkontrol - hvordan beregnes effekten

Automatisk trafikkontrol - hvordan beregnes effekten Automatisk trafikkontrol - hvordan beregnes effekten Af Informationsmedarbejder Sofie Ottesen og projektleder Lárus Ágústsson, Vejdirektoratet. Den 1. oktober 2002 udbredes den automatiske trafikkontrol

Læs mere

Vejledning omkring udsendelse. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring udsendelse. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring udsendelse SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Login 1 Udsendelsesmetoder 2 Send via kort-udvælgelse 3 Send via kort-udvælgelse (Tegn polygon) 4 Send via kort-udvælgelse (Hent

Læs mere

Bilag 1f. Beskedsvar/Voicemail

Bilag 1f. Beskedsvar/Voicemail Bilag 1f. Beskedsvar/Voicemail Side 2 Indhold 1. Priser/ Produktnummer... 3 2. Faktablad... 3 3. Produktbeskrivelse... 3 3.1. Beskrivelse af produktet... 3 3.1.1. A-abonnentens brugergrænseflade... 3 3.1.2.

Læs mere

VVM 3. Limfjordsforbindelse

VVM 3. Limfjordsforbindelse VVM 3. Limfjordsforbindelse Reflektioner over trafikudviklingen over Limfjorden Usikkerhed om trafikudviklingen og dermed behovet for yderligere vejkapacitet over Limfjorden Hvis udviklingen i trafikken

Læs mere

RIBE OMFARTSVEJ, TRAFIKBEREGNINGER LINJE A2 (2025) INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafikbelastninger 3

RIBE OMFARTSVEJ, TRAFIKBEREGNINGER LINJE A2 (2025) INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafikbelastninger 3 VEJDIREKTORATET RIBE OMFARTSVEJ, TRAFIKBEREGNINGER LINJE A2 (2025) ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT, TRAFIKMODELBEREGNING

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Validering af journalnumre og genstandsnumre samt eksport til Regin. Museernes Udgravningsdata (MUD)

Indholdsfortegnelse. Validering af journalnumre og genstandsnumre samt eksport til Regin. Museernes Udgravningsdata (MUD) Museernes Udgravningsdata (MUD) Validering af journalnumre og genstandsnumre samt eksport til Regin Kravspecifikation og tilbud version 32 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2 RANDERS KOMMUNE TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og sammenfatning 2

Læs mere

Kommunernes erstatningsansvar for skader ved færden i det offentlige rum

Kommunernes erstatningsansvar for skader ved færden i det offentlige rum Værd at vide om Kommunernes erstatningsansvar for skader ved færden i det offentlige rum KOMMUNE 2 Et overblik over ansvarsreglerne Her får du et overblik over ansvarsreglerne for kommunerne ved borgernes

Læs mere

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Ringsted Kommune Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger (Læses sammen med tegning A020320-SK-13-1, A020320-

Læs mere

Sydtrafik.flextrafik.dk (web) Flextrafik Mobil App

Sydtrafik.flextrafik.dk (web) Flextrafik Mobil App Opret dig som Flextur/Flexrutekunde og bestil Flextur/Flexrute, FlexUng, FlexJunior eller Handicapkørsel på sydtrafik.flextrafik.dk (web) og Flextrafik Mobil App Sydtrafik.flextrafik.dk (web) Flextrafik

Læs mere

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Redegørelse Journal nr.: 04-610/3 13. april 2005 Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen for

Læs mere

Informationsmemorandum. Udkast juli 2009

Informationsmemorandum. Udkast juli 2009 2,5 GHz auktion Auktion over frekvenser i frekvensbåndene 2500-2690 MHz og 2010-2025 MHz Informationsmemorandum Udkast juli 2009 Udsendt af IT- og Telestyrelsen Danmark www.itst.dk Dette bilag giver en

Læs mere

Metrobus 1: Til Ferslev Fra Aalborg Busterminal (Bouet) og gældende fra 6. august 2017

Metrobus 1: Til Ferslev Fra Aalborg Busterminal (Bouet) og gældende fra 6. august 2017 1 Mod Ferslev 1 STOPPESTEDER: Bouet Virkelyst Brixlund Ø. Fælledvej Nr. Uttrup Kirke Nr. Uttrup Torv P. Larsens Vej Lerumbakken Zieglersvej Østerbrogade Jomfru Ane Gade Nytorv Boulevarden Aalborg Busterminal

Læs mere

Mobil timeregistrering

Mobil timeregistrering Mobil timeregistrering Indhold UDLÆSNING AF TIMESEDLER... 2 Administrator... 2 Udlæsning af timesedler (Rapportering)... 2 MEDARBEJDER ADMINISTRATION... 3 SMS FORBRUG... 3 INDRAPPORTERING AF TIMESEDLER....

Læs mere

Undersøgelse af kørsel med MVT til parkeringsplads ved Sprogøvej, Hjørring

Undersøgelse af kørsel med MVT til parkeringsplads ved Sprogøvej, Hjørring Undersøgelse af kørsel med MVT til parkeringsplads ved Sprogøvej, Hjørring Hjørring Kommune 16/01190 16/01190-3 Dato 1. marts 2016 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Telefon +45 7244

Læs mere