Dansk Landbrug Midt- Østjylland (DLMØ) i 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Landbrug Midt- Østjylland (DLMØ) i 2013"

Transkript

1 Dansk Landbrug Midt- Østjylland (DLMØ) i 2013 Også i 2013 har DLMØ bestyrelsen haft et meget aktivt år bl.a. med en del møder med beslutningstagere, der har indflydelse på dansk landbrug. Drøftelser om arbejdet i L & Fs Primærbestyrelse er desuden på dagsordnen på samtlige bestyrelsesmøder, idet DLMØ også er repræsenteret her via først Finn Pedersens og senere på året Hans Gæmelkes deltagelse i bestyrelsen. JANUAR DLMØ har et tæt samarbejde med LandboUngdom og 4H og støtter og følger begge organisationers arbejde. Derfor er blandt andre formanden for LandboUngdom, Johanne Marie Laursen, inviteret til første bestyrelsesmøde i 2013 for at debattere oplægget om strukturændringer i organisationen. LandboUngdom ønsker at etablere et Regionsråd, der erstatter den tidligere Regionsbestyrelse og ønsker at samle de ansatte i organisationen. DLMØ bestyrelsen støtter forslaget, men vil derudover sikre sig, at regionale midler fra de landboorganisationer, der har valgt at støtte LandboUngdom, anvendes til aktiviteter i samme geografiske område. Dette garanterer LandboUngdom, og senere på året forlænger DLMØ aftalen med LandboUngdom og 4H og beslutter at bibeholde et kontingent på 103 kr. per medlem (LandboUngdom 53 kr. / Praktikpladsudvalg 30 kr. / 4H 20 kr.). I Vand- og Naturplanudvalget, der har til formål at koordinere indsatsen på landsplan mellem Landbrug & Fødevarer og lokale, regionale landboorganisationer, er DLMØ repræsenteret ved DLMØs sekretariatsleder Helge Kjær Sørensen. Udvalget mødes typisk 2-3 gange om året, hvorefter udvalgets fokuspunkter diskuteres af DLMØ bestyrelsen. Til bestyrelsesmødet i januar kan Helge Kjær Sørensen bl.a. fortælle om Udvalgets opfordring til Primærbestyrelsen om at oprette et Vandråd. Primærbestyrelsen i L & F tager forslaget til sig, ligesom også Miljøminister Ida Auken, der er blevet gjort opmærksom på idéen under et møde med DLMØ i august 2012, inddrager vandråd i den fremtidige lovgivning. Næste skridt i etablering af vandråd sker inden april 2014, hvor der skal indstilles deltagere til 23 vandråd landet over. Se videoen med Ida Auken, hvor hun taler om vandråd under sit møde med DLMØ på dlmo.dk

2 FEBRUAR Til bestyrelsesmødet i februar er forbedret grundlag for beregning af nitratudvaskning vigtigste punkt på dagsordnen. Derfor deltager også repræsentanter fra Skanderborg og Aarhus Kommuner, fra LMO og LRØ samt fra rådgivningsfirmaet ConTerra. Til mødet fremlægger ConTerra sin nye og forbedrede model til beregning af nitratudvaskning for et givet landbrugsområde. Modellen bruges i dag af 21 kommuner landet over, og DLMØ bestyrelsen ønsker at vurdere, om man fremover skal anbefale modellen til kommunerne i DLMØ regi. I februar besøger DLMØ bestyrelsen også Miljøminister Ida Auken i København, og mødet sker som opfølgning på Ida Aukens meget succesfulde besøg hos DLMØ i august Desværre bliver Ida Auken syg, og til mødet deltager i stedet ledende embedsmænd. Emnerne vandråd og omlægning af kvælstofreguleringen er på dagsordnen. DLMØ bestyrelsen benytter turen til København til også at mødes med L & Fs viceformand, Lars Hvidtfeldt, samt med MFerne Sanne Rubinke (SF) og Henrik Høegh (V). Et af DLMØs vigtigste fokuspunkter er også i 2013 den tætte dialog med Christiansborg politikerne for at opnå øget gensidig forståelse og accept. DLMØ bliver fortsat trukket frem rundt om i landet som et godt eksempel på samarbejde på tværs af organisationer. Måske er det en af grundene til, at deltidslandmændene v/per Bregendahl i løbet af året ytrer ønske om at blive del af DLMØ. Ved udgangen af 2013 er det dog endnu ikke blevet besluttet, hvorvidt også deltidslandmænd skal være repræsenteret i DLMØ. MARTS Ministeren fik en øjenåbner Daværende Erhvervs- og Vækstminister, Annette Vilhelmsen (SF), har kun haft titlen i ganske få dage, da hun roser dansk landbrug under sit møde med formændene i DLMØ samt Region Midt regi i marts. Hun ønsker at fokusere på de tiltag - bl.a. Vækstpakken og Kreditpakken for små- og mellemstore virksomheder - som regeringen har foreslået og har forberedt en længere tale. Men de 20 fremmødte repræsentanter fra Region Midt har et andet formål med mødet og får derfor hurtigt ledt ministeren over i andre baner: - Annette Vilhelmsens ministerium har nøglen til at få gang i hjulene igen, så vi ønsker at gøre hende opmærksom på landbrugets indflydelse på dansk samfundsøkonomi og på de vækstbarrierer, som danske landmænd møder hver eneste dag, siger formand for DLMØ, Jens Gammelgaard, inden mødet.

3 Som øjenåbner for ministeren er der planlagt forskellige indlæg fra berørte landmænd bl.a. Ib Boye Lauritsen fra Bording. - I dag er begrænsningerne næsten også blevet mentale, for folk orker simpelthen ikke at kæmpe imod bureaukratiet, siger han under mødet til ministeren, der virker oprigtigt interesseret. Mødet dækkes desuden af Effektivt Landbrug. APRIL I april konstituerer bestyrelsen sig for endnu et år og genvælger Jens Gammelgaard fra Landboforeningen Odder- Skanderborg som formand, mens Anders Laustsen fra Landboforeningen Kronjylland genvælges som viceformand. Derudover beslutter bestyrelsen, at man vil støtte et Grønt Udviklings- og Demonstrationsprojekt om bioraffinering med kr, som Videncentret for Landbrug ønsker at søge midler til. VFL ønsker, at DLMØ skal repræsentere danske landmænds synspunkter i projektet, som DLMØ har gjort ved tidligere projekter - bl.a. vedr. minivådområder. Videncentret for Landbrug afleverer i første omgang en ansøgning på knap 15 mio. kroner, men bliver bedt om at reducere beløbet væsentligt, hvorfor landbrugets repræsentanter - bl.a. DLMØ - trækkes ud af projektansøgningen. VFL ønsker dog fortsat at involvere DLMØ i en grad, hvis projektet bliver godkendt. En beslutning, der ved udgangen af 2013, endnu ikke er truffet. DLMØ skaber et nyt begreb Til bestyrelsesmødet i april godkender bestyrelsen også endeligt 2012 regnskabet for projekt Seminaturlige vådområder - Demonstrationsområde i Norsminde Fjords opland, som DLMØ har været involveret i siden Projektet, der er blevet gennemført med DLMØ som projektejer og med Videncentret for Landbrug og Aarhus Universitet som samarbejdspartnere har været bygget på dialog og gensidig erfaringsudvekslinger mellem landbrug og forskere. Siden projektets start har DLMØ været vært ved en række arrangementer, der har været med til at skabe opmærksomhed og indføre et nyt begreb i Danmark: Minivådområder. To regeringer er gennem årene blevet gjort opmærksom på minivådområder, og både tidligere Miljøminister Karen Ellemann (V), nuværende Miljøminister Ida Auken (SF) samt Landbrug & Fødevarer har rost metoden og ikke mindst det dialogbaserede samarbejde mellem politikere, landmænd og forskere.

4 Projekt Seminaturlige vådområder har inddraget tre geografiske områder i Norsminde Fjords opland nemlig Rodsteenseje, Fillerupvej og Tulstrupvej og har haft til formål at monitere vådområders indflydelse på kvælstof- og fosfortilbageholdelse samt at observere biodiversiteten. Som de første i Danmark for den type anlæg, er de første resultater tæt på, og afrapporteringen kan ses på 75 pct. af projektet er finansieret af Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, mens DLMØ, Odder og Aarhus Kommuner har finansieret de resterende 25 pct. DLMØ beskytter grundvandet I april lykkedes det også DLMØ for anden gang at få foretræde for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune, da udvalget skal debattere Indsatsplan Beder, der kan komme til at danne præcedens for resten af landet. Derfor er det også en ubetinget succes, da DLMØ og Aarhus kommune efter mødet kan udsende en fælles pressemeddelelse, hvori man slår fast, at det videre arbejde med indsatsplan Beder kommer til at foregå i tæt samarbejde mellem DLMØ og kommunen, så også landbrugets interesser inddrages. - Et godt samarbejde med landbruget er afgørende for konkrete initiativer og resultater inden for grundvandsbeskyttelsen. Aarhus Kommune og DLMØ har besluttet at fortsætte dialogen for fremover at følge både den teknologiske udvikling i landbruget og grundvandets tilstand og i fællesskab sikre grundvandsbeskyttelsen i hele kommunen, siger Rådmand Benyamin Simsek efter mødet til pressen. Første dialogmøde udskydes dog efterfølgende flere gange og afholdes derfor først i november, hvor også en repræsentant fra Videncentret for Landbrug efter ønske fra kommunen deltager. MAJ I maj har DLMØ stor fokus på vandplanerne og er arrangør for Landbrug & Fødevarers Vand- og Natura 2000 udvalg. Formålet er at øge den praktiske forståelse for landmændenes synspunkter, idet det er unikt, at DLMØ kan fremvise et værkstedsområde, hvor de alternative virkemidler kan opleves i praksis.

5 Til mødet deltager også repræsentanter fra flere pilotprojekter, og der debatteres muligheder og erfaringer i oplandsrådene bl.a. ved Hans Jakob Fenger, Vejlskovgaard. Ligesom sårbarhedskortlægning og metodeeksempler udført i hhv. Aquarius og NICA projekterne er på programmet. Mødet afsluttes med en køretur rundt til forskellige projekter i værkstedsområdet, og der fremvises bl.a. intelligente randzoner v/solgaarden i Odder, kontrolleret dræning ved Gosmer samt Fillerup minivådområde i Fensholt delvandsopland. Selvfølgelig skal Danmark være repræsenteret i EU's Landbrugsudvalg Sådan siger den danske europaparlamentariker Christel Schaldemose (S), da hun tager på rundvisning hos landbrugsvirksomheder og - repræsentanter i Viborg området sammen med DLMØ bestyrelsen i maj måned. Mødet er kommet i stand på foranledning af DLMØ, der ønsker at sikre, at der efter næste Europaparlamentsvalg i 2014 igen sidder en dansker i EU's magtfulde Landbrugsudvalg. Dette har ikke været tilfældet siden sidste valgperiode, hvor Niels Busk trak sig efter 10 år i Udvalget. Siden da har Danmark kun været repræsenteret via stedfortrædere - bl.a. Christel Schaldemose - og har derfor kun haft lille indflydelse på de meget vigtige forhandlinger om den nye landbrugsreform. Iflg. DLMØ er dette en katastrofe. - Vi sov i timen, da det seneste Landbrugsudvalg blev nedsat, og derfor er der rigtig mange østeuropæere repræsenteret, siger Christel Schaldemose under mødet med DLMØ. - Så efter næste valg er vi en række socialdemokrater fra Holland, Storbritannien, Tyskland, Sverige og Danmark, der forener vores kræfter, så vi kan få en stærkere nordvest europæisk repræsentation i Udvalget. En meddelelse, der glæder DLMØ bestyrelsen: - Det er godt, at vi er blevet hørt i Bruxelles. Nu vil vi holde Christel Schaldemose op på, at hun yder en aktiv indsats, så Danmark igen kan blive repræsenteret i EU's Landbrugsudvalg, siger Jens Gammelgaard efterfølgende til pressen. SEPTEMBER / OKTOBER Efter et travlt forår og en tiltrængt sommerpause mødes DLMØ bestyrelsen igen i efteråret og har især fokus på udarbejdelsen af høringssvar til de nye vandplaner. Det besluttes, at de syv medlemsforeninger hver især udarbejder høringssvar, mens DLMØ udarbejder fælles høringssvar for recipienten Randers Fjord, da alle syv medlemsforeninger har en større eller mindre andel heri. Via pressen opfordrer bestyrelsen også sine medlemmer til at afgive egne høringssvar.

6 Bestyrelsen arbejder desuden med fokuspunkter for 2014 og beslutter at bibeholde det nuværende kontingentniveau på 150 kr. per medlem også i NOVEMBER I november falder noget af en bombe i dansk landbrug. Finn Pedersen, medlem af L & Fs Primærbestyrelse, formand for Østjysk Landboforening, næstformand i rådgivningsselskabet LMO og medlem af DLMØ bestyrelsen trækker sig fra alle tillidsposter inden for landbruget og ønsker desuden at sælge sin ejendom. Beslutningen offentliggøres 2 dage før L & Fs delegeretmøde, hvor alle regner med, at Finn Pedersen vil blive valgt som regionsformand for Region Midt. Derfor får formanden for DLMØ travlt: - Jeg fik da et chok, da Finn meddelte sin beslutning, men vi har stor respekt for både ham og hans beslutning, så nu arbejder vi på højtryk for at finde en løsning, siger Jens Gammelgaard til LandbrugsAvisen. Han ønsker ikke selv posten og har nu i stedet 2 dage til at finde og promovere en anden kandidat fra den østlige del af Region Midt. Valget falder på den erfarne Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening og medlem af DLMØ bestyrelsen. To dage efter lykkedes det for DLMØ at få valgt Hans Gæmelke og dermed fortsat have et medlem af Primærbestyrelsen. DECEMBER Julemåneden indledes med et møde med folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V). Under mødet diskuteres bl.a. Grøn Vækst, konkurrenceevne, dansk overimplementering af EU's direktiver samt ikke mindst embedsmændenes til tider overdrevne indflydelse. Også Michael Aastrup Jensen er imponeret over den dialog- og samarbejdsmodel, DLMØ er bygget op omkring, og opfordrer bestyrelsen til at bruge ham som talerør til Folketinget og Venstres folketingsgruppe. Til årets sidste bestyrelsesmøde deltager Finn Pedersen for sidste gang og præsenterer sin afløser i DLMØ Henrik Nielsen, næstformand i Østjysk Landboforening. Bestyrelsen byder Henrik Nielsen velkommen og takker Finn Pedersen for det gode samarbejde og ønsker ham held og lykke med de nye udfordringer, der venter forude. Finn Pedersen udtrykker til sit sidste møde i DLMØ, som han har været med til at etablere, håb om, at man i fællesskab vil fortsætte det vigtige erhvervspolitiske arbejde for de mange medlemmer.

7 ØVRIGE SAGER BEHANDLET AF DLMØ BESTYRELSEN I 2013 Gudenåkonferencen Deltagelse i styregruppe om dræning. CAP reformen. L & Fs udspil vedr. kvælstofregulering. Diverse lokale sager bl.a. om tilsidesættelse af vandløbsloven og kommunernes manglende godkendelse / dispensation af gyllevognes akseltryk. Biomassegruppen i Aarhus Kommune. PT. PLANLAGTE AKTIVITETER 2014 Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen i samarbejde med Landboforeningerne Midt/Vest. Fødevareminister Dan Jørgensen Miljøminister Ida Auken. 17. januar 2014 Lene Krüger

Folketingsmedlem Anne-Mette Winther Christiansen (V), der bl.a. er medlem af Miljøudvalget, mødes med bestyrelsen.

Folketingsmedlem Anne-Mette Winther Christiansen (V), der bl.a. er medlem af Miljøudvalget, mødes med bestyrelsen. DLMØ i 2012 Efter et hæsblæsende 2011, hvor DLMØ primært havde fokus på udarbejdelse af høringsforslag til Vand- og Naturplanerne, har DLMØ bestyrelsen besluttet et reduceret aktivitetsniveau for 2012.

Læs mere

DLMØ i 2012 JANUAR. Folketingsmedlem Anne- Mette Winther Christiansen (V), der bl.a. er medlem af Miljøudvalget, mødes med bestyrelsen.

DLMØ i 2012 JANUAR. Folketingsmedlem Anne- Mette Winther Christiansen (V), der bl.a. er medlem af Miljøudvalget, mødes med bestyrelsen. DLMØ i 2012 Efter et hæsblæsende 2011, hvor DLMØ primært havde fokus på udarbejdelse af høringsforslag til Vand- og Naturplanerne, har DLMØ bestyrelsen besluttet et reduceret aktivitetsniveau for 2012.

Læs mere

Dansk Landbrug Midt- Østjylland (DLMØ) Sådan arbejder vi med vand og Naturplaner i DLMØ

Dansk Landbrug Midt- Østjylland (DLMØ) Sådan arbejder vi med vand og Naturplaner i DLMØ Dansk Landbrug Midt- Østjylland (DLMØ) Sådan arbejder vi med vand og Naturplaner i DLMØ Miljødage for miljørådgivere 2/12 2009 v/ Helge Kjær Sørensen Landbo Midt v/ Steen Vindum Viborg Kommune Djursland

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde

Velkommen til Informationsmøde Velkommen til Informationsmøde Vand- og naturplaner Jysk Musik & Teaterhus, Papirfabrikken 80, Silkeborg Mandag, den 24. januar 2011 kl. 19-22 Program Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ Frede Lundgaard Madsen,

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde

Velkommen til Informationsmøde Velkommen til Informationsmøde Vand- og naturplaner Vestermølle, Skanderborg Torsdag, den 20. januar 2011 kl. 19-22 Program Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ Jens Gammelgaard, formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde

Velkommen til Informationsmøde Velkommen til Informationsmøde Vand- og naturplaner Ørum Aktivcenter Onsdag, den 26. januar 2011 kl. 19-22 Program Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening Kl. 19.10-19.25

Læs mere

Gudenå-sag lander på ministeren bord

Gudenå-sag lander på ministeren bord Nyhedsbrev fra Danske Vandløb 16. august 2019 Gudenå-sag lander på ministeren bord Danske Vandløb har fået sat gang i debatten om Gudenå-systemet, og det er nu kommet frem, at miljøminister Lea Werdelin

Læs mere

Plantekongres : Målrettet indsats

Plantekongres : Målrettet indsats /U Beskrivelse itler på indlæg Indlægsholdere Min. 45 Målrettet kvælstofregulering I løbet af 2016 fastlægges principperne for den nye regulering af landbrugets kvælstofanvendelse i marken. Den skal gælde

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde

Velkommen til Informationsmøde Velkommen til Informationsmøde Vand- og naturplaner Flichs Hotel Samsø Onsdag, den 5. januar kl. 17-20 Program Kl. 17.00 17.10 Velkomst v/ Henning Madsen, formand Samsø Landboforening Kl. 17.10 17.40 Hovedvandopland

Læs mere

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Fuglsøcentret Dragsmurvej 6, Knebel Dato: Fredag den 8. maj 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Fraværende: Aleksander Aagaard Benny Hammer

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

Sendt pr. mail - jf. mailliste. 19. december 2013

Sendt pr. mail - jf. mailliste. 19. december 2013 Sendt pr. mail - jf. mailliste 19. december 2013 Referat fra mødet i Grønt Forum - Landbrug, den 4. december 2013 Deltagere: Fra landbruget: Svend Bodholt Nielsen, Familielandbruget VEST-Jylland, Helle

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning

Vandløbslauget GST - Bestyrelsens beretning Indledning. Denne generalforsamling er vores 5. ordinære generalforsamling. Vi har således eksisteret nu i ca. 5 ½ år. Det der har samlet os, er den forhøjede sommer vandstand i Gudenå-systemet og herunder

Læs mere

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Dagsorden Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato 24. september 2014 Starttidspunkt for møde Kl. 11.00 Lokale Hotel Vadstrup 1771, Vadstrup 4,Samsø Udsendt til Else Søjmark, Kultur og udviklingsudvalget,

Læs mere

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Dato: Tirsdag den 23. aug. 2016, kl. 19.00 Mødested: Tilstede: Afbud: Referent: TMG Halhuset Jens Thomsen, Anders Kjær, Troels Laursen, Lars Munk, Finn Larsen, Anette

Læs mere

Natur- og Landbrugskommissionen, vandplaner og kvælstofregulering. V/ Torben Hansen, fmd. Planteproduktion, Landbrug & Fødevarer

Natur- og Landbrugskommissionen, vandplaner og kvælstofregulering. V/ Torben Hansen, fmd. Planteproduktion, Landbrug & Fødevarer Natur- og Landbrugskommissionen, vandplaner og kvælstofregulering V/ Torben Hansen, fmd. Planteproduktion, Landbrug & Fødevarer Værdi af primærproduktionen millioner kroner pr år Rammevilkår Skatter og

Læs mere

2015 er et år, hvor der har været mange vandværksopgaver.

2015 er et år, hvor der har været mange vandværksopgaver. Bestyrelsens årsberetning. Velkomst Velkommen til den årlige generalforsamling her i Foreningen af vandværker i Danmark, region Nord. Vi er igen en del, der har fundet vej til Rebild. Der skal lyde en

Læs mere

Referat af møde i Regionsdvandrådet den 12 dec

Referat af møde i Regionsdvandrådet den 12 dec Referat af møde i Regionsdvandrådet den 12 dec. 2005. Mødt var: Hjørring Kommune. Søren Stensbak Larsen. Brønderslev Dronninglund. Palle Hostrup. Jammerbugt Kommune. Lars Eriksen. Mariager Fjord. Jørgen

Læs mere

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder EU som løftestang for vækst i Danmark - arrangementet i billeder Godt 130 deltog i DAcoB og EU-repræsentationens debatarrangement om EU som løftestang for vækst i Danmark. Debatpanellet bestod af uddannelses-

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Referat af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs Generalforsamling den 29. marts 2011

Referat af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs Generalforsamling den 29. marts 2011 Referat af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs Generalforsamling den 29. marts 2011 Dagsordenen for den ordinære generalforsamling var 1) Præsidentens beretning for det forløbne år og igangværende

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier 2011/1 BTL 155 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 16. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om Dansk Institut

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER FOR HORESTA ARBEJDSGIVER S REGIONSFORENINGER

STANDARDVEDTÆGTER FOR HORESTA ARBEJDSGIVER S REGIONSFORENINGER 1 STANDARDVEDTÆGTER FOR HORESTA ARBEJDSGIVER S REGIONSFORENINGER 1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er HORESTA Arbejdsgiver region. Foreningen har hjemsted og værneting hos formanden eller på den af bestyrelsen

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

FAKTAARK: Miljøafgrøder næste skridt mod et godt vandmiljø

FAKTAARK: Miljøafgrøder næste skridt mod et godt vandmiljø FAKTAARK: Miljøafgrøder næste skridt mod et godt vandmiljø Danmarks miljømålsætninger for et godt vandmiljø i 2015 Danmark skal have et godt vandmiljø fjorde og hav rig på natur, planter og fisk. Det er

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER FOR HORESTAs REGIONSFORENINGER

STANDARDVEDTÆGTER FOR HORESTAs REGIONSFORENINGER 1 STANDARDVEDTÆGTER FOR HORESTAs REGIONSFORENINGER 1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er HORESTA-region. Foreningen har hjemsted og værneting hos formanden eller på den af bestyrelsen udpegede foreningsadresse.

Læs mere

Fra selvejer til medejer

Fra selvejer til medejer Debatmøde i Landbrugsforum, torsdag den 23. maj 2013 Gersdorffslund, Gersdorffslundvej 1, 8300 Odder Fra selvejer til medejer Hvordan sikrer vi, at landbruget bliver en attraktiv og rentabel karrierevej

Læs mere

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Dato: 24.02.2017 Sted: Salon K, Rådhusstræde 13, 1466 København K Tid: 17.30-19.30 Ordstyrer: Nikolai Søndergaard Referent: Amalie Thykier Formand Per Roholt

Læs mere

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle.

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle. NEWSLETTER NO. 15 21. maj 2009 Kære medlemmer, Jeg beklager, at dette nyhedsbrev er blevet forsinket en smule. 1. Generalforsamlingen 2009 Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen

Læs mere

LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN

LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN En sørgelig meddelelse vedr. vores tidligere formand Kirsten Meleshko Har den 13/1 haft en opringning fra Kirstens mand, Kirsten er her ikke mere. Efter et kraftigt hosteangreb, brast lungerne med blødning

Læs mere

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland 2015-2021 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30

Læs mere

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Dagsorden Referat Dato: 22. januar 2013 Tid: Kl. 13-15 Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Afbud: Jens Chr. Birch deltager under behandling af punkt 1. Afbud fra Carsten Sand Nielsen og Lars Møller. Punkter:

Læs mere

Skovrider Henrik Buhl, Skovdyrkerforening Østjylland Skovdyrkerforeningen i Aarhus Kommune Line Højgaard Henriksen, Naturstyrelsen

Skovrider Henrik Buhl, Skovdyrkerforening Østjylland Skovdyrkerforeningen i Aarhus Kommune Line Højgaard Henriksen, Naturstyrelsen Referat af møde i Aarhus Kommunes Grundvandsforum tirsdag, 9.30 12.00. Side 1 af 5 Deltagere: Anders Kaa, Malling Vandværk, Private Vandværker i Aarhus Kommune Jørn-Ole Andreasen, Aarhus Vand, Dansk Vand-

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Referat Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato 8. juni 2017 Starttidspunkt for møde 16.00 Lokale Skanderborg Fælled 1 Deltog i mødet Else Søjmark, Kultur- og udviklingsudvalget, Norddjurs

Læs mere

Klub 60+ Pensionistforening for tidligere medarbejdere i Fødevareministeriet og for nuværende 60+ medarbejdere. Generalforsamling

Klub 60+ Pensionistforening for tidligere medarbejdere i Fødevareministeriet og for nuværende 60+ medarbejdere. Generalforsamling Generalforsamling Onsdag, den 28. oktober 2015, kl. 14.00 Miljø og Fødevareministeriet Mødesal F Slotsholmsgade 12 1216 København K. Dagsorden i henhold til Vedtægten: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Klub 60+ Generalforsamling

Klub 60+ Generalforsamling Generalforsamling Dagsorden, beretning og regnskab 11 1 Dagsorden Generalforsamling Torsdag, den 13. oktober 2011 kl. 15.00 - ca. 18.00 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. a) Regnskab til

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard Marienlundsvej 36 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Projektplan. Projekt: Indsatplan Stautrup, Åbo og Østerby. Skanderborg Kommune Dato:10. december 2012 Rettet af: Lone Kildal Møller Version:2

Projektplan. Projekt: Indsatplan Stautrup, Åbo og Østerby. Skanderborg Kommune Dato:10. december 2012 Rettet af: Lone Kildal Møller Version:2 Projektplan Projekt: Indsatplan Stautrup, Åbo og Østerby Ansvarlige for projektet Projektejer Hans Brok-Brandi Projektleder Lone Kildal Møller Projektresume Projektet har til formål at udarbejde en ny

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE. Mødet afholdtes fredag den 23. august 2013 kl på Havesangervej 7, Fuglsø, 8420 Knebel.

DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE. Mødet afholdtes fredag den 23. august 2013 kl på Havesangervej 7, Fuglsø, 8420 Knebel. Dato: 16. september 2013 Reference: Johan Legarth Direkte telefon: 89594090 E-mail: jol@norddjurs.dk Journalnr.: 08 454 DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE Mødet afholdtes fredag den 23. august 2013 kl. 9.30

Læs mere

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fredag den 29. september 2017 kl. 13:00 17:15 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

B 103 - Bilag 6 Offentligt

B 103 - Bilag 6 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Bilag 6 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Hermed fremsendes

Læs mere

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus.

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Talepapir Aarhus Kommune Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Jeg har set frem til mødet i dag. Det er afgørende for mig, at vi får givet jer en omhyggelig orientering

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter. Landsorganisationen 4H vedtaget november 2014

Vedtægter. Landsorganisationen 4H vedtaget november 2014 Vedtægter Landsorganisationen 4H vedtaget november 2014 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er 4H. Foreningens medlemmer er organiseret i selvstændige klubber og danner derved landsorganisationen 4H.

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning ved Anne Wolthers. 3. Fremlæggelse af regnskab ved Erik Grave. 4.

Læs mere

REFERAT Roskilde Køge Afdeling Dato 27.02.2014 26. februar 2014 Referent Ernst Theill

REFERAT Roskilde Køge Afdeling Dato 27.02.2014 26. februar 2014 Referent Ernst Theill REFERAT Roskilde Køge Afdeling Dato 27.02.2014 26. februar 2014 Referent Ernst Theill Fremmødte: 34 Antal stemmeberettigede: 33 Velkomst Formand Nicolai Schiørring (NS) bød velkommen. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

IDA Nordvestsjællands Afdeling

IDA Nordvestsjællands Afdeling IDA Nordvestsjællands Afdeling Referat af Generalforsamlingen 24. februar 2011. Laugstuen, Alleen 1, Sorø Antal deltagere 10. (deltagerliste se bilag 2) Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Forelæggelse

Læs mere

Vandområdeplanerne - indfrier planerne direktivets krav? Thomas Bruun Jessen, kontorchef i Naturstyrelsen

Vandområdeplanerne - indfrier planerne direktivets krav? Thomas Bruun Jessen, kontorchef i Naturstyrelsen Vandområdeplanerne - indfrier planerne direktivets krav? Thomas Bruun Jessen, kontorchef i Naturstyrelsen Disposition ver-, under-, eller simpelthen implementering af direktivkrav? se: Udvælgelse (identifikation)

Læs mere

Funder d. 12. februar Formandens rapport. Kære fæller

Funder d. 12. februar Formandens rapport. Kære fæller Funder d. 12. februar 2018 Formandens rapport. Kære fæller Om end vi allerede er kommet til februar måned, vil jeg indledningsvis gerne benytte lejligheden, til at ønske jer alle et godt nyt år og takke

Læs mere

Bestyrelsens beretning ved den ordinære generalforsamling Onsdag den 12. marts 2014 på Odder Parkhotel.

Bestyrelsens beretning ved den ordinære generalforsamling Onsdag den 12. marts 2014 på Odder Parkhotel. Bestyrelsens beretning ved den ordinære generalforsamling Onsdag den 12. marts 2014 på Odder Parkhotel. V/ formanden for Landboforeningen Odder-Skanderborg, Jens Gammelgaard, Gersdorffslundvej 1, 8300

Læs mere

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 18. FEBRUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Traditionen

Læs mere

Generalforsamling i PROSA/VEST 8. oktober, 2016

Generalforsamling i PROSA/VEST 8. oktober, 2016 Generalforsamling i PROSA/VEST 8. oktober, 2016 Stemmeberettigede deltagere (15): Erik Dahl Klausen, Jan Laursen, Carsten Larsen, Lasse H. Petersen, Dennis Nilsson, Alice Raunsbæk, Niels Christian Jakobsen,

Læs mere

Arbejdet i vandrådene. Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen

Arbejdet i vandrådene. Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen Arbejdet i vandrådene Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen Anden generations vandområdeplaner Nyt koncept for vandplanlægningen vedtaget 20. december 2o13 Med det nye koncept tilstræbes

Læs mere

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl. 17.00 19.00 Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Dagsorden sendt til Udvalgsformand for Kultur - og udviklingsudvalget i Norddjurs

Læs mere

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012 Referat fra Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den 15. - 16. maj 2012 DAG 1 Velkomst til faggruppelandsmøde Der er 8-10 nye deltagere på mødet i år Valg af ordstyrer og referent:

Læs mere

Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 4. juni Betænkning. over. [af Alex Ahrendtsen (DF), Flemming Damgaard Larsen (V) og Lars Barfoed (KF)]

Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 4. juni Betænkning. over. [af Alex Ahrendtsen (DF), Flemming Damgaard Larsen (V) og Lars Barfoed (KF)] Til beslutningsforslag nr. B 76 Folketinget 2013-14 Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 4. juni 2014 Betænkning over Forslag til folketingsbeslutning om understøttelse af bevaring af kulturhistoriske

Læs mere

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Referat Aarhus Uddannelsesråd Dato for referat: 30. oktober 2012 Mødedato: 23. oktober 2012 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Medlemmer af Uddannelsesrådet

Læs mere

Sidste nyt om vandplanerne. Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen

Sidste nyt om vandplanerne. Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen Sidste nyt om vandplanerne Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen Status for første og anden generations vandplaner Første generations planer er ved at blive opdateret på baggrund

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens hjemsted er Horsens kommune.

Læs mere

Brug af netværksstyring i arbejdet med vandplanerne

Brug af netværksstyring i arbejdet med vandplanerne Brug af netværksstyring i arbejdet med vandplanerne - En netværksstyringsstrategi 2 3 Hvorfor netværksstyringsstrategi Vi lever i dag i et meget mere komplekst samfund end nogensinde før. Dette skyldes

Læs mere

Etablering af Dansk EvalueringsSelskab. Vedtægter. Dato Navn og hjemsted

Etablering af Dansk EvalueringsSelskab. Vedtægter. Dato Navn og hjemsted Dato 03.09.2015 Etablering af Dansk EvalueringsSelskab Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Dansk EvalueringsSelskab Foreningens navn forkortes DES. Foreningens internationale navn er Danish

Læs mere

Grøn Vækst og vandplanerne. Claus S. Madsen Planterådgiver AgroPro Konference den 22. oktober 2010

Grøn Vækst og vandplanerne. Claus S. Madsen Planterådgiver AgroPro Konference den 22. oktober 2010 Grøn Vækst og vandplanerne Claus S. Madsen Planterådgiver AgroPro Konference den 22. oktober 2010 Præsentation Claus S. Madsen, Agronom, miljø- og planterådgiver AgroPro, Sjælland 30 år som rådgiver for

Læs mere

Umulige reduktionskrav for kvælstof i store dele af landet

Umulige reduktionskrav for kvælstof i store dele af landet Umulige reduktionskrav for kvælstof i store dele af landet Foretræde for Miljø- og fødevareudvalget, den 27. sept. 2017 Carl Chr. Pedersen, Agri Nord Jens Gammelgaard, Landboforeningen Odder-Skanderborg

Læs mere

Åbent Landbrug: Claus Hestholm. Torben Povlsen (tovholder) Lars Langskov Nielsen Claus Hestholm

Åbent Landbrug: Claus Hestholm. Torben Povlsen (tovholder) Lars Langskov Nielsen Claus Hestholm 1 Ansvarsområde Vedtaget på konstituerende møde den 5. april 2016 og Ændret på ekstraordinært bestyrelsesmøde den 10. oktober 2016 Opgavefordeling, besluttet på konstituerende møde den 24. marts 2017:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

VEDTÆGTER for. Kolding Herreds Landbrugsforening

VEDTÆGTER for. Kolding Herreds Landbrugsforening VEDTÆGTER for Kolding Herreds Landbrugsforening LANDBRUGSFORENING Kolding Herreds Landbrugsforening Niels Bohrs Vej 2-6000 Kolding - Tlf. 76 34 17 00 - www.khl.dk 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er:

Læs mere

Beretning for Østjysk Landboforening

Beretning for Østjysk Landboforening Beretning for Østjysk Landboforening v. formand Henrik Nielsen d. 11 marts 2015 Randzoner Nej Flere efterafgrøder Nej Mindre kvælstof Nej Ingen gødning og kemi i 3 områder Nej Skulle vi ha haft meldt hårde

Læs mere

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen s planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Per 1. marts 2010 er også Vandoplandsstyregruppe. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Ø- posten, september 2015

Ø- posten, september 2015 Indholdsfortegnelse: Om Ø- posten 1 Træffetid og telefontid 1 Generalforsamling i Enhedslisten Nordjylland d. 23. august 2 Aalborg Øst dagen 3 Medlemsmøder i Aalborg 4 Ny mødestruktur i Aalborg 4 Kalender

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Lokale Rød, indgang E.

Lokale Rød, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 21. august 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 25. februar 2016 om udflytning af statslige arbejdspladser. Det talte ord gælder.

Samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 25. februar 2016 om udflytning af statslige arbejdspladser. Det talte ord gælder. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 92 Offentligt Talepapir 24. februar 2016 Samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 25. februar 2016 om udflytning af statslige arbejdspladser

Læs mere

Generalforsamling IDA Sjælland 25. marts 2014, Hotel Niels Juel, Køge

Generalforsamling IDA Sjælland 25. marts 2014, Hotel Niels Juel, Køge Generalforsamling IDA Sjælland 25. marts 2014, Hotel Niels Juel, Køge REFERAT 26-03-2014 Fremmødte: 33 Stemmeberettigede: 27 Velkomst Formanden, Christian Kubel bød velkommen. 1. Valg af dirigent Ivan

Læs mere

Vedtægter LandboUngdom. Vedtaget 28. marts 2015

Vedtægter LandboUngdom. Vedtaget 28. marts 2015 Vedtægter LandboUngdom Vedtaget 28. marts 2015 LandboUngdoms landsledelse, valgt på Årsmøde 28. marts 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsorganisationen LandboUngdom og har hjemsted på adressen

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 21.06.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Hvordan kommer Vandhandleplanerne til at se ud?

Hvordan kommer Vandhandleplanerne til at se ud? Hvordan kommer Vandhandleplanerne til at se ud? Sort tekst på hvid baggrund. Opgaven og rammerne for løsningen af den. Mit udgangspunkt er at: Vandplanerne er nødvendige Vandplanerne er som udgangspunkt

Læs mere

Lyngallup. Ministrenes karakterbog Lyngallup. TNS Dato: 12. december 2012 Projekt: 59583

Lyngallup. Ministrenes karakterbog Lyngallup. TNS Dato: 12. december 2012 Projekt: 59583 Ministrenes karakterbog 2012 TNS Dato: 12. december 2012 Projekt: 59583 Feltperiode: Den 4.-11. december 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd 1 NAVN OG FORMÅL 1. Foreningens navn er Ringkøbing Fjord Erhvervsråd med hjemsted i Ringkøbing Skjern kommune. 2. Formålet med Ringkøbing Fjord Erhvervsråds arbejde

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation Deltagere: Niels-Ole Hartmann FOA Esbjerg Frank Bruno Madsen FOA

Læs mere

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016.

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 28. marts 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. marts 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

Vedtægter for landsorganisationen 4H vedtaget november 2008

Vedtægter for landsorganisationen 4H vedtaget november 2008 Vedtægter for landsorganisationen 4H vedtaget november 2008 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er 4H. Foreningens medlemmer er organiseret i selvstændige klubber gennem regionen og danner derved landsorganisationen

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FVM 117. København, den 21. februar 2013 Sagsnr.: Dok.nr.: 49992

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FVM 117. København, den 21. februar 2013 Sagsnr.: Dok.nr.: 49992 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København, den 21. februar 2013 Dok.nr.: 49992 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 20.02.2013 stillet følgende spørgsmål

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsorden punkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen skal løbende orienteres om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Bestyrelsesrapport samt

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere