VELKOMMEN TIL SOMMERSTED PLEJEHJEM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN TIL SOMMERSTED PLEJEHJEM"

Transkript

1 12 1 MIN SIDSTE TID: For os har det stor værdi, at den sidste tid af livet bliver så fredfyldt som muligt, og at du og dine pårørende får mulighed for at få en snak om jeres forventninger og øn- VELKOMMEN TIL SOMMERSTED PLEJEHJEM Sommersted Plejehjem, Kirkevej 6, 6560 Sommersted Tlf

2 2 11 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Velkomst 3 Kontaktperson 3 Værdier/målsætninger 4 Info om Sommersted Plejehjem 5 Indflytning Post Danmark Telefon TV 6 Klagevejledning 6 Praktiske oplysninger 7 Vennekreds 7 Brugerråd 7 Befordring 7 Bøger, lydbøger og bånd 7 Fodpleje 7 Frisør 8 Forsikring 8 Hjælpemidler 8 Læge 8 Mad 8 Medicin 9 Rygepolitik 9 Servicepakke/vaskepakke/tøjvask 9-10 Telefontavle 11 Min sidste tid 12 TELEFONTAVLE Centerleder: Lis-Birthe Sørensen Mobil Kontor: Mona B. Nielsen Centersygeplejerske: Karina Andersen pt barsel (Sarah vikar) Mobil Bestyrelse: Formand Rita Juhl Vennekreds: Formand Jens Peter Jensen Brugerråd: Formand Jytte Silberbauer

3 10 3 Der gøres opmærksom på, at ved fravalg af servicepakke 3, skal der i lejligheden henstilles rengøringsredskaber og rengøringsartikler, som begge dele skal opfylde de krav som Arbejdstilsyn og Arbejdsmiljøloven stiller til de redskaber/rengøringsartikler, som plejehjemmets medarbejdere må arbejde med. Vaskepakke - (2015) kr. 229,00 pr. måned. Plejehjemmet vasker alt tøjet. Sengelinned sendes på vaskeri. Tøjmærker skal du eller dine pårørende stryge eller sy i alle vaskelige dele. Tøjmærker til isyning kan købes på kontoret. Tøjmærker til at stryge på kan købes på nettet f.eks. hos Ikast Etiket. Det er pårørende, der skal reparere tøj (knapper der mangler, bukser der mangler at blive lagt op/ned). Plejehjemmet sender ikke tøj på renseriet, det skal pårørende sørge for. Der fremsendes regning på servicepakke og vaskepakke som kan tilmeldes PBS. Pakkerne opkræves forud. De pårørende er velkomne til at hjælpe med praktiske opgaver. El-pærer, neonlys og batterier kan købes hos pedellen. Skulle der være yderligere spørgsmål, kontakt da personalet på plejehjemmet, der i øvrigt alle har tavshedspligt. Personalet på Sommersted Plejehjem byder dig rigtig hjertelig velkommen, vi håber du vil blive glad for dit nye hjem. Her startede plejehjemmet i 1961 DET DAGLIGE PERSONALE: Plejehjemsleder, centersygeplejerske, administrativ medarbejder, plejepersonale, elever, køkkenpersonale, centerassistent, pedel og aktiveringsmedarbejdere.

4 4 9 Din kontaktperson er Der afholdes indflytningssamtale og ved denne samtale vil din kontaktperson være til stede sammen med plejehjemslederen og der vil vi gennemgå alt omkring inflytningen samt besvare jeres evt. spørgsmål. Vi vil gerne have kendskab til din livshistorie og derfor beder vi dig udfylde de udleverede papirer så hurtigt som muligt. Vi ønsker desuden at udarbejde en objektiv beskrivelse af dit fysiske funktionsniveau. Efter ca. 1 måned holder vi en opfølgningssamtale. Værdier: Værdier som nærhed, omsorg, traditioner, gode oplevelser og livsglæde prioriteres meget højt på Sommersted Plejehjem og den gensidige respekt vægtes meget højt i dialogen imellem hinanden. Målsætning: Følgende mål prioriteres højt på Sommersted Plejehjem: Vi ønsker at skabe så trygge og hjemlige rammer som muligt, hvor den enkelte føler sig værdsat og hvor grundlaget for et godt samarbejde mellem beboer, pårørende og personale prioriteres meget højt. Vi ser fremt til et godt og positivt samarbejde med dig og dine pårørende. MEDICIN: Medicinliste og medicin medbringes. Medicin, som personalet administrerer skal være doseret af en autoriseret person. Det betyder, at medicin ophældt af en uautoriseret person må personalet ikke give dig. Medicin bringes ud fra Vojens Apotek mandag og torsdag. Ved akut opstart af behandling kan det være nødvendigt at få medicinen kørt ud med taxa med mindre en pårørende har mulighed for at hente det. RYGEPOLITIK: Sommersted Plejehjem har en rygepolitik, og for beboere/ pårørende betyder, at det er tilladt at ryge i egen lejlighed. SERVICEPAKKE/VASKEPAKKE: Servicepakke 1(obligatorisk) (2015) Kr. 69,00 pr. måned Indeholder: Artikler til brug i fællesarealet og vinduesvask ind og udvendig i fællesarealer hv. 3. måned. Servicepakke 3 (2015): kr. 72,00 pr. måned Indeholder: Artikler til brug i egen bolig samt vinduesvask udvendig hver 3. måned i egen bolig. Indvendig vinduesvask kan tilkøbes til p.t. ca. 100 kr. pr. gang, henvendelse til din kontaktperson. Artikler er: Engangsvaskeklude, affaldsposer, toiletpapir, køkkenrulle, opv.middel, universal reng.middel og toiletrens. Der stilles rengøringsredskaber til rådighed.

5 8 5 FRISØR: Der er tilknyttet frisør til Sommersted Plejehjem, og der kan bestilles tid ved henvendelse til din kontaktperson. FORSIKRING: Plejehjemmets forsikring dækker ikke indboet i boligerne, så der skal selv tegnes indboforsikring, hvis dette ønskes. HJÆLPEMIDLER: Brug for hjælpemidler vurderes i samråd med personalet, som efterfølgende står for bestillingen. Det kan blive nødvendigt at flytte rundt på møblerne ifm behov for hjælpemidler pga krav til pladsforholdene. LÆGE: Du kan beholde din egen læge ved indflytning, hvis dette er muligt jf. gældende regler. MAD: Sommersted Plejehjems køkken er et produktions køkken, hvor der laves alle dagens måltider. Maden kan efter ønske indtages i egen lejlighed eller man kan spise sammen med de øvrige beboere i centeret. Vi vil gerne have at beboerne er med til at komme med forslag til menuen. På din fødselsdag serverer vi gerne din livret (køkkenet skal dog vide besked 1 måned før). Afbestilling af maden (døgnkost) skal ske til plejepersonalet eller køkkenet senest 5 dage før. I modsat fald opkræves betalingen for de første 5 døgn af afbestillingsperioden. Der fremsendes regning fra Haderslev kommune på forplejning som kan tilmeldes PBS. Forplejning opkræves forud. Sommersted Plejehjem er en selvejende institution med driftsoverenskomst med Haderslev kommune og med en bestyrelse på 5 medlemmer, som er sammensat på følgende måde: 2 personer udpeget af Byrådet 1 person valgt af personalet 2 Personer valgt af beboere/brugere. Herudover supplerer bestyrelsen sig med 2 personer med faglig indsigt. Sommersted Plejehjem har en god beliggenhed i Sommersted by, tæt på skole, børnehave, kirke og præstegård. Vi har 35 boliger og 4 aflastningsstuer. Boligerne er ca. 57 m2 incl. Fællesarealer. Vi har nogle gode fællesarealer og en dejlig smuk have med terrasser.

6 6 7 INDFLYTNING PÅ SOMMERSTED PLEJEHJEM INDEN FLYTNING: Den fremsendte lejekontrakt (kun for ældrebolig) bedes underskrevet og returneret til kontoret inden indflytning. Flytningen skal meldes til Post Danmark. Kontoret sørger for adresseændring til Borgerservice. Telefonflytning meldes hos teleselskab. Der er telefonstik i alle lejligheder. Flytning af telefonabonnement skal bestilles i god tid. Ved behov for et nødkald, er det nødvendigt med et tlf.abb. og vær opmærksom på ventetid ved oprettelse/flytning af abb. I boligerne Marie Skaus Vej 3M-3Y, samt Kirkevej 6B-6G, må der ikke stilles møbler eller lign. ved døren mellem stue og soveværelse, dette er af hensyn til Falck. HVAD MEDBRINGES VED INDFLYTNING: Beboeren medbringer alle personlige og væsentlige ejendele i den nye lejlighed. Der skal medbringes min. 5 sæt sengetøj,5 badehåndklæder, 5 alm. Håndklæder og min. 5 sæt undertøj.er der behov for hjælpemidler (kørestol etc.) ønsker vi dialog herom pga krav til pladsforholdene. Der er TV og radio antennestik i alle lejligheder - YouSee kabel tv, hvortil lejeren selv tilmelder og vælger TV pakker og betaler direkte til YouSee. Du skal fortsat betale din licens til Danmarks Radio. KLAGEVEJLEDNING Hvis du har brug for at klage over omsorgen og plejen, skal klagen rettes til plejehjemslederen. PRAKTISKE OPLYSNINGER: VENNEKREDS: Plejehjemmets vennekreds arrangerer forskellige aktiviteter i løbet af året for plejehjemmets beboere. Der kan tegnes et årligt medlemskab af Vennekredsen ved at tage kontakt til formanden. BRUGERRÅD: Brugerrådet har til opgave at varetage aktiviteter for beboere og ældre fra Sommersted og omegn. BEFORDRING: Ved besøg hos læge eller speciallæge kan der bevilges kørsel med TAXA. Man skal dog først henvende sig på kontoret. Hvis der er behov for ledsagelse til læge mv., ser vi gerne en pårørende tager med som ledsager. BØGER, LYDBØGER OG BÅND: Bøger og lydbøger kan bestilles ved Vojens Bibliotek. Vojens lydavis er lokale avisnyheder, der er indlæst CD. Den udgives hver uge og abonnementet er gratis. Lydavisen er blinde, svagtseende, ordblinde og andre som af forskellige årsager ikke kan læse den trykte avis. ( ). FODPLEJE: Der er tilknyttet fodterapeut til Sommersted Plejehjem, og der kan bestilles tid ved henvendelse til din kontaktperson.

Velkommen! VELKOMMEN! Vi håber, at du bliver glad for dit nye hjem. Personale og beboere byder dig hjertelig velkommen til ROSENLUNDEN

Velkommen! VELKOMMEN! Vi håber, at du bliver glad for dit nye hjem. Personale og beboere byder dig hjertelig velkommen til ROSENLUNDEN Velkommen! VELKOMMEN! Vi håber, at du bliver glad for dit nye hjem Personale og beboere byder dig hjertelig velkommen til ROSENLUNDEN 2 Indhold DIN NYE BOLIG...3 Indflytning...3 Indflytningssamtale...2

Læs mere

Kastaniegården. Skolegade 5 7490 Aulum. Velkommen til Kastaniegården

Kastaniegården. Skolegade 5 7490 Aulum. Velkommen til Kastaniegården Kastaniegården Skolegade 5 7490 Aulum Velkommen til Kastaniegården Kastaniegården har 16 plejeboliger og 15 ældreboliger. Boligerne administreres af boligselskabet Fællesbo i samarbejde med Herning Kommune.

Læs mere

Velkommen på Bregnbjerglunden

Velkommen på Bregnbjerglunden Velkommen på Bregnbjerglunden Haderslev Kommune, Gåskærgade 26-28, tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk 1 Velkommen Bregnbjerglunden Plejecenter byder velkommen til din nye lejlighed, som er en plejebolig.

Læs mere

Genvejen 25 B og 27 6780 Skærbæk Tlf. 74 92 87 60

Genvejen 25 B og 27 6780 Skærbæk Tlf. 74 92 87 60 Genvejen 25 B og 27 6780 Skærbæk Tlf. 74 92 87 60 Indholdsfortegnelse Husleje, varme og forsikring m.v.... 5 Serviceydelser... 7 Hverdagen på Mosbølparken... 9 Aktivitet... 9 Årets gang... 10 Beboerbladet...

Læs mere

Velkommen til din nye bolig. Omsorgscenteret Solgården

Velkommen til din nye bolig. Omsorgscenteret Solgården Velkommen til din nye bolig Omsorgscenteret Solgården Indholdsfortegnelse Velkommen til Solgården... 3 Omsorgscentret Solgården... 4 Privatliv og fællesskab... 4 Rygning... 4 Solgårdens værdier og målsætning...

Læs mere

Velkommen. Din adresse bliver:

Velkommen. Din adresse bliver: Velkommen Vi har forsøgt at samle nogle praktiske oplysninger, som kan hjælpe dig og din familie til at blive fortrolig med hverdagen på Rise plejehjem Din adresse bliver: Velkommen til Rise Parken Medarbejdere

Læs mere

Hareskovbo Et trygt plejehjem ved Bagsværd sø Velkommen

Hareskovbo Et trygt plejehjem ved Bagsværd sø Velkommen Hareskovbo Et trygt plejehjem ved Bagsværd sø Velkommen Vision Den enkelte beboers behov er styrende for vort arbejde Værdier Hareskovbo er et hus, hvor beboere, personale og pårørende med deres forskellighed,

Læs mere

Velkommen til Ammershøjparken

Velkommen til Ammershøjparken Velkommen til Ammershøjparken Center for Velfærd & Omsorg Indholdsfortegnelse Præsentation af Ammershøjparken 3 Beskrivelse af boligerne / haven 4 Indflytning og udflytning 5 Indretningen af lejligheden

Læs mere

NOTATER: Sundeved Ældrecenter Katforte 20, Nybøl 6400 Sønderborg tlf. 88 72 66 16. Revideret dec. 2012

NOTATER: Sundeved Ældrecenter Katforte 20, Nybøl 6400 Sønderborg tlf. 88 72 66 16. Revideret dec. 2012 24 NOTATER: Sundeved Ældrecenter Katforte 20, Nybøl 6400 Sønderborg tlf. 88 72 66 16 Revideret dec. 2012 2 Indholdsfortegnelse: 23 Velkommen... 5 Adresse... 6 Adresseændring... 6 Aviser... 6 Besøg... 6

Læs mere

Velkommen til Bøgebakken Plejecenter

Velkommen til Bøgebakken Plejecenter Velkommen til Bøgebakken Plejecenter Center for Velfærd & Omsorg Indholdsfortegnelse Præsentation af Bøgebakken Plejecenter 3 Beskrivelse af boligerne/haven 4 Indflytning og udflytning 5 Indretning 5 Tobaksrygning

Læs mere

SOLGAVEHJEMMET I VALBY

SOLGAVEHJEMMET I VALBY VELKOMMEN TIL Dansk Blindesamfund SOLGAVEHJEMMET I VALBY Vi vil gerne med denne informationspjece byde velkommen til nye beboere og pårørende. Den alfabetiske oversigt er udarbejdet for at besvare nogle

Læs mere

Mergeltoften Plejeboliger Mergeltoften 2-14 2990 Nivå

Mergeltoften Plejeboliger Mergeltoften 2-14 2990 Nivå Mergeltoften Plejeboliger Mergeltoften 2-14 2990 Nivå Vi er fokuserede og udadrettede Vi er ambitiøse Velkommen og fornyende Vi har forskellighed og fællesskab. 1 Velkommen til din nye bolig på Mergeltoften...

Læs mere

BRYGGERGÅRDEN VELKOMMEN

BRYGGERGÅRDEN VELKOMMEN BRYGGERGÅRDEN VELKOMMEN INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL BRYGGERGÅRDEN... 3 BELIGGENHED... 3 FAKTA OM BRYGGERGÅRDEN... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 4 PERSONALE... 4 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE...

Læs mere

Velkommen til Ollerup Plejecenter! Personalet på Ollerup Plejecenter ønsker dig hjerteligt velkommen!

Velkommen til Ollerup Plejecenter! Personalet på Ollerup Plejecenter ønsker dig hjerteligt velkommen! Velkommen til Ollerup Plejecenter! Velkommen til Ollerup Plejecenter, hvor nærvær, samvær og gode stunder vægtes meget højt, for både det enkelte menneske og hele den samlede flok. Her på Ollerup, arbejder

Læs mere

VELKOMMEN TIL BOBJERGCENTRET

VELKOMMEN TIL BOBJERGCENTRET Plejecentre VELKOMMEN TIL BOBJERGCENTRET Information til nye beboere deres nærmeste Velkommen til Bobjergcentret. Med denne pjece, håber vi at kunne besvare nogle af alle de mange spørgsmål, der trænger

Læs mere

Velkommen til Øsby Plejecenter. rev.jan 2013 b. Haderslev Kommune, Gåskærgade 26-28, tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk

Velkommen til Øsby Plejecenter. rev.jan 2013 b. Haderslev Kommune, Gåskærgade 26-28, tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk Velkommen til Øsby Plejecenter rev.jan 2013 b S Haderslev Kommune, Gåskærgade 26-28, tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk De bydes velkommen som beboer på Øsby Plejecenter. Vi ser frem til et godt og positivt

Læs mere

Plejecenter - Valby Langgade 97, 2500 Valby Telefon 36141600 Telefax 36141700 www.langgadehus.dk

Plejecenter - Valby Langgade 97, 2500 Valby Telefon 36141600 Telefax 36141700 www.langgadehus.dk Plejecenter - Valby Langgade 97, 2500 Valby Telefon 36141600 Telefax 36141700 www.langgadehus.dk Kære nye beboer Vi vil gerne byde dig velkommen til Langgadehus. Ved hjælp af denne brochure håber vi, at

Læs mere

Velkommen til din plejebolig

Velkommen til din plejebolig Velkommen til din plejebolig i Lundehaven Indholdsfortegnelse. Indledning Plejebolig... 2 Lundehaven.... 2 Indsatsområder for 2008-2010:... 2 Lundehavens adresse og telefonnumre.... 3 Indflytning i Lundehaven....

Læs mere

Det er værd at vide om lejligheden

Det er værd at vide om lejligheden Redigeret juli 2012 Det er værd at vide om lejligheden Du lejer dig ind ved et ejendomscenter. Du flytter eller er flyttet ind på et plejecenter, - ikke et plejehjem. Det betyder, at den lejlighed, du

Læs mere

Frederiksberg Kommune Akaciegården Midlertidige Flexpladser

Frederiksberg Kommune Akaciegården Midlertidige Flexpladser Frederiksberg Kommune Akaciegården Midlertidige Flexpladser Velkommen Akaciegården byder dig velkommen. På Akaciegården har vi 5 midlertidige Flexpladser. Hver bolig består af et dobbeltværelse indrettet

Læs mere

VELKOMMEN I DIN NYE BOLIG

VELKOMMEN I DIN NYE BOLIG VELKOMMEN I DIN NYE BOLIG Akaciegården Telefon nr.: 36 17 18 22 Fax: 36 19 77 47 Cvr: 19 04 25 37 e-mail: akaciegarden@frederiksberg.dk www.akaciegaarden.dk INDHOLDSFORTEGNELSE: Adresse Side 03 Levende

Læs mere

Velkommen til Deres plejebolig

Velkommen til Deres plejebolig Velkommen til Deres plejebolig 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til plejehjemmet... 3 Lions Park Søllerød... 3 Fakta om Lions Park Søllerød... 4 Fakta om plejehjemmet... 6 Indflytning i Deres plejebolig...

Læs mere

VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6

VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6 VESTERBO VELKOMMEN INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6 STØRRELSE... 6 BOLIGSELSKAB/HUSLEJE...

Læs mere

Velkommen Til Fårevejlecentret

Velkommen Til Fårevejlecentret Plejecentre Velkommen Til Fårevejlecentret Information til nye beboere og pårørende Indhold: 1. Velkommen til Fårevejlecentret 2. Fårevejle plejecenterets mål 3. Fårevejle plejecenterets historie 4. For

Læs mere

Rosengade 1 1309 København K Tlf. 35 30 47 47 Fax 35 30 47 48 www.rosenborgcentret.dk BEBOERHÅNDBOG. Revideret: Februar 2010 (Trykt 02/10) 1

Rosengade 1 1309 København K Tlf. 35 30 47 47 Fax 35 30 47 48 www.rosenborgcentret.dk BEBOERHÅNDBOG. Revideret: Februar 2010 (Trykt 02/10) 1 Rosengade 1 1309 København K Tlf. 35 30 47 47 Fax 35 30 47 48 www.rosenborgcentret.dk BEBOERHÅNDBOG Revideret: Februar 2010 (Trykt 02/10) 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. VELKOMMEN TIL ROSENBORGCENTRET... 4 2.

Læs mere

Velkommen til beboere i Ulleruphus plejeboliger

Velkommen til beboere i Ulleruphus plejeboliger Velkommen til beboere i Ulleruphus plejeboliger Det er vort håb, at du kommer til at befinde dig godt her. Vi vil på de kommende sider prøve at besvare de mange spørgsmål, der altid opstår, når man skal

Læs mere

ØRESTAD PLEJECENTER. Københavns Kommune Sundheds og Omsorgsforvaltningen

ØRESTAD PLEJECENTER. Københavns Kommune Sundheds og Omsorgsforvaltningen 2015 ØRESTAD PLEJECENTER Københavns Kommune Sundheds og Omsorgsforvaltningen Indhold En ny bolig et nyt hjem... 3 Ørestad Plejecenter... 3 Et Aktivt & Trygt Liv... 4 Information... 4 Aktiviteter... 4 Ørestad

Læs mere

MØLLEHAVEN VELKOMMEN 26-03-2015 1

MØLLEHAVEN VELKOMMEN 26-03-2015 1 MØLLEHAVEN VELKOMMEN 26-03-2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL MØLLEHAVEN... 3 BELIGGENHED... 3 FAKTA OM MØLLEHAVEN... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 4 KONTAKTPERSON... 4 HUSENES TELEFONNUMRE...

Læs mere

Velkommen til Thurøhus

Velkommen til Thurøhus Velkommen til Thurøhus I september 2011 startede et rehabiliteringsprojekt på ældreområdet i Svendborg kommune Nye veje til aktivt liv. Projektets formål på plejecentrene er, at den enkelte borger skal

Læs mere

Personale på Jebjerg Ældrecenter: Dagcenter: Køkken

Personale på Jebjerg Ældrecenter: Dagcenter: Køkken Velkommen som beboer og pårørende i midlertidig bolig på Jebjerg Ældrecenter Velkommen: Med denne pjece vil vi gerne byde dig og dine pårørende hjertelig velkommen til Jebjerg Ældrecenter. Du er bevilget

Læs mere