Test jeres klasse: Er du en god kammerat?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Test jeres klasse: Er du en god kammerat?"

Transkript

1 Test jeres klasse: Er du en god kammerat? Testen kan bruges som oplæg til dialog mellem lærere og elever om svære situationer i skolen, og hvordan man som elev kan handle, for at gøre klassen og skolen til et rart sted at være. Enhver klasse og skole er unik. Alligevel findes situationer, som de fleste elever kan genkende fra deres hverdag. I testen er en række forskellige situationer beskrevet, som eleverne skal tage stilling til. Alle elever har et medansvar og kan gøre en forskel. Vejledning: Dokument A: Test - til eleverne Dokument B: Test - til læreren (med svarkommentarer) Læreren deler testen ud til alle elever (dokument A). Herefter læser læreren testen (dokument A) højt i klassen. Testen rummer i alt syv forskellige situationer med fire svarmuligheder til hver enkelt situation. Læreren læser en situation med de dertilhørende svarmuligheder højt ad gangen. I hver enkelt situation skal eleverne vurdere, hvad de ville gøre. Et alternativ til højtlæsning er, at eleverne arbejder med testen i grupper. Efter højtlæsningen/gruppearbejdet samler læreren op in plenum. Eleverne fortæller om deres svar, og forklarer hvorfor de valgte netop det svar, de gjorde. Når elevernes forskellige synspunkter og holdninger til den enkelte situation er fremsat i klassen, går læreren videre til næste situation. På testen til læreren (dokument B) står kommentarer til svarmulighederne. Eleverne skal ikke have kommentarerne læst højt eller med ud i grupperne. I hvert fald ikke i første omgang. Hvis læreren vurderer, det er relevant, kan kommentarerne læses højt efter snakken om hver enkelt situation. Kommentarerne er ment som en støtte og inspiration til, hvordan læreren kan styre diskussionen i klassen. Hvis læreren synes, kan eleverne fremsætte egne og måske bedre svarmuligheder, end dem, der gives i testen. Hvis det sker, er det vigtigt, at eleverne forklarer, hvorfor de ville handle anderledes. Kampagnen er iværksat af Undervisningsministeriet og Skolestyrelsen i samarbejde med BUPL, Børnerådet, Børns Vilkår, Danmarks Lærerforening, DR, Dansk Center for Undervisningsmiljø, Danske Skoleelever, KL, Mary Fonden, Red Barnet, Red Barnet Ungdom, Skolelederne og Skole og Samfund. sammenmodmobning.dk Målgruppe: fra klasse. God fornøjelse! Prøv testen online på

2 Dokument A: Test - til eleverne PÅ VEJ TIL SKOLE: Det regner, og du trækker cyklen hen mod den sidste plads i cykelskuret. Tre piger råber: Adr! - det er klamt at parkere ved siden af Søren. Hvad gør du? (1/7) Det er noget ævl. Jeg ignorerer råbene og parkerer cyklen i stativet. Jeg vil ikke blandes ind i noget. Jeg trækker min cykel forbi den ledige plads og stiller den i regnen. Det er da meget sjovt. Jeg flytter Sørens cykel ud i regnen og stiller min i skuret. Jeg kaster mine cykellygter efter pigerne og råber tilbage at der findes idioter alle steder. Jeg parkerer naturligvis i stativet. I KLASSEN: Da det ringer ind, er der kaos. Lene har kradset en pige, der sidder og græder. Lene bliver let hidsig, og der er tit ballade med hende. Ingen gider efterhånden at være sammen med Lene, fordi hun er så hidsig. Hvad gør du? (2/7) Jeg undgår Lene. Jeg gider ikke at bruge tid på hende. Jeg siger til læreren, at der er problemer, og at vi ikke kan løse dem selv. Jeg bliver enig med nogle af de andre om, at det er Lene, der er noget i vejen med. Jeg taler med pigen, der græder. Det er hende, der har brug for støtte. Lene er led og må sige undskyld. 2 Test: Er du en god kammerat?

3 Dokument A: Test - til eleverne FØDSELSDAG: Du har fødselsdag i næste uge, og i din taske ligger en stak invitationer. Hvem har du inviteret? (3/7) Jeg inviterer alle i klassen. Det bliver vildt, men det er mine forældres problem. Det er min fødselsdag, så jeg bestemmer. Jeg inviterer både piger og drenge, men ikke alle fra klassen. Jeg inviterer enten alle pigerne eller alle drengene. Jeg inviterer ikke nogen fra klasse. Jeg vil hellere være sammen med nogle andre venner. FRIKVARTERET: I det lange frikvarter kaster to drenge fra klassen mad efter Søren og råber: "Er Fedesen sulten?". Det er kun dig, der ser det. Hvad gør du? (4/7) Søren er nok selv ude om det. Jeg gør ikke noget. Det er strengt. Jeg henter gårdvagten, hvis hun ellers for en gangs skyld er til at finde. Ellers går jeg selv hen og siger, de skal stoppe. Jeg lader som om, jeg ikke ser noget. Jeg vil gerne hjælpe, men jeg er bange for, at det bliver mig næste gang, hvis jeg blander mig. Madkamp er sjovt. Jeg kaster også en med makrel i tomat efter Søren. 3 Test: Er du en god kammerat?

4 Dokument A: Test - til eleverne KLASSEKAMMERATEN: Efter frikvarteret spørger læreren, hvorfor Søren har remoulade i håret. Søren fortæller om de to madkastere, men de siger, at det har de aldrig gjort. Læreren spørger Søren, om han lyver. Søren bliver stille. Hvad gør du? (5/7) Jeg siger ikke noget. Det har ikke noget med mig at gøre. Det er for groft. Jeg rækker hånden op og fortæller, hvad der skete. Efter timen siger jeg til Søren, at jeg så dem kaste mad. Efter timen snakker jeg med en ven. Vi er ved at være trætte af Søren og alle hans problemer. I TIMEN: Sidste time er matematik. Det er du god til. Du får fat i en seddel, som de andre sender rundt: "Hvem gider ikke med til regne-nørdens fødselsdag?". Der er fem underskrifter. Hvad gør du? (6/7) Jeg bliver vred og ked af det og krøller sedlen sammen og kaster den i hovedet på hende, jeg fik den af. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg bliver stille. Efter timen skynder jeg mig ud. Jeg giver sedlen til læreren. Jeg vil ikke gøres til grin på den måde. Krig! Jeg ændrer på sedlen, så der står: "Skriv under, hvis du lugter af sved". Så sender jeg sedlen videre. 4 Test: Er du en god kammerat?

5 Dokument A: Test - til eleverne BILLEDBESKEDEN: Da du kommer hjem får du en mms. Billedet viser Katrine på skolens toilet. Der står: "Send videre". Hvad gør du? (7/7) Det er sjovt. Jeg sender beskeden til flere fra klassen. Det er synd for Katrine. Jeg sletter beskeden uden at sende den videre. Jeg er i tvivl: Slette eller sende videre? Jeg lader beskeden ligge i indbakken, og gør indtil videre ingenting. Jeg svarer, at det er mega bitchet at sende det billede. Og at der er krig og hævn nu. Jeg sender ikke beskeden videre. 5 Test: Er du en god kammerat?

6 PÅ VEJ TIL SKOLE: Det regner, og du trækker cyklen hen mod den sidste plads i cykelskuret. Tre piger råber: Adr! - det er klamt at parkere ved siden af Søren. Hvad gør du? (1/7) Det er noget ævl. Jeg ignorerer råbene og parkerer cyklen i stativet. Godt gået. Du lader ikke pigernes hån af Søren smitte af på dig. Fortsæt det gode arbejde! Jeg vil ikke blandes ind i noget. Jeg trækker min cykel forbi den ledige plads og stiller den i regnen. Hov! Hvorfor ombestemte du dig? Der er jo plads i skuret. Ved at trække cyklen uden for skuret lader du de andres hån mod Søren smitte af på dig. På den måde er du selv med til at lukke Søren ude. Du kunne i stedet stille cyklen i skuret og sige til pigerne, at de er langt ude. Støtte fra en kammerat er et af de bedste midler til at stoppe mobning. Det er da meget sjovt. Jeg flytter Sørens cykel ud i regnen og stiller min i skuret. Hov, stop! Hvad har du gang i? Stil Sørens cykel tilbage i skuret. Det er ikke ok at jorde andre på den måde. Det er bedre at sige til dem, der råber, at de er langt ude. Støtte fra en kammerat er et af de bedste midler til at stoppe mobning. Jeg kaster mine cykellygter efter pigerne og råber tilbage at der findes idioter alle steder. Jeg parkerer naturligvis i stativet. Fint at du parkerer i stativet. Det viser, at du ikke støtter pigerne i at chikanere Søren. Ikke fint at kaste cykellygterne. Ved at kaste lygterne, lægger du op til mere ballade. 6 Test: Er du en god kammerat?

7 I KLASSEN: Da det ringer ind, er der kaos. Lene har kradset en pige, der sidder og græder. Lene bliver let hidsig, og der er tit ballade med hende. Ingen gider efterhånden at være sammen med Lene, fordi hun er så hidsig. Hvad gør du? (2/7) Jeg undgår Lene. Jeg gider ikke at bruge tid på hende. Det er svært at være lige gode venner med alle klassen. Men at undgå og overse enkelte i klassen gør ondt på den, det går ud over. Tænk i stedet over, hvad du kan lære af dem, der er mest forskellige fra dig selv. Du kan også foreslå din lærer, at klassen bliver bedre til at løse problemer, så I ikke bliver så trætte af hinanden. Jeg siger til læreren, at der er problemer, og at vi ikke kan løse dem selv. Godt gået. Det er godt at tale med en voksen, når der er problemer i klassen. Og det er ikke det samme som at sladre. At snakke med en voksen viser, at du gider dine klassekammerater og gerne vil have, at I løser problemerne i klassen. Jeg bliver enig med nogle af de andre om, at det er Lene, der er noget i vejen med. Du tænker måske, at det ikke er dit problem, hvis en fra klassen flipper ud over noget, som du ikke engang har set. Men det er det, for både hun og du er stadig en del af klassen. Dårlig stemning påvirker også dig. Tal med dine venner om, hvordan I er forskellige, og hvad du kan lære af dem fra klassen, der er mest forskellige fra dig selv. Jeg taler med pigen, der græder. Det er hende, der har brug for støtte. Lene er led og må sige undskyld. Det er godt, at du trøster pigen. Det viser, at du gerne vil have, at dine klassekammerater har det godt. Men Lene er sikkert også ked af det, og hvem tænker på det? Prøv at spørge Lene på en ordentlig måde, hvad der skete. Det er også vigtigt at kontakte en voksen, når tingene er ude af kontrol. 7 Test: Er du en god kammerat?

8 FØDSELSDAG: Du har fødselsdag i næste uge, og i din taske ligger en stak invitationer. Hvem har du inviteret? (3/7) Jeg inviterer alle i klassen. Det bliver vildt, men det er mine forældres problem. God ide. At invitere alle i klassen viser, at du gerne vil være sammen med dine klassekammerater. Fødselsdage giver fælles oplevelser og kan være med til at styrke sammenholdet i klassen. Det er min fødselsdag, så jeg bestemmer. Jeg inviterer både piger og drenge, men ikke alle fra klassen. Hvorfor har du ikke lyst til at se alle fra klassen? Måske har du en god grund, men tænk, hvis det var dig, der stod tilbage uden invitation. Det gør ondt på de fleste at blive overset. Husk, at fødselsdage er en mulighed for bedre at lære dem at kende, som du ikke har så meget at gøre med. Har du tænkt over, hvad du kan lære af dem fra klassen, der er mest forskellige fra dig selv? Jeg inviterer enten alle pigerne eller alle drengene. Det er en fin løsning. De fleste elever og voksne synes, det er en rimelig måde at dele klassen på, hvis man ikke vil invitere alle. Jeg inviterer ikke nogen fra klasse. Jeg vil hellere være sammen med nogle andre venner. For nogen er det mest naturligt at fejre fødselsdag med andre, end dem fra klassen. Måske er du af en dem, der har dine gode venner andre steder fra sport eller noget andet, du går til. Men hvis du tit vælger dine klassekammerater fra, er det en god idé at spørge dig selv, hvordan du har det med det. Hvis du har det godt med det, er det fint. Hvis du godt kunne tænke dig, at det var anderledes, så tal med en voksen om det. Hvad er det, du er træt af? Hvordan kan den voksne hjælpe dig med at ændre situationen? 8 Test: Er du en god kammerat?

9 FRIKVARTERET: I det lange frikvarter kaster to drenge fra klassen mad efter Søren og råber: "Er Fedesen sulten?". Det er kun dig, der ser det. Hvad gør du? (4/7) Søren er nok selv ude om det. Jeg gør ikke noget. Det er vigtigt, at du gør noget, hvis du ser noget ubehageligt ske. Også når du har mistanke om mobning. Du kan sige til en lærer eller gårdvagten, at der er problemer. Du kan også snakke med Søren bagefter. Spørg ham, hvad der skete. Hvis Søren er ked af det, kan du hjælpe ham med at få sagt det til en voksen. Det er strengt. Jeg henter gårdvagten, hvis hun ellers for en gangs skyld er til at finde. Ellers går jeg selv hen og siger, de skal stoppe. Bravo. Du griber ind og det er godt. Hvad enten du henter gårdvagten eller selv går hen og siger, at de skal stoppe, har du vist, at du er en god kammerat. Du lukker ikke øjnene, når du ser problemer. Støtte fra en klassekammerat er et af de bedste midler til at stoppe mobning. Jeg lader som om, jeg ikke ser noget. Jeg vil gerne hjælpe, men jeg er bange for, at det bliver mig næste gang, hvis jeg blander mig. Mange elever vil gerne hjælpe, men de gør det ikke, fordi de frygter selv at blive angrebet. Husk, at der findes mange måder at hjælpe på. Også en måde, der passer til dig. Hvis du ser noget ubehageligt ske, kan du sige det til en voksen senere. Det er aldrig for sent at gøre noget for at hjælpe en klassekammerat. Du kan også sige til Søren bagefter, at du så, hvad der skete, og synes det var forkert, men at du ikke turde gøre noget. På den måde viser du Søren, at det ikke er ok, hvad de andre gjorde. Støtte fra en klassekammerat er et af de bedste midler til at stoppe mobning. Madkamp er sjovt. Jeg kaster også en med makrel i tomat efter Søren. Hallo, det er for groft! Det kan da godt være, du synes, at madkamp er super skægt, men tror du Søren synes, det er sjovt? Det er ikke ok at jorde andre på den måde. Har du lyst til madkamp, så vær sikker på, at alle der er med, synes det er sjovt også dem, der skal gøre rent! 9 Test: Er du en god kammerat?

10 KLASSEKAMMERATEN: Efter frikvarteret spørger læreren, hvorfor Søren har remoulade i håret. Søren fortæller om de to madkastere, men de siger, at det har de aldrig gjort. Læreren spørger Søren, om han lyver. Søren bliver stille. Hvad gør du? (5/7) Jeg siger ikke noget. Det har ikke noget med mig at gøre. Måske har det ikke noget med dig at gøre. Men de problemer, der er i klassen påvirket også dig. Du kan gøre noget, for at gøre klassen til et rart sted at være. Du kan være ærlig og sige fortælle i klassen, hvad du har set. På den måde gør du det lettere for læreren at løse problemet, når han eller hun kender sandheden. På den måde støtter du også Søren, når han har mest brug for det. Det er for groft. Jeg rækker hånden op og fortæller, hvad der skete. Godt gået. Du viser mod og sans for retfærdighed ved at blande dig. Støtte fra en klassekammerat er et af de bedste midler til at standse mobning Efter timen siger jeg til Søren, at jeg så dem kaste mad. Godt gået. Støtte fra en klassekammerat er et af de bedste midler til at stoppe mobning. Du kan også sige til læreren efter timen, at du så, hvad, der skete. At sige det til læreren, er ikke det samme som at sladre. Det viser, at du gerne vil hjælpe en klassekammerat og være med til at løse klassens problemer. Overvej, om du næste gang har mod til at sige det højt i klassen, så resten af klassen også hører hvad der skete. Efter timen snakker jeg med en ven. Vi er ved at være trætte af Søren og alle hans problemer. Det er fint at snakke med en ven om de ting, der sker i klassen. Men det er vigtigt, at de ting I snakker om, kommer klassen til gode så I bliver bedre til at løse konflikter og hjælpe hinanden. Det kan for eksempel ske ved, at I snakker med en lærer om de ting I er trætte af. Fortæl om problemerne og sig, at I gerne vil lære noget om, hvordan I bliver bedre til at løse konflikter. 10 Test: Er du en god kammerat?

11 I TIMEN: Sidste time er matematik. Det er du god til. Du får fat i en seddel, som de andre sender rundt: "Hvem gider ikke med til regne-nørdens fødselsdag?". Der er fem underskrifter. Hvad gør du? (6/7) Jeg bliver vred og ked af det og krøller sedlen sammen og kaster den i hovedet på hende, jeg fik den af. Mobning er ikke en naturlig del af livet, som man skal lære at leve med. Mobning kan ramme alle. Også når du mindst venter det. Derfor er det godt, at du siger fra og ikke vil finde dig i chikane. Men ved at kaste sedlen tilbage lægger du op til mere ballade. Du kunne i stedet også sige stop ved at give sedlen til læreren og få den voksne til at hjælpe med at løse problemet. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg bliver stille. Efter timen skynder jeg mig ud. Mobning kan ramme alle. Også når du mindst venter det. Sig stop, hvis du oplever mobning. Mobning er ikke en naturlig del af livet, som man skal lære at leve med. Du kan sige stop ved at give sedlen til din lærer. Det er vigtigt, at få sagt det til en voksen, hvis mobning rammer dig. Jeg giver sedlen til læreren. Jeg vil ikke gøres til grin på den måde. Godt klaret. Du vil ikke finde dig i at blive chikaneret på den måde, og det er super godt at sige det til en voksen. Mobning kan ramme alle. Det er vigtigt, at få sagt klart stop - også hvis du oplever, at mobning rammer en af dine kammerater. Krig! Jeg ændrer på sedlen, så der står: "Skriv under, hvis du lugter af sved". Så sender jeg sedlen videre. Mobning kan ramme alle, og det er vigtigt at sige stop, hvis det rammer dig. Ved at ændre på sedlen, og sende den videre, viser du, at du ikke gider finde dig i at blive chikaneret. Det er godt, du forsvarer sig selv. Ved at sende sedlen videre risikerer du dog også at lægge op til mere ballade. Overvej, om det i stedet var bedre at sige til din lærer, at en led seddel er i omløb og at du bliver chikaneret. 11 Test: Er du en god kammerat?

12 BILLEDBESKEDEN: Da du kommer hjem får du en mms. Billedet viser Katrine på skolens toilet. Der står: "Send videre". Hvad gør du? (7/7) Det er sjovt. Jeg sender beskeden til flere fra klassen. Uhh, det er farligt. Sender du billedet videre, fordi du synes, det er skægt, kan du overveje, om du også tror Katrine synes, det er skægt. Det gør hun sikkert ikke, og det ved du. Ved at sende billedet videre er du med til at håne Katrine. Du kunne i stedet bryde kæden af chikane ved at slette beskeden, vise dig som en god kammerat og skrive til afsenderen, at du ikke synes denne slags beskeder er smarte. Du kan også sige til din lærer, at der er lede beskeder i omløb og at klassen må tale om, hvad man kan tillade sig på sms. Det er synd for Katrine. Jeg sletter beskeden uden at sende den videre. Du er på rette vej. Du har brudt kæden af chikane mod en klassekammerat, og det er godt. Du kan også skrive tilbage til afsenderen, at du ikke synes, det er sjovt at sende beskeder som denne rundt. På den måde viser du helt tydeligt, at der er grænser for, hvad du vil være med til at udsætte andre for. Jeg er i tvivl: Slette eller sende videre? Jeg lader beskeden ligge i indbakken, og gør indtil videre ingenting. Er du i tvivl om, hvad du skal gøre, er det en god ide at spørge en voksen. Du kan også spørge dig selv, om du tror, Katrine synes det er sjovt, at billedet bliver sendt rundt bag hendes ryg. Hvis du ved, at andre bliver gjort til grin, uden de selv synes det er sjovt, så er grænsen nået. Derfor skal du ikke sende billedet videre, fordi du på den måde er med til at ydmyge Katrine endnu mere. I stedet kan du foreslå jeres lærer, at klassen snakker om god og dårlig sms og chatstil og hvor grænserne går. Du kan også skrive tilbage til afsenderen, at du synes billeder som disse er en dårlig ide og at du ikke sender videre. Jeg svarer, at det er mega bitchet at sende det billede. Og at der er krig og hævn nu. Jeg sender ikke beskeden videre. Du er på sporet, men pas på du ikke hopper af det. Ros dig selv for ikke at sende beskeden videre. Du bryder kæden af chikane mod Katrine og det er godt. Men du truer samtidig med hævn og det er ikke smart, for så lægger du op til mere ballade. I kan sige til din lærer, at der er lede sms er i omløb, og at klassen gerne vil lære noget om, hvad der er god sms og chat stil. 12 Test: Er du en god kammerat?

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der siden 1977 har arbejdet for alle børn i Danmark med særlig fokus for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Trivselsundersøgelse enhed 3 okt 13

Trivselsundersøgelse enhed 3 okt 13 Trivselsundersøgelse enhed 3 okt 13 Indhold Indhold... 1 Blandet... 4 er du tilfreds med at gå på Rathlouskolen?... 4 vil du anbefale en ven at gå på Rathlouskolen?... 5 Føler du, at skolen hjælper dig

Læs mere

Børn og unges digitale liv

Børn og unges digitale liv Børn og unges digitale liv Børns Vilkår For børn Med børn Dagens program Mobil og internet en del af børn og unges hverdag Mobilens og internettets mulige faldgruber Gode råd til børn og voksne Digitale

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 4. - 6. klasse 2009 Hold: 4., 5., 6. Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 11 Er du glad for din skole? 17 / 36.17% 26 / 55.32% Ikke

Læs mere

Resultater af undersøgelse af undervisningsmiljø blandt eleverne psykisk del.

Resultater af undersøgelse af undervisningsmiljø blandt eleverne psykisk del. Resultater af undersøgelse af undervisningsmiljø blandt eleverne psykisk del. Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 105 / 25% 264 / 62%

Læs mere

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08 Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 7-8.-3. klasse Generel tilfredshed Hvordan har du det med dine klassekammerater? Er du glad for at gå i skole? 8 7 4 6 3 2 1 godt

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bryndum Skoles antimobbestrategi

Bryndum Skoles antimobbestrategi Bryndum Skoles antimobbestrategi God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling Skolens overordnede mobbepolitik er klar: Vi vil overhovedet ikke tolerere mobning på Bryndum Skole Bryndum

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 3. årg.2009 3a, 3b M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 12 Er du glad for din skole? Ja, altid 15 / 46.88% Ja, for det meste

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

Mobbeundersøgelse. 1 of 24. 1. Er du: Response Count. Response Percent. Dreng 56.0% 1,040. Pige 44.0% 818. answered question 1,858. skipped question 0

Mobbeundersøgelse. 1 of 24. 1. Er du: Response Count. Response Percent. Dreng 56.0% 1,040. Pige 44.0% 818. answered question 1,858. skipped question 0 Mobbeundersøgelse 1. Er du: Dreng 56.0% 1,040 Pige 44.0% 818 answered question 1,858 skipped question 0 2. Hvor gammel er du? 10 år eller yngre 8.6% 159 11 13.8% 257 12 16.0% 297 13 26.1% 485 14 14.2%

Læs mere

DIALOG # 3 ELEVERNE TALER GRIMT TIL HINANDEN HVORDAN TAKLER MAN DET?

DIALOG # 3 ELEVERNE TALER GRIMT TIL HINANDEN HVORDAN TAKLER MAN DET? DIALOG # 3 ELEVERNE TALER GRIMT TIL HINANDEN OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig situation,

Læs mere

DIALOG # 2 ELEVERNE HØRER IKKE EFTER HVAD SKAL LÆREREN GØRE?

DIALOG # 2 ELEVERNE HØRER IKKE EFTER HVAD SKAL LÆREREN GØRE? DIALOG # 2 ELEVERNE HØRER IKKE EFTER HVAD SKAL LÆREREN GØRE? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

Undervisningsforløb 1 6 lektioner for 4. 6. klasse. Rådgiver for en dag om mobning og digitale medier

Undervisningsforløb 1 6 lektioner for 4. 6. klasse. Rådgiver for en dag om mobning og digitale medier Undervisningsforløb 1 6 lektioner for 4. 6. klasse Rådgiver for en dag om mobning og digitale medier 1 Rådgiver for en dag undervisningsforløb om mobning og digitale medier Introduktion til forløbet Forberedelser

Læs mere

TEMA: FESTEN. Elevmateriale TEMA: FESTEN ELEVMATERIALE

TEMA: FESTEN. Elevmateriale TEMA: FESTEN ELEVMATERIALE TEMA: FESTEN Elevmateriale HALLO - JEG ER IKKE FULD! I skal nu klippe udsagnene på næste side ud. Hvert udsagn er sat sammen i par og passer til et af trinene på konflikttrappen. I skal forestille jer,

Læs mere

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen.

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Svarskema Undervisningsmiljøundersøgelsen Guldborgsund Ungdomsskole Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Enkelte punkter er ikke besvaret og enkelte

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø

Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø Dansk Center for Undervisningsmiljø. Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk. dcum@dcum.dk. tlf. +45 722 654 00. fax +45 722 654 01 Postboks 2077. Blommevej

Læs mere

DIALOG # 3. Eleverne taler grimt til hinanden hvordan takler man det?

DIALOG # 3. Eleverne taler grimt til hinanden hvordan takler man det? DIALOG # 3 Eleverne taler grimt til hinanden Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig situation,

Læs mere

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4%

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja,

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Undervisningsmiljøundersøgelse Unge Hjem - Efterskolen i Århus; 2011

Undervisningsmiljøundersøgelse Unge Hjem - Efterskolen i Århus; 2011 Undervisningsmiljøundersøgelse Unge Hjem - Efterskolen i Århus; 2011 Emne Spørgsmål Svarmulighed Antal besvarelser Antal respondenter Baggrundsspørgsmål Er du: Dreng 24 80 30 Pige 56 80 70 Generel tilfredshed

Læs mere

MELLEMTRIN TRIVSEL TIL ALLE

MELLEMTRIN TRIVSEL TIL ALLE MELLEMTRIN TRIVSEL TIL ALLE Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der siden 1977 har arbejdet for alle børn i Danmark med særlig fokus for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder

Læs mere

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2011 I procent, antal i parentes

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2011 I procent, antal i parentes =0 Er du dreng eller pige? Dreng 51% (1.232) Pige 49% (1.198) Manglende svar 0% (8) Sådan er jeg for det meste: Meget glad 74% (1.808) Glad 22% (544) Ikke glad 3% (75) Hvad synes du om klassen? Meget glad

Læs mere

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2%

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2% Dato4.december207 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: omsorg for andre. at lyve. forskellen på at sladre og hjælpe. Formål Når man er sammen hver dag, er det naturligt, at der indimellem opstår konflikter og uenigheder. Heldigvis

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Rolf Krake Skolen 2006

Undervisningsmiljøvurdering Rolf Krake Skolen 2006 Undervisningsmiljøvurdering Rolf Krake Skolen 2006 Er du? Dreng 51,3 % Pige 48,7 % Klassen og kammeraterne. Hvor mange venner har du i din klasse? Ingen 0,6 % En enkelt 0,6 % 2-5 17,4 % Mere end 5 81,5

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

INKLUSIONSPANELET MASTERSKEMA ELEV 4. NEDSLAG

INKLUSIONSPANELET MASTERSKEMA ELEV 4. NEDSLAG Velkommen til undersøgelsen. Du skal bruge dit Uni Login til at komme ind på undersøgelsen. Indtast din adgangskode og klik på > for at gå videre. Klik Næste for at gå til næste spørgsmål. Din lærer har

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du?

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du? 10 dilemmaer om hash og unge Hvad mener du? Problemet nærmer sig "Min datter, som går i 8. klasse, fortæller, at nogle af eleverne i parallelklassen er begyndt at ryge hash. Mon de også er i hendes klasse?"

Læs mere

MOBNING ET FÆLLES ANSVAR

MOBNING ET FÆLLES ANSVAR MOBNING ET FÆLLES ANSVAR AT DRILLE FOR SJOV AT DRILLE FOR ALVOR I Galaksen arbejder vi med at forebygge mobning. Mobning har store konsekvenser både for de børn, der bliver mobbet og de børn, der befinder

Læs mere

Trivselsundersøgelse 5.-9. klasse 2007-2008. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6%

Trivselsundersøgelse 5.-9. klasse 2007-2008. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste

Læs mere

10 spørgsmål til pædagogen

10 spørgsmål til pædagogen 10 spørgsmål til pædagogen 1. Hvorfor er I så få på stuen om morgenen? Som det er nu hos os, er vi 2 voksne om morgenen kl. 8.30 i vuggestuen og 2 kl. 9 i børnehaverne, og det fungerer godt. For det meste

Læs mere

Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014

Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014 Middagsstunden på legepladsen i Kløverløkken 2014 I Kløverløkken indgår pædagogiske aktiviteter som en del af det pædagogiske arbejde. I 2012/2013 har vi i børnehavegrupperne haft fokus på børnenes sociale

Læs mere

GRUNDSKOLER. Ved mobning sker sådan noget gentagne gange, og det er vanskeligt for den, der bliver udsat for det, at forsvare sig.

GRUNDSKOLER. Ved mobning sker sådan noget gentagne gange, og det er vanskeligt for den, der bliver udsat for det, at forsvare sig. GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Møllevangskolen Udarbejdet (dato): januar 2007 Hvad forstår vi ved trivsel? Vi ønsker, at Møllevangskolen er et rigtig rart og lærerigt sted at være. Vi ønsker at alle

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Når jeg tænker på min skole, bliver jeg Når jeg tænker på min klasse, bliver jeg Når jeg har frikvarter, bliver jeg Når jeg laver lektier, bliver jeg Når

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskolingen

Undervisningsmateriale til indskolingen Undervisningsmateriale til indskolingen Øvelse 1: Snak i fællesskab Du kan starte med at (gen)fortælle, at tegnefilmen bl.a. viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 3.a, 3.b, 3.c, 4.a, 4.b, 4.c, 4.d, 5.x, 5.y, 6.a, 6.b, 6.c, 7.a, 7.c, 8.a, 8.b, 8.c, 9.d M, K Ikke viste hold: 6.d, 7.b, 9.d Resultater

Læs mere

DIALOG # 7 PRIVATFEST HVEM SKAL MED?

DIALOG # 7 PRIVATFEST HVEM SKAL MED? DIALOG # 7 PRIVATFEST HVEM SKAL MED? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig situation, hvis

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

SELVEVALUERING I FORHOLD TIL VÆRIGGRUNDLAGET, UNDERVISNINGSMILJØVURDERING OG EVALUERING AF SKOLENS SAMLEDE UNDERVISNING FOR ELEVHOLDET

SELVEVALUERING I FORHOLD TIL VÆRIGGRUNDLAGET, UNDERVISNINGSMILJØVURDERING OG EVALUERING AF SKOLENS SAMLEDE UNDERVISNING FOR ELEVHOLDET SELVEVALUERING I FORHOLD TIL VÆRIGGRUNDLAGET, UNDERVISNINGSMILJØVURDERING OG EVALUERING AF SKOLENS SAMLEDE UNDERVISNING FOR ELEVHOLDET 2011-2012 "Generel tilfredshed" indeholder følgende spørgsmål dreng

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Cases Case 1: spørgsmål Case 2: spørgsmål

Cases Case 1: spørgsmål Case 2: spørgsmål Cases Case 1: Kevin og Ahmed er rigtig gode venner. De sidder i klubben og spiller et computerspil, som de begge to går vildt meget op i. Jeg nakker dig, din bøsserøv, udbryder Kevin. Hold kæft, jeg nakker

Læs mere

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2013 I procent, antal i parentes

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2013 I procent, antal i parentes =0 Er du dreng eller pige? Dreng 50% (1.458) Pige 49% (1.437) Manglende svar 0% (9) Sådan er jeg for det meste: Meget glad 70% (2.039) Glad 26% (760) Ikke glad 3% (83) Hvad synes du om klassen? Meget glad

Læs mere

TEMA: VENSKAB. Elevmateriale TEMA: VENSKAB ELEVMATERIALE

TEMA: VENSKAB. Elevmateriale TEMA: VENSKAB ELEVMATERIALE TEMA: VENSKAB Elevmateriale HOLD NU KÆFT OG LYT! Om lidt kommer en af dine klassekammerater og fortæller dig noget fra sit liv. Hvad skal jeg gøre? DU SKAL NU PRØVE AT VÆRE EN GOD LYTTER. DET GØR DU VED

Læs mere

Digital mobning og chikane

Digital mobning og chikane Film 1 4. 6. klasse Lærervejledning Kolofon Digital mobning er udgivet af Børns Vilkår. Materialet er produceret i samarbejde med Feldballe Film og TV. Kort om materialet Tidsforbrug To til tre lektioner.

Læs mere

1 Er du dreng eller pige? 11 / 68,8% 5 / 31,2% Hvor gammel er du? 6 / 37,5% 9 / 56,2% 1 / 6,2% 16

1 Er du dreng eller pige? 11 / 68,8% 5 / 31,2% Hvor gammel er du? 6 / 37,5% 9 / 56,2% 1 / 6,2% 16 Resultat Resultatudtræk foretaget den 15. januar 2010 Undersøgelser I dette resultatudtræk indgår 1 undersøgelser: Undersøgelse Afsluttet Børnemiljø i Bangsbo januar 2010 16 Dreng Pige 1 Er du dreng eller

Læs mere

Side 1 af :27:51

Side 1 af :27:51 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet Er du glad for din skole? 106 / 28% 236 / 62% 31 / 8% 7 / 2% Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja, en eller nogle enkelte Nej,

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 9. september 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i SFO'en, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2008 0.a., 0.b., 0.c., 1.a., 1.b., 1.c., 2.a., 2.b., 2.c., 3.a., 3.b., 3.c. M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 28. januar 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Hele landet 0-3 klasse

Hele landet 0-3 klasse q1a. Er du glad for din skole? Ja, meget 71% 65% 63% 61% 70% 46% q1a. Er du glad for din skole? Ja, lidt 26% 32% 34% 36% 28% 38% q1a. Er du glad for din skole? Nej 3% 3% 2% 3% 2% 15% q1a. Er du glad for

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 29. september 2010 Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sdr. Kongerslev Skole Periode: Resultatet baserer sig på besvarelser, som ikke er afgrænset af en periode.

Læs mere

Tåsingeskolens værdiregelsæt og antimobbestrategi

Tåsingeskolens værdiregelsæt og antimobbestrategi Tåsingeskolens værdiregelsæt og antimobbestrategi gældende elever Tåsingeskolens værdigrundlag Tåsingeskolen udvikler dygtige og glade børn i gode fællesskaber med - Liv i øjnene - Højt til himlen - Mod

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' sep 2008 Hold: 5. A, 5. B, 6. A, 6. B, 7. A, 7. B, 8. A, 8. B, 9. A, 9. B, 9. E Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 24 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljøvurdering Engelsborgskolen 2008 Hold: 6.c Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 8 Er du glad for din skole? 18 / 69.23% Ikke så tit, slet

Læs mere

Er du glad for at gå i skole?

Er du glad for at gå i skole? 1 UNDERVISNINGSMILJØVURDERING April 2 Lyne Friskole har foretaget ny undervisningsmiljøvurdering og denne gang har vi valgt at foretage den blandt skolens yngste elever, fra Børnehaveklassen til og med

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

Hvis jeg var en dreng: Sammenspilsmateriale for 3-5 klasse

Hvis jeg var en dreng: Sammenspilsmateriale for 3-5 klasse 1 Indhold: Akt 1 48 Det vildeste garn i byen 49 Akt 2 50 Akt 3 51 Spring ud 53 Akt 4 54 Stop med at drille 55 Akt 5 56 Hvis jeg var en dreng 57 Tak for i aften 58 2 1. akt (foregår i skolegården) Det er

Læs mere

Skole: Årgang: 2. Måned: Hanstholm skole. År: 2007. dec.

Skole: Årgang: 2. Måned: Hanstholm skole. År: 2007. dec. Skole: Hanstholm skole Årgang: År: Måned: dec. Generel tilfredshed Er du glad for at gå i skole? 9 Hvordan har du det med dine lærere Godt Ved ikke Ikke godt Er du glad for den klasse du går i? Hvordan

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2009 1. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 10 Er du glad for at gå i skole? 47 / 85.45% 4 / 7.27%, ikke

Læs mere

Side 1 af 13 Generel tilfredshed Ja, glad Ikke så tit Er du glad for din skole? 55 / 26% 131 / 62% 20 / 10% Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja, en eller nogle enkelte Er du glad for dine lærere? 47 /

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 42 / 81% 10 / 19% 0 / 0%

Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 42 / 81% 10 / 19% 0 / 0% Generel tilfredshed Ja rigtigt Er du glad for at gå i skole? 42 / 81% 10 / 19% 0 / 0% Godt Nogenlunde Ikke så godt Hvordan har du det med dine lærere? 42 / 81% 8 / 15% 2 / 4% Ja Nogenlunde rigtigt Er du

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: Køn: Ikke viste hold: 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 6B, 6C, 7A, 7C, 8A, 8B, 8C M, K 6A Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er

Læs mere

Klassetrinsgruppering=0-3 klasse

Klassetrinsgruppering=0-3 klasse Resultatskema: Hvordan har du det? 1 Klassetrinsgruppering=0-3 klasse Er du dreng eller pige? Dreng 56% (126) 51% (5.378) Pige 44% (99) 49% (5.197) Manglende svar 0% (1) 0% (7) Sådan er jeg for det meste:

Læs mere

Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010

Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010 Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010 1. Krumsø Fri- og Kostskole 2. Klasse/hold 3. dreng: 76% pige: 18% 4. Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen En af

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Hold: 5A, 5B, 5C, 5D, 6A, 6B, 6D, 7A, 7B, 7C, 8A, 8B, 8C, 8D, 9A, 9B, 9C, Læs 1, Læs 2 Køn: M, K Ikke viste hold: 6C Resultater i antal og

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'SFO' 2009 SFO 0a, SFO 1a, SFO 2a, SFO 3a M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er du glad for at gå i SFO? 65 / 80.25% 16 / 19.75% 0 /

Læs mere

Er dit barn en del af fællesskabet? Fællesskaber er for alle

Er dit barn en del af fællesskabet? Fællesskaber er for alle Er dit barn en del af fællesskabet? Fællesskaber er for alle 2015 1 Glostrup Kommune arbejder på, at alle børn og unge er en del af fællesskaber fra de starter i dag lbud l de slu er deres skolegang. Det

Læs mere

Børn skriver til børn - om mobning Ide og redaktion: Birgit Madsen

Børn skriver til børn - om mobning Ide og redaktion: Birgit Madsen Børn skriver til børn - om mobning Ide og redaktion: Birgit Madsen Kroghs Forlag Indhold 7 Forord Birgit Madsen 11 Frosset ude Lotte, 13 år 17 Totalt ydmyget Nikolaj, 15 år 21 Jeg flippede ud Jeanne, 12

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 14. april 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i SFO'en, De voksne i SFO'en, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri

Læs mere

Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt 283 / 78% 74 / 20% 8 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt 302 / 83% 54 / 15% 9 / 2% Ja Nogenlunde Nej, ikke rigtigt

Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt 283 / 78% 74 / 20% 8 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt 302 / 83% 54 / 15% 9 / 2% Ja Nogenlunde Nej, ikke rigtigt Generel tilfredshed Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 283 / 78% 74 / 20% 8 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt Hvordan har du det med dine lærere? 302 / 83% 54 / 15% 9 / 2% Ja

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

http://www.termometeret.dk/administration/resultat... Side 1 af 7 19-11-200715:25:54

http://www.termometeret.dk/administration/resultat... Side 1 af 7 19-11-200715:25:54 Generel tilfredshed Ja Nogle gange Nej, ikke rigtigt Er du glad for at gå i skole? 207 / 75% 64 / 23% 5 / 2% Godt Nogenlunde Ikke så godt Hvordan har du det med dine lærere? 217 / 79% 52 / 19% 7 / 3% Ja

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 20082 1. klasse, 2.klasse, 3. klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 12 Er du glad for at gå i skole? 45 /

Læs mere