Strategi for deltagelse i kommende udbud af ambulancetjeneste i Roskilde og omliggende kommuner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategi for deltagelse i kommende udbud af ambulancetjeneste i Roskilde og omliggende kommuner"

Transkript

1 Pkt. 255 Strategi for deltagelse i kommende udbud af ambulancetjeneste i Roskilde og omliggende kommuner Sagsnr Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til kommunens strategi for deltagelse i kommende udbud af ambulancetjeneste i Roskilde og omliggende kommuner, når Region Sjælland udbyder opgaven i efteråret Indstilling Forvaltningen indstiller, at der arbejdes efter model 3 nedenfor, det vil sige, at Roskilde Brandvæsen ikke byder på opgaven, når Region Sjælland udbyder opgaven, men tilbyder regionen samarbejde og hjælp til opbygning af organisation til hjemtagelse af opgaven. Beslutningskompetence Byrådet Sagsfremstilling Region Sjælland forventes at udbyde ambulancetjeneste-opgaven i Roskilde og omliggende kommuner i efteråret 2014 med henblik på driftsstart i februar Region Sjælland skal drøfte strategi og udbudsproces i juni Forvaltningen har vurderet konkurrencesituationen, og herunder præsenteres 3 mulige strategier for Roskilde Brandvæsens videre engagement i ambulancetjeneste: 1. Roskilde Brandvæsen byder på opgaven 2. Roskilde Brandvæsen byder ikke på opgaven 3. Roskilde Brandvæsen byder ikke på opgaven, men tilbyder Region Sjælland samarbejde og hjælp til opbygning af organisation og kompetencer, så regionen bliver i stand til at hjemtage opgaven. I det vedhæftede notat er der redegjort for konkurrencesituationen, og de 3 mulige strategier er nærmere beskrevet. Økonomi Sagen har ingen budgetmæssige konsekvenser. Driften af ambulancetjenesten er udgiftsneutral for Roskilde Kommune, men ved model 3 er der evt. mulighed for at fastholde den positive synergi, der gennem tiden er opnået mellem brandvæsen og ambulancetjeneste. Økonomiudvalget, , pkt. 274 Bent Jørgensen (V), Lars-Christian Brask (V), Merete Dea Larsen (O), Carsten Wickmann (C) anbefaler model 1. Karim Arfoui (A), Jeppe Trolle (B), Jonas Bejer Paludan (Ø) og Birgit Pedersen (F) anbefaler model 3. Fraværende: Joy Mogensen.

2 Byrådet, , pkt. 255 Et flertal i byrådet besluttede model 1, således at såfremt udbuddet ikke vindes, tilbyder Roskilde Kommune Region Sjælland et samarbejde og hjælp til opbygning af organisationen og kompetencer så regionen kan hjemtage opgaven. F kan alene støtte model 3.

3 Notat vedr. strategi for deltagelse i kommende udbud af ambulancetjeneste i Roskilde og omliggende kommuner Roskilde Brandvæsen har siden 2008 haft kontrakt med Region Sjælland om varetagelse af ambulancekørslen i Roskilde og Lejre kommuner (område 1) og siden 2009 på kørslen i Køge, Greve og Solrød kommuner (område 2). Efter 5 år har det i 2013 været nødvendigt for Region Sjælland at udbyde opgaven i delområde 1 igen. Roskilde Brandvæsen bød, på baggrund af Byrådets indstilling, på ambulancekørslen i område 1 i perioden , men blev overgået af et langt billigere tilbud fra Falck. Det betyder, at Falck siden 1. februar 2014 har varetaget ambulancekørlsen i Roskilde og Lejre kommuner. Tabet af område 1 har haft en række konsekvenser for både den tilbageværende ambulancetjeneste og for resten af organisationen. Brandvæsenet har, med sine tre hovedopgaver (brandtjeneste, ambulancetjeneste og serviceafdelingen), været istand til at drage fordel af synergieffekter i løsningen af organisationens drift og varetagelse af driftsopgaver. På denne måde har det været muligt at opnå væsentlige økonomiske og personalemæssige fordele, som med tabet af område 1 i nogen grad er forsvundet. De nuværende kontrakter på varetagelse af ambulancekørsel i Region Sjælland udløber med udgangen af januar 2016, og Region Sjælland udbyder derfor opgaven med start 1. februar 2016 i andet halvår af Det er derfor nødvendigt for byrådet i Roskilde Kommune at tage stilling til en strategi for Roskilde Brandvæsens deltagelse i dette udbud. Resultatet af det seneste udbud i område 1 viste, at Roskilde Brandvæsen ikke i tilstrækkelig grad kunne konkurrere på prisen, som vægtes med 45 %, når kontrakter tildeles en leverandør. Region Sjællands regionsråd har på deres møde den 6.februat 2014 vedtaget at regionen skal opdeles i 3 områder mod de nuværende 6 områder. Region Sjælland håber på den måde at kunne facilitere nye leverandører byder på ambulancetjenesten. Roskilde Brandvæsen fik ved den lejlilghed mulighed for at byde på et af områderne, som kommer til at bestå af Roskilde, Greve og Køge.

4 Side2 2. Markedssituationen 2.1 Andre regioner. I Danmark findes der i alt 5 leverandører af ambulancetjeneste, 2 private, Falck og Respons og 3 kommunale leverandører, København, Frederiksberg og Roskilde brandvæsener. I Region Nordjylland er Falck eneleverandør i hele regionen, hvor nyt udbud pt. pågår. 2-3 leverandører, her i bland med stor sandsynlighed Falck, har deltaget i den tekniske høring omkring udbuddet. Region Midt er færdige med udbudsrunden, her har Falck den absolut største del, medens det mindre Respons har genvundet et mindre område i Regionen, som de tidligere havde. Region Midt har i udbuddet begrænset det således, at en leverandør ikke kunne byde på alle områder, hvilket var den direkte årsag til, at Respons genvandt sit område. SOS international var ikke konkurrencedygtig, angiveligt af andre grunde end prisen. I Region Syd er Falck eneleverandør i hele regionen. Det antages, at Respons, som primært tilkendegiver interesse i det jyske, samt SOS, som endnu ikke har gjort sig gældende og Falck som nuværende leverandør byder. I Region Hovedstaden har Regionsrådet valgt at begrænse antallet af områder, som en og samme leverandør kan byde på. Det forventes, at Falck, Regionen selv og Københavns brandvæsen vil være aktører på markedet. På grund af områdernes opdeling vil det være tvivlsomt, af samme grund som begrænsningen af Roskilde brandvæsens muligheder at byde, at Frederiksberg kan afgive bud. 2.2 Vurdering af markedet Regionerne har i forhåbning om, at et udbud ville bringe flere aktører på markedet og at dette ville betyde lavere priser, sendt praktisk talt alle dele af det danske ambulanceberedskab i udbud. Falck, der varetager omkring 85 % af ambulancekørslen, er eneste tilbudsgiver i store dele af landet herunder den langt største del af Region Sjælland. Resultatet var ved sidste bud i 2008 at regionernes udgifter til ambulancekørsel steg væsentligt; i Region Sjælland omkring 28 mio.kr. Ydermere har Falck løbende opkøbt potentielle konkurrenter som svenske Ulfab umiddelbart inden tilbudsfristen ved Region Sjællands udbud i Ligeledes blev tyske GARD, Responce s hovedaktionær, opkøbt umiddelbart inden Region Midtjyllands frist for aflevering af tilbud udløb. Senest er Roskilde Brandvæsen i Region Sjælland underbudt med ca. 6 millioner kroner på delområde et. Roskilde Brandvæsens bud lå på linje med regionens eget kontrolbud på 28 mio.kr.

5 Side3 Roskilde Brandvæsen har ved flere lejligheder været i kontakt med såvel nationale, som internationale ambulanceopratører, idet ledelsen skønnede, at organisationens størrelse og lovmæssige begrænsning, på længere sigt vil give en betydelig udfordring for at opretholde ambulancetjenesten i kommunalt regi. Imidlertid har henvendelserne vist sig mindre konkrete end forventet. Markedet er således præget af éen meget stærk dansk operatør, Falck A/S, som besidder en så stor markedsandel, at de i praksis med en aggressiv prispolitik, kan udkonkurrere samtlige aktørere, ligesom de i en periode kan sikre, at ambulancetjenesten ikke er attraktiv for andre udenlandske aktører at etablere sig i. Falck A/S har til trods for forholdsvis klare regional politiske tilkendegivelser om, at man ikke ønsker et monopol på ambulancetjensten, taktisk udkonkurreret Roskilde Brandvæsen, som var eneste potientielle konkurrent i delområde et og to, med en tilbudt pris, langt under Regionens kontrol bud og Roskilde Brandvæsens bud på ydelsen. Region Sjælland annoncerede bredt i EU forud for udbuddet i 2013, for derigennem at gøre internationale ambulancefirmaer interesseret i markedet. Ingen internationale organisationer tilmeldte sig den tekniske dialog. Ingen fremsendte tilbud, bortset fra Falck og Roskilde Brandvæsen. 2.3 Forventninger til markedet i Region Sjælland Regionen har ved flere lejligheder udarbejdet strategier for at skabe et marked for ambulancetjenesten i regionen, i midlertid er det meget tvivlsomt, om regionen kan regne med mere end en tilbudsgiver på alle områder. Der er således reelt kun en tilbudsgiver, som har erfaring med ambulancedrift, Falck, hvorimod SOS har vist interesse, men ikke har nogen erfaring. Region Sjælland udarbejder kontrolbud på områderne når ambulancetjenesten udbydes, men der er på markedet en bevidsthed om, at Region Sjælland ikke har en organisation, som umiddelbart kan overtage ambulancedrift, idet regionen ikke har erfaring med en sådan opgave, der fra kontraktperiodens start skal fungere fuldt på højde med de nuværende leverandører. Region Sjælland står over for en ny udbudsrunde, hvor prisen på ambulancekørsel forventes at falde. Hvis én enkelt udbyder vinder alle områder til en lavere pris end den nuværende, vil dette på kort sigt gavne regionen økonomisk, men længere sigt betyde en risiko for en monopollignede situation, hvor en lav pris på ydelsen ikke bliver fastholdt, men øges når Roskilde Brandvæsen har afviklet vores virksomhed.

6 Side4 3.0 Risikovurdering for Roskilde Brandvæsen Delområde 1 og 2 som fremover sammenlægges til et stort område, og i hvilket Roskilde Brandvæsen tidligere har varetaget ambulancetjenesten, er et attraktivt område, idet infrastrukturen, befolkningstætheden og sygehusenes placering gør området attaraktivt for eventuelle bydere. Roskilde Brandvæsen har juridisk ikke mulighed for at afgive bud på områder som ikke, i forhold til Sundhedsministeriets vurdering, grænser op til egen kommune, og som i øvrigt står i rimeligt forhold til kommunes størrelse. Denne begrænsning kan konkurrenter udnytte til at gøre området billigt, og hente eventuelle tab ind på andre områder, hvor Roskilde Brandvæsen ikke kan byde. Hvis det alligevel lykkedes Region Sjælland at skabe et marked vil Roskilde Brandvæsen ikke som private firmaer, kunne fremsende en strategisk pris for at sikre sig området. Roskilde Brandvæsen er underlagt så strenge krav til beregningerne i tilbuddet, at det i praksis vil være umuligt at konkurrere med virksomheder, som strategisk fremsender tilbud på marginalomkostningerne. Med de offentlige budgetter kan en konkurrent regne sig frem til vores tilbudspris som skal indeholde alle direkte og indirekte udgifter. Kommunen kan således ikke på samme måde indregne en synergieffekt Med den agresive prispolitik, som Falck har demonstreret i delområde et, er det meget sansynligt, at de vil fortsætte deres strategi og helt udkonkurre Roskilde Brandvæsen ved næste udbud, idet Falck er veletableret i de øvrige kommuner på brandberedskabet, og derfor har faciliteterne til rådighed. Såfremt Roskilde Brandvæsen skulle i konkurrence, med det billede som i dag tegner sig af markedet, vil kommunen løbe en betydellig økonomisk risiko, hvilket kommunen juridisk ikke har lov til, idet der således vil foregå subsidiering fra Roskilde Kommune til en ydelse, som Region Sjælland er forpligtiget til at levere. Det usikre marked, som efterhånden er skabt omkring ambulancetjenesten med udbud hver 4 år, skaber en usikkerhed i personalet, som kan gøre det vanskeligt at rekrutere og fastholde kvalificeret personale. Samtidig er overenskomst på området, indgået mellem KL og FOA betydeligt dyrere end overenskomsten indået mellem Falck og 3F, hvilket hæmmer muligheden for at afgive er konkurrencedygtigt tilbud. Tidligere har kvaliteten vægtet mellem 35 og 45 %, hvilket har lagt mindre pres på prisen, imidlertid må det forventes, at et krav i udbuddet vil være, at akkrediteringen fremover sikre kvaliteten, hvorfor det antages, at vægtningen af kvalitet vil vige for en højere vægtning af prisen på mellem 50 og 60 %. En sådan højere vægtning gør Roskilde Brandvæsens tilbud end mere usikkert overfor en lavere pris.

7 Side5 4.0 Roskilde Kommunes muligheder 4.1 afgive tilbud ved kommende udbud. Roskilde Brandvæsen kan ved et kommende udbud beregne prisen og aflevere et tilbud på ydelsen for det samlede område 1 og 2, idet der i beregningen skal tages hensyn til Roskilde kommunes øgede risiko ved lavere priser. Prisen vil herefter formodentlig ikke være konkurrencedygtig. 4.2 undlade at afgive tilbud ved kommende udbud. Set i lyset af markedets udvikling, og Roskilde kommunes risiko kan ledelsen i Roskilde brandvæsen ikke anbefale Roskilde Byråd at byde på ambulancetjenesten ved et kommende udbud, idet det anses for risikabelt eller umuligt at fremkomme med et tilbud på ambulancetjenesten, når Falck tydeligt har markeret, at deres strategi er at sikre sig markedet. 4.3 alternativ til udbud. Roskilde kommune kan tilbyde Region Sjælland et offentligt / offentligt samarbejde, hvor Roskilde brandvæsens faciliteter, materiel samt viden og erfaring kan indgå i et samarbejde, som kan sikre Region Sjællands opbygning af en egen ambulanceorganisation i det kommende sammenlagte område. Ved et samarbejde kan regionen råde over sin egen ambulanceorganisation idet regionen med Roskilde Brandvæsens erfaring og tekniske formåen, fra kontraktperiodens start kan fungere fuldt på højde med de nuværende leverandører. Et samarbejde med Roskilde Brandvæsen vil for Region Sjælland betyde, at ambulancekørslen reelt hjemtages, men at driften varetages i et samarbejde mellem regionen og brandvæsenet. Region Sjælland vil med et sådant samarbejde kunne undgå en monopol situation, idet Falck ikke kan hæve prisen, uden at Regionen imødekomme en sådan trussel, ved at vise, at det er muligt at hjemtage og drive andre områder, med baggrund i erfaringer og teknisk formåen opnået i samarbejdet. For Roskilde Kommune vil et sådant samarbejde betyde, at en del af den hidtidige synergi mellem brandvæsenet og ambulancetjenesten vil kunne videreføres. For eksempel vil der kunne ske en bedre udnyttelse af de faciliteter og det materiel brandvæsenet råder over, der vil kunne etableres et samarbejde om vagtcentralbetjening og personalet tilknyttet ambulancetjenesten vil være sikret fortsat ansættelse i regionalt regi. Det er ligeledes værd at bemærke, at beredskabets selvopfattelse og integretet i lokal samfundet i høj grad er en nær tilknytning til alle dele af redningsarbejdet ved brand, redning og ambulancekørsel. Det vurderes således at effekten af, at mandskabet i samarbejdssituationer kommer fra samme hus og med samme korpsånd har stor værdi.

8 Side6 5.0 anbefaling Det anbefales, at Roskilde Brandvæsen ikke afgiver bud på ambulancetjensten ved et kommende udbud. Det anbefales, at borgmesteren tager initiativ til et møde med regionsrådsformanden med henblik på at forelægge et oplæg til hhv. byrådet og regionsrådet om et samarbejde, inden Regionsrådet i juni skal drøfte grundlaget for det kommende udbud. Kan der opnås politisk enighed om at etablere et samarbejde / partnerskabsaftale om ambulancekørsel i de hidtidige områder 1 og 2 skal dette indgå som en del af beslutningsgrundlaget for udbuddet, da regionsrådet som forudsætning for et sådant samarbejde skal beslutte ikke at udbyde, men at hjemtage ambulancekørslen i disse områder.

Konkurrencesituationen ved det kommende ambulanceudbud

Konkurrencesituationen ved det kommende ambulanceudbud Dato: 22. januar 2014 Brevid: 2240140 Konkurrencesituationen ved det kommende ambulanceudbud Ambulancetjenesten i Danmark blev første gang konkurrenceudsat i 2008/2009. Tidligere var opgavevaretagelsen

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse Pkt. 97 Virksomhedsoverdragelse Sagsnr. 268687 Byrådet Lukket punkt Resume Roskilde Brandvæsen fik ikke tildelt kontrakt om ambulancekørsel i perioden 2016-2024 i forbindelse med Region Sjællands udbud

Læs mere

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Roskilde. under henseende til lovgivningen om ambulancekørsel

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Roskilde. under henseende til lovgivningen om ambulancekørsel Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Roskilde Kommune under henseende til lovgivningen om ambulancekørsel og kommunalfuldmagtsreglerne vil være afskåret fra at køre ambulancekørsel i tre andre

Læs mere

NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets opgaver

NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets opgaver Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 252743 Brevid. 1981093 Ref. MAWA Dir. tlf. 46 31 30 67 Mariewaar@roskilde.dk NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets

Læs mere

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune.

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Byrådet d. 25. marts 2008 1. INDLEDNING...3 2. FORMÅL...3 3. MÅLSÆTNINGER FOR KONKURRENCEUDSÆTTELSEN 2008-10...3 4. OVERVEJELSER FØR

Læs mere

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Pkt. 64 Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Sagsnr. 243463 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

REGIONSRÅDET. Tirsdag den 29. oktober2013. Kl Regionsgården i Hillerød, rådssalen. Møde nr. 8

REGIONSRÅDET. Tirsdag den 29. oktober2013. Kl Regionsgården i Hillerød, rådssalen. Møde nr. 8 B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN REGIONSRÅDET Tirsdag den 29. oktober2013 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, rådssalen Møde nr. 8 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Hans Toft Henrik Thorup Leila

Læs mere

[Skriv tekst] Konkurrenceudsættelsespolitik for Aabenraa Kommune

[Skriv tekst] Konkurrenceudsættelsespolitik for Aabenraa Kommune [Skriv tekst] Konkurrenceudsættelsespolitik for Aabenraa Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Formål med konkurrenceudsættelsespolitiken 3 3. Hvad og hvem er omfattet 5 3.1 Definition 5 4. Rammer

Læs mere

Potentialeafklaring for anvendelse af de nye fritvalgsregler i Frederikssund

Potentialeafklaring for anvendelse af de nye fritvalgsregler i Frederikssund Potentialeafklaring for anvendelse af de nye fritvalgsregler i Frederikssund Kommune NOTAT 7. april 2014 Til drøftelse af de nye regler på fritvalgsområdet, har Ældre og Sundhed udarbejdet følgende analyse

Læs mere

Åbent Referat for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg

Åbent Referat for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5578 7800 msbr@msbr.dk Åbent Referat for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg Mødedato 21. juni 2017 Tid 09:00 Sted Brandstationen, Manøvej 25, 4700

Læs mere

REGIONSRÅDET SAG NR. 8 MULTIARENA ADMINISTRATIONENS INDSTILLING

REGIONSRÅDET SAG NR. 8 MULTIARENA ADMINISTRATIONENS INDSTILLING Den 20. september 2011 REGIONSRÅDET Forretningsudvalget den 13. september 2011, sag nr. 9 SAG NR. 8 MULTIARENA ADMINISTRATIONENS INDSTILLING at der reserveres i alt 50 mio. kr. i budgetrammen for regional

Læs mere

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Godkendt af Økonomiudvalget den 13. december 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Omfang og afgrænsning...3 3. Tilrettelæggelse og gennemførelse

Læs mere

Spørgsmål-svar og orientering om Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel og sygetransport, specielt med henblik på Københavns Brandvæsen

Spørgsmål-svar og orientering om Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel og sygetransport, specielt med henblik på Københavns Brandvæsen Koncern Plan og Udvikling Enhed for Akut Medicin og Sundhedsberedskab Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Spørgsmål-svar og orientering om Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel og sygetransport, specielt

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Seminar: Konkurrenceudsættelse på pleje- og omsorgsopgaver i kommunerne

Seminar: Konkurrenceudsættelse på pleje- og omsorgsopgaver i kommunerne Seminar: Konkurrenceudsættelse på pleje- og omsorgsopgaver i kommunerne Tine Rostgaard Professor MSO, Aalborg Universitet Danske Ældreråd Ældrepolitisk konference 12 maj 2015 Hotel Nyborg Strand Dagens

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget

Økonomi- og Erhvervsudvalget Tillægsreferat Mødedato: Onsdag den 17. september 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M5/Rådhuset Torsten Nielsen, Nina Hygum, Per Møller Jensen, Mads Panny,

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Christians Have Plejecenter - fremtidig drift. Til: Dato: 03/ Sagsbeh.: ETO Sagsnr.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Christians Have Plejecenter - fremtidig drift. Til: Dato: 03/ Sagsbeh.: ETO Sagsnr. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Christians Have Plejecenter - fremtidig drift Til: Dato: 03/01-2017 Sagsbeh.: ETO Sagsnr.: Kontrakten med Aleris Omsorg vedrørende driften af halvdelen af Christians

Læs mere

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien Udbudsstrategi for Region Sjælland 2010-2013 1. Indledning I henhold til bestemmelserne i Regionslovens 33 skal Regionsrådet udarbejde en udbudsstrategi. Formålet med udbudsstrategien er at vurdere, på

Læs mere

Fremtidens ambulancekørsel og sygetransport i Region Hovedstaden

Fremtidens ambulancekørsel og sygetransport i Region Hovedstaden Koncerndirektionen Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Dato: 25. november 2008 Fremtidens ambulancekørsel og sygetransport i Region Hovedstaden Det følgende er en kort beskrivelse af resultatet af det gennemførte

Læs mere

Østsjællands Beredskab

Østsjællands Beredskab Østsjællands Beredskab Beredskabskommissionsmøde (Beredskabskommissionsmøde) 14-12-2017 08:00 Gml. Vindingevej 10, Roskilde Mødeindhold Punkt Side Beslutning for punkt 1: Godkendelse af ny risikobaseret

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6. Pkt. 162 Salg af parcelhusgrunde Sagsnr. 187540 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal træffes beslutning om minimumspriser på parcelhusgrundene i Jernaldergården m.v. og meddeles bevilling til tilslutningsbidrag

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udbud af buskørsel i

Læs mere

6 Familieplejen Bornholm

6 Familieplejen Bornholm Åbent punkt 6 Familieplejen Bornholm 27.18.00A00-0003 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Kommunalbestyrelsen 25-06-2015 6 Hvem beslutter Kommunalbestyrelsen beslutter Resumé Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Efter aftale med Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) gennemgås hermed en række grundlæggende udbudsretlige emner, der vurderes at være væsentlige

Læs mere

Udbudspolitik for Slagelse Kommune

Udbudspolitik for Slagelse Kommune for Slagelse Kommune Gyldighedsområde ken er gældende for Slagelse Kommunes udbud af egne driftsopgaver. ken er ikke gældende for ordinære indkøb udbud og licitation af bygge- og anlægsopgaver og andre

Læs mere

Politik for konkurrenceudsættelse. (Indkøbs- og Udbudspolitik)

Politik for konkurrenceudsættelse. (Indkøbs- og Udbudspolitik) Politik for konkurrenceudsættelse (Indkøbs- og Udbudspolitik) Økonomisk Forvaltning April 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 1 POLITIKKENS DÆKNINGSOMRÅDE... 3 1.1 Hvad dækker politikken... 3 1.2 Hvem

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

FAXE AFFALD A/S' AFGIVELSE AF KONTROLBUD I FORBINDELSE MED RE- NOVATIONSUDBUD

FAXE AFFALD A/S' AFGIVELSE AF KONTROLBUD I FORBINDELSE MED RE- NOVATIONSUDBUD Advokat Annelouise Dalgaard Pedersen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Bilag 5b J.nr. 176757 25. oktober 2017 Faxe Affald A/S Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev FAXE AFFALD A/S' AFGIVELSE

Læs mere

Indkøbs- og Udbudspolitik 2016

Indkøbs- og Udbudspolitik 2016 Indkøbs- og Udbudspolitik 2016 Langeland Kommune Indhold 1. Indledning... 3 2. Formål og principper... 3 3. Indkøbs- og udbudsprocesser... 3 3.1 Langeland Kommune skal overholde lovgivning om offentlige

Læs mere

Administrationen orienterer med jævne mellemrum om udvikling og status vedr. udbud af buskørsel.

Administrationen orienterer med jævne mellemrum om udvikling og status vedr. udbud af buskørsel. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 15. april 2010 MLL 10 Udbudsstatus marts 2010 Indstilling: Direktionen indstiller, At orienteringen tages til efterretning Beslutning: Tiltrådt. Sagsfremstilling:

Læs mere

Vejledning og tjekliste til vurdering af. klar grænseoverskridende interesse

Vejledning og tjekliste til vurdering af. klar grænseoverskridende interesse Vejledning og tjekliste til vurdering af klar grænseoverskridende interesse Når et indkøb fra 0 til 1.000.000 kr. har klar grænseoverskridende interesse, skal EU-Traktratens principper om ligebehandling

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK

FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK INDHOLD 1. De grundlæggende regler. 3 1.1. Baggrund for udbudspolitikken.. 3 1.1.2. Målsætning 3 1.2. Afgrænsning.. 3 2. Politisk ansvar og beslutning. 3 2.1. Leverandørvalg,

Læs mere

De opgaver, der er genstand for rådgivningsydelserne omfattet af dette udbud, kan variere i omfang.

De opgaver, der er genstand for rådgivningsydelserne omfattet af dette udbud, kan variere i omfang. Kontoret for Økonomi og Indkvartering Indbydelse til at afgive tilbud på teknisk rådgivning og bistand og udarbejdelse af ind- og fraflytningsrapporter Baggrund Udlændingestyrelsen ønsker med dette udbud

Læs mere

Notat om konkurrenceudsættelse af udskiftning af sand i kommunale sandkasser ved børneinstitutioner.

Notat om konkurrenceudsættelse af udskiftning af sand i kommunale sandkasser ved børneinstitutioner. Notat om konkurrenceudsættelse af udskiftning af sand i kommunale sandkasser ved børneinstitutioner. Dette notat omhandler de systematiske overvejelser, der er gjort forud for konkurrenceudsættelse af

Læs mere

Salg af nedlagt vejareal

Salg af nedlagt vejareal Pkt. 24 Salg af nedlagt vejareal Sagsnr. 18469 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til salg af et nedlagt vejareal på 170 m2, og der skal afsættes rådighedsbeløb og gives anlægsbevilling

Læs mere

Støtte til sports- og kulturarrangement

Støtte til sports- og kulturarrangement Pkt. 228 Støtte til sports- og kulturarrangement Sagsnr. 257022 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Den Internationale Racing Festival har rettet henvendelse til kommunen om mulighed for at afholde festivalen

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 13.10.2016 1 2 Udbudsmaterialet punkt

Læs mere

Frit leverandørvalg valg af model

Frit leverandørvalg valg af model Frit leverandørvalg valg af model 1.0 Baggrund Kommunerne er i henhold til Lov om Social Service 91 forpligtet til at sikre borgerne et frit valg af leverandører af personlig pleje, praktisk hjælp og madservice.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om regionernes præhospitale indsats. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om regionernes præhospitale indsats. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om regionernes præhospitale indsats Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 7/2013 om regionernes præhospitale

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR UDBUD MED FORHANDLING AF PROCESLEDELSE OG ANALYSER I TVÆRREGIONALT PROJEKT OM VÆRDIBASERET STYRING I SUNDHEDSVÆSENET DANSKE REGIONER

SPØRGSMÅL OG SVAR UDBUD MED FORHANDLING AF PROCESLEDELSE OG ANALYSER I TVÆRREGIONALT PROJEKT OM VÆRDIBASERET STYRING I SUNDHEDSVÆSENET DANSKE REGIONER SPØRGSMÅL OG SVAR UDBUD MED FORHANDLING AF PROCESLEDELSE OG ANALYSER I TVÆRREGIONALT PROJEKT OM VÆRDIBASERET STYRING I SUNDHEDSVÆSENET DANSKE REGIONER PRÆKVALIFIKATIONSFASE EU-UDBUD NR. 2016/S 243-443517

Læs mere

N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G

N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G Til: KL Fra: Bird & Bird Dato: 6. december 2018 Emne: Markedsdialog i forbindelse med pilotprojekt om digitale læringsmidler Sagsnr.: KLKOL0010 1. INDLEDNING KL

Læs mere

Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune

Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune Sagsnr. 88.00.00-G01-5-15 Cpr. Nr. Dato 27-4-2015 Navn Sagsbehandler Karina Christensen Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune 1 Introduktion Dette notat sætter fokus på, hvordan konkurrenceudsættelse

Læs mere

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 N O T A T Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 Resumé I løbet af 2016 skal det afgøres, hvor samtlige erhvervsuddannelser i Danmark skal være placeret

Læs mere

Notat til forretningsudvalget om generisk udbudsmateriale vedr. drift af almen lægepraksis udbudsform mv.

Notat til forretningsudvalget om generisk udbudsmateriale vedr. drift af almen lægepraksis udbudsform mv. Center for Sundhed Vicedirektør Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38 66 52 06 Mail csu@regionh.dk Dato: 24. februar 2017 Notat til forretningsudvalget om generisk udbudsmateriale

Læs mere

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Økonomidir. område Ramsherred 5 5700 Svendborg Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 21 34 76 I forhold til prisafprøvning/konkurrenceudsættelse peges der på, at der

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0038238 (Katja Høegh, Mette Langborg) 26. september 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0038238 (Katja Høegh, Mette Langborg) 26. september 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0038238 (Katja Høegh, Mette Langborg) 26. september 2014 K E N D E L S E Falck Danmark A/S (advokat Jens Munk Plum, København) mod Region Syddanmark (Kammeradvokaten v/advokat

Læs mere

Udbuds- og indkøbspolitik

Udbuds- og indkøbspolitik Udbuds- og indkøbspolitik 2018-2022 Indledning Indkøb herunder udbud og kontraktstyring spiller en væsentlig rolle i forhold til Frederikssund Kommunes samlede økonomi. Frederikssund Kommune køber hvert

Læs mere

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: 46903 Åben sag Sagsfremstilling Udvalget drøftede 12. marts 2014 forskellige muligheder for at give øget støtte til foreningslivet.

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune. Medlem af Byrådet Keld Hvalsø (EL) Orientering

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune. Medlem af Byrådet Keld Hvalsø (EL) Orientering Notat Til Til Medlem af Byrådet Keld Hvalsø (EL) Orientering Side 1 af 4 Svar på 10-dages forespørgsel om udbud af sprogundervisning Spørgsmål 1: Hvad er der sket i andre kommuner? Hvem har tabt flere

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Frivilligcenter og Selvhjælp Hørsholm Mandag 22.09.2014 kl. 15:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Konkurrenceudsættelse af Plejecenter Margrethelund 3 Forslag

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget

Økonomi- og Erhvervsudvalget Referat (ekstraordinært møde) Mødedato: Søndag den 16. november 2014 Mødetidspunkt: 19:00 Sluttidspunkt: 20:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Bemærkninger: Borgmesterkontoret Torsten Nielsen, Nina

Læs mere

Figur 1: Spg: Har din virksomhed givet tilbud på offentlige opgaver i løbet af det seneste år? Offentlige opgaver i udbud 17%

Figur 1: Spg: Har din virksomhed givet tilbud på offentlige opgaver i løbet af det seneste år? Offentlige opgaver i udbud 17% GRAKOM ANALYSE SEPTEMBER 2018 KVALITETEN AF DE OFFENTLIGE UDBUD HALTER Kun 30 pct. af Grakoms medlemsvirksomheder har afgivet tilbud på offentlige udbud det seneste år. Dette er på trods, at flertallet

Læs mere

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

7 veje til en SMV-venlig udbudspolitik Håndværksrådets bud på en SMV-venlig kommunal udbuds- og indkøbspolitik

7 veje til en SMV-venlig udbudspolitik Håndværksrådets bud på en SMV-venlig kommunal udbuds- og indkøbspolitik 7 veje til en SMV-venlig udbudspolitik Håndværksrådets bud på en SMV-venlig kommunal udbuds- og indkøbspolitik Kommunerne er uden sammenligning Danmarks største indkøbere. Alligevel udbyder mange kommuner

Læs mere

Annoncering nødbehandlerbil i Nordborg

Annoncering nødbehandlerbil i Nordborg Annoncering nødbehandlerbil i Nordborg 1. Beskrivelse af opgaven Kontrakten omhandler løbende drift af nødbehandlerbil i Nordborg. Opgaven er nærmere beskrevet i kontraktbilag 1. 2. Tidsplan Annoncering

Læs mere

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt.

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt. Pkt. 163 Salg af grunde Sagsnr. 250011 Byrådet Lukket punkt Resume De 2 sidste storparceller på Ageren i Trekroner forslås udstykket i 12 mindre grunde og sælges individuelt til tæt lavt byggeri. I bekræftende

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 20. marts 2018 kl

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 20. marts 2018 kl Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 20. marts 2018 kl. 15.30 Dagsorden 1. Forretningsorden for Beredskabskommissionen 2. Orientering om LFBV struktur 3. Strategi for LFBV efter 1. januar

Læs mere

teleradiologiske undersøgelser

teleradiologiske undersøgelser Indkøb af teleradiologiske undersøgelser til Sygehus Lillebælt, Kolding Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indkøbet og Indkøbets omfang... 3 2 Ordregivers kontaktoplysninger... 4 3 Annonceringsmateriale...

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt NOTAT 24. juni 2009 09/03070-1 /lkl-dep Talepapir til samråd i ERU den 24. juni 2009 om Roskilde Bank Spørgsmål AK Ministeren bedes redegøre for

Læs mere

Emne: Orienteringsmøde vedr. genudbud af driftsopgaver 2018

Emne: Orienteringsmøde vedr. genudbud af driftsopgaver 2018 Mødereferat Projekt: Odsherred Kommune. Genudbud 2018 Udfærdiget af: Erling Kristiansen Projektnummer: 22.0073.14 Dato: 29. maj, 2018 Projektleder: Henrik Kubel Dato/ Tid : 17. april 2018, kl. 14.30-16

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 17 Status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 17 Status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april 2015 Hans Henrik Christiansen 17 Status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orientering om status for

Læs mere

Strategi for udbud af driftsopgaver

Strategi for udbud af driftsopgaver Strategi for udbud af driftsopgaver Indhold 1 Indledning... 3 2 Overordnede rammer... 3 3 Overvejelser inden udbud af driftsopgaver... 4 4 Virksomhedsoverdragelsesloven... 4 5 Personaleforhold og sociale

Læs mere

Referat Økonomiudvalget 2014-17. Indkaldelse. Mødedato: 11. november 2014. Tidspunkt: 16:40. Mødenr.: Mødelokale 10, Ringe.

Referat Økonomiudvalget 2014-17. Indkaldelse. Mødedato: 11. november 2014. Tidspunkt: 16:40. Mødenr.: Mødelokale 10, Ringe. 2014-17 Referat Økonomiudvalget Mødedato: 11. november 2014 Tidspunkt: 16:40 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 10, Ringe Indkaldelse Christian Thygesen Hans Jørgensen Kristian Nielsen Jens Elmgreen

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 4/3 2016 i sag nr. KL-7-2015

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 4/3 2016 i sag nr. KL-7-2015 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 4/3 2016 i sag nr. KL-7-2015 BIOS Ambulance Services Danmark A/S (advokat Torkil Høg) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (specialkonsulent Katja Hjarsbæk

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Ændret efter styregruppemøde den 2. juni 2015) Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning

Læs mere

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering.

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering. Indledning Holbæk Service A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på indendørs rengøring (14 lokationer) samt vinduespolering (7 lokationer) hos Holbæk

Læs mere

Status vedr. ambulancedrift i Region Syddanmark

Status vedr. ambulancedrift i Region Syddanmark Afdeling: Sundhedsplanlægning Journal nr.: 14/41420 Dato: 19. august 2016 Status vedr. ambulancedrift i Region Syddanmark Indledning Ultimo juli 2016 blev BIOS erklæret konkurs, og Regionsrådet traf principbeslutning

Læs mere

Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud tages til efterretning.

Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 29. oktober 2015 Emil Susgaard Mouritzen 15 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud

Læs mere

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave.

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. (Pixie-udgaven er lavet på baggrund af rapport udarbejdet af Udbudsportalen i KL december 2013) Indledning: Den 1. april 2013

Læs mere

Udbudsstrategi 2010. Slagelse Kommune

Udbudsstrategi 2010. Slagelse Kommune Udbudsstrategi 2010 Slagelse Kommune Side 1 Baggrund og det lovmæssige grundlag Kommunestyrelseslovens 62 b fortæller, at Byrådet skal udarbejde en udbudsstrategi, som skal indeholde en vurdering af, på

Læs mere

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri)

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Pkt. 173 Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Sagsnr. 213486 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om en storparcel på Ageren i Trekroner må udstykkes

Læs mere

PLO-HOVEDSTADEN. Region Hovedstaden Kongens Vænge Hillerød. Høring af udbudsmateriale om drift af almen lægepraksis

PLO-HOVEDSTADEN. Region Hovedstaden Kongens Vænge Hillerød. Høring af udbudsmateriale om drift af almen lægepraksis PLO-HOVEDSTADEN Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 26 67 00 Fax 35 44 10 99 post.hpl@dadl.dk Den 15-12-2016 Sagsnr: 2016-8088/349669 Init: MaH

Læs mere

Salg af Skarresø Camping og Skarridsøhjemmet

Salg af Skarresø Camping og Skarridsøhjemmet VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Notat Dato: 30. september 2015 Sagsb.: lofra Sagsnr.: 15/25874 Dir.tlf.: +45 7236 3636 E-mail: lofra@holb.dk Salg af Skarresø Camping og Skarridsøhjemmet Kort opsummering af notatets

Læs mere

Vejledning for udbud og indhentning af tilbud. Center for Park og Vej og Ejendomscenteret

Vejledning for udbud og indhentning af tilbud. Center for Park og Vej og Ejendomscenteret Vejledning for udbud og indhentning af tilbud Center for Park og Vej og Ejendomscenteret Indledning Denne vejledning har til formål at give svar på udbudsprocedurerne for bygge- og anlægsopgaver, samt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 K E N D E L S E Landsorganisationen i Danmark (selv) mod Københavns Universitet (advokat Kurt Bardeleben, København)

Læs mere

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Godkendt i kommunalbestyrelsen den 17. maj 2011 Formål Formålet med disse retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt

Læs mere

Emne: Henvendelse fra regionsrådsmedlem Per Tærsbøl (C) om udbudssagen vedrørende ambulancekørsel i Region Hovedstaden

Emne: Henvendelse fra regionsrådsmedlem Per Tærsbøl (C) om udbudssagen vedrørende ambulancekørsel i Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN møde den. 2009 Sag nr. Emne: Henvendelse fra regionsrådsmedlem Per Tærsbøl (C) om udbudssagen vedrørende ambulancekørsel Bilag 2 - Notat - En samlet orientering af udbudsforløbet vedrørende

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 UDBUDSBETINGELSER for Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 2 1. DE ORDREGIVENDE MYNDIGHEDER Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Region Syddanmark

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af Entreprenørafdelingens opgaver

Konkurrenceudsættelse af Entreprenørafdelingens opgaver Konkurrenceudsættelse af Entreprenørafdelingens opgaver Udkast til modeller for kontraktstrategi opdeling og afgrænsning af udbud, samt kontraktlængde 24. marts 2011 Revideret: 2011-03-24 Baggrund Svendborg

Læs mere

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Dato 26. november 2014 TRM Sags nr. 2013111286 trm@dkma.dk / 4488 9344 Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Nærværende notat indeholder en anonymiseret fortegnelse over samtlige

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 11.10.2016 kl. 15.00 1 2 Udbudsmaterialet

Læs mere

Indstilling. Investering i Aarhus Kommunes fibernetværk. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 20. november 2012.

Indstilling. Investering i Aarhus Kommunes fibernetværk. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 20. november 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 20. november 2012 Investering i Aarhus Kommunes fibernetværk 1. Resume Aarhusnettet er det fibernetværk, der forbinder hovedparten af kommunens arbejdspladser

Læs mere

Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten

Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: VLI, MSC Fra: Byrådssekretariatet Dok.nr. 1311 Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten 17. december 2007 Sags id: Lisbeth

Læs mere

December Udbudspolitik

December Udbudspolitik December 2013 Udbudspolitik 1. Indledning Udbudspolitikken beskriver de overordnede rammer for at gennemføre udbud af såvel varer og tjenesteydelser som bygge- og anlægsopgaver. Udbudspolitikken supplerer

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi R A P P O R T Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017 Viden & Strategi Juni 2014 S i d e 2 1. Baggrund og formål med strategien for konkurrenceudsættelse

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Dette brev indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på ovennævnte opgave.

Dette brev indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på ovennævnte opgave. Udbudsbrev dato Sagsnavn - udbud med forhandling Dette brev indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på ovennævnte opgave. 1. Generelt Udbuddet gennemføres som et udbud med forhandling

Læs mere

Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune

Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune Udbud af mindre driftsopgaver inden for vand- og kloakforsyning i Haderslev Kommune Obligatorisk egnethedsskema til brug ved ansøgning om prækvalifikation 1 / 12 1. Indledning Ansøgere om deltagelse i

Læs mere

Fremtidig model for afgangsklassernes sidste skoledag

Fremtidig model for afgangsklassernes sidste skoledag Pkt. 23 Fremtidig model for afgangsklassernes sidste Sagsnr. 302485 Skole- og Børneudvalget Åbent punkt Resume Skole- og Børneudvalget besluttede den 13. marts 2018, at forvaltningen skulle vende tilbage

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1-4, og byrådet for så vidt angår punkterne

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1-4, og byrådet for så vidt angår punkterne Pkt. 103 Salg af ejendomme Sagsnr. 91529 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal gives anlægsbevilling til salgsindtægter og udgifter i forbindelse med salg af ejendommen Sct. Ols Gade 15-17 og tages stilling

Læs mere

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016.

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016. Sagsnr. 2016/S 074-128382 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 1 Udbud af Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Nr. Spørgsmål Svar Modtaget 1 Vedr. ESPD / dokumentation: Der blev stillet spørgsmål til den dokumentation,

Læs mere

Udbud af drift og vedligehold af kommunens institutioner og bygninger

Udbud af drift og vedligehold af kommunens institutioner og bygninger Udbud af drift og vedligehold af kommunens institutioner og bygninger J.nr.: 88.04.28.G00 Sagsnr.: 15/2253 BESLUTNING: BY-, ERHVERVS- OG PLANUDVALGET DEN 12-01- 2016 Ad. 1 Ændringsforslag fra Asger Larsen

Læs mere

Udkast til høring - Forslag vedr. arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler i forbindelse med udbud

Udkast til høring - Forslag vedr. arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler i forbindelse med udbud Udkast til høring - Forslag vedr. arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler i forbindelse med udbud Borgmesterens Forvaltning indstiller efter drøftelse i Direktørgruppen - at alternativ 2 som beskrevet

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2008 Lokale: Falck-stationen i Dronninglund Tidspunkt: 15.30 19.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/15 Besøg

Læs mere