Ofte stillede spørgsmål vedrørende KiwiGrip & Tips

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ofte stillede spørgsmål vedrørende KiwiGrip & Tips"

Transkript

1 Ofte stillede spørgsmål vedrørende KiwiGrip & Tips Svar på de mest almindelige spørgsmål som vi modtager om KiwiGrip. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at kontakte os. Hvad er KiwiGrip? Hvad er så specielt ved KiwiGrip? Kan jeg selv påføre KiwiGrip? Hvor meget dækker en liter? Hvad menes der med justerbar overflade? Skal jeg bruge afmaskning? Hvordan opnår jeg en ensartet overflade? Kan jeg påføre KiwiGrip på min gamle skridsikre overflade? Hvor kan jeg købe KiwiGrip? Findes der en forhandler hvor jeg bor? Hvilke farver er til rådighed? Kan jeg vælge specialfremstillede farver? Kan jeg se et eksempel på en farveprøve? Kan jeg få en garanti for at produktet holder hvad det lover? Hvor lang tid tager det for KiwiGrip at hærde? Hvad sker der hvis jeg spilder benzin eller dieselolie på KiwiGrip? Lidt om farver. Hvor længe holder KiwiGrip? Er Kiwigrip modstandsdygtig overfor meldug, mug og pletter? VIGTIG VEJRRÅDGIVNING! Hvordan opnås en ensartet overflade? Rullestørrelser: Når man arbejder med snævre områder og store overflader. Stænk Hvordan renholder jeg mit KiwiGripdæk? Kan jeg genmale KiwiGrip? Hvordan fjerner jeg KiwiGrip, hvis jeg får brug for at lappe eller reparere mit dæk? Noget af mit gamle KiwiGrip er blevet tykkere (men stadig brugbart) over tid, pga. gentagen brug af Kiwigrip fra den samme dåse. Kan jeg bruge vand til at fortynde mit gamle produkt, for at tilpasse mit nyindkøbte KiwiGrip? Behøver jeg en primer når jeg påfører KiwiGrip på en metal eller betonoverflade? Hvilken fugemasse kan bruges sammen med KiwiGrip? Hvordan forbereder jeg min overflade inden jeg påfører KiwiGrip? Er det nødvendigt at afvokse overfladen inden jeg påfører KiwiGrip? Hvad sker der hvis min dåse med KiwiGrip udsættes for frost? Kan KiwiGrip påføres på en overflade af polyuretan (LPU)?

2 Hvad er KiwiGrip? KiwiGrip er en revolutionerende skridsikker, giftfri, holdbar marinedæk maling. KiwiGrip har en tyk yoghurtagtig konsistens, men fordeler sig hurtigt og jævnt med KiwiGrips egen rulle (skal tilkøbes). KiwiGrip har en behagelig konsistens og giver skridsikker overflade. Ved at variere måden hvorpå man påfører produktet, kan overfladen ændres fra fin til grov. Hvad er så specielt ved KiwiGrip? I modsætning til andre skridsikre marinedækmalinger, blev KiwiGrip udviklet af en New Zealandsk sejlsportsmand for sejlsportsfolk. Det er ikke bare endnu et industriprodukt som tilfældigvis også henvender sig til folk på søen. KiwiGrip er: En meget hård akrylpolymer, som tilbyder en skridsikker, holdbar, ensartet og elastisk overflade. Ikke blændende finish, som er IR modstandsdygtig. Ensartet farve, som ikke slides igennem og blotlægger andet materiale. Kan fås i hvid, grå, beige samt ved bestilling også i blå. Kan påføres forskellige overflader, ved hjælp af KiwiGrips specielle rulle (tilkøbes). Kan påføres træ, glasfiber, epoxy, beton eller metal (metaloverflader skal primes først). Påføres nemt på andre beskadigede skridsikre overflader ved at skrubbe og skrabe. Ingen grund til at male eller slibe først. Ugiftigt og indeholder ikke opløsningsmidler. Ingen giftige opløsningsmidler eller rensemidler nødvendige for at forberede overfladen. Rengøring med kun vand og sæbe. KiwiGrip er et ensartet materiale, så det volder ikke de samme problemer som man kan opleve med produkter som indeholder sand, valnøddeskaller, perler, gummiperler eller andre fyldstoffer. Maling med fyldstof har en tendens til at blive slidt og fyldstoffet falder fra hinanden og efterlader et usikkert dæk, som er svært at rengøre og endnu sværere at genmale. Med KiwiGrip er det let at genmale, og reparationer bliver usynlige. KiwiGrip påføres med pensel, og KiwiGrips specielle rulle (skal tilkøbes). Er betydelig lettere, hurtigere og billigere end spray og tokomponent anti-slip dækmaling. Kan jeg selv påføre KiwiGrip? Uden problemer. KiwiGrips skridsikre maling er perfekt til gør-det-selv projekter. Følg vores produktmanual, og se hvor nemt det er. KiwiGrip rulles på, hurtigt og nemt. Kun et lag. Hærder på 24 timer. Rengøres let med vand og sæbe. Vandbaseret akryl polymer, ugiftigt og uden opløsningsmidler. Arbejdet kan udføres både på land og på vand. Let at genmale og reparere. Rengør bare det gamle og rul det nye på. Ingen beskyttelsesmaske nødvendig, selv om det anbefales.

3 Hvor meget dækker en liter? Det hurtige svar: Hver liter dækker 2m². Tykt lag, omkring 2-3 mm. En spand med fire liter vil almindeligvis være nok til en 30 fod sejlbåd. Et bedre, men knap så brugbart svar: Det kommer an på. Dækkeevnen er helt afhængig af lagets tykkelse, og den underliggende overflade. KiwiGrip tilbyder en miniature bjergkæde struktur, med myriader af bjergtoppe og dale. Et tykt lag (3 mm.) vil efterlade høje bjergtoppe og dybe dale, hvilket giver en meget grov skridsikkerhed. Et moderat lag (2 mm.) vil efterlade en mere moderat struktur, og et tyndt lag, vil give et mere glat resultat, som egner sig til kabinesæder. Og dertil kommer: Hvis man arbejder med en grov, men slidt, skridsikker belægning, vil noget af din dyrebare KiwiGrip synke ned i revner og sprækker, og derved delvis gå til spilde. Dette reducerer dækkeevnen. Her er lidt data og købsstrategi til overvejelse. En Catalina sejlbåd vil typisk bruge 4 liter uden at der bliver noget til overs. En kunde brugte 5 liter på hans 23 fods sejlbåd. Et meget tykt lag. En 48 fods centerkabine sejlbåd, brugte 10 liter (excl. Kabine). En moderat tynd påførsel på en glat overflade. Hvis du har problemer med at beslutte hvor meget du vil købe, overvej da: a) Køb rigeligt, og få de ubrugte dåser refunderet. Undersøg dog først din lokale distributørs regler mht. returvarer. b) Gæt dig frem og køb mere hvis du får brug for det. c) Samme som a, og gem så resten til reparationer og ændringer, eller sælg det til din nabo, som nu er mere glad for din båd end sin egen. Hvad menes der med justerbar overflade? KiwiGrips skridsikre egenskab opstår via den specialudviklede rulle, som tilkøbes. Når rullen bevæger sig hen over overfladen, efterlader den toppe og dale i malingen, ikke ulig den overflade man kan finde på en væg eller et loft. Ved at presse forsigtigt på rullen skabes højere toppe, et letter pres efterladere en mere glat overflade. En meget grov overflade kan opnås ved at lade den friske KiwiGrip blive lidt tør og klæbrig, og derefter bruge rulle igen. Det er MEGET VIGTIGT at eksperimentere lidt, og forsøge sig frem på en lille, knap så synlig, overflade, inden man går i gang med et helt dæk. Skal jeg bruge afmaskning? Afmaskning anbefales altid for det bedste resultat. Fjern altid tapen mens KiwiGrip stadig er våd. I modsat fald, bliver det nødvendigt med et barberblad for at fjerne overskydende KiwiGrip. Med forsigtighed er det ikke nødvendigt at afmaske ved genmaling, ved øvelse kan rullen køre langs kanten. Når tapen fjernes, opnås det bedste resultat ved at trække tappen forsigtigt ind mod den malede side, i modsætning til den modsatte side, som vil resultere i efterfølgende oprensning. Pas på, ikke at fjerne tapen for hurtigt, da det vil resultere i stænk på de omkringliggende overflader. Hvis det sker, rengør da med det samme, med en hårdt opvredet klud. Ellers vent til det tørrer og fjern det med en skraber eller et kreditkort. Det sidste gælder kun for glatte overflader.

4 Hvordan opnår jeg en ensartet overflade? De fleste smører Kiwigrip ud med en 4 rulle og fordeler et lag på ca. 2 mm. De jævner så laget ud, med KiwiGrips egen rulle. Vi foreslår også at bruge en 4 savtakket spartel, eller en tandspartel med 1/8 tænder, for at fordele KiwiGrip på dækket. Det giver en meget ensartet tykkelse inden man bruger rullen. Ved maling af en mørkere overflade, vil to tynde lag med pensel og rulle give en mere ensartet lagtykkelse, end et tykt lag. Idet gennemsigtige områder fra første overmaling, vil blive dækket i anden omgang. Kan jeg påføre KiwiGrip på min gamle skridsikre overflade? Ja det kan du. For at forberede den gamle skridsikre overflade til KiwiGrip, skrub overfladen grundigt med en stålbørste eller lignende, for at sikre at alle ujævnheder er minimeret. Skrub derefter med bådsæbe og vand. Husk at lade overfladen tørre, inden afmaskning og påførsel af KiwiGrip. KiwiGrip vil typisk skjule skridbar overflade som er mindre end 1,5 mm. i højden. Hvor kan jeg købe KiwiGrip? Findes der en forhandler hvor jeg bor? Du finder en forhandler eller en distributør i nærheden af dig, på vores hjemmeside ( Husk at tjekke jævnligt, da vi til stadighed opdaterer listen. Hvilke farver er til rådighed? Standardfarverne er hvid, beige og grå, samt ved bestilling også blå. Vores standardfarver blænder ikke og er kølige at gå på i direkte solskin. Vi har ikke i øjeblikket mulighed for at udlevere farveprøver. Se i øvrigt afsnittene vedr. farveprøver og specialfarver, for yderligere info. Kan jeg vælge specialfremstillede farver? Absolut. Vi bruger de samme vandbaserede toninger som de fleste farvehandlere bruger. Tekninsk set er der ingen begrænsninger i farvevalg, så længe farven er lys, idet vi starter fra en hvid base. Mørke farver er ikke en mulighed, da toningen fortynder produktet en del, og for meget toning vil ødelægge produktets skridsikre egenskaber. Bemærk at de standardfarver vi tilbyder er udvalgt for at være så kølende som muligt, når man går på det i direkte solskin. For at fremstille en specialfarve, kan du købe vores hvide KiwiGrip, og aflever den hos din lokale farvehandler, og bede dem om at tone og ryste malingen. Brug ikke mere end 3% toner. Kan jeg få en garanti for at produktet holder hvad det lover? Som ved en hvilken som helst anden maling, afhænger resultatet af graden af forberedelse samt den teknik der bruges når malingen påføres. Det er derfor ikke muligt at udstede en egentlig garanti. Vi er overbevist om at du vil blive meget tilfreds med KiwiGrip, hvis du følger vores instruktioner og anbefalinger. Ikke desto mindre, er det altid klogt ved afprøvning, at vælge et mindre og knap så synligt område, inden man starter på det egentlige projekt.

5 Hvor lang tid tager det for KiwiGrip at hærde? Påfør kun produktet når den omgivende luft samt overfladen er mellem 10 og 32 C. Normalt tørrer det på en time ved 25 C. Vent mindst 4 timer før genmaling. Høj luftfugtighed forlænger tørretiden. Man kan betræde dækket uden sko efter timer. Dækket kan normalt betrædes med bløde sko efter 2 dage, samt med hårde sko efter 3 dage. Malingen vil hærde fremadskidende i de første to uger. Ovenstående anvisninger gælder når temperaturen cirka matcher den relative luftfugtighed. Dvs. ved lav temperatur og høj luftfugtighed, vil tørringen tage lang tid og omvendt ved høj temperatur og lav fugtighed går det væsentligt hurtigere. Hvad sker der hvis jeg spilder benzin eller dieselolie på KiwiGrip? KiwiGrip er modstandsdygtig over for almindeligt forekommende ætsende midler såsom Cola, sodavand, jordnøddesmør, frugtgele, alkoholiske drikke og rengøringsmidler. Visse opløsningsmidler kan dog skade overfladen. Diesel, olie, acetone, samt benzin bør ikke komme i kontakt med KiwiGrip. Forsøg altid at undgå at Kiwigrip kommer i kontakt med dette, da det kan resultere i varige skader, som skal repareres. Tør hurtigt spildte sjatter op, og rens med det samme overfladen med en egnet sæbe, vand og en blød børste. Lidt om farver. Vi bruger den samme vandbaserede toner, som alle andre producenter bruger. Det gør det muligt at aflevere produktet ved en almindelig farvehandler, og få det tonet i hvilken som helst farve. Husk ikke at bruge mere end højst 3% toner. Hvor længe holder KiwiGrip? Det kommer an på hvor meget og hvordan du bruger din båd. Er du kun ude i weekenden, kan du regne med at dit dæk holder ti år eller mere. Et par år mindre omkring kabinearealet. Hvis du ofte skrubber og rengør dit dæk eller hvis du bor på båden, vil Kiwigrip nok holde omkring 5 år før du skal genmale, specielt de områder som er stærkt trafikerede eller opholder sig meget. Hvis man regner i egentlige brugsdage, vil du kunne regne med at bruge din båd 1000 dage, før du skal genmale. Selv om overfladen vil blive slidt hurtigere på kommercielle både, eller ved kraftig brug, er det let at forny den, ved at afvaske grundigt som tidligere beskrevet og derefter påføre et nyt lag på de områder som bruges meget. Er Kiwigrip modstandsdygtig overfor meldug, mug og pletter? Ja, KiwiGrip er modstandsdygtigt overfor mug og meldug, men, som med andre skridsikre produkter, vil man, hvis man ikke jævnligt vasker og rengør, skabe grobund for mug og svampevækst. Smudsafvisende og skridsikre overflader er almindeligvis meget vanskelige at renholde, det gælder i mindre grad Kiwigrip, som er nemmere både at renholde og holde smudsafvisende. Pletter som te, kaffe og vin, som ofte forekommer i sejlskibsmiljøer, er lette at fjerne og rengøre.

6 VIGTIG VEJRRÅDGIVNING! Det at få et højkvalitetsresultat, afhænger af teknik og ikke mindst VEJRFORHOLD. KiwiGrip vil ikke hærde ordentligt under kolde fugtige forhold. Her er en tommelfingerregel: Hvis temperaturen (eller temperaturen i vejrudsigten) lover under 10 C og den relative fugtighed overskrider 75 %, så vent på varmere og tørrere forhold. Tillad ligeledes ikke at dug sætter sig på den nymalede KiwiGrip, før den er berøringstør. I tvivlstilfælde, lav en test på et lille udvalgt stykke en dag i forvejen. Forvent god vedhæftning uden sprækker. Hvordan opnås en ensartet overflade? Brugen af KiwiGrip giver forskelligt resultat, alt efter hvilken teknik der benyttes. Her er et par tips til at opnå en højkvalitets finish. A) Påfør en ensartet mængde KiwiGrip med din pensel eller spartel før du ruller. B) En person bør påføre KiwiGrip og en anden bør rulle. Det reducerer variationer som skyldes forskelle pga. teknik. C) Bevar våde overgange ved at arbejde med små områder, så du kan fortsætte med det næste område inden det første tørrer ud. Forestil dig at du arbejder med indvendige rum. Du opnår det bedste resultat ved at starte i et hjørne og derefter rulle fra gulv mod luft og omvendt. Derefter flytter du et stykke og fortsætter på samme måde, og holder rullen våd. Du fortsætter rundt i hele rummet mens du holder rullen våd. Undgå at rulle våd KiwiGrip hen over et allerede malet område, som er begyndt at tørre. Det vil nemlig skabe en lille forskel i overfladen på de to overlappende områder. Rullestørrelser: Når man arbejder med snævre områder og store overflader. En 4 tomme rulle, giver bedre kontrol end en større ditto, selv om projektet dermed skrider hurtigere frem. Det er vigtigt, at kun 1 person ruller, for at modvirke små forskelle i overfladen, som følge af forskellige rulleteknikker. En ekstra person, udgør en stor hjælp, ved at udsmøre KiwiGrip og fjerne afmaskningstape, i takt med rullearbejdet skrider frem. Forvent at det tager 2 personer, 6 timer. at blive færdig med en 30 fods. Hvis man påfører sin KiwiGrip uden at fjerne diverse hardware på dækket, kan det betale sig at købe en ekstra 4 tomme rulle som kan skæres ned til 1 tomme størrelse. 2 tomme ruller kan skæres på langs, som kan bruges til at duppe textur under rækværk og klamper. 9 tomme ruller egner sig til: Først og fremmest i meget varmt vejr, når påførsel af Kiwigrip skal gå stærkt. For det andet på meget flade områder såsom store katamaraner, samt store dækområder o.l. Problemet med 9 tomme ruller på sejlskibsdæk er, at hvis dækket er kurvet og du bruger en 9 tomme rulle agter, bruger du mere kraft i midten af rullen end ude i enderne. Det betyder at du risikerer små forskelle i stukturen i enderne end på midten, hvilket ikke er ønskeligt. Slutteligt: Ruller holder betydeligt længere når man rengør dem grundigt med ferskvand efter brug, hver gang.

7 Stænk Bemærk! Hvis du går for hurtigt frem, og ruller for hurtigt, risikerer du at stænke på de omgivende flader. Sker det, tør da op med det samme ved hjælp af en hårdt opvredet klud. Er malingen tørret op, brug da en skraber eller et kreditkort. Gælder kun for glatte overflader. Hvordan renholder jeg mit KiwiGripdæk? KiwiGrip rengøres udmærket med en bionedbrydelig bådsæbe, vand samt en blød børste som kan komme ned i alle kroge i den ujævne overflade. KiwiGrip kan højtrykspules hvis det ønskes, men det er som regel bedst først at benytte et rengøringsmiddel beregnet til både, for så derefter at højtrykspule. Et meget mildt blegemiddel er tilladt at bruge. Kan jeg genmale KiwiGrip? Ja. Det er det smarte ved KiwiGrip. Man kan genmale efter en god gang vand og sæbe. Farveændring er også muligt ved genmaling. Hvordan fjerner jeg KiwiGrip, hvis jeg får brug for at lappe eller reparere mit dæk? Når man fjerner KiwiGrip, er det normalt at man sliber det væk, reparerer, og derefter genmaler for at genetablere overfladen. Det gode ved KiwiGrip er, at reparationer kan se rigtig godt ud pga. den rå og ujævne overflade. Så reparationer kan skjules meget effektivt. Desværre er KiwiGrip ikke let at fjerne. Som det ofte er tilfældet ved disse malingstyper, vil det ved store områder, være nødvendigt fysisk at slibe det væk. Da det er et termoplastmateriale, vil det smelte ved varme. Prøv derfor at fjerne gammel maling med en varmepistol og en spartel. Noget af mit gamle KiwiGrip er blevet tykkere (men stadig brugbart) over tid, pga. gentagen brug af KiwiGrip fra den samme dåse. Kan jeg bruge vand til at fortynde mit gamle produkt, for at tilpasse mit nyindkøbte KiwiGrip? Ja. Da KiwiGrip er vandbaseret, kan du tilføje den nødvendige mængde vand, for at matche den nye malings tykkelse. Behøver jeg en primer når jeg påfører KiwiGrip på en metal- eller betonoverflade? Ja. KiwiGrip opfører sig ikke som en fugemasse. Derfor er der mikroskopiske porrer, som tillader vandet at nå underlaget. KiwiGrip vil ikke have problemer med at hæfte på metaloverflader, men overfladen skal beskyttes mod vandskader med en epoxyprimer. Hvilken fugemasse kan bruges sammen med KiwiGrip? Vi har gode erfaringer med 3M produkterne: 4200, 5200, UV4000 samt adskillige andre polyuretan fugemasser. Vi tilråder ikke at bruge polysulfidfugemasser, da de kan forårsage krakeleringer i fugemassen. Hvordan forbereder jeg min overflade inden jeg påfører KiwiGrip? Følg venligst vores detaljerede vejledninger her på siden. KiwiGrip er ikke en fugemasse. Alle overflader må beskyttes mod indtrængende vand (glasfiber, træ, aluminium) Det er nødvendigt at slibe gelcoaten med korn sandpapir, og derefter forsigtigt rengøre med en affedtende bådsæbe. Vi anbefaler ikke opvaskemidler eller lignende rengøringsmidler, da de ofte indeholder fedt. Behandl ikke forberedte overflader med acetone eller andre opløsningsmiddelbaserede rengøringsmidler, da det kan give problemer med krakelering og manglende vedhæftning.

8 Er det nødvendigt at afvokse overfladen inden jeg påfører KiwiGrip? Ja. Et afvoksningsmiddel er nødvendigt. Hvis overfladen er blevet vokset inden for de sidste fem år, eller hvis der er rester af voks. Et eksempel på en god afvokser er West Marines fortynder og afvokser (model ). ER du i tvivl om der er voks på overfladen, brug da en sprayflaske og spray vand på overfladen. Hvis vandet perler af, er der stadig voks tilbage som skal fjernes. Hvad sker der hvis min dåse med KiwiGrip udsættes for frost? KiwiGrip er et vandbaseret produkt, som ødelægges hvis det fryser. Vi tilstræber ikke at sende produktet om vinteren, når det er under frysepunktet. KiwiGrip har et godt verdensomspændende netværk af distributører, som kan hjælpe slutbrugeren med at afhjælpe dette problem. Samtidig spares udgifter til forsendelse, når produktet kan fås lokalt. Vores netværk udvides hurtigt, for at sikre adgang til produktet hos så mange distributører som muligt. Husk at gemme rester af KiwiGrip frostfrit, så det senere kan bruges til reparationer og genmaling. Kan KiwiGrip påføres på en overflade af polyuretan (LPU)? Ja. KiwiGrip kan males oven på LPU uden problemer. Et problem kan muligvis opstå, når LPU males oven på KiwiGrip. Nogle vil tilføje LPU oven på KiwiGrip for at matche farven. Det vil formodentlig resultere i krakeleringer i KiwiGrip en grundet indholdet af opløsningsmidler i LPU malingen. Ulemperne ved at overmale KiwiGrip er: A) Du oplever muligvis en reducering i KiwiGrips skridsikre egenskaber. B) LPU overmalingen vil slides over tid, og den oprindelige farve vil da skinne igennem. C) Som tidligere nævnt, vil KiwiGrip krakelere.

9

Farveplan Farvenumre samt anvendte produkter i forbindelse af badeværelsesrenovering 2010

Farveplan Farvenumre samt anvendte produkter i forbindelse af badeværelsesrenovering 2010 Farveplan Farvenumre samt anvendte produkter i forbindelse af badeværelsesrenovering 2010 Lofter: Backers Hvid Ekstra 5 Vægge: Scotte 20 Råhvid Træværk: Elegant Glans 40, RAL 9010 BECKERPLAST 5 EXTRA Beckerplast

Læs mere

HUSGUIDE. Den Sorte. Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt. Gør det selv - bedre

HUSGUIDE. Den Sorte. Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt. Gør det selv - bedre Den Sorte HUSGUIDE INDEHOLDER NÆSTEN ALT HVAD DU SKAL VIDE FØR DU GÅR IGANG... Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt Gør det selv - bedre FORBEREDELSE Fladen skal være rengjort for

Læs mere

Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat

Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat låger Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående

Læs mere

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber

Litochrom STARLIKE. Planspartler Forsegler Klæber Litochrom STARLIKE Planspartler Forsegler Klæber DK Tre funktioner i ét produkt Planspartler Forsegler Klæber Smudsafvisende og vandafvisende. Forebygger udbredelsen af svamp og mug. Ideel til at forny

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner.

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner. RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING altaner.dk 1 Tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens mange oplevelses rige timer. Vi har i denne vedligeholdelses

Læs mere

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden Kabinen Sådan gør du: Kabinen er et godt sted at starte når du vil gøre din bil ren, så kan den nemlig tørre, mens du vasker og polerer resten af bilen. Tørre! ja for der skal noget fugt til, for at få

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Tillægsvejledning. Fuldlimning

Tillægsvejledning. Fuldlimning Tillægsvejledning Fuldlimning 1 Fuldlimning med Stauf produkter Douglas, Fyr, Eg For at få et vellykket resultat er det vigtigt, at gulvet lægges korrekt, og at de beskrevne produkter anvendes efter anvisningerne.

Læs mere

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor Distributør: BUNDTRADE, Virum Stationsvej 107, 2830 Virum Tlf: 45 85 84 04 post@bundtrade.dk

Læs mere

træplejesystem Gulvbehandling indendørs

træplejesystem Gulvbehandling indendørs træplejesystem Gulvbehandling indendørs Grund- og færdigoliering Vælg produkt Med Junckers GulvOlie plejer du ikke alene dit gulv på allerbedste måde, du tilfører også gulvet glød, dybde og slidstyrke

Læs mere

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?;

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Dansk Forening for Rosport Lak Sikkerhedsregler for lak På arbejde lak og tilsvarende Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Blanding Sikkerhed 4-5 produkter, der anvendes til lakarbejde, findes en

Læs mere

Hemmeligheden bag god maling!

Hemmeligheden bag god maling! Hemmeligheden bag god maling! Der findes mange forskellige typer og kvaliteter af maling på markedet. Ligeledes er der mange meninger om, hvad der adskiller god kvalitets-maling fra de billige malinger.

Læs mere

Sikagard-551 S Elastic Primer Sikagard-552 Aquaprimer Sikagard-545 W Elastofill som mellemcoat Sikagard-550 W Elastic som topcoat

Sikagard-551 S Elastic Primer Sikagard-552 Aquaprimer Sikagard-545 W Elastofill som mellemcoat Sikagard-550 W Elastic som topcoat Produktdatablad Version: 03.07 Sikagard -545 W Sikagard -545 W Elastisk mellemlag og maling Produktbeskrivelse er en elastisk acryl/polymerdispersion. er en del af et revneoverbyggende system bestående

Læs mere

Møbel- & Loftbehandling

Møbel- & Loftbehandling træplejesystem Møbel- & Loftbehandling indendørs Væg- & Loftbehandling Bevar træets lyse, lette udtryk Væg- og loftpaneler af lyst træ gulner naturligt, som tiden går. Hvis du vil bevare et naturligt lyst

Læs mere

Fouling? Don t fight it. Release it.

Fouling? Don t fight it. Release it. Fouling? Don t fight it. Release it. Opdag HEMPELs nyeste innovative og teknologiske system Silicone Fouling Relase System! + + grunder tiecoat silicone Fås i farverne: RØD SORT Dette fantastiske, biocidfrie

Læs mere

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering

Læs mere

OVERSIGT PROFESSIONELLE VEDLIGEHOLDELSES SYSTEMER TIL INDUSTRIGULVE. BECO TREAT APS - Nebelvej 15-8700 Horsens (Danmark)

OVERSIGT PROFESSIONELLE VEDLIGEHOLDELSES SYSTEMER TIL INDUSTRIGULVE. BECO TREAT APS - Nebelvej 15-8700 Horsens (Danmark) OVERSIGT PROFESSIONELLE VEDLIGEHOLDELSES SYSTEMER TIL INDUSTRIGULVE DYB RENGØRING FJERNELSE AF PLETTER Meget snavsede betongulve kræver en mere intens rengøring. Med DUALTREAT DeepCleaningPad fjernes dybe

Læs mere

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG Hvad er Draftline? Draftline er et rengøringsmiddel til fadølsanlæg. Det er basisk og opløser meget effektivt organiske stoffer, fx belægninger inde i en ølslange.

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse!

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Generelt Kontroller altid bordpladen ved modtagelsen. Ved modtagelse af din

Læs mere

nora tilbehør monterings anbefalinger

nora tilbehør monterings anbefalinger nora tilbehør monterings anbefalinger Generelt nora profiler er lavet af gummi. Fastgørelse Kontakt-/eller dispersionslim eller nora Profix kan bruges til fastgørelse af nora profiler. (efter samråd med

Læs mere

træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs

træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs træplejesystem Rengøring & Pleje indendørs Pleje af lakerede gulve Forlænger lakkens og gulvets levetid Vælg produkt Junckers LakPleje er et unikt produkt, der forlænger lakkens levetid og bibeholder lakkens

Læs mere

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT Dekorativ og slidstærk gulvbelægning / epoxymaling Underlag: beton, puds, murværk, keramik Garager 1. Grunder: BS 2000 2. Toplag BS 3000 Hobbyrum 3. Mønster flager

Læs mere

Vedligeholdelse stole & borde

Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole Møbelstoffer Uld er grundet sin elasticitet, slidstyrke og snavs afvisende egenskaber, en af de bedste råvarer til møbeltekstiler. Desuden indeholder

Læs mere

Rengøringsvejledninger

Rengøringsvejledninger og pleje af dit lakerede og oliebehandlede Pergo parketgulv Hvorfor? HOLDBAR BRUGERVENLIG EFFEKTIV Korrekt rengøring af gulvet sikrer, at det bliver vedligeholdt perfekt. Produkterne er blevet udviklet

Læs mere

Facadebehandling. flotte resultater, der holder i mange år

Facadebehandling. flotte resultater, der holder i mange år Facadebehandling flotte resultater, der holder i mange år Detalje på facade Indgangsparti, privatbolig dokumentation får du på www.acrymatic.dk AC WALL-FLEX Overfladebehandlingen der holder på væggen Til

Læs mere

Teknisk faktablad. StoColor Opticryl Satinmatt Mat indvendig akrylatmaling, glans 7, vaskbarhed klasse 1 og dækkeevne 2 ifølge EN 13300

Teknisk faktablad. StoColor Opticryl Satinmatt Mat indvendig akrylatmaling, glans 7, vaskbarhed klasse 1 og dækkeevne 2 ifølge EN 13300 Mat indvendig akrylatmaling, glans 7, vaskbarhed klasse 1 og dækkeevne 2 ifølge EN 13300 Egenskaber Anvendelse Egenskaber Optik mat, glans 7, ifølge EN 13300 Tekniske data Underlag Krav indvendigt til

Læs mere

Overfladebehandling 1

Overfladebehandling 1 Overfladebehandling 1 Indhold: Introduktion... 3 Gulvbehandling, generelt... 3 Ludbehandling... 3 Sæbebehandling... 4 Oliebehandling... 4 Lakering... 5 Produkter til overfladebehandling... 5 Behandlingstyper:

Læs mere

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og FAVORIT 26_012 Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og holdbarhed og er designet, så det opfylder

Læs mere

9 Specifikationer. 9/1 Specifikationer. 9/2 Spændmomenter. 9/3 Specialværktøj. 9/4 Reparation af karrosseriskader Reparation af karrosseriskader 9/4 1

9 Specifikationer. 9/1 Specifikationer. 9/2 Spændmomenter. 9/3 Specialværktøj. 9/4 Reparation af karrosseriskader Reparation af karrosseriskader 9/4 1 9 Specifikationer 9/1 Specifikationer 9/2 Spændmomenter 9/3 Specialværktøj 9/4 9/4 1 Side 1 af 5 Denne vejledning giver retningslinier for reparation af karrosseriskader på køretøjets overog underdel.

Læs mere

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering vinduer og døre

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering vinduer og døre Montagevejledning Montering vinduer og døre Montering af døre Dørkarm indsættes i dørhul så den flugter muren ens i begge sider og fastholdes ved hjælp af kiler. Dørkarm sættes i lod i alle retninger,

Læs mere

Vedligeholdelse. Vejledning

Vedligeholdelse. Vejledning Vedligeholdelse Vejledning Vedligeholdelses TAK fordi du valgte et produkt fra MiNALTAN.dk. Vi håber, du bliver glad for din investering. Levetiden for vores produkter er generelt meget høj, men du har

Læs mere

Tillægsvejledning. Fuldlimning

Tillægsvejledning. Fuldlimning Tillægsvejledning Fuldlimning Januar 2014 1 Fuldlimning med Stauf produkter på støbte underlag Douglas, Fyr, Eg For at få et vellykket resultat er det vigtigt, at gulvet lægges korrekt, og at de beskrevne

Læs mere

Tillægsvejledning. Linolie

Tillægsvejledning. Linolie Tillægsvejledning Linolie September 2015 1 Linolie på Dinesen gulve Douglas, Pine, Oak Dinesen planker leveres altid ubehandlede og skal efter lægning afslibes og grundbehandles. Det er vigtigt at overveje

Læs mere

Guide til malerarbejde Af Erik Jensen - Juli 2012

Guide til malerarbejde Af Erik Jensen - Juli 2012 Guide til malerarbejde Af Erik Jensen - Juli 2012 Jeg er efterhånden blevet spurgt en del gange om tips til malerarbejde, så nu tog jeg mig sammen og lavede denne billedguide af en tanklakering. Det kunne

Læs mere

Ikke egnet til påføring på maling, der indeholder syntetisk harpiks, samt gips og andre ikkemurværksoverflader.

Ikke egnet til påføring på maling, der indeholder syntetisk harpiks, samt gips og andre ikkemurværksoverflader. PRODUKTDATABLAD MV MURVÆRKS IMPRÆGNERING MV Murværks Imprægnering er et brugsklart, vandbaseret vandafvisende middel, der indeholder silan/siloxan, til beton- og murværksoverflader. MV Murværks Imprægneringforringer

Læs mere

BITUM Nordic A/S. Membraner Referencer Facadeprodukter Tagprodukter. Certifikater Bassinbelægninger Entreprise Historie

BITUM Nordic A/S. Membraner Referencer Facadeprodukter Tagprodukter. Certifikater Bassinbelægninger Entreprise Historie Multigum +45 9825 0022 bitum@bitum.dk BITUM Nordic A/S Membraner Referencer Facadeprodukter Tagprodukter Certifikater Bassinbelægninger Entreprise Historie Multigum Flexigum R Multigum Multigum Primer

Læs mere

Eurothane G Indvendig isolering

Eurothane G Indvendig isolering Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Savning og skæring af Eurothane G plader 3. Placering af Eurothane G plader 3,1 Generelt 3,2 Montering på træstruktur 3,3 Montering med klæber 3,4 Montering imod inderside

Læs mere

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

Optimal beskyttelse til din bil. SikaGard Rustbeskyttelse til effektiv reparation af karrosserier

Optimal beskyttelse til din bil. SikaGard Rustbeskyttelse til effektiv reparation af karrosserier Optimal beskyttelse til din bil SikaGard Rustbeskyttelse til effektiv reparation af karrosserier Guide til produktvalg Motorrumsbeskyttelse Kapillær effekt Undervogns- Stenslagsbeskyttelse beskyttelse

Læs mere

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013 Starfloor Lægningsvejledning 17.september 2013 Lægningsvejledning Brugsklasse Anvendelsesområder STARFLOOR CLICK er et gulv udviklet til bolig segmentet. * *følg lægningsvejledningen nøje Akklimatisering

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

Den afgørende hemmelighed

Den afgørende hemmelighed Den afgørende hemmelighed En god bund er halvdelen af et godt maleri! KREATIV AKRYLMALING www.kreativakrylmaling.dk Christina Christiansen Copyright KreativAkrylmaling.dk, må ikke kopieres eller videregives

Læs mere

Gulvfliser som køkkenbordplade

Gulvfliser som køkkenbordplade Gulvfliser som køkkenbordplade Jennifer og Kristian Obel Romeyke satte nyt køkken i deres 70 er parcelhus for 9 år siden. Valget faldt dengang på et køkken med træbordplader. Allerede efter 6 år var bordpladerne

Læs mere

Vedligeholdelsesfolder

Vedligeholdelsesfolder Vedligeholdelsesfolder Indholdsfortegnelse Forord... 3 Låger... 4 Skuffer... 4 Korpus... 4 Hængsler... 4-5 Bordplader Plastlaminatbordplader... 5 Laboratoriebejdsede bordplader... 5 Lakerede bordplader...

Læs mere

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering Udvendig Dekorering Det udvendige udseende er på mange måder den vigtigste del af dit dukkehus, da det er den del, der bliver vist det meste af tiden. Den stil du vælger til dit hus vil ofte diktere det

Læs mere

SKALCEM /2017. Skalcem 100 Rødokker. Skalcem 100. Stærk, cementbaseret murmaling

SKALCEM /2017. Skalcem 100 Rødokker. Skalcem 100. Stærk, cementbaseret murmaling SKALCEM 100 10/2017 Skalcem 100 Rødokker Skalcem 100 Stærk, cementbaseret murmaling Skalcem 100 Skalcem 100 er en slidstærk, cementbaseret murmaling til mineralske underlag. Velegnet udendørs og indendørs.

Læs mere

Polyester. Dansk Forening for Rosport Materielkursus 2 Uddannelsesudvalget. Polyesterens egenskaber. Opbevaring. Hvad består en glasfiberbåd af

Polyester. Dansk Forening for Rosport Materielkursus 2 Uddannelsesudvalget. Polyesterens egenskaber. Opbevaring. Hvad består en glasfiberbåd af 10 Polyester Hvad består en glasfiberbåd af Polyesterens egenskaber Opbevaring Der bruges som regel polyester til at holde sammen på glasset. Dette produkt er en kunstharpiks, fremstillet af spildprodukter

Læs mere

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere

Vejledning til nedlægning og vedligeholdelse af belægningssten

Vejledning til nedlægning og vedligeholdelse af belægningssten Vejledning til nedlægning og vedligeholdelse af belægningssten rc-beton.dk BUNDOPBYGNING FORSLAG TIL OPBYGNING AF BÆRELAG MV. BÆRELAG Let trafik Max én lastbil pr. dag Ved brug af en pladevibrator på ca.

Læs mere

Reparation af glasfiberkajakker

Reparation af glasfiberkajakker Reparation af glasfiberkajakker Denne beskrivelse er fremstillet som en opsummering af et kursus i reparation af glasfiberkajakker af Leif Romsø i Kerteminde Kajakklub Oktober 2008. Glasfiberkajakker er

Læs mere

Datablad Montering af 3M Controltac IJ380 September 2007

Datablad Montering af 3M Controltac IJ380 September 2007 Datablad Montering af 3M Controltac IJ380 September 2007 Introduktion 3M Controltac IJ380 er en ekstrem fleksibel folie, specielt velegnet til indvarmning i falser, og vanskelige overflader. Folien er

Læs mere

Toyota Bilpleje. Komplet kollektion af bilplejemidler

Toyota Bilpleje. Komplet kollektion af bilplejemidler Toyota Bilpleje Komplet kollektion af bilplejemidler Det er nemt at pleje din bil Du stoler på din Toyota. Dag efter dag. Uanset hvor turen går hen, giver det ro i sjælen, at din bil er driftsikker og

Læs mere

System information. Forbehandling af undergrunde til lakering

System information. Forbehandling af undergrunde til lakering System information. Forbehandling af undergrunde til lakering Storvogne har i dag, udover deres egentlige funktion, en stadig større betydning som reklameblikfang; de repræsenterer firmaet og fungerer

Læs mere

Linolieprodukter Hvorfor?

Linolieprodukter Hvorfor? Linolieprodukter Hvorfor? Forbrug og påføring af linoliemaling For at kunne beregne, hvor meget træmaling (oliefarver) der er behov for, er det nødvendigt at vide, hvor mange m² der skal males, hvor mange

Læs mere

BLÆRER PÅ TRÆVÆRK. Stedvis ringe vedhæftning Ringe vedhæftning kan også have andre årsager end fugt alt efter malingtype.

BLÆRER PÅ TRÆVÆRK. Stedvis ringe vedhæftning Ringe vedhæftning kan også have andre årsager end fugt alt efter malingtype. Blærer på træværk BLÆRER PÅ TRÆVÆRK Blærer på træværk sådan kender vi dem Fra tid til anden opstår der blærer i maling på udvendigt træværk ofte kort efter, at det er blevet malet. Blærerne måler typisk

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

SKALCEM /2016 Facader i farver. Skalcem 100 Rødokker. SKALCEM 100 Stærk, cementbaseret murmaling

SKALCEM /2016 Facader i farver. Skalcem 100 Rødokker. SKALCEM 100 Stærk, cementbaseret murmaling SKALCEM 100 06/2016 Facader i farver Skalcem 100 Rødokker SKALCEM 100 Stærk, cementbaseret murmaling Skalcem 100 farver Skalcem 100 Mellemgul Skalcem 100 fremstår med en tidløs, naturlig og fløjlsmat overflade,

Læs mere

Fugemasse og montagelim

Fugemasse og montagelim Fugemasse og montagelim Akrylfugen skal være nem at anvende, og let at glatte. Den skal også kunne overmales, uden at krakelere eller trække sig. Polymérfuger er særligt elastiske og med god vedhæftning.

Læs mere

Fugemasse og montagelim

Fugemasse og montagelim Fugemasse og montagelim Akrylfugen skal være nem at anvende, og let at glatte. Den skal også kunne overmales, uden at krakelere eller trække sig. Polymérfuger er særligt elastiske og med god vedhæftning.

Læs mere

TERRASSEPLANK SERIE: NATUR

TERRASSEPLANK SERIE: NATUR TERRASSEPLANK SERIE: NATUR ANVENDELSE OG TEKNISKE SPECIFIKATIONER: Om produktet: Under produktionen tilsættes fibre. Det bedste fra naturen kombineret med ren Polymeren moderne byggemateriale. Kombinationen

Læs mere

1,35 kg/l (komp. A+B blandet) Hærdning. +10 o C 210 min. 3 dage * +20 o C 90 min. 2 dage * +30 o C 45 min. 1 dage *

1,35 kg/l (komp. A+B blandet) Hærdning. +10 o C 210 min. 3 dage * +20 o C 90 min. 2 dage * +30 o C 45 min. 1 dage * Produkt datablad Version: 06.11.2013 Sikadur -33 Sikadur -33 2-komponent thixotropisk epoxy klæber Produktbeskrivelse Anvendelse Sikadur-33 er en thixotropisk 2-komponent klæber baseret på epoxy, leveret

Læs mere

Gyptone lofter 5.0 Holdbarhed, drift og vedligeholdelse

Gyptone lofter 5.0 Holdbarhed, drift og vedligeholdelse Gyptone lofter 5.0 Holdbarhed, drift og vedligeholdelse Reflecting everyday life Lang levetid og enkel vedligehold Som alle andre byggekomponenter udsættes Gyptone systemlofter for en række påvirkninger

Læs mere

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering skydedøre

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering skydedøre Montagevejledning Montering skydedøre Montering af skydedøre n leveres med den stående ramme monteret, og den gående ramme leveret løs med. Dørkarm indsættes i dørhul så den flugter muren ens i begge sider

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående rengøring

Læs mere

Brugsanvisning til Depend GelLack

Brugsanvisning til Depend GelLack Depend GelLack En ny generation af neglelak, der hærder i LED-lampe og giver et lakresultat, som holder i 2-3 uger. Depend GelLack er et nyt revolutionerende produkt, der er lettere at påføre end almindelig

Læs mere

266,00 332,25 290,00 362,50 440,00 550,00 456,00 570,00 TEKST PRODUKT. 402 B&J Loftmaling 2

266,00 332,25 290,00 362,50 440,00 550,00 456,00 570,00 TEKST PRODUKT. 402 B&J Loftmaling 2 PRODUKT TEKST 402 B&J Loftmaling 2 Lugtsvag maling til lofter og overvægge der skal fremstå med helmat finish. Produktet er også velegnet til airless. B&J 402 opfylder kravene til EU Miljømærket Blomsten.

Læs mere

Sigma Renova Isotop. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA.

Sigma Renova Isotop. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA. Spærrende vandig maling til væg og loft med yderst gode spærrende/isolerende egenskaber. Afhængigt af gennemslagets karaktér påføres et eller to lag. Glansen er mat

Læs mere

OPBEVAR OMHYGGELIGT DISSE ANVISNINGER TIL SENERE BRUG.

OPBEVAR OMHYGGELIGT DISSE ANVISNINGER TIL SENERE BRUG. LÆS DENNE BRUGERVEJLEDNING OMHYGGELIGT IGENNEM, INDEN APPARATET TAGES I BRUG. MED KENDSKAB TIL APPARATET OPNÅR MAN DE BEDSTE RESULTATER OG STØRST MULIG SIKKERHED. SIKKERHEDSANVISNINGER - Når De har pakket

Læs mere

Reparation og Tætning 07. Alt til renovering

Reparation og Tætning 07. Alt til renovering Reparation og Tætning 07 Alt til renovering ProduktGuide Vejledende produktguide med topcoats FlexiCoat Vandtætning af tage, tagrender, inddækninger, skorstenssokler m.m. 1300% elasticitet Malkode 2-1

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

Rigitone BIG system Monteringsvejledning

Rigitone BIG system Monteringsvejledning Rigitone BIG system Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG med kant A1 er et fuldperforeret akustikloft, der fremstår som en ubrudt flade uden synlige samlinger.

Læs mere

December 2010 Produktinformation RAPID GREYMATIC 2K filler

December 2010 Produktinformation RAPID GREYMATIC 2K filler GLOBAL REFINISH SYSTEM December 2010 Produktinformation RAPID GREYMATIC 2K filler PRODUKTBESKRIVELSE 2K RAPID GreyMatic er en serie 2K primer-surfacere, der egner sig til mange forskellige typer reparationer.

Læs mere

ACADEMY MATTRESS 415

ACADEMY MATTRESS 415 ACADEMY MATTRESS 415 AVAILABLE SIZES MODELS AND SIZES CM INCH 80x200 32x80 Adult 90x200 36x80 Paediatric 68x140 27x56 * Width x Length Special sizes and custom made products on request. 4 1 2 3 fig. A

Læs mere

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Hurtigthærdende cement (Lynmørtel) For øjeblikkelig lukning af utætheder i beton og murværk, selv under højt tryk. Anvendelsesområde: er en cement-baseret pulver, der blandet

Læs mere

Produktinformation. December K HS FILLER D8022 PRODUKTBESKRIVELSE KLARGØRING AF UNDERLAG - AFFEDTNING. Hurtigttørrende 2K surfacer-hærder D858

Produktinformation. December K HS FILLER D8022 PRODUKTBESKRIVELSE KLARGØRING AF UNDERLAG - AFFEDTNING. Hurtigttørrende 2K surfacer-hærder D858 GLOBAL REFINISH SYSTEM December 2010 Produktinformation 2K HS FILLER D8022 Hurtigttørrende 2K surfacer-hærder D858 PRODUKTBESKRIVELSE D8022 2K HS filler er en grå 2K fyldende surfacer, der lufttørrer hurtigt.

Læs mere

Paint Remover. 20 lag. tæller for. Fremstillet til professionelle formål. Fjerner effektivt avancerede coating systemer og blyholdig maling

Paint Remover. 20 lag. tæller for. Fremstillet til professionelle formål. Fjerner effektivt avancerede coating systemer og blyholdig maling Fjerner op til 20 lag Når yde lsen tæller lig r a v ns ing a ø j Mil muler for by Professional-Strength Paint Malingsfjerner Remover Paint Remover Fjerner effektivt avancerede coating systemer og blyholdig

Læs mere

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG, Kant A1 er et akustikloft der fremstår som en fuldperforeret homogen flade uden synlige samlinger. De

Læs mere

Smukt at se på perfekt at gå på!

Smukt at se på perfekt at gå på! NY! t H e F L o o r Smukt at se på perfekt at gå på! Den nye DLW Linoleum med LPX overfladebehandling. Et frisk, klart udseende nemt at rengøre og hurtigt at vedligeholde. Den nye LPX overfladebehandling

Læs mere

Produktinformation CT VANDFORTYNDBAR BASEFARVE - EKSPRESSYSTEM

Produktinformation CT VANDFORTYNDBAR BASEFARVE - EKSPRESSYSTEM December 2010 TDS: Produktinformation CT vandfortyndbare basefarver PRODUKT CT vandfortyndbar basefarve ReadyMix-farve Delfleet CT WB aktivator A600 Vandfortyndbar fortynder T494 Vandfortyndbar langsom

Læs mere

Afprøvning af tre typer Canson papir. Første sæt prøver. Peter Vilhelm Nielsen, De tre typer er:

Afprøvning af tre typer Canson papir. Første sæt prøver. Peter Vilhelm Nielsen,  De tre typer er: Afprøvning af tre typer Canson papir Peter Vilhelm Nielsen, www.petervnielsen.dk De tre typer er: Grain Satin, Hot pressed, 300 g/m 2 Grain Fine, Cold Pressed, 300 g/m 2 Rough, 640 g/m 2 De tests jeg har

Læs mere

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL DANFUGESAND DANFUGESTENMEL Skal opbevares tørt DANFUGESAND til betonstensbelægninger DANFUGESTENMEL til betonsten, chaussesten og brostensbelægninger www.danfugesand.dk DANFUGESAND Lug ud i kemikalierne

Læs mere

Deklaration af præstation I henhold til CPR, regulativ (EU)N 305/2011. Soudal Akryl Prof. Revideret: 29/07/2014 Side 1 Af 3

Deklaration af præstation I henhold til CPR, regulativ (EU)N 305/2011. Soudal Akryl Prof. Revideret: 29/07/2014 Side 1 Af 3 Deklaration af præstation Revideret: 29/07/2014 Side 1 Af 3 Reference No: 230868 Unik identifikations kode af produkt-typen: Tiltænkt anvendelse eller anvendelser af konstruktions produktet: Fugemasse

Læs mere

Det smarte alternativ

Det smarte alternativ Det smarte alternativ Silicone fouling release system hempelyacht.dk > Utrolig enkel rengøring > Til alle bådtyper > Lav friktion > Best i test for propeller 2016 07 Hempel System Brochure 148x210 DK 04.indd

Læs mere

Tekniske Data TopGloss

Tekniske Data TopGloss Tekniske Data TopGloss Produktbeskrivelse TopGloss er en højkvalitets to-komponent polyurethanbaseret topcoat med meget gode glansegenskaber og som flyder godt ud. Har fremragende farve- og glansbestandighed.

Læs mere

Reparation og vedligeholdelse af glasfiberemner med Meripol produkter.

Reparation og vedligeholdelse af glasfiberemner med Meripol produkter. Reparation og vedligeholdelse af glasfiberemner med Meripol produkter. Indhold: 1. Almindeligvedligeholdelse Rengøring-Voksning-Polering 2. Fjernelse af misfarvning 3. Reparationer af Skrammer-Ridser-Splinter.

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

to-komponent polyamide hærdende epoxy primer egnet på vådblæste overflader (fugtige eller tørre) kan bruges sammen med katodisk beskyttelse

to-komponent polyamide hærdende epoxy primer egnet på vådblæste overflader (fugtige eller tørre) kan bruges sammen med katodisk beskyttelse 5 sider Revision af februar 2010 BESKRIVELSE EGENSKABER KULØR OG GLANS PRODUKT DATA VED 20 C Vægtfylde Volumen tørstof VOC (leveret) VOC2 Anbefalet tørfi lmstykkelse Teoretisk strækkeevne Berøringstør

Læs mere

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design.

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design. 7985DK Termotag 50 mm UV-bestandig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2017-05 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer

Læs mere

Oliering og Pleje af Trægulve

Oliering og Pleje af Trægulve Oliering og Pleje af Trægulve 1. Oliering - nylagte ubehandlede massive trægulve 2. Plejeoliering - nylagte fabriksolierede trægulve 3. Plejeoliering eksisterende olierede trægulve 4. Rengøring og vask

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

På opfordring skriver jeg her et par ord om vinterens 2004 / 2005 bundbehandling af Sytten, DEN17, hjemhørende i Svanemøllehavnen i København.

På opfordring skriver jeg her et par ord om vinterens 2004 / 2005 bundbehandling af Sytten, DEN17, hjemhørende i Svanemøllehavnen i København. Bunden er nået for Sytten! På opfordring skriver jeg her et par ord om vinterens 2004 / 2005 bundbehandling af Sytten, DEN17, hjemhørende i Svanemøllehavnen i København. Baggrund Min kære hustru og jeg

Læs mere

Tagmaling & Facademaling

Tagmaling & Facademaling Tagmaling & Facademaling Tagmaling virkelig god kvalitet. Emulsionen af ren akrylbinder og alkydbinder, giver en holdbar tagmaling, som hæfter optimalt på normale tagflader. Glans 10 eller 20 - og glansen

Læs mere

EPOXY EPOXY 2017 EPOXY 1

EPOXY EPOXY 2017 EPOXY 1 EPOXY EPOXY Epoxyprodukter - Primer - Belægning - Maling Er epoxybelægning nødvendig eller er epoxymaling tilstrækkelig. Overvej udfaldskrav, underlag, budget og hvor tid til rådighed. 2017 EPOXY 1 Epoxyprimer

Læs mere