Beslutningsreferat af møde i styregruppen for Studiepraktik, den 8. maj 2015 Udgave af 10. juni 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beslutningsreferat af møde i styregruppen for Studiepraktik, den 8. maj 2015 Udgave af 10. juni 2015"

Transkript

1 Beslutningsreferat af møde i styregruppen for Studiepraktik, den 8. maj 2015 Udgave af 10. juni 2015 A. Præsentation af os alle Til stede: Charlotte Rohde, AAU, repræsentant for universiteterne Christina Madvig Christensen, DTU, repræsentant for universiteterne Jakob Munkholm Jensen, AAMS, repræsentant for professionsbacheloruddannelserne Kirstine Weinholt Jensen, VIA UC, sidste års repræsentant for professionsbacheloruddannelserne Lars Emil Larsen, VIA UC, potentielt afløser Kirstine på VIA (ovenfor) Kristine Telford Christensen, Erhvervsakademi Lillebælt, repræsentant for erhvervsakademiuddannelserne Karina Sørensen, Designskolen Kolding, repræsentant for de kunstneriske uddannelser Martin Rovs Hansen, Studievalg Nordjylland, repræsentant for Studievalgs centerledere Jakob Thulesen Dahl, rektor Skanderborg Gymnasium, repræsentant for almene gymnasier (stx og hf) Lars H. Andersen, rektor Rybners Gymnasium, repræsentant for erhvervsgymnasierne (htx og hhx), formand for styregruppen Jens Holbech, Sekretariatet for Studiepraktik, mødeleder Line Keldorff Tvergaard, Sekretariatet for Studiepraktik Julie Stokkebro Schmøkel, Sekretariatet for Studiepraktik Afbud: Søren Meyer, Cphbusiness, repræsentant for erhvervsakademiuddannelserne. Line Skorstengaard, Studievalg Nordjylland, Sekretariatet for Studiepraktik. Alle områder var repræsenteret. B. Fastsættelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt under tilføjelse af punkt I eller H? (diskutere reservation af pladser til andre elever med særlig vejledningsbehov, andet end aspergers) C. Info ved sekretariatet Jens Holbech gav en overordnet introduktion til hvordan Studiepraktiksamarbejdet er forløbet indtil nu.

2 D. Info og efterfølgende drøftelse ved: 1. Sekretariatet Sekretariatet gav en opdatering på hvordan Studiepraktik 2014 forløb set fra deres og praktikanternes side. Læs evalueringen. Selvom det i 2014 lykkedes de videregående uddannelsesinstitutioner i første ansøgningsrunde at tilbyde praktikplads til 85 % af ansøgerne 1, arbejder sekretariatet videre på i ansøgningssystemet studiepraktik.nu at forventningsafstemme og vejlede eleverne bedst muligt. Det gøres fx ved at guide dem til ikke kun at søge uddannelser hvor erfaringerne er at der er mange flere ansøgere end praktikpladser. Hertil vil sekretariatet i 2015 indføre et nyt signalsystem i ansøgningssystemet som illustrerer for eleverne hvor stor antallet af praktikpladser var i forhold til antal ansøgere i Det vil med andre ord illustrere sandsynlighed for at få en plads og uddannelserne inddeles i tre sandsynlighedskategorier: lav, medium og høj med farverne rød, gul og grøn. 2. Studievalg Studiepraktik er et udbytterigt afklaringsredskab, som mange er glade for at få lov at benytte. Den enkeltes ungdomsuddannelses tilgang til Studiepraktik har enormt stor betydning for om og hvilke elever der kommer afsted. Martin opfordrer til at man læser rapporten fra Nordjylland: 'af Center for Evaluering i Praksis, CEPRA, for Region Nordjylland i perioden oktober januar 2015', som blandt andet indeholder gode anbefalinger til et godt Studiepraktikforløb og dokumenterer at mønsterbrydere får et godt udbytte af Studiepraktik (med baggrund i tidligere statistisk undersøgelse, der bl.a. viste at børn, hvis forældre ikke har en videregående uddannelse, får størst udbytte). 3. Gymnasierektorerne Der er gennemgående positive tilbagemeldinger fra de elever, der har været i praktik. Studiepraktik er ofte mere relevant end andre tilbud. 4. De videregående uddannelsesinstitutioner Der er enighed om at Studiepraktik ikke skal være obligatorisk, da det giver umotiverede elever og der savnes et alternativ, fx erhvervspraktik, til dem der ikke ved hvad de vil. Flere af de videregående uddannelser, herunder Erhvervsakademi Lillebælt og AAU, vil gerne at praktikanter, som henvender sig efter ansøgningsperiodernes afslutning kontakter dem så de kan tilbyde en plads hvor der har været afbud. Hos andre, heriblandt VIA, er der ikke et ønske om at blive kontaktet. Udvikling af ventelister kunne potentielt løse problemet, men ventelisten må ikke skabe forvirring omkring hvordan man ansøger eller være en nem/doven vej til at få en plads. Sekretariatet vil lave et udspil til en ventelistefunktion. 1 Efter 1. ansøgningsrunde fik 71 % tilbud en plads på deres første prioritet og 7 % på deres anden prioritet; mens 15 % fik ikke tilbud en plads.

3 E. Reminder om og justering af tidligere, overordnede beslutninger: 1. Studiepraktikkens placering Studiepraktik udbydes fortsat i uge 43 i dagene onsdag til søndag og som udgangspunkt i tre dage. I foråret 2016 undersøges placeringen af Studiepraktik 2017 således at den nye gymnasiereform kan indgå i overvejelserne. Sekretariatet udførte i begyndelsen af 2015 en høring blandt alle aktører i Studiepraktik (ungdomsuddannelserne, de videregående uddannelses- institutioner og Studievalg- centre) om deres ønsker/forslag til placering på året og resultatet heraf indgik i styregruppens beslutning ovenfor. Erhvervsakademierne foreslog en ændring fra 3 til 2 dage. Mange erhvervsakademier oplever, at det kan være svært at holde på praktikanterne fredag. Andre erhvervsakademier i sær dem som tilbyder overnatning har tilkendegivet, at 3 dage er passende. Formanden for styregruppen tilkendegav, at det som altid er muligt at ansøge styregruppen via sekretariatet om 2 dage i stedet for 3, hvis det enkelte Studiepraktik- sted vurderer, at det vil give praktikanterne en bedre helhedsoplevelse. De 3 dage blev fastholdt, idet gymnasierektorerne samtidig henviste til en større gymnasiereform, som muligvis vil medføre ændringer i hele Studiepraktik- konceptet. Det er de videregående uddannelsers vurdering, at overnatningsmuligheder og sociale arrangementer skaber engagement, men det er vigtigt at arrangementer af ikke- faglig karakter ligger efter de faglige programmer. 2. Fremmøderegistrering Et krav er svært at gennemføre, men Styregruppen opfordrer de videregående uddannelser til, hvor det overhovedet kan lade sig gøre, at fremmøderegistre eleverne hver dag. Sekretariatet skriver til de videregående uddannelser herom og gør her opmærksom på de mange gode grunde til at fremmøderegistrere.

4 3. Offensiv overfor ministrene Begge ministerier og Danske Regioner er kontaktet, men der har indtil videre ikke være politisk opbakning til at finde pengene. Potentielt kan statistik over Studiepraktikanter, fx gennemførselsprocenter, være et godt argument i processen, dog er det en stor udfordring at de forskellige it- systemer ikke arbejder sammen. Beslutning: Lars, Martin og Jens vil arbejde videre og fortsat kontakte ministerier og Danske Regioner i maj måned. Også muligheden for støtte fra fonde overvejes. Orientering: Jens fremlagde et forslag som kan overvejes på længere sigt i fald der ikke findes en donor: en betalingsmodel hvor de videregående uddannelser refunderer praktikanternes transport ud tirsdag og hjem fredag i forbindelse med primitiv overnatning på uddannelsesinstitutionen fratrukken en mindre egenbetaling og de gymnasiale uddannelser hjælper med det administrative i refusionen. Der er generelt opbakning fra styregruppens medlemmer for at finde en fælles løsning og enighed om at hvis sådan en bliver aktuel skal den være administrativt simpel. 4. Fakturering Model for betaling er fortsat per praktiktilbud. Tre modeller for fakturering blev diskuteret. Der var enighed om at fortsætte med den nuværende model hvor der faktureres pr. praktiktilbud.

5 5. Sekretariatsfunktioner Servicering: Sekretariatets serviceniveau er passende. Serviceniveauet for besvarelse af elevers e- mails ønskes ikke sænket da de e- mails som sekretariatet ikke svarer på, sandsynligvis i stedet vil lande ved Studievalg, som har henvist praktikanterne til tilbuddet så det er at foretrække at sekretariatet svarer. Møder: Det blev besluttet at der i 2015 ikke bruges ressourcer på at afholde info- og orienteringsmøder før praktikken. Erfa- og evalueringsmøder efter praktikken afholdes fortsat. Opsøge nye institutioner: Sekretariatet skal fortsat gøre institutioner, som ikke er med i samarbejdet, opmærksomme på tilbuddet. Reklame: Der er enighed om at brochuren ikke er sexet nok og at denne ikke trykkes i år. Det foreslås at den erstattes den af et kort i go- card- format eller lignende. Plakater trykkes fortsat og sendes til biblioteker, ungdomsuddannelser, Ungdommens Uddannelsesvejledning, Studievalgscentre, jobcentre, VUC er og lignende. Desuden også til videregående uddannelser efter rekvirering. Der skal sættes større fokus på markedsføring via sociale medier som Instagram, Twitter og især Facebook, hvor vi skal benytte os af andre institutioners sider, fx ungdomsuddannelsernes. De videregåede uddannelser er velkommen til at lave reklame for deres egne praktiktilbud i det offentlige rum. De videregåede uddannelser skal ikke sende materiale direkte til gymnasieskolerne. Generelt bør der hele tiden arbejdes på at studiepraktik.nu gøres indbydende for de unge mennesker. Fx opfordres Sekretariatet til på studiepraktik.nu s sider for de enkelte praktiktilbud at gøre det muligt at de enkelte uddannelser kan uploade billeder for uddannelsen. Gymnasieskolerne vil blive opfordret til lave henvisninger til studiepraktik.nu fx via skolernes egne websider og facebook. F. Oplæg ved gymnasierektorerne og sekretariatet: Gymnasierektorerne og sekretariatet gav en hurtig gennemgang over det arbejde der er planlagt for større involvering af gymnasierne fremover. Der blev nikket til de 6 fremlagte punkter (Fc1- Fc6) af repræsentanterne fra de videregående uddannelser. En større indsats afventer til vi kender resultatet af den forventede gymnasiereform. G. Planlægning af næste Styregruppemøde Næste styregruppemøde bliver onsdag den 10. februar 2016, kl. 11:00-15:00 (uge 6). Styregruppen får 2 måneder før mødet tilsendt den foreløbige dagsorden med bilag. Forslag til dagsordenen indsendes til sekretariatet senest 4 uger før mødet og senest 3 uger mødet får styregruppen dagsordenen tilsendt Hvis der tilkommer forslag herefter, vil de blive behandlet under punktet eventuelt.

6 H. Diskussion af forslag fra en studievejleder om mulighed for at forhåndsreservere pladser til elever med særlige vejledningsbehov Der er bred enighed om at det ikke er den rigtige løsning at reservere pladser, i så fald kunne der være mange grupper, der skal tilgodeses. Som vejleder skal man dog ikke være bleg for at kontakte en videregående uddannelser for at indgå aftaler om konkrete projekter. I. Diskussion af input til dagsordenen fra professionsbacheloruddannelserne 1. National evaluering af Studiepraktik En blanding af de 3 modeller blev besluttet: Så vidt muligt evaluerer praktikanterne på den videregående uddannelse den sidste dag i praktikken via et evalueringsskema. Der arbejdes på at implementere det i studiepraktik.nu. Efterfølgende vil evalueringen være åben indtil onsdag i uge 44. Sekretariatet kan se hvilke praktikanter der har evalueret og sender reminder ud til de øvrige praktikanter. 2. Oplæser- funktion på studiepraktik.nu Programmet kan installeres fra og fungerer fint på vores hjemmeside. Det virker på den måde at man afmærker et tekstområde og så får afspillet det. 3. Fordeling i styregruppen for Studiepraktik Sekretariatet redegjorde for spørgsmålet: Se e- mail fra Jens Holbech til styregruppen den 12. februar Stor ros til Sekretariatet for Studiepraktik Tak! SLUT

Møde i Styregruppen for Studiepraktik, torsdag den 15. maj 2014

Møde i Styregruppen for Studiepraktik, torsdag den 15. maj 2014 Møde i Styregruppen for Studiepraktik, torsdag den 15. maj 2014 2. version af beslutningsreferat, godkendt af den 12. juni 1) Præsentation af os alle Til stede: Charlotte Tanaka Henningsen, CBS, repræsentant

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag den 8. februar 2017

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag den 8. februar 2017 Udkast, den 10. februar 2017 Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag den 8. februar 2017 Mødedeltagere Fra Studievalg: Martin Rovs Hansen (Studievalg Nordjylland) Fra ungdomsuddannelserne:

Læs mere

Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik

Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik Til stede: Repræsentant for stx/hf: rektor Lars Scheibel, Aarhus Katedralskole Repræsentant for erhvervsgymnasierne (htx og hhx):

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag d. 10. februar 2016

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag d. 10. februar 2016 2. udgave. 4. marts 2016 Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag d. 10. februar 2016 Mødedeltagere: Fra Studievalg: Sidsel Overgaard (Studievalg Østjylland) Fra ungdomsuddannelserne:

Læs mere

MØDE I STYREGRUPPEN FOR STUDIEPRAKTIK. Februar 2017

MØDE I STYREGRUPPEN FOR STUDIEPRAKTIK. Februar 2017 1 MØDE I STYREGRUPPEN FOR STUDIEPRAKTIK Februar 2017 2 4. ULTRAKORT OMSUMMERING v. Jens Holbech 3 Holdet bag Studiepraktik anno 2016 Sekretariatet Line Keldorff Tvergaard (SDU) Line M. Skorstengaard (Studievalg

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2015 1 Indhold Om evalueringsrapporten...3 Overordnede tal for Studiepraktik 2015...4 Institutioner og uddannelser...4

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2014

Evaluering af Studiepraktik 2014 Evaluering af Studiepraktik 2014 Indhold Overordnede tal for Studiepraktik 2014... 1 Institutioner og uddannelser... 1 Ansøgere... 1 Hvor mange prioriteter søgte praktikanterne i 1. ansøgningsrunde?...

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2013

Evaluering af Studiepraktik 2013 Evaluering af Studiepraktik 2013 Indhold Overordnede tal for Studiepraktik 2013... 3 Uddannelser... 3 Ansøgere... 3 Prioriteter... 3 Fordeling af pladser... 4 Endelig fordeling af pladser... 4 Et danmarkskort

Læs mere

Evaluering - Studiepraktik 2012

Evaluering - Studiepraktik 2012 Evaluering - Studiepraktik 2012 Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål. Det tager 2-10 min. at svare på spørgsmålene, og din besvarelse

Læs mere

UDKAST! Evaluering Studiepraktik 2011. Introtekst til survey:

UDKAST! Evaluering Studiepraktik 2011. Introtekst til survey: UDKAST! Evaluering Studiepraktik 2011 Introtekst til survey: Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål, som tager 2-10 min. at besvare.

Læs mere

Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2012

Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2012 Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2012 Indhold Oversigt... 1 Fordeling af praktikanter... 2 Den typiske Studiepraktikant... 3 Hvorfor praktikanterne tager i praktik... 6 Hvor praktikanterne har

Læs mere

Studiepraktik 2012, evaluerings-, udviklings- og erfa-møder

Studiepraktik 2012, evaluerings-, udviklings- og erfa-møder Studiepraktik 2012, evaluerings-, udviklings- og erfa-møder Referat af møderne i hhv. Aarhus, København og Ålborg. (Mødet i Kolding blev aflyst). 1. Velkomst og præsentationsrunde Til møderne var der repræsentanter

Læs mere

Evaluering - Studiepraktik 2012

Evaluering - Studiepraktik 2012 Evaluering - Studiepraktik 2012 Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål. Det tager 2-10 min. at svare på spørgsmålene, og din besvarelse

Læs mere

Resultater. LimeSurvey Hurtige statistikker Spørgeskema 46725 'Evaluering - Studiepraktik 2012' Spørgeskema 46725

Resultater. LimeSurvey Hurtige statistikker Spørgeskema 46725 'Evaluering - Studiepraktik 2012' Spørgeskema 46725 Resultater Spørgeskema 46725 Antal observationer i forespørgslen: Antal observationer i dette spørgeskema: Procent af i det samlede resultat: 6939 6939 100.00% page 1 / 94 page 2 / 94 Nøgletal for 0001

Læs mere

Bilag 1 Opsummering på Studiepraktik 2016 fra de enkelte områder

Bilag 1 Opsummering på Studiepraktik 2016 fra de enkelte områder Bilag 1 Opsummering på Studiepraktik 2016 fra de enkelte områder 5b) Overskrifter fra Studievalg Studiepraktik har i 2016 fungeret godt, og logistisk / forløbsmæssigt rigtig fint. Faktisk har jeg ikke

Læs mere

Deltagelse i Studiepraktik

Deltagelse i Studiepraktik Studiepraktik 2013: Evaluering Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål. Det tager 2-10 min. at svare på spørgsmålene, og din besvarelse

Læs mere

Studiepraktik 2014: Evaluering

Studiepraktik 2014: Evaluering Studiepraktik 2014: Evaluering Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål. Det tager 2-10 min. at svare på spørgsmålene, og din besvarelse

Læs mere

Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde

Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde Referat fra møderne i København, Aarhus, Kolding og Aalborg i uge 48 1. Velkomst og runde med præsentation af deltagerne Der var til møderne i henholdsvis

Læs mere

2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING 2010/11 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune Til forældrene. I dette hæfte har vi samlet en oversigt over de aktiviteter, jeres børn får tilbudt i

Læs mere

UDSKOLING 2011/12. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2011/12. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING 2011/12 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune Til forældrene. I dette hæfte har vi samlet en oversigt over de aktiviteter, jeres børn får tilbudt i

Læs mere

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tårnby Saltværksvej 191 2770 Kastrup Tlf.: 3252 5274 uu.uk@taarnby.dk www.uutaarnby.dk 2009/10 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune

Læs mere

Studievalg København: Evaluering af den kollektive obligatoriske vejledning på gymnasiale skoler, skoleåret 2013-14

Studievalg København: Evaluering af den kollektive obligatoriske vejledning på gymnasiale skoler, skoleåret 2013-14 Studievalg København: Evaluering af den kollektive obligatoriske vejledning på gymnasiale skoler, skoleåret 2013-14 Studievalg København har i skoleåret 2013-14 gennemført en række brugerundersøgelser

Læs mere

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 PROTOKOL for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Lars Kold Jensen Thomas

Læs mere

Opfølgningsplan. Gymnasiet HTX Skjern. Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. Gymnasiet HTX Skjern. Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan Gymnasiet HTX Skjern Overgang til videregående uddannelse 2015 Baggrund for de iværksatte indsatser: Overgang til videregående uddannelse Gymnasiet HTX Skjern har, med udgangspunkt i opgørelsen

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

Bilag 1 Serviceydelser fra fællesniveauet

Bilag 1 Serviceydelser fra fællesniveauet Møde for arrangører af gymnasielærerdage Side 1/5 Bilag 1 Serviceydelser fra fællesniveauet 1. Udsendelse af nyhedsbreve Præsentation af årshjulet vdr. reklame for gymnasielærerdagene gennem nyhedsbrevet.

Læs mere

UDSKOLING 2008/09. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2008/09. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tårnby Saltværksvej 191 2770 Kastrup Tlf: 3252 5274 uu.uk@taarnby.dk http:/ /uv.taarnby.dk/uu 2008/09 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby

Læs mere

Til institutionens leder Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til institutionens leder Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til institutionens leder Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Ny bekendtgørelse om

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag den 11. marts kl. 10:00-13:00

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag den 11. marts kl. 10:00-13:00 Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag den 11. marts kl. 10:00-13:00 Til stede: Hanne Baandrup, (HB, formand) Christina Bottke (CB) Niels Vangkilde (NV) Ronni Tønder (RT) Eva Rix (ER) Søren Rasmussen (SR,

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE

AALBORG KATEDRALSKOLE AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 15. september 2016 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet.

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet. Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........ 96 27 62 00 Fax:........ 97 12 97 25 herninghfogvuc@herninghfogvuc.dk www.herninghfogvuc.dk 27. februar 2008 Sagsbehandler: Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........

Læs mere

Delrapport. Januar 2012 For perioden august 2011 december 2011. Vedrørende Uddannelses og udkant: pilotprojekt med fokus på Hirtshals

Delrapport. Januar 2012 For perioden august 2011 december 2011. Vedrørende Uddannelses og udkant: pilotprojekt med fokus på Hirtshals Delrapport Januar 2012 For perioden august 2011 december 2011 Vedrørende Uddannelses og udkant: pilotprojekt med fokus på Hirtshals 01.08.2011 31.07.2014 Journalnummer: 1-30-76-29-0040-11 Kontraktens parter

Læs mere

STATISTIK. 9. og 10. klasses tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 2000-2006. UU Center Himmerland

STATISTIK. 9. og 10. klasses tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 2000-2006. UU Center Himmerland STATISTIK 9. og 10. klasses tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 2000-2006 UU Center Himmerland Bilag til årsberetning 2005-2006 Udvikling i antallet af 9. og 10. kl. elever der søger ind på de gymnasiale

Læs mere

Forretningsorden for fordelingsudvalgene i Region Sjælland (revideret 14. april 2010)

Forretningsorden for fordelingsudvalgene i Region Sjælland (revideret 14. april 2010) Forretningsorden for fordelingsudvalgene i Region Sjælland (revideret 14. april 2010) 1 Retsgrundlag: Fordelingsudvalgene i Region Sjælland er nedsat af Regionsrådet og udfører deres opgaver i henhold

Læs mere

Ansøgning om udbud af 2-årigt HF

Ansøgning om udbud af 2-årigt HF 1 - Ansøgning 2-årig HF på UCRS.pdf Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 Skjern den 2. oktober 2016 Ansøgning om udbud af 2-årigt HF UCRS UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern ansøger hermed Ministeriet

Læs mere

Gå-hjem møde - Styrk arbejdet i bestyrelsen Onsdag den 10. september kl. 16.00 19.00 på Comwell Aarhus

Gå-hjem møde - Styrk arbejdet i bestyrelsen Onsdag den 10. september kl. 16.00 19.00 på Comwell Aarhus Gå-hjem møde - Styrk arbejdet i bestyrelsen Onsdag den 10. september kl. 16.00 19.00 på Comwell Aarhus 2 Program Kl. 16.00: Velkomst Introduktion til Bestyrelsesforeningen v/formand Hans Peter Jensen Introduktion

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Fredag den 16. september 2016 Kl. 08.30 11.30 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole

Læs mere

Aalborg Kommune, Danmarksgade 17, 9000 Aalborg, 2 sal (mødelokale 1)

Aalborg Kommune, Danmarksgade 17, 9000 Aalborg, 2 sal (mødelokale 1) Referat Møde Uddannelsesrådet Aalborg Kommune Tid 17-11-2015, kl. 12.30 15.30 Direktørens Sekretariat Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade 4 9000 Aalborg Sted Aalborg Kommune, Danmarksgade 17,

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve)

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) VEJLEDNING VIRKER Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) Baggrund I informationen om uddannelsesparathed er beskrevet, at lovgivningen om uddannelsesparathed indebærer: At

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om de gymnasiale uddannelser (Interne prøver)

Forslag. til. Lov om ændring af lov om de gymnasiale uddannelser (Interne prøver) Forslag til Lov om ændring af lov om de gymnasiale uddannelser (Interne prøver) 1 I lov om de gymnasiale uddannelser, jf. lov nr. 1716 af 27. december 2016, som ændret ved 17 i lov nr. 311 af 25. april

Læs mere

Implementering af gymnasiereformen for bestyrelser

Implementering af gymnasiereformen for bestyrelser DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER Implementering af gymnasiereformen for bestyrelser 1 Indholdsfortegnelse Baggrund for reformen

Læs mere

Kommissorium for Studievalgsrådet

Kommissorium for Studievalgsrådet Dato 03. juni 2013 cheg Initialer Kommissorium for Studievalgsrådet Studieservice Koncernadministration Tagensvej 18 2200 København N Tlf. nr. 72 48 75 00 info@phmetropol.dk www.phmetropol.dk CVR. 3089

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Mødedato: 15/12-2014 Starttidspunkt: 16.00 Sluttidspunkt: 18.00 Mødelokale: Deltagere: U203 Fra bestyrelsen: Hanne Fischer (HF), Kirsten Devantier (KD), Birgit Rasmussen (BR),

Læs mere

BEK nr 988 af 03/10/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 17. februar Senere ændringer til forskriften BEK nr 874 af 07/07/2010

BEK nr 988 af 03/10/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 17. februar Senere ændringer til forskriften BEK nr 874 af 07/07/2010 BEK nr 988 af 03/10/2008 Udskriftsdato: 17. februar 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 068.373.021 Senere ændringer til forskriften BEK nr 874 af 07/07/2010

Læs mere

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen Dagsorden for Videnudvalget Mødedato 5. februar 2014 Mødetid Kl. 16.00-18.00 Mødested Ved Fjorden 6, 6950 (Rådhuset) Mødelokale 1 Fraværende Bemærkninger R E F E R A T Deltagere: Bent Brodersen Tine Korsholm

Læs mere

Hovedaftale for Syddansk Uddannelsesaftale. - sådan sikrer vi i fællesskab, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse

Hovedaftale for Syddansk Uddannelsesaftale. - sådan sikrer vi i fællesskab, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse Hovedaftale for Syddansk Uddannelsesaftale - sådan sikrer vi i fællesskab, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse September 2009 Baggrund for initiativet I Region Syddanmark er der taget initiativ

Læs mere

REFERAT. Dagsorden. Referat Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af et orienteringspunkt Valg 2016

REFERAT. Dagsorden. Referat Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af et orienteringspunkt Valg 2016 REFERAT Emne: Møde i Studienævn for Kandidatuddannelserne i Jordemodervidenskab, Ergoterapi og Klinisk sygepleje Dato og tidspunkt: Den 11. november 2015 kl. 8.00 11.00 Sted: WP17, 1. sal. Lokale 17.124

Læs mere

Bilag til Studievejledningsopgaver Gennemførelsesvejledning STUDIEVEJLEDNING ÅRSPLAN 2011-2012

Bilag til Studievejledningsopgaver Gennemførelsesvejledning STUDIEVEJLEDNING ÅRSPLAN 2011-2012 Bilag til Studievejledningsopgaver Gennemførelsesvejledning STUDIEVEJLEDNING ÅRSPLAN 2011-2012 AUGUST uge 31-35 Skemalægges: 1-2 lektioner: Uddannelsens opbygning og valg, www. otg.dk, www.ug.dk, studievaner,

Læs mere

Studenterne fra 2008 - hvem er de, og hvor langt var de kommet i 2012?

Studenterne fra 2008 - hvem er de, og hvor langt var de kommet i 2012? Studenterne fra 2008 - hvem er de, og hvor langt var de kommet i 2012? GL og Gymnasieskolernes Rektorforening følger de elever, der bestod en ungdomsuddannelse i 2008 på baggrund af dataudtræk fra Danmark

Læs mere

REFERAT. Styregruppen, UU Nordvestjylland

REFERAT. Styregruppen, UU Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning Nørreport Centret Nørregade 58, 2. sal 7500 Holstebro Tlf. 9664 3040 Fax 9664 3042 uunvj@uunvj.dk www.uunordvestjylland.dk REFERAT Styregruppen, UU Nordvestjylland Tirsdag

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Dansk Eksamen Skriftlig Hhx

Dansk Eksamen Skriftlig Hhx Dansk Eksamen Skriftlig Hhx 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Dansk Eksamen Skriftlig Hhx Få hjælp til eksamen på STX, HHX, HF og HTX. Studienet hjælper dig med din forberedelse til eksamen. I vores målrettede vejledninger

Læs mere

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning Brugerundersøgelse om UU Vejledningen UU Vejle 2012 Indledning, formål og afgrænsning Elever i 9. klasse, 10. klasse og specialklasse har i marts og april 2012 evalueret den vejledning, som de har modtaget

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl. 17-20 Vejl. tid Emne Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af processtyrer og ordstyrer.

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium

Velkommen til Paderup Gymnasium Velkommen! Velkommen til Paderup Gymnasium Kære ansøger! Tak for din ansøgning til stx på Paderup Gymnasium! Vi har reserveret en plads til dig her hos os. Du kan i denne folder læse om Paderup Gymnasium,

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 11-10-2017 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Cafer Koyuncu, Veeravaharan Sivagnansundaram-Selvam, Edin Hasanbegovic, Banafsheh

Læs mere

Retningslinjer for anvendelsen af koder til afholdelseskategorier med bilag

Retningslinjer for anvendelsen af koder til afholdelseskategorier med bilag Retningslinjer for anvendelsen af koder til afholdelseskategorier med bilag Version: 3.0 Den 21. januar 2011 NOTAT 21. januar 2011 J.nr. 2009-0008415 Vejledning til registrering af vejlednings- og opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Kørekort til ungdomsuddannelserne UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Kørekort til ungdomsuddannelser: Søg info på www.ug.dk Velkommen til kørekort til ungdomsuddannelser. I skal nu møde

Læs mere

REFERAT. Dagsorden: Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland

REFERAT. Dagsorden: Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning Nørreport-centret Nørregade 58, 2. sal 7500 Holstebro Tlf. 9664 3040 Fax 9664 3042 www.uu-nordvestjylland.dk REFERAT Styregruppemøde, UU- Nordvestjylland Tid: Fredag den

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.juni 2012 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Niels Erik Parbst Charlotte Broen Christensen Birgitte Lind Andreas

Læs mere

Kursuskatalog for udskolingslærer 2017/2018

Kursuskatalog for udskolingslærer 2017/2018 Kursuskatalog for udskolingslærer 2017/2018 Tilmelding sker via nedenstående link. https://survey.enalyzer.com/?pid=g3ff2k2m Eller via denne hjemmeside: www.ikast-brande.dk/uur Tilmeldingsfrist senest

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 18:35 Fraværende: Peter Pilgaard, Anders Norup og Lars Lerup Anne Marie Johansen deltog ikke under punkt 3-4-5-6-7

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeindkaldelse J.nr.: U0200-7-04-118- 10 Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 16.11.2011 Tid: 14-17 Sted: Psykomotorikuddannelsen i Randers,

Læs mere

Statistik for skoleåret 2009-10

Statistik for skoleåret 2009-10 Ungdomsuddannelsernes Psykologiske Center Nordvestsjælland Statistik for skoleåret 2009-10 Indholdsfortegnelse Skoleåret 2009/10 statistik kort fortalt... 2 Sammenholdt med sidste års statistik... 3 Skoleåret

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde:

Referat fra bestyrelsesmøde: Referat fra bestyrelsesmøde: Dato: Torsdag den 19.5.2016 kl. 11 Sted: Deltagere: Afbud / Fraværende: Referent: Ordstyrer Næste møde: Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35, 6700 Esbjerg ØNH s konference,

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske regioner

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Bente Villadsen Sønderup, UU-konsulent (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 24 45 70 59 E-mail: uuvbs@herning.dk Aftenens program

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 25.08.2014 kl. 16.00 Medlemmer: Michael Storm Jytte Nielsen Johannes Balsby Krøyer Astrid Kær Rishøj Michael Aspegren Søndergaard Thomas

Læs mere

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS Dato: 4. april 2006 J. nr.: 7.01.02 Sagsbehandler: kol Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl. 10 12. i EPOS Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE 20. september 2004 Af Søren Jakobsen REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE Regeringen har ved flere lejligheder givet udtryk for, at uddannelse skal have høj prioritet. I forslaget til finansloven for 2005 gav

Læs mere

Procedure for etablering af nye aktiviteter

Procedure for etablering af nye aktiviteter Procedure for etablering af nye aktiviteter Styregruppen for døgninstitutioner Indholdsfortegnelse 1. Formål.... 1 2. Første kontakt.... 1 3. Samarbejdsaftalen... 2 4. køreplan... 3 5. rekruttering af

Læs mere

1 - UCRS Ansøgning om udbud af Uddannelsen til HF eksa. Hører til journalnummer: Udskrevet den

1 - UCRS Ansøgning om udbud af Uddannelsen til HF eksa. Hører til journalnummer: Udskrevet den 1 - UCRS Ansøgning om udbud af Uddannelsen til HF eksa Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 1 2 3 4 2 - Høringssvar fra Herning HF & VUC om 2-årigt HF på Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 5 6 3 -

Læs mere

Afbud: Mette Bøge Henriksen Bente Lyngsøe. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning Gennemgang af dagsorden

Afbud: Mette Bøge Henriksen Bente Lyngsøe. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning Gennemgang af dagsorden SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: onsdag d. 28.10.2015 Tid: kl. 17-19 Sted: Vadehavsskolen, Simon Hansens Vej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Marianne Nielsen Mette Hager Petermann Vibeke Kamp Jensen Søren

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde, Støvring Gymnasium, 15. marts 2016 kl. 16.00 - ca. 18.00

Indkaldelse til bestyrelsesmøde, Støvring Gymnasium, 15. marts 2016 kl. 16.00 - ca. 18.00 Indkaldelse til bestyrelsesmøde, Støvring Gymnasium, 15. marts 2016 kl. 16.00 - ca. 18.00 1. Velkomst til Lærke N. R. Dalgaard, der som næstformand i elevrådet indtræder i bestyrelsen. 2. Fastlæggelse

Læs mere

Hvilken klasse går ud i?

Hvilken klasse går ud i? Hvilken klasse går ud i? 2 Alle svarpersoner (=335) 167 15 113 5 49 6 7. klasse 8. klasse 9. klasse 1. klasse 1/2 Angiv dit køn 25 Alle svarpersoner (=336) 211 2 15 125 5 Dreng Pige 2/2 28 29 235 Hvilke

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om drift af et fælles center for Ungdommens Uddannelsesvejledning kaldet Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland (UU Vestsjælland).

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Lars Kold Jensen Thomas

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Entreprenørskab fra ABC til ph.d.

Entreprenørskab fra ABC til ph.d. Introduktion til Entreprenørskab fra ABC til ph.d. Kortlægning af entreprenørskabsundervisning i det danske uddannelsessystem 2009/ 2010 Med udgivelsen af Entreprenørskab fra ABC til ph.d. er det første

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på Struer Statsgymnasium, onsdag d. 15. december 2010

Referat af bestyrelsesmøde på Struer Statsgymnasium, onsdag d. 15. december 2010 Jyllandsgade 2 DK-7600 Struer Tlf: 9785 4300 Fax: 9785 4133 struer-statsgym@stgym.dk www.struer-statsgym.dk Sagsbehandler: S: Dato 20.12.2010 Referat af bestyrelsesmøde på Struer Statsgymnasium, onsdag

Læs mere

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl PROTOKOL for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 21.03.2016 kl. 19.00 kl. 21.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Magnus Riskjær Andreas Frost Andersen Lars Kold Jensen Thomas Frost

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m.

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. REFERAT Tirsdag den 12. august 2014 kl. 18.00 21.00 på skolens kontor Skolebestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Referat af bestyrelsesmøde mandag den 26. marts 2012 Til stede: Frans Gregersen, Bjarne Lundager, Lars Qvortrup, Søren Barlebo Rasmussen, Astrid Læssø Christensen, Iben Hansen, Cecilie Lonning, Anita Olsen

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl på lærerværelset

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 9-5-2007 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalg og videregående uddannelse Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium og HF Cand.mag.

Læs mere

Referat af møde i forældrerådet på N. Zahles Gymnasieskole Mandag d. 5. september 2016

Referat af møde i forældrerådet på N. Zahles Gymnasieskole Mandag d. 5. september 2016 Dagsorden 1. Valg af referent. 2. Godkendelse af referat fra d.8.6.2016 3. Godkendelse af dagsorden. 4. Præsentation af SkoleIntra 5. Fastsættelse af forældrerådsmøder i 2016/2017 6. Løfteevne. Skal vi

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Tirsdag 22. maj kl :00. Husk afbud til Charlotte eller Marianne/Peter. Afbud Najwa

Skolebestyrelsesmøde Tirsdag 22. maj kl :00. Husk afbud til Charlotte eller Marianne/Peter. Afbud Najwa Til stede: Skolebestyrelsesmøde Tirsdag 22. maj kl. 17.30-20:00 Husk afbud til Charlotte eller Marianne/Peter. Afbud Najwa Tid 1) Godkendelse af 1 min dagsorden 2) Godkendelse og underskrivelse af referat

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS AALBORG TELEFON TELEFAX

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS AALBORG TELEFON TELEFAX AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 07. december 2011 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup,

Læs mere

Møde i regionsrådets Uddannelsespanel

Møde i regionsrådets Uddannelsespanel Område: Regional Udvikling Afdeling: Vækstforum og Erhvervsudvikling Journal nr.: 14/15465 Dato: 27. maj 2015 Udarbejdet af: Jonas Svane Jakobsen E-mail: jsj@rsyd.dk Telefon: 29201050 Referat Møde i regionsrådets

Læs mere

VELKOMMEN TIL TEMADAG OM BEDRE SAMARBEJDE MED UNGDOMSUDDANNELSER OM UNGES TRIVSEL OG SUNDHED

VELKOMMEN TIL TEMADAG OM BEDRE SAMARBEJDE MED UNGDOMSUDDANNELSER OM UNGES TRIVSEL OG SUNDHED VELKOMMEN TIL OM BEDRE SAMARBEJDE MED UNGDOMSUDDANNELSER OM UNGES TRIVSEL OG SUNDHED UNDERVISNING DEN 16. MAJ IMPLEMENTERING AF VIDESBASEREDE ANBEFALINGER I KOMMUNER Center for Forebyggelse i praksis i

Læs mere

- Tættere på virkeligheden!

- Tættere på virkeligheden! - Tættere på virkeligheden! Mission Grundskolen Erhvervsuddannelser HG/EUX (Handelsskole) EUD/EUX (Teknisk skole) Social og sundhedsuddannelser (SOSU) Landbrugsuddannelser Søfartsuddannelser Varighed:

Læs mere

Kørekort til uddannelsesguiden

Kørekort til uddannelsesguiden Kørekort til www.ug.dk Kørekort til uddannelsesguiden www.ug.dk: Velkommen til kørekort til ug. Du bliver nu præsenteret for nogle unge mennesker, på din egen alder og lidt ældre, der alle har tanker og

Læs mere

MENTORPROJEKTERNE AARHUS UNIVERSITET ASTRID SØNDERGAARD LÆRKE FÆRCH USSING 11. MARTS 2015

MENTORPROJEKTERNE AARHUS UNIVERSITET ASTRID SØNDERGAARD LÆRKE FÆRCH USSING 11. MARTS 2015 MENTORPROJEKTERNE PRÆSENTATION Astrid Søndergaard forhenværende projektleder for Udvalgt til Uni Lærke Færch Ussing projektleder for SubUniversity SubUniversity koordineres i samarbejde mellem de tre fakulteter:

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 8. juni 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere