nyt logo Skoleleder Finni Larsen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nyt logo Skoleleder Finni Larsen"

Transkript

1 december 2013

2 Skolen har fået Randers kristne Friskole er en selvejende institution. Skolen er oprettet i 1991 den bygger på et fælleskirkeligt grundlag i samarbejde mellem folkekirken og forskellige frikirker. I dag er skolen en fuldt udbygget friskole, der rummer godt 18 lærere og ca. 200 elever fra børnehaveklassen til 10. klasse. Derudover er der på skolen en fritidsordning og en musikskole. I foråret 2008 startede vi en børnehave, i dette regi tilbyder vi hvert forår et førskolegruppeforløb. Generelt er skolens rammer moderne og funktionelle IT faciliteterne er gode og endvidere ligger skolen i udkanten af Randers, hvor der er god plads og fine muligheder for udendørs aktiviteter. Skolens formål er at drive en kristen friskole efter de til enhver tid gældende bestemmelser for frie grundskoler. Det kristne livssyn er grundlaget for al undervisning og opdragelse på Randers Kristne Friskole. Randers Kristne friskole vil være en skole: Med glade børn i et fagligt udfordrende miljø. Hvor tillid og ansvar er nøgleværdier i hverdagen. Med engagerede medarbejdere der fokuserer på udviklende læring Hvor vi gennem refleksion og dialog løbende udvikler den pædagogiske indsats. Hvor æstetik og gode rammer underbygger undervisningen og det sociale samspil. Der drives på et kristent grundlag, for således at ruste børn og unge til at leve i dagens samfund. nyt logo Skoleleder Finni Larsen Randers Kristne Friskole har fået et nyt logo, og vi er både stolte og glade for resultatet. Vi synes, logoet rammer Randers Kristne Friskoles DNA. sig fra dag til dag. Det vokser og bærer frugt, ændrer udseende alt efter årstiden. Og alligevel står det dér, hvor det har stået i mange år. Det samme gælder børns udvikling - elevers læring: I de rigtige pædagogiske sammenhænge sker der både en naturlig vækst i det sociale samspil og i den faglige formåen. Ser man på stammen og grenene, ses et menneske med en smittende begejstring og en glad vinderattitude. Kunne vi sætte lyd på logoet, så ville vi høre et YESS! Læs mere om skolens værdigrundlag på vores hjemmeside: SKOLENS ADRESSE: Randers Kristne Friskole Moseskellet Randers NV Kontor: Lærerværelse: SFO: Børnehave: Vuggestue: Skolenyt redaktion: Anne-Dorte Nielsen PR-udvalg/Finni Larsen (ansv.red.) Grafisk design: Jesper Maksten Trykkeri: Eget Bladet udkommer 2 gange om året. Man kan sige meget om det nye logo, men vi vil her fokusere på to ting. Logoet forestiller et træ med grene og krone, og som alle ved, er træet er en levende organisme, der under de rigtige vækstbetingelser udvikler Engagerede medarbejdere vil hver eneste dag, sammen med familien, arbejde målrettet for at børnene må lykkes i skoleforløbet.

3 Alle aldre i sving på Af Allan Haahr Hansen arbejdsdagen Lørdag den 28. september 2013 var både elever, forældre og ansatte på Randers Kristne Friskole mødt op for at hjælpe med at gøre skolen til et endnu bedre sted at være. Tak for den store opbakning til arbejdsdagen 28.september Der blev arbejdet mange steder rundt om på skolen, i børnehaven og vuggestuen. Vi er rigtig taknemmelige for alt det arbejde der blev udført og for det gode arbejdsfællesskab. Det er en rigtig god måde at vise jeres opbakning på det sætter vi stor pris på. I det flotte efterårsvejr blev der lavet mange forskellige opgaver lige fra malerarbejde, træfældning, flisearbejde, rengøring og transport af sand til genetablering af vores beachvolleybane. Også en særlig tak til alle jer børn/elever der var med. Det er dejligt at opleve jeres store engagement og glæde ved at hjælpe med til at skolen bliver et fantastisk sted for os alle. Det blev endda til en traktortur i Nørreskoven hvor Carsten lige ville vise børnene hvor den nye Shelterplads med foreløbig 2 nye Shelters skal ligge. Senere på dagen blev der også tid til at lave pandekager over bål. I år har vi været ca. 60, og vi håber på mindst lige så mange næste år når arbejdsdagen bliver afholdt den sidste lørdag i september Noget nyt i SFO Af Laura Bachmann I SFO er der startet et nyt klubtiltag, og det har været en succes. Elever i 4. og 5. klasse kommer i klub for at være sammen med deres venner i fritiden, og klubordningen gør det nu muligt på en ny måde. Klub 4 Hver onsdag når eleverne i 4. klasse har fri, har de mulighed for at komme i Klub 4. I øjeblikket deltager 15 elever i klubaktiviteten som er en verdensomrejse gennem vores smagsløg. Der læses opskrifter, der nogle gange er på engelsk og skal oversættes til dansk for at komme på hjemmesiden, og den er kun til 4 personer så den skal også ganges op så der er nok til de 16 børn og voksne der skal spise sammen den onsdag. På billedet står Jessica, som har været i skolepraktik i SFO, og fortæller børnene om FOUFOU som er en del af dagens måltid. Hun fortæller hvordan de i Afrika spiser med højre hånd og hvordan de gør. Børnene synes at det er vildt fedt og at det ser meget sjovt ud. Flere af børnene kan ikke lide maden, men de smager! Klub 5 I klub 5 kommer børnene også over for at lave mad; ikke så meget for at rejse rundt og smage, men for at være sammen som klasse og lave noget som de ikke laver i skoletiden. Lidt over halvdelen af børnene i 5. klasse kommer i klub 5 som er om torsdagen.

4 Ny hane i kurven Af Anne-Dorte Nielsen Jeg glæder mig som et lille barn! udtalte Carsten Vesterager til avisen inden sin tiltrædelse som leder for vuggestuen, Børnehaven Moseskellet og SFO en på Randers Kristne Friskole. Nu er han i fuld sving i en hverdag fuld af liv, og hvordan er det så? Hans første kommentar på spørgsmålet om hvordan han oplever hverdagen som den nye leder for stedets yngste, er: Det er en spændende arbejdsplads! Jeg tror på synergien fra de helt små til de store - viden på tværs af aldersskel gør rigere, og det er et af hovedargumenterne for at være her. En hverdag med mening At kunne integrere ens værdisæt i sit arbejdsliv giver mening for mig. Det har jeg i mit tidligere arbejde ikke haft mulighed for på samme måde. Her skal jeg ikke være neutral, og jeg behøver ikke lægge låg på mig selv. Et af de steder hvor Carsten oplever at det kristne livsgrundlag er en naturlig del af hverdagen, er når der synges med børnene - at kunne synge Jesus lille lam og Lille Peter Edderkop lige naturligt. Randers Kristne Friskole er et sted der er travlt, men på en god måde. Hvis det giver mening det man laver, kan man ikke have for travlt, men selvfølgelig skal man også tænke sin familie ind! udtaler Carsten. Carsten er leder for vuggestue, børnehave, SFO og klubordning ligesom han findes i skolens ledelsesteam. En bred stillingsbeskrivelse som lægger op til at tænke på tværs, i glidende overgange, sammenhænge og helheder. Og som Carsten siger vuggestuens succes er skolens succes ligesom skolens succes er vuggestuens succes tingene hænger sammen. Hvis det giver mening det man laver, kan man ikke have for travlt. smil og et Godmorgen, øjeblikke med tid til at se barnet i øjnene. Vekselvirkningen mellem samværet med børnene, personale og forældre er noget godt. Alt det der ligger bagved får man med ved at være på gulvet. Det fornemmes tydeligt at han brænder for børnene og nyder samværet med dem - om det så er ved bleskift eller som den der tager imod om morgenen med et glad

5 Del af et fællesskab I sit tidligere job var Carsten ene om at være leder - nu er han en del af et team. Det er positivt at være i et lederteam og kunne sparre med hinanden. Paletten får flere farver når man deler viden på tværs. Verden bliver større, og det tiltaler mig. Det er berigende at kunne starte vores ledersamlinger med bøn. Det giver mening. Vi er en del af noget endnu større end bare en kommune! Også i måden han er blevet modtaget, oplever Carsten fællesskab. Jeg er blevet taget godt imod hele vejen rundt. Jeg oplever medarbejdere der knokler for sagen - oplever at vi er fælles om at nå et godt resultat, at der er sammenhold i forhold til en fælles vision. Åbne os udadtil Carsten er i avisen blevet omtalt som naturens søn, og En dag optrådte han som jæger i fuldt udstyr i SFO et rådyr skulle flænses, og det fik SFO-børnene muligheden for at se. En aktivitet til stor glæde for nogen og lidt mindre begejstring for andre. Jeg oplever, at vi er fælles om at nå et godt resultat, at der er sammenhold i forhold til en fælles vision. Som privatskole tror jeg vi skal vi passe på ikke at lukke os om os selv. Jeg kunne godt tænke mig at samarbejde med mange forskellige eks. Skov og naturstyrelsen, Natur og friluftsrådet, jægerforbund, biavlerforening ja selv Randers kommune. Der ligger så meget rigdom i at samarbejde som kan tilføre vores dejlige daginstitution og skole. han har mange drømme om mere udeliv. Lige nu arbej- Om sine drømme for Randers Kristne Friskole slutter Carder børnehaven på at få det grønne flag, bl.a. i form af at sten: Jeg drømmer om at stedet skal være små oaser af de er ved at etablere læringsværksteder i Nørreskoven. leg, kammeratskab, læring - et godt sted at være på alle fronter for såvel børn som voksne!

6 Sponsorcykling på Randers Kristne Friskole Af Morten Mogensen Hudafskrabninger, punkteringer og ærgerlige elever og så kalder manden det en succes? Den senere tid har mange bedsteforældre oplevet at blive spurgt af deres børnebørn i skolealderen om ikke de ville være sponsorer. Fænomenet har dog ikke kun ramt denne ene generation; også forældre, søskende, mostre, onkler og hvad børnenes omgangskreds ellers har kunnet frembyde, er blevet fanget i et barns indfølende øjne. Selv byens virksomheder har haft besøg af børn, der kunne fortælle om Randers Kristne Friskoles cykelsponsorløb. Overskuddet fra arrangementet går til at forny skolens legeplads. Men hvad driver børnene i deres jagt på sponsorer? Jo, kære læser, overskuddet fra arrangementet går til at forny skolens legeplads hvad der kan forsøde mangt et frikvarter. Endelig, fredag den 6. september, mødtes elever, lærere, familier og venner på det militære terræn ved byens nedlagte kaserne, og nu skulle det grundige forarbejde udmøntes ved at stampe kilometer i asfalten. Særligt hos de mindste elever var forventningerne store. Festligheden blev afviklet under septembers himmel, der som bekendt er så blå, og denne fredag fortjente himlen i særlig grad sin lyriske lovprisning. Forudsætningerne kunne således ikke være bedre, da startskuddet gik klokken

7 To timer senere var løbet til ende, og de cyklende elever kunne tage et fortjent hvil og lade sig underholde af forskellige musikalske indslag fra både børn og lærere foruden de obligate ord fra skolens leder. Eleverne havde også haft grund til at træde hårdt i pedalerne, for ud over udsigten til en ny legeplads var der yderligere tre personlige gevinster på højkant. De tre elever der havde kørt det største sponsorbeløb ind, fik i tillæg en præmie afstemt efter vindernes alder i form af et lækkert løbehjul eller et gavekort til en hyggelig aften i byen. Desuden gik 10% af de penge hver enkelt klasse fik indsamlet, til klassekassen. Hovedpunktet denne uge var: Nu skulle resultatet fra cykelløbet afsløres - hvilke klasser havde cyklet mest? Hvem vandt i de enkelte grupper? Nogle holdt næsten vejret da skoleleder Finni Larsen gik til mikrofonen. 10% af de penge hver enkelt klasse fik indsamlet gik til klassekassen. Og de cyklede, gjorde de. Stor som lille var oppe på den store klinge i den gode sags tjeneste, og kilometerne forsvandt under stadigt mere slidte cykeldæk, mens tilskuerne kunne få en dosis randrusiansk Vuelta; så stemningen var høj alt imens eftermiddagen tillige med skolens elever susede forbi. Hvordan gik det så? Ugen efter sponsorcykelløbet samledes alle skolens elever i gymnastiksalen til den ugentlige RKF-tid. De tre elever der i hver sin gruppe havde kørt flest penge ind var flg.: Dorthea Hartman Hørlück Manø var vinder i børnehaven og modtog en løbecykel, Johanna Alman Nielsen 0. klasse var vinder i gruppen klasse og modtog et løbehjul, Liv Bøgh Kløve fra 6. klasse var vinder i gruppen klasse og modtog et gavekort på en biograftur. Desuden var der jubel og klapsalver over de top tre klasser der samlet havde opnået bedst resultat! Et godt tilskud til klassekasserne! Så til trods for et plaster hist og her og elever der kunne ærgre sig over at se de 3 vinderpræmier gå til anden side, kunne skoleleder Finni Larsen som en glad mand udtale sig: Jeg synes det er fantastisk at se så mange børn der cykler fordi de gerne vil have en legeplads.

8 De fire elementer blev sluppet løs... Af Anne-Dorte Nielsen Jorden og luften og ilden og vandet, lever i alting i dig og i mig Hvor livet bli r fælles, vil jeg lege med - at være her, det er det bedste jeg ved! Sangen lyder ud fra gymnastiksalen på Randers Kristne Friskole hvor alle elever er samlede til dagens emneuge-optakt om ét af de 4 elementer. En af de yngste fra 0. udtaler: Man skal ikke gå fra ild, og man kan lave knækbrød over ild! Nogle af drengene fra 6. klasse har følgende kommentar: Ild er et meget hyggeligt emne, hvor der er bål. Der bliver både spist og grint. Alle aldersgrupper er samlet, og det er meget godt, fordi man også kan have venner i nogle højere klasser. Der var en quiz som handlede om brand. Det eneste minus er opvasken. Stedet hvor tingene gror Efter fælles start sendes eleverne ud for at arbejde med elementerne - et nyt element for hver dag. Der eksperimenteres, synges, læres og lyttes. Man kan lave knækbrød over ild Jord er det element hvor ting kan vokse og gro. Her plantes hindbærhegn og pilehytter, laves små mini-haver og græsmænd. Om disse fortæller en af drengene fra 1. klasse: De der græsmænd, de får græshår! Ild er et meget hyggeligt emne, hvor der er bål. Der bliver både spist og grint. Ildgruppen samles ved bålet hvor små og store fra klasse hjælpes så der kan sluttes af med suppe, knækbrød og bagte æbler - møder man dem i løbet af dagen røber duften tydeligt hvor de har været! Der flyttes også jord fra børnehavens område, og pludselig ser man børnehavebørnene side om side med elever fra de ældste klasser i færd med - på deres små trillebøre - at hjælpe med jordkørslen.

9 Gassen gik af ballonen Midt på skoletorvet er nogle store elever i gang med at tape plastikposer sammen til en gigantisk Uf - det er vådt Videre til vandgruppen hvor overbygningen har 2 timer til at lave en film med afsæt i vand - om filmen har en geografisk, naturfaglig, symbolsk, religiøs, humanitær vinkel på emnet er deres valg. De yngste er samlede for at synge om vand, mens mellemgruppen forsøger at få fut i nogle vandraketter. Senere samles mellemgruppen og de yngste bl.a. for at iagttage hvad der sker når is puttes i vand, og til sidst dystes i vandstafet - med god chance for at føle dette element på egen krop. 1. klasse har igen et par kommentarer: Isterningen flyder, farven fra isen røg ned i bunden! Det er fordi koldt vand er tungest! ballon - senere forsøger de at få den til vejrs ude på boldbanen med mere eller mindre succes. De yngre elever viser stolte og glade selvfabrikerede vindmøller frem, og drengene fra 6. tilføjer: Man skal være meget kreativ for at lave en god vindmølle. Vi skulle puste i en flaske med blå vand, og så blev det grønt! 1. klasse fortæller om deres nyerhvervede viden om luft: Der kan være gift i luft! siger én af drengene. En pige supplerer: Vi skulle puste i en flaske med blå vand, og så blev det grønt! Det er fordi det er noget giftstof vi puster ud, kommenterer en dreng og endnu en tilføjer: Er det ikke CO2? Som slutbemærkning fortæller én af pigerne: Hvis ild ikke får luft, går det ud! En uge med de 4 elementer er slut, og alle har forhåbentlig opdaget og lært nyt om elementerne - også selvom en af drengene fra 4. klasse mener at flere af tingene var prøvet i natur og teknik timerne før. Måske de har lært og været midt i elementerne på en måde så de kan synge med på Erik Sommers fantastiske tekst: Hvor livet bli r fælles vil jeg lege med. At være her, det er det bedste jeg ved!

10 5. klasse ramte plet! Af Kerstin Rasmussen Tænk at to skoledage kan indeholde så meget læring: friluftsliv, historie, kreativitet og hjemkundskab, samarbejde, naturlære og ikke mindst aktiv leg og læring! Det var fantastisk sjovt, syntes elever og klasselærer fra 5. klasse på Randers Kristne Friskole. En råkold september morgen drog klassen af sted til Hvolris Jernalderslandsby, et pragtfuldt sted mellem Viborg og Hobro. I to dage levede de på jernaldervis, og det var ikke svært at komme ind i den rolle fordi både børn og de medfølgende voksne skulle trække i gammelt jernalderstøj på museumsgården før de gik op i landsbyen. Det viste sig at have en ekstra fordel fordi uldtøj beskytter ret godt mod den regn og blæst som de blev udsatte for. Eleverne prøvede kræfter med en masse aktiviteter blandet med fri leg hvor nogle snittede pinde og gik på jagt, samlede brombær eller legede fantasilege og gå i dåsen. Eleverne fortalte efterfølgende, at de nød at være i den store skov- og engområdet - en kæmpelegeplads! En forælder i klassen, Anna, introducerede mange af aktiviteterne. Den mest populære var ægte bueskydning. Ellers var de ivrige efter at parvis lave flerfarvede snore ved hjælp af kasteflet og senere sidde i fugt og blæst mellem langhusene og sy kræmmerpunge af læder. I den åbne smede fik man varmen ved at hjælpe med blæsebælgen, som skulle holde ildstedet varmt, samt lave sit eget smykke, som eleverne efterfølgende stolte havde i lædersnor om halsen. Udeliv giver god appetit, og derfor kom der gang i madlavningen. Efter brændehugning blev der tændt op i bålet. Eleverne prøvede at bage både brændte og perfekte pandekager og brød, minipizzaer og snobrød med skinke samt tilberede en pastaret over bålet. Nogle lavede havregrød i lerkrukke og de der frøs, måtte kravle tættere på bålet, drikke varm kakao fra en gryde over ildstedet eller gå ind i de skumle langhuse hvor man kunne sove på dyreskind hvis det var godt vejr. 5. klasse måtte denne gang nøjes med at sove ovre i museumsbygningen pga. det dårlige vejr, men om morgenen drog de atter af sted til bålmorgenmad, aktiviteter og styrkelege. På spørgsmålet om hvad der var det bedste ved de to dage, svarede Oliver F. ivrigt med øjne som lyste af begejstring: Det hele! og hvem mon ramte plet i bueskydning? Jo, det var minsandten både en dreng og en pige, Elisabeth og Oliver P!

11 Glimt fra hverdagen Adoptionsemne - at blive adopteret eller adoptere Af Ninette Lorenzen Hvad er adoption? Hvem og hvorfor vil nogen adoptere? Hvordan føles det mon at blive adopteret? Hvad sker der i den familie der adopterer? Hvordan er det at få nye forældre og møde en anden kultur? 5. klasse har i kristendom arbejdet med emnet adoption. Det gav anledning til en masse god snak, og mange gode refleksioner. Mange spørgsmål blev stillet og snakket om, og eleverne skulle så selv skrive en lille historie og forestille sig at de selv var blevet adopteret, eller forestille sig at man selv skulle adoptere eller fik et adopteret barn i familien. Det kom der nogle rigtig fine historier ud af læs selv! Hvad er det hvide stads? Kære dagbog. Hej jeg hedder Hababuta og jeg er fra Congo i Afrika. Jeg skal bo i Danmark I Randers på grund af fattigdom og hungersnød. Jeg flyver nu sammen med min familie, der kommer noget hvidt stads ned fra himmelen men det går nok. Min nye familie er meget søde men de har meget tøj på. De har også tøj på hovedet, hænderne og fødderne. Jeg kan ikke deres sprog det er meget mærkeligt. De bor alle sammen i kæmpe store huse, de er ligeså store som vores hospitaler med meget bløde senge, de er lavet af sådan noget blødt noget, det kaldes skumgummi. Nogle af de spørgsmål har på det sidste været i spil i 6. klasse. Opgaven har været at lave opmålinger på sig selv, sammenligne målene med en normal voksens, lave opmålinger på en dukke og forstørre den til størrelse a la 6. klasse. Jeg fandt ud af at det der hvide noget der kom ned fra himlen, kaldes sne og det er koldt vand. Farvel dagbog. (Oliver Pless 5 klasse) Det har givet anledning til at arbejde med brøker og målestok på en noget anderledes måde samt muligheden for at reflektere over hvad det er for et kropsbillede man bombarderes med via diverse model-dukker. Jeg er et barn der er blevet adopteret fra Kina. Jeg skal leve anderledes i Danmark, men jeg har følelsen af at der er nogen der vil elske mig. Det er svært når man bor på børnehjem. (Laura 5 klasse) Kroppens brøkdele - matematikprojekt i 6. klasse Af Anne-Dorte Nielsen Hvordan er kroppen inddelt hvis man tænker i brøker? Hvad med ansigtet? Hvordan ville en Bratzdukke eller lignende se ud hvis den pludselig fik samme højde som mig?

12 En SFO med gang i Af Laura Bachmann Hverdagen I SFO er fyldt med spændende oplevelser. Der bliver lagt vægt på aktiviteter, hvor børnene kan udfolde sig kreativt - både udendørs og indendørs. Så går vi julen i møde med hastige skridt, og børn og voksne i SFO er i fuld gang med forberedelserne til denne skønne tid. Der skrives og tegnes julekort til mor og far. SFO-børnene bager og spiser julesmåkager og hygger med deres venner. Hver dag er alle børnene i SFO ude en times tid, næsten lige meget hvordan vejret er. Her leges i sandkasser, spilles fodbold eller andre udeting. Nogle er med til at lave krea-ting så som at male, klippe,tegne eller forme. Der er også aktiviteter i hallen et par gange om ugen. Her er det aldersopdelt så 0. og 1. klasse er sammen og klasse er sammen; dette for at kunne matche aldersklassens udfoldelser bedst muligt. En vild dag På billedet er vores leder Carsten Vesterager i gang med at sprætte et dådyr. Alle de børn der havde lyst til at være med fik muligheden en eftermiddag at se og høre Carsten fortælle om hvordan man sprætter og parterer et dådyr. Der var flere børn som syntes at det var synd for dyret, men når de fik at vide at kødet skulle spises, og at skindet skulle garves, så var det alligevel helt i orden. Hemmeligheder!

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Forældre evaluering 2015

Forældre evaluering 2015 Forældre evaluering 2015 Hvordan har det været at have sin daglige gang i Børnehaven Toftebo. En glæde at se hvor glad ens barn er hver eneste dag i Toftebo. Alle voksne kender ens barn, det gør forældrene

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017. Så er vi godt i gang med 2017 og hermed det sidste nye herfra Regnbuen. Vi er rigtige glade for vores nye institution/lokaler og vi er ved at komme på plads. Vi indretter

Læs mere

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013 Stensved SFO & Klub Juni & juli 01 Tak til alle der var med til at gøre vores indvielse af vores nye lokaler til en dejlig dag. Heldige var vi med vejret og god stemning var der også, derudover fik vi

Læs mere

Glasslibning / maling

Glasslibning / maling Nyhedsbrev fra SFO januar 2013 Kære forældre Godt nytår! Så starter vi op med nye aktiviteter. Der vil dog stadig være tilbagevendende aktiviteter, som børnene er glade for, og vi som personale synes skal

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus -

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus - Storyline: Dette er historien om Gajus Werner Alexander, en dagdrømmende dreng på 6 år, der bliver kontaktet af jorden, fordi den har brug for hjælp. Gajus beder alle Jordens børn om hjælp, og det lykkes

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

29/1: Lav sætninger med lang tillægsform (Det vi startede på i timen i tirsdags)

29/1: Lav sætninger med lang tillægsform (Det vi startede på i timen i tirsdags) Dansklektier 29/1 og 1/2 Kære Grøn, Lektier i dansk: 29/1: Lav sætninger med lang tillægsform (Det vi startede på i timen i tirsdags) 1/2: Skriv jeres taler færdige. Jakob N/T om lyn og torden Vi laver

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Jeg hedder Lis, jeg er gift med Ole, vi bor Skovforte 10 Christiansfeld. Vi har en voksen datter Rikke som bor i nærheden sammen med Lasse og deres søn Gustav,

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set.

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set. Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? 3 1 3 1 Fortæl, om en god film du har set. Hvorfor er den god? Hvem så du den sammen med? Hvad vil

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Stenalderen. Jægerstenalderen

Stenalderen. Jægerstenalderen Stenalderen Helt tilbage til år 12.000 f. kr. var der istid i Danmark. Hele landet var dækket af is med over en kilometer i tykkelse, så der var ikke meget liv. Langsomt begyndte isen at smelte, og istiden

Læs mere

Varmt farvel til Jer alle.

Varmt farvel til Jer alle. Personale nyt: Jette kommer tilbage fra barsel til august, og Trine stopper samtidig som barselsvikar. I Regnbuen skal vi sige velkommen til vores nye studerende Sandie, der kommer ud i sin første praktikperiode

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 06/2017 Nyt fra Børnehuset. Fastelavn Nu er det snart fastelavn, og det vil sige fest og ballade-tid I uge 6+8 har vi emneuge Fastelavn, hvor vi vil lave fastelavnsris og andet fastelavnspynt.

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår Til eftertanke Hvad gør julen til noget særligt? Emneuge Rundt i 9 lande Opslagstavlen Åben Skole, Gallafest, Hele skolen cykler, Feriekasser Avisen 6. og 7. kl. laver avis Brunch 2. kl. holder brunch

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk Marie Louise Exner www.vedsted-friskole.dk er en grundtvig-koldsk grundskole med børn fra børnehaveklasse til 10. klasse. Skolen vil give børnene et fælles skoleliv, der udover fagligheden udvikler deres

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams:

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams: Nyt fra de forskellige teams: Juni 2013 Team 00. klasse: Om mandagen og torsdagen har børnene lavet førskole-opgaver, hvor deres kommende børnehaveklasselærere har deltaget. Mange af børnene har været

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011).

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011). Musikdagplejer Louise Østergaard Nielsen Klintevej 60 6000 Kolding Åbningstider: Mandag Torsdag: 6.30-16.15 Fredag: 6.30 15.30 Fakta om mig og min familie Jeg er født i 1983. Jeg har arbejdet som dagplejer

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 0 5. Kære børn og forældre! Lemming d. 3. februar o g s å!

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 0 5. Kære børn og forældre! Lemming d. 3. februar o g s å! U S G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 0 5 Kære børn og forældre! Lemming d. 3. februar 2017 o g s å! Ugen der gik: Vi har haft en god almindelig uge! Stine Andersen går på barsel

Læs mere

KUNST I BØRNEHØJDE PÅ VVFF

KUNST I BØRNEHØJDE PÅ VVFF Nyhedsbrev uge 06-2014 Side 1 Kunst i børnehøjde Side 4 Køkken Side 2 Nyt fra Troels Side 5-8 Børnehaven Side 3 Side 4 Kreativ med de ældste Fastelavn Side 9 Kalender, kontakt mm. KUNST I BØRNEHØJDE PÅ

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere

Scenarie 1 Let adgang til ressourcer og gode individuelle løsninger

Scenarie 1 Let adgang til ressourcer og gode individuelle løsninger Scenarie 1 Let adgang til ressourcer og gode individuelle løsninger Hvad du ønsker, skal du få... Velkommen til år 2020. I skal nu møde familien Jensen, der består af far Per, mor Ulla og deres to børn,

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Vi har valgt at fremgangsmåde der involverer alle børn og voksne i Røde Sol. Børneperspektiv: Gruppearbejde for alle medarbejdere og børn.

Vi har valgt at fremgangsmåde der involverer alle børn og voksne i Røde Sol. Børneperspektiv: Gruppearbejde for alle medarbejdere og børn. RØDE SOL MAJ 2011 Børnemiljøvurdering af uderum / legepladsen. Røde sols uderum legepladsmiljø er skueplads for læring og træning af sociale færdigheder. Af denne grund er det også tit de ting/aktiviteter

Læs mere

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Om lovsang og tilbedelse Mål: At forklare børn, hvorfor og hvordan vi giver Gud ære igennem lovsang. At motivere børn til at deltage aktivt i lovsang og tilbedelse også når hele menigheden samles til at

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Nyhedsbrev uge

Nyhedsbrev uge Nyhedsbrev uge 33 2016 Side 1 God weekend Side 6 Filur Side 2 Nyt fra Allan Side 7-10 Børnehaven Side 3 Høstfest Side 11-12 Vuggestue Side 4-5 0. klasse Side 13 Kalender, rengøring & kontakt Vejrumbro

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Naturdagplejen. Tumle, sjaske, ae, røre, trille Derfor må vi bare ud.

Naturdagplejen. Tumle, sjaske, ae, røre, trille Derfor må vi bare ud. Naturdagplejen. Tumle, sjaske, ae, røre, trille Derfor må vi bare ud. Hej vi er de fire dejlige børn, der var med til, at hjælpe Karina igennem ideerne og projekterne med at blive naturdagplejer og få

Læs mere

Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole

Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole Overordnede mål for 0-klasse Undervisningen i 0.klasse er med til at lægge fundamentet for skolens arbejde med barnets alsidige personlige udvikling, ved at give

Læs mere

Velkommen til Annemariegården!

Velkommen til Annemariegården! Velkommen til Annemariegården! Annemariegården er en integreret institution med ca. 175 børn i alderen 0-10 år. Vi har tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper, samt et funktionsopdelt fritidshjem

Læs mere

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE Vi har på Aalborg Friskole torsdag og fredag d. 19.04 & 20.04 haft 2 spændende Temadage i musikkens og oplevelsernes tegn. Alle klasser er blevet opdelt på tværs og fordelt ud i forskellige workshops.

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Nyhedsbrev Januar/februar

Nyhedsbrev Januar/februar Så blev det vinter Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Januar/februar BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE. 28.10.2011 Uge 43

FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE. 28.10.2011 Uge 43 FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE 28.10.2011 Uge 43 8. kl. har været en tur i København. De besøgte Folketinget og Christiania. Der kommer mere fra deres tur i uge 45. England blev årets vinder på motionsdagen.

Læs mere

Halleluja, mere af dig -5

Halleluja, mere af dig -5 Halleluja, mere af dig -5 Mere af Guds overflod Mål: At give børn en længsel efter at søge Guds rige først og så vil de få alt andet i tilgift. Gud velsigner os med et liv i overflod, når vi har ham på

Læs mere

Udelivs institutionen Terslev Børnehus

Udelivs institutionen Terslev Børnehus Udelivs institutionen Terslev Børnehus Sproglig udvikling William puster sæbeskum, og det er han bare rigtig god til Når børn bruger sproget i leg og andet samvær med andre børn og voksne, øver de sig

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Forældre og børn sommer 2011

Forældre og børn sommer 2011 Forældre og børn sommer 2011 1. Hvilken aktivitet har du deltaget i? Djursland-lejr 23,5% 8 Falster-lejr 38,2% 13 Dagtur med Agape 28. maj 0,0% 0 Dagtur med Agape 29. maj 0,0% 0 Døgntur med Agape primo

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Nyhedsbrev SFO januar 2014 Kære forældre Kinn Ball Spilleværksted STORE KARTONMASKER GYMNASTIKSAL(tirsdage)

Nyhedsbrev SFO januar 2014 Kære forældre Kinn Ball Spilleværksted STORE KARTONMASKER GYMNASTIKSAL(tirsdage) Nyhedsbrev SFO januar 2014 Kære forældre Vi starter ny aktivitetsplan i uge 3. Herunder kan du læse hvad der sker hvornår. Vi har desværre sagt farvel til Lisbeth, da hun skal hellige sig sit studie, og

Læs mere

Jeg vil ligne Jesus - ekstra

Jeg vil ligne Jesus - ekstra Jeg vil ligne Jesus - ekstra Afslutning Mål: Undervisningen Jeg vil ligne Jesus bliver zoomet ind på os selv og vores hverdag. Børn forstår, at vi, i vores hverdag, kan ligne Jesus, ved Helligåndens hjælp.

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

fra bestyrelsen Kære Forældre,

fra bestyrelsen Kære Forældre, Nyhedsbrev januar 2015 fra bestyrelsen Kære Forældre, Det er nu et år siden, vi åbnede Ærtebjerghave børnecenter som privat institution. Og det er med stor glæde, at vi kan sætte punktum efter det første

Læs mere

Ledelsesberetning 2016

Ledelsesberetning 2016 1 Ledelsesberetning 2016 De sidste 8 år har vi haft et positivt resultat og 2016 er ingen undtagelse, det er det bedste resultat nogensinde. Elevtallet har været stadigt stigende og endnu et år kan jeg

Læs mere

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej 5. 4540 Fårevejle. Tlf: 78785363. Lidt om os

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej 5. 4540 Fårevejle. Tlf: 78785363. Lidt om os Kære Forældre I har nu valgt, at jeres barn skal starte i dagpleje. For nogen er det naturligt og let, men for andre kan det være svært at aflevere det bedste man har, til en dagplejer man endnu ikke kender.

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t År 1700 f.v.t. 500 f.v.t 1 Bronzealderen Bronzealderen er tiden lige efter bondestenalderen. Den varede fra 1700 f.v.t. til 500 f.v.t og hedder Bronzealderen på grund af det nye metal bronze. Da bronze

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

Halleluja, mere af dig -4

Halleluja, mere af dig -4 Halleluja, mere af dig -4 Mere af Guds kraft Mål: At give børn en længsel efter at blive fyldt med (mere af) Guds kraft. Tekst: 2. Kongebog 4, 18 37 (Elisa vækker en dreng op fra de døde). Visualisering:

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig!

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Gud har en plan -4 Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 4: At Gud vil bruge dem. Gud har skabt mennesker, fordi han ønsker et samarbejde med dem. Han har givet jorden til mennesker,

Læs mere

Førskole Formålet med førskolen:

Førskole Formålet med førskolen: Førskole I forbindelse med modtagelse af førkolebørn den 1. maj hvert år, har vi udarbejdet en beskrivelse af førskoleforløbet vedr. det pædagogiske og praktiske. Formålet med førskolen: At hjælpe børnene

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

Velkommen i Svalen. En daginstitution for de 0-6 årige. Et godt sted at være

Velkommen i Svalen. En daginstitution for de 0-6 årige. Et godt sted at være Velkommen i Svalen Et godt sted at være En daginstitution for de 0-6 årige Skolegade 2, Holbøl 6340 Kruså. Tlf. : 73 76 84 45 Mail:svalen@aabenraa.dk Hjemmeside: svalen-holbøl.dk eller svalen-holboel.dk

Læs mere

Øje for børnefællesskaber

Øje for børnefællesskaber Øje for børnefællesskaber At lytte åbent og at indleve sig i et barns oplevelse af en bestemt situation, at acceptere samt at bekræfte er vigtige elementer når vi forsøger at bevare en anerkendende holdning

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Januar 2012 Siden sidst. Som tidligere nævnt, så har eleverne fra 4. 9. klasse svaret på et spørgeskema, som har dannet grundlag for vores undervisningsmiljøvurdering. Resultatet

Læs mere

3. kl. vil snart få en tilmeldingsseddel med hjem om klubtilbuddet, så vi kan se hvor mange der kunne tænke sig at starte der.

3. kl. vil snart få en tilmeldingsseddel med hjem om klubtilbuddet, så vi kan se hvor mange der kunne tænke sig at starte der. Til jeres orientering kan vi fortælle at vi nu er kommet til perioden i vores årshjul som hedder: Kulturelle udtryksformer Udeliv Markfestival Vi har valgt at vi vil lære nyt om bl.a. Indien, Nordamerika,

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 10. oktober 2014 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 796 Næste uge: Uge 42 11. oktober Uge 43 20. oktober 22.-23.oktober 23.oktober 24. oktober Børnenes efterårsferie - Skole og SFO lukket. 9.kl.

Læs mere

I Guds hånd -2. I Guds hånd er jeg elsket

I Guds hånd -2. I Guds hånd er jeg elsket I Guds hånd -2 I Guds hånd er jeg elsket Mål: At lære børnene, at Gud altid elsker os. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan vi være trygge og behøver ikke være bange. Intet kan skille os fra Guds kærlighed.

Læs mere

Projekt Børn og udeliv. Emne: Hvad er natur, samt til hvad og hvordan kan man anvende naturen?

Projekt Børn og udeliv. Emne: Hvad er natur, samt til hvad og hvordan kan man anvende naturen? Projekt Børn og udeliv Emne: Hvad er natur, samt til hvad og hvordan kan man anvende naturen? Uge 40-41 2011 Vi har i de sidste 2 uger arbejdet med natur og naturfænomener. Krudtuglerne har valgt at lave

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

Børnehaven (Humlehaven)

Børnehaven (Humlehaven) Børnehaven (Humlehaven) Naturbørnehave, dit sidste år i børnehave. Efter at have været skole nu i 20 år, melder tankerne sig om en børnehave. I maj får vi allerede nu de kommende 0. Klasse børn ind i SFO

Læs mere