Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 1 af 8

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 1 af 8"

Transkript

1 Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 1 af 8 Haderslev Stifts kirketælling løb igennem 2015 og indtil 1. februar En stor tak til alle de, der har været involveret i at tælle og indberette og samle tallene. Jeg håber, at I synes, det har været anstrengelserne værd. På nær tre har alle sogne i stiftet været med i tællingen, hvilket i sig selv er imponerende. Den enorme mængde data er nu blevet behandlet i Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter af statistikeren Steen Marqvard Rasmussen, som har udarbejdet den rapport, som vi i dag på landemodet kan fremlægge i forkortet, og som fra i dag vil være tilgængelig på nettet. Rapporten har analyseret tallene både for det enkelte provsti samt for stiftet som helhed. Desuden vil dataene blive stillet til rådighed for forskning ved universiteterne. På landemodet kan vi ikke nå andet end at pege på enkelte iagttagelser i det samlede billede, men vi har med rapporten fået netop det, som jeg og vi ønskede: Et billede af det kirkelige liv i sognene henover året. Et billede ikke en tilbundsgående udredning af, hvad folkekirken betyder og er hverken i samfundet eller i det enkelte menneskes liv, men en beskrivelse af, hvor mange mennesker, der konkret deltager, bevæger sig ud af huse og hen i kirke, sognegård eller konfirmandstue (eller under åben himmel til friluftsgudstjeneste o.l.). Et billede, som siger noget om en del af virkeligheden, men naturligvis ikke den hele hvilket bedst illustreres med et billede, som netop Steen Marqvard Rasmussen har stillet til rådighed for at forklare, hvad statistik kan og ikke kan. Det er et billede af slottet i Schwerin det kunne også være af Haderslev Domkirke eller Sindbjerg Kirke eller Bylderup Kirkekro, men oppe til højre ser vi, hvordan billedet ser ud, hvis det beskrives statistisk ud fra mængden af farver i billedet. Det er et godt billede på nethinden, når vi nu kaster os over tallene, som måske beskriver sognenes kirkelige liv på samme vellignende måde som det lille skema oppe til højre beskriver slottet i Schwerin: Det giver et korrekt og på mange måder brugbart billede af farverne i billedet, men skønheden og virkningen og betydningen af slottet kan det ikke gengive.

2 Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 2 af 8 Rigtig mange mennesker har været involveret i optællingen, systemet har skullet passes til, og derfor er der selvfølgelig en del unøjagtigheder, som dog ikke påvirker det samlede billede afgørende. En del begivenheder er blevet indberettet med 0 antal deltagere, hvor det åbenlyst må være en fejl, f.eks. begravelser, musikgudstjenester, dåbsgudstjenester og menighedsrådsmøder hvor der i sagens natur i hvert fald må have været mindst én til stede. Der er nogle fejlkilder i ITsystemet, som vi har påpeget, og som vi håber vil kunne løses, inden vi måske engang igen kunne tænkes at lave en ny tælling. Hele vejen igennem skal vi desuden være opmærksomme på, at vi ikke har talt unikke besøgende, men det samlede antal deltagere - hvoraf mange vil være gengangere. Vi har i behandlingen af tallene defineret alle gudstjenester, der bliver holdt søndag formiddag med begyndelsestidspunkt fra kl til 11.00, som højmesser. Det har vi gjort, fordi ordet højmesse er den tekniske betegnelse for sognets faste gudstjeneste, der finder sted om søndagen hvis der kun er én, følger den i princippet Højmesseordningen, men fordi vi i daglig tale skelner mellem morgengudstjenester og eftermiddagsgudstjenester (skønt de i princippet også kan være højmesser), har vi kun brugt betegnelsen om gudstjeneste søndag formiddag. Det er der også en del indberettede, der har, men langt fra alle, måske fordi kategorien gudstjeneste var den første mulighed, der kom frem og det ér jo en gudstjeneste måske fordi ordet højmesse af mange føles som fremmed og som noget, der gælder særligt højtidelige gudstjenester. Derfor er det kun i tabel 1, at begrebet højmesse forekommer, mens det i de øvrige tabeller er sådan, at præmisserne indgår i det bredere begreb gudstjeneste. Hvilket billede tegner tallene så: For det første det vidunderligt brede folkekirkelige liv, hvor gudstjenesterne og de kirkelige handlinger naturligvis er i centrum ikke kun hvad angår hyppighed, men også hvad angår deltagerantal og som deromkring udfolder en rigdom af muligheder for at mødes om livsoplysning, musik, fællesspisning, ungdomsarbejde, ældrecafeer, undervisning, integrationsarbejde og meget mere.

3 Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 3 af 8

4 Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 4 af 8 I denne tabel kan man dels se de forskellige kategorier, der er indberettet. En mindre del er så samlet i rodekassen Andet, der eksempelvis rummer gudstjenesteværksteder, sogneindsamlinger, ferniseringer, sprogcafeer og andet integrationsarbejde, en meget lang række tirsdags-, onsdags- og torsdagsklubber og -cafeer, klubaftener for enlige og for unge, samvær med andagt og musik i kirken, adventskalender osv. Man kan se, dels hvor stor en del af det samlede antal begivenheder, hver slags udgør, hvor mange deltagere, der har været igennem året, og endelig hvor stor en andel af det samlede deltagerantal, de udgør. Sammenholder man procenten i antal begivenheder med procenten i deltagelse, kan man se, om der kommer flere eller færre end gennemsnittet for deltagelse. Som noterne i vejledningen forklarer, viser denne tabel altså f.eks., at der kommer 1,3 gange flere til højmesser og 1,4 gange flere til gudstjenester end gennemsnittet for deltagelse. Og hvor der for alvor kommer mange, er f.eks. konfirmationer, hvor der kommer 5,6 gange flere end gennemsnittet. Babysalmesang kommer der til gengæld langt færre til end gennemsnittet, kun 40 pct. af gennemsnittet, hvilket giver sig selv, eftersom man normalt kun kan være op til 12 på et hold. Det er bare et eksempel på, at betydningen af en begivenhed ikke kan måles på antallet af deltagere, ligesom det væld af møder, der er blevet holdt i folkekirkeligt regi, naturligvis heller ikke har så mange deltager, men for de deltagende ofte er af største betydning. Hvad vi også kan se i tabellen er, hvor meget frivilligt korarbejde og konfirmationsundervisning, der foregår, og at lige så mange har gået til kor som til præst. Et andet tal, der godt at få frem i lyset, er de mange plejehjemsgudstjenester og institutionsgudstjenester, flere end antallet af f.eks. vielser. Det vidner om en vigtig del af folkekirken, at der også er et gudstjenesteliv for mennesker, der ikke kan komme i kirken.

5 Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 5 af 8 Og hvad er så gennemsnittene? De små numre ud for hver kategori peger tilbage på tallene i den forrige tabel, så gudstjenester her er højmesser og de gudstjenester, som ikke er placeret i kategorier som ungdomsgudstjenester, familiegudstjenester, konfirmationer, dåbsgudstjenester m.m. Den gennemsnitlige gudstjeneste deltagelse i almindelige gudstjenester er altså, ses det, 57 personer. Det tal dækker over et spænd, som man kan komme lidt nærmere ved at se på den 10. og den 90. percentil: Det deltagerantal, som 10 pct. af begivenhederne befinder sig enten under eller over. Altså at i 10 pct. af gudstjenesterne var der under 8 til stede det kan være 7 eller ingen mens der i 10 pct. af gudstjenesterne var flere end 125 til stede. Her ser vi, at der er nogle begivenheder, der er særlige tilløbsstykker (udover konfirmationer og juleaften), nemlig ungdomsgudstjenester, børne- og familiegudstjenester, koncerter, friluftsgudstjenester og musikgudstjenester. Der er ikke så mange af dem, som der er af de almindelige gudstjenester, og ved nogle af dem er der aktivt inviteret f.eks. konfirmander og børnefamilier. Men det giver et klart billede af, at når de finder sted, så er der relativt mange til stede. Og for eksempel ved spaghettigudstjenester kan man se, at der sjældent er mindre end 20 til stede.

6 Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 6 af 8 Disse tal sætter en streg under folkekirkens vigtige arbejde med børn og unge, og det sætter også en streg under musikkens betydning, koncerterne og musikgudstjenesterne, som både bidrager til forkyndelsen og samfundets musikalske liv og dannelse, og til at der kan være levende musik tilgængelig for alle mennesker i landet. På det enkelte sted kan det opleves, som om mennesker kun kommer til de særlige gudstjenester og ikke om søndagen. Ud fra tallene kan man dels sætte denne oplevelse op imod værdien af det gentagne. Hvad betyder det, at den gentagne gudstjeneste samlet set samler så mange? Og hvad betyder det på den anden side, at de mere enkeltstående begivenheder har så store deltagerantal? Giver det anledning til at overveje at gentage de enkeltstående begivenheder med mere jævne mellemrum? I hvert fald er det vigtigt at se på gudstjenestelivets store bredde og variation og værdien af det. Det er flest gange sket, at nogen har deltaget i en gudstjeneste 34,5 pct. til almindelig gudstjeneste og derudover samlet 9,9 pct. i særlige gudstjenester. Det siger ikke umiddelbart noget om, hvor mange forskellige mennesker, det drejer sig om, fordi gudstjenesterne jo typisk finder sted hver uge. Hvis man skulle finde ud af det, skulle man spørge det enkelte menneske eller tage fingeraftryk (og så vidt er det alligevel ikke kommet). Men da det samlede antal deltagere i gudstjenester svarer til 1,7 gange alle stiftets medlemmer af folkekirken (nemlig ud af ), så må nogen have set sit snit til at komme i kirke mere end én gang. Hvad vi kan sige er, at 44,4 pct. af de gange, nogen begav sig afsted i sognene, var det til en gudstjeneste, og 26 pct. af gangene var det til en kirkelig handling, begravelse, vielse eller konfirmation. Det understreger den store betydning, de kirkelige handlinger har, ikke mindst begravelserne. For det enkelte menneske og som det mødested, hvor vi er fælles om livets grundvilkår. I den forbindelse kan vi her ikke se kirkegårdenes betydning, for dem har vi ikke talt på, men graverne og kirkegårdenes personale er jo en stor del af det daglige møde med mennesker, og ikke mindst i de kirkelige handlinger. Hvad der i denne tabel også springer i øjnene, er det høje antal deltagere i sang, kor og sangaftner og i børne- og ungdomsarbejdet. Det er en meget stor berøringsflade og giver anledning til at glæde sig over det arbejde, som organister og kirke- og kulturmedarbejdere gør sammen med sognepræsterne og andre ansatte og frivillige for børn og unge. Tallene for gudstjenestelivet og de kirkelige handlinger viser, at kirkens kerneopgaver samlet udgør den største procentandel (godt 70 pct.) Men det betyder også, at knap 30 pct. af deltagerne har været til noget andet end til gudstjenester og kirkelige handlinger. Det betegner den brede flade mellem det folkelige og det kirkelige; kor, foredrag, koncerter, undervisning, børne- og ungdomsarbejde - og viser, hvor betydelig en faktor, folkekirken er i samfundet også dannelsesmæssigt og kulturelt.

7 Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 7 af 8 Tabel 3 viser os noget om gudstjenestelivet fordelt på ugedagene. Næsten 70 pct. af gudstjenesterne holdes om søndagen med i gennemsnit 51 deltagere. I denne tabel ser vi samtidig det gennemsnitlige procentvise deltagelse af sognets folkekirkemedlemmer pr. gudstjeneste, som er 2,8 pct. Det kunne sagtens være flere. På den anden side afliver tallet myten om de tomme kirker, og at folk ikke vil gå i kirke om søndagen. Tabellen viser, at der kun er én ugedag, der er mere populær at gå i kirke på, og det er fredag, hvor 3,8 pct. af sognenes medlemmer gennemsnitligt var i kirke. Og inden man nu flytter alle gudstjenester til fredag, skal man se bag om statistikken. Det er ikke kun Langfredag, der trækker gennemsnittet op, men bl.a. skolernes juleafslutninger! Det viser så til gengæld noget om, hvor bred berøringsfladen er i kirke-skolesamarbejdet, og hvor meget vi skal skønne på den.

8 Vedr. kirketælling Haderslev Stift side 8 af 8 En sidste tabel er også interessant: Her vises den procentvise deltagelse af sognets medlemmer fordelt på sognestørrelse. Ofte hedder det jo, at i de små sogne er der ingen i kirke. Det statistiske billede er imidlertid, at den procentvise kirkegang i sogne under 500 medlemmer er mere end 8 gange så stor som i sogne med over medlemmer af folkekirken. Den samme tendens gør sig gældende på alle andre begivenheder voldsomt ved de kirkelige handlinger, hvor 21 pct. deltager i familiernes begivenheder mod 0,7 pct. i de største sogne. Juleaften hitter med 41 pct. af medlemmerne i kirke i de mindste sogne og 22 pct. i sogne med under medlemmer af folkekirken. Og vi taler sogne og ikke pastorater. Det giver stof til eftertanke, når man taler om udkant, at det menneskelige fællesskab omkring folkekirken tilsyneladende står stærkere, jo mindre enheden er. Den samlede rapport for stiftet og rapporter for de enkelte provstier kommer til at ligge på stiftets hjemmeside. I dag har vi trykt et mindre antal rapporter for stiftet som helhed til de særligt interesserede. Materialet kan bruges til at studere, og også til at kigge på gudstjenestetidspunkter og variationen i begivenheder og meget andet. Den 16. november holdes et fyraftensmøde om kirketællingerne, hvor alle interesserede kan spørge ind til tallene og diskutere, hvad de fortæller. Alt i alt håber jeg, at tallene tegner et billede, som ganske vist langt fra rummer hele virkeligheden, men som dog dokumenterer, hvilke farver folkekirken bidrager med i samfundslivet, i folkeoplysning, dannelse, kunst og livsoplysning, og hvor mange mødesteder gudstjenesterne, de kirkelige handlinger, møderne og undervinsingen udgør for mennesker, som har brug for fællesskab.

Vejledning til rapport om deltagerstatistik for Haderslev stift

Vejledning til rapport om deltagerstatistik for Haderslev stift Vejledning til rapport om deltagerstatistik for Haderslev stift 2015-16 Aarhus den 12. august 2016 Dette er en vejledning til den standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og

Læs mere

Rapport om deltagerstatistik for Haderslev Domprovsti

Rapport om deltagerstatistik for Haderslev Domprovsti Aarhus den. august Rapport om deltagerstatistik for Haderslev Domprovsti - Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Haderslev

Læs mere

Rapport om deltagerstatistik for Haderslev Stift

Rapport om deltagerstatistik for Haderslev Stift Aarhus den 12. august 1 Rapport om deltagerstatistik for Haderslev Stift 1-1 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Haderslev

Læs mere

Rapport om deltagerstatistik for Sønderborg Provsti

Rapport om deltagerstatistik for Sønderborg Provsti Aarhus den. august 0 Rapport om deltagerstatistik for Sønderborg Provsti 0- Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Sønderborg

Læs mere

Rapport om deltagerstatistik for Haderslev stift

Rapport om deltagerstatistik for Haderslev stift Århus den 1. december 1 Rapport om deltagerstatistik for Haderslev stift -1 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Haderslev

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2016

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2016 Aarhus den 13. marts 201 Deltagerstatistik for Viborg Stift 201 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Stift fra

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2014

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2014 Aarhus den 4. januar 201 Deltagerstatistik for Viborg Stift 2014 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Stift fra

Læs mere

Aktiviteter og deltagelse X-strup Provsti

Aktiviteter og deltagelse X-strup Provsti Aktiviteter og deltagelse Tabel A - 2015 Antal aktiviteter og deltagelse i disse efter kategori *Højmesser kan være indberettet som gudstjenester **Hvor dåb eller konfirmation er del af en gudstjeneste,

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2015

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2015 Aarhus den december 20 Deltagerstatistik for Viborg Stift 2015 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Stift fra

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2017

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2017 Aarhus den. maj 201 Deltagerstatistik for Viborg Stift 201 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Stift fra den

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2018

Deltagerstatistik for Viborg Stift 2018 Deltagerstatistik for Viborg Stift 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Stift fra den 1. januar

Læs mere

Deltagerstatistik for Struer Provsti 2018

Deltagerstatistik for Struer Provsti 2018 Deltagerstatistik for Struer Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Struer Provsti fra den 1. januar

Læs mere

Deltagerstatistik for Herning Søndre Provsti 2017

Deltagerstatistik for Herning Søndre Provsti 2017 Aarhus den 9 maj 08 Deltagerstatistik for Herning Søndre Provsti 07 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Herning Søndre

Læs mere

Deltagerstatistik for Lemvig Provsti 2017

Deltagerstatistik for Lemvig Provsti 2017 Aarhus den 9 maj 20 Deltagerstatistik for Lemvig Provsti 207 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Lemvig Provsti fra

Læs mere

Deltagerstatistik for Herning Søndre Provsti 2018

Deltagerstatistik for Herning Søndre Provsti 2018 Deltagerstatistik for Herning Søndre Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Herning Søndre Provsti

Læs mere

Top 10 gudstjenester med flest deltagere. Top 10 arrangementer med flest deltagere

Top 10 gudstjenester med flest deltagere. Top 10 arrangementer med flest deltagere 250 200 150 200 Top 10 gudstjenester med flest deltagere 160 100 50 88,4 86,6 72,6 70,4 67,3 61,8 61,6 56,3 0 Antal deltagere i gennemsnit Konfirmation Ungdomsgudstjeneste Børne og familiegudstjenster

Læs mere

Deltagerstatistik for Herning Nordre Provsti 2017

Deltagerstatistik for Herning Nordre Provsti 2017 Aarhus den 9 maj 0 Deltagerstatistik for Herning Nordre Provsti 07 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Herning Nordre

Læs mere

Deltagerstatistik for Struer Provsti 2017

Deltagerstatistik for Struer Provsti 2017 Aarhus den maj 208 Deltagerstatistik for Struer Provsti 207 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Struer Provsti fra den

Læs mere

Deltagerstatistik for Holstebro Provsti 2017

Deltagerstatistik for Holstebro Provsti 2017 Aarhus den 9 maj 20 Deltagerstatistik for Holstebro Provsti 20 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Holstebro Provsti

Læs mere

Deltagerstatistik for Ikast-Brande Provsti 2017

Deltagerstatistik for Ikast-Brande Provsti 2017 Aarhus den maj 08 Deltagerstatistik for Ikast-Brande Provsti 0 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Ikast-Brande Provsti

Læs mere

Deltagerstatistik for Lemvig Provsti 2018

Deltagerstatistik for Lemvig Provsti 2018 Deltagerstatistik for Lemvig Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Lemvig Provsti fra den 1. januar

Læs mere

Deltagerstatistik for Holstebro Provsti 2018

Deltagerstatistik for Holstebro Provsti 2018 Deltagerstatistik for Holstebro Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Holstebro Provsti fra den

Læs mere

Aalborg Budolfi Provsti. Aalborg Nordre Provsti. Aalborg Vestre Provsti. Aalborg Østre Provsti. Thisted Provsti. Sydthy Provsti.

Aalborg Budolfi Provsti. Aalborg Nordre Provsti. Aalborg Vestre Provsti. Aalborg Østre Provsti. Thisted Provsti. Sydthy Provsti. Antal deltagere i folkekirkelige aktiviteter, fordelt efter begivenhedstype og kategori, 1. januar - 31. december 2015 Sum af Deltagere Brønderslev Provsti Frederikshavn Provsti Hadsund Provsti 16202 33744

Læs mere

Deltagerstatistik for Skive Provsti 2017

Deltagerstatistik for Skive Provsti 2017 Aarhus den 9 maj 0 Deltagerstatistik for Skive Provsti 0 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Skive Provsti fra den januar

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Domprovsti 2018

Deltagerstatistik for Viborg Domprovsti 2018 Deltagerstatistik for Viborg Domprovsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Domprovsti fra den

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Domprovsti 2017

Deltagerstatistik for Viborg Domprovsti 2017 Aarhus den 9 maj 208 Deltagerstatistik for Viborg Domprovsti 20 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Domprovsti

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Østre Provsti 2018

Deltagerstatistik for Viborg Østre Provsti 2018 Deltagerstatistik for Viborg Østre Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Østre Provsti

Læs mere

Deltagerstatistik for Vesthimmerlands Provsti 2018

Deltagerstatistik for Vesthimmerlands Provsti 2018 Deltagerstatistik for Vesthimmerlands Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Vesthimmerlands Provsti

Læs mere

Deltagerstatistik for Skive Provsti 2018

Deltagerstatistik for Skive Provsti 2018 Deltagerstatistik for Skive Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Skive Provsti fra den 1. januar

Læs mere

Deltagerstatistik for Vesthimmerlands Provsti 2017

Deltagerstatistik for Vesthimmerlands Provsti 2017 Aarhus den maj 0 Deltagerstatistik for Vesthimmerlands Provsti 0 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Vesthimmerlands

Læs mere

Deltagerstatistik for Salling Provsti 2018

Deltagerstatistik for Salling Provsti 2018 Deltagerstatistik for Salling Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Salling Provsti fra den 1.

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Østre Provsti 2017

Deltagerstatistik for Viborg Østre Provsti 2017 Aarhus den 9 maj 208 Deltagerstatistik for Viborg Østre Provsti 20 Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Østre

Læs mere

Kirketællinger i X-strup Provsti

Kirketællinger i X-strup Provsti Rapport Kirketællinger i X-strup Provsti Analyse af kirketællinger i X-strup Provsti December 216 X-strup Provsti Aalborg Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet,

Læs mere

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke 2011 Mission Rindum Kirkes opgave er at forkynde det kristne budskab i mødet med mennesker der, hvor de er, og samtidig være tro over for kirkens

Læs mere

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Stiftskursusdag Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Kirkehandlinger performance eller gudstjeneste? Velkommen til årets stiftskursusdag,

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Ikast og Faurholt Sogne, Ikast-Brande Provsti

Ikast og Faurholt Sogne, Ikast-Brande Provsti Ikast Kirke Gospelkor i Faurholt Faurholt Kirke Ikast og Faurholt Sogne, Ikast-Brande Provsti Sognepræst søges 15. juli 2018 15. marts 2019: Ikast og Faurholt Sogne har et rigt kirkeliv, som du kan blive

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Børn og folkekirkemedlemmer

Børn og folkekirkemedlemmer Børn og folkekirkemedlemmer Aarhus Kommunes provstier 215 Rapport om børn og folkekirkemedlemskab Maj 215 Aarhus Kommunes Provstier: Domprovstiet Nordre Provsti Søndre Provsti Vestre Provsti Tekst og redigering:

Læs mere

Embedsbeskrivelse for fuldtids stillingen som overenskomst ansat sognepræst i Aulum og Hodsager sogne

Embedsbeskrivelse for fuldtids stillingen som overenskomst ansat sognepræst i Aulum og Hodsager sogne Embedsbeskrivelse for fuldtids stillingen som overenskomst ansat sognepræst i Aulum og Hodsager sogne Stift: Viborg Provsti: Herning Nordre Vi ønsker en præst, der: - kan og vil være præst for alle i sognet

Læs mere

Børn og folkekirkemedlemskab

Børn og folkekirkemedlemskab Børn og folkekirkemedlemskab Aalborg Stift 2015 Rapport om børn og folkekirkemedlemskab Oktober 2015 Aalborg Stifts provstier: Budolfi provsti Aalborg Nordre provsti Aalborg Vestre provsti Aalborg Østre

Læs mere

Børn og folkekirkemedlemskab

Børn og folkekirkemedlemskab Børn og folkekirkemedlemskab X-strup Provsti 215 Rapport om børn og folkekirkemedlemskab November 215 X-strup Provstis sogne: Sogn 1 Sogn 2 Sogn 3 Sogn 4 Sogn 5 Sogn 6 Sogn 7 Tekst og redigering: Sille

Læs mere

Embedsbeskrivelse. Struer Kirke

Embedsbeskrivelse. Struer Kirke Embedsbeskrivelse Sognepræst i Søndbjerg-Odby og Struer 1 / 5 Modtaget: TS: Udsendt: 2015-08-14 Embedsbeskrivelse Embedsbeskrivelse for sognepræst i Søndbjerg-Odby Pastorat (60%) samt Struer Pastorat (40%),

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Det er ikke nogen uvæsentlig ting.

Det er ikke nogen uvæsentlig ting. Vi har den opgave i folkekirken at være samlingssted. Ordet menighed, det almene, det ord vi bruger, når vi samles som kirke, er en oversættelse fra det græsk ecclesia. Det betyder dem, der er kaldt ud,

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

Kære konfirmander fra onsdagshold 2

Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 2. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Kære konfirmand fra onsdagshold 1

Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 1. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse. 9-gudstjenester. i Christianskirken. Årsmødet 23. august 2015

Spørgeskemaundersøgelse. 9-gudstjenester. i Christianskirken. Årsmødet 23. august 2015 Spørgeskemaundersøgelse 2015 i Christianskirken Årsmødet 23. august 2015 Spørgeskemaundersøgelse 2015 i Christianskirken, Frederikshaldgade 15, 8200 Aarhus N. 63 besvarelser i alt 39 på papir 24 elektronisk

Læs mere

Kære konfirmand fra fredagsholdet

Kære konfirmand fra fredagsholdet Kære konfirmand fra fredagsholdet Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på fredagsholdet. Timerne er placeret fredag kl. 12.00-13.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Supplerende diagrammer mv.

Supplerende diagrammer mv. Supplerende diagrammer mv. Aalborg Stift 215 Supplerende diagrammer mv. Oktober 215 Aalborg Stifts provstier: Budolfi provsti Aalborg Nordre provsti Aalborg Vestre provsti Aalborg Østre provsti Brønderslev

Læs mere

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Dette emne vil vi gerne arbejde videre med: Vi har storpastoratet periode 1, og det sigter vel mod fælles menighedsråd. Men: GØR DET IKKE! Vi tåler

Læs mere

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER FORÅR 2018 Teologisk Salon: Hvad brænder troen for? Vi har lige fejret 500 året for Martin Luther og Reformationen, der satte spor ned i alle led af samfundet,

Læs mere

Menighedsmøde i Ferslev Konfirmandstue den 6. september 2015

Menighedsmøde i Ferslev Konfirmandstue den 6. september 2015 Menighedsmøde i Ferslev Konfirmandstue den 6. september 2015 Målsætningen og visionen for Ferslev, Dall, Volsted Sognes Menighedsråd for 2012-2016 er: - at kirken i sin helhed skal have sit fokus på evangeliets

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

ÅRSBUDGET for Husum Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr.

ÅRSBUDGET for Husum Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr. ÅRSBUDGET 17 for Husum Sogns Menighedsråd i Bispebjerg-Brønshøj Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 77 CVR-nr. 18817 17 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende

Læs mere

ÅRSBUDGET for Husum Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr.

ÅRSBUDGET for Husum Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr. ÅRSBUDGET 1 for Husum Sogns Menighedsråd i Bispebjerg-Brønshøj Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 77 CVR-nr. 18817 1 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende forklaringer

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD Menighedsrådsmøde tirsdag den 10. december 2013 kl.19.00 i Præstegården Tilstede: Birte Stark, Ragnhild Starb-Nielsen, Ejner Jensen, Anni Greis Andersen, Asta Iversen, Henny

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

FOLKEKIRKENS STRUKTUR OG BUDOLFI / AALBORG DOMSOGN

FOLKEKIRKENS STRUKTUR OG BUDOLFI / AALBORG DOMSOGN FOLKEKIRKENS STRUKTUR OG BUDOLFI / AALBORG DOMSOGN FOLKEKIRKEN HAR EN KOMPLEKS STRUKTUR UDEN EN ØVERSTE LEDELSE FOLKEKIRKEN LEDES AF DE FOLKEVALGTE MENIGHEDSRÅD DE GEJSTLIGE (PRÆSTER, PROVSTER OG BISKOPPER)

Læs mere

ÅRSBUDGET for Husum Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr.

ÅRSBUDGET for Husum Sogns Menighedsråd. i Bispebjerg-Brønshøj Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode CVR-nr. ÅRSBUDGET 18 for Husum Sogns Menighedsråd i Bispebjerg-Brønshøj Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 77 CVR-nr. 18817 18 indeholder følgende: Målsætning, særlige indsatsområder samt supplerende

Læs mere

Kirketælling. Indberet antal deltagere. vejledning FOLKEKIRKENS IT

Kirketælling. Indberet antal deltagere. vejledning FOLKEKIRKENS IT Kirketælling vejledning Indberet antal deltagere Dokument nr * Februar 2015 Indholdsfortegnelse 1 Sådan logger du ind på administrationssystemet sogn.dk/admin... 2 1.1 Medlemmer af menighedsråd og præster

Læs mere

Kristkirkens Sogn. Sognet i tal. Torsdag d. 24. september 2015

Kristkirkens Sogn. Sognet i tal. Torsdag d. 24. september 2015 Kristkirkens Sogn Sognet i tal Torsdag d. 24. september 2015 Statistikkens kilder CPR-registeret RAS den registerbaserede arbejdsstyrkestatistik BUE Befolkningens uddannelse og erhverv BBR - Boligregisteret

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Simon Peters Kirkes Menighedsråd

Simon Peters Kirkes Menighedsråd Simon Peters Kirkes Menighedsråd Menighedsrådsmøde Dato: 7. maj 2015 Tid: 18.45 (andagt kl. 18.30) Fraværende med afbud: Lisa Gam Fraværende uden afbud: Referent: Flemming Nissen Dagsorden/Referat Indhold

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

Due & Partners. Temadag: Kirken og det omliggende Samfund Lørdag den 10. november 2018 Fyens Stift

Due & Partners. Temadag: Kirken og det omliggende Samfund Lørdag den 10. november 2018 Fyens Stift Temadag: Kirken og det omliggende Samfund Lørdag den 10. november 2018 Fyens Stift Ophavsret Kursusmaterialets indhold, tekst, figurer og ledelsesmodeller må kun anvendes i det interne arbejde i sognet

Læs mere

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev Efterår 2013 Hørning Mesing Veng Blegind Adslev Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne Aktivitetsprogram August Konfirmandindskrivning søndag den 18. august kl. 11.00 i Veng kirke Gudstjeneste,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 Padesø kirkegård en forårsdag MENIGHEDSRÅDSVALG 2012 Der er valg til menighedsrådet i år, det er der hvert fjerde år. Arbejdet i et menighedsråd er mangfoldigt,

Læs mere

SKIBET SOGNS MENIGHEDSRÅD

SKIBET SOGNS MENIGHEDSRÅD Der indkaldes til menighedsrådsmøde tirsdag den16. april 2013 kl. 19.00 i kirkehuset Fraværende: Christina. Dagsorden: Beslutninger: 1. Bemærkninger til dagsordenen 1. Ingen bemærkninger 2. Meddelelser

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Kirken & det omliggende Samfund

Kirken & det omliggende Samfund Kirken & det omliggende Samfund FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING Lørdag den 10. november 2018 Der var engang et sogn, en kirke, en præst, en menighed. Nye kirker? Eller mødesteder? Flere præster? Nogen

Læs mere

Kirkegang i Roskilde stift 2000

Kirkegang i Roskilde stift 2000 Kirkegang i Roskilde stift 2000 Roskilde stift Stændertorvet 3A 4000 Roskilde 2 Kirkegang i Roskilde stift 2000 Kirkegang i Roskilde stift 2000 Udgivet af: Roskilde stift Sats: Steen Marqvard Rasmussen

Læs mere

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Hvorfor mødes vi her? 41... Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år. Beretning

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Tamara Rosanes til sommerfest Ny præst I Bårse og Beldringe Kildegudstjeneste Meditationsandagter Familiegudstjeneste m.m Juni September 2014 Kære Bårse- og Beldringe

Læs mere

Der er brug for at du...

Der er brug for at du... Der er brug for at du... betaler kirkeskat nu. Jeg betaler kirkeskat af den simple grund at jeg gerne vil have den katolske kirke i Danmark skal bestå. Jeg ville være ked af det, hvis kirker skulle rives

Læs mere

For menighedsråd og ansatte i Hjørring Nordre Provsti

For menighedsråd og ansatte i Hjørring Nordre Provsti For menighedsråd og ansatte i Hjørring Nordre Provsti Aftenens program Kl.19 Velkomst og sang ved provsten Kl.19.15 Kom godt i gang - 1 Kl.20 Kaffe Kl.20.30 Kom godt i gang - 2 Kl.21.15 Afslutning og sang

Læs mere

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti IDÉKATALOG Sønderborg Provsti MARTS 2010 BØRN: Kirkeligt børnearbejde: Asserballe: I samarbejde med andre foreninger / børnehaver / dagpleje. Christine Terp, tlf. 74 47 32 28 Skolevandringer ved jule-

Læs mere

Kirke og Sogn. Musik gudstjeneste Pinsedag. Søndag d. 24. maj 2015 kl. 10.00. HUSK 2. PINSEDAG! Friluftsgudstjenesten i Hørhaven kl. 11.

Kirke og Sogn. Musik gudstjeneste Pinsedag. Søndag d. 24. maj 2015 kl. 10.00. HUSK 2. PINSEDAG! Friluftsgudstjenesten i Hørhaven kl. 11. Kirke og Sogn Musik gudstjeneste Pinsedag Søndag d. 24. maj 2015 kl. 10.00 Med denne koncert i form af gudstjeneste, fejrer vi Helligåndens komme. Solisten er Katrin Sønnichsen, violinist i Aarhus Symfoniorkester

Læs mere

april maj juni Indhold:

april maj juni   Indhold: Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2018 april maj juni Indhold: Foråret kommer 2 Goddag til endnu en ny præst 2 Eftermiddagsgudstjenester 3 Tusmørkeandagter 3 Familiegudstjenester 3 Kalender 4-5 Den nye

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Islebjerg Kirke. Nyt hold til babysalmesang. Nyhedsbrev. September Menighedsrådet. Husk orienteringsmødet

Islebjerg Kirke. Nyt hold til babysalmesang. Nyhedsbrev. September Menighedsrådet. Husk orienteringsmødet Nyhedsbrev Islebjerg Kirke September 2014 Velkommen til september måneds nyhedsbrev fra Islebjerg Kirke. Alle kan få nyhedsbrevet sendt som mail ved at sende en mailadresse til kirkekontoret islebjerg.sogn@km.dk.

Læs mere

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes!

Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Januar 2019 Ret til ændringer forbeholdes! Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: Betina Gregersen på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp på tlf.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere