VISION. Christianshavns ønsker for fremtiden på Papirøen Christiansholm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VISION. Christianshavns ønsker for fremtiden på Papirøen Christiansholm"

Transkript

1 VISION Christianshavns ønsker for fremtiden på Papirøen Christiansholm

2 Havnens juvel Christiansholm, i folkemunde Papirøen, er hovedstadens mest attraktive udviklingsområde - en juvel i havnen. Den ligger mellem Nordatlantens Brygge og Dokøen med Operaen - og har udsigt til Skuespilhuset, Nyhavn og Amalienborg. Papirøen er en del af Christianshavn. I lokalplanen fra 2000 er Papirøen udlagt til boliger, til serviceerhverv som hoteller, restauranter og udstillingsvirksomhed og til offentlige formål såsom museer og anden kulturel virksomhed, maritime fritidsanlæg mv. Mindst 50 pct. af etagearealet skal være boliger, og bebyggelsesprocenten må ikke overstige 150. Christianshavnerne og Christianshavns Lokaludvalg ønsker en lignende fordeling i de kommende planer. Christiansholm kaldes Papirøen, fordi den har huset Pressens Fællesindkøbs papirlager i mange år. Hallerne er indtil 2018 lejet ud til bl.a. Experimentarium, gallerier, en stor restaurant og et parkeringshus. Endnu ligger også Canal Tours og Nettobådene med værk steder og turbåde her.

3 FOLKELIG MANGFOLDIG TILGÆNGELIG Christianshavnerne og andre interesserede er kommet med mange ideer til den fremtidige brug af Papirøen. Fælles for dem alle er ønsket om, at Papirøen bliver et modstykke til de elitære kultur institutioner og dyre ejerboliger i havnen: At den bliver folkelig, mangfoldig og tilgængelig. Christianshavns Lokaludvalg har valgt at fremme tre forslag: Helårs havnebad i bæredygtigt byggeri med energivenligt opvarmet havvand. Badet omgives af folkelig basar med småhandlende og wellnesscentre Historisk videns- og oplevelsescenter om Danmark som kolonimagt og imperium Almene boliger, hvoraf en del er specielt tiltænkt seniorer. Boliger udgør ca. 50% af etagearealet. Papirøen som den ser ud nu med de dominerende lagerhaller Papirøen omfatter m 2 og ejes af By & Havn. Det gamle materielog kedelhus, der dypper sig i kanalen ved Netto-bådene har høj bevaringsværdi (trin 3), men er ikke fredet.

4 Helårs havnebad med basar og bystrand Havnebadet skal vise København som et miljømæssigt foregangsland, der kan skabe traditionelt miljømæssigt belastende projekter på en ny, bæredygtig måde og har som målsætning at være socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt ved at give plads og oplevelser til mange forskellige københavnere og danske og udenlandske turister samt bidrage til møder og nye fælleskaber at vise nye energiløsninger ved etablering, udformning og drift at skabe et projekt, der kan drives med få driftsmidler. Forslag fra Initiativgruppen Havnebad, der består af arkitekter og entreprenø rer. Det blev fremlagt på et borgermøde. Et bæredygtigt, internationalt markant byggeri med energivenligt opvarmet havvand opføres ud mod Inderhavnen som et helårs havnebad, hvorfra det er muligt at svømme ud i selve havnen. Badet omgives af folkelig basar med småhandlende og wellness-faciliteter som dampbad, massage og skønhedspleje.

5 Folkebadet foreslås brugerstyret med høj grad af selvforvaltning og omgivet af basar og madboder som Basar Vest i Århus og torvehallen i Brick Lane i London. Aktiviteten i signaturbyggeriet er primært rettet mod lokalbefolkningen i hovedstadsområdet.. Indtægter kan fx komme fra Stadepladser Caféer, basarbutikker og wellnesscentre Entré Energiproduktion fra solceller og varmepumper til resten af øen og til forsyningsselskaber Kommunal driftsgaranti. De nye finkulturelle byggerier Operaen og Skuespilhuset, fik fondsstøtte på over 3 milliarder kroner. Det burde være muligt at opnå fondsstøtte til et folkekulturelt byggeri på 300 mio. kroner. Havnebadet kan fx organiseres som en erhvervsdrivende fond, forening eller selvejende institution med almennyttig/socialøkonomisk fundats helst med lokale rødder. med frivillighed, aktivering, uddannelse og selvforvaltning.

6 Kolonihistorisk Center Forslaget er kommet via Christians havns og Indre Bys idékonkurrence om havnen Kolonihistorisk Center er et videns- og oplevel ses center og en helt ny dansk kulturinstitution. Danmark har været verdens næststørste kolonimagt. Christianshavns og Indre Bys arbejds pladser og rigdomme blev fra 1600-tallet skabt via kolonier og trekanthand len, bl.a. med slaver, i godt 300 år. Købmandsgårde og palæer i København blev bygget i denne periode, og trekanthandlen skabte mange arbejdspladser til byens borgere i bl.a. sukkerfabrikker, våbenproduktion, ved søfart og skibsbyggeri samt i den flåde, der beskyttede handlen. Der findes i dag ingen samlet præ sen tation af dansk kolonihistorie med de nordatlantiske øer Grønland, Island og Færøerne, De Vestindiske Øer, Guldkysten i Vestafrika og Trankebar i Indien. Vi mangler et sted, hvor vi kan opleve slavernes, sømændenes, sukker- og skibsværftsarbejderens tilværelse ude og hjemme i de 300 år, der danner baggrund for vores relative rigdom. Kolonicentret vil med den rette arkitektur og indhold kunne skabe international opmærksomhed. Slaveskib, der sejlede mellem Christiansborg i Guinea og Dansk Vestindien og medførte 450 slaver. Bemærk de tre luftkanaler til slaverne under dæk. Et slaveskib kan placeres i Snedkergraven som en del af Kolonicentret.

7 Kongeporten kan vise sig i al sin pragt, når Kolonicentret placeres overfor. Kongeporten er den tidligere adgang til Arsenaløen man sej lede til Christians holm, der havde bro til Arsenaløen. Papirøen ligger i forlængelse af Christianshavn med de store købmands gårde og pakhuse, der vidner om købmænd og virksomheder, som le ve de af handel på de danske kolonier. Historien om Christians havns og dansker nes forbindelser til omverdenen kan her fra Papirøen passende fortælles, opleves, per spektiveres til nutiden og anspore til debat om fremtiden. Forbilledet for Kolonicentret er fx Apartheid-museet i Johannesburg med dets fokus på de sanse mæssige oplevelser ved apartheid. Danmark solgte slaver for sukker og kaffe. På De Vestindiske Øer er der fx fortsat danske person- og gadenavne, og flere taler dansk. Tiden er blevet moden til at se fortiden i øjnene. Ønsket med kolonicentret er at sætte fokus på samfundsudviklingen gennem en alsidig fremstilling af den vestlige verdens kolonihistorie. Centret vil give de besøgende mulighed for med mange forskellige sanser at opleve, hvordan livet formede sig i den tid. Kolonihistorisk Center kan fx drives af en fond til formålet og anlægges via offentlige midler fra stat, kommune og EU samt fondsmidler.

8 Almene boliger - med øremærkede seniorboliger Vi mangler boliger til almindelige mennesker i Københavns Kommune og især her i den indre del af Københavns Havn. Lokaludvalgets borgerundersøgelse viser, at boliger der er til at betale, er et udtalt ønske hos christianshavnerne. Dels på grund af priserne - i det seneste bolig byggeri på Krøyers Plads på Christianshavn koster ejer lejlighederne 5-17 milloner kroner. Dels fordi boligmassen i bydelen meget langt fra er ældre venlig og derfor tvinger flere til at flytte af helbreds mæssige årsager. De senere års byggeri i Københavns Havn - og især den indre del af havnen - er præget af eksklusive ejerlejligheder og virksomheds domiciler.

9 Københavns Kommunes mål er, at 20% af samtlige boliger i byen skal være almene og til rimelige priser. Mellem 2000 og 2012 har kun 11% af boligerne været almene og den samlede procent af almene boliger har været for nedadgående. Nye og planlagte almene boliger ligger alle i byens udkant. Christianshavnerne ønsker, at der på Papirøen - i centrum af byen - kommer boliger til mennesker uden stor formue eller høj indtægt. Alment boligbyggeri med seniorboliger på Papirøen kan medvirke til, at Christianshavns seniorer får mulighed for at blive boende i bydelen, samt at Københavns Kommunes overordnede målsætning om flere almene boliger kan fastholdes, også her i centrum af København. Det har været fore slået, at boligblokkene bliver forbundet parvis med en glasoverdæk ning, så der skabes frirum mellem dem. Boligerne bør have optimal vandudsigt og lysindfald.

10 Historien om Papirøen Som de fire øvrige øer, der udgør Holmen, blev Christiansholm anlagt ved opfyldning på mudder og sand på det lavvandede område. Flåden erhvervede den i 1723, men solgte den fra i Christiansholm har i mange årtier været hjemsted for dagbladenes papirlager, der blev opført i Der har været lukket for offentligheden, fordi Pressens Fællesindkøb gjorde brug af TransDania, et skib fra internationalt farvand, der af sikkerhedsgrunde medførte terrorsikring. Pressens Fællesindkøb havde lejemålet til 2018, men opsagde det uventet allerede i Hallerne er nu lejet ud indtil 2018, og øen skal her efter udvikles til en ny bydel. Indtil da vil de største haller huse Experimentarium, en stor restaurant og et parkeringshus. Christianshavn vokser. I politisk forstand omfatter Christianshavn nu også Holmens fem øer samt Margretheholmen, hvor der for øjeblikket stadig bygges, og Refshaleøen, som først byggemodnes engang efter Det er nu og på Papirøen, at Christianshavns borgere har mulighed for at få indflydelse på udform ningen af en ny bydel i bydelen. Christianshavns Lokaludvalg vil gennem Borgerrepræsentationen samt andre offentlige instanser forsøge at få gennemført den vision for Papirøen, som en stor del af byens befolkning har været med til at udforme.

11 Borgernes holdninger Hvad borgerne gerne vil have Forslag fra debatvognen Christianshavns Lokaludvalg har - delvist i samarbejde med Indre By Lokaludvalg - gennemført flere borgerundersøgelser, herunder flere borgermøder, idekonkurrencer og har derudover involveret flere grupper studerende fra RUC, studerende fra arkitektskolerne i København og Århus, PRO Arkitektur, organisationen GIVRUM.NU, HavneForum København, Friluftsrådet, Scenekunstnere uden Scene (SUS). En gruppe studerende fra RUC indsamlede borgernes holdninger, blandt andet via personlig dialog omkring en debatvogn flere steder på Christianshavn og i Indre by. Nogle eksempler på dette ses ovenfor. Kontorer, ejerboliger, hoteller og parkeringspladser udgjorde 66% af det, borgerne ikke ønskede.

12

FOLKEBAD PÅ PAPIRØEN. Et bidrag til havnens kulturelle mangfoldighed hele året

FOLKEBAD PÅ PAPIRØEN. Et bidrag til havnens kulturelle mangfoldighed hele året FOLKEBAD PÅ PAPIRØEN Et bidrag til havnens kulturelle mangfoldighed hele året Afspejler havnefronten Københavns kulturelle mangfoldighed? 2 3 De seneste år er Københavns Havn blevet begavet med to kulturperler:

Læs mere

Økonomiforvaltningen

Økonomiforvaltningen Christianshavns Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen har sendt forslag til

Læs mere

Hvidbog for forudgående høring om udviklingen af Christiansholm, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads

Hvidbog for forudgående høring om udviklingen af Christiansholm, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Hvidbog for forudgående høring om udviklingen af Christiansholm, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads Der blev fra den 4.marts

Læs mere

Hertil kom mange christianshavnere, der tjente penge på kolonihandelen som fx

Hertil kom mange christianshavnere, der tjente penge på kolonihandelen som fx 1.CHRISTIANSHAVN OG DEN DANSKE KOLONIHANDEL Fra 1620 til 1953 var Danmark en kolonimagt. Christianshavn spillede en stor rolle i handelen med både de nordatlantiske og de tropiske kolonier i Vest- og Ostindien

Læs mere

Økonomiforvaltningen har sendt forslag til Kommuneplanstrategi 2014 i offentlig høring med svarfrist den 13. oktober 2014.

Økonomiforvaltningen har sendt forslag til Kommuneplanstrategi 2014 i offentlig høring med svarfrist den 13. oktober 2014. Christianshavns Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen har sendt forslag til

Læs mere

BYENS RUM PÅ CHRISTIANSHOLM

BYENS RUM PÅ CHRISTIANSHOLM BYENS RUM PÅ CHRISTIANSHOLM BYENS RUM PÅ CHRISTIANSHOLM Program, 5.3.2009 afd. 7, spor 2, 8. semester Claus Nebelin, stud.: 3027 Forsidebilled: Daytime af Germaine Kruip (2004) INDHOLDSFORTEGNELSE Afdelingsmæssig

Læs mere

Christianshavns Lokaludvalgs svar på forudgående høring for Christiansholm, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads

Christianshavns Lokaludvalgs svar på forudgående høring for Christiansholm, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads Grundlagspapir vedrørende høringssvar af 7. april 2015 Christianshavns Lokaludvalgs svar på forudgående høring for Christiansholm, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads Københavns kommune har

Læs mere

Referat af debat med bølgeskvulp

Referat af debat med bølgeskvulp Referat af debat med bølgeskvulp Christianshavns Lokaludvalg og Indre By Lokaludvalg holdt onsdag d. 12. juni Debat med bølgeskvulp. Arrangementet begyndte med sejlads rundt i Inderhavnen og kanalerne,

Læs mere

Noter fra lokaludvalgets workshop om Dokøen

Noter fra lokaludvalgets workshop om Dokøen Til Christianshavns Lokaludvalg Noter fra lokaludvalgets workshop om Dokøen 1. Henrik Tvarnø fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc- Kinney Møllers Fond til almene Formaal orienterede: Fonden er bygherre

Læs mere

TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015

TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015 TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 22. juni 2017 Offentliggjort 29. juni 2017 KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Bo Lidegaard: Kolonier mig her og kolonier mig der. Et. 'Kolonihistorisk Center' kræver en afgrænsning af

Bo Lidegaard: Kolonier mig her og kolonier mig der. Et. 'Kolonihistorisk Center' kræver en afgrænsning af Bo Lidegaard: Kolonier mig her og kolonier mig der. Et 'Kolonihistorisk Center' kræver en afgrænsning af begrebets betydning. 5 I 2014 stiftedes en forening der vil arbejde mod etableringen af et kolonihistorisk

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Økonomiforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Økonomiforvaltningen Christianshavns Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K christianshavnslokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Økonomiforvaltningen Christianshavns

Læs mere

KILDE: KORT OG MATRIKELSTYRELSEN - DANMARK FØR OG NU

KILDE: KORT OG MATRIKELSTYRELSEN   - DANMARK FØR OG NU Stedets historie Holmens historie Holmen er et gammelt navn for de øer, der udgjorde flådebasen og orlogsværftet i Køben- havn. Anlæggelsen blev påbegyndt med den nordligste ø Nyholm i 1690 som aflastning

Læs mere

Referat af informationsaften om Holmens Kanal

Referat af informationsaften om Holmens Kanal Referat af informationsaften om Holmens Kanal Tirsdag den 19. september kl. 18.45-21.00 i Kuppelsalen, Danske Bank Program for aftenen: Velkomst ved Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg og Kristian

Læs mere

Trekantshandlen. Trekantsruten. Fakta. Plantageøkonomi. Danske nationale interesser. Vidste du, at... Den florissante periode

Trekantshandlen. Trekantsruten. Fakta. Plantageøkonomi. Danske nationale interesser. Vidste du, at... Den florissante periode Historiefaget.dk: Trekantshandlen Trekantshandlen Trekantshandlen var en handelsrute, hvor våben og forarbejdede varer fra Europa blev bragt til Afrika, slaver fra Afrika til Amerika og endelig sukker,

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL

NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL Nu forlader Søværnet Nyholm. Det giver en unik mulighed for at gøre øen til et åndehul og et folkeligt oplevelsessted for københavnerne og byens gæster.

Læs mere

5.-6. klasse: Trekantshandlen (50 spørgsmål)

5.-6. klasse: Trekantshandlen (50 spørgsmål) 5.-6. klasse: Trekantshandlen (50 spørgsmål) Trekantshandlen 1) Hvad var trekantshandlen? En handelsrute* En handelsaftale mellem tre lande En handel med tre varer 2) Hvilke områder foregik trekantshandlen

Læs mere

Enestående Ejendom i Bredgade, tæt ved Kongens Nytorv Bredgade 14 1260 København K

Enestående Ejendom i Bredgade, tæt ved Kongens Nytorv Bredgade 14 1260 København K JAKOB KRISTENSEN E JE N DO M S AD M I NI ST R AT IO N Enestående Ejendom i Bredgade, tæt ved Kongens Nytorv Bredgade 14 1260 København K Samlet etage areal Afkast 1. år Hæftelser til overtagelse Pris ved

Læs mere

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade.

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgeskemaundersøgelse Ny Østergade Gennemført 12.-18- september 2017 Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgsmål 1-3. Baggrundsfakta: Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

IN SEARCH OF IDENTITY

IN SEARCH OF IDENTITY IN SEARCH OF IDENTITY Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering En jubilæumsgave til de tidligere Dansk Vestindiske Øer In Search of Identity 2017 er 100-året for

Læs mere

Lejligheder på Margretheholm med udsigt over København

Lejligheder på Margretheholm med udsigt over København Udsigten Lejligheder på Margretheholm med udsigt over København A2 B C Udsigten D E F G udsigten-boliger.dk Management S S SORTEDAMS SØ TIVOLI RÅDHUSPLADSEN S M FÆLLEDPARKEN BOTANISK HAVE KONGENSHAVE ØSTRE

Læs mere

Udvikling Christianshavns Lokaludvalg. 1. Dokøen (Operaen) 2. Papirøen (Christiansholm) 3. Arsenaløen 4. Grønlandske Handels Plads

Udvikling Christianshavns Lokaludvalg. 1. Dokøen (Operaen) 2. Papirøen (Christiansholm) 3. Arsenaløen 4. Grønlandske Handels Plads Udvikling 2015 Christianshavns Lokaludvalg 1. Dokøen (Operaen) 2. Papirøen (Christiansholm) 3. Arsenaløen 4. Grønlandske Handels Plads De fire øer på Holmen De fire øer bør rumme en park og/eller grønne

Læs mere

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013.

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen

New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen Lejemål fra 130 m² til 2.878 m² Ny Carlsberg Vej 103C m.fl., 1799 København V SAG 17643 EJENDOMMEN KONTORLEJEMÅL I FLERE STØRRELSER I FLOT NYOPFØRT

Læs mere

BILAG 3. Teknik- og Miljøforvaltningen

BILAG 3. Teknik- og Miljøforvaltningen BILAG 3 Christianshavn Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, st. 1550 København V Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen har den 10. november 2011 bedt om et høringssvar angående startredegørelsen,

Læs mere

30. oktober Sagsnr

30. oktober Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 30. oktober 2018 Bilag 2 - Notat om bevaringsværdige bygninger i udviklingsområderne og i Indre By, Christianshavn og Middelalderbyen

Læs mere

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kgs. Lyngby 3.

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Borgerrepræsentationen har den 2. februar 2017 vedtaget at sende dette kommuneplantillæg

Læs mere

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby.

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 12-03-2019 Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. GÆLDENDE LOKALPLANER

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Studietur til Malmø. Referencedokument for Hørsholm Kommune

Studietur til Malmø. Referencedokument for Hørsholm Kommune Studietur til Malmø Referencedokument for Hørsholm Kommune Malmø Rød linje viser hele det vestlige havneareal af Malmø, Grøn streg viser byudvilingsområdet i sin helhed og blåt ikon viser Bo01 området

Læs mere

Kongsberg. Et team med mange års erfaring inden for projektudvikling og byggeri

Kongsberg. Et team med mange års erfaring inden for projektudvikling og byggeri 2007 Kongsberg Et team med mange års erfaring inden for projektudvikling og byggeri Kongsberg A/S Kongsberg er et ejendoms- og udviklingsselskab, der på få år har opnået gode resultater indenfor projektudvikling

Læs mere

slke.dk Charlottenlund Slot Teamchef Niels Flach-Jensen Kulturvision Charlottenlund 20.06.15

slke.dk Charlottenlund Slot Teamchef Niels Flach-Jensen Kulturvision Charlottenlund 20.06.15 Charlottenlund Slot Teamchef Niels Flach-Jensen Kulturvision Charlottenlund 20.06.15 SLKE Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme SLKE formål Vedligeholde, nyttiggøre og formidle den bygnings- og havekulturelle

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør 1 Lejeprospekt Velbeliggende detailhandelsejendom med stor parkeringsplads i dagligvarebutiksområdet og få minutters gang fra gågaden og lystbådehavn i Løgstør. Husleje pr.

Læs mere

IDÈKONKURRENCE Ny Kultur- og fritidsfunktion på Christiansholm. Dommerbetænkning maj 2015

IDÈKONKURRENCE Ny Kultur- og fritidsfunktion på Christiansholm. Dommerbetænkning maj 2015 IDÈKONKURRENCE Ny Kultur- og fritidsfunktion på Christiansholm Dommerbetænkning maj 2015 Forord Med denne idékonkurrence er vi gået i gang med en spændende byomdannelse i vores havn nemlig på Christiansholm

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.d k Tlf. 60 37 80 58 Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt et udkast til forskrift for udendørs

Læs mere

1.641 m² Kontor/Showroom. KONTOR - Kuglegården, Bygning København K

1.641 m² Kontor/Showroom. KONTOR - Kuglegården, Bygning København K 1.641 m² Kontor/Showroom Beliggenhed Byggeselskab Mogens de Linde A/S er stolte af at kunne præsentere og lbyde Kuglegården i København for nye lejere, som vægter en charmerende ejendom med en fantas sk

Læs mere

ANDRE LÆSER OGSÅ: Borgmester sendte embedsmænd 84 spørgsmå...

ANDRE LÆSER OGSÅ: Borgmester sendte embedsmænd 84 spørgsmå... Side 1 af 5 Indspark Drop boliger på Papirøen det er Folkets Ø ONSDAG D. 11. OKTOBER 2017 KL. 08:00 Af Jon Stephensen, teaterdirektør på Aveny-T Ideen er ikke min, men forfatteren og debattøren Peter Olesens.

Læs mere

Kongsberg A/S ejes af stifterne Jan Nørr Nissen og Per C Hansen gennem respektive holdingselskaber.

Kongsberg A/S ejes af stifterne Jan Nørr Nissen og Per C Hansen gennem respektive holdingselskaber. 2011 2 Kongsberg Kongsberg A/S Kongsberg A/S har siden stiftelsen i 2001 beskæftiget sig med projektudvikling, ejendomsinvestering og gennemførelse af såvel bolig- som erhvervsbyggeri. Kongsberg A/S ejes

Læs mere

Tekst: Adgangen til kvalificeret arbejdskraft i hele landet er en forudsætning for vækst og udvikling.

Tekst: Adgangen til kvalificeret arbejdskraft i hele landet er en forudsætning for vækst og udvikling. Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 175 Offentligt Talepapir Arrangement: UUI alm. del - samrådsspørgsmål AL Hvornår: Den 29.september. Kl. 10.00-10.45 DET

Læs mere

Værftshallerne. i Helsingør

Værftshallerne. i Helsingør Værftshallerne i Helsingør I det hæfte, du nu står med i hånden, har vi samlet en række spørgsmål og svar omkring Værftshallerne i Helsingør. Spørgsmålene og svarene handler om bygningerne, Nordhavnen

Læs mere

TILLÆG NR. 35 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TIKØBGADE 5-9. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xxxxx 2015.

TILLÆG NR. 35 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TIKØBGADE 5-9. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xxxxx 2015. TILLÆG NR. 35 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TIKØBGADE 5-9 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xxxxx 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den

Læs mere

2.211 m² Kontor/Showroom. KONTOR - Kuglegården, Bygning København K

2.211 m² Kontor/Showroom. KONTOR - Kuglegården, Bygning København K KONTOR - Kuglegården, Bygning 13 2.211 m² Kontor/Showroom Beliggenhed Byggeselskab Mogens de Linde A/S er stolte af at kunne præsentere og lbyde Kuglegården i København for nye lejere, som vægter en charmerende

Læs mere

Danmarks Tropekolonier Lærervejledning og aktiviteter

Danmarks Tropekolonier Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

Ny Roskilde Idrætspark

Ny Roskilde Idrætspark Ny Roskilde Idrætspark Superliga stadion i Roskilde? Idrættens Analyseinstitut, Royal Arena 11. april 2018 v/amir Nuspahic, FB Gruppen A/S Agenda: Indledning Kort om FB Gruppen og hvad vi står for Ny Roskilde

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

LO Faglige seniorer. Jesper Nygård, KAB, den 23. januar 2012. Min baggrund. Bred baggrund i det byggede miljø, byer og boliger gennem ca.

LO Faglige seniorer. Jesper Nygård, KAB, den 23. januar 2012. Min baggrund. Bred baggrund i det byggede miljø, byer og boliger gennem ca. LO Faglige seniorer Jesper Nygård, KAB, den 23. januar 2012 Min baggrund Bred baggrund i det byggede miljø, byer og boliger gennem ca. 30 år Administrerende direktør i KAB Bestyrelsesformand i Landsbyggefonden

Læs mere

BILAG 1. Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008. Sagsnr.

BILAG 1. Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008. Sagsnr. BILAG 1 Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008 Sagsnr. 2007-112334 Dokumentnr. 2008-302699 Kommuneplan 2005 - rammerne for lokalplanlægningen

Læs mere

Kongsberg. Et team med mange års erfaring inden for projektudvikling og byggeri

Kongsberg. Et team med mange års erfaring inden for projektudvikling og byggeri Søparken, Borup 2006 Kongsberg Et team med mange års erfaring inden for projektudvikling og byggeri Selskabet Kongsberg A/S er et ejendoms- og byggefirma med gode resultater inden for fast ejendom: ejendomsudvikling,

Læs mere

Kongens Nytorv København K

Kongens Nytorv København K Når alle de fornuftige detaljer er på plads, står du tilbage med den vigtigste; Føles stedet rigtigt Kongens Nytorv 18 1050 København K Ledige lejemål fra 339-1.300 m² Mulighed for kontordomicil midt på

Læs mere

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Bella Center

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Bella Center Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Bella Center mellem Bella Center A/S CVR 26067715 Center Boulevard 5 2300 København S (herefter benævnt Grundejeren ) og Københavns Kommune Rådhuset 1599

Læs mere

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem.

Overordnede rammer. Vision. Vi satser på viden, der vil frem. Overordnede rammer Vision Ballerup Kommunes motto vi satser på mennesker dækker over kommunens vision frem mod 2020. Ballerup Kommune vil være en sund kommune, hvor det sociale ansvar involverer alle.

Læs mere

bilag 2 IDÉKATALOG OM BYLIV OG HAVNELIV

bilag 2 IDÉKATALOG OM BYLIV OG HAVNELIV bilag 2 IDÉKATALOG OM BYLIV OG HAVNELIV Erhverv & fritid Yderhavnen Kultur & historie Inderhavnen Rekreation & fritid Sydlige del af havnen Byens blå fælled Kollektiv trafik Tursejlads Fritidssejlads Fritidsaktiviteter

Læs mere

m² Kontor. Kuglegården, Danneskiold Samsøes Allé København K

m² Kontor. Kuglegården, Danneskiold Samsøes Allé København K 60-15.240 m² Kontor Beliggenhed Byggeselskab Mogens de Linde A/S er stolt af at kunne præsentere og lbyde Kuglegården i København for nye lejere, som vægter en charmerende ejendom med en fantas sk beliggenhed

Læs mere

I BLOX, er det muligt at leje 3 mindre erhvervslejemål på 4. etage, ved havnefronten, midt i det historiske København.

I BLOX, er det muligt at leje 3 mindre erhvervslejemål på 4. etage, ved havnefronten, midt i det historiske København. I BLOX, er det muligt at leje 3 mindre erhvervslejemål på 4. etage, ved havnefronten, midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget

Læs mere

Lyse og moderne kontorer med et råt touch

Lyse og moderne kontorer med et råt touch Lyse og moderne kontorer med et råt touch Lejemål på enten 781 m² eller 1.562 m² Bryggernes Plads 17, 1799 København V SAG 18612 EJENDOMMEN KONTORLEJEMÅL I FLERE STØRRELSER I FLOT NYOPFØRT EJENDOM Unik

Læs mere

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Hovedbudskab Byliv, social mangfoldighed og social bæredygtighed handler ikke kun om det, der foregår

Læs mere

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 78 lejeboliger på Birkholm Historie Sluseholmen i Sydhavnen er oprindelig anlagt som et sluseanlæg af Københavns Havnevæsen

Læs mere

TIL SALG FØLAGER 5 2500 VALBY

TIL SALG FØLAGER 5 2500 VALBY TIL SALG FØLAGER 5 2500 VALBY 2 MATR. NR.: Matr. nr. 9 a, Valby, København. ADRESSE: Følager 5, 2500 Valby. GRUNDAREAL: Grundarealet udgør aktuelt 18.093 m², heraf vej 0 m². Efter gennemførsel af magelæg

Læs mere

Nordhavnen. Havnehuset. på kanten af vand & by. Ejerlejligheder med altan og tagterrasse i Østerbros nye attraktive boligkvarter KUBEN BYG

Nordhavnen. Havnehuset. på kanten af vand & by. Ejerlejligheder med altan og tagterrasse i Østerbros nye attraktive boligkvarter KUBEN BYG BYG Nordhavnen Havnehuset på kanten af vand & by Ejerlejligheder med altan og tagterrasse i Østerbros nye attraktive boligkvarter KUBEN Havnehuset 03 Velkommen til Havnehuset i Nordhavnen Havnehuset bliver

Læs mere

Bilag 1 Krøyers Plads Lokalplanforslag 2004

Bilag 1 Krøyers Plads Lokalplanforslag 2004 Bilag 1 Krøyers Plads Lokalplanforslag 2004 Lokalplanforslaget vil fastlægge boligstørrelser og bestemmelser om helårsboliger for hele lokalplanområdet og mere detaljerede bebyggelsesmuligheder i underområde

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

En ca. 7 m bred stibro over Inderhavnen, der forbinder Nyhavns sydlige side med Grønlandske Handels Plads.

En ca. 7 m bred stibro over Inderhavnen, der forbinder Nyhavns sydlige side med Grønlandske Handels Plads. Bilag 2 Konkurrencens arkitektoniske principper 1. Opgavebeskrivelse Sagsnr. 2008-150346 Dokumentnr. 2009-28020 Centralt i København nær Skuespilhuset og Operaen ønsker Københavns Kommune en ny gangog

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Lov om ændring af lov om planlægning. (Planlægning for almene boliger i nye boligområder)

Lov om ændring af lov om planlægning. (Planlægning for almene boliger i nye boligområder) UDKAST 17.11.2014 Forslag til Lov om ændring af lov om planlægning (Planlægning for almene boliger i nye boligområder) 1 I lov om planlægning, jf. lovbekendtgørelse nr. 587 af 27. maj 2013, som ændret

Læs mere

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Byens Netværk 01.11.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Den 1. november tager Byens Netværk, i samarbejde med InnoByg og AlmenNet, på

Læs mere

Kalvebod Brygge 45 København KALVEBOD BRYGGE

Kalvebod Brygge 45 København KALVEBOD BRYGGE Kalvebod Brygge 45 København KALVEBOD BRYGGE Erhvervslejemål med udsigt til nye forretningsmuligheder. Kalvebod Brygge i Københavns indre havn er en af hovedstadens mest eftertragtede adresser. Området

Læs mere

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk 2150 Nordhavn 02 kronløbshuset.dk Velkommen til Et nyt byggeri i harmoni med havnemiljøet Arkitekturen ideen den nye bydel Ejerlejligheder med taghave, terrasse eller altaner Lejlighedstyper fleksibel

Læs mere

Ny Østergade. Standardrapport

Ny Østergade. Standardrapport Ny Østergade Standardrapport 1. Angiv dit postnummer Svar 1070 1101 1101 1101 1101 1101 1101 1101 1104 1110 1110 1110 1110 1111 1111 1123 1265 1358 2000 2100 2100 Procent Antal Under 20 år 0% 0 20-29 år

Læs mere

Høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi offentlig høring

Høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi offentlig høring Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Att. Marc Jørgensen Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail ZH3T@okf.kk.dk www.avlu.dk Høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi 2014 - offentlig høring Amager Vest

Læs mere

DN Københavns høringssvar til Københavns kommunes vision: En havn af muligheder.

DN Københavns høringssvar til Københavns kommunes vision: En havn af muligheder. Danmarks Naturfredningsforening, København Formand Rune Kjærgaard Lange, tlf. 23 37 40 02, e-mail runeklange@hotmail.com Web: www.dn.dk/koebenhavn official email: koebenhavn@dn.dk Til Teknik og miljøforvaltningen

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

HARK OLUF. Lidt baggrundsviden om Danmark, om verden og om søfolk på Amrum for 300 år siden.

HARK OLUF. Lidt baggrundsviden om Danmark, om verden og om søfolk på Amrum for 300 år siden. HARK OLUF Lidt baggrundsviden om Danmark, om verden og om søfolk på Amrum for 300 år siden. 1 Danmark for 300 år siden Det Danmark, som fandtes for 300 år siden, er meget forskelligt fra det land, vi kender

Læs mere

Referat fra borgermøde

Referat fra borgermøde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Referat fra borgermøde Dato: 14.3.2016 Tid: Kl. 19-21 Sted: Østerbrohuset, Århusgade, Kbh Ø Mødedeltagere: Ca. 35 Kim Vindbjerg

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Notat. Hotelbehov og kapacitet i Aarhus samt oversigt over lokalplaner med mulighed for hotel. Aarhus Byråd. Den 4. marts 2011.

Notat. Hotelbehov og kapacitet i Aarhus samt oversigt over lokalplaner med mulighed for hotel. Aarhus Byråd. Den 4. marts 2011. Notat Til: Aarhus Byråd Den 4. marts 2011 Aarhus Kommune Hotelbehov og kapacitet i Aarhus samt oversigt over lokalplaner med mulighed for hotel Borgmesterens Afdeling & Planlægning & Byggeri I forbindelse

Læs mere

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Papirøen? - udsigten fra Skuespilhuset, Nyhavn PAPIRØEN - Beliggenhed Copenhagen Street

Læs mere

Udsigten - 1432 København K

Udsigten - 1432 København K il salg Udsigten - 1432 København K Unikke lejligheder i nyetableret bydel på Margretheholm udsigten-boliger.dk Management S S SOREDAMS SØ IOLI RÅDHUSPLADSEN S M FÆLLEDPARKEN BOANISK HAE KONGENSHAE ØSRE

Læs mere

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby.

Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan Gammel Køge Landevej med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 01-10-2018 Bilag nr. 3 FAKTA Forslag til udarbejdelse af lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Bydel Valby. GÆLDENDE LOKALPLANER

Læs mere

1. Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning beliggende Nybrovej 333, Kgs. Lyngby.

1. Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning beliggende Nybrovej 333, Kgs. Lyngby. GLADSAXE KOMMUNE Center for Økonomi Budget- og Analyseafdelingen Bilag a. Syv scenarier for Nybrogård. Investeringsplan for de takstfinansierede institutioner, Beslutningsnote 17 (2009). Dato: 9. april

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

Betinget byudviklingsaftale om Bella Center Udkast

Betinget byudviklingsaftale om Bella Center Udkast Betinget byudviklingsaftale om Bella Center Udkast 28.05.2014 Denne betingede byudviklingsaftale er indgået den [indsæt dato] 2014 mellem Bella Center A/S CVR 26067715 Center Boulevard 5 2300 København

Læs mere

VIDENSHUS. Sønderborg Havn

VIDENSHUS. Sønderborg Havn VIDENSHUS Sønderborg Havn En masterplan af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry Introduktion: Sønderborg Havneselskab og Rambøll er gået sammen om at udvikle et projekt for et Videnshus på Sønderborg

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

Studietur til Amsterdam for Byggesocietetet d. 23-26. september 2012

Studietur til Amsterdam for Byggesocietetet d. 23-26. september 2012 Studietur til Amsterdam for Byggesocietetet d. 23-26. september 2012 Amsterdam er med sin gamle by med de mange kanaler en fantastisk attraktion i sig selv. I de senere år er der igangsat en stor udbygning

Læs mere

Bilag 2. Hvidbog for høring af kommuneplantillæg for almene boliger i serviceerhvervsområder

Bilag 2. Hvidbog for høring af kommuneplantillæg for almene boliger i serviceerhvervsområder KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 20-04-2017 Bilag 2. Hvidbog for høring af kommuneplantillæg for almene boliger i serviceerhvervsområder Forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Badevandskvaliteter i Københavns havn og Øresund

Badevandskvaliteter i Københavns havn og Øresund KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur NOTAT Badevandskvaliteter i Københavns havn og Øresund Indledning Det var en meget visionær Borgerrepræsentation, der i 1992 fastsatte

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Havnehusene. Familieboliger på Dagmar Petersens Gade på Aarhus Ø. Udsigt over havnen Grønne gårdrum og taghaver Opfylder fremtidens energikrav

Havnehusene. Familieboliger på Dagmar Petersens Gade på Aarhus Ø. Udsigt over havnen Grønne gårdrum og taghaver Opfylder fremtidens energikrav Havnehusene Familieboliger på på Aarhus Ø Udsigt over havnen Grønne gårdrum og taghaver Opfylder fremtidens energikrav Placeringen Aarhus Ø Aarhus bliver i disse år beriget med en nyanlagt og storstilet

Læs mere

ORIENTERING VEDRØRENDE PLACERING AF HUSBÅD ARNO II VED LANGEBROGADE 1

ORIENTERING VEDRØRENDE PLACERING AF HUSBÅD ARNO II VED LANGEBROGADE 1 Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse ORIENTERING VEDRØRENDE PLACERING AF HUSBÅD ARNO II VED LANGEBROGADE 1 Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at lægge husbåd Arno

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17. REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.30 Til stede Borgere: 76 Politikere: 11 Administration: 14 PROGRAM

Læs mere

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015 Dansk byplan laboratorium den 10. marts 2015 1 Kilde: Kontur, Svendborg, 2013 Vi er blevet færre befolkningsudvikling i procentvis ændring, 2008-13 Kilde: kontur, Svendborg, 2013 og vi bliver ældre: procentvis

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere