Udvalget for Forretningsordenen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Forretningsordenen"

Transkript

1 Sidenr. 1 Udvalget for Forretningsordenen Protokol Mødedato: 17. januar 2011 Mødetidspunkt: 8:45 Sluttidspunkt: 9:10 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendt, idet det besluttedes at behandle tillæg til dagsordenen som sag nr. 11.

2 Indholdsfortegnelse Sidenr. 2 Sagsnr. Side 1. Ændring af styrelsesvedtægten Indkaldelse af stedfortræder til Byråd og Økonomiudvalg Indkaldelse af stedfortræder til et enkelt byrådsmøde Valg af suppleanter til Beboerklagenævnet Udpegning af medlemmer til Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Ændring af vedtægter for Jens Holms Biblioteksfond Kolding Kommunes bilogo Ændring af grænsen mellem afstemningsområde 13 Vonsild og 15 Christiansfeld Digitale valglister Anmodning om indkaldelse af stedfortræder i Byrådet... 20

3 Sidenr Ændring af styrelsesvedtægten Sagsid.: 10/26879 By- og udviklingsdirektøren foreslår, at styrelsesvedtægtens 20 om Kultur- og Erhvervsudvalget ændres. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: By- og udviklingsdirektøren oplyser, at det af kommunestyrelseslovens 2, stk. 2 fremgår, at ændringer i styrelsesvedtægten skal undergives 2 behandlinger i Byrådet med mindst 6 dages mellemrum. By- og udviklingsdirektøren oplyser endvidere, at den nuværende formulering af styrelsesvedtægtens 20 i vidt omfang er lig styrelsesvedtægten for det tidligere Kulturudvalget. Dette betyder, at de opgaver, der vedrører kulturområdet, fylder ca. 90% af opgavelisten, mens henholdsvis erhvervsfremme og internationale relationer optager de sidste ca. 10%. Denne tilsyneladende vægtning af opgaverne svarer efter forvaltningens opfattelse hverken til Byrådets hensigt med Kultur- og Erhvervsudvalget eller til opgavernes reelle indbyrdes fordeling og tyngde. Forvaltningen finder det derfor hensigtsmæssigt, at styrelsesvedtægten ændres. By- og udviklingsdirektøren foreslår som udvalgsindstilling, at styrelsesvedtægtens 20, stk. 2, formuleres således: Stk. 2. Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af Kommunens opgaver vedrørende udarbejdelse af kulturstrategi for Kolding Kommune folkebiblioteksvæsenet museumsforhold musikaktiviteter teaterforhold med undtagelse af børneteatervirksomhed i folkeskolen biografforhold og cirkusforhold offentlig gallerivirksomhed radio- og fjernsynsvirksomhed herunder kommunal støtte til medievirksomhed drift og vedligehold af Den Geografiske Have, Amfiscenen, Nicolai, Godset, Kvarterhuset Sydvestkvarteret, Stadsarkivet, Kolding Musikskole, Kolding Kommunale Billedskole Kommunens interesser i Skamlingsbanke-selskabet kunstnerisk udsmykning af Kommunens bygninger, parker og pladser m.v. med undtagelse af udsmykning efter gældende regler om udsmykning i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder på kommunale ejendomme tilskud til kulturelle formål udarbejdelse af vækststrategi for Kolding Kommune identificering og prioritering af fokus- og indsatsområder for realisering af kommunens vækststrategi

4 Sidenr. 4 Design Kolding udarbejdelse af erhvervsstrategi for Kolding Kommune sager i medfør af lov om erhvervsfremme opfølgning på den indgåede kontrakt om varetagelse af Kolding Kommunes erhvervsfremmeaktiviteter kommunens bidrag til den regionale udviklingsplan kommunens bidrag til den regionale erhvervsfremmestrategi udarbejdelse af international strategi for Kolding Kommune internationale relationer samordning af Kommunens kontakt til internationale fora og organisationer af lokal og regional karakter samarbejde med Kommunens venskabsbyer støtte til venskabsbyaktiviteter etablering af nye internationale forbindelser udlån og udleje af lokaler i kommunale ejendomme, der er henlagt til udvalgets forvaltningsområde drift og vedligeholdelse af bygninger og anlæg inden for udvalgets område samarbejdet med private og selvejende institutioner inden for udvalgets område BESLUTNING KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådet vedtoges: Et flertal i Kultur- og Erhvervsudvalget (udvalget med undtagelse af Marwan Zobi) indstiller By- og udviklingsdirektørens forslag til Byrådets tiltrædelse, men den ændring, at 14. dot tilføjes følgende: inklusive relationer til videregående uddannelsesinstitutioner i forbindelse hermed. Et mindretal i Kultur- og Erhvervsudvalget (Marwan Zobi) indstiller By- og udviklingsdirektørens forslag til Byrådets tiltrædelse. Mindretallet kan ikke tiltræde flertallets forslag til tilføjelse, før Uddannelsesudvalget er blevet hørt om denne. Hanne Dam BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN DEN : Kultur- og Erhvervsudvalgets flertalsindstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse, idet Uddannelsesudvalget får mulighed for at komme med et høringssvar inden Byrådets behandling af sagen.

5 Sidenr Indkaldelse af stedfortræder til Byråd og Økonomiudvalg Sagsid.: 11/697 Gruppeformand for Dansk Folkeparti, Søren Rasmussen, anmoder om, at stedfortræder nr. 1 på Dansk Folkepartis liste ved kommunalbestyrelsesvalget i 2009 indkaldes til at tage sæde i Byrådet og Økonomiudvalget i forbindelse med Oluf Lykke Nielsens ferie fra den 14. januar til 20. februar Borgmesteren foreslår, at første stedfortræder på Dansk Folkepartis liste, hvor Oluf Lykke Nielsen er valgt, Kristian Kruse, Sdr. Havnegade 12 st. th., Kolding, anmodes om at indtræde i Byrådet og Økonomiudvalget under Oluf Lykke Nielsens fravær. BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN : Borgmesterens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse.

6 Sidenr Indkaldelse af stedfortræder til et enkelt byrådsmøde Sagsid.: 10/31630 Kommunaldirektøren oplyser, at Byrådet kan træffe bestemmelse om, at borgmesteren indkalder stedfortræderen ved et byrådsmedlems forfald på grund af helbredstilstand, graviditet, barsel eller adoption, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende, selv om hindringen forventes at vare kortere end 1 måned. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at der pr. 1. januar 2010 er indsat en ny bestemmelse i kommunestyrelseslovens 15, stk. 2, 2. pkt., hvorefter Byrådet i sin styrelsesvedtægt kan træffe bestemmelse om, at borgmesteren også indkalder stedfortræderen ved et medlems forfald på grund af helbredstilstand, graviditet, barsel eller adoption, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende, selv om hindringen forventes at vare kortere end 1 måned. Det fremgår bl.a. af lovbemærkningerne hertil, at der er lagt vægt på, at de kommuner, der siden 2001 har ønsket en sådan ordning, er meddelt dispensation hertil, og at den udvidede adgang til at indkalde stedfortrædere i de pågældende kommuner ikke ses at have givet anledning til problemer i forhold til kontinuiteten i Byrådets arbejde eller usikkerhed med hensyn til ansvarsplacering for sagernes behandling og afgørelse. Såfremt Byrådet træffer beslutning herom, indebærer det, at der skal ske stedfortræderindkaldelse til møde i Byrådet, når fraværet forventes at vare kortere end en måned. Byrådet kan træffe beslutning om, at stedfortræderindkaldelse skal ske ved ethvert lovligt forfald, uanset dets forventede varighed. Byrådet kan imidlertid også fastsætte, at det lovlige forfald mindst skal have en bestemt forventet varighed, som skal være kortere end en måned, før stedfortræderen indkaldes. Bestemmelsen giver ikke Byrådet mulighed for at ændre forfaldsgrundene. Den giver heller ikke Byrådet mulighed for at træffe beslutning for visse lovlige forfaldsgrunde, men ikke for andre, eller at beslutte, at den forventede varighed af forfald, som kan begrunde stedfortræderindkaldelse, skal være kortere for visse lovlige forfaldsgrunde end for andre. Hvis Byrådet træffes beslutning herom, vil det være hensigtsmæssigt, at borgmesteren gives besked om byrådsmedlemmers fravær så tidligt som muligt, så der kan udsendes dagsorden mm. til stedfortræderen. Ændringer af styrelsesvedtægten skal undergives to behandlinger i Byrådet med mindst seks dages mellemrum. Kommunaldirektøren foreslår, at der træffes beslutning om, hvorvidt styrelsesvedtægten skal ændres, således der skal indkaldes stedfortræder ved et byrådsmedlems forfald på grund af helbredstilstand, graviditet, barsel eller adoption, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende, selv om hindringen forventes at vare kortere end 1 måned.

7 Sidenr. 7 BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN DEN : Det indstilles til Byrådets tiltrædelse, at følgende bestemmelse indsættes i styrelsesvedtægten som ny 3, stk. 4: Stedfortræder for et medlem indkaldes ved medlemmets forfald af de grunde, der er nævnt i styrelseslovens 15, stk. 2, uanset om hindringen har en kortere varighed end 1 måned.

8 Sidenr Valg af suppleanter til Beboerklagenævnet Sagsid.: 10/31657 Kommunaldirektøren fremsender forslag til udpegning af suppleanter til Beboerklagenævnet. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINER: Ved mail af 15. december 2010 har LLO Kolding anmodet om følgende ændringer vedr. lejerrepræsentationen i Beboerklagenævnet: Som 1. suppleant afløses Charlotte Ulstrup af Peer Mauritz Marfelt, Æblehaven 49, 6000 Kolding. Som 2. suppleant indtræder Susanne Wind, Eltangvej 208,. På Byrådets møde den 31. maj 2010 blev Charlotte Ulstrup valgt som suppleant for lejerrepræsentanten i Beboerklagenævnet for perioden 1. juli 2010 til 31. december Charlotte Ulstrup har ønsket at udtræde som suppleant, idet hendes arbejde gør, at hun ofte har vanskeligt ved at deltage i møderne. Det fremgår af almenlejeloven, at Byrådet udpeger medlemmer og suppleanter til Beboerklagenævnet efter indstilling af de større lejerforeninger i kommunen. De pågældende skal være sagkyndige med hensyn til almene boligforhold, og skal derudover være myndige, uberygtede, ikke under værgemål og deres bo må ikke være under konkursbehandling. Kommunaldirektøren foreslår, at Per Mauritz Marfelt udpeges som 1. suppleant og Susanne Wind udpeges som 2. suppleant i Beboerklagenævnet i perioden frem til den 31. december 2013 at Charlotte Ulstrup udtræder som suppleant i Beboerklagenævnet. BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN DEN : Kommunaldirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse.

9 Sidenr Udpegning af medlemmer til Integrationsrådet Sagsid.: 10/1663 Socialdirektøren oplyser, at det på Byrådets møde den 28. juni 2010 (sag nr. 43) blev besluttet, at nedsætte et Integrationsråd bestående af 9 medlemmer. De 9 medlemmer skal repræsentere følgende: Byrådet (2 medlemmer) Somalisk forening (1 medlem) Afghansk Venskabsforening (1 medlem) Bosnisk Kulturforening (1 medlem) Somalisk kulturforening (1 medlem) Skolebestyrelsen (1 medlem) Kolding Idrætsråd (1 medlem) Foreningsløs repræsentation (1 medlem) På Byrådets møde den 28. juni 2010, besluttede Byrådet at Marwan Zobi samt Tine Roos Nørgaard skal repræsentere Byrådet i Integrationsrådet. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Socialdirektøren oplyser, at Forvaltningen har henvendt sig til de etniske foreninger, Kolding Idrætsråd, Skolebestyrelserne samt repræsentanter uden foreningstilknytning, med henblik på at udpege et medlem og en suppleant til Integrationsrådet. Henvendelserne har taget udgangspunkt i Ligestillingsloven 10a, hvoraf det fremgår: For at fremme ligestilling af kvinder og mænd, skal myndigheder eller organisationer, der stiller forslag om et medlem af et udvalg mv., der skal udpeges af Byrådet eller Regionsrådet, foreslå både en kvinde og en mand. Dette har resulteret i følgende nye udpegninger: Somalisk forening har udpeget: Anwar Maxamed Kløvervej 18, 8. th. Afghansk Venskabsforening har i fællesskab med den Afghanske forening udpeget: Feraidon Ghawsi Ravnevej 3 Rodaba Ghawsi Ravnevej 3 Bosnisk Kulturforening har udpeget: Sulejman Topic Carl Plougs Vej 1C, 2, -12

10 Sidenr. 10 Somalisk Kulturforening har udpeget: Idil Ali Ahmed Skovparken 99, 1. tv. Kolding Idrætsråd har udpeget: Hans Christensen Overbyvej 1 Alice Nissen Middelfartsvej 10 Skolebestyrelsen har udpeget: Jan Engelø Kærmindevej 20 Muhubu Mahamud Barre Skovparken 17, st. tv. Derudover har følgende sagt ja til at indgå i Integrationsrådet som foreningsløs: Rupal Mortensen Strandbakken 23 Mohammed Ajjawi Skovparken 79, st. tv. Der er således indstillet 6 mænd og 5 kvinder, hvoraf der i alt skal indstilles 9 medlemmer til Integrationsrådet. Af de 9 medlemmer, er de to byrådsrepræsentanter allerede godkendt som medlemmer og af disse to byrådsrepræsentanter, skal Byrådet ligeledes udpege to suppleanter. I nedenstående tabel ses fordelingen af kvinder og mænd. Indstillede mænd Anwar Maxamed, Somalisk Forening Feraidon Ghawsi, Afghansk Venskabsforening / Afghanske Forening Sulejman Topic, Bosnisk Kulturforening Hans Christensen, Kolding Idrætsråd Jan Engelø, Skolebestyrelsen Mohammed Ajjawi, foreningsløs Indstillede kvinder Rodaba Ghawsi, Afghansk Venskabsforening / Afghanske Forening Idil Ali Ahmed, Somalisk Kulturforening Alice Nissen, Kolding Idrætsråd Muhubu Mahamud Barre, Skolebestyrelsen Rupal Mortensen, foreningsløs

11 Sidenr. 11 Somalisk Forening, Bosnisk Kulturforening og Somalisk Kulturforening har kun indstillet én repræsentant, hvorfor der ikke er en suppleant for disse udpegninger. Socialdirektøren foreslår til Byrådets tiltrædelse at den indstillede repræsentant fra Somalisk Forening udpeges som medlem at der af de to indstillede repræsentanter fra Afghansk Venskabsforening / Afghanske Forening udpeges ét medlem og én suppleant at den indstillede repræsentant fra Bosnisk Kulturforening udpeges som medlem at den indstillede repræsentant fra Somalisk Kulturforening udpeges som medlem at der af de to indstillede repræsentanter fra Kolding Idrætsråd udpeges ét medlem og én suppleant at der af de to indstillede repræsentanter fra Skolebestyrelsen udpeges ét medlem og én suppleant at der af de to indstillede foreningsløse repræsentanter udpeges ét medlem og én suppleant at der for de to godkendte repræsentanter fra Byrådet, udpeges to suppleanter fra Byrådet og at der blandt de to repræsentanter fra Byrådet vælges en formand BESLUTNING SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Social- og Sundhedsudvalget indstiller følgende repræsentanter til Byrådets tiltrædelse: at den udpegede repræsentant fra Somalisk forening, Hr. Anwar Maxamed indstilles som medlem at den udpegede repræsentant fra Bosnisk Kulturforening, Hr. Sulejman Topic indstilles som medlem at den udpegede repræsentant fra Somalisk Kulturforening, Fru Idil Ali Ahmed indstilles som medlem at der fra Afghanske Venskabsforening og Afghanske forening indstilles Hr. Feraidon Ghawsi som medlem og Fru Rodaba Ghawsi som suppleant at der fra Kolding Idrætsråd indstilles Hr. Hans Christensen som medlem og Fru Alice Nissen som suppleant at der fra Skolebestyrelsen indstilles Fru Muhubu Mahamud Barre som medlem og Hr. Jan Engelø som suppleant

12 Sidenr. 12 at der som foreningsløs indstilles Fru Rupal Mortensen som medlem og Hr. Mohammed Ajjawi som suppleant at der for de to godkendte repræsentanter fra Byrådet, Fru Tine Nørgaard og Hr. Marwan Zobi, udpeges to suppleanter fra Byrådet at der blandt de to repræsentanter fra Byrådet vælges en formand. BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN DEN : Social- og Sundhedsudvalgets indstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse.

13 Sidenr Forretningsorden for Integrationsrådet Sagsid.: 10/23874 Socialdirektøren fremsender forretningsorden for Integrationsrådet. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Socialdirektøren oplyser, at forvaltningen har udarbejdet et forslag til forretningsorden for Integrationsrådet. Forretningsordenen er udarbejdet på baggrund af den standardforretningsorden for Integrationsråd, som er udarbejdet af Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration. Af Integrationsloven 42, stk. 6, fremgår, at det er Byrådet som fastsætter forretningsordenen for Integrationsrådet. Af forretningsordenen for Integrationsrådet i Kolding Kommune 3, stk. 2, fremgår det, at Byrådet blandt de to repræsentanter for Byrådet i Integrationsrådet, vælger en formand forud for Integrationsrådets første møde. Ligeledes fremgår det af stk. 3, at næstformanden vælges blandt rådets medlemmer til rådets første møde. Byrådet besluttede på sit møde den 28. juni 2010 at Tine Nørgaard og Marwan Zobi skal repræsentere Byrådet i Integrationsrådet. Socialdirektøren foreslår til Byrådets tiltrædelse at forretningsordenen for Integrationsrådet godkendes og at der vælges en formand for Integrationsrådet blandt de to byrådsrepræsentanter. Bilag: /10 Åben Forretningsorden for Integrationsrådet BESLUTNING SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: Socialdirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse, med den tilføjelse at Marwan Zobi indstilles som formand for Integrationsrådet. BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN DEN : Social- og Sundhedsudvalgets indstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse.

14 Sidenr. 14

15 Sidenr Ændring af vedtægter for Jens Holms Biblioteksfond Sagsid.: 10/30703 By- og udviklingsdirektøren fremsender på vegne af Jens Holms Biblioteksfond forslag til vedtægtsændringer. Jens Holms Biblioteksfond har på møde i bestyrelsen den 26. oktober 2010 behandlet og godkendt ændring af vedtægterne for Jens Holms Biblioteksfond. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: By- og udviklingsdirektøren oplyser, at baggrunden for ændringerne er opførelse af det nye bibliotek i 2006 ( 3), samt ønske om ændring i udpegelsen af medlemmer til bestyrelsen ( 4). Der er således foretaget følgende ændringer: 3: Fondens formål søges opnået ved, at fonden på matr. nr. 422C, 422f, 425a og 1038 af Kolding købstads bygrunde opfører en ejendom, bestående af en forretningsbygning med facade til Jernbanegade og en biblioteksbygning med facade til Fredericiagade. Inden bibliotekslokalerne tages i brug, fastsattes for disse en lejeafgift, der skal godkendes af Statens Bibliotekstilsyn, medens de øvrige lokaler søges udlejet på bedst mulig måde Ændres til: Fondens formål søges opnået ved, at fonden ejer en ideel andel af ejerlejlighed nr. 1, Kolding Markjorder 4. afdeling, 2 a. m.fl. på hvilken ejendom, der er etableret bibliotek. Fondens andel af de pågældende bibliotekslokaler er udlejet til Kolding Kommune med henblik på Kommunens drift af bibliotek. 4: Tre medlemmer, der ikke må være medlemmer af Kolding Byråd, udpeges af Kolding Byråds Kulturudvalg således: a. en repræsentant fra bibliotekets brugernævn eller anden tilsvarende interesseorganisation b. et medlem af familien Hove c. et medlem med generel interesse i kulturforhold, og om muligt særlig interesse i biblioteksforhold Såfremt der ikke kan findes medlemmer, der kan repræsentere punkt a og b, er Kulturudvalget berettiget til at udpege medlemmer, der opfylder betingelserne under punkt c. Medlemmerne vælges for fire år ad gangen, og den første bestyrelse, valgt i overensstemmelse med 4, skt. 2 og 3 tiltræder 1. april 1994, og deres funktionstid udløber herefter den 31. marts 1998.

16 Sidenr. 16 Ændres til: Tre medlemmer, der ikke må være medlemmer af Kolding Byråd, med generel interesse i kulturforhold og om muligt med særlig interesse i biblioteksforhold, udpeges af Kolding Byråds Kultur- og Erhvervsudvalg. Medlemmerne vælges for fire år ad gangen, og den første bestyrelse, valgt i overensstemmelse med 4, stk. 2 og 3 tiltræder 1. april 2014, og deres funktionstid udløber herefter den 31. marts By- og udviklingsdirektøren foreslår som udvalgsindstilling, at vedtægterne godkendes. BESLUTNING KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET DEN : Følgende INDSTILLING til Byrådets afgørelse vedtoges uden afstemning: By- og udviklingsdirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse. Bjarne Juel Møller, Hanne Dam BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN : Kultur- og Erhvervsudvalgets indstilling anbefales til Byrådets tiltrædelse.

17 Sidenr Kolding Kommunes bilogo Sagsid.: 11/730 VOD, Varemærke Organisationen Danmark A/S forespørger, om Kolding Kommune ønsker at forny sit varemærke (Kolding Kommunes bilogo), som senest blev fornyet i 2001 for en 10-årig periode. Pris for registrering i en ny 10-årig periode vil være kr. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at Kolding Kommunes bilogo blev udarbejdet i anledning af udnævnelse af Kolding til Årets by i 1981, og Kolding kommune fik overdraget ophavsretten til bilogoet fra Kolding Erhvervsråd i Bilogoet kan efter ansøgning til Kolding kommune anvendes af foreninger og virksomheder i kommunen, men Kommunen har ikke modtaget ansøgninger om anvendelse af bilogoet efter kommunesammenlægningen. Kommunaldirektøren foreslår, At registreringen af Kolding Kommunes bilogo ikke fornys. BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN DEN : Kommunaldirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse.

18 Sidenr Ændring af grænsen mellem afstemningsområde 13 Vonsild og 15 Christiansfeld Sagsid.: 11/452 Kommunaldirektøren foreslår ændring af afgrænsningen mellem afstemningsområde 13 Vonsild/Taps og afstemningsområde 15 Christiansfeld/Stepping/Aller/Hejls, da Frørup ved den nuværende afgrænsning er delt i to. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Kommunaldirektøren oplyser, at såfremt ændringen af afgrænsningen mellem afstemningsområde 13 og afstemningsområde 15 ændres, som foreslået, vil afgrænsningen kunne beskrives således: Afstemningsområdet nr. 13 Vonsild Sognegrænse Vonsild/Kristkirken Sognegrænse Vonsild/Seest tidligere kommunegrænse mod Lunderskov tidligere kommunegrænse mod Vamdrup, Sognegrænse Vonsild/Dalby tidligere kommunegrænse Christiansfeld. Afstemningsområde nr. 15 Christiansfeld/Stepping/Taps/Aller/Hejls Åstorpvej og , Vejstruprødvej og , Højvejen 50-58, Fjællebrovej 50 og 49-55,Vesterslettevej 12, Gartnervej og 1-15, Stubbum Landevej 2-64A og 1-81, kommunegrænsen mod Haderslev, tidligere kommunegrænse mod Vamdrup, tidligere kommunegrænse mod Kolding. Kommunaldirektøren foreslår, At kommunaldirektøren bemyndiges til at ændre inddelingen af afstemningsområderne 13 og 15. At ændringerne foretages hurtigst muligt. BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN DEN : Kommunaldirektørens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse.

19 Sidenr Digitale valglister Sagsid.: 11/707 Borgmesteren foreslår, at der indføres digitale valglister ved fremtidige valg. FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Borgmesteren oplyser, at indførelsen af digitale valglister vil give et bedre flow på afstemningsstederne, da vælgerne frit kan vælge valgbord, så man undgår lange køer ved nogle valgborde samtidig med, at der ingen vælgere er ved andre valgborde, og digitale valglister vil lette afstemningen efter valgets afslutning, ligesom der kan trækkes stemmeprocenter i løbet af valgdagen. Det vil samtidig være muligt at gennemføre valget med færre valgborde pr. afstemningssted, og der skal kun bruges 4 tilforordnede vælgere pr valgbord, hvor der tidligere har været indkaldt 6 tilforordnede vælgere pr. valgbord. Hver tilforordnet vælger koster ca kr., så det vil medføre en besparelse på ca kr. KMD s pris er ca kr. pr. valg, hvortil kommer anskaffelse af håndskannere og pc er (pc erne vil efterfølgende bliver solgt videre til kommunale brugere, og scannerne kan benyttes ved fremtidige valg). Borgmesteren foreslår, At der indføres digitale valglister ved fremtidige valg. BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN DEN : Borgmesterens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse.

20 Sidenr Anmodning om indkaldelse af stedfortræder i Byrådet Sagsid.: 11/697 Gruppeformand for Venstre, Hans Peter Andersen, anmoder ved af 14. januar 2011 om, at der indkaldes stedfortræder til at tage sæde i Byrådet under Erling Rasmussens ferie fra 18. januar til 20. februar FORVALTNINGENS BEMÆRKNINGER: Borgmesteren oplyser, at 1. stedfortræder på Venstres liste ved kommunalbestyrelsesvalget i 2009, Jan Quvang, er indtrådt i Byrådet under Mette Balsbys orlov. 2. stedfortræder på Venstres liste er Poul Andersen. Borgmesteren foreslår, at 2. stedfortræder på Venstres liste Poul Andersen, Kær Møllevej 89, 6094 Hejls, Indkaldes til at tage sæde i Byrådet under Erling Rasmussens ferie. BESLUTNING UDVALGET FOR FORRETNINGSORDENEN DEN Borgmesterens forslag indstilles til Byrådets tiltrædelse.

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding Sidenr. 1 Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: Fraværende: Festsalen Nicolaiplads 6 6000 Kolding Muhubu Mahamud Barre GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Lis Ravn Ebbesen. Oluf Lykke Nielsen var substitueret ved Kristian Kruse og Erling Rasmussen var substitueret ved Poul Andersen.

Lis Ravn Ebbesen. Oluf Lykke Nielsen var substitueret ved Kristian Kruse og Erling Rasmussen var substitueret ved Poul Andersen. Sidenr. 54 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 19:00 Sluttidspunkt: 19:40 Mødelokale: : Byrådssalen. Oluf Lykke Nielsen var substitueret ved Kristian Kruse og Erling Rasmussen var substitueret

Læs mere

Udvalget for Forretningsordenen

Udvalget for Forretningsordenen Sidenr. 27 Udvalget for Forretningsordenen Protokol Mødedato: 7. marts 2011 Mødetidspunkt: 8:55 Sluttidspunkt: 9:00 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale Ingen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 8. februar 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 8. februar 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 8. februar 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: : Bemærkninger: KUC Ågade 27, 6000 Kolding Sulejman Topic, Anwar Maxamed, Idil Ali Ahmed, Muhubu Mahamud

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 23. august 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 18:30 Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding : Bemærkninger: Tine Roos Nørgaard, Muhubu Mahamud Barre, Per Simonsen

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale:

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Sidenr. 1 Referat Mødedato: 28. februar 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: : Bemærkninger: KUC Abdikarin Ali Hadi, Feraidon Ghawsi, Tine Roos Nørgaard, Jan Engelø Dagsordenen godkendtes

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg = Ændring = Tilføjelse = Fjernet Eksisterende vedtægter for Integrationsråd Viborg Kapitel 1 Formål og opgaver. 1. Integrationsrådet har

Læs mere

Telefonnotat om indkaldelse af stedfortræder til uformelle møder i kommunalbestyrelse og udvalg

Telefonnotat om indkaldelse af stedfortræder til uformelle møder i kommunalbestyrelse og udvalg Enhed Kommunaljura Sagsbehandler LBH Koordineret med Sagsnr. 2014-17894 Doknr. 164890 Dato 04-09-2014 Telefonnotat om indkaldelse af stedfortræder til uformelle møder i kommunalbestyrelse og udvalg En

Læs mere

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget Sidenr. 315 Ekstraordinært møde i Referat Mødedato: 17. marts 2011 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: Fraværende: Havestuen, Rådhuset Bjarne Juel Møller GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Integrationsrådet. Dagsorden. Mødedato: 13. december 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding. Fraværende:

Integrationsrådet. Dagsorden. Mødedato: 13. december 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding. Fraværende: Sidenr. 1 Dagsorden Mødedato: 13. december 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: KUC Ågade 27, 6000 Kolding Fraværende: Bemærkninger: Godkendelse af forslag til dagsordenen: Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-33822 Dato: 27-11-2017 Kommunens sagsnr. 15/34881 Ankestyrelsen Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommunes fastsættelse af vederlag til stedfortrædere

Læs mere

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen Sidenr. 114 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 16:45 Sluttidspunkt: 17:15 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: Mødested: Byrådssalen

Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: Mødested: Byrådssalen Dagsorden Byråd Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: 17.00 Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Indtræden af stedfortræder 2 ØK Valg af borgmester 3 ØK Valg af 2. viceborgmester

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Sorø Kommune. Byrådets beslutning om lovligt forfald

Ankestyrelsens brev til Sorø Kommune. Byrådets beslutning om lovligt forfald Ankestyrelsens brev til Sorø Kommune Byrådets beslutning om lovligt forfald Byrådsmedlem [A] har den 1. april 2019 skrevet til Ankestyrelsen om byrådets beslutning på et møde den 27. marts 2019. 16. august

Læs mere

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Assens Kommune 1. Formål med folkeoplysning. Stk. 1. Med respekt for forskellige holdninger at sikre offentligt tilskud med videre til den frie folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget Forretningsorden for Nærdemokratiudvalget Nærdemokratiudvalget er nedsat under Økonomi- og Erhvervsudvalget i henhold til 10, stk. 10, nr. 3 i Styrelsesvedtægt for Silkeborg Kommune, jfr. Styrelseslovens

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

På det konstituerende møde den 9. december 2009 (sag nr. 48) blev der udpeget en valgstyrerformand for hvert af de 17 afstemningssteder i Kommunen.

På det konstituerende møde den 9. december 2009 (sag nr. 48) blev der udpeget en valgstyrerformand for hvert af de 17 afstemningssteder i Kommunen. 13.04.2010/EM/JR Udpegning af valgstyrere og tilforordnede vælgere På det konstituerende møde den 9. december 2009 (sag nr. 48) blev der udpeget en valgstyrerformand for hvert af de 17 afstemningssteder

Læs mere

Referat. til. Økonomiudvalget

Referat. til. Økonomiudvalget Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Mandag den 24. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:30-11:00 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Johnny Søtrup, Henrik Vallø, Henning Ravn, Jakob Lose, Anders Kronborg,

Læs mere

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget Sidenr. 19 Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget og Social- og Protokol Mødedato: 21. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:00 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Fraværende: KUC, Ågade 27, mødelokale 1.07, 1. sal

Læs mere

Forretningsorden for KL s bestyrelse

Forretningsorden for KL s bestyrelse Forretningsorden for KL s bestyrelse c KL 2014 Forretningsorden for KL s bestyrelse I henhold til KL loves 7, stk. 3, 4. punktum, fastsættes herved følgende forretningsorden for KL s bestyrelse: 1 Straks

Læs mere

Valg af medlemmer til Folkeoplysningsudvalget for byrådsperioden (Valg afholdes i okt.-nov. 2009)

Valg af medlemmer til Folkeoplysningsudvalget for byrådsperioden (Valg afholdes i okt.-nov. 2009) Valg af medlemmer til Folkeoplysningsudvalget for byrådsperioden 2010-2013. (Valg afholdes i okt.-nov. 2009) Hvis der skal ændres i styrelsesvedtægten, skal det ske forud for valget, gerne i god til før

Læs mere

Køge Rådhus Torvet Køge

Køge Rådhus Torvet Køge NOTAT Arbejdsmarked og Borgerservice Center for Dansk og Integration 08-11-2011 2011-1287 2011-205247 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Forslag til forretningsorden for Køge Kommunes Integrationsråd Forslag

Læs mere

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Center for Dansk og Integration Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd 2017-2021 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet

Læs mere

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR)

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Kapitel 1 SIR s formål og opgaver 1. SIR har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv og sammenhængende,

Læs mere

Forretningsorden til Udvalget for Børn og Unge Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse

Forretningsorden til Udvalget for Børn og Unge Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Forretningsorden til Udvalget for Børn og Unge Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Politiske udvalgs møder... 2 Forespørgelser... 2 Pressekontakt og formidling af beslutninger... 3 Dagsorden... 3 Udsendelse

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering... 3 Udvalgets møder... 3 Dagsorden, fremlæggelse... 3 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse...

Læs mere

Stk medlemmer vælges af foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning.

Stk medlemmer vælges af foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Kultur og Idræt Sagsnr. 291647 Brevid. 2692394 Ref. LODI Dir. tlf. lottedi@roskilde.dk Vedtægter for Folkeoplysningsudvalget 2018-2021 i Roskilde Kommune 23. november 2017 1. Folkeoplysningsudvalget har

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Vedtægter. for den almene administrationsorganisation. Domea.dk

Vedtægter. for den almene administrationsorganisation. Domea.dk Vedtægter for den almene administrationsorganisation Domea.dk Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Domea.dk. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Høje-Taastrup

Læs mere

Regulativ - Lokaludvalgene

Regulativ - Lokaludvalgene Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. Af 6. februar 2014 I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Folkeoplysningsudvalget

Styrelsesvedtægt for Folkeoplysningsudvalget Styrelsesvedtægt for Folkeoplysningsudvalget Formål Formålet med Folkeoplysningsudvalget i Gladsaxe Kommune er: 1 at udføre de opgaver, der er tillagt udvalget i henhold til lov om støtte til folkeoplysende

Læs mere

Forretningsorden for Faxe Byråd

Forretningsorden for Faxe Byråd Forretningsorden for Faxe Byråd 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2. Følgende sager skal medmindre

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde Byrådet : Mandag den 04. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:50 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Byrådet. Dagsorden. Dato: Mandag den 2. december Mødetidspunkt: 18:00

Byrådet. Dagsorden. Dato: Mandag den 2. december Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Mandag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Byrådssal Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut (A), Flemming Andersen (V), Flemming Hansen

Læs mere

Notat. Sammenfatning. Sagens baggrund

Notat. Sammenfatning. Sagens baggrund Notat Vedrørende: Notat om forslag til ændringer i Styrelsesvedtægten Sagsnavn: Klage fra Bjarne Overmark til Statsforvaltningen over Venstre og Dansk Folkepartis vedr. strukturændringer Sagsnummer: 00.01.00-K02-5-15

Læs mere

FORRETNINGS- ORDEN FOR KL S BESTYRELSE

FORRETNINGS- ORDEN FOR KL S BESTYRELSE KL S VALGPERIODE FORRETNINGSORDEN FORRETNINGS- ORDEN FOR KL S BESTYRELSE 2 Forretningsorden for KL s bestyrelse FORRETNINGSORDEN FOR KL S BESTYRELSE I henhold til KL s loves 7, stk. 3, 4. punktum, fastsættes

Læs mere

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation følgende

Læs mere

Redigeret udgave: Forslag til ændringer: 1, stk 2. Nyt stk. 2.

Redigeret udgave: Forslag til ændringer: 1, stk 2. Nyt stk. 2. Vedtægter for Frederikshavn Kommunes Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

VEDTÆGT for repræsentantskabet for TV2 Nord - den regionale TV2-virksomhed i Region Nordjylland

VEDTÆGT for repræsentantskabet for TV2 Nord - den regionale TV2-virksomhed i Region Nordjylland Hjemmel, hjemsted og formål 1 Repræsentantskabet for det regionale TV2 Nord er nedsat og fungerer i henhold til den til enhver tid gældende Bekendtgørelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. 2 Repræsentantskabet

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Mandag den Kl. 15:30 Store mødelokale

Referat Integrationsrådet's møde Mandag den Kl. 15:30 Store mødelokale Referat Integrationsrådet's møde Mandag den 23-04-2007 Kl. 15:30 Store mødelokale Deltagere: Peter Ramanandan Sithamparappillai, Kim Nguyen, Enis Mallopolci, Fadil Bucan, Kobra Karimi, Laith Sardest, Ahmet

Læs mere

Vedtægter for Integrationsrådet i Vejle Kommune. 1. Navn

Vedtægter for Integrationsrådet i Vejle Kommune. 1. Navn Vedtægter for Integrationsrådet i Vejle Kommune 1. Navn Rådets navn er Integrationsrådet i Vejle Kommune. Rådet er oprettet i overensstemmelse med Integrationslovens 42. 2. Formål Rådets formål er: at

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune Forretningsorden for Integrationsrådet Odsherred Kommune Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at afgive udtalelse i alle spørgsmål, der har betydning for,

Læs mere

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Byrådet 2014 Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 19.45 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie

Læs mere

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune juni 2011 1 Beskæftigelsesrådets formål Det lokale beskæftigelsesråd har til formål at rådgive kommunen og samordne og udvikle

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Kolding Kommune

Forretningsorden for Handicaprådet i Kolding Kommune Forretningsorden for Handicaprådet i Kolding Kommune 25. januar 2018 - Sagsnr. 17 - Løbenr. 19357 Indledning 1 Kolding Kommunes Handicapråd er nedsat i henhold til 37 a, stk. 1 i Retssikkerhedsloven. Konstitution

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Mandag den 2. december Mødetid: 18:00-18:15

Byrådet. Referat. Dato: Mandag den 2. december Mødetid: 18:00-18:15 Referat Dato: Mandag den Mødetid: 18:00-18:15 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut (A), Flemming Andersen (V), Flemming Hansen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Region Syddanmark

Styrelsesvedtægt for Region Syddanmark Styrelsesvedtægt for Region Syddanmark Indledning I henhold til regionslovens 36 b kan regionsrådet træffe bestemmelse om, at forretningsudvalget og stående udvalg ikke eller kun inden for visse af deres

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

REFERAT ØKONOMIUDVALGET

REFERAT ØKONOMIUDVALGET REFERAT ØKONOMIUDVALGET den 26.10.2009 i Borgmesterens Mødeværelse SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Direktionens opfølgning på mål for 2009... 4 3 Godkendelse af Beskæftigelsesplan 2010...

Læs mere

Bekendtgørelse om standardvedtægt m.v. for produktionsskoler

Bekendtgørelse om standardvedtægt m.v. for produktionsskoler BEK nr 695 af 01/07/2009 Udskriftsdato: 26. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j. nr. 130.38C.031 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx J. nr. 00.22.02A30 Sags nr. 2017/08143 009 Side 1 af 7 Valg af formand og næstformand 1 stk. 1. Det første møde i udvalgets funktionsperiode

Læs mere

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset Sidenr. 1 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Gæstekantinen på Rådhuset Ingen Dagsordenen godkendtes Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

2008-10-02 Gribskov Kommune Indkaldelse af stedfortræder til møde i kommunalbestyrelsen 15, stk. 2, i den kommunale styrelseslov

2008-10-02 Gribskov Kommune Indkaldelse af stedfortræder til møde i kommunalbestyrelsen 15, stk. 2, i den kommunale styrelseslov 2008-10-02 Gribskov Kommune Indkaldelse af stedfortræder til møde i kommunalbestyrelsen 15, stk. 2, i den kommunale styrelseslov Resüme: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at ferie er en årsag til

Læs mere

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Vedtægter for CVR 3517 8953 Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Navn, hjemsted og formål 1. Den selvejende almene ungdomsboliginstitutions navn er: Startbo Stk. 2. Ungdomsboliginstitutionen

Læs mere

KULTURUDVALGET. Referat

KULTURUDVALGET. Referat Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: Mødested: Kulturudvalgets mødelokale, Villavej 10 Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 1 Konstituering af Kulturudvalget. Valg af formand

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser

Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser Konstituering af bygdebestyrelsen 1. Efter valgbestyrelsens afgørelse om evt. valgklager og prøvelsen af medlemmernes valgbarhed er afsluttet,

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Fanø Kommune

Styrelsesvedtægt. Fanø Kommune Styrelsesvedtægt Fanø Kommune I N D H O L D S F O R T E G N E L S E Indhold Kapitel I Byråd.... 3 Kapitel II Borgmesteren.... 3 Kapitel III Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed

Læs mere

Integrationsrådets forretningsorden

Integrationsrådets forretningsorden Kapitel 1 Integrationsrådets overordnede formål 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Byrådets integrationsindsats er effektiv og sammenhængende, samt egnet til at fremme etnisk ligestilling.

Læs mere

Kommunalbestyrelsens konstituerende møde 01/2017, den 26. april 2017

Kommunalbestyrelsens konstituerende møde 01/2017, den 26. april 2017 Oversigt: Indledning Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Ansøgning om orlov fra kommunalbestyrelse Henrik Fleischer Punkt 03 Ansøgning om orlov fra kommunalbestyrelse Erik Jensen Punkt 04 Valg af

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

Forretningsorden. for. Fredensborg Byråd

Forretningsorden. for. Fredensborg Byråd Forretningsorden for Fredensborg Byråd 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog beslutte at behandle enkelte sager for lukkede døre. Stk. 2. Byrådet behandler følgende sager for lukkede døre, medmindre

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde : Mandag den 04. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser...

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser... FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Susanne Mortensen (C) Mødet hævet kl. 18.50 Lars Carpens

Læs mere

Forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget

Forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget Forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 I henhold til lov om kommunernes styrelse, 20, stk. 3, fastsættes følgende forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget. 1 Børne- og Uddannelsesudvalget

Læs mere

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG Nedsat iht. Lovbekendtgørelse nr. 924 af 5. oktober 2000 om støtte til folkeoplysning. I henhold til kapitel 9 i lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni

Læs mere

Social- og Indenrigsministeriet har telefonisk besvaret spørgsmål med følgende indhold fra en kommune:

Social- og Indenrigsministeriet har telefonisk besvaret spørgsmål med følgende indhold fra en kommune: Enhed Kommunaljura og Valg Sagsbehandler LBH Koordineret med Sagsnr. 2015-8007 Doknr. 285071 Dato 06-11-2015 Ekstrakt af telefonnotat til besvarelse af en kommunes spørgsmål om økonomiudvalgets sammensætning

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 28. oktober 2014 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. Punkt 1. Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. 2013-46831. Forvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender forslag til Forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Referat. Dato: Mandag den 20. september 2010. Mødetidspunkt: 07:00. Hvidovrevej 278

Kommunalbestyrelsen. Referat. Dato: Mandag den 20. september 2010. Mødetidspunkt: 07:00. Hvidovrevej 278 Referat Dato: Mandag den 20. september 2010 Mødetidspunkt: 07:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: KB-Salen Hvidovrevej 278 Milton Graff Pedersen, Helle Adelborg, Finn Gerdes, Niels Ulsing, Katrine Høybye

Læs mere

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune af 6. februar 2014 Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

REGULATIV FOR LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Af 6. februar 2014

REGULATIV FOR LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Af 6. februar 2014 REGULATIV FOR LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Af 6. februar 2014 Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Dragør Kommune April Styrelsesvedtægt for. Dragør Kommune

Dragør Kommune April Styrelsesvedtægt for. Dragør Kommune Dragør Kommune April 2014 Styrelsesvedtægt for Dragør Kommune Indholdsfortegnelse: Kapitel I Kommunalbestyrelsen... 3 Kapitel II Borgmesteren... 3 Kapitel III Udvalgene og regler for disse... 3 Kapitel

Læs mere

Forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget

Forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget Forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget I henhold til lov om kommunernes styrelse, 20, stk. 3, fastsættes følgende forretningsorden for Børne- og Uddannelsesudvalget. 1 Børne- og Uddannelsesudvalget

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker.

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker. UNIVERSITET Standardforretningsorden for studienævn Standardforretningsorden af 29. oktober 2012 for studienævn Journalnummer: 60354 F O R R E T N I N G S O R D E N For Uddannelsen til klinisk tandtekniker

Læs mere

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Vedtægter, Forretningsorden samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Kultur- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Marts 2014 Retsgrundlag. Ifølge Folkeoplysningsloven 34 og 35 fastsætter

Læs mere

Forretningsorden for Kommunalbestyrelsen Langeland Kommune. (Gældende pr. 1. april 2018)

Forretningsorden for Kommunalbestyrelsen Langeland Kommune. (Gældende pr. 1. april 2018) Forretningsorden for Kommunalbestyrelsen Langeland Kommune (Gældende pr. 1. april 2018) Kommunalbestyrelsens møder 1. Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme, at

Læs mere

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF)

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF) Formål 1. Det lokale Beskæftigelsesråd har til formål at rådgive de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcenteret og at samordne og udvikle den lokale forebyggende indsats for personer, der har

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001 FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for I/S NORDFORBRÆNDING 6. december 2001 Side 1 Indhold Bestyrelsens konstituering... 3 Bestyrelsens møder... 3 Udsendelse af dagsorden... 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse

Læs mere

Godkendelse af vedtægtsændringer for Hugdrupgaard

Godkendelse af vedtægtsændringer for Hugdrupgaard Punkt 14. Godkendelse af vedtægtsændringer for Hugdrupgaard 2017-032651 Sundheds- og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender vedtægtsændringer for Hugdrupgaard Kunstog Kulturhus. Cæcilie L. Andersen

Læs mere

Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland

Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland Kapitel 1 Regionsrådet 1 Regionsrådet består af 41 medlemmer, jf. regionslovens 8. Stk. 2. Regionsrådet vælger en regionsrådsformand og en første og en anden

Læs mere

VEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I NORDFYNS KOMMUNE

VEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I NORDFYNS KOMMUNE VEDTÆGT FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I NORDFYNS KOMMUNE KAPITEL 1 Kommunalbestyrelsen 1 I henhold til 35, stk. 2 i Folkeoplysningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juni 2011 nedsætter Nordfyns

Læs mere

almene ældreboliger, er medlem af organisationen, 5) Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter

almene ældreboliger, er medlem af organisationen, 5) Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter VEDTÆGTER 2010 Vedtægter for administrationsorganisationen BOVIA Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Bovia. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Kolding Kommune.

Læs mere

Lemvig Kommune. Styrelsesvedtægt. for kommunale anliggender

Lemvig Kommune. Styrelsesvedtægt. for kommunale anliggender Lemvig Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale anliggender INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel I Kommunalbestyrelsen 4 Kapitel II Borgmesteren 4 Kapitel III Nedsættelse af udvalg og almindelige regler for deres

Læs mere

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune I henhold til 45, stk. 5 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats fastsættes: Formål 1. Det lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

2. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes styrelse 10.

2. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes styrelse 10. Byrådets møder 1. Byrådet træffer beslutning om, hvornår og hvor ordinære møder skal afholdes. Mødeplanen offentliggøres i begyndelsen af hvert regnskabsår. Ordinært møde afholdes som regel mindst en gang

Læs mere

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud:

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud: Vedrørende: Integrationsrådets møde Dato: 19. september 2012 kl. 17.00 Sted: Sollentuna II Referat HVIDOVRE KOMMUNE Deltagere: Afbud: Shehzad Ahmed (Formand) Malik Z. Qayum (Næstformand) Katrine Frederiksen

Læs mere

Forretningsorden for Social- og Sundhedsudvalget

Forretningsorden for Social- og Sundhedsudvalget Forretningsorden for Social- og Sundhedsudvalget I henhold til lov om kommunernes styrelse 20, stk. 3 fastsættes følgende forretningsorden for Social- og Sundhedsudvalget. 1 Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Forretningsorden for RAR Nordjylland

Forretningsorden for RAR Nordjylland Forretningsorden for RAR Nordjylland 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.: 1. Indgår

Læs mere

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Dette forslag er udarbejdet under forudsætning af, at kulturelle foreninger/samvirker ikke gives støtte i henhold til lov om folkeoplysning

Læs mere