Fejlsøgning på Sundhedsdatanettet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fejlsøgning på Sundhedsdatanettet"

Transkript

1 Fejlsøgning på Sundhedsdatanettet

2

3 Side 3/11 Fejlsøgning på Sundhedsdatanettet Princippet for supportansvar Sundhedsdatanettet (SDN) er et netværk, som tilbyder en række services til de tilsluttede brugere. Installationen er i realiteten en kompleks sammensætning af mange forskellige virksomheders installationer knyttet sammen af Sundhedsdatanettets knudepunkt, hvor brugernes adgang til serviceudbyderne etableres og reguleres. Driftsansvaret for Sundhedsdatanettet er delt mellem disse mange led. Driften deles således mellem den lokale edb-installation hos slutbrugeren, leverandøren af knudepunktet og udbyderne af services. Der er på denne måde en lokal del hos brugeren og en central del, hvor de forskellige services udstilles samt en del med de enkelte services, hvor serverne kan være i miljøer langt fra den centrale platform og drevet af andre operatører. Det formodes, at både den driftsansvarlige for services på sundhedsdatanettet og den lokale edb-ansvarlige har egen overvågning og egne rutiner for håndtering af fejl identificeret gennem egen overvågning. Denne vejledning beskæftiger sig alene med håndteringen af fejl iagttaget hos slutbrugeren. Da slutbrugerens oplevelse af manglende service kan opstå i mange led undervejs mellem slutbrugerens terminal og serviceudbyderens server, og da det forventes, at generelle fejl på serveren er identificeret af serviceudbyderen selv, vil fejlsøgning af fejl, meldt af en bruger, skulle starte fra brugerens udstyr, før SDN-operatøren involveres. Der er således flere trin i fejlsøgningen, hvor den lokale fejlsøgning bør være gennemført, før den lokale supportfunktion fejlmelder til SDN-operatøren eller udbyderen af den specifikke service. Brugere, der konstaterer fejl, skal således selv, eller med hjælp fra deres lokale support fejlsøge den lokale installation, før den lokale (1. level) support kan kontakte SDNoperatøren (2. level) eller serviceudbyderens support. Da der er både browserbaserede services og services med tykke klienter, er det ikke altid, at brugeren selv kan se, hvordan de er forbundet til SDN, men det må forventes, at den lokale support, om det er lægesystemleverandøren eller sygehusets edb-afdeling, har et kendskab til både applikation og dennes forbindelse til SDN. Desuden har de fleste serviceudbydere lavet specifikke brugervejledninger, hvor klientsetup et er beskrevet. Det er derfor en fast forudsætning, at en driftsforstyrrelse hos en bruger fejlsøges med udgangspunkt i brugerens installation, og at der så trinvist fejlsøges ud fra brugerens lokale installation før en evt. eskalation fra brugerens lokale support til SDN-operatøren. En generel systemfejl hos knudepunktsleverandøren eller serviceleverandøren må forventes identificeret hos disse og enten rettet eller meldt ud til brugerne, før en brugerfejlmelding når igennem til operatøren.

4 Side 4/11 Lokal fejlsøgning (1. level support) Den lokale fejlsøgning foretages af bruger eller dennes edb-leverandør (lægesystemleverandør eller sygehus-edb-afdeling), og hvis fejlen ikke afklares lokalt, vil de oplysninger, den lokale fejlsøgning har givet, kunne hjælpe SDN-operatøren med den videre fejlsøgning. Det forventes, at evt. generelle driftsafbrydelser i SDN-services varsles gennem mail til brugernes edb-afdelinger, og at dette allerede er udelukket som fejlkilde. Brugere/lokale edb-afdelinger vil få følgende vejledning i fejlsøgning stillet til rådighed i skemaform. Vejledning i fejlsøgning hos brugeren ved manglende adgang til Sundhedsdatanettet Da Sundhedsdatanettet (SDN) er meget komplekst, er det nødvendigt at gå systematisk frem, når brugere oplever fejl på systemer, som bruger data fra SDN. Fejlretningen starter

5 Side 5/11 ved brugerens terminal og arbejder sig trinvist frem mod serveren. Det er vigtigt først at lede efter lokale fejl. Det kan være svært for brugeren selv at identificere fejlen, da mange brugere ikke er klar over, hvor data, som bruges i en givet applikation, stammer fra. Det er forholdsvis åbenlyst, hvis applikationen er en browser, men meget sværere hvis data er integreret i en større applikation (f.eks. praksissystem eller hospitalets medicinmodul). Brugeren bør selv undersøge: 1. Har klienten adgang til servicen, men kan ikke logge ind? Så bør brugeren kontakte udstederen af brugeradgang til denne service. 2. Er softwaren konfigureret korrekt efter manualen? Hvis det er en browser, er adressen så korrekt, og tilsvarende for andre applikationer kan der være parametre, som skal sættes korrekt. Se efter i vejledningen for applikationen! 3. Brugeren bør teste, om klientmaskinen har adgang til andre sider (lokalt netværk). Hvis dette virker, kontaktes lokal edb-afdeling eller den lokale SDN-ansvarlige. Brugerens lokale edb-leverandør bør undersøge: 1. Er der flere brugere/computere med samme problem eller kun den ene? 2. Netværksfunktion: Kan terminalen tilgå andre lokale netværksbaserede services? (f.eks. en lokal intranetside hos edb-leverandøren). 3. Netværksfunktion: Kan terminalen tilgå en webside på internettet? (forudsat at den normale opsætning af klienten tillader dette). 4. Navneopløsning: Kan klienten pinge servicen, og kan servicens navn opløses til en IP-adresse af klienten 5. Forbindelse til SDN: Kan klienten åbne siden Den bør se ud som denne:

6 Side 6/11 Hvis klienten IKKE får forbindelse til denne server, men klarer de 2 første trin, kan terminalen ikke tilgå SDN, og edb-leverandøren må fejlsøge på forbindelsen til knudepunktet. Det mest sandsynlige problem er egen firewall eller router mod SDN. 6. Test DNS-systemet: Tilgå eller Hvis denne side ikke vises magen til er der formentlig en fejl i DNS-opsætningen. 7. Fra siden kan man teste, om den ønskede service kan tilgås: Vælg at bruge Ping mod den server, som brugeren ikke kan tilgå. Dette er dog ikke entydigt, da nogle servere ikke svarer på ping, selvom de er i fuld drift. Når disse trin er prøvet uden at finde fejlen, kan operatøren kontaktes således: Fejlmelding/problemer med tilslutningsaftale, teknisk og routersupport Kontakt: NetDesign Telefon (+45) (døgnbemandet servicedesk) E-post: servicefarum@netdesign.dk / serviceskejby@netdesign.dk Ved enhver henvendelse vedr. spørgsmål til support skal "SDN" oplyses som reference.

7 Side 7/11 Fejlmelding/problemer med DNS og aftalesystemet Kontakt: NETIC Telefon (+45) (hotline) E-post: Ved enhver henvendelse vedr. spørgsmål til support skal "SDN" oplyses som reference. Operatørens fejlsøgning (2. level support) Hvis brugeren kan komme til serviceudbyderens server, men ikke logge ind, kontakter operatøren serviceudbyderes support for at sikre, at brugerens konto er gyldig. Den videre fejlsøgning foretages sammen med serviceudbyderens support. 1. Hvis brugerens konto er gyldig, forsøges et login fra operatøren med en testkonto for at sikre, at protokollen virker fra SDN. 2. Servicens brug af protokoller afdækkes i forhold til den tilladte trafik med brugeren. Begrænsningen kan ligge både i aftalesystem, routning og brugerens lokale firewall. Hvis brugeren eller dennes lokale support kan tilgå men ikke den ønskede service, prøves følgende: 1. Det verificeres, at servicen er tilgængelig via operatørens egen adgang til SDN. Ellers kontrolleres forbindelsen fra SDN-knudepunktet ( til serviceudbyderen. Hvis serveren ikke er tilgængelig, fejlsøges VPN/routning mod serviceudbyderens server sammen med knudepunktsleverandøren. Serviceudbyderens support kontaktes for at sikre, at servicen faktisk er i drift. 2. Det verificeres, at der eksisterer en godkendt aftale mellem brugerens institution og serviceudbyderen i aftalesystemet, og at denne er implementeret i den centrale routning. 3. Det sikres, at både VPN/netforbindelse mod både bruger og serviceudbyder tillader denne trafik. 4. Det sikres sammen med brugerens support, at den lokale firewall tillader trafik mod servicens IP-adresse og porte. Da SDN bruger public IP-adresser, kræver det normalt særlige routningskonfigurationer (NAT) at lede trafikken gennem den rette gateway/vpn og samtidig undgå de normale firewall-regler. Hvis brugeren slet ikke kan tilgå SDN-services, selv via brug af IP-adresser og ping, prøves:

8 Side 8/11 1. Det verificeres, at der eksisterer en godkendt aftale mellem brugerens institution og SDN, og at denne er implementeret i den centrale routning. 2. Det sikres (evt. med bistand fra knudepunktsleverandøren), at der er aktiv VPN/netforbindelse mod brugeren. Ping brugerens gateway fra SDN-serveren eller central router! 3. Det sikres sammen med brugerens support, at den lokale firewall tillader trafik mod servicens IP-adresse og porte. Da SDN bruger public IP-adresser, kræver det normalt særlige routningskonfigurationer (NAT) at lede trafikken gennem den rette gateway/vpn og samtidig undgå de normale firewall-regler.

9 Side 9/11 Udsendes til lokal edb-support som hjælp ved problemer med SDN-services Vejledning i fejlsøgning hos brugeren ved manglende adgang til Sundhedsdatanettet Da Sundhedsdatanettet (SDN) er meget komplekst, er det nødvendigt at gå systematisk frem, når brugere oplever fejl på systemer, som bruger data fra SDN. Fejlretningen starter ved brugerens terminal og arbejder sig trinvist frem mod serveren. Det er vigtigt først at lede efter lokale fejl. Det kan være svært for brugeren selv at identificere fejlen, da mange brugere ikke er klar over, hvor data, som bruges i en givet applikation, stammer fra. Det er forholdsvis åbenlyst, hvis applikationen er en browser, men meget sværere hvis data er integreret i en større applikation (f.eks. praksissystem eller hospitalets medicinmodul). Det er derfor nødvendigt at støtte sig til den vejledning, som hører til det program, brugeren ønsker at anvende.

10 Side 10/11 Spørgsmål Har klienten adgang til servicen, men kan ikke logge ind? Så bør brugeren kontakte udstederen af brugeradgang til denne service. Er softwaren konfigureret korrekt efter manualen? Hvis det er en browser, er adressen så korrekt, og tilsvarende for andre applikationer kan der være parametre, som skal sættes korrekt. Se efter i vejledningen! Er der flere brugere/computere med samme problem eller kun den ene? Netværksfunktion: Kan terminalen tilgå andre lokale netværksbaserede services? (f.eks. en lokal intranetside hos edb-leverandøren). Netværksfunktion: Kan terminalen tilgå en webside på internettet? (forudsat at den normale opsætning af klienten tillader dette). Navneopløsning: Kan klienten pinge servicen, og kan servicens navn opløses til en IP-adresse af klienten? Forbindelse til SDN: Kan klienten åbne siden Den bør se ud som vist på sidste side. Hvis klienten IKKE får forbindelse til denne server, men klarer de 2 første trin, kan terminalen ikke tilgå SDN, og edb-leverandøren må fejlsøge på forbindelsen til knudepunktet. Det mest sandsynlige problem er egen firewall, eller VPN mod SDN. Test DNS-systemet: Tilgå eller Hvis denne side ikke vises magen til er der formentlig en fejl i DNS-opsætningen. Fra siden kan man teste, om den ønskede service kan tilgås: Vælg at bruge Ping mod den server, som brugeren ikke kan tilgå. Dette er dog ikke entydigt, da nogle servere ikke svarer på ping, selvom de er i fuld drift. Afklaring Når disse trin er prøvet uden at finde fejlen, kan operatøren kontaktes således:

11 Side 11/11 Fejlmelding/problemer med tilslutningsaftale, teknisk og routersupport Kontakt: NetDesign Telefon (+45) (døgnbemandet servicedesk) E-post: / Ved enhver henvendelse vedr. spørgsmål til support skal "SDN" oplyses som reference. Fejlmelding/problemer med DNS og aftalesystemet Kontakt: NETIC Telefon (+45) (hotline) E-post: Ved enhver henvendelse vedr. spørgsmål til support skal "SDN" oplyses som reference. Test af forbindelse til SDN:

Support og fejlsøgning. Allan Dukat, UNI-C

Support og fejlsøgning. Allan Dukat, UNI-C Support og fejlsøgning Allan Dukat, UNI-C Disposition Support Fejlsøgning for den SDN-ansvarlige for den lokale netværksansvarlige Iperf måling af båndbredde Spørgsmål 2 Support Supporten af de direkte

Læs mere

Design gør it unik. Temadag om Sundhedsdatanettet. Onsdag d. 22. september

Design gør it unik. Temadag om Sundhedsdatanettet. Onsdag d. 22. september Design gør it unik Temadag om Sundhedsdatanettet Onsdag d. 22. september Agenda Indledning og lidt om NetDesign v/preben Sørensen, NetDesign Sundhedsdatanettet v/john Møller, NetDesign Den tekniske opbygning

Læs mere

Det danske sundhedsdatanet - nu med flere slags redundans

Det danske sundhedsdatanet - nu med flere slags redundans Det danske sundhedsdatanet - nu med flere slags redundans SDN temadag 30/9-08 Divisionsdirektør Martin Bech, UNI C Kommunikation mellem sundhedssektorens mange dele LAN LAN FW FW Sundhedsdatanettet FW

Læs mere

Sektornet VPN. Log på Windows-domæne med Windows XP Pro

Sektornet VPN. Log på Windows-domæne med Windows XP Pro Sektornet VPN Log på Windows-domæne med Windows XP Pro UNI C februar 2004 Sektornet VPN UNI C februar 2004 v2.5 Af Anders Raun og Jesper Skou Jensen 1 Log på Windwos-domæne med Windows XP Pro 1.1 Forudsætninger

Læs mere

Copyright 2014 Netcompany A/S. Alle rettigheder forbeholdes.

Copyright 2014 Netcompany A/S. Alle rettigheder forbeholdes. NC Service Desk FLIS Version: 0.1 Status: Godkender: Forfatter: Udkast [Manager] Philip Engberg Nielsen [Company E-mail] Copyright 2014 Netcompany A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Elektronisk, mekanisk,

Læs mere

SONAR - et debatoplæg

SONAR - et debatoplæg SONAR - et debatoplæg Sundhedsdatanettets Infrastrukturgruppe 16/6-08 Divisionsdirektør Martin Bech, UNI C Det går jo godt på Sundhedsdatanettet Flere og flere parter Flere og flere aftaler Mere og mere

Læs mere

Produktspecifikationer Hosted Firewall Version 2.5

Produktspecifikationer Hosted Firewall Version 2.5 Side 1 af 7 1. INTRODUKTION TIL HOSTED FIREWALL... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 3 3. FIREWALL MODELLER... 4 3.1. LILLE FIREWALL... 4 3.2. MELLEM FIREWALL... 5 3.3. STOR FIREWALL... 5 4. KONFIGURATIONER FOR

Læs mere

Multiguide til C903IP

Multiguide til C903IP Multiguide til C903IP Om IP kameraer For at kunne installere et IP kamera er det vigtigt at vide, at der finder flere forskellige slags IP adresser: - Den eksterne IP adresse har du fået tildelt af din

Læs mere

Åbning af porte og UPnP

Åbning af porte og UPnP Åbning af porte og UPnP Denne guide har til formål at hjælpe dig med at åbne for porte i din router og/eller aktivere UPnP. Det kan være nødvendigt at åbne porte i ens router hvis man for eksempel anvender

Læs mere

Bilag til management letter om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) hos MedCom 2018 J.nr juni 2018

Bilag til management letter om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) hos MedCom 2018 J.nr juni 2018 Bilag til management letter om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) hos MedCom 2018 J.nr. 85249 18. juni 2018 MedComs styring af SDN Vi har undersøgt, om ledelsen har etableret en effektiv styring af

Læs mere

Installationsmanual IP-Kamera Integration

Installationsmanual IP-Kamera Integration IP-Kamera Integration Kom godt i gang Tillykke med dit nye SuperSail produkt. Vi håber at du bliver tilfreds med det og vi står til rådighed med support hvis du måtte have behov for det. Du kan kontakte

Læs mere

SONAR - en slags NSP for alle?

SONAR - en slags NSP for alle? SONAR - en slags NSP for alle? SDN temadag 1/10-09 Divisionsdirektør Martin Bech, UNI C Det går jo godt på Sundhedsdatanettet Flere og flere parter Flere og flere aftaler Mere og mere trafik Basis for

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017)

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) Page 1 of 12 Indhold 1 Adgang til FleeDa... 3 1.1 HW og SW forudsætninger... 3 1.2

Læs mere

-Krav til klinikkens udstyr (hardware/netværk mm.)

-Krav til klinikkens udstyr (hardware/netværk mm.) -Krav til klinikkens udstyr (hardware/netværk mm.) Før al dente kan installeres på klinikken skal det nødvendige udstyr være konfigureret og på plads. Der skal være adgang til server og samtlige klient-maskiner,

Læs mere

MedCom. Marts Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr Weidekampsgade 6 Postboks København C

MedCom. Marts Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr Weidekampsgade 6 Postboks København C Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk MedCom Revisorerklæring vedrørende

Læs mere

Opsætning af FTP- og webserver 22. januar 2007

Opsætning af FTP- og webserver 22. januar 2007 Opsætning af FTP- og webserver 22. januar 2007 Mads Pedersen, OZ6HR mads@oz6hr.dk Plan Generelt: Teori og praksis. Tager sikkert ikke så lang tid Hvad bruges en FTP- og webserver til? Hvad skal der bruges

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning KOMBIT FLIS ipad-app Version: 0.1 Status: Godkender: Forfatter: Udkast [Manager] Philip Engberg Nielsen pen@netcompany.com Copyright 2014 Netcompany A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Elektronisk, mekanisk,

Læs mere

OPSÆTNING AF VPN TIL KUNDER

OPSÆTNING AF VPN TIL KUNDER KVALITETSDOKUMENT OPSÆTNING AF VPN TIL KUNDER 1/9 VERSIONSHISTORIK Dato Version Forfatter Handling 2015-02-10 3.1 JEK Brugergruppe skifte til ASA en 2016-06-27 3.2 VBD Ny dokument-skabelon INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Håndbog Til CPR services. Bilag 10 Opsætning af CPR klienten til understøttelse af forskellige installationstyper

Håndbog Til CPR services. Bilag 10 Opsætning af CPR klienten til understøttelse af forskellige installationstyper Håndbog Til CPR services Bilag 10 Opsætning af CPR klienten til understøttelse af forskellige installationstyper CPR-kontoret Datavej 20, Postboks 269, 3460 Birkerød E-post: cpr@cpr.dk. Telefax 45 82 51

Læs mere

SOSIGW. - Driftsvejledning for SOSIGW 1.0. Indeks

SOSIGW. - Driftsvejledning for SOSIGW 1.0. Indeks SOSIGW - Driftsvejledning for SOSIGW 1.0 Indeks Indeks... 1 Revisionshistorik... 2 Introduktion... 2 Kontrol af korrekt driftstilstand... 2 Ændring af statisk konfiguration... 2 Logfil... 2 Backup... 3

Læs mere

MedCom. Året Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr Weidekampsgade 6 Postboks København C

MedCom. Året Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr Weidekampsgade 6 Postboks København C Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk MedCom Revisorerklæring vedrørende

Læs mere

Router U270 funktionsbeskrivelse

Router U270 funktionsbeskrivelse Router U270 funktionsbeskrivelse Dashboard På oversigtssiden (Dashboard) kan brugeren se informationer om forskellige indstillinger og tilslutninger til routeren, for eksempel IP adresse, MAC adresser,

Læs mere

Introduktion OBS: Forberedelse

Introduktion OBS: Forberedelse Product: Cameras, NVRs, DVRs Page: 1 of 17 Introduktion Hik-Connect er en ny service introduceret af Hikvision, som integrerer det dynamiske Domain Name Service sammen med alarm push notifikation service.

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Firewall Erhvervsakademi Midtjylland

Indholdsfortegnelse: Firewall Erhvervsakademi Midtjylland Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:...1 Indledning:...3 Kort om Astaro Security Linux:...3 Hvad er en firewall?...4 Hvorfor skal man bruge en firewall?...4 Installation af Astaro Security Linux....5

Læs mere

Præcisering af transportbaseret sikkerhed i Den Gode Webservice

Præcisering af transportbaseret sikkerhed i Den Gode Webservice Præcisering af transportbaseret sikkerhed i Den Gode Webservice 1. Historik...2 2. Indledning...3 3. SSL/TLS baseret netværk...3 4. Sundhedsdatanettet (VPN)...5 5. Opsummering...6 6. Referencer...6 Side

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2003 Opdateret 15. november 2011 Indhold 1 Indledning... 2 2 Opsætning af Outlook 2003... Error! Bookmark not

Læs mere

Understøttelse af LSS til NemID i organisationen

Understøttelse af LSS til NemID i organisationen Understøttelse af LSS til NemID i organisationen Table of contents 1 Dette dokuments formål og målgruppe... 3 2 Introduktion til LSS til NemID... 4 2.1 Forudsætninger hos organisationen... 5 2.1.1 SSL

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 5.1 server og klient på. Windows 2000/NT/XP

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 5.1 server og klient på. Windows 2000/NT/XP Sektornet VPN Opsætning af Novell 5.1 server og klient på Windows 2000/NT/XP UNI C oktober 2002 Sektornet VPN UNI C oktober 2002 v1.0 Af Jesper Skou Jensen 1 Opsætning af Novell 5.1 server og klient på

Læs mere

Tilstrækkelig sikker dataudveksling via Sundhedsdatanettet (SDN) Ved Kåre Kjelstrøm

Tilstrækkelig sikker dataudveksling via Sundhedsdatanettet (SDN) Ved Kåre Kjelstrøm Tilstrækkelig sikker dataudveksling via Sundhedsdatanettet (SDN) Ved Kåre Kjelstrøm Sundhedsdatanettets Anatomi UNI-C Router Organisation A Router Router Organisation B Firewall Firewall Linjesikkerhed

Læs mere

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09 LUDUS WEB Installations- og konfigurations-vejledning Den 7. april 2009 J.nr.: 4004 V0624 09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere

Teknisk beskrivelse til TDC Managed Firewall

Teknisk beskrivelse til TDC Managed Firewall Teknisk beskrivelse til TDC Managed Firewall Indhold 1. Firewall profiler for TDC Managed Firewall 2. White liste over printere 1. Firewall profiler for Managed Firewall Standard firewall profilerne bygger

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version B DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende stil til bemærkninger gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i en given

Læs mere

Affødte krav til SDN fra Arkitekturen. Ved Esben P. Graven, Digital sundhed (SDSD)

Affødte krav til SDN fra Arkitekturen. Ved Esben P. Graven, Digital sundhed (SDSD) Affødte krav til SDN fra Arkitekturen Ved Esben P. Graven, Digital sundhed (SDSD) Indledende betragtninger Infrastrukturen opbygges efter Digitaliserings Strategiens principper om trinvis- og behovsdrevet

Læs mere

Beredskabsstrategi for SDN

Beredskabsstrategi for SDN Beredskabsstrategi for SDN Indholdsfortegnelse FORMÅL OG MÅLSÆTNINGER... 2 DEFINITIONER... 3 AFGRÆNSNING... 4 ORGANISERING, ROLLER, ANSVAR OG KOMPETENCE... 5 KONSEKVENSVURDERING FOR FORRETNINGEN OG RETABLERINGSSTRATEGIER...

Læs mere

DET MED SMÅT. Remote opstart kr. 0,- Hvad er med i købet:

DET MED SMÅT. Remote opstart kr. 0,- Hvad er med i købet: DET MED SMÅT Remote opstart kr. 0,- Enheder og bruger oplyst af kunden indgår Installation af agenter på klienter og servere oplyst af kunden Opdatering af Antivirus program til nyeste release i samme

Læs mere

Status baseret på MedCom s svar og handleplan vedrørende revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 2015

Status baseret på MedCom s svar og handleplan vedrørende revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 2015 Status baseret på MedCom s svar og handleplan vedrørende revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 2015 Status = projektstatus ud fra milepæle Følger plan Ved korrigerende handlinger

Læs mere

Bilag 7.1 Status på handleplan

Bilag 7.1 Status på handleplan Bilag 7.1 Status på handleplan Status baseret på MedCom s svar og handleplan vedrørende revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 2015 Status = projektstatus ud fra milepæle Følger plan

Læs mere

SONAR En fælles driftsservice for Sundhedssektoren

SONAR En fælles driftsservice for Sundhedssektoren Skitser til en ny opgave for sundhedsdatanettet: Totalansvar for Support, Overvågning, Netstyring, Ansvarsopfølgning og Rapportering vedr. driften af de enheder der abonnerer på denne service, herunder

Læs mere

Bilag 1a. Produktspecifikation for Adgang BSA Kabel-tv net

Bilag 1a. Produktspecifikation for Adgang BSA Kabel-tv net Bilag 1a. Produktspecifikation for Adgang BSA Kabel-tv net Indholdsfortegnelse 1. PRÆAMBEL... 2 2. DEFINITIONER... 2 3. PRODUKTBESKRIVELSE... 3 3.1 Kundeinstallation... 3 3.2 Provisionering / aktivering...

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note PC Klient 2.4.0.17 o Support for at Domain maskiner kan logge på ConnectAnywhere automatisk med Windows credentials Løsningen forudsætter/kræver at man logger på Windows

Læs mere

UniLock System 10. Manual til COM Server CV72. Version 1.0 Revision 020610

UniLock System 10. Manual til COM Server CV72. Version 1.0 Revision 020610 UniLock System 10 Manual til COM Server CV72 Projekt PRJ149 Version 1.0 Revision 020610 COM Server CV72 giver mulighed for at tilslutte RS485 direkte til et 10Mbps Ethernet. I stedet for at kommunikere

Læs mere

Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien

Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien Trin 1: Hvem skal købe en Server? Trin 1: Hvem skal købe en Server? Lyt efter nøgle-ord der kan identificiere en kunde der endnu

Læs mere

Opsætning af terminalklient til Dantek BiblioMatik 20. januar 2006

Opsætning af terminalklient til Dantek BiblioMatik 20. januar 2006 Opsætning af terminalklient til 20. januar 2006 2 Opsætning af terminalklient Opsætning af terminalklient til Dette kapitel udgør en del af den samlede vejledning til. Copyright 2006 by Dantek A/S er udviklet

Læs mere

OS2faktor. Windows Credential Providers. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. Windows Credential Providers. Version: Date: Author: BSG OS2faktor Windows Credential Providers Version: 1.0.0 Date: 17.03.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Komponenter... 3 2 Forudsætninger... 3 3 Installation og konfiguration af OS2faktor Proxy...

Læs mere

beskrivelse af netværket på NOVI

beskrivelse af netværket på NOVI beskrivelse af netværket på NOVI Beskrivelse af netværket på NOVI - NOVInet Indledning Som lejer/beboer på NOVI har man mulighed for at få virksomhedens computere tilsluttet det fælles netværk i NOVI Park

Læs mere

Basal TCP/IP fejlfinding

Basal TCP/IP fejlfinding Basal TCP/IP fejlfinding Dette notat beskriver en række enkle metoder til fejlfinding på TCP/IP problemer. Metoderne er baseret på kommandoer, som er en fast bestanddel af Windows. Notatet er opbygget

Læs mere

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Installationsvejledning VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Denne installationsvejledning beskriver, hvordan Check Point s VPN-klient SecureClient (version NGX R60) installeres. Med SecureClient

Læs mere

Eduroam mac os x 10.6

Eduroam mac os x 10.6 1 Eduroam mac os x 10.6 Eduroam er det foretrukne netværk for studerende og ansatte på Aarhus Universitet. Du kan med eduroam få nem og automatisk internetadgang på Aarhus Universitet og på andre universiteter

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version A DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende stil til bemærkninger gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i en given

Læs mere

Grundopsætning af router.

Grundopsætning af router. Opsætning af Edgerouter Lite (ERL3), til brug som router 1. Tilslut router med følgende forbindelser. eth0: Lokalt LAN (Din netværk) eth1: Global WAN (Internettet. Det store WWW) eth2: ikke tilsluttet

Læs mere

MobileStatus Server Installation og konfigurationsvejledning

MobileStatus Server Installation og konfigurationsvejledning MobileStatus Server Installation og konfigurationsvejledning Vejledning i Installation og konfiguration af MobileStatus Server Version 2.20 august 2008 www.blueposition.com Alle firma og produktnavne omtalt

Læs mere

Huset 2 overblik 4 Følgende kamera systemer kan linkes til DBM 6000 : Avermedia, Dallmeier, GeoVision, Milestone, Mirasys, Seetec, VisiMAX Kameraet kan tilgåes via installations vinduet, bygningstegningen

Læs mere

Drift- og supportpolitik

Drift- og supportpolitik 18. maj 2016 Drift- og supportpolitik For anvendelse af NemLog-in Version 2.0. Dokumentet beskriver driftsvilkår for NemLog-in, og beskriver supporten i forbindelse med opkobling og løbende drift af løsning.

Læs mere

TEKNISK INFO TIL BRUG FOR DECENTRAL KONFERENCESERVER VIA VDX

TEKNISK INFO TIL BRUG FOR DECENTRAL KONFERENCESERVER VIA VDX TEKNISK INFO TIL BRUG FOR DECENTRAL KONFERENCESERVER VIA VDX Indhold 1. Indledning... 1 2. Applianceserver, virtualiseringsplatform og hypervisor... 2 3. Mere om krav til hypervisor (fysisk server) og

Læs mere

b r o a D B a N D R O U t E R 4 p O R t s 1 0 / m b p s

b r o a D B a N D R O U t E R 4 p O R t s 1 0 / m b p s b r o a D B a N D R O U t E R 4 p O R t s 1 0 / 1 0 0 m b p s B R U G E R H Å N D B O G N I - 7 0 7 5 3 2 d a n s k b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s Først og fremmest tak,

Læs mere

- City - gør det selv installation. - Vejledninger -

- City - gør det selv installation. - Vejledninger - - City - gør det selv installation - Vejledninger - Ver. 1.94 Side 1 Indholdsfortegnelse: Installationsguide... 3 IPTV, Analogt/Digitalt TV og Radio... 3 Internet over 10 Mbit/s... 3 Internet op til 10

Læs mere

Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller:

Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: AirPrint vejledning Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Version A DAN Definitioner af bemærkninger

Læs mere

Service Level Agreement (SLA)

Service Level Agreement (SLA) Service Level Agreement (SLA) vedrørende IT-Backend mellem Gymnasiefællesskabet og Allerød Gymnasium Roskilde Katedralskole Roskilde Gymnasium Himmelev Gymnasium Greve Gymnasium Solrød Gymnasium Køge Gymnasium

Læs mere

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning Indhold LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning... 1 1. Forudsætninger... 2 2. Installation... 3 3. Konfiguration... 9 3.1 LUDUS Databasekonfiguration...

Læs mere

Systemair Connect. Opsætning

Systemair Connect. Opsætning Systemair Connect Opsætning Opsætning af Systemair Connect Denne vejledning er lavet for at hjælpe dig i gang med opsætningen af Systemair Connect. Du kan bl.a. læse om, hvordan du opbygger en understruktur

Læs mere

UDKAST: Sundhedsdatanettet (SDN) Danske Regioner

UDKAST: Sundhedsdatanettet (SDN) Danske Regioner UDKAST: Sundhedsdatanettet (SDN) Modenhedsdrøftelse af systemerne i regi af FSI Det er aftalt i den fællesoffentlige styregruppe for sundheds-it (FSI), at forretningsstyregrupperne én gang årligt drøfter

Læs mere

Cisco ASA 5505. Vejledning. Opsætning af DMZ-zone

Cisco ASA 5505. Vejledning. Opsætning af DMZ-zone Cisco ASA 5505 Vejledning Opsætning af DMZ-zone Hvad er en DMZ-zone??? En demilitariseret zone eller ingen mands land! http://en.wikipedia.org/wiki/dmz_%28computing%29 3-legged network DMZ Dual firewall

Læs mere

SSSystems.local. Netværk. Sikkerhed. Webserver

SSSystems.local. Netværk. Sikkerhed. Webserver SSSystems.local Netværk Vi har valgt at bygge vores netværk på en måde der sikre at trafik fra DMZ en ikke kan komme ned til vores LAN. Både ved hjælp af firewall regler og NAT. Men for at sikre at vi

Læs mere

It arkitektur- og sikkerhedskrav Løn og personalesystemsudbud. Region Midtjylland 2010.

It arkitektur- og sikkerhedskrav Løn og personalesystemsudbud. Region Midtjylland 2010. It arkitektur- og sikkerhedskrav Løn og personalesystemsudbud Region Midtjylland 2010. 1 1 Indledning 1.1 Versionshistorie Version Dato Ansvarlig Status Beskrivelse 1.0 2010-05-04 HENSTI Lukket Definition

Læs mere

WSLA for webservices under Danmarks Miljøportal. Version 2.2

WSLA for webservices under Danmarks Miljøportal. Version 2.2 WSLA for webservices under Danmarks Miljøportal Version 2.2 Forord Dette er en Web Service Level Agreement (WSLA) for de fælles offentlige webservices, der er tilknyttet databaser under Danmarks Miljøportal.

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - IONO ENHEDER

HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - IONO ENHEDER Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - IONO ENHEDER 2.3. HSYCO/ALARMS MANAGER - INSTALLATION IONO ENHEDER IONO enheder er sensor kontrolenheder beregnet

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version 0 DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende ikon gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i en given situation, eller

Læs mere

Navision Stat (NS 9.2)

Navision Stat (NS 9.2) Side 1 af 7 Navision Stat 9.1.002 (NS 9.2) ØSY/NS/RASEG Dato 21.06.2018 Installationsvejledning til NS Web API Invoker Overblik Introduktion Installationsvejledningen beskriver, hvordan man installerer

Læs mere

SDN et generelt overblik. Peder Illum

SDN et generelt overblik. Peder Illum SDN et generelt overblik Peder Illum pi@medcom.dk 2 Agenda Status på den daglige drift af SDN SDN i tal Det største fra året, der gik: Implementering af SDNv3 Release af aftalesystem v3 Tilslutningsaftaler

Læs mere

VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009!

VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009! VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009! Det er blevet tid til at opdatere certifikater på alle servere som afvikler backup over

Læs mere

Undgå driftsafbrydelser på grund af udløbet virksomheds- eller funktionssignatur

Undgå driftsafbrydelser på grund af udløbet virksomheds- eller funktionssignatur Side 1 af 5 Vejledning 2. august 2013 NITRI Undgå driftsafbrydelser på grund af udløbet virksomheds- eller funktionssignatur Indholdsfortegnelse Formål...2 Virksomhedssignatur...2 Funktionssignatur...3

Læs mere

Før du starter installationen, skal du først kontrollere, at alle de nødvendige dele er der. Æsken skal indeholde:

Før du starter installationen, skal du først kontrollere, at alle de nødvendige dele er der. Æsken skal indeholde: B R U G E R H Å N D B O G N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K K E N S I N D H O L D 4 T E K N I S K E S P E C I F I K AT I O N E R 4 A N V E N D E L S E S O M R Å D E 4 I N S TA L L AT I O N A F H A R D W A R E

Læs mere

et netværk, så du kan dele filer og inter netforbindelse.

et netværk, så du kan dele filer og inter netforbindelse. M A N U A L N I - 7 0 7 5 1 3 1 P A K N I N G E N S I N D H O L D 4 T E K N I S K E S P E C I F I K AT I O N E R 4 A N V E N D E L S E 4 H A R D W A R E I N S TA L L AT I O N 5 K O N F I G U R AT I O N

Læs mere

Tilmelding til Sundhedsdatanettet (SDN)

Tilmelding til Sundhedsdatanettet (SDN) Tilmelding til Sundhedsdatanettet (SDN) 1. MedCom Tilmelding til SDN skal ske til MedCom, Rugårdsvej 15, 2., 5000 Odense C. E-post: medcom@medcom.dk Fax: +45 6543 2050 2. Brugeren Organisation Adresse

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

TEKNISK INFO TIL BRUG FOR ETABLERING AF DECENTRAL KONFERENCESERVER VIA VDX

TEKNISK INFO TIL BRUG FOR ETABLERING AF DECENTRAL KONFERENCESERVER VIA VDX TEKNISK INFO TIL BRUG FOR ETABLERING AF DECENTRAL KONFERENCESERVER VIA VDX Indhold 1. Indledning... 2 2. Applianceserver, virtualiseringsplatform og hypervisor... 2 3. Mere om krav til hypervisor (fysisk

Læs mere

Både vedligeholdelses-, fejlmeldings- og eskalationsprocedurer er med i denne SLA.

Både vedligeholdelses-, fejlmeldings- og eskalationsprocedurer er med i denne SLA. Service Level Agreement (SLA) 1. Generelt Denne Service Level Agreement (herefter SLA) er en del af leveringen af internet fra Flexfone. Den omfatter både xdsl- og Fiber-baseret internet og sammen med

Læs mere

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse Netværk med Ethernet-kabler på SOHO router HOLD NUMMER: Beskrivelse Denne øvelse opbygger og tester trinvis et fysisk netværk med 2 Pc er, en SO-HO router, en Internetadgang samt diverse Ethernet-kabling.

Læs mere

IT driftsaftale Bilag 1: Specificering af kommunens ydelser i forbindelse med basis ITunderstøttelse

IT driftsaftale Bilag 1: Specificering af kommunens ydelser i forbindelse med basis ITunderstøttelse IT driftsaftale Bilag 1: Specificering af kommunens ydelser i forbindelse med basis ITunderstøttelse af de statslige ansatte i de kommunale jobcentre 1. A: PC-ARBEJDSPLADSER (BASIS IT-UNDERSTØTTELSE) Kommunen

Læs mere

LAB ØVELSE KONFIGURATION AF DHCP PÅ DANSK AF KIM DONNERBORG / RTS

LAB ØVELSE KONFIGURATION AF DHCP PÅ DANSK AF KIM DONNERBORG / RTS LAB ØVELSE KONFIGURATION AF DHCP PÅ DANSK AF KIM DONNERBORG / RTS INDHOLDSFORTEGNELSE Lab øvelse Konfiguration af DHCP på router...2 Topologi...2 Adresse Tabel...2 Formål...2 Baggrund...2 Udstyrs specifikation:...2

Læs mere

Domæne, Sikkerhed, opsætning, installation, vedligehold, bruger MS Windows 95/98/ME Sikkerhed, opsætning, installation, vedligehold MS WSUS server

Domæne, Sikkerhed, opsætning, installation, vedligehold, bruger MS Windows 95/98/ME Sikkerhed, opsætning, installation, vedligehold MS WSUS server MS Windows server 2012 AD, DNS, DHCP, GPO MS Windows server 2008 R2 AD, DNS, DHCP, GPO, FTP, Printserver, Filserver MS Windows server 2003 AD, DNS, DHCP, GPO, FTP, Printserver, Filserver, administrator

Læs mere

Revision af firewall. Jesper B. S. Christensen. Sikkerhed og Revision 6/7 September 2018

Revision af firewall. Jesper B. S. Christensen. Sikkerhed og Revision 6/7 September 2018 Revision af firewall Jesper B. S. Christensen Sikkerhed og Revision 6/7 September 2018 Jesper B. S. Christensen Senior Consultant Deloitte, Risk Advisory, Cyber Secure (dem I ikke har hørt om før) IT-Ingeniør,

Læs mere

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION I denne vejledning gennemgås installation af Stofa OnlineDisk samt opsætning, brugerflade og OnlineDisk Webportalen. Trin 1 Information om Stofa OnlineDisk Stofa

Læs mere

Informationsmøde om kalenderintegration til Planner. 4. september 2015 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Informationsmøde om kalenderintegration til Planner. 4. september 2015 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Informationsmøde om kalenderintegration til Planner 4. september 2015 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Velkommen! Dagsorden 10.00 Velkommen og rammer for dagen 10.10 Hvad er to-vejskalenderintegration?

Læs mere

Styregruppemøde i OS2faktor

Styregruppemøde i OS2faktor Styregruppemøde i OS2faktor Tidspunkt: 24. december 2019 kl. 13:00-14:00. Mødested: Skype, https://meet.lync.com/aarhuskommune/rafr/si3si077 Mødedeltagere: Afbud: Referent: Rasmus Frey Dagsordenpunkt 1,

Læs mere

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2.

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. Denne guide henvender sig til brugere af DPSD2 og de netværksadministratorer der har ansvaret for at der er opsat en korrekt netværksmæssig

Læs mere

Øvelse Wireless LAN med routeropsætning

Øvelse Wireless LAN med routeropsætning Øvelse Wireless LAN med routeropsætning I denne øvelse skal hver gruppe etablere et trådløst netværk baseret på: En eller flere trådløse klienter og En SO-HO Router med indbygget trådløst net Målet for

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version 0 DAN Definitioner for bemærkninger Vi anvender bemærkninger på følgende måde gennem hele denne brugsanvisning: Bemærkninger fortæller dig, hvordan du bør reagere

Læs mere

Programmering af CS7050 TCP/IP modul

Programmering af CS7050 TCP/IP modul Comfort CSx75 Programmering af CS7050 TCP/IP modul Introduktion CS7050 TCP-IP modulet er en fuldt integreret enhed, som tilbyder nye funktioner til Comfort seriens centraler i form af TCP/IP Ethernet forbindelse

Læs mere

UDP Server vejledning

UDP Server vejledning Det Danske Filminstitut byder velkommen til vores nye UDP Server. UDP Server vejledning Pligtaflevering - Version 1.4 Denne vejledning viser dig punkt for punkt, hvordan du forbinder, samt starter en overførelse

Læs mere

Quick Start brugervejledning for Nagios systemovervågning

Quick Start brugervejledning for Nagios systemovervågning Quick Start brugervejledning for Nagios systemovervågning Denne guide hjælper dig til at komme godt i gang med Nagios. Indholdsfortegnelse Tilslutning... 2 Brug... 2 Webinterface... 2 Håndtering af alarmer...

Læs mere

Basis Abonnement 28 dage @ 2 fps (Billede-Serie) Gyldig fra 01. Maj 2011 Kamera overvågning - Axis Kameraer and NAS tilsluttet gennem Internettet.

Basis Abonnement 28 dage @ 2 fps (Billede-Serie) Gyldig fra 01. Maj 2011 Kamera overvågning - Axis Kameraer and NAS tilsluttet gennem Internettet. Basis Abonnement 28 dage @ 2 fps (Billede-Serie) Gyldig fra 01. Maj 2011 Kamera overvågning - Axis Kameraer and NAS tilsluttet gennem Internettet. Funktion Kapacitet Kamera Ekstra Kamera Live. Max antal

Læs mere

BIPAC-5100S. ADSL-Modem/Router. Kom hurtigt i gang

BIPAC-5100S. ADSL-Modem/Router. Kom hurtigt i gang BIPAC-5100S ADSL-Modem/Router Kom hurtigt i gang Billion BIPAC-5100S ADSLModem/Router Bemærk Hvis du vil have mere udførlige instruktioner i konfigurationen og brugen af den trådløse ADSL Firewall Router,

Læs mere

Universel WiFi-rækkeviddeudvider WN3000RP Installationsvejledning. Udvidet trådløs rækkevidde Routerens rækkevidde

Universel WiFi-rækkeviddeudvider WN3000RP Installationsvejledning. Udvidet trådløs rækkevidde Routerens rækkevidde Universel WiFi-rækkeviddeudvider WN3000RP Installationsvejledning Udvidet trådløs rækkevidde Routerens rækkevidde 2011 NETGEAR, Inc.Alle rettigheder forbeholdes. Ingen dele af denne publikation må reproduceres,

Læs mere

Produktspecifikationer Cloud Connect Version 1.1. Cloud Connect. Side 1 af 7

Produktspecifikationer Cloud Connect Version 1.1. Cloud Connect. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Indhold 1 INTRODUKTION TIL CLOUD CONNECT... 3 1.1. CLOUD CONNECT... 3 1.2. VORES SETUP... 3 1.3. LEVERANCEN... 4 1.3.1. Aktiviteter... 4 1.3.2. Forudsætninger for etablering... 4 1.4. KLARMELDINGSDATO...

Læs mere

Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016]

Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016] Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016] Indhold 1. Indledning... 2 2. Kommentarer til de enkelte punkter... 2 2.1. Hensigtsmæssig

Læs mere

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine.

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. Opsætningen her er speciel for dette lokalnetværk, der kan

Læs mere

Sikkerhed i Stamdatamodulet KOMBIT

Sikkerhed i Stamdatamodulet KOMBIT Sikkerhed i Stamdatamodulet KOMBIT 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Historik... 3 3 Oversigt... 4 3.1 Relevante OCES-detaljer... 4 4 Overholdelse af persondatalov mv.... 5 5 Importer...

Læs mere